Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Contrain Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kassie - 2015-03-01 21:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czesc mam pytanie mam propozycje pracy przy ogorkach z ta firma po przeczytaniu tylu zlych opini boje sie jechac. Prosze o rade czy jechac . ??
zdjecie uzytkownika
ppp - 2015-03-02 11:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kassie - 2015-03-01 21:04:08]:
A kiedy jes ten wyjazd na ogorki
zdjecie uzytkownika
Draxik - 2015-03-04 11:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Niedługo mam spotkanie rekrutacyjne. Czego mogę się tam spodziewać ? Podpowiedziałby ktoś, kto już przeszedł takie spotkanie i jakie wrażenia ma po takim spotkaniu ?
zdjecie uzytkownika
Bob's - 2015-03-04 22:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Draxik jedziesz moze 25 marca do przemyśla na rozmowe ?
zdjecie uzytkownika
bobson - 2015-03-05 13:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kochani słowo og_rki piszemy przez Ó zamknięte a nie otwarte, czyli - OGÓRKI. I co takie to trudne? :)
zdjecie uzytkownika
pokrzywdzona - 2015-03-05 13:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylam w tej firmie na projekcie w Rhenusie firma mnie zwolnila za wykonywanie polecien szefostwa niemieckiego oszusci
zdjecie uzytkownika
bartek - 2015-03-07 15:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bylem z bratem na spotkaniu informacyjnym w Poznaniu 25 lutego spotkanie odebralismy pozytywnie teraz czekamy na konkretna propozycje pracy czy ktos was tu piszacych byl juz na jakims kontrakcie w holandii?
zdjecie uzytkownika
:-) - 2015-03-09 13:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aplikuje ktos na truskawki?
zdjecie uzytkownika
Draxik - 2015-03-10 19:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bob's, jestem z Przemyśla i mam spotkanie rekrutacyjne 26 marca a nie 25. Jest to pierwsze moje spotkanie i nie wiem czego mam się spodziewać...
zdjecie uzytkownika
k. - 2015-03-13 09:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostal ktos juz ktos tel. w sprawie wyjazdu na truskawki?
zdjecie uzytkownika
k. - 2015-03-13 09:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostal ktos juz ktos tel. w sprawie wyjazdu na truskawki?
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-03-13 10:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k. - 2015-03-13 09:36:32]:
dostałam tel.w sprawie spotkania na 07.04.15
zdjecie uzytkownika
k. - 2015-03-13 13:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha, to do mnie pewnie nie zadzwonia juz ;)
zdjecie uzytkownika
foka bez oka - 2015-03-13 13:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, dziewczyny kiedy wysyłałyście zgłoszenia na zbiory ? I po jakim czasie oddzwonili? Ja wciąż czekam, może się nie załapałam :(
zdjecie uzytkownika
baś - 2015-03-16 01:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest jakiś konkretny termin kiedy dzwonią? czy do każdego inaczej czy jak to wygląda? bo tutaj widzę, że część już dostałą telefon z odpowiedzią, część nie, no a ja własnie też wysyłałam CV i czekam ale nie wiem czy to czekanie ma jeszcze sens czy już za późno i na kolejną turę w Contrainie muszę polować
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-03-16 17:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [baś - 2015-03-16 01:38:51]:
Czesc Basiu. Rowniez czekam za tel. od nich i tez zastanawiam sie czy to ma sens :)
zdjecie uzytkownika
DZIUBOL - 2015-03-16 20:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kassie - 2015-03-01 21:04:08]:
JEDŹ!!!!!!! SZYBKO !!!! PRACUJ SZYBKO!!!
zdjecie uzytkownika
Magdalena - 2015-03-18 13:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Draxik - 2015-03-10 19:44:33]:
Witam! Byłam na spotkaniu wraz z chłopakiem, które odbyło się w Opolu. Po przeczytaniu komentarzy byłam sceptycznie nastawiona, ale chłopak nalegał więc zadecydowaliśmy, że pojedziemy. Mieliśmy prawie 300km w jedną stronę, a jak wiadomo wyrzucić ze 200zł na paliwo i jakiś posiłek to niemały wydatek. Na miejscu okazało się, ze to KASA wyrzucona w Błoto!!Spotkanie odbyło się w Hotelu Merkury.
Na miejscu odbywało się tez jakies inne spotkanie. Podeszła do nas pani z uśmiehcem sztucznym jak w Mc Donaldzie, odchaczyła na liście, że jesteśmy i kazała czekać prawie godzine na SPOTKANIE.To owe spotkanie,o którym mowa to jakieś jedno wielkie nieporozumienie!! Do małej salki oprócz nas dołączyły 4 osoby.Jedna pani kazała odnaleźć swoje cv- ponieważ spotkań było kilka, kazda grupa miała na inna godzine. Po tym czasie rozpoczela się prezentacja na wyświetlaczu- pokazywano krówki, sad, truskawki, szklarnie itd. a pani anemicznie opowiadała, ze takie prace mają i można pracować w szklarni przy zbiorach, doić krówki-ale uwaga tutaj trzeba mieć doświadczenie:D. itd. Pokazano miejsca do spania coś ala baraki ( wspolna kuchnia plus pokoje 2,3 i 4 os. Mówiła o tym, żeby nie byłó kłótni, trzeba nauczyć się zyc w takiej sporej grupie. Po tych Bzdetach było spotkanie z 2 Paniami- ta anemiczna lub jeszcze jedna. Podchodziło się do stolika i pani pytała czy chce się pracować w polu, czy przy zbiorach, od kiedy można zacząc prace itd. My wcześniej podczas rozmowy tel. pytaliśmy czy maja oferty pracy w Niemczech, ponieważ nie chcieliśmy wyjezdzać do Holandii. Pani X nas zapewniała, że mają gdyż jak to ujęła- PODBIJAJĄ obecnie rynek niemiecki. Poinformowałam ją, że uczymy się niemieckiego i potrafimy się dogadać w pracy. Nie jest to może poziom B2, ale normalne polecenia rozumiemy. Ona powiedzieała, ze podstawy wystarczą i w pracy można "przebierać". Na miescu Pani anemiczna Y- była bardzo niezadowolona, ze chcemy tylko do Niemiec ( bo oboje znamy b.dobrze angielski) okazało się, ze do niemiec sa oferty pracy, ale takie 2-3tyg., ze kiedyś może się pojawia jakies, al. to nic pewnego!! Sprawdziła tylko czy mamy ubezpieczenie odnotowała to i na tym koniec!!! Straciliśmy cały dzień, żeby się odejrzeć kilka slajdów i tego, żę nas oszukano bo nie współpracują z niemieckimi firmami!!. Co do ofert pracy w Holandii- osoby, które znaja jezyk w stopniu komunikatywnym zarobią sobie tz. dostaną normalną stawke i nieco lepsze lokum. Te bez jezyka będą od najgorszej pracy. Na nich czekają kilkuosobowe pokoje. Wiem o tym bo jak wspominałam znam angielski b. dobrze a druga Pani rekrutowała w tym języku i tak mówiła chłopakowi, który zna ten język naprawdę dobrze. Generalnie do osób bez jezyka mieli takie podejście jak człowieka gorszej rasy. Jest to opinia neutralna. Nie kierują mna emocje, pisze to ponieważ wiem jakie sa realia. Jeżeli ktoś nie ma co robić i chce przejechał pół polski po to samo co my to proszę bardzo. Dla mnie to jest mega żenujące i nie rozumiem po co to wszystko? W innych firmach takie rzeczy załatwia się przez tel. tj. przedstawia warunki, weryfikuje zdolności językowe przez tel. Naprawdę uważam, ze nie trzeba w tym celu jechać 300km. AAAAaaaaa na koniec najlepsze- dostaliśmy telefon, po kilku dniach, że nie pzreszliśmy pomyślnie rekrutacji! hmmm jakiej rekrutacji ja się pytam??? Nikt z nami po niemiecku nie romawiał.Pani anemiczna zapytała tylko gdzie chcemy robić po czym oświadczyła, ze nie maja nic ciekawego do zaoferowania jak wspomniałam powyze. hmmm i to była ta rekrutacja??? Żenada, Żenada i jeszcze raz Żenada.
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-03-18 16:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to ładnie haha. To może niech już lepiej do mnie nie dzwonią.
zdjecie uzytkownika
bigos89 - 2015-03-18 17:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie dzwonili 2 tygodnie temu, dwa dni po zarejestrowaniu się na ich stronie. Własnie wróciłam z Niemiec kiedy zadzwoniła do mnie kobieta z biura w Łodzi ( do Łodzi mam 80 km ). Zrobiła mi test językowy i zapytała się czy jestem zarejestrowana w urzędzie pracy...bo taki wymóg teraz. No to się zarejestrowałam i powiedziała zebym zadzwoniła bo ma dla mnie pracę, ale nie zadzwoniłam.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-03-18 20:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Agencja contrain to jedno wielkie gówno ...Pracowalam przez ta agencje do czasu jak nie zaczelam walczyc o swoje pieniadze ktore co miesiac mi kradli z wypłaty...Nie interesuja sie ludzmi ,niczego niezalatwia jezeli sie kogos o to prosi ,maja nas po prostu daleko w tyłku . Jest wiele dobrych agencji z ktorymi warto podjac wspolprace ,Contrain zdecydowanie odradzam
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-03-25 20:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś był na pieczarkach w Holandi z tej firmy? Czytając te wszystkie komentarze nie wiadomo czy jechać? ja mamwyjazd na kwietnia
zdjecie uzytkownika
KIKa - 2015-03-26 08:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Contrain to oszuści!!!! Podpisałem umowę na udój krów, w miedzy czasie miała byc praca w przetwórni mleka.Poniosłem koszty na dojazd do Przemysla, wyjazd do Holandii i pobyt na bardzo drogiej kwaterze.Przepracowałem w ciągu tygodnia 9 godzin na udoju i tyle pracy.Pieniądze zabrali na zapłatę za kwaterę i wróciłem po tygodniu do Polski bo nie było sensu tam siedzieć.Chłopaki siedzieli od listopada i zarobili tyle co na kwaterę podwójnie droga niż normalnie się opłaca.Przestrzegam przed wyjazdem z ta firma, to strata pieniędzy i czasu.Zastanówcie sie dobrze zanim Was nabiorą.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-03-26 14:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jedzie ktos na spotkanie 2 kwietnia do przemysla ?chcemy z narzeczonym jechac na pieczarki opinie sa rozne i pozytywne i negatywne ,stwierdzilismy ze jak nie pojedziemy to sie nie przekonamy.
zdjecie uzytkownika
bar - 2015-03-27 11:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostalem propozycje pracy przy pomidorach stawka netto pomiedzy 6,50 a 7,50 euro co myslicie ? warto jechac ? najbardziej boje sie sytuacji opisywanej powyzej jedziesz a okazuje sie ze nie ma pracy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Contrain Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie