Forch Polska

• Świętoszówka
  • Wieszczęta
  • Jaworze

3. Opinie o pracodawcach Międzyrzecze Górne
  5. Opinie o Forch Polska Sp. z o.o.

Opinie o Forch Polska Międzyrzecze Górne

Nie przegap nowości o Forch Polska Sp. z o.o.!

24.04.2025 14:08

Dziękujemy za obecność na naszym profilu w serwisie GoWork!

Jesteśmy firmą z wieloletnią tradycją oraz światowym zasięgiem. Zachęcamy do zapoznania się z naszym profilem i informacjami o przedsiębiorstwie: http://www.forch.pl a także do odwiedzenia naszych mediów społecznościowych.

Tutaj można dzielić się swoimi opiniami na temat naszej firmy a także znaleźć podstawowe informacje na temat naszego przedsiębiorstwa.
    Pragniemy aby było to miejsce otwarte na konstruktywną wymianę myśli oraz rzetelne dyskusje, nie chcemy jednak biernie przyglądać się nieprawdziwym informacjom czy szerzeniu hejtu.

Prosimy więc o to, aby treści publikowane w tym wątku były merytoryczne, zgodne z prawdą i kulturalne.
    Wszelkie wpisy naruszające zasady społeczności, zawierające obraźliwe treści lub szerzące dezinformację czy hejt, mogą zostać usunięte przez administratora.

Zachęcamy do wypełniania tego wątku pozytywną energią i szacunkiem dla wszystkich użytkowników.

Dziękujemy za Wasze zaangażowanie oraz merytoryczny i konstruktywny udział w dyskusji.

Nie na wszystkie tematy możemy odpowiedzieć na forum, jeśli więc jakaś sprawa wymaga doprecyzowania  zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: [email protected] lub [email protected]. Dołożymy wszelkich starań by jak najsprawniej i możliwie najdokładniej udzielić informacji.

Pozdrawiamy serdecznie!
    Zespół Forch Polska
    News image
    Dajemy rade

18.06.2015 22:07

Pracuję w tej firmie ponad 15 lat czyli tyle ile jest przedstawicielstwo w Polsce, nie zatrudniłem się z konkurencji tylko ze zwykłego naboru. Wniosłem do firmy wkład którym bracia "L" umieją się dzielić. Niektórym wydaje się że wykonany obrót to czyste pieniądze dla firmy zapominając o podstawowych kosztach takich jak wynagrodzenie pracownika brutto ale również opłacenie wszystkich należnych składek, koszty zakupu towaru utrzymania magazynu i zaplecza biurowego, leasing + paliwo, telefony oraz coś co uważam za normalne czyli zysk pracodawcy z pracownika. Sumując te koszta okazuje się że pracownik sprzedający za jakieś 30000 zł wnosi do firmy może 1000 lub 2000 zł zysku a ambicie ma na 5000 zł miesięcznie. Jeśli ktoś czuje się naprawdę mocny w handlu i umie się odnaleźć w tym biznesie to gwarantuje mu że nie zazna krzywdy u tego pracodawcy. Padło pytanie odnośnie auta, więc odpowiem, mam auto takie jakie sobie zażyczyłem. Co do zarobków - jeśli jesteś mocny w tym co robisz możesz zarobić 90000 zł brutto rocznie. Ale to nie wszystko bo jeśli jesteś poukładany i sam potrafisz nad sobą panować to jesteś sam sobie kierownikiem ,dyrektorem i prezesem, komfort pracy w tej firmie zależy tylko od Ciebie czy umiesz się zmobilizować czy nie. Dopisek: Nie jest to reklama. Pozdrawiam

02.07.2020 17:37

A wszystko sponsoruje provident
    Porsche prezesa

29.09.2022 11:58

Czy po 22 latach pracy dalej tak uważasz? ...o ile tam jeszcze pracujesz?

Grzegorz Wrocław

08.12.2025 07:47

Förch to bardzo dobra firma, w której cenisz sobie spokój pracy, samodzielność oraz realne plany, których wykonanie przyniesie Ci odpowiednie wynagrodzenie. Jeśli chcesz pracować w normalnej firmie i twoje zaangażowanie pozwoli Ci na wykonanie powierzonych celów to firma dla Ciebie. Polecam 5*
    #DoradcaTechnicznoHandlowy

09.12.2025 08:37

Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Budowanie przyjaznego i wspierającego środowiska pracy jest dla nas bardzo ważne, dlatego ogromnie cieszy nas, że jest to doceniane. Pozytywny odbiór pracy w naszym zespole pokazuje, że wspólne działania i zaangażowanie mają sens. To dla nas ważny sygnał, że zmierzamy w dobrym kierunku. Pozdrawiamy serdecznie!

ReviewModeratorIcon
    Samuel

07.10.2025 10:15

Na stronie firmy można trochę poczytać o tym co oferują 😀 trochę tego jest, jakieś nagrody jubileuszowe nawet wypisali. W sumie na plus, bo w wielu firmach nie docenia się długoletnich pracowników

09.10.2025 11:40

Serdecznie dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Każdy głos jest dla nas cenny, ponieważ pozwala nam lepiej rozumieć różne perspektywy i potrzeby. Tak, staramy się akcentować różne okoliczności, nie zapominamy o urodzinach, spotykamy się z okazji Świąt, szczególnie też doceniamy osoby mocno zaangażowane w rozwój firmy.

17.09.2025 10:00

17.09.2025 15:59

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Zależy nam na tym, aby każda osoba miała przestrzeń do rozwoju – zarówno zawodowego, jak i osobistego. Przykro nam, że Pana/Pani doświadczenie nie spełniło oczekiwań pod tym względem. W naszej organizacji obecne są różne formy rozwoju, gdzie osoby zaangażowane w firmę znajdą coś dla siebie. Ponieważ z naszego doświadczenia wynika, iż narzucanie odgórnych szkoleń nie cieszy się akceptacją przewidziane są różne ścieżki rozwoju a także awansu poziomego i pionowego, dopasowane do indywidualnych kompetencji. Przeprowadzamy rozmowy rozwojowe, podczas których wspólnie planujemy dalsze kroki zawodowe pracownika. Praktykowane jest finansowanie lub dopłaty do kursów językowych lub wybranych innych form dokształcania np.: kursy zawodowe, techniczne itp. Odbywają się także regularne szkolenia wewnętrzne. Firma jest również otwarta na szkolenia zewnętrzne i chętnie rozważa wszystkie otrzymane propozycje od zainteresowanych pracowników. Jednocześnie rozumiemy, że potrzeby rozwojowe mogą być bardzo indywidualne. Dlatego cenimy każdą opinię, która pomaga nam lepiej dopasować oferowane możliwości do oczekiwań naszych pracowników. Jeśli Pan/Pani chciał(a)by podzielić się bardziej szczegółową opinią lub sugestiami – zachęcamy do bezpośredniego kontaktu osobistego, mailowego czy też telefonicznego. Jesteśmy otwarci na rozmowę i konstruktywny dialog.
    Man

14.07.2025 13:49

Na wstępie zaznaczę, że nigdy nie pisałem tego typu opinii ale dla tego podmiotu bo firmą tego nazwać nie idzie postanowiłem ostrzec Was przed tą haniebną pracą w tym czymś.Zacznę może od wynagrodzeń gdyż nie znam nikogo pracującego tutaj aby był zadowolony ale że większość to starsi Panowie to wyjścia raczej nie mają (usunięte przez administratora).Już wyjaśniam cały proceder a mianowicie prowizja jest częścią składową Twojej podstawy więc jeśli coś Ci się uda zarobić z tego to można powiedzieć, że wyrównujesz sobie do najniższej krajowej a jeśli nie dociągniesz to Ci z łaską dopłacą te parę złotych.Czyli pamiętaj, że żadna oficjalna podwyżka Ciebie w tej pseudo firmie nie będzie obowiązywać !!!Takie praktyki nazwałbym jednym słowem na o…..I dlatego uważam, że odpowiednie regulacje które już powoli wchodzą w życie powinny być natychmiast zastosowane gdyż jest to nie godne Twojego zaangażowania itd Jeśli chodzi o prowizję to kolejny banał podam przykład smaru wart na rynku średnio 20 zł to żebyś dostał „prowizyjke”bo inaczej nazwać tego nie można musisz go sprzedać za około 80-100 zł i wtedy dostajesz całe 2,6 zł brutto ale uwaga sprzedajesz netto hahaha śmiech na sali a np.sprzet DeWalt sprzedajesz szukając dosłownie fraj….który zapłaci Ci za niego 2x tyle żeby zgarnąć np.20zł ochłapu brutto za np. odkurzacz który klient kupi 2razy taniej ale to nie wszystko bo żeby wgl dostać te ochłapy to jeszcze klient musi uregulować Ci tą Fv a dziś w terminie nikt nie płaci w tej branży😉To jest jeden z największych tematów ludzi tu pracujących.Kolesiostwo na poziomie Master także jesteś typowym numerkiem jeśli masz bazę może coś tam ogarniesz i te 4000 jak dostaniesz to możesz sobie złoty medal kupić a jak bez bazy to dostaniesz takie ochłapy z których nic nie wykręcisz i mówię to pełną świadomością bo w tej branży pracuje już ponad 15lat i takiego czegoś nigdy nie widziałem i to nie tylko moje zdanie !!!P(usunięte przez administratora)lientów pod pretekstem przekazania ich dla nowych handlowców ale tak naprawdę to on sam tam robi zamówienia a na spotkaniu kwartalnym chwali się ile to on nie sprzedaje czysta hipokryzja w najlepszym możliwym wydaniu ! Żadnych dofinansowań oprócz karty Multisport, na święta dostajesz dosłownie „paczkę wstydu” czyli tanie wino, czekolada, i parę innych dupereli plus kartka…Ciesz się, że masz auto do dyspozycji prywatnej ale w sumie to i tak płacisz za to ryczałt🙈🙈🙈Zero szkoleń to norma ! Na 4 nowe osoby zatrudnione w ciągu 2 miesięcy została tylko 1 ale już i tak szuka czego godnego tej pracy !Napo(usunięte przez administratora)krócie opisałbym cały ten bałagan na zasadzie „Polak Polaka na Polskiej ziemi robi w konia Niemieckim produktem”Także jeśli nie masz alternatywy i nóż na gardle i chcesz zarabiać upokarzające pieniądze bez możliwości podwyżek w podmiocie który definiuje się jako firma to idź ale gwarantuje Ci, że po miesiącu stwierdzisz, że w biedronce na kasie jest 100 razy lepiej!Omijajcie szerokim łukiem serio jak masz godność !A kwestia podwyżki jeśli byś się zdecydował na ten sabotaż wygląda w sposób następujący, Ty piszesz maila do P(usunięte przez administratora)woni do Cb zapewne w piątek po 17 żebyś już nie miał ochoty na rozmowę i porówna Cię do kilku najlepszych gości co po 25lat tu siedzą i pracują od 7-19 „fanatycy”, mówiąc że chętnie nawet 100.000 zł Ci da wypłaty ale musisz sprzedawać więcej a jak już może dostaniesz te 200 brutto bo tyle to jest max raz na parę lat to w nagrodę dostajesz kierownika z lornetką pod domem o 8:00 i to nie są żadne bajery tylko najświętsza prawda !I czytając wypowiedzi innych niezadowolonych ludzi tutaj to w 100% jest to wszystko prawda więc zastanów się naprawdę czy chcesz się narażać na zniechęcenie do tego zawodu przez ten podmiot bo pamiętaj, że później ciężko będzie Ci wrócić na właściwy tor.Ja na szczęście znalazłem już swoje miejsce ale wielu chłopaków czuje się jak w „więzieniu” Pozdrawiam wszystkich serdecznie ! Mikołaj!

25.07.2025 14:42

Dziękujemy za opinię. Choć przykro nam, czytać powyższe, każdy komentarz jest dla nas cenny i staramy się wyciągnąć z niego wnioski. Odnosząc się do Pana wpisu przypominamy, że praca Przedstawiciela Handlowego polega na sprzedaży w związku z tym również wynagrodzenie skonstruowane jest na zasadach, które ściśle od wypracowanego wyniku zależą i jest to dokładnie wyjaśniane podczas procesu rekrutacyjnego. Dodatkowo praca ta polega na regularności, sumienności, rozwijaniu bazy kontrahentów i budowaniu z nimi relacji. Nie jest to praca łatwa a wręcz wymaga sporej rzetelności, sumienności i wysiłku w związku z czym nie każdy może ją wykonywać. Od lat, nie tylko w tej branży powoduje to rotację szczególnie w sytuacjach kiedy wydaje się ze to praca łatwa, lekka i nieangażująca. Jeśli chodzi o terminowość wpłat za towar: w naszej firmie zdecydowanie nie popieramy takiego postepowania, dbamy o terminowe płatności zarówno dla naszych kooperantów jak i pracowników - tego samego oczekujemy od klientów. Nasza firma wśród konkurencji wyróżnia się zaufaniem jakim obdarza swoich pracowników pozostawiając dużą dowolność w planowaniu codziennych działań jednak rozumiemy, że nie każdemu taki profil pracy może odpowiadać i np.: ktoś „zapomina” wychodzić do pracy... Dla komfortu korzystania w pełni z samochodu służbowego przez pracownika jesteśmy zobowiązani do działania zgodnie z przepisami prawa i nie mamy wpływu na to jakimi obwarowaniami obarcza nas ustawodawca, musimy się do nich stosować tak jak i wszystkie inne podmioty gospodarcze. Przykro nam również, że podarowany Panu symboliczny podarunek nie uzyskał Pana aprobaty... Życzymy powodzenia i sukcesów na dalszej zawodowej drodze i mamy nadzieję, że nowy pracodawca spełni w najwyższym stopniu wszelkie Pana oczekiwania bez względu na panujące okoliczności. Jeśli ma Pan merytoryczne wskazania jak możemy poprawić funkcjonowanie naszego przedsiębiorstwa zapraszamy do bezpośredniego, osobistego kontaktu z nasza firmą tudzież drogą telefoniczną lub mailową. Zawsze jesteśmy otwarci na konstruktywną i konkretną rozmowę opartą na faktach - jesteśmy do dyspozycji. Jednak zdecydowanie sprzeciwiamy się niczym niepopartemu, jednostronnemu hejtowi. Bardzo prosimy też na przyszłość jednak nie posługiwać się w publicznej opinii opisami wskazującymi na konkretne osoby to dosyć małostkowe a wręcz obraźliwe.
    Manirk

04.02.2025 16:46

Jakimi obecnie autami jeżdżą doradcy techniczni ?
    Maniek

06.02.2025 00:23

Od Skody Octavii IV w górę.
    Jefe

16.08.2024 01:06

Z ciekawości próbowałem aplikować do tej wspaniałej firmy kilka razy z różnymi założeniami wynagrodzenia i wiecie co? Nie otwierają żadnej aplikacji z wynagrodzeniem pozwalającym na godne zycie. (usunięte przez administratora)
    hm...

18.11.2024 23:25

A możesz napisać jakie wynagrodzenia akceptują? pytam bo zastanawiam się nad rekrutacją i zaoferowaniem średniej krajowej z opcją lekkiej negocjacji, ale też tak do maks 10 procent mniej niż średnie wynagrodzenie. Mam już 3 lata doświadczenia, dlatego uważam że to już pozwala na taka stawkę
    Pracownik już były

20.09.2023 08:43

Na początek, nie polecam tej firmy to jest jakieś nieporozumienie no chyba że ktoś szuka spokoju to tak. Panowie z Wurtha i Bernera zastanówcie się dziesięć razy zanim zdecydujecie się na zmisne pracy i będziecie chcieli pracować w tej firmie. O zarabianiu kasy możecie zapomnieć, podstawa to nawet nie jest najniższa krajowa. Już wyjaśniam jak to sprytnie jest zrobione. Np teraz najniższa krajowa jest 3600 brutto Ty masz na pasku np. 2600 brutto i firma ze by wszystko było zgodnie z przepisami do najniższej dolicza twoja prowizje do sprzedażu, tak wieć twoja prowizja idzie na zasypanie rużnicy a jak masz za niską prowizję od sprzedaży to firma da ci tz. Dodatek prowizyjny jakieś grosze. Jak się upomnisz o podwyżkę to wtedy zaczyna się dopiero zabawa. Że za mało że z tanio i takie tam mądrości. Szczeże nie polecam tej firmy.
    kandydat

16.06.2021 09:33

Miesiąc po zakończeniu rekrutacji firma nawet nie otworzyła mojej aplikacji z pracuj.pl. Rodzi się pytanie-po co aplikować skoro nawet nie zapoznają się z dokumentami???
    Bywalec

12.09.2023 15:09

Tak działa tam 90% firm na pracuj.pl Albo ktoś otworzy i z automatu dostaje się odrzut. Nawet nie zapoznają się z CV. Ogólnie portal pracuj.pl to nic nie weryfikuje. Tam jest dużo firm które systematycznie odnawiają ogłoszenia rekrutacyjne. Człowiek myśli, że pracodawcy szukają kogoś na poważnie a tym czasem jest to ściema. Tak samo było w tym wypadku wysłałem CV i odrzut nawet nie przeczytali mojego CV

14.07.2022 22:53

Jak wyglada praca ph ? Jaka podstawa ? Jaki samochód i czy można użytkować w celach prywatnych ? Jak atmosfera ? Czy są jakieś benefity ?
    A. Sz.

09.08.2023 11:17

No chyba ciężko by było np z Podkarpacia do Bielska jechać zostawić samochód pod firmą
    PH

03.01.2023 12:29

Rekrutacja to jakiś żart w tej firmie. Co 3 miesiące dzwoni ktoś inny i zaprasza na rozmowę kwalifikacyjna. Po 8 miesiącach doszło do rozmowy gdzie po ustaleniu szczegółów kontakt z dyrektorem się urwał. Nagle po kolejnym miesiącu dyrektor kontaktuje się w celu nawiązania współpracy i informuje że zadzwoni za kilka dni aby podpisać umowe wstępna gdzie znowu przestaje się odzywać. Czy w tej firmie robią sobie jakieś żarty ? Brak jakiekolwiek profesjonalizmu i podejścia. Teraz jedynie mam tą firmę za niepoważna w tym co robi. Firmy konkurencyjne podchodzą profesjonalnie do kandydatów o prace. Teraz już tylko czuje że w tej firmie panuje straszny bałagan. Wystarczy poinformować kandydata że jednak ,,dziękujemy Panu/Pani” niż dzwonić co miesiac mówiąc że ,,jesteśmy zainteresowani i chcemy nawiązać współpracę” teraz się nie dziwie że konkurencja wyprzedza ich na rynku jeśli tak prężnie działają. Nie polecam nikomu wysyłania do tej firmy CV. Chyba że ktoś chce być zwodzony i nie traktowany poważnie.
    Berneś

29.04.2023 15:36

To standardowe podejście w tej firemce.Mialem to samo.
    rekrutowana..

26.07.2023 16:34

Potwierdzam . Zero pojęcia o rekrutacji i system 100 lat do tyłu. Pytania o dzieci to jakiś żart. Pani rekrutujàca nie majàca pojęcia o obrcnych zasadach i standartach.
    Halina

18.04.2023 11:09

A wiecie coś o nadgodzinach w tej firmie? Chodzi mi o prace jako Pracownik biurowy w centrali firmy. Chociaż jest napisane w ogłoszeniu aktualnym, że praca jest 8-16, to czy zdarza się, że jednak dłużej trzeba pracować? I jak jest, to płatne są czy do odebrania?
    Biurwa

06.07.2023 15:49

Tak zdarzają się nadgodziny i to często. Wszystkie nadgodziny są wypłacane . Czas liczony jest na podstawie karty którą się odbija.

27.09.2022 10:37

Czy w firmie Forch Polska S.Z. Oo są regularne szkolenia pracownicze?
    Porsche Prezesa

29.09.2022 07:48

Kiedyś wiele lat temu firma była ok. Dobrej klasy narzędzia do pracy , klimat i zainteresowania klientów. Ale to było kiedyś. Pensja stoi w miejscu od dawna, klimat nie wiadomo czemu (usunięte przez administratora) rotacja wśród pracowników tak duża że Klienci śmieją się gdy co rusz pojawia się nowy handlowiec u nich. Towar nie konkurencyjny, w porównaniu do Wurtha i Gerbera wręcz zły.
    Poszukujący

26.09.2022 06:40

Witam. Szczerze myślałem o podjęciu pracy w tej firmie , ale czytając opinie tak wielu sfrustrowanych pracowników skupiam się na innym pracodawcy. Szkoda. Z zewnątrz wydaje się, że to normalna firma. Pozdrawiam.
    Kandydatka

25.05.2022 15:34

Bylam na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie - zero profesjonalizmu, zdecydowanie stracony czas. Już na wejściu firmy recepcjonistka wygląda jakby była pernamentnie wystraszona i jakby pierwszy raz zobaczyła że ktoś przyszedł do firmy. Kierując mnie do pokoju na rozmowę pracownicy zaglądający z ukrycia swoich monitorów. Sama osoba przeprowadzająca rozmowę juz na wejściu do pokoju rzuciła wzrokiem od góry do dołu sprawdzając jak wyglądam? Nie wiem... później tylko gorzej, pytania do CV jakby nigdy nie przeczytała tego CV a wszystko było jasno określone jakie mam doświadczenie, czym się zajmowałam... zupełnie nie przygotowana do rozmowy. Wspomniała że może warto byłoby się spotkać zobaczyc jak ja pracuje np na kilka godzin?! Oczywiście bez żadnej wcześniejszej umowy... Takie zasady to chyba jeszcze z PRL-u. Ale najlepsze i tak zostawiłam na koniec: Pani zapytała czy mam dzieci?... I jak to określiła "musi o to zapytać"... no droga Pani nie, nie musi Pani o to zapytać a właściwie to nie może Pani o to zapytać... To chyba najmniej profesjonalna rozmowa kwalifikacyjna na której byłam.

30.04.2022 11:10

Czy osoby, który były na rozmowie kwalifikacyjnej, mogłyby podać jakieś rady odnośnie rekrutacji do Forch Polska S.Z. Oo? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy na stanowisko Sprzedawczyni?
    Hej

09.05.2022 14:51

Na to ze więcej niż 2 tys z hakiem nie dostaniesz
    Zainteresowany

16.03.2022 20:19

Jaka podstawa na stanowisku ph? Jakiej klasy auto? Komu podlega ph?
    Osoba

29.09.2021 15:05

Zdecydowanie nie polecam tej firmy jako pracodawca ani firmy współpracującej. Jakość produktu jest niska, chce konkurować z wurthem, bernerem... BEZ SZANS. ZAMOWIENIA NIE MAM JUZ PONAD MIESIAC, handlowcy w terenie strasznie narzekają mówiąc że ci z biura też chętnie by uciekli...
    Sąsiad

25.07.2018 08:25

Mój sąsiad 'pracuje' w tej firmie i szczerze mówiąc nie wiem tylko kiedy pracuje... Cały czas albo siedzi w domu albo wyjezdza z rodziną. .... służbowym samochodem. Jeżdżą ile sie da i gdzie się da bo paliwo funduje Forch. Czasem wyjedzie o 9.00 a o 11.00 jest już w domu. Mijając mnie na klatce śmiał się mówiąc że on na dziś już pracę skończył. Pracownicy żerują na Forchu ile wlezie.
    Sąsiad sąsiada

07.01.2021 14:05

Moze i tak pracuje ale na ręke to on chyba bierze 1800 złotówek
    co jest?

22.06.2021 13:03

ty społeczniaku zajmij sie sobą haha nudne masz to życie albo też pracujesz i taka przykrywka, że niby sąsiad a tak naprawdę współpracownik któremu żal cztery litery ściska ogarnij sę
    Jarosław K

12.03.2021 12:12

Nie polecam, wystrzegajcie się jak ognia. Jak jest inna propozycja skorzystajcie z niej naprawdę. Teraz rozsyłane są nowe tel które będą na podsłuchu. Podpisujesz dok że mają prawo przeglądać maile, wiadomości i podsłuchiwać rozmowy. A jak napiszesz do nich maila to zazwyczaj nie otrzymujesz odpowiedz tylko tel żeby nic nie było udowodnione mailowo tylko na gębę. A i finanse ahhh spowodowane słaba jakością produktów klienci się tylko kurczą...
    Kuzyn coścoś

31.12.2020 07:31

Witam, dla nowo pozyskanych bądź tych którzy chcą tutaj przyjść 1. podstawa hmm tragedia więcej dostaniecie jako stróż na bramie, 2. produkt ogólnie dobry w motoryzacji ale cena tak stworzona żebyście za dużo nie zarobili tylko napychali kieszeń Pana który w życiu sprzedał tylko żarówki i to na rodzinnej imprezie, 3. obecna sytuacja (COVID), zostały wciśnięte na bagażniki PH produkty które nie za dobrze zostały kupione przez firmę, chcą się tego wyzbyć strasząc że jeżeli PH nie wysprzeda zostanie wystawiona na nich faktura, a więc do wszystkich którzy to czytają w takiej sytuacji zapraszam do PIP-u za darmo po prowadzi darmową sprawę sądową z góry wygraną... 4. nie polecam :(

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Forch Polska?

Kontakt - Forch Polska Sp. z o.o.

379 43-392 Międzyrzecze Górne

Branża główna: Pośrednictwo handlowe

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Kudłaty

17.11.2016 16:53

W Wurth'cie to jest kiepsko od zeszłego roku. Wydali w piorun kasy na prezentację na 25 lecie firmy w Polsce. Reinhold przyjechał z małżonką i teraz próbują coś tworzyć. Zmiany są cały czas, słabo płacą ale na czas, auto Fabia 1.6 w dieslu. Dla lepszych octavia. Słyszałem, że wielu handlowców przechodzi z Wurtha do Forcha bo lepsze warunki finansowe, lepsze auta, a przede wszystkim (z autopsji wiem) chemia jest dużo tańsza i prawie taka sama jak w W., narzędzia i elektronarzędzia zdaje się od tych samych producentów. Tak tak, Wurth, Forch i Berner wychowani na jednym chlebie i żaden z nich nie jest producentem. Wurth bardziej znany ale .... byłem pracowałem nie polecam.
    Klient

01.06.2020 12:25

Hahahaaaaa chyba tylko zmywacz jest podobnej jakości co W.... Reszta dno. Pianka do nierdzewki.... Nie działa. Pianka do opon..... To jakoś jaja. W ogóle nie działa. Kotwa chemiczna... Drogaaaa. Bhp Drogie..... Nie ta liga co Wurth
    Porażka Spray Paska Klinowego

18.11.2020 06:28

Zastosowałem preparat do paska klinowego, i co? jest dużo gorzej, jeszcze większy hałas. To jest jakiś żal! To poprostu nie działa!!! Dodam że nie kosztował mało.a sprzedawca zapewniał że to do użytku profesjonalnego hahah, kupiłem inny spray w supermarkecie o połowę taniej i co? Jak ręką odjąć... Ten preparat to zwykły lepik Porażka!!!
    Były Handlowiec

04.11.2020 10:09

Również nie polecam tej firmy, w żadnym stopniu nie dorasta ona do bernera czy przede wszystkim wurtha, dobrze obrazują statystyki wurtha na duzych zebraniach ze forch jest zawsze na ostatnim miescu, wpłata (NIGDY SIĘ NIE DOLICZYSZ CHYBA TYLKO ZGADZA SIĘ SZEFOWI), sprzedając dane produkty od bardzo dawna z takim samym obrotem bądź nawet większym wynagrodzenie kurczy sie coraz bardziej. Wewnątrz brak jakiejkowiek komunikacji, wsparcie technicze hahah( uslyszysz Panie ja tego miliony sprzedałem ale...), współpraca ze sprzedażą ahhh módl się żebyś nie trafil tylko na Pania K. zakompleksioną osobę z wygórowanym EGO która chyba nigdy nie miała faceta i rozmowa z nią to głównie jej monolog...Flota hmm jak się coś zepsuje w Leonie to dostaniesz to jeszcze ubłocone błotem, wstyd jechać do mechanika którego musisz sam znaleźć i to jak najtaniej. Wiadomo ze pojawi się pełno opinii dobrych ale to przede wszystkim osoby które sie polizuja górze i wszystko załatwia a i fakt maja dobry teren i pracują to sto lat, z takim obrotem to w bernerze czy wurthcie zarabiali by zdecydowanie wieksze pieniadze.
    stefan

06.10.2020 16:00

bez nadzieja przedstawiciel odbiera piane do wymiany bo ją wysadziło przysyłają za 3 dni nową i za miast wymiany chcą kase (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) a przedstawiciel już nie pracuje
    jerry

12.10.2020 17:29

chcesz uderzyć kij się znajdzie - takie reklamacje załtwia się od ręki
    Qaz fm

07.10.2020 09:50

Stanowczo odradzam współpracy ! Po kurtce: Działy z którymi się współpracuje to jakiś dramat, kontakt z osobami które tam pracują to same indywidualności, wszystko zależy od humoru danej osoby żeby załatwić sprawę musisz trafić na słoneczny dzień! Dział W to największy dramat!tak nie miłych osób to tylko tam szukać + Recep... Braki mag i wysyłka trwająca nawet kilkanaście dni, to porostu jak pomyłka. Najgorsze jest to że przez te wszystkie indywidualnośći, które wstają lewą nogą obrywa się ph.za czym idzie stosunek z kth często już nie do odzyskania. Nie polecam wwspółpracy.
    jerry

12.10.2020 17:27

takich bzdur dawno nie czytałem - jeżeli chcesz byc obsługiwany jak królowa angielska to windsor czeka
    Gość

09.09.2020 18:45

Witam czytając brednie niektórych tutaj a konkretnie gościa dajemy rade pusty śmiech mnie ogarnia z obrotu 30000 pln zostaje 1000 pln ? Chyba słońce Ci głowę przygrzało pracuję w konkurencji i wiem na jakiej marży więc nie pisz tu takich głupot ,bo jeszcze jakiś młody niedoświadczony Ci uwierzy
    Były pracownik.

09.06.2020 14:33

Nikomu nie polecam tej firmy. To jakiś relikt przeszłości. Ta firma nie ma sklepu internetowego w 2020roku!!! To powinno dać wszystkim do myślenia. Samochód na start Fabia 998cm3 +LPG. Ciśnienie takie na sprzedaż że masakra. Kierownicy z ukrycia patrzą o której wyjeżdżasz i ile czasu spędzasz u klienta. Większość narzędzi ręcznych to zabytki z Niemiec, chemia kiepska, bhp drogie. Niby też mają tablet iPad ale system w nim niewiele wyprzedza subiekt GT. W porównaniu z speedim wurth to dzieli ich 25lat z technologią. 80% zamówień idzie z Niemiec 3_4 dni. Najpierw idiotyczne zjeżdża do centrali a następnie po przeladunku dopiero do klienta. Gdzie Wurth jak już ślę do klienta z Niemiec to bezpośrednio do niego. Nie wspominam o aplikacji do zamawiania. Nawet Berner zainwestował w tą technologie a Forch nadal nie ma nawet sklepu internetowego. Dla mnie ta firma to życiową porażka. Teraz siedzę w oknach i w tej branży mam 3k podstawy Forda Focusa a jak pisze FV to conajmniej 20tys i z tego mam 7%prowizji netto. A tam jak napisałeś zamówienie na 3-4tys zł to był wielki sukces. Najczęściej zamienia 300-500zl i musisz ich trzepnac że 100 w miesiącu. Czyli siedzisz w fabi i nieustannie jeździsz od klienta do klienta..... Szkoda pisać. Pozdrawim
    Stary

17.07.2020 16:14

No, tak się popisał wynikami, że szkoda gadać. Młodzi piszą więcej. Ale paseratii jest, grunt to mieć załatwione po rodzinie wejście do firmy
    Haha

23.07.2020 21:25

Czyżby szwagier, mąż siostry? Aż się wierzyć nie chce

02.06.2020 10:14

Czy w Forch Polska S.Z. Oo występują paczki/bony świąteczne?
    Stary

09.06.2020 19:48

Taaaa, życzenia od szefa i talon na (usunięte przez administratora)i balon
    ktoś

20.02.2020 14:16

No nie polecam, pełno bedzie takich którzy sądza ze pracując w tej firmie złapali Pana Boga za nogi, ok jest napewno z 20 takich handlowców którzy pisza naprawde konkretne sumy ale to jak wszędzie czy to w Wurthcie czy Bernerze, Ja osobiscie proponuje zdobyc jakis kontakt do jakiegos przedstawiciela ktory pracuje i szczerze z nim porozmawiac, JA osobiscie nie polecam, nawet ze wzgledu na Panie ktore tam odbieraja tel nie mowie oczywiscie o wszystkich, np. sekretarka zachowuje sie tak jakby byla tam Prawą reką samego prezesa a w zaden sposob swoja osoba nic nie repezenuje i jest mega nieprzyjemna jak zwłaszcza jedna Kobieta ze sprzedazy... Za delikatnie to ujalem szczerze mowiac...
    Jasne

15.11.2019 22:46

Witam długo pracowałem u panstwa "L" ale tak naprawde liczy się tam tyko i wyłącznie tylko jedna główna osoba która jest pan "W" bez jego wiedzy nic się tam nie dzieje ani nie robi ci co się ustawili na początku i maja obroty dość duże w handlu mówię o numerach 00 do góry to maja dość nieźle,lub starzy pracownicy na magazynie ,marketingu,windykacji ,transportu itd duzo by wymieniac,jeśli chodzi o magazyn to zarobki bardzo kiepskie zalezy tez gdzie się ułożysz czy na wysyłkach czy pakowaniu czy na rejonach streczowanie itd pot spływa ciurkiem po plecach zazwyczaj jest problem ze skończeniem pracy na czas w zależności o której przyjedzie ciężarówka z towarem wiec próbują wymusić by zostać dłużej nie chcą płacić nadgodzin za żałosne pieniądze 2 netto chyba ze cos dołożyli w co watpie. Jak ktos sie zwalnia to kadry nie maja nic do powiedzenia bo musi być zgoda pana "W"później na wypowiedzeniu jest się duchem przez cały jego okres trwania.Dużo obiecują ale nie realizują nawet po paru miesiącach oczekiwania,maja was głęboko w 4 literach no cóż obiecanego się dużo zmieści.Pozdrawiam
    Bobik

24.11.2019 05:40

Długo to znaczy ile?
    Pracownik Tech-Masters

09.09.2019 08:34

Chodźcie do Tech-Masters!

29.08.2019 09:22

Szefowie nie dostrzegają potrzeb pracowników, wydaję im się , że każdy pracownik ma IQ na poziomie kury i wszelkie negocjacje płacowe są torpedowane. Opieka socjalna nie istnieje lub firma każe za nią płacić. Tymczasem wiele firm oferuje kartę Multi sport i pakiet medyczny bezpłatnie - nie mówiąc o innych opcjach ułatwiających życie pracownikowi. Wszędzie, gdzie pracowałem szefowie na forum twierdzą, że pracownik jest w firmie najważniejszy, ale wszelkie ich działania temu zaprzeczają. Czyżby kłopoty ze wzrokiem i słuchem, a może zwykła zachłanność. Ale wszyscy wiemy, że chytry dwa razy traci...Dlatego już tu nie pracuję.
    Ola

23.08.2019 13:56

Jak wyglada sytuacja z premiami w tej firmie ? Czy ktoś posiada informacje? Czy są jakieś benefity ?

29.08.2019 09:13

Benefity ???? takie słowo w tej firmie to dinozaur, dawno wymarło... :)
    Gość

17.03.2019 15:04

Witam napiszcie prosze jakieś konkrety na temat tej firmy ,jakie sa realne zarobki czy sa gpsy czy mozna prywatnie uzytkowac auta czy przełożeni są w miarę mormalni czy mają zryte berety

29.08.2019 09:11

Szukaj dalej...szkoda czasu..
    Bartek

09.02.2018 17:02

Szkoda, że pracownicy nie piszą na wątku. Wiele pytań od nowych osób, czy tak dobrze się pracuje?

29.08.2019 08:47

Lipa i nuda...dlatego uciekłem ...szkoda czasu na braci "L".
    kris

23.05.2016 16:42

Możecie podpowiedzieć coś więcej co w firmie się dzieje? rozkwit czy taka rotacja pracowników jak w Wurth , Klimas ? Możecie coś więcej o wynagrodzeniu , jaka flota aut itp.? Będe wdzięczny ponieważ mam zaproszenie na rozmowe ale przez telefon nic nie chcą powiedzieć , a nie wiem czy specjalnie robić kilometry .

17.10.2018 20:44

Spelniles swoje marzenie o golfie i 2tyś ciekawe czy twoja rodzina jest taka szczesliwa

29.08.2019 08:43

Z boku wszystko wygląda fajnie,ale konkurencja wyprzedziła Forch pod względem finansowym, a pod względem socjalnym ta firma nie oferuje nic. Jest wypłata i premia, którą sam sobie musisz wyrobić. I to tyle. Nie ma szkoleń, nie ma wyjazdów integracyjnych, nie ma dofinansowania urlopu, nie ma paczek dla dzieci, za kartę "sport" płacisz sam, za kartę "lekarz" płacisz sam. Plusem jest auto którym możesz jeździć po pracy. Jednak wiele firm oferuje więcej.
    Zainteresowany

28.02.2019 13:27

Mam pytanie, jakiś czas temu pojawiło się ogłoszenie na mazowieckie. Mógłby ktoś podpowiedzieć czy warto, jak to wygląda pln,auto jak kierownik na mazowieckie do życia i dogadania czy raczej ciężka współpraca? :) dzięki z góry za pomoc.
    byly

23.02.2019 02:38

jak ktos lubi handel to da rade tylko produkty najslabsze jakosciowo porownujac z wurthem i bernerem ale za to nie rzadko najtansze
    Zastanawiam się czy aplikować

24.08.2018 17:04

Witam ponownie.... narzekać to potraficie... ale coś merytorycznego Zainteresowanym napisać.. to już nie jesteście tacy wylewni... A "podpytalibyście" koleżanek i kolegów z biura ;) (obecnych i byłych) i coś moglibyście napisać... taki problem?! ot... co... Dziękuję
    zainteresowany

20.08.2018 21:40

hej. szukają kogoś do obsługi klienta. ktoś coś może powiedzieć? na jakie zarobki można liczyć? jaka jest atmosfera w firmie?
    Zastanawiam się czy aplikować?

01.08.2018 17:17

Witam, A czy ktoś się orientuje i może napisać jakie są zarobki pracowników biurowych i czy są jakieś (jakie) benefity pozapłacowe? np. w obsłudze klienta ? czy są premie? bony świąteczne, a może prywatna opieka medyczna?

Zostaw merytoryczną opinię o Forch Polska Sp. z o.o.