Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Ala_85 2016-04-10 15:38:37
Jakiś czas temu były, ale tylko dla specjalistów ze znajomością języków angielski/francuski, tak to głównie mają pracę w Holandii i Niemczech. Ta praca przy sałatkach na ich stronie wygląda fajnie, znajoma polecała, bo kiedyś pracowała, ale musiała wrócić do Polski (sprawy rodzinne), ale samą pracę chwaliła, że nie jest trudna, no i kasa się zgadzała, a dziś z tym ciężko w innych agencjach.
Mirek 2016-04-10 15:46:04
Ja polecam szklarnie, dobre godziny i zarobki, a po to przecież tam jeździmy. Produkcja sałatek to bardziej babskie zajęcie, wiadomo w domach to zwykle kobiety gotują i większą wprawę mają w krojeniu, obieraniu owoców. Chociaż jak ktoś po gastronomiku to też pewnie wprawę ma... ze współpracy jestem zadowolony. Ważne, że umowa jest przed wyjazdem, kasa się zgadza i składki też są, ale wiadomo jak ktoś chce mieć płacone za leżenie, a nie robienie to narzeka...
Tomek 2016-04-10 20:56:27
Ja mam właśnie jechać przez te biuro ale sam nie wiem czy się zdecydować bo pierwszy raz bym wyjeżdżał przez te biuro.
2
Imigrantka 2016-04-11 10:03:04
witam czy ktoś pracuje/pracował przez Contrain przy jogurtach? jakie godziny jakie zarobki jak z zakwaterowaniem? czy jest to praca zmianowa? proszę o opinie będę wdzięczna
Joasia 2016-04-11 18:40:29
Chłopaka kumpel pracuje i sobie chwali, ale z tego co się orientuję to sami faceci tam pracują, bo oprócz produkcji jeżdżą wózkami widłowymi. Jak szukasz dla siebie to raczej produkcja sałatek, tam głównie kobiety, albo zbiór pieczarek. Z resztą zadzwoń do biura to na pewno Ci coś podpowiedzą. Co do zmian i godzin mówił, że jest różnie zależy od ilości pracy.
Igła 2016-04-16 13:30:52
Mnie odrzucili...
Leeds 2016-04-18 14:05:44
Dlaczego?
Marcin 2016-04-18 14:11:17
Witam. Pracuje ktoś tam jako monter maszyn rolniczych? Jakie warunki pracy? Czy na rozmowie wymagania odnośnie języka są duże?
Marcin 2016-04-18 14:26:32
Witam. Pracuje ktoś tam jako monter maszyn rolniczych? Jakie warunki pracy? Czy na rozmowie wymagania odnośnie języka są duże?
MARTA 2016-04-20 16:21:13
Pracowałam przez tą firmę,byłam na dwóch projektach,rzetelna i wypłacalna firma.Koordynatorki dziewczyny bardzo pomocne.Każdy kto chce pracować i zarobić,polecam Contrain.
32 2016-04-20 17:53:06
@kolo mój znajomy korzystał z ich usług i był całkiem zadowolony
Ksw 2016-04-29 21:54:41
Witam pracowal ktos na szklarniach w asten idzie zarobic warunki mieszkaniowe dobre?
gabii 2016-04-30 11:44:45
czy jest tu jakas dziewczyna z Przemyśla która wybiera sie w najbliższym czasie do pracy przez tą agencje?
Nie chce jechac sama bo różnie to bywa więc szukam kogoś do towarzystwa. proszę o odpowiedz.
3
Ksw 2016-05-01 00:04:09
Jak z praca na szklarniach byl ktos? Idzie zarobic?
Ola 2016-05-03 20:37:35
Ja byłam i zarobiłam, niedługo jadę znowu. (teraz mam przerwę urlopową - chrzciny dziecka, a kasa się bardzo przydała - sami rozumiecie) warunki mieszkaniowe ok. Mieszkamy w domkach campingowych, pokoje spoko, a co do syfu to chyba zależy od tego z kim mieszkasz czy sprzątasz po sobie... u nas było zawsze ok, a pracuję dość długo i jestem zadowolona. Ale jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził... Przyjeżdżały paniusie co się rezydencji spodziewały, a pracą to chyba nieskalane ręce miały...
Ksw 2016-05-04 15:03:40
Ola a na czym bylas? Masz racje karzdy po sobie posprzata to bedzie czysto a robic tez trzeba bo nikt ci za darmo nic nieda. Pozdrawiam.
