brak logo

Vezzen

Przywidz

Opinie o Vezzen

adwokat 2012-03-08 20:21:48
"Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213. § 1. k.k.) oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut, który służy obronie społecznie uzasadnionego interesu"
adwokat 2 2012-03-08 22:01:01
brawo adwokat i to mi sie podoba inteligentnie pamietaj:)) heheheheheheheheeh
najlepszy 2012-03-08 23:36:52
Do adwokata.Strach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę ścisnął.Dorwiemy Was bez względu na koszta.
jeszcze lepszy 2012-03-09 16:18:10
heheheheh! dorwac to mozecie zajaca na polu ,hehehehehe od kiedy pisanie na forum prawdy jest zabronione heehehehe
thompson 2012-03-10 21:04:47
zastanawiam sie po co firma zalozyla forum na ktorym jak sama nazwa wskazuje mozna zamieszczac swoje opinie ? a teraz jak umieszczane sa nieodpowiadające szefostwu ale PRAWDZIWE komentarze to zaczyna sie sciaganie z wikipedii informacji na temat prywatnosci w internecie:) czy to ma na celu powstrzymanie autentycznych opinii? pozdrawiam wszystkich komentujacych, nie ma co sie bac prawdy:)
tomek 2012-03-10 22:02:02
Thompsonie ,powiedz skąd wiesz że komentarze są PRAWDZIWE.
jesteś taki łatwowierny i popierasz osobników którzy ukrywają się pod pseudonimami bo nie maja odwagi powiedzieć tego co myślą.Oj niedobrze.
:) 2012-03-11 02:35:53
heheeheh ty tomek a ty co z choinki spadles ?sam dobrze wiesz jak jest wiec po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie odzywasz ?siedz na[usunięte przez moderatora] i bedzie oki:))))))))))))hhhehehehehe
thompson 2012-03-11 09:05:32
tomku wiem ze sa prawdziwe bo znam ta firme lepiej niz sie tobie moze wydawac i nie dziwie sie dlaczego sa takie komentarze :) dziwie sie tylko probie [usunięte przez moderatora] przed dopisywaniem opinii , zyjemy w wolnym kraju gdzie kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie bez wzgledu czy sie komus podoba czy nie:) a co do firmy przytocze przyslowie,, prawdziwa cnota krytyk sie nie boi,,
poete 2012-03-11 13:15:15
albo "prawda w oczy kole". Ale żeby [usunięte przez moderatora]ludzi oj niedobrze. Czy to nie sa czasem groźby karalne. "dorwemy was bez względu na koszty".
my 2012-03-19 20:39:43
do menagera SZANUJ LUDZI [usunięte przez moderatora]
porto 2012-03-23 21:19:19
szwagier a ty w vezzenie pracujesz?
szwagier 2012-03-23 22:54:23
Nie, ale wstrząsnęła mną ta informacja. A co to VEZZEN bo nie wiem może rozważę propozycję pracy tam. Warto?
pomoc 2012-03-24 11:32:23
szwagier daj spokuj nie pracuj w vezzen TO [usunięte przez moderatora]
szwagier 2012-03-24 16:59:59
Pytam poważnie. Chciałbym zarobić parę groszy a większość czasu pracowałem w Niemczech i mam dosyć[usunięte przez moderatora] przez Szwabów. Tylko robić i robić najlepiej 12h dziennie! Szukałem ofert w necie i trafiłem na to forum. Piszecie że można wyciągnąć 10000/mieś. To sporo a jak czytałem to w Norwegii pracuje się 7,5 godz. dziennie więc to chyba dobra szansa. Tylko piszecie tez coś o kradzieży i złodziejach. Norwedzy są tacy? Gdzie mogę zadzwonić w sprawie pracy.
sedzia 2012-03-25 00:10:47
szwagier albo cos jest z toba nie tak albo ja jestem zmeczony, piszesz na forum firmy o jakims rysku a pozniej sie pytasz co to vezzen? jezeli jestes tak inteligentny jak wywnioskowalem z twoich wpisow to moze poszukaj pracy w jakims zakladzie pracy chronionej? przemysl to ,,tak na powaznie,, ps poczytaj forum jeszcze raz i uwaznie proponuje to zrobic z osoba troszke myslaca a pozniej zastanowcie sie czy chcecie jeszcze o cos pytac
sedzia3 2012-03-25 16:52:33
co się czepiasz. w takim razie o tym że vezzen to fajna firma i mozna tam sporo zarobic też powinno sie pisac w "niewiarygodne.pl" a nie tu haha
wp.pl 2012-03-25 22:15:42
vezzen dlaczego dalej nie placicie pieniedzy?
bartek i matys 2012-03-25 22:43:34
bo nie mamy heheheeheheheheheheheheheeheheh
1
cola 10 koron + pant 2012-03-26 20:47:08
vezzen jak sie czujecie jak wasz klient spozni sie z przelewem jeden dzien? pomyslcie wtedy jak sie czuje pracownik ktory nie dostal wyplaty
domek na algroy 2012-03-27 20:47:18
za jedzenie nie ale za domek z czterema pokojami co daje srednia 4 osoby na pokoj i 2 metry kwadratowe na 1 osobe i to ze zarabiasz 50 koron na godzine a nie conajmniej 149 jak powinno sie dostawac ,to potraktujmy ze vezzen placi za schronienie przed deszczem:)
dzuzek 2012-03-27 20:53:18
heheh prawda bez kitu kolega mowi slyszalem ze w vezzen placa po 80 na godz jedzenie chata samochody wszytko co tylko chcesz i odrzutowiec w kosmos jak chcesz heheh co za syf ten vezzen
ja 2012-03-27 21:29:16
podobno namierzono jedno ip w hinach detektyw z vezzzenu przyloz sie heheheeheh co wy macie tam w tych glowach zamias sie gownem zajmowac i namierzac ip to zaczijcie dbac o ludzi i podstawa placic ludziom i nie gadac glopot wiecej heheheheheheh skrobunek za oszczerstwa do sadu pojdziesz hhehe
Szwagier 2012-03-28 09:00:00
Sedzio przepraszam jak cię urazilem. Nie wszyscy muszą lubiec Ryska. Jak chcesz to w ramach przeprosin mogę opowiedzieć ci co będzie w następnym odcinku " M jak miłość "
valvolne 2012-03-28 21:18:46
Do ja. to że jesteś ze wsi to poznać po pisowni.Gorszą rzeczą natomiast jest fakt że jesteś po prostu debilem i możesz sobie tylko popisać jak anonimowa ciotka.To samo robiłeś w vezzenie.Obgadywanie za plecami to twoja specjalność. narka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ku.
skiba 2012-04-03 21:34:45
Poziom intelektualny wielbiciela wyrobów mięsnych lub mięsnopochodnych jest daleki od ogólnie przyjętych norm dobrego wychowania. Jednak biorąc pod uwagę stan psychiczny niektórych forumowiczów zrozumiały.
joko 2012-04-03 22:31:05
to załatwcie sprawę miedzy sobą.to forum jest przeznaczone do opiniowania firmy a nie obrzucanie się błotem. nie zachowujcie się jak Polacy badzie ludźmi.pozdo
.......nastepny oszukany 2012-04-03 23:59:28
prawda, o tej firmie powinno sie pisac w gazetach, mowic w faktach i we wszystkich wiadomosciach puszczanych w godzinach szczytu.... o tym wykorzystywaniu powinno sie napisac do ambasady w norwegi zeby ktos sie wkoncu za to wykorzystywanie za te pieniadze wziol, za takie warunki mieszkalne, za godziny pracy i za wszystko.... za ciecia jakies NIE ODDANE kaucje ZA WSZYSTKO trzeba saie zebrac i isc ztym do sadu...........................a ci se w przywidzu paczki do przeczkola daja.... zlodzieje...
specjalista od spraw debilizmu 2012-04-04 19:42:35
do [usunięte przez administratora] : ty chyba nie wiesz co to znaczy godnie zyc:) jezeli teraz uwazasz ze godnie zyjesz to wspolczuje tobie . malo ambitny jestes widocznie niektorym schronienie przed deszczem w zyciu wystarczy
obcy 2012-04-07 20:32:34
pracowałem w vezzen wprawdzie krótko,ale powiem uczciwie.
na 18 ludzi 16 liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę szefom . uwaga na krzykaczy.
włodarz 2012-04-07 20:54:39
INTERNET NA ALGROY PO ŚWIĘTACH ZOSTAJE ZLIKWIDOWANY.DO WIADOMOŚCI MIESZKAŃCÓW.
niespodzianka 2012-04-08 08:57:53
dlaczego firma vezzen zmienila wlasciciela?Dlaczego teraz sie tarnowski jest szefem?(usunięte przez administratora)
panisko 2012-04-22 23:14:29
ALGROY TO POTĘGA.WHITE POWER. NIETYKALNI. KTO CHCE Z NAMI ZADRZEĆ NIECH PRZYJEŻDŻA .ŚMIERĆ FRAJEROM
zainteresowany 2012-04-23 22:22:31
A praca to w tej firmie jest?
brygada 2012-05-23 23:41:45
KOKO KOKO VEZZEN SPOKO.
zbyszek 2012-06-14 19:38:12

milutki napisał(a) :
> Piszę to w celach edukacyjnych

Ci co mają wiedzieć i tak wiedzą.

> i zapytaniem czy Polskie prawo przewiduje na
> to jakiś sposób zapobiegawczy?

Nie.

> 1) pracodawca przestaje płacić wynagordzenie
> 2) pracownik po paru miesiącach odchodzi
> 3) wchodzi komornik na spółkę lub firmę prowadząca jednoosbową działalność,
> która ma narżniętego min 500 tyś długu i nic nie zajmuje bo firma mało co ma
> swojego
> albo wynajmuje albo leasing.

Albo Sp. z o.o. z majątkiem (obecnie) połamane krzesło i gołe ściany.

> 4) były pracownik czeka na egekucje komorniczą która się ciągnie a w między
> czasie powiedzmy że jakas minimalna kwota np 50zł zostaje ściągnieta w celu
> zapobiegnięcia zakończenia egzekucji komorniczej.

Po co te 50 zł? To niepotrzebna strata dla pracodawcy.

> 5) po okresie np ok 6-8 miesięcy od czasu kiedy sprawa trafiła do komornika
> stwierdza, że dalsza egzekucja jest bezskuteczna i zamyka egzekucje.
> 6) pracownik próbuje uzyskać wynagrodzenie z Funduszu Gwarantowanego lecz
> całuje klamkę bo od rozwiązania umowy o prace mija 8 miesięcy co zwalnia
> państwo z obowiązku wypłacania świadczeń.

Takie jest życie.
Nie pamiętam już dokładnie. Było to też tylko wynagrodzenie za
maksymalnie 3 ostatnie miesiące.

> Znam setki pracowników poszkodowanych w ten sposób ludzi.

Setki? Pracujesz w PIP? W sądzie? Zresztą nieważne.

> Czy ktoś widzi
> winę pracownika w zaniedbaniu ?

Nie.

> Poradnik dla pracodawcy c.d.:
> a) otwiera spółkę nową i zatrudnia się w niej na najniższym wynagrodzeniu.

Możliwe.

> b) w wyniku tego komornik ściąga co miesiąc ok 300zł bo więcej nie może a

Nadzwyczaj rozrzutny ten pracodawca. 300 zł marnować co miesiąc
na jakiegoś frajera? Jeśli miał Sp. z o.o. to odpowiadała ona
tylko do wysokości posiadanago majątku w chwili egzekucji.
Przyszłe życie pracodawcy nie jest obciążone zaległościami.
Normalna reinkarnacja.

> pracodawca jest nie do ruszenia

Fakt, nie trzeba nic płacić. Nawet tych 300.

> i dalej sobie kręci biznes uznając poprzedni
> incydent jako zastrzyk finansowy dla dalszych interesów. Uznajmy to jako
> świetny kredyt wieloletni ;)

Normalka. Ups, przepraszam. Miało być - powszechne. Bo to nie
jest normalne.

> Czy ktoś tu widzi jakieś sposoby zapobiegania owym procederom od strony
> prawnej ?

Nikt.

> Według mnie sprawy nie do ruszenia.

100% racja.

> Widze system stworzył zachęte dla pracodawców aby nie musieli płacić
> wynagrodzeń

System? System to Ty. I ja. Wybieramy takich a nie innych ludzi
na (p)osłów. I tak nie ma znaczenia kogo wybieramy. Wszyscy są
nieudolnymi ignorantami, żeby nie użyć słów mogących być
uważanymi za zniesławiające ;-)

> a FG według mnie to w niektórych przypadkach to czysta fikcja w
> przypadku działania naszych komorników.

W zasadzie komornik jest w tym wypadku tylko ślepym narzędziem.
Czasem też i głuchym, ale on tu najmniej winny, choć nie całkiem
bez winy.

Ufff... ale się nażaliliśmy.

--
Pozdrawiam
Zbyszek

VALENTINO 2012-06-15 22:17:22
ONLY VEZZEN. POLSKA I TYLKO POLSKA.

A WSZYSTKIE (usunięte przez administratora)CO ŻYCZĄ ŹLE - DO WORA.

I WSZYSTKIM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
VALENTINO I ŻIGOLO 2012-06-16 07:31:16
VEZZEN THE BEST.TYLKO DLA NAJLEPSZYCH.

(usunięte przez administratora)
do valencia 2012-06-18 08:24:58
jak masz jaja to napisz ktoś ty, nie używaj pseudonimu patrz wyżej
Dalej jest pewne, że ta firma to patologia(usunięte przez administratora)
ciekawe 2012-06-18 09:52:00
Każdemu pracownikowi , który pracuje w Norwegii przysługuje dziennie ok.400 koron diety wymóg konieczny niezależnie na jakiej umowie pracuje. Czy wy to dostajecie??? Napewno nie!!!
Dajecie się robić w trąbę.
aniol 2012-06-18 17:48:56
(usunięte przez administratora),!!!!STALINY,ZBYSZKI,ZIGOLAKI itp.Was to wali na te glowy !Jacy wy pojebani jestecie to zal !!!!!!!!!vezzen gora:)i pozdro na sprzedawcow !!Tak tzymac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y
pedał-anioł 2012-06-19 08:53:46
ja lubię moich chłopców z vezzen- każdy sobie pomaga w tych trudnych chwilach- [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niebrakuje to dobra firma (usunięte przez administratora)
lukasz 2014-05-18 16:13:23
(usunięte przez administratora),maly naucz się liczyc godziny i kase pozdrawiam
do mirka 2014-07-26 16:55:05
"dodatki"? hahaha
ustalasz płacę za godzine a i tak dostaniesz ile sobie "szef" wyliczy czyli połowę mniej niż powinieneś
jeśli faktycznie szukasz pracy a nie robisz sobie jaj to omijaj tą firmę, chyba że lubisz surwiwal
stuani 2015-01-10 02:28:35
VEZZEN jest firmą budowlaną, działającą już od wielu lat na rynku polskim i norweskim. Pracują dla klientów indywidualnych oraz jako podwykonawcy dla innych firm. Widziałem , że zatrudniają około 20 osób w swoim teamie i zastanawiam się czy jest to stała liczba czy też czasem osoby się zmieniają i można liczyć na rotacje?
janko 2015-03-16 16:13:19
to prawda co pisze @stuani, ja mam takie same poglądy jeśli chodzi o ogólny wizerunek firmy, znam ich nie tlyko z Polski ale własnie i z Norwgii. Wydaje mi się, że wszystko powinno znaleźć się na ich stronie, a wydaje mi się, że tam kilku rzeczy brakuje jednak. Czekam jeszcze na informacje od Was, bo pewnie wiecie nieco więcej.
jamnik 2015-03-30 21:17:26
No no, powiem wam że oferta Vezzen z Przywidza jest naprawdę warta uwagii bo jest dość obszerna. Oferują: budowę domów oraz rozbudowę istniejących budynków, budowę garaży,remonty w środku oraz na zewnątrz, renowacje i adaptacje,całościowe wykończenie wnętrz, kompleksowe remonty łazienek,malowanie budynków z zewnątrz oraz wymiana elewacji, wymiana pokryć dachowych i naprawa dachów, wymiana okien i oczwiście wiele innych, aż po ścinanie drzew.
obserwator 2015-04-16 20:35:13
pierdu,pierdu
jak chcesz zobaczyć jak jest to się tam zatrudnij i sam zobaczysz.
tylko zostaw sobie trochę pieniędzy na bilet powrotny :)
znasz ich z Polski? to pewnie wiesz jaka karierę tam zrobili:)
pewnie jeszcze chciałbyś kupić ich akcje?
ciekaw jestem który z was to pisze
turysta 2016-03-17 22:14:45
Kto wie co tam teraz słychać na Algroy?
Pracuje tam jeszcze ktoś inteligentny
turysta 2016-03-17 22:15:29
Kto wie co tam teraz słychać na Algroy?
Pracuje tam jeszcze ktoś inteligentny
igrek 2016-05-15 11:36:08
widzę jakiś zgrzyt między Panami.. @stuani ;) A co do samej firmy Vezzen to działa ona i w Norwegii i w Polsce, zatrudnia ludzi z obu tych państw. Jak dla mnie, to ze świecą szukać teraz takich przedsiębiorstw pozytywnie nastawionych do budowlanki i całej reszty
Zostaw swoją opinię o Vezzen - Przywidz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vezzen