Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

Reguły

Opinie o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

zainteresowany 2014-06-10 23:26
obecnie poszukuja kierownikow robot instalacyjnych? ile tam zarabia taki kierownik? ile h pracy dziennie/tygodniowo?
4
Rico 2014-06-15 11:27
Pracuję w Climatic kilka lat i mogę powiedzieć że bywa różnie, w zależności jak idą budowy, ale pieniądze zawsze dostałem. Zdarzają się opóźnienia. Generalnie trzeba pracować, bo obiboków raczej nie tolerują. Jak ktoś uczciwie pracuje to można rozsądne pieniądze zarobić.
1
Migos 2014-06-16 01:46
opóźnienia zdarzają się na większości budów. ważne, że w Climatic pieniądze są na czas. I zlecenia..
3
mikolaj 2014-07-14 21:46
zawsze miałem dobre zdanie o tej firmie,ale ostatnimi czasy sa nei wypłacalni niestety.Wypłacaja zaległe pieniadze od 2 lat i sie doczekac nie moge,zycze im jak najlepiej wiadomo bo ich pieniadz to moj pieniadz.Niestety czasy eldorado w Climaticu przemineły bezpowrotnie,cóz
1
Westki 2014-07-15 00:54
@mikołaj widziałeś jakieś zeznanie czy coś takiego, że tak piszesz? Może po prostu o tym zapomnieli. W takich sytuacjach warto się przypominać, bo jedynym pracownikiem nie jesteś, a niekiedy ciężko ogarnąć naraz wszystko i wszystkich. Tym bardziej, jak patrzę na stronę http://www.climatic.com.pl/index.php/pl/realizacje to trochę się u nich dzieje. Na pewno z założonymi rękami nie siedzą i nie czekają aż z nieba spadnie.
1
ujeje 2014-10-10 17:57
Climatic? nic nie slyszalem o tej firmie, ale jesli ktos by mi cos opowiedzial na jej temat bede wdzieczny. szukam pracy i narazie chce sie zaczepic byle gdzie, dajcie jakies pewne info, a nie insynuacje, bo tutaj jest ich pelno a nic nie wnosza do rozmowy. Jakiego rzedu pieniadze sa do wyciagniecia?
1
Magazyn 2014-10-30 13:04
Witam serdecznie - widziałem ofertę pracy w internecie dla magazyniera. To wczoraj jakoś było chyba - orientujecie się może jak to jest z tą pracą, niby obowiązki i wymagania wypisane, ale niestety nic o samych pieniądzach za pracę nie ma. Oczywiście o samej atmosferze w pracy też nie ma, bo kto by to pisał. Potrzebuje pilnie tych informacji
tomek 2014-12-22 13:12
na pewno to nie jest tak, że firma nie płaci.. na pewno płaci, bo inaczej nie funkcjonowałaby.. no i poza tym media od razu by się o tym dowiedziały i szum wokół tego byłby niemały. więc najpierw zastanówcie się co konkretnie piszecie i czy czasem takie zaużuty nie moga być karalne.. pozdrawiam wszystkich pracowników.
1
john 2015-03-12 16:34
Czy ktoś wie jakie inwestycje teraz realizuja?
1
fachowiec 2015-03-18 10:46
Główna inwestycja to CENTRUM ZDROWIA DZIECKA w Międzylesiu.Jeśli to im nie wyjdzie to mają problem.
1
marcin 2015-03-18 13:27
chyba tereaz realizują centrum onkologii na Ursynowie w Warszawie na ul. Roentgena 5
podwykonawca 2015-05-13 22:33
Witam. Współpracuję z firmą Climatic już ponad dwa lata. Owszem, zdarzają sie opóżnienia w wypłacie należności, ale wynikają one z możliwości finansowych firmy. Climaticowi nie płacą za roboty, więc możliwości ich też są ograniczone. Generalnie jest przyzwoicie myślę.
gitner 2015-06-24 22:31
zgadzam się z Toba. Na szczęście jesli tylko Climatic posiada jakieś środki na swoim koncie to kasa wędruje od razu do pracowników. Myslę , że to wyjątkowo sprawiedliwe podejście do sprawy. Dla chętnych sprawdzenia się w tej firmie polecam http://www.praca.pl/kosztorysant-ogolnobudowlany_725758.html
1
pracownik 2015-07-06 14:49
Skończcie z tym jadem! Zgadza się może były zaległości w wypłatach, ale to nie jest wina spółki. Zostaliśmy wydymani w Dąbrowie!Z tego co wiem, kierownictwo staje na uszach, żeby nie oberwało się szeregowym. Swoją agresję przekierujcie na władze Dąbrowy!

Pozdrawiam
Pracownik Climatic.
1
ewa 2015-07-15 19:55
a co moze cos tu jest nie prawdy?gdzie są delegacje?
1
dowok 2015-08-20 20:54
Ważne że firma w ogóle wypłaca pieniądze, ale jednak to opóźnienie co trwało 33 dni to już lekka przesada, rozumiem tydzień, no ale... Poza tymi opóźnieniami to nie ma chyba większych problemów, a firma cały czas do przodu i nowe zatrudnienia, teraz na stanowisko Specjalisty ds. Planowania Produkcji jest.
podwykonawca 2015-09-06 22:30
ja,jak na razie robie pod nimi 3-cią budowe,nie narzekam,jak dobrze zagadasz to przelew masz nawet przed terminem -ja zadowolony-oni zadowoleni-mam nadzieje że się kiedyś nie przejade
3
karlik 2015-09-20 00:18
widzę, że poszukują teraz między innymi elektromonterów, napiszcie mi proszę, czy łatwo jest się do nich dostać i czy w ogóle warto próbować... bardzo mi na tym zależy dlatego proszę o jakiekolwiek informacje, zwłaszcza dlatego, że właśnie pracę straciłem i za miesiąc mówię papa dobranoc do widzenia...
jako 2015-10-07 23:40
To wszystko zależy od działu w jakim jesteś.
U elektryków jest raczej OK, bynajmniej tak to wygląda z boku.
Powoli coś się zaczyna poprawiać
2
dowok 2015-10-20 03:24
Firma jest zdecydowanie z branży budowlanej, a konkretnie z budownictwa modułowego, wiele jednak tej firmie zarzucić nie można zarobki są na dobrym poziomie, a co za tym idzie sami pracownicy są zadowoleni z tego faktu, dodatkowym plusem w tej firmie na pewno jest też to że atmosfera pozwala spokojnie pracować.
moiak 2015-10-20 03:37
widze, że ta firma dostarczy moduły i wyposażenie specjalistyczne zawsze na czas, a to się bardzo ceni jeśli chodzi o klientów.. no nic tylko pozazdroscić takiej organizacji w firmie, mam nadzieje, ze od strony pracowniczej tez ot tak wygląda. Dajcie znac w razie czego czy faktycznie jest już dobrze @jako.
ex 2016-01-21 20:17
-moiak, na rynku na pewno muszą uważać na konkurencję. Teraz co prawda nikgoo z inżynierów nie poszukują, ale za to do sprzedaży ludzi teraz biorą. Wiadomo jaka podstawa ?
pilot 2016-02-06 16:42
tak się składa @ex że od początku lutego intensywnie szukają właśnie inżynierów budowy i kierowników montażu, także może znajdziesz coś dla siebie. o ile masz 3 lata doświadczenia bo tego oczekują.
jazz 2016-02-10 21:27
Wiecie czy cały czas jest poszukiwany inżynier budowy? Oczekują wyższego wykształcenia i 3 letniego doświadczenia, ale nie określili nic w sprawie zarobków.
zapytanie 2016-02-15 22:19
czy ta firma jest wypłacalna i jaki ma termin płatności dla podwykonawców
Darek 2016-02-16 11:31
Climatic Sp. z o.o. nie wygląda mi @zapytanie na firmę, która miałaby jakiekolwiek problemy z wypłacalnością. Muszą mieć całą masę zleceń, ciągle szukają inżynierów i kierowników.
zapytanie 2016-02-16 20:58
A opinie pracowników i wypowiedzi firm podwykonawczych
2
dynia 2016-02-18 12:47
nie sądzę żeby mieli z wypłacalnością poroblem, poza tym szukają na wyższe stanowiska zatrudnienia pracowników obecnie na których oferuje się bardzo wysokie pieniądze
tomek 2016-02-21 11:10
dynia, a wiesz ile w stanie sa zaoferować, byłeś może na rozmowie kwalifikacyjnej? Ja aplikowałem dzisiaj na Inzyniera serwisu, mam podsiwedczenie bo pracowalem w branży medycznej na podobnym stanowisku, zalezy mi na umowie, ne wiem czy oferują bo nie napisali.
1
Paweł 2016-03-10 15:40
Jutro ide zapytać o robotę w tej firmie bo dzwonił do mnie, ale jak poczytałem tu widzę że lipa,w Ostrowcu św.otworzyli zakład produkcyjno,zobacze jak to wyjdzie jak szukają taniej siły roboczej i na kase trzeba czekać to mam w du..taką robote
nina 2016-03-12 11:13
jak sie sam nie przekonasz @Paweł to nie będziesz wiedział..a ktoś wie jak to jest u nich na wyższych stanowiskach wiem, że szukają teraz Asystentki Zarządu
phi 2016-04-06 23:53
a co się stało z poprzednią asystentką zarządu?
kinda 2016-04-11 11:15
phi, może już nie wytrzymywała ciśnienia ... Plus taki, że nie potrzebują tylko asystentki. Jeżeli ktoś ma wyższe wykształcenie techniczne w kierunku logistyki to może spróbować swoich sił - podobno teraz specjalisty ds. logistyki potrzebują za dobre pieniądze.
b 2016-05-05 20:59
@kinda a co znaczy dla Ciebie dobre pieniądze? bo jak dla mnie to w granicach 5000 zł netto. Czy w Climatic Sp. z o.o. faktycznie można tyle zarobić??
Nowy 2016-06-15 08:37
Witam jestem świeżo upieczonym inż. dzwonili do mnie w sprawie rozmowy jako inż. budowy. Proszę o jakąś opinie bo rozmowa ma być pod warszawą a ja jestem z Krakowa i nie ukrywam że jest to dość droga wycieczka.
4rt 2016-06-15 11:03
ale z tego co sie oreitnuje to rektuacji juz chyba u nich nie ma..a wiem ze elektromontera poszukiwali
Byk 2016-08-09 21:06
jak teraz z płatościami dla podwykonawców? płacą?
4
fgng 2016-08-09 21:11
oo wlasnie sie pojawily oferty pracy od nich..na stanowisko inzyniera zapewnienia jakosci dostaw w Oławie wymagane jest wykształcenie wyższe techniczne (preferowane związane z jakością) ,inimum 2 lata doświadczenia w Dziale Jakości w branży motoryzacyjnej
ZXC 2016-08-15 13:51
Ile +/- wynoszą zarobki na stanowisku kierowniczym. Jakie narzędzia pracy?
,arian 2016-08-21 11:57
ale tylko ty masz taką sytację z zaległościami czty ktoś może to potwierdzić oprócz ciebie? zastanawiam mnie to bo jednak wciąż prowadzone są nowe rekrutacje w firmie
Zuzanna 2017-03-23 16:12
Pracujesz obecnie w firmie Climatic Sp. z o.o.? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
2
Zuzanna 2017-06-23 09:02
@Nie polecam tej firmy!!!! wspominasz o opóźnieniach w wypłacaniu wynagrodzeń. Czy zdarzają się one często? Ilu pracowników one dotyczą?
@karma wraca panie prezesie P. a co sprawia, że Ty tak negatywnie oceniasz pracę w firmie?
Szaman 2017-07-25 14:05
Za moich czasów kierownikom proponowali 4 000 Brutto.
Zuzanna 2017-08-12 11:42
Czy sytuacja ma również miejsce obecnie? @Nie polecam tej firmy!!! może teraz coś uległo zmianie i pracownicy mogą liczyć na terminowe wypłaty? To bardzo ważne informacje, które rozważają osoby zainteresowane pracą w Climatic.
Zuza 2017-08-23 17:02
Opinie piszą sami heiterzy. Jak na każdej stronie onetu czy wp.pl. Zazwyczaj ktoś kto nie potrafi pracować albo gówniany podwykonawca który coś spieprzył a takich nie brakuje.
Wystarczy zapytać Inspektorów Nadzoru ze strony Zamawiającego. Takie firmy można wymieć z nazwy albo założyć opinie o nich i podać co i gdzie zostało przez te firmy spieprzony w poważny sposób. Pytanie po co ?


Zuzanna 2017-08-24 06:50
@Zuza a Ty jesteś pracownikiem tej firmy? Jak Tobie w takim razie pracuje się w Climatic? Konstruktywne opinie są dla forumowiczów najcenniejsze - pozwalają podejmować decyzje o zatrudnieniu.
Misieee 2017-08-31 12:05
Pracuję w tej firmie od 2011 roku. I mogę potwierdzić, że wiele powyższych negatywnych komentarzy jest prawdą.
1. Tak, zdarzają się że opóźnienia w wypłatach.
2. Tak, firma w dalszym ciągu ma problemy z płynnością finansową.
3. Tak, firma wymaga wiele od Swoich pracowników.
4. Tak, były problemy z wypłata delegacji.
5. Tak, firma wysyła pracowników w delegację do Polski i za granicę.
6. Tak, pensja zależy od zajmowanego stanowiska i kwalifikacji pracownika.
7. Tak, pracy towarzyszy duża presja.
8. Tak Premie i bonusy są uznaniowe i decyzja o nich należy do kierowników danych działów.

Ale...
Nikt nie pisze o tym, że można tutaj rozwijać się jako inżynier, dzięki pracy przy trudnych i interesujących projektach dla służby zdrowia, czy farmacji.
Firma zatrudnia w chwili obecnej około 150 osób, więc musi jednak jakoś funkcjonować i płacić pensje.
Rotacje pracowników występują jak w każdej dużej firmie, tutaj nie szuka się utrzymanków. Ci którzy się sprawdzą jako inżynierowie, menadżerowie, kierownicy zostają w firmie na lata. Ci którym nie pasuje atmosfera pracy i stawiane im wymagania najczęściej odchodzą/lub są zwalniani w przeciągu 3-6 miesięcy.

Rynek budowlany ma swoje prawa. Realia są takie, że inwestorzy często nie płacą na czas i przekłada się to na dalsze realizacje płatności i płynność finansową firmy. Firma istnieje 20 lat i ciągle się rozwija.
2 lata temu otworzyła zakład produkcyjny w Ostrowcu św. i rozpoczęła realizację budynków modułowych na rynkach zagranicznych.
Cały czas pojawiają się nowe kontrakty a pracy jest aż za dużo. Firma zarabia na swojej działalności.
Z pensjami w chwili obecnej nie ma większych problemów, czasami zdarzają się opóźnienia do tygodnia czasu. Delegacje są rozliczane bo dzięki temu ludzie chcą wyjeżdżać i zarabiać 2-3 razy tyle ile na miejscu.
W przeciwieństwie do wielu firm z branży Climatic rozlicza do końca swoich podwykonawców i nie przerzuca na nich nieprzewidzianych kosztów. Climatic nie musi żerować na podwykonawcach ponieważ nie bierze kontraktów, na dzień dobry poniżej progu rentowności. Prawdą jest natomiast to, że płatności faktur rzadko są realizowane w umownych terminach (Inwestorzy mają poślizg w realizacji swoich zobowiązań).

Pragnę pozostać anonimowy, jednak w razie pytań proszę o kontakt mailowy jerry19@o2.pl
Postaram się uczciwie odpowiedzieć na zadawane pytania.
2
Zuzanna 2017-09-02 18:28
Ważne, że podajesz tutaj zarówno plusy i minusy @misieee, dzięki temu inni mogą zobaczyć, że piszesz prawdę. Wspomniałeś o rozwoju, na co w takim razie taki inżyniera może w Climatic liczyć, wyższe stanowisko, premia, szkolenia?
Alex 2017-09-16 07:14
Proponują 1800 zł - dla inżyniera ( poniżenie człowieka )
Zuzanna 2017-09-17 14:50
@Alex, czyli tylko najniższa krajowa? Mam nadzieje, że jest tak tylko na początku, a jak już ktoś popracuje w Climatic to będzie mógł liczyć na więcej. Jednak to stanowisko wymaga od nas jakiegoś przygotowania, wiedzy, więc chyba po jakim czasie, firma powinna to bardziej docenić.
Zostaw swoją opinię o Climatic Sp. z o.o. Sp. k. - Reguły
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Climatic Sp. z o.o. Sp. k.