System Sp. z o.o.

Adres: Fabryczna 17 A lok. 1, 65-410 Zielona Góra

NIP: 9291683355 KRS: 0000251738

System Sp. z o.o.
3 263 6 1

Opinie o System Sp. z o.o.

Mariusz

Tak po za tym nie musiałem pisać oddziału bo na dolnym śląsku pracuje tylko jeden Mariusz i to w Lubinie, i pewnie mi się dostanie za ten wpis od przełożonych, ale czytając 70% postów na tym forum, uważam że naprawdę coś z tymi osobami jest nie halo. Skoro macie manka powyżej 300 złoty na zespół to musicie albo mieć złodzieja w zespole albo niedoszkolonego w zespole którego prosta matematyka przerasta i nie potrafi dodać 2+2 i wydać reszty. Tak co do wypłat to jeszcze nie zdarzyło się byśmy czekali na należność finansową za wykonaną pracę, także jak napisałem we wcześniejszym poście może czas na na zmiany w oddziale i czasowe patrzenie na ręce bo mano się z kosmosu przecież nie biorą. Dużo byłych pracowników pisze totalne bzdury oczerniając firmę, ja bym wolał rozstać się w zgodzie i nie palić za sobą mostów

Mariusz

Każdy płacze że mało że inwentaryzacja zawsze na minus, przecież wiadomo z góry że zawsze będzie na minus iż mamy półki nie monitorowane i nie zawsze jesteśmy w stanie dostrzec sprytnego złodzieja, a że papierosów czy wódki brakuje albo mamy nie dobór kontenerów i butelek cóż ludzki błąd się pomylić lub nowy pracownik nie ogarnia zbytnio ( skoro macie hod-dogi lub toto lotto ) to nie płaczcie bo mano idzie z premii, a to że firma na czas nie płaci wynagrodzenie to w czymś musi być rzecz bo Lubin jakoś nie narzeka, każdy oddział jest zadowolony i takie rzeczy jak tu opisujecie to jakaś wielka kpina, albo wasze oddziały sobie nie radzą. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam, ale skoro się ze mną nie zgadza to może pominął się z powołaniem i nie powinien pracować jako sprzedawca lub handlowiec, może pora zamienić pracę na fizyczną by docenić o co się ma !!! Proszę czytać post ze zrozumieniem iż pseudo debilom dziękuje. U nas jest aktualnie uczciwy i zgrany zespół jak i w całym Lubinie i nikt na nic nie narzeka, nie chcę debatować ale jeśli coś w danym oddziale nie gra to chyba pora na zmiany na lepsze :)

Pracownik

Były wypłaty miał ktoś już przelewy

ala
@Pracownik 09.01.2019 09:28

nie było :(

Pracownica
@Pracownik 09.01.2019 09:28

No w tym miesiącu to jakaś porażka z tą wypłatą. To trochę przesada żeby jeszcze wypłaty nie było.

Klementynka
@ala 09.01.2019 10:50

Oj będzie,będzie się działo.....................od kiedy "kadry"dzwoniąc z zapytaniem do nich o wypłatę ile dostałam przelewem do wypłaty na konto????kadrowa m.......stwierdziła że nie może mi udzielić takiej informacji.............bujda na resorach,oj czekam czekam do jutra ......paranoja z tym nowym wlascicielem

Pracownik
@Klementynka 10.01.2019 00:12

Tępa dzido, a gdyby to np. któraś ze współpracujących z tobą w sklepie kolezankek zadzwoniła i podała się za ciebie, pytając o wysokość wynagrodzenia i kadrowa M. udzieliłaby jej info, to byś wielce płakała, że jakim prawem to zrobiła... Rusz głową zanim coś tu naskrobiesz, bo aż żal mi ciebie.

Nina
@Pracownik 11.01.2019 18:03

(usunięte przez administratora)możesz być co najwyżej Ty. I z takim słownictwem to raczej do pracy na ulicy się zgłoś. Istnieje coś takiego jak weryfikacja danych.

Pracownik
@Nina 11.01.2019 21:58

Oj oj, (usunięte przez administratora) :P a wiesz co jest najlepsze? Wiemm kim jesteś, a ty nieeee :P

Nina
@Pracownik 11.01.2019 23:19

Zielonego pojęcia nie masz. I przepraszam ale z ograniczonym umysłowo osobami nie wydaję się w dyskusje, bo mi ich zwyczajnie żal.

LUBUSKIE
@Nina 11.01.2019 21:58

Widać po waszym słownictwie sposobie wysławiania sie kto pracuje na tych sklepach nic dodać nic ująć tragedia gwiazdy wiecznie niezadowolone .

qwerty
@Pracownik 09.01.2019 09:28

Wypłaty ??? chyba zapomogi he he :)

Beti

Świetnie Przyjechalo mnóstwo nowych produktów, niektóre z górnej półki ale szkoda że zapomnieli o przeszkolenu pracowników co sprzedajemy!!! Na początek wystarczył by katalog z opisem produktów! Nie wspominając o szkoleniach jeżeli mają to byc sklepy z wyższej półki jeżeli chodzi o alkohole. Bo niestety jak na razie wszyscy są jak dzieci we mgle, zero organizacji z dostawami z towarem z układem na półkach. Coś leży z organizacją i planowaniem. Nie sztuka jest wrzucić na Asy towar za setki tysięcy zł jak pracownicy nie będą go znali tym bardziej klienci nie kupią. Jak mamy coś polecić jak nie wiemy co to jest??!!

Atanera
@Beti 29.12.2018 04:45

Poczytaj sobie trochę na etykiecie,a jak będziesz bardziej dociekliwa to w necie znajdziesz szczegóły.

Pracownik
@Beti 29.12.2018 04:45

Na kazdej butelce- czy to wino, czy jakiś inny alkohol jest karteczka z opisem. Czytać nie potrafisz, to do podstawówki, a nie płaczesz o podwyżkę!

Pracownik

Jak czytam wasze wypociny i gorzkie żale to mi się niedobrze robi. Po pierwsze: jestes wolnymi człowiekiem i nikt cię nie zmusza do pracy- więc jak nie pasuje, to się po prostu zwolnij, w czym problem? Po drugie- jeśli nie odpowiada ci wynagrodzenie, to (powiem ci w sekrecie :D ), że w XXI w. jest takie coś, co się nazywa PODANIE O PODWYŻKĘ, które kieruje się bezpośrednio do szefostwa, a nie na forum ;) Po trzecie, jak widzę teksty w stylu ,, powinni nas wysłać na szkolenie, bo nie wiemy, co sprzedajemy" to zaczynam wątpić, że jesteś osobą myślącą, bo każdy z nowych alkoholi jest opisany na odwrocie. Skoro tego nie wiesz, to nic dziwnego, że zarabiasz najniższą krajową. Nie pozdrawiam :P Tak, jestem pracownikiem. Nie, nie pracuję w biurze.

Pracownica
@Pracownik 11.01.2019 08:19

Zgadzam się z tobą w 100%. Mało jest ludzi w sklepach AS którzy naprawdę potrafią dobrze pracowac, myślą i przede wszystkim nadają się do tej pracy. Jak patrzę na te osoby nowe to to jest tragedia. Ja to bym połowy tych ludzi to nawet na szkolenia nie dała bo od razu widać po nich że pracowników się z nich nie zrobi.

Pracownik
Zweryfikowany użytkownik
@Pracownik 11.01.2019 08:19

No nareszcie coś mądrego. Zgadzam się z koleżanką w 200 %. Ja tam bardzo lubię pracę w naszej firmie. Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych,????

Mariusz
@Pracownik 11.01.2019 08:19

No wreszcie jakieś normalny współpracownik. Pozdrowienia z Lubina

Pracownica

I jak tam wypłaty były już bo w tym miesiącu przesadzaja

Xxxx
@Pracownica 10.01.2019 10:08

Jeszcze nie.

Atanera
@Pracownica 10.01.2019 10:08

Już są

Klementynka

Witam,miałam dziś rozmowę w sprawie pracy w sklepie As z nijakim panem Robertem co reprezentuje firmę,przeszłam pozytywnie i zaprosili mnie na szkolenie no i mam pracę,pomozcie............warto się starać,jakie zarobki i jakie są zasady????nie wiem co mam robić bo opinię widzę że są różne..........pomocy??????

pracownik

Czekamy na podwyzke ciekawa jestem ile dostaniemy i czy te co dostaly od szefostwa tez dostana Moje sugestie dla System Sp. z o.o.: Narazie niemam

Pracownica
@pracownik 08.01.2019 12:46

Jaką podwyżkę? Najniższa krajowa weszła od stycznia czyli to dopiero w lutym będzie

Pracownik

Hejka czy wiadomo może coś o wyplatach kiedy beda

balalakja
@Pracownik 07.01.2019 13:17

jeszcze nie ma :( coś im się nie spieszy

Ciekawa

Jekie sa zarobki w sklepach As? Czy to prawda ze kazdy sklep inaczej ?

neo
@Ciekawa 29.12.2018 13:45

Realnie 1.000 zł na rękę

Ciekawa
@neo 30.12.2018 00:27

No chyba raczej nie moze byc mniej niz 1530 wiec skad sie u ciebie wziela kwota 1000? Pytam czy sa sklepy ktore dostaja wiecej niz najnizsza.

neo
@Ciekawa 30.12.2018 16:13

Minus inwentaryzacja, która zawsze wychodzi na "minus".

Pracownica
@neo 30.12.2018 18:16

A to akurat nie prawda. Jak ktoś dba o sklep i prowadzi go dobrze i wszystkiego pilnuje i przede wszystkim ma dobrych ludzi to inwentaryzację wychodzą dobrze. Jak zdarzy się jakiś minus to są to naprawdę malutkie kwoty. A co do zarobków to w asach już dawno zarabiamy więcej niż najniższa krajowa także nie piszcie tu głupot.

Ja
@Pracownica 30.12.2018 19:44

Ciekawe w ktorych asach zarabia sie więcej niz najnizsza..Bzdura.

Pracownica
@Ja 01.01.2019 11:06

Od dzisiaj najniższa krajowa to 2250 a ta kwotę a nawet większa mamy już od kilku miesięcy więc nie rozumiem twojego oburzenia.

Atanera
@Pracownica 01.01.2019 17:29

Potwierdzam.

Ooo
@Ciekawa 29.12.2018 13:45

Czy ktoś się orientuje co z niedzielami teraz

lena
@Pracownica 30.12.2018 19:44

Inwentaryzacje cały czas wychodzą na minus i to duży minus !!!

Ciekawa
@Ooo 02.01.2019 14:15

Dobre pytanie.Mam nadzieje ze to sie w koncu skonczy.

Ciekawa
@Pracownica 01.01.2019 17:29

Czyli panstwo S zanim odeszli dali podwyzki pupilom.Brawo.Nowy pracodawca zatrudnia za najnizsza.Praca marzeń. I do tego odpowiedzialnosc.

Beti

A zastanawia mnie czemu jeszcze nikt nigdy nie poddał pod dyskusje składania zamówień i wszelkiej komunikacji z przedstawicielami? Czemu musimy robić to z telefonów prywatnych (bo te na sklepach maja zablokowane połączenia komórkowe) a żaden chyba z wyjątkiem SAS i Mirasol nie mają kontaktu przez nr stacjonarny. Ok rozumiem że teraz wszyscy (prawie) maja rozmowy bez ograniczeń ale z drugiej strony to są nasze nr prywatne!!!! I zdzra się że przedstawiciele dzwonią na urlopie, w dniu wolnym itp. Te zamówienia są zrzucane na nas ale jak je mamy zrealizować to "góry" nie interesuje.

Pracownik

Super ze sa pieniadze na swieta tylko dlaczego te ktore nie maja dzieci dostaja zawsze mniej uwazam ze powinno byc po rowno Moje sugestie dla System Sp. z o.o.: Zeby wszystkich traktowac rowno Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wiecej zainterosowania sklepami

Pracownica
@Pracownik 17.12.2018 08:55

Dokładnie tak. Niektóre sklepy są takie brzydkie że przydałby się remont a oni wogóle nie inwestują w tę sklepy. Towaru jest coraz więcej a nawet nie ma miejsca żeby to jakoś ładnie poukładać.

Ja
@Pracownik 17.12.2018 08:55

Przecież wypełniacie wniosku o świadczenie świąteczne co roku I zawsze jest uzależnione od dochodu , więc nie rozumiem skąd nagle macie takie problemy. Zawsze jest tak samo liczone, dochód netto wszystkich członków gospodarstwa domowego przez ilość osób w gospodarstwie domowym.

PracowNica
@Ja 17.12.2018 13:49

Ten sposób wypłacania dodatkowych pieniędzy jest fajny w odniesieniu do "Wczasów pod Gruszą". Jeśli chodzi o święta moje zdanie też jest takie, aby każdy pracownik dostał taki sam dodatek.! Rozumiem, że w odniesieniu co do wakacji taki sposób jest ok, to do świąt już lekka przesada. Tym bardziej, że były takie rozbieżności czego nie rozumiem kompletnie.! Święta, a wakacje to całkiem co innego. Wakacje spędzać można na wiele sposobów i każdego trzeba stać na miarę swoich możliwości, a święta raczej każdy chciałby spędzić na godnym poziomie.. Mimo tego iż stawki i tak były większe przez co byłam w szoku dostając nawet minimalne teraz wynagrodzenie to gdy doszły mnie słuchy o innych kwiatach i podziale byłam lekko rozżalona. ;(

ed
@Pracownik 17.12.2018 08:55

Samemu stanąć za ladą

ed

Czy nie macie wrażenia, że ASy pomału się kończą ???

Nick

Już sami piszecie komentarze ???

Pracownik

Dla mnie jest to trochę dziwne że pracownik z siedmioletnim stażem dostaje 130 zł mniej niż osoba która pracuje 2 miesiące może ktoś wyjaśnić o co chodzi skoro to są nasze pieniądze zabierane z pensji na fundusz socjalny

Do pracownika
@Pracownik 15.12.2018 23:39

Zapytaj kadrową, zamiast jęczeć na forum. Kto ma ci tu wyjaśnić, każdy tu może napisać dosłownie wszystko.

Pracownik

No wszystko fajnie pięknie. Pieniądze na święta większe niż zawsze tylko dlaczego są takie duże rozbieżności?? Niektórzy po 540, 700,800 a niektórzy po 930?? Nie rozumiem tego... A ta wodeczka i bony na zakupy to też nie wiem skąd bo my nic nie dostalysmy...

Dawid

No właśnie napiszcie proszę co u was czy wy coś więcej dostaliście na święta prócz pieniędzy jak to bylo obliczone ? A pytanie jeszcze o paczki dla dzieci czy dla pracowników na l 4 nie było????

Basiunia

Super, że oprócz kasy na święta i kartonów z zabawkami i słodyczami dostałyśmy jeszcze literowe wódeczki (żubrówka, bo żubrówka ale zawsze coś) i te bony na zakupy. Dla mnie te 800 zł to bardzo dużo;)) Od razu widać, że nowe szefostwo????

Ja
@Basiunia 14.12.2018 23:13

Jakie bony i wodeczka my oprócz kasy nie dostaliśmy nic więcej czyżby każdy sklep inaczej ?????

Pracownik

Kasa na święta dzisiaj była przelewana

edzia
@Pracownik 14.12.2018 16:08

tylko szkoda że każdy dostał inna kwotę :/

pracownik 27

a bony kiedy będą ? wie ktoś coś ? :)

Anetta
@pracownik 27 11.12.2018 16:14

Pewnie w przyszłym tyg.

lelek
@pracownik 27 11.12.2018 16:14

Jakie bony - zapomnijcie !!!

Ula

A co paczek dla dzieci nie dostaliscie ???

Pati
@Ula 09.12.2018 16:54

Nie A co były ??

Pracownica
@Pati 10.12.2018 08:20

Paczki były rozdawane tydzień temu

Nick
@Ula 09.12.2018 16:54

Paczki zobaczycie jak świnia niebo

Pracownicy

Czy ktoś słyszał może czy coś dla dzieci będzie w tym roku na gwiazdkę

Pracownik

Wie ktoś czy wypłaty już były

Ja
@Pracownik 07.12.2018 10:12

Dzisiaj wyplacaja.

^

Przepis mówi wyraźnie ze do godz 14. A asy do 19.

hook
@^ 29.03.2018 13:57

Widocznie ASy są ponad prawem :)

AntyAS
@hook 31.03.2018 00:39

Widocznie pracownice to (usunięte przez administratora)" które pokornie nic nie mówią i (usunięte przez administratora)za grosze. Bo wartości swojej nie znają.

Ona

Opinie są podzielone zapewne zależy to, od miasta, sklepu, ekipy. Jest czasem ciężko... Faktycznie makulatury do wypełniania mnóstwo... Ale czy naprawdę aż tak źle?? Jedynym napewno minusem jest praca w niedzielę nie handlowa i tak jak ktoś pisał już inwentury a także okres urlopowy sama praca jest OK. Jest grafik kwartalny są PREMIE, jest pełen social wczasy pod grusza, świąteczne, paczki dla dzieci a czy w każdym sklepie tak jest?! Jestem ciekawa tylko jak będzie za kadencji nowego właściciela chodzi mi głównie o godziny bo chodzą różne pogłoski

Agata
@Ona 17.10.2018 00:24

Tez pracuje a Asie. A co do właściciela to ma się zmienić??? Państwo Skow. już nie będą??

Ktoś
@Ona 17.10.2018 00:24

Państwo Sko. Już nie są jest "cedc"

Agata
@Ona 17.10.2018 00:24

To ciekawe kiedy dostaniemy nowe umowy lub aneksy do umów i czy zarobki się wreszcie zwiększą bo to co robimy na sklepach jest mało adekwatne do wypłaty...

Ala
@Agata 21.10.2018 01:18

Podwyżek raczej nie będzie bo p. Robert będąc kiedyś na wizycie w sklepie stwierdził że i tak dużo zarabiamy

Kasia
@Ala 21.10.2018 03:57

Jaśnie Wielmożny pan Robert to największa porażka tej firmy. Powinni mu zmienić na piecząteczce na specjalista od mobbingu i gnębienia pracowników. Ile dziewczyn sie przez niego zwolniło? Ten złośliwy, mściwy mizogin nie powinien w ogóle pracować z kobietami moim zdaniem. Może nowy właściciel sie na nim pozna i przede wszystkim bedzie kontrolował to co on bezkarnie wyprawia.

nick
@Ona 17.10.2018 00:24

Co za bzdury !!!

Agata
@Ala 21.10.2018 03:57

A skad wiesz, ze nie bedzie podwyzek? Od kiedy ma byc ten nowy wlasciciel?? Kiedy maja byc nowe umowy??

nicki
@Ona 17.10.2018 00:24

Negatywne opinie są rzeczywiste, a te pozytywne to widać, że sami sobie piszecie, ponieważ jak gdzieś jest dobrze, to opinii nie ma wcale, warto to brać pod uwagę przy poszukiwaniu pracy, tym bardziej, że jest jej full !!!

AntyAS
@Ona 17.10.2018 00:24

Dziewczyno! Jak zmienisz pracę i zaczniesz zarabiać więcej (nie w Asie) to sama się po łapach będziesz tłukła,że pozwoliłaś samej sobie napisać takie brednie. Naprawdę się tak nisko cenicie i tam pracujecie? Nie uważacie,że jesteście więcej warci? Poważnie? Wyceniasz swoją ciężką pracę na 1600zł? Niedowartościowana i smutna jesteś wiesz?

Pracownik

O moze bedzie lepiej nowy wlasciciel i selwester otwarty do godz 19 tylko zeby jeszcze wyplaty byly lepsze to bedzie okej Moje sugestie dla System Sp. z o.o.: Moze bedzie okej Lubię atmosferę w System Sp. z o.o. za: Ze w sylwestra pracujemy do 19

Anetta
@Pracownik 30.11.2018 15:55

Racja,,,Sylwester do 19 po 4 latach pracy,zmiany na lepsze,oby tak dalej:)

Nina

W sumie czego innego się po nich spodziewać. Te ostatnie miesiące dobitnie pokazały jakimi są ludźmi. Karma wraca.

Pracownik

Państwa S już nie ma pożegnanie w zielonej już było dla wybranych a dla nas szarych pracowników nawet pisma za miła współpracę przez tyle lat pracy dla nich i na nich

Pracownik

Moje sugestie dla System Sp. z o.o.: Taka prawda nic a nic niemaja zadnego szacunku dla nas ktore pracuja dlugo mlode dziewczyny popracuja 2 lub 3 miesiace i szukaja czegos lepszego a jeszcze odnosnie umow z nowym wlascicielem niektore dziewczyny juz dostaly i podwyzki a my chyba jestesmy inne gorsze mysle ze jsk nowy wlasciciel to powinnysmy dostac wszystkie aneksy pozdro Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Traktowac wszystkich rowno bo my w sklepach pracujemy na wszystkich i troche szacunku

Lucy
@Pracownik 24.11.2018 16:40

Podwyżki dostała podobno tylko Zielona Góra i to jeszcze za kadencji poprzednich właścicieli. A o nowym nic nie wiadomo

Lucy

Nic nie wiadomo o niczym oficjalnie nas nie poinformowano, przedstawiciele wiedzą więcej niż my pracownicy ale co się dziwić mamy być jak cmy które lecą tępo do światła w naszym wypadku do wypłaty i nic nie wiedzieć niczym się nie interesować ale nie ukrywajmy gdyby nie my którzy pracują już kilka lat to tej firmy by nie było. To my jesteśmy fundamentem. Ale co z tego jak nowo zatrudniony pracownik nie raz dostaje więcej niz ktoś z kilkuletnim stażem. Pozwalniaja się wszyscy z doświadczeniem i ciekawe jak będą funkcjonowały sklepy tylko i wyłącznie ze "świeżakami" którzy i tak zwolnią się po 1-2 miesiącu.

Zostaw opinię o System Sp. z o.o. - Zielona Góra

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie System Sp. z o.o.