Stefczyk Finanse

4.4/5

Na podstawie 37 ocen z 12 miesięcy

• Etapy rekrutacji
  • U nas możesz liczyć na
  • Często zadawane pytania

Etapy rekrutacji

U nas możesz liczyć na

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Stefczyk Finanse S.A.

Opinie o Stefczyk Finanse Warszawa

WebsiteIconSTEFCZYK FINANSE S.A.

Nie przegap nowości o Stefczyk Finanse S.A.!

10.03.2017 23:15

Pracowalam w stefczyku 2 lata. Kiedy byla stara ekipa w oddziale pracowalo sie w miare ok. Wiadomo.. plany, plany, akcje marketingowe itp. ale to jak wszedzie. Sytuacja sie zmienila kiedy KO sie zwolnila, pozniej KR, nastepnie pracownicy... szkoda slow. Fajna ekipa, zarabiajaca na firme po prostu sie rozleciala. Koncowke mojej wspolpracy z ta firma wspominam bardzo zle. Nie polecam bo sie wykonczycie psychicznie. Z tego co widze to rotacja w oddziale w ktorym pracowalam wciaz trwa, nie ma miesiaca, zeby ogloszenie nie wisialo:) (usunięte przez administratora)
    Xxx123ab

07.03.2017 21:01

Witam, Pracuje w tej firmie od jakiegos czasu i nie da sie ukryc ze praca jest bardzo ciezka. Jezeli trafi sie na fajny oddzial w dobrym punkcie w miescie to i zarobki sa mile dla oka. Fakt miliony tabelek do wypelnienia, ciagle tlumaczenia. Najbardziej rzuca sie w oczy zwiekszajace sie plany produktow pobocznych ( crosseling, polisy OC AC, NNW i inne). Pracownik musi byc od wszystkiego, wykonywac nie tylko glowne zalozenia pracy, czyli generowac przychod ale rowniez pilnowac by wykonywac odpowiednia ilosc kalkulacji i sprzedazy produktow nie zwiazanych z pozyczkami. Caly miesiac to ciagla gonitwa i walka o zrobienie nie tylko swojego planu ale rowniez planu oddzialu (bez wykonania zadania na oddzial mozna pozegnac sie z premia). Pensja terminowo wyplacana do 10-ego kazdego miesiaca. Podsumowujac praca ciezka, dobra na zdobycie doswiadczenia, sciezka kariery, istna kpina, wola obiecywac awanse niz faktycznie je dawac. Praca dobra do zdobycia doswiadczenia dla osob bez doswiadczenia w finansach oraz potrafiacych wylaczyc swoja moralnosc, chec etycznej pracy, z ogromna odpornoscia na stres i z nastawieniem wykonywania celow za wszelka cene.
    OLA

14.02.2017 20:04

No i właśnie znów wyszło, że wszędzie jest tak samo. Pracowałam już w kilku bankach i jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu że na wyższych stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich, pracują jacyś niemyślący osobnicy. Jak będzie taka rotacja na niższych szczeblach, to w końcu nie zostanie im nikt do zaiwaniania. Ciekawe czy wtedy sami wezmą się do roboty.
    niko

15.02.2017 19:11

Kiedy jest wypłata?
    ona88

08.02.2017 12:55

witam.prosze o inf ile zarabia doradca klienta w Stefczyku?Mam tu na myśli samą podstawę(bez premii)
    doradca skok

09.01.2017 19:58

Witam wszystkich pracowników Skok " czytaj pracowników nie kierowników" Odpiszcie mi proszę czy ludzie pracujący w bezpośredniej obsłudze klienta we wszystkich oddziałach są traktowani jak ciemnogród i do cna wyzyskiwani i oszukiwani. Czyż nie jest oszustwem i jawnym wyzyskiem , że w oddziale czteroosobowym 40% ciężko wypracowanej premii oddziałowej zagrabia sobie DARMOZJAD i NIERÓB czyli kierownik oddziału. Kto ustala tak durny system wynagrodzeń.
    była

28.01.2017 21:46

i co jej z tego że tyra jak głupia w tej firmie tylko lizusy mają dobrze - jak nie będzie robić planów to ją wywalą ewentualnie przeniosą
    Zadowolona

22.06.2017 23:28

Sprawdź jak lekko pracuje darmozjad .. Zobaczymy jak Ci będzie lekko w życiu
    Apella

02.11.2016 17:24

Widać, jak centrala pilnuje wpisów. Jeden szczery, merytoryczny wpis pracownika który źle wypowiada się o firmie, a zaraz pojawia się wzięte z sufitu pytanie " kiedy wynagrodzenie" albo "jakie szkolenia". Zamiast pilnować wpisów, wprowadźcie normalność w tej firmie, bo Stefczyk się w grobie przewraca.
    elole

28.10.2016 20:58

Witam. W jaki dzień jest wypłata? Na poczatku czy koncu miesiaca? Zaczynam od dzis i jestem ciekawa kiedy dostane :D
    san

07.09.2016 22:02

No dobrze, ale zastanawiam sięjednak jakich zarobków można się spodziewać? W końcu trzeba zadbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami. To dobry znak.

14.08.2016 20:08

17.08.2016 15:06

Jak to - nikt nie każe? Nikt nawet nie pyta o zdanie . Torba na plecy , wpis w zeszycie wyjść i w miasto. Posiadam kompetencje , by być doradcą finansowym , o takie stanowisko się ubiegałam , i takie widnieje na mojej umowie o pracę. Z całym szacunkiem dla osób roznoszących ulotki ( to ciężka praca, pobiegałam , więc już wiem ), takiego zakresu moich obowiązków umowa nie przewiduje. Należy zatrudnić firmę roznosząca ulotki , bądź podpisać stosowną umowę z Pocztą Polską . Lub InPost , przecież to partner, prawda ? Jak źle musi być w firmie , jeśli jej na to nie stać?

