Mardom

Lipniki Stare

Opinie o Mardom

Nina 2015-11-05 08:17:54
Mam pytanie kto w firmie Mardom projektuje te nieszczęsne karnisze ! Do zawieszenia firan potrzebny jest raczej monter albo jakiś mechanik precyzyjny. Małe elementy do wkręcenia, których z dołu niestety nie widać. Współczuję osobom starszym albo ze słabszym wzrokiem. Osoba, która to projektuje powinna najpierw przemyśleć temat, bo to nie ma tylko ładnie wyglądać, ale przede wszystkim być proste w użytkowaniu.
1
rokao 2015-11-06 17:56:49
jak ktoś ma doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej to bym polecał prace u nich jako Doradca Klienta B2B, bo są teraz całkiem dobre warunki jak ptrzyłem i jest umowa o prace, wysokie prowizje w zalezności od poziomu relaizacji celów i to mi sie najbardziej podoba. Napiszcie ejszcze czy ktoś tu pracował już?
0
Emil 2015-11-09 13:00:15
@rokao fajnie, że firma oferuje premię czy tam prowizję w zależności od realizacji, to może być bardzo dobra motywacja dla pracowników, by zarobić więcej.
0
hola 2015-11-11 19:13:10
@rokao - idealnie, że podstawą jest tutaj umowa o pracę. Nie dość, że dostanie się premie to jest jeszcze pewność stabilności zatrudnienia.
0
myślenie - to trudne 2015-11-13 13:42:59
Jeśli masz taką fantazję to możesz stać w kiblu i nadzorować jak kto oddaje mocz. Nazywa się to "Babcia klozetowa".
0
Bla 2015-11-13 15:47:10
Chodzi o kulturę, a nie o fantazje. Po to jest zasuwa żeby nikt nawet przez przypadek się nie bawił w "babcię klozetową"
0
jak 2015-11-13 22:15:59
ciekawe jakie prowizje pewnie sa zalezne od sprzedaży, tylko zastanawiam sie czy to kazdy indywidualnie pracuje na swoja czy wspolna?
0
ŚWIADOMA 2015-12-04 11:34:29
Przepraszam, ale kazdy jest kowalem swojego losu. Trzeba było się uczyć i aplikowac do biura a nie na stolarnie. Z tego co wiem, to cały czas szukają pracownikow, a nie zwalniaja.
Najlepiej jest pójść do pracy postać, pogadać głupoty i cały czas narzekać. A na koniec miesiąca marudzić, że się mało zarobiło.
Myślę, że nikt nikogo na siłę nie trzyma, jak jest Ci tak źle to znajdź sobie lepsza pracę!
0
Mietek 2015-12-04 14:56:50
Masz rację @Świadoma nie każdy chce się uczyć, ale potem narzekać że mało zarabia, albo że w ogóle pracować trzeba to pierwszy. Dużo ofert jest z listopada, ja aplikuje na Key Account Manager ds. Sieci i jak odpowiedzą to wam opowiem
0
ŚWIADOMY 2015-12-07 09:16:49
Mam wrażenie, że wszystkie pozytywne opinie wystawia kilka osób (działu Marketingu lub HR) i pisanie głupot że trzeba było się uczyć by mieć pracę w biurze i dużo zarabiać , znam osoby co po dobrych kierunkach studiów są , bardzo dobrze pracowały i zarabiały w biurze (mardom) tyle co na produkcji osoby, więc ostatnie wpisy mnie śmieszą.
Ps. Mietek – to aplikuj, ciekawe czy na dwa etaty dasz radę pracować ;)
Ps. Każdy zainteresowany wie kto dużo zarabia…w końcu to firma rodzinna ;)
Ps ciekawe jak szybko zostanie usunięty ten wpis  ?
