Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.

Nidzica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 278 ocen.

Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.
2 277

Opinie o Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.

Julita

@Noname, czy mógłbyś napisać więcej informacji o pracy na produkcji? Czy praca jest na akord i w związku tym można uzyskać premię? Jak wygląda sprawa z grafikiem, czy jest elastyczny i można go ułożyć indywidualnie? Praca na dwie, czy trzy zmiany? Pracownicy mogą liczyć na pakiet socjalny? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

do Julita
@Julita 20.06.2018 09:27

Są premie i pakiet socjalny. Praca ok.

Machina

Praca obiektywnie bardzo dobra. Nie wszyscy muszą być zadowoleni. Ja jestem. Zawsze można iść do innego pracodawcy. Pozdro!

Pozipus
@Machina 19.06.2018 12:41

na jakim dziale jesteś?mimosrody zapraszają...

Noname

Moim zdaniem fajna firma. W Nidzicy na produkcji pracują często i mąż i żona. To dobre rozwiązanie. Podwójna pensja na rodzinę i stabilne zatrudnienie. Siemka!

Pracownik

Od strony BHP dzieje się coraz więcej w Bartoszycach, nadal się wyłącza maszyny i bęben w czasie kontroli ale za zakupili lepsze maseczki ochronne starają się zapewnić nas o lepsze rękawice a chodzą plotki że mają być i ugododnienia w stylu automatu z napojami i mikrofala za to wielkie plus ode mnie. Chodź wielki minus za nowe normy czasowe ludzie się powoli zabijają by mieć te 8h a dyrektor na to radźcie sobie jakoś , na razie ludzie jakoś sobie radzą ale to czasu

Olobol
@Pracownik 15.06.2018 22:44

Do czasu aż od tego szczużego wyścigi komuś coś się nie stanie a winny będzie biedny pracownik bo nie uważał.

Julita

@xxxx, pisząc "pracodawca" mam na myśli przełożonego. Nie znam dokładnie realiów panujących w tej firmie, dowiaduję się o nich od użytkowników. Moim zadaniem jako moderatora strony, jest zachęcenie was do dodawania obiektywnych i merytorycznych opinii o firmie. Wiadomości te pomagają osobom poszukującym pracy w dokładnym poznaniu firmy, właśnie poprzez wasze opinie i zdecydowaniu, czy chcą aplikować do tej firmy, czy nie.

Julita

@Pracownik, rozumiem, że praca jest ciężka, ale wszystkie niedogodności można zawsze wyjaśnić z pracodawcą i dzięki temu zmienić coś na lepsze. To samo dotyczy warunków pracy, które również podlegają negocjacji. Twoja obiektywna opinia może pomóc w znalezieniu pracy innym użytkownikom.

pack
@xxxx 09.06.2018 09:41

taka droga nie istnieje,a o drodze służbowej zapomnij .Strona "go work" mówi swoje a pan prezes może ją przeczyta.wielki szacunek dla Pana administratora że ją stworzył.

Wolsztyn.rar

Brak słów na sytuację w firmie. Osoba od BHP zalega z wydawaniem ubrań roboczych, każe wyłączać maszyny by nie przekroczyć emisji pyłu lub poziomu hałasu podczas kontroli. Nowi pracownicy są zatrudniani nie po poziomie umiejętności ale że się znają z kierownikiem lub brygadzistą/liderem nie robiac nic po za korzystaniem z komórki. Kończąc nawet na kierownikach nie można polegać bo traktują pracowników jak petentów którzy chcą im zepsuć dzień jakąś bzdurą.

pack
@Pracownik 07.06.2018 09:10

Wolsztyn.rar szacun za prawde,"boy hotelowy"pozdro wielkie-tak ma być...

