Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Contrain Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
anna - 2015-06-26 18:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2015-06-25 17:42:26]:
Ja jestem z podkarpacia we wtorek mam podpisać umowę, chociaż się zastanawiam bo mam jechać sama.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-26 18:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć:) Proszę o informacje ,jeśli ktoś jest w temacie, chce i może pomóc:)Byłam na rozmowie rekrutacyjnej w Poznaniu z Moim chłopakiem, gdzie pytano Nas o doświadczenie,chwilę rozmawialiśmy po angielsku i o tym co chwielibyśmy robić.Już po jednym dniu zadzwoniła Pani, która nas rekrutowała i powiedziała, że jest zainteresowana współpraca z Nami i przekazuje teraz Nasze papiery do Łodzi.Mamy czekać na telefon ale trwa to już tydzień;/ Jeśli ktoś jest zorientowany to mógłby powiedzieć czy to normalne tyle czekać? I czy jeśli zadzwonią to będziemy musieli jechać do Łodzi jeszcze podpisywać umowę i czy tam też będzie rozmowa rekrutacyjna( sprawdzanie języka itd)? Z góry dziękuje:))
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-28 14:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [karolina - 2015-06-26 18:46:07]:
my czekalismy ponad miesiac na wyjazd po podpisaniu umowy.
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-06-30 18:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś na pakowanie pomidorów z podkarpacia do Niemiec miejscowość (Wittenberg)
zdjecie uzytkownika
monika87 - 2015-07-01 11:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-06-28 14:19:04]:
karolina - czy coś Wam powiedzieli o zarobkach i o tym jak sie one kształtują ? dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-07-05 20:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2015-06-30 18:10:10]:
Kiedy jest ten wyjazd?
zdjecie uzytkownika
majka - 2015-07-08 19:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kamil to zlaży gdzie chcesz jechać, jak do Holandii to jest praca jako Mechanik maszyn/utrzymania ruchu w branży recyklingowej i z tego co wiem chyba w tym miesiący planują wyjazd, bo ogłoszenie jest od końca czerwca, wiec na pewno nie będą czekali aż się sezon skończy tylko zależy im na czasie moim zdaniem.
zdjecie uzytkownika
Beta - 2015-07-13 16:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam rozmowę rekrutacyjną w Poznaniu ,Pani mówi ze mam przywieźć papiery ,może być w ciągu tyg,ale jak czytam te opinie to nie wiem czy warto podpisać umowę .Ludzie jeżdżą i ryzykują a może będzie dobrze.Jedzie też ktoś na spotkanie do Poznania 15 .07./

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-24 12:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam, na miejscu okazuje sie zupelnie co innego niz wam mowia w agencji warunki pracy sa ciezkie(usunięte przez administratora)no ale da sie zarobic,dlatego ludzie wracaja.
zdjecie uzytkownika
Minionek - 2015-07-31 12:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to jedna wielka sciema caly czas problemy jeszcze przed wyjazdem (czekamy od konca maja) przekladanie wyjazdu proponowanie innego kontraktu - krecenie ! ciekawe co sie okaze juz na miejscu pracy...
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-08-03 10:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam, wysokie koszty pośrednictwa, dziwaczny,(usunięte przez administratora) sposób rekrutacji,
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-08-03 21:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Chciałbym uzyskać trochę informacji na temat pracy na magazynie w Niemczech. Jak z godzinami, zakwaterowaniem? Na ile podpisywane są umowy. Ile da się zarobić? I ogólnie o całokształt. Pomoże ktoś?
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2015-08-05 00:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Namiary na Contrain znalazlam w broszurce z mojego urzedu pracy.Na ich stronce wypelnilam formularz i juz na drugi dzien zadzwonili do mnie. Umowilam sie na spotkanie w Olsztynie na samym pocz czerwca. Biuro malutkie ale zadbane.Tam przepytano mnie ze znajomosci jez ang,,wypelnilam podobna acz krotsza ankiete niz na stronie internetowej.Pani sympatycznie i dosc obszernie przedstawila mi oferte zatrudniania i odp na moje pytania. Dostarczylam papierek o zarejestrowaniu w pup o ktory prosili. Mialam czekac na tel od nich,jako ze kolejnym etapem miala byc wizyta w ich biurze w celu badania lekarskiego,dopelnienia wszelkich formalnosci prawnych i wyjazd. Zadzwonili po kilku tygodniach bo byl to juz 30 czerwiec,i spytali czy nadal chce wyjechac.Potwierdzilam umowiony wczesniej termin polowy lipca i gotowosc na dluzszy wyjazd.Zapytalam o to czy napewno bedzie to Holandia i praca w szklarni na jakiej mi zalezalo,no i jak mam sie przygotowac do pracy-odziez robocza itp. Na kmoncu Pani powiedziala ze napewno sie do mnie odezwa w polowie lipca. No i tak czekam, a jest juz sierpien, i zastanawiam sie co robic. Agencje sprawdzilam i wydaja sie w porzadku,wiec skad to opoznienie,hmmm...
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-08-07 22:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@asia mówisz o wysokich kosztach pośrednictwa, czyli wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że firma Contrain Poland pobiera pieniądze od osób, które starają się o pracę. To dziwne, bo zazwyczaj prowizję płaci firma, dla której pośrednik rekrutuje, a nie pracownik. Może ktoś mógłby napisać jakie są to koszta..
zdjecie uzytkownika
podroznik - 2015-08-08 10:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Contrain to oszuści. Praca miała być w Holandii przy borówce od zaraz, niestety czekamy już ponad miesiąc i jak Nas uprzedzano, że będą się ciągle z nami kontaktować. Niestety telefonów żadnych no i ciężko się do nich dodzwonić... Sprzedaliśmy chyba swoje dane pośrednikowi... Nie polecam i jestem załamany, bo plany miały być inne...
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2015-08-10 14:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zniecierpliwiona czekaniem napisalam smsa do Contrain Olsztyn.Na drugi dzien Pani odpisala ze skierouje moja sprawe do biura w Łodzi,stamtad od razu oddzwonili i zaproponowali podpisanie umowy w Olsztynie 11 sierpnia i poczatek pracy od 17 sierpnia. Moim zdanieniem pierwsze spotkanie w Contrain nie bylo potrzebne,bo dojazd zajal mi pol dnia,spotkanie trwalo z 10minut a to co mi powiedzieli mogli powiedziec przez tel.I fatygować mmnie dopiero gdy znaleźli by ofertę pracy dla mnie.Co innego podpisanie umowy-wtedy osobiste stawienie sie jest uzasadnione.Pojadę,zobaczę,ocenię-jesli warunki pracy nie spodobają mi sie to na razie nic nie podpiszę i poczekam na kolejną ofertę. W razie czego,będę Was informować co i jak:)Firma jak firma,pracowałam kiedys w Tesco przez agencje zatrudnienia Beetsma-5zl za godz,potracili za glupia sluzbowa koszulke,umowa pokrecona i pelna kar pienieznych za przewinienia,ciezka ja zerwac,a grafik zmieniał sie z godz na godzine-to byla dopiero masakra.Jedynym plusem była szybka wypłata. Dlatego wiem,że od tego typu Agencji nie ma co wymagać nie wiadomo czego.
zdjecie uzytkownika
Minionek - 2015-08-10 15:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"PODROZNIK" mamy tak samo tez mielismy na borowke do pakowania jechac dzwonilem przed week to powiedzieli mi ze ten kontrakt nie aktualny bo pracodawca pomylil sie co do ilosci pracy i z tamtad ludzi wysylaja gdzies indziej a nas wogole nie po informowali dzis tj w pon mieli nas po informowac co robia dalej z nami i tel brak... chyba trzeba zlozyc pozew zbiorowy do sadu o oszustwo bo odrzucilismy kilka ofert pracy w pl bo niby wyjazd mial byc pilny...
zdjecie uzytkownika
Minionek - 2015-08-12 13:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie tych nie kompetentnych ludzi z daleka!!
Wszystko ładnie pięknie do podpisania umowy a później człowieka maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero informacji gdybym sam nie zadzwonił i nie dopytał to nadal bym nic nie wiedział. Niby pilny wyjazd tydzień po podpisaniu umowy minął miesiąc i lipa wyjazdy nie ma i nie będzie zerwanie umowy ze strony contrain. NIE POLECAM !! MATACZE !! Szukam ludzi tak samo potraktowanych jak my żeby walczyć o swoje może jakiś pozew zbiorowy do sądu by coś zmienił !!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-17 21:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie przylaczaam do pomyslu o zbiorowym pozwie. Biuro w Poznaniu.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-20 09:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
nabity w butelkę - 2015-08-20 09:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-08-17 21:52:25]:
ja również mogę się przyłączyć. To są krętacze. Na rozmowie rekrutacyjnej jest ładnie. Pięknie opisują pracę. Na miejscu już tobą nie zajmują się. Rzeczywistość jest inna niż obiecują na rozmowie rekrutacyjnej. Ludzie wracają
zdjecie uzytkownika
x - 2015-08-20 18:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gwarantowali nam pracę nam początku sierpnia, pani z agencji miała się odezwać, dobijalismy sie drzwiami i oknami i zero odzewu, perfidne zlanie nas. zmienilismy agencje i teraz rowniez ich olewamy i zrywamy z nimi umowe! oszusci! dalismy sie nabrac na piekne slowka pan z agencji. czytalismy opinie ale stwierdzilismy, ze nie przekonamy sie jesli nie sprobujemy. no i sie przekonalismy ze to co o nich pisza to szczera prawda. na miejscu maja cie totalnie w dupie, niczego nie idzie z nimi zalatwic, wyplaty sie nie zgadzaja, nie wiem kogo oni tam zatrudniaja - masakra! w holandii jest jeden koorydantor na jakies 1000 osob, rowniez porazka z jego strony - nic nie umie dobrze zalatwic!! pomimo ubezpieczenia nadal nie dostalismy zwrotu pieniedzy z NFZ za leki, bo nie upomnial sie o paragon u lekarza - wielkie dzieki za takie cos! teraz przez inna agencje mamy holenderskie ubezpieczenie i nie ma takich problemow. matacze i kretacze, nigdy wiecej z CONTRAIN! dalismy sie zrobic w balona jak wiele innych osob tutaj niestety.... aa i jeszcze jedno - w pracy holendrzy rozpisywali nam godziny w taki sposob, zeby im wszystko w papierach sie zgadzalo i nie musieli nam placic za nadgodziny (omijanie podatkow lub cos takiego). nigdy nie bylo wiadomo jaka jest ta stawka i czy ta kasa sie zgadza. na paskach wyplat z contrain byly wypisane mniejsze ilosci godzin niz byly w rzeczywistosci przepracowane. jakies kolejne matactwo z ich strony. ich glowna ksiegowa po opisaniu przez nas tej sytuacji powiedziala ze nie miali o tym pojecia i NIBY mieli to wyjasniac z holendrami. do teraz zero odzewu.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-08-23 14:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2015-08-17 21:52:25]:
Witam...Zachecam Was do pozwania tej żenującej firmy do Sadu,sprawe macie wygrana . Ja ich sama podalam o niesluszne zwolnienie mnie z pracy i wygralam ,musza zaplacic mi spora sume pieniedzy.Ta firma to banda naciagaczy i oszustów .
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2015-08-27 21:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiec dokoncze wczesniejszy watek.Zniechecona czekaniem napisalam do Contrain,ktore oddzwonilo,mowiac,ze troche sie im o mnie zapomnialo.Zaprosili mnie na podpisanie umowy.Najpierw skierowanie do lek.med pracy-w dlugiej kolejce do starszej Pani stalam dokladnie 2godz i 15min.Pozniej bylo szkolenie bhp,czyli kilka slow gdzie i po co jade,w koncu podpisanie umowy i stosu innych dokum. Dowiedzialam sie tez ze jade na papryczke,Tak wiec od 9 do 14 to wszystko trwalo.Jednak na 2 dni przed dowiedzialam sie,ze pracodawca przesunal termin rozpoczecia pracy o 3tyg,tak wiec pojade jednak do firmy „okraglych czerwonych warzywek”.To i to szklarnia,wiec nie robilam z tego problemu.Zalezalo mi na pracy stalej,rocznej,dlatego zapewniano mnie,ze jak po 3mies się sprawdze to moge liczyc na nawet roczna wspolprace,bo szklarnia stoi caly rok/Adres zameldowania,i pracy z nr tel do moich opiekunow w Polsce i w NP dostalam na meila i na tel. Na miejscu przywital mnie elegancki i super wyposazony dom,z grupka fajnych ludzi i ...wifi.Praca okazala sie byc zaledwie 15min rowerem od domu.Na pocz ciezka,ale z dnia na dzien dalo sie przyzwyczaic.Atmosfera przyjemna,wiekszosc pracownikow z contrain więc było razniej.Z godz roznie,1 tydz po 8-9, plus sobota do 15, kolejny podobnie. Tak więc 1 tydz zakonczyl się bilansem 45,5 godz pracy.I bylo by pieknie gdyby nie rozmowa z szefem ktory oznajmil mi ze musze jechac na urlop bo niema az tyle pracy i musi zmniejszyc liczbe pracownikow. Po 10dniach pracy,prace stracilam. Zadzwonilam do Contrain-tam już znali moja sytuacje.W zamian zaproponowano mi przekwaterowanie do owianych zla slawa kempingow,i prace przy rownie nieslawnych borowkach,z których z obelgami wywalono moja wspolokatorke z domku po kilku dniach. Prace na zaledwie 3tyg(Niepewna,zalezna od pogody-a ta ciagle deszczowa nie gwarantuje zbyt wielu godz pracy) lub zjazd do domu,i czekanie na kolejne propozycje pracy...Hmm,dlatego mam mieszane uczucia.Wspominano mi o mozliwosci zmiany zakwaterowania i pracy,ale zeby po niecalych 2tygodniach??? I co tu z soba zrobic w takiej sytuacji?Bo czy sie pracuje danego dnia czy tez nie,za lokum sie placi...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 21:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2015-08-27 21:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A zarobki to 9,16e,co daje 7,20netto. Kazdego dnia odliczaja tez 11,90e za lokum-niewazne czy mieszkasz w super chatce z dostepem do tv,internetu,i na spokojnym,eleganckim przedmiesciu czy w duzo duzo mniej eleganckim kempingu.Oczywiscie nie placi sie tego z wlasnej kieszeni,ale odliczane jest to z wyplaty
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2015-08-27 21:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do informacji-to prawie kazdy kto tu jest czekal kilka mies na wyjazd od podp umowy. I tak samo z przerzucaniem pracownikow,szef mowi ze nie ma pracy i zjezdza sie do domu,lub agencja szuka ci innej pracy.Pozatym po tyg pracy bylam na wyrobieniu nr sofii-aby wszystko bylo legalnie. Powiem tak-agencja uczciwa,choc czasem nie ogarnia wszystkich ludzi,ktorzy tam sa,bo i pracodawcy w nl sa rozni,i oczekiwania ludzi rozne. Ale gdy jest problem,zawsze sie dzowni do swego opiekuna projektu w polsce i w nl,i pomoc jest. Nawet gdy konieczna jest wizyta u stomatologa,panie z Contrain dowiaza i przywiaz
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Contrain Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert