Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

olo 2017-03-27 22:06
jak jest z rozliczeniami pit? agencja rozlicz czy przysyła pit i można się rozliczyć czy pracodawca rozlicza i zwrot zatrzymuje dla siebie?
Bierni Palacze 2017-03-27 22:22
Witam. Mam pytanie czy długo jeszcze mamy znosić smród marihuany w domu na projekcie hks metals
?Macie jasno na białym problem ale nie umiecie go rozwiazać.TO jest śmieszne tak wiemy porozmawiacie o tym z kontrahentem hehe. Ta sprawa ciągnie sie od pół roku. Czy wy nie macie za grosz szacunku dla swoich pracowników.Mozecie przyjechać do nas po regulamin zakwaterowania ,bo nam nie jest potrzebny może na innym domu się przyda.
2
Dominik 1994 2017-03-29 12:38
Hej Monika. Chciałbym się dowiedzieć czy ma Pani kontakt telefoniczny do firmy od pomidorów w Holandii. Jeśli tak to można prosić o namiary? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
pawełek 2017-03-30 05:31
ile miałeś na czysto ??? 3100 nie no ludzie po uj jechać za takie pieniądze
1
pawełek 2017-03-30 05:34
Hej czego nikt nie napisze ile wychodzi lub wychodziło mu na czysto za msc.
Wstydzicie się albo nit tam nie pracował czy co.
Inspekcja Pracy 2017-03-30 14:28
Same pytania i brak odpowiedzi.
Panowie i Panie proszę krótko zwięźle i na temat, ponieważ jest podejrzenie moderowania forum i kasowania niepochlebnych opinii !!

A więc jak ktoś pracował niech odpowie.

PO PIERWSZE:
Po przyjechaniu na miejsce jakie zastał warunki mieszkania. ( Melina grzyb i smród czy ludzkie warunki) ?? I co można zrobić jak trafi się na melinę ?.

PO DRUGIE:
Po przepracowanym miesiącu ile (średnio) wpłynęło mu na konto.
Po prostu ile na czysto tak mniej więcej wychodzi ?.

I PO TRZECIE:
Jakie są warunki pracy tzn: Czy praca nie jest ponad siły, tempo wyśrubowane do granic a człowiek jest traktowany jak pies. Czy jest ciężko ale znośnie ?.

Wiem, że są różne prace i nie można wrzucić wszystkiego do jednego worka.
Ale jak ktoś był niech odpowie na Swoim przykładzie.

Proste trzy pytania, jeśli nie będzie mataczenia czy usuwania niewygodnych postów przez moderatora.
To sądzę że na tak proste pytania znajdzie się ktoś kto odpowie.






Contrain Sp. z o.o. 2017-03-30 14:45 [pracodawca]
Informujemy, że zespół go work nie pozwala na usuwanie komentarz zgodnych z regulaminem. Odpowiedzi na Pańskie pytania są zgodne z regulaminem, więc żadnych tego typu komentarzy nie możemy usuwać :)
Pozdrawiamy
Contrain
Pablo 2017-03-31 17:12
Parę razy aplikowałem na różne stanowiska, zero odzewu....
Guliwer 2017-04-03 10:15
Zaraz zaraz podobno w Olsztynie oddział nie działa ?
Dajcie znać bo do Olsztyna mam rzut beretem a do Łodzi 300km
były pracownik 2017-04-05 23:49
no chłopie ale to dzwonić trzeba 3 razy w tygodniu przypominac się bo takich jak ty to oni mają setki powodzenia
Kaśka 2017-04-07 13:34
A w jakiej firmie tyle placiles za pokój??
#inspekcja pracy 2017-04-08 22:02
Już z kolei 3 czy 4 projekt od tej firmy. Po pierwsze : warunki na pierwszym zakwaterowaniu było dobre. Na drugim, luksus dosłownie. Domek 3 piętrowy pokoje wielkie, salonega duży jak i kuchnia. Dwie łazienki. Różnie bywa potem camping, warunki nie najlepsze lecz da się żyć. Nie jest najgorzej. Po drugie : jeśli chodzi o wypłatę to zależy od tego jaka mamy stawkę, ile mamy godzin przepracowanych. Więc wypłata wychodzi naprawdę różna. Po trzecie : praca jest tak samo różna jak zarobki. To już nie zależy od Contrainu lecz od pracodawcy. Tak mogę odpowiedzieć na pytania.
Klara 2017-04-11 16:37
Witam.Mam pytanie do firmy Contrain.Czy jesteście Państwo zrzeszeni w NBBU lub ABBU ?
Izunia 2017-04-12 11:25
Czy Contrain potrzebuje jeszcze pracowników do zbioru truskawek? Ile tam można zarobić, może ktoś podpowiedzieć?
nono 2017-04-12 19:58
pan sobie żartuje,podstawili pana i wychwala pan slamsy nie było pana na żadnym z zakwaterowań i nie Pan pojęcia o czym pisze
1
Adam 2017-04-12 22:58
Słyszałem,że w tej firmie można zarobić nieco powyżej 1000 euro na czysto,odjac mieszkanie 360 euro i zycie 300 euro, to zostaje ok 400 euro.Czy oplaca się jechać żeby odlozyc 1700 zl?
Nico 2017-04-13 12:31
Nie opłaca sie. 300 € za kwatere to zdzierstwo...
Poldek 2017-04-23 23:13
Contrain to fajna agencja, już kilkakrotnie korzystałem z ich pośrednictwa. Zawsze było wszystko zorganizowane bez problemów, nieźle sobie zarobiłem. Niektórzy narzekają ale myślę, że jeszcze się nie zdarzyło dogodzić wszystkim.
Michał 2017-04-24 12:38
Jaki jest koszt zakwaterowania miesięcznego?
Barti 2017-05-02 11:37
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mniej więcej ile można przywieźć do Polski po 3 miesiącach pracy za pośrednictwem Contrain? Pozdrawiam
Stella 2017-05-05 10:14
Contrain po lekturze wpisów powiem tylko, że to świetna agencja.
Morni 2017-05-10 12:59
Pracowalam za pośrednictwem tej firmy juz po raz trzeci i jak do tej pory wszystko przebiegało jak powinno: legalna praca i wynagrodzenie zawsze na czas. Co do samej pracy to wszystko zalezy od tego, u kogo sie pracuje i co sie wykonuje. Wiadomo, ze nie zawsze jest lekko, ale w koncu wyjezdza sie do pracy, a nie na wakacje. ze swojej strony polecam Contrain i zapewne bede tam wracac.
Hania 2017-05-10 23:05
Contrain potrafi organizować pracę za granicą i w Polsce. Maja w swojej ofercie bardzo zróżnicowane roboty również dla kobiet. Warto z nimi współpracować szczególnie przy wyjazdach za granicę. Tam jedzie sie spokojnie.
zawiedzony 2017-05-19 08:58
widzę ze panie z biura myślą że jak będą wypisywać piękne opinie to złapią kolejnych frajerów. Odradzą prace z tą agencją.Jeżeli zależy Ci zeby zarobić to daj sobie spokój bo nie zarobisz jeszcze oszukają cię na godzinach. Panie z biura mają poważne problemy z matematyką wiec nie wezmą nawet pod uwagę twoje argumenty.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:32 [pracodawca]
Pani Klaro, nie jesteśmy z nimi zrzeszeni.
Natomiast więcej może Pani przeczytać o nas na stronie www.contrain.pl zapraszam także do zakładki z certyfikatami: http://contrain.pl/o-nas/rekomendacje-i-certyfikaty/
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:35 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną ocenę :)
Zapraszamy do zapoznawania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy: http://contrain.pl/oferty-pracy/
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:46 [pracodawca]
Oddział agencji w Olsztynie działa, jest czynny tak jak wszystkie nasze biura, w godzinach 8.00 - 16.00
Adresy wszystkich naszych biur znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Marek 2017-05-22 08:58
ja niedawno zjechałam z Holandii, praca za posrednictwem Contrain i nie mam zadnych wiekszych zastrzezen.
Zakwaterowanie bylo ok - wiadomo, ze to nie luksusowy hotel, ale nie ma na co narzekac - nie jezdzimy tam przeciez na wakacje. Z holenderskiego pracodawcy takze bylem bardzo zadowolony. Pomoc na miejscu, opieka rezydenta - to wszystko zagwarantwalo Contrain, wiec przez caly pobyt czulem sie zaupelnie bezpieczny. W sezonie wakacyjnym mam zamiar wyjechac ponownie.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:14 [pracodawca]
Proszę Pana,
godziny pracy pracowników są rozliczane z pracownikiem i pracodawcą, nadgodziny także. Czas pracy każdego z pracowników jest odnotowywany przez pracodawcę, podobnie jak dni, które przepracował. Wszystkie kwestie związane z wynagrodzeniem, także z rozliczeniem nadgodzin, są zawarte w umowie. Jeżeli w przypadku pańskiej sytuacji doszło do pomyłki proszę o przesłanie dokumentacji, szczególnie przepracowanych godzin i jeżeli nastąpiła pomyłka wyjaśnimy to z Panem.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:17 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną opinię :)

Zapraszamy oczywiście do śledzenia na bieżąco naszych ofert pracy w Polsce i za granicą http://contrain.pl/oferty-pracy/
1
Poznanianka 2017-05-22 22:47
Bardzo chciałabym wyjechać do zbioru truskawek w Limburgii. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak tam jest?Czy można zarobić jakieś dobre pieniądze?Na jaki czas jest zawarta umowa? Może są jeszcze jakieś ważne sprawy i dobrze je znać, żeby nie mieć kłopotów.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-23 15:50 [pracodawca]
Praca polega na zbiorze truskawek szklarniowych (tzw. truskawki wiszące) co nie wymaga schylania się i jest wygodniejsze dla pracownika. Umowa na rok, stawka 9,43 brutto euro/h, zakwaterowanie kontrahenta – dom.
Proszę zadzwonić pod jeden z numerów tel.: http://contrain.pl/kontakt/
Będzie Pani miała wówczas możliwość dopytania naszych rekruterów o wszystkie interesujące Panią kwestie :)
ggg 2017-05-24 20:12
Od stycznia najniższe wynagrodzenie w Contrain jest 9,55 a wszędzie dają 9,43
Maria 2017-05-25 14:48
ja rok temu byłam z Contrain na pieczarkach i w przyszłym miesiącu wybieram się jeszcze raz.
wyrabialam wiecej niz 40 godzin tygodniowo, ale nadgodziny mialam zawsze zaplacone.
Zakwaterowanie jak dla mnie bylo ok i mimo ze miałam w pokoju jeszcze jedna osobe to naprawde nie narzekam. spokojnie odlozylam tyle ile planowalam :)
Leon 2017-05-28 10:38
witam. kiedy ma sie odbyc spotkanie rekrutacyjne w Tarnobrzegu (podkarpackie) ?
1
Dla ciekawskich 2017-06-01 18:49
Czesc. Agencja placi za 40 godz tygodniowo. W zaleznosci od miesiaca jest to ok 160 godz , czyli po odjeciu mieszkania przy stawce 9,46 e brutto okolo 1200 e. Wszelkie nadgodziny sa wyplacane gdy zjezdzamy na urlop podstawa godz razy 35%. Domek wtedy nie jest odciagany. Rok temu gdy wyplacali wszystkie godz to za 200 godz wychodzilo 1550 e po odjeciu mieszkania.
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-02 08:21 [pracodawca]
Spotkanie w Tarnobrzegu odbędzie się 8 czerwca :)
Terminy nadchodzących spotkać można sprawdzać także na naszej stronie: http://contrain.pl/dla-kandydatow/terminarz-spotkan-rekrutacyjnych/
1
Leon 2017-06-02 19:19
Dzięki :-) a w jakim budynku odbędzie się to spotkanie? i o której godzinie?
1
Ola 2017-06-04 22:26
Działa :-) ul. Okopowa 14
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-05 08:32 [pracodawca]
Proszę skontaktować się pod jednym z numerów (+48 16 675 19 04 lub +48 16 676 80 02) - tam uzyska Pan odpowiedzi na wszystkie pytania odnośnie spotkania :)
ktoto 2017-06-06 20:55
spoko w łodzi to rzadko kto telefon odbiera
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-07 08:20 [pracodawca]
Nasi rekruterzy bardzo często przebywają na spotkaniach w terenie, wówczas nie zawsze są w stanie odbierać telefony. W takiej sytuacji proszę skontaktować się z innym oddziałem, wszystkie numery znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Lub proszę napisać maila na adres rekrutacja@contrain.pl
nick 2017-06-07 08:54
Oddzial w Olsztynie dziala(dostalismy odpiwiedz i jedziemy na spotkanie w nast tygodniu)
Poznanianka 2017-06-12 08:36
Jestem zainteresowany praca przy pieczarkach i chciałbym troszkę dowiedzieć się szczegółów bezpośrednio od osób pracujacych. Ile można tam zarobić, jakie są mieszkania?
Natai85 2017-06-13 09:38
Ja pracowałam u nich przy pieczarkach 3 razy juz, w tym roku wyjezdzam po raz kolejny.
Domek zawsze byl ok, w pokoju za kazdym razem byly nas trzy. Pracowalam czasami też w soboty, ale wszystkie były platne. Z kasa to roznie, zalezy ile sobie przepracujesz, jezeli masz stawke godzinowa, musisz przeliczyc, ale ja zawsze bylam zadowolona! powodzenia!
2
Poznanianka 2017-06-20 09:19
Jestem zainteresowana pracą przy sortowaniu odzieży i mam pytanie czy można na tym zarobić? Jak przedstawia się sprawa z językiem? Czy firma robi kurs czy też trzeba znać i w jakim stopniu? Jakie mieszkania firma organizuje, da sie tam mieszkać? Dzięki za info
Hahar96 2017-06-20 22:09
Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek do Niemiec?
Hahar96 2017-06-20 22:10
Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek w Niemczech?
Alfi89 2017-06-21 09:52
Ja byłem rok temu i było spoko, w tym roku też mam zamiar wyjechać ale nie wiem jeszcze czy na salatki czy na cos innego. praca sama w sobie jest w porzadku - nie jest to jakas brudna robota czy fizycznie bardzo meczaca, a zarobic mozna naprawde ok.
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.