Julita

@pack, rozumiem, że praca ciężka i wymagająca, ale na pewno widzisz jakieś plusy zatrudnienia. Może mógłbyś o nich napisać? Czy ktoś z Was aplikował na stanowiska, o których pisałam we wcześniejszym komentarzu? Jeśli tak, to proszę o informację w tym wątku o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej. Przybliży to innym poszukującym pracy w tej firmie warunki zatrudnienia.

boy hotelowy
@Julita 02.06.2018 11:56

Julitka chyba wiem od czego ty tu jesteś, śledzisz te forum i gasisz ogień jaki tu się pali pomiędzy zakładami i pracownikami .W sumie niezłą ci ktoś dał robotę ciekawe za ile? To wytłumaczy teraz Pani Julitka jak to jest ,że jedni wyjeżdżają na wycieczki zakładowe ,mają imprezy integracyjne i są na to pieniądze a zakład w Bartoszycach jest tylko do roboty bo terminy gonią i nie ma na nic czasu i pieniędzy .

pack

"Ja"...kumaty?kumaty przy tylu detalach ? poza Marcinem nie ma na innej osoby któży by nauczyli nawet podstaw...tylko siadaj i z......aj a jesli nie zauważysz...a jak cos zepsujesz...to "nie myślisz","lewe ręce?wiekszosc poza naprawde nielicznymi wyjątkami osób które pracowaly miały potęcjał do pracy ale zrezygnowały bo stresowo nie wyrabiały,czasem wystarczy trochę altruizmu i koleżeństwa-tego...nie ma,liderzy zaszczuci strachem przed ....,a jesli chodzi o maszyny to wielokrotnie osoby biegały do narzędziowni w ciągu jednego dnia z jednym tym samym narzędziem tam i z powrotem a czasu które straciły np.na wymiane lub naprawe narzedzia nikt im ne zwróci a schemat wymagań dotyczących wyrobienia normy TEN SAM.Dawniej każdy z liderów mógł wspomóc i dołożyc jakis czas i to czesto pomagało ludziom któży mieli detal ze słabym czasem lub problemy z narzędziami a dziś???! Ktos tu napisał-"dobrzy znajomi mają lepiej"nie pisz o sytuacji kiedy ktos siada i robi detal od początku do konca bezawaryjnie,normy to też kosmos.A lepsze roboty mają......................:)

Ja

W tej pracy jak jesteś kumaty i nie masz dwóch lewych rąk i nic się nie je,bie, na każdym dziale dasz radę wyrobić. (usunięte przez administratora) czeba , tak jak wszędzie .

Julita

Witam. Oferty pracy w Stalmot & Wolmet na stanowisko technolog konstruktor w Bartoszycach, technolog konstruktor w Wolsztynie, Koordynator ds zakupów w Nidzicy. Wszystkie oferty pracy pod linkiem: http://stalmot.com/kariera/pl/ - polecacie składać CV? Warto aplikować?

XXXX
@Julita 27.05.2018 15:45

Dlaczego są te oferty ? Czyżby ktoś się zwolnił (zwalnia) ?

papazi

dalej schlebiajcie,fajna atmosfera podły żart,ta firma z takim zarządem powoli z czasem pomimo złudzenia rozbudowy-padnie,każdy dławi w sobie prawdę i prawdziwe opinie o liderach otoczonych schlebiaczami, wewnetrznie każdy wie jak jest,stabilne zatrudnienie i wypłaty na czas-to prawda.... ale klimat?pycha dławi liderów a szacunek dla nich to tylko maska ze strony robola który dla nich jest jest nikim chyba że pracuje wiele lat,ma swoje miejsce w firmie i udaje kogoś kim nie jest.

Zadowolony

Ja też nie narzekam

Jerzy

Dobry pracownik nie narzeka , przeciwnie jest zadowolony z pracy w firmie!!

Pat
@John 3:16 21.05.2018 12:47

To tak jak Ja

Łysy

Stabilna zatrudnienie i fajna atmosfera :-))))

Pozipus
@Łysy 02.05.2018 21:35

owszem zatrudnienie stabilne,atmosfera-to dyskusyjne,w obecnym czasie jest lipa nie ma pracy ,w zasadzie do "liderów"nie ma co miec pretensji-lekko ewoluowali (nie ma już głupich,prostackich odzywek),też lekko nie mają,generalnie rozdzielic prace której niema-wielki wyczyn,wyrobić norme ?na granicy czesto możliwosci .......przykre jest to że generalnie wiekszosc w tym czasie pracowników to wolne elektrony,odbijają sie od firmy do firmy czesto nie dlatego że są leniwi do pracy ale dlatego że wymogi są czesto za duże a ci któży mają już swoje stałe miejsca i schematyczną,czesto już ukartowaną robote mają spokój.......

Uczciwy

W zakładzie Stalmot Bartoszyce na ten rok przewidziano podwyżki, które maja odbywać się etapami i nie będą one dla wszystkich. Od lutego tego roku zaczęto wdrażać ten plan i tak oto część załogi otrzymała parę groszy, po dwóch miesiącach kolejni otrzymali pare groszy i czas nadszedł na tych co jeszcze nie dostali a tu okazuje się że (usunięte przez administratora) co w lutym dostali znowu otrzymują jakiś grosz . Jedni dostają w ciągu trzech miesięcy dwa razy podwyżkę a niektórzy wcale . Co o tym sądzicie ? . Kto tam dzieli te pieniądze i co maja myśleć ci pracownicy co nic nie dostali .Jaka ma być atmosfera miedzy pracownikami co nie dostali nic albo psi grosz miedzy tymi co dostają dwa razy podwyżki .

Porzadny
@Uczciwy 26.04.2018 17:59

Plan podwyżek jest realizowany i to jest ważne. Niektórzy tylko muszą dłużej poczekać. Jak jesteś dobry i się starasz, to na pewno będzie to zauważone przez przełożonego!

Julita

@Gregor, ile już pracujesz w stalmot i jaką funkcję w tej firmie pełnisz? Wymieniłeś wiele czynników, które wpływają na Twoje zadowolenie ze współpracy z tym pracodawcą. Co możesz powiedzieć o ewentualnym systemie premiowym i pakiecie benefitów w tej firmie? Czy firma zapewnia Ci je?

Biurowy

Ja też polecam. Pracuję w firmie od 6 lat - atmosfera jest super, zero stresu, żadnego nacisku, a wypłata zawsze na czas.

Pracownik
@Biurowy 19.04.2018 14:00

Biurowy w jakim dziale pracujesz ze zero nacisku ? Bo chyba pomyliłeś forum firmy

Gregor

wreszcie znalazłem normalną firmę, dobra kasa, na czas, bez kombinacji, fajna robota, pomocni wszyscy. polecam ????????????

last minute

JOHN na jakiej zmianie pracujesz?? o czym piszesz?dobra kasa dla kogo??przeciętnego pracownika?na razie owszem lepsza niż w innych zakładach-już nie na długo...czytałeś o czym ludzie piszą w poprzednich postach?Umysłowy... a co do atmosfery...u was w biurze owszem atmosfera może być super. na halach?pogadaj z ludzmi tylko nie starymi pracownikami któży mają stawke godzinową,stałe miejsce przy tej samej maszynie lub na podstawie lepszej znajomosci z "liderem" lepszą robote ale z tymi któży klepią tzw.misje usłyszysz-prawdę..."Liderzy" generalnie różnią sie.najtrudniejsze jest to że w porównaniu z poprzednimi latami zamówień jest mało a wymaganie dotyczące wyrabiania normy wyższe... tu jest pogrzebany pies natomiast na mimosrodach tym bardziej powinna byc stawka na godzine bo czesto nie masz żadnej szansy na wyrobienie ośmiu godzin...

Zadowolona

Skoro wszyscy jesteście tak zadowoleni to po co piszecie na tym forum. Wyłączcie komórki i z.............ć do roboty.

Umysłowy

Pracuje w administracji. Jestem zadowolona z bardzo dobrej atmosfery, ciekawej pracy i dobrych zarobków. Polecam!

Pepe

coraz mniej zamówień z roku na rok,może czas zacząc falę zwolnień,czas pokaże,sytuacja coraz gorsza ,dalej wymaga się wykonania akordu pomimo braku zajęć na hali,dobrzy koledzy dalej mają najlepszą robótkę,wszystko w tej firmie zaprzecza sobie...nawet wypłaty są podobne jak na reszcie zakładów,ludzie z zasadami wkrótce odejdą, wyrzekająć sie lizusostwa.

John
@Pepe 30.03.2018 12:42

gosciu, bredzisz ... roboty jest sporo. Jakby nie było to by nie było nadgodzin. Za ostatni miesiąc u mnie wpadlo sporo na konto. Tak trzymać!!!

John

nie prawda, masz lidera, który pomaga zawsze ci pomoże, bodostaje za ciebie premie. Ja jestem bardzo zadowolony i z roboty i z atmosfery, kasa tez niezła ;-))) Ciesze sie, ze tu robie !!! pozdro da hejterów.

Jacek

Jak przysłowie mówi "małe jest wredne". Czy ktoś go poważnie traktuje? W pracy panuje taka atmosfera że rzygać się chce, moim zdaniem to on powinien zadbać o dobre relacje z pracownikiem. Załoga też ma kilka czarnych owiec co wszystko psują. Lepiej nie będzie. Trzymajcie się pisiory

Nie pisior
@Jacek 04.04.2018 14:30

Pisior wiecznie pokrzywdzony. Wstał z kolan i dalej mu źle.

Rzecznik

W stalmocie to pewnie i sranie będzie w akordzie,

bolek

a ja tam pracowałem, odszedłem i jak teraz to czytam to tylko się utwierdzam że dobrze zrobiłem :) życzę wszystkim, którzy to czytają żeby podejmowali dobre decyzje, nie patrząc na pracodawcę a na siebie bo on na was nie patrzy...jak źle to...rada jest jedna...dla mnie ta firma nie była i jak widzę nic się nie zmienia...

szacun
@bolek 25.03.2018 21:27

Bez szacunku do ludzi,nie będzie w tym zakładzie ani motywacji,ani atmosfery dobrej.

Olobolo

Doświadczony pracownik z racji zdobytej wiedzy jest traktowany jak zapchaj dziura czyli wysyłany tam gdzie kogoś brakuje bo brak kompetentnych osób na zastępstwo. Młody nie pójdzie bo za ciężko lub zła norma jest.

Bobi
@Młodypracownik 23.03.2018 01:38

wiesz jaka jest perspektywa?taka że ludzie któży czytają fora mogą wiele rzeczy sie dowiedzieć,może nie wszystkie komentarze są obiektywne ale ilosc lajków świadczy o tym że ktoś sie zgdza z opinią tego który umieszcza opinie,poza tym osoby które przyczyniają sie do pewnych sytuacji niezdrowych mogą dostrzec opozycje chociażby na tych forach i kto wie może zmienią swoje postepowanie.

Duch

Przestańcie już narzekać... weźcie się do pracy. Stary, młody jeden h.. robić trzeba i już.

Ja

To już doszło to tego że stary pracownik nie zasługuje na podwyżkę ? Ja rozumiem że trzeba nowych zatrzymać w zakładzie, ale nie zapominajcie o doświadczonych pracownikach. Gdyż taki pracownik może stracić motywację do pracy a wiąże się z tym brak chęci do działania, skłonności do l4 a nawet zwolnieniem się z pracy. A wtedy kto pomoże młodemu na rybkowi zdobyć doświadczenie?

koko koko eurospoko.
@Ja 08.03.2018 20:56

nikt już nie pomoże. "starej gwardii"już nie ma w 85% -tach teraz sami już muszą się uczyć ,normy czasowe "gonią" tych co pozostali do wyrobienia akordu a tzw"dobrzy koledzy"zrobią ponad dniówke w 6-7 godzin i nic ich nie obchodzi .bęć!!!po temacie...

Zostaw opinię o Stalmot & Wolmet Sp. z o.o. - Nidzica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.