logo MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

Katowice

Opinie o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

d.w. 2014-02-24 11:52:38
Czesc, pracuje w Maksimum od polowy 2011 roku jakos, jestem studentem dziennym i gwarantuje Ci, ze lepszej pracy w trakcie semestru nie zjadziesz. Co do zarobkow to wszystkiego dowiesz sie na rozmowie. Zaczynasz to masz( usunięte przez administratora ), jesli zrealizujesz jasno okreslone na poczatku msc cele wskakujesz na 10.(usunięte przez administratora)
1
Daniel 2014-03-15 14:15:01
Nie wiem o co całe te przekomarzanie się. Wstyd wam stanąć i powiedzieć komuś prosto w oczy co o nim myślisz. Anonimowo może bluzgać każdy rozgoryczony, ale jakoś na spotkaniach cichosza. Wstyd się przyznać że ploteczki roznoszone drogą pantoflową to główne tematy waszych wywodów. Jak kogoś nie polubił kierownik to nie znaczy że na nędznym portalu można go obsmarować. Szanujcie innych bo sami będziecie obsmarowani i to z nazwisk! Praca świetna i to dla każdego jak widać po ludziach tutaj pracujących. Godziny pracy sztywne. Ale pracują tu ludzie, zawsze da się dogadać a jak pokrywa to dobra sprzedaż to problemów niema żadnych. To jest praca LENIE I NIEROBY! telefon czy przeglądanie internetu w żadnej pracy nie jest respektowane TUTAJ TEŻ. Co do wynagrodzenia :pieniądze dobre1-2 da się bez problemu osiągnąć. Pieniądze zawsze przed czasem. Ludzie na ogół sobie pomagają. A To czy kogoś lubisz czy nie ma znaczenie w przedszkolu nie w pracy. Więc przedszkolaki zapraszam na CBeebies na forum by podyskutować z ludźmi na swoim poziomie. Zapraszam wszystkich chętnych do pracy w zajebistej atmosferze. Częste konkursy imprezy eventy i to wszystko za to że poprostu wykonuje się swoją robotę należycie.
Chochla 2014-04-02 12:21:05
Jestem obecnie pracownikiem tej firmy.
Jak dla mnie jest ok. Kokosów się nie zarobi, ale gdzie można? Polecam na start dla młodych osób bez doświadczenia. Zawsze można pracę zmienić. Szkolą tak, że dasz sobie radę bez niczego. Na początku jest ciężko z celem, ale jest przede wszystkim podstawa. Przede wszystkim należy mieć odpowiednie nastawienie.
A co do sprzeczek - jak chcesz się kłócić, to znajdziesz powód zawsze. Ja nie mam problemów z liderami, bo robię co do mnie należy (to obowiązuje w każdej pracy). Jak ktoś mi nie odpowiada, to z nim nie rozmawiam, proste. Niektórzy wolą się czepiać to są sprzeczki.
Krótko mówiąc - możesz spróbować, nic nie stracisz. Szkolenie przez nich organizowane może Ci też pomóc w innej pracy, podbudowaniu siebie itd. Super ekstra to nie ma, ale też nie ma źle. Jednym się podoba, innym nie, więc po prostu spróbuj i sam oceń.
1
Tadek 2014-04-08 07:57:46
Jakol... a co chcesz ... zamiast podejść do swojego lidera, wolisz pisać smęty na forum. Gdybyś był dobry to uwierz miałbyś lepsze warunki ... pracuję w tej firmie już dłuższy czas i bez problemu mam wyższą stawkę, wysokie premie i chodzę do pracy wg. elastycznego grafiku. Ludzie weźcie się do pracy zamiast bez przerwy narzekać. Bo każdy lubi sobie poględzić ale pracować nie ma komu.
Mirek 2014-06-20 23:51:48
Maksimum ogłasza się w swoich ogłoszeniach o prace, że chętnie zatrudni studentów, piszą wprost, że praca jest dla studenta, szukaja głównie telefonicznych konsultantów. Nie wiecie jak tam z warunkami?
1
Mirek 2014-06-26 23:24:32
Nikt nie pracował za czasów studiów lub teraz pracuje w maksimum, że taka cisza na forum? Bo naprawdę mają wiele ogłoszeń o pracę, chyba się rozwijają.
