Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mardom

Pracowałeś w firmie Mardom i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
doooość - 2015-02-06 22:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naucz się pisać poprawnie po Polsku a dopiero później się wypowiadaj. Czytam to forum już jakiś czas i zauważyłem jedną prawidłowość
Oczywiście nikt nie pracuje w Mardomie tak ciężko jak osoba która się wypowiada w danym momencie - to złota zasada waszych wypowiedzi. Proponuję popytać mistrzów i kierowników, zwłaszcza kierownika Tartaku, jak to im jest "lepiej" na stanowisku i jak to nie mają co robić a dopiero później pluć żółcią na wszystkich dookoła. Proponuję zajść do Kadr przed 10 i zapytać dziewczyn jak się nazywają - wątpię czy będą pamiętały... przykładów jest dużo... ale cóż stojąc przy maszynie 8 godzin wiecie wszystko o pracy innych ludzi, wy pracujecie reszta konia wali. Jak to ktoś tu pięknie ujął "bez księgowej firma może funkcjonować bez pracowników już nie" - gratuluję wiedzy z zakresu podstaw przedsiębiorczości. Na koniec ostatni wyrzut: "Morze"... ludzie..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-07 08:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie mozna negowac niczyjej pracy. Jednak trzeba byc obiektywnym. Panie w kadrach zarabiaja za swoja prace normalne pieniadze. Czlowiek na produkcji ciezko pracuje i zarabia 1500 zl. Pot po tylku leci a normy nie jest w stanie wykonac. Ktos kto wymyslil te normy takze urwal sie z choinki bo one nijak sie maja do realiow. Ludziom kregoslupy pekaja od tych ciezarow. Mam pomysl. Niech kazdy z kierowniczych stanowisk chociaz jeden dzien porobi na szlifierce albo innej maszynie. Bedzie to ciekawe doswiadczenie a moze czegos nauczy i z wierzchu wygladajaca lekko praca okaze sie ciezkim tyraniem. To ze sie stoi przy maszynie to nie znaczy ze sie nic nie robi, bo na tym polega praca zeby stac i wkladac elementy do maszyny, a nikogo to nie obchodzi ze ok 10 ton dziennie panie przewalaja. Do tego nie mozna sie doprosic zeby transportowy palety odstawil, wiec zapraszam kadre rzadzaca do jednego dnia na produkcji na odbiorze. Wtedy bedziecie bardziej obiektywni.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-13 23:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam sie.każdy ma swoje obowiązki, ale te normy to przesada(mało powiedziane)ten kto ustalał normy powinien pokazać udowodnić że jest się w stanie je wykonać.Po godz.na odbiorze szlifierki wymięknie:)a co mówić o 8.
zdjecie uzytkownika
vvvv - 2015-02-15 01:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Palarnia - 2015-02-04 23:33:09]:
a polski rozumiet iponiemajet
zdjecie uzytkownika
Tartak - 2015-02-16 22:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli pracownicy tartaku chcą zmiany w systemie zmianowym. Proszę bardzo ale róbcie to tylko u siebie. Bo niby nie możecie się wyspać po 3 zmianie. Przykro mi bardzo ale to jest głupi pomysł. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu rodzinom skomplikujecie życierrodzinę. Szczególnie tym w których na przykład mąż albo żona pracująw innej firmie i dziela obowiązki nad dziećmi. wiekszosc ma tak ustalone zzmiany żeby nie kolidowalo to z drugim cczłonkiem rodziny albo dziećmi. JEDYNYM I NAJWAZNIEJSZYM PROBLEMEM DLA WAS JEST TO ZE TYLE MACIE DNI PRACUJACYCH W TYGODNIU. Dajmy przykład: trzecia zmiana zaczyna z poniedziałku na wtorek a kończy np szósta nocki w niedziele rano. To wtedy się zgodzę mało kto jest w stanie się wyspać na poniedziałek na 6rano do pracy.
Pomyślcie nad wenegocjowaniem 5dniowego tygodnia pracy a soboty pracującejtylko dla pierwszej zmiany.
Chcecie rewolucji zrobcie ja tylko u siebie. Proponuje otwarta debatę działów. Przemysłowe to jeszcze raz. Kto wam będzie dzieci ze szkół odbierał. Kto jest w stanie zmienić termin u lekarza specjalisty na inny. Bo na przykład jestem zapisany na mój wtedy gdy mam 1 zmianę. Czekam na nią prawie rok i teraz będę musiał iść do pracy.
Mam nadzieje ze dałem wam wszystkim do przemyślenia.
zdjecie uzytkownika
tartak1 - 2015-02-17 07:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No Właśnie, O co tu chodzi bo pracownicy tartaku nic na ten temat nie wiedzą.
Ktoś to musi robić za ich plecami!!
zdjecie uzytkownika
pracownicy - 2015-02-17 20:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Buty porażka. Podobne maja pracownicy kopalni. Temperatura na hali ok 25 stopni a tu spodnie nie przepuszczając w powietrza i koszulki ze sztucznego tworzywa. O butach juz nie wspomne. Niech BHP pochodzi i popracuje 8 godz w tych ciuchach to zabaczy jak to jest jak dźwiga się tyle ton dziennie, plecy bola, nogi SA poodparzane, robi się słabo bo ubrania nie przepuszczają powietrza. Najlepiej jeszcze kule u nogi powinni przymocowac i człowiek za życia czuje się jak w piekle. Zobaczcie linki na gorze. Pracownicy mogli znaleźć normalne buty do pracy na nasze warunki klimatyczne a BHP przez tyle miesięcy nie mogło? Sami sobie w nich chodzcie. Dajcie przykład a nie tylko się smiejecie ze pierwszy raz zawsze boli i krew musi lecieć. Wy sobie żarty robicie a my cierpimy.
zdjecie uzytkownika
NICK - 2015-02-20 09:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niezły cyrk. Całe szczęście już tam nie pracuję UUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFF
zdjecie uzytkownika
bla bla bla - 2015-03-01 13:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy ma racje jak by nie patrzeć pracowalem tam sporo czasu cale szczeście tez juz tam nie pracuje;-) ufff
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-09 20:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłaty coraz słabsze, ale dni pracujących więcej. Wyzysk
zdjecie uzytkownika
pracownik pakowni - 2015-03-10 22:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba jak najszybciej znaleźć inną pracę bo tam już się wytrzymać nie da, zapierdziel a wypłaty śmieszne, po tym miesiącu już dużo ludzi odejdzie
zdjecie uzytkownika
ya - 2015-03-14 22:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pracownik pakowni - 2015-03-10 22:00:50]:
Soboty i niedziele pracujesz to może co będzie,firma się rozwija daj od siebie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-20 19:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna sobota pracująca za "SETKI......"
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2015-04-15 22:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i wywalają z dnia na dzień
zdjecie uzytkownika
hejoooo - 2015-04-20 15:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie co odkad tu pracuje to z dnia na dzien jest coraz gorzej...zasrane kajzeny zakazy przykazy obcinanie premii szlak juz mnie trafia w takiej pracy za marne smierdzace grosze.ci co tak udoskonalacie firme proponuje ustac na szpachlowaniu i porobic tydzien wtedy mozecie sie wypowiadac i wyliczac a wy papotrzycie 5 min i norma w gore przeciez to jest smieszne!!!zredukujecie liczbe ludzi i co uwazacie ze 4 osoby zrobia za 10?co wy myslicie ze my ludzie ktorzy zapier...rowno jestesmy jakimis popychadlami?zero szacunku do ludzi!!!!zamiast motywowac pracownikow to robicie wszystko zeby nam sie rzygac chcialo na te robote!najlepsze jest te wasze smieszne liczenie krokow do palety od palety i podrapania sie po tylku.opanujcie sie bo jak tak pojdzie dalej to niestety ale wszyscy beda od was uciekac.madrzyjcie jak bedziecie placic wiecej a nie pieniazki ktore od 10 do 10 nie starczaja....jestem zszokowana tym co sie dzieje !a wy pracownicy biura sie wypowiadacie tylko ze zadna z was nie chodzi w sztywnych buciorach marnych i ochydnych ubraniach oraz nie zapieprza brudzac sobie rece...wy macie ladne paznokietki eleganckie ubranko i kawke na stole a my musielismy walczyc o to zebysmy mogli pic wode na stanowiskach i co wy na to?proponuje ubrac czarne ciezkie buciory smieszne czerwono szare kubraczki i stac na stanowisku obliczajac czy macie norme bo przeciez od tego zalezy kazdy grosz...
zdjecie uzytkownika
zzż - 2015-05-20 21:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pojawił się taki rudy żołnierz co chce być nadgorliwym być.Kwiaty,żaby ewentualnie selekcja śmieci to ambitne zajęcia odpowiednio stosowne do etatu.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-21 10:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zzż - 2015-05-20 21:05:19]:
Żeby wyrażać opinie proponuje skończyć przynajmniej szkołę podstawową w której można się nauczyć jak poprawnie składać zdania. Osoba o której napisałeś(aś) jest specjalistą ds. ochrony środowiska. Jeśli Pan/Pani twierdzi że ochrona środowiska której częścią jest segregacja surowców wtórnych jest pracą niepotrzebna świadczy to o ignorancji i braku edukacji z Pana/Pani strony.
zdjecie uzytkownika
www - 2015-06-09 01:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-05-21 10:09:47]:
Z wykształceniem absolutnie się zgodzę poziom jest bardzo niski a w szczególności przeszkadza to osobom o naprawdę niskim intelekcie ilorazie IQ chyba zerowym ale to już chyba norma , wystarczy się rozejrzeć i można to dostrzec gołym okiem od zwykłego pracownia przez brygadzistę(kę) na szczeblu troszkę wyższym skończywszy,
decyzję chaotyczne i podejmowane bez większego przemyślenia
zdjecie uzytkownika
o jej - 2015-06-13 00:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiedział nie używając ani jednej kropki. Podziwiam!
zdjecie uzytkownika
M i M.D - 2015-06-19 02:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Palarnia - 2015-01-25 17:06:49]:
Witam pracowałem w firmie mardom 5 lat. Wspomienia są różne jedne lepsze drugie gorsze raz troche lzej raz ciezej warunki pracy dosyc dobre.Jedyne czego nie moge zazucic firmie to wyplacalnosci wyplat zawsze na czas a nawet wczesniej choc zdecydowanie ze malo w stosunku do odpowiedzialnosci to wiadomo ale zawsze jest. Co do kadry zazadzajacej prucz wyjatkow to reszta zieloni tylko udaja ze cos wiedza albo wczesniej to konsultuja i wtedy najmondzejsie jak juz wszystko zrobione ogulna ocena firmy w skali 10 to 6
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2015-06-19 18:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do wczesniejszej opinii...to jak juz ktos sie pod kogos podszywa to niech pisze z sensem i bez bledow ortograficznych. A pracowalem nie 5 tylko ok 9 lat. Pozdro dla calej ekipy z mardomu;]
zdjecie uzytkownika
er1 - 2015-06-20 09:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maniek wie lepiej;-) , a wpis powyżej kupa błędów ortograficznych albo celowe albo z niewiedzy. Troszkę wstyd PZD
zdjecie uzytkownika
olla ! - 2015-06-22 21:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M i M.D - 2015-06-19 02:20:20]:
Tragedia w dwóch zdaniach,nic dodać nic ująć.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Czy to pierwsza czy kolejna praca, co się robiło, czy ma się jakieś doświadczenia w pracy z ... (zależy na jaki dział potrzebują), czy potrafisz posługiwać się ... suwmiarką, miarą, podstawy czytania rysunku technicznego... ile chciałbyś zarabiać (od razu uprzedzamy, że 1200 na rękę plus 10% premii; premia=żal; ponieważ przychodzi kontrola jakości przed końcem miesiąca i za byle co odcina ci 10% premii),
Pytania: Czy jest Pan pewien, że chce pracować u nas za 1200 zł na rękę?
zdjecie uzytkownika
gulty - 2015-06-30 02:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiepsko w takim razie, ale w sumie nie napisaliście zbyt wielu konkretów i szczegółów tej pracy, to może nie jest tak najgorzej. Widziałem teraz, że mardom poszukuje przedstawicieli handlowych, ogłoszenie nie wygląda źle http://www.praca.pl/przedstawiciel-handlowy_735459.html jednak sam nie wiem, czy warto poświęcać im czas.
zdjecie uzytkownika
mały ludzik - 2015-07-19 13:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gulty - 2015-06-30 02:26:39]:
Absolutnie nie polecam. Marne ochłapy, zarządzający PH jeszcze gorszy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mardom
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mardom?
Zadaj pytanie
alert