Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.

marta 2016-04-14 18:27
Widziałam ogłoszenie specjalista ds. obsługi klienta z językiem niemieckim. Chciałabym aplikować jednak mam obawy czy w 100% dogadałabym się z klientem, przez telefon na pewno jest trudniej, a ja uczyłam się języka w szkole. Interesuje mnie opinia osób, które pracują lub pracowały na podobnym stanowisku.
marta 2016-04-14 18:28
Widziałam ogłoszenie specjalista ds. obsługi klienta z językiem niemieckim. Chciałabym aplikować jednak mam obawy czy w 100% dogadałabym się z klientem, przez telefon na pewno jest trudniej, a ja uczyłam się języka w szkole. Interesuje mnie opinia osób, które pracują lub pracowały na podobnym stanowisku.
1
... 2016-04-15 21:16
Śmieszy mnie podejście ludzi którzy potrafią tylko krytykować, firma jest w porządku. Może nie zawsze z każdym kierownikiem uda się zawsze dogadać, ale na tyle różnych działów, które są dostępne każdy może znaleźć własne miejsce gdzie będzie czul się dobrze. A stawki nie są aż tak złe, patrząc na to że 8 zł/h w zimie siedzisz w ciepłym, na głowę nie pada. A premie są możliwe do otrzymania, tylko trzeba spełnić postawiony cel, mieć jakiś staż i doświadczenie na danym stanowisku. Nie sprawiedliwe by było gdyby rozdawali pieniądze dla osób nowo przyjętych, które dopiero się wdrążają albo chodzących do pracy jak sobie chcą. myślę że negatywne komentarze piszą właśnie osoby z tej drugiej grupy, którym nie wyszło z własnej winy. A na koniec Transcom to w końcu korporacja wiec stawiane są cele i trzeba je realizować, albo przynajmniej się starać. A jak człowiek nie chce takiej pracy to niech idzie na budowę albo do spożywczego i haruje za najniższą krajową.
1
ewelina 2016-04-22 00:00
Pracowałam w TRANSCOM Olsztyn jakieś 2 lata temu i na maksa zraziłam się do pracy na słuchawkach.(usunięte przez administratora)Zatrudniłam się na projekt ponagleniowy a za chwilę zaczęli nas przerzucać na migrację i sprzedaż. Chyba tylko wrogowi poleciłabym pracę w tej firmie.
6
jajajaija 2016-05-10 19:44
(usunięte przez administratora) Nie idź do transcomu, poszukaj czegoś w normalnych warunkach :). Pozdrawiam.
4
max 2016-05-16 15:46
ciągle rekrutują xD to chyba nie przypadek, polecam iść do innej firmy
3
konsultant 2016-06-17 16:24
Oczywiście jeśli chcecie możecie o coś mnie tutaj zapytać.
OBSERWATOR 2016-06-20 19:47
Czy to prawda, że z Waszej firmy pozwalniało się sporo ludzi a atmosfera spowodowana systemem motywacyjnym stała się jeszcze gorsza? Podobno mieliście też przeprowadzkę?
6
BO 2016-06-21 08:50
Pracownik Olsztyn GU :) gratulacje :) cała esencja tego co sie dzieje na florze :)
11
ak 2016-06-21 11:21
Czy to prawda, że firma straciła Gdańsk na rzecz Olsztyna i że ludzie, którzy deklarowali się, że będą pracowali do końca na starej lokalizacji poszli po rozum do głowy i jednak się pozwalniali? Czy to prawda? Co się stało z ludźmi z Gdańska?
8
Anna 2016-06-23 09:35
Hej,
Cały czas jestes zainteresowana? Daj znac.
1
erf 2016-06-25 13:58
hje hej wiedze ich najnoszwa oferta rpacy ejst na stanowisko specjaslity do spraw oblsugi klienta tylko trzeba znac jezyk angieslki albo hiszpanski..:)
:) 2016-06-28 15:02
Kto Ci takich głupot naopowiadał?
Szerzycie tu jakieś herezje!! Dlaczego kasujecie negatywne wpisy?
6
slawek 2016-06-30 12:42
Niestety umów o pracę nie dają. Pracujesz na zlecenie cały czas. Nawet 5 lat.
4
dk 2016-07-05 21:24
Cześć "pracujący inaczej". Zbieram informację na temat firmy Transcom i innych świadczących usługę infolinii czy też BO dla klienta PLAY. Chcę założyć stronę internetową na temat Waszych firm z pełnym opisem bukietu korzyści jakie może osiągnąć szeregowy pracownik CC. Wypisujcie wszystko co tylko chcecie. W razie W to podaję mój adres e-mail kolawada@gmail.com
5
Spokojny 2016-07-15 10:23
Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika działu reklamacji. Warunki następujące: tygodniowe szkolenie, 7,5 zł za godzinę (praca dwuzmianowa: 6 - 14, 14 - 22), zapłata godzinowa podwyższa się o złotówkę co jakieś trzy miesiące dobijając do bodajże 10,5 zł za godzinę po roku. Umowa-zlecenie oczywiście.
Mi osobiście nie odpowiadały takie warunki i podziękowałem, ale muszę przyznać, że panie z działu Human Resources (a raczej jedna Pani z którą miałem przyjemność rozmawiać) były bardzo uprzejme i uczciwe. Już na samym początku przedstawiono mi warunki pracy, odnoszono się do mnie kulturalnie, z uśmiechem, bez śladu fałszu. Jeśli podane wyżej warunki wam odpowiadają i idziecie na rekrutację, to nie musicie się niczego obawiać.
A panie z HR zasługują na premie. Bo jeżeli idziesz na rekrutację, nie odpowiada ci oferta i wychodzisz po pięciu minutach uprzejmie dziękując, a ciągle masz po tym pozytywne zdanie o firmie, to widać, że osoby z tobą rozmawiające robią naprawdę świetną robotę.
4
Mrrro 2016-07-21 10:49
Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o. z tego co wiem ma wprowadzić jakieś dodatki czy podwyżki, brzmi to dość dobrze tak ogólnie
Litwin 2016-07-21 15:18
Marku Ty tam pracujesz z językiem litewskim?
serio? 2016-08-04 20:41
8,h na godzine podstawy co daje przecietnie kolo 1500 to zacne warunki? Chyba dla studenciakow, ktorych utrzymuja rodzice;)

Szanujmy sie na rynku pracy.. Co z tego ze sypna potem 2 czy 3 stowy premii? Jak wyżyć za taki pieniądz?
10
kolka 2016-09-01 16:45
Umowy o pracę dają, tylko zależy od wyników wszystko i od projektu na którym się pracuje.
agatka 2016-10-06 15:28
@marek, chyba dostajesz jakiś dodatek do pensji za to cierpliwe zachwalanie i przekonywanie do Transcomu :D.
4
xd 2016-10-06 18:08
Najważniejsze dla mnie jest to, że oprócz dobrych zarobków dorzucają jeszcze premie co znacznie urozmaica teraz zatrudnienie, ale czy wypłata jest na czas?
Morusz 2017-01-08 14:05
Jedni piszą dobrze o firmie a Ty nie polecasz tam pracy. Dlaczego, czy to jest praca nie dla Ciebie?
Wielki 2017-01-19 12:08
Ależ złość przez Ciebie przemawia. Pracuję i wiem co mówię. Płacą w terminie, czasami są wypłacane premie i co jeszcze można powiedzieć? Zawsze możesz zmienić prace, przecież nikogo na siłę nie będą trzymać.
Ania GU 2017-02-03 14:58
Pracowałam w Transcomie w Olsztynie rok. Na projekcie GU. Fantastyczna atmosfera, wspaniali ludzie, Team Lederzy pomocni, możnabyło zwrócić się do nich z każdą sprawą, moją Team Lederką była Kamila K. cudowna kobietka, ludzka. Studiowałam dzennie i nie było problemu żeby dogadać się co do grafiku. Cele sprzedażowe dostosowane do predyspozycji konsultanta. Szybka ściez]żka kariery i wiele cennych szkoleń, które wiele wniosły w moją pracę i wyniki sprzedażowe. Imprezy integracyjne zespół, wiele wyjazdów. Polecam tą pracę każdemu a sama będę ją wspominała z łezką w oku.
4
zadowolona 2017-02-06 08:26
Super firma żeby się rozwijać jak również pod względem atmosfery.
Lidia 2017-03-01 09:37
Ania GU, z tego co piszesz to firma zdecydowanie warta zainteresowania. A czy jest dofinansowanie pakietu medycznego?
Zed I Wit 2017-03-07 20:37
Jak teraz sprawa wygląda z godzinówką, jeśli UZ to mam nadzieję, że 13zl/h. Mam nadzieję, że się nie mylę. W przyszłym tygodniu mam rozmowę o pracę i nie chciałbym tracić czasu :)
Jak ogólne wrażenia? Najlepsze działy do wyboru?
Lidia 2017-03-08 09:14
Zed I Wit po rozmowie koniecznie podziel się z nami, jak Twoje wrażenia i opisz swój proces rekrutacyjny- zapewne pomoże to wielu użytkownikom forum. ;)
Iza 2017-03-23 15:48
Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.jest spoko firmą, taka jest moja ocena -pracownika.Szkoda, że nikt nie pisze na forum o szkoleniach.
:D 2017-03-30 11:49
Na początku jak zaczęłam tam pracę było ok jednak po zmianie tl na moim dziale atmosfera się popsuła. Ogólnie zbyt dużo krytyki ze strony tl a za mało pochwał. (usunięte przez administratora)
4
Stella 2017-04-18 11:14
Widzę, że mają zapotrzebowanie na ludzi ze znajomością różnych języków obcych. Słyszałam sporo dobrych opinii o firmie. Mam chęć spróbować, znam dobrze szwedzki a co wy na to?
Hehe 2017-05-20 17:51
Zapraszamy do TV Okazje Gdańsk!
Morusz 2017-05-24 22:52
Zamiast tak narzekać warto napisać coś konkretnego o firmie. Może rozwijają lub rozbudowują firmę?. Nowi chętni coś by się dowiedzieli!
Magyar 2017-05-31 07:32
W Budapeszcie Transcom ma szwedzkie linie na kilku projektach. Do tego polską na UPS i chyba eBayu. Więc za same tylko polski i szwedzki masz do wypłaty 20 tys. HUF, jak ogarniasz angielski jako tako to kolejne 10 tys. Podstawa brutto 270 tys. Do tego kafeteria kolejne 20 tys. I załatwiają zakwaterowanie na pierwsze 3 m-ce.
Morusz 2017-06-11 20:03
Nie mogę znaleźć żadnej oferty pracy w Transcom Worldwide , czy jest jakiś powód takiej sytuacji? Słyszałem sporo dobrego o firmie i chciałem spróbować pracy.
1
sdaads 2017-06-26 10:48
dzisiaj mam rozmowe zobaczymy co z tego bedzie
Monia 2017-06-30 12:24
Mają super ofertę. Mam pytanie na jakie zarobki można liczyć pracując w Gdańsku jako teleurzędnik?.
Baśka 2017-07-06 14:11
Słyszałam, że na tego teleurzędnika 4500 brutto samej podstawy i prowizje. Też byłam na rozmowie wczoraj i w piątek albo pon mają odezwać się z wynikiem. Bardzo fajna Pani od rekrutacji wszystko wyjaśniła, mówiła, że to nowy projekt i polega na weryfikacji tożsamości Niemców online. Bardzo mi się spodobało i słyszałam, że mają też inne projekty z niemieckim.
Baśka 2017-07-06 14:11
Słyszałam, że na tego teleurzędnika 4500 brutto samej podstawy i prowizje. Też byłam na rozmowie wczoraj i w piątek albo pon mają odezwać się z wynikiem. Bardzo fajna Pani od rekrutacji wszystko wyjaśniła, mówiła, że to nowy projekt i polega na weryfikacji tożsamości Niemców online. Bardzo mi się spodobało i słyszałam, że mają też inne projekty z niemieckim.
Mania 2017-07-16 11:58
Wydaje mi się, że to są fajne etaty? Znam dobrze niemiecki i taka praca w dodatku jak czytam dobrze płatna to może być strzał w dziesiątkę. Powiedzcie mi jeszcze jaka jest atmosfera w pracy? Jakie są umowy?
annn 2017-07-17 15:42
A ile zarabiają osoby na projekcie językowym na rękę?
Mariusz 2017-07-20 08:34
Transcom Worldwide ma fajne oferty, czy ktoś już pracuje jako teleurzędnik?
gowoek 2017-10-02 19:07
Pracowałem w Transcomie blisko 2 lat. Jeśli chodzi o sam proces rekrutacji, ja dostałem pracę od razu. Tego dnia, co przyszedłem na rozmowę klasyfikacyjną podpisywałem umowę. Nie chcę za bardzo się rozpisać, więc w punktach wymienie plusy i minusy pracy.

plusy:
- atmosfera w pracy (ludzie tam pracujący są niesamowici tj. zawsze pomocni, uśmiechnięci ,wyluzowani, nie trzeba się bać poznawać nowe osoby)
- luźne podejście, z każdym jesteś na "TY"
- Duża wiedza Team Liderów
- premie od nowych aktywacji, jak i od przedłużenia abonamentu
- sporo konkursów, gdzie do wygrania są np telefony, pieniądze
- wyjścia integracyjne i spore budżety na nie
- elastyczny grafik (można pracować nawet po 5h więc idealnie dla studentów)
- jeśli masz dobre stosunki z TLami (tj. nie podpadłeś niczym), jesteś w stanie załatwić sobie wszystko
- Team liderzy traktują wszystkich jednakowo
- jeśli jesteś w miarę ogarnięty i potrzebujesz pieniędzy tylko na opłacenie mieszkania, przeżycie i nic więcej jesteś w stanie przeżyć za wypłatę
- 11 zł na rękę
- umowa zlecenie, jak i umowa o pracę (jeśli wykażesz się wynikami)
- karty multisport, dofinansowanie do karty miejskiej, LUXMED
- Platforma LEVELUP, w której zbiera się punkty i wymienia na ciekawe nagrody
- Jeśli byłeś już pracownikiem, masz możliwość powrotu "od zaraz"
- relaxroom (możliwość pogrania na xboxie, w ping-ponga, piłkarzyki)
- super lokalizacja, pod transcomem sklep spożywczy, niedaleko żabka, skm, przystanki autobusowe jak i tramwajowe i centrum handlowe

minusy:
- stres
- zdenerwowani klienci (do tego przeważnie chcą wszystkiego za darmo)
- stanowiska pracy (stare telefony, zamulające komputery,)
- coraz wyższe wskaźniki aby uzyskać premię ( w momencie kiedy przychdziłem premie można było dostać od ręki, teraz jest ciężej)
- słabe premie (raz premie są dobre, a w następnym miesiącu najlepsi konsultanci dostają po 90zł)
- bardzo duży ruch od czerwca- października oraz na swięta bożego narodzenia
- krótkie przerwy i bardzo nieregularne (raz czekasz 5h na przerwę, raz 30minut)
- system, na którym trzeba pracować
- konsultanci nie mają żadnej ingerencji w oferty (dosłownie te same co na stronie internetowej)
- duża rotacja
- brud na stanowiskach pracy (sprzątaczki dbają tylko o toalety, a wykładziny które są na florze nie widziały odkurzacza przynajmniej od momentu kiedy tam pracuję)

Można by wymieniać jeszcze sporo plusów i minusów. Jednak odejście stamtąd było bardzo cieżkie i nie wiem czy kiedyś jeszcze tam nie zawitam. Jednak dla mnie największym plusem są ludzie którzy tam pracują. Oni tworzą tę firmę i dopóki pracują tam tacy ludzie jak teraz, to Transcom nigdy nie zginie. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś poznam podobnych ludzi. Będę wspominał tę pracę z łezką w oku i z dużym sentymentem. :')
1
Mirek 2017-10-02 22:51
Czy może ktoś napisać jaka jest przyczyna tak długiej ciszy na tym wątku? Ofert pracy Transcom Worldwide również ma bardzo mało. Sadzę, że jest bardzo dobrze i ludzie nie odchodzą. Może ktoś cos napisać?
gowoek 2017-10-03 20:34
Jeśli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w Transcomie powiem że warto spróbować. Zawsze nowe doświadczenie. Jeśli chodzi o pracę, cały czas na projekcie przedłużania umów są potrzebni konsultanci, więc jeśli ktoś nie widzi ofert ich pracy, to nic bardziej mylnego. Transcom zatrudnia agencje pracy jak Progress czy Vent Trade i to oni zajmują się zatrudnianiem agentów. Jeśli ktoś jest zainteresowany to ZAWSZE SĄ POTRZEBNI NOWI LUDZIE DO PRACY W TRANSCOMIE.
2
Mariusz 2017-10-06 17:59
Co można robić zgodnie z ofertą - Praca od zaraz 4000/msc w Olsztynie? Może ktoś podpowiedzieć kilka informacji?
Robert 2017-10-11 13:07
4000 brutto jest na dziale językowym, czyli na rękę wychodzi jakos 3800 jeśli jesteś dziale z językiem niemieckim
fdgdf 2017-10-13 12:54
w takim Białymstoku to stawka którą daje 3/4 pracodawców wiec tutaj transcom nie nalezy do najgorszych firm, bo w innych nie dosc ze stawka niska to i bardzo złe traktowanie pracowników, złe warunki pracy, a tutaj praca biurowa, siedzenie na tylku. W dodatku do transcom można się łatwo dostać, a w innych firmach białostockich albo znajomości albo wieloetapowa rekrutacja gdzie na 1 miejsce za minimalna jest 30 pracowników.
Jeszcze jako ciekawostke podam to co opisał gowoek to reprezentuje równiez pewien ogromny telekomunikacyjny moloch w białymstoku mieszczacy sie przy pułkowej. Wiec warunki sa podobne w tych call center..
Morusz 2017-10-16 09:42
Jestem pracownikiem Transcom Worldwide Poland i do tego bardzo zadowolonym pracownikiem. Mam prostą receptę dla osób bardzo niezadowolonych z pracy w firmie. Gdyby każdy pracował z zaangażowaniem i jeszcze myślał to mieliby super pracę. Radzę spróbować.
Zostaw swoją opinię o Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transcom Worldwide Poland Sp. z o.o.