Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

caro 2016-05-16 13:39:01
dlaczego nie ma mojej opiniii???????
monika 2016-05-18 16:03:31
Witam.. Jest ktoś obecnie w Holandii przez firmę Contrain?Ile wynosi opłata mieszkaniowa?Jak z pracą i wypłacalnością?
5
Olka 2016-05-18 17:32:00
Hej, nie jest to umowa śmieciowa tylko Polska umowa o pracę tymczasową - są odprowadzane składki do ZUS (na tej podstawie mamy ubezpieczenie zdrowotne zapewnione). Owszem wymagają wcześniejszego ubezpieczenia zdrowotnego zapewnionego w PL jak większość agencji - takie mają swoje wymagania. Chyba decydując się na prace nie myślicie o zasiłku... nie można też być jednocześnie zatrudnionym i zarejestrowanym w urzędzie pracy... Czyli agencja ubezpiecza od momentu podpisania umowy, ale wcześniej wymaga od kandydata by posiadał też takie ubezpieczenie zapewnione. Wygląda to na uczciwy układ :) Moja znajoma z nimi pracuje już któryś rok i jest zadowolona więc chyba wszystko ok jest.
Polska 2016-05-20 13:58:13
Witam, wyjeżdżam jutro do Niemiec do pracy przez agencje Contrain, najpierw miałem wyjechać na projekt Tacken ( głownie praca przy warzywach ale również jak i przy owocach) po podpisaniu wszystkiego jednak się okazało, że bd skierowany do firmy Go Fresh ( zajmującą się głownie owocam) gdyż jak się okazało po podpisaniu wszystkich dokumentów do projektu Tacken było wymagane prawo jazdy.

I mam takie pytanka, czy ktoś był na takim prokejcie z Contrain Poland czy ktoś ma znajomego kto tam pracował albo pracuje i ma jakieś informacje na temat tej firmy, niby wszystko wygląda spoko ładnie, ale 1 raz będe wyjeżdżał za granicę przez Agencję no i wolę się upewnić, a "nuż" może ktoś coś wie o tej firmie/wyjazdach albo zna kogoos kto troszkę o tym wie.

Jakby ktoś coś wiedział to proszę od odpowiedź, albo tutaj albo na e-maila woda.wodak@o2.pl byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :))
XY 2016-05-20 19:42:28
Cześć znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
XY 2016-05-20 19:42:44
Cześć znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
Andrzej 2016-05-30 16:03:42
Witam. Czy wyjeżdża ktoś z Poznania lub okolic do pracy do Holandii lub Niemiec w terminie 30.06.2016-01.07.2016 ?..
Andrzej 2016-05-30 19:05:57
Wyjeżdża ktoś do Niemiec lub Holandii w najbliższym czasie z Poznania lub okolic ?.
lili25 2016-06-03 16:47:48
Hej mam pytanie czy ktos wybiera sie teraz z ta agencja na projekt Harcotom??
Agencja wydaje sie byc uciwa, pytanie do osob ktora juz tam pracowaly czy mozna im zaufac czy mieszkania ok ??
3
magma 2016-06-06 22:29:35
uczciwa przynajmniej tak wynika z wpisów w internecie - a wiecie może czy zbiór i pakowanie sałaty na polu w tym roku też będzie?
mielko 2016-06-08 23:01:03
ciężko się jednak przekonać, gdy ofert pracy brak.. :)
robi77 2016-06-09 07:26:11
właśnie mam ofertę wyjazdu na sałatki do Niemiec tylko się waham jeżeli ktoś tam pracuje lub pracował z tego biura to proszę o jakieś opinie
aniap 2016-06-09 16:45:58
Czesc ja jestem z Przemyśla moj kontakt 785939780
1
Andrzej 2016-06-09 16:58:17
witam. Czy ktoś pracuje obecnie jako komisjoner magazynowy w Niemczech przez agencje Contrain ? jeśli tak to prosiłbym o jakieś szczegóły, jak to wygląda jeżeli chodzi o liczbę godzin w miesiącu,ile można zarobić, jak wyglądają warunki mieszkaniowe. A może ktoś wybiera się do Niemiec 19.06.2016 własnie jako komisjoner do Niemiec ?
rafa21 2016-06-10 14:25:09
cześć warto jechać na szklarnie konkretnie na ogórki jakie warunki mieszkaniowe proszę o opinie
mielko 2016-06-11 10:16:11
mają sporą ofertę, więc i pracowników pewnie wielu :) oprócz rozwiązań bezpośrednio związanych z zabezpieczeniem finansowej przyszłości, mogą zaproponować pomoc w uzyskaniu odszkodowań czy zabezpieczenie i finansowanie biznesu. Całkiem dobrze to się prezentuje :)
mielko 2016-06-12 22:53:41
Hej, wiadomo czy oferta na magazyniera jest jeszcze dostępna? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę, bo o taką stabilność jest teraz dość trudno, a skoro jeszcze jest wypłata terminowa, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są teraz tak popularne.
mara 2016-06-14 20:19:39
@eros al też pracowałeś na sałatkach? domyślam się że produkcja taśmowa żywności może być stresującym zajęciem. a ciekawe co z tymi szkoleniami w niemieckim sanepidzie i czy coś musze za to płacić teraz
Gisia 2016-06-17 02:10:36
A wyjezdzal ktos jako para?
szymon 2016-06-17 08:19:19
Czasem na to co się dzieje w zakładzie pracy @eros żadna agencja nie ma wpływu więc nie wiem skąd ten negatyw akurat tutaj
skorpion 2016-06-17 13:47:01
jak się pracuje przez tą firme , chodzi mi np.o tygodniówki przy 40 godzinach, i czy są godziny w pracy, czy nie ma siedzenia na domku,które prace są dobre .Bardzo proszę o opinie .
mielko 2016-06-17 14:30:16
jak wygląda teraz praca w firmie na stanowisku przy zbiorach pieczarek – możliwość odbycia szkolenia jest i wydaje mi się, że to właśnie działa na plus u nich i można spokojnie zarobić przy tym, wiec na pewno się opłaca wydaje mi się, dajcie znac jeszcze co wiecie.
damian26 2016-06-23 09:01:48
nie daja tygodniowek, umowa o prace wiec raz w miesiacu fajna wyplata. Polecam ci magazyn w niemczech rhenus- fajan praca, godzin do wyrobienia sporo, generalnie ja bylem i naprawde spoko
majka 2016-06-23 09:10:32
no i jest u nich oferta pracy jako Pracownik fizyczny – zbiór i pakowanie sałaty na polu i wydaje mi się, że to akurat jest na plus na pewno, a poza tym można zarobic tutaj do 3000 zł podobno, a to sama podstawa tylko.
Andrzej24 2016-06-23 18:40:14
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
Andrzej24 2016-06-23 18:40:40
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
pablo 2016-06-23 19:01:35
Czy jest ktos z obecnych na forum ktorzy wyjezdzali do niemiec na Magazyn jako Komisjonerzy? aplikowalem na to stanowisko bo mam dosiwadczenie w pracy na magayznie w polsce za granica nie,chcialbym sie dowiedziec jak to wyglada?
anonimo 2016-07-06 15:23:16
Wybiera się ktoś z Was w piątek do Przemyśla lub Nowego Sącza w sprawie spotkania informacyjno-rekrutującego?
mielko 2016-07-06 15:24:31
Operator wózka widłowego z językiem obcym NL jest potrzebny u nich z tego co widze tak naparwd ei to się chyba opłaca jako praca.
Rozbawiona 2016-07-14 15:11:44
O, Contrain wykupił dostęp do swojego profilu... :D Negatywy zniknęły, a zostały wpisy słodko-pierdzące. Ludzie wyjadą, to i tak zobaczą, co ich czeka :)))))))))))))))))))
2
szymon 2016-07-14 16:19:02
@mielko ogólnie ofert jest sporo, każdy chyba znajdzie coś dla siebie. Ja jestem zainteresowany pracą przy produkcji sałatek owocowych i warzywnych w Schwalmtal. Czy ktoś wie, jak ciężka jest to praca?
asik2607 2016-07-27 14:51:42
czy ktoś tutaj jeszcze jest? myślimy z chłopakiem żeby wyjechać z chłopakiem za granicę do pracy, czy oni biorą też pary? jak to wtedy wygląda z mieszkaniem i w ogóle?
asik2607 2016-07-27 14:52:50
czy ktoś tutaj jeszcze jest? myślimy z chłopakiem żeby wyjechać z chłopakiem za granicę do pracy, czy oni biorą też pary? jak to wtedy wygląda z mieszkaniem i w ogóle?
1
N 2016-07-27 18:37:35
Wiesz co, praca to jest jak praca, nie jest mega ciężka, normalnie się żyje, czasami bolą plecy, ale od kompa też
rozżalona 2016-07-27 23:30:59
czy ktos z Was juz pojechał na zbiory borówki amerykanskiej?
majka 2016-07-28 09:22:25
hej! widze, że jest teraz u nich możliwa Praca wakacyjna – zbiór borówki amerykańskiej, wiec jak ktoś miał już w tym doświadczenie to wydaje mi się, że na pewno warto skorzystać, bo jednak kasa jest z tego naparwd dobra no i zawsze to praca w wakacje też.
ja 2016-08-08 10:19:37
witam pracował ktoś przy sortowaniu ubrań w holandi?dostałam propozycje to pierwszy taki wyjazd i nie chce sie naciąć :/
1
Asa 2016-08-08 10:45:12
No co ja moge powiedzieć, przecież nie wiadomo jak to jest z tą firmą, moim zdaniem warto popytać, to zawsze jest coś, więc na spokojnie, generalnie okej
ja 2016-08-08 15:58:41
a byłeś lub byłaś tam?jak warunki mieszkaniowe dojazdowe jaka realna kwota do wyciągniecia jest?
ja 2016-08-08 16:07:31
czy ktoś pracował,jaki jest realny zarobek?
sylka 2016-08-08 16:21:43
Będę wyjeżdżać teraz do Niemiec na produkcję sałatek do firmy Tacken czy ktoś coś wie o tej firmie??
sylka 2016-08-08 16:27:13
Będę wyjeżdżać do Niemiec do firmy Tacken na produkcję sałatek czy ktoś coś wie o tej firmie?? Piszcie
szymi 2016-08-08 19:07:05
@ja chyba będzie ciężko znaleźć kogoś, kto był akurat tam, bo sporo jest ofert pracy w różne miejsca. Ale generalnie firma jest uczciwa :)
gosc 2016-08-08 22:13:06
moje negatywy zniknely.wydaje mi sie ze contrain cenzuruje wypowiedzi,no przykre i nieuczciwe
arek 2016-08-09 08:47:59
Mam zamiar spróbować i zgłosić się do pracy przy pakowaniu i sortowaniu (czyszczeniu) kukurydzy, ale zastanawia mnie jedno - to praca zarówno na polu przy zbiorze, jak i potem przy taśmie? Ciekawe, ile jakiej pracy?
asik93 2016-08-09 19:46:00
a ja mam pytanie do osób, które już były w pracy za granicą? chcemy z chłopakiem wyjechać przez biuro pracy i pytanie ile kasy wziąć ze sobą na sam początek żeby przeżyć do pierwszej wypłaty? i co ogólnie ze sobą zabrać (z wyposażenia ogólnie takiego domowego)?
bhn 2016-08-09 20:48:30
@ arek sądze ze najlepiej bedzie jak osobiście zgłosisz sie i spróbujesz dostac na rozmowe kwalifikacyjną. Wtedy bedziesz znał szczegóły na 100 % !!
radek 2016-08-10 21:38:42
tak teraz jest szansa wlasnie na zatrudnienie u nich w firmie na przyklad na stanowisku pracowniak szklarniowego w Limburgii oferuja legalne zatrudnienie atrakcyjne i terminowe wynagrodzenie wypłacane w walucie (€) mozna tez zdobuc doswiadczenie tutaj
ja 2016-08-15 09:44:52
(usunięte przez administratora) nie polecam
Żonkil 2016-08-15 09:55:53
No powiem Wam, bardzo fajna sprawa ta firma naprawdę
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.