11.08.2016 10:31

no ja pracuje w jednym z oddziałów w łodzi i fakt jest ciężko, bo trzeba plany miesięczne wyrabiać, ale to chyba jak w każdym banku. Nie wiem czy gdzieś indziej będzie o wiele lepiej, a z mobbingiem to się jeszcze nie spotkałam choć jeste, tu już rok
    asdfg

09.08.2016 20:09

czy ktoś napisze jaka jest sytuacja stefczyka ? wszystkie kasy z grupy kas stefczyka albo upadły albo zaraz upadną , może się nie opłaca zatrudniać ?
    abc

17.07.2016 17:28

Apella - pracujecie w niedzielę? :)
    @

17.07.2016 09:34

Dokładnie! Odchodzą zarówno doświadczeni długoletni pracownicy jak i nowozatrudnieni jak tylko zorientuja się co się dzieje. Niestety zarządzający nie wyciągają wniosków, zamiast zmienić politykę tak żeby pracowało się dobrze i żeby ludzie nie uciekali na l4 to wolą kontrolować l4 tylko co im to da? I tak wszyscy szukają innej pracy. Każdy odchodzi. A szkoda bo były lata kiedy się ba prawdę fajnie pracowało, ludzkie traktowanie i zarobki. Rekrutacji wtedy nie było na taką skalę bo oddziały miały pełne składy. Ale te czasy już nie wrócą.

Kontakt - Stefczyk Finanse S.A.

Warszawa

STEFCZYK FINANSE S.A.
    Rafi

17.07.2016 07:23

do ASBA A jak myślisz, skąd się bierze ta ogromna ilość rekrutacji? Otwierają nowe oddziały? gdzie? Nie! Ludzie na potęgę odchodzą z tej firmy lub uciekają na zwolnienia lekarskie. Nie bez powodu.
    xxxxxxxxxxx

16.07.2016 18:15

byli pracownicy skok stefczyka ?
    xyz

10.06.2016 21:11

Bardziej roznoszenie po firmach lub akcje w stylu rozdawanie pączków, czekoladek itp przed oddziałem. Samo stanie z ulotkami przed placówką raczej się nie zdarza. Chyba że na piknikach lub akcjach plenerowych. Większość marketingu to telefon i wałkowanie bazy.
    gosc

09.06.2016 19:11

Dziękuję za szybką odpowiedź. A jak to dokładnie wygląda, że stoi się przed oddziałem i rozdaje przechodzącym ulotki czy bardziej w ten sposób, że roznosi się po okolicznych firmach?

14.08.2016 19:02

Wygląda to tak , że dają Ci firmowy podkoszulek , i łazisz po osiedlach , wkładasz ulotki o skrzynek pocztowych. Możesz też stać przed swoim punktem i wciskać przechodniom gazetki.
    xyz

07.06.2016 19:53

W każdym oddziale wygląda to inaczej. Ostatnio jest słabe zainteresowanie skokami, więc tam, gdzie są bardziej nerwowi regionalni lub Ko to jest presja na wychodzenie z ulotkami. Czasem jest to akcja w stylu piknik, czasem chodzenie po sklepach wokół oddziału i rozkładanie gazetek albo ulotek. Większość marketingu to jednak wydzwanianie do bazy po 3 razy w miesiącu do tej samej osoby i wciskanie tekstu o specjalnej ofercie lub zmniejszeniu raty.

21.04.2017 23:45

Cała prawda i pozbywają się starych pracowników

07.06.2016 16:33

Czy w Waszych oddziałach opiekun finansowy roznosi ulotki? Na czym polegają akcje marketingowe?

12.01.2016 03:07

Darek

13.05.2016 14:52

Pewnie zależy jak trafisz….ja pracuję w oddziale w Gdyni i mamy spoko klimat. Dużo zależy od kierownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Stefczyk Finanse?

mika

05.04.2016 10:23

jakie obowiązki są na stanowisku doradca finansowy ?

16.03.2016 21:49

14.08.2016 18:58

Stabilne? A słyszałeś o rozwiązaniu umowy za dwutygodniowym wypowiedzeniem?

14.08.2016 18:59

Stabilne? A słyszałeś o rozwiązaniu umowy za dwutygodniowym wypowiedzeniem?
    megi

10.03.2016 19:52

Czy ktoś w tej firmie zarabia najniższą krajową?

11.01.2016 13:11

angeliki

27.05.2016 15:26

@bylypracownik nie zgodzę się z Tobą, że "pracownik z doświadczeniem w tej firmie jest przeszkodą". Ja pracuję w Kasie od ponad 3 lat i nadal mam się dobrze. W naszym oddziale działa to raczej w druga stronę im bardziej doświadczony pracownik tym lepiej - radzi sobie samodzielnie i nie trzeba go pilnowac.
    nusia

23.02.2015 22:33

Ja pracuje w Kasie Stefczyka. jestem tu tylko dla pieniedzy,bo za cos zyc trzeba a o prace w moim regionie ciężko. Ale atrmisfera straszna. pracownik nadmiernie obciążony przez kierownika, ciagle zmiany procedur i dokumentów, a na dodatek bardzo duzo stresu i mega kontrola wszystkiefo. ODRADZAM!!!

23.10.2014 23:41

Michal

13.05.2016 14:05

Ja pracuje w oddziale w Gdańsku i zaczałem prace po skończonych Finansach na UG, na początku dostajesz opiekuna, który cie we wszystko wdroży. kasa jak na pierwszą prace też nie jest zła...

Zostaw merytoryczną opinię o Stefczyk Finanse S.A.