Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Contrain Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-24 19:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Paniusie z biura są zajebiste jak pięknie piszą tu chyba firma traci pracowników.Ludzie wracają do domu po trzech dniach bo normy nie wyrobili a tego nikt wam nie powie.A wakacyjne 8% od kazdego przepracowanego dnia to gdzie jest pytam sie?Ja to już zgłosiłem i kilka osób też trzeba walczyć o swoje.A co lepsze telewizja robi film o agencjach pracy za granicą i już się nimi interesują hahaha będzie ostro i głosno.
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-04-25 21:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-04-24 19:34:52]:
racja, trzeba walczyć o swoje i zapisywać sobie każdą najmniejszą rzecz, żeby później nie dać się wycykać. co do wyrabiania normy - jak się pracuje solidnie i ciężko (bo zakładam, że z takim zamiarem ludzie wyjeżdżają) to raczej nie ma z tym problemu, nieprawdaż? prawda jest taka, że trzeba się na to nastawić a nie na urlop za granicą, no proszę was. przykładowo wyjedzie taki budowlaniec, który dotąd myślał, że popieprza się przez pare godzinek, zrobi na odpie*dal i mu za to zapłacą - nic z tych rzeczy. tutaj naprawdę trzeba się nastawić na pracę, bo bez tego nie ma nawet co zaczynać, żeby nie wracać tak jak mówisz niektórzy po 3 dniach, no ludzie...
zdjecie uzytkownika
zeniu - 2015-04-28 10:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tak dokladnie popieram to panie sa mile w kraju a juz tu w NLto sami zobacza jak jest ze wszystkim.Nic nie pisze niech sie sami przekonaja jak jest a potem zapraszam na popisanie jak jest.
zdjecie uzytkownika
zeniu - 2015-04-28 10:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tak dokladnie popieram to panie sa mile w kraju a juz tu w NLto sami zobacza jak jest ze wszystkim.Nic nie pisze niech sie sami przekonaja jak jest a potem zapraszam na popisanie jak jest.
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-04-28 17:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeniu - 2015-04-28 10:36:06]:
TO NIE WIESZ ze jadac do pracy nie zawsze bedziesz pracowal 8 h dzinie lecz wiecej jezli ktos jedzie zarbic to dobrze a tak ogolnie zachecasz czy odradzasz ?a myslisz ze panie tego nie czytaja ?
zdjecie uzytkownika
bass - 2015-04-29 16:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeniu - 2015-04-28 10:36:06]:
a moze sam jestes ciekaw jak jest bo podejmujesz decyzje ?:D
zdjecie uzytkownika
Wrrrrrr - 2015-04-29 17:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hehehehehheeh...smiac mi sie poprostu chce z tych niektórych wypowiedzi....Po pierwsze skoro sadzicie ze inni ludzie pisza zle opinie tylko dlatego ze boja sie o posade to bardzo sie mylicie ,ale o tym przekonacie sie na wlasnej skórze a pozatym to po co pytacie innych ludzi na forum o opinie o contrain skoro z góry macie juz gotowa odpowiedz ??? Ludzie którzy pisza o tej firmie negatywne komentarze ,pisza prawde...Po prawie roku czasu ,wygralam z tymi oszustami sprawe w sadzie -wysokie odszkodowanie za te ich niby legalne umowy hahahahhahaa.....i niesluszne zwalnianie pracownikow z pracy....Zycze tej firmie jak najgorzej i nigdy z nimi niechce miec juz nigdy nic do czynienia ...Ludzie ktorzy daja sie oszukiwac i nie umieja łaczyc faktow czy nie potrafia czytac umow niech jada i pracuja na je...ych oszóstow z contraina hahahahahaah...pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-04-29 17:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [magda - 2015-04-20 20:08:55]:
nie znasz swoich praw hahahaahahahhaah......wez dziewczyno sie nieosmieszaj ,widac ze jestes w temacie zielona ...za granica nie masz praw masz tylko jeb...c ...pracujesz tyle ile pracodawca ci kaze inaczej wypad z firmy i przyjedzie z polski kolejny glupi
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-05-04 21:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z daleka od Contrainu !!!To jest moja opinia .Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odradzam!!!!!
zdjecie uzytkownika
bolo32 - 2015-05-06 22:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tej agencji wyjeżdżają alkoholicy, ćpuny, i brudasy. Nie chcę nikogo tutaj obrażać ale takie są fakty. Mało tam konkretnych ludzi. Wiem coś o tym pracowałem w Niemczech pół roku z tej niby Agencji.... Niby wszystko ok z wypłatami i godzinami ale zawsze gdzieś wam zachachmęcą 30,40 Euro, a to za mieszkanie a to jakieś ubezpieczenie itp. itd. Miałem 4 przeprowadzki w ciągu całego pobytu z Niemczech. W mieszkaniach brak internetu :( haa jak w średniowieczu... są mobilne pakiety ale drogie. W niektórych mieszkaniach nie ma pralek żeby zrobić pranie zasuwaj na inny domek 3 km z ciuchami, baaa o suszarce można zapomnieć, nie ma odkurzacza żeby odkurzyc mieszkania. Pan koordynator od razu po waszym przyjeździe przez jakiś miesiąc będzie się wami interesował potem będzie miał na was wy..jebane. Co jeszcze? Aaaa praca no tak, może być tak że przez 2,3 tygodnie będziecie pracować po 2 dni w tygodniu, albo będziecie na telefon jak te panie z publicznego domu. Szczerze? Odradzam!
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-05-07 09:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jedzie w sobote na ogorki do holandii
zdjecie uzytkownika
lllooo - 2015-05-11 16:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy dostane wyplate bez numeru sofi?
zdjecie uzytkownika
Heniek12 - 2015-05-12 20:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak sobie czytam i czytam i myśle, po co znać dobrze angielski zbierając truskawki czy pieczarki itp. i wymysliłem: ludzie z językiem mają wyższe stawki i wtedy firma pośrednicząca zarabia na nas wiecej hajsu..
zdjecie uzytkownika
powiedz - 2015-05-21 11:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jest na ogorkach w holandi??? jakie mieszkania ile się zarabia
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-05-22 11:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [powiedz - 2015-05-21 11:13:48]:
mieszkania nawet ok zalezy gdzie jedziesz czy work&stay niedaleko venlo czy dalej a kasa zalezy ile godzin bedziesz miec ale na nasze to 4 tysie napewno bedzie ale moze byc i wiecej
zdjecie uzytkownika
lusia - 2015-05-22 17:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Wybieram się do Holandii na wyjazd na pory. Umowa podpisana, a jeszcze wciąż nie znam miejsca pracy, nawet nie wiem jak zamówić busa. Też tak mieliście? Poza tym na umowie nie jest napisany okres pracy, trochę mnie to niepokoi. Proszę o opinie.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-05-23 10:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lusia - 2015-05-22 17:58:43]:
busa zamowic to nie problem wpisz w google busy do holandi i ci wyskoczy wystarczy podzwonic a jezeli umowa jest juz podpisana to jest tylko kwestia czasu kiedy zadzwonia i powiedza pozdro
zdjecie uzytkownika
treb - 2015-05-23 15:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lusia ja tez wybieram sie na pory wybieram sie na pory z tej firmy a skad jestes bo ja z mazur okolice PISZA
zdjecie uzytkownika
lusia - 2015-05-23 15:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2015-05-23 10:19:01]:
nie chodzi, że nie wiem jak zamówić, ale nie wiem jakie miejsce pracy im podać -.- za tydzień mamy zacząć prace, to normalne, że nie wiemy gdzie jechać? no chyba śmieszne.
zdjecie uzytkownika
lusia - 2015-05-23 19:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też z mazur, z Giżycka. Czytając opinie troche nabrałam strachu i już nie wiem co robić. a co Ty myślisz na ten temat?
zdjecie uzytkownika
treb - 2015-05-24 11:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno szału nie będzie, agencje chcą zarobić na pracownikach to złoty sezon dla nich wyrastają jak grzyby po deszczu ja tez nie znam adresu trzeba czekać na tel., ja chyba wybieram się własnym autem, jak to sie mówi jak człowiek nie spróbuje to sie nie dowie jak tam jest
zdjecie uzytkownika
twarda - 2015-05-24 11:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lusia - 2015-05-23 19:19:02]:
Lusia miejsce pracy przyslą napewno nie stresuj się ja z tą firmą pracowałam od kwietnia wszystko było ok prcowaliśmy po 10 11 godzin dziennie cały tydzien bo tyle było pracy ale nie narzekam wiem ze kilku moich znajomych którzy pracowali ze mną tez teraz wybiera się na pory więc może się spotkacie.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lusia - 2015-05-25 10:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [treb - 2015-05-24 11:05:00]:
własnym autem? to fajnie. a może byśmy się jakoś spotkali przed wyjazdem? ja jadę z koleżanką, z którą mieszkam, to może warto byłoby się zapoznać przed wyjazdem i obgadać to troszkę? :)
też nie liczę na szał, ale może warto pojechać i zobaczyć jak będzie..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
lusia - 2015-05-25 10:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [twarda - 2015-05-24 11:59:34]:
no ja rozumiem, tylko uważam, że powinni nas bardziej o wszystkim informować. mówili najpierw, że jedziemy na 2-3 miesiące, gdybym nie zadzwoniła to bym nie wiedziała, że jednak jedziemy na 4.. a to dla mnie jest różnica. to powinno być w umowie jaki okres mamy tam pracować.. godziny mnie nie przerażają, wiadomo, że jedziemy tam do pracy, więc i czas będzie szybciej leciał. no miejmy nadzieję, że wszystko będzie okej, bo nie uśmiecha mi się wracać po paru dniach..
zdjecie uzytkownika
Massa - 2015-05-25 15:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli jedziecie na pory to pewnie do Haelen :) praca zaczyna się od poniedziłku 1 czerwca
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Contrain Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert