OCRK Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 105 ocen.

Opinie o OCRK Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCRK Sp. z o.o.

annajo

Kolejne zwolnienia, zaraz braknie im ludzi do rekrutacji

Asiaczek

Ktoś tu napisał że można dojść do średniej krajowej w dwa lata ale nie napisał że to osiągnęło tylko kilka osób które od początku wiedziało z kim trzymać w firmie. Ogólnie jest presja na to żeby zarobki były jak najniższe przynajmniej dla tych z samego dołu. Pisano tu o szkoleniach ale szkolenie z wprowadzania tarczek i rozporządzenia UE do ogarnięcia jest w jeden dzień więc to żaden wysiłek dla firmy i z takimi ludźmi żegnają się błyskawicznie. Poza tym historia pokazuje że było wiele kompetentnych, z ogromną wiedzą osób, firma to fakt w nich niemało zainwestowała ale potem bardzo nieelegancko z błahych powodów zostały zwolnione. Rada dla tych co tam zaczynają to wyrobić sobie dobre znajomości i uważać na życzliwych. W firmie pracuje większość kobiet więc tworzą się grupki które wzajemnie się wspierają, obgadują innych, razem wychodzą na kawę czy papierosa, najważniejsze to wkręcić się do takiej w której są osoby z kierownictwa. Bezrobocie w BB jest bardzo małe więc jestem pewna że za chwilę przy tej kolosalnej rotacji zaczną zatrudniać ukraińców.

Edyta

@Ola jeżeli chodzi o zarobki to kwestia dość indywidualna, bo zależą od wielu czynników takich jak: doświadczenie, kwalifikacje, staż pracy. Ktoś może ewentualnie podać Ci widełki, ale raczej najszybszą odpowiedź dostaniesz na rozmowie kwalifikacyjnej w OCRK. A jeżeli chodzi o inne kwestie, o które pytasz to myślę, że jakiś pracownik firmy chętnie Ci o tym opowie.

Ola

Mam zamiar złożyć cv do ocrk i chciałabym się dowiedzieć jaką oferują stawkę po okresie próbnym, przez jaki okres, co ile są jakieś podwyżki? Czy to prawda, że same szkolenia nie wystarczą i trzeba się uczyć w domu? Czy często są tam zwolnienia?

Taka prawda

O ile szkolenia bardzo fajne, można dużo się nauczyć, o tyle zwalnianie pracownika 5 minut przed końcem pracy to poniżej jakiegokolwiek poziomu. Zwalnianie pracowników bez wcześniejszego uprzedzenia, bez jakiegokolwiek sygnału, że można stracić pracę; nie przedłużanie umowy jest na porządku dziennym-jednych wołają po podpisanie aneksów, innych żeby im powiedzieć, że go nie ma (w ostatni dzień trwania umowy). Żenada. Firmy nie polecam chyba, że w pewnym momencie chcesz obudzić się nagle bez pracy ;)

Edyta

@pracownik Jeśli jakieś posty naruszały dobra osobiste firmy OCRK albo pracowników to serwis gowork miał prawo je usunąć, ponieważ naruszały regulamin serwisu. Dostępny tutaj: www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają.

pracownik

Oj coś poznikaly komentarze. Czyżby Szanowna OCRK zapłaciła aby usunąć źle opinie. Więc kochani przyszli kandydaci odpuscie sobie tam pracę. Szkoda czasu. ciągle zwolnienia, niskie zarobki i wysokie mniemanie o sobie. Nie polecam. i setki innych osób też nie poleca. A taki portal jak ten chyba nie powinien usuwać negatywnych komentarzy.

Edyta

@pracownik czyli Ty zostałeś zwolniony? Nie wiesz z jakiego powodu tak? Czemu jest ciężko odebrać rzeczy osobiste? Firma zabrania wstępu osobom zwolnionym? Mógłbyś nam wszystkim to wytłumaczyć?

wyjaśnienie
@Edyta 13.09.2017 09:00
@pracownik czyli Ty zostałeś zwolniony? Nie wiesz z jakiego powodu tak? Czemu jest ciężko odebrać rzeczy osobiste? Firma zabran...

