New Yorker Polska
2 37 6 1

Opinie o New Yorker Polska

Bartosz

Może mało wydajnie pracują niektórzy i dlatego mają tak mało kasy?

ech
@Bartosz 06.07.2018 20:15

Przecież to nie ma nic do rzeczy... Niektórzy latają na zleceniu bez przerw, jak robot, a inni w tym czasie siedzą na zapleczu i się śmieją.

Aśka D

Hej, dostałam propozycję pracy jako zastępca kierownika. Czy ktoś może mi opowiedzieć co robi osoba na takim stanowisku, czym się różni od asystenta oraz czy jej obowiązki różnią się od obowiązków kierownika? Jakie sa średnie zarobki na tym stanowisku i jak wyglądają premie? Pozdrawiam Aśka

Zenek

Generalnie to żadna firma nie płaci za leżenie!!

xyzzz
@Zenek 20.06.2018 17:18

Generalnie jak wykonujesz swoje obowiązki tak jak trzeba, zapierniczasz jak robocik to też za to jakoś szczególnie nie płacą ;)

szału niema

Firma owszem proponuje niewielki benefit zniżkowy na ubrania dla swoich pracowników, a co za tym idzie wymaga, aby pracownicy chodzili w zakupionych przez siebie ubraniach, a najlepiej w nowej kolekcji.. wszystko fajnie:) tylko ubrania w pracy bardzo się niszczą, a przy wykładaniu towaru na magazynie, rozwieszani.., itd. ubranie można łatwo uszkodzić i już nie nadaje się już do chodzenia... . Inne sieciówki zapewniają firmowe uniformy dla personelu, a zarazem zniżki... Generalnie w sklepie panuje duża dezorganizacji, brak skanerów, systemu magazynowego, jakiejkolwiek komunikacji między personelem na sklepie, magazynem... z tego powodu jest niemała harówka. Sklep nie inwestuję w rozwój i nowe technologie.. tylko wyciskają pracownika, pewnie dlatego w NY niema kart multisport dla personelu jak jest w innych sklepach. Finansowo też bez rewelacji na tle innych... Przykro stwierdzić, ale konkurencja ucieka..

Emi
@szału niema 04.07.2018 19:22

Nie mogę się zgodzić z tym komentarzem. Jestem pracownikiem jednej z filii NY. Nie ma obowiązku zakupu choćby jednej rzeczy marki New Yorker. Ma być modnie i wygodnie, jak nowi nasza kierownik. Atmosfera wśród pracowników oraz komunikacja jest bardzo dobra, A zniżka na ubrania niemała. Pozdrawiam

Karol

Tylko dziecko by uwierzyło, że nie możecie napić się wody. Chyba, że ktoś pije wodę całymi godzinami?

Ja

Pracuje w NY obecnie i kierowniczka powiedziała że nie prsluguje no Wgl przerwa. Ja 10 h pracy brak przerw. Czy to w ogóle zgodne z prawem?

Mz
@Ja 17.02.2018 10:43

Nikt Ci nie każe pracować przecież

Popieram Ja
@Mz 20.06.2018 17:29

tak... nikt poza wszystkimi którzy żądają od ciebie pieniędzy (wynajem mieszkania+rachunki, jedzenie, dojazdy do pracy etc...) A praca bez przerw nie jest zgodna z prawem, więc pracodawcy łamiący prawa pracownika to zwykli kryminaliści. Nic dodać nic ująć. A i Tobie Mz życzę też takiej fizycznej pracy w której nie dostaniesz przerw nawet na łyk wody, oddech , nie mówiąc o toalecie czy jedzeniu. Ciekawe czy wtedy będziesz się tak wymądrzać :)

Bartek

Czy taka cisza jest znakiem dobrej pracy?

Picasso

Częste ogłoszenia o pracę to efekt dużej rotacji jaka panuje... Odchodzą pracownicy z dużym doświadczeniem, co raczej dobrze nie świadczy... Wynagrodzenie nie współmierne do wykonywanej pracy.

Warszawa
@Picasso 21.01.2018 15:34

Jakie są chociaż mniej więcej zarobki w tej sieciówce?

Mka
@Warszawa 09.02.2018 23:11

Ja miałam 1150 brutto na pół etatu

Lully
@Mka 29.03.2018 10:50

Ha! Nie narzekajcie bo LPP na poł etatu daje 1000 .. i tam to jest kabaret...

ja
@Lully 13.05.2018 12:26

Najniższa minimalna krajowa w PL w 2018 r. na pełny etat to 2100, analogicznie na pół etatu to 1050 zł. Więc proszę nie pisać oszczerstw na konkurencję, tylko lepiej płacić pracownikowi, bo niedługo nie będzie miał kto pracować.

Alicja

@Ja każdemu pracownikowi przysługuje przerwa jeśli jesteś zatrudniona na umowie o pracę, jednak jeśli New Yorker Polska zaproponował Ci inny rodzaj umowy, kwestie przerw powinny być w niej opisane i zaakceptowane przez obie strony. Czy poza przerwami jest jeszcze coś, o czym warto wspomnieć na forum? Czy w ramach benefitu masz możliwość zakupu produktów New Yorker Polska po obniżonych cenach?

woj. Warmińsko-Mazurskie

Ja tam, jestem bardzo zadowolona z tej pracy bo mam znakomity zespół. Wiem o tym, że ta praca nie jest na dłużej. Pensja trochę słaba, ale jaka praca taka płaca. Nie zgadzam się w ogóle z waszymi opiniami, ale znając życie macie kiepskich kierowników, którzy nie umieją zorganizować pracy, a to wszystko od nich zależy :)

Szukająca pracy
@woj. Warmińsko-Mazurskie 04.06.2018 14:38

Hej widziałam ogłoszenie o prace na stanowisko zastepca kierownika mogłby ktos mi przyblizyc obowiazki na tym stanowisku i zarobki? Z gory dziekuje

Były pracownik, Wielkopolska

Praca ciężka i z dużą ilością obowiązków, tego nie ma co ukrywać. Nie jest to praca dla ludzi, którzy chcą przyjść, postać 4-8h i pójść do domu. Wiadomo praca zmianowa - jak to w odzieżówce. Mimo to pracowało mi się bardzo dobrze. Fajna atmosfera w zespołach, dobry kontakt z kierownikiem filii i kierownikiem regionalnym, nikt się nie wywyższał. Premie za budżet realne do zdobycia, wynagrodzenie zawsze na czas. Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć to ma na to szanse, trzeba jedynie być zaangażowanym. Możliwe i dosyć częste awanse wewnętrzne. Zniżka 30% na odzież - za niska biorąc pod uwagę fakt, że firma nie daje uniformów, a wymaga żeby chodzić w rzeczach NY. Z dodatków do pensji jest jeszcze trzynastka, wypłacana połowa w lipcu i połowa w grudniu. Podsumowując - bardo dobre miejsce pracy, ale dla ludzi którzy chcą pracować, a nie dla obiboków. Były pracownik, Wielkopolska

Majeczka

Do klientów- szanowni klienci informujemy że to nie nasza wina ze jest tak (usunięte przez administratora) na sklepie, ze nie mamy dla Was czasu za bardzo, że jesteśmy wycieńczeni ,smutni i rozżaleni .. otóż czujemy sie jakbyśmy pracowali w niemieckim (usunięte przez administratora) , rządzącym przez nieczułych i wyrachowanych Herr kierowników i Von dyrektorów,dla których liczą się tylko słupki i wyniki . a Ty jako pracownik jesteś NIKIM!!!!! tak się czujemy wlaśnie, jak śmieci ... robimy tak wiele za tak nie wiele... sprzątamy przymierzalnie, zamiatamy i wycieramy od kurzu sklep, otwieramy cięzkie pudla dostaw okolo setki , nie macie pojęcia jak mamy cięzko .. dosłownie tyramy... wiec wybaczcie nam i postarajcie się zrozumieć :(

Oli 92 Dramat!!!!!

Otóż prawie wszystkie opinie to prawda.... podpisuję niemal pod każdą... pracownik jest tylko trybikiem który jak nie bedzie odpowiednio pracował ,sie wymieni na inny ... w myśl zasady nie pasuje to nara ,na twoje miejsce znajdzie sie kto inny, i tu mamy ową częstą zmianę rotacji pracowników, a co za tym idzie kulawą obsługe bo jak juz delikwent nauczy sie podstaw obsługi i pracy ,pozna też realia tej pseudo fajnej atmosfery i ucieka !!! wcale sie nie dziwić skoro płaca nie adekwatna do wymagań , po powrocie do domu ledwo żywy i spocony jak po obsłudze jakiegoś bankietu na pół miliona osób ..opinie klientów są oczywiscie na miejscu mówiąc ze bywami niewykwalifikowani do końca jak i nie mający na nic czasu... otóż nie mamy nawet na napicie sie wody lub załatwienie spraw fizjologicznych.. a jak juz pójdziesz na L4 o MASAKRA , nie chciej wiedzieć jakie psy sa wieszane pod Twoim adresem wśród kierownictwa i czy wogóle chcesz wracać po chorobie zlinczowana juz mentalnie...wymogi wymogi i jeszcze raz wymogi ale od siebie jako pracodawcy nie wymagaja nic , zero pochwał tylko to źle tamto źle i ciagłe zmiany ..jednego dnia tak jutro inaczej a przyjedzie dyro i wszystko skrytykuje i znowu od nowa i tak biegasz jak porypany po tym sklepie robiac nową, zabudowe jednoczesnie otwierając sam dostawę skladającą sie z 80 kartonów, poczym zabezpieczając towar bedą tez na sklepie po skopiowaniu i na kasie, aaaaa i także obsługując klientów pomagają im w wyborze ,,zapomnialam o przerwie>>? oj nie spokojnie kazda minute spóźnienia wyjscia na sklep Ci wyliczą nie martw się... jednym slowem MASAKRA Pip by sie przydał, a jak nie pomoże zawsze są media .. oni kochają takie tematy.

Jatylkoja

Plusy Chodzisz we własnych ciuchach Zniżka pracownia natomiast i tak bardziej opłaca się kupić coś z przeceny niż na zniżkę pracowniczą Minusy To całą reszta umowy wyplata lista obowiązków nadgodziny które rzadko kiedy są płatne raczej odbierane nadgodziny w krytych nikt drugie nie pyta czy chcesz zostać tylko zostajesz a później nikt się nie pyta Kiedy chcesz sobie je odebrac tylko wypisze w takim czasie żeby pasowało kierownikowi Np ja nadgodziny odbieram przychodząc do pracy zamiast ma,12.00 to na 14.00 a kierownik wychodzi sobie wcześniej .. Też bym tak chciała ale nie mam nic do gadania. Ogólnie jestes od wszystkiego kabiny porządek magazyn towar przecena i oczywiście kasa nie na jednej kasjerki którą jest odpowiedzialna tylko za kasę tylko bieganie z kasy na sklep albo magazyn Po drugie atmosfera nigdy nie byłam w takim sklepie z tak beznadziejna atmosfera Na koniec zacznę ze mam długie doświadczenie w sklepie ale z taka lipą jeszcze się nie spotkałam

BlackAngel

Coraz gorzej sie dzieje w tej firmie.. Mierzenie wszystkich jedna miara ( kradzież w jednej filii przełożył sie na blokowanie numerów pracowniczych sprzedawców, odciecie ich od wszystkiego). Sprzedawcy musza robić wszystko, stac na kasie, obsługiwać klientów, sprawdzac przymierzalnie ogarniac sklep. Cięcie kosztów, przeklada sie na mała ilość osob na zmianie. Zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy. Ciezko jest mi cos dobrego powiedziec o pracy w tym sklepie.

Były

Nie polecam. Coraz gorsze warunki. Firma ma problemy z odnalezieniem się w nowej sytuacji na rynku. Dyrektor sprzedaży chyba ma nerwicę a regionalna chyba powinna di szkoły wrócić :)

ala

Dziewczyny, praca w NY do lekkich nie należy.. są dni, że trzeba przyjąć kilkadziesiąt pudeł z dostawą, a to dopiero rozgrzewka na początek dnia. Personelu zazwyczaj jest za mało na sklepie ze względu na ciągłe cięcia kosztów (nawet herbaty służbowej na przerwie nie uraczycie - to też efekt cięcia kosztów ;) ), więc przygotujcie się na ostry runmagedon w ciągu dnia, a w weekendy to już jest jazda bez trzymanki!! Na początku zatrudnienia mocno, można zderzyć się z rzeczywistością.. stąd duża rotacja pracowników, a to wszystko za najniższą krajową godzinową zazwyczaj na 1/2 lub 3/4 etatu. Praca trzy weekendy w miesiącu, gdzie często zmiany wypadają do 21:30 to norma. Jeśli ktoś poprosi o dwa wolne pełne weekendy w miesiącu to może zapomnieć, pod rygorem nagany lub zwolnienia z pracy (taki mamy klimat). Duże ciśnienie na plany sprzedażowe, gdzie pracownik musi być uniwersalnym żołnierzem od wszystkiego... kasjer, obsługa klienta, magazyn, a i z mopem trzeba pobiegać po sklepie jak jest taka potrzeba, także na monotonie nikt nie narzeka.. ;) W dzisiejszych czasach, gdzie pracownik przebiera w ofertach, a firmy zabiegają o dobrego pracownika kusząc go coraz to lepszymi zarobkami oraz dobrymi warunkami zatrudnienia, NY powinien zmienić swą polityką.. , gdyż niebawem nawet pracownicy ze wschodu mogą uznać, że to za mało...

Róża

Zniżki już tylko -30% od rzeczy nieprzecenionych, atmosfera napięta, jestem częstą bywalczynią, pracuje w galerii i często słyszę jak kierowniczka odzywa się do pracownic jakby były przygłupimi dzieciakami, a nie dorosłymi kobietami, często mającymi już swoje rodziny. Znalazłam raz na galerii ich leginsy z klipsem, wchodząc bramki nie pykały, uczciwie zaniosłam je kierowniczce, poznawała mnie bo pracowałam obok,więc raczej nie miała mnie za złodziejkę, ale dziękuję też nie usłyszałam...

kasia

Ja pracowałam w NY w czasie studiów (1,5 roku) na 1/2 etatu i było naprawdę spoko. Trochę nie rozumiem części komentarzy tutaj, to znaczy, zdaję sobie sprawę, ze w różnych sklepach może być różnie. Ale mi ogólnie udawało się pogodzić studia z pracą, głównie pracowałam w weekendy, no ale na to od początku się pisałam (studia dzienne). Atmosfera była fajna, śmieszna ekipa, szybko zaprzyjaźniłam się z ludźmi. Wiadomo - dużo pracy, a w weekendy to już w ogóle mnóstwo ludzi, ale naprawdę fajnie się pracowało. Nudzić się tam na pewno nie da, trzeba zasuwać – albo z przymką albo sprzątać, dostawę roznosić. No ale to po prostu praca i już, więc się pracuje, z takiego założenia wyszłam. Uważam, że dla studentów to naprawdę spoko opcja, żeby sobie dorobić i przy okazji kupić jakieś fajne ciuchy ze zniżką :D

justa

Potwierdzam, ze na salonie pozatrudniane sa jakies 1/2 etatu lub 3/4 i nie muszą nic . Pokasuja i wychodzą a całe etaty tyraja na wielkich salonach. A regionalna Gdansk chyba pracuje tylko dlatego, ze sklepy zarabiaja taka kase, bo jak poslucha sie co ona gada to az sie nie wierzy. " Masz darmowe szkolenie z obslugi kasy, obslugi klienta, z VM ,manekiny itp" Tylko pensja jedna????A za plecami wszyscy sie smieja z tych tekstow

Alicja

@gabi @ola @Aga czy możliwe, że duży wpływ na to jak wyglądały Wasze doświadczenia z pracy w firmie miał konkretny sklep, w którym się pracuje? Lokalizacja, popularność miejsca, braki w kadrach, czy też kadra kierownicza- wiele czynników może wpływać na to jak pracuje się w danym miejscu. Dlatego też informacja taka może być bardzo pomocna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.

Aga

No coz niestety zetknelam sie z ta firma pracowalam bardzo dlugo na stanowisku menagerskim dzis pracuje u konkurencji i nie zaluje zarobki o niebo lepsze, atmosfera swietna a w NY Ci u gory jakby rozumy pozjadali zapraszam na jeden dzien w okresie wyprzedazy gdzie mamy dwie osoby na bardzo bardzo duzym sklepie trzeba przyjac 100 kartonow dostawy, stac na kasie, zrobic dosort, utrzymac porzadek w przymierzalniach i wprowadzic Wasze wytyczne no bardzo zapraszam na taki dzien zobaczymy cxy bedziecie tak cwaniakowac moze wtedy zrozumirnie ze pracownik nawet na siusiu nie ma czasu.....nie polecam pracy w New Yorker

Aga

No coz niestety zetknelam sie z ta firma pracowalam bardzo dlugo na stanowisku menagerskim dzis pracuje u konkurencji i nie zaluje zarobki o niebo lepsze, atmosfera swietna a w NY Ci u gory jakby rozumy pozjadali zapraszam na jeden dzien w okresie wyprzedazy gdzie mamy dwie osoby na bardzo bardzo duzym sklepie trzeba przyjac 100 kartonow dostawy, stac na kasie, zrobic dosort, utrzymac porzadek w przymierzalniach i wprowadzic Wasze wytyczne no bardzo zapraszam na taki dzien zobaczymy cxy bedziecie tak cwaniakowac moze wtedy zrozumirnie ze pracownik nawet na siusiu nie ma czasu.....nie polecam pracy w New Yorker

ola

mordercza praca z brakiem zorganizowania tych z góry wymagaja od osób na nizszym szczeblu a sami nie daja przykładu atmosfera nawał pracy i marna kasa... beznadziejna praca ciekawe dlaczego np w austrii i niemczech cały czas szukaja na kazde stanowiska haha bo tylko Polacy sa tacy naiwni zeby pracowac w takich warunkach pracujacym w NY współczuje ja zrezygnowałam i nie załuje:)

gabi

firma dramat! nikomu nie polecam! współczuje tym co tam pracuja....oni wiedza o czym pisze....wypłaty nieadekwatne do tego jak tam sie pracuje....jednym słowem porazka....

Ela

Pracuje w New Yorker od 4 miesięcy, i coż mogę powiedzieć o 4 miesiące za długo. Mam dokładnie identyczne spostrzeżenia jak Jola. Chaos na sklepie, i na zapleczu nikt nie wie co ma robić, pracownicy na jedna druga etatu mają wszystko w nosie a ci na cały etat tyrają jak woły. Kierownik sklepu uważa że pozjadał wszystkie rozumy i żadne uwagi do niego nie trafiają. Brak życia prywatnego. Zarobki marne i nawet nie ma możliwość dorobić na nadgodzinach bo najzwyczajniej w świecie coś takiego nie istnieje ( i ktoś by mógł tu powiedzieć super z tym żę i tak często gęsto każą zostawać Ci po godzinach mówiąc "no to odbierzesz sobie te kilka minut kiedyś" oczywiście nigdy nie ma kiedy). Podsumowując jeśli musisz ić popracuj sam ocenisz, jeśli nie musisz omijaj szerokim łukiem New Yorker. Ps osoba o nicku Iza pisze tak szablonowo o zaletach firmy New Yorker że sprawia wrażenie osoby "podstawionej" przez firmę do budowania dobrego wizerunku w sieci.

Belka
@Ela 04.07.2017 23:12

Ja także zrezygnowałam z pracy dla new yorker polska. Byłam asystentem kierownika sklepu. W zasadzie byłam na końcu asystentów pracowałam jako kasjerka na kasie, pomimo tego iż na rozmowie przedstawiałam swoje możliwości i staż pracy. Bardzo sztywna ekipa sklepu, nie miłe kierownictwo kierownik regionu całkowicie bezkompetencji. Tyralam aż nie wysiadł mi kręgosłup.

Były pracownik

Bardzo fajnie sie pracuje, atmosfera jest super. Praca z młodymi wyluzowanymi ludźmi. Po roku pracy na wakacje premia 50% pensji i na święta drugie tyle. Która sieciówka ma trzynastkę...chyba żadna

Alicja

@Jola dziękujemy za Twoją opinię. A co możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu? Co Ci się podoba w New Yorker Polska? Z czego jesteś przede wszystkim zadowolona?

Jola

Ja zacząłem pracę na stanowisku kierowniczym. Śmieszne procedury, klauzula o nie ujawnianiu zarobków po miedzy pracownikami co wydaje mi się bezprawne. Dużo pracujących weekendów kierownik regionu do bani o wszystko się kłócić. Sklep zawalony towarem po uszy. Dostawy praktycznie codziennie bez przerwy. Ubrania marnej jakośći. Śmieszne pracownicze zniżki 30% nie ma pakietu socialnego. Sklep nie wyrabia planów żadnych dodatków ani premi. Innymi słowy kaszana. Nie polecam. Praca dobra dla Ukraińców.

Alicja

@monika169 w komentarzu wspominasz m.in. o ataku na pracowników, którzy wybijają się ponad zespół. Co według Ciebie to oznacza? Czy piszesz tutaj o jakiejś konkretnej sytuacji? Czym przejawia się ta 'nagonka', o której piszesz? @Iza to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. Wnioskuję, że jesteś zatrudniona na stanowisku - sprzedawca. Co najbardziej cenisz sobie w swojej pracy?

Zostaw opinię o New Yorker Polska - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Yorker Polska