forch polska s.z. oo

Międzyrzecze Górne

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 89 ocen.

Opinie o forch polska s.z. oo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie forch polska s.z. oo

Administrator

Posiadacie jakieś informacje z życia firmy? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w forch polska s.z. oo. Wasza opinia może okazać się bardzo pomocna.

anonymous

dobra a teraz tak poważnie ,kto o zdrowych zmysłach szuka pracy w tej firmie czy no w Wurth albo ktoś zaczyna robote jako handlarzyna albo nie do końca zna branże....napiszcie mi jak można pracowac za takie ochłapy

Iwona

Zachęcam Was bardzo do pozostawiania na tym wątku aktualnych informacji o forch polska s.z. oo jako pracodawcy. Zauważyłam, że są użytkownicy, którzy chętnie zapoznają się z opiniami osób tam zatrudnionych, przed ewentualnym złożeniem CV do firmy.

Bartek

Szkoda, że pracownicy nie piszą na wątku. Wiele pytań od nowych osób, czy tak dobrze się pracuje?

ZAinteresowany

Dzien Dobry, pojawily sie ogloszenia do forch. Czy ktos mogl by powiedziec jaka jest atmosfera w pracy, jakie realnie do osiagniecia zarobki , jakie samochody i narzedzia pracy itd........?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w forch polska s.z. oo? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

hefa

Witam, czy są jakieś przyjęcia na handlowca na Małopolskę?

Iwona

Jesteś pracownikiem forch polska? Chętnie dowiemy się na jakie warunki mogą obecnie liczyć pracownicy firmy. Jakie możliwości rozwoju zapewnia pracodawca?

karolek

Witam , proszę o pomoc mam pytanie jaka jest praca handlowca w Forch , orientacyjna podstawa ,prowizja kierownictwo ,warunki pracy. czy firma jest godna poświęcenia ?? Pozdrawiam i dzięki.

dana
@ASDF 20.02.2017 20:10

dzięki , mam nadzieję że tobie kiedyś też się ktoś odwdzięczy . Bez szacunku dla ciebie pisiorze

Kudłaty

W Wurth'cie to jest kiepsko od zeszłego roku. Wydali w piorun kasy na prezentację na 25 lecie firmy w Polsce. Reinhold przyjechał z małżonką i teraz próbują coś tworzyć. Zmiany są cały czas, słabo płacą ale na czas, auto Fabia 1.6 w dieslu. Dla lepszych octavia. Słyszałem, że wielu handlowców przechodzi z Wurtha do Forcha bo lepsze warunki finansowe, lepsze auta, a przede wszystkim (z autopsji wiem) chemia jest dużo tańsza i prawie taka sama jak w W., narzędzia i elektronarzędzia zdaje się od tych samych producentów. Tak tak, Wurth, Forch i Berner wychowani na jednym chlebie i żaden z nich nie jest producentem. Wurth bardziej znany ale .... byłem pracowałem nie polecam.

qwerty

Wyszło 16 ogłoszeń na kraj, stanowisko Konsultant techniczny-Sprzedawca, wymiana kadry?

easy

Pewnie, że zawsze warto próbowąć, ale nie wydaje mi się, żeby ostatnio pokazało się jakieś ogłoszenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

western

Co warto? Przejechać 150 czy 200 km by dowiedzieć się że zarobisz 1800zł? Szkoda paliwa i urlopu na takie wycieczki!

kris

Możecie podpowiedzieć coś więcej co w firmie się dzieje? rozkwit czy taka rotacja pracowników jak w Wurth , Klimas ? Możecie coś więcej o wynagrodzeniu , jaka flota aut itp.? Będe wdzięczny ponieważ mam zaproszenie na rozmowe ale przez telefon nic nie chcą powiedzieć , a nie wiem czy specjalnie robić kilometry .

zocha
@western 30.05.2016 23:43

z tego co wiem to w biedronce z-ca kierownika ma 2400 ale netto , na kasie 1700 moźe więcej zależy od m-c

Poznaniak

Wyszła masa ogłoszeń na kraj, kadre wymieniają?

A

Daj sobie spokój zarobki są marne stary pracownik pisząc 50 tyś obrotu zarobi może te 2,7 tyś pisząc 25-35 dostaniesz 1,8- 2,1 tyś, jest coraz gorzej. Pieniądze może zarabia że 30 handlowców reszta nie dlatego coraz więcej osób zaczyna się za inna praca bo pracując tak samo można zarobić więcej gdzie indziej a mając doświadczenie to tym bardziej Pozdrawiam

A

Daj sobie spokój zarobki są marne stary pracownik pisząc 50 tyś obrotu zarobi może te 2,7 tyś pisząc 25-35 dostaniesz 1,8- 2,1 tyś, jest coraz gorzej. Pieniądze może zarabia że 30 handlowców reszta nie dlatego coraz więcej osób zaczyna się za inna praca bo pracując tak samo można zarobić więcej gdzie indziej a mając doświadczenie to tym bardziej Pozdrawiam

sansei

5 miechów minęło i ponownie rekrutacja, to dobrze nie wróży

wartościowy
@SB 03.03.2016 06:33

No to bym skorzystał z tego otwarcia. Jeżeli można oczywiście. Tylko ze interesuje mnie minimum 2700-2800 netto podstawy. Jak wieść niesie u Was to nawet nie ma 2000 netto więc wartościowi ludzie chyba będą firmę omijać.

anonim

(usunięte przez administratora)

wtf?

Spokojnie wyżyć z 2000zł netto?! Ja mam prawie tyle kredytu za dom człowieku. Ty chyba jesteś kawaler i mieszkasz u mamy to może ci starcza. Załóż rodzinę, zrób sobie dzidziusia kup auto i dom/mieszkanie i wtedy zobaczymy na co ci starczy 2tys.

anonim

(usunięte przez administratora)

killer
@zzz 28.10.2015 20:49

szukają nowych frajerów do tyrki za grosze, bo poprzedni już wszyscy uciekli, więc pogoń ich Kolego w pistu!!!

xyz

Ja też proszę o świeżą opinię i kilka danych, niestety przez telefon nic nie można się dowiedzieć co źle świadczy o firmie. Obecnie aby zaoszczędzić obu stronom przede wszystkim czasu straconego na bezowocne spotkania, a kandydatowi też paliwa, wiele głównych kwestii załatwia się telefonicznie lub mailowo, ewentualnie przez skype. Jestem umówiony na spotkanie w tym tygodniu i nie wiem nic, jaka podstawa netto, czy jest baza klientów, jaki obszar, czy wyjazdy na kilka dni z hotelem, jaki samochód, jaki social i czy w ogóle? Takie kwestie powinno się sobie wzajemnie wyjaśnić przed spotkaniem. Bo obawiam się że po kilku minutach spotkania mogę się strasznie zniechęcić i vice versa. A urlop stracony i paliwo też.

anonim

(usunięte przez administratora)

michu

dokładnie tak jest. w HHW totalna piz.da jeśli chodzi o zarobki i firmy w danym województwie,wiem bo pracuję.mobing,gps w d..pie i zapier.dol non stop narzekania że mała marża albo obrót,a dodatki już wszystkie zabrane. starzy wyżeracze od lat na rynku mają jakieś firmy i cicho siedzą. przychodzi młody,dostaje katalog i do roboty,sam musi wyszukać sobie firmy i je rozkręcić. przeważnie jest tak że się nauczy handlu i po 2 latach juz go nie ma. rotacja 50% rocznie, na 40 handlowców 18 jest z 2015roku śmiech na sali. Cała grupa wurtha to kpina,nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

SB

Robić się wam nie chce , to narzekacie, jak masz chęci to i zarobisz i auto dostaniesz , iświęty spokój.

Dajemy rade

Kolego Anoinim...... Może z piętnastu? przy obrocie powyżej 100000 zł miesięcznie, a ja w niej się znajduje. Gdybyś prowadził własną działalność gospodarczą miał byś świadomość tego jakie koszty utrzymania pracownika ponosi Twój pracodawca, no chyba że uważasz że towar którym handlujesz, twój pracodawca dostaje za darmo...

ciekawski
@Dajemy rade 26.06.2015 23:01

Pracodawca ponosi koszty takie jakie ustawodawca na niego nałożył, wszyscy ponoszą koszty takie same. Więc to nie argument. Jeżeli pracownik jest za dużym kosztem to niech szef sam sprzedaję, pozbędzie się kosztów. Nie można ciągle zmieniać pracowników w nadziei że trafią się jacyś wirtuozi sprzedaży, tak może było 15 lat temu, ale czasy się zmieniły. Popatrz jak dołuje HHW i Wurth, tam też ciągła rotacja, narzekanie na brak wyników i mobbing. Do tego Berner, Reca, H+K, Perschmann i kilku innych i jak tu nowy ma sprzedaż robić? Ja od jakiegoś czasu chcę wejść do TEJ firmy lub którejś z tych firm. Ale warunki płacowe są żenujące a realne możliwości sprzedaży nie rokują za dobrze. Co innego gdy się w to weszło w latach 2000-2005, to teraz się spija śmietankę. Jeżeli sprzedajesz za sto tys/mieś i jest jeszcze 15 takich jak ty, to poco wam więcej ludzi? Przecież ogarniacie całą Polskę. A szefostwo chyba działa jeszcze w branży paliwowej czyli jest bezpieczne w razie czego.

Anonim

kolego "Dajemy rade" o czym ty piszesz.... Zarabia się coraz to mniej .... powiedz mi ilu jest takich handlowców którzy zarabiają 90 tyś brutto rocznie i przy jakim obrocie- myśle że niewielu...30 tyś obrotu i 1 tyś zysku dla firmy- dobre...

baca
@Anonim 19.06.2015 17:31

"mam auto takie jakie sobie zażyczyłem" jak piszesz 100tys to tak może jest jeżeli piszesz 10-20tys to co możesz wybrać? Z firmy nie wychodzi towar przy odpowiednim narzucie a przy 30tys nie zarobiłeś dla firmy mniej niż 12tys i teraz odejmij auto, paliwo, wynagrodzenie, komórka, tablet. Na marginesie komórka, tablet i GPS (twój pojazd jest lokalizowany!), wiedzą gdzie jesteś z kim i kiedy pełna inwigilacja. Młodzi piszą 7, 9, 12, 15tys lepsi 20 do 26, orły 30-40, jednostki od 60 do 120, oszołomy ale to już są prawdziwe cyborgi powyżej (2 osoby!). Dobry teren możesz otrzymać tylko po znajomości z "małym L" ale jak jesteś nowy dostaniesz śmieci.

Dajemy rade

Pracuję w tej firmie ponad 15 lat czyli tyle ile jest przedstawicielstwo w Polsce, nie zatrudniłem się z konkurencji tylko ze zwykłego naboru. Wniosłem do firmy wkład którym bracia "L" umieją się dzielić. Niektórym wydaje się że wykonany obrót to czyste pieniądze dla firmy zapominając o podstawowych kosztach takich jak wynagrodzenie pracownika brutto ale również opłacenie wszystkich należnych składek, koszty zakupu towaru utrzymania magazynu i zaplecza biurowego, leasing + paliwo, telefony oraz coś co uważam za normalne czyli zysk pracodawcy z pracownika. Sumując te koszta okazuje się że pracownik sprzedający za jakieś 30000 zł wnosi do firmy może 1000 lub 2000 zł zysku a ambicie ma na 5000 zł miesięcznie. Jeśli ktoś czuje się naprawdę mocny w handlu i umie się odnaleźć w tym biznesie to gwarantuje mu że nie zazna krzywdy u tego pracodawcy. Padło pytanie odnośnie auta, więc odpowiem, mam auto takie jakie sobie zażyczyłem. Co do zarobków - jeśli jesteś mocny w tym co robisz możesz zarobić 90000 zł brutto rocznie. Ale to nie wszystko bo jeśli jesteś poukładany i sam potrafisz nad sobą panować to jesteś sam sobie kierownikiem ,dyrektorem i prezesem, komfort pracy w tej firmie zależy tylko od Ciebie czy umiesz się zmobilizować czy nie. Dopisek: Nie jest to reklama. Pozdrawiam

chyba ty
@Dajemy rade 18.06.2015 22:07

Nie pracowałem, w żądnej w tych firm. Handlowiec przynoszący pieniądze do firmy, po pierwsze powinien cenić siebie wysoko, bo to bardzo trudna, wymagająca praca. Jeżeli dalej na rynku będą pojawiać się osoby, dla których szczytem marzeń jest samochód służbowy, laptop i telefon to nie dziwcie się że później podstawy w handlu są po 2000 netto, a wymagań jak by zatrudniali pracownika NASA. Te firmy doskonale wiedzą, że zawsze znajdzie się naiwniak który za damo będzie im generował sprzedaż i będzie zadowolony. Panie co 15 lat Pan siedzisz , warto czasem spojrzeć przez okno i zarobki na tym poziomie nie są niczym abstrakcyjnym w 2017 r. ( zakładam że podstawę masz taką samą jak Cię przyjęli) tylko dzięki temu, ze już większość uciekła to obsługujesz spady po kolegach. Dlaczego nie zrobili z ciebie kierownika ? dyrektora? skoro tworzysz tą firmę od początku. Gadanie o tym, ze jak jesteś dobry to sobie poradzisz itp. , jak nie ma warunków do sprzedaży to choćby skały srały nie sprzedasz i tyle, rejon, zarządzanie, układy, itp.itd. i możesz być najlepszy na świecie i będziesz orał od świtu do zmierzchu. Nie dajcie się robić w ......., ten kto może sobie na to pozwolić niech się ceni, skoro firma jest zainteresowana dobrym pracownikiem to za takiego zapłaci, jak chce najtańszego to takiego też znajdzie tylko nie nazywajcie się później handlowcami. pozdrawiam

wlkp

Trwa rekrutacja na 16 lokalizacji, czyżby wymiana personelu? Niech się ktoś podzieli świeżymi wiadomościami!

franek dolas
@wlkp 08.06.2015 20:45

mammaa miaaa bordeloooo boomm boommm!!!

ugabua

Nie ma żadnych oddziałów. Tylko centrala.

Ulas

Powiedzcie mi czy Forch pochodzi z Międzyrzecza Górnego i tam ma jedyną siedzibę, a reszta na terenie całego kraju to są przedstawiciele handlowi, czy jednak w wielu innych miastach mają siedziby gdzie w biurze można byłoby zdobyć jakąś pracę, która wydaje się być rozwiązaniem stałym, na umowę o pracę etc?

jest_super

Zarabiam 1800-2000 zł (przy dobrym miesiącu). Do telefonu minimum 50 zł muszę dopłacać miesięcznie. Limit - 40 zł - śmiech na sali. Nie wystarczy na rozmowy z klientami nawet. Do tego jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na terenie - każdy nowy zbiera tylko ochłapy z terenu, gdzie starzy przedstawiciele nie jeżdzą, bo mają w d. takich klientów. Nie polecam roboty tam najgorszemu wrogowi.

Zostaw opinię o forch polska s.z. oo - Międzyrzecze Górne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie forch polska s.z. oo