Contrain Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Jacek 2017-02-20 11:46
Contrain to jedna wielka tragedia!!! Odradzam !!!
4
pako 2017-02-21 12:29
Witam mam pytanie ile pobieracie za mieszkanie tygodniowo np. holandia ?????
Pako 2017-02-21 12:31
Czy był ktoś w holandi w szklarni jakieś opinie i jak z kwaterą ????proszę o jakąś odpowiedz
Contrain Sp. z o.o. 2017-02-21 12:38 [pracodawca]
Szanowny Panie
Albo pomylił Pan agencję, albo jest Pan jedną osobą, która pisze kilka komentarzy aby po prostu zaszkodzić wizerunkowi firmy.
Gdyby Pan pracował na pieczarkach to by Pan wiedział, że bez doświadczenia lub szkolenia w tej pracy nie przyjmujemy nikogo :) Tym bardziej, nie ma możliwości aby z pomidorów, ktoś przeniósł Pana na pieczarki, bo szkolenia odbywają się w Polsce przez kilka tygodni.
Nie ma tez żadnego spania na materacach, ponieważ mamy normalne łóżka w domkach.
Pozdrawiamy
Contrain
nino 2017-02-22 18:35
czy agencja żąda zaświadczenia o niekaralności?
Antyemigrant 2017-02-22 18:54
Z tego co wiem wakacyjne jak urlopowe jest w prawie holenderskim. No ale Państwo omijacie tom prawo podpisując umowę Polską na miejscu. Każdy pracownik pracujący w Hoaldni ma to odkaladane więc gdzieś kasa idzie tylko nie do pracownika
1
Poznanianka 2017-02-22 23:01
Pracowałem z firmą Contrain kilkakrotnie i zawsze było wszystko ok. Kasa, mieszkanie i dojazdy do pracy.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-02-23 10:27 [pracodawca]
@nino
Przy niektórych projektach nasi Klienci oczekują zaświadczenia, aczkolwiek nie przy wszystkich.

Pozdrawiamy
zawiedziony 2017-02-24 15:46
ciężko jest wyjechać przez ta agencje. już 4 miesiąc czekam na telefon,osobiście tez dzwoniłem pytając o prace i nie wiem czy jest sens czekać .
obserwatorka 2017-02-26 22:28
Wiatm.Odniose sie do podejscia waszego do 'uzależnionych pracowników 'od używek.Podam przykład ;pewien typ na projekcie hks metals w Amersfoort pali marihuane w pokoju chodzi pod wpływem tego środka do pracy.Reakcja opiekunki projektu żadna biuro w Poznaniu , Łodzi powiadomione bez -efektu.Czyli jaki z tego morał; JESLI PRZYNOSISZ PIENIADZE FIRMIE I KONTRAHENT JEST Z CIEBIE ZADOWOLONY TO MASZ PRAWO WSZYSTKO ROBIC.;WOLNA AMERYKANKA'.pozdrawiam
4
Contrain Sp. z o.o. 2017-02-27 10:15 [pracodawca]
Na polskich umowach są odkładane dodatki urlopowe. Wysokość dodatków urlopowych jest uzależniona od tego, w jakim modelu pracownik pracuje. Te dodatki zawsze wypłacamy.
Pan natomiast wspominał o wakacyjnym, które jest należne w umowach holenderskich i jest rozliczane jeszcze inaczej.

Pozdrawiamy
Iwona 2017-02-27 13:44
Dziś mieliście możliwość spotkania się z przedstawicielami firmy w Wadowicach. Czy ktoś z Was skorzystał z tej okazji? Jakie macie wrażenia?
sara była pracownica 2017-02-28 11:55
Witam daj sobie spokój szkoda nerwów .Ja robiłam zdjecia na typa ze pali marihuane w domu i opiekun jeszcze chciał mnie zwolnic ze niby robie zła atmosfere -chore. W contrainie to sie chyba go boją bo jak jest na 'głodzie' od marihuany to chodzi ' napompowany' hehe
Może coś wiedzieć 2017-02-28 12:57
Pragnę zwrócić uwagę na sterowanie postem. Ludzie którzy pracują w Holandii, kończą pracę minimum o 17 raczej 18. Większość postów jest działaniem marketingowym.
Iwona 2017-03-01 10:25
@może coś wiedzieć
Jestem redaktorem firmy i mam za zadanie pomóc Wam uzyskać jak najwięcej informacji na temat firmy Contrain Sp. z o.o. Oczywiście, masz prawo do swojej opinii, ale zauważ, iż wypowiadają się również osoby czekające na rozpoczęcie pracy. Masz bezpośrednie doświadczenia z pracy za pośrednictwem firmy?
nico 2017-03-01 16:28
czy agencja daje roczny kontrakt i można np po 3 miesiącach zjechać na 2tyg, urlopu czy też dostaje umowę na 3 miesiące wracam i po tygodniu czy dwóch znów podpisuje umowę i mogę wyjechać ?
monika 2017-03-01 16:32
hej wyjeżdża ktoś może teraz do sałatek do Niemiec lub na pomidory i paprykę do Holandii?
mikołaj 2017-03-01 19:14
czy do sałatek w Niemczech potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności? czy długo czeka się na zatrudnienie?
Iwona 2017-03-02 08:51
@monika planujesz wyjazd za granicę za pośrednictwem tej agencji? Co możesz nam opowiedzieć o tym jak wygląda współpraca z firmą Contrain Sp. z o.o.?
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-02 09:00 [pracodawca]
@Nico

Pierwszą umowę, jeszcze przed wyjazdem, podpisujemy najczęściej na dłuższy okres - około rok. Gdy pracownik zaczyna pracować umowa jest uaktualniana, a po zjeździe z projektu następuje ponowna aktualizacja.
Iwona 2017-03-02 09:18
Osobom myślących nad pracą za pośrednictwem firmy Contrain Sp. z o.o. polecam zapoznanie się z filmami pokazującymi pracę za granicą. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,15241,0,0,nasi-pracownicy
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-02 10:01 [pracodawca]
Na to zlecenie nie trzeba posiadać zaświadczenia. Przybliżony czas startu projektu przedstawi Panu rekruter podczas rozmowy.
Iwona 2017-03-02 10:20
Zachęcam również do śledzenia aktualnych ofert pracy firmy Contrain Sp. z o.o.. Znajdziecie je klikając w link zamieszony w zakładce http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,15241,0,0,oferty_pracy
Znajoma 2017-03-06 22:00
Witam mam pytanie czy moj znajomy mając 56 lat i pobierając rentę chorobowa ( problem z cholesterolem ) z możliwością wykonywania pracy zawodowej ,może liczyć na wyjazd z waszą firma?Jest osoba w pełni sprawna.pozdr
Iwona 2017-03-07 09:32
@Poznanianka 2017-02-22 23:01 rozumiem, że jesteś zadowolony z usług Contrain. Bardzo chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak oceniasz współpracę z firmą. Od dawna pracujesz za ich pośrednictwem?
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-08 10:18 [pracodawca]
Prosimy czytać ze zrozumieniem - napisaliśmy, że zgodnie z polskim prawem wypłacamy dodatek urlopowy.
Pozdrawiamy :)
Iwona 2017-03-08 10:47
Śledzicie informacje na fb firmy? Dziś przedstawiciele Contrain spotkają się z Wami w UP w Wałczu o godz 10:00, a jutro czas na Lesko. Chętnie usłyszmy o Waszych wrażeniach z tych spotkań.
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-08 11:23 [pracodawca]
Najlepiej będzie jeśli osoba zainteresowana wyśle swoją aplikację na stronie www.contrain.pl i wówczas rekruter się skontaktuje aby odpowiedzieć na wszystkie pytania.
Pozdrawiamy
Iwona 2017-03-08 13:04
@inna EMI proszę również o zachowanie kultury wypowiedzi. Będziemy wdzięczni za wpisy merytoryczne i nie zawierające wulgaryzmów.
Dżonson 2017-03-11 13:31
Ktoś pytał o zakwaterowanie w Holandii? Zakwaterowanie jest 50/50. Raz trafisz domek dość świeży ze wszystkim co potrzebne do normalnego życia i człowiek się tam czuję normalnie. A drugi raz trafisz na jakąś ruderę gdzie każdego dnia po pracy przychodzisz i tylko się denerwujesz bo brak internetu, bo brak cywilizowanych warunków mieszkalnych, albo patologia wśród współlokatorów bije aż nadto. Więc tak jak napisałem płacisz tyle samo, a trafiasz w skrajnie różne warunki. Contrain ma to gdzieś, bo załatwia robotę i upycha ludzi bo z zakwaterowania też czerpie przecież profity i tyle.
1
ola 2017-03-12 18:44
hey czy ktoś pracował na ogórkach u ""van lipcinga "" nieopodal horst . w kwietniu mam tam zacząć prace i chciałbym coś sie o tym pracodawcy dowiedzieć .pozdrawiam
anna 2017-03-13 20:20
Dodzwonic sie do Lodzi, graniczy z cudem,a jak juz sie dodzwonilam to jakas pani anita mnie splawa. ciagle mowi o stronie internetowej a ja chcialam zapytac o stawki i zakawaterowanie.nie bede juz tam dzwonic bo ta pani jest arogancka i niemila
Natalia 2017-03-15 17:31
Super agencja, fajnie że mają tak dużo nowych ofert pracy.
1
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-17 12:05 [pracodawca]
Rozumiemy Pani sytuację ale prosimy o wyrozumiałość w stosunku do naszych rekruterów, którzy teraz odbierają setki takich telefonów dziennie. Pani Anita odsyła Panią na stronę internetową, bo tam znajdują się stawki wypisane przy każdym ogłoszeniu. Jeśli ma Pani pytania odnośnie zakwaterowania i współpracy na wszystko odpowiemy podczas rozmowy rekrutacyjnej, po wysłaniu aplikacji.
Zachęcamy do aplikowania na stanowisko przy zbiorze szparagów, akurat mamy nabór :)

Pozdrawiamy
Contrain
lkmn 2017-03-17 15:23
Pytanie: Prowadzicie rekrutacje na odległość tzn. przez skype ewentualnie inny komunikator czy tylko i wyłącznie po przez bezpośrednie pojawienie się w biurze ,dziękuje pozdrawiam.
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-22 10:07 [pracodawca]
Pierwsza rozmowa z rekruterem jest telefoniczna. Już wtedy można zadać wszystkie pytania i upewnić się, czy oferta jest interesująca. Rekruter również zadaje niezbędne pytania aby zapewnić jak najwyższe prawdopodobieństwo podpisania umowy. Jednak samo podpisanie umowy musi się już odbyć osobiście w jednym z naszych biur: Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole, Olsztyn. Obie strony muszą się poznać, Państwo muszą odbyć badania lekarskie i szkolenie BHP.
Pozdrawiamy
Contrain
polo 2017-03-22 10:39
zakwaterowanie no cóż,miałem pecha i trafiłem na kompletny slams gdzie z prysznica leci wiecznie zimna woda. w Pracy agencja nie ma pojęcia co się dzieje na zakładzie . co innego mówią w Polsce i co innego okazuje się na miejscu.
1
Ten typ 2017-03-23 17:51
Witam, chciałabym wiedzieć czy u was również panuja stawki wiekowe? Wybieram sie.pierwszy i chciałbym dowiedzieć sie czegos wiecej
Ple4 2017-03-24 17:18
Witam. Nie polecam przez firmę Contrain pracy w ple4 ( czyt. Sortowanie ubrań) w brabancji północnej. Szef który szarpie, drze się, wyrywa z rąk ciuchy, (usunięte przez administratora) opiekunka projektu była może raz na firmie (chyba przy podpisywaniu umowy) nie wie co się dzieje. Po. Przekroczeniu granicy (usunięte przez administratora) już nie odbiera telefonów. Po prostu jak by nie istniała. Warunki mieszkalne? Camping. Domek w którym mogą mieszkać "podobno" 6 osob ledwo mieścimy się po 3 osoby. Lodoweczka mała, pokój dla 2osob jest taki mały, że nie da rady nawet walizek zmieścić. Ledwo się miesci łóżko 2 piętrowe. Oczywiście (usunięte przez administratora) nie odpisuje ani nie oddzwania jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe. Nie można contrainowi zarzucić to że nie są wypłacalni,bo są. Lecz projekty od (usunięte przez administratora) są tragiczne i nie można liczyć na jakiekolwiek wsparcie od opiekunki projektu (usunięte przez administratora)
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:01 [pracodawca]
Nie, w Contrain nie obowiązują stawki wiekowe.
Zachęcamy do kontaktu z naszymi rekruterami, którzy odpowiedzą na pozostałe pytania.
Powodzenia!
Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:04 [pracodawca]
Prosimy zgłosić potencjalną awarię na mieszkaniu Koordynatorowi Operacyjnemu z Pańskiego regionu.
Bardzo nam przykro jeśli podczas rekrutacji otrzymał Pan jakąś inną informację - to nie powinno mieć miejsca. Czasem jednak się zdarza, że Klienci nas nie doinformują na temat wykonywanej pracy. Zawsze staramy się jak najwięcej dowiedzieć o konkretnym stanowisku, ale nie zawsze się to udaje w 100%. Będziemy wdzięczni za kontakt z Pańskim rekruterem i poinformowanie go o różnicach, jakie Pan zauważył. Pomoże nam to podczas rozmów z kolejnymi kandydatami.
Dziękujemy
Contrain
Contrain Sp. z o.o. 2017-03-24 19:10 [pracodawca]
Przykro nam z powodu niedogodności, które Pana spotkały. Postaramy się popracować nad zgłoszonymi uwagami.
Przypominamy tylko, że podczas pobytu na projekcie Pańskim opiekunem jest Koordynator Operacyjny, do którego kontakt otrzymuje każdy pracownik w zależności od regionu, w którym pracuje. Bardzo prosimy w takich sytuacjach o kontakt z Koordynatorem, gdyż Opiekunowie projektów na co dzień obłożeni są pracą związaną z kontaktem z Klientami i zarządzaniem projektami.
Pozdrawiamy
Contrain
Ple4 2017-03-24 20:26
Dobrze lecz jak to napisaliscie, Koordynator Operacyjny był świadomy wszystkiego i też informował o tym opiekunkę projektu, lecz ta nie robiła z tym nic. Jedyna koordynatorka która była za pracownikami gdyż wiedziała co się dzieje na firmie jak i jakie jest zakwaterowanie. Opiekunka jednak za przeproszeniem miała to w...
Ple4 2017-03-24 21:24
I pragnę jeszcze dodać iż nie potrzebnie zwrot (usunięte przez administratora) było usunięte przez administratora, ponieważ było to pisane celowo aby osoby czytające opinie nie dały sobie w Polsce na rekrutacji w Łodzi przez właśnie (usunięte przez administratora) zamydlic oczu jak w ple4 się zmieniło i jak jest dobrze.
Iza 2017-03-26 11:47
Contrain Sp. z o.o. to fajna agencja, korzystałam już z ich ofert
Iwona 2017-03-27 09:18
@Iza rozumiem, że jesteś zadowolona ze współpracy z firmą. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakie według Ciebie są plusy z wyboru Contrain Sp. z o.o.
pracownik 2017-03-27 22:01
ta agencja to jeden wielki bałagan,w Polsce nie mają pojęcia na co kierują ludzi a koordynatorzy za granicą mówią coś zupełnie innego, umowa mówi o potrącaniu za ten szlams z pensji ale agencja wpadła na nowy głupi i nie zgodny z prawem pomysł żeby im udostępnić numery kart żeby mogli po przelewie pensji na konto mając do niego dostęp odtrącić sobie kasę za hotel kłamiąc że tak prawo się zmieniło o tuż dzwoniąc do odpowiednich osób znających prawo okazało się że agencja coś kręci. Jeden wielki bałagan. Jeśli wprowadza się jakieś zasady i podpisaliśmy umowy na tamtych zasadach to zmiana i takie robienie z ludzi głupich jest łamaniem prawa.jeden wielki bałagan próbują się wykazać bo pracodawcy u których załatwiają ludziom prace nie liczą się z nimi. Nikomu nie podobają się głupie pomysły agencji. Wszędzie w Niemczech innych agencjach dostaję się do ręki rozpiskę godzin za co zostało odtrącone ile, ile ma się nadgodzin godzin nocnych urlopów ta agencja ma bałagan ludziom ciągle brakuje godzin a o jakim kol wiek pasku czy rozpisce możesz pomarzyć, jeden wielki bałagan za nadgodziny i tak nie zapłacą i zawsze będziesz na minusie.
1
olo 2017-03-27 22:06
jak jest z rozliczeniami pit? agencja rozlicz czy przysyła pit i można się rozliczyć czy pracodawca rozlicza i zwrot zatrzymuje dla siebie?
Bierni Palacze 2017-03-27 22:22
Witam. Mam pytanie czy długo jeszcze mamy znosić smród marihuany w domu na projekcie hks metals
?Macie jasno na białym problem ale nie umiecie go rozwiazać.TO jest śmieszne tak wiemy porozmawiacie o tym z kontrahentem hehe. Ta sprawa ciągnie sie od pół roku. Czy wy nie macie za grosz szacunku dla swoich pracowników.Mozecie przyjechać do nas po regulamin zakwaterowania ,bo nam nie jest potrzebny może na innym domu się przyda.
kolo 2017-03-27 22:48
jeśli ktos pyta o dojazd,czy deszcz śnieg czy wiatr jedziesz 9 km,w agencji powiedzą ci mniej, z jednego miasta w którym mieszkasz do do drugiego w którym jest zakład rowerem, nie licz na to że jak ktoś ma auto to cie weźmie a jak już to drogo sobie policzy ze nie opłaca ci się,agencja nie zwróci na nich nie licz,choć jest takie prawo że jak jeździsz rowerem to jesteś eko i powinieneś mieć wypłacane 75 euro z tego tytułu miesięcznie ale o tym zapomnij. Na zakładzie musisz radzić sobie sam,nie licz na szawke na buty chyba ze sam kupisz kłutkę i coś sobie wykombinujesz . żeby dostać wejściówkę na zakład musisz się prosić i przez miesi ac albo dłużej czekać nieraz i godzinę czy dwie przed zakładem aż może ktoś wyjdzie i cię wpuści. Na agencje nie licz zakład ma ich gdzieś. brygadziści polscy nie istnieją to zwykli pracownicy którzy wkurzają się że mają kopę własnej roboty nie mają czasu a agencja jak ich nazywa brygadzistami to niech im za to płaci, I jeszcze jakieś głupie pomysły z udostępnianiem numerów kart jakby nie można było normalnie jak zawsze
1
Zostaw swoją opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.