Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SBA Euro

zdjecie uzytkownika
gz - 2015-01-07 10:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, podczas wakacji w 2014 roku wyjechałem do Holandi do pracy przez agencję sba euro do tilburga do pracy w zakładzie encebe vleesvaren obok firmy vion boxtel przy pakowaniu mięsa.
Praca bardzo ciężka po 11, 12 godzin w chłodnych warunkach.
odnośnie zakwaterowania w mieście tilburg w byłym klasztorze to bardzo złe warunki,
pokój prywatny dzieli się z drugą osobą, bardzo mały, niestety miałem na parterze, gdzie są najgorsze pokoje. w nocy często były imprezy , krzyki , śpiewy upitych ludzi.
jeśli chodzi o finanse to za każdy tydzień płaci sie za ubezpieczenie niecałe 20 euro, zakwaterowanie to zależy jaki wiek, jak ma sie mniej niż 23 lata to niecałe 50 euro tygodniowo, a jeśli ponad 23 to 82 euro tygodniowoaaa, no i dojazd do pracy samochodem to 3 euro dziennie,
z pracą od poniedziałku do piątku to było różnie, ja ją miałem, gdyż dogadywałem się po angielsku, z kolei faceci co nie znają języka obcego już zdecydowanie trudniej, np. przyjechało dwóch nowych do pracy z Polski i przez pierwsze 2 tygodnie nie mieli pracy. natomiast z kobietami to jeszcze gorzej, znajoma która miała pracować przy kanapkach, tej pracy nie miała tylko bodajże 2 dni w tygodniu poszła do pakowania skarpet.Reasumując było ciężko , ale czy opłacalnie to już raczej nie.
teraz pracuję sobie rzecz jasna w Polsce w hurtowni spożywczej i jestem bardzo szczęśliwy.
zdjecie uzytkownika
KaczoR - 2015-01-20 10:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie będę się dużo rozpisywał, ale w moim przypadku było katastroficznie mianowicie, obiecali że mam dojechać do kolegi który wyjechał tydzień wcześniej, Gdy już byłem w Tilburgu podpisywać w ich głównym biurze umowę przypomniałem im że ja do Pana Piotra mieszkać oni tak wiemy i kierwoca Frimy Mikołaj odwiezie Cie tam do niego taką odpowiedz otrzymałem po 2 godzinach jazdy Mikołaj mówi a tam twój kolega piotrek mieszka pokazując z autostrady boczne miasteczko, ja mówie ale miałem jechac do niego a on że aaa tam im się coś pozmieniało, i trafiłem d samych ćpunów i pijaków, następnie robili mi wała na kase mieszkając z ludzmi ktorzy byli młodsi ode mnie mieli nawet mniej godzin pacy co za tym idzie mniejsza stawka za godzinę zarabiałem po 40 nawet 60 euro tygodniowo mniej, a biuro umywało ręce od tego i mowili ze jest wsztsyko ok, i jak za 3cim razem zadzwoniłem do koorynatrokki z tym to powiedziała zebym już z tym nie wydzwaniał bo sięspakuje i pojadę do domu, taka była moja historia przez to biuro, akurat ja trafiłem na kozła ofiarnego i się moim kosztem zabawili, nie wszyscy mielis źle, ale są też tacy co ja którzy zostali "WYRUCHANI" przez nich, POZDRAWIAM.
zdjecie uzytkownika
wb - 2015-01-20 13:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brawo przyjezdzajci tu wlasnie czekaja na takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Polski,Kase robia na mieszkaniach-klasztorach wydzierzawili za grosze a teraz lupia kase ,dadza 2 dni roboty po to zeby tylko potracic za mieszkanie.
Jak widac glupkow nie brakuje co tydzien przyjezdza 30 osob,maja duzo pokoi wiec i kase robia. POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
wb - 2015-01-20 13:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brawo przyjezdzajci tu wlasnie czekaja na takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Polski,Kase robia na mieszkaniach-klasztorach wydzierzawili za grosze a teraz lupia kase ,dadza 2 dni roboty po to zeby tylko potracic za mieszkanie.
Jak widac glupkow nie brakuje co tydzien przyjezdza 30 osob,maja duzo pokoi wiec i kase robia. POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
Pilotto - 2015-02-05 21:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam sporo i jak, ktoś zaciśnie pasa to przetrwa. Z pracą to loteria, jak jesteś normalny to raczej coś znajdziesz. A jak masz 2 lewe ręce, alko cały dzień we krwi, jarasz przed robotą to już jest gorzej. Loenen tragedia, jeśli chodzi o warunki. Dzicz, z bardzo niskim standardem. Zresztą inne lokacje też syf. Jak ktoś ma wyebane to niech jedzie. No i sporo jest cwaniactwa w tej Holi, gangsterzy z Polski przyjechali, pseudoprawilniaki, połowa uciekła z kraju.
zdjecie uzytkownika
skandal - 2015-02-12 15:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Picker - 2014-12-08 18:04:01]:
tempo team
zdjecie uzytkownika
gerty - 2015-02-26 22:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma SBA zapewnia pracownikom kompleksową obsługę:pomoc w organizacji transportu za granicę,opiekę rezydentów na miejscu w Holandii,ewidencję rozliczeń zgodnie z przepisami prawa obowiązującego w Holandii,dobre warunki mieszkaniowe w zakwaterowaniach oferowanych przez SBAFlex,możliwość z korzystania z rowerów i samochodów służbowych na dojazd do pracy.
zdjecie uzytkownika
ufo - 2015-03-04 11:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o opinie o pracy w neijmegen aalten
zdjecie uzytkownika
drek - 2015-03-14 21:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz wygląda praca dla SBA Euro w Holandii? Ta pomoc w organizacji transportu za granicę poelga na wskazaniu jakiegoś przewoźnika, czy sami organizują transport? Ile w ogóle taka podróż kosztuje, bo pewnie nie jest jak za jeden uśmiech. Jak tez wygląda możliwość zjazdów do polski? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-03-18 20:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem dla sba 3 lata 2007-2010 to były dobre lata, samochody jeszcze bez czipów gps i ogolnie w miare dobra atmosfera, nie liczac wybaczcie -odpadów -ktore przyjechały aby pic, palic i awanturowac sie ale przezyłem i jednak z biegiem czasu miło wspominam ten czas.Teraz jednak od 3 lat pracuje w Bawarii na bardzo przyzwoitych, dobrych warunkach,czyli dobra pensja i samodzielne mieszkanie plus auto firmowe do pracy i do domu.Zatem przemyslcie dwa razy czy nie warto za pracą isc do Bawarii? moim zdaniem warto zarobki wieksze, koszty utrzymania zdecydowanie nizsze a i jedzenie zdecydowanie lepsze.
zdjecie uzytkownika
Anthony - 2015-03-23 12:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jarek mozesz ogarnac prace w tej Bawarii??
zdjecie uzytkownika
rambo - 2015-03-27 10:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porazka sciagaja ludzi z pl i ludzie siedza bez pracy zestresowani w tym klastorze jak dla mnie jedna wielka porazka.
zdjecie uzytkownika
robin - 2015-03-29 15:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem o co masz w tej chwili pretensje @rambo. Ściągają ludzi do pracy , a jak już oni zachowują się po za miejscem pracy to już raczej nie powinno interesować agencji pracy. Moim zdaniem sama agencja w pełni wypełnia swoje obowiązki w stosunku do pracowników. Inną sprawą jest już to jak podchodzą do tego sami pracownicy
zdjecie uzytkownika
maly1 - 2015-04-05 15:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pracowac jako spawacz prosze o jakis wpis czy warto przez sba tam pracowac
zdjecie uzytkownika
rambo - 2015-04-09 13:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pretensje bo sciagaja ludzi do pracy a potem juz na miejscu okazuje sie z tej pracy niema lub trzeba czekac 2-3 tyg z czego pracujesz 2-3 dni w ciagu tygodnia i pracujesz tylko na klasztor czy to jest normalne chyba nie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-04-13 12:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2015-03-18 20:54:41]:
nie mają transpotru znaczy swojego, mają kogoś kto wozi ale to nie ich firma transportowa więc transport samemu lepiej ogarnąć
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-04-14 15:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to szkoda, bo myślałam że jednak mam szansę u nich zostać kierowcą. no ale też nie mam pewności czy by mnie przyjęli, bo wiadomo jak się w polsce traktuje kobiety za kółkiem
zdjecie uzytkownika
nist - 2015-04-28 21:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że teraz mają sporo ogłoszen pracy, mnie nawet zainteresowało stanowisko pakowania mleka w proszku. Może ktoś był i jest w stanie je polecić? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Przemo121 - 2015-05-07 10:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy mój kumpel był to miał przewalone, około 30 osób przyjechało na miejsce z czego około 25 zaczęło pracę w 2 tygodniu pobytu po 2-3 dni tygodniowo. Kumpel szybko się zmył i znalazł pracę na własną rękę ale znał język angielski bardzo dobrze i średnio niemiecki. Jeżeli nie znacie języka w stopniu dobrym to nawet nie myślcie o wyjeździe przez tą firmę.
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-05-13 19:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam z chłopakiem ofertę pracy dotyczącą pracy przy mięsie na produkcji. Mógłby ktoś napisać czy faktycznie ta praca jest? Czy po przyjeździe okaże się, że będziemy bezsensownie siedzieć bezrobotni? Po przeczytaniu wyżej zamieszczonych postów, nie uśmiecha się wyjeżdżać więc proszę o jakieś bieżące informacje co się dzieje w tym Tilburgu?
zdjecie uzytkownika
Kasia i Tomek - 2015-05-15 10:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy którzy wybierają się do pracy przy mięsie w miejscowości Boxtel szczerze odradzam! Warunki mieszkaniowe straszne, syf, kila i mogiła. Wspólne łazienki, toaleta i kuchnia. Praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciężko coś odłożyć, pracowaliśmy we dwoje, ale ciężko było coś odłożyć, na dwóch nasze przelew to ok 200 euro tygodniowo. Tragedia, oszukują na godzinach i ściągają za byle co z tygodniowe, niby pomylkowo ale potem trzeba się prosić i korektę. Nie polecam i odradzam.
zdjecie uzytkownika
Reset - 2015-05-20 12:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, piszę tego posta żeby każdy kto chce podjąć pracę w NL przez tę firmę wiedział, że po prostu nie warto..
W Polsce w biurze, wszystko było w porządku - zapewnienia itd. ogólnie wszystko 'cacy'.. Zaczęło się od tego, że robotę miałem zacząć zaraz po przyjeździe a w końcu czekałem tydzień, miałem mieszkać w Tilburgu i pracę też mieć w tym mieście, mieszkam 120km od zakładu w którym pracuje żeby być na 7 rano muszę po 5 wyjechać..
Mieszkam w lesie, w 'hotelu pracowniczym' - w budynku bo byłym burdelu, za czynsz na tydzień ok. 50€, a za pokój w domku czteropokojowym w mieście jest lekko ponad 60€, także gdzie tu sens?
Jestem dorosłym człowiekiem, a gniotę się w pokoju z kumplem - mamy piętrowe łóżko i dwie wnęki bo szafami tego nazwać nie można - co najlepsze są bez drzwi..
Przyjechaliśmy żeby pracować przy 'mleku w proszku' a robimy całkiem przy czymś innym a wymagają od nas dużo pracujemy prawie jak nieludzie...
Kary jakie chcą nakładać na ludzi np. za 'pozostawienie otwartego okna na dłużej niż 30 min' są co najmniej śmieszne.. Podam przykład pewnego chłopaka - wstaje o 5 żeby na 7 być w zakładzie w Helmond, pracuje do 20;15 - powrót 2 godz i o 23 ma jechać prawie 2 godz na rozładunek UPS w Tilburgu!
Koordynator miał być polski, dali nam młodą Holenderke, która uprzykrza nam życie jak tylko może, dogadać się z nią nie da, nawet jak chcieliśmy żeby nas bliżej zakładu zakwaterowali bo daleko itd to powiedziała 'trzeba się przyzwyczaić' normalnie jaja!
Godzin miało być 38-40 a ucinają tak, że dojazd do pracy zajmuje nam więcej niż sama praca - np. od poniedziałku do środy od 16;30 do 20;15 (11h w 3 dni) z tego dojazd w dwie strony zajmuje nam ponad 3,5 godziny (dłużej jedziemy niż pracujemy)!
Btw. na zakładzie mają swoich 'polaczków' którzy są typowymi konfidentami podają czasem fałszywe informacje do firmy tylko po to żeby zwolnić pracownika

Moja osobista ocena dla tych oszustów to maksymalnie 3/10 bo podobno i tak jest to jedna z uczciwszych Polskich firm a tutaj wychodzą takie cyrki..

Naprawdę nie polecam tej firmy, odradzam w 99%!!
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2015-05-23 16:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SBA to oszuści!!! ściągają ludzi na potęgę a potem każą im siedzieć i czekać na pracę! Jak się ma szczęście to można załapać się na kilka tyg do jakiejś firmy a potem i tak Cię wyrzucą. Generalnie jest tak, że sba ma swoich stałych "pupilków" (konfidentów i łapówkarzy, (usunięte przez administratora)), w momencie wyjeżdżania na urlop są zastępowani nowymi ludźmi (ale nie na długo) a później wyrzucani na bruk. Warunki mieszkaniowe to oczywiście syf ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Biuro okrada Cię na każdym kroku, regularnie nie wypłacają wszystkich godzin, za to pierwsi są do pobierania pieniędzy, czasami nawet nie wiedzą za co To biuro to jest jedno wielkie bagno!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-28
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
SBA Euro Sp. z o.o. została założona w 2000 roku i jest powiązana kapitałowo z holenderską spółką SBA Euro BV – obecnie pod nazwą handlową SBA Flex. Polski oddział SBA Euro jest agencją zatrudnienia wpisaną do rejestru agencji zatrudnienia pod numerem 520. Zajmujemy się rekrutacją i selekcją pracowników poszukujących pracy zagranicą i w Polsce. To właśnie SBAFlex jest głównym oferentem pracy w
zdjecie uzytkownika
spes - 2015-05-24 12:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oszuści!!!
Ściągnęli mnie do Boxtel,a pracy nie miałem przez dwa tygodnie.
W końcu wróciłem do Polski.
Warunki mieszkaniowe to syf...
Rozmawiałem z innymi,podobna sytuacja,pracowali np.po dwa dni albo jeden w tygodniu. Czyli zarabiali na samo mieszkanie.
Złodzieje i przekręty,szkoda czasu i energii.
zdjecie uzytkownika
niewolnictwu mówie nie - 2015-05-27 20:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie są tam własnością agencji jak jakiś niewolnik, agencja decyduje gdzie mieszkasz, czy i gdzie pracujesz i oszukuje na solarisach. Zakaz zapraszania gości gości, płacenie 320 euro za miejsce w pokoju to żart! za 350 można spokojnie wynająć jednoosobowy pokój w mieście a nie mieszkać w 2 lub 3 osobowym pokoju w lesie. 3x320 daje to 960, za taką cenę to się wynajmuje mieszkanie w mieście. Biuro przyjmuje Litwinów, Łotyszy, Rumunów czyli narody z biedniejszych krajów które bardziej będą zapier**lać i się nie odzywać. Ogólnie wciskają kit, biuro kłamie ci codziennie więc nie warto wierzyć w żadne ich słowo. Sami nie wiedzą na jaką pracę wysyłają człowieka czasem, powiedzą ze frytki a jest to sortowanie ziemniaków bo frytki to zakład obok :D jeśli na koordynatorkę trafi się Stefanie jej siostrę to rozmowa nie ma większego sensu więc szkoda nawet gadać bo usłyszy się kłamstwo. Podsumowując biuro jest bezwzględne, kieruje się własnym interesem, gdy potrzeba pracownika ściągną cie na tydzień a potem będziesz siedział w domu, według nich powinieneś się cieszyć że masz dach nad głową i jeszcze jakieś pieniądze dostajesz byś miał za co zakupy robić. Ogólnie odradzam, pracy w Holandii jest dużo a biur ponad 3000 i naprawdę są lepsze, są też i gorsze ale naprawdę, jeśli jesteś małorolnym chłopem, lub mało inteligentnym człowiekiem bez ambicji i chcesz żyć w warunkach zbliżonych do obozowych będąc dorosłym człowiekiem to śmiało możesz jechać
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SBA Euro
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SBA Euro?
Zadaj pytanie
alert