Parę postów wyżej jest informacja odnośnie zwolnionych "bez powodu". Każdy, kto chociaż trochę myśli wie, że ilość szkoleń, które oferuje firma jest mega kosztowna. Jeśli ktoś uważa, że ma sens zwalnianie kogoś za nic, bo komuś się coś nie spodobało, to chyba zupełnie nie zna się na biznesie. Szkolenia to koszt dla pracodawcy i logicznym jest, że jak już się inwestuje, to się chce coś z tego mieć. A jeśli się ktoś nie nadaje, to sorry. Co do kwestii odbioru rzeczy osobistych.. To kłamstwo i radziłabym to wyprostować oficjalnie, bo przypominam, że w Internecie nie jest się anonimowym, tak jak to się niektórym na tym forum wydaje. Osoba odchodząca zawsze ma możliwość spakowania się, więc nie wiem co to za oszczerstwa. Jeśli chodzi o wstęp do firmy - każdy ma możliwość wejść na recepcję, natomiast hala jest wyłącznie dla pracowników. PS. Każdemu radzę sprawdzić na własnej skórze jak jest, a nie czytać żale wylewane przez osoby zwolnione. Rozumiem, że komuś jest szkoda, że stracił pracę w stabilnej firmie, która się rozwija i dodatkowo inwestuje w pracowników i nie chce, żeby inni mieli lepiej. Natomiast pewne historie trzeba włożyć między bajki... Chociaż żeby nie było, jeśli nie macie ochoty się angażować, uczyć, rozwijać, nie macie co składać CV do OCRK.

Justyna

Czy mogłabym się dowiedzieć jakie są aktualnie zarobki na okresie próbnym a jakie później? Czy częste ogłoszenia wynikają z dużej rotacji?Pracownicy sami się zwalniają czy zostają zwolnieni? Jaka ogólnie panuje atmosfera i czy ludzie OK?

pracownik
@Justyna 06.09.2017 11:53
Czy mogłabym się dowiedzieć jakie są aktualnie zarobki na okresie próbnym a jakie później? Czy częste ogłoszenia wynikają z du...

Zarobki najniższa krajowa + premia do 200 zl. Zależy od ilości wprowadzonych tarcz. Pracownicy często zwalniani bez powodu. Na pytanie o powód zwolnienia firma mowi"nie muszę się Tobie tłumaczyć". Ogolnie bardzo odradzam. Szloda czasu i nerwow. Po zwolnieniu nawet rzeczy osobiste ciężko odebrać. Nie mówiąc już o możliwość pożegnania się ze wspolracownikami. Nikt tam nie zna dnia ani godziny kiedy go zwolnią. Bawią się w korpo jednak do zarobków w korpo im daleko

Justyna

Czy mogłabym się dowiedzieć jakie są aktualnie zarobki na okresie próbnym a jakie później? Czy częste ogłoszenia wynikają z dużej rotacji?Pracownicy sami się zwalniają czy zostają zwolnieni? Jaka ogólnie panuje atmosfera i czy ludzie OK?

Obiektywny

Jeda wielka ściema. Potrafia tylko ładnie mowić przy zatrudnieniu. Po zatrudnieniu już nie jest tak kolorowo. Wielki bałagan, opryskliwi ludzie bez perspektyw. Firma brnie w strinę korpo kontrolującego każdy twój ruch. Jeżeli masz coś innego na oku, to rozważ kilka razy czy napewno chcesz być elementem tej beznadziejnej firmy.

Edyta

@Marta piszesz, że zasady pracy są jasno podane. To chyb jest plus, że pracownik wie na czym stoi? Czy uważasz, że dzięki temu warto polecić firmę OCRK jako pracodawcę dla poszukujących pracy?

gosc00

Czy test w OCRK jest trudny ? Łatwo do zdać czy też ciężko ? Mam pytanie jeszcze odnośnie nadgodzin, czy są płatne?

Marta
@gosc00 03.08.2017 11:16
Czy test w OCRK jest trudny ? Łatwo do zdać czy też ciężko ? Mam pytanie jeszcze odnośnie nadgodzin, czy są płatne?...

Test jest na podstawie rozporządzenia, które wysyłane jest po rozmowie jeśli się zakwalifikujesz. Jeśli się przygotujesz nie jest ciężki. Nadgodziny są do wybrania albo do wypłaty. Także wszystkie zasady pracy są jasno podane.

Mała czarna

Marketing mocno się stara:)

neutralna poglądowo

Są plusy i minusy tej pracy, jak każdej, jednak opinia Black&White 2017-07-06 17:21 jest jak najbardziej zasadna. Jedni na pracy w OCRK wyjdą dobrze, inni nie. Zwolnieni i tak wyjdą bogatsi o doświadczenie, które zaprocentuje w firmie transportowej czy po prostu konkurencji OCRK. Nie zwalniałabym się jednak ze stałej pracy, żeby spróbować w OCRK swoich sił, za duze ryzyko, nie dla tego, że się nie sprawdzisz, ale zwyczajnie możesz "nie siąść" kierowniczce. Pozdrawiam Was wszystkie!

Black&White

Patrząc na OCRK z dłuzszej perspektywy czasu - dobrze się mają te osoby, które wiedzą z kim trzymać. Owe osoby również dobrze się wypowiadają. Reszta ma się marnie. Najniższa krajowa, mydlenie oczu, atmosfera spięta, trzeba cały czas trzeba uważać i wprowadzać na akord. Osoby obeznane wiedzą jakie koperty brać (od jakich opiekunów), syf zostaje, jest tam jedno wielkie cwaniactwo. BARDZO DUŻA ROTACJA. Z osób, które ze mną się zatrudniły nie pracuje już ani jedna. Naobiecują, że z wszystkim się można dogadać, jak przyjdzie co do czego, człowiek się nie liczy (chyba, ze jest to na sanym poczatku współpracy, wtedy owszem, da się) Rozstanie z nimi też jest karygodne, świadczy to o poziomie (a raczej jego braku) firmy. Wiedza, którą się tam nabędzie hmmmm przyda się do uniakania takich miejsc.

ona
@Black&White 06.07.2017 17:21
Patrząc na OCRK z dłuzszej perspektywy czasu - dobrze się mają te osoby, które wiedzą z kim trzymać. Owe osoby również dobrze s...

mój znajomy tam pracuje, nie ma zadnych pleców, po prostu jest ambitny i sie uczy i sam doszedl w ciagu 3,5 roku do pensji ponad 3 tys na reke

Zainteresowany pracą

Jak wygląda praca w dziale zajmującym się prawem pracy? Słyszałem, że oferują szkolenia i 2200z zł na okresie próbnym. Po przeczytaniu wymagań w ofercie też nie wydają się jakieś kosmiczne. Mimo wszystko chciałbym wiedzieć jak wygląda tam naprawdę? Jak wygląda praca, czy dużo pracowników w dziale i czy można liczyć na pomoc wazie problemów.

jaśka

Najniższa krajowa, plus premia 200 zł, przy awansach więcej, bodajże po trzecim 3000

Majka

Jak wyglądają zarobki ?

Jaśfasola

Czy ktoś może powiedzieć jak wyglada test na drugim etapie rekrutacji? Ciężko jest go zdać? I czego się na nim można spodziewać ?

test
@Jaśfasola 09.04.2017 11:04
Czy ktoś może powiedzieć jak wyglada test na drugim etapie rekrutacji? Ciężko jest go zdać? I czego się na nim można spodziewać...

Test na podstawie rozporządzenia, które jest wysyłane mailem po rozmowie. Pytania zamkniete abcd, otwarte i na myślenie :)

peg

Trzeba mieć doświadczenie związane z czasem pracy kierowców itd. czy sami uczą/są szkolenia?

info
@peg 04.04.2017 23:28
Trzeba mieć doświadczenie związane z czasem pracy kierowców itd. czy sami uczą/są szkolenia?

szkolenia od zera, ale trzeba się uczyć, bo same szkolenia nie wystarczą

peg
@info 05.04.2017 19:32
szkolenia od zera, ale trzeba się uczyć, bo same szkolenia nie wystarczą

Aha, rozumiem, dzięki

jan

tylko po co startować od minimum

zzj

kasa słabo, atmosfera słabo, rotacja ogromna - dziwne miejsce, nie polecam

Malwina
@zzj 24.03.2017 15:43
kasa słabo, atmosfera słabo, rotacja ogromna - dziwne miejsce, nie polecam

jak po dwóch latach pracy można zarabiać prawie średnią krajową startując od minimum, a wystarczy odrobina zaangażowania to rzeczywiście "słabo" :)

joa

Zostałam zwolniona i potwierdzam, że jest rotacja, kiedyś piątek był sądnym dniem, teraz to już każdego dnia widzi się odprowadzanych do wyjścia pracowników. Trochę nieludzkie jest takie traktowanie bo chyba każdy chciałby się chociaż pożegnać ze współpracownikami

dokol

Nikt nie twierdzi , że rotacja to rozwój firmy , w każdej firmie jest rotacja , problem stanowi jej wielkość . W OCRK jest ona bardzo mała a ogłoszenia o pracę wynikają z rozwoju firmy co potwierdza lawinowy sumaryczny wzrost zatrudnienia w spółce.

ex pracownik

Nie mam złego zdania na temat osób tam pracujących, wiem, że można się tam wiele nauczyć, ale no przestańcie pisać, że rotacja wynika z rozwoju firmy, przecież rotacja to zwalnianie i zatrudnianie pracowników, na pracabielsko co chwile są ogłoszenia, zatrudniają nie pojedyncze osoby tylko po kilkanaście naraz., a opinie tutaj mają na celu uświadomić osoby, które chcą zmienić pracę - praca w ocrk to duże ryzyko, osoby, które są bezrobotne niech idą do Was - niczego nie ryzykują za każdy przepracowany dzień będą mieć zapłacone, po pracy w ocrk można dostać zatrudnienie u konkurencji czy w firmie transportowej, ale trzeba wyraźnie napisać, że specyficzne jest u Was zatrudnianie i zwalnianie. Osoby, które awansowały i awansują dalej są z pewnością ambitne i nikt Ci tego nie odbierze. pozdrawiam,

pracownik

Ci co się mega wkurzają jak ktoś piszę taki bzdury , które pośrednio kwalifikują ich do mało ambitnych osób pracujących u jakiś wariatów . Ty byś się nie wkurzył ? A piszą to osoby , które totalnie olały pracę , lub się do niczego nie nadawały i próbują jak to zwykle bywa zrobić z siebie ofiary .

Odp-kat

zastanawiam się kto z zadowolonych pracowników wchodzi na gowork wystawić opinię

A.

Rotacja - a propos znaczenia tego słowa. Rotacja byłaby gdyby pracownicy byli zastępowani innymi pracownikami, a tak w OCRK się nie dzieje. Statystycznie zwalniany jest śmiem twierdzić ok. 0,33(3) pracownik miesięcznie. Pracuję w firmie rok i w tym czasie, z tego co wiem oczywiście, zostało zwolnionych 3 pracowników. Zwolnionych w takim sensie, że dostali wypowiedzenie. Bardzo istotne jest to, że nie było to zwolnienia bez ostrzeżenia, były sygnały, czas na poprawę, druga szansa, trzecia szansa.. Niektórzy z tej szansy skorzystali i awansowali, inni nie podołali lub zwyczajnie się poddali. Z drugiej strony, są osoby, którym nie przedłużono umowy na okres próbny. I w tym przypadku nie było to bez ostrzeżenia, szansy czy jakiegokolwiek sygnału. Niestety, ale niektórzy ludzie co się zatrudniają oczekują, że awans im się należy jak psu buda, według takich najlepiej nic nie robić i czekać, aż na tacy przyniosą mi umowę i nowe stanowisko (malowanie paznokci, czytanie książek, facebook, przesiadywanie na kawie w kuchni, unikanie pracy.. to wszystko widać!). Nie dziwię się, że potem wylewają żale na forum i wystawiają negatywne opinie :) Osobiście nie znam osoby, która jest z pracy w OCRK niezadowolona :D Pracuje Nas tam naprawdę sporo, regularnie są nowe rekrutacje, szkolenia, awanse. Dlaczego są rekrutacje? Bo firma się rozwija i potrzebuje więcej pracowników. Kto nie wierzy, niech wejdzie na stronę OCRK i zobaczy ilu pracowników przybyło w ostatnim roku czy dwóch. Trzeba podkreślić jedną rzecz - to nie jest praca dla każdego. Jak nie masz chęci dać czegoś od siebie - nie chodzi o czas na nadgodzinach bynajmniej - nawet nie składaj CV. To praca dla ludzi ambitnych, gotowych poświęcić trochę czasu na naukę - no i uprzedzając marudzących i żalących, to nie jest sesja na medycynie, nauczysz się tego w jeden wieczór, może dwa ;) Najważniejsze co daje mi praca w OCRK to satysfakcja, mam ją w 100 %. Ex aeuqo jest atmosfera, dobra, bardzo dobra, bardzo bardzo dobra :D Kolejnymi plusami to wsparcie kierownictwa, godziny pracy, wynagrodzenie. Gdybym miała zmienić jedną rzecz, to nie wiem czy bym coś znalazła, piszę to naprawdę szczerze :) Podsumowując - jak zadzwonią i stwierdzisz, że jednak nie chcesz pracować w OCRK, cóż Kasiu twoja strata ;) P.S. fafarafa po dwóch miesiącach się rozejrzałam i co? To samo ;)

rotacja

a co to znaczy "duża rotacja"? ilu pracowników w miesiącu zwalniają?

kasia

Myślę, że jest to portal do dodawania opinii i bardzo dobrze, że ktoś napisał jak jest, nie jest to wylewanie żali, nie ma też konieczności komuś pisać, że nadgodziny są też w sklepie itd., pracownik lub były pracownik pisze jak jest, żeby inni wiedzieli. Nie w każdej firmie jest tak duża rotacja, ani też nie w każdej firmie są nadgodziny regularnie, ja osobiście po tego typu opiniach wiem, że nie zdecyduję się na pracę w ocrk, gdy do mnie zadzwonią. Pozdrawiam. P.S. po opiniach też widać, że kadra kierownicza czuje się zobowiązana czuwać nad opiniami tu wystawianymi, co poddaje w wątpliwość dobrą atmosferę w firmie

z

Cały czas są rekrutacje, z tego co widzę ciągle jest ogłoszenie, że przyjmą pracownika biurowego. Jednych przyjmują, drugich zwalniają. Z tego też powodu moim zdaniem mają mało osób na wprowadzaniu co są w tym naprawdę dobre bo zamiast porządnie wyszkolić jednych, wolą wziąć następnych i od zera zaś uczyć. A chyba lepiej wyszkolić kogoś kto np. robi małe błędy czy jak w jakimś przypadku mu coś gorzej pójdzie, a są przeróżne sytuacje przy analizie tarcz, każdy się uczy na błędach niż uczyć kogoś kto zaczyna od wiedzy zero na ten temat i nie ma doświadczenia, ale to już taka polityka firmy.

Pracowniczka

Pracowałam w kilku firmach, w jednych było fajnie, w innych nie. Ale żeby wylewać swoje żale na forum? Znasz firmę w której nigdy nie było zwolnienia pracownika który się nie nadaje? Jeśli chodzi o awanse i zmiany w firmie, to tak dużo się dzieje, że pracownicy sami nie mogą nadążyć za szkoleniami :-) a nadgodziny? Owszem są około 10ego, ale zdarzają się one też przy pracy w sklepie czy restauracji. I teraz zastanów się gdzie wolisz pracować, żadna praca nie jest gorsza, każdy ma wybór. Wszystko zależy od Ciebie, a że najniższa krajowa ?tylko przez krótką chwilę , w moim przypadku przez dwa miesiące :-) pozdrawiam serdecznie

Anna

Praca na start za najniższą krajową, awanse są, ale nie oszukujmy się - nie każdy awansuje i teraz pytanie do tych, co pracują na wprowadzaniu danych: jak długo tam pracujecie? Czy wprowadza tam ktoś tarcze od np. roku? Nie, tak więc darujcie sobie bajki, że wszyscy awansują stąd rotacja (chyba znaczenia tego słowa nie rozumiecie). Benefity dodatkowe są, ale przy takiej ilości nadgodzin prędzej skorzystać z opieki medycznej niż z karty fitsport. Pozdrawiam

pracownik

jeszcze nie spotkałem pracownika, który by po zwolnieniu nie twierdził , że był super specjalistą a wyleciał bez przyczyny lub bo go ktoś nie lubił . To taki standard . Ale nie każdy ma na tyle mało godności aby pisać takie bzdury jak ta powyżej . żenujące i żałosne :)

jasia

duża rotacja - omijajcie

rotacja
@jasia 16.01.2017 14:19
duża rotacja - omijajcie

zgadza się - duża rotacja, co chwilę ktoś awansuje i przechodzi ze stanowiska na stanowisko albo się szkoli, żeby móc iść dalej... ;)

ja
@rotacja 17.01.2017 07:38
zgadza się - duża rotacja, co chwilę ktoś awansuje i przechodzi ze stanowiska na stanowisko albo się szkoli, żeby móc iść dalej...

Kontra szybciutka. O 7.00 zaczęli pracę o 7:38 już odpowiedź. Brawo czujna kadra. Prawda ze jest rotacja i to bardzo duża. I skończcie ukrywać prawdę. Żadna kontra tutaj nic nie da. Opinie o pracy u was już dawno znana. jedyny Plus pracy to umowa o pracę i praca w fajnych godzinach. Ale traktujecie ludzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwalnianie bez podawania przyczyn i to świetnych specjalistów. Pracy nie polecam chyba że ma się dobre plecy. Aha i donosy są bardzo w cenie

maja

Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??

Nela
@maja 24.10.2016 17:37
Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??

@maja trwa rekrutacja na pracownika biurowego i na specjalistę ds kadr i płac - są nowe ogłoszenia.

fej

teraz z tego co wiem to potrzebny im Konsultant w Dziale Obsługi Klienta B2B jest, ciekawe tylko żeod września nikogo nie mają...

Nela

Jest nowe ogłoszenie, firma poszukuje Koordynatora/Pracownika biurowego.

gość

Cześć, nie orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie rekrutacja na pracownika biurowego?

lkj

Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?

lkj

Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

fgvc

Ciekawe czy duże jest zainteresowanie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

@pan radar Skoro ilość klientów stale rośnie, to i eksperci są potrzebni żeby móc wszystkim klientom zapewnić obsługę - proste.

heheszka

Argument o dużym wyborze herbat mnie rozwalił. Inaczej: kto z zadowolonych pracowników szuka opinii na temat ocrk, zeby na nią odpowiedzieć? Pani z marketingu, kierowniczka, czy kadrowa?

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracowniczka

Terminowe :)

Pracowniczka

Napiszę własną obiektywną opinię: pracuję w firmie ponad rok. Po dwóch miesiącach na tarczach awansowałam. Po kolejnym miesiącu dostałam własne firmy. Co trzy miesiące audyt, sprawdzający wiedzę, jeżeli go przejdę -podwyżka. Bardzo sympatyczny dział, w którym jestem, fajna kierowniczka. Gdy zmienia się ustawa, wchodzą w transporcie nowości - merytoryczne szkolenia. Dostęp bezpośredni do najlepszych w Polsce ekspertów. Co mnie pozytywnie zaskoczyło to to, że nie ma muru między "zwykłym" pracownikiem, a menagerem, kierownikiem czy ekspertem, z każdym można podyskutować o sprawach firmowych jak i razem wypić kawę w kuchni. Kiedy potrzebowałam wolne -nigdy nie zdażyło się, żeby mi odmówiono. Obecnie jestem zadowolona z zarobków (które są przejrzyste i sprawiedliwe - na tym samym poziomie zarabia się tyle samo, pensja nie jest uzależniona od sypatii lecz od własnej pracy i wiedzy), choć nie ukrywam, jak każdy chciałabym zarabiać więcej. Z drugiej strony pracy jest dużo, czasem nawet bardzo dużo, są procedury, których trzeba się trzymać, bardzo duża odpowiedzialność, różny kontakt z klientem. Jednym praca odpowiada, innym nie. Jedni się nadają do dego, inni nie. Stąd zwolnienia z własnej bądź z odgórnej woli. To firma prywatna, i jak każdej prywatnej firmie zależy na zarobku oraz na pracownikach wyszkolonych, którzy potrafią i chcą pracować, a nie wysiadywać godzinami w kuchni czy malować się w toalecie i narzekać. Osobiście znam osoby, które zostały zwolnione i nigdy nie było sytuacji, że było to spowodowane "złym humorem" bądź kaprysem kierownictwa. Praca w tej firmie nie jest zła. Można trafić gorzej, można trafić lepiej. Nikt nie zmusza do pracy w OCRK. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, dziewuszki, które przyszły pierwszy raz do pracy są często bardzo roszczeniowe i mało pracowite, choć są i wyjątki. osoby, które juz wcześniej pracowały w swoim życiu doceniają to co oferuje OCRK. Proponuję więc obiektywnie oceniać pracę a nie przez pryzmat osobistych urazów.

Chcący aplikować ...?
@Pracowniczka 14.07.2016 17:39
Napiszę własną obiektywną opinię: pracuję w firmie ponad rok. Po dwóch miesiącach na tarczach awansowałam. Po kolejnym miesiącu...

Hej, a napisz jeszcze co znaczy "fajne pieniądze"- tzw ile "na rękę".... na konto? 2ooozł jest? a może można i 3000 zł wyciągnąć- z premiami oczywiście .... czy są jakieś benefity pozapłacowe (typu prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie emerytalne czy karta multisport)?- to też jest bardzo ważne- a przynajmniej wynegocjowane dobre warunki (benefitów) przez Pracodawcę dla pracownika- jest coś?

wer

Po kilku latach pracy w tej firmie, zauważam jedną, istotną rzecz. Jeśli ktoś rozpoczyna swoją karierę w OCRK i jest to jego pierwsza praca, to mniej docenia to, co firma oferuje. Takie osoby często narzekają, chcą więcej i więcej (oczywiście nie wszyscy, ale jednak sporo się nasłuchałam), podchodzą bardziej roszczeniowo. Natomiast ktoś, kto w kilku firmach już pracował i trafia do OCRK, często jest bardzo zaskoczony wysokim poziomem pracy jaki tutaj panuje, sposobem komunikacji, zapleczem socjalnym (która firma robi zakupy dla pracowników tylu rodzajów kawy, herbaty, ziół, mleka?!). Takie osoby są często najlepszymi pracownikami. Ostatnio znów było kilka awansów, ludzie są zadowoleni. Oczywiście zawsze znajdą się osoby którym nigdy nic nie pasuje, zazdroszczą zamiast zabrać się do nauki, pracy i również próbować osiągnąć coś więcej. Sama ciężko pracowałam aby pójść w firmie dalej i nie jest to moja pierwsza praca (kilka firm już za mną). Polecam pracę w OCRK osobom, które chcą się rozwijać, ale też dać coś od siebie.

anonim

(usunięte przez administratora)

przyjazna

@dmsl są ogłoszenia na te początkowe stanowiska, poszukaj w wyszukiwarce.

fafarafa

No i następne zwolnienia. Kolezance, ktora pracuje pol roku polecam rozejzec sie i za dwa miesiace zweryfikowac czy obok niej siedza te same osoby

Zostaw opinię o OCRK Sp. z o.o. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCRK Sp. z o.o.