1
Były pracownik 2014-06-27 18:37:44
Firma która oferuje godne zarobki za prace nie musi się ogłaszać. Wystarczyć zobaczyć ogłoszenia...na okrągło te same firmy w tym MAKSIMUM CALL CENTER.
2
Mirek 2014-06-30 03:16:46
@Były pracownik, a możesz napisac, gdzie pracowałeś i dlaczego własciwie juz nie pracujesz? to że to te same firmy chyba wynika z podpisanych umów.
student 2014-06-30 08:49:19
@ Mirek
Jestem studentem 4 roku, pracuje w Maksimum 3rok studiujac dziennie, nigdy nie bylo problemow.z zalatwieniem sobie wolnego z powodu uczelni. Jesli studiujac chcesz zarobic to naprawde warto wybrac Maksimum, bo to ile zarobisz zalezy tylko od Ciebie. Na start jest 9/h, jesli zrealizujesz cel wskakujesz na 10/h..jezeli przez pare msc uda Ci sie realizowac cel to mozesz otrzymac kolejna podwyzke. Praca dla.studenta warta polecenia :-)
Mirek 2014-06-30 14:14:28
To powiedz mi jak wygląda układanie sobie grafiku w maximum, bo rozumiem, że studiujesz dziennie, opuszczasz wszystkie wykłady, czy jak?
Były pracownik 2014-06-30 20:24:43
@Mirek...pracowałem w MAKSIMUM...nie pracuje bo znalazłem cos lepszego...jeśli w ogłoszeniach o prace pojawiają się te same firmy oznacza że pracownicy odchodzą i trzeba się ogłaszać by znaleźć następnych...firma która daje możliwości dobrych zarobków nie musi się ogłaszać tak jak MAKSIMUM bo chętni sami się zgłaszają zostawiając np. cv...dla studentów praca w MAKSIMUM może i jest ok ale pod jednym warunkiem-wszystkie soboty masz wykłady od rana to masz wolne...jeśli nie to OBOWIAZKOWO w soboty trzeba przyjść.
3
Mirek 2014-06-30 23:41:51
To chociaz o tyle dobrze, ze maksimum potrafi pójść na rekę i nie wymaga takie dyspozycyjności od studentów, ale ogółem chyba jest tak sobie z tego co patrze. Dzieki za info.
1
ret 2014-07-15 00:24:03
MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A. ma wiele ofert pracy dla studentów. Jak dla mnie to świetna opcja aby dorobić. Szukają do wielu lokalizacji, także jak ktoś chce, to prace znajdzie.
1
... 2014-07-23 09:21:15
(usunięte przez administratora) ... oczywiście będąc na utrzymaniu rodziców zarabiasz na imprezy bo chyba nie na książki :).Przez takich "studentów" rynek pracy i płacy w tym kraju obraca się wokół marnych groszy które tobie i tobie podobnym wystarczają na imprezy.Wyprowadź się od rodziców weź kredyt lub wynajmij mieszkanie i ponoś pełne koszty utrzymania w tym kraju to może wtedy szybko przekonasz się(usunięte przez administratora).
3
michał 2014-08-12 07:16:29
Fajna praca,to ludzie tworzą tą firmę i dla nich warto tu przychodzić. (usunięte przez administratora)
1
beki 2014-08-15 13:26:53
Od samego początku pracy chciałam wiedzieć, dlaczego szkolenia w tej firmie są poza godzinami pracy. Szczególnie to na dzień dobry (kilka dni wcześniej, zanim usiądzie się na słuchawkach). Wiele osób o to pytałam, ale nikt nie udzielił mi zadowalającej odpowiedzi.
Kodeks Pracy mówi wyraźnie, że od pierwszego dnia w firmie (nawet, jeśli pracownik jest wdrażany w wykonywanie obowiązków - np.szkolenie), to on jest już pracownikiem i powinien mieć za to zapłacone, jak za normalne godziny pracy.
2
heniek23 2014-08-19 18:18:15
Proszę napiszcie mi na czym dokładnie ta praca polega, czy jest to telemarketing dzwonimy sprzedajemy jak nie sprzedamy żegnają nas czy telefoniczna obsługa klienta sieci Plu? dzięki za odp. pozdrówka
1
aNarchia 2014-08-25 12:15:46
byłem pracowałem pół roku na poczatku ok ale irytowało co miesieczne podnoszenie targetu, czytaj jak nie zaczniesz klientów w ( usunięte przez administratora ) to zapomni o premii. poza tym ok. aha jak nie skumplujesz się z ludźmi od kontrolowania twoich rozmów to zawsze znajda jakiś błąd (a przy tej ilości rozmów przeprowadzanych dziennie nie ma siły żeby czegoś nie zawalic albo spalic rozmowy i znowu nie ma premii. tak przynajmniej było ze mną jak target wyrobiłem to mi kontrola procenty zabrała. tak więc bez żalu się z firmą pożegnałem (ale ekipa była spoko:)
1
heniek23 2014-08-29 11:35:32
jak wygląda rekrutacja? tego samego dnia mówią o zatrudnieniu czy trzeba czekać na telefon?
2
... 2014-09-04 14:04:12
grunt to propaganda :) ... szaleńcza rotacja pracowników mówi sama za siebie.
4
... 2014-09-04 14:07:15
praca polega na akwizycji plusa i cyfrowego polsatu czyli dzwonicie sprzedajecie , a jak nie to cześć.
2
esh 2014-09-17 13:56:06
Pracowałam przez 2 miesiące jako studentka. Płaca owszem nie była zła. Ale traktowanie... siedzi się przy biurkach (na sali jak w ulu), (usunięte przez administratora) nie wolno wstać od stanowiska. liderzy grup cóż. porażka. (usunięte przez administratora) po miesiącu (z Mixa) przerzucili mnie na abonament. zero szkolenia. po 3h dowiedziałam sie ze dzwonie do klientów którym umowa sie skończyła (poprzednio było to przedl umowy). dzwoniłam nie mając wyuczonych inf na temat abonamentu.
Jeśli sie ktoś ceni i ma ambicje i chce byc traktowany jak człowiek a nie maszyna to NIE POLECAM
6
koala 2014-10-27 21:32:23
karol jest w tym prawda. Ale niestety bałagan, który panuje w firmie jest tragiczny i pomału męczy wszystkich, kierowników kampanii jak i doradców. To akurat prawda, że Liderzy zarabiają dobre pieniądze, tak samo jak specjaliści ds jakości i monitoringu, ale za to doradcy i wsparcie mają po prostu tragedie. Doradca jest w stanie wypracować premię (często obcinaną z błahych powodów), ale np wsparcie, które ratuje pracę doradców, (usunięte przez administratora)
Bożo 2014-12-11 09:59:03
No super, tylko jeżeli ktoś widzi bałagan, który realnie wpływa na poziom firmy to dlaczego nikt nie ma na tyle cywilnej odwagi by podjąć realne kroki, które zmieniłyby całą rzeczywistość i funkcjonowanie. Chyba, że firma cały czas przyzwyczajała się do takich drobnych zmian i teraz nie robi to większego znaczenia.
1
Miśka 2015-03-15 21:25:40
Pracowałam niedawno przez kilka miesięcy. Powiem tak: jak jesteś studentem, chcesz sobie dorobić na waciki i ogólnie masz wy...ane to praca dla ciebie. Można się umówić na elastyczne godziny pracy, raz pracujesz 3h, raz 9h, jak masz czas. Siedzisz i wciskasz ludziom usługi, recytujesz skrypt, jak ktoś kupi to super jak ktoś nie kupi to trudno :D Najwyżej będzie ci wstyd przed współpracownikami że masz marne wyniki, bo liderzy otwarcie o tym mówią i poganiają w mailach.
Jeżeli jednak chciałbyś tam pracować na etat, rozwijać się i zakładać rodzinę - nie polecam. Stawka podstawowa śmiesznie niska, ja miałam 9 brutto/h, na zlecenie. Premia zależy od tego, czy wyrobisz bardzo wyśrubowaną normę (tylko nielicznym się udaje) i osiągniesz odpowiedni procent monitoringu. Praca dosyć nużąca - cały czas mówisz to samo. Czasem trafiają się paskudni klienci, z którymi trzeba się użerać. Często chaos w przekazywaniu informacji. Ogromna sala z boksami - jak wszyscy rozmawiają, to wrze jak w ulu.
Ale z tego co słyszałam od znajomych o innych firmach, maximum to jedne z lepszych call center. Wypłata na czas, szkolenie na początku jest (szkoda, że bezpłatne) w trakcie pracy też są szkolenia, jak czegoś nie wiesz, lider ci pomoże. Atmosfera w miarę luźna i sympatyczna, odpowiedzialność właściwie zerowa, przerwy są przestrzegane, do dyspozycji kuchnia i "pan bułka" :D
3
evenement 2015-06-27 13:48:28
W Maksimum pracowałam ponad rok i wszystko było jak najbardziej okej.Płaca zadowalająca jak na tego typu pracę - po 8h pracy + premia nawet 2 tysiące można było dostać na rękę i wcale nie była to ciężka praca, ale niestety po 8 miesiącach to wszystko się zmieniło. Zasady pracy zmieniły się na gorsze i porównując swoje zarobki po tej zmianie przy tym samym wykonaniu celu średnio 400 złotych mniej. Teraz teoria Taylora idealnie tutaj się odzwierciedla: masz robić cele (każdy pracownik ma obowiązek realizacji planu), siedzieć cicho nic nie mówić, nie myśleć, czujesz się jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie chodzi "kapo" i Cie pilnuje, natomiast kierownicy mają być Twoim mózgiem - oni za Ciebie myślą(kierownicy głównie mam na myśli kierowników call center i ich wymagania narzucane na liderów). Jest tam kilku dobrych liderów, którzy za dużo lepsze wynagrodzenie z powodzeniem znaleźli by pracę jako kierownicy w innych firmach - potrafią motywować, dbać o pracowników, pocieszyć i dać siłę na kolejny dzień pracy. Niestety przez ten rok pracy zauważyłam, że firma traci pracowników - może inaczej - jest strasznie duża rotacja pracowników. A czym to jest spowodowane? Niestety, ale Kierownicy Call Center niszczą to miejsce, gdzie przychodziło się z uśmiechem na twarzy. Przegięciem było, gdy Kierownik CC lekko mówiąc "zwrócił uwagę"(dosyć ordynarnie) liderce, że pracownik(pracownica) wychodzi do toalety w trakcie pracy. Czy to jakiś żart? Rozumiem, że mężczyźni nie mają okresu, jak kobiety, ale człowiek wykształcony po studiach ZZL powinien wiedzieć jakie to ważne dla kobiety wyjść czasem nawet kilka razy w ciągu 2h do toalety. Zasady pracy są tak skonstruowane, że człowiek za dosłownie małą rzecz(spóźnienie się nawet 1 sekundę - tak naprawdę 1 sekundę) dostanie potrącenie z premii. Przykro mi było rozstawać się z tą firmą, ale niestety nie stać mnie już na pracę w Maksimum i szkoda nerwów, zdrowia. Mam nadzieję, że ci wszyscy liderzy, pracownicy PR, HR znajdą kiedyś godną pracę - bo wykonują dobry kawał roboty! No, albo to mniej prawdopodobne - coś dojdzie do kierowników, dyrekcji i coś zmienią w firmie - w końcu to Pracodawca Roku( :) ). Przede wszystkim ludzie wykształceni, np. po ZZL powinni wiedzieć, że człowiek pracujący w stresie jest mniej efektywny i powinien mieć zapewnione "bezpieczeństwo psychiczne".
Polecam pracę, ale jako coś przechodniego w poszukiwaniu nowej pracy, albo na wakacje.
2
@nka 2015-06-29 16:45:51
Ja nie jestem studentką ani uczennicą liceum, która przyszła sobie dorobić, ale osobą, która miała już przyjemność poznać pracę na różnego typu stanowiskach, więc wiem, że nie zawsze bywa kolorowo. Zdarzali mi się już różnego typu pracodawcy, ale Maksimum na pewno do złych nie należy.
Praca w call center na pewno nie jest najłatwiejsza, ale nie jest to również coś co przekracza ludzkie możliwości. Prawda jest taka, że wystarczy trochę zaangażowania i rozumu, żeby w niej przetrwać i się z niej utrzymać. Bywają wspaniałe i okropne chwile. Ja zdecydowanie wychodzę z założenia, że praca w firmie, gdzie zawsze jest z kim porozmawiać, można się wspólnie cieszyć i pożalić, za średnią pensję jest 100 razy lepsza niż taka za miliony, gdzie nie ma fajnej ekipy.
Nawiązując do szkoleń- ja miałam zawsze, więc może osoby mówiące o ich braku pomyliły firmy? Udało mi się również otrzymać klika „bonusowych” gadżetów jak np. nowy telefon,słuchawki czy kubek termiczny. Jeśli chodzi o główne plusy to na pewno: atmosfera, ludzie, elastyczne godziny pracy, fakt, że jeśli się przyłożysz można dostać naprawdę dobre pieniądze.
Mankamentem jest na pewno to, że jest to firma podlegająca pod korporację, więc pewne wymagania są narzucane z góry, która czasami z pewnych rzeczy sprawy sobie nie zdaje.
przeciętniak 2015-06-29 21:35:06
Najlepiej narzekać….(usunięte przez administratora)nie ma, no ale bez przesady! Postawiłeś się kiedyś na miejscu pracownika, który nie robi miesięcznie 1000 umów? Mnie się jeszcze nie udało, a jakoś od chwili zmiany warunków pracy mam przy mniejszej ilości umów więcej kasy.
Polecam i na chwile i na dłużej.
pracownikwakacyjny 2015-06-30 09:59:37
Pracuje 3 wakacje z rzędu. Tylko wakacje, bo w ciągu roku nie mam za bardzo czasu. Kiedyś zdarzył mi się epizod w innej firmie i nigdy nie powtórzę tego błędu, bo nie było nawet w połowie tak fajnie. Fakt, co przychodzę coś się zmienia, ale jeszcze nigdy tak, żebym nie chciał wrócić.
śliwka 2015-09-21 10:46:10
Z końcem września prawdopodobnie będę musiała skończyć tu pracę bo wracam na studia i mogę mieć za mało czasu. Ostatnio tak smutno było mi jak kończyłam LO i musiałam rozstać się z moją klasą, bo przez te parę miesięcy tak się zżyłam z niektórymi osobami, że nie wiem jak bez nich wytrzymam :D
Pracę polecam-jeśli nawet nie dla pieniędzy, nie dla zszarganych nerwów, które się zdarzają, to dla ludzi. Tolerancyjni, pomocni, przyjaźni, czasami denerwujący, ale najlepsi na świecie !!!
NieswiezypracownikmaKSimum 2015-10-15 18:31:35
"Moim zdaniem to temat zeka..."

no jak ktos tak pisze RZEKA to musi byc strasznie wiarygodny chociaż chyba pomyliłeś profile, bo firma nazywa sie MAKSIMUM, a nie MAXIMUM :)
Kamil 2015-10-24 09:44:36
Cześć!
Czy są u Was realizowane inne kampanie poza plusem i cyfrowym polsatem? Jeśli tak to jakie i jaka jest stawka podstawowa za godzinę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Monika 2015-10-29 23:07:52
Miałam okazję (bo raczej nie przyjemność) pracować w MAKSIMUM CALL CENTER. Jeśli chodzi o pracę była ona żenująco łatwa, siedzisz cały czas i rozmawiasz ( bądź czekasz na połączenie )z klientami i wciskasz im jakieś telefony i oferty, które i tak są o wiele gorsze niż w punkcie obsługi sprzedaży. Atmosfera była dość miła, każdy był dla siebie życzliwy, można było porozmawiać z innymi, ogólnie rodzinna atmosfera. Kierownicy byli mniej lub bardziej kompetentni,parę ( można wyliczyć na palcach jednej ręki ) znało się na tym, inni/inne mieli plecy u dyrektorów/kierowników cc i pracowało po znajomości, kompletnie nie mając pojęcia jak sprzedawać i pracować z tymi ludźmi... systemy często się zawieszały, komputer włączał się minimum 10 minut dlatego też najlepiej trzeba było przychodzić przed pracą około 20 min wcześniej,aby zalogować się o wymaganej godzinie, podsumowując praca w MCC była nudna , bardzo nużąca ale pieniądz był zawsze na czas, a wynagrodzenie bardzo adekwatne do stopnia trudności pracy
niezadowolony 2016-02-10 17:43:26
nie polecam. Duża liczba zrobionych umów- ani grosza pensji nie dostałem.a co do elastycznego grafiku- to dzień w ktorym weźmiesz sobie wolne musisz odpracować i nie ma zlituj się. brak jakiejkolwiek motywacji od storny pracodawcy, czlowiek stara sie i roi te umowy, a co do czego przyjdzie to pieniędzy za swoją pracę nie dostanie.
dgdgd 2016-03-09 17:44:07
Masakra byłam ostatnio na rozmowie i myślałam ,ze zaproponują mi tak jak tu piszecie 9zł/h a Pani na rozmowie powiedziała ,że jest to 7,64zł/h :/ Tak policzyłam ,że pod koniec miesiąca to nawet 1000zł nie będzie...
1
gośc 2016-03-10 08:12:40
dgdgd, oczywiście, 9 zł to brutto :) - podatek!
spędziłam w tej pracy ponad 3 lata. jest to najgorsze wspomnienie mojego życia. zniszczyło mnie to psychicznie, ta toksyczna atmosfera, plotki. niby premie, niby dodatki, a tak na prawdę jak przychodziło do wypłaty, to nagle znaleźli milion sposobów, żeby dac jak najmniej pieniędzy :)
1
były pracownik 2016-03-12 19:41:24
@Adam
nie do końca wychodzi tak, że jest elastyczny. Oni tak mówią, że jest, a w rzeczywistości karzą najpierw zrobić niewykonalny cel sprzedaży, żeby wyjść wcześniej, być na innym etacie itp. nie wierzcie we wszystko co piszą. wiadomo, że się muszą rozreklamować, ale w rzeczywistości nie jest to takie kolorowe..
rafał 2016-04-06 21:12:59
w Kawtowicach jaka jest stawka za godzine netto a jeśli chodzi o prowizje jakie są punktynp. za tablet LG I INTERNET 50GB -JAK JEST TEN PAKIET PUNKTOWANY I KTO WYZACZA WAM ILOŚĆ PUNKTÓW POLKOMTEL CZY MAKSIMUM
Były pracownik 2016-04-25 17:06:05
Stawkę godzinową 11zł/h dostaje się tylko na pierwsze 2-3 miesiące. Jeśli nie wyrobisz celu, który jest dość wysoki, jak na bazy najgorszego sortu, multum awarii to obniżają stawkę na 9. Ogólnie praca łatwa, z atmosferą jest coraz gorzej. Elastyczne godziny pracy to też bajka. Jeśli wyrabiasz min 80% celu wtedy masz prawo wyboru. Jeśli nie- narzucony grafik. Premie za sprzedaż są coraz niższe a celi pobocznych przybywa. Ogólnie nie polecam.
kara 2016-06-08 15:21:36
Pracowałam w maksimum na kampanii Plusa. Paca okropnie nudna- większość czasu siedziałam i słuchałam automatycznej sekretarki. Niestety klienci nie zawsze są mili, więc parę obelg w moim kierunku poszło, mimo że ja zawsze była miła. Na początek jest stawka 11zł- po odliczeniu kładek wychodzi 6.50zł na rękę. Niestety po miesiącu okazało się że ta stawka jest tylko na zachętę i jeśli nie zrobię nie zrobi się min 60% celu to schodzą do 9zł brutto. Ja pracując po 4 godz dziennie miałam narzucone by zrobić 3 umowy dziennie. Mało tego- zanim zacznie się pracę trzeba chodzić na szkolenie (4 x 6h) za które nie płacą....generalnie najgorsza moja praca!
2
NIEPOLECAM!!! 2016-07-30 22:10:07
Pracuję tam od 3 lat i dalej nie mogę uwierzyć jak bardzo można zejść na psy. Konsultant w tej firmie się w ogóle nie liczy, obcinają godziny, zwalniają z dnia na dzień. Cele nie do wyrobienia, a baza non stop tak sama - dzwonisz ciągle do tych samych ludzi, którzy i tak nic nie wezmą. NIEDORZECZNE jest to, że stali pracownicy mają 9zł brutto, a nowi 11zł brutto. Rotacja jest ogromna, szkolenia są na bardzo niskim poziomie, tak samo jak kierownicy i specjaliści. Potrzebujesz pomocy - radź sobie sam, bo przecież "było mówione/ wysłane na mailu" - to można ciągle usłyszeć od jednej z pseudospecjalistki. Najlepsze jest to, że konsultantom została skrócona przerwa z 40 na 35 min jak pracujesz po 8h. Musisz zapytać się kierownika czy możesz iść łaskawie na przerwę, chociaż często nie możesz, bo za dużo osób poszło na przerwę i jeszcze trzeba się wpisywać na tablicę ile trwała twoja przerwa, po prostu jak w przedszkolu. A kierownicy non stop chodzą na fajkę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią i mogą chodzić ile chcą, a konsultanci niech się męczą. Nie można nic dobrego o tej firmie powiedzieć, po za tym, że pracują tam fajni konsultanci, którzy są o WIELE bardziej ogarnięci, niż kierownicy, ale co z tego, jeśli i tak się ktoś ciągle zwalnia i przychodzi nowa osoba, która nic nie umie i też się zwalnia po max miesiącu. Generalnie atmosfera spoko ale skutecznie psują ją kierownicy. Na sali wiecznie syf i rozpadające się krzesła. Tak naprawdę to kompetentnych jest tylko 3 kierowników i informatyk, reszta jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warta. Nie poleciłbym tej "pracy" nawet najgorszemu wrogowi. Jeżeli macie szansę tam pójść albo znaleźliście ogłoszenie - NAPRAWDĘ ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA. Nawet narodziło się w tej firmie takie powiedzenie " Maksimum pracy - minimum płacy" i niestety to prawda :(
1
Wymiatacz 2016-08-01 11:39:43
@NIEPOLECAM!!!

Śmieszne, że przy takich "szokujących" warunkach pracy ciągle jesteś w Maksimum i to od 3 lat!! :o

Ja pracuję od roku i stawkę mam 12 zł z prostej przyczyny - wyrabiam cele i zarabiam >2500zł netto :)

Skoro w ciągu 3 lat nie jesteś w stanie wyrobić jakiejkolwiek premii to ciesz się, że jeszcze Cię w ogóle nie zwolnili :)

Komentarz w/w osoby jest wielce krzywdzący oraz mijający się z rzeczywistością - Jest to praca w handlu, więc wszyscy powinni mieć nastawienie do realizacji wyników, a jeżeli ktoś takiego nie ma jak osoba z powyższego komentarza, zapraszam na kasę do biedronki, albo kebsa zawijać :)
Maxmin 2016-08-01 15:17:47
Prowoko, po to ludzie tutaj piszą swoje opinie, żeby ostrzec innych przed tą firmą. Jak nie wierzysz to przyjdź, przekonaj się i strać swój czas. Dużo osób narzeka na tą firmę nie bez powodu - wyzysk.
Lola 2016-08-01 17:32:50
@Wymiatacz, sama pracuję tam od 2 lat i widzę co się dzieje, kiedyś każdy miał premię, teraz mają ją tylko nieliczni, tak zwani "wymiatacze". Piszesz, że masz spoko kasę, tylko zwróć uwagę, że 99% pracowników nie zgodzi się z Twoją opinią, a w tym wszystkim nie chodzi tylko o kasę tylko o stosunek do konsultanta, a jego w tej firmie nie ma, konsultant jest nic nie warty. Fajnie, że masz fajną kasę, ale firmy nie tworzy 1 osoba tylko o wiele więcej. Więc w tym momencie to Twoja opinia jest myląca, a sam w tej firmie nie pracujesz :)
Lola 2016-08-01 17:59:37
Nie mowię, że się nie da, ale najgorsze jest to, że trzeba robić coraz więcej dostając coraz mniej. Kiedyś można było zarobić naprawdę fajną kasę, a teraz nawet jak się bardzo postarasz to Ci i tak za coś obetną. A to oznacza, że coś jest nie tak. Nie tak dawno temu, musiałam kłocić się o swoją premię, chociaż miałam ponad 100% zrobionego planu i jakość rozmów, a ucięli mi za to, że nie miałam 2 dosprzedaży i kilka stów poszło w ... I tylko usłyszałam, że "nikt mnie tu nie trzyma na siłę" :(
Rozczarowany 2016-09-28 11:05:51
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
Rozczarowany 2016-09-28 11:06:53
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
Rozczarowany 2016-09-28 11:45:58
Podobno, świetne określenie, nie ma żadnych premii do podstawy. Premię dostaje stale kilka osób, ciągle te same osoby nawiasem mówiąc.
sasha 2016-09-28 12:32:49
A wypłata jaka jest dla doradców klienta? Pozdrawiam
Nie 2016-11-28 13:02:16
Ten pracodawca to patologia. Pomijając już fakt, że wypłata w wysokości poniżej 1000zł to nie jest standard, którego oczekiwałby ktokolwiek w Europie, to najwidoczniej ludzie którzy tam pracują też standardów "europejskich" nie spełniają. Więc jeżeli masz ochotę pracować w domu wariatów, gdzie banda nastoletnich blokersów biega w kółko, śpiewa głupie piosenki i zachowuje się jak podopieczni jakiejś fundacji, to jest to praca dla ciebie.
1
Zostaw swoją opinię o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.