Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Contrain Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Miecio - 2016-03-15 15:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może mi odpowiecie w wolnej chwili chłopaki, bo pytałem o tego mobilnego rekrutera i przyznam, że nadal mnie to interesuje, więc byłoby bardzo miło wiedzieć
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-03-16 21:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ana na jak dlugo masz umowe oplaca sie mysle nad wyjazdem na szklarnie ile godzin tygodniowo idzie zarobic? Pozdrawiam.

zdjecie uzytkownika
blue - 2016-03-17 16:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Adam ja też się zastanawiam nad wyjazdem właśnie i pracą na szklarniach, więc może się okazać, że pojedziemy razem :) Fajnie, że ogarniają zakwaterowanie i na miejscu jest polski koordynator.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-03-17 21:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Blu wlasnie zakwaterowanie umowa podpisywana to podstawa mysle ze contrain jest dobra agencja.
zdjecie uzytkownika
hejka - 2016-03-18 13:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy ktoś pracował przy recyklingu
zdjecie uzytkownika
szymon - 2016-03-19 16:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
też mi się tak wydaje @Adam dużo agencji robi wałki na takich wyjazdach a oni z tego co mówili mi znajomi są uczciwi, jest umowa i szkolenia a do tego opieka z ich strony
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2016-03-21 13:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2016-03-14 15:01:34]:
Hej dasz jakis kontakt do siebie? mam pare pytań, bede wdzieczna
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2016-03-21 13:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2016-03-14 15:01:34]:
Hej dasz jakis kontakt do siebie? mam pare pytań, bede wdzieczna
zdjecie uzytkownika
pppp - 2016-03-21 13:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Mam pytanie czy ktoś pracował przy zbiorze pomidorów szklarniowych w miejscowości Asten (Holandia) ? Czy pracodawca jest wiarygodny i ile można oczekiwać wynagrodzenia tygodniowo?
zdjecie uzytkownika
pppp - 2016-03-21 13:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Mam pytanie Czy ktoś pracował przy zbiorach pomidorów szklarniowych w miejscowości Asten (Holandia)?? Jakie jest wynagrodzenie tygodniowe??
zdjecie uzytkownika
gonel - 2016-03-21 17:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szymon, a możesz powiedzieć ile z nimi współpracowałeś i czy po jakimś czasie warunki się polepszają ? Mój znajomy tak pracował i jakoś nigdy tego nie doświadczył.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-08 15:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz dać mi opinie o biurze Contrain? Mam przez nich wyjecha.
zdjecie uzytkownika
Ala_85 - 2016-04-10 15:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2016-03-08 14:34:11]:
Jakiś czas temu były, ale tylko dla specjalistów ze znajomością języków angielski/francuski, tak to głównie mają pracę w Holandii i Niemczech.
Ta praca przy sałatkach na ich stronie wygląda fajnie, znajoma polecała, bo kiedyś pracowała, ale musiała wrócić do Polski (sprawy rodzinne), ale samą pracę chwaliła, że nie jest trudna, no i kasa się zgadzała, a dziś z tym ciężko w innych agencjach.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2016-04-10 15:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja polecam szklarnie, dobre godziny i zarobki, a po to przecież tam jeździmy.
Produkcja sałatek to bardziej babskie zajęcie, wiadomo w domach to zwykle kobiety gotują i większą wprawę mają w krojeniu, obieraniu owoców. Chociaż jak ktoś po gastronomiku to też pewnie wprawę ma... ze współpracy jestem zadowolony. Ważne, że umowa jest przed wyjazdem, kasa się zgadza i składki też są, ale wiadomo jak ktoś chce mieć płacone za leżenie, a nie robienie to narzeka...
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-10 20:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam właśnie jechać przez te biuro ale sam nie wiem czy się zdecydować bo pierwszy raz bym wyjeżdżał przez te biuro.
zdjecie uzytkownika
Imigrantka - 2016-04-11 10:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś pracuje/pracował przez Contrain przy jogurtach? jakie godziny jakie zarobki jak z zakwaterowaniem? czy jest to praca zmianowa? proszę o opinie będę wdzięczna
zdjecie uzytkownika
Joasia - 2016-04-11 18:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Imigrantka - 2016-04-11 10:03:04]:
Chłopaka kumpel pracuje i sobie chwali, ale z tego co się orientuję to sami faceci tam pracują, bo oprócz produkcji jeżdżą wózkami widłowymi. Jak szukasz dla siebie to raczej produkcja sałatek, tam głównie kobiety, albo zbiór pieczarek. Z resztą zadzwoń do biura to na pewno Ci coś podpowiedzą. Co do zmian i godzin mówił, że jest różnie zależy od ilości pracy.
zdjecie uzytkownika
kicioi - 2016-04-13 03:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pppp - 2016-03-21 13:55:43]:
wtnagrodzenie jak Cntraini, jak masz godzin wiecej to i stawka wyzsza.
zdjecie uzytkownika
Igła - 2016-04-16 13:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie odrzucili...
zdjecie uzytkownika
Leeds - 2016-04-18 14:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Igła - 2016-04-16 13:30:52]:
Dlaczego?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-18 14:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje ktoś tam jako monter maszyn rolniczych? Jakie warunki pracy? Czy na rozmowie wymagania odnośnie języka są duże?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-18 14:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje ktoś tam jako monter maszyn rolniczych? Jakie warunki pracy? Czy na rozmowie wymagania odnośnie języka są duże?
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-04-18 21:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możecie powiedzieć coś o stanie i wyposażżeniu domów
zdjecie uzytkownika
MARTA - 2016-04-20 16:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez tą firmę,byłam na dwóch projektach,rzetelna i wypłacalna firma.Koordynatorki dziewczyny bardzo pomocne.Każdy kto chce pracować i zarobić,polecam Contrain.
zdjecie uzytkownika
32 - 2016-04-20 17:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kolo mój znajomy korzystał z ich usług i był całkiem zadowolony
zdjecie uzytkownika
Ksw - 2016-04-29 21:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowal ktos na szklarniach w asten idzie zarobic warunki mieszkaniowe dobre?
zdjecie uzytkownika
gabii - 2016-04-30 11:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest tu jakas dziewczyna z Przemyśla która wybiera sie w najbliższym czasie do pracy przez tą agencje?
Nie chce jechac sama bo różnie to bywa więc szukam kogoś do towarzystwa. proszę o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
Ksw - 2016-05-01 00:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z praca na szklarniach byl ktos? Idzie zarobic?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-05-03 20:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam i zarobiłam, niedługo jadę znowu. (teraz mam przerwę urlopową - chrzciny dziecka, a kasa się bardzo przydała - sami rozumiecie) warunki mieszkaniowe ok. Mieszkamy w domkach campingowych, pokoje spoko, a co do syfu to chyba zależy od tego z kim mieszkasz czy sprzątasz po sobie... u nas było zawsze ok, a pracuję dość długo i jestem zadowolona. Ale jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził... Przyjeżdżały paniusie co się rezydencji spodziewały, a pracą to chyba nieskalane ręce miały...
zdjecie uzytkownika
Ksw - 2016-05-04 15:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ola a na czym bylas? Masz racje karzdy po sobie posprzata to bedzie czysto a robic tez trzeba bo nikt ci za darmo nic nieda. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Miecio - 2016-05-05 14:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Traktorzysta ze znajomością języka angielskiego lub niemieckiego brzmi świetnie, próbował ktoś tego?
zdjecie uzytkownika
ttt - 2016-05-15 12:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak u nich jest w szklarniach na zbiorach pomidorów lub ogórków.Czym sie dojezdza do pracy,jakie warunki na mieszkaniach ,no i jacy ludzie normalni czy patologia co ćpa i pije na okrągło??
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-05-16 13:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego nie ukazal sie moj wpis???????????????
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-05-16 13:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego nie ma mojej opiniii???????
zdjecie uzytkownika
Aaa - 2016-05-16 20:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rowerami sie dojerzda troche km trzeba sie napedalowc.
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-05-17 14:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie- czy Wam tez agencja kazala sie najpierw zarejestrowac w UP zeby miec zasilek w ZUS? czy wszystkie agencje tak dzialaja? dlaczego pracodawca nie ubezpiecza? prosze o odp.
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-05-18 12:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry mialam na mysli ubezpieczenie w ZUS (czy trzeba byc ubezpieczonym w PL zeby dostac prace od agencji), bo taka informacje usyszalam, o co chodzi z ta umowa smieciowa, czy tak zatrudniaja wszystkich?
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-05-18 16:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.. Jest ktoś obecnie w Holandii przez firmę Contrain?Ile wynosi opłata mieszkaniowa?Jak z pracą i wypłacalnością?
zdjecie uzytkownika
Olka - 2016-05-18 17:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [caro - 2016-05-18 12:23:24]:
Hej,
nie jest to umowa śmieciowa tylko Polska umowa o pracę tymczasową - są odprowadzane składki do ZUS (na tej podstawie mamy ubezpieczenie zdrowotne zapewnione).
Owszem wymagają wcześniejszego ubezpieczenia zdrowotnego zapewnionego w PL jak większość agencji - takie mają swoje wymagania. Chyba decydując się na prace nie myślicie o zasiłku... nie można też być jednocześnie zatrudnionym i zarejestrowanym w urzędzie pracy...
Czyli agencja ubezpiecza od momentu podpisania umowy, ale wcześniej wymaga od kandydata by posiadał też takie ubezpieczenie zapewnione. Wygląda to na uczciwy układ :) Moja znajoma z nimi pracuje już któryś rok i jest zadowolona więc chyba wszystko ok jest.
zdjecie uzytkownika
Polska - 2016-05-20 13:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wyjeżdżam jutro do Niemiec do pracy przez agencje Contrain, najpierw miałem wyjechać na projekt Tacken ( głownie praca przy warzywach ale również jak i przy owocach) po podpisaniu wszystkiego jednak się okazało, że bd skierowany do firmy Go Fresh ( zajmującą się głownie owocam) gdyż jak się okazało po podpisaniu wszystkich dokumentów do projektu Tacken było wymagane prawo jazdy.

I mam takie pytanka, czy ktoś był na takim prokejcie z Contrain Poland czy ktoś ma znajomego kto tam pracował albo pracuje i ma jakieś informacje na temat tej firmy, niby wszystko wygląda spoko ładnie, ale 1 raz będe wyjeżdżał za granicę przez Agencję no i wolę się upewnić, a "nuż" może ktoś coś wie o tej firmie/wyjazdach albo zna kogoos kto troszkę o tym wie.

Jakby ktoś coś wiedział to proszę od odpowiedź, albo tutaj albo na e-maila woda.wodak@o2.pl byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :))
zdjecie uzytkownika
XY - 2016-05-20 19:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Polska - 2016-05-20 13:58:13]:
Cześć
znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
XY - 2016-05-20 19:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Polska - 2016-05-20 13:58:13]:
Cześć znajoma pracuje w go fresh, mówi, że spoko, praca na produkcji, 1 zmiana, ma możliwość zjazdów do domu średnio co 2-3 miechy, a dzieci w domu czekają więc to dla niej ważne. Zarabia lepiej niż w Polsce więc zadowolona. Także powodzenia :) pewnie się poznacie. Więcej kobiet jest w pracy, ale to chyba nie problem dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
Polska - 2016-05-21 08:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no jeśli chodzi o takie sprawy jak zakwaterowanie mieszkanie z kimś w pokoju wspólne pomieszczenia, praca z kobietami/mężczyznami to nie ma najmniejszego problemu. :)

Tylko po prostu chciałem się upewnić jak tam jest i co to za praca, głównie się dowiedziałem, że jest to praca przy owocach, no ale dokładnie co będę robił i do czego bd przydzielony to tego jeszcze nie wiem:)

Jedynie czego się troszkę boję do tego, że w projekcie Tacken był w pracy brygadzista Polski, a to wiadomo, że na początku byłaby dużo pomoc z niego strony i byłoby łatwiej. W Go Freshu z tego co się dowiedziałem, to brygadzisty nie ma w ogóle z tego co mi powiedziano gdyż po prostu wszyscy sobie radzą dobrze bez niego.

