Express People

Katowice

Opinie o Express People

bartek 2017-01-04 16:10
/jak z jezykiem
2
roksi 2017-01-04 19:42
Jedzie ktos na slowacje teraz w niedziele
były 2017-01-05 13:00
Brak konkretów i dokładnych informacji w biurach w Polsce.A hotele to jak hotele robotnicze.
jamesc 2017-01-05 18:08
Hey tak ja jade a co wiesz cos wicej
MatusiKilluminati 2017-01-10 04:42
Warto jechać ? :)
4
elek 2017-01-11 03:58
o co chodzi z tym pakietem fitness lub rodzinny ? jakaś siłownia na hotelu jest wie ktoś?
Express People 2017-01-11 14:30 [pracodawca]
Dzień dobry,
niestety nie oferujemy "pakietów fitness" ani "pakietów dla rodziny".
Pozdrawiamy
1
oskar 2017-01-11 23:20
jak bedziesz mieszkal w libercu to sa 4 silownie kosztza caly miesiac ok 700koron to niewiele praca w denso okej
Ccc 2017-01-12 15:05
Jechał ktoś przez biuro w Kielcach? Moje Cv do fabryki na Cnc wysyłają już 3 razy tłumacząc się ze coś zostało przeoczone:0 Na meila odpowiadają co drugi dzień? Zawsze po 14!(odjebie dwa meile na koniec zmiany i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mam pytanie czy zawsze to tak działa? Wszędzie? Brak jakiegokolwiek kontaktu z ich strony.
Express People 2017-01-12 16:40 [pracodawca]
Dzień dobry,
osobiście analizuję wszystkie CV na stanowiska specjalistyczne oraz przesyłam je do pracodawcy. Odpowiedź na zapytanie może trwać nawet do miesiąca czasu, zależnie od pracy wewnętrznego HR.
Proszę o cierpliwość, jeżeli koleżanki z Kielc otrzymają odpowiedź, to na pewno przekażą ją Panu bezzwłocznie.

Pozdrawiam
zniesmaczony 2017-01-17 11:43
Próbowałem się z Wami skontaktować z 3 nr o każdej porze, ale ani razu nikt pod tym numerem 537 605 409 nie odebrał. Co to ma być? ile można , widać że wam nie zależy na porządnych ludziach
1
Express People 2017-01-17 12:16 [pracodawca]
Dzień dobry,
bardzo nam przykro, że nie udało się Panu z nami skontaktować. Proszę próbować również pod innymi numerami 665 777 031, 577 363 860.
Nasi rekruterzy odbierają połączenia od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00, lecz jeżeli są w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej, kontakt może być utrudniony.
Pozdrawiam
Kacper.00 2017-01-19 09:01
Czy wybiera sie moze ktos w ta niedziele 22.01.17 do Czech do miejscowosci Pelhrimov??
Karol22 2017-01-20 09:42
Na Cnc?
johny 2017-01-21 01:20
Ma ktos moze jakies informacje jak wyglada praca w miejscowosci koprivnice?? stawka godzinowa i ogolnie fajnie jak by ktos wyopwiedzial sie o warunkach pracy itp
sir Alex 2017-01-21 09:41
chcialbym zasiegnac opinii o pracy w firmie Conteg w Pelhrimovie.
rrrrrrrrrrrr 2017-01-21 20:03
zarobki możesz sprawdzić na ofertach w czechach, wystarczy, że wpiszesz "Prace Conteg Pelhrimov" tam masz podane zarobki brutto. Tu wiednieje na montażu 17000 - 20000 brutto. Agencja nie może ci dać mniej niż fabryka macierzysta. Pamiętaj, że zarobki są podawane brutto. Możesz je przeliczyć korzystająć z kalkulatora wypłaty w Czechach "mzdova kalkulacka" w google. Wez pod uwagę ile odliczają za zakwaterowanie i inne pierdoły, o to się od razu dopytaj. Jak ci zaproponują mniej niż na ofertach w Czechach, od razu wiedz, że chcą cię wydymać :-)
2
Paula- Wlkp 2017-01-29 17:51
hej ja mam wyjedzac 5.02.2017 ale widze ze raczej nie wyjade bo psychicznie moge nie wytrzmac ja z alkoholikami z dalala od nich . Wiec niewiem czy czechy przez te firme czy co innego tylko ze ja juz dalam wypowiedzenie w obecnej firmie wiec niewiem co mam robci
1
Krzyś 2017-01-31 16:06
Radzę dobrze się zastanowić mówię pracą w samej Skodzie ok. Ale nic po za tym.
2
Zenek 2017-02-06 08:54
Mi się tutaj podoba. (usunięte przez administratora)
2
on 2017-02-12 08:44
odradzam tą agencję, (usunięte przez administratora)
1
mol 2017-02-12 22:29
Dlaczego? Napisz cos wiecej
F.K 2017-02-13 05:46
(usunięte przez administratora) oferują umowę o dzieło na 300h ze stawką 10 tyś koron brutto,czyli 1600zł brutto,za takie pieniądze nawet miesiąca nie przeżyjesz w CZ,druga sprawa za wszystko pobierają opłaty,dają kary finansowe za byle co,praca jest 6 dni w tygodniu po 12 h,to policz sobie ile musisz przepracować h za te 1600zł brutto,umowa jest tak skonstrowana że nie ważne ile godzin przerobisz a zawsze dostaniesz te 10tyś kc brutto,ponieważ w CZ umowa o dzieło może być tylko do 10 tyś koron,jeżeli przekroczy tą kwotę to oni muszą już odprowadzać zus i inne potrącenia,a tak to tylko podatek odprowadzą,druga sprawa wypłatę masz dopiero po 2miesiącach pracy!!!zaczynasz pracę od 1 lutego to wypłatę masz w 25 marca!! (usunięte przez administratora)
4
mol 2017-02-13 12:24
A w jakiej pracy byleś, i w jakiej miejscowości ?
Niko 2017-02-14 09:47
A kiedy tam byłeś? Mam tam znajomego, chciałem dojechać, ale coś nie ma ostatnio wyjazdów tam.
Express People 2017-02-16 14:27 [pracodawca]
Dzień dobry,
bardzo mi przykro, że nie był Pan zadowolony, ale proszę nie oczerniać pracodawcy, który Panu nie przypadł do gustu. Większość co Pan piszę to stek bzdur. Wielokrotnie już to wyjaśniałem, ale jeżeli komuś brakuje dalej odpowiedzi - wyjaśnienie poniżej (dotyczy to tylko i wyłącznie oferty pracy w Pardubicach i Kutnej Horze):
- umowa o dzieło do 300 godzin, później umowa o pracę,
- stawka oferowana na miejscu to 65 CZK netto podstawa + 20 CZK netto dodatku za wydajność i frekwencję,
- wynagrodzenie jest płatne do ostatniego dnia miesiąca za miesiąc poprzedni. Oznacza to, że wynagrodzenie np. za styczeń otrzymamy na koniec lutego. Każdy z pracowników jest o tym informowany, podpisuje umowę, więc nie rozumiem Państwa toku myślenia. Jeżeli ktoś nie godzi się na takie warunki to wystarczy odmówić podpisania umowy i podjęcia zatrudnienia.
- odniosę się do "tego syfu". Powtarzam po raz kolejny z rzędu, że o hotel i atmosferę na nim PRACOWNICY DBAJĄ SAMI. Jesteśmy agencją pracy, nie biurem podróży.
- kwestia normalności jest sporna. Oferta pracy jest dla każdego. Wszyscy pracownicy mają jasno przekazywane warunki zatrudnienia. Podczas wyjazdów nie spotykam się z negowaniem tych warunków. Pytanie klucz, dlaczego byli pracownicy piszą negatywne opinie, a aktualnie pracujący nie?

OD siebie dodam, że nie akceptujemy przychodzenia do pracy pod wpływem alkoholu. Przyjście do pracy w stanie wskazującym na spożycie kończy się dyscyplinarnym zwolnieniem z pracy. Nie można mieć wówczas do nas pretensji.

@demotywator
Cenimy sobie wszystkie opinie - również negatywne. Jednak pamiętajmy o kulturze wypowiedzi. Nie akceptujemy wulgaryzmów oraz opinii niepopartej konkretnymi argumentami. Każdy może wejść sobie na forum i napisać negatywną opinię, również bez wcześniejszej współpracy z danym pracodawcą. W dodatku absolutnie nie akceptujemy podszywania się pod naszą firmę - tego typu posty nie mają prawa być wyświetlane.

Pragnę również przypomnieć, że działamy już od ponad 10 lat w Polsce, a każdego roku pośredniczymy w ponad 1000 zatrudnień. Pracując z ludźmi bardzo ciężko uniknąć negatywnych opinii. W dodatku weźmy pod uwagę, że bardzo rzadko pisze się pozytywne opinie - proszę przejrzeć również fora innych agencji, pracodawców. Regularnie przechodzimy wewnętrzne oraz zewnętrzne audyty, mające na celu weryfikacje naszej pracy, wiarygodności, zgodności naszej działalności z prawem. Regularnie również (raz w miesiącu) jesteśmy kontrolowani przez Państwową Inspekcję Pracy, mimo iż nie jesteśmy pracodawcą w Polsce (tylko pośrednikiem). W ciągu całego okresu naszej działalności (przypominam, że w Polsce istniejemy od 2006 roku)nigdy nie otrzymaliśmy negatywnej opinii od organów administracji państwowej.

Mam nadzieję, że wyczerpałem temat.
Pozdrawiamy serdecznie
Zespół Sk Expres
2
demotywator 2017-02-16 15:56
Kochano Agencja Express People, ani razu nie napisałem wulgaryzmu, przedstawiłem fakty, które zostałem na miejscu, nic po za tym. Jeżeli słowo "oszust" traktują Państwo za wulgaryzm, to przyznaję się do wulgarnych wypowiedzi. Moje posty były wielokrotnie kasowane z tego forum, jak również posty wszystkich niezadowolonych osób, uważacie Państwo to za uczciwe stosunki ?. Dla mnie jest to zwyczajnie nieuczciwe podejście. Chcecie aby ludzie u was pracowali, to niech wasi pracownicy mówią "CAŁĄ" prawdę. Pracowałem w Czechach przez różne agencję pracy, ale nigdy się nie spotkałem z czymś takim jak wasza umowa o dzieło na 300 godzin, jest to tylko dla naiwnych, a później dziwicie się, że ktoś negatywa napisał.
Nadal nie odpowiedzieli Państwo na moje zasadnicze pytanie: Dlaczego o waszej agencji piszą jako o oszustach i wyzyskiwaczach polskie media ? Powiedzmy, że na resztę pytań odpowiedzieliście.

demotywator 2017-02-16 16:40
odnośnie podszywania się pod waszą firmę, to w ogóle nie wiem o co kaman.
Express People 2017-02-16 18:30 [pracodawca]
Szanowny Panie,
odpowiedziałem już na wszystkie zarzuty - dodam, że kilkakrotnie. Z mojej strony wyjaśniłem już wszystko i temat został wyczerpany.
Nigdy nie doszły do nas informacje o tym, by nami interesowały się media.
Prosimy, aby każda opinia była poparta argumentami. Opinie bez konkretnej argumentacji nie będą akceptowane.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres
demotywator 2017-02-16 20:21
nie można tu wklejać link z adresem strony ale wystarczy wkleić do wyszukiwarki google: "Praca w Foxconn w Pardubicach tylko dla naiwnych"

Właśnie ten artykuł wyjaśnia wszystko o Państwa firmie :-)

Pozdrawiam
1
Express People 2017-02-17 08:37 [pracodawca]
Szanowny Panie,
z przyjemnością przeczytałem ten artykuł. Polecam przejrzeć dokładnie wiadomość. To nie są - jak to Pan określił - polskie media. Jeżeli tak by było, to ja również jestem reporterem / redaktorem / dziennikarzem, bo osobiście dodaję tam artykuły nt. różnych wydarzeń i produktów. Polecam zasięgnąć informacji o autorze.

Druga sprawa, jeżeli czytałbym Pan uważnie moje odpowiedzi to na pewno zauważyłby Pan, że odpowiadałem na zarzut dot. tej opinii. Proszę również spojrzeć na datę. Aktualnie mamy rok 2017, a od tamtego czasu wiele się zmieniło - o czym również odpowiadałem.

Temat ten zamykam i więcej do niego odwoływać się nie będę. Jeżeli moja odpowiedź Pana nie satysfakcjonuje, to zapraszam do jednego z naszych biur. Porozmawiamy.

Pozdrawiamy
Sk Expres Sp. z o.o.
Malolat 2017-02-20 13:45
Cześć jestem z tej firmy aktualnie w Jabloncu i czekam 10 dni aby pojsc do pracy i dupa dalej siedzę bez pracy musiałem dzwonić do mamy żeby mi gotówkę wyslala bo nie miałem za co przeżyć firma wogole nie jest ogarnieta a m koordynatora czekamy czasem po 5 h żeby coś załatwić jakąś masakra
Express People 2017-02-20 14:12 [pracodawca]
Dzień dobry,
żaden z pracowników nie kontaktował się z nami w tej sprawie.
Proszę o kontakt z naszym biurem pod numerem telefonu, który otrzymał Pan od rekrutera.
Gdy dowiemy się tylko szczegółów to sprawę natychmiast wyjaśnimy.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres
wkm 2017-03-04 21:19
pracował ktoś jako operator cnc? warto? jak dużego doświadczenia wymagają? w ogłoszeniu brak informacji, dopiero wymagane w ogłoszeniu na ustawiacza, ile faktycznie da się zarobić? no i jak zakwaterowanie? i co z językiem?
JOLO 2017-03-07 20:18
Chciałbym zasięgnąć informacji na temat pracy przy montowaniu lamp w miejscowości Nowe Miasto nad Wagiem na Słowacji. Jak wygląda praca czy ok? czy normy wyśrubowane ze 3 Japończyków z całym szacunkiem dla nich nie dałoby rady? Czy zarobki zgadzają się z tym co mówią w biurze czyli ok 3000 NETTO? jakie warunki zakwaterowania? po ile ludzi na pokojach? Co ile i na ile wracacie do Polski?
Maciek 2017-03-10 01:10
Pracowałem w Pardubicach w Latach 2007 2008r i jakoś nie mam nic do firmy czy warunków pracy tam .Ja jestem zadowolony z pracy w tej firmie. Mam zamiar wrócić do niej ponownie.
Joanna 2017-03-13 14:24
Jesteście zainteresowani znalezieniem pracy za pośrednictwem firmy Express People? Zachęcam do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy. http://www.express-praca.pl/wolne-stanowiska/
... 2017-03-21 16:03
Stanowczo nie polecam tej '' agencji pracy '' mamy marzec zaraz kwiecień a PIT-u dalej nie mam.. Po wykonanym telefonie o godzinie 15:20 (tak udało się dodzwonić w końcu po hamskim odrzucaniu połączenia przez Panią rekruter) przekierowała mnie do działu administracji. Po wykonaniu telefonu dowiedziałem się że MUSZĘ NAPISAĆ PODANIE O PRZESŁANIE PITA DO SK EXPRESS! Kurde co za ludzie.. Wysyłać ludzi owszem ale tyle by było. Ogarnijcie się.. Bo NIE POLECAM WAS! Szkoda już mi nerwów.. Jak nie otrzymam pita od Was mam to gdzieś. Waszym obowiązkiem jest przesłanie rozliczenia rocznego a nie moim żeby go szukać cholera wie gdzie.. Tak więc wy za to bekniecie nie ja.
2
Express People 2017-03-24 10:09 [pracodawca]
Szanowny Panie,
jak był Pan informowany, firma rozlicza Pana w kraju, gdzie Pan pracował (Czechy, lub Słowacja) a co za tym idzie nie ma obowiązku wysyłać lokalnego odpowiednika PIT do pracownika. Wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Podpisywał to Pan podczas wyjazdu do fabryki. Jeżeli potrzebuje Pan rozliczyć się w Polsce to musi Pan napisać podanie o przesłanie rozliczenia. Innej drogi nie ma i każdy pracownik jest o tym informowany.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres
1
jabłkowy 2017-03-25 17:01
te oferty na stronie co są to wszystkie aktualne? cały czas 10 stanowisk wolne hehe?? ile się średnio czeka na wyjazd?
1
pix 2017-03-25 18:48
a jeżeli ktoś nie przejdzie treningu sprawnościowego to odsyłają do domu ?
Frahu 2017-03-28 21:36
Masz jakąś odpowiedź na swoje pytanie? Jestem zainteresowany praca i chcę wiedzieć coś wiecej
Nono 2017-03-29 09:07
Na adres email przesłałem prośbę o przesłanie zeznania rocznego wraz z adresem przesłania zeznania oraz kopia D. O. czy to wystarczy aby przesłać mi zeznanie?
Joanna 2017-04-10 10:22
@Zdychający pies o jakich sytuacjach wspominasz? Co działo się podczas Twojego wyjazdu?
Szukajacy pracy 2017-04-10 11:11
Chora agencja pracy , ogłoszeń daja opór , dzwonię trzy dni , wysyłam prośby o kontakt i nic .... Jak tak podchodzą na początku to co dopiero jak dadzą pracę . Żenada !
Joanna 2017-04-11 11:23
@Szukajacy pracy nadal nie uzyskałeś odpowiedzi? Sprawdź, czy masz dobry kontakt do firmy. Aktualne numery/maile znajdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,34586,0,0,znajdz_nas
Zdychający pies 2017-04-11 16:34
Sz.Pani jeżeli faktycznie interesuje Pani to co tu się dzieje za pośrednictwem tej firmy proszę przyjechać do Liberca i zobaczyć wszystko na własne oczy. Tego się na prawdę nie da opisać słowami. Słowa typu syf oszuści nie odzwierdziedlą sytuacji w jakiej znaleźli się nasi rodacy dzięki Sk expres.
4
Bozena 2017-04-19 14:20
Czytam i nie wierzę! !!!!! Samo kłamcy i obludnicy. Pracowalam przez trzy miesiace na Słowacji, zarabialam ok 650 euro na reke a podobno miałam coś 500 brutto w helli. I nas też były problemy z pijakami,zulami. Oni przyjeżdżają ino się napic a nie do roboty. Jak czytam te wasze komentarze to rzygac mi się chce,tak to jest jezeli człowiek nierozumny gdzieś jedzoe. Wszystkim się (usunięte przez administratora) wszystko należy a robić to nima komu. Polecam ta prace każdemu, Pani Eva złota kobieta, nawet dawała nam większe zaliczki jak trzeba było. Problemu z jakimś wolnym nie było, wypłaty na czas. Oczywiście skarzyli się na nią Ale to pacany , tumoki co nie chodzą do roboty i chcą zaliczki noooo ciekawe za co. Boże...jak to czytałam to krew mnie zalała.
1
Skorp 2017-04-23 19:00
Witam pracuje ktoś może w czechach na produkcji komputerach ?? Pjakie opinie sa
Skorp 2017-04-23 19:32
Itam pracuje ktoś może w foxconn
Zostaw swoją opinię o Express People - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Express People