Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Dżonson 2017-03-11 13:31
Ktoś pytał o zakwaterowanie w Holandii? Zakwaterowanie jest 50/50. Raz trafisz domek dość świeży ze wszystkim co potrzebne do normalnego życia i człowiek się tam czuję normalnie. A drugi raz trafisz na jakąś ruderę gdzie każdego dnia po pracy przychodzisz i tylko się denerwujesz bo brak internetu, bo brak cywilizowanych warunków mieszkalnych, albo patologia wśród współlokatorów bije aż nadto. Więc tak jak napisałem płacisz tyle samo, a trafiasz w skrajnie różne warunki. Contrain ma to gdzieś, bo załatwia robotę i upycha ludzi bo z zakwaterowania też czerpie przecież profity i tyle.
3
ola 2017-03-12 18:44
hey czy ktoś pracował na ogórkach u ""van lipcinga "" nieopodal horst . w kwietniu mam tam zacząć prace i chciałbym coś sie o tym pracodawcy dowiedzieć .pozdrawiam
anna 2017-03-13 20:20
Dodzwonic sie do Lodzi, graniczy z cudem,a jak juz sie dodzwonilam to jakas pani anita mnie splawa. ciagle mowi o stronie internetowej a ja chcialam zapytac o stawki i zakawaterowanie.nie bede juz tam dzwonic bo ta pani jest arogancka i niemila
5
Natalia 2017-03-15 17:31
Super agencja, fajnie że mają tak dużo nowych ofert pracy.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-17 12:05 [pracodawca]
Rozumiemy Pani sytuację ale prosimy o wyrozumiałość w stosunku do naszych rekruterów, którzy teraz odbierają setki takich telefonów dziennie. Pani Anita odsyła Panią na stronę internetową, bo tam znajdują się stawki wypisane przy każdym ogłoszeniu. Jeśli ma Pani pytania odnośnie zakwaterowania i współpracy na wszystko odpowiemy podczas rozmowy rekrutacyjnej, po wysłaniu aplikacji.
Zachęcamy do aplikowania na stanowisko przy zbiorze szparagów, akurat mamy nabór :)

