W maju znowu drzwi otwarte w Janikowie zapraszają wszystkich z Gniewkowa.
A którego maja? Muszę dowiedzieć się czy szwaczek też nie potrzebują. Tutaj już dna sięgnęliśmy z tymi zarobkami i pracą. Powoli się będą wszyscy wykruszać. Władza zacznie obiecywać tak jak do tej pory byleby zatrzymać ludzi a potem się wypną i podwyżek nie będzie albo będą podwyżki a poobcinaja znowu normy. To potrafią.
Byłem teraz na drzwiach otwartych i powiedzieli że w maju też zrobią.Oglosimy jak coś się dowiemy
Nie jest tak źle? Rozejrzyj się dobrze i głupot nie opowiadaj. Chyba że nie siedzisz przy maszynie ale wtedy nie masz pojęcia o czym gadasz. Chcę normalnych zarobków za normalna pracę a nie dorobić się garba nie zarabiając nawet na utrzymanie godziwe. Jak tylko będą trochę lepsze pieniądze to uciekam stąd czym prędzej.
Niech nasza Władza pojedzie zobaczy jak powinien wyglądać prawdziwy zakład.
Witam czy ktoś wybiera się jutro do Janikowa na drzwi otwarte ?
Co się dzieje w naszej firmie? Jak na kroju mają przymusowe wolne to naprawdę źle się dzieje. Miejmy nadzieję że zdążymy znaleźć nową prace zanim na bruku się znajdziemy. Dwa razy zakład tutaj już upadał BFM i TG. Wszyscy pamiętają.
Teraz wolne a powoli zamierzają wprowadzić im 3 zmianę. Kiedyś przymiarki były teraz pora na działanie. Tym bardziej że dodatki trzeba będzie kroić już dla wszystkich. Co dalej? Przynajmniej krojownia zarobi wemy jak lubią pracować za dodatkową kasą.
800zł przez 3 miesiace oferta po 10h soboty na popoludniu
czy bede podpierdalaczem
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
O kim mowa i co ciapate mają do tego?
Jak niema się znajomością to jesteś nikim nawet jak wykonujesz pracę za kogoś kto bierze zato pieniądze to JESZCZE CIEBIE ukażą każdy zna przykład naszego kolegi z U... to poco tutaj pisać wystarczyłoby mieć układ
Na coś się chyba zanosi. Kiero coraz rzadziej się pokazuje na zakładzie. Chyba nie jest aż tak dobrze u nas żeby niczegonie kontrolować? No ale w sumie sam ma słabe pojęcie o wszystkim więc... Potrafi tylko robić przesłuchania aż dziw bierze zedo policji się nie najął. Słabo.
Siema miśki. Co nowego. Kiedy można wracać do tej firmy? Ustabilizowało się coś? Czy teraz na magazynach można zarobić coś wincy niż najniższą? W ogóle warto jeszcze myśleć o firmie?
Panie... Z czym do ludzi podwyżki? Jak w tej firmie teraz liczą się tylko oszczędności nic więcej a o podwyżkach można pomarzyć. Ludzie odchodzą ale wcale się nie dziwię jak naokoło więcej zarobisz wszędzie niż tu. Pozdrawiam
Nie chcieli pracować w swieczkach bo ujowy klimat.teraz przychodza do nas i robią klimat jak na swiczkach.Patologia w the best wydaniu.praca w soboty na popki w niedzielę święta brawo ludzie.kiedys świetni pracownicy świetna atmosfera.teraz sztuczni ludzie i podobny klimat.masakra.
Siema. Pracowałem jako tapicer około 5 lat 4 w Swarzędzu i rok w Janikowie. Czy w waszej firmie są wakaty na tapicerce? Jak z zarobkami? Ile można wyciągnąć?
Widzę że na krojowni nadal papier w workach wychodzi poza zakład. Ciekawe tylko czy nadal coś więcej w tych workach między papierem się znajduje. Nie no napewno kontrol worków była robiona-- jak kiedyś :)
A co zazdrościsz ze ktoś papier sobie bierze który i tak jest wyrzucany? Uważaj żebyś Ty w tym worku nie skończył
Cóż widzę że Cię to ruszyło. Więc nadal interesik kręcisz? Uważaj na kiero żeby Ci nogi nie podłożył. A worek to sobie na głowę naciągnij.
Ty uważaj meneluu żeby Tobie kierownik nogi nie podłożył żebyś przypadkiem w szafkę nie wpadł bo się puszki i butelki od alko wysypia z tej twojej szafki. Dawno alkomatu nie było na zakładzie :) taki mądry jesteś to podejdź do niego i mu to powiedz :)
Smrodzie uważaj żeby znowu lufka ci z kieszeni nie wypadła bo może jeszcze nie wszyscy wiedzą że palisz (usunięte przez administratora) A kiero w końcu się za ciebie zabierze. Na szczęście wszyscy wiedzą o kim mowa.
Wolę sobie zapalić dla zdrowia i się pośmiać z takich właśnie jak Ty! Szafkę wysprzatales? Puszki od browarków i butelka od zobrowki bimbaja w tej szafce aż miło. Czekaj Mełedyk się za Ciebie weźmie a zgnijesz swoją bronią czyli uchostrzelectwem. Ściągnij te narzutę bo na nią nie zasługujesz a ten kaczy łeb Twój weź pod zimna wodę żebyś ochłonął. Ewentualnie przyjdź to dostaniesz bucha na twarz żebyś się uspokoił.
Tak jest palenie ziela jeszcze nikomu nie zaszkodziło a w tej pracy to nawet wskazane jest żeby się wyluzować i podżezować a chlanie jest do bani .
To palenie zjarało wam mózgi. Potem w głowie tylko zlewanie wszystkiego i oglądanie się na innych. A reszta pracuje na Wasze wypłaty. Bo po kątach się chowacie i cieszycie papę.
Od Krzysia to z daleka bo do butów może Ci nas ra c. Patrz w swoje sprawy i nie wtykaj nosa gdzie nie trzeba ośle z trawą wystającą z butów.
No no ciekawe rzeczy.. nasi władcy dwoją się i troją żeby zatrzymać ludzi w firmie. Tylko dlaczego ludzi na akordach?Czy magazyny nie zasługują na podwyżki? W czym my jesteśmy gorsi? Pracujemy ciężko jak i tapicerowie ale u nas podwyżek nie ma. Ciekawe ilu ludzi na magazyn przyjdzie do tej pseudo firmy jak się zwolnimy?
Ludzie dla pieniędzy są w stanie zrobić naprawdę bardzo dużo : sprzedać niby kumpla , pracować w nadgodziny, ośmieszyć się, wejść przełożonemu w (usunięte przez administratora) , niektórzy są w stanie nawet zabić. I z reguły jak już zarobią te swoje pieniądze to i tak je wydają na bzdety, gadżety których za chwilę nie będą potrzebowali bo wyjdzie coś ,, lepszego " ładniejszego ale tacy już są ci ludzie są. Ale na szczęście nie wszyscy i chwała im za to że się nie sprzedali i nie dali wciągnąć w ten cały (usunięte przez administratora)system .
Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej, wymagają chcą żebyśmy robili nadgodziny a wszystko za śmieszne pieniądze.. Najniższa w Polsce od stycznia poszła do góry wszystkie zakłady bez problemu mają podwyżki a tutaj zero nic jeszcze udawanie że nikt czegoś takiego wogole nie mówił że będą podwyżki a na zebraniu byla mowa jasno i wyraźnie. Jak można tłumaczyć się ze stawki nasze są w modernizacji jak można ustalać stawki żeby było jasno i wyraźnie już tyle czasu. Czasami mam wrażenie że pracują tam jakieś cwoki po podstawówce, wypłaty źle liczone i ciężko cokolwiek załatwić obiecanki nic więcej. Dlatego nie dajmy się już manipulować sobą czas najwyższy się postawić stanąć nie robić proste a nie ze się boimy wszyscy że nas zwolnią. A niech zwolnią pracy wszędzie naokoło jest mnóstwo i o wiele lepsze pieniądze i bez nerwow. Na umowie co innego i wypłata inna. Rozliczanie naszych wyplat jest niezgodne i nieprawne. Na szwalni dużo niedogodności apropo rozliczania, na krojowni powtarzam Krojowni tam to wogole jest kosmos żal mi tej krojowni bo co to za akord mają źle są stawki akordowe nawet dobrane tam że im wychodzi 17 brutto śmiech wogole nie można nazwać tego akordem mają 18 groszy od metra i z tego wychodzi im stawka godzinowa. W ustawie jest jasno jeśli na akordzie wychodzi się mniej niż najniższa krajowa to nie można tego nazwać akordem to nie akord tylko robienie ludzi w bambukoo. Od nich się zaczyna praca kroją na 4 zakłady a są robieni w bambukoo. Następnie tapicernia.. Obiecanki że jak będą przychodzić w soboty to będą lepsze komplety ze każdy zarobi bla bla bla stawki nowe też miały być i cisza a gdy się pewna osoba zapytała to (usunięte przez administratora) tekst że ktoś sobie auto kupił to po co podwyżki widocznie dobrze zarabia no ludzie czy to jest normalne? Łażenie i głupie odzywki i obiecanki nic więcej trzeba stąd uciekać.. Cały czas siedzenie na kamerze obserwacje co to ma się znaczyć wogole każdego krytykuje krzywe fałszywe spojrzenia że każdy ma czas na wszytsko tylko nie na pracę a to nie my chodzimy po ludziach i się chwalimy ze biorę na klatę 120, byłem bokserem, górnikiem czy klaunem w cyrku. To się nazywa czas na wsystsko dopiero. Trzymajcie się wszyscy rezygnuje.
Niestety wiemy jak jest podpisuje się pod tą opinią dwoma rekami. Tutaj myślą że my do końca życia za czapkę śliwek będziemy pracować i niestety pomylili się. Za te pieniądze bez problemu praca jest wszędzie. Mam nadzieję że moje zdanie podziela większość pracowników tej firmy oczywiście o czopkach nie mówię. Co niektórzy palec w (usunięte przez administratora) będą trzymać do końca kierownikowi tak jak Pan B i magazyn tkanin...
Z tymi czopkami to prawda koledzy którzy pracują od wielu lat z nami ordynarnie nas sprzedali tylko za co? Totalnie wszystko o wszystkich przekazywali Panu z zeszycikiem. Mam nadzieję że zapłacą za to.
Sprzedaje to ten lizus w czerwonym kubranku tzw lipiok.. Uważajcie co przy nim mówicie bo później Karolo wszystko o was wie i taka prawda. Pozdrawiam i radze zmienić pracę człowiek się za co pracuje przynajmniej teraz i mniej złości a lepiej tu już nie będzie.
Pierwszy który pucuje to tyn z kompletacji. Niby kolo w porządku łazi cieszy papę a potem na zebra kach codziennych z Kierownikiem zdaje relacje. Czy to prawda? Sami oceńcie przychodził na zebranka wcześniej i często zostawał po żeby nadawać. Tak samo kolo z Wierzbiczan i kiero krojowni.
Krojowni się należy za to że pokazali praca w soboty na popkach i niedzielę. Jak dostawali dodatkową kasę za takie zwody pod stołem i to porządne stawki to ryyyje trzymalli na kłódke. Teraz płacz a kolegów sprzedadzą tylko za to żeby Karolo poklepał po plecach. Jak dostali dodatkowe pieniądze to potrafili pokazać że normy które robią codziennie są z du py i o wiele więcej mogą robić. Zdziwienie teraz jakie podwyżki za to co robicie chcecie? Posiedzcie nieroby przy maszynie 8 godzin to pogadamy. Wy spacerki składanie wykrojników i śmichy chichy. Taka praca.
Prawda jest taka że jakby były większe pieniądze kazdy by robił więcej i robota by szła a przez te śmieszne zarobki brak motywacji bo czy zrobisz więcej czy mniej kasa ciągle ta sama albo są przypadku że zrobisz więcej w miesiąc a kasa mniejsza to ludzie przecież to śmiech a marionetki wymyślają jakieś oszczędności w firmie. Niedługo będą z wypłaty zabierać za zużycie papieru do tyłkaa. A w soboty to łażą na popke nieroby którzy w tygodniu mają olewke totalna nie licza się z niczym to przyjdą w 4 soboty na popke i do wypłaty mają 800 więc po co się starać w tygodniu
Daj spokój Przecież chodza tylko ci którzy ledwo wiaża koniec z końcem.Niektorzy są tak biedni że jedyne co mają to pieniądze.Szok
Mam doświadczenie w pracy jako Pakowacz. Myślicie, że firma Sweet Sit będzie w przyszłości potrzebować takich pracowników?
Tak gościu składaj papiery. Docenia cie jak wszystkich w tej firmie. Tutaj tylko w biurze można zarobić i się na śmierć nie zarobić. Trzeba być przy dupem prezeska lub kierowniczka żeby mieć dobrze. Apropo kierowniczka i jego kolegi Dyrka Czy to prawda że to celowe działanie żeby firma nie uciagla? Może nie tylko przyszli się nachapac a przysłała konkurencja żeby firmę od środka wykończyć? Ciekawe czy to prawda, Nie zmienia to faktu że firma po zatrudnieniu ich ledwo ciągnie.
Czy to prawda że p.Irek ma umówione spotkanie z niektórymi tapicerami?
Też tak słyszałem a poza tym pan karoleczek i Mariuszek wszechwiedzący zaraz się zdziwi ilu straci pracowników i jak olewa pracowników a wszystko dla oszczędności w firmie. Na krojowni podobno do tej pory nie ustalili stawek i realizacji planu pół roku się zmagają żenada zresztą już wkrótce się przekonają ze zostaną sami na zakładzie bo słyszałem że lada chwila a nie będzie miał tam kto kroic. Niby mają otworzyć nitkę tapicerów haha ciekawe bardzo skoro nikt tu nie chce przyjść do roboty chyba że tych uchodzcow co poorbia 2 tyg i znikną.
Słyszałem że p.Irek rozgląda się za jakąś halą w okolicach Gniewkowa.Jak coś wiecie piszcie.
Warto wrócić na tapicerkę kiedyś pracowaliśmy jest nas 4 .Jaka jest u was sytuacja,kasa,atmosfera.
Odpuść sobie. Normy teraz już tak wyśrubowane ze nikt nie jest w stanie się wyrobić. Ale najważniejszy awans kierownika na koordynatora i nowa stawka taka ze czapka z głowy spada. No cóż kierownik robi za wszystkich.
Mam znajomą na szyciu i mówi że ładnie zarabia. Zastanawiam się teraz czy mówi prawdę.
Daj szwaczkom pracę i godziwe zarobki to zobaczysz ile ich tutaj zostanie. Większość zarabia najniższą krajową a praca przy maszynie mocno obciążająca. Nie wiem która to ale może trzyma paluszek w odpowiednim miejscu to dostaje lepsze kpl niż inne. Zapytaj jej.
2200 zł miesięcznie w tym sobota pracująca za. 40 zł to ładny zarobek? Lepiej było 10 lat temu z zarobkami niż teraz. 40 zł za sobotę by się wogole wstydzili. Ale odpowiednia osoba już się tym zajmuje bo nieprawnie wszystko jest rozliczane i sąd pracy przyzna rację wkoncu i oczy otworzą jak kary się posypią dosyć tego.
Dzisiaj się uczy a jutro odejdzie. Zderzy się z rzeczywistością o nazwie Sweet i podziękuje. Albo komuś i tak się nie spodoba bo za wolna szwy krzywe itp. Tak czy siak firma się kończy, powoli coraz więcej osób odchodzi.
jak wyglada praca tutaj bo zastanawiam sie nad złożeniem cv
Przecież to było do przewidzenia jak przylazł grzybololo i przypełznoł za nim karololo to będzie początek końca tego zakładu , a kiedyś było tak (usunięte przez administratora) , był klimat robota szła do przodu , prawie nikt nie narzekał , zarobki były spoko a teraz to już jest pozamiatane. To wszystko wina pajaca co ich przyjął do roboty. No nic ja już na szczęście nie pracuje w tym bagnie , tylko żal mi tych paru spoko ludzi z którymi miałem przyjemność pracować . Trzymajta się i spieprzajta z tej śmiesznej firmy tam niema już co się łudzić że będzie lepiej bo na pewno nie będzie.
Jak się pracuje w Sweet Sit?
Zobacz opinie na temat firmy Sweet Sit tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 293.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sweet Sit?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 277, z czego 109 to opinie pozytywne, 48 to opinie negatywne, a 120 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sweet Sit?
Kandydaci do pracy w Sweet Sit napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.