Express People

Katowice

Opinie o Express People

Szukajacy pracy 2017-04-10 11:11
Chora agencja pracy , ogłoszeń daja opór , dzwonię trzy dni , wysyłam prośby o kontakt i nic .... Jak tak podchodzą na początku to co dopiero jak dadzą pracę . Żenada !
13
Joanna 2017-04-11 11:23
@Szukajacy pracy nadal nie uzyskałeś odpowiedzi? Sprawdź, czy masz dobry kontakt do firmy. Aktualne numery/maile znajdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,34586,0,0,znajdz_nas
Zdychający pies 2017-04-11 16:34
Sz.Pani jeżeli faktycznie interesuje Pani to co tu się dzieje za pośrednictwem tej firmy proszę przyjechać do Liberca i zobaczyć wszystko na własne oczy. Tego się na prawdę nie da opisać słowami. Słowa typu syf oszuści nie odzwierdziedlą sytuacji w jakiej znaleźli się nasi rodacy dzięki Sk expres.
22
Bozena 2017-04-19 14:20
Czytam i nie wierzę! !!!!! Samo kłamcy i obludnicy. Pracowalam przez trzy miesiace na Słowacji, zarabialam ok 650 euro na reke a podobno miałam coś 500 brutto w helli. I nas też były problemy z pijakami,zulami. Oni przyjeżdżają ino się napic a nie do roboty. Jak czytam te wasze komentarze to rzygac mi się chce,tak to jest jezeli człowiek nierozumny gdzieś jedzoe. Wszystkim się (usunięte przez administratora) wszystko należy a robić to nima komu. Polecam ta prace każdemu, Pani Eva złota kobieta, nawet dawała nam większe zaliczki jak trzeba było. Problemu z jakimś wolnym nie było, wypłaty na czas. Oczywiście skarzyli się na nią Ale to pacany , tumoki co nie chodzą do roboty i chcą zaliczki noooo ciekawe za co. Boże...jak to czytałam to krew mnie zalała.
5
Skorp 2017-04-23 19:00
Witam pracuje ktoś może w czechach na produkcji komputerach ?? Pjakie opinie sa
Skorp 2017-04-23 19:32
Itam pracuje ktoś może w foxconn
sk Rob 2017-05-07 17:14
Ktoś tu niedawno pisał, że agencja upada? I chyba tak jest? Zero kontaktu a i ogłoszeń mało. Za dużo ściemy było?
Express People 2017-05-08 10:28 [pracodawca]
Dzień dobry,
agencja nie upadła i ma się bardzo dobrze.
Aktualne oferty znajdzie Pan na stronie www.express-people.com, GoWork.pl, Poloniusz.pl, OLX.pl oraz Lento.pl.
Na naszej głównej stronie znajduje się też formularz kontaktowy, po jego wypełnieniu do 24h skontaktuje się z Panem rekruter.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres
Kamil 2017-05-08 15:45
Pracowała Pani może przy montażu świateł samochodowych w Helli? W koczowcach?
Jesli tak, to prosiłbym o jakąś szczerą opinie , gdyż jest to mój pierwszy wyjazd za granice
memster94 2017-05-11 16:29
Witam wkrótce wyjeżdzam do Czech do pracy do Fabryki Adient w miejscowości Kvasiny przez agencje People Express i chciałbym się dowiedzieć jakie są realia tej pracy czy wgl warto tam wyjeżdzać jakie są warunki pracy i mieszkania i czy są wypłacalni no i czy można oczywiście zarobić przeczytałem pare opini i troche podchodzę sceptycznie do tego wyjazdu byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź ..
Marcin szewczyk 2017-05-17 14:29
Firma Express People- Katowice ma i może dobre intencje gdy wysyła ludzi do pracy jak mnie do Skody w Kwasinach lecz to co obiecują nie ma się nic wspulnego z realiami na miejscu. Na rozmowie w Katowicach miało być dojazd do pracy za darmo, ubytownia raczej nora Weselka w której nas zakwaterowano to katastrofa. Pod prysznicami robaki co można zobaczyć na filmie w jutabe Veselka worms armagedon obsługa wchodziła sobie podczas naszej nieobecności do pokoju robiła zdięcia i na tej podstawie wystawiała pokuty. Co do zarobków moja najwieksza wyplata to 21000 tys koron za miesiac luty za 157,5 godziny dwadzieścia dni roboczych. Za marzec otrzymałem 17700 tys koron za 19 dni roboczych a za kwiecień 16800 tyś rownież za 19 dni. Skąd taka różnica kordynator Peter stwierdził , że tak płaci Skoda i mogę sobie zajść nawet do Skody zapytać. Pracuje tutaj od 17 listopada do dziś nie otrzymałem rozliczenia podatkowego za rok 2016 od kordynatora p.Grzesia usłyszałem ze wcale się nie muszę rozliczyc bo nie pracowałem tam ponad trzy mieciace ale firma ma taki obowiązek,karty do lekarza. Na dodatek obaj kordynatorzy nie odebrali od nas , ubrań roboczych, karty wstepu na teren Skody gdyż mieli to w dupie. Dobrze że Skoda zerwała z nimi umowę na dostarczananie taniej siły roboczej. Jeśli ktoś bedzie miał pytania może napisać do mnie na fb Marcin Szewczyk.Ps dodam że kolega za za 25 dni pracujacych otrzymał 21000 tysiecy. Wnioski pozostawiam czytajacym.
8
Marcin szewczyk 2017-05-18 07:52
Jesli pracownik rozliczyc chce sie sam tak jak ja chcialem ma taki obowiazek.
Marcin szewczyk 2017-05-18 08:09
Praca dobra mam wielu znajomych którzy przeszli z Skody właśnie do Adientu. Mam wieką nadzieję że dotrzymają umowy bo z wieloma strasznie ta agentura poleciała w kulki z ubytownią , dojazdami i przede wszystkim kasa jaka mieliśmy zarabiać. Dlatego kilku ludzi składa pozew do sądu pracy w poniedziałek ja osobiście rownież należe do tej grupy.
1
uwazajcie 2017-05-18 13:18
UWAGA! Zalatuje amatorszczyzną.
Choć (na szczęście) nie miałam okazji współpracować z tą "agencją" to chciałabym ostrzec przed nieprofesjonalnym podejściem firmy już na wstępie.
A więc sytuacja wyglądała tak: wysłałam CV, kilka dni później oddzwonił Pan, którego nazwiska nie pamiętam, powiedział że jest z SK Express i czy jestem nadal zainteresowana. Powiedziałam żeby podał więcej szczegółów na temat wyjazdu itp. Nic szczegółowego nie powiedział, o zakwaterowaniu, dojeździe itp (wszystkie suche informacje które były w ogłoszeniu). W ofercie pracy było podane wynagrodzenie od 2500-3500zł, on powiedział że wynagrodzenie to 2500, nic nie wspominając o możliwości zarobienia tego 3500. Tu już wzbudziło moje wątpliwości, ale chcąc dać mu się wykazać napomknęłam, że muszę się zastanowić bo przeczytałam w internecie wiele niepochlebnych opinii i powiedziałam wprost że się trochę BOJĘ. I co usłyszałam? ... NIC. Zupełnie jakbym tego nie powiedziała. A może miał problem ze słuchem... Nie wiem.
Ale, powiedzcie mi firmo Express People, jak człowiek ma wyjechać z Wami za granicę do pracy (kobieta) gdy macie takiego niekompetentnego pracownika od rekrutacji (czy też od telefonów, nie wiem jak to u Was jest)?
Szczerze przyznam, że gdyby rozmowa była na poziomie pewnie bym się zdecydowała, żeby sobie dorobić. Odbyłam już wiele rozmów o pracę, ale na prawdę nigdy nie spotkałam się z czymś takim, żebym musiała wypisać komuś negatywną opinię, tylko po to by ostrzec innych ludzi! I to jeszcze na podstawie rozmowy telefonicznej.
WSTYD jak na firmę z "10-letnim doświadczeniem na rynku pracy"...
20
greg 2017-05-23 22:03
nie jedz tam
4
Marcin szewczyk 2017-05-26 08:46
Może Pan odpowie mi na pytania bo jakoś już byłym kordynatorom nie chce się ze mną spotkać nie odbierają tel a jeśli już umawiają się na spiotkanie wysyłaja swojego pomocnika który nie umie i nie nic po polsku. Dnia 29 . 04 . 2017 roku ukończyłem pracę w waszej agencji do dziś nikt nie zgłosił sie po ubranie, kartę wejścia na teren zakładu! Czemu? Do dzisiejszego dnia cierpliwie czekałem na listek od wypłaty oraz strawienki za miesiąc kwiecień? Nie jestem odosobnionym przypadkiem. Czemu zostałem rownież zwolniony 17, 12, 2016 roku z paragrafy 66 kodeksy pracy i przyjety ponownie 02.01.2017 roku podpisując nową umowę?!?!?
Z wyrazami szacunku były pracownik waszej firmy Marcin Szewczyk.
marcinszewczyk720@gmail.com
11
Dundee 2017-05-27 16:22
Witam. Mam wyjazd w środę 31 maja 2016 do fabryki DELTA w Nowa Dubnica. Proszę o więcej inormacji i czy warto jechać. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Express People 2017-05-27 18:49 [pracodawca]
Szanowny Panie,
tego typu spraw nie załatwia się na Facebooku, ani innych portalach np. GoWork. Tutaj niestety nie będę pisał informacji, dotyczących Pana osoby. Ogranicza to ustawa o ochronie danych osobowych.

Jeżeli chce Pan dowiedzieć się szczegółów współpracy to proszę odwiedzić jeden z naszych oddziałów - Katowice, Krzywa 10 albo Kielce, Okrzei 2/5.

Ubrania robocze, kartę do zakładu zwraca Pan samodzielnie. Był Pan o tym informowany wcześniej. Nikt specjalnie do Pana nie przyjedzie po odbiór w/w rzeczy.
Kolejne tego typu wypowiedzi będą usuwane. GoWork nie jest miejscem to rozwiązywania problemów pracowników.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres
nas 3 2017-06-01 14:51
Nie decydujcie sie ludzie na wspolprace z ta agencja.klamcy do potegi.w kazdym razie odradzam wyjazdy na Słowację.Ubytownie koszmarne pelne cyganow ktorzy szukaja pretekstu do awantury.pijanstwo dzien w dzien.poza tym agencja wiele obiecuje umowa jest nic nie warta bo na miejscu podpisuje sie 2 umowe w jezyku slowackim ktora nie pokrywa sie w zadnym stopniu z ta z Polski.np.obiecuja darmowe przejazdy do i z pracy po czym wychodzi na to ze kazdy musi na wlasna reke dostac sie komunikacja.za bilety nic nie jest wracane wiec radze zabrac wiecej pieniazkow jesli ktos by jednak zdecydowal sie na wyjazd.dofinansowanie do posiłków to nastepna bajka.brak opieki,pomocy koordynatora.zastanowcie sie 5 razy zanim wladujecie sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] osoby ktore tu przyjezdzaja po 3 dniach zazwyczaj wracaja taktez bylo z nami.NIE POLECAM!!!!!my w 3 skladamy wnioski do sadu.kpina paranoja i patologia.
18
Hmmm 2017-06-01 16:04
Hej, jakieś opinie o pracy na Słowacji? Jak sprawa zakwaterowania, ciężkie warunki czy da się przeżyć?
patryk 2017-06-06 19:57
cześć mam paę pytanek jeśli mogę nie mogę cię znależść fb jak bedziesz odpisz ok ?
Robot 2017-06-10 16:47
Chcialem jechac ale po komentarzach nie pojade... wolalbym dostac dofinansowanie do zakwetorowania niz darmowy pokoj. Da sie tak zrobic w express?
1
kat13 2017-07-01 11:03
Witam interesuje mnie opinia o Sk Expres jak i o pracy na stanowisku : OPERATOR PRODUKCJI - ELEKTRONIK w Dubnica nad Wagiem, Słowacja praca dla korporacji HP, Cisco, Lenovo , Huawei.
czy ktos juz tam pracował , jakie warunki pracy oraz jakie warunki placowe czy się zgadzają z tym co mówią w Sk Expres ??
Jakie warunki mieszkalne na hotelu w centrum Trenczyna (pod zamkiem). ??
I czy to co opisują w ogłoszeniach się zgadza np :

Co mamy do zaoferowania Naszym kandydatom/kandydatkom?
• słowacką umowę o pracę do 31.12.2017 z 3-miesięcznym okresem próbnym,
• stawkę 20 zł brutto / godzinę (2400 zł – 3000 zł netto „na rękę” miesięcznie),
• pakiet szkoleń wdrażających na stanowisko,
• możliwość zdobycia doświadczenia jako elektromonter,
• bezpłatny transport oraz dojazdy do pracy,
• bezpłatne zakwaterowanie w centrum Trenczyna (pod zamkiem),
• dopłatę 55% do wyżywienia,
• wsparcie tłumacza przy podpisywaniu dokumentów, zakładaniu konta.
• pokoje dwuosobowe dla par.
Iwona 2017-07-01 17:58
(usunięte przez administratora) Mój mąż do niedawna był w Jabłońcu z tej agencji. W ubytowni wieczne imprezy i awantury, koordynator nie reagujący, a jak już to po czasie... Okradają na zaliczkach (bierzesz np 3 razy po 1000 koron a na pasku wpisane 4 zaliczki). Kiedy postanowili się zwolnić w kilka osób, to agencja ukradła im premię przyznaną przez zakład, a pensję wysłali niby przekazem pocztowym do Polski ( mówię niby, bo też nie wiadomo czy dotrze kiedyś), mimo, że dostali e-mail z numerem konta. (usunięte przez administratora)
15
PRECZ Z TYM!! 2017-07-05 09:51
Teraz ja trochę opowiem na temat tej agencji, wypowiem się tutaj, ale do biura i tak sie przejade... Moja przygoda z tą oto agencją zaczęła się od zatrudnienia przez telefon co już wydawało mi się dziwne, ale cóż, byłem w takiej sytuacji w odróżnieniu od kolegów, że mogłem zaryzykować bo koledzy na dzień dzisiejszy zostali z niczym... Pojechaliśmy na miejsce własnym samochodem, na smsa dostaliśmy wiadomość, że mamy stawić się w mieście Novy Jicin w hotelu Kalac w niedziele o godzinie 15 w razie pytań dzwonić do koordynatora. Jest niedziela, godzina 14, dzwonimy do koordynatora i już się zaczęła paranoja dziać bo nikt nie odbierał. Po jakimś czasie odebrał koordynator który mówi, że w hotelu kalac nie ma już miejsca i wyśle smsem numer do nastepnego koordynatora no więc dzwonimy... Drugi koordynator mówi, że musimy jechać do Koprvnice do penzion tatranka, który jest oddalony od pierwszego miejsca 13 kilometrów. Na miejscu okazuje się, że bedziemy mieszkać w 5, a nie w 3/4 tak jak nam mówiono w Polsce. Przychodzi drugi dzień (Poniedziałek 7:30) szkolenie... na szkoleniu dowiadujemy się o zarobkach które wynoszą 16 000 Kcz brutto!!!! a nie 19-20 tys na rękę jak ta "Agencja" mówi w Polsce. Pojechaliśmy na zakład po kluczyk, karte i na rozpoznanie całego zakładu. Podejście koordynatorów do Nas Polaków jest takie jak byś tutaj przyjechał bo nie masz co jeść i z góry traktują Cię jak kogoś gorszego... W poniedziałek z powodu braku majstra i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zakładzie Brose mielismyc czekac na wiadomosc kto i na którą ma we wtorek do pracy. Godzina 18 dzwoni koordynator tylko do jednego człowieka z naszej grupy, że jutro (wtorek) wszyscy Polacy o 7:30 pod hotelem. Oczywiście my nie możemy sie spóźnić 2 minuty na szkolenie, a oni wszyscy spóźniali się po 15/20 minut. We wtorek okazuje się, że nikt nie wie co z nami zrobić bo nie ma majstra bo środa i czwartek jest święto, a w piątek muszą porozmawiać z dyrektorem który nie wiadomo czy bedzie. Kazano nam przyjechać w niedziele, a praca będzie moooże w piątek... Koordynatorzy mówią do Ciebie po czesku Ty do nich po Polsku, a jeżeli cos nie rozumiesz to twój problem, tam jest pociąg i możesz wracać. Hotel robotniczy z 3 gwiazdkami, 2 gwiazdki dostał za lokalizację, a jedną za pokoje i recepcję. W momencie kiedy dawano nam kluczyk do pokoju to nam mówili, że on sie zacina ale działa no i faktycznie zacinał się, ale za 4 razem udało mi sie otworzyć drzwi, na drugi dzien juz sie nie dalo otworzyć drzwi wiec ide do Recepcji, Ten cieć pod wąsem siedzi na ławeczce i pije alkohol a jak mu powiedziałem, ze klucz nie dziala to on do mnie "działał?? działał... wiec teraz tez ma działac"

Byłem tam tylko dwa dni, a mógłbym książkę całą napisać, ale APELUJE DO WSZYSTKICH!!! Jeżeli macie coś w miare stabilnego w Polsce to siedzcie tutaj u siebie, a agencji nie wierzcie bo nie zarobicie nic, a stracicie wszystko!! NIE KOMPETENTNI LUDZIE, NIE POINFORMOWANI, SAMI NIE WIEDZĄ JAK JEST NA MIEJSCU, KŁAMIĄ!!!!
11
Cleopatra 2017-07-10 15:15
hahahah co to za agencja ? nawet sobie kobieto nie żartuj? (usunięte przez administratora) czy jak jej tam jest nie kompetentna co weekend widzę ją pijaną a koordynatorki mają Cię gdzieś a na koniec umieszczą Cię z brudasami Rumunami co kradną a policja przyjezdza co weekend na pokojach gdzie zeby mieszkac musisz pooświecic caly dzien zeby wysprzatac a łazienka się nie zamyka czasami nawet 3 dni wody nie było zeby się umyć sprowadzają do pracy byle kogo pjaków meneli z ulicy bandytów co dopiero z pierdla wyszli a normalni ludzie ktorzy chca pracowac godnie mieszkac nie mają na to szans przez takch to ludzi uciekajcie z daleka od tej agentury
11
Anna 2017-07-11 16:03
Witam serdecznie. Byłam w pracy na słowacji przez ta firmę nie polecam nikomu wyjazdu ponieważ to jedno wielkie oszustwo zarobki dużo mniejsze niż w rzeczywistości zostalismy oszukani pokoje rownież sie nie zgadzaja mielismy byc ze znajomą w pokoju dwu osobowym a na miejscu okazalo sie ze dostalismy 2 pokoje na 5 osób my dostalismy 3 osobowy pokój a obok nas para mało tego miała być kuchnia kazano nam zabrać garnki. lecz kuchni niema na calym hotelu a żeby było śmieszniej to o czajniku mozna zapomniec jak i o mikrofalówce wszystko trzeba sobie samemu kupić. a jak dojechalismy do hotelu to okazalo sie ze nie mamy telewizora i dali nam zepsutą lodówkę o wysokości 50cm na 5 osób po godzinnym czekaniu dostaliśmy jeden telewizor na 2 pokoje waneksie kuchennym byla tylko szafka i zlew bez cieplej wody i to cala kuchnia zadnego piecyka do gotowania nic wiec nawet nie moglismy sobie zrobic po podróży cherbaty prysznic byl owszem ale bez funkcji wiszacej trzeba bylo sobie sluchawke trzymac nedza i rozpacz cala w 21 wieku wstyd tak sie nie traktuje ludzi.
7
Express People 2017-07-13 16:03 [pracodawca]
Dzień dobry,

w związku ze zgłoszonymi zażaleniami od Naszych pracowników został przeprowadzony audyt zewnętrzny funkcjonowania koordynacji w okresie libereckim.
Audyt nie stwierdził nieprawidłowości z naliczaniem wynagrodzeń pracowników.
Zostały również przedsięwzięte działania, mające na celu eliminacje problemów z zakwaterowaniem tj. zakłócanie spokoju w hostelu. Od tego czasu nie otrzymujemy skarg od pracowników na miejscu.

Przypominam, że jeżeli numer konta nie został przekazany koordynatorowi przy podpisywaniu umowy to wynagrodzenie jest wysyłane na adres korespondencyjny podawany u nas w biurze podczas rekrutacji. Wynagrodzenie jest wysyłane zgodnie z terminem wypłaty a czas oczekiwania na przekaz pocztowy trwa ok. 14 dni kalendarzowych.

Jeżeli mają Państwo zastrzeżenia do wynagrodzenia, proszę kontaktować się z biurem w Katowicach.
Z przyjemnością rozwiążemy wszystkie problemy.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres Polska
1
Express People 2017-07-13 16:25 [pracodawca]
Szanowni Państwo,

Pan, który dodał ten post nie kontaktował się w żaden sposób z naszymi pracownikami.
Pokoje, które oferujemy są zawsze 3-6 osobowe. Niestety nie ma możliwości wybrania ilości współlokatorów. Zakwaterowanie oferujemy bezpłatnie każdemu pracownikowi. Nasi pracownicy są kwaterowani w dwóch hotelach: Tatranka oraz Kalač. Zdarza się, że w jednym, bądź drugim hotelu brakuje miejsca i na ostatnią chwilę pracownicy są przenoszeni, ale odległość między nimi nie jest wielka i koordynator zawsze pomaga w przeniesieniu.

Prezentowane wynagrodzenie to przedział między 2200 a 3200 zł netto. Zainteresowane osoby mogą uzyskać dokładne informacje u nas w biurze ze względu na ochronę przed konkurencją. Kwota 16 000 CZK brutto, o której wspomina komentujący nie jest prawdziwa i nie mam pojęcia skąd ta kwota się wzięła.

Sytuacja o szkoleniu dotarła do nas i została wyjaśniona. Potwierdzam, że był problem z organizacją szkolenia ze względu na urlopy, na których przebywały osoby odpowiedzialne za przyjęcie nowych pracowników. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i pragnę poinformować w imieniu firmy, iż ten problem został już rozwiązany a pracownicy, którzy czekali w hotelu do następnego szkolenia zostali zatrudnieni. Z przykrością muszę również stwierdzić, że wiele osób nie stosowało się do regulaminu hostelu i z nimi współpracy nie nawiązaliśmy.

W przypadku problemów z dogadaniem się z koordynatorami oferujemy bezpłatne tłumaczenia. Wystarczy skontaktować się z naszym biurem w Katowicach.

Nie zgadzam się z opinią dotyczącą zakwaterowania. Osobiście dokonuję audytów wewnętrznych naszych hosteli i posiadam zdjęcia dokumentującą aktualny stan, przy czym pragnę poinformować, że nie odpowiadamy za nieporządek Naszych pracowników. Nie oferujemy usług sprzątających i nie chcemy ingerować w prywatność Naszych pracowników.

W przypadku chęci uzyskania większej ilości informacji zachęcam do kontaktu z naszym biurem w Katowicach przy ulicy Krzywej 10, czynne od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres Polska
2
Express People 2017-07-13 16:34 [pracodawca]
Szanowni Państwo,

Pani komentująca nie kontaktowała się z nami z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Nie otrzymaliśmy więcej skarg i zażaleń, dotyczących współpracy z Panią koordynator ze Słowacji. Prywatne sprawy należy rozwiązywać we własnym zakresie.
Nie otrzymałem również nigdy żadnej informacji od pracowników Naszej firmy o braku wody w miejscu zakwaterowania.

W razie zaistnienia problemów ze współlokatorami prosimy zawsze o kontakt z Managerem na miejscu oraz z biurem w Katowicach. Wszystkie problemy są rozwiązywane w ciągu 24 godzin od zgłoszenia oraz posiadam potwierdzenia, że problemy zostały rozwiązane a pracownicy otrzymali pomoc, której oczekiwali.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres Polska
Express People 2017-07-13 16:42 [pracodawca]
Szanowni Państwo,

osoba komentująca nie kontaktowała się z nami, ani nie wpłynęło żadne zawiadomienie od organów administracji państwowej.
Państwo podpisywali w biurze dokumenty i byli informowani o wszystkich szczegółach pracy na miejscu; miejscu zakwaterowanie, jego standardzie, odległości od fabryki. Wszystkie te informacje znajdują pokrycie w umowie pośrednictwa pracy, która jest podpisywana z każdym kandydatem.
Komentujący również informuje o braku kontaktu z koordynatorem. Niestety to błędne informacje, które mają zapewne na celu eskalacje sytuacji i opinii, natomiast Pani koordynator była dostępna cały czas pod telefonem oraz dwa razy dziennie odwiedzała Państwa. Kilkukrotnie padły również pytania ze strony Pani koordynator, czy zakwaterowanie odpowiada pracownikom i ani razu nie otrzymała negatywnej odpowiedzi. Wszystko jest potwierdzone naszą wewnętrzną komunikacją.
Bardzo proszę nie wprowadzać naszych kandydatów w błąd. W fabryce było zatrudnionych ponad 60 pracowników, a tylko widzę negatywny wydźwięk od tych Państwa.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres Polska
1
Express People 2017-07-13 16:59 [pracodawca]
Szanowni Państwo,

osobiście rozmawiałem z osobą komentującą. Po kolei odpowiem na wszystkie zarzuty:
1. Wszyscy pracownicy są jednakowo informowani o formie zatrudnienia oraz wysokości wynagrodzenia. Pracownicy firmy, mieszczącej się w Liptowskim Mikułaszu są zatrudnieni na umowę o pracę na czas nieokreślony z 3-miesięcznym okresem próbnym oraz ze stawką 20 zł brutto na godzinę. Pani pisze tutaj o stawce niższej niż w rzeczywistości, lecz pomiędzy firmą słowacką a Państwem nie doszło do podpisania umowy i ani jeden dzień nie został przepracowany przez komentujących.

2. Co do zakwaterowania - podczas rozmowy osoba komentująca gubiła się w tym co mówi. Najpierw otrzymałem informację, że jest to pokój dwuosobowy, później jednak okazał się być trzyosobowym. Państwo wspominają również o koleżance, która miała być z nimi zakwaterowana, a przez telefon nalegali na pokój dwuosobowy - który to otrzymali. Pokoje, które oferujemy są czyste o średnim standardzie. Wszyscy pracownicy otrzymują zakwaterowanie za darmo, ale oczywiście na własny koszt można wynająć własne mieszkanie, pokój w czym nasza Pani koordynator z przyjemnością pomoże. Lodówka, o której Państwo wspominają nie była zepsuta. Potwierdzam informację, że była mała, ale niestety przy tylu pokojach możemy zapewnić jedynie jedną, małą lodówkę na pokój. Oczywiście w przypadku problemów ze sprzętem istnieje możliwości dostawienia kolejnego - wystarczy w tym celu skontaktować się z nami a ja osobiście rozwiązuję ten problem.

3. Po telefonie od Państwa bardzo się zaniepokoiłem sytuacją, która miała mieć miejsce wg. osoby komentującej i osobiście udałem się sprawdzić stan zakwaterowanie (wg. opisu miała być zniszczona podłoga, szafa, brak stołu, uszkodzony prysznic, żyrandol, uszkodzona lodówka i ogólna informacja, że nie da się mieszkać w tym hotelu). Po przyjeździe na miejsce udałem się do pokoju, o którym Państwo wspominali (podawali dokładnie numer) i zorientowałem się, że relacja w 90% mija się z rzeczywistością - tak naprawdę jedynie zgadzała się informacja o małej 50 cm lodówce w pokoju. Dogadaliśmy się z działem operacyjnym, że w większych pokojach (3 - 6 osobowych) będą większe lodówki, bądź pracownicy otrzymają dwie. Bardzo ważne informacja - w żadnym z naszych hoteli nie oferujemy dostępu do telewizji i nigdy o tym nie informujemy pracowników, za to każdy hotel posiada dostęp do WiFi.
Posiadam dokumentację fotograficzną pokoju osoby komentującej i osoby chętne mogą otrzymać te zdjęcia nawet mailowo - nie widzę żadnych przeszkód. Wystarczy skontaktować się z naszym biurem w Katowicach.

4. Ostatnia informacja - Państwo zapewniali, że porobili zdjęcia i przyjadą do Katowic. Nikt się nie zjawił, nikt się nie kontaktował i nikt nie przesyłał zdjęć, ale jak wspomniałem wcześniej, osoby chętne do obejrzenia pokoju proszę o kontakt z biurem w Katowicach, prześlę zdjęcia mojego autorstwa.

Mam nadzieję, że dogłębnie wyjaśniłem sprawę.

Pozdrawiamy
Zespół Sk Expres Polska
1
maciomen201 2017-07-13 20:17
Witam . Ja z moim wujkiem i kolegą od wujka idziemy pracować do Czech na jakieś montowanie śrubek . I mam pytanie czy będę mieszkał z moim wujkiem i kolegą bo tak chcę napewno bo boję się o swoje bezpieczeństwo. Nie lubie awantur. Przy 8 godzinnej pracy zdarza mi się że boli mnie brzuch i potrzebuje wziąć odpoczynek.
Jaka to jest umowa i czy dostane ją po polsku bo musze kopie do Warszawy wysłać. I w jakich godzinach jest praca? Interesuje mnie 8 godzin. I czy mie bedzie ktos narzekł że mi słabo itd. Czy tłumacz tam jest
1
Mateuszzz96 2017-07-19 11:21
NIE POLECAM !!! Z pomocą tej agencji ja i mój kuzyn zmarnowaliśmy 3 tygodnie swojego życia w Czechach. Praca była wymagająca na kotle w Tristone Flowtech w Hradku nad Nysą. W pokoju gej, alkoholik, dwóch kiboli, były skazaniec. BIORĄ WSZYSTKICH Z ULICY !!!! Tatuaże na czołach, brak uzębienia, spanie na korytarzu co chwile bójki-tak to wygląda na ubytowni. Co dostałem w zamian ? 700 zł za 3 tygodnie pracy i ucieczka pociągiem do domu.
8
Express People 2017-07-19 12:35 [pracodawca]
Dzień dobry,

Pan Mateusz nie kontaktował się z nami w sprawie problemów na miejscu, co więcej przy naszej kontroli i ocenie pracowniczej nie otrzymaliśmy żadnej skargi, prośby o rozwiązanie problemu.

Pan Mateusz nie dostał 700 zł za 3 tygodnie pracy. Oferujemy naszym pracownikom zaliczki w wysokości 1000 CZK netto co tydzień, które są potem odliczane od wynagrodzenia. Dodatkowo każdy pracownik jest informowany o potrąceniu za transport, jeżeli nie przepracuje 3 miesięcy oraz o potrąceniach za brak zwrotu ubrań roboczych.

Oferujemy pracę osobom, które przejdą cały proces rekrutacji. Nie oceniamy kandydatów na podstawie ich orientacji seksualnej, wyglądu czy problemów zdrowotnych. Na miejscu pracownicy mają sprawdzany rejestr karany (do 30 dni od przyjazdu), więc nie zaprzeczę, że kandydat mógł zataić informacje o swojej historii karnej, ale mogę potwierdzić, że jeżeli rejestr został sprawdzony przez pracodawcę (SK Expres Sp. z o.o. jest tylko agencją pośrednictwa pracy - nie zatrudniamy bezpośrednio) to umowa o pracę może nie zostać przedłużona.

Pozdrawiamy
Zespół SK Expres
2
Hemik17 2017-08-02 09:35
Witam.Mam małą sprawę którą niezwłocznie trzeba wyjaśnić czy ,mogłby mi ktoś podać meila do biura Express People Katowice??
1
Express People 2017-08-05 09:32 [pracodawca]
Dzień dobry,
proszę kontaktować się mailowo na adres pl.branches@express-people.com.

Pozdrawiamy
Zespół SK Expres
1
makacz 2017-08-06 10:54
czy ktoś wie jak wygląda praca przy montażu foteli w czechach??za info z góry dziekuje
1
makacz 2017-08-06 10:56
czy ktoś wie jak wygląda praca przy montażu foteli w czechach,z góry dziekuje za info
Kkkkk 2017-08-07 09:41
Wyglada fajnie z tego co mówią a dostajesz na czysto ledwo 2tys
1
Mateusz 2017-08-09 10:19
co do agencji nie ma zastrzezen i prawda jest taka jesli chce ktos pracowac i zarobic to zarobi a ci co jada po to by sie zabawic to wiadomo jak koncza a po tem pisza bzdury ja przebywalem pod ta agencjia 8 miesiecy i nie nazekalem na nia wic dziwie sie niektorym ze pisza bzdury . i jak napisalem na poczatku komu zalezy na pracy i chce pracowac to bedzie pracowal i bedzie zadowolony wiadomo ze pierwsze 3 miesiace beda ciezkia ale kazdy kto chce pracowac tak ma po tym okresie jest o wiele lepiej i ja sam wraca pod agencjie bo jest naprawde dobra agencja pracy problemy sa rozwiazywane od reki kordynatorzy pomagaja ze wszystkim ja osobiscie nie spotkalem sie z problemami ze strony kordynatorow tylko ci sami stwarzaja problemy wczynaja burdy po pijaku udaja ze to oni sa pokrzywdzeni przez agencie itp nie wierzcie im bo to sa zwykle karierowicze ktowrzy pija cpaja wczynaja bojki itp a potem pisza bo im kazano wracac do polski i sie zala ze malo zarobili , zarobili malo bo wiekszac zaliczek szlo na alkoholi i narkotyki oraz potracano za wyrzadzenie szkod ktore narobili
3
OnDiesel 2017-08-10 18:42
Witam!! mamy wyjechać z kolegami w czwórkę do Kvasin na montaż foteli..
Moje pytania:
1- jak wygląda praca
2- jak wyglądają zarobki
chciałbym by ktoś sumiennie odpisał na moje pytania.
Pozdrawiam
Joanna 2017-08-11 06:52
@Mateusz czy agencja wymaga znajomości języków obcych? Jak je weryfikuje? Wszelkie praktyczne informacje pomagają innym - być może po raz pierwszy wybierającym się do pracy za granicę. Czy agencja pomaga w organizowaniu przejazdu i noclegu?
nikt 2017-08-12 09:16
pojechałeś już praca na fotelach ja robiłem w kolinie przy fotelach ręce ci odpadaja musisz smarować się maściami dla starych ludzi jak byś miał artretyzm,zwyrodnienia stawów czy coś taki ból w rekach,kasa troche lepsza niz w polsce warunki pracy super prócz tego bólu ale przyzwyczajsz sie po kilku miesiącach i będzie ok jak nie jesteś alkoholikiem i nie bedziesz chlał i awanturował się z innymi na hotelu tylko siedział cichutko jak myszka pod miotłą dasz rade Pozdrawiam
Mateusz 2017-08-16 08:37
tak kordynatorzy pomagaja ze wszystkim nie ma problemow, nie jest wymagana znajomosc jezykow obcych , co do organizacji przejazdu i noclegow kordynatorzy pomagaja odrazu po przyjezdzie na miejsce tzn po przyjezdzie na miejsce masz automatycznie zapewniony nocleg i jest to darmowy nocleg , odtracaja tylko za nocleg w przypadku gdy ktos przesadzil z alkocholem i nie poszedl do pracy , dojazd z polski do czech jest darmowy , w razie jakich kolwiek pytan prosze pisac
jkkvk 2017-08-19 12:22
21000 to o co chodzi, prezydent tyle nie zarabia...:)
Dave 2017-08-19 14:37
Jedyny koordynator który pomagał to był Aleks. Poza tym zaliczki miesiąc do przodu pobierają, zamiast 3 tys biorą nawet 7k. Wał na kasie chcieliby aby pracować po 16h. Za 158h wyplata 21tys koron. Za 210 wyplata 22tys koron to s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] arty chyba jakieś.... warunki są jakie są. Hala do inwestowana czysta. Praca w porządku. Agencja robi murzynów z ludzi. Firma ok. Agencja niestety nie polecił bym nawet gbyby była ost agencja pracy na świecie. Oszukują nie są rzetelni. A biuro w Katowicach pozdrawiam grubą która obiecała busa na Wielkanoc co było nie prawdą, ponieważ potem się wyparli wszystkiego. Ludzie z Katowic z krzywej 10 nigdy nie byli w czechach fużyczenie. Nie mają bladego pojęcia jak jest na miejscu. Oferują i obiecują złote góry i zwyczajnie kłamią. Jedyna opcja to jechać tam wynająć lokum blisko zakładu, ewentualnie w Polsce ok 40km i dojeżdżać bo pod agencja nie polecam.
Dave 2017-08-19 14:48
Biuro w Katowicach zatrudnia osoby niekompetentne oraz nie doinformowane NT. Warunków na miejscu w czechach gdyż najpewniej nigdy sami tam nie byli. Nr do biura w kato jest podany dla formalności jednak nie ma możliwości dodzwonienia się. Dopiero po półtorej godzinie odebrała pani z biura w Rzeszowie. Co do pieniędzy w miesiącu przysługują 3 zaliczki po tysiąc koron. Jednak przez ost 3 mies agencja pobiera od pracowników nawet po 7 tysięcy tytułem na następny miesiąc, a co najlepsze w kolejnym miesiącu sytuacja się powtarza, i zamiast zlikwidować zaliczki w drugim miesiącu oni pobierają następne i ruchają pracowników aż miło, a najbardziej ucierpi ten który trzask nadgodziny 16h oraz prę casy. Najlepiej robić swoje i każdy prę cas siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wtedy tak się finansowo na tym nie ucierpi. Odnośnie warunków, w biurze w Katowicach padają informacje ogólnikowe nie pokazują zdjęć ani nie tłumaczą jakie warunki są naprawdę a nie są najlepsze. Odnośnie nadgodzin jeszcze jedna sprawa, kiedy zostaje się na 16h należą się flexi pass 500kc jednak nigdy na oczy ich nie widziałem mimo że z nadgodzin ami byłem dodatkowe 2 tyg pracy w tym 16h oraz dni wolne od pracy.

Na korzyść agencji mogę podać jedynie dwa plusy. Są nimi prawie darmowe zakwaterowanie oraz dojazd do siedziby który kosztuje pracownika groszowe sprawy w porównaniu z pełną kwota jaką trzeba ponieść jeśli by się opłacało na własną rękę.

A ostatecznej ocenie agencja wypada słabo. A co do biura w Katowicach radzę wziąć na nich poprawkę bo oni nawet gówno ładnie zapakują i powiedzą ze to trufla.

pozdrawiam
2
Joanna 2017-08-21 14:17
Wiele osób pisze o różnicach przez wyjazdem oraz po @dave, a możecie napisać co jest dokładnie zawarte w kontrakcie/umowie? Jeśli były jakieś rzeczy, które nie zgadzały się z wcześniejszymi ustaleniami, to czy można było powołać się na zapisy w umowie i dochodzić swoich praw? Dla innych myślących o wyjeździe to bardzo ważne rzeczy, dajcie znać jeśli możecie.
SZAKKALL 2017-08-22 07:47
UWAGA AGENCJA OSZUKUJE NA WYPŁACIE
3 MIESIĄCE PRACY W CZECHACH ....
każda wypłata coraz mniejsza 3 wypłata to 10 000 tys koron... OSZUSCI..
Zostaw swoją opinię o Express People - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Express People