logo Comarch

Comarch

Kraków

Opinie o Comarch

chentny 2016-05-19 15:38
Pomoc do zmywania - wymagaja CV w jezyku angielskim?
KAM 2016-07-14 19:28
To nie jest moja pierwsza praca i w sektorze ERP. Częste delegacje, super ekipa. Narzekają Ci co pracować nie chcieli a kasę chcą mieć większą i większą. Umowa o pracę, socjal, opieka medyczna. Porządek i procedury- nie ma miejsca na błędy a pomoc z centrali nam każdym kroku. Musieliscie na złych kierowników trafic
2
ciekawy 2016-07-20 15:38
I co z tym CBA które wkroczyło dziś do siedziby?
3
Tytus 2016-07-21 21:34
Pani Anna Madej jest szalenie piękną kobietą ! 10/10 Czasem wchodzę tylko po to by ją zobaczyć !
3
Lala 2016-09-19 21:12
Mam wrażanie, że w Comarchu są dyskryminowane kobiety. Byłam parę razy na rozmowie i nie potrafię się oprzec takiemu wrażeniu...
3
Staszek 2016-10-16 16:15
Jak wygląda w Comarchu kwestia przejścia z pierwszej umowy na trzy miesiące na dłuższą współpracę. Są jakieś rozmowy z kierownikiem, albo czy jest szansa na podwyżkę?
4
hop 2016-10-18 21:41
Za moich czasów, ale to już parę lat minęło (może coś się zmieniło od tego czasu) , w C na stanowiska konsultancie były 3 (słownie: trzy) spotkania. Pierwsze jest decydujące, choć nie ostateczne. Finalną decyzje podejmie góra.
Ulm 2016-10-19 17:43
Konsultant Service Desk ze znajomością języka niemieckiego jest natychmiast potrzebny
1
Aneta 2016-10-25 10:11
Witam Poszukujemy w Krakowie SAMODZIELNEGO INŻYNIERA PROGRAMISTĘ
piszcie na adres amalanowska.linguajob@gmail.com Prześlę ofertę pracy
ciekawy 2016-10-27 22:07
w jakim dziale byłeś?
pracownik 2016-10-30 17:19
Potwierdzam. Pracuje tam więcej niż kilka lat i nie spotkałem sie z kopaniem dołków, kolesiostwem, czy podpierniczaniem. Ciekawe projekty, fajni ludzie. Na pewno firma mogłaby bardziej dbać o oferte benefitów czy chocby podwyżki.
1
Piter 2016-11-16 10:04
Czy jest ososoba która pracuje na stanowisku "specialisty ds sprzedaży produktów IT" i może się coś wypowiedzieć na temat tego stanowiska , jakie warunki pracy na co można liczyć i czy produkt jest konkurencyjny na rynku?
mmm14 2016-11-17 13:52
Witam,
Czy pracuje ktoś na stanowisku konsultanta ds. księgowości? Jeśli tak, dajcie znać czy warto skłądać dokumenty a takie stanowisko, jak wygląda rekrutacja itp. w Lublinie
Student 2016-11-19 19:47
Dlaczego ostateczną decyzję podejmuje zarząd skoro poza opinią słowną nie mieli żadnej styczności z kandydatem?
2
gaga 2016-12-06 11:32
Tak liczne oferty pracy wynikają z tego że co jakiś czas ( pół roku) dyrektor projektu/ oddziału itp musi kogoś dla przykładu zwolnić, najsłabsze ogniwo tak aby inni się bali i dobrze i wydajnie pracowali. Ot i dlaczego są ciągle oferty pracy w tej korporacji.
3
Son 2016-12-28 00:21
Hej! Ktoś może coś więcej powiedzieć o tym dziale? Jaka atmosfera?
Son 2016-12-28 00:23
Hej! Ktoś może coś więcej powiedzieć o tym dziale? Jaka atmosfera? Servis desk
HanSolo 2017-01-09 09:00
Atmosfera jest spoko. Kierownictwo jest ok. Kasa przeciętna, bez fajerwerków. O podwyżkę trzeba zawalczyć i odczekać swoje 3m-ce. Ludzie są w porządku. Nie ma przesadnego obłożenia robota. Nie ma na co narzekać choć mogliby płacić lepiej.
Zdecydowanie nie jest to biedronka dla programistów. Pracuje w bardzo profesjonalnym teamie - solidnie wynagradzanym, a średnia wieku pow 30 lat więc żadni z nich studenci.
Dowcipny 2017-01-14 11:23
Z takim nickiem? Nie dziwię się.
Fiko 2017-01-16 11:15
Mam podjąć pracę jako wsparcie systemów czy ktoś może mi powiedzieć kilka informacji? Jakie zarobki mogę otrzymać na wejściu? Czy po okresie próbnym sa podwyżki? Czy stosują premie? Jakie maja dodatki socjalne? Wiem tylko , że atmosfera w pracy jest bardzo dobra bo pracuja fajni ludzie.
tutejszy 2017-01-25 16:34
Dziwią mnie wasze opinie, bo praca jest naprawdę dobra - oceniam jako bazodanowiec. Mój zespol tez nie narzeka, wręcz przeciwnie- większość pracuje tu wiele lat. IMHO negi pisza inne firmy
pracownik_od_2005 2017-01-25 23:30
Zarząd ma swoje ogólne kryteria, które pracownik musi spełniać. O ile się orientuje to na postawie już dość długiej działalności góra ma wypracowane profile kandydatów, w których inwestować nie warto - za często zmieniają prace, ukończone słabe uczelnie (lub nie w zawodzie), za słabe doświadczenie w stosunku do wymagań finansowych - a te bywają z kosmosu - tutaj widza z pierwszej ręki, bo sam czasem prowadzę rozmowy i widzę z czym (a właściwie bez czego) ludzie przychodzą.

Pewnie są jeszcze inne, ale o tych jestem pewny na 99,999%
Sekretarka 2017-02-02 12:16
Widziałam ofertę pracy dla sekretarki we Wrocławiu i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna? Bardzo chcę pracować w tej firmie. Jeszcze jedno pytanko jakie pieniądze można dostać jako podstawa? Zobowiazana
Pracownik cOMARCHU 2017-02-09 09:23
Jestem programistą w Comarch - jak wygląda praca:

1. Przychodząc do firmy nikogo nie obchodzi wdrożenie twojej osoby - jesteś zdany sam na siebie - studenci uczący się c++ nagle mają programować w Javie i innych językach, o których nie mają pojęcia - potem projekt wygląda jak wygląda.

2. Projekty przejęte po starszych "kolegach" z firmy z reguły są w opłakanym staniem, a człowiek często zastanawia się co autor miał na myśli robiąc takie głupoty.

3. Podwyżki - obiecają ci wszystko - kończy się tak, że prosisz się potem o te pieniądze, a osoby które powinny były to załatwić mają wszystko w d**ie, są niedecyzyjne, totalnie nie nadają się na swoją pozycje.

4. Najśmieszniejsze są te spotkania z ludźmi na wysokich szczeblach, którzy opowiadają jakieś głupoty o tym ile firma sprzedała ile straciła etc. - nic co by interesowało przeciętnego programiste ( bardziej przechwałki liczące na poklask ).

5. Premie - wykorzystywane do celów innych niż do tego przeznaczone ( np. wypłata za nadgodziny ?? ).

6. Większość programistów z dłuższym stażem ucieka, gdyż stan kodu, zarobki, kadra zarządzająca jest na tragicznym poziomie.

7. System szkoleń: na osobe przypada kilkaset złotych rocznie, a do wyboru jedynie szkolenia wewnętrzne ( paradoks: nawet jak ten budżet starczył by na dwa szkolenia to można wybrać tylko jedno )

Generalnie polecam dla studentów rozpoczynających kariere, którzy pragną zdobyć doświadczenie zawodowe i uciec potem do innej firmy :).
13
sentiel 2017-02-16 22:34
polska korporacja w pigułce
nic dodać nic ująć
5
Henry 2017-02-19 17:47
Nie rozumiem tych niektórych wpisów. Firma jest dobra , pracownicy mają dobre wynagrodzenie a jeśli ktoś nie pracował dobrze no to jego wina i strata. Myślę, że czasami są oni podpuszczani przez kolegów.
1
Wrocek 2017-02-23 21:08
Oferta sekretarki jest na pewno aktualna, bo w sekretariacie puste miejsce. Wysyłaj CV ;)
Felietonista 2017-02-24 12:36
Praca to nie przedszkole a Comarch to profesjonalista i jak zatrudnia ludzi to takich, którzy znają swoją robotę. Niektórym uda się dostać do firmy ale niestety brak im wiedzy.
lechu 2017-02-24 12:59
Wie ktoś może czy w Krakowie jest zamrożona rekrutacja? a jak tak to do kiedy
Lidia 2017-02-27 13:46
Czy był już ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Młodszy konsultant ds. obsługi klienta z jęz. francuskim? Czy ta oferta pracy jest jeszcze w ogóle aktualna?
niskie standardy 2017-03-10 14:29
zgadzam się z tą opinią w 100%. Niski poziom kultury. Za przeproszeniem pietruszka z butów wystaje niektórym z nich. Wszystko jakieś takie buraczane. To chyba nawet jest niżej niż druga liga. Wygląd i niestety intelekt bliżej poziomu- między średnim a niskim. Firma na max 6 miesięcy żeby zobaczyć gdzie nie chcecie pracować.
9
Lidia 2017-03-10 14:42
Jak wygląda pakiet świadczeń pozapłacowych?
1
Prosba do pani Józi z Comarch 2017-03-10 20:34
oj coś w tym jest. Zastanawiamy się czy podobnie jest z ich zagranicznymi siedzibami. Czy one są tylko na mapie? Czy droga udzielająca się tu w imieniu Comarch Lidia mogłaby nam udzielić jakiejś merytorycznej informacji ile osób pracuje np. w Londynie i kto dokładnie. Sprawdzimy to :) albo w Paryżu :) również sprawdzimy. Czy ten oddział miedzynarodowy to jedna osoba SALESPERSON w Londynie? :) wowwwwwwww Prosimy prosimy o jakąś informację merytoryczną droga Lidiooo!
5
6000euro 2017-03-13 22:39
podobno jest to 8iedronka dla programistów i Tesco dla elektroników.

No a jak nazwalibyście tę armię stażystów, studentów, pracowników z krótkim stażem i bez doświadczenia?
Gang Świeżaków!

A jak określilibyście te atrakcyjne zarobki?
"codziennie niskie ceny"

A jak można opisać świetną lokalizację, obok AWF, obok politechniki i blisko centrum?
"jak to dobrze, że 8iedronka jest tak blisko!"

Oczywiście nie miałem na myśli Comarchu, po prostu pomyliłem firmy.
4
falksdjfalskdfjaoeilfjawdfalsdmvads 2017-03-16 18:28
świeżak w UK zarabia 1500 gbp, w estonii 780 euro, w Norwegii to głodowa stawka 14000NOK. A ile zarabia świeżak w Comarch?
4
andriej 2017-03-18 17:53
Rekrutacja w Warszawie.
Mysłalem że negatywne komentarze na temat comarch są przesadzone. Jednak są jak najbardziej prawdziwe. Rekrutację podsumować można jednym słowem- CHAOS. Ktoś coś komuś wysłał, drugi coś słyszał, piąty, dziesiąty dziwi się że jakies testy były, siódmy nie wie że coś robił pierwszy, niunia z rekrutacji staje okoniem, a na koniec surprise :) To najgorsza rekrutacja w jakiej uczestniczylem. Duzo traci się czasu. Ciekawe czy oni tez tak z Klientami działają. Jeśli tak to klienci mogą być w niebezpieczeństwie
5
Aga 2017-03-20 16:01
Wie ktoś może jak wygląda rekrutacja na testera oprogramowania, czego można się spodziewać na testach lub rozmowach rekrutacyjnych ? Ile można zarobić jako osoba początkująca bez doświadczenia komercyjnego ?
Gregor 2017-03-28 18:31
Czy ktoś mógłby dodać coś w temacie pracy dla specjalisty ds. asysty technicznej TELCO BSS? Zależy mi na pracy w Comarch tylko dobrze mieć wiedzę przed złożeniem cv.
vhgjkl; 2017-03-30 10:09
Były pytania/zagadki z logicznego myślenia, trochę prostej matematyki, reszta pytania na temat testowania oprogramowania.
Iza 2017-04-05 22:11
Takiej firmy jak Comarch to daleko trzeba szukać. Nie wszyscy nadają się do tej pracy, i myślę, że te niektóre wpisy pochodzą od osób odtrąconych. Ja pracuje tu już dość długo i nie narzekam,ale w pracy trzeba się angażować w przeciwnym razie nic nie będzie.
3
Zawiedziony 2017-04-15 18:45
Obok Ericssona to najwieksza biedronka dla programistow w Krakowie

Radze unikac za wszelka cene
5
Fiko 2017-04-23 12:20
@Zawiedziony Zawsze możesz iść do pracy w innej firmie .
2
FF 2017-04-25 10:43
Brak szacunku do ludzi - podczas rekrutacji zapewniają o tym, że odpowiedź o wyniku rekrutacji będzie do konkretnego dnia, a później okazuje się to kłamstwem.
4
Feliks 2017-05-03 22:29
Na czym polega praca specjalisty ds. bezpieczeństwa fizycznego? Zależy mi na kilku informacjach ponieważ chcę w firmie pracować. Jeśli ktoś wie proszę o info.
Bezimmienna 2017-05-09 20:36
Nie, jak składałam na staż, napisałam CV po polsku i wystarczyło.
Fiko 2017-05-10 12:03
Comarch to fajna firma ale niestety jeszcze nie znalazła się taka żeby wszyscy byli zadowoleni.
Marcin 2017-05-17 12:49
Siedzą tam takie cwaniaczki z Kielc. Jeden z nich wbil kose w pudełko obok mnie zeby przestraszyc drugiego pracownika(jednym slowem znecal sie nad nim), i udowadnial wszystkim ze nie maja pojecia o pracy w tej firmie. Popracowalem 2 dni i zrezygnowalem. Nie wiem co tam robia ludzie po socjologii w tej firmie wogóle. Dla mnie dramat, zarobki słabe, dojazd badziewny. Nie poelam
1
Layman 2017-05-21 16:02
Dziwię się Wam( szczególnie programistom). Na rynku kieleckim pojawia się coraz więcj klasowych firm (np. Britenet, Onwelo, Euvic) a to jeszcze nie koniec. Po co tracić czas na te stare molochy. Ciężko u nich zarobić godziwy grosz
A U 2017-05-21 21:17
Krakowska firma dobra dla studentów żeby zdobyć doświadczenie i po roku iść gdzieś gdzie lepiej płacą. Każdy kto tam jest dłużej niż 2 lata jest źle postrzegany przez inne firmy.

Technologie to głównie C# i MS SQL [zależy gdzie trafisz], co w ogóle nie jest skalowalne przy tak wielkich projektach, ale na studiach uczą i dlatego głównie studentów zatrudniają.

Kadra kierownicza średniego szczebla to ludzie którzy zostali w firmie więcej niż 5 lat, niekoniecznie wiedzą więcej od swoich podwładnych

Często pierwsze dwa lata to umowa o dzieło/zlecenie, potem jak się wyprosisz to dadzą ci umowę o pracę. Z kasą jest tak że fajnie jest coś zarabiać na studiach, ale jak już zdobędziesz to doświadczenie to widzisz że gdziekolwiek indziej płacą Ci dwa razy więcej.

Jeszcze ten dziwny kult prezesa... Każdy dyrektor chce mu się przypodobać i tworzy statystyki pod niego, a on później w wywiadach mówi że "każdego specjalistę można zastąpić zliczoną liczbą studentów, zazwyczaj jednym", potem to prostuje i mówi że płaci 1,5k euro na start, 6k dla "specjalisty". No nie wiem o czym on mówił, ale ja za pozycje C# developera dostałem 3500 brutto na UoD. O podwyżkę się nie doprosiłem

Źródło: http://natemat.pl/137001,zarobil-150-mln-i-podzieli-sie-z-pracownikami-dlaczego-szef-comarchu-postanowil-placic-jak-na-zachodzie

Plusami są:
-Ruchomy czas pracy [niestety są "Fiszki" liczące czas, więc nawet jak nie ma nic do roboty to musisz siedzieć jak ten ciućmok i oglądać internet]
-Ekipa składająca się z młodych ludzi
-Blisko polibudy

Pozdrawiam A U
1
Fiko 2017-05-22 11:52
@Marcin Lepiej byś zrobił nie pisząc takich bzdur, gdyż będąc w pracy dwa dni Ty nie masz pojęcia jak jest w firmie. Pewnie nie nadawałeś się do tej pracy i przemówiła przez Ciebie złość, ale to jest nieuczciwe.
Zostaw swoją opinię o Comarch - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comarch