Jak działa tarcza antykryzysowa w BRW, każdy wie, co prezes mówił w mediach. A prawda jest taka, że wziął kasę, a jak ją dostał to pozwalniał pracowników. Brawo tak się robi biznes po Polsku. Najlepsze jest to, kieszenie takim ..... napchał każdy kto płacił w tym kraju podatki. Dziękujemy, my zwolnieni!!! Mam nadzieję,że już niedługo nikt nie będzie chciał u was więcej pracować.
Mało wiarygodna firma. Inkasują pieniadze a potem klienta wodzą za nos . deklaruja realizację zamówienia 5 dni w opcji osobistego odbioru towaru a w rzeczywistości trwa to dużo dłużej ! Zdecydowanie nie polecam tym bardziej że w przypadku wyboru opcji z dostawą pracownicy dodatkowo wymuszja dopłaty za dostawę Sugerując ze mebel trzeba rozebrać bo nie wejdzie przez drzwi co nie jest prawdą bo szrokość drzi mam 80cm i na karcie produktu jest zapis że wymagana szerokość powinna mieć 80cm . zapłaciłem dodatkowo 150 zł
Pytanie W dniu 26.03.2020 r TRAX-BRW Sp.z.o.o. rozwiązał ze mną umowę o prace, sugerując się z niekorzystnych dla rynku meblowego zmian , jakie zaszły w ostatnich miesiącach w gospodarce spowodowanych pandemii koronawirusa .Dostałem wypowiedzenie 3 miesięczne,dodaje ze miałem umowę na czas nieokreślony pracując ponad 20 lat. Chciał bym się dowiedzieć, czy jak by Firma z korzysta w wsparcia Rządowego z tzw.tarczy antykryzysowej może cofnąć mi wypowiedzenie? Czy jest to niemożliwe .Z poważaniem proszę o odp .
koniecznościowy dokonania panu wypowiedzenia umowy o prace wynika z niekorzystnych dla rynku meblowego zmian, jakie zaszły w ostatnich miesiącach w gospodarce krajowej i światowej spowodowanych rozprzestrzenieniem się padami korona wirusa oraz związane z tym zakazy i ograniczenia wprowadzone przez władze państwowe mające bezpośredni wpływ na prowadzenie działalności gospodarczej. Jedna z konsekwencji aktualnego stanu gospodarki jest postępujący spadek zamówień na produkty meblowe , których producentem jest pracodawca , Powyższa sytuacja determinuje pracodawce do redukcji zatrudnienia , jakość i wydajność dyspozycyjność absencja , posiadanie kwalifikacyjne ,PRACUJĄC 22 LAT !!! TERAZ NA RAZ MI TEGO BRAKŁO ??????????
Każdy zwolniony w ostatnim czasie z BRW dostaje takie "systemowe" uzasadnienie, proszę sobie nie brać tego do serca.
Dostaliśmy zawiadomienia o zamierzeniach grupowych zwolnień od dwóch firm z powiatu biłgorajskiego: Black Red White SA - 1500 osób i Meble Black Red White sp. z o.o., która chce zwolnić 400 osób od kwietnia do grudnia tego roku – mówi Andrzej Pruszkowski, dyrektor Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Lublinie.
Sytuacja jest trudna i trudno jest podjąć dobrą decyzję. Każdemu wydaje się, że powinno być tak jak on uważa.
Z jednej strony racja - w dzisiejszych czasach każdy jest najmądrzejszy i każdy by najchętniej powiedział co robić, ale nie w tym sęk. Pracuje w jednym z mniejszych salonów w sieci. Do pracy chodzę normalnie (póki co) od początku epidemii. Przez pierwszy tydzień nie mieliśmy dostępu do jakichkolwiek środków czystości za wyjątkiem mydła (chyba kupionego za prywatne pieniądze kierownika) po tygodniu przysłali nam rękawiczki i płyn ALE. Najlepiej nie używaj bo się skończą a jak się skończą to nie doślą bo jest obrzydział! Tak wiec płyn do dezynfekcji każdy ma swój, ja tez przynoszę swoje rękawiczki bo nie będę narażała siebie nosząc jedna rękawiczkę przez cały dzień ! Tu chodzi o takie ludzikie podejście zwłaszcza w tych trudnych czasach do pracownika. Prezes udziela wywiadu ze chce obniżać pensje bo liczy się kasa w kasie, na FB i Instagramie czyszczą komentarze i zostawiają same na których ktoś zachwyca się kubeczkiem czy krzesełkiem a prawda jest taka ze w tej firmie zawsze liczyła się KASA a nie człowiek i takie trudne czasy jak pandemia niestety potwierdzają regule. I o to w tym wszystkim chodzi
Po zwolnieniu z tej firmy ci ludzie nadal mnie prześladowali. Namierzali mój telefon i jeździli za mną po mieście poto by sprawdzać mój wyraz twarzy...Kiedy byłem w supermarkecie to te osoby z firmy jechały za mną i gdy coś kupowałem to oni zakradali się mi za plecami żeby mnie podejżeć z zaskoczenia. To wszystko działo się wielokrotnie gdy już tam nie pracowałem. Wlaźiówka, Bednarzówka i księgówka prześladowały mnie poprzez namierzanie mojej lokalizacji na mieście.
Może jak zamknąć sklep na brukowej to dla wszystkich pracowników A nie zostawienie obsługi jak by było to wojsko i narażać ludzi na zarażenia się wirusem chyba meble w tej chwili nie sa artykulem pierwszej potrzeby weźcie przykład z konkurencji
Zgadzam się ! Tak się stara BRW porównywać z konkurencyjnym sklepem na A, a w przypadku zagrożenia zdrowia pracowników i klientów pokazują jak bardzo liczą się tylko pieniążki. Ukrywanie niewygodnych komentarzy na FB, pracownicy bez podstawowych środków czystości, tłumy w sklepach mniejszych poniżej 2000 m2. Niby w procedurze mówią ze nie odmówią urlopu a odmawiają ! Żart
Kogo podaluscie do sądu o molestowanie co czy może to was ktoś podał.
zapraszamy do sądu ciekawych. Na mieście i tak wszyscy wiedzą o kogo chodzi, to niech to teraz będzie potwierdzone urzędowo.
A kogo to obchodzi że będzie sprawa w sądzie i tak mają was za głupich że każdego poinfooemujecie o wszystkim czy molestujecie czy kradniecie pieniądze bez sądu tej sprawy nikt wam nie rozwiąże a i tak wiadomo kto to jest sonda.
A kiedy ta sprawa w sądzie będzie bo nie było podane może podasz konkretny termin sygnatury sądowe I C 284/19.
A tak naprawdę to dopóki sąd czy prokuratura nie weźmie na rozmowę to wy sami nic nie możecie zrobić i tym samym nic nie osiągnięcie rozpowiadaniem o sprawach sądowych nauczcie się porządku i szacunku do samych siebie a potem będziecie szanować kogoś.
Nie umiecie dać szansy wykazania się czymś tym pracownikom którzy zostali może czas najwyższy od tego zacząć może firma odzyskała by dobre mienie wam powiedzieć a wy i tak swoje czas przestać myśleć o glupotach a zacząć słychać ludzi którym chociaż trochę zależy na tej firmie bo jak nie będzie komuś zależalo to wam tym bardziej nie będzie zależeć na firmie dobrze się zastanówcie do póki jeszcze nie jest zapozno na co kolwiek zacznijcie ratować to co wam zostało bo nie długo i tego nie będzie nie będzie szan na odzyskanie czego kolwiek jeżeli nie chcecie do tego dopuścić to przejrzyjcie na oczy co dzieje się z tą firmą i w jakim świetle jest stawiana i wy razem z tą firmą.
Jeśli wy sami nie wyrobicie sobie dobrego zdania na temat firmy to nikt za was tego nie zrobi macie złe zdanie na temat firmy zapamientajcie sobie dobrze wam radzę bo bendzie naprawdę źle jak dojdzie do rozpadu firmy.
To nie ludzie do was przychodzą żeby zapytać o w firmie słychać tylko wy chodzicie do ludzi i ich o wszystkim informujecie to nie ludzie zwas wyciągają każdą informację to wy sami ich informujecie przekazujecie coś co nikt nie powinien wiedzieć co dzieje się w firmie nauczcie się zachowywać tajemnicę służbową bo tego za was nik nie zrobi jak sami tego nie zrobicie.
Jak sami podaliscie imię osoby na mieście to każdy wie jesteście beznadziejni sami pod sobą dołki kopiecie i nie długo w nie wpadniecie nie jesteście kompetentnymi pracownikami nie umiecie trzymać jeziora za zębami tylko sami rozpowiadacie wszystko do okola a nikt do was nie chodzi po informacje tylko wy idziecie do ludzi i mówicie co się dzieje w tej firmie.
Kolego a może to kolejna ustawka sądu z wrabianiem kogoś przez pociotke trójkolorowego rudzielca? Sądy są jego to los ofiary marny. Zaznaczam jeśli w wersji oszczerczej.
Poraża mnie ilość wypowiedzi bez znaków interpunkcyjnych, w ogóle bez niczego. Pisane pewnie w alejce za sofami, szybko, na telefonie. W ogóle nie idzie zrozumieć sensu wypowiedzi, chcesz być zrozumiany, to używaj interpunkcji i w miarę poprawnej pisowni.
Czego nie możesz zrozumieć z moich wypowiedzi ? Czystość językową jest wobec problemów tu poruszanych, co najmniej drugoplanowa. Dla przykładu jeden Pan ostatnio tu pytał, czy komuś coś wiadomo na temat osoby z firmy, która na skutek złych warunków pracy popełniła samobójstwo. Jakie znaczenia wobec takiego faktu mają przecinki lub ich brak ?
Nie polecam ten sklep to porażka zamówiłam narożnik fakt czas realizacji zamówienia ok. Narożnik przyszedł bez części do montażu i bez instrukcji i z rozerwana tapicerka bez nóżek pojechalismy do sklepu z reklamacją tam ze w ciągu 2 tyg przysla potrzebne rzeczy a w ciągu 3 tyg przyjedzie tapicer po ok tygodniu przyszły części czyli śrubki blaszki ale bez nóżek! Kolejny raz wizyta w sklepie i rzadanie zwrotu pieniędzy oni na to że ciężko będzie o zwrot pieniędzy co najwyżej wymiana na nowy ok. Po kilku dniach przyszły nóżki ale za mało! Tego już było za wiele kolejna wizyta i tam pani poinformowała nas ze ma dla nas rozwiązanie i że wymienia narożnik i złoża nam na miejscu. Ok po 2 dniach wszystko przyszło i jest ok. Podsumowując nie polecam tego sklepu chyba że chcecie stracić nerwy i zdrowie.
Takie opinie, to na innej stronie Aniu. Aż taka nuda w życiu, że szukasz forum do wylania żali. Ludzie tu szukają opinii o pracodawcy, warunkach pracy, a nie gorzkich żali klientów. Na google się wyładuj. Nie zaśmiecaj forum, komentarzem nie dotyczącym tematu.
Jaka jest kultura pracy w Black Red White S.A.? Obowiązuje typowy dress code?
Tak, pracownicy muszą nosić pełne buty, w ciemnym kolorze, ciemne spodnie, najlepiej czarne i firmową koszulę.
Kadra zarządcza z firmy Nomi, firmy która upadła hehehehe
Dajcie sobie spokój z tą firmą, marna kasa, źle zarządzana, dużo pracowników odchodzi bo ma dość, a jak ktoś chce wprowadzić jakies usprawnienia to jest równany z ziemią. Nie jest to praca dla ambitnych tylko dla wołów roboczych. Żadnego socjalu, zniżka na szajskie meble gdzie taniej na allegro kupię. Ciągle pretensje. Radzę omijać
tu mnie zwolnili to znalazłem pracę w innym mieście - 60km od Biłgoraja. Ale okazuje się, że ci koledzy z nowej pracy "chyba" znają się z Jehowymi z Biłgoraja...W nowym miejscu pracy ten sam styl rozmowy no i ciągłe gadanie o imprezach. Już po pierwszej godzinie w nowej firmie podejrzewałem, że ci ludzie się znają i coś przeciwko mnie knują...chcą mnie wyciągnąć na imprezę w nocy... Myślałem, że już się uwolniłem od tych ludzi a tu dalej to samo środowisko...
Witam serdecznie. Czy prawdą jest, iż jeden z pracowników Black Red White, jakieś dwa lata temu popełnił samobójstwo ? Słyszałem, że to tragiczne zajście mogło być motywowane warunkami oraz środowiskiem pracy w BRW. Czy możliwe jest według was, aby praca w BRW stała się powodem do tego, aby młody człowiek targnął się na własne życie ? Czy był to odosobniony przypadek ? Czy jest to tylko plotka ? Wiem, że temat jest niezwykle delikatny. Sam bardzo długo zastanawiałem się nad tym, czy należałoby poruszać taki temat na publicznym audytorium. Z drugiej strony, jeżeli takie tragedie mają miejsce, to w żadnym wypadku nie wolno ich przyczyn zamiatać pod dywan i zwyczajnie próbować zamilczeć. Nie tylko mnie to bardzo nurtuje. Bardzo proszę o konstruktywną polemikę oraz informacje w tej materii - o ile ktoś podejmie się tego tematu. Dziękuję, pozdrawiam oraz czekam na dyskusję: J.D. Jakubowski.
Jeśli ma Pan wiedzę nawet taką pochodzącą ze słyszenia to powinien Pan to zgłosić do prokuratury. Doprowadzenie kogoś do samobójstwa lub próby samobójczej to przestępstwo i należy to zgłosić bez względu na to, czy te informacje się potwierdza czy nie.
Witam wszystkich. Brw to moja ulubiona firma kończę urządzać dom. Zakupy robię w Biłgorajskim sklepie bepema. Jesteśmy bardzo zadowoleni oferta szeroką wybraliśmy meble perełki mam je w każdym niemal pomieszczeniu. Trochę Ikei. Kto nie przyjdzie jest zachwycony. Obsługa sklepu na plus bardzo ale to bardzo pomocni. Rzetelni..polecam sklep i sprzedających. Cierpliwi. Rzeczowi.. Meble na magazynie są przechowywane tyle ile się poprosi. Brawo dla brw i sklepu bepema. Pozdr
To forum jest poświęcone pracy oraz pracownikom, a nie opiniowaniu obsługi sklepów, czy produktów.
Nie realizują zamówień. Jako klient jestem zawiedziony. Mija 2 go miesiąc. Mebla nie ma. A pieniądze wpłacone 2mc temu. Infolinia odbiją piłeczkę, sklep udaje greka. Przetrzymywanie.
Żeby był mebel to trzeba najpierw go wyprodukować, a żeby wyprodukować to najpierw trzeba mieć z czego :)
To jest forum poświęcone pracy oraz pracownikom Black Red White. W jakim celu wypisujesz tu swoje żale odnośnie jakiegoś zamówienia ? Nikogo tu nie obchodzą twoje problemy z zamówieniem oraz infolinią.
Firma powoli pada, obniżanie pensji, cięcie kosztów. Niedługo będzie brak wykwalifikowanych pracowników w fabrykach. Nowy pomysł minimum krajowe plus premia, niech prezes przyjdzie robić za te guwniane pieniądze sam. Duża odpowiedzialność za obrabiany materiał, a płacić nie chcą. W tej firmie już normalnie nie będzie, rozpędza się z górki ku bankructwu. Może teraz na prezesa jakiegoś cukiernika? Był już "naprawca" kolei, handlowiec. Znajdzie się jeszcze miejsce dla jakiegoś innego wydumka.
Jak się pracuje w Black Red White S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Black Red White S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 70.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Black Red White S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 59, z czego 1 to opinie pozytywne, 39 to opinie negatywne, a 19 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!