Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mardom

Pracowałeś w firmie Mardom i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łoś super ktoś - 2014-12-06 15:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie. Czy na obecną chwilę w MARDOM-ie potrzebują wózkowych, albo magazynierów? Mam spore doświadczenie w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
Zuza - 2014-12-28 20:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wszyscy narzekający powinni poszukać sobie innej pracy a nie wylewać żale na ogólnym forum (nie podpisując się). Jak jest Wam tak źle dlaczego nie mówicie tego głośno? Dlaczego nie poszukacie sobie innej pracy?
Pracowałam kiedyś w Mardomie. Zmieniłam pracę i jakoś zaczęłam głębiej oddychać. Wiem,  że to co robię jest doceniane i godnie wynagradzane.Na święta dzieci dostają wartościowe prezenty, które wręcza Mikołaj na balu specjalnie zorganizowanym. Tzw. kopertówka-karpiówka to ok. 1000 zł, nie wspomnę o firmowej wigilii na której nie ma robotników i dyrektorów, tylko są wszyscy równi.
Pensja jest terminowo na koncie, premii nikt nie może "zabrać" i ludzie są jacyś tacy bardziej życzliwi.
Idzie Nowy Rok...........może warto coś zmienić w swoim życiu.......życzę wszystkim większej wiary w siebie.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-01-17 18:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przdmowca ma racje...takze pracowalem w mardomie nazekalem strasznie na kase na obcinki premi za nic talony po 30zl ale czlowiek pracowal bo musial taka jest prawda...za cos trzeba zyc...ale to nie znaczy ze nie rozwijalem sie dalej i wkoncu sie udalo zmienilem prace kasa wysoka wszystko jest ok i jestem zadowolony pracuje duzo mniej godz jak w mardomie a biore duzo wiecej...mozna? mozna tylko trzeba chciec;-) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-01-23 18:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzień wolny czy dodatek

Co do zasady niedziele i święta są dniami wolnymi od pracy. W określonych przypadkach możliwe jest jednak wykonywanie przez pracownika pracy w te dni. Za pracę w niedziele i święto uważa się zgodnie z zapisami Kodeksu pracy pracę wykonywaną między godziną 6.00 w tym dniu a godzina 6.00 w następnym dniu. Pracodawca może w swoim zakładzie pracy ustalić inną godzinę.

Pracownikowi wykonującemu pracę w niedzielę pracodawca ma obowiązek zapewnić inny dzień wolny od pracy w okresie 6 dni kalendarzowych poprzedzających lub następujących po takiej niedzieli. Jeśli nastąpią okoliczności, które spowodują że pracownik nie może wykorzystać takiego dnia wolnego w ciągu 6 dni, wtedy przysługuje mu dzień wolny od pracy do końca okresu rozliczeniowego. Dopiera w przypadku braku możliwości udzielenia dnia wolnego od pracy do końca okresu rozliczeniowego pracownikowi przysługuje prawo do dodatku do wynagrodzenia.

Pracownikowi wykonującemu pracę w święta pracodawca ma obowiązek zapewnić inny dzień wolny od pracy w ciągu okresu rozliczeniowego W razie braku możliwości udzielenia dnia wolnego od pracy w ciągu okresu rozliczeniowego pracownikowi przysługuje prawo do dodatku do wynagrodzenia.

Teraz już wiecie co robić gdy zawieszą kartkę o pracującej niedzieli.

