brak logo

APP

Września

Opinie o APP

byly pracownik 2013-02-22 21:10
kolego daj sobie spokój chyba że lubisz wolontariat
1
stivi 2013-03-30 00:09
a jak sie miałęm nie odzywac ale w tym tygodniu juz przedadzili region południe na czele z [usunięte przez administratora] to juz parodia jeden drugiego pod...dala co za szumowiny i pajace.wrrrrr
1
były 2013-05-21 21:42
..fałszywe politycznie ubabrane świnie,mniej niż zero,za plecami burczą regionalnemu a nikt w oczy prawdy nie powie tak było i będzie w APP.
3
Macco 2013-07-02 12:54
Przechodziłem w tym roku. W sumie cztery rozmowy. Pierwsza przez telefoniczna, potem przez Skype (firma rekrutująca) + dwa spotkania z dyrektorem regionalnym. Rozmowy typowe dla rekrutacji na PH. Nic szczególnego. Oferowane warunki dosyć słabe; żyjesz tylko z prowizji od sprzedanych produktów. Ale produkty mają dobrą opinię bo osobiście sprawdzałem w warsztatach samochodowych. Własna działalność konieczna. Samochód dają (jaki konkretnie nie dowiedziałem się, ale zasadniczo są to małe np.renault Clio z kratką). Pytano mnie czy mam laptopa bo w firmie są ale...słabe (trochę to dziwne;-). Po tych rozmowach dowiedziałem się, że jednak chcą kogoś z branży samochodowej.
2
stefan 2013-08-12 09:27
..ogłoszenie wisi bo "APP" firemka ma taki przemiał pracowników ze nie opłaca się usuwać ogloszenia -ot polityka pana [usunięte przez administratora]
2
ph śląsk 2013-08-21 10:34
km prywatne to twoj koszt na koniec miesiąca,reginalny skrupulatnie cie podliczy bo co ma robić.......działalnosć musisz mieć ,gps jest ot absurdy APP
1
ph śląsk 2013-08-21 16:46
ustalasz podstawę z "zwierzchnikami" od siedmiu boleści,system prowizyjny jest tak wyliczany ze pracując już od x lat dalej nie wiem jak jest wyliczany,fakultet z matmy przy tym wysiada,kasa jakas zostaje ale opłacic księgową,zus i skarbówke musisz sam i takim sposobem okazuje się ze nic nie zostaje heh ,gps nie ma znaczenia nie przez niego cie wzywają ,tabelki rzecz święta i na spotkaniach ci wmawiają ze źle i mało.
1
ph sląsk 2013-08-23 21:20
...mnie idzie dobrze bo zyje z premii ktora wyrabiam ,natomiast młodzi maja marne szanse na przeżycie w APP ,ale próbuj śmiało nic nie tracisz
3
ph slask 2013-08-27 14:53
trzeba wyrobić 90% planu to takowy wyscig szczurów,rejon jesli obejmiesz klientow dostaniesz paru jak dobrze pojdzie ktorzy "coś tam" robia reszta to twoja inwencja i oranie rynku z dnia na dzien.
1
prezes 2013-09-02 13:19
ty mozesz nawet nic nie robić co dzień -plan ma byc wykonany na koniec miesiaca inaczej regionalny na czele z a.w są w stanie się pociąć
3
były aplikant 2013-10-04 13:41
dzięki za opinie. w następnym tyg miałem mieć rozmowę. mam dobrą robotę ale chciałem zmienić branżę. takie moje fanaberie :) po przeczytaniu postów nawet nie chce mi się na rozmowę iść:) kołchoz jakiś. szkoda czasu
2
stefan 2013-11-19 18:42
..żony zawsze mają racje one nam wszystko odbierają .
zainteresowany 2014-02-10 15:03
Witam.
Pojawiło się ogłoszenie na handlowca na Poznań, dziwne samo w sobie bo najpierw że na Szczecin a pod spodem Poznań.. A już opis pod parametrami mnie rozwala:" Prosimy o aplikacje tylko tych, którzy wiedzą czym jest praca w handlu, w terenie, z ludźmi i wszystkimi tego konsekwencjami. Gdzie bez systematyczności i samoorganizacji cel nie może być osiągnięty. Prosimy o kontakt tylko tych, którzy są nastawieni na sukces i wiedzą, że nie przychodzi on łatwo. Jesteśmy zdeterminowani, silni w rynku, zauważani w każdym miejscu i mający doświadczenie, umiejętności, narzędzia i produkty którymi bronimy się każdego dnia handlowego. Nie bez powodu w naszej grupie są handlowcy ze stażami od 3 do 12 lat. Jeśli więc spełniasz powyższe, chcesz się uczyć rzeczy nie łatwych, ale ciekawych i budzących techniczne zmysły, zapraszamy." Wygląda to tak jak by przygotowywali potencjalnego pacjenta na wszystko co najgorsze... O własnej działalności ani słowa... NIE POLECAM!!!!
1
powiązany 2014-02-10 20:15
tam się wszystko ładnie słyszy ale robota dla desperatów
kurwistrach 2014-02-16 21:16
powoli app się wypala ,zostali tylko ci co muszą bo nie maja wyjścia albo są ciency jak dupa węża aby przejść do konkurencji.realia w app proszą o pomste do nieba,ludzie widzą co sie dzieje jednak nic nie mówią,ja już nie pracuję od paru dni na regionie śląska. NIE POLECAM!!!
1
WTF 2014-02-25 02:06
Szacunek dla tych co za ciężką tyrkę w terenie biorą odpowiednią kasę z której utrzymują rodziny i realizują swoje pomysły
Dla pozostałych polecam przekucie żalu w sukcesy w innych dziedzinach.
Jeżeli konkurencja korzysta z takich sposobów na zniechęcenie ludzi do pracy to szkoda słów i energii.
1
Młody 2014-02-25 16:42
kolego (usunięte przez administratora)- jak potrafisz hejtować to rób to szczerze, a nie podpisuj się za innych - bo napewno nie współpracowałeś z App w ostatnim czasie. Wg niektórych Śląsk to eldorado - może na papierze tak, jeżeli nie bierzemy innych czynników związanych ze sprzedażą (cena, konkurencja, itd)
Chciałem ogólnie powiedzieć, że robota jest ciężka, ale warta polecenia dla wytrwałych albo dla ludzi którzy mają dostęp do dużej bazy klientów z branży, w każdym bądź razie chłopaki z regionu śląska to ludzie którzy są zadowoleni z swej pracy/pensji i robią robotę, która do nich należy
1
trzeżwy jeszcze 2014-03-05 14:54
no tos człeku pojechał. app to kabaret to jasne,cos mi sie zdaje ze nie długo pracujesz skoro piszesz tego typu elaboraty.
bambo 2014-04-26 18:57
pracowałem ale juz nie pracuje ,nie dawno mnie zwolnili i poszedłem na zieloną trawkę ,były ph region slask.
mario 2014-07-30 18:21
coś na temat pana wróblaz app napiszcie
zakrent 2014-08-02 00:58
Witam ja pracuję w app już 4 lata.Dużo jest progów.Ale jak zrobisz je to kasa konkret minimum 4 tyś na czysto.Minimum 40 klientów za 300zł muszą zamawiać netto miesięcznie 251 indeksów czyli różne towary sprzedawać to już za to masz premię 700zł do wypłaty.Im więcej tym większa kasa i obrót minimum 50 tyś netto i będziesz pracował.Pan A.W ogólnie ok.Ale rzadko go widzimy dwa razy w roku.
Pozdrawiam

ebo 2014-08-04 17:52
co firma daje od siebie na start jaki pakiet obowiązkowy np auto to jakie przecież podobno zapewniają narzędzia pracy
ebo 2014-08-30 19:46
Moi drodzy z niewolnika nie ma pracownika w app wiecznie tylko zakazy nakazy jestem pod wrażeniem i wielki szacun dla tych którzy tu pracują
1
Pokaczu 2015-01-07 18:20
Względem pracodawcy ma się pewne obowiązki. W drugą stronę też to działa. Bieda tylko gdy któraś ze stron nie jest zainteresowana przestrzeganiem swoich zobowiązań. Wydaje mi się, że powinno to inaczej wyglądać. A jeżeli ludzie robią sobie na złość to może czas na zmianę miejsca pracy? Swoją drogą czego wymagają i jak rekrutacje przebiegają?
kuba 2015-02-23 12:34
Witam!

Większość powyższych opinii jest prawdziwa, szczerze odradzam kandydowanie do nich! Oszuści, którzy liczą, że znajdą darmowych niewolników. Byłem na rozmowie w ich oddziale pod Warszawą (była to druga rozmowa) i chyba zaskoczyłem ich tym, że chcę jakiekolwiek pieniądze! Oczywiście współpraca na własnej działalności, w okresie wstępnym dają na ZUS i inne opłaty +coś na przeżycie: kwota "na przeżycie" musiała być podana przez kandydata. Ja podałem 2,5k PLN netto i od razu odwiesiły się im miny (chyba myśleli, że znaleźli frajera, który będzie dymał za tysiaka...).
Po 3-miesięcznym okresie: 100% prowizji, 0% jakiejkolwiek podstawy - ryzyko twoje.

Poza tym potraktowali mnie jak powietrze - pan dyrektor regionalny Adam S. obiecał przy szefie i pani dyrektor HR, że oddzwoni na 100% jeszcze tego samego dnia i...jak się można domyślić - nawet pół telefonu od nich nie otrzymałem.

Tak, że odradzam "pracę" dla nich każdemu, kto ma jakiekolwiek poczucie własnej wartości, niech tam idą tylko odpady i nieudacznicy...
3
tiddey 2015-04-08 17:25
Ale masakra.Widzę,że od lat nic się nie zmienia.Słoma z butów u wrześnianinów.Proponuję zamknąć tą spelunę i zatrudnić się w budowanym niedaleko vw.Produkt raczej słaby.Sam grzebię po godzinach i wolę dołożyć do 3M czy Menzerny.WDG to nieporozumienie,do tego pewnie GPS i full monitoring łącznie z drzwi otwarciem.Żal.Raz do nich aplikowałem,ale pewnie zawstydziły ich firmy w cv.Ktoś tam podnieca się czwórką wypłaty.Tyle mam podstawy po 3 miesiącach (fakt,że stale narzędziowe) i lekko nie ma.Dzień w tygodniu w domu,a jak mi się nie chce to niw wyjeżdżam wcale lub wracam po 12 i jest ok.Każdy wie co ma robić.Dobra firma ma płacić i nie przeszkadzać,a każdy będzie zadowolony.
2
ciekawy 2015-05-14 15:02
napiszcie coś o warunkach jakie są dla PH? czy warto się tu dobijać? napiszcie co mnie czeka? jacy szefowie na południ Polski itd.
dzięki za każdą opinię.
1
MU 2015-05-18 16:06
Proszę o info jak to się ma wszystko za i przeciw na stanowisku dyrektora regionu jakie warunki (kasa) samochód i ogólnie praca czy warto ???
Dzieki
2
PH 2015-05-26 11:00
Szkoda twojego czasu, pojechałeś już tam pewnie na darmo, kier już podobno wybrany ale jakieś spotkania porównawcze muszą właściciele zrobić. Taką zabawę proponują, kto do nich pisze cv i czy warto kogoś zmienić. tak słyszałem. Robota słaba i kasa też. kierownicy szukają pracy.
2
DOWBOR 2015-09-11 15:07
Pracowałem tam dwa lata nie chce tu opisywać nawet tej firmy nie polecam zmieniłem pracę bo to co się dzieje w app to jakieś kpiny.... Tam jest tak że im więcej zrobisz obrotu tym mniej masz prowizji ale to tylko jeden z ukrytych kruczków.... AW to facet który jest sterowany przez pewną panią z firmy która o której się nie wypowiem publicznie.
1
były pracownik app 2015-11-29 10:14
Pracowałem w APP i odradzam to wszystkim. Zacznijmy od tego że praca na podstawie własnej działalności. Na początek trzeba mieć ok 1000 zł na paliwo bo tankujemy za swoje a APP zwraca kwotę netto po miesiącu. Wynagrodzenie tylko prowizyjne. Co prawda na pierwsze 3 miesiące czasem dadzą jakąś podstawę ale to tylko 3 miesiące a potem sama prowizja. Zero kodeksu pracy czyli jeździ się po klientach od świtu do zmierzchu, urlop i zwolnienie lekarskie bezpłatne. Wszyscy którzy są wyżej od przedstawiciela w hierarchii firmy mają cie za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i jeszcze kierownik na warmińsko-mazurskie palant jakich mało, gotowy wyskoczyć z krzaków byle dokopać podwładnemu. A i wynagrodzenie bardzo często firma wstrzymuje się z jego wypłatą bo np kierownikowi coś nie pasuje i wypłacą z 1 lub 2 tygodniowym opóźnieniem.
1
były 2015-12-01 19:41
Pracowałem jakiś czas temu w APP, ale wiem, że nic się zmieniło. Szukają na okrągło naiwnych. Z tego co widzę, to aktualnie na Bydgoszcz. Sprawa jest prosta. Na początek opowiadają bajki ( i z tego co widzę, APPowskie trolle ambitnie wpisują tu pochlebne posty)... Jesteś nowy? Najlepszych klientów dostaje "stary" "swój", a "młody" dostaje kiepskich i zadłużonych, albo szuka sobie "odpadki" które zostały. Oczywiście własna działalność. Jak ktoś płaci mały ZUS, to mu wystarczy do pierwszego. Przy dużym ZUSie, zaczyna dokładać do pracy w APP, co jest paranoją. Na początek dają jakąś podstawę, ale potem oczywiście sama prowizja od sprzedaży i to FA zapłaconych... Premie widzą znajomki, albo weterani pracujący po 10 lat w firmie. A co do stanowiska tzw. Dyrektora Regionu :-) to jeżeli jesteś z rodziny Prezesa AW, albo masz po prostu na nazwisko Wrona lub Wróbel, to masz tą pracę :-) Standardem jest tekst "ciesz się, że masz pracę", a tych których znam, to pracują w APP, ponieważ się tak zadłużyli przez pracę w tej firmie, że po prostu ich nie stać (nie mają kasy), żeby się zwolnić... Reasumując: nudzi Ci się, nie zależy Ci na pieniądzach, lubisz pracować po 12-14 godzin dziennie, masz duuużo zbędnych pieniędzy, które chcesz oddać w lepsze ręce (APP) i dzięki temu stać Cię na pracę w APP - powodzenia.
1
007 2016-02-19 08:25
siedzi taki kierownik i wypisuje, fajna kaska jest, stawka ok, ciekawe że mają tyle ofert, fajnie, pewnie się rozwijają, ale pierdoły.
dobra firma nawet nie zamieszcza ogłoszeń bo ci co są pracują po 10 lat, a jak już to przyjmowany jest z polecenia, no chyba że szukają jakiegoś specjalisty, dobry przykład to P&G (nie widziałem ogłoszeń na produkcję, a pracują tam setki ludzi)
dlaczego ktoś zainteresowany jakimś ogłoszeniem tej firmy pisze fajna kasa, skąd wie skoro tam nie pracuje i ile to jest fajna.
007 2016-02-19 11:19
nie mam nic przeciwko ogłoszeniom, tylko pseudo opiniom o pracodawcy, skoro są tacy fajni to niech podadzą szczegóły współpracy, dalej nie wiem co to znaczy "fajna kasa"
może wpis kogoś co chociaż był na rozmowie rekrutacyjnej i podzieli się wiadomościami
Michał Z 2016-02-23 09:50
Byłem na rozmowie na Bydgoszcz. Starałem się, bo znam człowieka który właśnie na Bydgoszczy pracuje już 5 lat i wiem od środka jak mu się powodzi. Gość jest naprawdę zadowolony, bo chociaż dużo wymagają, to sporo płacą. Tworzą drugie stanowisko, bo pierwszy już nie ogarnia. Niestety nie przeszedłem, ale Dyrektor na rozmowie sam mi podpowiedział, abym zajrzał na to forum i poczytał co ludzie piszą. Słuchajcie, może i bym uwierzył gdybym nie wiedział, jak tam jest naprawdę, ale aż żal was czytać. Albo to jakaś konkurencja pisze, albo same przekrętasy. Popytajcie ludzi pracujących jak tam jest, a nie hejtowską ściemę w necie czytacie. Pozdrawiam z Fordonu.
1
yt 2016-05-06 12:47
ciekawe jak jest na stanowisku samodzielnej ksiegowej bo mysle ze zarobki to spore sa no tylko wyksztalcenie ekonimiczne na pewno trzeba miec do pracy
Potencjalny chętny 2016-11-30 23:56
Od 18 listopada wisi oferta stanowiska na Wrocław. W ogłoszeniu informują o konieczności własnej działalności. Ale poza tym : "Ubezpieczenie na życie w wysokim standardzie" oraz " Konkursy dla handlowców – możliwość uzyskania dodatkowej premii i nagród". Ktoś może rozwinąć coś o tych konkursach i ubezpieczeniu ?
2
Zakrent 2016-12-08 16:41
Witam ja tu pracuje 5 lat i odchodzę nie polecam tej firmy,nie szanują pracownika tylko plany do góry i to mega plany.
4
OLO 2017-01-02 14:55
Ja pracowałem w tej firmie i też nic dobrego nie mogę powiedzieć
3
Agnieszka 2017-03-01 13:14
@OLO, zupełnie nic dobrego?
1
Wardus 2017-03-16 16:50
Moze ktos napisac szczerze jak jest w tej firmie?
Warto tam iść? Jakie zarobki?
Jak z narzedziami ? Jaki samochod? Czy jest karta paliwowa? Jakis socjal dodatkowy? To sa rzeczy wazne w tych czasach.
Agnieszka 2017-03-17 09:07
@Wardus, jakie stanowisko rozważasz?
Wardus 2017-03-17 11:28
Handlowca
Agnieszka 2017-03-17 11:37
Kto pomoże @Wardus poznać więcej informacji na ten temat?
kudłaty 2017-03-22 17:02
kolego jakiś czas temu po kilku latach zakończyłem współpracę z tą firmą, więc kilka faktów:

- po okresie próbnym (przeważnie 3 mce) twoje zarobki to prowizja od sprzedaży (0 podstawy) pomniejszona o zus, fiskus( w tym VAT) i f-ry przeterminowane (płacą prowizję tylko od zapłaconych w określonym terminie) oraz kilometry pryw służbowym autem. Jeśli znasz aktualne stawki zusu i podatków łatwo policzyć jeśli nie - koniecznie sie wcześniej zapoznaj!
- z narzędzi małe białe auto (2 miejsca, kratka, używane) i tel (używany) oraz GPS (sic!) w twojej własnej firmie!
- żadnych kart paliwowych - musisz zabezpieczyć ok. 1 tys na paliwo za 1-wszy m-c (oddają później)
- wykonaj gruntowne badania lekarskie by mieć jak największą pewność, że nie grozi ci żadna przewlekła choroba - zwolnienia i urlopy bezpłatne, więc i pozostały podstawowy nawet social nie istnieje.

Czy warto tam iść? - rozważ sam. Ja na drugi raz bym tam nie poszedł - dopiero niedawno skończyłem spłacać zaległy zus...
Wardus 2017-03-27 15:49

To wszystko co piszesz nie wygląda zachęcająco.

Może jednak coś sie zmienilo na lepsze??
Lessek 2017-03-28 16:58
Nie jest wcale tak zle. Skoro wam tak zle to idzcie gdzie indziej tam Wam nawalą:)
Bolo 2017-04-09 22:45
Czytam te wszystkie negatywne opinie już dosyć długo i śmiać mi się chce i tyle ☺ Jeśli ktoś chce pracować i potrafi sprzedawać to nawet po zapłacenie ZUS i VAT zarobi dużo ponad średnią krajową, tyle Wam powiem. Pracowałem już w wielu firmach jako PH i naprawdę jest dobrze, można oczywiście trafić na gorszy teren, na którym pracowała osoba wystawiając te negatywne komenrarze, która zepsuła teren, nadawała się do sprzedawania kartofli lub poprostu myślała że praca PH polega na odchaczaniu GPS-a i wtedy może być ciężko, dlatego że trzeba zbudować nowe relacje i nową sprzedaż. Oczywiście nie wszystko od razu, ale po kilku miesiącach, jak zdobędzie się wiedzę na temat nie łatwej branży, zaufanie klientów systematyczną pracą można zacząć zarabiać naprawdę przyzwoite pieniądze ☺ Są wśród nas PH, którzy pracują tu 5, 10 i 15 lat, firma stale się rozwija, nowe technologie i nowe możliwości, mnóstwo narzędzi pracy i sprzedaży. Ogólnie polecam WYTRWAŁYM i DOSWIADCZONYM PH.
2
Agnieszka 2017-04-10 10:32
@Bolo, a czy APP organizuje szkolenia dla swoich pracowników?
app/and/down 2017-04-17 05:41
widzę, że co jakieś ogłoszenie wyjdzie to jakimś bolkiem muszą podsmarować:)))) Panowie o ornitologicznych nazwiskach, to już nie działa:))) Po prostu już wszyscy na rynku wychodzą ze śmieciówek i dają etaty...
gorąco polecam podobną drogę i pozdrawiam kolegów PH !
Zostaw swoją opinię o APP - Września
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APP