Pozdrawiamy
Contrain
lkmn 2017-03-17 15:23
Pytanie: Prowadzicie rekrutacje na odległość tzn. przez skype ewentualnie inny komunikator czy tylko i wyłącznie po przez bezpośrednie pojawienie się w biurze ,dziękuje pozdrawiam.
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-22 10:07 [pracodawca]
Pierwsza rozmowa z rekruterem jest telefoniczna. Już wtedy można zadać wszystkie pytania i upewnić się, czy oferta jest interesująca. Rekruter również zadaje niezbędne pytania aby zapewnić jak najwyższe prawdopodobieństwo podpisania umowy. Jednak samo podpisanie umowy musi się już odbyć osobiście w jednym z naszych biur: Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole, Olsztyn. Obie strony muszą się poznać, Państwo muszą odbyć badania lekarskie i szkolenie BHP.
Pozdrawiamy
Contrain
polo 2017-03-22 10:39
zakwaterowanie no cóż,miałem pecha i trafiłem na kompletny slams gdzie z prysznica leci wiecznie zimna woda. w Pracy agencja nie ma pojęcia co się dzieje na zakładzie . co innego mówią w Polsce i co innego okazuje się na miejscu.
3
Ten typ 2017-03-23 17:51
Witam, chciałabym wiedzieć czy u was również panuja stawki wiekowe? Wybieram sie.pierwszy i chciałbym dowiedzieć sie czegos wiecej
Ple4 2017-03-24 17:18
Witam. Nie polecam przez firmę Contrain pracy w ple4 ( czyt. Sortowanie ubrań) w brabancji północnej. Szef który szarpie, drze się, wyrywa z rąk ciuchy, (usunięte przez administratora) opiekunka projektu była może raz na firmie (chyba przy podpisywaniu umowy) nie wie co się dzieje. Po. Przekroczeniu granicy (usunięte przez administratora) już nie odbiera telefonów. Po prostu jak by nie istniała. Warunki mieszkalne? Camping. Domek w którym mogą mieszkać "podobno" 6 osob ledwo mieścimy się po 3 osoby. Lodoweczka mała, pokój dla 2osob jest taki mały, że nie da rady nawet walizek zmieścić. Ledwo się miesci łóżko 2 piętrowe. Oczywiście (usunięte przez administratora) nie odpisuje ani nie oddzwania jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe. Nie można contrainowi zarzucić to że nie są wypłacalni,bo są. Lecz projekty od (usunięte przez administratora) są tragiczne i nie można liczyć na jakiekolwiek wsparcie od opiekunki projektu (usunięte przez administratora)
2
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:01 [pracodawca]
Nie, w Contrain nie obowiązują stawki wiekowe.
Zachęcamy do kontaktu z naszymi rekruterami, którzy odpowiedzą na pozostałe pytania.
Powodzenia!
Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:04 [pracodawca]
Prosimy zgłosić potencjalną awarię na mieszkaniu Koordynatorowi Operacyjnemu z Pańskiego regionu.
Bardzo nam przykro jeśli podczas rekrutacji otrzymał Pan jakąś inną informację - to nie powinno mieć miejsca. Czasem jednak się zdarza, że Klienci nas nie doinformują na temat wykonywanej pracy. Zawsze staramy się jak najwięcej dowiedzieć o konkretnym stanowisku, ale nie zawsze się to udaje w 100%. Będziemy wdzięczni za kontakt z Pańskim rekruterem i poinformowanie go o różnicach, jakie Pan zauważył. Pomoże nam to podczas rozmów z kolejnymi kandydatami.
Dziękujemy
Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:10 [pracodawca]
Przykro nam z powodu niedogodności, które Pana spotkały. Postaramy się popracować nad zgłoszonymi uwagami.
Przypominamy tylko, że podczas pobytu na projekcie Pańskim opiekunem jest Koordynator Operacyjny, do którego kontakt otrzymuje każdy pracownik w zależności od regionu, w którym pracuje. Bardzo prosimy w takich sytuacjach o kontakt z Koordynatorem, gdyż Opiekunowie projektów na co dzień obłożeni są pracą związaną z kontaktem z Klientami i zarządzaniem projektami.
Pozdrawiamy
Contrain
Ple4 2017-03-24 20:26
Dobrze lecz jak to napisaliscie, Koordynator Operacyjny był świadomy wszystkiego i też informował o tym opiekunkę projektu, lecz ta nie robiła z tym nic. Jedyna koordynatorka która była za pracownikami gdyż wiedziała co się dzieje na firmie jak i jakie jest zakwaterowanie. Opiekunka jednak za przeproszeniem miała to w...
Ple4 2017-03-24 21:24
I pragnę jeszcze dodać iż nie potrzebnie zwrot (usunięte przez administratora) było usunięte przez administratora, ponieważ było to pisane celowo aby osoby czytające opinie nie dały sobie w Polsce na rekrutacji w Łodzi przez właśnie (usunięte przez administratora) zamydlic oczu jak w ple4 się zmieniło i jak jest dobrze.
Iza 2017-03-26 11:47
Contrain Sp. z o.o. to fajna agencja, korzystałam już z ich ofert
Iwona 2017-03-27 09:18
@Iza rozumiem, że jesteś zadowolona ze współpracy z firmą. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakie według Ciebie są plusy z wyboru Contrain Sp. z o.o.
olo 2017-03-27 22:06
jak jest z rozliczeniami pit? agencja rozlicz czy przysyła pit i można się rozliczyć czy pracodawca rozlicza i zwrot zatrzymuje dla siebie?
Bierni Palacze 2017-03-27 22:22
Witam. Mam pytanie czy długo jeszcze mamy znosić smród marihuany w domu na projekcie hks metals
?Macie jasno na białym problem ale nie umiecie go rozwiazać.TO jest śmieszne tak wiemy porozmawiacie o tym z kontrahentem hehe. Ta sprawa ciągnie sie od pół roku. Czy wy nie macie za grosz szacunku dla swoich pracowników.Mozecie przyjechać do nas po regulamin zakwaterowania ,bo nam nie jest potrzebny może na innym domu się przyda.
1
Dominik 1994 2017-03-29 12:38
Hej Monika. Chciałbym się dowiedzieć czy ma Pani kontakt telefoniczny do firmy od pomidorów w Holandii. Jeśli tak to można prosić o namiary? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
pawełek 2017-03-30 05:31
ile miałeś na czysto ??? 3100 nie no ludzie po uj jechać za takie pieniądze
1
pawełek 2017-03-30 05:34
Hej czego nikt nie napisze ile wychodzi lub wychodziło mu na czysto za msc.
Wstydzicie się albo nit tam nie pracował czy co.
Inspekcja Pracy 2017-03-30 14:28
Same pytania i brak odpowiedzi.
Panowie i Panie proszę krótko zwięźle i na temat, ponieważ jest podejrzenie moderowania forum i kasowania niepochlebnych opinii !!

