brak logo

Abakus Sp. z o.o.

Olsztyn

Opinie o Abakus Sp. z o.o.

nina 2012-06-22 20:24
bzdura, abakus to nie porządne biuro rachunkowe, to jeden wielki [usunięte przez moderatora],
zero szacunku dla pracownika, wypłaty nie na czas!!!!! ciągłe wykrecanie się od odpowiedzialności
miska 2012-06-22 21:48
popieram, jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , szkoda gadać,
zzz 2012-06-22 21:50
to prawda, właścicielka jest niewypłacalna, często zatrudnia, osoby same się zwalniają bo nie maja wynagrodzenia na czas
obp 2012-06-22 21:53
nie polecam ten firmy, sama tam pracowałam i szybko uciekłam, nie zaciekaw atmosfera, i z wynagrodzeniami jest ciężko, nie są na czas, wypłacane są na raty po 100- 200 zł i to tak w przeciągu 2-2,5 tygodnia- szkoda słów i nerwów na tą PANIĄ
aaaa 2012-07-26 22:44
Ta firma to jakieś nieporozumienie. Pracownicy tej firmy muszą być również malarzami,tynkarzami, sprzątaczami, firmą przeprowadzkową (oczywiście z wykorzystaniem własnych samochodów). A spróbuj się odezwać... I to wszystko dlatego, że Państwu K. szkoda pieniędzy(ciągłe tłumaczenia że jest ich brak) na firmy specjalizujące sie w tych pracach. Z resztą, pracownicy zrobią wszystko za darmo, to po co? Taaa, chcecie zdobyć jeszcze 5 dodatkowych zawodów zatrudnijcie się tam... Masakra. Po ok 2 mies. pracy jakie przepracowałem(łam) w tej firmie zaczęły się pojawiać pewne wątpliwości, z miłych uśmiechniętych ludzi ( rozmowa kwalifikacyjna) wykreowali się ludzie... hmm jakie cechy ?? hmm myślę... i nic mi nie przychodzi do głowy jak napisać prawdę ( wyzysk, chciwość!!!, arogancja!!!). Po okresie ponad rocznym ( ciągle człowiek ma złudzenie!!! że coś się poprawi!!!) ale... nic wręcz przeciwnie zaczyna się wyodrębniać takie prawdziwe oblicze tej firmy i zasad na podstawie których traktuje się pracowników.
Gdybym miała(ł) wyszczególnić tu wszystkie \"ukryte\" wady tej firmy to powstała by kolejna część trylogii. Sam byłem(am) świadkiem sytuacji kiedy DOSŁOWNIE!!!! przesłuchiwano pracowników niczym .... brakowało tylko lampki na biurku i ostrego światła skierowanego na wprost oczu, dosłownie ŻENADA!!!. A o wypłatach nie wspomnę, ciągle nie na czas i ciągłe tłumaczenia właścicielki, że to kontrahenci nie płacą... i oczywiście w ratach po 100/200zł wstyd!!!!!!!
1
iiiiiiiiiii 2012-07-26 22:47
Najgorsze jest to że tam naprawdę pracują fajne dziewczyny, żal mi ich ... Zasuwają, a i tak nikt tego nie doceni, że nie wspomnę o słowie dziękuję!!!!! ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE !
1
kto pyta 2013-05-31 16:55
Witam,

proszę o informację czy chodzi o firmę motoryzacyjną ?? Bo są 2 firmy o tej samej nazwie ...W firmie handlującej częsciami samochodowymi chciałbym się zatrudnic , więc opinie są dla mnie cenne. Dziękuję z góry
NB 2015-07-08 09:00
Abakus lampy to istna porażka!
1
wars 2015-09-11 16:17
tak jest tam rekrutacja , chyba wszystkich przyjmują byle mieć jakieś doświadczenie na magazynie i uprawnienia na wózki widłowe , byłem tam na rozmowie , była bardzo mało wymagająca , tak na prawdę z miejsca mnie przyjęli,
jest nowy kierownik magazynu p. Roman (nowy kierownik nowa załoga ??????) ,
który roztacza przed tobą obraz wspaniałości , dobrze nie zrezygnowałem ze swoje dotychczasowej pracy
2
figiel 2015-10-09 15:15
nie wiem o jakim Abakusie wcześniej rozmawiano ale Abakus Lampy to się zgadza! nie polecam a wręcz odradzam. Zwyczajni wyzyskiwacze! Trzymajcie się z dala od tego bajzlu.
2
AR 2015-10-29 14:15
smieciowa firma na maxa!
2
M. 2016-02-24 21:57
pracuje 4 lata w tej motoryzacyjnej,jeśli komuś nie przeszkadza że trzeba pracować w pracy ;) to jest ok,nie zamierzam zmieniać bo pewne porównania z innymi już mam , problem że ta firma bardzo mocno się rozwija i zatrudniają nowych za których trzeba często pracować, np.widać że gość się nie nadaje, a oni się bawią w humanitarke i go ratują i ratują, zamiast od razu zwolnić, no ale kto ma miekkie serce ten ma............
Niunia 2016-02-26 12:26
AB autolamp nie bawi się w humanitarkę *lista wywalonych na pysk dluga
1
maria 2016-04-05 22:19
grunt to dezinformacja . nie polecamy zatem firmy abakus motoryzacyjnej warszawa
1
gss 2016-04-21 12:31
abakus lampy to tragedia. Porazka to za mało powiedziane..ktoś kto się szanuje na pewno tam pracować nie będzie. Wykorzystywacze! zwyczajne dziadostwo!
bigice 2016-07-28 19:20
Abakus auto lamp to firma źle zarządzana - zarządza nią Pani w randze dyrektora zarządzającego, która przeskoczyła na to stanowisko z pozycji księgowej - niestety co za tym idzie nie potrafi zarządzać tylko liczy słupki. Kobieta nie ma pojęcia o pracy z ludźmi, ona ciągnie za sznurki - nic cie nie uratuje przed jej decyzją
Dział zakupów - pełzająca katastrofa - kierownik zakupów przeskoczył na to stanowisko z pozycji specjalisty , całkowity brak wiedzy z zakresy zarządzania działem i ludźmi, jego decyzyjność finansowa jest do 300 zł, o reszcie decyduje pani dyrektor.
Pensja jest 7 każdego miesiąca, umowa o pracę jest podpisywana z opóźnieniem , brak jakiejkolwiek perspektywy rozwoju.
Praca dręcząca i nudna - jeżeli lubisz być na łasce i niełasce kogoś kto nie ma kompetencji to polecam lub jeżeli chcesz podpisać umowę i iść na chorobowe to tez warto :)
Ostatnio z działu zakupów odeszło lub zostało zwolnionych 4 osoby, kolejne 2 chorują , pracuje obecnie 4 osoby , pani dyrektor się cieszy bo spadły koszty pracowników , ciekawe co powie za kilka miesięcy jak nie będzie miała towaru do handlu na magazynie bo ludzie fizycznie nie będą w stanie go zamówić w odpowiednim czasie i ilości oraz dopilnować dostaw.
Ludzie są mamieni obietnicami a potem woda w usta -
Podsumowując - jeżeli masz co robić to rób swoje, jeżeli nie masz gdzie pracować to idź i się po 3 miesiącach przekonasz, że warto zmienić na lepsza pracę . W obu przypadkach wyjdzie lepiej
GÓRAL 2017-03-30 15:29
TYPOWY KOŁCHOZ

ODRADZAM

ZŁE PENSJE+CIĘŻKA PRACA=ŻAL.PL

3
Zostaw swoją opinię o Abakus Sp. z o.o. - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abakus Sp. z o.o.