brak logo

SEBCAR - InterCars

Komorniki

Opinie o SEBCAR - InterCars

bleee 2010-11-25 09:02:50
no masz rację NIESTETY!!! niektóre grubasy zostaną, więc może uda wam się zgubić zbędne kilogramy tak jak zasugerował to kolega. Również mam nadzieję i życze wam tego zebyscie ostro [usunięte przez moderatora] na samym dole- skoro chcecie tu pracowac to pracujcie tak jak wszyscy inni!!!
pulpet 2010-11-25 10:22:49
O co wam chodzi drodzy koledzy??? Tak bardzo wam przeszkadzamy??? Hmmmm ciekawe??? Czyżby jakies kompleksy że kobiety robią to sam co wy i są w tym tak samo dobre jak wy a od niektórych nawet lepsze??? Czy to po prostu strach przed tym że to my zostaniemy a wy wylecicie??? Chyba za dobrzy w tej pracy nie jestecie skoro czujecie się tacy zagrożeni..... a tak na marginesie to macie złe informacje bo od samego poczatku było mówione że jak się sprawdzimy na zbieraniu to zostaniemy na dłużej wiec sie pocałujcie....
HA HA HA 2010-11-25 11:16:03
MUSZĘ CIĘ ROZCZAROWAĆ.NIESTETY BĘDZIECIE WY [usunięte przez moderatora] NA SAMYM DOLE HA HA HA!!!!!!
ja w tej firmie juz niedlugo 2010-11-25 13:10:28
JA MAM ZAMIAR JAK NAJSZYBCIE STAD[usunięte przez moderatora] I JUZ NIE[usunięte przez moderatora] I ZAL MI WAS DZIECZYNY NAPRAWDE ZE W OGOLE MACIE CHEC PRACOWAC W TAKEIJ FIRMIE. ZAL MI WAS TYM BARDZIEJ NIE CHCIAL BYM NA WASZYM MIEJSCU PRACOWAC W TAKIEJ ATMOSFERZE, WIEDZAC ZE WCALE NIE JESTEM TU MILE WIDZIANY. A CO DO PRACY TO TEZ UWAZAM ZE JAK JUZ TU JESTESCIE TO POWINLYSLCIE PRACOWAC TAK SAMO JAK WSZYSCY (PISALYSCIE COS WCZESNIEJ PRZECIEZ O ROWNOUPRAWNIENIU PRAWDA?)
anonim 2010-11-25 23:18:13
TO [usunięte przez moderatora]..STÄ?D JAK NAJSZYBCIEJ WIECEJ MIEJSCA DLA NAS:)))MAM W [usunięte przez moderatora] TO ZE JEST WAM NAS ZAL I W OGOLE MAM TO W[usunięte przez moderatora] CO O NAS MYSLICIE!!NARA OS??Y
do panów 2010-11-25 23:40:38
Nie dobrze mi się robi jak czytam to co tu wypisujecie!!!!! Widocznie to jest jedyne miejsce gdzie ktoś zwraca na was uwagę, bo jestście zapatrzonymi w siebie .. ujami co myślą tylko o swojej ..upie. Współczuje wam,pewnie ciężko wam się żyje będąc takimi samolubami!!! Tak bardzo żal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ściska że pracują tu kobiety, nie normalni jesteście i tyle.
Wujek dobra rada 2010-11-26 08:41:14
To, jakie Wy jesteście głupie przechodzi wszelkie granice- brak słów. Ale to fakt w stosunku do Was jesteśmy[usunięte przez moderatora]mimo że z pozoru nawet czasami jesteśmy "mili") i to się pewnie już nie zmieni- bardzo mi przykro ;-))) P.S. Dobra rada- uważajcie z kim i o czym rozmawiacie bo potem macie nieźle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rąbane.
? 2010-11-26 11:33:00
Jak nie jesteś to pewnie i tak niedługo będziesz!A co to za wrogowie anonimowi aż żal!Po pierwsze to w pracy się pracuje jakbyś nie wiedział a nie szuka przyjaciół lub wrogów także wogóle mnie to nie interesuje,a jak chcesz wylewać swoje gorzkie żale to idż do kościoła a nie robisz to na forum,myśląc że zdobędziesz tym zainteresowanie bo zapewne go Tobie brak!
;-p 2010-11-26 13:45:56
buahahahaha- to tyle z mojej strony ;-p
....::::ziomek::::.... 2010-11-27 21:46:58
Nie ma sensu się wypowiadać na temat pracy kobiet w tej firmie. Bo i tak nikt z pierduśników kierowników, którzy myślą o swojej[usunięte przez moderatora], tego pewnie nie czytają (bo pewnie nie potrafią), a o Grubym [usunięte przez moderatora]. nie wspomnę. Oni sobie z tego nic nie zrobią, mają to po prostu w[usunięte przez moderatora] Myślą "nie tą głową co trzeba" i sami napalają się na te laski. Kierownicy siedzą sobie na swoich ciepłych posadkach i potrafią się tylko [usunięte przez moderatora] jak sie coś robi źle, często gęsto bez powodu. Brak słów.A nawiązując do lasek to żal du.pe ściska.Wydaje mi się, że nie ma sensu strzępić sobie słów.

Pozdrawiam ziomów z sektorów :D
Nie dać się Pi.Z.dOm :D
lady 2010-12-10 22:40:17
jak widzicie panowie coś wam nie wyszło ale to wasz problem była ekipa i bedzie ekipa zobaczymy sie na baletach buzia dziewczyny i tym którzy są the best
NIE POLECAM!!! 2010-12-13 11:19:24
Komu nie wyszło temu nie wyszło, nie wiem czy praca w takiej firmie wyjdzie Wam na dobre- ja nie chciałabym [usunięte przez moderatora]. na magazynie do emerytury, ale skoro nie stać Was na nic więcej i cieszycie się jeszcze z tego to sobie tam pracujcie. Ja byłam tam tylko raz- na rozmowie i NIE POLECAM, jakaś totalna pomyłka!!! NIE -dla szanujących się dziewczyn mających coś w głowach, TAK- dla głupich pener bez ambicji, marzeń i planów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
/// 2010-12-13 18:11:25
Dla głupich?Ciekawe!Praca jest ok a ciebie skoro nie zatrudnili to znaczy że nawet do takiej pracy się nie nadajesz panienko z ambicjami w czasach bezrobocia!
NIE POLECAM!!! 2010-12-15 09:14:13
No właśnie nie o to chodzi, że mnie nie zatrudnili (nie miej złudzeń- tam zatrudniają WSZYSTKICH więc jakaś wyjątkowa to Ty na pewno nie jesteś, tam nikt nigdy nic nie słyszał o procesie rekrutacyjnym- biorą pierwsze lepsze osoby z ulicy do pracy!!!). Ja sama nie chciałam tam pracować i zrezygnowałam jak tylko to wszystko zobaczyłam. I z całych sił gorąco NIE POLECAM, zresztą jak się okazało pracował tam kiedyś mój kolega więc mam informacje z pierwszej ręki!!!- piszę to do osób, które będą rozważały taką opjcę. Więcej wiary w siebie, to jest praca dla ludzi, którym szukać pracy po prostu się nie chce lub nie mają szans na nic lepszego. A praca jest, trzeba tylko odpowiednio wcześnie pomyśleć o tym, żeby nie tylko zdobyć jakieś wykształcenie ale też mieć jakieś umiejętności, kompetencje no i coś w głowie. Ja znalazłam i życzę powodzenia innym (byle nie w tej firmie!!!)
P.S. A Ty koleżanko, odpowiedz sobie na pytanie co ta pracy Ci daje, jakie Twoje umiejętności rozwija, czy sądzisz że po takim zapisie w cv będziesz kiedykolwiek miała szansę na rozwój i lepszą pracę- szczerze wątpię, ale oczywiście również życzę powodzenia ;-)
/// 2010-12-15 17:57:14
Tak się składa że doświadczenia mi nie bakuje a TY skoro jesteś taka ambitna to nie wiem co wogółe robiłaś na rozmowie w "takiej"firmie skoro niby masz informacje z pierwszej ręki?Jedno przeczy drugiemu ale cóż a dobre rady zachowaj dla bliskich.Tak poza tym nie całkiem każdy może tam pracować.Życzę również powodzenia,pewnie wolisz zapiepszać w Auchanie ale każdy robi to co chce i nie innym dane komentować dlatego Twoje uwagi są nie na miejscu.Nikt też nie twierdzi,że będzie pracować do emerytury na magazynie bo to jest raczej praca dla młodych osób.
NIE POLECAM!!! 2010-12-16 09:09:53
Nie uważam żeby moje uwagi były nie na miejscu (gdybyś nie wiedziała to to forum właśnie temu służy, a ja piszę raczej do tych co rozważają pracę w tej firmie). Ale z drugiej strony nie dziwię się, że Cię tak dotknęły moje komentarze- prawda boli. Jesli chodzi o zapieprzanie (bo nie zapiepszanie- chłopacy mają rację naprawdę macie spore problemy z ortografią i przez swoje komentarze potwierdzacie tylko swoje dość małe rozgarnięcie... tak delikatnie mówiąc, żeby Cię zbytnio nie urazić) to pracuję w firmie zgodnej z profilem i kierunkiem moich studiów i wcale nie przypomina to zapieprzania. Pozdrawiam
/// 2010-12-16 16:11:40
Tylko po co Ty wogóle wchodzisz na takie forum pani "inteligentna".Powinnaś raczej zająć się swoją pracą itp.Nikt nikogo nie zmusza żeby pracować tam lub gdzie indziej to prywatny wybór,a tak na marginesie ja również studiuję więc zastanów się nad tym co wogóle wypisujesz.Pozdrawiam
NIE POLECAM!!! 2010-12-17 08:21:21
Weszłam na to forum bo tak jak Ci wcześniej napisałam do takich celów ono służy. Studiujesz...hmmm gratuluję, ale to jeszcze nie wszystko- studiować może każdy, liczy się to, co masz w głowie!!!
undefined 2010-12-17 18:22:30
To co ja mam w g�owie to już nie Twoja sprawa,zajrzyj lepiej w swoj� g�ow�.Wida� brak Ci zaj�� biedactwo co� Ci� musi bardzo bole� skoro tak si� udzielasz na forum firmy w której pono� nawet nie pracowa�a�.Ogólnie g�upota!!!
NIE POLECAM!!! 2010-12-20 10:02:48
Żal mi Ciebie- to tyle...
pytanie 2010-12-20 10:08:48
Czy słyszeliście o dzisiejszym szkoleniu BHP? O której ono jest i czy obowiązuje wszystkich?
;p 2010-12-23 16:41:38
Panie [usuniete przez moderatora] zrobił Pan sobie z Pracowników zwykłych [usuniete przez moderatora] dajac im te smieszne kalendaze na swieta a siebie pan osmieszył .

pracownik 2010-12-26 19:45:02
heh rok temu bylo to samo badziewny kalendarz i do roboty. a swiadczen socjalnych i m. innymi prezentów na swieta zrzekl sie w waszym imieniu pan [usuniete przez moderatora]. dawno temu popytajcie starszych pracowników. tu masz [usuniete przez moderatora] a nie pytac o swoje!
ppp 2010-12-27 09:11:43
Tak, i jeszcze trzeba było potwierdzić odbiór kalendarza żyby ktoś przypadkiem nie wziął sobie trzech!!! Śmiech ;))), w [usuniete przez moderatora] mam ten kalendarz i całą firmę- oby jak najszybciej stąd [usuniete przez moderatora] I powiedzcie tak szczerze dziewczyny czym Wy się tak tu zachwycacie i szczycicie pracą w takiej firmie??? Śmieszne ;-)))
anonim 2010-12-29 20:23:53
Fakt [usuniete przez moderatora] zrzekl sie socjala w imieniu nas wszystkich haha [usuniete przez moderatora] zwyklu a [usuniete przez moderatora] mogl by sie w koncu umyc bo raz na tydzien to troche malo hah.

Co do dziewczyn...

Nie czepiac sie bo maja lepsze wyniki niz niektorzy w tej firmie.
przynajmniej sie zrobila lepsza atmosfera jak kobiety pracuja z nami.

aaa bym zapomnial..

Szefie dziekujemy za paczki na święta w postaci kalendarzy!

tego [usuniete przez moderatora] nawet na allegro nie da sie za 2 zł sprzedac!
twoj pracownik 2011-01-01 04:41:36
[usuniete przez moderatora] napal sobie w piecu tymi kalendarzami,zenada!!!
anonim 2011-02-14 15:07:07
Cieszcie się z kalendarzy, był taki co rok co nic nie dał ;) pzdr
exemploye
Misza 2011-04-11 15:18:03
Hmmm widzę ze wszystko po staremu hehe Pozdrowienia dla wszystkich pracowników którzy jeszcze zostali z moich czasów :)
psst 2011-05-04 09:29:21
Misza nic się nie zmieniło, a już na pewno nie naplesze a raczej na gorsze. Zero szacunku do pracownika. Awansowała (jeśli tak można to nazwać) jakaś [usuniete przez moderatora], która pracuje w firmie kilka miesięcy a długoletni pracownicy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zwykle i nic z tego nie mają. Brak logiznego myślenia towarzyszy Panu [usuniete przez moderatora] od zawsze i tak już pewnie pozostanie.
miły 2011-05-25 17:10:03
UUUU to skoro starzy pracownicy nie mogą awansowac to widocznie do niczego innego poza pisaniem tyb bredni się nie nadają:)))
1
dobra rada 2011-05-30 23:49:05
a moze by tak mały buncik typu jeden za wszystkich wszyscy za jednego ciekawe co wtedy zrobia jak stanie cała firma na np na kilka dni ludzie nie dajmy sie zwariowac desperaci z agencji [usuniete przez moderatora] za grosze i dlatego nie szanuje sie tam nikogo bo [usuniete przez moderatora] nie brakuje zreszta... ostatnio mam wrazenie ze coraz lepsze wynalazki są tu przyjmowane do pracy... ja tam jestem chetny czekam na innych predzej czy pozniej bez podwyzki ten bunt wybuchnie bo za te ochłapy mozna sie w [usuniete przez moderatora] pocalowac a nie wyzyc!!!
A. Kozak 2011-08-11 00:51:52
Buntu nie będzie, za duże roszady w składzie, pracuje tu przeszło rok i codziennie widuję nowe twarze.
Jeśli ktoś kompetentny czyta to (chociażby któryś kierownik) to chciałbym poruszyć sprawę odnośnie dystrybutora grzewczo-chłodzącego wody znajdującego się przy stanowisku brygadzisty ekipy zbierającej - czy jest możliwość wyczyszczenia bądź zakupienia nowego? Dystrybutor jest tak brudny że patrząc na Niego apetyt na wodę sam przechodzi :/
1
anonim 2011-08-18 20:40:51
Tak czytam te wpisy he he i stwierdziłem ze nie przyjde pracowac do tej waszej [usuniete przez moderatora] firmy he he.[usuniete przez moderatora] i to za jakie siano!!to wasze kierownictwo chyba się z [usuniete przez moderatora]!!.Ludzie stancie wszyscy i niech sami [usuniete przez moderatora],to moze choc troche schudną im te [usuniete przez moderatora].Pozdrawiam wszystkich pracowników!!
anpacars 2011-08-23 20:33:46
Na wstępie chce pozdrowić wszystkich praconików waszej firmy.Ja robię w ANPACARS-InterCars w Mysłowicach i powiem,że warunki pracy są takie same u nas jak tam u Was a nawet bym smiał stwierdzić (sodząc po waszych wpisach) ,że nawet gorsze.Przez całego prezesika jesteśmy nazywani szczurami,zero szacunku dla pracownika,zmuszanie do nadgodzin w tygodniu i w niedziele pod groźbą obcięcia 100% premii.A co do pracy dziewczyn na magazynie to nie zgzdzam się z większością opinii na tym forum.Powiem,że dziewczyny w niektórych przypadkach pracują 100% lepiej od facetów.Oczywiście zdarzają się takie co pasują do aszych opinii,ale równie dobrze do tych opinii można dopasować niejednego faceta,który niejednokrotnie leci w [usuniete przez moderatora]. Piszę tak bo u mnie na magazynie pracuje bardzo dużo dziewczyn a nawet kobiety po 50 lat. szystko zależy od człowieka i jego podejścia do zycia i oboiązków.Powiemtak,że Ci którzy wypisują głupoty o tym,że dziewczyny pracujące na magazynach motoryzacyjnych nie znają życia i chyba wszystko dostawali od rodziców w życiu podane na złotych tacach,a co poniektórzy muszą cięzko zasuwać zeby do czegoś w życiu dojść.Co nie zmienia faktu,że trzeba szukać jakiejś lepszej roboty,bo czy u Was w spółce,czy u Nas nie szanuje się ludzi i do niczego się nie dojdzie.Ja pracuję w Anpie,bo nie mam narazie innego wyjścia, a nie mogę sobie pozwolić na to żeby być bez roboty.Dziewczyny 3majcie się :-) Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników :-)
anonim 2011-10-23 03:36:16
nie zaczynajcie w takim [usuniete przez moderatora],szkoda was ja tu robie i proboje sie wyrwac. [usuniete przez moderatora]!!!!
tyrałem tam 2011-11-21 14:29:46
siema wszystkim pracownikom! ( nie mówie o brygadzistach i kierownictwu) czytam wasze opinie i widze ze nie zmieniło sie nic... nie będe cisnął na kierownictwo i bossa bo to tak nic nie da. oni mają doskonałe pojęcie co do atmosfery w pracy ale ich to nie interesuje.liczy sie wydajnosc a nie człowiek.polecam szukac pracy bo jest wiele firm z lepszymi warunkami. a tzw kierownicy to faceci bez pojęcia o prowadzeniu i motywacji grupy ludzi. (tylko metoda kija i marchewki) ale tam nie trzeba kwalifikacji na tym stanowisku.
byly pracownik 2011-12-19 11:50:33
siema wszystkim wesołych świąt zycze pracownikom i zeby kalendarze w prezencie wigilijnym sie podobały. bo cos trzeba na wigilijny stół połozyć nie?;)
Tajemniczy ktoś 2012-01-21 14:49:25
Miałem nieprzyjemność pracować w tej filii. Podejrzewam że nie wiele ma to wspólnego z rodzimym inter cars'em, Generalnie ta filia to jakaś porażka życiowa. Porażka życiowa właściciela, stworzył mechanizm do napędzania swojej już mocno wypchanej kiejdy cudzym wysiłkiem. Kierownictwo jak i większośc ''rządzących'' to śmiech na sali, ludzie bez żadnego wykształcenia logistycznego, rozgarnięci jak kupa liści, nie mający żadnego planu działania, wyobraźni ani tym bardziej pojęcia o częściach się tutaj znajdujących a nawet ich możliwych miejscach składowania.
Jeden wielki chaos, decyzje są podejmowane bezmyślnie, szybko i zmieniają się co chwilę, szef to cham i prostak, a kierownicy i część jego brygadzistów to chłopcy na posyłki i kapusie. Aczkolwiek z małymi wyjątkami (może ze trzy osoby)
Generalnie podrzędni zwykli pracownicy to ciekawi ludzie z którymi idzie pogadać, ale na to też trzeba uważać z kim się rozmawia, bo zdarzają się karierowicze, którzy tylko patrzą aby pójść do kierownika zmiany i szepnąć ze dwa słówka ;)
Pracodawca potrafi zwolnić za negatywny komentarz na naszym PRYWATNYM profilu facebooka pomimo że sam zawinił nie przelewając pensji na czas (to też się tutaj zdarza, nie dość że grosze to jeszcze spóźnione)
- ''System premiowy'' to nie system, tylko cyrk, premie są przyznawane lub zabierane w zależności od humoru brygadzisty, szefa lub kierownika i nie mają nic wspólnego z tym kto i ile zrobił, ani co robił, ani jak robił i w jakich warunkach, liczy się tylko co powiedział lub czego nie powiedział.
- Sprzęt na którym wam przyjdzie pracować to najzwyklejszy złom który już dawno powinien był zostać pocięty na żyletki, sprzęt używany, z odzysku. Jest tylko jeden, góra dwa wózki widłowe które nie wymagają poważnego serwisu!, na takim sprzęcie aż strach jeździć, narażacie tylko życie swoje, i innych.
- Nie macie co marzyć o dodatkach socjalnych, 13 pensjach, bonach itp. wszystkiego się rzekomo zrzekł pracownik gospodarczy w imieniu wszystkich obecnych i przyszłych pracowników.
- Stałych, zasłużonych i pracowitych pracowników traktuje się jak śmiecia, którego można zwyczajnie zwolnić bez powodu, faworyzuje się natomiast nierobów i kapusiów

Podsumowując: Jeżeli jesteście ludźmi bez własnego zdania, chcącymi zarabiać marne grosze za ciężką fizyczną pracę i lubicie pracować w soboty i niedziele, w gęstej atmosferze gdzie ciągle ktoś wam stoi nad głową i utrudnia sprawne wykonanie pracy - ZAPRASZAM, odnajdziecie się tutaj.
W przeciwnym razie, szczerze odradzam, jest na prawdę wiele innych magazynów oferujących dobre warunki pracy.
ja 2012-01-22 04:38:07
co tu napisac o tej firmie same superlatywy he he ,tego nie mozna,popieram przedmowce sama esensja.dodam [usuniete przez moderatora]
parobas 2012-04-02 15:36:39
suche fakty;) sebcar jest tak znany ze swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] istosci że za chwile [usuniete przez moderatora] będzie zatrudniał bo tu już te firmę kazdy zna
1
chętny 2012-06-09 09:38:10
Kurde,ale mi narobiłeś ochoty na zmiane pracy podaj jeżeli możesz jakies dane kontaktowe niemniej jednak ja jestem zainteresowany tak jak wszyscy w naszej firmie stanowiskiem dyrektorskim, ponieważ pracuję już tu 9 miesięcy i wszystko umiem (bardzo proszę o kontakt)
buła 2014-03-11 17:13:43
ja oceniam firmę po jej ogłoszeniach. jeśli co 2 tyg szukają ludzi do pracy to chyba cos jest nie tak, jesli z wiosek okolicznych nikt nie chce tam robić to cos znaczy.
już były 2014-09-17 19:21:01
nie polecam! jest tam coraz gorzej, rotacja na maxa, i nie daje to do myślenia kierownictwu, jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał tam kto pracować panie KOPER !
PanPikuś 2014-10-29 18:39:10
jedna z najgorszych firm w okolicy jeśli chodzi o pracę, nie polecam!
ja 2014-11-09 02:43:16
potwierdzam,robilem w tym obozie naprawde nie polecam!!!
obserwator 2015-01-30 20:52:30
inter Cars to najgorsza firma jaka może być w tym kołchozie pracuje się w święta nawet Bożego narodzenia zła atmosfera częsta rotacja pracowników i najważniejszy fakt przez dyrektora każdy postrzegany jest jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
xxx 2015-07-01 23:57:51
hah, myślisz, że dlaczego jest taka rotacja, ludzie wytrzymują tam góra rok może półtora, oczywiście są wyjątki, ale średnio tyle ludzie tam siedzą, dopóki nie znajdą czegoś lepszego
Ciekawy 2016-06-11 06:11:25
Porozmawiajmy więc jak jest naprawdę bo myślę o zatrudnieniu
Nikt wazny 2016-07-11 19:34:16
Ludzie, po co w ogole zastanawiac sie na czym polega problem, kiedy jest tylu uczciwych pracodawcow dookola. Uciekac od tej firmy jak najdalej, bo przez takich jak wy ten wyzysk sie w dalszym ciagu utrzymuje.
Dolaczam do grona niezadowolonych. Chcialbym tez dodac ze w sebcarze bylem bliski utraty zycia, poniewaz lecace z 10 m w dol tlumiki samochodowe to tylko jedna z "atrakcji"
ODRADZAM !!!
yolo 2016-07-13 23:13:43
No dobrze, ale w takim razie na czym konkretnie polega problem? @Nikt wazny przydałyby się jakieś konkrety, zwłaszcza, że atmosfera opiera się u nich na przyjacielskich relacjach, a każdy wie, że dbałość o dobre stosunki przyczynia się do sukcesu w firmie.
Zostaw swoją opinię o SEBCAR - InterCars - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEBCAR - InterCars