Luxoft Poland Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Luxoft Poland Sp. z o.o.
2 553 6 1

Opinie o Luxoft Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Hagsen
Nazwa działu: IT
 Opinia

Ciężko mi wymienić jakikolwiek plus tej firmy. Uciekałem stamtąd aż się kurzyło. Fatalny poziom angielskiego - jakiś główny szef szefów popełnia takie błędy, że ja bym się wstydził odezwać do klienta (im mniej wiesz, tym lepiej śpisz) Archaiczne komputery - z HDD, krzesła łamiące lędźwie i regulowane biurka na korbkę. Na biurku stawiają ci telefon żeby dzwonić. Gdzie? tego nie wiadomo. Być może nie słyszeli o Slacku ale spokojnie - jeszcze z 10 lat i będzie. Póki co każdy zespół używa czego innego i tak kończysz z 10 różnymi komunikatorami. W biurze cuchnie. Kuchnia wyposażona w herbatę Sagę i cukier w kostkach. Trzeba się odbijać nie tylko na wejściu do biura, ale też na wyjściu. Po co? - to zostawiam wam. Jak się nie odbijesz na wyjściu, to już nie wejdziesz, no bo jesteś w środku, a dwa razy wejść się przecież nie da. Zatrudniają ludzi z ulicy bez sprawdzenia ich kompetencji - nie chcę już się rozpisywać co ja tam znalazłem w kodzie ale było źle, bardzo źle. Fatalne nastawienie ruskich wobec polaków - rywalizacja o "złote kalesony" - po co współpracować, skoro można się dzielić Na start dostajesz używaną mysz i klawiaturę - nie, nikt się nie wysilił, żeby ją wyczyścić. Amen, szukajcie czego innego.

Pomocna?
Tak5Nie1
Nie polecam
 Opinia

ukrainskie korpo, 9 na 10 pracowników to Ukraińcy albo Rosjanie (myślałam, ze mieszkam w Polsce), a Polacy z którymi pracowałam miałam wrażenie że wzięci z ulicy, kablowanie do przełożonego to norma tutaj. Po 6 długich miesiącach zmieniam prace, bardzo bardzo bardzo nie polecam!! Nie róbcie tego samego błędu co ja, niech nie przyciągnął Was większe pieniądze bo możecie sie strasznie przejechać. Nikt normalny tu nie wytrzyma, wszyscy ludzie którzy mają jakąkolwiek wiedzę i potrafią stworzyć relacje międzyludzkie uciekają po paru miesiącach. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Tego się już raczej nie da naprawić, porażka

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Helueh
 Opinia
@Nie polecam 16.01.2019 16:09

Pracodawca powinien spakować swoje zabawki i jechać na ukraine

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesław
 Opinia
@Nie polecam 16.01.2019 16:09

Pracując przez pół w roku w Luxoft Poland zapewne zdążyłeś dobrze poznać firmę. Czy myślałeś o tym, jak mógłbyś poprawić atmosferę między współpracownikami, żeby pracować w bardziej przyjaznym otoczeniu? Prócz niedogodności, o których piszesz, co było mocną stroną firmy i z czego byłeś zadowolony? Pracodawca prowadzi anglojęzyczną stronę https://www.facebook.com/Luxoft.Poland/ gdzie szuka osób z umiejętnością w zakresie projektowania w Java Core i które chcą zostać częścią prestiżowego projektu firmy. Prócz tego jest tam dużo informacji branżowych. Warto tam zajrzeć.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
be more positive :)
 Opinia
@Nie polecam 16.01.2019 16:09

Nie polecam - może gdybyś wywiązywała się ze swoich obowiązków to nikt nie musiałby "kablować" do przełożonego? xD Może gdybyś potrafiła "stworzyć relacje międzyludzkie" to i stworzyłabyś je z pracownikami z różnych krajów? U mnie w projekcie na 34 osoby są dwie osoby z Ukrainy, jedna z Argentyny i reszta z Polski :). Polecam Ci założyć własną firmę i zatrudniać samych wybitnych polaków ;). Może wtedy nie będziesz miała na to narzekać?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NeverEver
 Opinia
@be more positive :) 23.01.2019 13:51

Jakie bzdury. To takie podrygi śniętej ostrygi. Pracowałem tam i mogę jedynie potwierdzić że to ruski PGR.

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:)
 Opinia
@NeverEver 26.01.2019 14:58

Skoro rzekomo pracowałeś w Luxofcie, powinieneś wiedzieć, że w sumie są mega różne zespoły w każdym projekcie. Są zespoły samych polaków z Polskim managementem, są zespoły mocno mieszane, i tak są i pracownicy z Ukrainy, tak samo jak i z każdej innej części świata. Jakoś na świecie ludzie tak mogą pracować i żyć, oczywiście w Polsce - wielki problem :). Jak dla mnie to problem Twojej mentalności, a nie firmy. Zakładam, że gdzie nie będziesz pracował i będzie ktoś spoza Polski, jeszcze - o zgrozo - ktoś z Ukrainy/Rosji, to będziesz miał problem :). Powodzenia z utrzymaniem się na rynku pracy z takim sposobem myślenia i z takim poziomem tolerancji :).

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NeverEver
 Opinia
@:) 30.01.2019 10:26

Pracuje w świecie. Ale takiego podejścia do pracownika jak w Luxofcie nigdzie nie spotkałem.

Pomocna?
Tak12Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesław
 Opinia
@NeverEver 31.01.2019 23:16

Co według Ciebie powinno ulec zmianie, aby atmosfera w firmie Luxoft Poland była przyjazna i motywująca do pracy zatrudnione osoby? Myślisz, że organizacja wspólnych wyjść pracowników rozwiązałaby problem? Może masz zupełnie inne pomysły, aby usprawnić ten aspekt pracy? Chętnie dowiem się, jak to wszystko widzisz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
a propos
 Opinia
@be more positive :) 23.01.2019 13:51

"Polaków", a nie "polaków" twariszcz lejtnant

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
be more positive :)
 Opinia
@a propos 25.02.2019 08:51

Przepraszam za pomyłkę, Marcin :).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kolega z działu
Nazwa działu: IT
 Opinia

Pracowałem w Luxoft przez kilka lat i bardzo dobrze wspominam ten czas, głównie ze względu na fantastycznych ludzi, którzy w owym czasie tworzyli krakowski oraz wrocławski oddział firmy. To był wspaniały okres, firma rozwijała się niesamowicie dynamicznie, a proces budowania marki w Polsce napawał nas wszystkich dumą. Niestety w pewnym momencie coś się skończyło... Wiatr ze wschodu zawiał chyba zbyt mocno... Moje spostrzeżenia na temat rosyjskiego stylu zarządzania ludźmi i podejścia do pracowników są bardzo negatywne. Firma miała olbrzymi potencjał, aby odnieść spektakularny sukces w Polsce, niestety rosyjski styl zarządzania i podejścia do pracownika nie będzie miał w Europie racji bytu. O ile koledzy, Ukraińcy czy Rosjanie, będą w stanie to znieść (zaakceptować?), my Polacy będziemy omijać takie firmy szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesław
 Opinia
@Kolega z działu 27.01.2019 11:23

Mógłbyś bardziej szczegółowo opisać moment, w którym według Ciebie firma przestała iść w początkowo zamierzonym kierunku? Dlaczego podjęto jakieś decyzje, które sprawiły, że w Twojej ocenie firma przestała odpowiednio się rozwijać i potencjał, który miała na rynku zarówno Polskim, jak i Europejskim nie został odpowiednio wykorzystany? Chciałbym, abyś wyraził swoje zdanie na ten temat, ponieważ widzę, że masz rzetelne wiadomości z tym związane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wania
 Opinia
@Kolega z działu 27.01.2019 11:23

Trudno sie z Toba nie zgodzic. Odchodzac po 3 latach mialem dokladnie takie same spostrzeznia. Jesli chodzi w menagement z Ukrainy to sa to z malymi wyjatkami ludzie bez zadnego doswiadczenia zwiazanego z pelniona funkcja.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kskslls
 Opinia
@Kolega z działu 27.01.2019 11:23

Zgadzam się w stu procentach. Wspaniale wspominam tamten czas, ludzi, atmosferę, motywację i umiejętność podtrzymania tej motywacji (przez polski management). Niestety jakiekolwiek pozytywne działania nie miały szans w starciu ze wschodnim systemem. Od tej pory pracowałam z różnymi narodowościami. Nigdy nie jest łatwo gdy ludzie mają zdecydowanie inne mentalności, ale jednak ukraińska jest w mojej ocenie najgorsza.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
misza
Nazwa działu: IT
 Opinia

Pewnie to pytanie bardziej do działu kadr niz do Państwa zajmujących sie odpisywaniem na komentarze: Czy to prawda ze Ukraińcy [programisci] dostają oferty wyższe od Polaków średnio o około 2/3 tys brutto? Jesli jak jest to czy nie jest to jawne robienie sobie jaj? Ps. Mam nadzieje, ze UBS szybko ogarnie to biuro we Wrocku. Ciekawe czym Lux w Krk wie wtedy zajmie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lub
 Opinia

Hejterzy hejterami ale fakty są takie a nie inne: 80% pracowników jest z wschodu, zwłaszcza na managerskich stanowiskach. Promuja i zatrudniają tylko „swoich”

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rus
 Opinia

hejterzy hejterami, ale fakty sa takie a nie inne: 80% pracowników jest z Wchodu, w tym management który zatrudnia tylko "swoich"

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wania
 Opinia
@rus 15.01.2019 13:46

A pozostałe 20% z poludniowego wschodu;D

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rus
 Opinia

heterzy hejterami, ale fakty są takie a nie inne: 80% pracowników pochodzi ze Wschodu, w tym głównie management, który promuje "swoich"

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Artur//>007
 Opinia

Cześć, Pracuje w Luxofcie okolo 1,5 roku - i przez przypadek wszedłem na gowork - bo kolega mnie poinformowal, ze nie naciekawe opinie mozna tu znalezc. Czytam i szczerze mowiac nie dowierzam - szczegolnie jesli chodzi o wynagrodzenia, ktore nie sa wyplacane na czas. Z mojej perspektywy kasa wpada zawsze na koniec miesiaca (czesto nawet dzien lub dwa szybciej). Co do atmosfery - faktycznie multikulti - jednak dla mnie to akurat na plus, zawsze dowiem sie jakis ciekawostek i poszkole angielski ;) Fakt, ze jak sa owoce w biruze to znikaja w 10 minut i nim dobiegniesz do kuchni i miniesz tlumy ludzi obladowanych owocami to zastanie Cie jedynie pusta skrzynka bez owocow - nie mniej jednak pracuje dla rozwoju wlasnych umiejetnosci oraz nowych doswiadczen a nie zeby sie najesc ;)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bhaha
 Opinia
@Artur//>007 19.04.2018 11:42

"poszkól" polski, bo widać trochę niedouczony. A w luksusowymmiękkim to rosyjskiego możesz co najwyżej nauczyć. A tak w ogóle, to gdzie w HR pracujesz? Dla tych co re lokują ze wschodu?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fcx
 Opinia
@Artur//>007 19.04.2018 11:42

Twoja wypowiedz brzmi jak wypracowanie i to wg. zadanego z góry planu. To jest właśnie luxoft. Będą pisac samopochwalne opinie.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
be more positive :)
 Opinia
@fcx 22.04.2018 19:33

Czyli ludzie nie mogą mieć różnych opinii? Ja też jestem zadowolona z pracy w Luxofcie i nie pracuję w dziale HR ;). Pozdro dla hejterów, teraz idę się z Was pośmiać na wykopie :))).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia
@be more positive :) 02.11.2018 16:31

Oczywiście każdy ma prawo do różnej opinii na temat danego miejsca pracy. Dla jednego pracownika praca w danym miejscu może być odpowiednia dla drugiego zaś niekoniecznie, dlatego ważne jest, aby swoje opinie uzasadniać, aby czytelnicy mogli dopasować dane miejsce pracy do swoich potrzeb. Jeżeli pracowałaś w firmie Luxoft Poland to chciałabym dowiedzieć się, jaki rodzaj umowy firma oferuje na początku zatrudnienia? Mogłabyś napisać, jak to wygląda? Zachęcam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
omgomgomg
 Opinia
@Edyta 28.11.2018 12:38

Jeśli chodzi o umowę na początek - 3 miesięczny okres próbny na umowę o pracę, później przedłużona na czas nieokreślony :) Z mojej perspektywy miejsce pracy dla młodych ludzi, którzy chcieliby się dużo i szybko nauczyć, oraz tych bardzo doświadczonych, którzy chcieliby swoją wiedzę wykorzystać w praktyce by coś zmienić - bo jak w każdej dużej firmie jest kilka obszarów, które można dopracować. Atmosfera jest rewelacyjna, ja polecam biuro w Warszawie, bo jest całkowicie inaczej niż w Krk czy Wrocławiu, jakby w małej firmie, a nie dużej korpo :) Warto spróbować, a nie kierować się tymi negatywnymi opiniami :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BajuBaju
 Opinia
@omgomgomg 19.12.2018 21:11

Dzięki, za słabo znam rosyjski. Baku baju baśń się baje, nie tak prędko...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
biały_Patryk
 Opinia

Brałem udział w rekrutacji. Wysłałem CV. Zadzwoniła do mnie jakaś gwiazda z HR i chwile porozmawialiśmy. Na koniec powiedziała że będziemy się z Panem wkrótce kontaktować. Po 2 miesiącach "ani be ani me". W sumie może to i dobrze bo perspektywa pracy w ruskim gułagu jest średnio zachęcająca...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesław
 Opinia
@biały_Patryk 17.12.2018 12:41

Dlaczego w taki sposób nazwałeś pracę w firmie Luxoft Poland? W trakcie trwającego procesu rekrutacyjnego dowiedziałeś się jakiś nowych informacji co do tego miejsca pracy? Może masz informacje, które nie pojawiły się jeszcze w tym wątku? Proszę o sprecyzowanie swojego wpisu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
picasso_srednio
 Opinia

Pracowałem tam krótko i wrażenia średnie. Na plus: + łatwo można wejść w świat IT dla osób bez odpowiedniego doświadczenia - wymagania nie są wysokie + duża międzynarodowa firma - dużo obokrajowców + bogaty pakiet u dostawcy usług medycznych + ładne, nowe biura w dobrych lokalizacjach Do zastanowienia: * to jest IT outsourcing , w związku z tym projekty będą dotyczyć nienajnowszych technologi, raczej utrzymanie niż tworzenie czegoś nowego * firma rozwija się bardzo dynamicznie i organizacja nie nadąża - sporo chaosu * brak pewności zatrudnienia: jeżeli klient zakończy projekt lub kogoś wykreśli, to można za chwilę być bez pracy - Luxoft daje umowy na czas określony , nawet na 1 miesiąc * wynagrodzenia pewnie konkurencyjne do innych outsourcingów - ogólnie średnio

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
docxent
 Opinia

Witam wszystkich. Co prawda nie pracowałem w tej firmie (a jedynie brałem udział w procesie rekrutacyjnym do niej) - to mimo wszystko postanowiłem napisać swoją opinię. Konkretnie - chciałbym podzielić się dwiema sytuacjami z którymi miałem do czynienia w dówch moich poprzednich firmach: Gdy w jednej z nich usłyszałem, że ja (tj. osoba mająca 4 lata doświadczenia w branży IT) zostałem wyceniony na... 3000 PLN netto (XD), a w innej usłyszałem że 4500 PLN netto to są "bardzo dobre zarobki" - to nie wiedziałem czy mam zwyzywać swojego rozmówcę czy zaśmiać mu się prosto w twarz... i baaardzo poważnie myślę nad tym aby p******ąć tą branżę i zatrudnić się w pewnej firmie, gdzie nie są wymagane właściwie żadne kwalifikacje - a lekką ręką można zarobić te 2500 PLN netto (albo i 3000 - przy pracy 6 dni w tygodniu.) Nawet z taką stawką można jakoś zorganizować zakup nowego auta średniej klasy (bo taki mam plan na najbliższą przyszłość.) Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anielka
 Opinia
@docxent 12.10.2018 00:08

Helpdesk to nie jest IT tylko popłuczyny umysłowe które nie są w stanie pracować gdzie indziej bo nie ogarniają dlatego zarobki są tam niskie. Śmiech na sali jak HD nazywa sam siebie informatykami jazda z zamykaniem nierozwiązanych ticketów zamiast tego.

Pomocna?
Tak1Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@anonymous 01.07.2018 14:17

Co z tego, że ktoś zarobi w euro skoro będzie też w euro wydawał, a nie jest żadną niewiadomą, iż życie za granicą jest droższe niż w Polsce.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obyty
 Opinia
@Anonim 02.07.2018 07:51

Otóż drogi @Anonimoe, wydajesz w euro mniej niż w złotych, biorąc pod uwagę walutę w której zarabiasz. Pierwszy z brzegu przykład cen z Lidla w Irlandii i Polsce: mięso mielone 1kg - 5 euro vs. 8,74 zł. (usunięte przez administratora) Policz teraz ile to % z 4000 euro i 4000 zł.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@Anonim 02.07.2018 07:51

Drogi @Anonimie. Porównując stosunek cen do zarobków to w Polsce życie jest droższe. Pierwszy z brzegu przykład, cena 1 kg mięsa mielonego w Lidlu w Irlandii i Polsce. 5 euro vs. 8,74 zł. Ile (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Atybzdur
 Opinia

Witamy Panią z kadr.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
też koder
 Opinia

Smutne dzisiaj wyznanie kodera który po paru latach szuka nowej pracy Dostaje fajne propozycje Odpowiada > Nie mogę pracować w firmie XXX - mają z moją firmę umowę o niepodkupowaniu pracowników. Rozpoczynając pracę w firmie mającej tego typu nieformalne umowy nie myśli sie i późniejszych konsekwencjach

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mareczek
 Opinia
@też koder 10.11.2016 19:33

I po latach pracownicy z Trójmiasta przekonali się na własnej skórze co to oznacza. Dobre, bardzo dobre

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jaka jest atmosfera?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Biedronka
 Opinia

Jak wyglada zycie PMO? Warto czy lepiej sobie odpuscic, bo to zwykla klepanina niewymagajaca myslenia? Czy firma rzeczywiscie sprzyja rozwojowi (centrum szkoleniowe) czy to tylko obietnice rekrutera? Jak z awansami?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@Biedronka 14.07.2017 07:13

Cześć! Jestem TL-em w zespole PMO w Luxofcie. Mogę powiedzieć, że praca jest bardzo różnorodna, w zależności i od projektu, w którym się pracuje i od swoich preferencji. Są role typowo finansowe, są role analityczne, jest bezpośredni support projektów IT, ale też role, łatwiejsze, juniorskie, gdzie zaczyna się od przygotowywania prezentacji, robienia minutek ze spotkań - takie pozycje też są potrzebne. Sporo osób nie ma wcześniejszego doświadczenia przy zarządzaniu projektami, a sami wiecie - od czegoś trzeba zacząć :) Co do awansów - tak, jak najbardziej. W Luxofcie mamy opracowaną (oficjalną) ścieżkę kariery PMO (zresztą, nie tylko PMO, tylko każdej roli) - od Juniora po Principala. Jeśli jest się ambitnym, uczy się nowych rzeczy, zdobywa doświadczenie - droga jest otwarta (samej udało mi się awansować dwa razy w ciągu 1.5 roku). Jeśli się wahasz, to polecam spróbować, skontaktować się z rekrutacją i sprawdzić jakie role są teraz otwarte. Jeśli nie znajdziesz niczego, co by Ci odpowiadało, wróć za jakiś czas, nowe pozycje pojawiają się ciągle. Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@Biedronka 14.07.2017 07:13

Cześć! Jestem TL-em w zespole PMO w Luxofcie. Mogę powiedzieć, że praca jest bardzo różnorodna, w zależności i od projektu, w którym się pracuje i od swoich preferencji. Są role typowo finansowe, są role analityczne, jest bezpośredni support projektów IT, ale też role, łatwiejsze, juniorskie, gdzie zaczyna się od przygotowywania prezentacji, robienia minutek ze spotkań - takie pozycje też są potrzebne. Sporo osób nie ma wcześniejszego doświadczenia przy zarządzaniu projektami, a sami wiecie - od czegoś trzeba zacząć :) Co do awansów - tak, jak najbardziej. W Luxofcie mamy opracowaną (oficjalną) ścieżkę kariery PMO (zresztą, nie tylko PMO, tylko każdej roli) - od Juniora po Principala. Jeśli jest się ambitnym, uczy się nowych rzeczy, zdobywa doświadczenie - droga jest otwarta (samej udało mi się awansować dwa razy w ciągu 1.5 roku). Jeśli się wahasz, to polecam spróbować, skontaktować się z rekrutacją i sprawdzić jakie role są teraz otwarte. Jeśli nie znajdziesz niczego, co by Ci odpowiadało, wróć za jakiś czas, nowe pozycje pojawiają się ciągle. Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dawna pracownica
 Opinia
@Biedronka 14.07.2017 07:13

Raczej ciezko... przynajmniej tak ja ta prace pamiętam. Być może do teraz coś się zmienilo☺ koleżanki z Ukrainy co najmniej nieprzyjazne, utrudniające pracę, niekiedy zachowania zahaczajace o mobbing. Wspomniana ścieżka kariery dla PMO, która się tak teraz chwila powstała, jeśli pamięć mnie nie myli, dzięki wysiłkowi jednej z PMO i jej inicjatywie, za co nawet jej nie podziekowano... więc w końcu ona podziekowala Luxoftowi. Ja sama w końcu zrobiłam to samo. Napewno trzeba mieć grubą skórę żeby tam pracować, co czasami pomaga w późniejszych wyzwaniach... W Krakowie to głównie praca dla UBS. Warto więc zastanowić się czy może nie aplikować tam bezpośrednio, ale to tylko skromna sugestia ????powodzenia!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ex
 Opinia
@Dawna pracownica 12.02.2018 10:27

Potwierdzam kolezanki z Ukrainy niestety maja swoj "unikalny" nieprzyjazny styl ktory w innej firmie zostalyby od razu wziety pod lupe, ale tak jak juz wiele razy zostalo powiedziane mamy tu do czynienia ze wschodnim management-em. Kilka zachowan podchodzi pod mobbing a niestety tzw. "miekkie HR" nie moga nic z tym zrobia bo sami sie boja. Wiecej do powiedzenia ma wschodni dyrektor niz Dyrektor w Polsce. Szkoda ... NA plus Luxoft ma swietne benefity, bardzo przyjazne i ladnie urzadzone biura,.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
soon ex
 Opinia
@ex 11.08.2018 13:02

nie mogłabym się bardziej nie zgodzić. dobrze, że już wszyscy powoli odchodzą, niech zostaną sami ukraińcy i sobie siedzą w swoim towarzystwie wzajemnej adoracji. swoją drogą to jest skandal, żeby zjechała się cała Ukraina do Polski i uwskuteczniała tutaj mobbing i szykanowanie Polskich pracowników!

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
goły ale wesoły
 Opinia

Firma super wydaje się :) . Czy firma zapewnia rower lub samochód do pracy ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wredny
 Opinia

Dziś rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego, jak tam koledzy z Ukrainy? Szykują się na obchody pacyfikacji woli?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Headless Nick
 Opinia

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, jak wygląda podejście firmy do ludzi na stanowiskach seniorskich? Jakie są możliwości dalszego rozwoju, np. szkolenia hard skillowe, przebranżowienie, awans na managera? Z góry dzięki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pyton z Wawy
 Opinia
@Headless Nick 27.07.2018 14:54

Pracowałem tam przez rok jako senior java dev i powiem tak, szkolenia hard skillowe owszem są i narzekać nie można pod tym względem, ale juz przebranzowienie - rozumie że chodzi ci tu o np zmiane języka prigramowania, bądź jeszcze dalej idące zmiany można zapomnieć, w teorii rekrutacja wewnetrzna powinna tu pomóc, tyle ze cię na nią nie puszczają bo zawsze jest jakiś powód, w ostateczności szepną ciepłe slówko do zespołu do którego startujesz i już jesteś na przegranej pozycji. Ścieżka menadzerkska, to tutaj nieprzetarte szlaki, mają pod tym względem bardzo niejasne zasady awansu tzw. pod stołem. Ale jak chcesz się rozwijać dalej jako dev w swoim obszarze to mozna śmiało aplikować, popracować rok, dwa i iść do lepszej firmy. Ewentualnie od razu iść do lepszej:)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cebulak
 Opinia

Pod względem atmosfery i satysfakcji z pracy jedna z najgorszych firm na krakowskim rynku. 80-90% pracowników to Rosjanie i Ukraińcy, którzy stanowią zamkniętą społeczność, są niepomocni, o jakiejkolwiek towarzyskiej gadce szmatce można zapomnieć, nawet większość nie odpowie na cześć, nie wspominając żeby sami powiedzieli pierwsi. Menadżment jest niekompetentny i zamiast motywować pracowników ciśnie tylko na żyłowanie wyników poprzez redukcję przerw i wymuszenie overtimów - oczywiście nieplatnych bo masz zadaniowy czas pracy. W efekcie w ciagu pół roku w zespole jest rotacja 75%. Ludzie uciekają byle gdzie byle tylko uciec. Pieniądze niby przyzwoite, ale u konkurencji można mieć podobne bez atmisfery radzieckiego gułagu. We wtorek (ostatnu dzień miesiąca) lecę z wypowiedzeniem i opuszczam ten padół cierpienia.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek
 Opinia

Dobry pracownik daje radę i nie narzeka. Może trzeba spojrzeć na swoją pracę?

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Luxoft to kołchoz. Męczą się teraz okrutnie, żeby poprawić dobę reputację. Pracowałem tam, nie polecam. Nawet ostatnio jak spotykam znajomych z firmy to już 'byłych pracowników' . Nie znam osobiście nikogo, kto byłby z pracy u nich zadowolony. I pamiętajcie, to jest tylko pośrednik. Jak masz kwalifikacje, to szukaj zatrudnienia bezpośrednio.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@Nika Dziękuję za Twoją wypowiedź. Sporo mówi o pracy w Luxoft Poland Sp. z o.o.. A czy mogłabyś się podzielić wiedzą jak wygląda rekrutacja do firmy? Czyli, jak rozumiem, Twoim zdaniem Luxoft Poland Sp. z o.o. to firma, która potrafi wykształcić dobre nawyki zawodowe? Czy to oznacza, że jest to dobra firma dla początkujących pracowników, czy raczej dla osób już doświadczonych? @anonymos Jak Twoja wypowiedź odnosi się do Luxoft Poland Sp. z o.o.? Rozumiem, że wypowiedziałeś swoje zdanie na ogólnie na temat warunków pracy w Polsce, ale w tym wątku zależy nam bardziej na opiniach odnoszących się konkretnie do danej firmy, w tym przypadku do Luxoft Poland Sp. z o.o.? Czy masz może coś do powiedzenia o Luxoft Poland Sp. z o.o.?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nika
 Opinia

Luxoft jest dla osób, które mają mocne nerwy i potrafią sami się utrzymać w dyscyplinie. Jeżeli jednak nie masz takich skillsów- szukaj roboty w innym miejscu, gdzie nie ma ciśnienia na wyniki, gdzie możesz leżeć całymi dniami, a i tak nikt się do Ciebie nie przyczepi. Ale jezeli chcesz zdobyć fajne doświadczenie w mocno międzynarodowym środowisku, żadne zadanie nie jest dla Ciebie straszne, lubisz rywalizacje i potrafisz wyjść z pewnych sytuacji z klasą, jak najbardziej polecam. Doświadczenie, które tam zdobędziesz będzie bardzo pomocne w dalszej karierze. Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@Hr.Ingenieur Co masz przez to na myśli? Twoja wypowiedź niestety może niewiele mówić, szczególnie nowym, użytkownikom forum o pracodawcy, jakim jest firma Luxoft Poland. Może zatem napiszesz coś więcej o nim? Bardzo Cię do tego zachęcam, ponieważ w taki sposób pomożesz osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gonzo
 Opinia

O samej pracy się nie wypowiadam, bo nie pracowałam, ale miałam dosyć "mocny" kontakt z Zespołem Rekrutacyjnym (celowo z dużej litery!). Wymiatają. (A rekrutacji już trochę "zaliczyłam"). Mili, profesjonalni, bardzo otwarci, zaangażowani i cholernie pomocni... Przy okazji bardzo dziękuję i życzę sukcesów zawodowych na przyszłość.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia

Byłem zaangażowany w proces rekrutacyjny (spotkanie rekrutacyjne już się odbyło i wypadło całkiem nieźle) i czekałem na odpowiedź prawie 2 tygodnie (miałem uzbroić się w cierpliwość, więc czekałem), po czym gdy sam napisałem do rekrutera jaka jest decyzja okazało się, że moja kandydatura już dawno nie bierze udziału w procesie rekrutacyjnym i rekruter zapomniał mnie poinformować... Raczej to nieprofesjonalne

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Paweł 31.10.2017 14:50

@Paweł – bardzo serdecznie przepraszamy. Jeśli nie zostałeś zawiadomiony, to faktycznie był to błąd po naszej stronie. Dziękujemy za informację. Zależy nam na tym, by takie sytuacje się nie zdarzały. Miesięcznie kontaktujemy się z ok. 1500 osobami. To oczywiście nie jest wytłumaczenie, ale pokazuje wyzwanie, z jakim się mierzymy… Katarzyna Roj, Manager ds. Rekrutacji Luxoft Poland

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hr.Ingenieur
 Opinia
@Luxoft Poland Sp. z o.o. 06.11.2017 12:04

To nie są wyzwania, a słaba organizacja pracy. Łopatą rów też się dłużej kopie niż koparką.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@OutOfBounds Bardzo dziękuję Ci za tę informację - na pewno posłuży ona osobom szczególnie zainteresowanym pracą w Luxoft Poland. Czy ktoś z obecnych na forum chciałby się jeszcze wypowiedzieć o pracodawcy, jakim jest firma Luxoft Poland? Szczerze Was zachęcam do aktywnego uczestnictwa w dyskusji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@Brajan Rozumiem, ale może jednak warto byłoby spróbować swoich sił w Luxoft Poland? Na etapach rekrutacyjnych trudno jest przecież całkowicie ocenić danego pracodawcę. @OutOfBounds Serdecznie Ci dziękuję za tę niewątpliwie merytoryczną ocenę pracy w Luxoft Poland. Z Twojej relacji jasno wynika, że warto tam aplikować. Czy może zatem orientujesz się, na jakie stanowiska prowadzony jest obecnie nabór?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OutOfBounds
 Opinia

Pewnie zarzucicie, że piszę bo mi tak nakazano. Nic na to nie poradzę - ot taki urok dyskusji na goworku. Obojętnie jednak nie mogę przejść koło części opinii, więc wrzucam swoją subiektywną. I nie chcę tutaj się przekrzykiwać że ktoś ma rację lub nie, bo nie w tym przecież rzecz i nie mam żadnego celu ani intencji negowania innych uwag. Już prawie dwa lata wybiły od dnia gdy przeniosłem się do LXFT. Jestem szczerze zdziwiony tym co tutaj się pojawia i mam wrażenie, że część rzeczy to jakaś dziwna frustracja, bo przecież w normalnym świecie część zarzutów tutaj przytoczonych wylądowała by w sądzie pracy, a nie na goworku. Wiadomo, korporacja jak korporacja i można wiele na ten temat narzekać - szczególnie że każdy projekt jest inny i zależy od managera oraz klienta. Jedni mają ciekawsze stanowiska, inni mniej. Natomiast w to że kasa się nie zgadza czy w opisywane tutaj podejście HR-ów nie potrafię uwierzyć. Pracuje w biurze w Krakowie, trochę pomiędzy pracą inżynierską, strategią, marketingiem i zarządzaniem mini zespołem. Tutaj żadna z tych wyżej wymienionych rzeczy się nie dzieje. To czego doświadczyłem jest pozytywne, z miłą atmosferą, brakiem ciśnienia i nadęcia. I to samo widzę w innych zespołach z którymi współpracowałem lub współpracuje nadal. Backoffice też fajny, chociaż ostatnio mniej współpracuje, to nie wiem jak to jest teraz poukładane i w którym biurze dana funkcja jest ulokowana. To co mnie natomiast denerwuje to zmienność. Takie czasem ganianie za własnym ogonem. Zmiany w strukturze organizacyjnej co kwartał lub półrocze zaczynają męczyć, ale na szczęście pracowników niezbyt dotykają, poza zmianą stopki - w końcu praca tak czy owak jest do zrobienia taka sama, niezależnie do kogo się raportuje. Na koniec powodzenia wszystkim. Oby projekty na które traficie były dobrze do was dopasowane, a managerowie dobrze wykorzystywali wasz potencjał. Wtedy wydaje się, że wszystko inne się układa jak powinno.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Luxoft Poland Sp. z o.o. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luxoft Poland Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny