Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.

Olsztyn

Opinie o Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.

A4 2015-03-05 12:57:28
do ww Pani pogadaj z ludzmi to sie dowiesz co wszyscy o tobie gadaja. Myslisz ze jestes taka sweet i fajna. To nie ja plakalam jak on odchodzil. A odeszlam bo praca na umowe zlecenie to nie praca
2
. 2015-03-09 20:02:08
ludzie ogarnijcie sie :/ ludzie ciagle odchodza z tej firmy. Bo jest rzeczywiscie czego bronic. Tak wyglada wasza praca marzen?
4
Ja też 2015-04-12 22:26:25
Ja też pracuje w tej firmie i muszę powiedzieć patrząc na całokształt że jest ok i mega wesoło, zresztą sami zobaczcie na ich face... że ciągle się coś dzieje. Pracowałam też w innych firmach i nigdy oprócz paczek na święta nic nie robiono - tutaj jest tak ludzko. Ja osobiście polecam pracę na start i do zebrania doświadczenia.

(usunięte przez administratora)
1
RYŚ 2015-05-10 17:41:51
Polecam pracę w Transcom i wcale nie rozumiem skąd te negatywne komentarze, ja pracuje w tym miejscu od pół roku i jest ok:). Oczywiście czasem TL za coś opierdzieli delikatnie, ale musi miec powód. Po za tym raz na 2 tygodnie jest jakaś wyzerka za darmo :).
2
Pracownik 2015-05-10 17:45:10
Transcom na Kortowiadzie, będzie robić mega SELFIE i ROZDAWAĆ smartforny :) WOW.

Kortowiada będzie w Transcomie - Masa atrakcji z tego co wiem. BĘDZIE SIĘ DZIAŁO !!! :)

1
mika 2015-05-14 00:18:28
no wyżerka to super motywacja (usunięte przez administratora)
3
Kamil 2015-06-10 09:09:23
Ja również pracuje w Transcom i jestem zadowolony, a jeżeli ktoś pracuje 70h w miesiącu to nie dziwie się, że nie jest. Osoby, które traktują tą pracę powaznie na prawde maja bardzo dobrze no i dodatkowo od czasu do czasu można fajnie sie pobawic.
JP 2015-06-17 14:13:46
Zgadzam się z opinią "bryk". Najpierw należy się wykazać, pokazać pracodawcy, zapewne to doceni. Transcom ma rozwiniętą ścieżkę kariery. Nie wszystkie call centra to mają. Zmiana stanowiska równa się ze zmianą wynagrodzenia. Poza tym panuje super atmosfera.
maciek 2015-07-17 13:46:53
(usunięte przez administratora)
3
Leszek 2015-08-07 13:34:05
Płakać mi się chce jak gadacie takie głupoty 550 zł ? za mies pracy sorry pracuje tam i moja pierwsza wypłata była 1200 potem gdy są premie za sprzedaż zarabiałem 1600-1700 teraz 2200 i co ? po prostu te opinie są 18 latków którzy nie wiedzą co to praca nawet 6 godzin dziennie nie wytrzymujecie a potem smarujecie dupsko dla TL,s o co chodzi wiec ja się pytam ?
550 zł to ja sama premie taką mam żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska jesteś gimbusem mama zmusza cię do pracy wolisz siedzieć na garnuszku to ok ale chociaż nie gadaj głupot
i jeszcze nikt mi nie groził zwolnieniem hahah xd szkoda gadać ale firma jest good pracuje juz 8 mies i jest naprawde dobrze 6 godzin dziennie 2 soboty wolne = min 1400 + beckendy + jagoda =2000zl do 2500zl
2
ruda 2015-08-07 14:08:03
Scyzoryk sam sie ostrzy jak czytam te pierdoly... Skoro praca w zabce jest lepsza to skladaj cv. Bo przeciez 12 godzin stania za ladą, rozkladanie towaru, pilnowanie porządku to luksus w porównaniu z 6 godzinami siedzenia na tyłku w klimatyzowanej sali, kontaktem z naprawdę fajnymi ludźmi, z ktorymi pracujesz i popijaniem sobie kawki podczas rozmowy z klientem... Tyranie po cale dnie bije przecież o glowe prace w cc, gdzie premie potrafią przebić godzinowke. No ale czego mozna sie spodziewać przychodząc na 6 godzin do pracy a będąc 2 godziny na przerwie i 3 na treningu...JAK TO NIE WYROBIŁAM GODZIN?! Najstarsi czerwcowie i kwietniowie nie wiedzą.
Nikt mnie w tej pracy jeszcze nie straszył zwolnieniem a pracuję ponad pol roku. Bywają gorsze i lepsze dni ale jeszcze nigdy nie zalowalam ze pracuje w transcomie :-)
Pozdrawiam wszystkich nierobów. Życzę wam żeby wasza praca polegała na pisaniu głupot w internecie i niech bozia da wam za to te 10 na rękę :-D
Bronek 2015-09-21 11:22:30
Skąd masz taką opinię o tej firmie. Pracowałaś w niej czy opierasz swój pogląd na informacjach od osób trzecich? Akurat pracowałem w Transcomie i wiem, że forma zatrudnienia jest uzależniona od stanowiska na jakie zostaję przyjęty pracownik, czy to umowa o pracę czy umowa zlecenie z opłaconymi składkami na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne. Ścieżka kariery jest przejrzysta - nie wiem do czego masz pretensje. A jeśli zaś chodzi o wspomniane przez ciebie "kary za nieobecności" i niewypłacanie pensji za dzień, w którym nie było pracownika - to firma nie wypłaca wynagrodzenia w przypadku NIEUSPRAWIEDLIWIONEJ NIEOBECNOŚCI. Każdy pracownik jest o tym informowany przy podpisywaniu umowy i otrzymuje wynagrodzenie za faktycznie przepracowane godziny. To chyba logiczne i sprawiedliwe.
Bronek 2015-09-21 21:08:05
Sam piszesz, że jest to logiczne kiedy firma płaci za faktycznie przepracowane godziny. Tylko zobacz przychodzisz do pracy zgodnie z ustalonym wspólnie z przełożonym grafikiem, wg zdeklarowanych przez Ciebie godzin (zaakceptowanych przez obie strony). Pracodawca wie, że na tej zmianie będzie dysponował obsadą składającą się z danej liczby Konsultantów, którzy będą w stanie zrealizować np. dzisiejsze zadania. I mogą oczywiście wydarzyć się różne sytuacje losowe. Ale z szacunku do drugiej strony, każdy powinien dać znać pracodawcy, że niestety w tym dniu nie może się pojawić w pracy - ponieważ pojawiła się taka a taka przeszkoda (oczywiście można wyjaśnić przyczynę swojej nieobecności później). Jeśli więc pracodawca powinien i ma obowiązek rozumieć różne sytuacje losowe swoich pracowników, to jak ma egzekwować brak jakiejkolwiek informacji i usprawiedliwienia o nieobecności swojego pracownika. Jego nieusprawiedliwiona nieobecność osłabiła zespół (tak szybko nikt nie znajdzie zastępstwa). Któryś z kolegów z zespołu musi więc wykonywać podwójną pracę (swoje zadania i nieobecnego kolegi). Zapewne zdarzyło Ci się słyszeć bądź być w podobnej sytuacji, że musiałeś wykonywać dodatkowe obowiązki za nieobecnego kolegę i dowiedziałeś się o tym nagle. A wiesz, że niektórzy wykorzystywaliby inaczej sytuacje chodząc do pracy w kratkę. Więc to, że pracodawca próbuje w ten sposób wprowadzić pewien regulamin, w którym prosi i informuje pracownika, żeby przestrzegał wprowadzonych zasad jest chyba sprawiedliwe nie tylko dla pracownika ale również dla całego zespołu.
Paulina 2015-10-08 16:48:49
No rozglądam się i widzę, że jest normalnie jak w każdej pracy. A sytuacji o której piszesz nie znam i nie będę komentować. A Ty co byłaś przy tym? Jak się tylko zna relacje z jednej strony to ciężko być obiektywnym.
Gosia 2015-10-20 08:03:39
Praca w Transcom polega na kompleksowej obsłudze klienta zarówno telefonicznie, przez e-mail bądź live chat. Jeśli chodzi o stawki są one zróżnicowane w zależności od projektu, w którym się pracuje. Przyjdź na rozmowę rekrutacyjną to dostaniesz pełną informacje od rekrutera.
secundo 2015-11-14 00:49:16
nie wiadomo co się dzieje .... (usunięte przez administratora)
1
nikuś 2015-11-15 20:41:47
pracuje tam ponad rok. raz jest gorzej raz lepiej. powiem nie zarabiam sporo ale na pewno więcej niż w realu. Kasa na czas i do tego TL nawet fajny. nie wiem jak na innych projektach ale u mnie ok. Co mnie tylko denerwuje umowa śmieciowa bo to na starość do niczego się nie liczy. Wiadomo zawsze i tak pozostanie siec play jest najdroższa siecią w Polsce i oferty są nudne dla potencjalnych klientów, ale po to nas mają by wciskać kity klientom. Powiem atmosfera jest ok :P. teraz wymyślają nie przekraczaj przerw bo za to kara itd ale idziesz tam pracować a nie siedzieć. Pozdrawiam TL.
Tomek 2015-11-26 09:17:31
As a co to znaczy, że umowa jest niekorzystna i że warunki takiej umowy nie są respektowane?
1
ja 2015-12-07 11:54:12
Jakoś osoby, które traktują tą pracę poważnie , nie narzekają. Jeżeli jesteś dobrym sprzedawcą to masz wysokie premie, a na godz. płacą 8,5, a nie 6,5.
german 2015-12-18 21:26:26
czy ktoś z was pracował w transcom na infolinii niemieckojęzycznej? jaka atmosfera? są dodatkowe premie? dzięki za wszelkie informacje :)
1
german 2015-12-18 21:34:56
mozesz napisac cos wiecej o projekcie obcojęzycznym? jaka atmosfera czy są premie itp. planuje tam aplikować (usunięte przez administratora)
2
Jacek 2016-01-14 11:40:58
Hubi napisz do nich albo zadzwoń, info o stawkach podają podczas rozmowy rekrutacyjnej.
do alutek 2016-01-21 13:46:20
@ alutek małe sprostowanie: na projekcie językowym jest 4000 zł brutto na rękę to ok. 3000 zł
basti 2016-01-21 23:02:17
Watro tam isc na projekt jezyjowy
robcio 2016-01-22 12:20:38
(usunięte przez administratora)
ann 2016-01-25 11:14:13
Polecam zglosić się do osób, które pracują w HR, powinny wiedzieć najlepiej jakie są zarobki
mała 2016-02-26 08:55:53
Witam . A jak wygląda praca jeżeli chodzi o godziny ? Jak długo pracujesz w ciągu jednego dnia ? Po 8 h czy więcej ? I ile dni w tygodniu ? Pozdrawiam
mała 2016-02-26 08:55:58
Witam . A jak wygląda praca jeżeli chodzi o godziny ? Jak długo pracujesz w ciągu jednego dnia ? Po 8 h czy więcej ? I ile dni w tygodniu ? Pozdrawiam
Darek 2016-02-26 09:29:42
W zależności od projektu na którym chciałabyś pracować. Grafik jest elastyczny. Spytaj się rekruterów mailem albo telefonicznie.
Darek 2016-02-26 09:30:31
W zależności od projektu na którym chciałabyś pracować. Grafik jest elastyczny. Spytaj się rekruterów mailem albo telefonicznie.
mała 2016-02-27 09:47:42
Dzięki za odpowiedź. Generalnie wczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej odnośnie projektu Play . Dostałam tą pracę . Od wtorku zaczynam szkolenie , które trwa siedem dni. Podstawa nie za duża ale może z premii cos uda się dorobić heh Co do godzin to w teorii widać , że da się to pogodzić z innymi zajęciami .
nowa 2016-04-07 22:21:47
Pracuje od niedawna i nie moge narzekc :D Hajs sie zgadza atmosfera miła czego chciec wiecej :) Posiedzisz pogadasz, mile towarzystwo a cele jak cele spelniasz masz hajs a jak nie nie masz jak w kazdej firmie. Osoby, ktore pisza negatywne opnie chyba sobie nie radziły i stad te slowa:) Pozdrawiam TRANSCOM !! :)
marta 2016-04-14 18:27:37
Widziałam ogłoszenie specjalista ds. obsługi klienta z językiem niemieckim. Chciałabym aplikować jednak mam obawy czy w 100% dogadałabym się z klientem, przez telefon na pewno jest trudniej, a ja uczyłam się języka w szkole. Interesuje mnie opinia osób, które pracują lub pracowały na podobnym stanowisku.
marta 2016-04-14 18:28:21
Widziałam ogłoszenie specjalista ds. obsługi klienta z językiem niemieckim. Chciałabym aplikować jednak mam obawy czy w 100% dogadałabym się z klientem, przez telefon na pewno jest trudniej, a ja uczyłam się języka w szkole. Interesuje mnie opinia osób, które pracują lub pracowały na podobnym stanowisku.
... 2016-04-15 21:16:59
Śmieszy mnie podejście ludzi którzy potrafią tylko krytykować, firma jest w porządku. Może nie zawsze z każdym kierownikiem uda się zawsze dogadać, ale na tyle różnych działów, które są dostępne każdy może znaleźć własne miejsce gdzie będzie czul się dobrze. A stawki nie są aż tak złe, patrząc na to że 8 zł/h w zimie siedzisz w ciepłym, na głowę nie pada. A premie są możliwe do otrzymania, tylko trzeba spełnić postawiony cel, mieć jakiś staż i doświadczenie na danym stanowisku. Nie sprawiedliwe by było gdyby rozdawali pieniądze dla osób nowo przyjętych, które dopiero się wdrążają albo chodzących do pracy jak sobie chcą. myślę że negatywne komentarze piszą właśnie osoby z tej drugiej grupy, którym nie wyszło z własnej winy. A na koniec Transcom to w końcu korporacja wiec stawiane są cele i trzeba je realizować, albo przynajmniej się starać. A jak człowiek nie chce takiej pracy to niech idzie na budowę albo do spożywczego i haruje za najniższą krajową.
1
jajajaija 2016-05-10 19:44:47
(usunięte przez administratora) Nie idź do transcomu, poszukaj czegoś w normalnych warunkach :). Pozdrawiam.
2
konsultant 2016-06-17 16:24:02
Oczywiście jeśli chcecie możecie o coś mnie tutaj zapytać.
OBSERWATOR 2016-06-20 19:47:51
Czy to prawda, że z Waszej firmy pozwalniało się sporo ludzi a atmosfera spowodowana systemem motywacyjnym stała się jeszcze gorsza? Podobno mieliście też przeprowadzkę?
4
BO 2016-06-21 08:50:53
Pracownik Olsztyn GU :) gratulacje :) cała esencja tego co sie dzieje na florze :)
9
ak 2016-06-21 11:21:19
Czy to prawda, że firma straciła Gdańsk na rzecz Olsztyna i że ludzie, którzy deklarowali się, że będą pracowali do końca na starej lokalizacji poszli po rozum do głowy i jednak się pozwalniali? Czy to prawda? Co się stało z ludźmi z Gdańska?
6
Anna 2016-06-23 09:35:46
Hej,
Cały czas jestes zainteresowana? Daj znac.
:) 2016-06-28 15:02:03
Kto Ci takich głupot naopowiadał?
Szerzycie tu jakieś herezje!! Dlaczego kasujecie negatywne wpisy?
6
slawek 2016-06-30 12:42:10
Niestety umów o pracę nie dają. Pracujesz na zlecenie cały czas. Nawet 5 lat.
2
dk 2016-07-05 21:24:42
Cześć "pracujący inaczej". Zbieram informację na temat firmy Transcom i innych świadczących usługę infolinii czy też BO dla klienta PLAY. Chcę założyć stronę internetową na temat Waszych firm z pełnym opisem bukietu korzyści jakie może osiągnąć szeregowy pracownik CC. Wypisujcie wszystko co tylko chcecie. W razie W to podaję mój adres e-mail kolawada@gmail.com
4
Spokojny 2016-07-15 10:23:44
Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika działu reklamacji. Warunki następujące: tygodniowe szkolenie, 7,5 zł za godzinę (praca dwuzmianowa: 6 - 14, 14 - 22), zapłata godzinowa podwyższa się o złotówkę co jakieś trzy miesiące dobijając do bodajże 10,5 zł za godzinę po roku. Umowa-zlecenie oczywiście.
Mi osobiście nie odpowiadały takie warunki i podziękowałem, ale muszę przyznać, że panie z działu Human Resources (a raczej jedna Pani z którą miałem przyjemność rozmawiać) były bardzo uprzejme i uczciwe. Już na samym początku przedstawiono mi warunki pracy, odnoszono się do mnie kulturalnie, z uśmiechem, bez śladu fałszu. Jeśli podane wyżej warunki wam odpowiadają i idziecie na rekrutację, to nie musicie się niczego obawiać.
A panie z HR zasługują na premie. Bo jeżeli idziesz na rekrutację, nie odpowiada ci oferta i wychodzisz po pięciu minutach uprzejmie dziękując, a ciągle masz po tym pozytywne zdanie o firmie, to widać, że osoby z tobą rozmawiające robią naprawdę świetną robotę.
1
Litwin 2016-07-21 15:18:36
Marku Ty tam pracujesz z językiem litewskim?
serio? 2016-08-04 20:41:45
8,h na godzine podstawy co daje przecietnie kolo 1500 to zacne warunki? Chyba dla studenciakow, ktorych utrzymuja rodzice;)

Szanujmy sie na rynku pracy.. Co z tego ze sypna potem 2 czy 3 stowy premii? Jak wyżyć za taki pieniądz?
6
kolka 2016-09-01 16:45:38
Umowy o pracę dają, tylko zależy od wyników wszystko i od projektu na którym się pracuje.
agatka 2016-10-06 15:28:52
@marek, chyba dostajesz jakiś dodatek do pensji za to cierpliwe zachwalanie i przekonywanie do Transcomu :D.
2
xd 2016-10-06 18:08:28
Najważniejsze dla mnie jest to, że oprócz dobrych zarobków dorzucają jeszcze premie co znacznie urozmaica teraz zatrudnienie, ale czy wypłata jest na czas?
Zostaw swoją opinię o Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o. - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.