Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Contrain Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
grzesiek061289 - 2015-04-10 13:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mariusz - 2015-04-10 12:36:23]:
czyli masz jakies doswiadczenie u nich? gdzie ? i co nie tak tam jest ?
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-04-10 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grzesiek061289-mam wrażenie że TY to jakaś pani z biura hahaha
zdjecie uzytkownika
grammy - 2015-04-10 16:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magda - 2015-04-10 08:22:46]:
ja czekałam ok. 3 tyg (prosili o cierpliwość, bo w Holandii ze względu na pogodę dopiero teraz otwierają szklarnie)
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-04-10 16:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co macie na mysli mowiac ze kradli wam z wyplaty? nie zglosiliscie tego? ja mam wyjechac przez ta agencje niedlugo, ale czytajac tutaj opinie troche sie obawiam.
zdjecie uzytkownika
grzesiek061289 - 2015-04-10 16:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest to obawa w peiwn sposob a na forach nie ma co czytac bo kazdy pisze co chce i wiem ze jezli nie zaryzykujesz to nie wiesz i nie masz niech kazdy pisze co chce ale czytajcie lepiej umowy ktore podisujecie oraz konta walutowe to podstawa a nie to ktore sie ma w pln
zdjecie uzytkownika
Ania001 - 2015-04-11 16:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam w 2014r. na wyjeździe w Holandii w wakacje razem z koleżanką, ogólnie byłam zadowolona z pracy, pracowałam przy nasionach. Zakwaterowania też były ok - domki kempingowe z łazienkami, pokojami i kuchnią. Minusem wyjazdu była pogoda, prawie cały czas lało, a więc na kempingu woda stała (warto było zabrać kalosze). Ważne, że w domkach było sucho i ok. W końcu nie pojechałam wypoczywać tylko do pracy, finansowo wyszłam na tym lepiej niż myślałam, nie było problemu z godzinami pracy tak jak piszą inni. I mam nadzieję, że w tym roku też uda mi się wyjechać, bo w ciągu roku niestety nie mam możliwości wyjechać ze względu na studia. Osobiście polecam firmę, zwłaszcza, że wszystkie formalności są załatwiane w Polsce i nie trzeba się martwić, że praca będzie na czarno tak jak w innych firmach
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-04-11 17:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja byłem na spotkaniu w Opolu wczoraj, miałem różne myśli czytając tą olbrzymią wypowiedź dotyczącą właśnie spotkania w tym mieście. Ale pomyślałem, że daleko nie mam bo niecałe 100km w 1 stronę, a jestem zdecydowany na wyjazd więc niczym nie ryzykuję jadąc na samo spotkanie. Podzielę się z Wami moimi odczuciami.
Spotkanie było w hotelu Mercure przy ul. Krakowskiej nie zgodzę się z tym, że sala była brzydka, standard hotelu raczej wysoki, sala nie była duża, ale warunki były ok. Były 3 panie, wzbudzające sympatie, uśmiechnięte, sympatyczne, chętnie odpowiadały na wszystkie pytania, nie było żadnego odhaczania na liście, ani szukania Cv jak napisał ktoś wyżej. Spotkanie było w większej grupie osób, zaczęło się od przedstawienia prezentacji firmy, warunków współpracy, pani pokazała nam też jak wyglądają zakwaterowania,co oferują i czego wymagają. Przedstawiła nam zarobki, powiedziała, że jest odciągane od wypłaty za koszty zakwaterowania i ile. Był czas na zadawanie pytań więc z niego skorzystałem i dostałem wszystkie informacje, których chciałem. Później wyprosili nas z sali tak, żeby każdy mógł porozmawiać sam z panią z firmy (rozmawiały z nami tylko 2 panie) były też testy i dostałem informację, że do końca przyszłego tygodnia będę miał odpowiedź o przebiegu rozmowy i czy mogę liczyć na jakąś ofertę. Szczerze mówiąc to byłem miło zaskoczony poziomem spotkania, po przeczytaniu tych wszystkich opinii, zobaczymy czy się odezwą i czy dostanę ofertę.
zdjecie uzytkownika
bass - 2015-04-14 09:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co trzeba ze sobą zabrać jadąc do holandii na ogorki do szklarni przez tą agencje np.śpiwór,ciuchy robocze i co jeszcze ?
