Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SBA Euro

zdjecie uzytkownika
ufo - 2015-03-04 11:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o opinie o pracy w neijmegen aalten
zdjecie uzytkownika
drek - 2015-03-14 21:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz wygląda praca dla SBA Euro w Holandii? Ta pomoc w organizacji transportu za granicę poelga na wskazaniu jakiegoś przewoźnika, czy sami organizują transport? Ile w ogóle taka podróż kosztuje, bo pewnie nie jest jak za jeden uśmiech. Jak tez wygląda możliwość zjazdów do polski? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-03-18 20:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem dla sba 3 lata 2007-2010 to były dobre lata, samochody jeszcze bez czipów gps i ogolnie w miare dobra atmosfera, nie liczac wybaczcie -odpadów -ktore przyjechały aby pic, palic i awanturowac sie ale przezyłem i jednak z biegiem czasu miło wspominam ten czas.Teraz jednak od 3 lat pracuje w Bawarii na bardzo przyzwoitych, dobrych warunkach,czyli dobra pensja i samodzielne mieszkanie plus auto firmowe do pracy i do domu.Zatem przemyslcie dwa razy czy nie warto za pracą isc do Bawarii? moim zdaniem warto zarobki wieksze, koszty utrzymania zdecydowanie nizsze a i jedzenie zdecydowanie lepsze.
zdjecie uzytkownika
Anthony - 2015-03-23 12:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jarek mozesz ogarnac prace w tej Bawarii??
zdjecie uzytkownika
rambo - 2015-03-27 10:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porazka sciagaja ludzi z pl i ludzie siedza bez pracy zestresowani w tym klastorze jak dla mnie jedna wielka porazka.
zdjecie uzytkownika
robin - 2015-03-29 15:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem o co masz w tej chwili pretensje @rambo. Ściągają ludzi do pracy , a jak już oni zachowują się po za miejscem pracy to już raczej nie powinno interesować agencji pracy. Moim zdaniem sama agencja w pełni wypełnia swoje obowiązki w stosunku do pracowników. Inną sprawą jest już to jak podchodzą do tego sami pracownicy
zdjecie uzytkownika
maly1 - 2015-04-05 15:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pracowac jako spawacz prosze o jakis wpis czy warto przez sba tam pracowac
zdjecie uzytkownika
rambo - 2015-04-09 13:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pretensje bo sciagaja ludzi do pracy a potem juz na miejscu okazuje sie z tej pracy niema lub trzeba czekac 2-3 tyg z czego pracujesz 2-3 dni w ciagu tygodnia i pracujesz tylko na klasztor czy to jest normalne chyba nie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-04-13 12:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2015-03-18 20:54:41]:
nie mają transpotru znaczy swojego, mają kogoś kto wozi ale to nie ich firma transportowa więc transport samemu lepiej ogarnąć
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-04-14 15:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to szkoda, bo myślałam że jednak mam szansę u nich zostać kierowcą. no ale też nie mam pewności czy by mnie przyjęli, bo wiadomo jak się w polsce traktuje kobiety za kółkiem
zdjecie uzytkownika
nist - 2015-04-28 21:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze, że teraz mają sporo ogłoszen pracy, mnie nawet zainteresowało stanowisko pakowania mleka w proszku. Może ktoś był i jest w stanie je polecić? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Przemo121 - 2015-05-07 10:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy mój kumpel był to miał przewalone, około 30 osób przyjechało na miejsce z czego około 25 zaczęło pracę w 2 tygodniu pobytu po 2-3 dni tygodniowo. Kumpel szybko się zmył i znalazł pracę na własną rękę ale znał język angielski bardzo dobrze i średnio niemiecki. Jeżeli nie znacie języka w stopniu dobrym to nawet nie myślcie o wyjeździe przez tą firmę.
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-05-13 19:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam z chłopakiem ofertę pracy dotyczącą pracy przy mięsie na produkcji. Mógłby ktoś napisać czy faktycznie ta praca jest? Czy po przyjeździe okaże się, że będziemy bezsensownie siedzieć bezrobotni? Po przeczytaniu wyżej zamieszczonych postów, nie uśmiecha się wyjeżdżać więc proszę o jakieś bieżące informacje co się dzieje w tym Tilburgu?
zdjecie uzytkownika
Kasia i Tomek - 2015-05-15 10:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy którzy wybierają się do pracy przy mięsie w miejscowości Boxtel szczerze odradzam! Warunki mieszkaniowe straszne, syf, kila i mogiła. Wspólne łazienki, toaleta i kuchnia. Praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciężko coś odłożyć, pracowaliśmy we dwoje, ale ciężko było coś odłożyć, na dwóch nasze przelew to ok 200 euro tygodniowo. Tragedia, oszukują na godzinach i ściągają za byle co z tygodniowe, niby pomylkowo ale potem trzeba się prosić i korektę. Nie polecam i odradzam.
zdjecie uzytkownika
Reset - 2015-05-20 12:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, piszę tego posta żeby każdy kto chce podjąć pracę w NL przez tę firmę wiedział, że po prostu nie warto..
W Polsce w biurze, wszystko było w porządku - zapewnienia itd. ogólnie wszystko 'cacy'.. Zaczęło się od tego, że robotę miałem zacząć zaraz po przyjeździe a w końcu czekałem tydzień, miałem mieszkać w Tilburgu i pracę też mieć w tym mieście, mieszkam 120km od zakładu w którym pracuje żeby być na 7 rano muszę po 5 wyjechać..
Mieszkam w lesie, w 'hotelu pracowniczym' (usunięte przez administratora) Jestem dorosłym człowiekiem, a gniotę się w pokoju z kumplem - mamy piętrowe łóżko i dwie wnęki bo szafami tego nazwać nie można - co najlepsze są bez drzwi..
Przyjechaliśmy żeby pracować przy 'mleku w proszku' a robimy całkiem przy czymś innym a wymagają od nas dużo pracujemy prawie jak nieludzie...
Kary jakie chcą nakładać na ludzi np. za 'pozostawienie otwartego okna na dłużej niż 30 min' są co najmniej śmieszne.. Podam przykład pewnego chłopaka - wstaje o 5 żeby na 7 być w zakładzie w Helmond, pracuje do 20;15 - powrót 2 godz i o 23 ma jechać prawie 2 godz na rozładunek UPS w Tilburgu!
(usunięte przez administratora) Godzin miało być 38-40 a ucinają tak, że dojazd do pracy zajmuje nam więcej niż sama praca - np. od poniedziałku do środy od 16;30 do 20;15 (11h w 3 dni) z tego dojazd w dwie strony zajmuje nam ponad 3,5 godziny (dłużej jedziemy niż pracujemy)!
(usunięte przez administratora)
Naprawdę nie polecam tej firmy, odradzam w 99%!!
zdjecie uzytkownika
Nigdywięcej - 2015-06-01 12:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcesz stracić czas i pieniądze?Jedź.
Gorszego syfu niż ta agencja nie widziałem.
W ogóle jechać do NL to głupota,bardzo ciężko o pracę,a Polaków mnóstwo. SBA kłamie,że jest praca.Po przyjeździe czekaj sobie na telefon,że masz iść do pracy. Ja czekałem 3 tygodnie i bez odzewu.
Nie wiem,w jakim celu SBA ściąga Polaków,skoro pracy NIE DOSTAJĄ.
Ale oni majá to w d...

zdjecie uzytkownika
greg - 2015-06-06 23:39:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Tez tam pracowalem 1999 przez 3 lata
zdjecie uzytkownika
Greg - 2015-06-06 23:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracowalem po 60 godzin tygodniowo
Dojazd do pracy na roweze
Ale dalo sie zarobic
A wiec powodzenia
zdjecie uzytkownika
Caroline06 - 2015-06-19 20:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
A czy ktoś może pracował przy zbiorze jabłek i gruszek przez firmę SBA Euro? Zastanawiam się nad wyjazdem do tej pracy w te wakacje i zależy mi na jakichkolwiek świeżych informacjach.
zdjecie uzytkownika
zbiory - 2015-06-21 14:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeździlem i bylo git miałem 3-4 tyg zawsze chociaż były osoby co tylko 2 tyg robili, godzin sporo bo robi sie po 8,5-10h dziennie nie liczac przerw w zalezności od sadu, wypłaty 275-350 euro tygodniowo, warunki mieszkaniowe wiadomo jak sie trafi ale tragedii nie ma, dojazd do pracy długo czasu zajmuje bo możesz miec i z 120km do pracy no i agencja ma deficyt nawigacji więc jeśli jest szansa ze bedziesz kierowcą to weź własną jeśli masz; co jeszcze praca lajtowa strasznie jak jest pogoda, jak pada deszcz to przej***ne okrótnie, kambodża jakaś; jest szansa bo tak sie zdarzyło ze praca na sadzie były 3 dni ale agencja wsadzala na ziemniaki czy cos zeby 2 tygodnie były bo zobowiazuje sie na 2-4 tyg dac ci prace i z tego sie w miare wywiazuje
hmm licz ze mozesz przyjechac i tydzień na prace czekać ( pierwszy solaris bedzie -25 euro) bo za ubezpieczenie wezmą ale praca w koncu bedzie, koordynatora polecam Marka, bardzo wporządku człowiek
zdjecie uzytkownika
luks - 2015-06-21 19:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszcie, gdzie dokładnie pracowaliście przez sba euro, bo opisujecie warunki u ich klientów, a nie w samej agencji. Teraz poszukują i na zbiór pomidorów i pracowników produkcyjnych, inne branże także są np. stolarz, pracownik zakładu mięsnego. Widac, że faktycznie zależy jak się trafi skoro jedni dojeżdżają rowerem, a drudzy autem 120 km...
zdjecie uzytkownika
lidka - 2015-07-04 10:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Z chłopakiem przyjechaliśmy do Holandii jakieś dwa tygodnie temu. Przez firmę SBA. Nie chcieliśmy korzystać z tej firmy, ale zależało nam na czasie i pomyśleliśmy, że może jednak to co piszą, w dużym stopniu nie pokrywa się z prawdą. Jednak muszę stwierdzić, że to co piszą na forach, to prawda. Po pierwsze chciałam jeszcze zaznaczyć, że nie polecamy przewożników Grand Tour Venus, z którym SBA współpracuje, nie przestrzegają przepisów, a w terenie zabudowanym, po "kocich łbach" zasuwa 150/h;/ strach jechać. No, ale po tym jak dojechaliśmy, po 15h w drodze, na miejscu byliśmy o 7 rano, a w klasztorze dopiero o 18;/. Mielismy pracować razem, ale jak się okazało, po 8h siedzenia w biurze, że jednak nie będziemy, mój narzeczony zostaje przeniesiony. Dla nich nie liczą się ludzie, tylko kasa jaką zarabiają dzięki nam. Zapowiada się, że chłopak cąły następny tydzień będzie siedział w domku. Ja mam szczęście, bo pracuje na słoninie i mam w miare stałą pracę. Na domiar złego wczoraj miałam dostać solaris, dostałam, ale pusty, tzn. nie naliczyli mi ani jednej godziny przepracowanej. A pracowałam od wtorku zeszłego tygodnia, codziennie po 8h;/. Babka z biura powiedziała, że jak najszybciej to załatwią, ale kasa będzie dopiero za 2 tygodnie. A warunki mieszkalne, masakra. Odradzam to biuro. My czekamy do końca miesiąca, spływamy stąd i bedziemy szukac czegoś innego. A co do ludzi, którzy pracują w sba, to komentować nawet nie chce. Jest tam pan kordynator od spraw transportu, wieśniak jakich mało. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zawiedzeni - 2015-07-06 14:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy, Chcemy wszystkim odradzić pracę w firmie SBA Euro. Kilka konkretnych faktów: NIE MA obiecanej jeszcze w Polsce pracy, kwatery są przepełnione a warunki panujące w nich to istna masakra. Ściągają mnóstwo nowych ludzi z Polski choć SBA nie ma co zrobić już z tymi którzy są na miejscu, w biurze jak zwykle kompletny chaos, obsługa miła jedynie w dniu przyjazdu potem już tylko gorzej, jak pisali inni powyżej pół dnia musisz spędzić w biurze zanim wywiozą cie na jakąś zatęchłą norę. Winny zawsze jesteś ty i nikt inny, nie słuchają żadnych tłumaczeń. Zachorujesz, zasłabniesz, musisz liczyć się z tym, że biuro nie pomoże tylko wyśle Cię od razu do Polski. Jeśli masz problemy mieszkaniowe, ze wspólokatorami usłyszysz, że sam jesteś sobie winien lub sami tworzymy sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] O pracy dla par też zapomnijcie.
PS: Nie jestem jakimś roszczeniowym tłukiem, pracuje za granicą już któryś raz dobrze znam angielski wiem jak wygląda praca a nie wegetacja za granicą, z końcem tygodnia wynoszę się z tego syfu. Nie dajcie się oszukać obietnicom biur w Polsce. Pozdrawiam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-06-25
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
SBA Euro Sp. z o.o. została założona w 2000 roku i jest powiązana kapitałowo z holenderską spółką SBA Euro BV – obecnie pod nazwą handlową SBA Flex. Polski oddział SBA Euro jest agencją zatrudnienia wpisaną do rejestru agencji zatrudnienia pod numerem 520. Zajmujemy się rekrutacją i selekcją pracowników poszukujących pracy zagranicą i w Polsce. To właśnie SBAFlex jest głównym oferentem pracy w
zdjecie uzytkownika
ryja - 2015-07-22 23:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SBA Euro rzeczywiscie ma ograniczenia w nawigacji i te dojazdy moga byc meczace ale w suei wiekszosc osob jedzie tam sobie dorobic wiec kazdy kto wyjechal malo kiedy mial zakwaterowanie blisko. sama aktualnie chce pojechac na wyjazd jako pracownik produkcyjny za granice i cieszy mnie to ze nie musze sie mimo wszystko martwic o zakwaterowanie oraz transport z polski do holandii. generalnie polecam.
zdjecie uzytkownika
Yolo - 2015-07-28 17:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeden wielki chłam i dziadostwo. Loteria jakich mało: może ci sie przyfarcić i dostaniesz prace a moze byc tak ze pomimo zapewnien w Polsce nie bedzie dla ciebie pracy. Moze sie okazac tak ze przychodzisz pierwszego dnia do zakladu, podchodzi do ciebie szef i mowi ci: "sorry, this is a little misunderstanding... I don't need you. Go and talk with SBA because you will not work here. Sorry"... NIE POLECAM
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SBA Euro
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SBA Euro?
Zadaj pytanie
alert