Holland Contracting

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 433 ocen.

Opinie o Holland Contracting

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting

test

Według mnie wszystko ok

Tadeusznorek

Moje doswiadczenia: 1 - duijdam mieszkania ok praca jakiego masz farta 2- westflex patologia (usunięte przez administratora) uciekaj 3-holandcontracting Chcesz pracować to zarobisz czekałem 3 tyg bez pracy ale później 8 miesięcy po 300e+ tyg. No i co najważniejsze mają rozmowę kwalifikacyjną a nie biorą żuli.

Wujek

Witam serdecznie, macie może informacje na temat pracy w miejscowości Naaldwijk, praca w szklarni przy sadzonkach kwiatowych :-) ile mogę zarobić czy praca jest bardzo ciąża fizycznie i czy polecicie ta ofertę?

Kobieta pracująca

Cześć. Czytałam większość opinii jakie tu są i w każdej jest coś z prawdy. Ja pracuję w Nl 9 lat i HC to moje 4 biuro. Na podstawie moich doświadczeń mogę powiedzieć, że nie jest , aż tak źle jak w innych. Wiadomo, że wszystko zależy do jakiej trafisz pracy,na jakie mieszkanie i z jakimi ludźmi pracujesz i mieszkasz? Pracowałam w biurze gdzie wykonywałam jako jedyna kobieta pracę dla mężczyzn przy likwidacji szklarni ( rozwijałam maty pod ścinane planty kto to robił to wie ) ale dałam radę bo choć praca ciężka to ludzie the best. Z moich obserwacji wynika ,że najgorsi są ludzie którzy są na kontraktach . Co z nimi ? Siedzą na tak zwanym fast kontrakt i traktują nas agencyjnych jak swoich podwładnych. Każdą pomyłkę jaką robią zrzucają na ciebie bo myślą, że jak potrafią powiedzieć kilka słów po holendersku to nikt się nie domyśli o co chodzi a już na pewno nie zrozumie. Błąd kontraktowcy !!!! Dużo osób nie przyznaje się do tego, że może nie tyle zna język ale rozumie ???? Pracowałam przy farbowaniu kwiatów. Praca brudna szczególnie dla mężczyzn. Szef zajefajny nigdy nie słyszałam żeby na kogoś krzyczał , teraz w sezonie masz 60 h tygodniowo przez 5 dni (pracuje się też czasami w sobotę i niedzielę) czyli 417 e ale .....no właśnie... ludzie na kontrakcie porażka. Podsumowując jeśli jesteś wazeliniarzem , lubisz pić, donosisz i nie robi ci różnicy , że jedni siedzą podczas pracy na Facebooku, palą fajka za fajką a ty odwalasz całą pracę za nich itd a biorą dwa razy tyle miesięcznie co ty to ta praca jest dla ciebie w????!!!!! Podsumowując moje 4 biura czyli : 1. Level 1 - jako biuro ok z pracą zależy gdzie trafisz . 2. HC - tak jak wyżej 3. West flex - trzymać się z daleka lepszy Kuroń w pl bo od nich wrócisz z długami. 4. Voorne Putten - uciekajcie gdzie pieprz rośnie. Turcy i ich polskie "koleżanki" mają cię za nic dosłownie a jak ci coś nie pasuje ladujesz na bruku w środku nocy dosłownie. Z mojej strony tyle . Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo szczęścia w Nl ????

Ropeczek
@Kobieta pracująca 16.11.2017 10:36
Cześć. Czytałam większość opinii jakie tu są i w każdej jest coś z prawdy. Ja pracuję w Nl 9 lat i HC to moje 4 biuro. Na podst...

Właśnie wybieram się 26 na rozbiórkę szklarni. :) bardo pomocna opinia. Pozdro

Ropeczek

Witam czy ktoś wybiera się 27 listopada na rozbiórkę szklarni? Jeśli tak proszę pisać na maila : ropeczek1997@gmail.com

Jarekk

Witam, czy jedzie ktos na jajka do Ochten? Do mnie wlasnie przedzwonili ze jest miejsce dla pary. Wyjazd mam w niedziele i w poniedzialek od razu praca. ZAPEWNIONO mnie ze jest conajmniej 40h tygodniowo.

Amelia
@Jarekk 27.09.2017 15:47
Witam, czy jedzie ktos na jajka do Ochten? Do mnie wlasnie przedzwonili ze jest miejsce dla pary. Wyjazd mam w niedziele i w po...

Hej, ja wraz z narzeczonym jedziemy na jajka. Konkretne informacje będziemy mieli jutro. Wyjazd prawdopodobnie w poniedziałek.

Kasiula222
@Amelia 05.10.2017 13:50
Hej, ja wraz z narzeczonym jedziemy na jajka. Konkretne informacje będziemy mieli jutro. Wyjazd prawdopodobnie w poniedziałek....

Jakie warunki mieszkalne? I jak wyglada praca przy jajkach w Ochten? Z gory dziekuje za informacjie;)

madamQQQ

Biuro jak każde inne ma swoje wady i zalety. Zdecydowanie zaletą jest to, że JAK DOBRZE TRAFISZ, masz fajne godziny, dobrą prace, może nawet spoko ludzi i wypłaty na czas, generalnie koordynatorzy są w porządku, nigdy mi się nie zdarzyło nic, co mogłabym im zarzucić, zdają się być zainteresowani i pomocni. Wadą jest przede wszystkim ich współpraca z DockHolland, którzy odpowiedzialni są za te kontrole czystości mieszkań i samochodów, za te wszystkie rysy na samochodach i generalnie wlepianie kar pieniężnych. Drugą wielką wadą którą odczułam na własnej skórze jest to, że biuro rzadko załatwia pracę na stałe lub na dłużej niż 4-5 miesięcy. Co prawda wyjeżdżam już 3 rok, ale ciągle do innej firmy, co zjadę na urlop szukają mi nowej pracy, nie dlatego że się nie sprawdzam, czy jestem jakaś tępa, ale dlatego że miejsca stałych pracowników są już obstawione dawno, a my "nowi" jesteśmy brani tylko wtedy kiedy pracodawca potrzebuje akurat na jakiś czas kilka par rąk więcej do pracy. To jest ok. dla osób, które szukają pracy na 3 do 5 miesięcy ale nie dla mnie kiedy jestem chętna na współpracę na cały rok. Z pewnością czytają to Panie z biura, proszę wziąć to pod uwagę. I nadal wyjeżdżamy z chłopakiem z HC, bo mam nadzieje, że w końcu trafimy na tą jedną stałą pracę. Nie zrezygnujemy z tego biura bo mamy porównanie z innymi biurami i uwierzcie mi pracowaliśmy w takich biurach gdzie w ciągu 3 miesięcy pracowałam w 13 firmach, tygodniowo po 18 godzin a i nie miałam na chleb , ale jak się pojechało, to się chciało chociaż bilet i pieniądze zainwestowane w wyjazd odrobić. Teraz czekamy na telefon z ofertą pracy już 3 tydzień i cisza, więc jak jedziecie to zazdrościmy. (ps. nie polecam pracy przy mięsie i jajkach, choć każdy ma swoje predyspozycje, i każdy lubi co innego).

Bojesie
@madamQQQ 06.10.2017 12:08
Biuro jak każde inne ma swoje wady i zalety. Zdecydowanie zaletą jest to, że JAK DOBRZE TRAFISZ, masz fajne godziny, dobrą prac...

A cos wiecej o jajkach bo wlasnie w niedziele mam jechac do tej pracy

Weronika

@Edyta @steve77 udało się Wam wyjechać za pośrednictwem Holland Contracting? Możecie powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Dodatkowe informacje mogą być pomocne dla osób, które wahają się nad wyborem właściwej agencji pracy.

steve77

Chciałbym wyjechac w najblizszym czasie ktos chetny do towarzystwa? Jestem z Chorzowa. dwstevemarock@gmail.com

Cherry

Nigdy nie pracowałam za granicą i mam chęć wyjechać na 8-10 tyg. Tylko sama trochę mam stracha;-) jestem z okolic Pszczyny, jeśli ktoś szuka towarzystwa na wspólny wyjazd pisać: cherry153@vp.pl

Edyta

witam, mam pytanie jedzie ktos moze przez nich na cebulki ?

Monik
@Edyta 13.06.2017 14:45
22 ? ja mam zaczac prace 20.06 i tak mam podpisana umowe ;) skad jestes ? :)

Jednak jade 20 na cebulki i mamy zacząć prace właśnie 22 Jade z Krk a Ty?

Edyta
@Monik 17.06.2017 11:40
Jednak jade 20 na cebulki i mamy zacząć prace właśnie 22 Jade z Krk a Ty?

ja własnie czekam na potwierdzenie wyjazdu co do zaczecia pracy 22 , okolice Rzeszowa :) a czym jedziesz ? i 1 raz przez ta firme ?

Bartłomiej

Krótko na ich temat. Jeśli chcesz sie dowiedzieć czegoś, to proszę przeczytaj i nie słuchaj tego pierdolenia. Wyjechałem z tą agencją w grudniu. Nie miałem pojęcia co mnie czeka. Chata droga, ubezpieczenie tak samo to juz wszyscy wiedzą. Przy stawce 8,8 brutto na produkcji zarabiałem po jakies 350-450e tygodniowo. Zaznaczę, że pracowałem po 58-70h tygodniowo. Także można sie spodziewać jak wygląda wypłata przy 40 godzinach pracy. Warunki mieszkalne ok. Chatki po 6 osob. Pokoje jedno lub dwuosobowe. Ja trafiłem na bardzo spoko ludzi. Troszkę się bawili jak to polaczki, ale wszystko pod kontrolą. Jak jest na tą chwilę w tej agencji to nie wiem. Myślę, że za dużo sie nie zmieniło. W najbliższą niedziel jadę znów za ich pośrednictwem. Jeśli ktoś ma info na temat pracy w okolicach Amsterdamu przy kwiatach doniczkowych to pisać. Pozdro

Weronika

@ja to dobrze, że jesteś zadowolona z wyjazdu. Czy Holland Contracting zapewnia odpowiednie wsparcie swoim pracownikom podczas wyjazdu? Pracownicy mogą liczyć na pomoc Agencji?

Orzeszek

Co do agencji to ona jedynie ZAŁATWIA prace u pracodawcy, to jak bedzie w pracy czy firmie to juz osobna sprawa. Ja akurat trafilam na super prace, troche ciezka ale da sie wytrzymac, szef sympatyczny choc wymagający, zarobki tez dobre i godziny tez w miare okej. A wracając do Holland, to juz troche gorzej, domek w ktorym mieszkalam moze nie byl zly i okolica ladna ale zimno, wiekszej temp jak 20 stopni nie dalo sie ustawic, kontrole mieszkania co tydzien i czepiają sie o glupoty doslownie ale kary nie mieliśmy. Samochod trzeba bylo samenu sprzatac, myjka itp za wlasne pieniadze z czego oczywiscie jak sie jest pasazerem placi sie co tydz 10 euro. O samochod tez jest wielka kara w razie chocby rysy a szczerze mowiac te auta to zadne cuda swiata. Koordynatorki są w porządku choc czasami ciezko bylo o zalatwienie jakiejs sprawy. Na domku zazwyczaj upychają 8-9 osob w tym tylko jedna lazienka i kibelek. Wracasz z pracy chcesz skorzystac z toalety ale nie skorzystasz bo ktos juz wlazł albo sie kąpie. Jak sie trafi do dobrej pracy i szef zadowolony to super , mozna jakos przetrwac ale jak sie szefowi nie spodobasz, zle robisz, zwolni Cie, to albo agecja zaproponuje inna prace albo zjazd do Pl. Wyplaty tez czasem dziwne przychodzily, rozne kwoty a wszyscy robia tak samo, no ale zawsze mozna do nich napisac z prosba o wyjasnienie czemu tak. Ale wyplaty na czas to trzeba przyznac. Ogolnie to - jak nie sprawdzisz to sie nie przekonasz, jeden trafi okej drugi gorzej ale tragedii nie bylo, ja osobiscie na 90% jeszcze do nich wroce w przyszlym roku. Pozdrawiam

GABI

Do ja A DO JAKIEJ PRACY POJECHAŁAŚ?

jaa
@GABI 01.05.2017 10:48
Do ja A DO JAKIEJ PRACY POJECHAŁAŚ?

na kwiatki, pakowanie i bukiety ;)

ja

pojechałam w ciemno i jestem zadowolona, wszystko jest dobrze... ludzie naprawde nie patrzcie na te opinie, bo pisza je ludzie ktorym nie wyszlo pewnie z ich powodu. powodzenia :)

Ewela
@ja 29.04.2017 20:48
pojechałam w ciemno i jestem zadowolona, wszystko jest dobrze... ludzie naprawde nie patrzcie na te opinie, bo pisza je ludzie...

Jestem jedna z osob, ktorej niestety sie nie udalo i to nie z MOJEJ WINY. Holland sciagal pracownikow w lutym do pracy, po przepracowanym tygodniu podziekowali mnie i innym osobom za prace. Fakt pojechalismy na akcje, ale miala ona trwac 3-4 tygodnie. Potem mieli nam znalezc inna prace. Skonczylo sie na tym, ze 2 tyg siedzialam na domku, ze swiadomoscia, ze za ten okres trzeba oplacic domek. Koordynatorki pytaly czy chce wracac do Polski. Oczywiscie przyjechalam do pracy, wiec taka opcja nie wchodzila w gre. Pracy nikt mi nie zapewnil, zostalam przeniesiona do domku w ktorym byl grzyb na scianach, a temperatura nie przekraczala 18 stopni, pomimo tego ze na dworze bylo zimno. Wszystko zostalo zgloszone, ale coż z tego , jesli konkretnych dzialan nie bylo w tej sprawie. Moglabym pomyslec, ze tylko ja mialam pecha i zle trafilam. Jednak fakt, iz na swojej drodze spotkalam pare osob, ktore tak jak ja zostaly bez pracy i ciagle mydlono nam oczy, uswiadomil mnie, ze Holand nas wykorzystal. Zostalismy sciagnieci, aby oplacac domki, bo jakby mozna bylo to inaczej nazwac. Panie w biurze zapewnialy, ze po akcji bedzie praca. Teraz wiem, ze sezon w Holandii zaczyna sie blisko kwietnia. Wiec po jaka cholere nas sciagnieto w lutym ? Uprzedzam, tez przykre komentarze, ktore zazwyczaj sie pojawiaja, jesli ktos napisze cos zlego na dany temat, ze pewnie komus sie nie chcialo pracowac, lub jesli woli balowac to po co przyjezdzal. Otoz ja naprawde chcialam zarobic sobie w Holandii i nie jestem typem imprezowiczki, a napewno szkoda byloby mi przepuscic na glupoty ciezko zarobione pieniadze. No ale takich nie bylo, wiec nawet nie ma tematu. Mam nadzieje, ze inni pracownicy maja wiecej szczescia. Pozdrawiam z Polski

Anna

Witam! zgłosiłam się do pracy , HC zaoferowało mi pracę przy kwiatach (cebulach)-ale na polu (cokolwiek to znaczy - nie umiano mi wytłumaczyć na czym to polega) proszę o info na temat tej pracy jeśli ktoś przy tym pracował i czy da się wytrzymać fizycznie

Weronika

@Kasia, a ile razy korzystałaś z usług Holland Contracting?

Kasia

Inne biura nie dorastają im do pięt.. Byłam w innych i mam porównanie. Czyste fajne mieszkania, zero problemów z koordynatorkami. Polecam

Weronika

@............, zachęcam do sprawdzania na bieżąco ofert pracy publikowanych przez Holland Contracting - http://www.hollandcontracting.pl/oferty-pracy

marionetka

Ja akurat przebywam w Holandii ,jestem w innej agencji ale dostałam propozycje od HC na pakowaniu orchidei lub na pomidory. Stawka dosc wysoka, ale za mieszkanie potracają 90 euro plus 30 e z centami za ubezpieczenie. No ale myśle ze da sie cos odlozyc z pensji. Byleby praca stała i godne zarobki. Jak ktos tez jedzie, albo pracował na orchideach czy pomidorach,wrzućcie opinie. Pozdrawiam

............

ktoś ma jakieś info kiedy zaczynają się pomidory?

Weronika

@Papric wybierasz się jeszcze do pracy przez Holland Contracting?

Papric

Strach jest zawsze dopóki sie nei sprawdzi samameu, jak dla mnie są ogarnięci, oferty w ogrodnictwie więc nie spodziewajcie się pracy w biurze. Na miejscu nie jesteś sam i odpowiadaja na pytania ludzi. Można trafic duzo gorzej. Sortowanie papryki było ok. Pozdrawiam ekipe.

zbychu

bylem, widzialem nie polecam, mam oferte z eupeople na reache oni wydaja sie bardziej ogarnieci i stawka niezla, ciekawe co z tego wyjdzie...

swojak

chcesz pracowac to prcujesz. mozna sie napatrzyc w holandi na takich co nie chca pracowac a za nic kase dostac kazdy lubi. siedziec w kraju i klepac biede i nrzekac to umia wszyscy. powodzenia rodacy.

mati

Nie wiem czy zle bo pewnie jak trafisz. Jest praca i sa pieniadze masz gdzie mieszkac. Roznie bywa w Holandii ale tutaj placa i to jest jeszcze najwazniejsze jak dla mnie.

rafał

Witam! Chcę złożyć pozew przeciwko tej Firmie. Czy są chętne osoby, które by się przyłączyły?

rafał

niestety potwierdzam istna patologia

ada

hej, nie wiecie czy wymagają zaświadczenia o niekaralności?

Batooo

Witam. Szybkie pytanko, dostałem oferte pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos coś wie na ten temat, może był osobiscie. Z góry dzieki i pozdrawiam

Migotka
@ania1948 09.11.2016 16:59
Witaj na rozbiórce szklarni nie byłam ale z tego co wiem jest ciężko jednak moi znajomi dali rade wiec nie może być aż tak źl...

Hej, jak to jest tak naprawdę z tymi warunkami mieszkaniowymi? Różnie ludzie piszą i w większości narzekają że syf, grzyb i smród. Czy teraz w okresie jesienno -zimowym warto tam jechać?

Migotka
@ania1948 09.11.2016 16:59
Witaj na rozbiórce szklarni nie byłam ale z tego co wiem jest ciężko jednak moi znajomi dali rade wiec nie może być aż tak źl...

Witam, Czy mogłabyś napisać jak faktycznie wygląda kwestia opłat oraz mieszkań? Różnie ludzie piszą a skoro Ty pracowałaś przez tę agencję będziesz wiedzieć lepiej. Jak wygląda kwestia wyjazdu do Nd teraz w okresie jesienno-zimowym? Z góry dziękuję za info zwrotne.

Batoo

Witam ludzie. Szybkie pytanko. Dostałem ofertę pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos był, coś wie na ten temat? z góry dzieki !:)

edzia

A, poszukują i wydaje mi sie ze tak naprawdę to chyba każdy może aplikować na to stanoiwsko wystarczy ze nasz podstawy angielskiego na poziomie b1, widziałem ofertę pracy wymagań względem kandydatów nie maja praktycznie żadnych, wiec każdy ma równe szanse

boos

Pracowale w Hc jakis czas temu firme szczerze moge polecic kasa zawsze na czas nigdy nie mialem problemu z praca to roznie ale to nie wina firmy tylko najczesciej Polaczkow ktorzy tam pracuja i potrafia umilic zycie szczegolnie w na kurczakach Heijs Food mieszkaj z nimi to dopiero przezycie cpuny i alkoholicy patologia calkowita .

pracownik

Edzia bylam 8 tyg. Ale koordynatorka pod koniec pracy dzwonila z nowa oferta . Kto chcial to zostal ja wybralam zjazd do pl bo chciLam skorzystac z wakacji. Mieszkalam z 4 osobami na mieszkaniu nie domku. Warunki bardzo dobre. Chwalilam sie zdjeciami mieszkania. Jak ktos sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze. Jade znow bo tu ciezko dorobic sie takiej kasy. A tam nie zalowalam sobie .a przuwiozlam na prawde duzo. Warto ryzykowac czytajac negatywne opinie . Pojedziesz i zobaczysz ja sie nie zawiodlam i kiedys sprobihe tez w innych agencjach bo zawsze moga byc lepsze.

Migotka
@pracownik 04.09.2016 09:43
Edzia bylam 8 tyg. Ale koordynatorka pod koniec pracy dzwonila z nowa oferta . Kto chcial to zostal ja wybralam zjazd do pl bo...

Hej, czy jest opcja pojechania do ND w parze i czy wówczas jest to opcja także by razem zamieszkać? Jak to faktycznie jest z tymi mieszkaniami? Faktycznie jest tak źle jak pisze większość?

sbx

Ja jadę z HC w niedziele rano na 9 tygodni wiec zobaczę jak to wygląda naprawdę

sbx

Ja jadę w niedziele rano z HC wiec się przekonam jak to wygląda tak naprawdę

Iwa
@sbx 02.09.2016 19:34
Ja jadę w niedziele rano z HC wiec się przekonam jak to wygląda tak naprawdę

Tez jade 22czerwca z Rudy Slaskiej. Przekonam sie sama jak tam jest

GG

@TT a na ubezpieczenie narzekasz jak nie masz sytuacji gdzie potrzebujesz pomocy. Masz tłumacza i transport do lekarza i papiery których sam byś sobie w życiu nie załatwił i teraz możesz wszystko pokazać w Polsce i wiedza co ci było i co ci robili i na co badali. Chorowałam i to bardzo i nikt mnie nie zostawił z problemem i kolejne wizyty leki wszystko bylo. Gwarantuję ci bo wiem z opowiadań znajomych że mało jest takich ubezpieczeń. Zapytaj w nowej agencji co wchodzi w skład twojego ubezpieczenia bo mozesz się zdziwić jak na serio zachorujesz i bedzesz szukać pomocy a jej nie dostaniesz i za wszytsko będziesz musiec zapłacić.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Praca na 8 tyg .ale po tym czasie koordynatorka dzwonila z ofertami dla kazdego . Ja wybralam zjazd do pl bo chcialam skorzystac z wakacji. Na mieszkaniu (nie domek) mieszkalam z 4 osobami warunki na prawde dobre nawet chwalilam sie w rodzinie zdjeciami mieszkania . Jak kazdy po sobie sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze( a uwierzcie co tydzien sie stresowalam bo naczytalam sie opinii) . Nawet tak krotki okres sie oplaca . Ja odlozylam duzo a nie zalowalan sobie na jedzenie ciuchy , piwo tez pilam ,metrem jezdzilam ,coffe shopy odwiedzilam. Warto probowac . Ja nie zaluje i pewnie w innych agencjach tez poprobuje kiedys bo mize bedzie jeszcze lepiej

Pracownik

Polecam . Trafilam na prace sezonowa . Godziny byly zawsze (50h tygodniowo vzasem mniej ze wzgledu na pogode ). Kasa od 330 w gore ,raz trafilo sir nawet 400 euro . Jesli sie nie baluje(mowie tu o piciu do upadlego i przewalaniu kasy) i wydaje sie rozsadnie pieniadze to nawet w tak krotkim okresie mozna odlozyc kupe kasy .Praca ciezka ale wyplaty wynagradzaly to :) mieszkanie czyste,zadbane nigdy nie bylo zadnej kary, awantur ,kazdy szanowal siebie nawzajem.( choc nie ktorzy z pracy trafili na imprezowiczow ktorzy dziennie pili i chyba orzyjechali balowac a nie pracowac). Jedyny minus to koordynatorka ktora miala wszystko gdzies . Po krotkim urlopie w przyszlym tygodniu jade spowrotem. Jechalam pierwszy raz i po opiniach wahalam sie ale dzis nie zaluje ze zaryzykowalam :)

Gosia
@myszka 05.12.2016 23:22
Moja droga a jakie miasto? jaka praca?

Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia

Gosia
@myszka 05.12.2016 23:22
Moja droga a jakie miasto? jaka praca?

Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadpoza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia

Marcin

Ma ktos wiedze co sie dzieje w firmie kolo,lub Steenbergen oferuja prace przy pomidorach,sortowaniu,pakowaniu firma Holland Cont. prosze o jakies info moj mail djbeat1980@gmail.com dzieki.

miazga
@Marcin 22.08.2016 11:23
Ma ktos wiedze co sie dzieje w firmie kolo,lub Steenbergen oferuja prace przy pomidorach,sortowaniu,pakowaniu firma Holland Co...

Jeżeli będziesz mieszkał na bungalo to uważaj na Mariusza pod względem hazardu i używek koleś wszystkimi kieruje a praca super najlepszy pracodawca

jymi

Pracowałem u nich na przełomie 2009/2010, bardzo krótko. Przez ten okres co byłem przez nich zatrudniony nie mogę powiedzieć nic złego: warunki mieszkalne dobre, samochody służbowe zadbane, praca była cały czas. Pojechałem jako tzw. pracownik rezerwowy ale już po 3 dniach znalazła się dla mnie praca tymczasowa(ok 2 tygodnie) a po tym okresie trafiłem już do docelowego pracodawcy. Nawiązując do tych negatywnych komentarzy to może piszą je ludzie którzy nigdy nigdzie nie pracowali i myślą że nie robieniem niczego czegoś się jednak dorobią - to nie ta bajka. W sierpniu jadę ponownie do pracy przez tą agencje, myślę że nic się nie zmieniło.

TT
@jymi 28.07.2016 17:50
Pracowałem u nich na przełomie 2009/2010, bardzo krótko. Przez ten okres co byłem przez nich zatrudniony nie mogę powiedzieć ni...

Mialas szczescie ja tam pracowalam w tej firmie 4 lata i w koncu pracuje u lepszego posrednika. Gdzie nie place za samochod za dojazd nie place glupich kar, nie mieszkam w gow... domkach widocznie raz dobrze trafilas i odrazu mowisz o komentarzach ze zle sa dlatego bo ludzie sie nie znaja. Poczekaj troche zobaczysz jak jest HC i od nowego roku pewnie znow podwyzsza kase za domek i ubezpiecznie z ktorym oszukuja!!!!! 38 Euro!!!! w kazdej ale to kazdej agencji to samo podstawowe ubezpiecznie 18.80 kradna na czym moga pozdrawiam

onaaaa24

zabierają połowę pensji.... pani wielka koordynator wymalowana pusta dmuchana lalka która nic nie wie do tego baardzo arogancka.

TT

Mam pytanie dlaczego skasowaliscie mojego posta na temat wyplat i solarisow w holland conctracting?? chce pomoc przyszlym pracownikow tego biura zeby zobaczyli jak jest wiec moze nie kasujcie waznym informacji ktore napewno kazdemu sie przydadza... regulaminu nie zlamalam/em wiec po co kasujecie bo firma sie wstydzi ze tak robi Ci co zdazyli przeczytali i przesla to dalej. Pozdro lda HC oszusci

Marciiin

Moim zdaniem oni na rozmowie patrzą czy chcesz jechać na serio i czy ci zależy. Czekam i jestem ciekawy co bedzie bo znajomi są i mają to co im mówili. Wyjechali nawet w parze co nie jest podobno takie proste. Jak byłem w biurze to było kilka osób to znaczy że oferty mają i cały czas szukają ludzi. Minimum 8 tygodni.

Waclaw

Daj sobie spokoj z nimi nie pisz sie do nich firma tylko zarabia na siebie nie polecam za nic

wika

Mają oferty na wakacje to jest okazja bo można pojechać na krótko i się samemu przekonać. Wcześniej nie mieli dla par a teraz też zaczęły się oferty. Jadę z siostrą i chłopakiem. Byle towarzystwo dobre trafic. Ktoś się wybiera?

roland24

Zgadzam sie ja pracowałem na tak zwanym heysie na kurczakach robiłem wszystko o co mnie prosili bo zależało mi na pracy a z uwagi na to ze nigdy nie pracowałem w tej branży to bylem zielony co i jak trafiłem na produkcje masakra jakas ...moim szefem byl Polak który wszedł tak głęboko w d... Holendrom ze jak popsuje sie maszyna to on skacze i naprawia za mechaników którzy poto tam sa ale poco jak można przydziobac wten sposób holedrom co mię jest tam tez jego milosc .hmmmm panoszy sie tam jak szara ges bo jej chłopak jest majstrem Polaków a jest taki jeden Polak który myśli ze wszystkie rozumy pozjadał bo jest tam juz 5 lat a jeszcze nie wspomnę o takim jednym gościu który myśli ze jest pępkiem świata to sa ludzie którzy. Tam wspólnie zaczynali i sa z jednej miejscowości i oni właśnie decyduja kto ma odejdc a kto nie dzieki nim odszedlem z tamtad bo powiedzieli ze jestem za wolny a czas to pieniądz no fakt i mnie zwolnili ale najpierw jak sepy obserwowali moje poczynania i stwierdzili ze sie nienadaje do tej pracy ..zkontaktowalem sie z panią A... Kordynatorka i powiedziałem co i jak a ona powiedziane ze cóż ze trudno ze nie mogą mnie przenieść gdzies indziej bo nie ma takiej obci jak cie zwolnis to juz nie masz wstępu do ich firmy zamiast zapewnić inna prace ale poco nie polecam tej firmy

elGinger
@roland24 26.05.2016 23:32
Zgadzam sie ja pracowałem na tak zwanym heysie na kurczakach robiłem wszystko o co mnie prosili bo zależało mi na pracy a z...

nie prawda tez pracowalem w HFP przez HC. Wszedzie sa tacy ludzie i trzeba sobie umiec z nimi radzic a czy dostaniesz inna oferte czy nie to sprawa indywidualna chyba. Ja z pierwszej bylem zadowolony ale sie skonczyla przeszedlem na 2ga do HFP wlasnie i zadowolony nie bylem ale zeby dostac 3 oferte musialem sie z HFP zwolnic. Mozna tez dodac ze w Heijsie jest dosc duzo agencji i to wlasnie Holland Contracting placi najlepsze stawki. Roznica z najgorzej placacym Covebo to az 0.75e na godzine za ta sama prace!

kris

Witam mnie się nie podoba to ze w domku mieszkają Panie i Panowie.Panowie nie wszyscy dbają o porządek,a jak jest nieczysto to kara jest dla wszystkich.jeden pan mi odpowiedział jak jest brudno to se posprzątaj.Ja nie po to jadę do pracy żeby za kimś sprzątać.Panowie powinni mieszkać osobno.jeszcze mi się nie podoba ze firma robi przeprowadzki z domku na domek za miesiąc czasu nawet 3 razy.Człowiek przyjdzie zmęczony po całym dniu pracy oni zadzwonią ze się masz przeprowadzić i masz wtedy wszystkiego dość.Co do firmy nie mam zastrzeżeń są wypłacalni,koordynatorki są miłe.jeszcze jedno lodówki w mieszkaniach nie których są fatalne bo są małe na przykład w domku mieszkało masz 5 osób o lodówka malutka na jedną półkę 2 osoby.Oczywiście jedzenie które się przywiozło się popsuło bo nie było gdzie trzymać.tak że jedzenia niema co dużo brać.

Pracownik

Witam moja opinia dotyczy sie samej agencji pracy jak i zakladu w ktorym pracuje. Otoz pracuje w Hoogeven w firmie HFP zajmujaca sie przetworstwem drobiu. Jezeli tu sie wybieracie przez ta firme zdecydowanie odradzam. Firma Holland Contracting to firma ktora wogole nie szanuje swoich pracownikow. Za domek place 90euro spalem na pietrowym łozku w schowku na szczotki we dwie osoby (widzialem tez pokoje 3 osobowe prosze sobie to wyobrazic) chetnie daja zarobic jako kierowca (odrazdzam) dostajesz 25 euro za tydzien, jestes na kazde zawolanie kordynatorki musisz jezdzic po ludzi jezeli ktos zostal w pracy albo zostal zwolniony oczywiscie za darmo albo glupi usmieszek kordynatorki. Za kazda ryske musisz placic od 230euro w zwyz nawet do 1000 euro. Co tydzien auto jest sprawdzane przez kontrole z Hollandu czy byles na myjce i czy auto jest dokladnie cale odkurzone oczywiscie za wlasne pieniadze czyli z 25 zostaje wam 15 :). Teraz poszedlem na prywatne mieszkanie bo lubie moja prace a mialem dosc biurowych warunkow za te kase, tak szanuja swoich pracownikow ze dostaje tyle samo po ich wyliczeniach a za mieszaknie place mniej o co tu kaman niewiem ale nie dajcie sie zwiesc przez tel.

Zostaw opinię o Holland Contracting - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting