Grupa TENSE
4 510 6 1

Opinie o Grupa TENSE

Administrator

Jakim pracodawcą jest Grupa TENSE? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Szalona
@Administrator 08.04.2018 09:27

Benefity jak wszędzie indziej. Jest Luxmed, zaraz ma być karta sportowa typu multisport. Dodatkowo jest dostępna jakaś siłownia oraz korty do squasha. Jest chyba też dostęp do myjni dla pracowników ale nigdy wczesniej się nie orientowałam jak to działa. A do do pracodawcy - na duży plus dużo imprez dla pracownikow oraz eventow wewnatrzfirmowych, caly czas cos sie dzieje w firmie. Na minus troche chaos bo firma szybko sie rozwija.

alteregoistyczna
@Szalona 10.04.2018 20:42

Benefity, imprezy, eventy - to wszystko dla pracowników biurowych. Zdalni, którzy odwalają całą wdrożeniową robotę nie mają nic i mogą sobie co najwyżej poczytać w mailach o kolejnych firmowych "świętach czekolady", szkoleniach, czy wyjazdach integracyjnych planowanych całkowicie poza ich potrzebami. Widoczny podział biurowi - zdalni i Ci drudzy w hierarchii najniżej.

Adam Skrzypek
@alteregoistyczna 11.05.2018 13:38

Jako pracownik zdalny i jednocześnie osoba do niedawna odpowiedzialna za zdecydowaną większość pracowników zdalnych w Grupie TENSE wiem jak temat ten wygląda od kuchni i zupełną nieprawdą są tego typu wypowiedzi. Osobiście wręcz przykro mi się je czyta, bo najczęściej sam brałem udział w koordynowaniu akcji , które miały na celu pozytywnie zaskoczyć i zrobić przyjemność pracownikom zdalnym – żeby nie być gołosłownym mam na myśli wszystkie podarunki, paczki świąteczne, paczki okolicznościowe (dzień mężczyzny, urodziny firmy) czy proponowanie udziału w eventach firmowych, tj. wigilia czy wyjazd integracyjny. Z pewnością pamiętasz jak kilkukrotnie pukał do Ciebie kurier z przesyłką lub dzień, w którym napisałem maila z pytaniem o przyczynę nieobecności na wigilii firmowej prosząc o szczerą odpowiedź, abyśmy mogli coś na ten temat zaradzić. Doskonale wiem z autopsji, że jeśli tylko Szefostwo jest w stanie to zawsze chętnie pomaga – muszą tylko zostać poinformowani, że potrzebne jest jakieś wsparcie. Poza tym nie jestem jedyną osobą, która tego doświadczyła – będąc dokładnym to jeszcze co najmniej 6 innych pracowników zdalnych również miała okazję się o tym przekonać. Na koniec dodam, że pomimo nieuczciwej wypowiedzi skierowanej m.in. w moją stronę (niejako czuję się odpowiedzialny za pracowników zdalnych) to nadal oferuję swoją pomoc – jeśli kiedyś zdecydujesz się wziąć udział w jakimś evencie, ale trzeba go lepiej dopasować do Twoich potrzeb, odezwij się do mnie. Z pewnością coś zaradzimy, abyś był/była w pełni zadowolon -y/-a.

Anonim
@Adam Skrzypek 11.05.2018 21:12

I tu na pewno się nie zgodzę i z czystym sercem podważę powyższą wypowiedź. Pracuję w Grupa TENSE ponad 2 lata i ani razu, ANI RAZU nikt nie przesłał maila, nie wysłał paczki. Jedynie dostaliśmy życzenia spokojnych świąt od koordynatora Pani Karoliny. I tyle. A żeby nie było, że tylko ja tak mam, to znam dwie osoby, które tak jak ja są pracownikami zdalnymi i także nikt do nich "nie pukał" ani nie wysyłał zapytania o udział w jakimkolwiek evencie. Nie mówię, że mi tego brakuje, ale jak już piszemy o tym, to chociaż piszmy prawdę.

Grupa TENSE
pracodawca
@Anonim 27.11.2018 10:52

Szanowny Panie/Szanowna Pani, pracownik zdalny to osoba zatrudniona na umowę o pracę, wykonująca swoje obowiązki w innym miejscu niż siedziba firmy. Adam miał na myśli właśnie te osoby.

Anonim
@Grupa TENSE 27.11.2018 16:06

W takim razie doszło do nieporozumienia. Zapewne z niedoprecyzowania przez Pana Adama, kim są pracownicy zdalni. W takim razie cofam to co zostało napisane :)

pracownik1

Bardzo fajna atmosfera pracy i przyjęcie do zespołu. Super wyjścia integracyjne (kocham oddział w Bydgoszczy!). Zdecydowanie najlepsza praca, w której dotychczas pracowałem!

nick

nie polecam

Daria

Od ponad roku pracuję dla firmy jako copywriterka (zdalnie) i jestem bardzo zadowolona. Sama decyduję, ile zleceń w danym miesiącu zrealizuję, nigdy nie usłyszałam też zarzutów co do stylu pisanych tekstów (staram się, by były napisane poprawnie i ciekawie, ale też nie są to teksty, nad których doszlifowaniem spędzam całe dnie ;)). Jeśli zdarzają się jakieś uwagi, to głównie o charakterze technicznym. Jeśli ktoś ma lekkie pióro, to pisanie zleceń nie zajmuje wiele czasu, a można całkiem dobrze dorobić. Stawka moim zdaniem też jest w porządku, a współpraca z koordynatorami bardzo miła i merytoryczna. Ponadto płacą bardzo szybko (w przeciągu trzech dni), co nie zdarza się zbyt często przy pracy na zlecenie. Jeśli ktoś zastanawia się nad podjęciem pracy dla firmy na stanowisku copywritera, to radzę nie czytać negatywnych komentarzy i samemu sprawdzić, jak wygląda współpraca z nimi. Negatywnych opinii jest tutaj może tyle samo, co pozytywnych, bo ludzie chętniej krytykują niż chwalą. Dlatego też zdecydowałam się napisać ten komentarz ;)

nick
@Daria 25.09.2018 20:53

"Ponadto płacą bardzo szybko (w przeciągu trzech dni)" - dostajesz zapłatę po każdym wykonanym zleceniu, czy na przykład raz w miesiącu? Jak to wygląda? :)

ech

Typowa firma, która mówi "oddzwonimy do Pani". Jestem dosyć zniesmaczona, byłam ostatnio na rozmowie o pracę. Dostałam informację, że do końca tygodnia dostanę odpowiedź, nawet jeśli będzie negatywna. Od tamtej pory co chwilę sprawdzałam, czy ktoś do mnie nie dzwoni, czy nie pisze. Mogę tylko podziękować za stracony czas. PS. Mija już 3 tydzień.

Grupa TENSE
pracodawca
@ech 08.08.2018 20:35

Szanowna Pani, jest nam przykro, że nie otrzymała Pani odpowiedzi po odbytej rekrutacji. Niemniej jednak chcielibyśmy zaznaczyć, że wpłynął na to czas urlopów oraz zawieszenie jednej z rekrutacji. W związku z tym, że nie wiemy, w jakiej rekrutacji brała Pani udział, prosimy o kontakt na maila rekrutacja@grupatense.pl w celu weryfikacji jej efektu. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

Potwierdzam
@ech 08.08.2018 20:35

Mnie niestety spotkało to samo w tej firmie.

Czy wiecie?
@ech 08.08.2018 20:35

Ale wiecie, że jest sezon urlopowy i rekrutacja może być po prostu nie rozstrzygnięta jeszcze?

ech ech
@ech 08.08.2018 20:35

Ta sama sytuacja. Nie wpływa to korzystnie na Państwa wizerunek, niestety. Zwłaszcza jako firmy która szczyci się tak nowoczesną i postępową kulturą organizacyjną. "Okres urlopowy" czy "zawieszenie rekrutacji" brzmi jak bardzo słaba wymówka - o wszystkim można uprzedzić.

JA DOSTALAM
@ech ech 28.08.2018 09:13

Ja dostałam odpowiedź dzisiaj po 2 tygodniach. Intensywnie szukam pracy i większość pracodawców odpowiada wolniej albo w ogole.

zdalny copy

Czy stawki dla zdalnych copywriterów są zadowalające? Trudno jest dostać pracę na tym stanowisku? Czy wypłaty przychodzą zgodnie z umową w określonym terminie, czy też są z tym problemy?

agata
@zdalny copy 23.08.2018 16:17

Jest całkiem nieźle, jeżeli chodzi o zarobki. Zależy jakie masz doświadczenie. Mnie poleciła koleżanka i podała maila do koordynatorki. Przesyłałam swoje portfolio i została mi zaproponowana współpraca. Ponad pół roku dla nich pisz, teksty są różne. Raz trudniejsze, raz łatwiejsze, z frazami. Płacą zawsze na czas.

zdalny copy
@agata 24.08.2018 10:33

Dziękuję za odpowiedź. Czy zlecenia wybierasz sobie sama, czy są Ci przydzielane?

agata
@zdalny copy 24.08.2018 13:33

Sama. Czasami też z góry przydzielają, ale można odmówić. Mi nieczęsto się zdarza :)

Pomysłowy

Pracę w Grupie zacząłem w I półroczu 2018 roku - jestem mega pozytywnie zaskoczony podejściem do pracowników, zmianami, które dzieją się pod ich kątem (również w sytuacjach problemowych) oraz możliwościami spektakularnych awansów. Super zespół i super możliwości rozwoju, szczególnie dla tych którzy chcą.

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 30-dniowej przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat aktualnej sytuacji w firmie Grupa TENSE?

trolololo_men
@Administrator 11.06.2018 09:12

za parę miesięcy zaczną się nowe opinie, jak ludzie zobaczą gdzie pracują. Obecnie jest tam ok 50% nowych osób, gdyż wszyscy mądrzejsi poskładali wypowiedzenia i uciekli do konkurencji :) A z początku przecież w każdej firmie jest fajnie ;)

Myszka Miki
@Administrator 11.06.2018 09:12

Pracuję kilka miesięcy i jestem bardzo zadowolony.Po kilku latach pracy w innych firmach w zupełnie innych branzach, widzę, że są tutaj ogromne możliwości rozwoju, a firma z miesiąca na miesiąc rośnie.Ciężko nawet nadążyć z poznawaniem nowych osób, już przeszło setka chyba.Na duży plus też eventy,cały czas coś sie dzieje.Polecam ogólnie.

do myszki
@Myszka Miki 17.07.2018 10:38

jest duża różnica pomiędzy rośnie a rotuje, tak samo jak pomiędzy rozwojem na papierze a w rzeczywistości :]

Grzegorz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutację i na jakie stanowisko?

Grupa TENSE
pracodawca
@Grzegorz 11.05.2018 11:41

Obecnie powiększamy nasze działy handlowe oraz SEO, szukamy również Specjalisty ds. social media. Ciągłą rekrutację prowadzimy na stanowisko Copywritera SEO (praca zdalna). Wszystkie oferty pracy oraz więcej informacji o firmie znajdzie Pan w naszej zakładce Kariera: https://kariera.grupa-tense.pl/. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

Miss Copy

Pracowałam, a raczej dorabiałam sobie, jako zdalny copywriter przez ponad 3 lata. Najmilej wspominam współpracę z koordynatorką Kasią. Miałam bardzo mało 'poprawek', dużo zleceń, nawet nie przeszkadzała mi niska stawka. Platforma Robocop też była dla mniej okey. Odeszłam tylko dlatego, że nie było szansy na przejście na umowę o pracę. Szkoda.

Edyta

@Szalona, wspomniałaś o chaosie organizacyjnym ze względu na rozwój Grupa TENSE. Czy może jest to równoznaczne z powstawaniem nowych działów w firmie za czym idzie potrzeba nowych zatrudnień? Proszę Cię o dodanie do swojej wypowiedzi tych informacji.

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji w Grupa TENSE? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Odchodzę
@Administrator 04.02.2018 14:32

Jedna rada dla chcących się tam zatrudnić: nie róbcie tego! Żadnych możliwości rozwoju.

Grupa TENSE
pracodawca
@Odchodzę 08.02.2018 11:29

Szanowna Pani/Szanowny Panie, w Grupie TENSE wiemy, że wiedza i umiejętności, szczególnie w branży e-marketingowej są dla naszych pracowników bardzo ważne, dlatego stawiamy na ich rozwój. Pracownicy mają wiele możliwości, zaczynając od szkoleń wewnętrznych, po zewnętrzne konferencje, warsztaty, kończąc na studiach podyplomowych, zbieżnych z ich pracą zawodową. Sporo historii naszych pracowników to droga od stażu w jednym z naszych działów, do specjalisty lub team leadera. Naszym zdaniem przejrzysta ścieżka kariery udostępniana każdemu pracownikowi i efekty jakie dzięki niej osiągają, to najlepsze rozwiązanie, które pokazuje ich rozwój. Więcej na ten temat można przeczytać w naszej zakładce Kariera (kariera.grupa-tense.pl), do czego zachęcamy. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

Wojciech Popiela
@Administrator 04.02.2018 14:32

Cześć. Być może kojarzysz mnie z TenseAPP! Spółki - córki Grupy TENSE zajmującej się projektami IT. 2 lata temu tworzyliśmy dział IT, by ostatecznie wydzielić się i rozwijać jako niezależny podmiot. Dlaczego o tym piszę? Bo zaczynałem w Grupie TENSE jako junior project manager, by teraz być członkiem zarządu i kierować nową spółką. Postanowiłem napisać, bo dziwnie czyta się o braku możliwości rozwoju, podczas gdy możliwości jest tak wiele. Widać to na przykładzie wielu osób zostających team leaderami, specjalistami itd. Wymaga to dużego wkładu własnego, ale czy nie na tym polega właśnie rozwój? W Grupie ten wysiłek szybko zostaje dostrzeżony.

Edyta

@Odchodzę, nie polecasz rozpoczęcia współpracy z Grupa TENSE ze względu na brak możliwości rozwoju. Czy pracodawca dba o swoich pracowników w inny sposób? Może jesteś w stanie wymienić jakieś plusy, które mogą skłonić do zatrudnienia w tej firmie?

Szkoda gadać
@Edyta 09.02.2018 16:11

Pracodawca robi tylko dobre wrażenie.(usunięte przez administratora)

Tom
@Szkoda gadać 21.02.2018 12:27

Zgadzam się z tym. Zdalni robią robotę, a dla pracodawcy nie istnieli.

Ponoć zły copywriter.

(usunięte przez administratora) Pora się zmywać. Panie sugerują, że nie potrafię pisać, chociaż od początku współpracy tylko ułamek zleceń było cofniętych. Zdarzają się literówki, zdarzają się banalne rzeczy, ale odsyłanie do programu... porażka. Nie polecam obecnie współpracy, za taki hajs. (usunięte przez administratora) No chyba nie.

Grupa TENSE
pracodawca
@Ponoć zły copywriter. 12.10.2017 17:58

Szanowna Pani/Szanowny Panie, staramy się, aby jakość tekstów była jak najwyższa, dlatego nie możemy pozwolić sobie na żadne błędy merytoryczne i stylistyczne. Oczywiście rozumiemy, że takowe mogą się zdarzyć, jednak wtedy teksty odsyłane są do poprawy w celu ich korekty. Każdy z naszych copywriterów posiada indywidualną stawkę, na której wysokość składają się: jakość tekstów, zgodność treści ze zleceniem, współczynnik odrzuconych tekstów, styl pisarski, opinia klientów oraz terminowe wywiązywanie się ze zleceń. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

Copy Zdalnie
@Grupa TENSE 15.11.2017 09:19

Moja współpraca zdalna wyglądała w ten sposób, że początkowo wszystko było niemalże idealnie, zaczęłam dostawać mnóstwo zleceń i coraz trudniejsze teksty za tę samą niską stawkę. Jakościowo nie było zarzutów, wypłaty były na czas. I nagle okazało się, że "stało się coś bardzo złego" i jeżeli kolejne teksty będą tak wyglądać to stawka zostanie obniżona do radykalnego minimum. Po skrupulatnych korektach kolejne zastrzeżenie, a potem pomimo akceptacji obniżona stawka i brak wypłaty przez 2 miesiące. "Coś tu poszło nie tak" - jak to ujęła pani koordynatorka. Też tak myślę...

copy

W oparciu o jaką umowę pracują copywriterzy zdalni w tej firmie? Czy Tense działa na zasadzie platform dla copy, czy jest to "normalna" praca, gdzie zarobki wypłacane są co miesiąc?

Zdalni
@copy 02.10.2017 16:52

W oparciu o umowę o dzieło. Od niedawna działa platforma, ale wypłaty są raz w miesiącu, w dniu, jaki spodoba się koordynatorom. Szkoda, że od jakiegoś czasu nawet nikt nie raczy informować o tym, kiedy się kończy dany okres rozliczeniowy i zaczyna kolejny i nigdy nie wiadomo, kiedy spodziewać się w ogóle rachunku za wykonaną pracę.

Grupa TENSE
pracodawca
@copy 02.10.2017 16:52

Szanowna Pani/Szanowny Panie, copywriterzy zdalni współpracują z Grupą TENSE w oparciu o umowę o dzieło i są rozliczani raz w miesiącu na podstawie wystawionego rachunku. W naszym wewnętrznym systemie pojawia się komunikat o najbliższym terminie rozliczenia. Wielu z naszych copywriterów współpracuje z nami od lat na obopólnie korzystnych warunkach. Wysokość zarobków w danym miesiącu jest uwarunkowana liczbą napisanych tekstów oraz indywidualną stawką za 1000 znaków, zależną m.in. od jakości i terminowości. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

copy
@Zdalni 10.10.2017 08:07

Dziękuję za odpowiedź. Czy stawki są tak żenujące jak na popularnych platformach dla copy czy choć trochę wyższe?

Zdalny
@copy 27.11.2017 14:47

Tak, są tak samo żenujące. Tylko tutaj za tak żenującą stawkę wymaga się precli jakości jak w artykułach, a na platformach dla copy przejdzie wszystko, więc chyba nawet bardziej opłaca się tam...

copy
@Zdalny 02.12.2017 03:24

Dzięki za szczerą odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

blablabla

I to SPORY wzrost :/ Oby nikt się nie dał na to nabrać - CZYTAJCIE OPINIE! W tym przypadku nijak się mają do gwiazdek.

Pracownik

A czy to tak zawsze nie jest? Zadowolone osoby nie piszą komentów, zazwyczaj robią to te, które są na coś złe. Ta sama zasada sprawdza się zarówno przy ocenianiu pizzy jak i pracodawcy.

pracownik

Chyba niektórzy zazdroszczą... . Jak dla mnie jest ok i będę pracował dalej. Mamy bardzo fajnych ludzi, dobrze się pracuje, a zarobki mam lepsze niż w poprzedniej firmie :)

zdalny2

Tez macie coraz wiecej odsylania z byle zle postawionym przecinkiem? Nie mowie, ze teksty na strone czy artykuly jakies, ale zaplecze?

zdalny3
@zdalny2 14.09.2017 16:42

Niestety, co chwile coś do poprawy. Wcześniej tak nie było. Nie dość, że się zmieniła osoba odpowiedzialna za akceptacje, która przetrzymuje zlecenie po kilka dni (wcześniej były w ciągu kilku minut akceptowane) to coraz wyższe wymagania za coraz niższą kasę :/

Zdalny
@zdalny2 14.09.2017 16:42

Mam podobnie. Kiedyś tak samo napisane teksty zapleczowe były przyjmowane bez problemu. Nic nie mówię, niech jakość będzie wysoka, ale niech jakość będzie szła w parze ze stawką. Ciekawe co tam się u nich dzieje. Zlecenia wiszą w systemie niesprawdzone po kilka dni. Wnikliwiej są sprawdzane. To jak, pochwali się ktoś ile dają za teksty optymalizacyjne? Bo jeżeli faktycznie (usunięte przez administratora) brutto to nie opłaca się tracić na nie czasu...

Grupa TENSE
pracodawca
@zdalny2 14.09.2017 16:42

Szanowni Państwo, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów zmieniliśmy proces weryfikacji i zaczęliśmy wnikliwiej sprawdzać treści (co wydłuża czas akceptacji zlecenia), polecać narzędzia niwelujące podstawowe błędy stylistyczne i interpunkcyjne (Language Tool) i wskazywać błędy, jakie są najczęściej popełniane przez pisarzy. Wszystko po to, aby podnieść jakość tekstów, a tym samym usatysfakcjonować naszych klientów. Oczywiście zgadzamy się, że za lepszą jakością powinno iść lepsze wynagrodzenie dla osób tworzących teksty. Każdy z naszych copywriterów posiada indywidualną stawkę i jest ona podwyższana w zależności m.in. od opinii naszych klientów oraz terminowości. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

Zdalny

Czy ktoś z obecnych na forum pracuje w GT jako copywriter zdalny? Niedawno doszło do krótkotrwałej podwyżki, po czym powrócono do poprzedniej stawki. Czy ktoś może wypowiedzieć się w tym temacie dlaczego tak się stało? Osobiście nie jestem przekonany co do tego czy wszyscy copywriterzy za ten sam rodzaj tekstów mają takie same stawki. Czy możecie podać stawki, które Was obowiązują? Podwyżka sprawiła, że uznałem firmę GT za dobre miejsce pracy. Po powrocie do poprzedniej stawki poczułem jakby podcięto mi skrzydła.

zdalny2
@Zdalny 13.09.2017 16:37

Tak, mi tez obnizyli. (usunięte przez administratora) za tysiac znakow.

Grupa TENSE
pracodawca
@Zdalny 13.09.2017 16:37

Szanowna Pani/Szanowny Panie, obniżenie stawek nastąpiło 23.08.2017 r. i trwało do połowy września. Niestety zmiana była spowodowana m.in. zawirowaniami związanymi z wprowadzeniem nowych funkcjonalności do systemu obsługi zleceń dla copywriterów. Chcielibyśmy jednak zaznaczyć, że nasza pomyłka realnie nie miała wpływu na którąkolwiek z wypłat wynagrodzenia. Wszystkie teksty zostały rozliczone po wyższych stawkach, które obowiązywały przed informacją o zmianie. Wszystkich copywriterów, których dotyczyła zmiana, poinformowaliśmy o pomyłce i przeprosiliśmy za zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Zespół Grupy TENSE

były

Jestem ciekaw, czy zarobki dalej są tak żenująco niskie a przejście na UoP traktowane jako wielki awans i nobilitacja :P po opiniach widzę, że ten super wizerunek, jaki firma kreuje w social mediach to tylko pic na wodę, szkoda...

Sub0

@ Zrezygnowany, ale co Słabo ? Przysłać ci pogotowie, czy może napiszesz coś więcej?

Zrezygnowany

Słabo :(

Optymista

Ja generalnie wspominam dobrze pracę w Grupie Tense(usunięte przez administratora) ;). Ja pamiętam GT z czasów kiedy serio panowała rodzinna atmosfera, ale również wszechobecne umowy śmieciowe z pełnoetatowym czasem pracy. W miarę upływu czasu atmosfera się pogorszyła, a sytuacja z umowami trochę poprawiła. W firmie premiuje się "strzelanie z ucha" nawet jeśli ktoś opowiada szefowi bzdury. Z upływem czasu wyszło, że jeden z takich totalnie niekompetentnych specjalistów, doprowadził cały dział do częściowego upadku, Nadal nie otworzyło to nikomu oczu. Firmę cenię za dobry zewnętrzny EB - oglądając zdjęcia w social media faktycznie to wszystko wygląda cool. Można w niej zdobyć doświadczenie (samodzielnie). Szef jest w miarę spoko, ale niestety ufa nieodpowiednim ludziom i prawdopodobnie wpadł w wir żądzy błyskawicznego rozwoju firmy. Mam nadzieję, że jeszcze uda się wszystko uratować i dlatego życzę sukcesów całemu zespołowi.

Zdalny 4

Tak, teksty optymalizacyjne są po (usunięte przez administratora) Czepiają się dobrze sformułowanych zdań, odsyłają do language tool i trzymają zlecenia ponad tydzień. Koordynatorka często grozi rozwiązaniem współpracy, uwagi są pisane w sposób nieuprzejmy, czasem chamski - dopóki na tym stanowisku była poprzednia osoba, to uwagi były uprzejme i poparte wiedzą z zakresu języka, a zlecenia sprawdzano szybko, nie trzymano ich tyle czasu. Przeciągają sprawdzanie tekstów i wypłaty są mniejsze, bo ponad połowa zleceń oczekuje do akceptacji.

Tomi

Kiepska kasa i atmosfera. Najlepiej po pół roku się zawinąć bo szkoda czasu aby dłużej siedzieć w tej firmie.(usunięte przez administratora)Jeżeli liczysz na rozwój, podwyżki, premie, dobrą kasę, szkolenia to wiedz jedno tu ich nie znajdziesz...

słabo

Słabo to wszystko wygląda...

zdalny3

Stawka, którą GT oferuje za 1000zzs dla zdalnych to jakaś kpina. B(usunięte przez administratora)Dawanie podwyżki na miesiąc, a potem obniżanie jej to poważny cios dla wizerunku firmy. Proszę sobie wyobrazić, że pracownik przychodzi do firmy i po kilku dniach dowiaduje się, że będzie pracował za znacznie mniej niż mu obiecano... A na dodatek ciągle zwiększają się wymagania co do jakości tekstów. Wyższa jakość za niższą cenę? A może za darmo w ogóle mamy pisać? Szkoda, że firma, która tak bardzo szczyci się swoimi sukcesami, ma w poważaniu copywriting, bez którego tak naprawdę nie osiągnęłaby żadnych sukcesów dla swoich klientów, którzy walczą o wyższą pozycję w wyszukiwarce.

Zdalny
@zdalny3 14.09.2017 15:12

Dokładnie.. Podwyżka obejmowała dwa i pół miesiąca. Później powrót do (usunięte przez administratora) i wzrost wymagań co do jakości tekstów... I jeszcze obecne zmiany, które obecnie wprowadzili... wyścig szczurów po zlecenie.

Zdalny

Czyli tak samo jak u mnie. A czy ktoś kto pisze teksty optymalizacyjne w GT może podać stawkę, która za te teksty obowiązuje? (usunięte przez administratora)Czy to prawda? Swoją drogą skoro podwyższyli i obniżyli to chyba nie dzieje się u nich dobrze?

Tajemniczy klient

Też podpisuję się pod opiniami. Plusy: Atmosfera (Serio super ekipa) + Free Coffe & Tea + Biuro w pobliżu strefy wolnej od opłat parkingowych + Minusy: Chaos komunikacyjny (komunikacja firmowa jak z początku 21 wieku) - Lawina zwolnień - Stabilność słaba - Brak możliwości rozwoju - Kasa +/- (usunięte przez administratora) Dużo obiecywane - Szeptanie po kątach -

Wy pewnie wiecie.

Grupa Tense to: możliwość zdobycia cennego doświadczenia i praca z wieloma fantastycznymi ludźmi. Z drugiej strony liczne procedury i nacisk kładziony na takie czynności, które w żaden sposób nie przyczyniają się do poprawy jakości pracy, czy jej wyników. Niektóre z osób na stanowiskach menadżerskich zapomniały (bądź nie wiedzą), że czasem pracownika należy najzwyczajniej w świecie za coś pochwalić. Pracując w Tense zawsze starałem się i dawałem z siebie wszystko, a często ocena mojej pracy ograniczała się do "podsumowania" tabelki na koniec miesiąca i to w zasadzie tyle. Szczerze mówiąc nie rozumiem, skąd biorą się tak negatywne opinie na temat Tense, bo w zasadzie praca tam jest przyjemna. Józef Piłsudski powiedział kiedyś (choć chyba tego nie powiedział, ale tak się już przyjęło) o Polsce i Polakach - " Naród wspaniały, tylko ludzie ...". Nie chcę generalizować i absolutnie nikogo obrażać, ale ta wspaniała sentencja jakoś mi w to miejsce pasuje. Problemem w tej firmie są wszędzie o czymś plotkujący pracownicy. To jest powód, przez który można na głowę dostać. Jedna osoba, rozmawia z drugą o trzeciej - i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie sposób mówienia i często niefartowny dobór słownictwa. Ludzie z TENSE - rozmawiajcie sobie z kim i o kim chcecie, ale postarajcie się to robić tak, by osoby których Wasze przemyślenia nie interesują były zwolnione z obowiązku ich wysłuchiwania. Sposób komunikacji w firmie także jest wadliwy, a szum komunikacyjny często jest powodem powstawania licznych problemów, których także można by uniknąć. Każdej osobie, która zamierza rozpocząć swoją zawodową pracę BARDZO polecam Tense. Ważna informacja jednak dla każdego kto chce tam dołączyć - miejcie swoje rozumy i nie słuchajcie wszystkiego co Wam ludzie w okół mówią. W każdym miejscu pracy można znaleźć ludzi "do rany przyłóż" i Tense nie jest od tego wyjątkiem. Niestety ćwierćmózgów nie trzeba ze świecą szukać i to jest wielką bolączką. Na temat Tense mógłbym mówić bardzo, bardzo dużo dobrego, ale byłbym w stanie wskazać też na pewno kilka minusów. Z racji tego, że moja wypowiedź robi się coraz bardziej chaotyczna, myślę że mogę ją powoli kończyć. Reasumując - PRZESTAŃCIE LAĆ ŻALE!!!!! To jest naprawdę dobre miejsce do pracy. Jeśli liczycie na zarobki rzędu wieletysięcymiesięcznie i więcej, to się przeliczycie. Jeśli natomiast nie jesteście pracownikami pokolenia - nie mam doświadczenia, ale czwórkę na rękę to chcem podstawy - to szczerze polecam. Aaaaaaa i jeszcze jedno... Aplikowałem do Tense już ponad 2 lata temu, jednak z tego co wiem, na rozmowach rekrutacyjnych zdarza się, że rekruter tak bardzo chce "sprzedać" pracę w Tense, że z rozpędu może powiedzieć, że coś jest, a tego nie ma ( i nie będzie). Minęło sporo czasu, także być może i to się zmieniło, jeśli jednak ktoś tam ma wciąż zapędy do koloryzowania rzeczywistości w trakcie rozmowy o pracę - dajcie sobie z tym spokój. Całemu zespołowi Tense życzę wszystkiego dobrego!! Ode mnie macie !!

Zostaw opinię o Grupa TENSE - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa TENSE