Wracamy powoli do naszej wspaniałej pracy.co dobre szybko się kończy. Ciekawe jakimi trafnymi inwestycjami zaskoczą nas w firmie po urlopie? Może coś mądrzejszego niż linia produkcyjna albo drogie stoły na krojownię z czego pożytku żadnego. Apropo Lini ciekawe co z nią dalej będzie bo słyszeliśmy ale jakoś ciężko sobie wyobrazić to w naszym zakładzie. Kiedyś myśleliśmy że tu rządzą........ (nie będę się wyrażał) ale teraz ci nowi przebija wszystko i wszystkich.
Dlaczego tylko tapicerzy dostają podwyżki ja się pytam? Tylko oni są ważni w tej firmie? Co to wogole za władza i myślenie tej firmy.(usunięte przez administratora)Wszystkich traktujcie równo a nie działami. Krojownia szwalnia później kleiki magazyn to co? Nie są ważni? Przypominam że głównie praca zaczyna się od krojowni potem szwalnia i tak dalej. Zobaczycie po urlopach ilu ludzi zostanie(usunięte przez administratora)Nie mam zamiaru więcej psuć sobie nerwow w tym czymś i robię aut z tej firmy. Gorąco polecam zrobić to każdemu 10 lat tu robię i widocznie za długo straciłem nerwy (usunięte przez administratora) Trzymajcie się czesc
Pierdu pierdu tak zawsze gadacie a potem trzymacie się firmy na siłę. Tak nawiasem mówiąc ta firma większości z nas uratowała życie. Nie potraficie żyć bez niej a nawet myśleć. Ta firma to cały świat dla niektórych. Po urlopie nie zmieni się wiele w składzie.
Co to jest za urlop taki, firma nie ma zamówień? Jakoś nie znalazłam wytłumaczenia wprost, o co chodzi z tym wolnym. Wy wiecie, bo pracujecie tam, a my z zewnatrz nie wiemy o co kaman. Nie warto na szwaczkę iść?
Biurowi ,brygadziści i kontrolerzy też by chcieli więcej pieniędzy.
Czy może mi ktoś szczerze udzielić odpowiedzi czy warto złożyć CV do pracy na szycie. Od jakiegoś czasu śledzę wypowiedzi pracowników i nie wiem co myśleć.
800zł przez 3 miesiace oferta po 10h soboty na popoludniu
czy bede podpierdalaczem
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Będzie jeszcze normalnie w tym zakładzie, czy to już koniec tej firmy.
A co się dzieje? Chciałem wysłać CV a ty piszesz ze koniec firmy. Weź wytłumacz żebym się nie wpakował w robotę z której zaraz mnie zwolnią.
Popytaj ludzi w Gniewkowie i sam wyciągniesz wnioski. Co reprezentuje sobą ta firma? Już samo to że wymieniają wszystkich na stanowiskach o czymś świadczy. Nie ma możliwości żeby wszyscy byli tyle lat źli i zle rządzili a firma dopiero dzisiaj się zorientowała. Całkowita restrukturyzacja świadczy o słabości tej firmy i niestabilnym fundamencie. Do tego jeszcze dopuszczono do takiego spadku ilości zamówień że musimy pracować w okrojonym czasie i brać przymusowy urlop a po połowie czerwca ma być gorzej. To obiektywna ocena naszej firmy.
Jeszcze kierowniczek foszki strzela i nie ma jaj żeby zrobić zebranie i powiedzieć jak jest. Na początku z daleka krzyczał a teraz udaje że nikogo nie zna. Tak to jest jak przyjmują osoby zielone do potęgi które nie znają się na niczym a w rzeczywistości udają że wszystko ogarniają. Kolejny zakład zniszczony brawo. Poprzedni też.
Daruj sobie pracę w tej firmie normy to jakaś kpina tylko jeden tapicer wyszedł 100% dostali podwyżkę po 10 latach i normy obcięli żeby się zgadzało jeden przeliczył że po obcięciu norm średnio w plecy jest 40 godzin dobre nie? Jak już będziesz pracował radzę być ulubieńcem brygadzistów mają lepiej lepsze komplety wpisywane godziny ....
Hey ludziska,co tam u was,słychać że nie ciekawie?Nie miła atmosfera,brak zamówień tylko się cieszyć.Pozdrawiamy
Cieszyć się z tego że pracy mało,za chwilę może nie być pracy wogole. To raczej przygnebiajace
Tu już dawno podejście jest takie same. Nie narobić się a zarobić.wiec sytuacja firmy adekwatna na podejścia.wazne ze kasa wpływa na konto.
Byłoby miło gdybyśmy sprawy firmy załatwiali w godzinach pracy a nie po. Poza tym wypadałoby uprzedzić wcześniej a nie w tym samym dniu że trzeba zostać. Naprawdę mamy też swoje sprawy.
Dobrze Logen że to napisales
Każdy z tapicerów wie kto to...
A kto jest tym hamulcem?
Kierowniczek już ucieka z tonącego statku,
Barack największym laserem to jesteś Ty wszyscy to wiedzą,
Może czas pozbyć się hamulca...
I co ziomki jak po wypłatach bo po wpisach widzę że dobrze. Czy tylko ja się czuje wydyma. ny??? A może tylko ja tak słabo zarabiam? Chyba muszę prosić o przeniesienie na inny dział. Może krojownia? Oni z tego co wszyscy mówią narzekać nie moga...
Co to się stało że się tak czujesz? Niby czemu mieliby cię przenieść aż tak słabo dajesz radę? chyba nie jest tam tak trudno??
Wypłata prawie najniższą krajową a przy zaladunkach trzeba się natyrać. Na krojowni lajcik trzeba robić ale bez spinania się specjalnego. Nie trzeba dźwigać takich ciężarów jak u nas i pieniądze są lepsze. Żeby chociaż pieniądze były trochę lepsze ale na tym dziale nie ma szans
No kierowniczka prawie rok już Ci pyknął w firmie a tu (usunięte przez administratora) jakiego jeszcze nie było powiedz nam Ile ludzi się przyjęło do firmy za Twojej kadencji a ile zwolniło...
Co się dzieje na zmianie u Lysego,ludzie chcą się poprzenosić???Dlaczego
Łysy jest ok ! co wy od niego chcecie ,żeby nie on to już dużo chłopaków by odeszlo z firmy ! To on ma to wszystko w garsci i pod kontrolą
Kierowniczku nie pytaj tutaj tylko idź prosto do ludzi na hali zapytać. Po co ta ściema wszyscy wiedzą że się tu udzielasz. Lepiej zastanów się co zrobić żeby upadek firmy powstrzymać. Nie dopinguje Ci za bardzo dlatego że jako pierwszy cie przejrzałem ale ludzie muszą gdzieś pracować a wy ściągacie te firmę na samo dno. Nie chcę być złym prorokiem ale wygląda to słabo.
Kuniec to już jest kuniec tej przeklętej firmy a wszystko przez podzielony zarząd i nowego direktora no i kierowniczka co ma bardzo fałszywe spojrzenie szkoda a przecież kiedyś normalnie aż się chciało tam przychodzić to był zupełnie inny świat teraz już nic tam nie będzie lepiej niema na to najmniejszych szans to smutny ale niestety prawdziwy wpis zostawcie łapkę w dół w tym kierunku idzie ta firma
Może mi ktoś powiedzieć co się dzieje w tej firmie? Mam wrażenie że coraz gorzej jest i niedługa zamkną to. Coraz mniej ludzi jakieś wolne w ciągu tygodnia bo rzekomo wina wojny inflacja itp.. Wogole ta władza teraz nowa mi się nie podoba.. Mam wrażenie że oni ciągną nas na dno zamiast górę. Ten pstrokatyy już nie lata tak jak na początku i nie udaje że mu zależy tu pogada tu oo wszelkie pytania do mnie szmeges peges.. Dostał umowę i koryto to ma gdzieś wszystko byleby o 13 zjeść obiad i do domu i wielce udaje że się na wszystkim zna a prawda inna jest. Poprzednie kierownictwo było o wiele lepsze była inna atmosfera aż się chciało przychodzić do pracy i przede wszystkim firma jakoś funkcjonowała. A teraz pomału tonie jak podziurawiony statek aż wkoncu zatonie cały. Wymyślają jakieś durnee pomysły nieprzynoszące zysków bo kto co wymyśli dostanie premie pewnie tak to działa. Wymagają od nas bóg wie czego a nie mają pojęcia o praktyce w tej firmie a usiąść i spiskować różne teorie każdy potrafi. Nie tylko teoria ale praktyka a to drugie ważniejsze. Nie maja pojęcia jak jest w praktyce zamiast przyjść popytać cokolwiek to swoje mądrości wprowadzają. Niedługo ludzie znikną z tej firmy. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych. Trafi kosa na kamień.
Co się dzieje? Dają ciała na całej Lini. Dzisiaj wyjazd na targi bo nasz firmowy stand rozstawiony chyba z nadzieją że złapie się nowych kontrachentow, a prawda jest taka że od jakiegoś czasu głośno na rynku o tym że źle się dzieje w firmie i rozpadzie zarządu. Wiemy doskonale że to co zostało w firmie to niestety brak zdolności i wielka nieudolnośc. Na szczęście teraz znowu jest na co zwalać winę. Niedawno było że kierownik był zły później że dyrektor potem złodziejska szajka nastepnie był prezes i jak opcje się skończyły i trzeba by było przyznać się do winy, porażki i nieudolnosci to na szczęście znalazła się inflacja i Putin. Pociągną jeszcze chwilkę te bajkę i może znowu znajdzie się jakiś winowajca albo znajdą jakąś inną firmę z której będzie można wycisnąć wszystko co się da a nasza firma pozostanie w ruinie. Oczywiście wszyscy na bruku. Tak to będzie.
Normalne już następny odchodzić a jeszcze trzech ma odejść do Janikowa proszę o info kiedy drzwi otwarte też kusi bo tu nic dobrego nie będzie
Nawet z biura ludzie odchodzą dziś słyszałem pogłoski ze dwóch z magazynu tkanin trzech krojczych i paru tapicerów mają odejść ale sami są sobie winni bo cały czas obiecywanki a wszystko stoi w miejscu. Na zebraniu karkorollo mówił że będzie zwalniał ludzi że pracy tak nie ma czy coś takiego a jescze trochę to nie zdąży nikogo zwolnić bo ludzie sami odchodzą. Pracy naokoło jest dużo i za lepsze pieniądze a tu w firmie zero organizacji jakiejkolwiek, ciągle proszenie się o swoje oszukiwanie i obiecywanie.. Nawet koszulki ribiczej ciężko załatwić 2 lata pracuje z dziurawa koszulka firmowa.. Wstyd
Tak odchodzą... Słyszałam te teksty już ze dwa lata temu i nikt nie odszedł bo brak jaj i tyle. Ta krojownia niektórym życie ratuje bo co inneg mogą robić. Tak jak ten pan który jak się wkurzy cały czerwony (usunięte przez administratora) dostaje. Z tego co pamiętam tyło dwie osoby miały odwagę by samemu odejść i pokazać że nie zgadzają się na to co się działo na krojowni to Roman i Juki. Tak samo jak wszyscy się odgrażali ze pójdą do Pip jeśli tych umów w covidzie podpisanych nie dostaną i co... Umowy prezio miał zniszczyć a okazało się że 3 miesiące na 0,8 etatu robiliśmy. Hahaha a faktycznie w tamtym czasie nawet nadgodziny siedzieliśmy. I co nikt nic nie mówi.
A słyszałaś historie jak Abdul ganiał swoim wielbłądem przez pustynię jedna pacjentkę? Też była czerwona. A błędy to prawda. A ode mnie proszę się odstosunkowac bo inni są czerowni na papiee a drudzy czarni.
A słyszałaś te historie? Jak Abdul ganiał swym wielbłądem jedna klientkę przez pustynię? Też była wtedy czerwona na twarzy.
Hahaha a to dobre. Macie jeszcze jakieś historie... Oprócz swoich nieudolności oczywiście bo teraz zwalać winę będziecie na wszystkich dookoła a wiemy jak jest i ile pomyłek było i jest nadal. Tylko nie zostawiajcie wykrojników pod stołami tylko od razu siup do kontenera bo znowu ktoś na kontrol wpadnie i będzie dużo pytań a odpowiedzi mało......
Zaraz krojownia się rozpadnie chłopaki uciekają ale wcale się nie dziwię lada moment nie będzie miał kto kroić i szykować pracy bo magazynierzy też uciekają i chłopaki już znaleźli sobie inna pracę. Nie dziwota skoro zarobki wszędzie większe a cały czas nowości wprowadzane bezsensowne tak jak ten drugi stól na dużej maszynie gdzie ruszyć się nie można przez to i wieczne narzekania mądrego co mu nic nie pasuje już nawet nie chodzi o zarobki bo tu nigdy nie będzie lepiej dlatego ludzie odchodzą a zaraz się obudzą z ręką w nocniku. To jest koniec już
A ciekawe czy kiero ma czas żeby tej waszej krojowni się przyjrzeć? Jak to jest ze mylicie się w krojeniu i niby nikt nic nie wie? Ale na magazynie dobrze rozliczone to nikt się nie dowie... Tylko tyle kompletów na raz? Muszą na magazynie mieć dobre kalkulatory. No ale zawsze było dobrze liczone, magazynem rządzi się ze dwadzieścia lat to wiadomo jak zamiatać pod dywan.
Źle i błędy robi cały czas zazwyczaj jedna osoba i właśnie odziwo szok że kierownik tego nie widzi tylko jest ta osoba broniona.. A jak coś jest źle skrojone to tkaniny są zamawiane na nowo więc o co Ci chodzi wogole ze ktos coś zamiatan pod dywan? Jesteś źle poinformowany więc podziękuj tylko swojemu informatorowi za niewiedzę na ten temat. Zresztą wielki jeden (usunięte przez administratora) jest na całym zakładzie ludzie odchodzą już masowo ale wcale nikogo to nie dziwi. Zdziwią to się wielce wykształceni z biura jak zostaną sami ze sprzątaczkami za chwilę.
Tylko krojownia i krojownia aż na wymioty się zbiera.sami o sobie piszecie żeby podwyżki jakieś dostać.Bo zapracować na premie to nikt nie ma zamiaru. Żałosne
Nie muszę słuchać informatorów to powszechna wiedzą a to że myli się tylko jeden to kłamstwo i tyle. Nie musi być wiele na nowo zamawiane bo stan na magazynie niektórych tkanin jest. Chcę to zobaczyć jak odchodzicie. Podwyżek nie będzie a wy tu będziecie dalej siedzieć. Tak jak do tej pory.
Jak się pracuje w Sweet Sit?
Zobacz opinie na temat firmy Sweet Sit tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 293.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sweet Sit?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 277, z czego 109 to opinie pozytywne, 48 to opinie negatywne, a 120 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sweet Sit?
Kandydaci do pracy w Sweet Sit napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.