Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SBA Euro - praca za granicą


Oceniono 59 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
SBA Euro - praca za granicą
Minorytów 1
45-017 Tilburg
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
SBA Flex - 2014-02-14 15:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Pania. Nasze Biuro SBA Flex nie jest oszustwem. Pani syn wraz z kuzynem przyjechal do Nas do pracy do Vion Boxtel.Procedura w tej formie jest taka: - najpierw nalezy wyrobic numer BSN (stary sofi) a nastepnie wizyta u lekarza.
Wedle tych procedur postapilismy. Pani syn i kuzyn mieli umowiona wizyte w Urzedzie Gminy na BSN oraz u lekarza po czym od poniedzialku mieli zaczac prace. Niestety nie zdazyli tam sie udac , gdyz sami z tej pracy zrezygnowali nawet nie idac tam na 1 dzien.Pojechali do Polski lub innej agencji pracy. Ponieslismy takze koszta wyrobienia numeru BSN oraz lekarza . Bardzo prosze, aby Pani porozmawiala z synem i dowiedziec sie calej prawdy.
Pozdrawiamy SBA Flex Tilburg
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-02-21 11:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszedłem właśnie na stronę SBA Euro, jest tam piękne nadgryzione jabłuszko z nazwami stanowisk, kolorowe, obok wielki napis JOBS! Czyli niby w tłumaczeniu prace, ale jakby się zastanowić, to logo apple, ta stara wersja, nie wiem czy to aluzja, czy ściągnęli bez wiedzy...
zdjecie uzytkownika
Sancho - 2014-02-23 13:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam o jakich kosztach wyrobienia numeru BSN państwo mówią? Za nadanie takiego numeru nic się nie płaci. A lekarz, skoro wizyta się nie odbyła to żądnych kosztów nie było. Słaba próba mydlenia ludziom oczu. Na wlasnym przykladzie, mogę powiedzieć że jest to agencja którą lepiej omijać z daleka.
zdjecie uzytkownika
Sba Flex - 2014-02-24 09:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sancho - 2014-02-23 13:37:12]:
Witamy Pania ponownie. Za numer BSN istotnie nie placi sie nic jednak zanim syn otrzymal takowy my jako agencja pracy musielismy dokonac spotkanie w Urzedzie Gminy nastepnie dowiezc syna z lokacji do Urzedu. Dla nas to zaden klopot , ale prosze nie oczerniac nikogo. Uprzedzamy wszelkie Agencje Pracy przed takimi osobami , ktorzy przyjada a za 3 dni uciekna do innego kraju lub innej Agencji. My poszukujemy osoby kompetentne. Pozdrawiamy SBA Flex.
zdjecie uzytkownika
Dz - 2014-02-28 00:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sba Flex - 2014-02-24 09:15:52]:
Sba Flex. Poziom waszej wypowiedzi oraz znajomoscc jezyka ojczystego jest porazajaca. Tragedia.
zdjecie uzytkownika
wozkowy - 2014-02-28 22:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barrym - 2014-02-14 14:20:23]:
na magazynach sie jezdzi wozkami. nie umiesz jezdzic, znajdz sobie inna branze a nie licz na to ze nagle praca sie znajdzie. powodzenia
zdjecie uzytkownika
SBA Flex - 2014-03-01 08:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dz - 2014-02-28 00:14:53]:
Szanowny uzytkowniku DZ - uwazamy , ze wieksza tragedia jest ocenianie innych a takze to, ze ludzie sa wobec siebie podli - czlowiek czlowiekowi wilkiem.....
zdjecie uzytkownika
Sancho - 2014-03-03 12:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Magazynach jeździ się na wózkach zgadza się, ale rodzajów wózków też jest kilka. Jeśli umawiam sie na pracę na wózek czołowy, a okazuje sie że mam pracowc na bocznym, bez doświadczenia, a wymogiem jest doświadczenie to chyba coś tu nie gra. Ale kolega wózkowy najwyraźniej tego nie rozumie.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-03-03 16:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem napisać swoją opinię ,bo gdy ja chciałem wyjechać poprzez tą agencję nie mogłem nic znależ ,więc może komuś pomogę.Pracowałem w Holandii przez kilka miesięcy, miałem to szczęście, że przez cały ten czas miałem tam pracę.Jeżeli chodzi o wypłaty faktycznie były na czas, tak samo jak wakacyjne nigdy nie było z tym problemu.Mieszkałem w klasztorze ,warunki mieszkalne biedne ,a kasa którą się za to płaci cholernie wysoka.Jeżeli chodzi o kordynatora ,to akutar nie mogłem narzekać.Prawdą jest też to,że byli ludzie którzy tam siedzieli parę tygodni bez pracy albo szli 1,2 dni w tygodniu wszystko zależy jak trafisz.Dużych pieniędzy nie ma, czasami można dorobić nadgodzinami.Podsumowując formalnie ,wypłacalnie firma naprawdę ok kordynatorzy rownież idzie się dogadać jeśli chodzi o minusy fatalne warunki mieszkalne za które płaci się duże pieniądze,niskie stawki na godzinę no i co najgorsze czasami brak pracy.Prawdą jest że komu zalezy na pracy nie patrzy na nic woli jechać niż zarabiać w polsce grosze ,ale lepiej wiedzieć wcześniej co możemy tam zastać na miejscu.
zdjecie uzytkownika
Scuba Diver - 2014-03-04 00:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masakra,żenada, cyrk na kółkach. Przestrzegam każdego przed wyjazdem z tym biurem. Lokacja Loenen to jakaś porażka totalna i śmiech na sali. 100 osób w kupie. Ćpuny, chlory, krzywe ryje, po prostu żal normalnych ludzi, których udało mi się tam spotkać. Praca - nieporozumienie totalne - UWAGA order pickerzy, którzy jadą na Tiel - popłoch, brak organizacji i kontaktu z przełożonymi. Totalna wyjebka na wszystko. Jak dobrze nie pofutrujesz, nie będzie normy - przedmioty ważące ponad 40kg, każą zapierniczać jak niewolnicy. Zarobki - proszę Was, litości. Brak słów.
Odradzam wszystkim, którzy się zastanawiają. Pokój Bracia i Siotry :)
zdjecie uzytkownika
kolezanka - 2014-03-20 13:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ania - 2013-05-02 11:40:40]:
powiem tak: ja z firma nie mialam poczatkowo problemu! zaczelo sie dopiero przed swietami kiedy chcialam jjechac do domu . pojechalam do Holandi w pazdzierniku a niestety musialam wracac juz w grudniu. bo bardzo rozsadny Pan kordynator , z ktorym rozmawialam o wyjezdzie zapewniel mnie ze nie ma zadnego problemu ze moge jechac i wracac po swietach do pracy ze wszystko w porzadku bedzie a nie wszystko poszlo zgodnie z planem ! po swietach nic nie wiedzialam ze mam nie wracac . wiec spokojna ze mam prace i wypoczeta wrocilam ... niestety nie maialam nawet gdzie mieszkac kordynator nie odbieral telefonu a w biurze nie chcieli ze mna rozmawiac.. nie wiedzialam co mam robic na szczescie mieszkalam u mojego kolegi ktory tam byl . i prubowalam cos zdzialac niestety sie nie udalo musialam wracac i na darmo stracilam przez nich pieniadze i czas. a co najgorsze z winy kordynatora to sie stalo on nie poniusl zadnych konsekwencji a ja zostalam oszukana przez nich.jak pisalam nie mialam gdzie mieszkac ze nawet zdarzyly sie dni ze siedzialam caly dzien w samochodzie bo w pokoju ktorym on mieszkal nie moglam byc ... takze nie polecam rozmow z kordynatorem (usunięte przez administratora) bardzo sie zawiodlam i przekonalam ze nie mozna ufac ludziom . najlepiej zalatwiac wszystko w biurze osobiscie z Paniami one sa bardzo mile i uczciwe wiedza o co chodzi szczerze powiem ze mnie ani razu nie oszukaly ... o co poprosilam to mialam .
zdjecie uzytkownika
SBA Flex Tilburg - 2014-03-20 13:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolezanka - 2014-03-20 13:06:05]:
Szanowna Pani Dario J.
Uzyskala Pani urlop do Polski natomiast o powrocie nie bylo mowy. Aby powrocic do pracy nalezy uzyskac potwierdzenie z Naszych Biur SBA Flex lub SBA Euro znajdujacych sie w Polsce. Takowego Pani nie miala.Zwlaszcza, ze nalezala Pani dpo pracownikow ukladu zbiorowego fazy A. Mimo to postanowila Pani przyjechac z bratem i u niego nielegalnie zajmowac lokalizacje w Boxtel, co jest niedopuszczalne. Zalozenie bylo takie : jedzie Pani na urlop na wlasne zyczenie, ale nie dawalismy Pani gwarancji powrotu.Sam przyjazd bez potwierdzenie uznajemy za nierozsadne. Ponadto biuro Pracy SBA Flex nie bylo zadowolone z Pani pracy i to bylo glownym powodem nieprzedluzenia Pani umowy o prace. Pragniemy przypomniec , iz SBA Flex czyni duzo dla swych pracownikow (koordynator zabral Pania z siedziby firmy i zawiozl pod sam dom, bo zle sie Pani czula) Prosimy na przyszlosc dokladnie wypytac sie jak wygladaja precedury w danym zakladzie pracy. Niemniej jednak dziekujemy za wspolprace i zyczymy Wszystkiego Dobrego.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-04-01 13:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chodzi o tę agencje pracy moim zdaniem pracuje się tam głownie na nich nie dla siebie to po pierwsze. Po drugie bedą wmawiać że praca się skończyła lub się nie nadajemy a w rzeczywistości człowiek sie stara jak może by coś sobie zarobić. Następna rzecz te pożal się mieszkania za taką cene jaką za nie ściągają mają niezłe wczasy zapewnione dla siebie , człowiek siedzi bez pracy 2-3tyg a potem 1-2 pracy i co z tego ma nic wielkie nic . NIE POLECAM !!!!
zdjecie uzytkownika
MIKO - 2014-04-07 09:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACOWAŁEM PRZEZ RÓŻNE BIURA I NIE POLECAM JEDNO Z NAJGORSZYCH
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-04-16 08:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wszystkich.Do pracy przez SBA wyjechałem na początku stycznia.Mimo tego że czytałem negatywne opinie na temat tej agencji,zdecydowałem się wyjechać gdyż sądziłem że mi się uda.Na miejsce przyjechaliśmy o czwartej rano-na torbach w mrozie czekaliśmy do godziny dziewiątej aż ktoś łaskawie przyjedzie i otworzy biuro aby podpisać umowy.Następnie zostaliśmy przetransportowani do miejsca zamieszkania czyli do klasztoru albo jak kto woli byłego szpitala psychiatrycznego.Przysięgam że ludzie którzy mieszkali na górze mieli całe stoły zastawione w lekach-nawet jedzenia nie trzymali w lodówce,gdy się mówiło para szła z ust-ogrzewanie włączane od 3-5 rano.Co jak co ale żeby oszczędzać kosztem czyjegoś zdrowia?.Grzyb na ścianach ale nie
wszędzie.Jeżeli chodzi o ludzi to znaleźli się normalni.Natomiast większość to alkoholicy ćpuny i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bójki i zero swobody.Teraz trochę o pracy.Ja pojechałem zarobić więc dałem z siebie wszystko i pracowałem przez 10 tygodni.Większość ludzi natomiast przyjechało na wczasy a nie do pracy dlatego wyspać się w ciszy było ciężko.Rekrutacja po prostu ogromna.Ludzie co tydzień przyjeżdżają i wyjeżdżają.Siedzą bez pracy i wracają.Nie ma godzin dla pracowników, pracy dla ludzi którzy siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ludzie wciąż przyjeżdżają.Słowacy u siebie w kraju płacą po 300E za załatwienie pracy,przyjeżdżają i wracają bez niczego.Za zatrzaśnięcie klucza w aucie i za fatygę ze strony firmy jeżeli chodzi o dowóz kluczy zapasowych (12km) 100 E kary.Ludzie jadą tam po to aby utrzymywać tych darmozjadów którzy mają na wszystko wyjEbane i wożą się drogimi samochodami.Zero zainteresowania.Legalny przekręt.Proszę was.Nie jedźcie przez tą firmę,nie dajcie się nabrać.Mam nadzieję że chociaż jedna osoba weźmie sobie do serca to co napisałem i skorzysta z innej formy bo naprawdę jest wiele agencji.Jeżeli ma ktoś jakieś pytanie- bestia.997@interia.pl-na życzenie mogę podać nie jeden numer do ludzi którzy tam byli i potwierdzą co do literki to co napisałem powyżej.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
rachel - 2014-04-29 18:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że weźmie sobie te wiadomości ostatnie do serca nie jedna osoba. Informacje niezbyt pochlebne o SBA się powtarzają
zdjecie uzytkownika
konrad - 2014-05-01 13:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SBA Flex - 2014-02-14 15:59:44]:
Z tego co wiem, za sofi firma dostaje 1000 euro ~ więc co to za gadka, że koszty ponieśliście...
zdjecie uzytkownika
blac - 2014-05-03 22:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzi do pracy potrzeba,a nie leserow i [usunięte przez admina] mlodocianych [usunięte przez admina] POZDRAWIAM SBA-FLEX
zdjecie uzytkownika
muka - 2014-05-04 02:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to w takim razie SBA Euro musi postawić na starszych pracowników, bo obecnie młodzi wszyscy tacy
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-05-04 15:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do uzytkownika "blac" ludzie do pracy przyjezdżają ale wracają bo pracy nie dostają i nie piszcie głupot że młodociani to leserzy bo nie jeden młdy zapier.ala za trzech tak jak ja dlatego pracowałem ponad dwa miesiące.Nie macie się jak bronić zlodzieje pier/olone.Legalna mafia.Ludzie na urlop wyjechali to otrzymywali wiadomość ze nie mają do czego wracać a pracowali w tej firmie kilka lat i co wy mi bedziecie pier/olić.Gówno prawda że młodzi to leserzy , natomiast przyznam że sporo takich tam przyjechało ale ci starsi bardziej w hu/ja czasami lecieli a ruchy takie że szlak mnie trafiał jak za nich musiałem zapier.dalać.Pozdrawiam tych za biureczkiem którzy nawet nie mają siły telefonu odebrać i w niczym pomóc! Kto ma wiedzieć o co chodzi ten wiE
zdjecie uzytkownika
nela - 2014-05-07 21:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@asior, a czemu tak napisałas, jakos Cię źle potraktowali w SBA Euro, może opisz sytuację jaka Cię spotkała.. Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
bum box - 2014-05-10 13:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma ok
zdjecie uzytkownika
sandro - 2014-06-26 22:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bum box, a możesz napisac coś więcej o firmie, bo takie krótkie ok, mówi niestety mało, jakieś lepsze argumenty?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
SBA Euro Sp. z o.o. została założona w 2000 roku i jest powiązana kapitałowo z holenderską spółką SBA Euro BV – obecnie pod nazwą handlową SBA Flex. Polski oddział SBA Euro jest agencją zatrudnienia wpisaną do rejestru agencji zatrudnienia pod numerem 520. Zajmujemy się rekrutacją i selekcją pracowników poszukujących pracy w Polsce i zagranicą. To właśnie SBAFlex jest głównym pracodawc
zdjecie uzytkownika
Hrabia Monte Christo - 2014-06-28 20:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barrym - 2014-02-14 14:20:23]:
Dwa tygodnie ,to kawał czasu ,ale proszę sobie wyobrazić , że ja czekałem przeszło miesiąc !!! Tak ponad 4 tygodnie , pani koordynator stać było tylko na to aby obiecać pracę , jeszcze nie jutro , bo BSN , ok. lub oczekujemy na dosłanie dokumentów od pracodawcy , ech to SBA , moja spokojna egzystencja zmieniła się w(usunięte przez administratora)apokalipsę .Przy okazji pozdrowienia dla pewnej pani z biura w/w w Szczecinie.Bajkopisarze .Nigdy więcej takiego podejścia no i te ich klasztory ... żenada ! Nie polecam nikomu .
zdjecie uzytkownika
sandro - 2014-06-30 00:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hrabia Monte Christo, a gdzie dokładnie pracowałeś? Bo SBA Euro organizuje prace za granicą w wielu miejsach i na kilku stanowiskach.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SBA Euro - praca za granicą
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x