Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Niezadowolony 2017-08-10 19:32
Szczerze nie polecam. Oszukują na ubezpieczeniu, godzinach, nadgodzinach. Panie z księgowości nie znają podstawowych zasad matematyki. Zero kontaktu, brak jakiś śmiesznych rezydentów czyt. opiekunów czy czegoś w tym stylu. Zero informacji, wszystkiego trzeba się dopytywać to może łaskawie dostaniemy odpowiedź. Organizacja to kompletne dno. Chcesz zostać oszukany i zarobić mniej niż powinieneś? Jesteś we właściwym miejscu.
10
Paula 2017-08-13 08:44
Witam, pracowałam z nimi w Holandii i byłam zadowolona i z niczym nie miałam problemów.
2
Jakub77 2017-08-17 16:12
Witam,jestem zainteresowany wyjazdem z contrain,jakie są koszty wyjazdu z nimi do holandii,kwestie zarobkow i ile trzeba mieć przy sobie euro żeby się nie okazało na miejscu że nie ma się kasy na jedzenie-:)poproszę o info na proc Sierra1990@onet.pl
Poznanianka 2017-08-17 23:02
Agencja ma sporo ofert i jak zdążyłam zauważyć to całkiem fajnych. Czytam opinie i widać, że ludzie są zadowoleni z wyjazdów. Możecie podpowiedzieć co wybierać(z ogrodnictwa?
Maria 2017-08-21 12:22
Ja kilka razy bylam na zapylalniu kwiatow, bylo w porzadku. nie byłam na niczym innym to nie mam porownania, ale to moge z czystym sumieniem polecic.
Paula 2017-08-21 12:24
Fajna agencja mogę potwierdzić. zawsze maja dużo ofert różnych.
Contrain Sp. z o.o. 2017-08-21 12:29 [pracodawca]
Proszę Pana, jako firma działająca legalnie i zgodnie z prawem jesteśmy regularnie kontrolowali (m.in. przez Inspekcje Pracy). Nie możemy pozwalać sobie na oszustwa, o których Pan pisze, bo wiązałoby się to dla nas z poważnymi konsekwencjami. Wszystkie warunki współpracy, zatrudnienia, kwestie wynagrodzenia są przedstawiane pracownikom przed podpisaniem umowy, a oskarżenia o jakich Pan pisze są po prostu bezzasadne.

Natomiast co do drugiej kwestii, o której Pan wspomina i problemach z kontaktem: naszym pracownikom dajemy wiele możliwości kontaktu z swoim opiekunem, rezydentem czy osobą odpowiedzialną za sprawy kadrowo-płacowe. Można skontaktować się z nimi telefonicznie, mailowo lub przez portal pracowniczy. Nie zostawiamy naszych pracowników bez pomocy czy odpowiedzi.

