logo MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

Katowice

Opinie o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.

Wymiatacz 2016-08-01 11:39
@NIEPOLECAM!!!

Śmieszne, że przy takich "szokujących" warunkach pracy ciągle jesteś w Maksimum i to od 3 lat!! :o

Ja pracuję od roku i stawkę mam 12 zł z prostej przyczyny - wyrabiam cele i zarabiam >2500zł netto :)

Skoro w ciągu 3 lat nie jesteś w stanie wyrobić jakiejkolwiek premii to ciesz się, że jeszcze Cię w ogóle nie zwolnili :)

Komentarz w/w osoby jest wielce krzywdzący oraz mijający się z rzeczywistością - Jest to praca w handlu, więc wszyscy powinni mieć nastawienie do realizacji wyników, a jeżeli ktoś takiego nie ma jak osoba z powyższego komentarza, zapraszam na kasę do biedronki, albo kebsa zawijać :)
1
Maxmin 2016-08-01 15:17
Prowoko, po to ludzie tutaj piszą swoje opinie, żeby ostrzec innych przed tą firmą. Jak nie wierzysz to przyjdź, przekonaj się i strać swój czas. Dużo osób narzeka na tą firmę nie bez powodu - wyzysk.
1
Lola 2016-08-01 17:32
@Wymiatacz, sama pracuję tam od 2 lat i widzę co się dzieje, kiedyś każdy miał premię, teraz mają ją tylko nieliczni, tak zwani "wymiatacze". Piszesz, że masz spoko kasę, tylko zwróć uwagę, że 99% pracowników nie zgodzi się z Twoją opinią, a w tym wszystkim nie chodzi tylko o kasę tylko o stosunek do konsultanta, a jego w tej firmie nie ma, konsultant jest nic nie warty. Fajnie, że masz fajną kasę, ale firmy nie tworzy 1 osoba tylko o wiele więcej. Więc w tym momencie to Twoja opinia jest myląca, a sam w tej firmie nie pracujesz :)
1
Lola 2016-08-01 17:59
Nie mowię, że się nie da, ale najgorsze jest to, że trzeba robić coraz więcej dostając coraz mniej. Kiedyś można było zarobić naprawdę fajną kasę, a teraz nawet jak się bardzo postarasz to Ci i tak za coś obetną. A to oznacza, że coś jest nie tak. Nie tak dawno temu, musiałam kłocić się o swoją premię, chociaż miałam ponad 100% zrobionego planu i jakość rozmów, a ucięli mi za to, że nie miałam 2 dosprzedaży i kilka stów poszło w ... I tylko usłyszałam, że "nikt mnie tu nie trzyma na siłę" :(
Rozczarowany 2016-09-28 11:05
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
1
Rozczarowany 2016-09-28 11:06
Konsultant = tania siła robocza, dyrektor i kierownicy zero kontaktu z pracownikiem, poślizgniesz się na monitoringu wychodzisz z gołą stawką, choćby i 200 procent celu było zrobione. Ktoś, kto celu nie robi dostaje taką samą kasę jak ten, kto zawsze go robi, denerwujące to jest niestety. Praca dobra dla kogoś, kto ma opłacone składki ( studenci, renciści ). Przykre ale konsultant służy do nabijania kieszeni innym, sam najczęściej nic z tego nie ma
1
Rozczarowany 2016-09-28 11:45
Podobno, świetne określenie, nie ma żadnych premii do podstawy. Premię dostaje stale kilka osób, ciągle te same osoby nawiasem mówiąc.
sasha 2016-09-28 12:32
A wypłata jaka jest dla doradców klienta? Pozdrawiam
Nie 2016-11-28 13:02
Ten pracodawca to patologia. Pomijając już fakt, że wypłata w wysokości poniżej 1000zł to nie jest standard, którego oczekiwałby ktokolwiek w Europie, to najwidoczniej ludzie którzy tam pracują też standardów "europejskich" nie spełniają. Więc jeżeli masz ochotę pracować w domu wariatów, gdzie banda nastoletnich blokersów biega w kółko, śpiewa głupie piosenki i zachowuje się jak podopieczni jakiejś fundacji, to jest to praca dla ciebie.
4
Nowy 2016-12-06 16:17
Pracuje tam od niedawna, stawkę mam 12 zł, wiec nie wiem jakim cudem zarobiłeś mniej niż 1000 zł chyba tylko dlatego, że nie bywałeś często w pracy... Generalnie jak ktoś chce narzekać to zawsze znajdzie powód.
2
amanda 2016-12-16 08:14
ja tam pracuje od niedawna ale jak dla mnie paranoją jest jedna rzecz, że aby otrzymać pieniądze na konto to trzeba podpisać papier i nigdy nie ma wypłaty na czas jak wypłata ma być na koncie to jej tam nigdy nie ma, drugi minus jest taki, że faktycznie baza, która powinna być na cały miesiąc wystarczająca to jest kilkanaście razy czyszczona a potem się te ludzie rzucają, że kilka razy dziennie do nich się dzwoni choć oni już za każdym razem mówią, że i tak nic nie chcą
Abc 2016-12-18 23:24
Niewykonalny cel? Chyba dla inwalidy umysłowego niewykonalny :)
2
Lol 2016-12-20 13:15
Kasa jest zawsze na czas, nie wiem jaki widzisz problem w podpisaniu papieru na przelew. Przynajmniej mogę sprawdzić czy wszystko jest ok i wiem ile zostanie mi przelane.
amanda 2016-12-23 20:50
spoko po za tym, że jak pracowałam w innym call center u innego operatora to pieniądze na kocie były bez podpisywania żadnego papiera i zawsze przed czasem
amanda 2016-12-23 20:54
ja mam 11 zł podziwiam tych niektórych ludzi, którzy pracują tam ponad 7 lat ja po roku pracowania w call center mam już serdecznie dosyć
amanda 2016-12-23 20:55
a jak masz np. urlop i nie przyjdziesz podpisać papieru, to np. nowe osoby nie każda o tym wie i może czekać na kasę do momentu aż pojawi się w pracy i to jest jak dla mnie nie fair
Maks 2017-01-06 10:04
Człowieku po co to gdybanie. Jak będziesz na rozmowie rekrutacyjnej dowiesz się o wszystkich zasadach panujących w firmie i po problemie. Jak nie pasuje Ci charakter pracy zawsze możesz szukać innej. Co innego jak jesteś wybitnym specjalistą!! Wtedy Ty stawiasz warunki.
blondyna 2017-01-10 18:19
ja już szukam pracy bo to dla mnie jest chore umowę dostaje się po czasie ja na swoją pierwszą umowę zlecenie w tej firmie czekałam miesiąc bo mi walnęli się z dowodem osobistym upominałam się o nią ale dostaniesz nic się nie martw nawet wcześniej nie mogłam jej przeczytać więc nie jest to normalne skończ takie głupoty pisać
Brunetka 2017-01-18 17:17
Zawsze jest tak, że jak ktoś nie do końca robi to co chociaż troszkę lubi to w konsekwencji jest niezadowolony. Tak jest z Tobą i dlatego szukasz nowej pracy.
amanda 2017-01-27 20:53
bo od zawsze twierdzę, że się do tej pracy nie nadaję ale póki co nowej pracy nie znajdę to tam będę siedziała i pracowała
Kandydatka 2017-02-02 12:08
Szukam nowych ofert pracy w Maksimum ale niestety nic nie ma a szkoda bo to super firma. Gdyby stok miał informacje proszę o podzielić się ze mną.Dziękuję
Doradca 2017-02-18 00:18
Jeśli jesteś nadal zainteresowana pracą podaj maila to się odezwę .Pozdrawiam.
amanda 2017-02-19 08:17
dobry kawał ciekawe, że kasa powinna być 10 na koncie a w tym miesiącu była 14 wcale nie ma różnicy co nie tylko cztery dni później
Alic 2017-02-19 13:21
To forum zawsze przyciąga ludzi niezadowolonych z pracy, z życia,z rodziny. Ja pracuję i nie narzekam, przeciwnie jest mi bardzo dobrze. Ale w pracy trzeba pracować to i zarobki będą bardzo dobre. W sumie atmosfera w firmie sprzyja do pracy i to jest ważne.
1
amanda 2017-02-22 09:36
tylko żeby kasa na koncie była na czas a nie po czasie jak w tej firmie zawsze jest
1
Papi 2017-02-23 09:31
He he he ... jak zawsze kasa nie na czas. ? Jeszcze nigdy nie spóźnili się z rachunkiem ... czytajcie umowę, wyraźnie jest napisane ze rachunek ma być do 10tego a nie kasa :)
Maksymilian 2017-02-25 17:08
Fajnie mi się pracuje w Maksimum i to już długo, mam całkiem niezłe pobory i ogólnie firma jest ok. Gości niezadowolonych zawsze będzie dużo,dlatego jak ktoś szuka pracy musi wziąć poprawkę i kierować się własnym rozumem.
Hanna 2017-02-28 15:36
Miał już ktoś przyjemność pracować w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.? Jak oceniacie? ;)
amanda 2017-03-02 19:56
jak dla mnie paranoja ja tam jak na razie pracuję ale zamierzam zmienić tą pracę
1
Adam 2017-03-02 21:32
Pracuję od roku 2002 i jest ok. Powiedziałbym, że jest bardzo dobrze. Ale wysokich wynagrodzeń nie ma to jest prawda.
Hanna 2017-03-06 09:29
@amanda dlaczego paranoja? Czy oprócz kwestii wynagrodzenia jeszcze masz jakieś uwagi?
bidulka 2017-03-14 20:52
Wszyscy mają jeden problem -kasa.
Hanna 2017-03-15 08:27
@bidulka rozumiem. A jakie plus zauważyliście związane z pracą w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.?
lukasz 2017-03-20 14:00
Nie polecam pracy w tym miejscu jako konsultant telefoniczny - to jest gó*** nie praca. Szkolenia są beznadziejne zwłaszcza jeśli chodzi o dzwonienie do klientów w dodatku nie dostaje sie za nie wynagrodzenia chyba że przepracuje się 3 miesiące. Atmosfera w firmie jest fatalna, liderzy call center wydzierają się na konsultantów gdy ten się w czymś pomyli, pracownicy co chwilę odchodzą a w ich miejsce są przyjmowani inni. Co chwilę są zmieniane zadania np ze przedłużania mixu na przedłużanie abonamentu o czym pracownicy dowiadują się w ostatniej chwili i nie ma czasu na nauczenie sie nowych rzeczy. Jeśli ktoś chce zostać konsultantem to nie w tej firmie bo to strata czasu.
1
lukasz 2017-03-20 14:00
Nie polecam pracy w tym miejscu jako konsultant telefoniczny - to jest gó*** nie praca. Szkolenia są beznadziejne zwłaszcza jeśli chodzi o dzwonienie do klientów w dodatku nie dostaje sie za nie wynagrodzenia chyba że przepracuje się 3 miesiące. Atmosfera w firmie jest fatalna, liderzy call center wydzierają się na konsultantów gdy ten się w czymś pomyli, pracownicy co chwilę odchodzą a w ich miejsce są przyjmowani inni. Co chwilę są zmieniane zadania np ze przedłużania mixu na przedłużanie abonamentu o czym pracownicy dowiadują się w ostatniej chwili i nie ma czasu na nauczenie sie nowych rzeczy. Jeśli ktoś chce zostać konsultantem to nie w tej firmie bo to strata czasu.
1
Hanna 2017-03-20 14:16
@lukasz dziękuję za Twoją ocenę. Długo pracowałeś w MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.?
Arghhh 2017-03-27 06:21
No, to może dodam swoją opinię, a więc. Ogólnie przedstawiono mi nieco inne informacje (nie chodzi o info na temat ofert, tylko warunków pracy, etc) które potem okazały się nagle nieaktualne, więc to niekompetentne podejście do sprawy. Tak samo jak niby udogodnienie (niby, bo niepraktykowane), że do 10 min można się spóźnić i najwyżej zostać 10 min dłużej, no i co? Ogólnie tam panuje reżim jak we woju, nawet jak jest się PUNKTUALNIE - źle, bo trzeba być przed czasem żeby się logować do 10 programów. Akurat trafił mi się ten najmniej fajny lider (było mi dane być na zmianie innego lidera, więc mam porównanie), który miał w 4 literach, że jadę ok. 2 godziny i nie mam jak dojechać żeby być na równą godzinę, tylko jestem 2min po i rzucał się o te dwie minuty. Faktem jest, że wypłata jest na czas tylko trzeba podpisać jakiś świstek, ale po podpisaniu, wypłata na koncie w tym samym dniu. Atmosfera jest gburowata, atmosfera grozy można rzec (XD), chillroom tylko dla wybrańców.
A, i coś co bardzo zniechęca do pracy - ta MUZYCZKA, która leci w trakcie oczekiwania na połączenie, jest strasznie usypiająca.
1
Hanna 2017-03-27 10:05
@Arghhh, a co podoba Ci się w pracy?
amanda 2017-03-29 20:59
jest inaczej niż pracowałam w innym call center tam nie było nawet opcji żeby pracownik pracujący na infolinii miał możliwość dostania umowy o pracę a tutaj jest taka możliwość i można czas pracy dostosować do swoich potrzeb
Hanna 2017-03-30 08:55
@amanda, to dobrze! Elastyczny grafik to ważna kwestia dla wielu kandydatów.
Pracownik - staż 6 lat 2017-03-30 09:30
Czytając powyższe, przecieram oczy ze zdumienia, tak więc śpieszę sprostować.

1. Spóźnienia - oczywiście, że nie można się spóźniać!! Nie ma zgody na spóźnianie - przecież to oczywiste, że jak zaczynasz pracę o godzinie 9, to o 9 wykonujesz pierwsze połączenie do Klienta. Prowadząc swój sklep nie otwierasz go o 9.10!

2. Chillroom - padła informacja, że jest dla wybranych - bzdura :) chillroom jest dostępny dla każdego, po wykonaniu minimalnej sprzedaży.

3. Atmosfera - bardzo koleżeńska, wszyscy zwracają się do siebie po imieniu, a Kierownicy swoim podejściem ściągają "presję" z Konsultantów. Byłem w grupie i każdego kierownika i każdy kładzie nacisk na coś innego, ale zawsze w zakresie obowiązków pracownika.

4. Zmiana kampanii - operator narzuca na firmę plany sprzedażowe, więc my jako Konsultanci przechodzimy nie raz na inny produkt sprzedażowy - też nie widzę w tym nic dziwnego.

5. Wynagrodzenia - Premia wypłacana od 75% realizacji planu. Dla przykłady, na jednej z kampanii przedłużeniowej wystarczy zrobić 50 przedłużeń(2-3 dziennie - ŚMIECH), aby dostać premię!!

Wiadomo - decydując się na pracę w call center musisz być nastawiony na realizację sprzedaży, gdyż jest to praca w handlu!!

Jak dla mnie firma godna polecenia z czystym sercem :)
1
Hanna 2017-03-30 09:44
@Pracownik - staż 6 lat, bardzo dziękuję za szczegółowy komentarz. Z pewnością będzie on pomocny dla przyszłych kandydatów. A czy jest możliwość rozwoju pracownika?
Pracownik - staż 6 lat 2017-03-30 11:24
Oczywiście, że tak:
- młodszy konsultant ds. sprzedaży;
- konsultant ds. sprzedaży;
- specjalista ds. sprzedaży.

Z każdym poziomem wiąże się gratyfikacja finansowa :)
Dodatkowo co jakiś czas odbywa się wewnętrzna rekrutacja do działu jakości, bądź stanowiska Lidera ds. sprzedaży.
Hanna 2017-03-30 11:38
@Pracownik - staż 6 lat, dziękuję! Czy ktoś był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej do MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.? Jak przebiegła?
1
amanda 2017-04-02 21:00
jedyne co mogłoby się zmienić to jak są awarię nie z winy pracowników nie powinny być do odrabiania przecież nikt z nas nie ma na to wpływu
Mira 2017-04-25 15:44
Czy firma MAKSIMUM ma jakieś nowe oferty pracy, pytam ponieważ nie widzę nic nowego. Słyszałem dużo dobrego i interesuje mnie praca w nieruchomościach.
Hanna 2017-05-15 09:04
@Mira oferty pracy firmy MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A. możesz znaleźć na portalach ogłoszeniowych. Wystarczy, że w wyszukiwarkę wpiszesz nazwę firmy oraz dodasz frazę 'oferty pracy'.
Maksiu 2017-07-25 11:56
Czym spowodowana jest taka cisza na tym wątku? Czyżby wakacje odciągnęły was od kompa? Nie widzę również ofert pracy?
erewre 2017-07-28 19:05
A na fejsbuku wszyscy pięknie zadowoleni na zdjęciach. Praca ideał!
Makarena 2017-07-31 12:12
Ideałów nie ma ale praca w firmie jest dobra, oczywiście dla ludzi pracowitych! Leniwi niech szukają dalej
Zostaw swoją opinię o MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A.