Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: SBA Euro - praca za granicą


Oceniono 53 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 27 osób
zdjecie uzytkownika
Ag - 2013-09-21 15:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam wyjechać razem z chłopakiem na zbieranie gruszek, ale w biurze przenieśli mnie na metkowanie, ogólnie spoko, co do mieszkania w klasztorze nie mam zastrzeżeń, pokój fajny, kolejek do łazienki i pryszniców nie zauważyłam a jak z płaceniem to jeszcze nie wiem czekam na wyrobienie sofi, po pierwszym tyg dostałam przedłużenie umowy na następny tydzień... zobaczymy jak to będzie dalej :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-21 21:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ag, to zaczełas prace bez numeru Sofi? Przy okazji dali Ci umowe do podpisania? To możliwe? Ogółem nie narzekasz na SBA euro?
zdjecie uzytkownika
Kristof Ś - 2013-11-08 17:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Biuro porazka. Ciagle jakies problemy. Na koniec kontaktu dostalem 150e kary za auto bo niby bylo uszkodzone. Jak gosc odpowiedzialny za auto odbieral je to nic nie widzial. Jedno wielkie g.... Odadzam , szczegolnie ciezko sie dogadac z gejowatymi managerami.
zdjecie uzytkownika
Bilbo - 2013-12-05 11:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam od siebie, że teraz pracowałem w Sba i lipa. Kasa miała być większa. Po pierwszym przelewie okazało się, że o prawie 2 euro mniej na godzinie. Do tego w zakładzie gdzie pracowaliśmy byli z innego biura Portugalczycy, którzy mieli o 5 euro więcej na godzinie niż my. Oba biura brały te same pieniądze za naszą pracę. Zgadnijcie gdzie się podziały nasze pieniądze??? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2013-12-07 15:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bilbo, to ile wyszło na konieć euro/h? Długo pracowałeś w SBA Euro? Polaków ogółem duzo, jacyś postawieni wyżej?
zdjecie uzytkownika
hol - 2014-01-19 14:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SBA to najwieksze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie kiedykolwiek widzialam.sciagaja nowych ludzi a ci co siedza od 2-3tyg to wywalaja z dnia na dzien z klasztoru (miejsce zamieszkania) nie polecam. u nich dorobic to sie mozna jedynie garba...
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-02-01 15:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poproszę o opinię na temat pracy w norbert-dentressangle w Tiel.
Dzieki z góry.
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-02-05 12:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2014-02-01 15:06:47]:
Poproszę o opinię na temat pracy w DHL w Tiel.
Dzieki z góry.
zdjecie uzytkownika
Sancho - 2014-02-12 09:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Jeśli chodzi o prace w DHL to tragedia, SBA to tragedia. Przyjechałem do pracy w DHL na początku lutego. Następnego dnia po przyjeździe już do pracy, myślę no to gitara wszystko gra. Niestety, dostaje prace na wózku na którym nie mam praktycznie doświadczenia (fakt o którym informowałem biuro w Polsce, skierowany byłem również na inne stanowisko)i to był mój ostatni dzień w pracy. Obecnie siedzę na kwaterze od ponad tygodnia i firma twierdzi abym cierpliwie czekał to może, podkreślam może w przyszłym tygodniu się coś znajdzie. Mój przypadek nie jest odosobniony, jest tu wiele osób które nie były nawet jednego dnia w pracy i czekają już prawie dwa tygodnie, bądź po 4 dniach pracy zostały poproszone o powrót do kraju, ponieważ jest mało pracy i SBA nie może zaproponować nic innego.Osobiście już nie liczę na współpracę z tą firmą, szukam czegoś innego jeśli się nie uda zjeżdżam do Polski. Ale będę robił wszystko żeby tego tak nie zostawić, spróbuję powalczyć przynajmniej o zwrot kosztów transportu. Jeśli ktoś wie jak można powalczyć z tą firmą niech pisze na forum, przyda się to na pewno nie jednej osobie.
zdjecie uzytkownika
barrym - 2014-02-14 14:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) . Mój syn z kuzynem wyjechał na końcu stycznia 2013 roku do Tilburga na pakowanie towarów. Czytałam umowę była konkretna.Ale na miejscu okazało się co innego Do tej pory oczywiście nie ma pracy. Zakwaterowanie oczywiście w zasyfiałym "Klastorze". Wysłałam pismo do Pani, która podpisała umowę i czekam na odpowiedź. Jeżeli nie odpowiedzą to wnoszę sprawę do sądu o zwrot kosztów oraz odszkodowanie za stres, który przeżyli. Ponadto powiadomię MPiPS oraz odpowiednik Państwowej Inspekcji Pracy w Holandii. Na dzień dzisiejszy znów są ogłoszenia do tej samej pracy, której de facto nie ma.
zdjecie uzytkownika
SBA Flex - 2014-02-14 15:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Pania. Nasze Biuro SBA Flex nie jest oszustwem. Pani syn wraz z kuzynem przyjechal do Nas do pracy do Vion Boxtel.Procedura w tej formie jest taka: - najpierw nalezy wyrobic numer BSN (stary sofi) a nastepnie wizyta u lekarza.
Wedle tych procedur postapilismy. Pani syn i kuzyn mieli umowiona wizyte w Urzedzie Gminy na BSN oraz u lekarza po czym od poniedzialku mieli zaczac prace. Niestety nie zdazyli tam sie udac , gdyz sami z tej pracy zrezygnowali nawet nie idac tam na 1 dzien.Pojechali do Polski lub innej agencji pracy. Ponieslismy takze koszta wyrobienia numeru BSN oraz lekarza . Bardzo prosze, aby Pani porozmawiala z synem i dowiedziec sie calej prawdy.
Pozdrawiamy SBA Flex Tilburg
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-02-21 11:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszedłem właśnie na stronę SBA Euro, jest tam piękne nadgryzione jabłuszko z nazwami stanowisk, kolorowe, obok wielki napis JOBS! Czyli niby w tłumaczeniu prace, ale jakby się zastanowić, to logo apple, ta stara wersja, nie wiem czy to aluzja, czy ściągnęli bez wiedzy...
zdjecie uzytkownika
Sancho - 2014-02-23 13:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam o jakich kosztach wyrobienia numeru BSN państwo mówią? Za nadanie takiego numeru nic się nie płaci. A lekarz, skoro wizyta się nie odbyła to żądnych kosztów nie było. Słaba próba mydlenia ludziom oczu. Na wlasnym przykladzie, mogę powiedzieć że jest to agencja którą lepiej omijać z daleka.
zdjecie uzytkownika
Sba Flex - 2014-02-24 09:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sancho - 2014-02-23 13:37:12]:
Witamy Pania ponownie. Za numer BSN istotnie nie placi sie nic jednak zanim syn otrzymal takowy my jako agencja pracy musielismy dokonac spotkanie w Urzedzie Gminy nastepnie dowiezc syna z lokacji do Urzedu. Dla nas to zaden klopot , ale prosze nie oczerniac nikogo. Uprzedzamy wszelkie Agencje Pracy przed takimi osobami , ktorzy przyjada a za 3 dni uciekna do innego kraju lub innej Agencji. My poszukujemy osoby kompetentne. Pozdrawiamy SBA Flex.
zdjecie uzytkownika
Dz - 2014-02-28 00:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sba Flex - 2014-02-24 09:15:52]:
Sba Flex. Poziom waszej wypowiedzi oraz znajomoscc jezyka ojczystego jest porazajaca. Tragedia.
zdjecie uzytkownika
wozkowy - 2014-02-28 22:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barrym - 2014-02-14 14:20:23]:
na magazynach sie jezdzi wozkami. nie umiesz jezdzic, znajdz sobie inna branze a nie licz na to ze nagle praca sie znajdzie. powodzenia
zdjecie uzytkownika
SBA Flex - 2014-03-01 08:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dz - 2014-02-28 00:14:53]:
Szanowny uzytkowniku DZ - uwazamy , ze wieksza tragedia jest ocenianie innych a takze to, ze ludzie sa wobec siebie podli - czlowiek czlowiekowi wilkiem.....
zdjecie uzytkownika
Sancho - 2014-03-03 12:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Magazynach jeździ się na wózkach zgadza się, ale rodzajów wózków też jest kilka. Jeśli umawiam sie na pracę na wózek czołowy, a okazuje sie że mam pracowc na bocznym, bez doświadczenia, a wymogiem jest doświadczenie to chyba coś tu nie gra. Ale kolega wózkowy najwyraźniej tego nie rozumie.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-03-03 16:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem napisać swoją opinię ,bo gdy ja chciałem wyjechać poprzez tą agencję nie mogłem nic znależ ,więc może komuś pomogę.Pracowałem w Holandii przez kilka miesięcy, miałem to szczęście, że przez cały ten czas miałem tam pracę.Jeżeli chodzi o wypłaty faktycznie były na czas, tak samo jak wakacyjne nigdy nie było z tym problemu.Mieszkałem w klasztorze ,warunki mieszkalne biedne ,a kasa którą się za to płaci cholernie wysoka.Jeżeli chodzi o kordynatora ,to akutar nie mogłem narzekać.Prawdą jest też to,że byli ludzie którzy tam siedzieli parę tygodni bez pracy albo szli 1,2 dni w tygodniu wszystko zależy jak trafisz.Dużych pieniędzy nie ma, czasami można dorobić nadgodzinami.Podsumowując formalnie ,wypłacalnie firma naprawdę ok kordynatorzy rownież idzie się dogadać jeśli chodzi o minusy fatalne warunki mieszkalne za które płaci się duże pieniądze,niskie stawki na godzinę no i co najgorsze czasami brak pracy.Prawdą jest że komu zalezy na pracy nie patrzy na nic woli jechać niż zarabiać w polsce grosze ,ale lepiej wiedzieć wcześniej co możemy tam zastać na miejscu.
zdjecie uzytkownika
Scuba Diver - 2014-03-04 00:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masakra,żenada, cyrk na kółkach. Przestrzegam każdego przed wyjazdem z tym biurem. Lokacja Loenen to jakaś porażka totalna i śmiech na sali. 100 osób w kupie. Ćpuny, chlory, krzywe ryje, po prostu żal normalnych ludzi, których udało mi się tam spotkać. Praca - nieporozumienie totalne - UWAGA order pickerzy, którzy jadą na Tiel - popłoch, brak organizacji i kontaktu z przełożonymi. Totalna wyjebka na wszystko. Jak dobrze nie pofutrujesz, nie będzie normy - przedmioty ważące ponad 40kg, każą zapierniczać jak niewolnicy. Zarobki - proszę Was, litości. Brak słów.
Odradzam wszystkim, którzy się zastanawiają. Pokój Bracia i Siotry :)
zdjecie uzytkownika
kolezanka - 2014-03-20 13:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ania - 2013-05-02 11:40:40]:
powiem tak: ja z firma nie mialam poczatkowo problemu! zaczelo sie dopiero przed swietami kiedy chcialam jjechac do domu . pojechalam do Holandi w pazdzierniku a niestety musialam wracac juz w grudniu. bo bardzo rozsadny Pan kordynator , z ktorym rozmawialam o wyjezdzie zapewniel mnie ze nie ma zadnego problemu ze moge jechac i wracac po swietach do pracy ze wszystko w porzadku bedzie a nie wszystko poszlo zgodnie z planem ! po swietach nic nie wiedzialam ze mam nie wracac . wiec spokojna ze mam prace i wypoczeta wrocilam ... niestety nie maialam nawet gdzie mieszkac kordynator nie odbieral telefonu a w biurze nie chcieli ze mna rozmawiac.. nie wiedzialam co mam robic na szczescie mieszkalam u mojego kolegi ktory tam byl . i prubowalam cos zdzialac niestety sie nie udalo musialam wracac i na darmo stracilam przez nich pieniadze i czas. a co najgorsze z winy kordynatora to sie stalo on nie poniusl zadnych konsekwencji a ja zostalam oszukana przez nich.jak pisalam nie mialam gdzie mieszkac ze nawet zdarzyly sie dni ze siedzialam caly dzien w samochodzie bo w pokoju ktorym on mieszkal nie moglam byc ... takze nie polecam rozmow z kordynatorem (usunięte przez administratora) bardzo sie zawiodlam i przekonalam ze nie mozna ufac ludziom . najlepiej zalatwiac wszystko w biurze osobiscie z Paniami one sa bardzo mile i uczciwe wiedza o co chodzi szczerze powiem ze mnie ani razu nie oszukaly ... o co poprosilam to mialam .
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-17
Żródło: Gowork.pl
Thiel
( )
SBA Euro Sp. z o.o. została założona w 2000 roku i jest powiązana kapitałowo z holenderską spółką SBA Euro BV – obecnie pod nazwą handlową SBA Flex. Polski oddział SBA Euro jest agencją zatrudnienia wpisaną do rejestru agencji zatrudnienia pod numerem 520. Zajmujemy się rekrutacją i selekcją pracowników poszukujących pracy w Polsce i zagranicą. To właśnie SBAFlex jest głównym pracodawc
zdjecie uzytkownika
SBA Flex Tilburg - 2014-03-20 13:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolezanka - 2014-03-20 13:06:05]:
Szanowna Pani Dario J.
Uzyskala Pani urlop do Polski natomiast o powrocie nie bylo mowy. Aby powrocic do pracy nalezy uzyskac potwierdzenie z Naszych Biur SBA Flex lub SBA Euro znajdujacych sie w Polsce. Takowego Pani nie miala.Zwlaszcza, ze nalezala Pani dpo pracownikow ukladu zbiorowego fazy A. Mimo to postanowila Pani przyjechac z bratem i u niego nielegalnie zajmowac lokalizacje w Boxtel, co jest niedopuszczalne. Zalozenie bylo takie : jedzie Pani na urlop na wlasne zyczenie, ale nie dawalismy Pani gwarancji powrotu.Sam przyjazd bez potwierdzenie uznajemy za nierozsadne. Ponadto biuro Pracy SBA Flex nie bylo zadowolone z Pani pracy i to bylo glownym powodem nieprzedluzenia Pani umowy o prace. Pragniemy przypomniec , iz SBA Flex czyni duzo dla swych pracownikow (koordynator zabral Pania z siedziby firmy i zawiozl pod sam dom, bo zle sie Pani czula) Prosimy na przyszlosc dokladnie wypytac sie jak wygladaja precedury w danym zakladzie pracy. Niemniej jednak dziekujemy za wspolprace i zyczymy Wszystkiego Dobrego.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-04-01 13:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o tę agencje pracy moim zdaniem pracuje się tam głownie na nich nie dla siebie to po pierwsze. Po drugie bedą wmawiać że praca się skończyła lub się nie nadajemy a w rzeczywistości człowiek sie stara jak może by coś sobie zarobić. Następna rzecz te pożal się mieszkania za taką cene jaką za nie ściągają mają niezłe wczasy zapewnione dla siebie , człowiek siedzi bez pracy 2-3tyg a potem 1-2 pracy i co z tego ma nic wielkie nic . NIE POLECAM !!!!
zdjecie uzytkownika
MIKO - 2014-04-07 09:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWAŁEM PRZEZ RÓŻNE BIURA I NIE POLECAM JEDNO Z NAJGORSZYCH
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-04-16 08:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.Do pracy przez SBA wyjechałem na początku stycznia.Mimo tego że czytałem negatywne opinie na temat tej agencji,zdecydowałem się wyjechać gdyż sądziłem że mi się uda.Na miejsce przyjechaliśmy o czwartej rano-na torbach w mrozie czekaliśmy do godziny dziewiątej aż ktoś łaskawie przyjedzie i otworzy biuro aby podpisać umowy.Następnie zostaliśmy przetransportowani do miejsca zamieszkania czyli do klasztoru albo jak kto woli byłego szpitala psychiatrycznego.Przysięgam że ludzie którzy mieszkali na górze mieli całe stoły zastawione w lekach-nawet jedzenia nie trzymali w lodówce,gdy się mówiło para szła z ust-ogrzewanie włączane od 3-5 rano.Co jak co ale żeby oszczędzać kosztem czyjegoś zdrowia?.Grzyb na ścianach ale nie
wszędzie.Jeżeli chodzi o ludzi to znaleźli się normalni.Natomiast większość to alkoholicy ćpuny i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bójki i zero swobody.Teraz trochę o pracy.Ja pojechałem zarobić więc dałem z siebie wszystko i pracowałem przez 10 tygodni.Większość ludzi natomiast przyjechało na wczasy a nie do pracy dlatego wyspać się w ciszy było ciężko.Rekrutacja po prostu ogromna.Ludzie co tydzień przyjeżdżają i wyjeżdżają.Siedzą bez pracy i wracają.Nie ma godzin dla pracowników, pracy dla ludzi którzy siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ludzie wciąż przyjeżdżają.Słowacy u siebie w kraju płacą po 300E za załatwienie pracy,przyjeżdżają i wracają bez niczego.Za zatrzaśnięcie klucza w aucie i za fatygę ze strony firmy jeżeli chodzi o dowóz kluczy zapasowych (12km) 100 E kary.Ludzie jadą tam po to aby utrzymywać tych darmozjadów którzy mają na wszystko wyjEbane i wożą się drogimi samochodami.Zero zainteresowania.Legalny przekręt.Proszę was.Nie jedźcie przez tą firmę,nie dajcie się nabrać.Mam nadzieję że chociaż jedna osoba weźmie sobie do serca to co napisałem i skorzysta z innej formy bo naprawdę jest wiele agencji.Jeżeli ma ktoś jakieś pytanie- bestia.997@interia.pl-na życzenie mogę podać nie jeden numer do ludzi którzy tam byli i potwierdzą co do literki to co napisałem powyżej.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SBA Euro - praca za granicą
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x