Proszę podać kontakt do siebie (adres mailowy/numer telefonu) a wyjaśnimy wszelkie kwestie, które Pana zdaniem tego wymagają.
4
Człowiek 2017-08-21 21:23
Wybieram się na projekt HKS metals do amsterdamu właśnie z contrain, ktoś był może w pracy tam i może się wypowiedzieć coś na ten temat?
3
jakub77 2017-08-23 14:15
Mam rozmowę 13 września w Skarżysku Kamienna jesli ktoś się wybiera poproszę o kontakt.
1
Leszek 2017-08-25 08:50
Z wywiadu jaki zrobiłem przed aplikowaniem wiem, że Contrain to dobry pracodawca. Widziałem ich ostatnią ofertę pracy i jest dość długa. Czyżby ogólny brak pracowników zaczął dawać się we znaki ?
1
Sebo 2017-08-27 11:42
A do jakiej pracy się wybierasz? Czy dopiero na rozmowie powiedza?
1
Lucek 2017-08-27 21:27
jest szansa na prace we wrześniu ?
2
Justa 2017-08-29 15:09
kto mi odpowie szczerze, czy warto wyjechać do Holandii przez Contrain, bardzo proszę o szczere odpowiedzi i jak jest u nich z zakwaterowaniem
Skorpion 2017-08-30 17:36
Mają jakieś chore wymagania odnośnie zatrudnienia, jako jedyna Agencja jakie znam , jeżeli są potrzebne osoby do pracy to się je zatrudnia , a nie jakieś papierki z urzędu pracy , ubezpieczenie , rok trzeba być na bezrobotnym , jakaś totalna bzdura, wyjeżdżałem do Holandii 6 razy z kilku firm i nigdzie tego nie było.
1
Paula 2017-08-30 22:02
@Skorpion Może zmieniły się jakieś pzrepisy i dlatego wymagają dodatkowych dokumentów? Czasami lepiej dać jeden papier więcej i żeby nie było kłopotów.
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-01 13:11
Proszę Pana,
nasza agencja działa legalnie i zgodnie z prawem, stąd też proszę się nie dziwić, że wymagamy dopięcia wszystkich formalności związanych z dokumentami, co służy przecież zapewnieniu bezpieczeństwa naszym pracownikom. NIE WYMAGAMY rocznego statusu osoby bezrobotnej, to informacja nieprawdziwa. Wyjechać do pracy z nami może każdy, kto przeszedł pomyślnie proces rekrutacji i od 30 dni posiada ubezpieczenie.
1
Sebo 2017-09-02 11:48
Jest jeszcze szansa na wyjazd i pracę koñcem września?
Nico86 2017-09-03 16:55
Witam. Prosze o obiektywna odpowiedz. Otto jest lepsze ? Warto od nich jechać? Dzieki za odp i pozdr ;-)
Justa 2017-09-03 21:52
Dziękuje Ci lila o opisanie tej Agencji Pracy teraz już wiem co zrobić, jeszcze raz dzięki wielkie
Poldek 2017-09-04 11:14
Niektórzy narzekają że agencja wymaga dużo papierów ale sądzę, że to jest dla nas lepsze. Chociaż Contrain ma opinię dobrego pracodawcy to nigdy za mało zabezpieczeń naszej pracy za granicą
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-05 08:30 [pracodawca]
Tak, jak najbardziej :) Prosimy o kontakt z jednym z naszych biur:
http://contrain.pl/kontakt/
The Truth Teller 2017-09-05 10:05
Czyli tak, pracowalem przez Contrain. Kase wyplacaja na czas jak trzeba.

Wiekszosc ich zakwaterowan jest bardzo fajne porownajac do innych Agencjii.

Ale tacy legalni nie sa. Daja ludziom puste umowy do podpisania, gdzie czlowiek jest zmuszony podpisac umowe gdzie nie ma jego stawki i innych warunkow. Pozniej ci wysylaja umowe do domu juz wypelniona przez nich. I czasam zdarza sie ze stawka jest inna niz uzgodniona przez rekrutera. Dodatkowo nie wyplacaj ludzia procentow jak sie pracuje w sobote i niedzieli. Normalnie zarabia sie w weekendy 100% zamiast 150% lub 200%

I milo widziec ze Contrain kasuje komentarze innych osob tutaj zeby sie ochronic.
jakub 77 2017-09-05 11:08
maja powiedzieć na rozmowie, też się wybierasz?
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-06 10:24 [pracodawca]
Szanowna Pani, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z jednym z naszych biur: http://contrain.pl/kontakt/

Uzyska tam Pani informacje bezpośrednio od naszych Rekruterów, którzy odpowiedzą na wszystkie Pani pytania i wątpliwości :)
MoniqaM. 2017-09-06 11:37
Kilk lat temu pracowalam w Contrain i wspominam ich dobrze, nie było nic do zarzucenia. Co prawda pracy było sporo, wyrabiałam dużo nad godzin, ale dzieki temu tez i wyplata byla wyzsza. pieniązki zawsze na czas, zadnych lewych umów i wszystko zgodnie z prawem. jedyne, co nieco przeszkadzalo to dojazdy do pracy, rowerem, no ale na prawde da sie to przezyc :)
1
Sebo 2017-09-09 08:33
pod koniec wrzesnia mam rozmowe
1
Kamil 2017-09-09 21:02
Byłem w tym (2017) roku na sałatkach w Niemczech. Nie pracowałem długo, bo łącznie dni pracy miałem 38, ale gdybym mógł zostałbym dłużej. Firma podzielona jest na kilka mniejszych działów, na których można robić zupełnie inne czynności, czasem lżejsze, czasem cięższe. Osobiście byłem na dziale o nazwie Rohkost i o tym dziale będę mówił. Moja praca polegała głównie na obsłudze maszyn pakujących sałatki. Niestety trafiłem do brygady gdzie był tylko jeden polak i to w dodatku pracujący tydzień dłużej ode mnie, a reszta to byli ludzie z Ghany, RPA, Indii. Nie miałem zatem co liczyć na pomoc w obsłudze maszyn, które na pierwszy rzut oka wydawały się bardzo skomplikowane, więc dopiero po jakimś tygodniu pracy w miarę załapałem o co chodzi. Jak już się dowiedziałem jak ustawić maszynę to sprawa była banalnie prosta: musiałem nasypać odpowiedniej sałaty na taśmociąg i pilnować żeby nic się nie zacinało :)
Dosyć sporym minusem tej pracy jest temperatura utrzymująca się na poziomie 3-7 stopni, do której trzeba się koniecznie przygotować. Niektórym przeszkadzały również godziny pracy ponieważ pierwsza zmiana trwała od 4 rano do 14, a druga zmiana od 14 do skończenia zamówień (czasem 6 godzin, a czasem 13 godzin).
Owa firma bardzo poważnie traktuje podejście pracowników do higieny i za głupie wpadki można (podobno!) nawet wylecieć z pracy.
Zdziwiło mnie natomiast ogromne zaangażowanie firmy Contrain (przede wszystkim koordynatora naszego projektu) w pomoc w sprawach, które z pewnością wykraczają poza służbowy obowiązek, mam namyśli pomoc w szukaniu mieszkania do wynajęcia lub tłumaczenie na j.polski niemieckich dokumentów.
Podsumowując. Praca w porządku, mieszkanie w porządku, wynagrodzenie wyższe niż oczekiwałem (raczej nie dostaniecie tam mniej niż 1000 euro na rękę już po odliczeniu wszystkich kosztów w tym mieszkania), a jeśli ktoś myśli, że można dostać pieniądze za nic nie robienie to polecam karierę w polityce :)
Mr Abondano 2017-09-10 01:33
Tysiac euro to słabe wynagrodzenie. Siłą rzeczy powinni zagwarantowac odpowiednia ilosc godzin. Praca od 4 rano to przegiecie. Koordynatorzy powinni sie lepiej opiekować nowymi pracownikami, a nie lecieć w kulki. Jakie sa szanse na prace w październiku? Oplaca sie pracowac poza sezonem??
2
Kamil 2017-09-10 18:37
To od której i do której godziny się pracuje nie zależy od Contrainu, tylko od firmy, w której się pracuje. Contrain może wpłynąć jedynie na to, żeby np. osoby mieszkające i dojeżdżające do pracy razem, pracowały w tych samych godzinach.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-11 10:46 [pracodawca]
Panie Kamilu,
cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z nami, miło nam czytać takie opinie :)
Zapraszamy ponownie, jeżeli będzie Pan tylko miał taką możliwość.
Irek 2017-09-11 21:24
Może mi ktoś podpowiedzieć który kraj jest lepszy pod względem zarobków? Gdzie lepiej się wybrać do roboty?
Nico 2017-09-15 21:29
Takie w których agencja nie zatrudnia np.: Szwecja, Norwegia, Finlandia, Belgia, Andora, Dania, Austria itd. A odnosnie tych w ktorych zatrudnia to wole Niemcy od Holandii.
1
rino 2017-09-16 16:52
Witam, czy w umowie nie ma wyszczególnionych godzin pracy? Co to znaczy, "do skończenia zamówień"? Czy ktoś mógłby dokładniej opisać zakwaterowanie np. w Schwalmtal? Po ile osób w pokoju, czy jedna kuchnia i łazienka na wszystkich a przede wszystkim czy należy się spodziewać, że towarzystwo pije alkohol i imprezuje po pracy? Miałem już pewne doświadczenia pod tym względem i nie chciałbym znów tego przerabiać.
3
chcacy wyjechac 2017-09-17 20:10
Wybiera sie ktos przez ta agencje "contrain" do pracy w Holandii w polowie pazdziernika? (Pani mi mowila ze praca na magazynie z kompletowaniem artykułów)?

Pytanie do osob ktore juz wyjezdzały do Holandii. Jak wygalda sytuacja z dojazdem? Oplaca sie brac przewoznika z agencji ktory dowiezie do miejsca?? Prosze o jakies komenatrze :)

Z góry dziekuje
Agnieszka 2017-09-18 12:42
Ja u nich pracowalam, pieniadze na czas byly, praca w kiepskich warunkach ale platna. (usunięte przez administratora)
1
cd 2017-09-19 12:53
Co to znaczy w kiepskich warunkach? Proszę o bliższe informacje.
cd 2017-09-19 19:13
Co znaczy w złych warunkach? Chodzi o kwaterę czy zakład pracy?
2
Zagranica 2017-09-21 14:01
Czy ktos planuje w najblizszym czasie wyjechac do Holandii przez Contrain?
Mateusz 2017-09-21 20:53
Byłem niestety tylko 2 tygodnie z moją Narzeczoną. Wzięła mnie choroba i musieliśmy wracać do Polski. Pracowaliśmy w Tacken i nie narzekam. Ludzie pomocni tak samo firma Contrain. Przed wyjazdem dokładnie wypytałem Panią w biurze, aby wiedzieć czego możemy się spodziewać w pracy. I co? wszystko było tak jak było nam powiedziane. Żadnych problemów!!! Nawet z tym abyśmy pracowali razem, wystarczyło zapytać pogadać i załatwione od ręki.

Ja gorąco polecam Contrain innym co chcą wyjechać. Co powiedzieli tak było. Czarne na białym. Pewnie w najbliższym czasie będę dzwonił czy by nie mieli kolejnej pracy dla nas.
2
Ja 2017-09-21 21:46
Nie
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-22 13:10 [pracodawca]
Panie Mateuszu, bardzo dziękujemy za Pana opinię :)
Oczywiście zapraszamy ponownie, oferty pracy czekają!
Contrain Sp. z o.o. 2017-09-22 14:50
Pani Moniko, bardzo miło nam czytać, że jest Pani zadowolona ze współpracy :)
Oczywiście zapraszamy ponownie!
1
Damian W 2017-09-25 21:24
bardzo polecam tą firmę !
wyjechałem dzięki nim do Holandii na szklarnie praca fakt raz cięższa raz lżejsza ale wynagrodzenie warte mojej ciężkiej pracy.
zakwaterowanie super
kontakt z firmą jak i koordynatorami 24/7
bardzo polecam tą firmę a w szczególności siedzibę w Olsztynie!
Pani Natalia naprawdę pomaga we wszystkim i jasno przedstawia oferty :)
7
Jolka 2017-10-01 17:04
Czy opłaca sie wyjechać do produkcji jogurtów w Holandii?
1
Iwona 2017-10-04 22:26
Dzień dobry . Wysłałam zgłoszenie do pracy przy sortowaniu odzieży , nie dostałam zadnej odpowiedzi i nie wiem co mam robić ?
Iwona 2017-10-04 22:32
Dzień dobry . Wysłałam zgłoszenie do pracy przy sortowaniu odzieży , nie dostałam zadnej odpowiedzi i nie wiem co mam robić ?
Contrain Sp. z o.o. 2017-10-05 10:41
Pani Iwono,
z kandydatami, którzy wysłali swoje aplikacje kontaktujemy się w ciągu kilku dni roboczych.
Jeżeli aplikowała Pani ponad tydzień temu, a nadal nie otrzymała Pani od nas żadnej odpowiedzi, prosimy o kontakt telefoniczny z jednym z naszych oddziałów.
Numery telefonów do naszych biur znajdzie Pani tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Paula 2017-10-06 10:34
Fajnie mi się z nimi pracowało, byłam na wyjeździe kilka miesięcy!!
2
Paweł 2017-10-16 10:17
Może mi ktoś podpowiedzieć czy praca w Holandii przy sadzeniu cebulek kwiatowych to w miarę dochodowa robota? Nigdy nie byłem w pracy za granicą. Proszę o info.
LUCK 2017-10-17 01:39
HOLANDIA TO DNO W POROWNANIU DO DE I NAJWAZNIEJSZE GDZIE TRAFISZ SA DOBRE AGECJE JAK HOLANDIA TO WAL DO EENA/COVEBO/EUROPEOPLE/.
ZNAM KOLESI CO ZLE TRAFILI I PO 1 TYG PRZYJECHALI DO PL NA MINUSIE BO SCIAGNELI ICH A PRACY NIE BYLO
KWESTIA GDZIE TRAFISZ I MOZE POTRZEBNE TROCHE FARTA.
1
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.