Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mardom

Pracowałeś w firmie Mardom i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mały ludzik - 2015-07-19 13:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gulty - 2015-06-30 02:26:39]:
Absolutnie nie polecam. Marne ochłapy, zarządzający PH jeszcze gorszy
zdjecie uzytkownika
G. Marciniak - 2015-08-03 17:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam !!! Pracowałam w tej firmie 2lata i 8 miesięcy...było to w latach 1994-1996 :)Bardzo dobrze wspominam ten okres mojej pracy a najbardziej atmosferę jak tam była !! Koleżanki fantastyczne...dwie Doroty ,Renatka , Marzena , Aneta no i oczywiście Helenka:) nie bardzo pamiętam imiona innych ale wspomnienia są super!! Praca dosyć ciężka, ale jak trzeba było to i 10 godzin pracowałyśmy ale i pieniądze były no i premia większa!!A teraz to pewnie młody narybek tak psioczy ...cieszcie się , że jest praca... a szefostwo myślę ,że nie są tacy jak to opisują złośliwcy ..poznałam i złego słowa nie mogę powiedzieć :) Serdecznie pozdrawiam starych pracowników ,a młodym życzę wytrwałości i więcej optymizmu !!! Wszystkiego dobrego dla p.Walaszków !!! Pozdrawiam Grażyna Marciniak :)
zdjecie uzytkownika
zizi - 2015-08-25 06:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Źle w firmie na pewno nie jest, wiele komentarzy było negatywnych z powodów błahych, także chyba jednak nie ma problemu po zatrudnieniu, żadna firma nie jest idealna, a słyszałem, że oni mają jasne warunki zatrudnienia. I o to chodzi właśnie, żeby wiedzieć i przede wszystkim rozumieć co się podpisuje.
zdjecie uzytkownika
biurwy - 2015-09-24 21:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, coraz więcej biurw firma zatrudnia, co to nie znają się na pracy ale mają wójka/ciocię i jakoś leci, biurokracja się szerzy, a potem zdziwieni że koszta coraz większe.
zdjecie uzytkownika
zwolennik 5S - 2015-09-25 10:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tej firmie potrzebne jest 5S kadry zarządzającej... słaba jest
zdjecie uzytkownika
jj - 2015-09-27 23:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brawo Pani Grażyno!
zdjecie uzytkownika
anter - 2015-10-24 20:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem ile jest prawdy co do zatrudniania ciągle ludzie w biurokracji mardom, ale chyba raczej niewiele. Jak tak patrzyłem za ogłoszeniami od nich to poszukują na innego typu stanowiska, a mianowicie: doradca handlowy (tu nawet dopisek o wysokich zarobkach i praca od zaraz), regionalny przedstawiciel handlowy oraz specjalista do spraw handlowych.
zdjecie uzytkownika
worker - 2015-10-25 20:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba lubią nowe twarze jak w polityce :D:D
zdjecie uzytkownika
Nina - 2015-11-05 08:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie kto w firmie Mardom projektuje te nieszczęsne karnisze ! Do zawieszenia firan potrzebny jest raczej monter albo jakiś mechanik precyzyjny. Małe elementy do wkręcenia, których z dołu niestety nie widać. Współczuję osobom starszym albo ze słabszym wzrokiem. Osoba, która to projektuje powinna najpierw przemyśleć temat, bo to nie ma tylko ładnie wyglądać, ale przede wszystkim być proste w użytkowaniu.
zdjecie uzytkownika
rokao - 2015-11-06 17:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś ma doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej to bym polecał prace u nich jako Doradca Klienta B2B, bo są teraz całkiem dobre warunki jak ptrzyłem i jest umowa o prace, wysokie prowizje w zalezności od poziomu relaizacji celów i to mi sie najbardziej podoba. Napiszcie ejszcze czy ktoś tu pracował już?
zdjecie uzytkownika
Emil - 2015-11-09 13:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rokao fajnie, że firma oferuje premię czy tam prowizję w zależności od realizacji, to może być bardzo dobra motywacja dla pracowników, by zarobić więcej.
zdjecie uzytkownika
hola - 2015-11-11 19:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rokao - idealnie, że podstawą jest tutaj umowa o pracę. Nie dość, że dostanie się premie to jest jeszcze pewność stabilności zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
myślenie - to trudne - 2015-11-13 13:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli masz taką fantazję to możesz stać w kiblu i nadzorować jak kto oddaje mocz. Nazywa się to "Babcia klozetowa".
zdjecie uzytkownika
Bla - 2015-11-13 15:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi o kulturę, a nie o fantazje. Po to jest zasuwa żeby nikt nawet przez przypadek się nie bawił w "babcię klozetową"
zdjecie uzytkownika
jak - 2015-11-13 22:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe jakie prowizje pewnie sa zalezne od sprzedaży, tylko zastanawiam sie czy to kazdy indywidualnie pracuje na swoja czy wspolna?
zdjecie uzytkownika
ŚWIADOMA - 2015-12-04 11:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hejoooo - 2015-04-20 15:31:09]:
Przepraszam, ale kazdy jest kowalem swojego losu. Trzeba było się uczyć i aplikowac do biura a nie na stolarnie. Z tego co wiem, to cały czas szukają pracownikow, a nie zwalniaja.
Najlepiej jest pójść do pracy postać, pogadać głupoty i cały czas narzekać. A na koniec miesiąca marudzić, że się mało zarobiło.
Myślę, że nikt nikogo na siłę nie trzyma, jak jest Ci tak źle to znajdź sobie lepsza pracę!
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-12-04 14:56:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację @Świadoma nie każdy chce się uczyć, ale potem narzekać że mało zarabia, albo że w ogóle pracować trzeba to pierwszy. Dużo ofert jest z listopada, ja aplikuje na Key Account Manager ds. Sieci i jak odpowiedzą to wam opowiem
zdjecie uzytkownika
ŚWIADOMY - 2015-12-07 09:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam wrażenie, że wszystkie pozytywne opinie wystawia kilka osób (działu Marketingu lub HR) i pisanie głupot że trzeba było się uczyć by mieć pracę w biurze i dużo zarabiać , znam osoby co po dobrych kierunkach studiów są , bardzo dobrze pracowały i zarabiały w biurze (mardom) tyle co na produkcji osoby, więc ostatnie wpisy mnie śmieszą.
Ps. Mietek – to aplikuj, ciekawe czy na dwa etaty dasz radę pracować ;)
Ps. Każdy zainteresowany wie kto dużo zarabia…w końcu to firma rodzinna ;)
Ps ciekawe jak szybko zostanie usunięty ten wpis  ?
zdjecie uzytkownika
jak - 2015-12-14 18:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam wrazenie ze kazdy lubi tylko narzekac i nikt nie zajmuje sie praca, powyzsze opinie swiadcz o tym jakie macie podejscie do pracy i to co wypisujecie zero szacunku
zdjecie uzytkownika
Agent007 - 2015-12-21 13:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnym jest, że każda nowa osoba biurowa z tzw. "protekcji" otrzymuje ładne wynagrodzenie, bez względu na wykształcenie itd.. pytanie czym jest szkoła? Na pewno nie miejscem gdzie zdobywa się wiedzę praktyczną, raczej teoretyczną a właściwie to zdaje egzaminy i dostaje się dyplom. Dobre plecy (poparcie) = dobra kasa to jest Mardom. Sprawiedliwości, której każdy szuka nie odnajdzie. Na palcach 1 ręki można policzyć osoby, które mają papiery i wiedzę na to co robią. Wesołych Świąt!! i bierzmy się za robotę...
zdjecie uzytkownika
ŚWIADOMY - 2015-12-22 09:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do "JAK" :a ja mam wrażenie że masz prace po znajomość i dostajesz dużą kasę
za pisanie tych bzdur. Nie obrażaj ludzi pisząc " i nikt nie zajmuje sie praca", bo 99% osób na produkcji ciężko pracuje, a w biurze może 10%
To nie jest narzekanie, a przestroga dla ludzi myślących, mających wykształcenie zdobyte swoją ciężką nauką/pracą. Nie poddawajcie się w znalezienie dobrej pracy, bo taka istnieje, ale nie w Lpnikach
zdjecie uzytkownika
gfgf - 2015-12-31 18:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czesc, jest od ich firmy Mardom s.c. jedna oferta pracy a mianowcie na stanowsiko kelnera, barmana w Olsztynie, mozna sobie dorobic, chyba warto sprobowac
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-17 23:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kelnerów jest pełno ;)
zdjecie uzytkownika
sak - 2016-01-18 20:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@007, to ta oferta z grudnia już będzie nieaktualna? Trochę szkoda, bo włąsnie czytąłem opinie o nich i generalnie nie mają takiej złej tej opinii, szkoda, żę wszyscy mnie uprzedzili.
zdjecie uzytkownika
zrezygnowany - 2016-01-31 14:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No tak wszystko co tu pisza to prawda. Nie ma tam takich ktorzy szanuja z produkcji ludzi. Wiadomo kto pracuje po rodzinie i co robi, to widac my z produkcji nie jestesmt takie glupie ludzie. Mile usmieszki i dobre slowka a praca i tak po rodzinie i tylko gadanie zero roboty. Tak to wyglada. Ja wypelnilem ankieta z kadr i napisalem jak to ludzie widza. Mam nadzieje ze tam w tej ankiecie prawde pokaza. Bo skonczylem tylko zawodowke ale glupi nie jestem. Na swoja pensje musze zapieprzac a Ci co z rodziny to noga na noge.
zdjecie uzytkownika
ezehiel - 2016-02-01 13:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
są nowe ogłoszenia @sak, jeśli jesteś jeszcze zainteresowany pracą u nich. szukają technologa drewna oraz koordynatora ds lean manufacturing. ogłoszenie wrzucili jakieś kilka dni temu więc powinno być aktualne
zdjecie uzytkownika
umowa - 2016-02-02 17:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pakownia. Niestety, w mojej opinii, Mardom łamie prawo zatrudniając ludzi w oparciu o umowę zlecenie, noszącej wszelkie cechy umowy o pracę. Praca jest wykonywana pod ścisłym kierownictwem, w określonym miejscu i czasie. To sprawa dla Państwowej Inspekcji Pracy.

http://www.infor.pl/prawo/praca/formy-zatrudnienia/245438,Kiedy-umowa-cywilnoprawna-bedzie-umowa-o-prace.html
zdjecie uzytkownika
234r5t - 2016-02-03 16:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aktualne aktulane jak najbardziej..oferuja konkurencyjne wynagrodzenie stosowne do kwalifikacji kandydata,stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-02-06 22:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakieś żarty z tym konkurencyjnym wynagrodzeniem w stosunku do kwalifikacji...??? im wyższe stanowisko, tym umiejętności bardziej rozmyte... lub ich całkowity brak... porażające
zdjecie uzytkownika
tramp - 2016-02-07 14:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [007 - 2016-02-06 22:33:16]:
po prostu im wyższe stanowisko tym ludzie mają odpowiedzialniejsze zajęcia. Takżę koordynatorzy pracując z ludźmi mają najgorzej ze wszystkich pracowników
zdjecie uzytkownika
plisoi - 2016-02-17 20:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie przesadzałbym @tramp, jest ciężko, no ale jednak koordynator ma większą władzę i to inni muszą się przystosować. No i koordynator musisz mieć wykształcenie wyższe techniczne.
zdjecie uzytkownika
GB - 2016-02-22 01:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koordynator służb specjalnych :D:D haha
zdjecie uzytkownika
maja - 2016-02-22 09:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to nie jest jakaś trudna funkcja, zeby porównywac ją do służb specjalnych jednak.. poza tym Koordynator ds. Lean Manufacturing ma też w obowiązkach praktyczną znajomość metod Lean.
zdjecie uzytkownika
cepe - 2016-02-24 13:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rokao - 2015-11-06 17:56:49]:
dołączam się do pytania i dodam jeszcze - czym montować ten badziew? Karnisze nie wytrzymują ciężaru zasłon - masywniejsza bawełna a nie jakieś kotary, efekt taki, że odchodzą od ściany zostawiając wielkie dziury. Fajnie byłoby pomyśleć o funkcjonalności produktów i tych, co je montują i używają. Doświadczenia od początku mam marne - problemy z dostawą, po długim oczekiwaniu dostałam nie to co zamawiałam, oczekiwanie na odbiór i potem znowu czekanie na karnisze....i szkoda, że nie zrezygnowałam. Lepiej dołozyć i kupić coś co nie zniszczy mi ściany
zdjecie uzytkownika
Mati - 2016-02-24 14:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cepe - 2016-02-24 13:09:27]:
Pani Paulino... eh.. nie trudno się domyślić kto napisał opinię na goworku :)
Fakt karnisze, które Pani otrzymała były w błędnym kolorze. Zostały wymienione na drugie. Ze względów logistycznych czas był wydłużony. Myślę, że nie ma co pisać negatywnych opinii i oceniać produkt, że jest "badziewny" jeżeli to Państwo niewłaściwie zamontowali karnisz. Do płyty gipsowej używamy kołków do tego przeznaczonych, a nie uniwersalnych przeznaczonych do cegły, betonu, tynku. Przepraszam ale niestety wszystko powieszone w ten sposób samo z siebie po pewnym czasie odpadnie. Zanim napisze się negatywną opinię może warto się zastanowić czy wszystko zrobiliśmy zgodnie ze sztuką :) Jestem przekonany, że karnisze Pani ścian nie zniszczyły tylko nieumiejętny montaż.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2016-03-04 16:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem za tym co mówi @Mati i brzmi to faktycznie dużo sensowniej niż może się wydawać, często to właśnie lklienci nie są w stanie zająć się tym co kupili by nie zepsuć
zdjecie uzytkownika
prawie w to wpadłem - 2016-03-06 13:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawie bym tam pracował ale na szczeście troche usłyszałem o zwolnieniach po małym potknięciu i dałem sobie spokoj.
zdjecie uzytkownika
kunta kinte - 2016-04-05 08:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [www - 2015-06-09 01:10:48]:
Poziom niski?? Kolego ty myślisz że na produkcji pracują sami imbecyle bez szkoły?? To jesteś w błędzie. Nie oceniaj ludzi po wyglądzie.
zdjecie uzytkownika
kunta kinte - 2016-04-05 09:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie ładnie jest pisać że na produkcji pracują sami niedouczeni ludzie. Większość z nich ma leprze wykształcenie niż nie jeden kierownik, ale nie mają pleców i dlatego pracują w Mardomie bo muszą.
zdjecie uzytkownika
łona - 2016-04-07 09:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Siema. Wieta co?? Na obróbce jest nowy mistrz. To znaczy pracuje w ukryciu. Łazi i nic nie robi tylko obserwuje ludzi i donosi. Kto na to pozwala żeby płacić za taką robotę. Chętnie i ja bym taką robotę robiła, ale jest jeden problem, to trzeba mieć charakter wieta jaki...... UWAGA!!!!!!

Trzymta sie.
zdjecie uzytkownika
kist - 2016-04-07 15:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako przedstawiciel handlowy @łona tak źle, nie jest a dostaje się umowę o pracę na czas określony chyba
zdjecie uzytkownika
Zazdrość - 2016-04-07 22:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widać że co niektórym to tytoń naprawdę mózgi wypala. Tę palarnię to powinno się całkowicie zlikwidować. To ludzie by rozumu nabrała do głowy a nie tytoniu.
zdjecie uzytkownika
Zazdrość - 2016-04-07 22:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zazdrością kariery nie zrobisz ciemna maso.
zdjecie uzytkownika
racja - 2016-04-08 07:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na produkcji jest bardzo dużo magistrów ale niestety tak się życie im potoczyło że właśnie tutaj pracują bo nie mają znajomości żeby iść gdzie indziej.....
zdjecie uzytkownika
ba - 2016-04-08 08:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsze w was wszystkich jest to ze robicie swoja prace na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nikomu z was nie zalezy a potem macie pretensje do przelożonych....nie macie zadnych zasad moralnych i wielkiego lenia za skorą................
zdjecie uzytkownika
łona - 2016-04-09 06:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Zazdrość" jaką zazdrością?Czego mam zazdrościć braku honoru??
zdjecie uzytkownika
łona - 2016-04-09 06:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Zazdrość" a co do palarni to powinni ją wywieść jestem za. A niestety ale papierosy mózgu nie wypalają.
zdjecie uzytkownika
kunta kinte - 2016-04-09 06:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"ba" co do twojej wypowiedzi to nie wiem czy wiesz co wpływa na dobrze wykonaną prace. Jeśli nie wiesz to trudno nie będę cię edukował. A czasami przydało by się pomyśleć co się pisze na takich forach. Nie nienawidzę jak ktoś nazywa ludzi zarabiających ciężką pracą na tą firmę "leniami". "ba" a ty wiesz chociaż co to zasady moralne. Poczytaj troszkę, idz do szkoły lub coś w tym stylu a potem się wypowiadaj o drugim człowieku.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Czy to pierwsza czy kolejna praca, co się robiło, czy ma się jakieś doświadczenia w pracy z ... (zależy na jaki dział potrzebują), czy potrafisz posługiwać się ... suwmiarką, miarą, podstawy czytania rysunku technicznego... ile chciałbyś zarabiać (od razu uprzedzamy, że 1200 na rękę plus 10% premii; premia=żal; ponieważ przychodzi kontrola jakości przed końcem miesiąca i za byle co odcina ci 10% premii),
Pytania: Czy jest Pan pewien, że chce pracować u nas za 1200 zł na rękę?
zdjecie uzytkownika
Zydzew - 2016-04-21 21:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak tej firmie zorganizowania, komunikacji, etyki. Produkt made in china.
zdjecie uzytkownika
zamknij wrota - 2016-05-04 20:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zydzew - 2016-04-21 21:18:45]:
Najbardziej opiniotwórczy oczywiście są Ci, którzy przyszli tu do pracy na chwilę i chcieliby od razu zarabiać kokosy. Popracują miesiąc, góra trzy i odchodzą, tak naprawdę nic nie wiedząc o produkcji, o produkowanym towarze.
Chcecie awansować? To się interesujcie czymś więcej niż tylko tym aby odfajkować 8 godzin i do domu szybko uciekać.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Mardom!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mardom
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert