brak logo

Climatic Sp. z o.o.

Reguły

Opinie o Climatic Sp. z o.o.

anonim 2011-09-27 23:30:42
anonim - 2009-02-05 11:03:06

firma placaca na czas, ale stwki sa kiepskie, z tego czesc jest placona na lewo, dobra dla nabrania doswiadczenia, ale tylko w ostatecznosci albo dla studentow a pozniej jak najdalej od niej

Szef - to taki maly cwaniaczek, tyle ze na duza skale. Na pracownikach stosuje socjotechnike i manipulacje. Ani kierownikow, ani pracownikow nie szanuje. Nie zalezy mu na tworzeniu zespolow tylko na wykorzystaniu sily roboczej. Nie placi legalnie nie tylko dlatego zeby oszczedzic, ale zeby miec haka na pracownika.
1
Luckyout 2012-04-04 08:29:50
Lipa-taka firemka na wykorzystanie człowieka, a zwłaszcza sama góra-prezesik i kierowniczki byle Cię naciągnąć i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] generalnie.
1
wkurzony 2012-06-15 20:38:40
W ostatnim ogłoszeniu o pracę podają że zatrudnią tylko ludzi do 30 lat.
Czy powiedział wam ktoś że jest to dyskryminacja ludzi ze względu na wiek. Jak nie wykreślicie tego z ogłoszenia to złożę doniesienie do prokuratury i PIP.u.To już jest jawne prześladowanie ludzi przez pseudo pracodawców. Co myślicie że młody to łatwiej da się wykorzystać.
1
aaa 2013-04-29 14:17:48
czy może ktoś napisać konkretnie co w tej firmie sie dzieje? najlepiej ktos z bylego kierownictwa
ciekawy 2013-08-26 14:50:40
witam
interesuje mnie jak wygląda praca w climatic na stanowisku kierowniczym. Zastanawiam się czy jechać na rozmowe i na ile sprawdza sie w realu to co ci zaproponują( wynagrodzenie ,czas pracy itp)
dino 2013-12-04 08:41:15
troche prawdy o climatiku i przekretach. jest to firma ktora wymyslila najwiekszy przekret polski wolnej. zacznijmy o lodz i ckd. 1 metr rurki kosztuje w hurci 2.99zl. firma sprzedaje szpitalowi za 169zl neto.szpital jest budowany od 40 lat niema prawa sie otwozyc firmy podwykonawcze i kierownicy klimatiku [usunięte przez moderatora] stawiaj sobie domy i biura. piorom pieniodze . kobinuja z spulkami comadotowymi. kupuja miedzy soba faktury by nie placi podatku. a teraz za wlasne buduja w dobrowie szpital i to dopiero przekret 100 lecia. buduja sam wynajmom panstwu na 15 lat i potem odadz im na wlasnosc tylko nikt niewie ze po 15 szpital znow musi przejsc kopleksowy remont by nadawal sie do uzytku. i tak klimatik [usunięte przez moderatora] panstwo w [usunięte przez moderatora] super.
6
zenio 2014-02-12 13:52:06
Osobiście nie polecam żadnych kontaktów z opisywaną firemką. (usunięte przez administratora)
2
aniol stroz 2014-03-10 13:22:36
najgorsza firma w jakie kiedykolwiek pracowalem, nigdy nie dostalem wyplaty na czas okreslony w umowie, nie wyplacaja diet, zyjesz na delegacji z wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy. oszusci jakich malo!!! po prostu zenada. umawiaja sie na okreslona kwote, a reszte wyplacaja w kopercie. w momencie odejscia nie dostajesz juz nic poza tym czym wiaze cie umowa. dno ocena minus 100
4
xxx 2014-03-25 22:40:12
Nie polecam pracy w tej firmie! Traktuja pracownika jak tania sile robocza. Wyplaty ZAWSZE po okreslonym terminie. Omijajcie te firme szerokim łukiem!
3
jan 2014-04-28 18:32:11
No nie zupełnie kazdy wiedział na co się pisał, może jakbyście dokładniej napisali, co trzeba robic w climatic, to by nie było niespodzianek, bo pracowac to mozna wszedzie.
dąbrowa Gornicza 2014-05-07 15:04:23
witam czy są tu jacyś podwykonawcy ? jak wam płaci Climatic ? mnie wiszą 80 % faktur
2
zainteresowany 2014-06-10 23:26:15
obecnie poszukuja kierownikow robot instalacyjnych? ile tam zarabia taki kierownik? ile h pracy dziennie/tygodniowo?
2
Rico 2014-06-15 11:27:13
Pracuję w Climatic kilka lat i mogę powiedzieć że bywa różnie, w zależności jak idą budowy, ale pieniądze zawsze dostałem. Zdarzają się opóźnienia. Generalnie trzeba pracować, bo obiboków raczej nie tolerują. Jak ktoś uczciwie pracuje to można rozsądne pieniądze zarobić.
1
mikolaj 2014-07-14 21:46:12
zawsze miałem dobre zdanie o tej firmie,ale ostatnimi czasy sa nei wypłacalni niestety.Wypłacaja zaległe pieniadze od 2 lat i sie doczekac nie moge,zycze im jak najlepiej wiadomo bo ich pieniadz to moj pieniadz.Niestety czasy eldorado w Climaticu przemineły bezpowrotnie,cóz
1
Zły 2014-08-06 08:09:46
Uwaga!Dla wszystkich zainteresowanych współpraca z Climaticem.Ta firma jest nie wypłacana,nawet jeśli chodzi o malutkie kwoty.Tragedia i ciagle kretactwo!Nigdy wiecej nie chce słyszeć o tych kretaczach,nazwiska sobie daruje!Pozdro dla uczciwie pracujących nie dostajacych pieniędzy
2
Maks 2014-09-19 20:02:29
człowieku, ale z ciebie analfabeta.....naucz się pisać
Życzliwy Warszawa 2014-11-13 09:52:48
Witaj,
Jestem pracownikiem Climatic od dwóch lat, nie na stanowisku magazyniera ale znam obecnego i widze jakie ma obowiązki i ile zarabia.
Więc jesli chodzi o zarobki to możesz liczyć maksymalnie na 2200-2400 netto, czyli żenada, ale najgorsze jest to, że na pensję mozesz czekać i dwa miesiące, bo niby w firmie jest kryzys. Pozatym zdarzają się obcinki pensji, nadgodzin. Atmosfera w firmie jeśli chodzi o szarych pracowników powiedzmy jest ok, natomiast co do kierownictwa , dyrektorów i prezesa to żenada. Jeśli możesz trzymaj się od Climatica jak najdalej bo to krętacze i naciągacze.

Życzliwy.
4
pracownik-podwykonwaca 2014-11-30 13:10:45
Witam, firma climatic, czy climamedic (to ta sama firma). Nie płaci nikomu, ani firmą podwykonawczym ani pracownikom. Nie dajcie się wciągnąć w ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Podwykonawcom ucinają jak już płacą 3 miesiące po terminie! Wypłata miesiąc po terminie, żadnych diet. Na umowie najniższa - miesiąc po terminie, o tym co poza umową - zapomnij!
8
xmen 2014-12-22 18:57:17
jak nie masz pojecia tłumoku to sie nie wypowiadaj
4
pracownik 2015-01-08 21:18:59
polityka w firmie climatic jest taka żeby jak najmniej zapłacić pracownikowi,obcinanie premi,nadgodzin i niepłacenie delegacji. Firma climatic jest wszedzie zadłużona, wszyscyna, wszyscy chcą gotówke o przelewie nie chcą słyszeć, nawet flota paliwowa jest blokowana za nieterminowe wpłaty,nawet nie mają pieniędzy żeby samochody służbowe naprawiać,wiekszość firm podwykonawczych nie dostała wszystkich pienięhttp://dzy.Tak sie zachowuje firma climatic-climamedic która obraca milionami.
6
clim 2015-01-15 15:57:41
Czy w tym miesiącu będzie pensja ? Bo 6 miesiąc z rzędu nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie ?
1
pracownik 2015-01-16 22:29:11
już 16 styczen a wyplaty za grudzien nie ma,ale to mało ważne.najwazniejsze ze ludzie odchodza i prezesik zostanie sam.
1
superpracownik 2015-01-18 00:50:37
Spokojnie chłopaki jeśli chodzi o te wypłaty.Jak Climamedic dostanie 170mln
z Dąbrowy Górniczej http://wyborcza.pl/1,75478,15567938,Tak_sie_zarabia_na_raku__budowa_przed_przetargiem_.html to wypłaci wszystkim należne zaległości czyli odsetki za zwłokę w pensjach, zaległe delegacje, wszystkie zaległe koperty pod stołem, zwróci wszystkie koszty które ponieśliście w związku z nieterminowym spłacaniem kredytów,rachunków,czynszów itd.No i zapewne prezes wyjdzie do załogi i ten radosny fakt przekaże wam osobiście z załączonymi pisemnymi przeprosinami i kopertę wraz z załącznikiem gotówki za te wszystkie kłopoty.
Wtedy wszystkim przyjdzie ochota do roboty bo przy takiej sytuacji jak jest teraz to ciężko się zebrać do pracy.Bo nikt z przyjemności czy z nudy nie przychodzi do pracy tylko dla kasy a ta nie dość, że większość pod stołem to jeszcze z trzy miesięcznym opóźnieniem.
2
pracownik 2015-01-23 08:52:27
Najgorsza firma jaka moze byc. Twoja wyplata zalezy od ukończenia prac na dowowach i od sprzedanego towaru. Na 260 ludzi niecale 60 pracuje sami biurokraci i oszuści.a pan Jacek K. To hammm i oszost za nic ma pracowników.
5
pracownik 2015-02-02 17:40:44
ten złodz..j aleksander panek jeszcze za gródzien wyplaty nie zapłacił.
Omijać z daleka tego złodz...a.
7
pracownik 2015-02-03 21:06:33
(usunięte przez administratora) polowa firmy nie dostala wyplaty za grudzień a przyjmują nowych ludzi do pracy, gdzie tu sęs i logika.
2
poldach 2015-02-10 16:55:12
Firma Climatic jest niewypłacalna. Zalegają mi juz miesiąc po terminie ze zwrotem kaucji gwarancyjnej. Konkretnej odpowiedzi nie mogę uzyskać .Jutro odbiorę osobiście .
2
john 2015-03-12 16:34:17
Czy ktoś wie jakie inwestycje teraz realizuja?
1
XXL 2015-03-18 10:41:20
Równia pochyła.Już tylko w dół.
fachowiec 2015-03-18 10:46:41
Główna inwestycja to CENTRUM ZDROWIA DZIECKA w Międzylesiu.Jeśli to im nie wyjdzie to mają problem.
1
marcin 2015-03-18 13:27:42
chyba tereaz realizują centrum onkologii na Ursynowie w Warszawie na ul. Roentgena 5
podwykonawca 2015-05-13 22:33:06
Witam. Współpracuję z firmą Climatic już ponad dwa lata. Owszem, zdarzają sie opóżnienia w wypłacie należności, ale wynikają one z możliwości finansowych firmy. Climaticowi nie płacą za roboty, więc możliwości ich też są ograniczone. Generalnie jest przyzwoicie myślę.
pracownik 2015-07-06 14:49:20
Skończcie z tym jadem! Zgadza się może były zaległości w wypłatach, ale to nie jest wina spółki. Zostaliśmy wydymani w Dąbrowie!Z tego co wiem, kierownictwo staje na uszach, żeby nie oberwało się szeregowym. Swoją agresję przekierujcie na władze Dąbrowy!

Pozdrawiam
Pracownik Climatic.
ola 2015-07-06 20:32:17
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda nie płaco na czas trzy tygodnie czekasz na wypłate ciągnie sie tak juz od roku a o delegacji nie wspomne kłamczuchy tylko obiecują i nic po za tym
1
ola 2015-07-06 20:36:34
dla siebie i kierowników to mają a szary pracownik pracuje za grosze jeszcze musi sie prosić o wypłate omijać to firme z daleka.
4
Nieznajoma 2015-07-14 22:21:30
Skąd w was wszytkich tyle jadu, złośliwości i chamstwa? Zastanówcie się trochę nad samym sobą, zanim postanowicie kogoś w ten sposób osądzać.
2
ewa 2015-07-15 19:55:11
a co moze cos tu jest nie prawdy?gdzie są delegacje?
1
ex climatic 2015-07-29 23:21:42
Pracowałem w Cimatic. rekordowe opoznienie wypłaty 33 dni. standard w firmie to wypłaty cząsciowe poza umową, ktore nie są realizwoane. Oszczędności na pracownikach i materiale - jakość taka ze wstyd się pod projektem podpisać :(
Pracować się da... jakiś czas. Nie zgadzać się na:
1 tzw koperty - to nielegalne
2 nie polecać swoich podwykonawców - bedziecie potem świecic oczami za niezapłacone faktury.
3 unikać nadgodzin i delegacji - nie płacą za to
4 Nie płacic za nic z własnej kieszeni. Firma zwleka ze zwrotem potwornie.
Popracować i nie przemaczać się - nikt tego nie doceni. Jak macie ochote brać kredyty to spłate raty ustawić na 29... moze zdążą :D
powodzenia
2
podwykonawca 2015-09-06 22:30:49
ja,jak na razie robie pod nimi 3-cią budowe,nie narzekam,jak dobrze zagadasz to przelew masz nawet przed terminem -ja zadowolony-oni zadowoleni-mam nadzieje że się kiedyś nie przejade
2
jako 2015-10-07 23:40:31
To wszystko zależy od działu w jakim jesteś.
U elektryków jest raczej OK, bynajmniej tak to wygląda z boku.
Powoli coś się zaczyna poprawiać
zapytanie 2016-02-15 22:19:31
czy ta firma jest wypłacalna i jaki ma termin płatności dla podwykonawców
zapytanie 2016-02-16 20:58:22
A opinie pracowników i wypowiedzi firm podwykonawczych
Paweł 2016-03-10 15:40:42
Jutro ide zapytać o robotę w tej firmie bo dzwonił do mnie, ale jak poczytałem tu widzę że lipa,w Ostrowcu św.otworzyli zakład produkcyjno,zobacze jak to wyjdzie jak szukają taniej siły roboczej i na kase trzeba czekać to mam w du..taką robote
phi 2016-04-06 23:53:40
a co się stało z poprzednią asystentką zarządu?
Nowy 2016-06-15 08:37:38
Witam jestem świeżo upieczonym inż. dzwonili do mnie w sprawie rozmowy jako inż. budowy. Proszę o jakąś opinie bo rozmowa ma być pod warszawą a ja jestem z Krakowa i nie ukrywam że jest to dość droga wycieczka.
Byk 2016-08-09 21:06:59
jak teraz z płatościami dla podwykonawców? płacą?
ZXC 2016-08-15 13:51:03
Ile +/- wynoszą zarobki na stanowisku kierowniczym. Jakie narzędzia pracy?
Zawiedziony 2016-08-19 16:20:46
Skoro pracownicy nie dostają wypłat na czas a diety zalegają od 18mc to cudów bym się nie spodziewał.życzę sukcesow
Zawiedziony 2016-08-19 16:21:08
Skoro pracownicy nie dostają wypłat na czas a diety zalegają od 18mc to cudów bym się nie spodziewał.życzę sukcesow
,arian 2016-08-21 11:57:03
ale tylko ty masz taką sytację z zaległościami czty ktoś może to potwierdzić oprócz ciebie? zastanawiam mnie to bo jednak wciąż prowadzone są nowe rekrutacje w firmie
Zostaw swoją opinię o Climatic Sp. z o.o. - Reguły
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Climatic Sp. z o.o.