Miecio 2016-05-05 14:10:15
Traktorzysta ze znajomością języka angielskiego lub niemieckiego brzmi świetnie, próbował ktoś tego?
ttt 2016-05-15 12:40:40
a jak u nich jest w szklarniach na zbiorach pomidorów lub ogórków.Czym sie dojezdza do pracy,jakie warunki na mieszkaniach ,no i jacy ludzie normalni czy patologia co ćpa i pije na okrągło??
caro 2016-05-16 13:33:29
dlaczego nie ukazal sie moj wpis???????????????
2
caro 2016-05-16 13:39:01
dlaczego nie ma mojej opiniii???????
monika 2016-05-18 16:03:31
Witam.. Jest ktoś obecnie w Holandii przez firmę Contrain?Ile wynosi opłata mieszkaniowa?Jak z pracą i wypłacalnością?
2
Olka 2016-05-18 17:32:00
Hej, nie jest to umowa śmieciowa tylko Polska umowa o pracę tymczasową - są odprowadzane składki do ZUS (na tej podstawie mamy ubezpieczenie zdrowotne zapewnione). Owszem wymagają wcześniejszego ubezpieczenia zdrowotnego zapewnionego w PL jak większość agencji - takie mają swoje wymagania. Chyba decydując się na prace nie myślicie o zasiłku... nie można też być jednocześnie zatrudnionym i zarejestrowanym w urzędzie pracy... Czyli agencja ubezpiecza od momentu podpisania umowy, ale wcześniej wymaga od kandydata by posiadał też takie ubezpieczenie zapewnione. Wygląda to na uczciwy układ :) Moja znajoma z nimi pracuje już któryś rok i jest zadowolona więc chyba wszystko ok jest.
Polska 2016-05-20 13:58:13
Witam, wyjeżdżam jutro do Niemiec do pracy przez agencje Contrain, najpierw miałem wyjechać na projekt Tacken ( głownie praca przy warzywach ale również jak i przy owocach) po podpisaniu wszystkiego jednak się okazało, że bd skierowany do firmy Go Fresh ( zajmującą się głownie owocam) gdyż jak się okazało po podpisaniu wszystkich dokumentów do projektu Tacken było wymagane prawo jazdy.

I mam takie pytanka, czy ktoś był na takim prokejcie z Contrain Poland czy ktoś ma znajomego kto tam pracował albo pracuje i ma jakieś informacje na temat tej firmy, niby wszystko wygląda spoko ładnie, ale 1 raz będe wyjeżdżał za granicę przez Agencję no i wolę się upewnić, a "nuż" może ktoś coś wie o tej firmie/wyjazdach albo zna kogoos kto troszkę o tym wie.

Jakby ktoś coś wiedział to proszę od odpowiedź, albo tutaj albo na e-maila woda.wodak@o2.pl byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :))
XY 2016-05-20 19:42:28
Cześć znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
XY 2016-05-20 19:42:44
Cześć znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
Andrzej 2016-05-30 16:03:42
Witam. Czy wyjeżdża ktoś z Poznania lub okolic do pracy do Holandii lub Niemiec w terminie 30.06.2016-01.07.2016 ?..
Andrzej 2016-05-30 19:05:57
Wyjeżdża ktoś do Niemiec lub Holandii w najbliższym czasie z Poznania lub okolic ?.
lili25 2016-06-03 16:47:48
Hej mam pytanie czy ktos wybiera sie teraz z ta agencja na projekt Harcotom??
Agencja wydaje sie byc uciwa, pytanie do osob ktora juz tam pracowaly czy mozna im zaufac czy mieszkania ok ??
2
magma 2016-06-06 22:29:35
uczciwa przynajmniej tak wynika z wpisów w internecie - a wiecie może czy zbiór i pakowanie sałaty na polu w tym roku też będzie?
mielko 2016-06-08 23:01:03
ciężko się jednak przekonać, gdy ofert pracy brak.. :)
robi77 2016-06-09 07:26:11
właśnie mam ofertę wyjazdu na sałatki do Niemiec tylko się waham jeżeli ktoś tam pracuje lub pracował z tego biura to proszę o jakieś opinie
aniap 2016-06-09 16:45:58
Czesc ja jestem z Przemyśla moj kontakt 785939780
1
Andrzej 2016-06-09 16:58:17
witam. Czy ktoś pracuje obecnie jako komisjoner magazynowy w Niemczech przez agencje Contrain ? jeśli tak to prosiłbym o jakieś szczegóły, jak to wygląda jeżeli chodzi o liczbę godzin w miesiącu,ile można zarobić, jak wyglądają warunki mieszkaniowe. A może ktoś wybiera się do Niemiec 19.06.2016 własnie jako komisjoner do Niemiec ?