Reasumując to jedynie obawiam, się tego, że jeszcze nie mam podpisanej umowy bo dopiero bd miał jak koordynator przyjedzie za około tydzień do Niemiec, no i tego żeby nie było, że przyjadę na 2-3 tyg i bd kazali mi zjechać bo jak wiadomo na wyjazd do Niemiec to w Polsce lekką ręką trzeba wydać ok 1000 zł a jeśli chodzi o inne aspekty to się nimi nie zamartwiam.

Jakbyś miała jeszcze dla mnie jakieś ciekawe informację to tak jak powyżej możesz napisać na e-maila albo tak jak wczoraj odpisać poniżej na moją wiadomość..

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Kriv - 2016-05-21 16:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W poniedziałek z dziewczyną idziemy na rozmowę o pracę w Niemczech do sałatek w schwaltmtal. Robi ktoś tam lub czy pracował? Możecie powiedzieć coś więcej? Jak z wypłatą. Jak warunki ? Czemu chcą żeby własnym autem jechać? Chodzi o dojazdy do pracy czy tylko dlatego ze nie zapewniają dojazdu do niemiec?
zdjecie uzytkownika
zibi.pawel - 2016-05-23 14:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [caro - 2016-05-16 13:33:29]:
przeslij opinię na mojego mejla. :-)
zdjecie uzytkownika
bolek - 2016-05-24 16:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zibi.pawel - 2016-05-23 14:20:03]:
Witaj zadzwoń jak możesz albo podaj numer SMS pod ( usunięte przez administratora )pogadamy jedziesz do Niemca ja muszę być 31 w Schwalmtal
zdjecie uzytkownika
bolek - 2016-05-24 16:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kriv - 2016-05-21 16:27:39]:
Jedziesz do Schwalmtal sałatki zadzwoń ja tez jadę albo podaj numer SMS 787567662
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2016-05-24 19:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, mam jechać na 31 maja do pracy do Niemiec przy obieraniu owoców i warzyw do sałatek itd wiec chciał był nawiązać z kimś kontakt kto tez w tym czasie mniej więcej będzie wyjeżdzał do tej pracy. A ktoś wybiera sie na spotkanie do Przemyśla 27 maja tj piątek?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: napisze wam o moich wrazeniach po rozmowie z firma CONTRAIN Jechalam tam kupe kilometrow i naprawde oplacalo sie To sa ludzie bardzo mili bardzo dokladnie opisali przebieg pracy opowiedzieli o swojej firmie wszystko mam pokazali na laptopie nie tylko muwili o pieczarkarni w Holanii ale rowniez o innych firmach z ktorymi maja podpisana umowe.Fakt jest jeden trwalo to bardzo dlugo od godziny 9.30 do 14.30 Papierow do podpisania mase Wyslali nas rowniez do lekarza o zdolnosc Moje wrazenia sa pozytywne Jezeli ktos sie tam wybiera to nie bujcie sie warto Oczywiscie wszyscy beda mili jezeli chce z niechecic ludzi do pracy.Musze tu jeszcze powiedziec ze sa bardzo goscini.Zachecam wszystkich jezeli ktos ma ochote popracowac za granica .Wszystko wam powiedza wytlumacza i nie zbywaja ludzi jezeli zadaja jakiekolwiek pytania Pierwszy raz spotkalam sie abym miala tak dokladnie wylumaczone na tym polega ich praca i oczywiscie moja Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Jezeli sa jakiej pytania poprostu pytajcie odpowiem
Pytania: Nie mialam zadnego drudnego zadanego pytania zwykle podstawowe pytania
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-05-25 21:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
My z chłopakiem mamy jechać 14 Czerwca na magazyn do Niemiec ktoś też z was jedzie?
zdjecie uzytkownika
bolek - 2016-05-27 22:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przemek - 2016-05-24 19:48:28]:
Siema ja jadę 31 maja ze świętokrzyskiego do sałatek podaj namiary

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Contrain Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert