System Sp.j. A.T. Skowrońscy

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 259 ocen.

System Sp.j. A.T. Skowrońscy
3 259 6 1

Opinie o System Sp.j. A.T. Skowrońscy

Ona

Opinie są podzielone zapewne zależy to, od miasta, sklepu, ekipy. Jest czasem ciężko... Faktycznie makulatury do wypełniania mnóstwo... Ale czy naprawdę aż tak źle?? Jedynym napewno minusem jest praca w niedzielę nie handlowa i tak jak ktoś pisał już inwentury a także okres urlopowy sama praca jest OK. Jest grafik kwartalny są PREMIE, jest pełen social wczasy pod grusza, świąteczne, paczki dla dzieci a czy w każdym sklepie tak jest?! Jestem ciekawa tylko jak będzie za kadencji nowego właściciela chodzi mi głównie o godziny bo chodzą różne pogłoski

Agata
@Ona 17.10.2018 00:24

Tez pracuje a Asie. A co do właściciela to ma się zmienić??? Państwo Skow. już nie będą??

Ktoś
@Ona 17.10.2018 00:24

Państwo Sko. Już nie są jest "cedc"

Pracownik

Jeśli ktoś z pracowników ma jakieś nowe informacje na temat nowego właściciela i nowych zasad pracy niech pisze

Agata
@Pracownik 17.10.2018 01:28

A Ty coś wiesz o tym, że będzie nowy właściciel??

Ktoś
@Agata 17.10.2018 23:08

Już jest nowy "cedc" niestety nie są znane warunki pracy, płacy itp

Były pracownik

Nie polecam pracy w sklpach As , brak szacunku do pracownika , ostatnia wypłata to kpina bo inwentaryzacja wychodzi nagle zdecydowanie gorzej , ludzie na zastępstwo przychodza na um zlecenie i nikt nie patrzy ze najczęściej straty na sklepie sa winny tych osób. Kierownicy sklepów ? Porażka .

Xxxx

Jeszcze szybko zatęsknicie za tym co mieliście

Justyna
@Xxxx 13.10.2018 13:47

Chyba w tym problem, że raczej nikt nie będzie tęsknił. A na siłę nikt nikogo nie będzie trzymał.

Xxxx
@Justyna 13.10.2018 18:20

No właśnie to po co jeszcze tam pracujesz narzekać większość tu tylko potrafi Taka błyskotliwa jesteś to poczytaj sobie fora to zobaczysz jak będzie dobrze

Justyna
@Xxxx 14.10.2018 18:40

Czy ja gdzieś pisałam, że nadal tam pracuję? Czytaj ze zrozumieniem. Nikt nikogo nie trzyma na siłę.

Justyna
@Xxxx 14.10.2018 18:40

Czy ja gdzieś pisałam, że nadal tam pracuję? Czytaj ze zrozumieniem.

Ja
@Xxxx 13.10.2018 13:47

A moze byc gorzej? Jakieś konkrety?

Były pracownik

Te sklepy to jedna wielka pomyłka. Zwalniają ludzi za to że nie mogą przyjść na swoim wolnym do pracy. Wszystko dzieje się za plecami pracownika. O wynagrodzeniu to już nie wspomnę bo to są jakieś ochłapy jak w (usunięte przez administratora) . I co najważniejsze , nie mają za grosz szacunku ani wdzięczności odnośnie pracowników.

Kinga
@Były pracownik 10.10.2018 15:08

Ciekawe na ile oszukaja ludzi na ostatniej wyplacie za grudzien, o premiach ludzie zapomnijcie, pewnie na koniec bedzie podrasowana inwentura na kazdym sklepie i moi biedni pracownicy, szykujcie sie na ochlapy, taka Was czego wdziecznosc za lata pracy

Pracownik

Ma ktoś może informacje o nowym właścicielu będzie lepiej czy gorzej?

Ja
@Pracownik 10.10.2018 12:37

Nowy właściciel puści z torbami Asy tak jak małpki hehe

Niedoceniona

Ta firma to (usunięte przez administratora) i oszuści.Na każdej inwentaryzacji wychodzisz źle,gdy dbasz o swoje dobro to jesteś dla nich zagrożeniem.Po 3 latach Cię zwolnią.Jeśli zdecydujesz się pracować w tej firmie to nie rób nic po za to co masz zrobić ,nie rób nadgodzin i nie staraj się ,bo nie warto.Nie wiem czy jest ktoś w tej firmie po za biurem kto pracuje tam dłużej.Ostatnio pozamykało się kilka sklepów As ,bo pozwalniali ludzi ze stażem 3 letnim. Zacznijcie ludzi szanować a nie traktować jak tanią siłę roboczą.Ci co się starali ,żeby sklep prosperował coraz lepiej już nie pracują .Po pierwsze podwyżka po drugie jasne reguły premii a po trzecie okres letni-każdy potrzebuje wolnego i to wy macie zatroszczyć się o to a nie pracownik .I jeszcze jedno najważniejsze niedziela bez handlowa to niedziela bez handlowa jak chcecie to możecie sobie sami stanąć na sklepie i pracować od 11-20 albo 7-23. Traktować ludzi odpowiednio a nie wszystkie złe rzeczy są winą zawsze pracowników sklepowych .A w biurze też można zrobić błąd ale jak to komu udowodnić?Znieść współodpowiedzialność .

Madzia

Moi drodzy też jestem pracownikiem ASA i (usunięte przez administratora) lubię tą pracę ciągle biadolicie a może wina jest po waszej stronie a skoro wam tak źle to zmiencie pracę nikt was nie trzyma na siłę pozdrowienia

Nina
@Madzia 08.10.2018 00:16

Jeżeli tak (usunięte przez administratora) lubisz tą pracę to może powiedz czym się zajmujesz. Obsługiwane dzień w dzień określonej liczby alkoholików nie jest szczytem marzeń większości ludzi. Ale oczywiście Ty możesz mieć inne ambicje. Prawda jest taka , że większość ludzi pracujących jako sprzedawcy już odeszła lub jedną nogą jest w innej pracy. I może nikt nikogo nie trzyma na siłę ale czasami okoliczności zmuszają ludzi do trwania w tej beznadziejnej sytuacji, bo mają jakieś zobowiązania. Ale przecież nic nie trwa wiecznie a i sklepów coraz mniej.

Niedoceniona
@Madzia 08.10.2018 00:16

Madziu ja kochałam tą pracę ,starałam się ze wszystkich sił ,żeby sklep nie splajtował i się rozwijał, by ludzie ze mną współpracujący byli zadowoleni z pracy i z zarobków.Miałyśmy najlepsze utargi,największy zbyt na hot dogach ,byłyśmy wyróżniane i nagradzane za najlepszą sprzedaż.Często robiłyśmy nadgodziny ,żeby klienci nie stracili do nas zaufania i nie wrócili do naszej konkurencji.Klienci nas uwielbiali,lubili do nas przyjść -zawsze podkreślali ,że do nas jest miło wejść ,bo tu jest bardzo przyjemna obsługa,bo zawsze jest zimny napój bądź piwo,bo robimy najlepsze hot dogi w całym mieście,bo wszystko robiłyśmy z miłością i szacunkiem.Liczyłam na to ,że firma doceni nasze starania i przedłuży nam umowy a w zamian za to dostałam kartkę z odmową i moje współpracownice też.A mnie oskarża się o mobbing w pracy i ,że kradłyśmy oczywiście nieoficjalnie .Nie mieli co nam wmówić to oszwabili nas na butelkach na ostatniej inwentaryzacji a powinnyśmy wyjść na plusie bo przytargałyśmy z domu własne butelki i na dokładkę klienci zostawili nam około 50 butelek gratis.Taka jest uczciwa nasza firma.Moim zdaniem nic się nie zmieni oprócz nazwy.Nasi klienci woleli wrócić do konkurencji,bo obecna obsługa pozostawia wiele do życzenia a więc ........życzę ci miłej pracy.

Justyna

Czy słyszeliście o tym, że już wkrótce nastąpi zmiana własności? Może nowy właściciel będzie bardziej elokwentny?

Niedoceniona
@Justyna 07.10.2018 20:12

Nowy właściciel był tak elokwentny ,że po 3 latach porządnej pracy zostało usunięte ze sklepów ponad 40 osób a firma ma teraz w nazwie sp.z o.o.

nick
@Justyna 07.10.2018 20:12

A słyszeliście o tym, że wiele firm kupuje się po to aby sklepy pozamykać, żeby w ten sposób po prostu pozbyć się konkurencji ?

wyrocznia

Nie musicie pisać źle na właścicieli AS-ów tak aby za swoje postępowanie ponieśli karę, KARMA zrobi to za Was !!!

Jaaa

Nie rozumiem skoro jest tak źle tak okrutnie to po jakiego grzyba wy tam wgl siedzicie. Pozwalniajcie się Pan S. splajtuje i będzie satysfakcja. A użalanie się na forum za dużo tutaj nie zdziała.

Ulka

Idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

pracownik
@Ulka 22.08.2018 13:03

????????????????????????

Nina
@Ulka 22.08.2018 13:03

Z całą pewnością...

Ania
@Ulka 22.08.2018 13:03

Jestem ciekaw jak długo pracujesz w tej firmie.

anonymous
@Ulka 22.08.2018 13:03

chyba szefowa to napisała... smiechu warte

Ja
@Ania 27.08.2018 17:49

Ja 6 lat.

Niedoceniona
@Ulka 22.08.2018 13:03

Uleńko ja kochałam tą pracę ,starałam się ze wszystkich sił ,żeby sklep nie splajtował i się rozwijał, by ludzie ze mną współpracujący byli zadowoleni z pracy i z zarobków.Miałyśmy najlepsze utargi,największy zbyt na hot dogach ,byłyśmy wyróżniane i nagradzane za najlepszą sprzedaż.Często robiłyśmy nadgodziny ,żeby klienci nie stracili do nas zaufania i nie wrócili do naszej konkurencji.Klienci nas uwielbiali,lubili do nas przyjść -zawsze podkreślali ,że do nas jest miło wejść ,bo tu jest bardzo przyjemna obsługa,bo zawsze jest zimny napój bądź piwo,bo robimy najlepsze hot dogi w całym mieście,bo wszystko robiłyśmy z miłością i szacunkiem.Liczyłam na to ,że firma doceni nasze starania i przedłuży nam umowy a w zamian za to dostałam kartkę z odmową i moje współpracownice też.A mnie oskarża się o mobbing w pracy i ,że kradłyśmy oczywiście nieoficjalnie .Nie mieli co nam wmówić to oszwabili nas na butelkach na ostatniej inwentaryzacji a powinnyśmy wyjść na plusie bo przytargałyśmy z domu własne butelki i na dokładkę klienci zostawili nam około 50 butelek gratis.Taka jest uczciwa nasza firma.Moim zdaniem nic się nie zmieni oprócz nazwy.Nasi klienci woleli wrócić do konkurencji,bo obecna obsługa pozostawia wiele do życzenia a więc ........życzę ci miłej pracy.

Anna

A co nie ma ludzi do pracy wcale się nie dziwię za najniższą krajową naginać może szefowie zaczną wyciągać wnioski ze w innych sklepach powyżej 2000 tysięcy się zarabia ja też jeszcze pracuje w tej firmie już nie długo pozdrawiam pracowników

Hehe.
@Anna 01.10.2018 21:18

Jakby szanowali pracowników to i by za najnizsza sie znalezli..Ale niestety brak szacunku robi swoje.Juz niedlugo

@

I co zmkneli ASAw Gorzowie bo ludzie nie chca w tej firmie pracowac

Niedoceniona
@@ 01.10.2018 15:29

Zamknęli Asy w Gorzowie i nie tylko w Lubinie też zwolnili dziewczyny z asa na rynku chociaż był najlepiej prosperującym asem w tym mieście.Z tego co wiem to usunęli aż 48 osób jednego dnia.

anonim

(usunięte przez administratora)

$

Napweno od 1 stycznia 2019 bo njnizsza krajowa wzrasta ha ha.....

klient

nielegalne inwentury, wciskanie ludziom braków na sklepie, tyranie na maksa, liczenie kasy po godzinach za które nie plącą.... zastanawiam się dlaczego ich jeszcze nie zamkli ... Ludzie omijajcie ten sklep szerokim łukiem

1

Nie ma ludzi do pracy za tak marne pieniądze i nie będą przychodzić nawet na umowę zlecenie,jak szefostwo tego nie zmieni.

1

Piszę w związku z pracą w niedzielę wolną od handlu.Czy szefostwo nie widzi co się dzieje. Pracujemy jak dzikie osły za marne grosze. Szefostwo pobudka bo pracownicy się pozwalają!!!!!!!!!

Pracownik

Zwracam się do pracowników napiszcie w których sklepach jest problem z personelem będę wdzięczna

&
@Pracownik 28.08.2018 20:14

NP AS 38 Gorzow Wlkp

oleksy
@Pracownik 28.08.2018 20:14

w każdym :)

Niedoceniona
@Pracownik 28.08.2018 20:14

As 7 Lubin-brak całej obsady As17 Lubin-brak 1 osoby As15 Lubin -brak 1 osoby

Niedoceniona
@Pracownik 28.08.2018 20:14

Legnicę i Polkowice też zamknęli

Pracownik

Zwolniłam się, po 3 miesiącach zapier.. Jak murzyn po 6 dni w tyg z jednym dniem wolnym zostałam potraktowana jak (usunięte przez administratora) na inwentaryzacji uslyszałam, że mam patyk w (usunięte przez administratora) i nawet nie chce mi się schylić by zrobić cokolwiek, oczywiście, że mi sie nie chce może dlatego, że do dnia dzisiejszego mam problem z kręgosłupem przez ten zje.. any As przy sezonie urlopowym gdzie byłam praktycznie sama i robiłam za wszystkich, wysypywali mi towar z Eurocasha na ponad 2 tony na sklep bo na zapleczu przez puste transportery nie bylo już miejsca przy czym do mnie sie przysapali na inwenturze ze jak można dopuścić do tego mimo ze dwoniłam do kadr przez 2 miesiące i prosilam by w końcu chociaż 1/3 zabrali, ale mieli to głęboko w.. i skrzynka po skrzynce znosiłam to na zaplecze.. Czuję ulgę, że mnie tam juz nie ma.. Przyjdę odwiedzić As w zakaz handlu by spojrzeć jak pot sie leje po (usunięte przez administratora) zastanówcie sie czy warto za 1600 dać sie pomiatać

Andre
@Pracownik 27.07.2018 23:39

I tak mimo wszystko frajerów nie brakuje, którzy tam jeszcze pracują

Kaśka

Czesc jak wam wspolpracuje sie z przedstawicielami?? Dają gratisy, pomagaja ze stratami??????

Patryk

Słyszałem, że to dobry pracodawca. Można spokojnie aplikować, są potrzeby?

Angi
@Patryk 25.07.2018 18:20

Co za bzdury piszesz !!! poczytajcie sobie wcześniejsze posty.

Karolina

@Gsgjhddgg Przypominam o obowiązku zachowywania kultury wypowiedzi na forum. Jeżeli chcesz podzielić się swoją opinią z innymi, zrób to zgodnie z regulaminem. @Justyna Widzę, że jesteś pracownikiem firmy System. Jak wyglądają warunki zatrudnienia u tego pracodawcy? Czy oferuje pracownikom premie bądź inne benefity w postaci na przykład pakietu socjalnego? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gsgjhddgg
@Karolina 14.07.2018 21:39

@karolina a gdzie ja użyłem nie kulturalnych słów? Radzę przeczytać jeszcze raz moje wypowiedzi! Wg Ciebie pisanie,że coś jest "dziadostwem" to nie kulturalne? Użyłem stwierdzenia takiego ponieważ nie chciałem rzucać mięsem :) uważam ,iż takue rozwiązanie jest chyba lepsze!! Nie pozdrawiam

Pracownik.

Pracuję w Asie od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy dalej powinnam to ciągnąć, na głowach pracownika leżą obowiązki które powinien wykonywać kierownik, samej papierologii jest tam więcej niż na biurku prezydenta!! Protokół zniszczeń, lodówek, hot-dogów, rozmnażania, przygotowania, wymiany, zamiany, gratisów których dostawcy dają taką ilość, że nie jesteśmy w stanie pokryć 1/3 strat, kw, faktury, konwoje a gdzie w tym wszystkim wyrobić jeszcze z podstawą czyli obsługą klienta i dostawami przy których gromadzi się kolejka naburmuszonych klientów bo nie mamy czasu nawet dokładnie tego zliczyć pracując samemu na sklepie, po 6 dniach takiego zapier.. Włączając w to dni z zakazem handlu w Niedzielę mam serdeczne dość.

Pracownik
@Pracownik. 28.05.2018 12:43

Zgadzam się z tobą w 100 procentach a to wszystko za 1600zl

Kryska
@Pracownik 30.05.2018 10:32

Ludzie tyle pracy jest i to za lepszą stawkę

oly
@Kryska 03.06.2018 12:13

To prawda i nie trzeba tak zapieprzać jak w ASie

Niedoceniona
@Pracownik. 28.05.2018 12:43

Lepiej znajdź sobie lepszą pracę zanim cię zwolnią lub nie przedłużą ci umowy.

Justyna

Zaczyna się okres wakacyjny i jeżeli dany sklep sam sobie nie załatwi pracownika na wakacje to lipa! My pracownicy jesteśmy mam wrażenie od wszystkiego od załatwiania zastępstw, pracowników na wakacje jeżeli chcemy mieć w ogóle urlop, zamówienia, faktury, dzwiganie W sumie jeszcze trochę będzie na naszej głowie i biuro nie będzie potrzebne a na pewno dział kadr! Bo pracuje kilka ładnych lat i kadry nigdy nie pomogły bo same sobie radzilysmy a za tą naszą zaradnosc tylko nas rzucają na zastępstwa na inne sklepy które mają gdzieś i poprostu mówią że zamykają sklep. I to jest sprawiedliwe?!

Nina
@Justyna 22.06.2018 03:04

Dokładnie o tym samym pisałam. Trochę jak franczyza. Chociaż w jakiejś innej alternatywnej rzeczywistości ponoć kadry tylko pytają o sugestię kto może przyjść na zastępstwo ????

Karolina

@Łukasz, firma na Twoją niekorzyść pomyliła się w Twojej wypłacie i zaległość wyregulowała dopiero w następnym miesiącu? @Nina, wątek pracy w system sp.j. dotyczy miasta Zielona Góra. Forum jest dla osób, które pracują w placówce mieszczącej się w tym mieście. Dziękuję również za Twoja odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Rzeczywiście w większości firm za zastępstwa odpowiedzialne są kadry. Może w tym przypadku firma liczy jedynie na Waszą pomoc czy sugestie osób jakie mogłyby przyjść na zastępstwo.

Iza

Jestem pewna, że firma nie zwalnia pracowników jak nie ma poważnych powodów.!!!

Gsgjhddgg
@Iza 09.01.2018 22:33

Firma Cię zwolni jak będziesz mądrzejsza. Tzn. Jak zaczniesz ubiegać się po prostu o swoje prawa,jak jesteś osobą rozumną i wiesz czego od życia wymagać i masz swoje zdanie. AS Cię prawdopodobnie wywali na zbity pysk. (Mimo ze ludzi im brakuje)Bo jesteś przeszkodą. Bo się odzywasz niepotrzebnie.Masz siedzieć cicho i pracować ciężko za te ŚMIESZNE pieniądze. Bo dla nich Ty jesteś tak ważna, co pusta butelka po winie dla menela

Kryska
@Iza 09.01.2018 22:33

Firma nie zwalnia tylko sami pracownicy uciekaja

Łukasz
@Gsgjhddgg 30.04.2018 09:07

Dokładnie i broń boże nie można walczyć o swoje. Mnie raz oszukali na nadgodzinach (wyszło mi 6 zł za godzine), zapierdzielaliśmy z koleżanką cały miesiąc sami bo jedna walneła na miesiąc l-4. Po wypłacie poszedłem do kadr i się okazało że coś mi źle policzyli, ale co z tego jak w przyszłym miesiącu wyrównali mi, ale wyrównali sobie w premii i dostałem aż 50 zł jak zwykle było 250 zł. Od tego momentu nie miałem nawet godziny nadgodzin :D

Pracownik :)

Na pewno nie jest tak, ze dzień w dzień trzeba się na robić jak dzikie osły ...Są dni , w których naprawdę człowiek ma dużo na głowie (bank, kilka dostaw w jednym dniu , zmiany cen ) ale to nie zmienia faktu ze tak nie jest codziennie. Tym paniom , które wiecznie tutaj narzekają widocznie nie chce się pracować ...Tym bardziej teraz jest okres urlopów , wakacji wiec nie dziwcie się ze jest ruch i ze jednak trzeba się na robić . Jeżeli komuś zależy na pracy to będzie pracowal. Może i nie zarabiamy niwiadomo jakiś kokosów ale inni maja gorzej , obecnie na naszym sklepie mamy dobra zaloge , inwentaryzacja wychodzi dobrze i to jest dla nas najważniejsze :) Pozdrawiam wszystkich którym praca w Asie się podoba :)

rydzy
@Pracownik :) 15.06.2018 14:59

Sporo jest sklepów gdzie takiego ruchu nie ma "luzik", a pieniądze nawet większe, przede wszystkim nie ma odpowiedzialności materialnej, jak ktoś chce pracować jak "osioł" to niech pracuje, ja już pracuję gdzie indziej i jestem b.zadowolony :)

Nina
@Pracownik :) 15.06.2018 14:59

A w jakim mieście pracujesz?

Karolina

@Kryska, piszesz, że pracownicy "System Tomasz Hnidziejko, Agnieszka Skowrońska" sami odchodzą z miejsca pracy. Jak myślisz co jest tego przyczyną? Co się przyczyniło do ich niezadowolenia z wykonywanej dotychczas pracy? @Pracownik:) , z tego co widzę Tobie praca podoba się. Mógłbyś napisać coś więcej o niej? Jak wygląda przepracowany dzień w tej firmie?

Nina
@Karolina 13.06.2018 12:47

Moim zdaniem czarę goryczy pracowników przepełniło to, że w wyniku matactwa pracodawcy muszą pracować w niedziele wolne od handlu. Kolejnym minusem jest to, że kadry funkcjonują na jakiś dziwnych zasadach np. Pracownik X zachorował to reszta składu musi szukać rozwiązania i zastępstwa. W jakiej innej pracy pracownicy szukają pracowników? Od tego są kadry i ustalanie płynności funkcjonowania sklepów. Ja mam wrażenie, że na poszczególne sklepy przerzucono odpowiedzialność za ich prowadzenie tyle, że to nie jest franczyza.

Pracownik :)

Nie podoba się to się pozwalniajcie, a nie wiecznie tylko narzekanie ,nikt was przecież na sile nie trzyma :) Pozdrawiam ;)

@
@Pracownik :) 10.06.2018 13:13

Chyba tak na prawdę tego nie chcesz ???

Zostaw opinię o System Sp.j. A.T. Skowrońscy - Zielona Góra

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie System Sp.j. A.T. Skowrońscy