Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

sylka 2016-08-08 16:27:13
Będę wyjeżdżać do Niemiec do firmy Tacken na produkcję sałatek czy ktoś coś wie o tej firmie?? Piszcie
4
gosc 2016-08-08 22:13:06
moje negatywy zniknely.wydaje mi sie ze contrain cenzuruje wypowiedzi,no przykre i nieuczciwe
12
asik93 2016-08-09 19:46:00
a ja mam pytanie do osób, które już były w pracy za granicą? chcemy z chłopakiem wyjechać przez biuro pracy i pytanie ile kasy wziąć ze sobą na sam początek żeby przeżyć do pierwszej wypłaty? i co ogólnie ze sobą zabrać (z wyposażenia ogólnie takiego domowego)?
3
ja 2016-08-15 09:44:52
(usunięte przez administratora) nie polecam
1
Lokos 2016-09-02 23:08:43
hej , o co tu chodzi na tym forum same pytania a odpowiedzi brak co ( usunięte przez administratora ). Napiszcie coś o robocie w Rhenus w okolicach berlina przez tą agencję , ale konkrety , jakie kwatery, po ile osób na nich mieszka , jaka atmosfera w pracy , zarobki netto . Z góry dzięki.
Lokos 2016-09-02 23:10:45
hej , o co tu chodzi na tym forum same pytania a odpowiedzi brak co do h........ Napiszcie coś o robocie w Rhenus w okolicach berlina przez tą agencję , ale konkrety , jakie kwatery, po ile osób na nich mieszka , jaka atmosfera w pracy , zarobki netto . Z góry dzięki.
2
Adam 2016-09-08 23:16:45
Wypłaty w złotówkach a nie w euro ? Będąc w Holandii jak wypłacę złotówki i po co skoro tam się płaci w euro ?!
1
Adam 2016-09-09 15:20:47
Ale po co ci średnie zarobki jak pieniędzy nie wypłacisz ? po wypłatę będziesz musiała przyjechać do Polski.
3
Paweł 2016-09-16 16:29:06
Witam. Pracował ktoś przy sortowaniu metali w Holandii?
zizu 2016-09-16 19:56:32
witam my pracujemy w horseglau renus na komisjonowaniu i agencje polecamy tobie dlatego ze wyplaty placa normalnie w terminie i zapewniaja zakwaterowanie i dojazd dopracy my mieszkamy w gotha i nie ma sie czego bac i wachac z wyjazdem zarobki sa do 5 tys zl polskich za 8 godz dziennie a niedziela dodatki maszpozdrawiamy chlopaki z gotha
1
Alam 2016-09-16 20:30:17
No jesli chodzi o Operatorów Wózków widłowych to jest spoko
żuraw 2016-09-18 17:19:44
@zizu no to brzmi naprawdę bardzo dobrze. Jeśli firma pomaga w zakwaterowaniu i dojazdach, a dodatkowo kasa jest naprawdę aż taka dobra, to w sumie nie ma się nad czym zastanawiać. Ja się ciężkiej pracy nie boję, a jeśli to jest 8h i nie ma nadgodzin to wypas...
1
rasputin 2016-09-26 13:37:22
ja jestem teraz na salatkach w niemczech i jest dobrze. robota fajna, fajna kasa zawsze na czas placona, zakawaterowania czyste ladne. polecam wszystkim
mikolaj31 2016-09-26 13:40:00
w euro placą przeciez, kto ci powiedzial ze w zlotowkach?
1
Kacper29 2016-09-26 13:45:26
ja wrucilem z rhenusa w sierpniu. spoko robota, jezdzisx sobue wozkiem po magazynie i tyle. duzej filozofii nie ma. ja tam ponad 1000 euro dostaje za miesiac. mieszkam z gosciem z polski w pokoju. ogolnie polecam
pablo 2016-09-26 13:51:34
Udogodnieniem tez jest fakt, ze jeżeli ktoś nie koniecznie chce wyjeżdżać to może w kraju rowniez znaleść ofertę i aplikować co tez posiadają, jednak jak zapraszają na rozmowę kandydatów to chyba informują o tym na jaki czas oferuja umowę ok długo może trwać?
Pati@ 2016-10-10 09:14:51
wypłata na konto walutowe w euro !!! nie zl. wyplacasz w bankomacie w euro!!! pytania dotyczace salatek pracy itp.pisac chetnie odpowiem !!!
Gos 2016-10-22 08:41:06
Mocno się zastanawiam nad wyjazdem na pół roku lub więcej. Troszkę obawiam się tego, że normą w Holandii może być zakwaterowanie świetne z późniejszym przeniesieniem do gorszych warunków. Ważne jest dla mnie WiFi i możliwość pewnego zarobku. Czy jest jakaś opłata ,,rekrutacyjna", czy dopiero z wypłaty odliczane są koszty zakwaterowania i/lub coś dla agencji?
Zawiedziony i właściwie to - oszukany... 2016-10-25 10:40:19
Nie polecam tej firmy. Zaproszono mnie na rozmowę, na której stwierdzono, że jestem świetnym kandydatem i z pewnością zostanę skierowany do wyjazdu na jeden z dwu projektów do Holandii. Określono, jakie dokumenty mam dostarczyć. Po trzech dniach okazało się, że właściwie jednak nic nie ma dla mnie, a wymagania co do dokumentów zmieniono. Ogólnie też nieprzyjemne podejście przez telefon do kandydatów. Nieprofesjonalne postępowanie, jeżeli tak wyglądają dalsze szczegóły, to może i dobrze, że nic nie wyszło z tym biurem. (usunięte przez administratora)
2
Babetttttt 2016-10-27 11:45:44
Witam, ja pracowalam przez firme Contrain, jesli moge cos tu napisac to jedno, ze firma wyplacalna w 100% po kazdym przepracowanym miesiacu wyplata na koncie w banku. Nie jestem pracownikiem biura jesli ktos by tak myslal, pracowalam 2 lata przez ta agencje i jesli trafi sie na fajny projekt to zawsze wszystko jest ok. Kiedys tez mialam watpliwosci co do wyjazdu z ta firma, i czytalam rozne komentarze, ale uwierzcie ten kto chce pracowac to bedzie i zlego slowa nie napisze, no chyba, ze o paniach koordynatorkach tz. od rowerow tu mozna by bylo sporo napisac. Jesli ktos ma obawy to niech ich nie ma bo firma jest naprawde uczciwa, chociaz juz u nich nie pracuje to i tak mam dobre zdanie. Pozdrawiam Contraine i pracownikow biura , zawsze wszystko bylo ok. Marta Ciebie tez bardzo serdecznie pozdrawiam, zawsze bylas fair wobec wszystkich, a my nie mamy wplywu na to jak czasem zdazaja sie ewenementy.
1
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-09 15:32:16 [pracodawca]
@Gos
Cieszymy się, że zastanawiasz się nad wyjazdem z nami :)
Jeśli chodzi o zakwaterowanie w Holandii to dokładamy wszelkich starań, aby każe mieszkanie było w jak najlepszym standardzie i w żadnym wypadku nie ma u nas zasady przenoszenia stałych pracowników na gorsze mieszkania. Przenosiny są związane najczęściej ze zmianą projektu lub zmianami w zatrudnieniu na pobliskich lokalizacjach. Zawsze uzgadniamy to z pracownikami. Staramy się też wysłuchać próśb i preferencji dotyczących zakwaterowań naszych wieloletnich pracowników, oraz realizować je w miarę możliwości. Często wyjeżdżają z nami pary lub przyjaciele, którzy mieszkają razem na zakwaterowaniu :) W mieszkaniach jest Wi-Fi.
Nie pobieramy też żadnej opłaty rekrutacyjnej - koszt mieszkania jest potrącany z pierwszej wypłaty. Podczas rozmowy z rekruterem dowiesz się więcej o zasadach wynagradzania za pracę. Musisz jednak pamiętać aby mieć ze sobą gotówkę na pierwsze tygodnie pracy, aby zabezpieczyć się finansowo za granicą.
Mamy nadzieję, że spotkamy się niedługo aby podpisać umowę :)
Powodzenia!
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-09 16:05:43
@Babetttttt
Dziękujemy za miłe słowa :)
Dostrzegamy też obszar do rozwoju i poprawy, i intensywnie nad tym pracujemy.
Również pozdrawiamy (w szczególności Pani Marta),
Zespół Contrain.
kolos 2016-11-21 12:22:37
Witam. mam pytanie , zostałem wyrejestrowany z urzędu pracy mam ubezpieczenie do końca listopada a chciałbym wyjechać z agencji CONTRAIN za granicę moje pytanie jest takie czy moge sam dobrowolnie sie ubezpieczyć np w NFZ lub w opiece społecznej? Krus odpada, czy jest jeszcze inna możliwość. Proszę o odpowiedź
2
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-22 12:53:23 [pracodawca]
@kolos
Jeśli posiadasz ubezpieczenie ważne do końca listopada to prosimy Cię o zgłoszenie się do jednego z naszych biur (Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/)
aby przejść rozmowę, odbyć badania lekarskie i podpisać umowę. Wówczas będziemy mogli zacząć współpracować jeszcze w tym roku (oferty: http://contrain.pl/dla-pracownikow/oferty-pracy/ )
Jeśli nie uda Ci się dojechać do nas to do dnia 30.11 powinieneś ponownie zapisać się do Urzędu pracy lub Opieki Społecznej.
Do zobaczenia!
Daniel 2016-11-27 21:30:56
jakie ubezpieczenie? czy to moze byc prywatne ubezpieczenie? zjechalem niedawno z Holandii i chcialbym pojechac ponownie tylko intryguje mnie te ubezpieczenie
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-29 09:59:03 [pracodawca]
@Daniel
Każdy nasz pracownik musi być ubezpieczony w ZUS lub KRUS. Posiadasz takie ubezpieczenie jeśli pracowałeś w ciągu ostatnich 30 dni w Polsce, byłeś zarejestrowany jako osoba bezrobotna lub w Opiece Społecznej. Aby porozmawiać o szczegółach zadzwoń do jednego z naszych biur (Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/) .
Pozdrawiamy
Marta2345 2016-11-30 12:59:57
Witam. Proszę powiedzieć, jeżeli dostaję miesiączną kwote na konto, to czy zostawiacie jakąś częsć gotówki pracownikowi na życie, czy wtedy trzeba kartą płacić. nie ukrywam że czasami są potrzebne pieniądze w zasięgu ręki. różne są sytuacje.
Contrain Sp. z o.o. 2016-11-30 16:12:11 [pracodawca]
@Marta2345
Forma wypłaty wynagrodzenia jest zawsze zgodna z podpisaną umową. Jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji prosimy o kontakt z jednym z naszych biur: Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole - adres i telefon na stronie: http://contrain.pl/o-nas/kontakt/
Maciej 2016-12-01 01:48:41
U mnie jest taka sytuacja ze nie jestem ubezpieczony, prace w Polsce zakonczylem 31 pazdziernika czyli 30 dni juz mineło nie mam mozliwosci zarejestrowania sie PUP a chcialbym wyjechac co mam zrobic? Mozna ubezpieczyc sie prywatnie?
Contrain Sp. z o.o. 2016-12-01 08:43:44 [pracodawca]
@Maciej
Niestety prywatne ubezpieczenie nie jest akceptowane. Jeśli będzie Pan gotowy zacząć pracę od stycznia 2017 to zapraszamy do niezwłocznego wysłania swojego CV (rekrutacja@contrain.pl), a nasz rekruter skontaktuje się z Panem i wyjaśni proces.
Powodzenia!
frynio 2016-12-08 18:02:59
Witam zamierzam wyjechać do Niemiec do pracy. Jest oferta z tej agencji do pracy przy sałatkach. Niech Pani do mnie napisze na emaila czy opłaca się jechać. Jakie warunki, wypłaty itd.
1
pablos 2016-12-12 16:41:23
czy firma contrain ma obecnie jakieś oferty dla par po świetach
Contrain Sp. z o.o. 2016-12-13 08:42:16 [pracodawca]
@pablos
Oczywiście mamy oferty dla par z możliwością wyjazdu po świętach :) proszę, uzupełnij formularz kontaktowy na stronie www.contrain.pl a nasz rekruter się z Tobą skontaktuje.
Dziękujemy,
Krzysztof 2016-12-13 23:56:53
Pracowałem dla firmy Contrain i byłem oddelegowany do Kerkrade tj, poł Limburg. Spędziłem tam az rok ponieważ potrzebowałem kasy i tylko dlatego... Odradzam pracę dla Contrainu i Kerkrade Fen F!!! (usunięte przez administratora) ... Szefem jest (usunięte przez administratora) ! Z daleka od Kerkrade!!!
1
Contrain Sp. z o.o. 2016-12-14 11:27:26 [pracodawca]
@Krzysztof
Pańska opinia dotyczy pracy wykonywanej u klienta a nie obsługi zapewnionej przez Contrain stąd trudno nam się odnieść do Pańskiej wypowiedzi. Oczywiście zweryfikowaliśmy Pańskie zastrzeżenia i nikt z pozostałych pracowników pracujących na tym projekcie nie ma podobnych doświadczeń. W związku z tym musieliśmy usunąć część Pańskiej wypowiedzi, gdyż była obraźliwa względem osób trzecich.
Jeśli miał Pan jakieś przykre doświadczenia z naszym klientem prosimy o osobisty kontakt z opiekunem Pańskiego projektu i wyjaśnienie sytuacji, abyśmy mogli przyjrzeć się sprawie.
Pragniemy podkreślić, iż każdorazowo przy pojawieniu się skargi od naszych pracowników dotyczącej warunków pracy, sprawdzamy z innymi pracownikami i klientem czy jest ona zasadna i co należy zmienić.
Pozdrawiamy
Contrain
Johny Walker 2016-12-29 18:45:19
Ja aktualnie pracuje przez Contrain w jednej z firm przy produkcji sałatek. Praca w porządku, dużo godzin, wyplata fajna i co nawazniejsze - zawsze na czas :-)
Polecam!
1
Poznanianka 2017-01-06 12:50:22
Dzięki za taki wpis. Miałam chęć wysłać CV do APT ale ciągle się zastanawiałam czy to jest dobra firma. Chciałabym wyjechać do Holandii do tulipanów, może wiesz jakie tam są zarobki? Jak przedstawia się sprawa z językiem? Czy muszę sama to organizować?
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-09 08:37:57 [pracodawca]
@Johny Walker
Dziękujemy za miłe słowa :) Dużo pracy wkładamy w to, aby utrzymać nasze usługi na najwyższym poziomie.
Pozdrawiamy Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-09 08:49:52 [pracodawca]
@Poznanianka
Dziękujemy za Twoje zainteresowanie. Mamy nadzieję, że otrzymasz odpowiedź od kogoś kto z nami pracował.
My, z naszej strony możemy podpowiedzieć, że dobrze jest znać przynajmniej podstawy języka tak, aby móc się porozumieć z pracodawcą w sprawie swojej pracy. Podstawowych zwrotów możesz się nauczyć na naszej darmowej platformie do nauki języka oraz korzystając z naszego słownika, który będziemy wręczać pracownikom. Oczywiście jeśli chcesz zacząć pracę szybko, a nie znasz angielskiego to postaramy się zaproponować Tobie taką pracę, gdzie poradzisz sobie bez problemu.
Skontaktuj się z naszym biurem aby poznać szczegóły: +48 503 193 297
Pozdrawiamy i powodzenia
Zespół Contrain
Polak 2017-01-10 08:06:44
Marne zarobki i ciężka praca, trzeba zaciskać pasa, a by wyjechać to we własnym zakresie dojazd w obie strony , ponadto własny wikt, a firma tylko pośredniczy i doi nas z wypłaty, stawka marna ledwo 6 euro na godzinę i do tego duże koszta ,a pensja ledwo starcza na przeżycie, ponadto rozmowa rekrutacyjna na niskim poziomie erudycji i elokwencji, szczerze nie polecam. Kto umie kalkulować ten niech lepiej poszuka pracy w kraju, bo pijawek i komarów już dosyć mamy i bez tej firmy.
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-10 08:56:45 [pracodawca]
@Polak
Niestety nie możemy się zgodzić z Pańską wypowiedzią, gdyż nie jest ona zgodna z prawdą.
Praca u naszych klientów jest różna. Niektóre stanowiska wymagają więcej pracy, inne mniej. O wszystkim informujemy podczas rozmowy i zawsze jest możliwość zgłoszenia niezgodności Kierownikom Projektów, którzy są dostępni dla naszych pracowników. Niemniej jednak rzadko się to zdarza :)
Nasza Agencja, zgodnie z prawem, nie pobiera żadnych prowizji z wypłaty za zorganizowanie i znalezienie pracy. Stawki godzinowe są wypisane przy naszych ogłoszeniach na stronie internetowej. Jeśli nie są to podstawowe wymagane stawki w danym kraju, to mogą być tylko wyższe (i często takie są). Oferujemy również możliwość pracy w weekend i brania nadgodzin, które są dodatkowo płatne. Nie mamy skarg od naszych pracowników w tym temacie (co widać również tutaj), a jeśli zdarzają się pomyłki to szybko je rozwiązujemy.
Przykro nam jeśli doświadczył Pan nieprofesjonalnej rozmowy rekrutacyjnej - zapewniamy, że każdy rekruter pracujący u nas ma duże doświadczenie, więc takie sytuacje się raczej nie zdarzają. W związku z tym trudno jest nam się odnieść do tej opinii bez żadnych konkretnych informacji.
Życzymy powodzenia w poszukiwaniach,
Zespół Contrain
Polak 2017-01-10 09:14:07
Co do stawki to takie zarobki przedstawił mi rekruter , razem ze szczegółami, a skoro twierdzicie , że nie prawdą jest co tu napisałem , to zostałem oszukany lub celowo wprowadzony w błąd przez waszego rekrutera i mogę tego dowieść, tak się składa, że nagrywam na dyktafonie schowanym w kieszeni wszelkie rozmowy w urzędach, również w tym przypadku, aby owa osoba nie mogła zaprzeczyć w danej kwestii, a więc jeżeli rekruter sobie życzy to mogę udostępnić owe nagranie szerszej opinii, a polecam jeszcze opanować czytanie ze zrozumieniem, bo na mój poprzedni tekst, itoś się zaczął tłumaczyć i to nie na temat, puknij w stół , a nożycze się odezwą, jak mawiają.
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-10 09:42:26 [pracodawca]
@Polak
Na Pański komentarz odpowiedzieliśmy na temat.
Nie wiemy nadal o jakim rekruterze Pan mówi, ale zgody na publikację nie ma. Nagrywanie osób bez ich zgody i przechowywanie oraz upublicznianie takich nagrań grozi odpowiedzialnością cywilnoprawną, więc nie doradzamy takich rozwiązań na przyszłość :).
Rekruter, z dobrej woli, mógł Panu przybliżyć nie stawkę brutto, ale np. policzyć jaka kwota zostanie Panu netto po odjęciu np. kosztów życia i podatku. Jeśli to wprowadziło Pana w błąd to najmocniej przepraszamy. Jednak powtarzam, stawki brutto nie mogą być niższe niż ustala to Państwo, w którym pracują nasi pracownicy. Ani w Holandii, ani w Niemczech nie jest to 6€/h.
Nie będziemy dalej z Panem dyskutować publicznie, ponieważ nie mamy o czym. Stawki są widoczne na stronie, o wszystkim rozmawiamy otwarcie z kandydatami i jesteśmy regularnie sprawdzani pod kątem wynagrodzeń przez ZUS oraz kontrole z urzędu - to jest gwarancją bezpieczeństwa. Również nasi Pracownicy są naszą gwarancją.
Jeśli chce Pan przedyskutować swoją sytuację zapraszam do kontaktu mailowego lub telefonicznego z naszym biurem, a z chęcią wyjaśnimy zaistniałą sytuację. Łatwiej rozmawia się poza obszarem spekulacji i anonimowości. rekrutacja@contrain.pl, +48 42 680 45 85.
Pozdrawiamy,
Zespół Contrain.
Arek 2017-01-16 15:19:48
nie wiem o czym mowisz, ale chyba koszty zycia typu jedzenie i mieszkanie sa wszedzie nie? jak idziesz na rozmowe w polsce to oczekujesz ze wszystko ci oplaci pracodawca? zawsze masz te podatki i zycie a agencja nie ma na to wplywu.
ja u nih pracuje juz 2 lata i jest OK. placa taka, jak byc powinna, wiadomo - koszty zycia wieksze niz w pln ale i tak po odliczeniu zostaje mi 4,5 albo 5,5 tysiecy na reke (są nadgodziny, praca w soboty itd) wiec wycodzi super! a placa zawsze na czas i jak chcesz zamieszkac z dziewczyna to nie robia problemow. jak ci pracodawca robi klopoty to zawsze dzwonisz do prowadząceo projekt lub pani Marty i wszysto rozwiazane!
polecam najpier sprawdzic a pozniej marudzić.
1
skorpion 2017-01-20 21:49:08
Witaj napisz gdzie pracujesz w jakiej firmie jaka jest tygodniówka też się zastanawiam nad wyjazdem do Nederlandu.Z góry piękne dzięki.
Damian 2017-01-21 17:41:54
Bylem przez agencje za granicą trzy razy i za kazdym razem były jakies problemy.Jezeli chodzi o ta agencje to odrzucono moją kandydature bo żle sie wyrazałem o poprzednich pracodawcach a ja nie mowilem nic co bylo nieprawda.Zastanowcie sie bo prawie wszystkie agencje sa do d..y i traktuja czlowieka jak g...o.
Jaaa 2017-01-22 20:47:48
Witam, Czy to prawda że ubezpieczenie 30 dni wcześniej potrzebne jest dlatego że firmy tego typu czyli agencję pracy dostają dofinansowanie ze środków Unii Europejskiej za zatrudnienie bezrobotnego bądź też stworzenie miejsca pracy?
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-23 09:03:30 [pracodawca]
W naszej firmie wymóg ten związany jest z procedurami i zasadami przyznawania ubezpieczeń przez ZUS, za granicą kraju (tzw. delegowanie). Nie wiemy jak działają inne agencje :) Pozdrawiamy
Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-01-23 09:20:17 [pracodawca]
@Damian
Nie wiemy jak wyglądały Pańskie relacje z innymi agencjami, i tutaj nie będziemy tego roztrząsać.
Możliwe, że podczas spotkania rekrutacyjnego u nas powiedział Pan niewłaściwe rzeczy w niecenzuralny sposób. Proszę pamiętać, że nasi rekruterzy mają tylko kilka minut aby podczas rozmowy poznać kandydata, dlatego tak ważne jest dobre pierwsze wrażenie. Może Pański opis wcześniejszych doświadczeń nie wskazywał jednoznacznie na winę poprzedniego pracodawcy?
Może Pan zastanowić się nad tymi elementami na przyszłość, aby również podczas innych rozmów było Panu łatwiej :) Z naszej strony przepraszamy, jeśli poczuł się Pan niewłaściwie oceniony. Postaramy się nad tym popracować.
Powodzenia,
Contrain
dorotka 2017-01-23 12:54:17
hej czy ktoś wyjeżdża na produkcje sałatek i mógłby napisać czy praca ok? i jak dojazdy? moj mail; 7ola18@wp.pl
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.