A druga sprawa to zamiast wieszać kartki po kiblach o pseudopisarzach to niech się wezmą za osoby palące w kabinach i po za nimi (jak to już ktoś napisał). Smród jest nie do wytrzymania.
zdjecie uzytkownika
Palarnia - 2015-01-25 17:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do palących w toaletach - jest to po prostu zwykłe świństwo tych, którzy tam palą, jest wyznaczona palarnia i tam proszę palić, nie wszyscy chcą wdychać i wąchać Wasze śmierdzące hobby. Nie wspomnę już o przepisach BHP, gdzie ludzie bez wyobraźni nie zdają sobie nawet sprawy z tego, jakie powodują zagrożenie dla innych i całego zakładu. LENIUCHY i ŚMIERDZĄCE POPIELNICZKI!!!
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2015-02-02 08:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To pozakładać czujniki dymu będzie spokój koszt smieszny a efekt murowany !!! nie każdy palacz to leniuch i śmierdząca popielniczka chyba osoba od ostatniego wpisu ma problem , bo sama paliła i po walce z nałogiem jeszcze ją sciska i stąd taka ostra wypowiedź

Wniosek do dyrektora i po temacie
zdjecie uzytkownika
aaaaaa aaaaaa - 2015-02-04 10:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracodawcy kochany kiedy dostaniemy pit za 2014 rok?
zdjecie uzytkownika
Palarnia kontratak - 2015-02-04 11:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym, że w toaletach palić to świństwo zgodzę się z przedmówcą ale pojechałeś z LENIUCHAMI po całości! Te "LENIUCHY" pracują na Twoją pensje której bierzesz pewnie ze 3tysiące i za nic Ci premii nie ucinają, gdy Ty siedzisz przed komputerem w biurze i patrzysz w komputer szukając sobie zajęcia te "LENIUCHY" myślą o tym, żeby zrobić 38 palet za 1300zł! Zejdź człowieku na ziemie! Podnieście jeszcze normę o 30 %. Ciekawe co by firma zrobiła jakby tak kilka dni produkcja nie przyszła do pracy? Od razu podwyżki by się znalazły, jest to jakiś pomysł ;)A co do palarni to jeszcze nam sufit szklany zróbcie, żeby właściciel lecąc samolotem nas widział ;) Pozdro ;)
zdjecie uzytkownika
Palarnia - 2015-02-04 23:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ino jest taki palący co go leniuchem nazwać można i nic a nic z tego nie robi. Transportowy ten to ino pali i pali. Trza mu normę ustalić większą. Bo 20 papierochow na godzinę to chyba za mało. Niech ssię wkoncu za robote weźmie bo na takiego to ja pracowal nie będę. I jeszcze nadgodziny bierze dodatkowe tak prędki ze w 8 się wyrobić nie morze
zdjecie uzytkownika
gośc - 2015-02-05 22:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaaaa aaaaaa - 2015-02-04 10:37:17]:
czujniki dymu się nie sprawdziły.
zdjecie uzytkownika
doooość - 2015-02-06 22:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naucz się pisać poprawnie po Polsku a dopiero później się wypowiadaj. Czytam to forum już jakiś czas i zauważyłem jedną prawidłowość
Oczywiście nikt nie pracuje w Mardomie tak ciężko jak osoba która się wypowiada w danym momencie - to złota zasada waszych wypowiedzi. Proponuję popytać mistrzów i kierowników, zwłaszcza kierownika Tartaku, jak to im jest "lepiej" na stanowisku i jak to nie mają co robić a dopiero później pluć żółcią na wszystkich dookoła. Proponuję zajść do Kadr przed 10 i zapytać dziewczyn jak się nazywają - wątpię czy będą pamiętały... przykładów jest dużo... ale cóż stojąc przy maszynie 8 godzin wiecie wszystko o pracy innych ludzi, wy pracujecie reszta konia wali. Jak to ktoś tu pięknie ujął "bez księgowej firma może funkcjonować bez pracowników już nie" - gratuluję wiedzy z zakresu podstaw przedsiębiorczości. Na koniec ostatni wyrzut: "Morze"... ludzie..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-07 08:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie mozna negowac niczyjej pracy. Jednak trzeba byc obiektywnym. Panie w kadrach zarabiaja za swoja prace normalne pieniadze. Czlowiek na produkcji ciezko pracuje i zarabia 1500 zl. Pot po tylku leci a normy nie jest w stanie wykonac. Ktos kto wymyslil te normy takze urwal sie z choinki bo one nijak sie maja do realiow. Ludziom kregoslupy pekaja od tych ciezarow. Mam pomysl. Niech kazdy z kierowniczych stanowisk chociaz jeden dzien porobi na szlifierce albo innej maszynie. Bedzie to ciekawe doswiadczenie a moze czegos nauczy i z wierzchu wygladajaca lekko praca okaze sie ciezkim tyraniem. To ze sie stoi przy maszynie to nie znaczy ze sie nic nie robi, bo na tym polega praca zeby stac i wkladac elementy do maszyny, a nikogo to nie obchodzi ze ok 10 ton dziennie panie przewalaja. Do tego nie mozna sie doprosic zeby transportowy palety odstawil, wiec zapraszam kadre rzadzaca do jednego dnia na produkcji na odbiorze. Wtedy bedziecie bardziej obiektywni.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-13 23:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie.każdy ma swoje obowiązki, ale te normy to przesada(mało powiedziane)ten kto ustalał normy powinien pokazać udowodnić że jest się w stanie je wykonać.Po godz.na odbiorze szlifierki wymięknie:)a co mówić o 8.
zdjecie uzytkownika
vvvv - 2015-02-15 01:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Palarnia - 2015-02-04 23:33:09]:
a polski rozumiet iponiemajet
zdjecie uzytkownika
Tartak - 2015-02-16 22:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli pracownicy tartaku chcą zmiany w systemie zmianowym. Proszę bardzo ale róbcie to tylko u siebie. Bo niby nie możecie się wyspać po 3 zmianie. Przykro mi bardzo ale to jest głupi pomysł. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu rodzinom skomplikujecie życierrodzinę. Szczególnie tym w których na przykład mąż albo żona pracująw innej firmie i dziela obowiązki nad dziećmi. wiekszosc ma tak ustalone zzmiany żeby nie kolidowalo to z drugim cczłonkiem rodziny albo dziećmi. JEDYNYM I NAJWAZNIEJSZYM PROBLEMEM DLA WAS JEST TO ZE TYLE MACIE DNI PRACUJACYCH W TYGODNIU. Dajmy przykład: trzecia zmiana zaczyna z poniedziałku na wtorek a kończy np szósta nocki w niedziele rano. To wtedy się zgodzę mało kto jest w stanie się wyspać na poniedziałek na 6rano do pracy.
Pomyślcie nad wenegocjowaniem 5dniowego tygodnia pracy a soboty pracującejtylko dla pierwszej zmiany.
Chcecie rewolucji zrobcie ja tylko u siebie. Proponuje otwarta debatę działów. Przemysłowe to jeszcze raz. Kto wam będzie dzieci ze szkół odbierał. Kto jest w stanie zmienić termin u lekarza specjalisty na inny. Bo na przykład jestem zapisany na mój wtedy gdy mam 1 zmianę. Czekam na nią prawie rok i teraz będę musiał iść do pracy.
Mam nadzieje ze dałem wam wszystkim do przemyślenia.
zdjecie uzytkownika
tartak1 - 2015-02-17 07:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No Właśnie, O co tu chodzi bo pracownicy tartaku nic na ten temat nie wiedzą.
Ktoś to musi robić za ich plecami!!
zdjecie uzytkownika
pracownicy - 2015-02-17 20:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buty porażka. Podobne maja pracownicy kopalni. Temperatura na hali ok 25 stopni a tu spodnie nie przepuszczając w powietrza i koszulki ze sztucznego tworzywa. O butach juz nie wspomne. Niech BHP pochodzi i popracuje 8 godz w tych ciuchach to zabaczy jak to jest jak dźwiga się tyle ton dziennie, plecy bola, nogi SA poodparzane, robi się słabo bo ubrania nie przepuszczają powietrza. Najlepiej jeszcze kule u nogi powinni przymocowac i człowiek za życia czuje się jak w piekle. Zobaczcie linki na gorze. Pracownicy mogli znaleźć normalne buty do pracy na nasze warunki klimatyczne a BHP przez tyle miesięcy nie mogło? Sami sobie w nich chodzcie. Dajcie przykład a nie tylko się smiejecie ze pierwszy raz zawsze boli i krew musi lecieć. Wy sobie żarty robicie a my cierpimy.
zdjecie uzytkownika
NICK - 2015-02-20 09:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niezły cyrk. Całe szczęście już tam nie pracuję UUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFF
zdjecie uzytkownika
bla bla bla - 2015-03-01 13:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy ma racje jak by nie patrzeć pracowalem tam sporo czasu cale szczeście tez juz tam nie pracuje;-) ufff
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-09 20:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłaty coraz słabsze, ale dni pracujących więcej. Wyzysk
zdjecie uzytkownika
pracownik pakowni - 2015-03-10 22:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba jak najszybciej znaleźć inną pracę bo tam już się wytrzymać nie da, zapierdziel a wypłaty śmieszne, po tym miesiącu już dużo ludzi odejdzie
zdjecie uzytkownika
ya - 2015-03-14 22:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik pakowni - 2015-03-10 22:00:50]:
Soboty i niedziele pracujesz to może co będzie,firma się rozwija daj od siebie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-20 19:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna sobota pracująca za "SETKI......"
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Czy to pierwsza czy kolejna praca, co się robiło, czy ma się jakieś doświadczenia w pracy z ... (zależy na jaki dział potrzebują), czy potrafisz posługiwać się ... suwmiarką, miarą, podstawy czytania rysunku technicznego... ile chciałbyś zarabiać (od razu uprzedzamy, że 1200 na rękę plus 10% premii; premia=żal; ponieważ przychodzi kontrola jakości przed końcem miesiąca i za byle co odcina ci 10% premii),
Pytania: Czy jest Pan pewien, że chce pracować u nas za 1200 zł na rękę?
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2015-04-15 22:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i wywalają z dnia na dzień
zdjecie uzytkownika
hejoooo - 2015-04-20 15:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co odkad tu pracuje to z dnia na dzien jest coraz gorzej...zasrane kajzeny zakazy przykazy obcinanie premii szlak juz mnie trafia w takiej pracy za marne smierdzace grosze.ci co tak udoskonalacie firme proponuje ustac na szpachlowaniu i porobic tydzien wtedy mozecie sie wypowiadac i wyliczac a wy papotrzycie 5 min i norma w gore przeciez to jest smieszne!!!zredukujecie liczbe ludzi i co uwazacie ze 4 osoby zrobia za 10?co wy myslicie ze my ludzie ktorzy zapier...rowno jestesmy jakimis popychadlami?zero szacunku do ludzi!!!!zamiast motywowac pracownikow to robicie wszystko zeby nam sie rzygac chcialo na te robote!najlepsze jest te wasze smieszne liczenie krokow do palety od palety i podrapania sie po tylku.opanujcie sie bo jak tak pojdzie dalej to niestety ale wszyscy beda od was uciekac.madrzyjcie jak bedziecie placic wiecej a nie pieniazki ktore od 10 do 10 nie starczaja....jestem zszokowana tym co sie dzieje !a wy pracownicy biura sie wypowiadacie tylko ze zadna z was nie chodzi w sztywnych buciorach marnych i ochydnych ubraniach oraz nie zapieprza brudzac sobie rece...wy macie ladne paznokietki eleganckie ubranko i kawke na stole a my musielismy walczyc o to zebysmy mogli pic wode na stanowiskach i co wy na to?proponuje ubrac czarne ciezkie buciory smieszne czerwono szare kubraczki i stac na stanowisku obliczajac czy macie norme bo przeciez od tego zalezy kazdy grosz...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mardom
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mardom?
Zadaj pytanie