Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.

Nidzica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 365 ocen.

Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.
2 365 6 1

Opinie o Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Julita

@rzeźnik, Twoja opinia jest dosyć surowa, ale jednak pracujesz w Stalmot & Wolmet, więc może mógłbyś powiedzieć jakie są plusy pracy w tym miejscu? Czy masz jakieś wskazówki dla osób, które mają zamiar aplikować do Stalmot & Wolmet? Powiedzcie, czy obecnie firma prowadzi nabór pracowników?

Julita

@Pracownik, czy możesz napisać coś więcej na temat rozwoju w firmie Stalmot & Wolmet? Czy pracodawca organizuje jakieś szkolenia dla pracowników? Jakie widzisz plusy pracy w tej firmie?

rzeźnik
@Julita 05.09.2018 16:41

Szkoleń nie było i nie ma, w zasadzie to nie ma szans na jakikolwiek awans, przynajmniej od 12 lat nie słyszałem o żadnym podnoszeniu kwalifikacji poprzez awans lub szkolenie. Kto trafi na produkcje to tak do emerytury. Tylko pociotki awansują. Najlepiej się nie wychylać z dodatkowymi umiejętnościami bo tylko to później wykorzystują i dają dodatkowe obowiązki bez jakiejkolwiek nagrody czy wyróżnienia. Najbardziej boli brak szacunku i pomiatanie ludźmi z produkcji (często to odczuwam), z kolei niektórzy panowie i panie z "biura" lubią pokazywać swoją wyższość choć wiele nie reprezentują swoją osobą, nie chcę wrzucać wszystkich do jednego wora bo większość z nich jest normalna. Firma jakich wiele na naszym rynku...

Workmen
@rzeźnik 14.09.2018 17:56

Pewnie, ze sa możliwości awansu. Np. kolega z prototypowni wskoczył na stanowisko konstruktora do technologow. A szkolenia są cały czas, ostatnio technologia spawania Fronius, kursy tig/mag, obsługa wózków, lasery itp.m. Jest tego sporo. Większe umiejętności = lepsze zarobki!!! Tak to działa.

Julita

@pepi, @Pracownik, powiedzcie czy w Stalmot & Wolmet jest możliwość rozwoju? Czy pracodawca organizuje szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników? Jakie widzicie zalety pracy w Stalmot & Wolmet? Wasze odpowiedzi mogą być pomocne dla osób, które szukają zatrudnienia i planują podjąć pracę w tym miejscu.

Pracownik
@Julita 30.08.2018 21:33

Firma jest duża, nowoczesna i oferuje szerokie możliwości rozwoju pracowników i ich awansu. Mam satysfakcję pracując w tej firmie!!!

rzeźnik
@Pracownik 02.09.2018 10:46

napisz coś o rozwoju i formie awansu. Pracuje tu i jestem ciekawy o jakich możliwościach piszesz, proszę o konkrety. pozdro

pepi

obija sie o uszy że już niedługo planowany jest monitoring wewnętrzny i stalmot bedzie jak wm-glass,nawet robic kupke nie bedzie można za długo broń B...odejsc od maszyny,rozbudowa parkingów?dla kogo?ocynkownia dla roboli zza granicy.......

Brak
@pepi 30.08.2018 21:08

Pepi, a ty to pieszo czy pedalujesz na rowerze? Dla mnie parking to strzał w dziesiątkę. A o kamerach dodatkowych nic nie słyszałem. Raczej plotki.

Krzychu A.
@pepi 30.08.2018 21:08

To we Wolsztynie już wiele lat są kamery

anonymous
@Brak 02.09.2018 17:42

Brak... mi bardziej chodziło o to że wielu się zwalnia i stąd pytanie dla kogo...

Pracownik
@anonymous 05.09.2018 22:54

Nie się zwalnia, ale ich zwalniają! Z tego co wiem byli ciągle na zwolnieniach i olewali wszystko. Nie każdy tu może pracować.

Pracownik

Ciężko tu jak nie masz nikogo za plecami. Zarobki dalej słabe mimo obietnic. Znajomi lepiej zarabiaja a też fizycznie pracują. Normy w górę w biurach laba podobno a u nas ciężko.

Julita

@Widz, miło mi, że doceniasz moją pracę. Skoro zdecydowałeś się dodać komentarz w tym wątku to domyślam się, że masz coś wspólnego z Stalmot & Wolmet. Pracujesz w tej firmie? A może chciałbyś aplikować? Jeśli wiesz coś o warunkach zatrudnienia w Stalmot & Wolmet to podziel się z nami tymi informacjami. A jeśli masz jakieś pytania dotyczące pracy w tym miejscu to również zachęcam do kolejnej wypowiedzi - być może mi lub innemu użytkownikowi uda się na nie odpowiedzieć. @Spawacz Wolsztyn, przypominam, że na forum nie opisujemy konkretnych osób - jest to niezgodne z regulaminem. Powiedz proszę, co Twoim zdaniem poprawiłoby sytuację w firmie?

Bolek

Za tak ciężką pracę zarobki tutaj są zbyt niskie.

Pracownik
@Bolek 23.08.2018 06:42

Nie wszyscy równo zarabiają. Jest system motywacyjny, premia za wydajność, premia kwartalne, nagrody, podwyżki. Ci dobrzy zarabiają dobrze!!! Jak się chce, to mozna tu zarobić nieźle. Poza tym praca ciekawa, na nowych maszynach, automatach. Firma sporo inwestuje i nie tylko w parkingi dla pracowników, ale w nowoczesne technologie.

Julita

@pracownik, nie rozumiem Twojego komentarza. Możesz jaśniej? Ważne, by na forum pojawiały się merytoryczne wpisy, które są w stanie komuś pomóc. @xxxx, nie w każdej firmie pracodawca dba o to, aby pracownicy mogli się zintegrować i wyluzować po wykonanej pracy, dlatego pytam jak to wygląda tutaj. Jak Ci się podobało na takim spotkaniu? Uważasz, że w firmie są potrzebne takie imprezy?

Widz
@Julita 16.08.2018 18:46

Dobrze, ze moderujesz to towarzystwo. Czasami te komentarze to niemerytoryczna żenada.

Xyz

Napisze cos o zakladzie w Bartoszycach. Pracowalem tam ladnych kilka lat i na poczatku nie bylo najgozej. Fakt wyplata na czas, umowy na stale... marzenie. Jesli ktos akceptuje wyzwiska i ponizanie przez szanownego "pana dyrektora" to ok. Moja cierpliwosc doszla do granic i stwierdzilem, ze nie pozwole sobie na takie traktowanie, ze jednak mam swoja godnosc i olalem wkoncu ta robote. Brygadzisci zaczeli brac przyklad z tego czlowieka i tak samo traktuja ludzi zwlaszcza nowych. Wiec jesli jestescie odporni na ponizanie i wyzwiska ze strony przelozonych to jest wlasnie zaklad dla Was. Ps. Kiedys dostac sie do stalmotu to trzeba bylo miec znajomosci, teraz stracili cala renome i przyjmuja jak leci, to chyba najlepiej swiadczy o tym czlowieku " dyrektorku" ...

Pracownik
@Xyz 19.07.2018 19:30

Pracowałeś, ale już nie pracujesz. I dlatego trolujesz. Teraz firma w Bartoszycach rozbudowuje się, a atmosfera jest super ;-)))

pracownik
@Pracownik 20.07.2018 19:49

Super i miła atmosfera ? uuuuu to chyba na plastikach lub na narzędziowni albo na niciarkach kawiarnia ,zapraszamy na wykrojniki wtedy możecie napisać ze jest super, miło i lekko .Pozdrawiam

Ty
@pracownik 22.07.2018 12:09

Jak sami sobie nasraliscie to tak macie porażką

Goworek
@Xyz 19.07.2018 19:30

Miła atmosfera.... Ba super, niech rakowy się wypowie jak go brygadzista nieraz opiera...lala. Jak. Po prostu bo tutaj jest jak jest do niektórych rzeczy się przyzwyczajasz

Pozipus
@Pracownik 20.07.2018 19:49

pracownik atmosfera super???,bujaj wrotki od XYZ bo pisze prawdę,a jesli chodzi o trollowanie to trolluje sie wtedy kiedy na ogół się jeszcze pracuje bo jak sie nie pracuje już to juz wszystko w d...BRYGADZIŚCI NIE IDZCIE ZA PRZYKŁADEM "GÓRY"BO NAPRAWDĘ POTRACICIE LUDZI Z WASZYCH ZMIAN-wielu jest naprawde wartościowymi pracownikami .Jedna zmiana która traci pracownika za pracownikiem już wystarczy...RIP

Hate Kill You.
@Pracownik 20.07.2018 19:49

Wymarzona... Człowieku pytam gdzie?

Julita

@Szarak, @Spawacz, przypominam Wam, że na forum niedozwolone jest opisywanie konkretnych osób, więc Wasze komentarze mogą zostać usunięte. @xxxx, mógłbyś powiedzieć jak wyglądają takie imprezy? Jakie atrakcje są zapewniane przez pracodawcę? @O, a można liczyć na jakieś dodatki finansowe lub pozapłacowe do podstawowego wynagrodzenia?

pracownik
@Julita 09.08.2018 22:19

@Julita a może raczej Agnieszka daj już spokój

xxxx
@Julita 09.08.2018 22:19

Impreza to normalne przyjęcie w resteuracji . Jedzenie ,zakąski ,napoje na koszt pracodawcy ,(alkohol na własny koszt) . Ewentualnie jest jeszcze orkiestra lub muzyka z "magnetofonu" no i tańce.

Stefan

Huraa Bartoszyce będą miały grila z dopłatą za osobę towarzyszącą to się będzie działo ciekawe czy ktoś z elity bedzie

Andrzej
@Stefan 24.07.2018 20:11

Z elity to ja bede

VW
@Stefan 24.07.2018 20:11

Grill !!! Łapka w górę ;-))))

Prac
@Stefan 24.07.2018 20:11

Im więcej imprez tego typu, tym lepiej!

Pracownik
@Stefan 24.07.2018 20:11

Juz aż tak wiele nie będziemy dopłacać , zresztą w większości zakładów w bartoszycach trzeba dopłacić a w niektórych nawet nie ma osób towarzysących . szkoda ze tak dawno nie było zadnych innych imprez w stalmocie

xxxx
@Pracownik 30.07.2018 14:30

Ile razy byłem na takiej imprezie zawsze dopłacało się parę groszy za osobę towarzyszącą i naprawdę nikomu to nie przeszkadzało bo było to raptem parę groszy (chyba ok. 50zł) , a imprezy były organizowane w resteurcjach więc i tak było warto.

Bilurbina
@Stefan 24.07.2018 20:11

Ta grilla... Reszta co nie chciała udała się do pracy na drugą zmianę :-P śmiech.

O

Firma godna polecenia. Zarobki okej i na czas. Atmosfera jak na tak duzy zakład świetna.

xxxx
@O 03.08.2018 16:09

Napisz w jakim mieście pracujesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pilarz

Fakt ja też widziałem jak 40letni pracownik płakał dosłownie przez tego gościa

Adam
@Pilarz 02.08.2018 12:19

Ciekawe kiedy u nas zrobią grila

Szarak

Wolmet Wolsztyn to (usunięte przez administratora). Cały czas gonitwa, zero poszanowania dla pracownika. Kierownik Marian gra z brygadzistą ze spawalni i razem żądzą firmą. Dyrektor nie ma nic do powiedzenia, sam się boi brygadzisty ze spawalni. Brak szacunku i ciągłe krzyki. Nazywanie ludzi od bezwartościowych szmat przez tego pana ze spawalni na porządku dziennym. Kierownictwo nie reaguje na to, Prezes też nic nie robi z tym choć wie o sytuacji. Raz z nim rozmawiał było w miare okej góra przez dwa tygodnie, potem się mścił na ludziach. Facet sądzi, że jest nie zastąpiony, a tak naprawde nic nie robi. Spawa tylko proste rzeczy, które każdy nawet z ulicy pospawa. PRZEZ TEGO PANA nikt tu z wolsztyna nie chce przyjść. Zarobki w firmie się wyrównały do tego stopnia, że fachowiec, np.ze szlifierni co robi tu przez pół życia zarabia tyle co Pani od pakowania kartanów z rocznym starzem. Zero docenienia fachowców. Zarobki na firmie to 2500 zł maks. Brak nadgodzin. Ludzie się powoli zwalniają, a po wakacjach bdz. gorzej. Normy co rusz podnoszone, a nowości nie do wyrobienia w czasie. Dzieje się coraz gorzej z miesiąca na miesiąc.

Były pracownik

Witam pracowałem dośc długo w stalomt Bartoszyce żeby podzielić się moją opinią aby ostrzec potencjalnych pracowników , praca nie jest zła firma zaczyna dbać o pracownika ;) ludzie na oby zmianach są wporządku ale dowództwo na jednej ze zmian jest kompletnie do niczego co z tego że zmienili kierownika .. nie szanują pracownika jak im podpadniesz to zrobia tak abyś nie zarobił .. i to był główny powód aby odejść , dowiedziałem się że nie byłem sam kilku kolegów też uciekło :) Ci co tam pracują na pewno wiedza o którą ze zmian chodzi . jestem ciekaw co poczyni dyrektor z tymi ludzmi czy wyciągnie jakieś konsekwencje . Szkoda bo zakład sam w sobie nie jest zły:) pozdro dla tych co zostali .

Julita

@Stefan, czy pracodawca często organizuje takie imprezy? Czy cieszą się one poparciem wśród pozostałych pracowników? @Prac, czy uczestniczyłeś już wcześniej w takich imprezach, które były organizowane przez pracodawcę? Jeśli tak, to podpowiedz jak one wyglądały.

Julita

@Pracownik, zechciałbyś jeszcze powiedzieć czy w firmie można liczyć na premie lub benefity pozapłacowe? @Eugeniusz, mógłbyś napisać dlaczego polecasz innym pracę w Stalmot & Wolmet? Może wymienisz plusy pracy w tym miejscu? Wasze wypowiedzi będą pomocne dla osób, które planują aplikować do Stalmot & Wolmet.

Pracownik
@Julita 23.07.2018 22:23

Ja osobiscie nigdy nic w tym stylu nie otrzymalem, inni nie wiem

Julita

@xxxx, ten wątek dotyczy zakładu w Nidzicy. Czy pracujesz w tym miejscu? Jeśli tak to chętnie poznam Twoje zdanie na temat pracy w Stalmot & Wolmet. Co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia?

Pracownik
@Julita 16.07.2018 17:41

W porządku - stabilny pracodawca, wypłaty na czas. Jest ok.

Eugeniusz
@Pracownik 17.07.2018 07:27

Potwierdzam. Firma solidna i warta polecenia :-))

Kasztanowe wlosy

W wolsztynskim zakładzie jak ktoś chce robić i lubi wlazic (usunięte przez administratora) kierownikowi to jest to zakład dla niego. Kierownik M. i S bardzo lubią jak pracownik płaszczy się przed nim i wlazi w owe (usunięte przez administratora) a jak ktoś będzie chciał się odciąć od manipulacji grubasa ma przerabane bo będą gnojeni i zacznie wchodzić starking

Brajan

Ze stabilnoscia to roznie...dzis pracujesz bo sa zamowienia a za 2 tygodnie szukaja lidzi do ostrzału....ale to moze taktyka a wyplata to juz u kazdego na czas bo jak nie na czas do od podatku nie mozna odliczyc. Trzeba uwazac bo duzo kapusi

Ania

Nie rozumiem tych opinii. Ja pracuję ponad 6 lat i jestem zadowolona - normalna praca, normalna płaca, normalni ludzie. Łatwo opluwać anonimowo... Żyjemy w wolnym kraju - tych niezadowolonych nikt w pracy nie trzyma - zmieńcie zakład.

Jack
@Ania 10.07.2018 07:42

Trzymam z tobą Aniu. Masz racje! Porządna firma, jedna z najlepszych w województwie ;-)). A anonimy niech plują, to ich problem, nie nasz

xxxx
@Ania 10.07.2018 07:42

Stalmot ma kilka zakładów . Może panuje w nich różna atmosfera. Może warto napisać w jakich miastach pracujecie .

Julita

@Jack, rozwiń proszę swoją wypowiedź. W tej chwili mało w niej informacji odnośnie pracy w Stalmot & Wolmet. Powiedz jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane przez pracodawcę? Jak oceniasz atmosferę pracy?

dudek

gwiazdki prawdę Ci powiedzą............. (w prawym górnym rogu dla tych co nie zrozumieli)

JDoe
@dudek 03.07.2018 23:00

Ha, ha, ha ... jeden troll wciska ciagle „0” i masz swoje „gwiazdki”

dudek
@JDoe 09.07.2018 10:01

hahaha.....z jednego IP można dodać jedną gwiazdkę :) hahaha....zabłysłaś gwiazdko... ładnie nazywać kolegów z pracy trollami??widać co ludzie dla ciebie znaczą...trochę szacunku.

JDoe
@dudek 10.07.2018 13:03

Praktycznie za każdym razem jak taki troll łączy się z komórki z rożnej lokalizacji ma nowy IP i trolluje do woli ;-)). Zobacz, ze ocen jest dużo więcej niż loginów. (ten troll pewnie już nie pracuje z nami)

prasownik

a no widzisz Aniu, chyba jesteś młoda jeszcze... ludzie piszą co myślą o firmie, pracy łatwo tu nie zmienisz bo Nidzica za dużo nie oferuje a jak nawet ktoś chce ją zmienić (nidzicę) to coś jej nie pozwala się rozwijać i takie są tu przepychanki więc ludzie wylewają żale na forach i opiniach lokalnych pracodawców, oby bezrobocie spadło a ludzie się wyprowadzali bo Ci co nie mają szansy odejść ze względu na wiek bądź inne uwarunkowania też chcą żyć, jeździć na wakacje i cieszyć a nie liczyć czy im starczy do wypłaty a na koniec i tak nie dostają tyle co mieli obiecane. Ale miło, że tobie się fajnie pracuje.

Rzecznik

W zakładach gdzie jest akord zawsze będą kiepskie warunki bo pracodawcy się wydaje że płacąc stawkę godzinową pracownicy będą spali.Wystarczyłoby stworzyć brygady ,dać premię od wyrobionej normy i pracownicy dbaliby o to żeby nikt się nie obijał,

Julita

@pracownik, źle odbierasz moje wypowiedzi. Zależy mi na tym, aby z komentarzy użytkowników można było odczytać wiarygodny obraz firmy. Mile widziane są wszystkie komentarze - zarówno pozytywne jak i negatywne. Ważne, by zawierały prawdziwe informacje oraz żeby były zgodne z regulaminem. @Jurek Ogórek, czy możesz powiedzieć coś więcej o tej imprezie integracyjnej?

Stefan

Ciekawe gdzie takie umowy dają bo nie w stalmocie tu raczej sezonowki porażka i potrafia od małp wyzywac i to kto ........

Pracownik
@Stefan 26.06.2018 18:09

Może nie zesonowki a na czas określony, bo na stałe to ciężko . Potrafią zwolnić i za miesiąc znowu zatrudnić by umowy na stałe nie dać

John
@Pracownik 26.06.2018 20:33

Nieprawda, jak się sprawdzisz to masz umowę na stałe.

Henryk
@Stefan 26.06.2018 18:09

Miesięczna przerwa nie przerywa ciągłości zatrudnienia. Najpóźniej po 33 miesiącach pracy kolejna umowa jest na stałe. I tak jest w Stalmot z automatu, nikt tu nie naciąga prawa. Polecam.

Odp
@Stefan 26.06.2018 18:09

Pewnie że tak - jak się sprawdzisz to masz normalną umowę

Julita

@Noname, czy mógłbyś napisać więcej informacji o pracy na produkcji? Czy praca jest na akord i w związku tym można uzyskać premię? Jak wygląda sprawa z grafikiem, czy jest elastyczny i można go ułożyć indywidualnie? Praca na dwie, czy trzy zmiany? Pracownicy mogą liczyć na pakiet socjalny? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

JDoe
@Julita 20.06.2018 09:27

@Julita - fajnie moderujesz to forum. Odpowiadając krótko - jest premia regulaminowa + wydajnościowa (na produkcji) + lojalnościowa kwartalna + nagrody + fundusz socjalny (zawody, wycieczki, sport, imprezy, wczasy pod gruszą).

do Julita
@Julita 20.06.2018 09:27

Są premie i pakiet socjalny. Praca ok.

Pracownik
@JDoe 20.06.2018 13:51

Pracuje tu 3-lata i żadnej imprezy zorganizowanej przez zakład pracy. A z premiami tak jak ludzie wyżej napisali

John
@Pracownik 25.06.2018 18:05

Komisję socjalna chyba u was śpi, zamiast działać.

Jurek Ogórek

Wreszcie organizują impreze po 4 latach absencji i to sami pracownicy bo kto... Może coś się zmieni w tym zakładzie na lepsze.

Julita

@JDoe, dzięki za Twoją opinię. Cieszę się, że jesteś zadowolony z pracy. Czy atmosfera w firmie i relacje między współpracownikami są satysfakcjonujące? Jaki rodzaj umów o pracę zawiera pracodawca? Zlecenie, czy na czas określony? Umowa, po wynagrodzeniu jest często czynnikiem decydującym o podjęciu zatrudnienia. Każde dodatkowe szczegóły dotyczące zatrudnienia pomagają osobom poszukującym pracy.

Zadowolona
@Julita 26.06.2018 08:58

Pierwsze umowy są na czas określony, kolejne już na stałe. Zatrudnienie jest stabilne. A co do ludzi - atmosfera jest ok. Wiadomo, jednych lubi się bardziej, innych mniej, ale ogólnie jest w porządku. Nie ma wyścigu szczurów. Nie ma zawiści. Każdy robi swoje i tyle.

Pracownik
@Zadowolona 26.06.2018 11:04

Ja już mam 4 umowę i nadal nie wiem kiedy będzie będzie na stałe . Nie ma wyścigu szczurów? Przez ostatni czas ludzie z Bartoszyc stawali na głowie by wyrobić 8h . A nagle bo 3 latach chcą zorganizować imprezę integracyjną gdzie sami poróżnili ludzi stawkami.

Pracownik
@Julita 26.06.2018 08:58

Jakoś nie wydaje mi się że jesteś moderatorem strony Julita gdyż zachealasz same pozytywne komentarze a resztę komentarzy pomijasz

Zostaw opinię o Stalmot & Wolmet Sp. z o.o. - Nidzica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalmot & Wolmet Sp. z o.o.