logo MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

Katowice

Opinie o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

przeciętniak 2015-06-29 21:35
Najlepiej narzekać….(usunięte przez administratora)nie ma, no ale bez przesady! Postawiłeś się kiedyś na miejscu pracownika, który nie robi miesięcznie 1000 umów? Mnie się jeszcze nie udało, a jakoś od chwili zmiany warunków pracy mam przy mniejszej ilości umów więcej kasy.
Polecam i na chwile i na dłużej.
pracownikwakacyjny 2015-06-30 09:59
Pracuje 3 wakacje z rzędu. Tylko wakacje, bo w ciągu roku nie mam za bardzo czasu. Kiedyś zdarzył mi się epizod w innej firmie i nigdy nie powtórzę tego błędu, bo nie było nawet w połowie tak fajnie. Fakt, co przychodzę coś się zmienia, ale jeszcze nigdy tak, żebym nie chciał wrócić.
śliwka 2015-09-21 10:46
Z końcem września prawdopodobnie będę musiała skończyć tu pracę bo wracam na studia i mogę mieć za mało czasu. Ostatnio tak smutno było mi jak kończyłam LO i musiałam rozstać się z moją klasą, bo przez te parę miesięcy tak się zżyłam z niektórymi osobami, że nie wiem jak bez nich wytrzymam :D
Pracę polecam-jeśli nawet nie dla pieniędzy, nie dla zszarganych nerwów, które się zdarzają, to dla ludzi. Tolerancyjni, pomocni, przyjaźni, czasami denerwujący, ale najlepsi na świecie !!!
NieswiezypracownikmaKSimum 2015-10-15 18:31
"Moim zdaniem to temat zeka..."

no jak ktos tak pisze RZEKA to musi byc strasznie wiarygodny chociaż chyba pomyliłeś profile, bo firma nazywa sie MAKSIMUM, a nie MAXIMUM :)
Kamil 2015-10-24 09:44
Cześć!
Czy są u Was realizowane inne kampanie poza plusem i cyfrowym polsatem? Jeśli tak to jakie i jaka jest stawka podstawowa za godzinę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Monika 2015-10-29 23:07
Miałam okazję (bo raczej nie przyjemność) pracować w MAKSIMUM CALL CENTER. Jeśli chodzi o pracę była ona żenująco łatwa, siedzisz cały czas i rozmawiasz ( bądź czekasz na połączenie )z klientami i wciskasz im jakieś telefony i oferty, które i tak są o wiele gorsze niż w punkcie obsługi sprzedaży. Atmosfera była dość miła, każdy był dla siebie życzliwy, można było porozmawiać z innymi, ogólnie rodzinna atmosfera. Kierownicy byli mniej lub bardziej kompetentni,parę ( można wyliczyć na palcach jednej ręki ) znało się na tym, inni/inne mieli plecy u dyrektorów/kierowników cc i pracowało po znajomości, kompletnie nie mając pojęcia jak sprzedawać i pracować z tymi ludźmi... systemy często się zawieszały, komputer włączał się minimum 10 minut dlatego też najlepiej trzeba było przychodzić przed pracą około 20 min wcześniej,aby zalogować się o wymaganej godzinie, podsumowując praca w MCC była nudna , bardzo nużąca ale pieniądz był zawsze na czas, a wynagrodzenie bardzo adekwatne do stopnia trudności pracy
niezadowolony 2016-02-10 17:43
nie polecam. Duża liczba zrobionych umów- ani grosza pensji nie dostałem.a co do elastycznego grafiku- to dzień w ktorym weźmiesz sobie wolne musisz odpracować i nie ma zlituj się. brak jakiejkolwiek motywacji od storny pracodawcy, czlowiek stara sie i roi te umowy, a co do czego przyjdzie to pieniędzy za swoją pracę nie dostanie.
dgdgd 2016-03-09 17:44
Masakra byłam ostatnio na rozmowie i myślałam ,ze zaproponują mi tak jak tu piszecie 9zł/h a Pani na rozmowie powiedziała ,że jest to 7,64zł/h :/ Tak policzyłam ,że pod koniec miesiąca to nawet 1000zł nie będzie...
1
gośc 2016-03-10 08:12
dgdgd, oczywiście, 9 zł to brutto :) - podatek!
spędziłam w tej pracy ponad 3 lata. jest to najgorsze wspomnienie mojego życia. zniszczyło mnie to psychicznie, ta toksyczna atmosfera, plotki. niby premie, niby dodatki, a tak na prawdę jak przychodziło do wypłaty, to nagle znaleźli milion sposobów, żeby dac jak najmniej pieniędzy :)
1
były pracownik 2016-03-12 19:41
@Adam
nie do końca wychodzi tak, że jest elastyczny. Oni tak mówią, że jest, a w rzeczywistości karzą najpierw zrobić niewykonalny cel sprzedaży, żeby wyjść wcześniej, być na innym etacie itp. nie wierzcie we wszystko co piszą. wiadomo, że się muszą rozreklamować, ale w rzeczywistości nie jest to takie kolorowe..
rafał 2016-04-06 21:12
w Kawtowicach jaka jest stawka za godzine netto a jeśli chodzi o prowizje jakie są punktynp. za tablet LG I INTERNET 50GB -JAK JEST TEN PAKIET PUNKTOWANY I KTO WYZACZA WAM ILOŚĆ PUNKTÓW POLKOMTEL CZY MAKSIMUM
Były pracownik 2016-04-25 17:06
Stawkę godzinową 11zł/h dostaje się tylko na pierwsze 2-3 miesiące. Jeśli nie wyrobisz celu, który jest dość wysoki, jak na bazy najgorszego sortu, multum awarii to obniżają stawkę na 9. Ogólnie praca łatwa, z atmosferą jest coraz gorzej. Elastyczne godziny pracy to też bajka. Jeśli wyrabiasz min 80% celu wtedy masz prawo wyboru. Jeśli nie- narzucony grafik. Premie za sprzedaż są coraz niższe a celi pobocznych przybywa. Ogólnie nie polecam.
kara 2016-06-08 15:21
Pracowałam w maksimum na kampanii Plusa. Paca okropnie nudna- większość czasu siedziałam i słuchałam automatycznej sekretarki. Niestety klienci nie zawsze są mili, więc parę obelg w moim kierunku poszło, mimo że ja zawsze była miła. Na początek jest stawka 11zł- po odliczeniu kładek wychodzi 6.50zł na rękę. Niestety po miesiącu okazało się że ta stawka jest tylko na zachętę i jeśli nie zrobię nie zrobi się min 60% celu to schodzą do 9zł brutto. Ja pracując po 4 godz dziennie miałam narzucone by zrobić 3 umowy dziennie. Mało tego- zanim zacznie się pracę trzeba chodzić na szkolenie (4 x 6h) za które nie płacą....generalnie najgorsza moja praca!
2
NIEPOLECAM!!! 2016-07-30 22:10
Pracuję tam od 3 lat i dalej nie mogę uwierzyć jak bardzo można zejść na psy. Konsultant w tej firmie się w ogóle nie liczy, obcinają godziny, zwalniają z dnia na dzień. Cele nie do wyrobienia, a baza non stop tak sama - dzwonisz ciągle do tych samych ludzi, którzy i tak nic nie wezmą. NIEDORZECZNE jest to, że stali pracownicy mają 9zł brutto, a nowi 11zł brutto. Rotacja jest ogromna, szkolenia są na bardzo niskim poziomie, tak samo jak kierownicy i specjaliści. Potrzebujesz pomocy - radź sobie sam, bo przecież "było mówione/ wysłane na mailu" - to można ciągle usłyszeć od jednej z pseudospecjalistki. Najlepsze jest to, że konsultantom została skrócona przerwa z 40 na 35 min jak pracujesz po 8h. Musisz zapytać się kierownika czy możesz iść łaskawie na przerwę, chociaż często nie możesz, bo za dużo osób poszło na przerwę i jeszcze trzeba się wpisywać na tablicę ile trwała twoja przerwa, po prostu jak w przedszkolu. A kierownicy non stop chodzą na fajkę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią i mogą chodzić ile chcą, a konsultanci niech się męczą. Nie można nic dobrego o tej firmie powiedzieć, po za tym, że pracują tam fajni konsultanci, którzy są o WIELE bardziej ogarnięci, niż kierownicy, ale co z tego, jeśli i tak się ktoś ciągle zwalnia i przychodzi nowa osoba, która nic nie umie i też się zwalnia po max miesiącu. Generalnie atmosfera spoko ale skutecznie psują ją kierownicy. Na sali wiecznie syf i rozpadające się krzesła. Tak naprawdę to kompetentnych jest tylko 3 kierowników i informatyk, reszta jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warta. Nie poleciłbym tej "pracy" nawet najgorszemu wrogowi. Jeżeli macie szansę tam pójść albo znaleźliście ogłoszenie - NAPRAWDĘ ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA. Nawet narodziło się w tej firmie takie powiedzenie " Maksimum pracy - minimum płacy" i niestety to prawda :(
4
Wymiatacz 2016-08-01 11:39
@NIEPOLECAM!!!

Śmieszne, że przy takich "szokujących" warunkach pracy ciągle jesteś w Maksimum i to od 3 lat!! :o

Ja pracuję od roku i stawkę mam 12 zł z prostej przyczyny - wyrabiam cele i zarabiam >2500zł netto :)

Skoro w ciągu 3 lat nie jesteś w stanie wyrobić jakiejkolwiek premii to ciesz się, że jeszcze Cię w ogóle nie zwolnili :)

Komentarz w/w osoby jest wielce krzywdzący oraz mijający się z rzeczywistością - Jest to praca w handlu, więc wszyscy powinni mieć nastawienie do realizacji wyników, a jeżeli ktoś takiego nie ma jak osoba z powyższego komentarza, zapraszam na kasę do biedronki, albo kebsa zawijać :)
Maxmin 2016-08-01 15:17
Prowoko, po to ludzie tutaj piszą swoje opinie, żeby ostrzec innych przed tą firmą. Jak nie wierzysz to przyjdź, przekonaj się i strać swój czas. Dużo osób narzeka na tą firmę nie bez powodu - wyzysk.
Lola 2016-08-01 17:32
@Wymiatacz, sama pracuję tam od 2 lat i widzę co się dzieje, kiedyś każdy miał premię, teraz mają ją tylko nieliczni, tak zwani "wymiatacze". Piszesz, że masz spoko kasę, tylko zwróć uwagę, że 99% pracowników nie zgodzi się z Twoją opinią, a w tym wszystkim nie chodzi tylko o kasę tylko o stosunek do konsultanta, a jego w tej firmie nie ma, konsultant jest nic nie warty. Fajnie, że masz fajną kasę, ale firmy nie tworzy 1 osoba tylko o wiele więcej. Więc w tym momencie to Twoja opinia jest myląca, a sam w tej firmie nie pracujesz :)
Lola 2016-08-01 17:59
Nie mowię, że się nie da, ale najgorsze jest to, że trzeba robić coraz więcej dostając coraz mniej. Kiedyś można było zarobić naprawdę fajną kasę, a teraz nawet jak się bardzo postarasz to Ci i tak za coś obetną. A to oznacza, że coś jest nie tak. Nie tak dawno temu, musiałam kłocić się o swoją premię, chociaż miałam ponad 100% zrobionego planu i jakość rozmów, a ucięli mi za to, że nie miałam 2 dosprzedaży i kilka stów poszło w ... I tylko usłyszałam, że "nikt mnie tu nie trzyma na siłę" :(
Rozczarowany 2016-09-28 11:05
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
Rozczarowany 2016-09-28 11:06
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
Rozczarowany 2016-09-28 11:45
Podobno, świetne określenie, nie ma żadnych premii do podstawy. Premię dostaje stale kilka osób, ciągle te same osoby nawiasem mówiąc.
sasha 2016-09-28 12:32
A wypłata jaka jest dla doradców klienta? Pozdrawiam
Nie 2016-11-28 13:02
Ten pracodawca to patologia. Pomijając już fakt, że wypłata w wysokości poniżej 1000zł to nie jest standard, którego oczekiwałby ktokolwiek w Europie, to najwidoczniej ludzie którzy tam pracują też standardów "europejskich" nie spełniają. Więc jeżeli masz ochotę pracować w domu wariatów, gdzie banda nastoletnich blokersów biega w kółko, śpiewa głupie piosenki i zachowuje się jak podopieczni jakiejś fundacji, to jest to praca dla ciebie.
3
Nowy 2016-12-06 16:17
Pracuje tam od niedawna, stawkę mam 12 zł, wiec nie wiem jakim cudem zarobiłeś mniej niż 1000 zł chyba tylko dlatego, że nie bywałeś często w pracy... Generalnie jak ktoś chce narzekać to zawsze znajdzie powód.
2
amanda 2016-12-16 08:14
ja tam pracuje od niedawna ale jak dla mnie paranoją jest jedna rzecz, że aby otrzymać pieniądze na konto to trzeba podpisać papier i nigdy nie ma wypłaty na czas jak wypłata ma być na koncie to jej tam nigdy nie ma, drugi minus jest taki, że faktycznie baza, która powinna być na cały miesiąc wystarczająca to jest kilkanaście razy czyszczona a potem się te ludzie rzucają, że kilka razy dziennie do nich się dzwoni choć oni już za każdym razem mówią, że i tak nic nie chcą
Abc 2016-12-18 23:24
Niewykonalny cel? Chyba dla inwalidy umysłowego niewykonalny :)
2
Lol 2016-12-20 13:15
Kasa jest zawsze na czas, nie wiem jaki widzisz problem w podpisaniu papieru na przelew. Przynajmniej mogę sprawdzić czy wszystko jest ok i wiem ile zostanie mi przelane.
amanda 2016-12-23 20:50
spoko po za tym, że jak pracowałam w innym call center u innego operatora to pieniądze na kocie były bez podpisywania żadnego papiera i zawsze przed czasem
amanda 2016-12-23 20:54
ja mam 11 zł podziwiam tych niektórych ludzi, którzy pracują tam ponad 7 lat ja po roku pracowania w call center mam już serdecznie dosyć
amanda 2016-12-23 20:55
a jak masz np. urlop i nie przyjdziesz podpisać papieru, to np. nowe osoby nie każda o tym wie i może czekać na kasę do momentu aż pojawi się w pracy i to jest jak dla mnie nie fair
Maks 2017-01-06 10:04
Człowieku po co to gdybanie. Jak będziesz na rozmowie rekrutacyjnej dowiesz się o wszystkich zasadach panujących w firmie i po problemie. Jak nie pasuje Ci charakter pracy zawsze możesz szukać innej. Co innego jak jesteś wybitnym specjalistą!! Wtedy Ty stawiasz warunki.
blondyna 2017-01-10 18:19
ja już szukam pracy bo to dla mnie jest chore umowę dostaje się po czasie ja na swoją pierwszą umowę zlecenie w tej firmie czekałam miesiąc bo mi walnęli się z dowodem osobistym upominałam się o nią ale dostaniesz nic się nie martw nawet wcześniej nie mogłam jej przeczytać więc nie jest to normalne skończ takie głupoty pisać
Brunetka 2017-01-18 17:17
Zawsze jest tak, że jak ktoś nie do końca robi to co chociaż troszkę lubi to w konsekwencji jest niezadowolony. Tak jest z Tobą i dlatego szukasz nowej pracy.
amanda 2017-01-27 20:53
bo od zawsze twierdzę, że się do tej pracy nie nadaję ale póki co nowej pracy nie znajdę to tam będę siedziała i pracowała
Kandydatka 2017-02-02 12:08
Szukam nowych ofert pracy w Maksimum ale niestety nic nie ma a szkoda bo to super firma. Gdyby stok miał informacje proszę o podzielić się ze mną.Dziękuję
Doradca 2017-02-18 00:18
Jeśli jesteś nadal zainteresowana pracą podaj maila to się odezwę .Pozdrawiam.
amanda 2017-02-19 08:17
dobry kawał ciekawe, że kasa powinna być 10 na koncie a w tym miesiącu była 14 wcale nie ma różnicy co nie tylko cztery dni później
Alic 2017-02-19 13:21
To forum zawsze przyciąga ludzi niezadowolonych z pracy, z życia,z rodziny. Ja pracuję i nie narzekam, przeciwnie jest mi bardzo dobrze. Ale w pracy trzeba pracować to i zarobki będą bardzo dobre. W sumie atmosfera w firmie sprzyja do pracy i to jest ważne.
amanda 2017-02-22 09:36
tylko żeby kasa na koncie była na czas a nie po czasie jak w tej firmie zawsze jest
Papi 2017-02-23 09:31
He he he ... jak zawsze kasa nie na czas. ? Jeszcze nigdy nie spóźnili się z rachunkiem ... czytajcie umowę, wyraźnie jest napisane ze rachunek ma być do 10tego a nie kasa :)
Maksymilian 2017-02-25 17:08
Fajnie mi się pracuje w Maksimum i to już długo, mam całkiem niezłe pobory i ogólnie firma jest ok. Gości niezadowolonych zawsze będzie dużo,dlatego jak ktoś szuka pracy musi wziąć poprawkę i kierować się własnym rozumem.
Hanna 2017-02-28 15:36
Miał już ktoś przyjemność pracować w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.? Jak oceniacie? ;)
amanda 2017-03-02 19:56
jak dla mnie paranoja ja tam jak na razie pracuję ale zamierzam zmienić tą pracę
Adam 2017-03-02 21:32
Pracuję od roku 2002 i jest ok. Powiedziałbym, że jest bardzo dobrze. Ale wysokich wynagrodzeń nie ma to jest prawda.
Hanna 2017-03-06 09:29
@amanda dlaczego paranoja? Czy oprócz kwestii wynagrodzenia jeszcze masz jakieś uwagi?
bidulka 2017-03-14 20:52
Wszyscy mają jeden problem -kasa.
Hanna 2017-03-15 08:27
@bidulka rozumiem. A jakie plus zauważyliście związane z pracą w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.?
lukasz 2017-03-20 14:00
Nie polecam pracy w tym miejscu jako konsultant telefoniczny - to jest gó*** nie praca. Szkolenia są beznadziejne zwłaszcza jeśli chodzi o dzwonienie do klientów w dodatku nie dostaje sie za nie wynagrodzenia chyba że przepracuje się 3 miesiące. Atmosfera w firmie jest fatalna, liderzy call center wydzierają się na konsultantów gdy ten się w czymś pomyli, pracownicy co chwilę odchodzą a w ich miejsce są przyjmowani inni. Co chwilę są zmieniane zadania np ze przedłużania mixu na przedłużanie abonamentu o czym pracownicy dowiadują się w ostatniej chwili i nie ma czasu na nauczenie sie nowych rzeczy. Jeśli ktoś chce zostać konsultantem to nie w tej firmie bo to strata czasu.
lukasz 2017-03-20 14:00
Nie polecam pracy w tym miejscu jako konsultant telefoniczny - to jest gó*** nie praca. Szkolenia są beznadziejne zwłaszcza jeśli chodzi o dzwonienie do klientów w dodatku nie dostaje sie za nie wynagrodzenia chyba że przepracuje się 3 miesiące. Atmosfera w firmie jest fatalna, liderzy call center wydzierają się na konsultantów gdy ten się w czymś pomyli, pracownicy co chwilę odchodzą a w ich miejsce są przyjmowani inni. Co chwilę są zmieniane zadania np ze przedłużania mixu na przedłużanie abonamentu o czym pracownicy dowiadują się w ostatniej chwili i nie ma czasu na nauczenie sie nowych rzeczy. Jeśli ktoś chce zostać konsultantem to nie w tej firmie bo to strata czasu.
Hanna 2017-03-20 14:16
@lukasz dziękuję za Twoją ocenę. Długo pracowałeś w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.?
Zostaw swoją opinię o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.