Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:35 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną ocenę :)
Zapraszamy do zapoznawania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy: http://contrain.pl/oferty-pracy/
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-19 10:46 [pracodawca]
Oddział agencji w Olsztynie działa, jest czynny tak jak wszystkie nasze biura, w godzinach 8.00 - 16.00
Adresy wszystkich naszych biur znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Marek 2017-05-22 08:58
ja niedawno zjechałam z Holandii, praca za posrednictwem Contrain i nie mam zadnych wiekszych zastrzezen.
Zakwaterowanie bylo ok - wiadomo, ze to nie luksusowy hotel, ale nie ma na co narzekac - nie jezdzimy tam przeciez na wakacje. Z holenderskiego pracodawcy takze bylem bardzo zadowolony. Pomoc na miejscu, opieka rezydenta - to wszystko zagwarantwalo Contrain, wiec przez caly pobyt czulem sie zaupelnie bezpieczny. W sezonie wakacyjnym mam zamiar wyjechac ponownie.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:14 [pracodawca]
Proszę Pana,
godziny pracy pracowników są rozliczane z pracownikiem i pracodawcą, nadgodziny także. Czas pracy każdego z pracowników jest odnotowywany przez pracodawcę, podobnie jak dni, które przepracował. Wszystkie kwestie związane z wynagrodzeniem, także z rozliczeniem nadgodzin, są zawarte w umowie. Jeżeli w przypadku pańskiej sytuacji doszło do pomyłki proszę o przesłanie dokumentacji, szczególnie przepracowanych godzin i jeżeli nastąpiła pomyłka wyjaśnimy to z Panem.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-22 11:17 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną opinię :)

Zapraszamy oczywiście do śledzenia na bieżąco naszych ofert pracy w Polsce i za granicą http://contrain.pl/oferty-pracy/
1
Poznanianka 2017-05-22 22:47
Bardzo chciałabym wyjechać do zbioru truskawek w Limburgii. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak tam jest?Czy można zarobić jakieś dobre pieniądze?Na jaki czas jest zawarta umowa? Może są jeszcze jakieś ważne sprawy i dobrze je znać, żeby nie mieć kłopotów.
Contrain Sp. z o.o. 2017-05-23 15:50 [pracodawca]
Praca polega na zbiorze truskawek szklarniowych (tzw. truskawki wiszące) co nie wymaga schylania się i jest wygodniejsze dla pracownika. Umowa na rok, stawka 9,43 brutto euro/h, zakwaterowanie kontrahenta – dom.
Proszę zadzwonić pod jeden z numerów tel.: http://contrain.pl/kontakt/
Będzie Pani miała wówczas możliwość dopytania naszych rekruterów o wszystkie interesujące Panią kwestie :)
ggg 2017-05-24 20:12
Od stycznia najniższe wynagrodzenie w Contrain jest 9,55 a wszędzie dają 9,43
Maria 2017-05-25 14:48
ja rok temu byłam z Contrain na pieczarkach i w przyszłym miesiącu wybieram się jeszcze raz.
wyrabialam wiecej niz 40 godzin tygodniowo, ale nadgodziny mialam zawsze zaplacone.
Zakwaterowanie jak dla mnie bylo ok i mimo ze miałam w pokoju jeszcze jedna osobe to naprawde nie narzekam. spokojnie odlozylam tyle ile planowalam :)
Leon 2017-05-28 10:38
witam. kiedy ma sie odbyc spotkanie rekrutacyjne w Tarnobrzegu (podkarpackie) ?
1
Dla ciekawskich 2017-06-01 18:49
Czesc. Agencja placi za 40 godz tygodniowo. W zaleznosci od miesiaca jest to ok 160 godz , czyli po odjeciu mieszkania przy stawce 9,46 e brutto okolo 1200 e. Wszelkie nadgodziny sa wyplacane gdy zjezdzamy na urlop podstawa godz razy 35%. Domek wtedy nie jest odciagany. Rok temu gdy wyplacali wszystkie godz to za 200 godz wychodzilo 1550 e po odjeciu mieszkania.
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-02 08:21 [pracodawca]
Spotkanie w Tarnobrzegu odbędzie się 8 czerwca :)
Terminy nadchodzących spotkać można sprawdzać także na naszej stronie: http://contrain.pl/dla-kandydatow/terminarz-spotkan-rekrutacyjnych/
1
Leon 2017-06-02 19:19
Dzięki :-) a w jakim budynku odbędzie się to spotkanie? i o której godzinie?
1
Ola 2017-06-04 22:26
Działa :-) ul. Okopowa 14
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-05 08:32 [pracodawca]
Proszę skontaktować się pod jednym z numerów (+48 16 675 19 04 lub +48 16 676 80 02) - tam uzyska Pan odpowiedzi na wszystkie pytania odnośnie spotkania :)
ktoto 2017-06-06 20:55
spoko w łodzi to rzadko kto telefon odbiera
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-07 08:20 [pracodawca]
Nasi rekruterzy bardzo często przebywają na spotkaniach w terenie, wówczas nie zawsze są w stanie odbierać telefony. W takiej sytuacji proszę skontaktować się z innym oddziałem, wszystkie numery znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
Lub proszę napisać maila na adres rekrutacja@contrain.pl
nick 2017-06-07 08:54
Oddzial w Olsztynie dziala(dostalismy odpiwiedz i jedziemy na spotkanie w nast tygodniu)
Poznanianka 2017-06-12 08:36
Jestem zainteresowany praca przy pieczarkach i chciałbym troszkę dowiedzieć się szczegółów bezpośrednio od osób pracujacych. Ile można tam zarobić, jakie są mieszkania?
Natai85 2017-06-13 09:38
Ja pracowałam u nich przy pieczarkach 3 razy juz, w tym roku wyjezdzam po raz kolejny.
Domek zawsze byl ok, w pokoju za kazdym razem byly nas trzy. Pracowalam czasami też w soboty, ale wszystkie były platne. Z kasa to roznie, zalezy ile sobie przepracujesz, jezeli masz stawke godzinowa, musisz przeliczyc, ale ja zawsze bylam zadowolona! powodzenia!
2
Poznanianka 2017-06-20 09:19
Jestem zainteresowana pracą przy sortowaniu odzieży i mam pytanie czy można na tym zarobić? Jak przedstawia się sprawa z językiem? Czy firma robi kurs czy też trzeba znać i w jakim stopniu? Jakie mieszkania firma organizuje, da sie tam mieszkać? Dzięki za info
Hahar96 2017-06-20 22:09
Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek do Niemiec?
Hahar96 2017-06-20 22:10
Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek w Niemczech?
Alfi89 2017-06-21 09:52
Ja byłem rok temu i było spoko, w tym roku też mam zamiar wyjechać ale nie wiem jeszcze czy na salatki czy na cos innego. praca sama w sobie jest w porzadku - nie jest to jakas brudna robota czy fizycznie bardzo meczaca, a zarobic mozna naprawde ok.
1
Marta 2017-06-22 20:02
Polecam Contrain. Pracuje już trzeci rok. Jestem bardzo zadowolona????
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-23 08:09 [pracodawca]
Cieszymy się, że jest Pan zadowolony i jak najbardziej zapraszamy ponownie :)
Contrain Sp. z o.o. 2017-06-23 08:10 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywną opinię :)
Poznanianka 2017-06-23 23:24
Może mi ktoś powiedzieć czy opłaci się jechać do pracy w ogrodnictwie ? Jakie tam przeważają prace? Gdzie lepiej jechać do Niemiec czy do Holandii? Czy agencja robi przyspieszony kurs języka? A co z mieszkaniem?
Alicja 2017-06-26 11:30
hej :) ja pracowałam w szklarni w Holandii dwa lata temu i w zeszłym roku, zawsze wszystko bylo ok.
nie wymagali ode mnie znajomosci jezyka, umiem tyle tylko co musze dogadac sie po angielsku. domek tez firma zalatwia, placi sie za wynajem od doby :) :)
Ochotniczka 2017-07-05 10:15
Jak widzę Contrain ma sporo fajnych ofert. Może mi ktoś podpowie która z robót szklarniowych jest najbardziej opłacalna? Jakie mieszkania dają ludziom? Czy umowa jest podpisywana w kraju czy już w Holandii i jak z dojazdem/
Antek 2017-07-05 13:39
Wyjeżdzasz zawsze w oparciu o polska umowę, dojazd na własną rekę, ale pomagają w organizacji jakby co. Ja korzystałem raz z ich pomocy i bylo ok. W mieszkaniu 2-3 osoby, to chyba zalezy od konkretnego projektu. Ogolnie jest ok :)
1
Legalized 2017-07-07 01:00
Witam, czy pracował ktoś w fabryce sałatek w schwalmtal w niemczech? Interesuje mnie ile godzin tyg mozna wyrobic. Pozdrawiam
Antonio 2017-07-07 11:43
Spokojnie możesz sobie zrobić nadgodziny, więc to zalezy wlasciwie od Ciebie ile wypracujesz, nadgodziny mialem platne, wiec polecam
kasia 2017-07-08 08:52
a co z ubezpieczeniem jak wyglada wydawanie druku s 1
Hania 2017-07-10 10:30
Musisz mieć ubezpieczenie minimum 30 dni i na tej podstawie dostajesz druk A1 i bezpiecznie jedziesz za granicę :)
.... 2017-07-11 17:18
Sałatki Taken niemcy, ile godzin tygodniowo pracujecie? Oplaca sie jechac? Poprosze o jakies opinie osób które tam były lub są. Pozdrawiam ;-)
Poldeczek 2017-07-13 16:52
Contrain ma dużo ofert w szklarniach. Czy tam można w miarę dobrze zarobić? Jakie daja mieszkania.?
Kaśka 2017-07-19 12:00
Bardzo podoba mi się ta agencja, ta aktywność na forum !!!
Andrzej 2017-07-19 14:26
Ja tam byłem, zawsze mialem minimum 42 h przepracowane na tydzien, zazwyczaj wychodzilo jednak nieco wiecej, wiec mozna calkiem spoko sobie zarobic.
Andrzej 2017-07-19 14:27
Ja tam byłem, zawsze mialem minimum 42 h przepracowane na tydzien, zazwyczaj wychodzilo jednak nieco wiecej, wiec mozna calkiem spoko sobie zarobic.
2
... 2017-07-21 16:28
Chyba więcej w tym reklamy niż rzetelnej opini :)
1
maajk 2017-07-22 14:12
witam , praca przy produkcji salatek owocowo warzywnych ile wynosi zakwaterowanie ? pracowalem 4 miesiace i jestem zainteresowany
Terminator 2017-07-23 23:02
Słyszałem sporo dobrego o agencji i skorzystałem z ich pośrednictwa przy wyjeździe. Ja byłem zadowolony.
1
Górnik z Koszalina 2017-08-03 21:18
Praca w szklarniach jest bardzo męcząca. Na sałatkach owocowych koledze ręce wykręcało po pracy bo opowiadał że stoły do krojenia trzeba myć po kilka razy lodowatą wodą z węża, poza tym pracował w zimnym tylko w gumowych rękawiczkach bo inaczej nie idzie. Na krótko praca jak najbardziej przez tą firmę, sam pracowałem, ale na dłuższą metę to tylko ludzie bez pomysłów, perspektyw i umiejętności przy tym zostają, ogólnie szkoda zdrowia bo przez kilka lat takie zimno czy upały potrafią zabrać trochę zdrowia.
Firma sama w sobie godna polecenia, pieniądze na czas, zawsze wszystko się zgadzało-tyle zapłacone ile przepracowane, ze stawkami szału nie ma ale to fizyczna praca bez wymagań jakichś nadzwyczajnych zdolności więc i tak pieniądze jak za to dobre.
1
Koleś 2017-08-09 21:47
Podoba mi się ta agencja ponieważ mają oferty ukierunkowane na rolnictwo i przetwórstwo rolne. L
Niezadowolony 2017-08-10 19:32
Szczerze nie polecam. Oszukują na ubezpieczeniu, godzinach, nadgodzinach. Panie z księgowości nie znają podstawowych zasad matematyki. Zero kontaktu, brak jakiś śmiesznych rezydentów czyt. opiekunów czy czegoś w tym stylu. Zero informacji, wszystkiego trzeba się dopytywać to może łaskawie dostaniemy odpowiedź. Organizacja to kompletne dno. Chcesz zostać oszukany i zarobić mniej niż powinieneś? Jesteś we właściwym miejscu.
2
Contrain Sp. z o.o. 2017-08-11 12:04
Proszę Pana, jako firma działająca legalnie i zgodnie z prawem jesteśmy regularnie kontrolowali (m.in. przez Inspekcje Pracy). Nie możemy pozwalać sobie na oszustwa, o których Pan pisze, bo wiązałoby się to dla nas z poważnymi konsekwencjami. Wszystkie warunki współpracy, zatrudnienia, kwestie wynagrodzenia są przedstawiane pracownikom przed podpisaniem umowy, a oskarżenia o jakich Pan pisze są po prostu bezzasadne.

Natomiast co do drugiej kwestii, o której Pan wspomina i problemach z kontaktem: naszym pracownikom dajemy wiele możliwości kontaktu z swoim opiekunem, rezydentem czy osobą odpowiedzialną za sprawy kadrowo-płacowe. Można skontaktować się z nimi telefonicznie, mailowo lub przez portal pracowniczy. Nie zostawiamy naszych pracowników bez pomocy czy odpowiedzi.

Proszę podać kontakt do siebie (adres mailowy/numer telefonu) a wyjaśnimy wszelkie kwestie, które Pana zdaniem tego wymagają.
1
Paula 2017-08-13 08:44
Witam, pracowałam z nimi w Holandii i byłam zadowolona i z niczym nie miałam problemów.
2
Jakub77 2017-08-17 16:12
Witam,jestem zainteresowany wyjazdem z contrain,jakie są koszty wyjazdu z nimi do holandii,kwestie zarobkow i ile trzeba mieć przy sobie euro żeby się nie okazało na miejscu że nie ma się kasy na jedzenie-:)poproszę o info na proc Sierra1990@onet.pl
Poznanianka 2017-08-17 23:02
Agencja ma sporo ofert i jak zdążyłam zauważyć to całkiem fajnych. Czytam opinie i widać, że ludzie są zadowoleni z wyjazdów. Możecie podpowiedzieć co wybierać(z ogrodnictwa?
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.