A więc jak ktoś pracował niech odpowie.

PO PIERWSZE:
Po przyjechaniu na miejsce jakie zastał warunki mieszkania. ( Melina grzyb i smród czy ludzkie warunki) ?? I co można zrobić jak trafi się na melinę ?.

PO DRUGIE:
Po przepracowanym miesiącu ile (średnio) wpłynęło mu na konto.
Po prostu ile na czysto tak mniej więcej wychodzi ?.

I PO TRZECIE:
Jakie są warunki pracy tzn: Czy praca nie jest ponad siły, tempo wyśrubowane do granic a człowiek jest traktowany jak pies. Czy jest ciężko ale znośnie ?.

Wiem, że są różne prace i nie można wrzucić wszystkiego do jednego worka.
Ale jak ktoś był niech odpowie na Swoim przykładzie.

Proste trzy pytania, jeśli nie będzie mataczenia czy usuwania niewygodnych postów przez moderatora.
To sądzę że na tak proste pytania znajdzie się ktoś kto odpowie.






Contrain Sp. z o.o. 2017-03-30 14:45 [pracodawca]
Informujemy, że zespół go work nie pozwala na usuwanie komentarz zgodnych z regulaminem. Odpowiedzi na Pańskie pytania są zgodne z regulaminem, więc żadnych tego typu komentarzy nie możemy usuwać :)
Pozdrawiamy
Contrain
Pablo 2017-03-31 17:12
Parę razy aplikowałem na różne stanowiska, zero odzewu....
Guliwer 2017-04-03 10:15
Zaraz zaraz podobno w Olsztynie oddział nie działa ?
Dajcie znać bo do Olsztyna mam rzut beretem a do Łodzi 300km
były pracownik 2017-04-05 23:49
no chłopie ale to dzwonić trzeba 3 razy w tygodniu przypominac się bo takich jak ty to oni mają setki powodzenia
polo 2017-04-06 21:40
za zakwaterowanie masz odracane 300 euro a warunki to tragedia,awarie zgłaszane sa ignorowane. w poprzedniej firmie płaciłem 170 euro miesiecznie za pokój i warunki miałem o niebo lepsze tak wiec . wypłata wychodzi rożnie 1075euro 1080 zalezy ile dni przepracujesz.
Kaśka 2017-04-07 13:34
A w jakiej firmie tyle placiles za pokój??
#inspekcja pracy 2017-04-08 22:02
Już z kolei 3 czy 4 projekt od tej firmy. Po pierwsze : warunki na pierwszym zakwaterowaniu było dobre. Na drugim, luksus dosłownie. Domek 3 piętrowy pokoje wielkie, salonega duży jak i kuchnia. Dwie łazienki. Różnie bywa potem camping, warunki nie najlepsze lecz da się żyć. Nie jest najgorzej. Po drugie : jeśli chodzi o wypłatę to zależy od tego jaka mamy stawkę, ile mamy godzin przepracowanych. Więc wypłata wychodzi naprawdę różna. Po trzecie : praca jest tak samo różna jak zarobki. To już nie zależy od Contrainu lecz od pracodawcy. Tak mogę odpowiedzieć na pytania.
Klara 2017-04-11 16:37
Witam.Mam pytanie do firmy Contrain.Czy jesteście Państwo zrzeszeni w NBBU lub ABBU ?
Izunia 2017-04-12 11:25
Czy Contrain potrzebuje jeszcze pracowników do zbioru truskawek? Ile tam można zarobić, może ktoś podpowiedzieć?
nono 2017-04-12 19:58
pan sobie żartuje,podstawili pana i wychwala pan slamsy nie było pana na żadnym z zakwaterowań i nie Pan pojęcia o czym pisze
1
Adam 2017-04-12 22:58
Słyszałem,że w tej firmie można zarobić nieco powyżej 1000 euro na czysto,odjac mieszkanie 360 euro i zycie 300 euro, to zostaje ok 400 euro.Czy oplaca się jechać żeby odlozyc 1700 zl?
Nico 2017-04-13 12:31
Nie opłaca sie. 300 € za kwatere to zdzierstwo...
Poldek 2017-04-23 23:13
Contrain to fajna agencja, już kilkakrotnie korzystałem z ich pośrednictwa. Zawsze było wszystko zorganizowane bez problemów, nieźle sobie zarobiłem. Niektórzy narzekają ale myślę, że jeszcze się nie zdarzyło dogodzić wszystkim.
Michał 2017-04-24 12:38
Jaki jest koszt zakwaterowania miesięcznego?
Barti 2017-05-02 11:37
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mniej więcej ile można przywieźć do Polski po 3 miesiącach pracy za pośrednictwem Contrain? Pozdrawiam
Stella 2017-05-05 10:14
Contrain po lekturze wpisów powiem tylko, że to świetna agencja.
Morni 2017-05-10 12:59
Pracowalam za pośrednictwem tej firmy juz po raz trzeci i jak do tej pory wszystko przebiegało jak powinno: legalna praca i wynagrodzenie zawsze na czas. Co do samej pracy to wszystko zalezy od tego, u kogo sie pracuje i co sie wykonuje. Wiadomo, ze nie zawsze jest lekko, ale w koncu wyjezdza sie do pracy, a nie na wakacje. ze swojej strony polecam Contrain i zapewne bede tam wracac.
Hania 2017-05-10 23:05
Contrain potrafi organizować pracę za granicą i w Polsce. Maja w swojej ofercie bardzo zróżnicowane roboty również dla kobiet. Warto z nimi współpracować szczególnie przy wyjazdach za granicę. Tam jedzie sie spokojnie.
zawiedzony 2017-05-19 08:58
widzę ze panie z biura myślą że jak będą wypisywać piękne opinie to złapią kolejnych frajerów. Odradzą prace z tą agencją.Jeżeli zależy Ci zeby zarobić to daj sobie spokój bo nie zarobisz jeszcze oszukają cię na godzinach. Panie z biura mają poważne problemy z matematyką wiec nie wezmą nawet pod uwagę twoje argumenty.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:32 [pracodawca]
Pani Klaro, nie jesteśmy z nimi zrzeszeni.
Natomiast więcej może Pani przeczytać o nas na stronie www.contrain.pl zapraszam także do zakładki z certyfikatami: http://contrain.pl/o-nas/rekomendacje-i-certyfikaty/
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:35 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną ocenę :)
Zapraszamy do zapoznawania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy: http://contrain.pl/oferty-pracy/
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:46 [pracodawca]
Oddział agencji w Olsztynie działa, jest czynny tak jak wszystkie nasze biura, w godzinach 8.00 - 16.00
Adresy wszystkich naszych biur znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Marek 2017-05-22 08:58
ja niedawno zjechałam z Holandii, praca za posrednictwem Contrain i nie mam zadnych wiekszych zastrzezen.
Zakwaterowanie bylo ok - wiadomo, ze to nie luksusowy hotel, ale nie ma na co narzekac - nie jezdzimy tam przeciez na wakacje. Z holenderskiego pracodawcy takze bylem bardzo zadowolony. Pomoc na miejscu, opieka rezydenta - to wszystko zagwarantwalo Contrain, wiec przez caly pobyt czulem sie zaupelnie bezpieczny. W sezonie wakacyjnym mam zamiar wyjechac ponownie.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:14 [pracodawca]
Proszę Pana,
godziny pracy pracowników są rozliczane z pracownikiem i pracodawcą, nadgodziny także. Czas pracy każdego z pracowników jest odnotowywany przez pracodawcę, podobnie jak dni, które przepracował. Wszystkie kwestie związane z wynagrodzeniem, także z rozliczeniem nadgodzin, są zawarte w umowie. Jeżeli w przypadku pańskiej sytuacji doszło do pomyłki proszę o przesłanie dokumentacji, szczególnie przepracowanych godzin i jeżeli nastąpiła pomyłka wyjaśnimy to z Panem.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:17 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną opinię :)

Zapraszamy oczywiście do śledzenia na bieżąco naszych ofert pracy w Polsce i za granicą http://contrain.pl/oferty-pracy/
1
Poznanianka 2017-05-22 22:47
Bardzo chciałabym wyjechać do zbioru truskawek w Limburgii. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak tam jest?Czy można zarobić jakieś dobre pieniądze?Na jaki czas jest zawarta umowa? Może są jeszcze jakieś ważne sprawy i dobrze je znać, żeby nie mieć kłopotów.
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.