Meblex

Kalisz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 99 ocen.

Opinie o Meblex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meblex

nik z mody na sukces

KAZDY KTO ROBI W MEBLEXIE TEN ZAROBI TYSIONC DWJESCIE OREDZIE KOBITY BEDZIE SA TAM LUDZIE PO OBIEDZIE ROBIL TAM RAFAL BRZOZOSKI ALE POWYCIONGAL WNIOSKI I UCIEKAL GDZIE PIEPRZ ROSNIE BY NIE ROBIC LUDZIOM WIOSKI ROBIL TAKRZE KASZPIROSKI DONALD TUSK OGOLIL WLOSKI WALDEK POJEDZIE DO ROSJI

DROZDZOWIEC

kanta szejset sie zarobi i gra muzyczka

Olo

Zarobki przyzwoite, warunki pracy też się poprawiają. Może rewelacji nie ma ale nie jest też tragicznie.

Alicja

@soraya expert o jakiej umowie mówisz? To jest zasadniczo wynagrodzenie za najniższą krajową netto, więc chyba tutaj raczej o niższych zarobkach mówić nie można? Nikt w Meblexie nie ma większego wynagrodzenia? Jak to wygląda?

poszukujący pracy

To są tam jeszcze chętni do pracy?

soraya expewex
@poszukujący pracy 28.09.2017 13:12
To są tam jeszcze chętni do pracy?

kiedys tam robilem przez chwile.z tego co wiem to ludzie pouciekali tylko paru zostało co sa na stałce i kerownycy.najlepszy jest stary dziadek-SZYBKO ICTA BO ROBTA CEKO.BEZ RUCZ PATRZY BEZ RUCZ PATRZY.BIERZTA CHLEBA W RYNKE I DO ROBOTY.

poszukujący pracy

a jak zarobki w zakładzie?

poszukujący pracy
@soraya expert 26.09.2017 14:21
Na początku bedziesz musiał przez kilka miechów o 1500 zawalczyc w pocie czoła i wszechobecnym smrodzie szczególnie przy koryci...

Serio? Na wszystkich działach? A po okresie próbnym?

soraya expertyza
@poszukujący pracy 27.09.2017 10:17
Serio? Na wszystkich działach? A po okresie próbnym?

100-200 wiecej,oczywiście pod warunkiem,że będziesz szalał jak dziki osioł.

Zaniepokojeni

No cóż, widać że prawda boli i trzeba kogoś oczerniać, aby forum przybrało formę plotek, pomówień i chamstwa. Szkoda tylko, że jest to osoba niemająca z tym nic wspólnego. Proponujemy, żeby pani prezes porozmawiała z pracownikami, wtedy będzie jasne, czy jest prawdą to co pisaliśmy i czy potwierdzą to pracownicy. Cdn.

donek kondonek i bronek kotylionek

waldek wszystko wi najlepii.stary platformiany pucer.oj sie wezmie duda za takich oj sie duda wezmie

Zdzisiu

Brawo wreszcie ktoś pisze prawde o naszej robocie. Jest tak jak napisane a nieraz nawet gorzej. Jeśli tak myślicie to też piszcie. Może pani prezes zainsteresuje się niektórymi sprawami i widze, że znowu zaczyna się nieczysta gra z niektórymi ludźmi.

Alicja

@gencjana, staram się na forum dopytywać o merytoryczne sprawy dotyczące Meblexu jak widać to powyżej w moich pytaniach. Na żadne z nich nie uzyskałam od Ciebie poważnej odpowiedzi, tylko takie jak ta powyżej. Czy można oczekiwać postu, który wyjaśni wszystkie kwestie, które poruszałam?

Zaniepokojeni
@Alicja 13.09.2017 10:24
@gencjana, staram się na forum dopytywać o merytoryczne sprawy dotyczące Meblexu jak widać to powyżej w moich pytaniach. Na żad...

Alicja, piszesz o merytoryce, postach, kwestiach. Język fajny, ale w polityce, nie w fabryce mebli. Postanowiliśmy w kilku z różnych działów utworzyć grupę dyskusyjną. Będziemy pisać tylko fakty, więc bez sensu odbijać piłeczkę, pisząc, że to niemerytoryczne i kłamliwe. Nie rozumiemy jak w zakładzie, w którym jest tyle pracy, że oddajemy, co najlepsze do innych zakładów, dzieją się rzeczy opisywane powyżej. Tapicerzy przychodzą do pracy i nie mogą pracować ciągiem, bo brak pianki, choć są stelaże, a jak jest pianka, nie zlecono szwalni uszycia obiciówki, jest pianka i materiały to kierujący nie wie, czy Hariet to fotel, kanapa czy narożnik i zmontowanie stelaża zajmuje 2 czy 18 godzin. Montaż zaczyna zbijać stelaże, brak sprężyn, więc przestawienie na inny mebel, wtedy okazuje się, że te stelaże właśnie wjechały z innej stolarni. Pytanie - czy kierujący ogarnia temat? Myślę Alicja, że jesteś chociaż po części usatysfakcjonowana. Cdn...

gencjana

zem tam kiedys robil to co tam sie wyprawia no to sie w pale nie miesci.miejsce tak obskorne i dolujace,ze az pekaja oczy niczym na dworcu w pierdziszewie.

Alicja

@gencjana, możesz wytłumaczyć dokładniej o co chodzi? Wcześniej na forum nikt nie podawał takich rewelacji odnośnie Meblexu. Co w tak krótkim czasie się w takim razie zmieniło i jakie są dowody opisywanego stanu rzeczy?

gencjana

podupada meblexina

Alicja

@Serb Co w takim razie robią Ci, którzy powinni zająć się planowaniem i zarządzaniem? Bardzo ważnym aspektem w każdej firmie, jest jasny podział obowiązków. Gdy jest on jasno określony, wszystko działa w firmie dużo sprawniej i minimalizuje się konflikty.

Serb

Moim zdaniem problemem jest zarzadzanie ludzmi oraz planowanie produkcjii a raczej jego brak. Ludzie którzy powinni zarzadzac ludzmi nie maja pojecia jak to robic albo zajmuja sie zupelnie czyms innym. ( usunięte przez administratora )

keczkesz

omijac jak najdalej sie da ,bida az piszczy.ponuractwo.

Alicja

@Mogil zarobki tak jak przedstawiłeś może nie są rzeczywiście wysokie ale ważne jest tutaj czy jest możliwość podwyżki, awansu? Na początku zawsze zaczyna się od małych kwot, a w przyszłości jak ktoś się stara zarobki mogą ulec zmianie.

Mogil

Zarobki w Meblexie nie sa wysokie: pakowanie ok. 1800, montaz/ stolarnia ok 2000, klejenie ok.1700,magazyn 2000, tapicernia od 2500 do 4000, szwaczki ok. 3500 - stawki netto i zależy czy duzo pracy. Spowodowane to jest brakiem konkurencji, jest kilka zakładów w okolicy np. MatimMeble z Ostrowa, Wozniak Meble z Ostrowa, Kaczmarek z Wtorku, Com40, MeblePara z Brzezin no i Kepno, Ostrzeszow, Wieruszow gdzie tapicer zarabia od 5000 netto, więc ludzie nie narzekajcie tylko trzeba troche poszukac i miec jaja na zmiane pracy

stary

Panie Piotrze! Ile warte jest pańskie słowo? Jak się coś obiecuje to należy słowa dotrzymać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Don kichot

My lubimy zapieprzac a jak masz robote jaka masz to sie ciesz a nie ciagle narzekasz w czym problem ?

nomad

Czy pomyślałeś człowieku jak byś się czuł jeżeli ktoś obrażał by tak twoją matkę, żonę, córkę czy kogokolwiek z najbliższych Ci osób na takim forum. To się zastanów jak się czuje Grażyna i jej najbliżsi czytając te brednie. Możesz ją lubić lub nie , dogadywać się z nią lepiej lub gorzej. Jeżeli masz coś jej do zarzucenia to miej tą odwagę i powiedz jej to prosto w twarz zamiast wypisywać bzdury na forum które jest przeznaczone kompletnie innym celom. Teraz musisz mieć jeszcze świadomość że każdy następny tego typu wpis skończy się w sądzie więc pomyśl czy warto.

Onnnn

Nikt w internecie nie jest anonimowy nie wiem czy Ona to czyta to powinna zrobić z tym porządek. Oczernianie i pisanie bzdur oraz obrażanie jest karane. Wystarczy założyć sprawę podobna sytuacja była w Ostrowie wlkp Pani wygrała w sądzie i przyjemnie się to nie skończyło. Lepiej zastanów się zanim będziesz pisał kolejny raz.

Gj
@Onnnn 27.06.2017 09:55
Nikt w internecie nie jest anonimowy nie wiem czy Ona to czyta to powinna zrobić z tym porządek. Oczernianie i pisanie bzdur or...

Karane jest oczernianie a nie wyrazanie swojej opinii .

Onnnn
@Gj 27.06.2017 11:13
Karane jest oczernianie a nie wyrazanie swojej opinii .

Jak dla mnie jest to oczernianie a nie wyrażanie opinii. Zresztą czy ty masz pojęcie o czym piszesz.

Nick

ludzie pracują na akord gdzie to od nich zależy ile zarobią za te śmieszne stawki a traktują nas jakbyśmy mieli godzinówkę i byli w więzieniu. Na chwile zatrzymać się nie wolno żeby odpocząć w tym piekarniku bo terrorysta patrzy w ekranik , choć zamień się na jeden dzień za naszą dniówkę a my za Twoją zobaczysz jak fajnie

eugeniusz kupsztajn

przedwczoraj na stołówce byl taki smród ze az nie szlo wyrobic w ten upał,apeluje aby pracownicy sie myli.przed wejsciem do zakladu powinien stac pawel z psem,pawel wpusci pies sprawdzi powonienie i nie wpusci

anonim

(usunięte przez administratora)

W

Ręka rękę myje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zgw

Taka karma

Kedzia

Mówi to co widzi

Kandydat

Chciałem się dowiedzieć o warunki pracy i atmosferę w firmie ponieważ szukam pracy. Ale czytam tutaj ze dyrektor nie zaciekawy. Możecie mi napisać coś więcej jak to wygląda. Dziękuję z góry.

Alicja

@eugeniusz kupsztajn piszesz, że Meblex to okropne miejsce. Co według Ciebie to oznacza? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Uargumentuj swoją wypowiedź. Czekamy na Twoją ocenę.

eugeniusz kupsztajn

co za okropne miejsce

anonim

(usunięte przez administratora)

Pl

W jakim sensie załatwić?

Alea iacta est 
@Pl 05.05.2017 16:52
W jakim sensie załatwić?

:-)

anonim

(usunięte przez administratora)

007
@Tusk 20.04.2017 18:25
Ogolnie kamery na stołówce trzeba uzasadnić wedle przepisów wiec słuchałam? Zreszta przed inspekcja pracy będziecie sie tłumacz...

A świstak siedzi. .

Nick
@Lllkjgg 20.04.2017 11:03
Monitoringu sie boimy dlaczego?

Kto powiedział że się boimy monitoringu ? chodzi o to że w tym zakładzie wszystko robicie na opak . Wszyscy wiemy po co tak naprawdę jest ten monitoring , na pewno nie po to żeby było bezpiecznie tylko żeby tamten miał zajęcie a można było rozsądniej wydać pieniądze chociażby na posadzkę bo jest dziura na dziurze . Ktoś sobie nogę skręci to będziecie płacić , no albo na narzędzia bo te to chyba pamiętają poprzedni ustrój . Lato się zbliża znowu będzie piekarnik na hali , nie ma ani klimatyzacji ani nawet żeby okno uchylić no ale cóż widocznie kamerki to priorytet był

John

Można cały dzień siedzieć w akwarium nic nie robić , grać na telefonie, oglądać głupie filmy w intrenecie i brać za to sporą kasę.

W

Dlatego ze poleci na skarge

Róża

Można iść na chorobowe kilka razy w roku i nie będzie z tego żadnych konsekwencji. Z tym że trzeba iść na cały miesiąc bo i tak premie zabiorą więc lepiej na chorobowym się wyjdzie :) Na fajke można chodzić często więc to duży plus bo pracujesz w akordzie więc to od ciebie zależy ile zarobisz, co prawda stawki są niezbyt duże. Dużym plusem są weekendy wolne

Cham
@Róża 08.04.2017 14:50
Można iść na chorobowe kilka razy w roku i nie będzie z tego żadnych konsekwencji. Z tym że trzeba iść na cały miesiąc bo i tak...

Ludzie chodza na fajke bo nie maja co robić stawki za meble masakra jeśli robi max 10 tapicerow na 5 pakowaczy ogplnie syf sie zrobil zadnej motywacji tylko kasa coraz mniejsza a te debile mysla ze jeleni do roboty znajdą powodzenia z grupa paralityki wiecej zarabiają zamiast sie madrowac co niektórzy maszynke w łapę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie vedzie mial kto na nich robić:)

Róża
@Cham 08.04.2017 15:48
Ludzie chodza na fajke bo nie maja co robić stawki za meble masakra jeśli robi max 10 tapicerow na 5 pakowaczy ogplnie syf sie...

Nawet jak nie palą?

Poldek

Zawsze można wynieść coś na lewo i kasa wpada.

Llll
@Poldek 06.04.2017 16:57
Zawsze można wynieść coś na lewo i kasa wpada.

Co Ty( usunięte przez administratora ). Co można wynieść taśmę klejąca czy kawałek listewki ?

Alicja

Jakie zauważyliście pozytywne strony pracy w tym miejscu?

Cham
@Alicja 05.04.2017 14:49
Jakie zauważyliście pozytywne strony pracy w tym miejscu?

Żadne

qqqq

Mysle ze narzekaja tu sami leserzy. Powiedzcie mi czy derektor zwrocil uwage komukolwiek kto sumiennie wykonywal swoje obowiazki? A zwracanie uwagi nygusom i leserom co w tym zlego?

kopytko
@qqqq 26.03.2017 17:52
Mysle ze narzekaja tu sami leserzy. Powiedzcie mi czy derektor zwrocil uwage komukolwiek kto sumiennie wykonywal swoje obowiazk...

Panie P..... zwracanie uwagi?... sugeruję zacząć od siebie i wszystkich tych, którzy zajmują niepotrzebne stanowiska na górze. My wszyscy na dole, jak Pan to ujął "leserzy" widzimy , że zarządzają ludzie, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia. Proszę pamiętać, ze gdyby nie My wszyscy na dole, nie miałby Pan na chlebek , papieroski i na paliwo, do tego samochodziku, który tak bardzo był potrzebny. To My jesteśmy siłą napędową tego zakładu. Radzę Panu, zanim Pan zacznie zwracać komuś uwagę, niech Pan spojrzy na swoje "wykonywane obowiązki". Powtórzę jeszcze raz, to nie jest zakład karny tylko zakład pracy.

Raf

Przy okazjii proponuje przyjzec sie Hubertowi takiego hama w stosunku do pracownikow w zyciu nie spotkalem. Ludzie lepiej do psow sie zwracaja niz on do ludzi.

kopytko

Sugeruję Pani Prezes, żeby zainteresowała się, co ten Pan B... wyprawia, bo to nie jest więzienie tylko zakład pracy. Każdy z nas za wykonaną usługę pobiera pieniądze na tym polega praca . Nikt tu nie jest niczyim więźniem , nie jesteśmy Pana własnością, a Pan niech nie zachowuję się jak jakiś "kapo w obozie koncentracyjnym". Wędrówki po hali z cyklu o co by się tu przyczepić i podglądanie w tych kamerkach, które powinny służyć przede wszystkim naszym bezpieczeństwu, a nie jakimś prześladowaniu podchodzi pod mobbing . Zamiast bacznie obserwować monitorek, proszę się wziąć za organizacje pracy, bo ciągle wszystkiego brakuje co wpływa negatywnie na produkcję. Jeżeli Pan tego nie potrafi to proponuje zmienić pracę.

2
@kopytko 17.03.2017 23:49
Sugeruję Pani Prezes, żeby zainteresowała się, co ten Pan B... wyprawia, bo to nie jest więzienie tylko zakład pracy. Każdy...

Albo zaklad na pstchiatryczny

gość

ile u was zarabia technolog-konstruktor? jest oferta

1
@gość 12.03.2017 16:02
ile u was zarabia technolog-konstruktor? jest oferta

2100

Były pracownik firmy

Od jakiegoś czasu czytam sobie to wasze forum i muszę przyznać, że nie mogę uwierzyć w to, co przeczytałem. Pracowałem w Meblexie za starych, nazwijmy to, dobrych czasów. Jeśli to, co piszecie o dyrektorze i kierowniku produkcji jest, chociaż w części prawdą, do tego produkcję nadzoruje ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o tym co robią pracownicy, to współczuję. W dzisiejszych realiach taka firma nie ma szansy przetrwania. Mam nadzieję, że chociaż ekipa sprzątająca ma kwalifikacje, które pozwalają dobrze robić swoje. Trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli, przyjdą lepsze czasy. Pozdrawiam.

Kandydat

Witam. Myślę o zatrudnieniu się w Meblexie. Rozmawiałem z kilkoma osobami i możliwe, że mogę zrobić karierę. W innej firmie próbowałem pracy na oklejaniu mebli, ale niestety upocony nie dałem rady. Chciałem być tapicerem, ale za wysokie progi, nie mam pojęcia o tapicerowaniu mebli. Podobno tacy w Meblexie zastępują majstrów. Taka robota by mi odpowiadała. Dodatkowo, moja kultura osobista jest jak u pierwiotniaka, normalnie tak jak w filmie "Miś". Jeżeli to prawda, to dajcie palucha. Pozdrawiam.

szczery
@Kandydat 25.02.2017 12:29
Witam. Myślę o zatrudnieniu się w Meblexie. Rozmawiałem z kilkoma osobami i możliwe, że mogę zrobić karierę. W innej firmie pró...

według mnie Jacek sprawdził się świetnie jako majster pracowałem z nim 3 tygodnie i nie mogę narzekać

Knot

Jeżeli piszemy o leserach jest ich owszem sporo wystarczy zajrzeć do biura. Jeżeli chodzi o fizycznych są to wykwalifikowani i pracowici ludzie którzy mają coraz bardziej dość tego co w tym zakładzie się dzieje. Z tego co słychać kilka osób ma w najbliższym czasie zmienić prace. Firmy z branży przyjmą ich z otwartymi rękoma. Jeżeli pan Bezrucz nie będzie szanował swoich pracowników to skończy z garścią Ukraińców odremontowanym zakładem i kilkoma przydupasami na dole którzy bronią swoich stołków jak mogą gdyż wiek lub kompetencje nie pozwolą znaleźć im innej pracy.

sdsdf

Zastanawiam się jak pójdziemy na urlop kiedy ten siwy d.... rozda nam cały urlop do lata. Czy on nie zdaje sobie sprawy że to niezgodne z prawem.

N

Ludzie jak wy macie na srane w tych głowach jak sobie tak czytam to U was telenowele by się nakręciło . Nigdy tam nie pracowałem ale się rozglądam za robotom bo nie długo będę zjeżdżaL z angli i roboty będę szukał jako tapicer z 15letnim starzem widzę ze o Meblexie nic dobrego nie wyczytam chyba ze tu sami leserzy pracują i narzekają.

Ja
@N 20.02.2017 01:47
Ludzie jak wy macie na srane w tych głowach jak sobie tak czytam to U was telenowele by się nakręciło . Nigdy tam nie pracowałe...

Jak szukasz leserow na magazyn do kedziora

stary

Praca w zakładzie taka najgorsza nie jest Przydaliby się tylko bardziej kompetentni przełożeni i lepsza organizacja pracy Modernizacja -zgoda niech będzie ale czy czytniki, kamery i nowe samochody dla kierownictwa to jest modernizacja? Wydaje się tysiące na "bzdety"a szuka oszczędności na podstawowych potrzebach, potrzebnych do funkcjonowania efektywności i płynności pracy Zakład się rozwija,prężnie działa,realizuje umowy,inwestuje CZYLI ZARABIA Pytanie;Skoro tak jest to kiedy my pracownicy to odczujemy?Kiedy wreszcie doczekamy się podwyżki? Do wszystkich zainteresowanych pracą w meblex-sie w skali od 1-5 Praca 4 Płaca2 Pracodawca3

do zara

widzisz "zara" i tu jestes w błedzie bo juz tam nie robie i wielu moich kolegów też , ale wiem jak jest bo robi tam kilku kumpli więc odradzam innym przyjścia do tego zakładu

hhh

Olek nie pisz bzdur każdy wie jak jest , za duzo was tam w biurkach siedzi darmozjady, do wszystkich którzy sie zastanawiaja NIEWARTO

zara
@hhh 11.02.2017 18:13
Olek nie pisz bzdur każdy wie jak jest , za duzo was tam w biurkach siedzi darmozjady, do wszystkich którzy sie zastanawiaja NI...

tak Ci żle to dlaczego tu siedzisz. Wieczne obrażanie dyrektora kierownika stękanie narzekanie a wszyscy tam siedzicie

Olek

Meblex firma ktora ciagle sie modernizuje rozwija coraz lepsze zarobki kadra kierownicza na najwyszym poziomie. Wiec polecam

wasfdsf

zgadzam sie na 100% z pracownikiem , juz niedlugo panie dyrektorze bedziesz musiał dopłacac niektorym pracownikom do pensji po za 2-3 lata najniższa bedzie wyższa niż te płace , pamietasz jak zabrałes ludziom 15% ze stawki za meble i dałes ludziom 15% premii (stawki nie mozna zabrac a premie tak) . taki jest własnie dyrektor zakładu tylko w biurkach mysla inaczej zejdzcie na produkcje popracowac i sie wypowiadajce

Zostaw opinię o Meblex - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meblex