Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Contrain Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 20:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 20:12:44]:
Nie rozumiem Miki. Dlaczego nie upomnisz się, że w umowie masz pracę maksymalnie 12h dziennie i 50h tygodniowo? No proszę Cię nie widzisz, że dajesz się wykorzystywać,a wystarczyłoby się powołać na umowę i złamanie jej warunków! Nie jest mi obojętny los Polaków za granicą, dlatego właśnie Wam to piszę. Ludzie nie dajcie się robić w balona - jeśli w umowie macie takie,a nie inne wytyczne to pracodawca ma obowiązek się ich trzymać!
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 20:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 20:12:44]:
Miki na Twoim miejscu bym zrobiła Contrain niezły raban o takie coś... Trzeba znać swoje prawa moi drodzy, bo poźniej ktoś taki jak Miki myśli, że ma obowiązek pracować po 320 godzin miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-04-21 09:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Mrtka.Sluchaj wiesz jak tam jest na ogorkch? jest tak tutaj masz polska umowe i to jaka to umowa na fikcyjna dlatego sa dwa kata walutowe i zlowotkowe,poniewaz jak masz spisana umowe a robia Cie w balona to mozesz ich skarzyc dlatez iz masz w umowie to ze masz dostawac jak siedzisz w domu 1,16pesji i jak ktos sie nie zna to nic nie zrobi.A tak jak wspomnialem na ogorkach jest gosc ktory tylko czeka na wywalenie was z roboty jak sie postawisz ze masz robic do 12godzin to powie pakoj manatki i do domu a pani z Contrainu nic nie wie ze my robimy po 15godnin czy to jest normalne? czyli ta kasa nie jest nam wyplacana za dodatkowe godziny dlatego holender ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak powiem bo mamy polska umowe a my jestezmy tylko wypozyczani.Tak ciezko to zrozumiec? malo tego sa doplaty teraz do zwrotu podatku do naszych Urzedow tak nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-04-22 08:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a moim zdaniem takie fora powinny być usunięte z sieci i po sprawie a kto co zrobi to tylko jego decyzja jakoś ludzie jeżdżą i pracują pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Lila - 2015-04-22 20:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A my napisaliśmy do Contrain odnośnie tych wypowiedzi - w sobotę jedziemy ale nabraliśmy przez te wpisy obaw, że zostaniemy wykorzystani/oszukani - powiem wam tak, bardzo profesjonalnie podeszli do tematu, od razu następengo dnia telefon. Pani z Contrain udzieliła nam obszernej i rzetelnej odpowiedzi i nas uspokoiła - mogą się zdarzyć tygodnie, gdzie godziny pracy będą dłuższe, ale w następnych z kolei godziny będą krótsze - są normy czasu pracy i nie mogą być one przekroczone. Ponadto są też tego regularne kontrole. Po drugie umowa o pracę jest jak najbardziej ważna i pracodawca się jej trzyma. Ważne, żeby pracować, a nie się lenić i na pewno wszystko będzie dobrze, także nie przejmujcie się tym, co tu czytacie... Coś mi się wydaje, że niektórzy ludzie chcą zniechęcic innych, albo nastawili się bardziej na wakacje a nie na pracę.
zdjecie uzytkownika
Lila - 2015-04-22 20:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A my napisaliśmy do Contrain odnośnie tych wypowiedzi - w sobotę jedziemy ale nabraliśmy przez te wpisy obaw, że zostaniemy wykorzystani/oszukani - powiem wam tak, bardzo profesjonalnie podeszli do tematu, od razu następengo dnia telefon. Pani z Contrain udzieliła nam obszernej i rzetelnej odpowiedzi i nas uspokoiła - mogą się zdarzyć tygodnie, gdzie godziny pracy będą dłuższe, ale w następnych z kolei godziny będą krótsze - są normy czasu pracy i nie mogą być one przekroczone. Ponadto są też tego regularne kontrole. Po drugie umowa o pracę jest jak najbardziej ważna i pracodawca się jej trzyma. Ważne, żeby pracować, a nie się lenić i na pewno wszystko będzie dobrze, także nie przejmujcie się tym, co tu czytacie... Coś mi się wydaje, że niektórzy ludzie chcą zniechęcic innych, albo nastawili się bardziej na wakacje a nie na pracę.
zdjecie uzytkownika
Lila - 2015-04-22 20:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A my napisaliśmy do Contrain odnośnie tych wypowiedzi - w sobotę jedziemy ale nabraliśmy przez te wpisy obaw, że zostaniemy wykorzystani/oszukani - powiem wam tak, bardzo profesjonalnie podeszli do tematu, od razu następengo dnia telefon. Pani z Contrain udzieliła nam obszernej i rzetelnej odpowiedzi i nas uspokoiła - mogą się zdarzyć tygodnie, gdzie godziny pracy będą dłuższe, ale w następnych z kolei godziny będą krótsze - są normy czasu pracy i nie mogą być one przekroczone. Ponadto są też tego regularne kontrole. Po drugie umowa o pracę jest jak najbardziej ważna i pracodawca się jej trzyma. Ważne, żeby pracować, a nie się lenić i na pewno wszystko będzie dobrze, także nie przejmujcie się tym, co tu czytacie... Coś mi się wydaje, że niektórzy ludzie chcą zniechęcic innych, albo nastawili się bardziej na wakacje a nie na pracę.
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-04-23 11:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez odnoszę takie wrażenie ze nie którzy piszą tak by nas z nie checic bo się boja ze przyjadą lepsi i będą musieli jechać do domu lud w inne miejsce a ktoś napisał ze 1/16 w czasie wolnym nie wiem jak inni ja mam 1/12 waidomo ze nie płaca za siedzenie w domu tylko za prace a co do tych opini polak jest taki ze będzie robił wszystko by inny nie zarobił pozdro
zdjecie uzytkownika
Lila - 2015-04-23 18:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokłaadnie, my też mamy 1/12 na umowie. Jedyny minus jest taki, że mieliśmy jechac 25.04, ale panie z agencji coś się pomyliły i jedziemy dopiero 28.04. Niby nic takiego, ale już był bus zarezerwowany itd, trzeba było wszystkie plany zmieniać. :/
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-04-24 09:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lila - 2015-04-23 18:23:23]:
co zrobisz ale do wyjazdu i tak dojdzie bo z czegoś musi agencja mieć zysk fakt to oczekiwanie na telefon jest stresujące no ale co zrobić pozdro
zdjecie uzytkownika
Lila - 2015-04-24 13:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzes - 2015-04-24 09:28:22]:
u nas od pierwszego spotkania iformacyjnego, przez załatwianie różnych rzeczy i oczekiwanie na wyjazd zajęło 2 miesiące z hakiem, więc i tak nie jest źle:) ostatnio trochę stresik nas łapie, ale jedziemy z pozytywnym nastawieniem i zapałame do pracy :D
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-24 19:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Paniusie z biura są zajebiste jak pięknie piszą tu chyba firma traci pracowników.Ludzie wracają do domu po trzech dniach bo normy nie wyrobili a tego nikt wam nie powie.A wakacyjne 8% od kazdego przepracowanego dnia to gdzie jest pytam sie?Ja to już zgłosiłem i kilka osób też trzeba walczyć o swoje.A co lepsze telewizja robi film o agencjach pracy za granicą i już się nimi interesują hahaha będzie ostro i głosno.
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-04-25 21:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-04-24 19:34:52]:
racja, trzeba walczyć o swoje i zapisywać sobie każdą najmniejszą rzecz, żeby później nie dać się wycykać. co do wyrabiania normy - jak się pracuje solidnie i ciężko (bo zakładam, że z takim zamiarem ludzie wyjeżdżają) to raczej nie ma z tym problemu, nieprawdaż? prawda jest taka, że trzeba się na to nastawić a nie na urlop za granicą, no proszę was. przykładowo wyjedzie taki budowlaniec, który dotąd myślał, że popieprza się przez pare godzinek, zrobi na odpie*dal i mu za to zapłacą - nic z tych rzeczy. tutaj naprawdę trzeba się nastawić na pracę, bo bez tego nie ma nawet co zaczynać, żeby nie wracać tak jak mówisz niektórzy po 3 dniach, no ludzie...
zdjecie uzytkownika
zeniu - 2015-04-28 10:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tak dokladnie popieram to panie sa mile w kraju a juz tu w NLto sami zobacza jak jest ze wszystkim.Nic nie pisze niech sie sami przekonaja jak jest a potem zapraszam na popisanie jak jest.
zdjecie uzytkownika
zeniu - 2015-04-28 10:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tak dokladnie popieram to panie sa mile w kraju a juz tu w NLto sami zobacza jak jest ze wszystkim.Nic nie pisze niech sie sami przekonaja jak jest a potem zapraszam na popisanie jak jest.
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-04-28 17:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeniu - 2015-04-28 10:36:06]:
TO NIE WIESZ ze jadac do pracy nie zawsze bedziesz pracowal 8 h dzinie lecz wiecej jezli ktos jedzie zarbic to dobrze a tak ogolnie zachecasz czy odradzasz ?a myslisz ze panie tego nie czytaja ?
zdjecie uzytkownika
bass - 2015-04-29 16:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeniu - 2015-04-28 10:36:06]:
a moze sam jestes ciekaw jak jest bo podejmujesz decyzje ?:D
zdjecie uzytkownika
Wrrrrrr - 2015-04-29 17:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hehehehehheeh...smiac mi sie poprostu chce z tych niektórych wypowiedzi....Po pierwsze skoro sadzicie ze inni ludzie pisza zle opinie tylko dlatego ze boja sie o posade to bardzo sie mylicie ,ale o tym przekonacie sie na wlasnej skórze a pozatym to po co pytacie innych ludzi na forum o opinie o contrain skoro z góry macie juz gotowa odpowiedz ??? Ludzie którzy pisza o tej firmie negatywne komentarze ,pisza prawde...Po prawie roku czasu ,wygralam z tymi oszustami sprawe w sadzie -wysokie odszkodowanie za te ich niby legalne umowy hahahahhahaa.....i niesluszne zwalnianie pracownikow z pracy....Zycze tej firmie jak najgorzej i nigdy z nimi niechce miec juz nigdy nic do czynienia ...Ludzie ktorzy daja sie oszukiwac i nie umieja łaczyc faktow czy nie potrafia czytac umow niech jada i pracuja na je...ych oszóstow z contraina hahahahahaah...pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-04-29 17:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [magda - 2015-04-20 20:08:55]:
nie znasz swoich praw hahahaahahahhaah......wez dziewczyno sie nieosmieszaj ,widac ze jestes w temacie zielona ...za granica nie masz praw masz tylko jeb...c ...pracujesz tyle ile pracodawca ci kaze inaczej wypad z firmy i przyjedzie z polski kolejny glupi
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-05-04 21:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z daleka od Contrainu !!!To jest moja opinia .Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odradzam!!!!!
zdjecie uzytkownika
bolo32 - 2015-05-06 22:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tej agencji wyjeżdżają alkoholicy, ćpuny, i brudasy. Nie chcę nikogo tutaj obrażać ale takie są fakty. Mało tam konkretnych ludzi. Wiem coś o tym pracowałem w Niemczech pół roku z tej niby Agencji.... Niby wszystko ok z wypłatami i godzinami ale zawsze gdzieś wam zachachmęcą 30,40 Euro, a to za mieszkanie a to jakieś ubezpieczenie itp. itd. Miałem 4 przeprowadzki w ciągu całego pobytu z Niemczech. W mieszkaniach brak internetu :( haa jak w średniowieczu... są mobilne pakiety ale drogie. W niektórych mieszkaniach nie ma pralek żeby zrobić pranie zasuwaj na inny domek 3 km z ciuchami, baaa o suszarce można zapomnieć, nie ma odkurzacza żeby odkurzyc mieszkania. Pan koordynator od razu po waszym przyjeździe przez jakiś miesiąc będzie się wami interesował potem będzie miał na was wy..jebane. Co jeszcze? Aaaa praca no tak, może być tak że przez 2,3 tygodnie będziecie pracować po 2 dni w tygodniu, albo będziecie na telefon jak te panie z publicznego domu. Szczerze? Odradzam!
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-05-07 09:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jedzie w sobote na ogorki do holandii
zdjecie uzytkownika
lllooo - 2015-05-11 16:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy dostane wyplate bez numeru sofi?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
Heniek12 - 2015-05-12 20:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak sobie czytam i czytam i myśle, po co znać dobrze angielski zbierając truskawki czy pieczarki itp. i wymysliłem: ludzie z językiem mają wyższe stawki i wtedy firma pośrednicząca zarabia na nas wiecej hajsu..
zdjecie uzytkownika
powiedz - 2015-05-21 11:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jest na ogorkach w holandi??? jakie mieszkania ile się zarabia
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Contrain Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert