Express People

Katowice

Opinie o Express People

Kokos23 2016-06-15 11:40:14
Witam pracowałeś przez ta agencje ? Bo mi proponują wyjazd do fabryki samochodów . Możesz coś powiedzieć konkretnie o nich ?
2
Dun 2016-06-25 21:23:03
Gdzie?
Wellick 2016-06-28 18:01:05
Witam. Ja mam pytanie odnośnie miejsca pracy. Express People zaoferowało pracę na stanowisku montera foteli do samochodów (Fabryka BMW). Zapewniają 2400zł netto (w przeliczeniu na nasze) 8 godzin pracy dziennie, darmowy dojazd, zakwaterowanie, posiłki w pracy. Moje pytanie brzmi, jak to się ma w rzeczywistości? Czy ktoś tam był? Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
I jak to wygląda z umową podpisywana na miejscu, w Czechach? Czy koordynator jest osobą kompetentną i będzie w stanie wytłumaczyć każdy aspekt umowy beż żadnej "ściemy"? Czekam na szybką odpowiedź, gdyż w niedzielę mam planowany wyjazd...
28
Maru88 2016-07-20 18:55:18
Ja pracuje już rok na Słowacji i nie narzekam, te 700 euro dostanę( dopiero 3 miesiącu, wcześniej to ok 500), zakwaterowanie mi płacą - żaden super hotel, zwykla jakas ubytownia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa ale jestbgdzie spac, do roboty mnie woza. Jak będzie tak dalej to zostanę, podobno w Czechach więcej się zarabia, ktoś pracuje? Może potwierdzić? Mógłbym się przeniesc
4
.... 2016-07-24 05:01:43
Pewnie jesteś jednym z nich,ale twój wpis i tak niczego nie zmieni,ta agencja już sobie dawno temu wyrobiła opinię i teraz już mało kto z nimi wyjedzie,a jeżei wyjedzie to zaraz wróci i oni nic z tego nie będą mieć....
4
karel 2016-08-02 17:13:57
Jestem tak samo kulturalny jam wasi "polskojęzyczni" koordynatorzy... Po polsku tylko przeklinać potrafią.... Jesteście bandą cwaniaków i złodziejskim ścierwem... Proszę powiedzieć co ja z Wami w Katowicach mam wyjaśniać, skoro Wy nawet nie wiecie że pracuję dla TPCA... Jak dzwoniłem to myśleliście ze pracuję w Pilźnie...bodajże w Lear... Tylko że Wy mnie przywieźliście do Pilzna, skąd na własny koszt musiałem dojechać do Kolina... A czy osobom co od dwóch miesięcy wysyłaliście na TPCA mówiliście że przez 2 tygodnie będą bez pracy? Tacy kokoty jesteście do pici uczciwi... Wasi koordynatorzy nas uczą przeklinać tylko. Mieli pomagać w banku i w ogóle być polskojęzyczni... A u nich polski to tylko k... Ch... I zero jakiejkolwiek pomocy... Warunki mieszkalne wyjaśnione były jako pokoje 2,3,4,6osobowe powinniście napisać że istnieje możliwość insektów, oraz ze są akceptowane zwierzeta(gryzonie)... Pani w biurze odważyła sie to porównać do polskiego akademika. Powiedzcie mi czy byliście kiedykolwiek na jakiejś ubytowni? Macie fajne ubytownie... Borki, Kutna hora chciałam się tam przenieść ale nie ma miejsc, a prawda jest taka że na lepsze Ubytownia idzie się w nagrodę za... Donosicielstwo... Dostałem ofertę mnie tam przeniosą jak podonoszę na kolegów... I tylko Polaków... I Wy mówicie o dobrej atmosferze pomiędzy pracownikami?
9
Karol P. 2016-08-09 08:39:20
Wydaje mi się że to jakiś jeden idiota wylewa falę tego hejtu, bo wypowiedzi karela, oszukanej, roni, Artura, Andrzeja są pisane w tym samym stylu. Jak ktoś się zgadza z tymi opiniami niech daje łapkę. Pracuję już prawie rok dla EP, i jedyny problem był właśnie z ubytownią. Chodzi o jasielską właśnie. Ale z chłopakami z pokoju utrzymywaliśmy czystość w pokoju, 3 rozmowy z koordynatorami i po 2 miesiącach dostaliśmy własne mieszkanie w normalnym standardzie! Co prawda trochę musieliśmy zainwestować w czyszczenie po poprzednich lokatorach, ale dostaliśmy część nowego wyposażenia! Średnio mamy 18 000-21 000 koron za miesiąc. Zależy od bonusów. Najniższa wypłata w moim przypadku to na początku na umowie o dzieło to 13 000 na czysto wliczają w to zaliczki i karę za głupotę(moją własną). Także 13 000 koron za pełny miesiąc-180 godzin. Tyle jest na start. A jeśli Andrzej dostał tyle ile napisał, to pewnie połowę mu za kary zatrzymali! Z kopalni też go pewnie wyrzucili... Pewno za pijaństwo jak to Górniki/Hanysy mają w zwyczaju...
3
dersu 2016-08-10 14:00:28
Pozwolicie panstwo ze i ja doloze swoje 5 groszy....... Nie pracowalem nigdy pod SK Express...Natomiast przerobilem juz takie agentury jak Heroya...Edymax...Trenkwalder Kappa.... Staz kilkuletni ..Kilka lat temu.... Jedna bardzo wazna sprawa ! Dotyczy to ubytowni.... Kto odpowiada za lad i porzadek w miejscu zamieszkania ????? Sk Express ????? Czy to oni odpowiadaja za zachowania mieszkajacych tam Polakow ??? Kochani.... Nie biore tego z sufitu: ale sam widzialem jak pijani Polacy dewastowali Ubytownie... ! Polamane drzwi..klamki..Wieczne pijanstwo !!!!! Tak wiec Nie agentura SK Expres tam mieszka ale my..pracownicy... !!!! Jest powiedzenie: zadasz czystosci zachowaj ja sam !! Koniec tego watku... Druga sprawa dotyczy umow o prace.czy warunkow pracy. SK E#xpress nie jest pracodawca a posrednikiem !!!!!! Powtarzam: Posrednikiem !!! Prowadzi dzialanosc gospodarcza polegajaca na posrednictwie pracy i naturalna jr=est rzecza ze na tym zarabia..Taki jest cel jej istnienia.. Dlugo moglbym sie rozpisywac ale zamkne to krotka myslą: Kto chce pracowac bedzie pracowal..A co za tym idzie zarobi i przy odrobinie checi urzadzi swoje obejscie.... Natomiast wczasowicze i kombinatorzy zawsze beda miec kwasne miny.... Przerobilem jak powyzej napisalem kilka lat w w roznych agenturach w Czechach i wiem co pisze..... O agenturze SK Express juz tam na miejscu slyszalem rozne opinie.. Jednak trzeba zrozumiec ze to nie agentura gotuje ludziom los.... Dziekuje za uwage....... irtysz@interia.pl
3
Łukasz 2016-08-10 15:00:19
Co do ubytowni się częściowo zgadzam. Ale co z tego że ja utrzymuje porządek a Rumuni za ścianą żyją w syfie i śmierdzą tak że w moim pokoju ich czuję. Od tego są zarządcy, żeby kontrolować i takich syfiarzy wywalać... Jak ktoś coś zdemoluje czy tam zniszczy powinno się go obciążyć albo wezwać do usunięcia szkody. Przez nieuwagę spaliłem czajnik w kuchni... Był uszkodzony, bo się sam nie wyłączał... Ale mówili na poczatku że wychodząc z kuchni nie zostawiamy załączonych urządzeń. Wiec moja wina adekwatna. Zabrałem czajnik do kobiety co była tak jakby portierką, woźną czy tam administratorką... Powiedziałem że zepsułem. Pytam się czy mam odkupić, zapłacić czy potrącą z wypłaty czy jak to jest z tymi pokutami (karami). Kobita powiedziała że nic się nie stało bo on był popsuty i go odniosła do kuchni, mimo tego że nie działał i stwarzał ryzyko pożarowe i porażeniowe. I jaka tu logika.... Po krótkim czasie i drugi czajnik przestał fungować... Akurat była promocja w markecie wiec kupiłem czajnik i zaniosłem do kuchni. Widziała to ta sama kobieta i powiedziała ze jak kupiliśmy sami to mamy go zabrać do pokoju i mieć swój. Wiec jaka w tym logika....
1
Zainteresowany00 2016-08-12 10:56:18
Witam !

Chciałbym się dowiedzieć, kto ostatnio powrócił z pracy w Czechach (np. w Kolinie w TPCA)?
W jakiej ubytowni (nazwa, bądź adres) mieszkali i jaka była stawka przez pierwszy miesiąc, dwa.
Proszę o odpowiedź.
11
Sk Expres 2016-08-17 12:48:41
Szanowni Państwo,
umowa o dzieło w Czeskiej Republice nie może przekraczać 300 godzin na rok - nie 150. Przesyłam link, w który mam nadzieję, rozwieje wszystkie wątpliwości.
(usunięte przez administratora) Umowa o dzieło w pewnym stopniu rozwiązuje kwestie sporne między pracownikiem a pracodawcą. Oznacza to, że w przypadku stwierdzenia obecności pracownika pod wpływem alkoholu, pracodawca nie wystawia zwolnienia dyscyplinarnego, które w przyszłości może zaszkodzić pracownikowi. Po przepracowaniu 300 godzin (bądź mniejszej ilości), pracownik podpisuje umowę o pracę (pierwsza na 4 miesiące) a docelowo na czas nieokreślony. Za naszym pośrednictwem w Pardubicach pracuje już ok. 200 Polaków, a średni okres zatrudnienia w fabryce wynosi 7,5 roku.
Poruszę kwestię kar finansowych - w jednym z komentarzy znalazłem informację, że kary finansowe mogą być nakładane na pracowników, jeżeli niszczą oni mienie pracodawcy, ale również wtedy gdy pracodawca ponosi kary z powodu nieodpowiedniego podejścia do pracy przez pracownika. Express People zapewnia bezpłatne zakwaterowanie, w którym palenie jest dozwolone tylko i wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych. Za każde udowodnione złamanie zakazu firma płaci karę, która jest przerzucana na pracownika - palenie tytoniu to też niszczenie mienia, ponieważ pokój, w którym było palone jest przesiąknięty dymem papierosowym i wymaga odświeżenia, np. pomalowania. Każdy hotel pracowniczy ma swój regulamin i obowiązkiem pracownika jest jego przestrzeganie. Zawsze po przejściu na umowę o pracę jest możliwość otrzymania mieszkania służbowego, do którego utrzymania firma dopłaca.
Kolejna sprawa - wynagrodzenie (oczywiście mowa dalej o Pardubicach), które już wielokrotnie poruszałem w tym wątku. Żaden pracownik nie zarabia 8000 kc za 200 godzin miesięcznie, a tym bardziej za 300. Licząc nawet po najniższej stawce godzinowej (bez premii, netto) miesięczna pensja przy umowie o dzieło i przepracowanych 168 godzinach wynosi ok. 11 500 koron (zaznaczam, że netto) (1840 zł podstawa) z premią suma zwiększa się do 15 000 koron. Proszę pamiętać, że dajemy możliwość pobierania zaliczek co tydzień tj. 1000 kc (najmniej), które są odliczane z wynagrodzenia.

Podsumowując; wynagrodzenie za przepracowane 168 godzin bez premii to ok. 11 500 netto, z premią 15 000, bezpłatny transport, zakwaterowanie, dojazdy do pracy. Tygodniowe zaliczki są nasząofertą pomocy do pierwszej wypłaty i są odtrącane z wynagrodzenia. Pierwsza umowa to UoD na okres do 300 godzin, później jest to umowa o pracę na 4 miesiące, gdzie pracownik ma możliwość wynajęcia mieszkania służbowego, do którego firma dopłaca.

Zapomniałem dodać, że umowy w Pardubicach są w języku czeskim oraz języku polskim - nasze biuro osobiście je tłumaczyło. A dodatkowym Państwa zabezpieczeniem jest umowa pośrednictwa pracy, która jest podpisywana u nas w biurze w dniu wyjazdu.

W przypadku dalszych pytań, problemów, zachęcam do kontaktu z nami bezpośrednio w biurze w Katowicach przy ul. Krzywej 10, bądź pod numerem telefonu(usunięte przez administratora) Gwarantuję, że znajdziemy wyjaśnienie każdego problemu.
1
wislak67 2016-08-20 13:39:18
Dlaczego nikt nie pisze o pracy na Słowacji jakie tam są faktycznie zarobki zakwaterowanie i ogólnie chodzi o pracę
2
Tom 2016-08-21 21:51:17
(usunięte przez administratora) Ja juz tu pisalem, pracuje z nimi od wielu lat i jakos mi zadnych walkow nie robia - dziwne, ze tak narzekacie, nooooo chyba ze do roboty jezdzicie ino chlac, cpac, jarac w kiblach to pewnie ;) gwarantuje wam ze jezeli wy wywiazujecie sie z umowy, to nikt wam nic zlego nie zrobi. czasem gdy tu czytam mam wrazenie ze wszyscy mowia o innej agenturze
ja. 2016-08-28 05:45:50
Dokładnie tak jest :)
2
harry 2016-09-03 09:32:30
Jesli chodzi o Foxconn to podpisując umowę (po polsku) widniała stawka 53,7 koron za godzinę netto. Umowa o dzieło na 300 godzin! Ale stawka była...
4
Ja 2016-09-06 14:26:29
Tzn?
1
Piotr S 2016-09-06 15:33:41
Ja dostałem dzisiaj propozycje pracy na Słowacji razem z dziewczyną, Znajomy był w zeszłym roku i nie narzekał. Po prostu tam się jedzie do pracy a nie na wakacje.... My zaryzykujemy.
1
nieznanowy 2016-09-06 23:31:52
Witam zaoferowano mi prace w miejscowości Liberec fabryka samochodowa wyjazd w niedziele czy ktos coś mi powie o tej firmie sk expres
6
jurekb 2016-09-09 08:55:50
co z tym upadkiem firmy
Express People 2016-09-09 09:45:25
Dzień dobry,
rozwieje plotki nt. upadku, zamknięcia firmy. Niestety ktoś podawał się za pracownika naszej firmy, wprowadzając ludzi w błąd.

Podobna sytuacja już więcej nie będzie miała miejsca.

Pozdrawiam
Paweł Niedzielski
Express People
Henrix 2016-09-09 17:44:01
Witam ja pracuję w libercu i jest dobrze . Zakwaterowanie nie jakiś 5* hotel ale 6gwiazdkowy!!! Mieszkam z moją kobieta w pałacyku, dosłownie. Praca tak jak mówiła pani Ola w biurze po 8 godzin czasem wiecej, zarobki tez nie małe dostałem teraz ok 3000zl więc nie nazekam
martin 2016-09-11 16:18:35
No właśnie podobno tak, ale mógłby ktoś to potwierdzić?
marqus1988 2016-09-13 14:57:08
ej ludzie a gdzie som te biura otwarte bo ja nie moge sie dodzwonic nigdy do Lublinajest tam jeszcze otwarte??
Express People 2016-09-13 15:17:47
Dzień dobry,
bardzo mi przykro, że ma Pan problemy z kontaktem z nami. Bardzo proszę o telefon na numer
665 777 031, bądź o kontakt mailowy na adres kielce@express-people.com

Pozdrawiam
Paweł Niedzielski
Kacper 2016-09-20 16:54:03
Jakie są warunki pracy w Czechach ? dostałem ofertę od express people jako operator wozka widłowego. 16zł netto godzina 5 dni w tygodniu po 8h dziennie i na dwie zmiany, zakwaterowanie ponoc za darmo. Czy ktoś móglby mi udzielić informacji ?
mario 2016-09-24 11:14:47
Słuchaj głownie rekrutuja na produkcje , ofert maja cala masę, jest z czego wybrać, nie wiem jakie ustalaja stawki czy z pracodawca bezposrednio czy sami, ale jak zatrudnienie jest przez nich bezposrednio to mysle, ze oni ci placa.
1
Robert 2016-10-11 14:47:59
Witam

Ktoś był może na montażu aut w Trnavie na Słowacji?
lysy22 2016-10-13 14:35:26
czesc jade w nd do liberca prosze napiszcie czy warto bo tych agencji jest pelno i juz nie raz sie przejechalem na nich prosze o szczre odpowiedzi
mario 2016-10-19 15:16:24
Właśnie i mnie to ciekawi, poza tym jeżeli chodzi o podstawę na produkcji to podejrzewam, ze teraz śmiało wynagrodzenie przekracza 2000 złotych już wcześniej kilka lat wstecz zarabiałem tyle a teraz pewnie podnieśli, tylko ze wcześniej nie było premii nie wiem jak teraz
1
jam 2016-11-09 16:19:29
ktos jedzie do kolina 14.11 z opola?
Piotr 2016-11-14 14:02:35
Witam.Czy składki na ZUS opieke zdrowotna są odprowadzane w Polsce czy w Czechach?
1
mj 2016-11-15 21:48:01
O ile mi wiadomo to to co w Rep. Czeskiej przerobisz to ZUS polski dowie sie w momencie twojego czasu na emeryture Nowy Sacz ZUS jest dla tych spraw wlasciwym dla calej POLSKI
Klaudia 2016-11-22 13:35:05
wyjezdza ktos w ta niedziele z katowic do czech na produkcje samochodow??? pilne.
Klaudia 2016-11-22 14:18:21
jedzie ktos w niedziele z katowic do czech???? na produkcje aut ?? pracuje tam moze juz ktos ?????
Ds 2016-11-23 12:02:05
Ja jadę
KS 2016-11-23 15:16:32
Czy ty wiez moze cos wiecej o tej pracy co tam sie robi i jak jest z pokojami masz tam kogos znajomego co moze powiedziec cos wiecej?
Janusz Tracz 2016-11-23 15:38:24
Witam,
Pracowałem w Skodzie , wysłała mnie tam bardzo przyjemna Pani Anastazja. Była bardzo miłą i schludną osobą o dużej kulturze osobistej.
A na miejscu okazało się wszystko tak jak mówiła.

Bardzo chętnie umówił bym się z Nią na kolejne "spotkanie"

Pozdrawiam
2
Krisss 2016-11-23 15:42:11
Pokoje jak w akademiku, jestesmy w 4 osoby. Praca nie jest cienzka, ale (usunięte przez administratora) czasem malo godzin. Na poczontku przechodzisz testy w duzym denso i przydzielaja na linke. Zobaczymy jaka wyplata bedzie, ale narazie zaliczki sa okej.
Marek 2016-11-23 15:47:57
Ja wyjechałem do fabryki w Libercu i jestem bardzo zadowolony, koordynatorzy spoko, wyplata na czas i taKA JAKA obiecali w biurze (usunięte przez administratora)
Stefan Batoryk 2016-11-23 16:01:06
cześć!
przebywam wlasnie na urlopie w polsce , pracuje w denso .
pan w biurze opowiedział mi o pracy w samych superltywach no generalnie jest ok alle na miescu w hotelu troche smierdzialo ale tylko na korytarzu , mieszkam z panią Grażynką w pokoju i Adamem jest Gitara ludzie w porządku, rumuni wadzą sie z polakami ale zaprzyjjazniłem sie z jednym. No różżni ludzie generalnie przyjezdzają, gagatki z polski też się zdarzaja . Wypłata jak najbardziej na +. W biurze powiedziano mi ze bedaee nawet mniej zarabial niz dostlem. Tak z jestem zaskoczony na +. Ściągnoołem do siebie dwuch znajomyh po miesiącu dostałem 120 Euro. dodatkowo do wypłaty.
1
KS 2016-11-23 18:20:39
A jak z pokojami dla par sa osobne czy tez po 4 osoby i co z kuchnia i łazienka wspolna z reszta wspol lokatorami? Prosze o odpowiedz
Krisss 2016-11-24 08:08:44
Lazienka i kuchnia sa wspolne na korytarzach, a pary sa roznie kwaterowane. osobiscie niewiem
jonasb 2016-12-02 11:30:29
Daj sobie spokój człowieku tu jest patologia! W firmie sk na mieszkaniu syf kila i mogila
Krisssssss 2016-12-03 10:48:43
Jak se syfu narobiles to masz, myslisz ze beda ci to sprzatac? jedziemy tam do pracy a nie wczasy
oskar 2016-12-05 10:04:00
to sa kmpiny z ludzi kiedy otrzymam wynagrodzenie za pazdziernik plus wyrownanie za listopad
SK EXPRES 2016-12-05 10:13:28
Szanowny Panie,
forum GoWork.pl nie jest miejscem na wyjaśnienie tego typu spraw. Tutaj nie otrzyma Pan odpowiedzi na zadane pytanie, ze względu na:
- brak imienia i nazwiska, po nicku nie jesteśmy w stanie się domyśleć o kogo chodzi,
- brak informacji o miejscu pracy i przepracowanym okresie czasu,
- ochronę danych osobowych - nie udostępniamy takich danych do publicznej informacji (również nie wymieniamy z imienia i nazwiska osób, które zostały zwolnione z pracy m.in. za przyjście do pracy pod wpływem środków odurzających).
Proszę kontaktować się z naszym biurem codziennie od 8:00 do 16:00.
Kolejne tego typu wiadomości będę zgłaszać do Administracji w celu usunięcia.

Pozdrawiamy
Zespół SK EXPRES
1
oskar 2016-12-05 10:26:32
tak tylo ze ja pisze i dzwonie wyslalem nawet email do czech z wlasnorecznym podpisem i nic wiec ja sie pytam co jest grane
oscar 2016-12-05 10:51:11
kaza mi kontaktowac sie z biurem a tam nikt nir odbiera telefonu hehe to sa kpiny
oskar 2016-12-05 11:04:19
ok przynajmniej pani w biurze z katowic jest konkretna bede mial dzis odpowiedz
nicki cop 2016-12-06 10:57:41
ja wyjechalem z tej agentury do Kvasicy, wyjazd z biura suepr panie mile i ladne pomagaja podpisac umowy. transport dowiuzl nas na samo miejsce kierowcy w busie mili i sympatyczni
Zostaw swoją opinię o Express People - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Express People