brak logo

Mardom

Lipniki Stare

Opinie o Mardom

G. Marciniak 2015-08-03 17:22:03
Witam !!! Pracowałam w tej firmie 2lata i 8 miesięcy...było to w latach 1994-1996 :)Bardzo dobrze wspominam ten okres mojej pracy a najbardziej atmosferę jak tam była !! Koleżanki fantastyczne...dwie Doroty ,Renatka , Marzena , Aneta no i oczywiście Helenka:) nie bardzo pamiętam imiona innych ale wspomnienia są super!! Praca dosyć ciężka, ale jak trzeba było to i 10 godzin pracowałyśmy ale i pieniądze były no i premia większa!!A teraz to pewnie młody narybek tak psioczy ...cieszcie się , że jest praca... a szefostwo myślę ,że nie są tacy jak to opisują złośliwcy ..poznałam i złego słowa nie mogę powiedzieć :) Serdecznie pozdrawiam starych pracowników ,a młodym życzę wytrwałości i więcej optymizmu !!! Wszystkiego dobrego dla p.Walaszków !!! Pozdrawiam Grażyna Marciniak :)
5
biurwy 2015-09-24 21:47:30
tak, coraz więcej biurw firma zatrudnia, co to nie znają się na pracy ale mają wójka/ciocię i jakoś leci, biurokracja się szerzy, a potem zdziwieni że koszta coraz większe.
zwolennik 5S 2015-09-25 10:22:52
tej firmie potrzebne jest 5S kadry zarządzającej... słaba jest
jj 2015-09-27 23:47:25
Brawo Pani Grażyno!
1
worker 2015-10-25 20:56:18
chyba lubią nowe twarze jak w polityce :D:D
1
Nina 2015-11-05 08:17:54
Mam pytanie kto w firmie Mardom projektuje te nieszczęsne karnisze ! Do zawieszenia firan potrzebny jest raczej monter albo jakiś mechanik precyzyjny. Małe elementy do wkręcenia, których z dołu niestety nie widać. Współczuję osobom starszym albo ze słabszym wzrokiem. Osoba, która to projektuje powinna najpierw przemyśleć temat, bo to nie ma tylko ładnie wyglądać, ale przede wszystkim być proste w użytkowaniu.
1
myślenie - to trudne 2015-11-13 13:42:59
Jeśli masz taką fantazję to możesz stać w kiblu i nadzorować jak kto oddaje mocz. Nazywa się to "Babcia klozetowa".
Bla 2015-11-13 15:47:10
Chodzi o kulturę, a nie o fantazje. Po to jest zasuwa żeby nikt nawet przez przypadek się nie bawił w "babcię klozetową"
ŚWIADOMA 2015-12-04 11:34:29
Przepraszam, ale kazdy jest kowalem swojego losu. Trzeba było się uczyć i aplikowac do biura a nie na stolarnie. Z tego co wiem, to cały czas szukają pracownikow, a nie zwalniaja.
Najlepiej jest pójść do pracy postać, pogadać głupoty i cały czas narzekać. A na koniec miesiąca marudzić, że się mało zarobiło.
Myślę, że nikt nikogo na siłę nie trzyma, jak jest Ci tak źle to znajdź sobie lepsza pracę!
2
ŚWIADOMY 2015-12-07 09:16:49
Mam wrażenie, że wszystkie pozytywne opinie wystawia kilka osób (działu Marketingu lub HR) i pisanie głupot że trzeba było się uczyć by mieć pracę w biurze i dużo zarabiać , znam osoby co po dobrych kierunkach studiów są , bardzo dobrze pracowały i zarabiały w biurze (mardom) tyle co na produkcji osoby, więc ostatnie wpisy mnie śmieszą.
Ps. Mietek – to aplikuj, ciekawe czy na dwa etaty dasz radę pracować ;)
Ps. Każdy zainteresowany wie kto dużo zarabia…w końcu to firma rodzinna ;)
Ps ciekawe jak szybko zostanie usunięty ten wpis  ?
3
Agent007 2015-12-21 13:14:06
Pewnym jest, że każda nowa osoba biurowa z tzw. "protekcji" otrzymuje ładne wynagrodzenie, bez względu na wykształcenie itd.. pytanie czym jest szkoła? Na pewno nie miejscem gdzie zdobywa się wiedzę praktyczną, raczej teoretyczną a właściwie to zdaje egzaminy i dostaje się dyplom. Dobre plecy (poparcie) = dobra kasa to jest Mardom. Sprawiedliwości, której każdy szuka nie odnajdzie. Na palcach 1 ręki można policzyć osoby, które mają papiery i wiedzę na to co robią. Wesołych Świąt!! i bierzmy się za robotę...
ŚWIADOMY 2015-12-22 09:28:10
do "JAK" :a ja mam wrażenie że masz prace po znajomość i dostajesz dużą kasę
za pisanie tych bzdur. Nie obrażaj ludzi pisząc " i nikt nie zajmuje sie praca", bo 99% osób na produkcji ciężko pracuje, a w biurze może 10%
To nie jest narzekanie, a przestroga dla ludzi myślących, mających wykształcenie zdobyte swoją ciężką nauką/pracą. Nie poddawajcie się w znalezienie dobrej pracy, bo taka istnieje, ale nie w Lpnikach
007 2016-01-17 23:54:30
Kelnerów jest pełno ;)
zrezygnowany 2016-01-31 14:52:45
No tak wszystko co tu pisza to prawda. Nie ma tam takich ktorzy szanuja z produkcji ludzi. Wiadomo kto pracuje po rodzinie i co robi, to widac my z produkcji nie jestesmt takie glupie ludzie. Mile usmieszki i dobre slowka a praca i tak po rodzinie i tylko gadanie zero roboty. Tak to wyglada. Ja wypelnilem ankieta z kadr i napisalem jak to ludzie widza. Mam nadzieje ze tam w tej ankiecie prawde pokaza. Bo skonczylem tylko zawodowke ale glupi nie jestem. Na swoja pensje musze zapieprzac a Ci co z rodziny to noga na noge.
4
umowa 2016-02-02 17:13:47
Pakownia. Niestety, w mojej opinii, Mardom łamie prawo zatrudniając ludzi w oparciu o umowę zlecenie, noszącej wszelkie cechy umowy o pracę. Praca jest wykonywana pod ścisłym kierownictwem, w określonym miejscu i czasie. To sprawa dla Państwowej Inspekcji Pracy.

http://www.infor.pl/prawo/praca/formy-zatrudnienia/245438,Kiedy-umowa-cywilnoprawna-bedzie-umowa-o-prace.html
5
007 2016-02-06 22:33:16
jakieś żarty z tym konkurencyjnym wynagrodzeniem w stosunku do kwalifikacji...??? im wyższe stanowisko, tym umiejętności bardziej rozmyte... lub ich całkowity brak... porażające
GB 2016-02-22 01:14:11
koordynator służb specjalnych :D:D haha
cepe 2016-02-24 13:09:27
dołączam się do pytania i dodam jeszcze - czym montować ten badziew? Karnisze nie wytrzymują ciężaru zasłon - masywniejsza bawełna a nie jakieś kotary, efekt taki, że odchodzą od ściany zostawiając wielkie dziury. Fajnie byłoby pomyśleć o funkcjonalności produktów i tych, co je montują i używają. Doświadczenia od początku mam marne - problemy z dostawą, po długim oczekiwaniu dostałam nie to co zamawiałam, oczekiwanie na odbiór i potem znowu czekanie na karnisze....i szkoda, że nie zrezygnowałam. Lepiej dołozyć i kupić coś co nie zniszczy mi ściany
Mati 2016-02-24 14:44:39
Pani Paulino... eh.. nie trudno się domyślić kto napisał opinię na goworku :)
Fakt karnisze, które Pani otrzymała były w błędnym kolorze. Zostały wymienione na drugie. Ze względów logistycznych czas był wydłużony. Myślę, że nie ma co pisać negatywnych opinii i oceniać produkt, że jest "badziewny" jeżeli to Państwo niewłaściwie zamontowali karnisz. Do płyty gipsowej używamy kołków do tego przeznaczonych, a nie uniwersalnych przeznaczonych do cegły, betonu, tynku. Przepraszam ale niestety wszystko powieszone w ten sposób samo z siebie po pewnym czasie odpadnie. Zanim napisze się negatywną opinię może warto się zastanowić czy wszystko zrobiliśmy zgodnie ze sztuką :) Jestem przekonany, że karnisze Pani ścian nie zniszczyły tylko nieumiejętny montaż.
prawie w to wpadłem 2016-03-06 13:59:15
prawie bym tam pracował ale na szczeście troche usłyszałem o zwolnieniach po małym potknięciu i dałem sobie spokoj.
kunta kinte 2016-04-05 08:57:23
Poziom niski?? Kolego ty myślisz że na produkcji pracują sami imbecyle bez szkoły?? To jesteś w błędzie. Nie oceniaj ludzi po wyglądzie.
1
kunta kinte 2016-04-05 09:02:45
Nie ładnie jest pisać że na produkcji pracują sami niedouczeni ludzie. Większość z nich ma leprze wykształcenie niż nie jeden kierownik, ale nie mają pleców i dlatego pracują w Mardomie bo muszą.
3
łona 2016-04-07 09:25:47
Siema. Wieta co?? Na obróbce jest nowy mistrz. To znaczy pracuje w ukryciu. Łazi i nic nie robi tylko obserwuje ludzi i donosi. Kto na to pozwala żeby płacić za taką robotę. Chętnie i ja bym taką robotę robiła, ale jest jeden problem, to trzeba mieć charakter wieta jaki...... UWAGA!!!!!!

Trzymta sie.
2
Zazdrość 2016-04-07 22:23:47
Widać że co niektórym to tytoń naprawdę mózgi wypala. Tę palarnię to powinno się całkowicie zlikwidować. To ludzie by rozumu nabrała do głowy a nie tytoniu.
1
Zazdrość 2016-04-07 22:31:40
Zazdrością kariery nie zrobisz ciemna maso.
1
racja 2016-04-08 07:57:31
Na produkcji jest bardzo dużo magistrów ale niestety tak się życie im potoczyło że właśnie tutaj pracują bo nie mają znajomości żeby iść gdzie indziej.....
ba 2016-04-08 08:41:08
Najgorsze w was wszystkich jest to ze robicie swoja prace na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nikomu z was nie zalezy a potem macie pretensje do przelożonych....nie macie zadnych zasad moralnych i wielkiego lenia za skorą................
1
łona 2016-04-09 06:01:43
"Zazdrość" jaką zazdrością?Czego mam zazdrościć braku honoru??
1
łona 2016-04-09 06:04:06
"Zazdrość" a co do palarni to powinni ją wywieść jestem za. A niestety ale papierosy mózgu nie wypalają.
1
kunta kinte 2016-04-09 06:21:39
"ba" co do twojej wypowiedzi to nie wiem czy wiesz co wpływa na dobrze wykonaną prace. Jeśli nie wiesz to trudno nie będę cię edukował. A czasami przydało by się pomyśleć co się pisze na takich forach. Nie nienawidzę jak ktoś nazywa ludzi zarabiających ciężką pracą na tą firmę "leniami". "ba" a ty wiesz chociaż co to zasady moralne. Poczytaj troszkę, idz do szkoły lub coś w tym stylu a potem się wypowiadaj o drugim człowieku.
Zydzew 2016-04-21 21:18:45
Brak tej firmie zorganizowania, komunikacji, etyki. Produkt made in china.
zamknij wrota 2016-05-04 20:47:04
Najbardziej opiniotwórczy oczywiście są Ci, którzy przyszli tu do pracy na chwilę i chcieliby od razu zarabiać kokosy. Popracują miesiąc, góra trzy i odchodzą, tak naprawdę nic nie wiedząc o produkcji, o produkowanym towarze.
Chcecie awansować? To się interesujcie czymś więcej niż tylko tym aby odfajkować 8 godzin i do domu szybko uciekać.
1
MARKETING!!! 2016-05-08 12:49:29
UWAGA! Potrzebny od zaraz człowiek, który nawet gdy będzie Tobie mówił (usunięte przez administratora) to będziesz czuł podnietę na samą myśl o zbliżającej się podróży.
1
Marketing 2016-05-17 20:02:43
Być może dostaniesz 2500 zł ale brutto, jeśli się spodobasz
1
Peace 2016-05-20 00:03:41
Ty zrobiłaś dzisiaj dla nich dużo......
Ile oni zrobią dla Ciebie??????????????
1
DC one 2016-05-21 22:37:03
popieram brak komunikacji i praktycznych rozwiązań, stosowane są jedynie zasłony dymne, aby zaspokoić ambicje pewnych ludzi... którzy mimo wszyscy wierzą w tę bajkę. Neverending story....
AND 2016-05-25 16:33:45
I tak jest,jedziemy dalej...
Nie znam się 2016-06-07 22:59:46
nie znam się to się wypowiem, żenujące.
Najwięcej zawsze mają do powiedzenia Ci, którzy są puści jak ten dzwon z przysłowia.
1
brak wyplaty 2016-07-08 23:16:16
Kolejny 10 dzień miesiąca w niedzielę wypadających i jak zwykle wypłata będzie ma kontach pracowników w poniedzialek dopiero. Bo się nikomu z księgowości nie chce zrobić jej z rana. Żeby zwylky szarak z produkcji miał ją w piątek wieczorem . Przykro że są takie rzeczy w tej firmie. Ale zgodnie z kodeksem pracy wypłata wynagrodzeń powinna być dzisiaj już na kontach pracowników. Od października 2015 roku wszystko się spieprzylo. Tak to wypłaty były zawsze na czas. Wezdzie coś z tym zróbcie bo żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zciska przez te grono księgowych.
4
Boniek 2016-07-11 08:08:37
Podejrzewam, że to nie wina księgowości, a kadr. Kiedy księgowość dostanie kwity to wtedy robi przelewy. Siedzi ich tam w kadrach z osiem i się nigdy wyrobić nie mogą.
Z drugiej strony to każdego indywidualny problem kiedy ma wypłatę, bo ma konto w innym banku niż PKO.
A w przepisach raczej jest zapis że nie na kontach do 10 każdego miesiąca, tylko muszą być wysłane przelewy do 10.
Mniej chlać w weekend to i do poniedziałku kasy starczy :)
2
ojej 2016-07-12 23:36:17
Dyg lub no nie,opiniotwórczy ojej -czkawka. Podziwiam odpowiadających ,cierpliwie na poziomie odpowiednim do opiniującego.
1
pake 2016-10-08 18:06:11
Ludzie
Jest mi tu dobrze......
Nie odejdę stąd.........
Czemu Was tu jeszcze nie ma......??????
3
marja 2016-10-08 18:23:31
ja chcę być i to konkretnie na stanowisku montera do drzwi i okien, ciekawi mnie czy skoro w tytule ogłoszenia obiecują bardzo wysokie zarobki to czy one na serio są wysokie
Żenadll 2016-11-16 13:21:21
Chyba coś ci się pomyliło
1
Niedouczony 2016-11-25 13:01:36
Cóż z tego że szukają, cóż z tego, że wykształcenie jak plecki to najlepszy fachowiec. Takie lub inne ale zawsze.
2
ALDO2 2016-12-04 12:40:53
Witam! Ja tam pracuję już prawie trzy lata w tartaku i nie narzekam raz jest ciężko raz lekko ale pracować trzeba, narzekają tylko ci którym się robić nie chce a ja 2200-2300 na miesiąc mam i jestem zadowolony.Pozdrawiam wszystkich pracowników Janusz S.
1
12344 2016-12-04 20:36:26
Ciekawe ile na święta dadzą. Czy osoby które nie korzystają z benefitu będą miały coś więcej?
Stefan 2016-12-04 21:11:58
Do biura zasuwaj, do kontroli jakości, gdziekolwiek, będziesz pan zadowolony
1
Pracuś 2016-12-04 21:13:42
jak tyle zarabiasz to więcej niż ci z biura, a tak Was doi tego biura ciągnie
1
Odważny? 2016-12-04 21:16:03
szef jest otwarty, zawsze możesz zajść i pogadać, tylko z sensem. Wejście główne, przez recepcję, po schodach w górę...
1
Zostaw swoją opinię o Mardom - Lipniki Stare
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mardom