Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-07-09 00:11:26 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o APP - Września. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Pracownik - 2010-09-24 11:35:26 odpowiedz | cytuj
Firma raczej nie jest godna polecenia. Oczekuja nie wiadomo jakich rzecz za jak najmniejszą wypłatę. Towar raczej ciezko sprzedać z powodu duzej ceny i nieodpowiedniej do niej jakość. Osoby zarządzające nie są wstanie spostrzec problemów osób pracujących w terenie i mają ich gdzieś. Praca dla osób poczatkujących, którzy stawiaja pierwsze kroki na stanowiskach handlowych. Po prostu szkoła życia.
app września - 2010-12-05 14:46:20 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam!!! firma dużo wymaga ale nic od siebie. Na rozmowie rekrutacyjnej obiecanki pełne wyposażenie w niezbędne narzędzia pracy, umowa o pracę etc.
Natomiast prawda jest taka że oczekują działalności gospodarczej samochodu, ew. jak nie masz zaproponują ci w dzierżawę fiata pandę 2os. Wodzą cię za nos zapraszają na rozmowę do Wrześni tylko po to żeby ci powiedzieć co mogą faktycznie zaproponować, a ty tylko tracisz czas i pieniądze na bilety czy benzynę. Nie rozumiem takiego podejścia zamiast już w ogłoszeniu zamieścić jakie maja wymogi i co oferują nie byłoby takich nie porozumień. Uważam że firma wstydzi się tego co oferuję ew. zainteresowanym, dlatego sugeruje omijajcie ją szerokim łukiem. Logika jest prosta jeśli firmy nie stać na wyposażenie w podstawowe narzędzia pracy w swojego przyszłego pracownika, w tym umowy o pracę. To nie stać ich po prostu pracownika!!!!
yogi... - 2010-12-18 11:39:13 odpowiedz | cytuj
Praca w APP. generalnie kol.Pracownik ma rację. Jak najbardziej szkoła dla młodych. Wielkie oczekiwania a w zamian niewiele... Sami głoszą się jako FIRMA HANDLOWA a tam nie liczy się człowiek tylko statystyki kreślone przez osoby nie mające pojęcia o realiach handlu najdroższymi towarami na rynku nie do końca wartymi tych pieniędzy...
To taka sztuczna perła wśród firm "niekolorowych".
Nie masz rodziny, psa, rybek-możesz spróbować. Własna działalność, ZUS, US-jeśli marzyłeś o swojej firmie to śmiało. Pamiętaj, po 2 latach wskakujesz na 100% składek ZUS. Warunki pracy do d..y, branża jednak ciekawa, a zdobyte doświadczenie pomaga w dalszej karierze zawodowej-tylko pytanie czy warto...
Pozdrawiam Powodzenia.
jatoja - 2010-12-23 12:15:33 odpowiedz | cytuj
a jakie warunki finansowe oferuja dla przedstawicieli ?
Dziadowo!!!! - 2010-12-29 10:36:02 odpowiedz | cytuj
2tys netto z tego opłacasz swoją działalność gosp zus podatki. Tak więc kasa bardzo mała. Do tego panda 2os biała z kratką. Podpisujesz weksle itp pierdoły jako zabezpieczenie. Jak chcesz zarabiać 1200-1500 bo tyle ci wyjdzie po wszystkich oplatach idz czlowieku do jakiejkolwiek galerii handlowej sprzedawac ciuchy. Raz ze zarobisz wiecej, ubiora cię w ciuchy firmowe i co drugi dzien masz wolne bo pracujesz 12h. Zero stresu, działalności gosp i wyzysku jaki APP oferuje. Dla mnie takie firmy nie powinny mieć racji bytu!!!
anonim - 2011-01-02 16:36:43 odpowiedz | cytuj
dokladnie totalna lipa zero urlopu Zarabiaja tylko nieliczni co maja bogate regiony .Ale i tak malo do tego co powinni Ja zarobilem w jednym miesiacu 700 zl po oplaceniu kosztow dzialalnosci a koles w innym regionie zrobil 30% tego co ja i zostalo mu 2200 bo ma cool dyra Jaja jak berety
PH z APP - 2011-01-20 17:02:20 odpowiedz | cytuj
Dziwne te komentarze.Firma nie obiecuje gruszek na wierzbie ani nikogo nie okłamuje. Na spotkaniu rekrutacyjnym jest jasno powiedziane na jakich zasadach jest praca. Ale sie zgadzasz albo nie. Od samego początku wiadomo, że wymagana jest działalność gospodarcza /zwrócili mi koszty jej założenia/ od razu mówią na jak i za co płacą. Uprzedzają, że praca jest ciężka i jak się nie jest z branży to trzeba się dużo nauczyć. Na początku zaczyna się od np. Pandy a potem wsiada się w Megane, Astrę czy Octavie /w zalezności od wyników pracy/ A zarobki - zależą od Ciebie. Starasz się, masz wyniki - zarabiasz przyzwoite pieniądze. Nawet po opłaceniu wysokiego ZUS zostaje parę tysięcy. I co ważne wypłata jest zawsze jest na na czas. Jak zależy ci na karierze to można awansować. Mój kolega był handlowcem teraz jest regionalnym. .
Jak ktoś zgodził sie na takie warunki pracy to jak mu nie wyszło to niech nie płacze. Mi praca odpowiada, normalna firma, normalni ludzie.
anonim - 2011-01-20 17:20:05 odpowiedz | cytuj
Przy takim podejściu do pracy to galeria handlowa jest w sam raz dla ciebie. Nic od siebie, wszystko od pracodawcy. Zastanów się co piszesz. Jak Ci się nie chciało pracować to Twój problem. Nie szukaj winnych w firmie.
- 2011-01-22 22:04:55 odpowiedz | cytuj
APP - działa od kilkunastu lat, towar drogi ale przyzwoitej jakości, marka rozpoznawalna na rynku. Na początku Cię szkolą, potem dostajesz samochód,telefon, lapotopa i modem i zaczynasz pracę w rynku. Podpisuje sie umowę agencyjną. Początek to ciężka orka ale potem jest juz z górki.Jak szukasz ciepłej posady, na przeczekanie, to napewno nie w tej fimie. Zarządzający dużo pracuja w terenie, nie wciśniesz im kitu. W handlowcach widzą ludzi nie tylko pozycję w tabelce czy na wykresie. Jesli chodzi o zarobki to sam je kształtujesz. Nie ma górnych ograniczeń,ale trzeba się solidnie napracować.
anonim - 2011-01-29 10:04:23 odpowiedz | cytuj
Anonim zastanów się co piszesz!!! Mówisz nic od siebie a tylko od firmy. A co ci firma oferuję??? samozatrudnienie, najtańsze auto w postaci pandy 2os. Ktoś kto ma olej w głowie widzi że firma jedzie na maxa po kosztach więc nie cukruj. Jednoznacznie widać że firmy nie stać na pracownika i kombinuje jak może. Nie będę się rozpisywał o socjalu i co tracisz w tej sprawie ale są ludzie i taborety. Jednym słowem mogę to skomentować : Takie bzdury możesz ładować młodym absolwentom zaraz po szkole którzy zaczynają pracę, ale i im nie polecam tak beznadziejnej firmy. Zresztą oni są inteligentnymi ludżmi a nie taboretami !!!
anonim - 2011-01-29 10:51:33 odpowiedz | cytuj
Kolego z APP dziwna to jest dla mnie firma którą reprezentujesz. Swego czasu aplikowałem do was, zostałem przyjęty ale zrezygnowałem kiedy zobaczyłem firmę od kuchni. Dla jasności sytuacji w ogłoszeniu nie było słowa o działalności gospodarczej, kolejna sprawa to pierwszą rekrutację przeprowadza firma zew. wynajęta przez APP. Na spotkaniu człowiek mówi o zatrudnieniu na umowę o prace, opowiada o fajnych narzędziach pracy jednym słowem bajka. Kolejne spotkanie to spotkanie z Dyrekcją APP która również słodzi, obiecuję cuda na kiju, akceptuję moje warunki finansowe, no ideał pracodawca. Po dwóch dniach dostaję telefon słyszę w słuchawce jest pan przyjęty zapraszamy do nas do firmy w celu podpisania umowy i ustalenia terminu szkolenia. Jadę na spotkanie do Wrześni pod Poznaniem, kiedy docieram dyrekcja zaprasza mnie do sali konferencyjnej i zaczyna się. Możemy panu zaproponować 2tys netto podstawy, zatrudnienie w oparciu o działalność gosp i pandę 2 os. Zus mam płacić najniższy bo po co duży, ale nie biorą pod uwagę że zaniża mi to średnią emerytalna, albo jak zachoruję czy będę miał wypadek losowy to dostaję grosze zgodnie z kalkulacja zus. Są bezczelni i wyrachowani w tym co mówią, więc jakie mam mieć refleksję i opinie na temat firmy APP. Jak to się ma do tego co piszesz że APP takie uczciwe jasne warunki współpracy itd. Kiedy zrezygnowałem znów pojawiło się ogłoszenie identyczne jak te na które ja aplikowałem i pewnie również identycznie była przeprowadzana rekrutacja. Nie polecam!!!!! dziadostwo nie firma!!!!
handlowiec z APP - 2011-03-29 15:30:16 odpowiedz | cytuj
Nie opowiadaj takich rzeczy. Od samego początku informują, że wymagana jest własna działalność, że startowym samochodem jest Panda czy Punto, że obowiązuje system prowizyjny. Jeśli chodzi o świadczenia to opłacając składki ZUS z tytułu prowadzonej działalności masz ubezpieczenie /zdrowotne, chorobowe, emerytalne/. Lata prowadzenia działalności są liczone jako staż doi emerytury. A jeśli chodzi o wysokośc przyszłej emerytury to są dodatkowe filary itp. To co zaoszczędzisz na składce ZUS dzisiaj możesz zainwestować w swoją przyszłość /OFE, dodatkowe ubezpieczenia, czy chociażby lokaty lub inne inwestycje itp/. Najważniejsze to chcieć pracować. Robisz wyniki, zarabiasz pieniądze, dostajesz lepszy samochód. To nie budżetówka z umową o pracę, stałą pensja i podejściem czy sie stoi czy sie leży. W tym systemie pracuje ponad 100 osób, staż pracy wielu osób to 8-10lat. Chyba, gdyby było tak źle jak twierdzą przedmówcy to tyle osób nie decydowałoby sie na taka pracę
anonim - 2011-03-29 15:30:52 odpowiedz | cytuj
yogi - 2011-05-04 23:04:47 odpowiedz | cytuj
Te, anonim, czy może handlowiec - a może GW?
Jak widać powyżej to ta sama osoba...
Tak p..lić może tylko dorobkiewicz, który został dyrkiem regionu i wyrywa chwasty w postaci kolegów za czasów gdy był PH..

8-10 lat?Ciekawe ilu już zostało takich wytrwałych- swoją drogą to pewnie jeszcze siedzą bo nie firma nie przeszkadza im w swoich biznesach..
Moja ocena oczywista..
ziutek - 2011-09-05 14:20:42 odpowiedz | cytuj
W porownaniu z innymi firmami w jakich wczesniej pracowałem jest OK. Jasne zasady, żadnej ściemy, kżady pracuje na swój rachunek. Wolne soboty i niedziele. Z urlopem tez nie ma problemów. Zaczynałem od 2000 zł. Teraz po opłaceniu wysokiego Zusu i podatków, w zależnosci od miesiąca zostaje mi na rękę 3500 -5000 zł.
pablo - 2011-09-20 17:06:02 odpowiedz | cytuj
Praca nie jest cięzka, jak ma sie poukładanych klientów to praktycznie samo sie kreci. Jak sie robi swoje, to nikt się nie czepia. Płacą nieźle, wszystko zalezy od obrotu. sa tez dodatkowe premie, nagrody roczne. Trochę ciężko jest w zimie, bo częśc warsztatów jest zamknietych. Ale mozna sie odkuć pozostałych miesiącach.
z - 2011-10-07 09:22:42 odpowiedz | cytuj
Witam, ja pracuję w APP ponad 4lata i powiem wam że pracowałem już w kilku koncernach i jak porównam wszystko z APP to nie wypada on najgorzej, zawsze narzekamy, ale najgłośniej krzyczą ludzie, którym sie nie udaje. Czuć stabilizację, firma sie rozwija, terminowo płacą. Fakt jest kontrola, GPS w samochodzie, ale jak robisz swoje, realizujesz plany to się nie przypier....... Każdy dzień to walka o wynik, nie jest łatwo, ale praca fajna i rozwijająca. Polecam ludziom aktywnym. Ludziom oczekującym socjal, etat i świety spokój odradzam. i nie jestem kierownikiem żeby nie było, ze slodzę
emtec - 2012-01-20 14:30:55 odpowiedz | cytuj
Jednym słowem z APP to taki Polski obóz pracy.
Zarobić to tam nie zarobisz a na nerwowo się wykończysz.
Ogólnie z tej branży to największe wymagania a najmniejsza kasa.
Pozdrawiam
ja - 2012-01-24 17:13:32 odpowiedz | cytuj
Koledzy tyram jeszcze w tej firmie bo nie ma na razie na co zmienić
ale to jest obóz pracy jak by mogli to obciążą za wszystko co mają okazje za każdy km przejechany prywatny pracy czas rozliczany co do każdej minuty. Dodatkowo płacisz za telefon gps w aucie i bóg wie co jeszcze, rozliczenie miesiąca jest takie ze fakultet z matmy nie da rady.
A nic od siebie nie dadzą
A pamiętajmy ze jesteś na własnej działalności wiec szkoda czasu stanowczo odradzam
Jak to mój kumpel mówi firma ma sexualne podejście do pracownika
Czyli dyma Cię
van dam - 2012-01-24 19:52:46 odpowiedz | cytuj
koledzy , początek ok ,jednak potem juz tylko gorzej,brak mozliwosci rozwoju,podejscie do pracownika na działalnosci tak jak na umowie.potwierdzam słowa poprzednika-dymają jak mogą.
hmm - 2012-03-02 21:39:07 odpowiedz | cytuj
Generalnie szkoła życia, praca dla ludzi którzy nie mogą usiedzieć w jednym miejscu za długo, praca dla twardzieli, a nie ludzi słabych psychicznie, praca dla ludzi \"pojechanych\", którzy umieją w sobie zdobywać innych, musisz być inteligentnym, być na bieżąco z konkurencją i jak będziesz miał szczęście to trafisz fajnego regionalnego.
Jak spełnisz te wszystkie wymogi to naprawdę zarobisz.

Pozdrawiam :)
pracownik - 2012-03-09 12:01:57 odpowiedz | cytuj
Co ty za głupoty opowiadasz !!!!
Podejście do pracownika zerowe a właściciel pan W. sprawdza tylko liczby.
Jak nie masz pracy to do APP - później szukaj dalej.
. - 2012-03-30 15:41:23 odpowiedz | cytuj
APP oceniam jako solidną firmę dającą możliwość zarobienia kasy. Dyrektor handlowy wymagający, ale uczciwie podchodzi do pracowników. Zna realia pracy w rynku i kitu mu się nie wciśnie. Jak czytam niektóre wpisy to mam wrażenie, że pracujemy w różnych firmach. Ale przeciez zawsze się znajdą tacy, którym coś nie pasuje. Ja nie żałuję, że zacząłem tu pracować.
PH pomorskie - 2012-04-18 11:03:49 odpowiedz | cytuj
Jak przeczytałem piejących z zachwytu wpisy na temat APP, a zwłaszcza Dyr regionalnego, to sie wk...em i postanowiłem napisać fakty. ZATRUDNIENIE: własna działalność, warunki: jest system wynagradzania, ale generalnie 10% od obroty bez żadnej podstawy (chyba, że ktoś wynegocjuje sobie jakąś podstawę np. na pierwsze 2-3 mce), wystawiana FA jest powiększana o koszty telefonu i użytkowania samochodu, czyli są zwracane. Wszystko jest rozliczane w kwotach netto. Czyli teoretycznie opłaca się pracować robiąc obrót powyżej 30tys.-50tys. zł/mc. Jednak jest kwestia np. premi czy ustalania planów przez "pseudodyrektora". Premi można (i zazwyczaj tak jest) nie widzieć wogóle, chyba, że jest się w układzie z dyrektorem. To samo z planem. Dziwne jest to, że niektórzy robiąc np. 50tys. (netto oczywiście) wyrabiają 80% i nie dostają premi, a inni robią 10 tys. i mając 90% czy 100% wyrobionego planu dostają. I to jest nagminne. ZARZĄDZANIE: Pan W. jest totalnym ignorantem mentalnie będącym jeszcze w latach 80tych ubiegłego wieku. Totalny, brak poszanowaniadla pracownika. Każdy, niezależnie od swojej fachowości i uzyskiwanych obrotów jest traktowany jak śmieć i może być zwolniony w ciągu 1 dnia (np. mail lub telefon o 22giej, aby zgłosić się na drugi dzień w firmie "z ładowarką do telefonu" :-) ). No chyba, że ktoś ma jakieś "ptasie" nazwisko, np. Wróbel, lub Wrona... wtedy jest gwarancja pracy, nawet jeżeli nie ma się kwalifikacji do piastowania stanowiska. Przykładem jest Dyr regionalny na pomorze, który zastąpił poprzedniego, zwolnionego po 10 latach pracy "z dnia na dzień". Chłopaczek doprowadził region do tragicznego stanu, ale ma odpowiednie nazwisko...
x