system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 257 ocen.

system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska
3 257

Opinie o system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska

Karolina

@Gsgjhddgg Przypominam o obowiązku zachowywania kultury wypowiedzi na forum. Jeżeli chcesz podzielić się swoją opinią z innymi, zrób to zgodnie z regulaminem. @Justyna Widzę, że jesteś pracownikiem firmy System. Jak wyglądają warunki zatrudnienia u tego pracodawcy? Czy oferuje pracownikom premie bądź inne benefity w postaci na przykład pakietu socjalnego? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Iza

Jestem pewna, że firma nie zwalnia pracowników jak nie ma poważnych powodów.!!!

Gsgjhddgg
@Łukasz 16.06.2018 17:10

Masz rację! Bo jakim prawem Ty ,zwykły szary pracownik masz się ubiegać? O swoje? Jakie Twoje? To jest ich przecież...wow! 50zł za uczciwość i pracowitość to tylko w Asie. Ale ciekawszą rzeczą jest to ,że kadry nigdy nie pomylą się na korzyść pracownika tylko na swoją. Dziwne.Zamknąć te syfy powinni. Takie dziadostwa nie powinny mieć prawa bytu!

Pracownik.

Pracuję w Asie od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy dalej powinnam to ciągnąć, na głowach pracownika leżą obowiązki które powinien wykonywać kierownik, samej papierologii jest tam więcej niż na biurku prezydenta!! Protokół zniszczeń, lodówek, hot-dogów, rozmnażania, przygotowania, wymiany, zamiany, gratisów których dostawcy dają taką ilość, że nie jesteśmy w stanie pokryć 1/3 strat, kw, faktury, konwoje a gdzie w tym wszystkim wyrobić jeszcze z podstawą czyli obsługą klienta i dostawami przy których gromadzi się kolejka naburmuszonych klientów bo nie mamy czasu nawet dokładnie tego zliczyć pracując samemu na sklepie, po 6 dniach takiego zapier.. Włączając w to dni z zakazem handlu w Niedzielę mam serdeczne dość.

oly
@Kryska 03.06.2018 12:13

To prawda i nie trzeba tak zapieprzać jak w ASie

Justyna

Zaczyna się okres wakacyjny i jeżeli dany sklep sam sobie nie załatwi pracownika na wakacje to lipa! My pracownicy jesteśmy mam wrażenie od wszystkiego od załatwiania zastępstw, pracowników na wakacje jeżeli chcemy mieć w ogóle urlop, zamówienia, faktury, dzwiganie W sumie jeszcze trochę będzie na naszej głowie i biuro nie będzie potrzebne a na pewno dział kadr! Bo pracuje kilka ładnych lat i kadry nigdy nie pomogły bo same sobie radzilysmy a za tą naszą zaradnosc tylko nas rzucają na zastępstwa na inne sklepy które mają gdzieś i poprostu mówią że zamykają sklep. I to jest sprawiedliwe?!

Nina
@Justyna 22.06.2018 03:04

Dokładnie o tym samym pisałam. Trochę jak franczyza. Chociaż w jakiejś innej alternatywnej rzeczywistości ponoć kadry tylko pytają o sugestię kto może przyjść na zastępstwo ????

Karolina

@Łukasz, firma na Twoją niekorzyść pomyliła się w Twojej wypłacie i zaległość wyregulowała dopiero w następnym miesiącu? @Nina, wątek pracy w system sp.j. dotyczy miasta Zielona Góra. Forum jest dla osób, które pracują w placówce mieszczącej się w tym mieście. Dziękuję również za Twoja odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Rzeczywiście w większości firm za zastępstwa odpowiedzialne są kadry. Może w tym przypadku firma liczy jedynie na Waszą pomoc czy sugestie osób jakie mogłyby przyjść na zastępstwo.

Pracownik :)

Na pewno nie jest tak, ze dzień w dzień trzeba się na robić jak dzikie osły ...Są dni , w których naprawdę człowiek ma dużo na głowie (bank, kilka dostaw w jednym dniu , zmiany cen ) ale to nie zmienia faktu ze tak nie jest codziennie. Tym paniom , które wiecznie tutaj narzekają widocznie nie chce się pracować ...Tym bardziej teraz jest okres urlopów , wakacji wiec nie dziwcie się ze jest ruch i ze jednak trzeba się na robić . Jeżeli komuś zależy na pracy to będzie pracowal. Może i nie zarabiamy niwiadomo jakiś kokosów ale inni maja gorzej , obecnie na naszym sklepie mamy dobra zaloge , inwentaryzacja wychodzi dobrze i to jest dla nas najważniejsze :) Pozdrawiam wszystkich którym praca w Asie się podoba :)

Nina
@Pracownik :) 15.06.2018 14:59

A w jakim mieście pracujesz?

Karolina

@Kryska, piszesz, że pracownicy "System Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska" sami odchodzą z miejsca pracy. Jak myślisz co jest tego przyczyną? Co się przyczyniło do ich niezadowolenia z wykonywanej dotychczas pracy? @Pracownik:) , z tego co widzę Tobie praca podoba się. Mógłbyś napisać coś więcej o niej? Jak wygląda przepracowany dzień w tej firmie?

Nina
@Karolina 13.06.2018 12:47

Moim zdaniem czarę goryczy pracowników przepełniło to, że w wyniku matactwa pracodawcy muszą pracować w niedziele wolne od handlu. Kolejnym minusem jest to, że kadry funkcjonują na jakiś dziwnych zasadach np. Pracownik X zachorował to reszta składu musi szukać rozwiązania i zastępstwa. W jakiej innej pracy pracownicy szukają pracowników? Od tego są kadry i ustalanie płynności funkcjonowania sklepów. Ja mam wrażenie, że na poszczególne sklepy przerzucono odpowiedzialność za ich prowadzenie tyle, że to nie jest franczyza.

Pracownik :)

Nie podoba się to się pozwalniajcie, a nie wiecznie tylko narzekanie ,nikt was przecież na sile nie trzyma :) Pozdrawiam ;)

@
@Pracownik :) 10.06.2018 13:13

Chyba tak na prawdę tego nie chcesz ???

#

To asiki do pracy w niedziele zapraszam do pracy a ja mam wolna niedziele

Xyz
@# 09.06.2018 15:28

No co Ty nie powiesz ????????????

Cezary

Konkurencja inspiruje do pisania??

Nina
@Cezary 05.06.2018 18:35

Praca w tej w firmie wystarczająco inspiruje do pisania. Konkurencja może spać spokojnie bo nasi pracodawcy sami wykończą swoją działalność z takim podejściem. Wystarczy popatrzeć ile sklepów nie pracuje w standardowych godzinach, bo brakuje pracowników.

vasyl

Jeszcze raz pragnę zauważyć, że Sklepy As nie są uprawnione do skorzystania ze zwolnienia ustawy o ograniczeniu handlu, ponieważ w rzeczywistości "przeważająca działalność" to sprzedaż alkoholu, a nie wyrobów tytoniowych !!! Proponuje jednak zająć się tym tematem, na pewno jest dużo ciekawszy i dotyczy wszystkich.

reniarom
@vasyl 23.03.2018 10:50

Panie Wasylu nie ma pan racji ,gdyż dzwoniłam do PIS-u i PIP-u i obie instytucje zgodnie twierdzą ,ze jest tyle kruczków prawnych i tyle wyjątków ,że mają

klijent

TAK ZGADZAM SIĘ JAK CHCEMY COŚ OSIĄGNAĆ TO PISAĆ TRZEBA DO MINISTER RAFALSKIEJ IM WIĘCEJ NAS BĘDZIE TO NIECH POPRAWIĄ USTAWĘ ZE TYLKO WŁAŚCICIELE SKLEPÓW I PROBLEM ROZWIĄZANY RAZ A PORZĄDNIE, bez wyjądkuf i fikcji jak poczta czy punkty tytoniowe

pracownik

Napiszcie do Pani Minister Rafalskiej w końcu obiecywała że zajmie się cwaniakami którzy bedą omijać sztucznie przepisy a As to robi i teraz zaczynaja Żabki. Trzeba Pani Rafalskiej minister wskazać te PiSowski niedociągnięcia, bo co punkty pocztowe były nieczynne nawet za czasów kartkowych to po jakiego diabła teraz maja być czynne fikcja

marysia

pani aga ktora pracuje w asie w zg sypia z dostawca na zapleczu wstyd wstyd

HIhi
@Gosia-czarna- była pracownica 23.11.2017 09:45

Doucz się dziewczę zanim zaczniesz odgrażać się innym publicznie bo Ty możesz zostać skazana za plucie komuś w twarz, parę razy myśl a raz szczekaj bo Ty możesz być zgłoszona na policję. Widzę że paniusia ma pojemną du..... jak pisze chwaląc się

pracownik

Witam As według ustawy musi być zamknięty ja pracuje w tej patologi As parę lat i już mam dosyć inspekcja pracy jak sanepid to dopiero nieroby duby ruszyć im się nie chce, mają w (usunięte przez administratora) szaraka. A przecież w właściciel Asa był przedstawicielem zwykłym firmy Marlboro to ciekawe jaki zrobił przewał że nagle zaczął tyle sklepów otwierać i pracowników ocenia własną miarą

Koala

Pomyślcie w końcu o podwyzkach bo ludzie Wam pouciekają do konkurencji.

anonymous

Witam jestem pracownikiem z jednych z asów, jestem rozczarowana że jednak trzeba będzie pracować w niedzielę od7do 23. Osoby które pracują w asach nie uważacie że chociaż w te dwie niedziele nie możemy pracować w nowych godzinach? Przecież i tak w ciągu tygodnia pracujemy do 23 to pytam się dlaczego tak bardzo chcialyscie pracować w niedzielę ustawowo wolne od pracy w normalnych godzin a nie do 19, nie śpieszy wam się do domu do dzieci mężów. Tylko pracować do 23 zamiast do 19? Tym bardziej że robi się coraz cieplej. Pozdrawiam

oj
@Pożeracz lajków 19.05.2018 09:46

Czytelnicy mają prawo znać prawdę, żeby czasem nie pójść tam do pracy i się nie skaleczyć, Uhuhuuu ...

Mała wredna zołza

Wielka prośba do kierownictwa zamiast jeździć po Asach jako tajemniczy klient może lepiej przyjechać i porozmawiać z pracownikami. Mamy wiele pytań na które niestety nie potrafią odpowiedzieć nam opiekunowie sklepów. Może zmiana nastawienia do pracowników zwiększy efektywność pracy i etykietę firmy . Gdybym była na Państwa miejscu zapadła bym się pod ziemię czytając takie opinie może czas to zmienić. Wiadomo nie wszystkim się dogodzi ale może warto spróbować.

Bartek

Nie rozumiem tego, że takie drobne sprawy dotyczące pracy nie omawiacie w firmie tylko na forum!

Nina
@Bartek 17.05.2018 11:13

A skąd wiesz, że nie są omawiane w firmie?! I może zwyczajnie nie wszyscy pracownicy się znają. A przede wszystkim może ktoś kiedyś przeczyta to przed zatrudnieniem się w tej super firmie. W sumie nie bez powodu sklepy są zamykane bo brakuje załogi. zatrudnić

Klijentka

Jestem kilentka sklepu i jestem oburzona jak te biedne dziewczyny dzwigaja ten towar i te skrzynki a o niedzielach juz nie wspomne ktos powinien sie tym zainteresowac mi jako klijentce nie chce sie juz na to patrzec przychodze do domu i rozmyslam co je tam trzyma bo z tego co sie orientuje wyplata tez marna corka kiedys tam pracowala i kazalam jej sie zwolnic powiedzialam jej ,, szanuj sie kobieto ,, pozdrawiam

Lucy

Brawo godzina 20.20 przyszło 5 stron zmian cen które muszą być zrobione na jutro a ruch że na zakręcie się nie wyrabia.Kiedy to wypisać, kiedy zmienić? A wiadomo w święto stoi osoba na zlecenie i tego nie zrobi. I co, kto się tym przejmie z firmy?

gall anonim
@Lucy 01.05.2018 01:09

Zgadzam się; To jedno wielkie nieporozumienie.jakby nie można było tego przeciągnąć do 4 maja.osoba pracującą na zlecenie ma to w nosie i tak naprawdę też nie ma czasu na to.

Anonim

Czy któryś sklep ma problem z towarem który znika skrzynkami (zawsze ten sam), a biuro ma go w systemie jakby był na stanie, a był kasowany i sprzedany?

Agnieszka
@Anonim 28.03.2018 18:32

To niech biuro zmieni dostawców. Na normalnych, nie tanią patole którą zatrudnia złodziei którzy wam wynoszą co się tylko da!!!!!!!!! Tylko po co? Przecież w Asach zatrudnia się ludzi bez mózgu na miejsca w biurach. A wy ludzie co tam pracujecie za marne grosze języka nie macie? Jak nic z tym nie robicie to później nie wylewanie żalu tu na forum bo waszego szefostwa nawet to nie rusza . Oni mają zakodowane w głowie, że wy ludzie ktorzy to pilnuja,trzymaja w garsci.to (usunięte przez administratora) .i macie zal.....c za najniższą bo więcej nie dostaniecie .

Feliks

Podpowiedzcie jaką macie atmosferę? Czy firma potrzebuje ludzi?

*
@Feliks 22.04.2018 17:04

Poczytaj komentarze a wszystko będziesz wiedział.

*

I znowu AS na Slonecznej w Gorzowie bez personelu ha ha jak chca tak maja

Arlera

Czy to prawda że as w poprzednia nd miał kontrole mocna w niedziele na Wyszyńskiego?? Jak długo będziemy musiały pracować w nd?? Przecież więcej alkoholu idzie niż fajek

Ababa

Kolejna bardzo ciężka niedziela za nami... Jak u was? Żyjecie?

Ababa
@Ataner 09.04.2018 19:39

No raczej... kolejka przez cały czas aż na dworze więc chyba oczywiste...

ciekawski

A czy ktoś się orientuje kiedy rozpoczyna się proces w Sądzie na Pl. Słowiańskim w ZG ???

ciekawski
@* 28.03.2018 09:46

proces karny ???

Ja

Witam. Pracuje w Asię już ładnych parę lat, i co do pracy w niedzielę, my u siebie chcemy według starego grafiku. Nie rozumiem dlaczego dziewczyny chcą inaczej.Dla ścisłości też mamy rodziny, ok wolne niedziele-fajnie,ale czy któraś z Was pomyślała że jak będzie miec cały weekend wolny, tzn. piatek-sobota-niedziela, będzie okazja wyjechać z rodziną nawet na weekend nad morze, czy nawet do rodziny,gdziekolwiek,przyjdzie jej iść do pracy w sobotę na 2 zmianę, bo za tydzień tylko niedzielę ma wolną, Będziecie zadowolone?? Nie sądzę. Skoro są obejścia i możemy pracować w niedzielę, dobrze się zastanówcie czy faktycznie chcecie pracować na nowych czy na starych grafikach. Niedzielę wolne są fajne, ale zawalony cały weekend już nie. Pozdrawiam

^

Przepis mówi wyraźnie ze do godz 14. A asy do 19.

hook
@^ 29.03.2018 13:57

Widocznie ASy są ponad prawem :)

anonymous

Hejka jestem ciekawy czy znowu obejda przepisy i w wielka sobote bedziemy pracowac normalnie

Kulka
@Nina 29.03.2018 12:59

Właśnie. Każdy sklep decyduje sam o której zamyka.Przepisu co do której ma być otwarty nie ma !!!!!

Zostaw opinię o system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie system sp.j. Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska