Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

mielko 2016-06-08 23:01:03
ciężko się jednak przekonać, gdy ofert pracy brak.. :)
robi77 2016-06-09 07:26:11
właśnie mam ofertę wyjazdu na sałatki do Niemiec tylko się waham jeżeli ktoś tam pracuje lub pracował z tego biura to proszę o jakieś opinie
10
aniap 2016-06-09 16:45:58
Czesc ja jestem z Przemyśla moj kontakt 785939780
2
Andrzej 2016-06-09 16:58:17
witam. Czy ktoś pracuje obecnie jako komisjoner magazynowy w Niemczech przez agencje Contrain ? jeśli tak to prosiłbym o jakieś szczegóły, jak to wygląda jeżeli chodzi o liczbę godzin w miesiącu,ile można zarobić, jak wyglądają warunki mieszkaniowe. A może ktoś wybiera się do Niemiec 19.06.2016 własnie jako komisjoner do Niemiec ?
rafa21 2016-06-10 14:25:09
cześć warto jechać na szklarnie konkretnie na ogórki jakie warunki mieszkaniowe proszę o opinie
2
mara 2016-06-14 20:19:39
@eros al też pracowałeś na sałatkach? domyślam się że produkcja taśmowa żywności może być stresującym zajęciem. a ciekawe co z tymi szkoleniami w niemieckim sanepidzie i czy coś musze za to płacić teraz
Gisia 2016-06-17 02:10:36
A wyjezdzal ktos jako para?
skorpion 2016-06-17 13:47:01
jak się pracuje przez tą firme , chodzi mi np.o tygodniówki przy 40 godzinach, i czy są godziny w pracy, czy nie ma siedzenia na domku,które prace są dobre .Bardzo proszę o opinie .
damian26 2016-06-23 09:01:48
nie daja tygodniowek, umowa o prace wiec raz w miesiacu fajna wyplata. Polecam ci magazyn w niemczech rhenus- fajan praca, godzin do wyrobienia sporo, generalnie ja bylem i naprawde spoko
Andrzej24 2016-06-23 18:40:14
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
Andrzej24 2016-06-23 18:40:40
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
anonimo 2016-07-06 15:23:16
Wybiera się ktoś z Was w piątek do Przemyśla lub Nowego Sącza w sprawie spotkania informacyjno-rekrutującego?
Rozbawiona 2016-07-14 15:11:44
O, Contrain wykupił dostęp do swojego profilu... :D Negatywy zniknęły, a zostały wpisy słodko-pierdzące. Ludzie wyjadą, to i tak zobaczą, co ich czeka :)))))))))))))))))))
9
asik2607 2016-07-27 14:51:42
czy ktoś tutaj jeszcze jest? myślimy z chłopakiem żeby wyjechać z chłopakiem za granicę do pracy, czy oni biorą też pary? jak to wtedy wygląda z mieszkaniem i w ogóle?
asik2607 2016-07-27 14:52:50
czy ktoś tutaj jeszcze jest? myślimy z chłopakiem żeby wyjechać z chłopakiem za granicę do pracy, czy oni biorą też pary? jak to wtedy wygląda z mieszkaniem i w ogóle?
1
rozżalona 2016-07-27 23:30:59
czy ktos z Was juz pojechał na zbiory borówki amerykanskiej?
3
majka 2016-07-28 09:22:25
hej! widze, że jest teraz u nich możliwa Praca wakacyjna – zbiór borówki amerykańskiej, wiec jak ktoś miał już w tym doświadczenie to wydaje mi się, że na pewno warto skorzystać, bo jednak kasa jest z tego naparwd dobra no i zawsze to praca w wakacje też.
ja 2016-08-08 10:19:37
witam pracował ktoś przy sortowaniu ubrań w holandi?dostałam propozycje to pierwszy taki wyjazd i nie chce sie naciąć :/
9
ja 2016-08-08 15:58:41
a byłeś lub byłaś tam?jak warunki mieszkaniowe dojazdowe jaka realna kwota do wyciągniecia jest?
ja 2016-08-08 16:07:31
czy ktoś pracował,jaki jest realny zarobek?
sylka 2016-08-08 16:21:43
Będę wyjeżdżać teraz do Niemiec na produkcję sałatek do firmy Tacken czy ktoś coś wie o tej firmie??
sylka 2016-08-08 16:27:13
Będę wyjeżdżać do Niemiec do firmy Tacken na produkcję sałatek czy ktoś coś wie o tej firmie?? Piszcie
gosc 2016-08-08 22:13:06
moje negatywy zniknely.wydaje mi sie ze contrain cenzuruje wypowiedzi,no przykre i nieuczciwe
7
asik93 2016-08-09 19:46:00
a ja mam pytanie do osób, które już były w pracy za granicą? chcemy z chłopakiem wyjechać przez biuro pracy i pytanie ile kasy wziąć ze sobą na sam początek żeby przeżyć do pierwszej wypłaty? i co ogólnie ze sobą zabrać (z wyposażenia ogólnie takiego domowego)?
1
ja 2016-08-15 09:44:52
(usunięte przez administratora) nie polecam
Lokos 2016-09-02 23:08:43
hej , o co tu chodzi na tym forum same pytania a odpowiedzi brak co ( usunięte przez administratora ). Napiszcie coś o robocie w Rhenus w okolicach berlina przez tą agencję , ale konkrety , jakie kwatery, po ile osób na nich mieszka , jaka atmosfera w pracy , zarobki netto . Z góry dzięki.
Lokos 2016-09-02 23:10:45
hej , o co tu chodzi na tym forum same pytania a odpowiedzi brak co do h........ Napiszcie coś o robocie w Rhenus w okolicach berlina przez tą agencję , ale konkrety , jakie kwatery, po ile osób na nich mieszka , jaka atmosfera w pracy , zarobki netto . Z góry dzięki.
1
Adam 2016-09-08 23:16:45
Wypłaty w złotówkach a nie w euro ? Będąc w Holandii jak wypłacę złotówki i po co skoro tam się płaci w euro ?!
1
Adam 2016-09-09 15:20:47
Ale po co ci średnie zarobki jak pieniędzy nie wypłacisz ? po wypłatę będziesz musiała przyjechać do Polski.
3
Paweł 2016-09-16 16:29:06
Witam. Pracował ktoś przy sortowaniu metali w Holandii?
zizu 2016-09-16 19:56:32
witam my pracujemy w horseglau renus na komisjonowaniu i agencje polecamy tobie dlatego ze wyplaty placa normalnie w terminie i zapewniaja zakwaterowanie i dojazd dopracy my mieszkamy w gotha i nie ma sie czego bac i wachac z wyjazdem zarobki sa do 5 tys zl polskich za 8 godz dziennie a niedziela dodatki maszpozdrawiamy chlopaki z gotha
1
Alam 2016-09-16 20:30:17
No jesli chodzi o Operatorów Wózków widłowych to jest spoko
żuraw 2016-09-18 17:19:44
@zizu no to brzmi naprawdę bardzo dobrze. Jeśli firma pomaga w zakwaterowaniu i dojazdach, a dodatkowo kasa jest naprawdę aż taka dobra, to w sumie nie ma się nad czym zastanawiać. Ja się ciężkiej pracy nie boję, a jeśli to jest 8h i nie ma nadgodzin to wypas...
1
rasputin 2016-09-26 13:37:22
ja jestem teraz na salatkach w niemczech i jest dobrze. robota fajna, fajna kasa zawsze na czas placona, zakawaterowania czyste ladne. polecam wszystkim
mikolaj31 2016-09-26 13:40:00
w euro placą przeciez, kto ci powiedzial ze w zlotowkach?
1
Kacper29 2016-09-26 13:45:26
ja wrucilem z rhenusa w sierpniu. spoko robota, jezdzisx sobue wozkiem po magazynie i tyle. duzej filozofii nie ma. ja tam ponad 1000 euro dostaje za miesiac. mieszkam z gosciem z polski w pokoju. ogolnie polecam
pablo 2016-09-26 13:51:34
Udogodnieniem tez jest fakt, ze jeżeli ktoś nie koniecznie chce wyjeżdżać to może w kraju rowniez znaleść ofertę i aplikować co tez posiadają, jednak jak zapraszają na rozmowę kandydatów to chyba informują o tym na jaki czas oferuja umowę ok długo może trwać?
Pati@ 2016-10-10 09:14:51
wypłata na konto walutowe w euro !!! nie zl. wyplacasz w bankomacie w euro!!! pytania dotyczace salatek pracy itp.pisac chetnie odpowiem !!!
Gos 2016-10-22 08:41:06
Mocno się zastanawiam nad wyjazdem na pół roku lub więcej. Troszkę obawiam się tego, że normą w Holandii może być zakwaterowanie świetne z późniejszym przeniesieniem do gorszych warunków. Ważne jest dla mnie WiFi i możliwość pewnego zarobku. Czy jest jakaś opłata ,,rekrutacyjna", czy dopiero z wypłaty odliczane są koszty zakwaterowania i/lub coś dla agencji?
Babetttttt 2016-10-27 11:45:44
Witam, ja pracowalam przez firme Contrain, jesli moge cos tu napisac to jedno, ze firma wyplacalna w 100% po kazdym przepracowanym miesiacu wyplata na koncie w banku. Nie jestem pracownikiem biura jesli ktos by tak myslal, pracowalam 2 lata przez ta agencje i jesli trafi sie na fajny projekt to zawsze wszystko jest ok. Kiedys tez mialam watpliwosci co do wyjazdu z ta firma, i czytalam rozne komentarze, ale uwierzcie ten kto chce pracowac to bedzie i zlego slowa nie napisze, no chyba, ze o paniach koordynatorkach tz. od rowerow tu mozna by bylo sporo napisac. Jesli ktos ma obawy to niech ich nie ma bo firma jest naprawde uczciwa, chociaz juz u nich nie pracuje to i tak mam dobre zdanie. Pozdrawiam Contraine i pracownikow biura , zawsze wszystko bylo ok. Marta Ciebie tez bardzo serdecznie pozdrawiam, zawsze bylas fair wobec wszystkich, a my nie mamy wplywu na to jak czasem zdazaja sie ewenementy.
1
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-09 15:32:16 [pracodawca]
@Gos
Cieszymy się, że zastanawiasz się nad wyjazdem z nami :)
Jeśli chodzi o zakwaterowanie w Holandii to dokładamy wszelkich starań, aby każe mieszkanie było w jak najlepszym standardzie i w żadnym wypadku nie ma u nas zasady przenoszenia stałych pracowników na gorsze mieszkania. Przenosiny są związane najczęściej ze zmianą projektu lub zmianami w zatrudnieniu na pobliskich lokalizacjach. Zawsze uzgadniamy to z pracownikami. Staramy się też wysłuchać próśb i preferencji dotyczących zakwaterowań naszych wieloletnich pracowników, oraz realizować je w miarę możliwości. Często wyjeżdżają z nami pary lub przyjaciele, którzy mieszkają razem na zakwaterowaniu :) W mieszkaniach jest Wi-Fi.
Nie pobieramy też żadnej opłaty rekrutacyjnej - koszt mieszkania jest potrącany z pierwszej wypłaty. Podczas rozmowy z rekruterem dowiesz się więcej o zasadach wynagradzania za pracę. Musisz jednak pamiętać aby mieć ze sobą gotówkę na pierwsze tygodnie pracy, aby zabezpieczyć się finansowo za granicą.
Mamy nadzieję, że spotkamy się niedługo aby podpisać umowę :)
Powodzenia!
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-09 16:05:43
@Babetttttt
Dziękujemy za miłe słowa :)
Dostrzegamy też obszar do rozwoju i poprawy, i intensywnie nad tym pracujemy.
Również pozdrawiamy (w szczególności Pani Marta),
Zespół Contrain.
kolos 2016-11-21 12:22:37
Witam. mam pytanie , zostałem wyrejestrowany z urzędu pracy mam ubezpieczenie do końca listopada a chciałbym wyjechać z agencji CONTRAIN za granicę moje pytanie jest takie czy moge sam dobrowolnie sie ubezpieczyć np w NFZ lub w opiece społecznej? Krus odpada, czy jest jeszcze inna możliwość. Proszę o odpowiedź
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-22 12:53:23 [pracodawca]
@kolos
Jeśli posiadasz ubezpieczenie ważne do końca listopada to prosimy Cię o zgłoszenie się do jednego z naszych biur (Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/)
aby przejść rozmowę, odbyć badania lekarskie i podpisać umowę. Wówczas będziemy mogli zacząć współpracować jeszcze w tym roku (oferty: http://contrain.pl/dla-pracownikow/oferty-pracy/ )
Jeśli nie uda Ci się dojechać do nas to do dnia 30.11 powinieneś ponownie zapisać się do Urzędu pracy lub Opieki Społecznej.
Do zobaczenia!
Daniel 2016-11-27 21:30:56
jakie ubezpieczenie? czy to moze byc prywatne ubezpieczenie? zjechalem niedawno z Holandii i chcialbym pojechac ponownie tylko intryguje mnie te ubezpieczenie
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-29 09:59:03 [pracodawca]
@Daniel
Każdy nasz pracownik musi być ubezpieczony w ZUS lub KRUS. Posiadasz takie ubezpieczenie jeśli pracowałeś w ciągu ostatnich 30 dni w Polsce, byłeś zarejestrowany jako osoba bezrobotna lub w Opiece Społecznej. Aby porozmawiać o szczegółach zadzwoń do jednego z naszych biur (Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/) .
Pozdrawiamy
Marta2345 2016-11-30 12:59:57
Witam. Proszę powiedzieć, jeżeli dostaję miesiączną kwote na konto, to czy zostawiacie jakąś częsć gotówki pracownikowi na życie, czy wtedy trzeba kartą płacić. nie ukrywam że czasami są potrzebne pieniądze w zasięgu ręki. różne są sytuacje.
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-30 16:12:11 [pracodawca]
@Marta2345
Forma wypłaty wynagrodzenia jest zawsze zgodna z podpisaną umową. Jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji prosimy o kontakt z jednym z naszych biur: Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/
Maciej 2016-12-01 01:48:41
U mnie jest taka sytuacja ze nie jestem ubezpieczony, prace w Polsce zakonczylem 31 pazdziernika czyli 30 dni juz mineło nie mam mozliwosci zarejestrowania sie PUP a chcialbym wyjechac co mam zrobic? Mozna ubezpieczyc sie prywatnie?
Contrain Sp. z o.o. 2016-12-01 08:43:44 [pracodawca]
@Maciej
Niestety prywatne ubezpieczenie nie jest akceptowane. Jeśli będzie Pan gotowy zacząć pracę od stycznia 2017 to zapraszamy do niezwłocznego wysłania swojego CV (rekrutacja@contrain.pl), a nasz rekruter skontaktuje się z Panem i wyjaśni proces.
Powodzenia!
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.