brak logo

Tales Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Tales Sp. z o.o.

Insider 2015-02-18 17:28:54
Ta "ruina" dostała kolejny certyfikat, tym razem Gazela Biznesu 2014, więc chyba nieco na wyrost ta poprzednia opinia.... Firma ma 23 lata a niektórzy pracują w niej ponad 15 lat, wiele osób powyżej 10 lat. Rekordzista 19 lat. Czy osoby te są niewolnikami, że nie odchodzą jeśli jest tak źle ?
Margaret 2015-03-25 00:21:01
A co mają robić jak mają rodziny z dziećmi? Znam tych starych lisów i gdyby na rynku pracy nie było tak źle to rekordzista miały max 2 lata. Poza tym tytuł przyznawany firmie przez Gazele jest wart tyle co papier w toalecie!
zal.pl 2015-05-19 12:46:26
Tragedia to malo powiedziane
1
tales fack 2015-06-17 21:11:47
kolejny wpis o tym syfie zablokowali?
2
tales biuro 2015-06-17 21:50:51
straszne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obroty spadają gustaw szaleje wymienia pracowników co dziennie .
kasuje wpisy i docenia lizusów firmowych od 5 lat bez zmian . Nowe produkty nowe pomysły i nic ? brak normalności tylko ten biały murzyn sie tam najlepiej trzyma. k kierownik ch. najwyższego wsparcia.

większość wpisów jest kasowana , aby nikt nic nie wiedział.
1
W. cienistek. 2015-06-24 21:47:09
Dawno nie widziałem u siebie przedstawiciela ? straszne te chińskie produkty.
A teraz zero obrotu u mnie na sklepie . przyjechali do mnie z hurtowni z energy źarówkami , tymi samymi co z talesa , cholera co za czasy tales przysyła przedstawiciela , hurtownia tej samej marki wysyła handlowca o co tu chodzi?
Bałagan w tej firmie chyba jest nie do opisania . Ciekawe ile wytrzyma ten z talesa przedstawiciel nic nowego , u nas na rynku w Opocznie , można taniej wszystko kupić be z jakiegoś problemu , i sprzedaje to za normalna cene a tu tylko czekać nowej gęby na mieśćie. W. Cienistek.
kurdanów .pl 2015-06-24 22:31:27
O coś nowego napisali o tym syfie czajnikowym. brałem ich produkty kilka razy i co? Reklamacje i n0n stop. Korekty czas i czas oczekiwania handlowcy tylko kłamią a na do datek ciągle jak to napisane nowe gęby , super zarządzanie
polecam szkolenie z zakresu częstotliwości wyrzucania w błoto pieniędzy ...
inne firmy które teraz nawiązują współprace handlową całkiem inne podejście do tematyki a tales zesr... ny i nie odnawialny Kraków i świat ....
mauer ela 2015-07-05 10:49:30
Chciałam się czegoś dowiedzieć na temat tej firmy , przypatkiem na sklepie spotkałam handlowca , odradzał mi tą historie , czyli raczej nie polecał tej firmy
dla takiej młodej osoby jak ja ? chyba coś jest z tych wpisów prawdą.
bogand 2015-07-12 22:14:46
jak ktoś chce pracować w tej firmie nich najlepiej będzie prawnikiem albo adwokatem.
inaczej zostanie goło dupcem , cwaniaki i nie zrozumiałe warunki pracy .
już nie jeden został tam wykiwany. jest to kolejna firma złodziejska i bandycka.

Jutro mam spotkanie z osobą która też ma zamiar skończyć z tym gu nem.

Toaletes
teres 2015-07-15 19:25:25
Jeśli ktoś pilnuje swoich interesów to na pewno go nie oszukają, ale co to za frajda z pracy skoro trzeba się pilnować na każdym kroku, żeby pracownik szanował pracodawce, to pracodawca musi szanować pracownika. A tu nie ma i tego i tego. Jeśli ktoś jest uparty to myślę, że sobie poradzi, ale po co tracić nerwy.
Jack Zach 2015-07-16 10:31:01
raczej nie korzystam z wpisów na tej stronie , jestem byłym pracownikiem tej firmy
no cóż muszę tu podziękować kierownikowi Jurkowi za normalność w nie normalności.
Praca tej firmie obłożona totalną biurokracją , podobna jak się prowadzi działalność gospodarczą , tylko pojęcie działalności a pracowanie u kogoś i wykonywanie tego samego za marne grosze mija się z celem .
A w ogóle pozdrawiam całe biuro talesa panią Gosie, Izę ,Anie , i super sprytnego
doskonałego Jurka Kierownika.
Przez ten krótki czas bardzo duże doświadczenie zdobyłem.
Polecam prace tam tylko dla tych którzy chcą zdobyć tam cenne doświadczenie
Kariera w tej firmie to raczej coś bardzo odległego .
Wiadomo jak trudno teraz o normalną prace ...
Ale to już przeszłość Pozdrawiam Jack Zach.
1
mirek 2015-08-17 00:09:20
@Jack Zach, a może byś napisał może coś konkretnego, cokolwiek, co by powiedziało coś o firmie, bo jak patrzę na ten post to jest on jednak dosyć ogólny. W sumie jak dla mnie pasuje on do każdej firmie. Co do kariery to chyba, jeśli ktoś się stara, to karierę zrobi, a jeśli ktoś jest leniwy to zawsze kariera będzie dla niego czymś odległym.
maikel 2015-08-28 20:15:56
Cholera znowu te zebranie jutro , tylko jestem nie przygotowany może to już to ostatnie ? nie wiem te same wredne gęby i tyle . jak widzę to nic się nie zmienił statystyki nie kłamią same zgliszcza i sztuczny populizm nic ciekawego na tej stronie . Zjeb.ne koment. i tyle a tu trzeba zapier.na te sekte trzym ty wyżej jesteś po za syfem michael
oudster 2015-09-03 10:11:06
Dwóch najlepiej liżących du..pe się w sobote wykazało sprzedaż w porównaniu z firmami innymi wypadła miernie , właśnie zaczynam szukać czegoś nowego nie można tego słuchać tych zapyziałych szefów kierowników od niczego i kłamliwych wykresów
a na dodatek uszkodzone auto i kasa taka że po rozliczeniach mało zostaje jak ci z tarnowa kombinują żeby cie ujeb..c , szkoda pisania już nie długo tu mojego stania. Tales to kompletne dno , widzę jak przejżdżam przes sieć Tesco , ten co pracował tej kanwie talesoskiej wstawia stendy do sieci i na łapę ma 3x tyle jak to możliwe a branża pokrewna. I żadnych papierów do wytarcia duupy dla biura tylko to co jest potrzebne. Można frajerzy i lizusy ..

out fa.
Nikt 2015-09-03 10:37:03
I po co te pisanie chcesz kogoś spieniaczem po traktować nie wiesz chyba wszystkiego.
Gus zio , już zamówił pociąg z Madziarów nowych Syryskich niewolników.

Oni bez umowy będą pracować w tej przyjaznej dla środowiska firmie.
Przykro patrzeć jak nas zastąpią bracia Syrjczycy.
Szkoda tylko tych nadgorliwych , dla nich tu miejsca nie będzie.

Nikt.
1
antusz 2015-09-16 18:12:14
możecie powiedzieć na czym dokładnie akurat w talesie polega praca przedstawiciela handlowego... proszę, szukam informacji w internecie, ale średnio mogę cokolwiek znaleźć, choć gowork nigdy nie zawodzi, bo chociaż wątek jest utworzony, bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, jeśli coś wiecie, dzięki ;)
:) 2015-09-28 18:37:47
Tales jest jak każda inna firma. Jeśli masz chęć do pracy to zrobisz. Jeśli chcesz być przedstawicielem tylko po to by dostać samochód i jeździć przez pół dnia bez celu to też zarobisz...podstawę. Ale jak będziesz tylko jeździć bez żadnych efektów to i podstawa się skończy :) Prosta piłka jeśli lubisz sprzedawać i wydaje Ci się że umiesz to robić to warto spróbować. Przecież wszyscy szukający pracy jako PH liczą się z tym że musi być wynik bo po to jest ta praca:) Nie masz płacone za godzinę tylko za cyfrę jaką wykręcisz. Wiadomo jeden teren lepszy drugi gorszy zależy jak trafisz. Ale nigdzie nie dostaniesz gwarancji że wszędzie gdzie wejdziesz to klient z otwartymi rękami będzie na ciebie czekał. konkurencja jest teraz wszędzie i w każdej branży:)
wyzwolony 2015-09-30 14:04:19
Jak wszędzie w każdej firmie tylko obrót się liczy w talesie to chyba niewolnictwo jest na pierwszym miejscu jest konkurencja i inne schematy gospodarcze na to miast to co spotkało mnie w tej firmie to bystre oszustwo i biurokracja na pozimie POrombanych .. obecnie dostaje za swoją prace godziwe wynagrodzenie i robię to samo co próbowałem zrobić w talesie tylko tam to jakaś prowizorka , po kolejnym zebraniu podjąłem decyzje o rezygnacji z tych dziwnych warunków płacowych i przepychanek regionalno administarcyjnych.
Tales nie jest teraz dla minie konkurencją to tylko kolejny importer pośrednik na rynku polskim . Który szuka ciągle ludzi do tego zagłębia pogardy i nie udolnej tolerancji .... Wyzwolony pacjęt.
mariol 2015-09-30 14:26:30
Chyba na prawdę nie miałeś do czynienia z tą firmą morda w kubeł i pracujesz ,
robisz dobrą minę do złej gry ja tu pracuje trochę i już mam linię na swoje wyjście ale tak nie piszę , możesz najwyżej skorzystać z darmowej lekcji demokracji i wyzysku zachowujesz to dla siebie . Inaczej nigdy tu nie pracowałeś
i nie widziałeś tego co mła. Pozdrawiam klakierów Mariol.
EGH 2015-10-01 16:36:20
Jak czytam te wasze komentarze, myśli wyrwane w kontekstu w taki sposób, że nie wiadomo o czym tak naprawdę piszecie to aż żal brać wasze słowa na poważnie. Wyzwolony pisze, że był niewolnikiem...skoro byłeś niewolnikiem to jakim cudem udało Ci się z tej niewoli wydostać? Walczyłeś o wolność na Arenie w Rzymie i jako niezwyciężony gladiator odszedłeś w chwale?:D:D Chłopie nie pisz takich głupot bo na siłę nikt Cię nie trzymał...chciałeś pracowałeś...przestańcie pisać takie brednie bo aż żal czytać takie głupoty...Jeśli chodzi o biurokrację to idź do korpo zobaczysz co to jest praca administracyjna. A skoro wypełnienie kilki papierów na miesiąc sprawiało Ci taką trudność to w sumie się nie dziwę bo widzę, że złożenie kilku składnych zdań przysparza Ci sporo trudności i weź pod uwagę fakt, że dla innych te kilka papierów może nie mieć kompletnie żadnego znaczenia bo ogarną temat w 10 min i po sprawie. Mariol to już w ogóle oderwany od rzeczywistości...jeśli chcecie wyrażać opinię proszę bardzo ale piszcie tak by można było was zrozumieć... GLADIATORZY ;)
szukam pracy 2015-10-02 15:41:50
Prawie piszecie wszyscy piszecie tylko po to żeby po bluzgać , żadnych konkretów.
marcin 2015-10-08 18:35:57
A jak jest na magazynie? Atmosfera, nadgodziny, warunki płacowe?
melek 2015-10-16 22:52:11
Na magazynie tak jak na magazynie wielkiej filozofii nie ma aczkolwiek sama praca nie jest zła, jednak oferta tej firmy jest na tyle bogata, że człowiek na pewno się nie nudzi, a przynajmniej nie ma czasu na to żeby się w tej firmie nudzić, atmosfera w firmie wydaje mi się że jest na bardzo dobrym poziomie.
Prezes 2015-10-19 00:02:02
Dziękuję EGH za kilka składnych zdań. Cieszę się, że są w firmie ludzie, którzy potrafią pokazać poziom, bo już bałem się, że mamy samych nieudaczników w firmie. Dziękuję i Tobie, Melek, za twoją opinię.

Nie jestem rasistą i jeśli trafi / trafią się nam Syryjczyk / Syryjczycy tacy jakim był Steve Jobs, to chętnie go / ich zatrudnię, żeby podnieść poziom w naszej firmie. Jak sami widzicie, mamy sporo do zrobienia w tej materii. Nie chcę komentować poszczególnych wypowiedzi, wystarczy przeczytać i wyciągnąć wnioski. Mogę podsumować, oceniając subiektywnie powyższe wypowiedzi, że chyba nie ma powodu do żałoby po niektórych byłych pracownikach.... Szkopuł w tym, że - jeśli dobrze rozumuję - nadal mamy jeszcze w firmie malkontentów. Rynek pracy znacząco się poprawił i dzisiaj chyba nie ma dużych problemów ze znalezieniem innego zatrudnienia. Zachęcam więc takie osoby aby miały odwagę poszukać szczęścia gdzie indziej. U nas nie ma niewolnictwa i każdy może a nawet powinien odejść z godnością, jeśli źle czuje się w naszej organizacji. Żyjemy raz i naprawdę szkoda naszego / waszego życia na trwanie w chorych relacjach, jeśli tak oceniacie naszą firmę. Jeśli praca, firma, sposób jej funkcjonowania lub płaca nie spełnia Twoich oczekiwań, proszę Cię odejdź. Nie męcz się z nami, nie męcz nas, nie róbmy z siebie męczenników. Potrzebujemy pasjonatów, ludzi pełnych dobrej energii, którzy mają pomysły i entuzjazm do ich realizacji. Ludzi, dla których duża swoboda i możliwości jakie oferujemy, stanowią istotną wartość w pracy a wynagrodzenie jest pochodną osiąganych rezultatów w pracy. Oczywiście nie jesteśmy gigantem, nie oferujemy takich możliwości jak duże koncerny, oferujemy jednak satysfakcję z realizowania się w pracy osobom pracowitym i zaangażowanym. Nie podcinamy skrzydeł a wręcz przeciwnie, chętnie pomożemy je rozwinąć. Potrzebujemy liderów do dalszego rozwoju, liderów za którymi pójdą inni, bez popychania czy zmuszania. Szukamy pasjonatów, ludzi ambitnych i kreatywnych oraz odważnych, dla których ew. porażka nie jest końcem świata. Porażki nas wzmacniają i uczmy się z nich wyciągać wnioski.

Szanowny potencjalny kandydacie, jeśli to Ty jesteś osobą, która mogłaby wnieść do naszej firmy pozytywną energię, jesteś kreatywny /-a i nie obawiasz się porażki, zaryzykuj. Nie gwarantujemy sukcesu ale damy Ci szansę na takowy. Twój sukces zależy od Ciebie. Nikt go za Ciebie nie zrobi, to mogę Ci obiecać. Musisz liczyć na siebie - my postaramy się nie przeszkadzać.
Roni 2015-11-03 18:10:47
Prezes ma duży problem, bo już tutaj zebra o pracowników. Obecnych ma ustawionych, pracują za minimalna i szuka nowych jeleni, którzy przyjdą, odwiedza swoich byłych klientów, wcisną chiński badziew, popracuja tak 3 miechy i wypad. Znowu rekrutacja, baza poprzedniego pH + 20 koła więcej do targetu żebyś wyszedł podstawe. Auto z okresu PRL, tel. Sagem i hol z opryskliwym mechesem nawet 200m na sznurku. Powodzenia desperaci!!!
Prezes 2015-11-05 21:35:30
Drogi Roni,

Być może nie wiesz tego, ale portal Gowork.pl służy także do rekrutowania pracowników. Czyżbyś nie zauważył tutaj mnóstwa ofert pracy ??? Szukamy bystrych handlowców i jeśli ktoś - tak jak Ty - nie zauważa tak istotnych szczegółów, to nic dziwnego, że po trzech miesiącach już nie ma go w naszym gronie. Nie szukamy jeleni, chcemy ludzi ambitnych i kreatywnych, pracowitych
i uczciwych. Działamy uczciwie i takich współpracowników poszukujemy. Aby dobrze zarabiać musisz być zorganizowany i systematyczny i mieć wyniki. W naszej firmie są tacy handlowcy i samych takich chcemy mieć w zespole. Mamy mnóstwo atutów w postaci produktów marki własnej; wysokiej jakości i w konkurencyjnych cenach, choć nie najtańszych. One mają bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Na tym budujemy nasz sukces. Tak, sukces. Oferujemy dobrą jakość naszych produktów i stale ją poprawiamy. Potknięcia traktujemy jako wyzwania i wyciągamy z nich wnioski i idziemy do przodu. Wcale nie po trupach.
Powoli wdrażamy idee CSR. W tym kierunku będziemy podążać. Pozdrawiam. Prezes
DAVID 2015-11-14 05:09:17
NAJGORSZA FIRMA Z NAJGORSZYMI ZAROBKAMI! OSTRZEGAM WSZYSTKICH!!! NIEBYWALA ROTACJA I WYZYSK! SZEF UDAJE BIEDNEGO ZEBY PLACIC MINIMUM, A WSZYSTKIM POWTARZA ZE JEST ZLE. ZRESZTA ZROBCIE ZWIADY, PODJEDZCIE POD ADRES FIRMY - ZOBACZYCIE BUDYNEK-RUINE I FLOTE-ZLOMOWNIE ORAZ KULTURE PO WLOSKU!!!
tomek 2015-11-16 02:26:37
wydaje mi się, że firma już przeszła przez ten trudny okres, pamiętam niedawno szukali u nich przedstawiciela handlowego i w zadaniach była obsługa klientów, sprzedaz produktów, prowadzenie dokumentacji i poprawna obsługa wszystkich dokumentów. Zastnawiam się jeszcze jak u nich jest z benefitami, wiecie?
Aldona sp pol 2015-12-02 16:31:56
Miałam z jedną sprawę w sądzie pracy dostałam jakieś 30% tego co zaskarżyłam
a prawo jest takie Polskie realia
~głu-pol : Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, oddałbym jak komorowski lasy państwowe żydom, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów, itd. Obejrzyj się wokoło zwiń
Tales pozdrowienia za wyzysk. Kuntakinte
beata 2015-12-02 22:56:45
Piszecie w większości, że firma płaci marne grosze.. zastanawiam się ile może wyciągnąć taki przedstawiciel handlowy, bo przecież on działa głównie na prowizji, czyżby ona też była tak niska?
lisek 2015-12-03 07:42:46
To co tu piszą to wszystko bzdury!!!
Można zarobić i nikt nie pracuje bez umowy.Najlepiej sprawdzić samemu , a nie wierzyć frustratom :)
1
leonidas 2015-12-06 22:27:53
Minimalna + parę stów. Ale warunek jest taki ze obrót 150 kawałków i kasa ściągnięte na wczoraj
fortis 2015-12-13 01:57:32
Witam. Sporo mówi się obecnie o zarobkach w tej branży. Rozmawiałem ze znajomym który opowiadał , że w tej firmie pieniądze nie są problemem. to najważniejsze !
Janek 2015-12-18 14:30:37
Ja też rozmawiałem ze znajomym, pewnego znajomego, który zna ponoć kogoś kto tam pracował i potwierdza że w tej firmie istnieją teoretyczne szanse żeby zarobić minimalną, przy wielu nadgodzinach!
w. kużejewski 2015-12-21 19:29:46
Tales pytania odpowiedzi.

No to ja odpowiem, choć niektóre te ostatnie pytania są głupie. Jaką umowę się dostaje na początek... Na umowę o pracę nie ma co liczyć, zawsze jest umowa zlecenie. Stałą umowę można co najwyżej podpisać po zrobieniu loda szefowi , pod warunkiem, że będą miejsca na zebraniu, ale o ile się nic nie zmieniło, to raczej nie ma co liczyć na te miejsca, bo zawsze kilku to robi przed tobą, w związku z czym firmie jest na rękę zatrudniać na umowę zlecenie i dać kopa już po miesiącu .

"A jakie wynagrodzenie dostaje Lider kierownik tzw , inne lizusy chodzące koło jego du..y ??

Jest jakiś fundusz , ubezpieczenia grupowe , wakacje pod gruszą , trzynastki , opieka medyczna ?

Nie wiem ile dokładnie zarabia J,K, czy też raczej "Cweluch", „Cwelucha” bo tak się mówi na te osoby na pewnej odległości od smrodu Talesowkiego, ale nie są to kokosy na pewno.

Początkującą osobę i tak to nie powinno interesować, bo kierownictwo i dziurawice na telefonii są z dłuższym stażem i po układach, nie da się od razu być przy czyjej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e. Ubezpieczenia nie masz, za wypadek spowodowany w miejscu pracy, dostajesz po swojej groszowej wypłacie . Żadnych wakacji pod gruszą, ani trzynastek nie ma, gdy pracujesz na umowę zlecenie. Premii też nie. Zarabiasz tyle ile ci dadzą. I jeszcze utną jak nie prowadzisz punktu ksero w samochodzie, Choć kiedyś, dawno temu, jeden raz proponowano normalną stawkę i umowy zapłatę większą ale to było dawno.

Generalnie, jeżeli nikt nie ma innej alternatywy i liczy się z tym, że będzie mu bardzo ciężko zrobić obrót w miesiącu na 100% niech 100 razy się zastanowi , Pracowałem tam jakiś czas i tylko dlatego, że mi ta praca z pewnych względów pasowała. Ale tak ogólnie to jest wyzysk i katorga. Jeśli jeszcze masz szczęście i trafisz jakieś fajny układ kontrahencki i dostaniesz w miarę niezłą fuchę, czyli stałą sprzedaż ,to jest ok, ale bardziej prawdopodobne jest to, że trafisz w miejsca, gdzie przez niemal kilka dni nic nie wskórasz i po jakimś czasie można zwariować. To się tyczy głównie brakiem rozeznania w terenie i zbyt krótkim czasie jaki masz do budowania bazy . Jak masz naprawdę pecha, to trafisz na teren taki że nie pomogą ci nawet 35 wizyt dziennie, To nie jest praca, z którą można wiązać przyszłość. To jest praca dla tych, którzy chcą sobie dorobić a potem szybko wymazać ten okres z pamięci. Jeśli mówimy o Talesie - Dwa to jest to ogromna porażka, pracują tam ci sami ludzie co w Talesie 1, nikogo nie obchodzą twoje rozterki, twój brak doświadczenia czy problemy- jeśli będziesz za wolny lub miał jakieś problemos co dziennie, to ci to wypomną bez zbędnych ceregieli i wypier. Kiedyś ktoś nazwał to nowoczesnymi obozami pracy. może miał trochę racji, ale naprawdę nie jest tam wesoło ani bogato szczególnie dla nowo przyjętych i nie będących w klanie familijnym.
Nie mogę nie polecać na koniec i zachęcać do tej pracy w tej że firmie wiadomo jaki jest rynek pracy i w tych czasach jak to wygląda realnie. Nasyłanie kontroli PiP, też tu dużo nie pomoże ,raczej trzeba się dobrze zastanowić i wybrać niewolnictwo , albo poczekać i znaleźć coś normatywnego.

W. Kużejewski.

Instytut Badań Socjologicznych.

Na podstawie zadawanych pytań tematycznych.
A.Morales 2015-12-21 21:04:11
W odpowiedzi na post zamieszczony przez Gladiatorów Talesowskich.
Normalnie Dostałem umowę o prace na trzy miesiące narzędzia do pracy samochód tel.
Pełną ofertę firmową , zebrania raz w miesiącu , szkolenie już po pierwszych trzech miesiącach 2tygodnie w miejscowości gdzie znajduje się fabryka.
Plan pracy przygotowany na miesiąc z góry czas pracy .
Karta Asistans karta BP. obowiązująca na terenie trzech Państw unijnych.
Do obowiązków moich należy ,prowadzić regularne wizyty u kontrahentów , ustalone trasy , śledzenie w systemie EBI. Reklamacje ,przyjmowanie gotówki w systemie Door tu Door. Nie wolno pobierać gotówki i wypisywać jakiś papierów reklamacyjnych jak by ktoś nie wiedział.Nie ma narzuconych targetów rynek jest tak wypracowany że wystarczy tylko uczciwie wykonywać plan pracy miesięczny , co spowoduje wyniki nikt nie ciśnie nie mówi że sprzedaż spadła , wystarczy tylko wpaść w system a od Poniedziałku do Piątku jest co robić a wyniki przychodzą same , a dlaczego proszę zobaczyć jaką firma daje motywacje !!!
i naprawdę się chce pracować a w następnym roku 3 miesiące gwarantowane pracy za granicą dla tych którzy tak jak ja trzymają się planu . Pakiety towarów dla klientów stałych w gratisie.
Ubezpieczenie zdrowotne indywidualne karnety rekreacyjne premia już po okresie próbnym czyli teraz 2600brutto + 400netto co miesiąc .
Narzędzia do pracy to pojazd 2 letni , palm top nowy z tego roku , umowa o odpowiedzialności za sprzęt , monitoring narzędzi całą dobę .
Wyjazdy integracyjne raz na 6 miesięcy Delegacje płatne.
Cztery placówki na terenie kraju w europie 21.
Proszę teraz coś napisać na prawdę na temat tej firmy gdzie pan /pani pracuje jak macie państwo odwagę pisać prawdę...
Byłem z tą firmą związany przez kilka zebrań jeśli mogę to tak nazwać, i wcale nie dziwie się że są tu takie komentarze .
Dodatkowo w 2016 moja kochana dwójka dzieci ma zapewnione wakacje przez tą firmę , jako pakiet rodzinny....
Wydaje mi się że na prawdę można się chyba bardziej postarać i dać się sprzedać takiej firmie w całość za takie podejście do człowieka .

Oczywiście jak w każdej firmie znajdują się tu tacy jak opisani jak wyżej w tej rubryce .
Dziękuje za nauczkę ze strony tej , firmy która doprowadziła mnie do tego że musiałem pewne rzeczy przemilczeć i odejść , a teraz mogę coś odpisać , ponieważ mam takie prawo i nikt tego nie zabroni.

Augustyn .Morales
Rblerto 2015-12-22 07:06:38
Szanowny Prezesie .
Może jestem naiwny i głupi , ponieważ dałem się nabrać na podobną rozmowę i podobny tekst do którego nawiązuje ten wpis.
To prawda są ludzie innej maści wartościowi i mniej wartościowi , ale lukrowanie
i koloryzowanie wspaniałej atmosfery w firmie tej o której już tyle napisano,
jest lekką przesadą .
To prawda rynek pracy bardzo się zmienił i zmieniać się będzie , i jak to jest
napisane ten kto szuka ten znajdzie .
Następne to dotyczy mojej osoby jak nie chcesz mieć kłopotów wyciągaj wnioski z wcześniej popełnionych błędów własnych , człowiek całe życie się uczy .
W tej wspaniałej firmie zostałem kilka razy oszukany sparaliżowany a na sam koniec wypluty jak guma do żucia na chodnik . Oczywiście na własne życzenie.
Obecnie po trudach związanych ze zrozumieniem tego faktu prowadzę życie zawodowe w normalnych warunkach nie szarpie się o zabezpieczenie ze strony firmy finansowe i nie prowadzę czynność przeszkadzających w kontaktach z potencjalnym klientem . Po woli osiągam sukces mam na to czas , a co za tym idzie wszystko jest dokładnie zaplanowane w czasie firma dba o pracownika , jego osiągnięcia pomysły , zaangażowanie .
A pana Panie Prezesie podejście do ludzi można przeczytać jak wyżej jest opisane na tym forum , ktoś to nawet nazwał nowoczesnym podejściem do demokracji w cudzysłowie .
Nie wiem czy pana obejmują te zmiany , handel obecnie przeszedł ogromne zmiany
w kraju też widzimy te zmiany .
Dlatego wszystkim polecam głęboko się zastanowić nad taką zmianą sukcesu nie osiąga się tak od razu jest to proces powolny i mozolny , a w tej firmie zauważyłem same talenty twórcze do wchodzenia raczej w część ciała , niż rozwoju
własnego i dobra firmowego , a jeśli chodzi o byłego stworzyciela Apla , nie zrobił on tego w trzy miesiące tylko budował to dzieło przez lata , a zważywszy na rotacje zatrudnienia w tej wspaniałej firmie i opinie nie mogę zauważyć
tendencji zwrotnej .
Kończąc tą dysputę podziwiam tych co muszą tam tkwić z tego względu ze nie maja wyjścia , a gardzę tymi co przyczyniają się do daleko posuniętego lizóstwa i rutyny niż wnoszenia czegoś wartościowego dla dobra firmy.

Na pocieszenie tak ma większość na świecie , zdarzają się też wyjątki
do których już ja należę.
Resztę można przeczytać w opisach....


Robert Lewandowski
rerere 2015-12-30 16:01:12
szzkoda ze teraz firma Tales Sp. z o.o. nie prowadzi cadnej rekrutacji, bo pamietam ze swego czasu szukali przedstawiceila hanldowego, no trzeba poczekac
1
omnomnom 2016-01-11 21:20:46
Czesc, jaka umowa na przedstawiciela handlowego? Jakie warunki płacowe? Pytam poniewaz mam rozmowe niedlugo. Prosze o konkrety osoby, ktore potrafia odpowiedziec na te pytania i ewentualnie dopisac cos konstruktywnego, nie chce wzbudzach hejterskiej dyskusji.

Pozdrawiam!
ok 2016-01-19 21:13:59
takie pytania zawsze wzbudzają hejterskie dyskusje :) A tak na poważnie, idź na rozmowę i sam się przekonaj. Tales nie da Cię skrzywdzić, tym bardziej na stanowisku PH
wlaka z menlami rynku 2016-02-01 21:38:52
i co i gown, eno nic im nie zrobicie te wasze wpisy nic nie warte próbowałem tam pracować ? zostałem oszukany i tyle żadna pomoc ze strony ... kancelaria@krakownapip.gov.pl
nic to nie da ważna jest pierwsza rozmowa szmbol leje sie od pierwszych słów !

reszta to tylko myślenie ...
MIREK .P 2016-03-18 21:16:34
I PO CO TAKIE PISANIE ZEBRANIE ODBĘDZIE SIĘ ZA TYDZIEŃ ZNOWU TO SAMO I TAK CO MIESIĄC CI CO MAJĄ DOSTAĆ TO DOSTANĄ CI CO NIE TO NIE... DALEJ SIĘ KRĘCI TEN MŁYN.
GADANIE W KÓŁKO O TYM SAMYM CZŁOWIEK NA ODPOWIEDNIM POZIOMIE WIE O CO CHODZI I OMIJA TAKIE MIEJSCA A INNI W PONIEDZIAŁEK RAZEM ZE MNĄ PATRZĄ NA TE SAME KAPCIE
I TAK W KOŁO MACIEK , DOSTAŁE JUŻ PROPOZYCJE NOWĄ NA SZCZĘŚCIE DLA TEGO DZIĘKUJE ZA KRAKOWSKIE KLIMATY NA SASKIE , ELDORADO. PRACUJCIE DZIELNIE ZAKUTE PALY I TAK MECHA WAS WYRU.......... I INNE RZECZY TRZEBA MIEĆ FANTAZJE A NIE SIADAĆ Z DUP, MOKRĄ NA KRZEŚLE WYLIZANYM JĘZOREM POPLECZNIKÓW I WPIENIACZY.

TYLE TEMATU DWIE ULICE DALEJ MOZNA SIĘ WYKAZAĆ TYLKO TE CHCIEJSTWO Z WYBRANIA ROZWIĄZA DLA SIEBIE A NIE WBIJANIE W GLĘBOKA SZCZELINE AUGSTO. PREDOLY JEDNE
pawełek 2016-04-07 15:30:10
u nich z ofert to tylko pamiętam tą na przedstawiciela handlowego, bo i wtedy była i premia i umowa dobra, a tutaj jak widze nic nowego nie pojawia się i to mnie trochę niepokoi, ale z tego co piszecie jest dobra atmoafera, a to też jest ważne na pewno.
vcn 2016-05-15 20:38:12
@pawełek nie wiesz jak to jest z przedstawicielami handlowymi? u nich zazwyczaj sa premie, wiec mnie to jakoś specjalnie nie dziwi jak mam być szczera
kaacek 2016-07-01 15:38:51
Wczesniej poszukiwali kogoś na przedstawicieli andlowych, moj kolega tam pracował i ztego co wiem, to chwalił sobie bardzo warunki umowy jakie miał, bo z tego co wiem nie narzekał na wyrobieni premii, wszedzie gdzie docierał do klientów podpisywał umowy
Ziomek 2016-07-01 18:11:51
Jednego złapali niedawno. Już nie pracuje.
Ziomek 2016-07-01 18:15:24
Nastepny został złapany już nie pracuje.
omcio 2016-07-07 09:38:43
no to wydaje mi się, że akurat dobrze jeśli jest u nich taka selekcja i zostają tylko najlepisi. ale ogólnie to szukają jeszcze ludzi jako Przedstawiciel Handlowy.
Mustafa 2016-09-06 08:31:37
Zarobki słabe więc na magazynie chłopaki dorabiają na lewo. PH bez ambicji bo progi premiowe wygórowane, więc zrobić plan minimum i kolejny miesiąc i tak lata lecą. Prezes kasę zbija i jest ok.
Mirok 2016-09-06 15:59:54
Jak wyglądają takie dorabanki ile można wycisnąć tutaj?
Zostaw swoją opinię o Tales Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tales Sp. z o.o.