1
jak 2015-12-14 18:01:16
a ja mam wrazenie ze kazdy lubi tylko narzekac i nikt nie zajmuje sie praca, powyzsze opinie swiadcz o tym jakie macie podejscie do pracy i to co wypisujecie zero szacunku
0
Agent007 2015-12-21 13:14:06
Pewnym jest, że każda nowa osoba biurowa z tzw. "protekcji" otrzymuje ładne wynagrodzenie, bez względu na wykształcenie itd.. pytanie czym jest szkoła? Na pewno nie miejscem gdzie zdobywa się wiedzę praktyczną, raczej teoretyczną a właściwie to zdaje egzaminy i dostaje się dyplom. Dobre plecy (poparcie) = dobra kasa to jest Mardom. Sprawiedliwości, której każdy szuka nie odnajdzie. Na palcach 1 ręki można policzyć osoby, które mają papiery i wiedzę na to co robią. Wesołych Świąt!! i bierzmy się za robotę...
0
ŚWIADOMY 2015-12-22 09:28:10
do "JAK" :a ja mam wrażenie że masz prace po znajomość i dostajesz dużą kasę
za pisanie tych bzdur. Nie obrażaj ludzi pisząc " i nikt nie zajmuje sie praca", bo 99% osób na produkcji ciężko pracuje, a w biurze może 10%
To nie jest narzekanie, a przestroga dla ludzi myślących, mających wykształcenie zdobyte swoją ciężką nauką/pracą. Nie poddawajcie się w znalezienie dobrej pracy, bo taka istnieje, ale nie w Lpnikach
0
gfgf 2015-12-31 18:28:58
czesc, jest od ich firmy Mardom s.c. jedna oferta pracy a mianowcie na stanowsiko kelnera, barmana w Olsztynie, mozna sobie dorobic, chyba warto sprobowac
1
007 2016-01-17 23:54:30
Kelnerów jest pełno ;)
0
sak 2016-01-18 20:44:40
@007, to ta oferta z grudnia już będzie nieaktualna? Trochę szkoda, bo włąsnie czytąłem opinie o nich i generalnie nie mają takiej złej tej opinii, szkoda, żę wszyscy mnie uprzedzili.
0
zrezygnowany 2016-01-31 14:52:45
No tak wszystko co tu pisza to prawda. Nie ma tam takich ktorzy szanuja z produkcji ludzi. Wiadomo kto pracuje po rodzinie i co robi, to widac my z produkcji nie jestesmt takie glupie ludzie. Mile usmieszki i dobre slowka a praca i tak po rodzinie i tylko gadanie zero roboty. Tak to wyglada. Ja wypelnilem ankieta z kadr i napisalem jak to ludzie widza. Mam nadzieje ze tam w tej ankiecie prawde pokaza. Bo skonczylem tylko zawodowke ale glupi nie jestem. Na swoja pensje musze zapieprzac a Ci co z rodziny to noga na noge.
3
ezehiel 2016-02-01 13:14:21
są nowe ogłoszenia @sak, jeśli jesteś jeszcze zainteresowany pracą u nich. szukają technologa drewna oraz koordynatora ds lean manufacturing. ogłoszenie wrzucili jakieś kilka dni temu więc powinno być aktualne
1
umowa 2016-02-02 17:13:47
Pakownia. Niestety, w mojej opinii, Mardom łamie prawo zatrudniając ludzi w oparciu o umowę zlecenie, noszącej wszelkie cechy umowy o pracę. Praca jest wykonywana pod ścisłym kierownictwem, w określonym miejscu i czasie. To sprawa dla Państwowej Inspekcji Pracy.

http://www.infor.pl/prawo/praca/formy-zatrudnienia/245438,Kiedy-umowa-cywilnoprawna-bedzie-umowa-o-prace.html
5
234r5t 2016-02-03 16:14:36
aktualne aktulane jak najbardziej..oferuja konkurencyjne wynagrodzenie stosowne do kwalifikacji kandydata,stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
1
007 2016-02-06 22:33:16
jakieś żarty z tym konkurencyjnym wynagrodzeniem w stosunku do kwalifikacji...??? im wyższe stanowisko, tym umiejętności bardziej rozmyte... lub ich całkowity brak... porażające
0
tramp 2016-02-07 14:46:49
po prostu im wyższe stanowisko tym ludzie mają odpowiedzialniejsze zajęcia. Takżę koordynatorzy pracując z ludźmi mają najgorzej ze wszystkich pracowników
0
plisoi 2016-02-17 20:18:43
No nie przesadzałbym @tramp, jest ciężko, no ale jednak koordynator ma większą władzę i to inni muszą się przystosować. No i koordynator musisz mieć wykształcenie wyższe techniczne.
0
GB 2016-02-22 01:14:11
koordynator służb specjalnych :D:D haha
0
maja 2016-02-22 09:27:08
no to nie jest jakaś trudna funkcja, zeby porównywac ją do służb specjalnych jednak.. poza tym Koordynator ds. Lean Manufacturing ma też w obowiązkach praktyczną znajomość metod Lean.
1
cepe 2016-02-24 13:09:27
dołączam się do pytania i dodam jeszcze - czym montować ten badziew? Karnisze nie wytrzymują ciężaru zasłon - masywniejsza bawełna a nie jakieś kotary, efekt taki, że odchodzą od ściany zostawiając wielkie dziury. Fajnie byłoby pomyśleć o funkcjonalności produktów i tych, co je montują i używają. Doświadczenia od początku mam marne - problemy z dostawą, po długim oczekiwaniu dostałam nie to co zamawiałam, oczekiwanie na odbiór i potem znowu czekanie na karnisze....i szkoda, że nie zrezygnowałam. Lepiej dołozyć i kupić coś co nie zniszczy mi ściany
0
Mati 2016-02-24 14:44:39
Pani Paulino... eh.. nie trudno się domyślić kto napisał opinię na goworku :)
Fakt karnisze, które Pani otrzymała były w błędnym kolorze. Zostały wymienione na drugie. Ze względów logistycznych czas był wydłużony. Myślę, że nie ma co pisać negatywnych opinii i oceniać produkt, że jest "badziewny" jeżeli to Państwo niewłaściwie zamontowali karnisz. Do płyty gipsowej używamy kołków do tego przeznaczonych, a nie uniwersalnych przeznaczonych do cegły, betonu, tynku. Przepraszam ale niestety wszystko powieszone w ten sposób samo z siebie po pewnym czasie odpadnie. Zanim napisze się negatywną opinię może warto się zastanowić czy wszystko zrobiliśmy zgodnie ze sztuką :) Jestem przekonany, że karnisze Pani ścian nie zniszczyły tylko nieumiejętny montaż.
0
Mietek 2016-03-04 16:54:25
Ja jestem za tym co mówi @Mati i brzmi to faktycznie dużo sensowniej niż może się wydawać, często to właśnie lklienci nie są w stanie zająć się tym co kupili by nie zepsuć
0
prawie w to wpadłem 2016-03-06 13:59:15
prawie bym tam pracował ale na szczeście troche usłyszałem o zwolnieniach po małym potknięciu i dałem sobie spokoj.
0
kunta kinte 2016-04-05 08:57:23
Poziom niski?? Kolego ty myślisz że na produkcji pracują sami imbecyle bez szkoły?? To jesteś w błędzie. Nie oceniaj ludzi po wyglądzie.
1
kunta kinte 2016-04-05 09:02:45
Nie ładnie jest pisać że na produkcji pracują sami niedouczeni ludzie. Większość z nich ma leprze wykształcenie niż nie jeden kierownik, ale nie mają pleców i dlatego pracują w Mardomie bo muszą.
1
łona 2016-04-07 09:25:47
Siema. Wieta co?? Na obróbce jest nowy mistrz. To znaczy pracuje w ukryciu. Łazi i nic nie robi tylko obserwuje ludzi i donosi. Kto na to pozwala żeby płacić za taką robotę. Chętnie i ja bym taką robotę robiła, ale jest jeden problem, to trzeba mieć charakter wieta jaki...... UWAGA!!!!!!

Trzymta sie.
2
kist 2016-04-07 15:42:16
Jako przedstawiciel handlowy @łona tak źle, nie jest a dostaje się umowę o pracę na czas określony chyba
0
Zazdrość 2016-04-07 22:23:47
Widać że co niektórym to tytoń naprawdę mózgi wypala. Tę palarnię to powinno się całkowicie zlikwidować. To ludzie by rozumu nabrała do głowy a nie tytoniu.
1
Zazdrość 2016-04-07 22:31:40
Zazdrością kariery nie zrobisz ciemna maso.
1
racja 2016-04-08 07:57:31
Na produkcji jest bardzo dużo magistrów ale niestety tak się życie im potoczyło że właśnie tutaj pracują bo nie mają znajomości żeby iść gdzie indziej.....
0
ba 2016-04-08 08:41:08
Najgorsze w was wszystkich jest to ze robicie swoja prace na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nikomu z was nie zalezy a potem macie pretensje do przelożonych....nie macie zadnych zasad moralnych i wielkiego lenia za skorą................
1
łona 2016-04-09 06:01:43
"Zazdrość" jaką zazdrością?Czego mam zazdrościć braku honoru??
1
łona 2016-04-09 06:04:06
"Zazdrość" a co do palarni to powinni ją wywieść jestem za. A niestety ale papierosy mózgu nie wypalają.
1
kunta kinte 2016-04-09 06:21:39
"ba" co do twojej wypowiedzi to nie wiem czy wiesz co wpływa na dobrze wykonaną prace. Jeśli nie wiesz to trudno nie będę cię edukował. A czasami przydało by się pomyśleć co się pisze na takich forach. Nie nienawidzę jak ktoś nazywa ludzi zarabiających ciężką pracą na tą firmę "leniami". "ba" a ty wiesz chociaż co to zasady moralne. Poczytaj troszkę, idz do szkoły lub coś w tym stylu a potem się wypowiadaj o drugim człowieku.
0
Zydzew 2016-04-21 21:18:45
Brak tej firmie zorganizowania, komunikacji, etyki. Produkt made in china.
0
zamknij wrota 2016-05-04 20:47:04
Najbardziej opiniotwórczy oczywiście są Ci, którzy przyszli tu do pracy na chwilę i chcieliby od razu zarabiać kokosy. Popracują miesiąc, góra trzy i odchodzą, tak naprawdę nic nie wiedząc o produkcji, o produkowanym towarze.
Chcecie awansować? To się interesujcie czymś więcej niż tylko tym aby odfajkować 8 godzin i do domu szybko uciekać.
1
MARKETING!!! 2016-05-08 12:49:29
UWAGA! Potrzebny od zaraz człowiek, który nawet gdy będzie Tobie mówił (usunięte przez administratora) to będziesz czuł podnietę na samą myśl o zbliżającej się podróży.
1
bolgo 2016-05-09 20:47:39
marketing, jeżeli odpowiednio zapłacą to ja jestem w stanie się zgłosić do pracy. Chciałbym mieć jednak pewność że te 2,5 tyś będize
0
Marketing 2016-05-17 20:02:43
Być może dostaniesz 2500 zł ale brutto, jeśli się spodobasz
1
Peace 2016-05-20 00:03:41
Ty zrobiłaś dzisiaj dla nich dużo......
Ile oni zrobią dla Ciebie??????????????
0
DC one 2016-05-21 22:37:03
popieram brak komunikacji i praktycznych rozwiązań, stosowane są jedynie zasłony dymne, aby zaspokoić ambicje pewnych ludzi... którzy mimo wszyscy wierzą w tę bajkę. Neverending story....
0
AND 2016-05-25 16:33:45
I tak jest,jedziemy dalej...
0
Nie znam się 2016-06-07 22:59:46
nie znam się to się wypowiem, żenujące.
Najwięcej zawsze mają do powiedzenia Ci, którzy są puści jak ten dzwon z przysłowia.
1
aro 2016-06-20 10:39:30
pewnie te osoby ktore pracuja już jakis czas w jakies opowiesci czy bajki nie wierza, poza tym kazdy jest dorosly i chyba wie co jest dla niego dobre a co nie, jak sie komus nie podoba to dlaczego tam nadal jestescie, przedstawiciele sa wszedzie poszukiwania teraz
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mardom