brak logo

Climatic Sp. z o.o.

Reguły

Opinie o Climatic Sp. z o.o.

Luckyout 2012-04-04 08:29
Lipa-taka firemka na wykorzystanie człowieka, a zwłaszcza sama góra-prezesik i kierowniczki byle Cię naciągnąć i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] generalnie.
3
wkurzony 2012-06-15 20:38
W ostatnim ogłoszeniu o pracę podają że zatrudnią tylko ludzi do 30 lat.
Czy powiedział wam ktoś że jest to dyskryminacja ludzi ze względu na wiek. Jak nie wykreślicie tego z ogłoszenia to złożę doniesienie do prokuratury i PIP.u.To już jest jawne prześladowanie ludzi przez pseudo pracodawców. Co myślicie że młody to łatwiej da się wykorzystać.
1
aaa 2013-04-29 14:17
czy może ktoś napisać konkretnie co w tej firmie sie dzieje? najlepiej ktos z bylego kierownictwa
ciekawy 2013-08-26 14:50
witam
interesuje mnie jak wygląda praca w climatic na stanowisku kierowniczym. Zastanawiam się czy jechać na rozmowe i na ile sprawdza sie w realu to co ci zaproponują( wynagrodzenie ,czas pracy itp)
dino 2013-12-04 08:41
troche prawdy o climatiku i przekretach. jest to firma ktora wymyslila najwiekszy przekret polski wolnej. zacznijmy o lodz i ckd. 1 metr rurki kosztuje w hurci 2.99zl. firma sprzedaje szpitalowi za 169zl neto.szpital jest budowany od 40 lat niema prawa sie otwozyc firmy podwykonawcze i kierownicy klimatiku [usunięte przez moderatora] stawiaj sobie domy i biura. piorom pieniodze . kobinuja z spulkami comadotowymi. kupuja miedzy soba faktury by nie placi podatku. a teraz za wlasne buduja w dobrowie szpital i to dopiero przekret 100 lecia. buduja sam wynajmom panstwu na 15 lat i potem odadz im na wlasnosc tylko nikt niewie ze po 15 szpital znow musi przejsc kopleksowy remont by nadawal sie do uzytku. i tak klimatik [usunięte przez moderatora] panstwo w [usunięte przez moderatora] super.
6
zenio 2014-02-12 13:52
Osobiście nie polecam żadnych kontaktów z opisywaną firemką. (usunięte przez administratora)
2
aniol stroz 2014-03-10 13:22
najgorsza firma w jakie kiedykolwiek pracowalem, nigdy nie dostalem wyplaty na czas okreslony w umowie, nie wyplacaja diet, zyjesz na delegacji z wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy. oszusci jakich malo!!! po prostu zenada. umawiaja sie na okreslona kwote, a reszte wyplacaja w kopercie. w momencie odejscia nie dostajesz juz nic poza tym czym wiaze cie umowa. dno ocena minus 100
4
xxx 2014-03-25 22:40
Nie polecam pracy w tej firmie! Traktuja pracownika jak tania sile robocza. Wyplaty ZAWSZE po okreslonym terminie. Omijajcie te firme szerokim łukiem!
4
jan 2014-04-28 18:32
No nie zupełnie kazdy wiedział na co się pisał, może jakbyście dokładniej napisali, co trzeba robic w climatic, to by nie było niespodzianek, bo pracowac to mozna wszedzie.
dąbrowa Gornicza 2014-05-07 15:04
witam czy są tu jacyś podwykonawcy ? jak wam płaci Climatic ? mnie wiszą 80 % faktur
2
zainteresowany 2014-06-10 23:26
obecnie poszukuja kierownikow robot instalacyjnych? ile tam zarabia taki kierownik? ile h pracy dziennie/tygodniowo?
2
Rico 2014-06-15 11:27
Pracuję w Climatic kilka lat i mogę powiedzieć że bywa różnie, w zależności jak idą budowy, ale pieniądze zawsze dostałem. Zdarzają się opóźnienia. Generalnie trzeba pracować, bo obiboków raczej nie tolerują. Jak ktoś uczciwie pracuje to można rozsądne pieniądze zarobić.
1
mikolaj 2014-07-14 21:46
zawsze miałem dobre zdanie o tej firmie,ale ostatnimi czasy sa nei wypłacalni niestety.Wypłacaja zaległe pieniadze od 2 lat i sie doczekac nie moge,zycze im jak najlepiej wiadomo bo ich pieniadz to moj pieniadz.Niestety czasy eldorado w Climaticu przemineły bezpowrotnie,cóz
1
Zły 2014-08-06 08:09
Uwaga!Dla wszystkich zainteresowanych współpraca z Climaticem.Ta firma jest nie wypłacana,nawet jeśli chodzi o malutkie kwoty.Tragedia i ciagle kretactwo!Nigdy wiecej nie chce słyszeć o tych kretaczach,nazwiska sobie daruje!Pozdro dla uczciwie pracujących nie dostajacych pieniędzy
3
Maks 2014-09-19 20:02
człowieku, ale z ciebie analfabeta.....naucz się pisać
Życzliwy Warszawa 2014-11-13 09:52
Witaj,
Jestem pracownikiem Climatic od dwóch lat, nie na stanowisku magazyniera ale znam obecnego i widze jakie ma obowiązki i ile zarabia.
Więc jesli chodzi o zarobki to możesz liczyć maksymalnie na 2200-2400 netto, czyli żenada, ale najgorsze jest to, że na pensję mozesz czekać i dwa miesiące, bo niby w firmie jest kryzys. Pozatym zdarzają się obcinki pensji, nadgodzin. Atmosfera w firmie jeśli chodzi o szarych pracowników powiedzmy jest ok, natomiast co do kierownictwa , dyrektorów i prezesa to żenada. Jeśli możesz trzymaj się od Climatica jak najdalej bo to krętacze i naciągacze.

Życzliwy.
5
pracownik-podwykonwaca 2014-11-30 13:10
Witam, firma climatic, czy climamedic (to ta sama firma). Nie płaci nikomu, ani firmą podwykonawczym ani pracownikom. Nie dajcie się wciągnąć w ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Podwykonawcom ucinają jak już płacą 3 miesiące po terminie! Wypłata miesiąc po terminie, żadnych diet. Na umowie najniższa - miesiąc po terminie, o tym co poza umową - zapomnij!
8
xmen 2014-12-22 18:57
jak nie masz pojecia tłumoku to sie nie wypowiadaj
4
pracownik 2015-01-08 21:18
polityka w firmie climatic jest taka żeby jak najmniej zapłacić pracownikowi,obcinanie premi,nadgodzin i niepłacenie delegacji. Firma climatic jest wszedzie zadłużona, wszyscyna, wszyscy chcą gotówke o przelewie nie chcą słyszeć, nawet flota paliwowa jest blokowana za nieterminowe wpłaty,nawet nie mają pieniędzy żeby samochody służbowe naprawiać,wiekszość firm podwykonawczych nie dostała wszystkich pienięhttp://dzy.Tak sie zachowuje firma climatic-climamedic która obraca milionami.
7
clim 2015-01-15 15:57
Czy w tym miesiącu będzie pensja ? Bo 6 miesiąc z rzędu nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie ?
1
pracownik 2015-01-16 22:29
już 16 styczen a wyplaty za grudzien nie ma,ale to mało ważne.najwazniejsze ze ludzie odchodza i prezesik zostanie sam.
1
superpracownik 2015-01-18 00:50
Spokojnie chłopaki jeśli chodzi o te wypłaty.Jak Climamedic dostanie 170mln
z Dąbrowy Górniczej http://wyborcza.pl/1,75478,15567938,Tak_sie_zarabia_na_raku__budowa_przed_przetargiem_.html to wypłaci wszystkim należne zaległości czyli odsetki za zwłokę w pensjach, zaległe delegacje, wszystkie zaległe koperty pod stołem, zwróci wszystkie koszty które ponieśliście w związku z nieterminowym spłacaniem kredytów,rachunków,czynszów itd.No i zapewne prezes wyjdzie do załogi i ten radosny fakt przekaże wam osobiście z załączonymi pisemnymi przeprosinami i kopertę wraz z załącznikiem gotówki za te wszystkie kłopoty.
Wtedy wszystkim przyjdzie ochota do roboty bo przy takiej sytuacji jak jest teraz to ciężko się zebrać do pracy.Bo nikt z przyjemności czy z nudy nie przychodzi do pracy tylko dla kasy a ta nie dość, że większość pod stołem to jeszcze z trzy miesięcznym opóźnieniem.
2
pracownik 2015-01-23 08:52
Najgorsza firma jaka moze byc. Twoja wyplata zalezy od ukończenia prac na dowowach i od sprzedanego towaru. Na 260 ludzi niecale 60 pracuje sami biurokraci i oszuści.a pan Jacek K. To hammm i oszost za nic ma pracowników.
5
pracownik 2015-02-02 17:40
ten złodz..j aleksander panek jeszcze za gródzien wyplaty nie zapłacił.
Omijać z daleka tego złodz...a.
7
pracownik 2015-02-03 21:06
(usunięte przez administratora) polowa firmy nie dostala wyplaty za grudzień a przyjmują nowych ludzi do pracy, gdzie tu sęs i logika.
2
poldach 2015-02-10 16:55
Firma Climatic jest niewypłacalna. Zalegają mi juz miesiąc po terminie ze zwrotem kaucji gwarancyjnej. Konkretnej odpowiedzi nie mogę uzyskać .Jutro odbiorę osobiście .
2
john 2015-03-12 16:34
Czy ktoś wie jakie inwestycje teraz realizuja?
1
XXL 2015-03-18 10:41
Równia pochyła.Już tylko w dół.
fachowiec 2015-03-18 10:46
Główna inwestycja to CENTRUM ZDROWIA DZIECKA w Międzylesiu.Jeśli to im nie wyjdzie to mają problem.
1
marcin 2015-03-18 13:27
chyba tereaz realizują centrum onkologii na Ursynowie w Warszawie na ul. Roentgena 5
podwykonawca 2015-05-13 22:33
Witam. Współpracuję z firmą Climatic już ponad dwa lata. Owszem, zdarzają sie opóżnienia w wypłacie należności, ale wynikają one z możliwości finansowych firmy. Climaticowi nie płacą za roboty, więc możliwości ich też są ograniczone. Generalnie jest przyzwoicie myślę.
pracownik 2015-07-06 14:49
Skończcie z tym jadem! Zgadza się może były zaległości w wypłatach, ale to nie jest wina spółki. Zostaliśmy wydymani w Dąbrowie!Z tego co wiem, kierownictwo staje na uszach, żeby nie oberwało się szeregowym. Swoją agresję przekierujcie na władze Dąbrowy!

Pozdrawiam
Pracownik Climatic.
ola 2015-07-06 20:32
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda nie płaco na czas trzy tygodnie czekasz na wypłate ciągnie sie tak juz od roku a o delegacji nie wspomne kłamczuchy tylko obiecują i nic po za tym
1
ola 2015-07-06 20:36
dla siebie i kierowników to mają a szary pracownik pracuje za grosze jeszcze musi sie prosić o wypłate omijać to firme z daleka.
4
Nieznajoma 2015-07-14 22:21
Skąd w was wszytkich tyle jadu, złośliwości i chamstwa? Zastanówcie się trochę nad samym sobą, zanim postanowicie kogoś w ten sposób osądzać.
2
ewa 2015-07-15 19:55
a co moze cos tu jest nie prawdy?gdzie są delegacje?
1
ex climatic 2015-07-29 23:21
Pracowałem w Cimatic. rekordowe opoznienie wypłaty 33 dni. standard w firmie to wypłaty cząsciowe poza umową, ktore nie są realizwoane. Oszczędności na pracownikach i materiale - jakość taka ze wstyd się pod projektem podpisać :(
Pracować się da... jakiś czas. Nie zgadzać się na:
1 tzw koperty - to nielegalne
2 nie polecać swoich podwykonawców - bedziecie potem świecic oczami za niezapłacone faktury.
3 unikać nadgodzin i delegacji - nie płacą za to
4 Nie płacic za nic z własnej kieszeni. Firma zwleka ze zwrotem potwornie.
Popracować i nie przemaczać się - nikt tego nie doceni. Jak macie ochote brać kredyty to spłate raty ustawić na 29... moze zdążą :D
powodzenia
3
podwykonawca 2015-09-06 22:30
ja,jak na razie robie pod nimi 3-cią budowe,nie narzekam,jak dobrze zagadasz to przelew masz nawet przed terminem -ja zadowolony-oni zadowoleni-mam nadzieje że się kiedyś nie przejade
2
jako 2015-10-07 23:40
To wszystko zależy od działu w jakim jesteś.
U elektryków jest raczej OK, bynajmniej tak to wygląda z boku.
Powoli coś się zaczyna poprawiać
zapytanie 2016-02-15 22:19
czy ta firma jest wypłacalna i jaki ma termin płatności dla podwykonawców
zapytanie 2016-02-16 20:58
A opinie pracowników i wypowiedzi firm podwykonawczych
1
Paweł 2016-03-10 15:40
Jutro ide zapytać o robotę w tej firmie bo dzwonił do mnie, ale jak poczytałem tu widzę że lipa,w Ostrowcu św.otworzyli zakład produkcyjno,zobacze jak to wyjdzie jak szukają taniej siły roboczej i na kase trzeba czekać to mam w du..taką robote
phi 2016-04-06 23:53
a co się stało z poprzednią asystentką zarządu?
Nowy 2016-06-15 08:37
Witam jestem świeżo upieczonym inż. dzwonili do mnie w sprawie rozmowy jako inż. budowy. Proszę o jakąś opinie bo rozmowa ma być pod warszawą a ja jestem z Krakowa i nie ukrywam że jest to dość droga wycieczka.
Byk 2016-08-09 21:06
jak teraz z płatościami dla podwykonawców? płacą?
4
ZXC 2016-08-15 13:51
Ile +/- wynoszą zarobki na stanowisku kierowniczym. Jakie narzędzia pracy?
Zawiedziony 2016-08-19 16:20
Skoro pracownicy nie dostają wypłat na czas a diety zalegają od 18mc to cudów bym się nie spodziewał.życzę sukcesow
3
Zawiedziony 2016-08-19 16:21
Skoro pracownicy nie dostają wypłat na czas a diety zalegają od 18mc to cudów bym się nie spodziewał.życzę sukcesow
,arian 2016-08-21 11:57
ale tylko ty masz taką sytację z zaległościami czty ktoś może to potwierdzić oprócz ciebie? zastanawiam mnie to bo jednak wciąż prowadzone są nowe rekrutacje w firmie
Zuzanna 2017-03-23 16:12
Pracujesz obecnie w firmie Climatic Sp. z o.o.? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
1
Zostaw swoją opinię o Climatic Sp. z o.o. - Reguły
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Climatic Sp. z o.o.