rafa21 2016-06-10 14:25:09
cześć warto jechać na szklarnie konkretnie na ogórki jakie warunki mieszkaniowe proszę o opinie
mielko 2016-06-11 10:16:11
mają sporą ofertę, więc i pracowników pewnie wielu :) oprócz rozwiązań bezpośrednio związanych z zabezpieczeniem finansowej przyszłości, mogą zaproponować pomoc w uzyskaniu odszkodowań czy zabezpieczenie i finansowanie biznesu. Całkiem dobrze to się prezentuje :)
mielko 2016-06-12 22:53:41
Hej, wiadomo czy oferta na magazyniera jest jeszcze dostępna? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę, bo o taką stabilność jest teraz dość trudno, a skoro jeszcze jest wypłata terminowa, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są teraz tak popularne.
mara 2016-06-14 20:19:39
@eros al też pracowałeś na sałatkach? domyślam się że produkcja taśmowa żywności może być stresującym zajęciem. a ciekawe co z tymi szkoleniami w niemieckim sanepidzie i czy coś musze za to płacić teraz
Gisia 2016-06-17 02:10:36
A wyjezdzal ktos jako para?
szymon 2016-06-17 08:19:19
Czasem na to co się dzieje w zakładzie pracy @eros żadna agencja nie ma wpływu więc nie wiem skąd ten negatyw akurat tutaj
skorpion 2016-06-17 13:47:01
jak się pracuje przez tą firme , chodzi mi np.o tygodniówki przy 40 godzinach, i czy są godziny w pracy, czy nie ma siedzenia na domku,które prace są dobre .Bardzo proszę o opinie .
mielko 2016-06-17 14:30:16
jak wygląda teraz praca w firmie na stanowisku przy zbiorach pieczarek – możliwość odbycia szkolenia jest i wydaje mi się, że to właśnie działa na plus u nich i można spokojnie zarobić przy tym, wiec na pewno się opłaca wydaje mi się, dajcie znac jeszcze co wiecie.
damian26 2016-06-23 09:01:48
nie daja tygodniowek, umowa o prace wiec raz w miesiacu fajna wyplata. Polecam ci magazyn w niemczech rhenus- fajan praca, godzin do wyrobienia sporo, generalnie ja bylem i naprawde spoko
majka 2016-06-23 09:10:32
no i jest u nich oferta pracy jako Pracownik fizyczny – zbiór i pakowanie sałaty na polu i wydaje mi się, że to akurat jest na plus na pewno, a poza tym można zarobic tutaj do 3000 zł podobno, a to sama podstawa tylko.
Andrzej24 2016-06-23 18:40:14
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
Andrzej24 2016-06-23 18:40:40
Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o warunkach mieszkaniowych i o samej pracy ? Ile można zarobić?
pablo 2016-06-23 19:01:35
Czy jest ktos z obecnych na forum ktorzy wyjezdzali do niemiec na Magazyn jako Komisjonerzy? aplikowalem na to stanowisko bo mam dosiwadczenie w pracy na magayznie w polsce za granica nie,chcialbym sie dowiedziec jak to wyglada?
anonimo 2016-07-06 15:23:16
Wybiera się ktoś z Was w piątek do Przemyśla lub Nowego Sącza w sprawie spotkania informacyjno-rekrutującego?
mielko 2016-07-06 15:24:31
Operator wózka widłowego z językiem obcym NL jest potrzebny u nich z tego co widze tak naparwd ei to się chyba opłaca jako praca.
Rozbawiona 2016-07-14 15:11:44
O, Contrain wykupił dostęp do swojego profilu... :D Negatywy zniknęły, a zostały wpisy słodko-pierdzące. Ludzie wyjadą, to i tak zobaczą, co ich czeka :)))))))))))))))))))
2
szymon 2016-07-14 16:19:02
@mielko ogólnie ofert jest sporo, każdy chyba znajdzie coś dla siebie. Ja jestem zainteresowany pracą przy produkcji sałatek owocowych i warzywnych w Schwalmtal. Czy ktoś wie, jak ciężka jest to praca?
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.