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-04-15 20:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-03-25 20:08:20]:
A zna Pani jakies godne polecenia agencje, poniewaz szukam pracy zagranica, jesli polecilaby Pani jakas bardzo prosze o kontakt, z gory bardzo dziekuje -
pospiech.leszek@gmial.com
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-04-15 22:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglądają takie testy manualne na rozmowie??? i jakie pytania zadają?
zdjecie uzytkownika
grzesiek061289 - 2015-04-16 15:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asia - 2015-04-15 22:55:37]:
testy manualne u mnie wygladalo to tak plansza z patyczkami grube musisz odrzucic a reszte ulozyc zielonym jasnym do gory no i angielski bedzie sprawdzany tak mialem na pierwszej rozmowie no i oczywiscie uzasadnienie dlaczego chcesz wyjechac za granice :D takie pytanie tez bylo :D
zdjecie uzytkownika
grzesiek061289 - 2015-04-16 15:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KIKa - 2015-03-26 08:13:41]:
to nie wiesz ze krowe sie doji krowe raz na jakis czas a nie 8 h dziennie :D
zdjecie uzytkownika
grzesiek061289 - 2015-04-16 15:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sory za bledy w zdaniu hehe
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-04-16 16:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzesiek061289 - 2015-04-16 15:15:45]:
Grzesiek bardzo cwany jesteś robisz jako adwokat firmy-płacą ci za to!!!!!Udzielasz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał.Porady udzielasz jak zawodowy rezydent CONTRAINU.
zdjecie uzytkownika
grammy - 2015-04-17 10:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byl ktos w szklarni van gog na ogorkach? jakie wrazenia?
zdjecie uzytkownika
grammy - 2015-04-17 11:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bass - 2015-04-14 09:08:33]:
na wszelki wypadek mozna wziac sztucce i talerz plaski i gleboki (podobno raczej jest takie wyposazenie, ale dobrze miec w razie W). dobrze tez sobie wyrobic w NFZ karte turystyczna, jakby w razie podrozy na miejsce cos sie stalo (mozna wtedy skorzystac z lekarza).
zdjecie uzytkownika
rado - 2015-04-17 16:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grammy - 2015-04-17 11:01:44]:
lekko nie będzie,wyścig szczurów-jak się nie wyrobisz to po paru dniach możesz wylecieć,uważaj na ludzi są podstępni boją się że ktoś nowy będzie lepszy od nich i mogą już na nowy sezon nie wrócić i podłożą ci świnie.Pilnuj godzin spisuj tygodniówki,zakwaterowania tragedia-baraki.
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-04-20 13:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich tu jest racja co do tego chamostwa, na ogorkach tak jak pisza jest taki lysy tomus starszy gosc okolo 50tki kawal swini tu ci pieknie ladnie a lazi po rajkach i zbiera ogorki za ciebie i podchodzi i mowi ze to sa dobre ogorki a musi ogorek wazyc 360gram a on specjalnie ci wklada mniejsze zeby cie wkurwic wiesz zeby byla podstawa zeby wywalic. Jego ziec tam jest o imieniu jasiu on spoko gosc ale cza uwazac i na wlasciciela 2metry ma rudy piegowaty wyglada jak simpson he he a drugie to ania jest taka sprzedaje wszystkich o wszystko to jest kierowniczka to nie bedzie problemu jej poznac. Co do pracy to bedziesz robic od 6tej rano do 21szej bo tak jest na ogorkach i 2razy w tygodniu jedziesz po pracy do sklepu i to jak nie ma takiego zapierdolu,wsumie ci wychodzi 320godzin w mieciacu zarobisz 2000tysie euro ale pomnoz to tereaz to jest za dwa miesiace.Domku na lord stej sa ok nie powiem ale net jest tylko na swietlicy u turka za darmo ale drogo do sklepu masz 4kilometry.6dni robisz dzien wolnego na pranie odpoczynek browarki i spowrotem jest nawet ok tylko kapo tyle ze szok i to ze pija wszedzie do 3rano to musisz miec nerwy bo rano sie nie chce wstac.Chcesz cos wiecej wiedziec to pisz tam jest fajny koles Pawel z zona Sylwia on jezdzi busem spoko koles.
zdjecie uzytkownika
grammy - 2015-04-20 19:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 13:27:22]:
naprawde od 6-21? na umowie mamy od 40-50 godzin tygodniowo i weekendy wolne. jak tam wyglada zakwaterowanie obok szklarni? my w sobote wyjezdzamy i przynajmniej mamy zagwarantowany osobny pokoj. jak wygladaja te bungalowy? na zdjeciach faktycznie to wszystko ladnie wyglada, ale troche sie obawiam jak to bedzie w realu:)
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 19:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 13:27:22]:
Ja nie mogę z tego co czytam. Ty Miki naucz się pisać poprawnie po polsku lepiej, bo nie da się nic z Twoich wypocin zrozumieć. 'u turka za darmo ale drogo' WTF? Widać, że facet próbuje was zniechęcić, bo pewnie sam należy do takich osób, który się boi, że nowe osoby go wygryzą. Myśli chyba, że pojechał na wakacje odpoczywać i pić browary, a nie do pracy ;) Sory, ale taka prawda. Siedząc na tyłku i opieprzając się w robocie raczej nie zarobicie!
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-04-20 20:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 13:27:22]:
+ chyba nie znasz swoich praw 'Pracodawca nie może wymagać od ciebie więcej niż 12 godz. pracy dziennie lub 60 godz. tygodniowo.'
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-04-20 20:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marta mysl co chcesz ale wiemy jak jest i tyle ja ludzi chce tylko ostrzec jak jest bo potem beda w szoku wiesz,a co do wyplat sa na czas ale 320godzin w miesiacu pomysl bo sama wiesz moze jestes obojetna wobec rodakow ale ja nie.Pracuje sie we wekendy 6dni i jak zaczniesz od srody to Ci wychodzi sroda wolna a wekendy robisz do 17tej, wiec mi nie gadaj dobra.2.150euro na tyle godzin to nie kto wie co a jak sie jest w szklarni po 15godzin to sie potem majaczy przez sen o ogorkach i tej hemi,ktos kto ma alergie odrazu odradzam kochani.
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 20:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 20:12:44]:
Nie rozumiem Miki. Dlaczego nie upomnisz się, że w umowie masz pracę maksymalnie 12h dziennie i 50h tygodniowo? No proszę Cię nie widzisz, że dajesz się wykorzystywać,a wystarczyłoby się powołać na umowę i złamanie jej warunków! Nie jest mi obojętny los Polaków za granicą, dlatego właśnie Wam to piszę. Ludzie nie dajcie się robić w balona - jeśli w umowie macie takie,a nie inne wytyczne to pracodawca ma obowiązek się ich trzymać!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 20:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-04-20 20:12:44]:
Miki na Twoim miejscu bym zrobiła Contrain niezły raban o takie coś... Trzeba znać swoje prawa moi drodzy, bo poźniej ktoś taki jak Miki myśli, że ma obowiązek pracować po 320 godzin miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-04-21 09:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Mrtka.Sluchaj wiesz jak tam jest na ogorkch? jest tak tutaj masz polska umowe i to jaka to umowa na fikcyjna dlatego sa dwa kata walutowe i zlowotkowe,poniewaz jak masz spisana umowe a robia Cie w balona to mozesz ich skarzyc dlatez iz masz w umowie to ze masz dostawac jak siedzisz w domu 1,16pesji i jak ktos sie nie zna to nic nie zrobi.A tak jak wspomnialem na ogorkach jest gosc ktory tylko czeka na wywalenie was z roboty jak sie postawisz ze masz robic do 12godzin to powie pakoj manatki i do domu a pani z Contrainu nic nie wie ze my robimy po 15godnin czy to jest normalne? czyli ta kasa nie jest nam wyplacana za dodatkowe godziny dlatego holender ma to w dupie tak powiem bo mamy polska umowe a my jestezmy tylko wypozyczani.Tak ciezko to zrozumiec? malo tego sa doplaty teraz do zwrotu podatku do naszych Urzedow tak nas wyjebali.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Contrain Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie