Stefczyk Finanse
2 102 6 1

Opinie o Stefczyk Finanse

Afra

Zaproponowano mi na stanowisku kierownika oddziału w Łodzi 3200 netto.

Bankier
@Afra 16.08.2018 10:15

3200 netto to malutko... 4500 brutto, 4 netto przynajmniej bo tyle to zwykli doradcy dostaja w oddzialach bankowych A napewno komuna duza i nerwow za 3200 bym sobie nie szarpal

Zmęczona

Przepracowałam w Stefczyku kilka lat. Codzienny telemarketing, odsłuchiwany przez KO i KR, jeśli nie masz wymaganych spotkań, robisz nadgodziny, nie wychodzisz do domu. To samo z ilością wniosków. Jesteś rozliczany z każdej godziny w pracy, jeśli obsługiwałeś lokaty, konta, czy kasówkę, to wg kierownictwa nie zrobiłeś nic, bo liczy się tylko przychód przy pożyczkach. Nieważne, że miałeś klientów na co innego. W każdej firmie są wyższe podstawy niż w KS, coraz mniej osób chce pracować w tej firmie. Zobaczcie jak teraz wygląda ogłoszenie rekrutacyjne, nawet nie ma słowa "wymagania". Tak mało ludzi wysyła swoje CV, że już nie mają co wybrzydzać. Regionalna klapie Cię po plecach jak jest plan, jak nie ma to wzywa na rozmowę i jesteś najgorszy. Tłumaczysz się ze wszystkiego co zrobiłeś żeby dopiąć plan, ale to zawsze jest mało, obojętne co powiesz. Jeśli ktoś chce tam pracować, musi wiedzieć na co się pisze, sprzedaż na przychód, kroisz ludzi jak tylko się da, twój problem jak to sprzedać.

Patrycja

Forum GoWork.pl jest miejscem, gdzie użytkownicy mogą znaleźć informacje na temat danej pracy jak i samego pracodawcy. Z pewnością forum nie jest miejscem do firmowych plotek. Każda merytoryczna opinia o pracy w firmie jest cenna a opinie łamiące regulamin będą usuwane. @Zaciekawiona, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy? @Kierzek, czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat możliwości rozwoju w firmie?

Hahaha
@Maskra 05.06.2018 09:54

Czy nie uważasz że trochę głupio pisać o sobie pochlebnie Żenujące Czasem warto zastanowić się nad sobą bo na Skoku świat się nie kończy

Blablabla

Stefczyk to dno nad dnami..i tu nie chodzi o kase...bo jak się zrobi zadanie to premia nawet spoko...nooo ale to tez zależy od oddzialu Ja wiem, ze czlowiek ma sprzedawać...ale za wszelka cenę? Tylko po to zeby zadowolic KR, która niby mila chce Ci pomoc a przy pierwszek okazji wbija noz w plecy..bo liczy sie ona i tylko wynik...to samo z KO Aaa warto wspomniec o atmosferze i kolezankach... tylu jadu i zazdrości nie ma nigdzie..czekaja tylko na to kiedy sie wyłozysz...nowi zwalniają sie po kilku miesiącach Ach co do szkoleń..szkolenie wstępne i pozniej rozmoww sprzedażowa telemarketing...ale zazwyczaj jewynto rozmowa o mobbingu...skarzeniu sie na sytuację w oddziale itp Nie polecam! Dzieki kasie stefczyka nie chce miec nic wspólnego z finansami bankami czy kasami..jedynie co to moge miec tylko konto w banku:))

Niezadowolony
@Blablabla 08.07.2018 23:20

Ta opinia to jest sama prawda jestem bylym pracownikiem Stefana i zgadzam sie w 100% z tym co jest napisane. Tez wytrzymalem tylko 4 miesiace jak i kolezanka z innego oddzialu. Po pracy tam nie chce miec juz nic wspolnego z finansami. Zmieniles branze i teraz dopiero widze ze mozna miec naprawde dobra pracy i wykonywac ja w spokoju bez mobingu ze strony KO i KR ktorzy lubia cie tylko wtedy jak masz wynik a jak nie to jestes dla nich bezuzyteczny a kawal roboty jaki sie odwala na kasie jest tu traktowane jak twoj przykry obowiazek liczy sie tylko sprzedaz i telefony a masa praca ktora masz zrobic poza tym nie jest brana pod uwage. Szczerze powiem ze wcale na kasie sie kokosow nie zarabia bo zwyczajnie na sprzedaz nie masz czasu same przygotowanie umowy z rejestracja trwa ok pol godziny co masz wtedy powiedziec kolejce ludzi na kasie jak jestes sam poczekajcie bo Ja robie kredyt... gdyby kasjer tam byl tylko kasjerem to byloby wiecej chetnych do pracy niestety oni nie szukaja kasjerow tylko telemarketerow jestes rozliczany z ilosci telefonow i spotkan. Jak cos jest nie tak to rozmowy sa odsluchiwane i masz opieprz sledza cie na kazdym kroku co robisz jak robisz. A jak przez ogrom obowiazkow sie pomylisz i masz manko na kasie oddajesz ze swoich pieniedzy wiec ktoregos razu moze sie okazac ze pracujesz za darmo. Omijac z daleka!

Basia

Praca w finansach nie jest łatwa dla nikogo. Szukając nowej pracy jakiś czas temu przejrzałam większość opinii o bankach i wszystkie są podobne do tych, które czytam tutaj.

były
@Basia 02.07.2018 14:18

Nigdzie nie jest łatwo, ale jakoś nie widać na forach negatywnych opinii o Nest Banku, Pekao SA czy ING - ludzie trzymają się np. Pekao jak tylko mogą, bo sama podstawa tam wynosi tyle, co wypłata w Stefanie z premią

ja

czy ktoś z gdanska może powiedzieć coś na temat KR?

Patrycja

@Aleks, dziękuje za Twoją opinię. Na pewno będzie ona dużą pomocą dla użytkowników forum. @Baśka, czy jesteś w dalszym ciągu pracownikiem firmy? Co możesz nam powiedzieć na temat atmosfery panującej w tym miejscu? @łódzki, czy możesz powiedzieć nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia?

Patrycja

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat przebiegu procesu rekrutacji w firmie? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Stefczyk Finanse? @łódzki, dziękuję za merytoryczną opinię. Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat benefitów pozapłacowych w firmie? @Kalla, czy pracujesz obecnie w Stefczyk Finanse? @Zaciekawiona, nie pracuje w firmie Stefczyk Finanse. Jestem moderatorem forum. Na forum GoWork.pl liczą się merytoryczne opinię z których każdy użytkownik może czerpać jak największą ilość przydatnych informacji. Osoby, które pracują w firmie znają sytuację a ci, którzy poszukują pracy, są zainteresowani warunkami finansowymi, możliwościami rozwoju, benefitami czy kwestiami związanymi z umową. Wątki tego typu, jeśli jakkolwiek mają dobre intencje, sprawiają, że jest mniej tematów dotyczących pracy i przydatnych wiadomości a więcej komentarzy opisujących poboczne wątki w pracy. W Internecie nikt nie jest anonimowy a wszystko co jest tu napisane może mieć swoje konsekwencje w życiu prywatnym. Zawsze staram się o tym przypominać ponieważ nie każdy o tym pamięta. Każdą opinię - i pozytywną i negatywną można napisać kulturalnie i w sposób merytoryczny, zgodny z regulaminem. https://www.gowork.pl/regulamin

Aleks
@Baśka 21.06.2018 00:31

Nie zapominajcie jeszcze o dodatku stażowym - 150 zł co 3 lata. Tylko z tym też jest śmiech na sali - tzn teraz się to zmieniło na korzyść pracownika (ciekawe dlaczego), ale kiedy to wprowadzili (miesiąc maj) to mimo że np pracownik osiągnął staż 3 lat w czerwcu to nie zaczął od tego momentu dostawać tych dodatkowych 150 zł tylko dopiero od maja następnego roku (bo uchwała weszła w maju - tak to było tłumaczone), więc tak naprawdę pracownicy byli rok w plecy, oszukani na np 1650 zł, które powinni dostawać kiedy osiągnęli 3 lata stażu. Zmieniło się to dopiero chyba w zeszłym roku. A tak to wszystko zostało napisane - poza kartą Multisport benefitów brak. A co do prywatnej opieki medycznej - nie wiem czy dobrze kojarzę, ale ona jest chyba dostępna tylko dla vipów czyli tych, którzy mają wpływy na konto ponad 6000. Przynajmniej tak kiedyś było, nie interesowałam się czy coś się zmieniło bo takie kwoty nie są osiągalne dla zwykłego szaraczka w Stefczyku.

Seba

Wiadomo jeszcze coś o Aleksandrze z łódzkiego? Bo słyszałem, że jej nie zwolnili tylko zdegradowali, ale wielka pani wice nie będzie chyba znowu zwykłym KR-em?

Kalla
@łódzki 05.06.2018 20:47

Czyli nic się nie zmieniło, nadal będzie mogła gnębić ludzi. Współczuję oddziałom, które ją dostały. Teraz już nie dziwi decyzja o zwolnieniu dwóch KR - podejrzewała, że jej dni na stanowisku ją policzone i przygotowała grunt pod siebie.

???

Czy ktoś wie co dalej z wc-dyr w Łodzi ?

Zaciekawiona

Kierzek widac ze jesteś zorientowany w makro północnym, do Kolobrzegu jest od dłuższego czasu rekrutacja na opiekuna-warto?bo z tego co czytam,opiekun to sam dół drabinki,jest szansa się wybić, czy tylko czarna robota?

Kierzek
@Zaciekawiona 02.06.2018 14:01

Rekrutacje są wszędzie od dłuższego czasu, w Kołobrzegu jeden oddział został zamknięty, drugi jakoś funkcjonuje (bo właścicielem lokalu jest sam Prezes :) i go nie zamkną) Jeśli nie masz gdzie indziej pracy to spróbuj. Jedno co dobre to to, że jest tam jeden z lepszych KR - Marcin, a zespół jest jaki jest. Szkoda, że nie ma już Inki i Marty.

Stefanka

A jak jest w końcu z integracją? będzie w tym roku czy nie?

Beksa
@Jędrzej Piotrowski 27.05.2018 00:40

Zgadza się. Gala, konferencja, kobiety z walizami pełnymi ciuchów bo przecież nie można założyć tej samej kreacji na galę i na konferencję, narąbane już w autokarze, tak że ledwo były w stanie dojść do pokoju. I najlepsze były obowiązkowe spotkania w pokoju pani wice - wszyscy KR ze "swoimi" oddziałami i oczywiście trzeba było się napić, a jak nie chcesz to wielka obraza i nie umiesz się bawić. I ludzie już w autokarze zachowujący się jak spuszczeni ze smyczy, normalnie jak dzieci w podstawówce jadące na wycieczkę i wykorzystujące okazję, żeby napić się alkoholu. Jeśli na integracji nie nawaliłeś się do nieprzytomności to znaczy, że nie umiesz się dobrze bawić.

Lilka

Słyszeliście, że Aleksandry już nie ma? Od dzisiaj. Zmiany, zmiany, ciekawe czym jeszcze stefan nas zaskoczy.

Kierzek
@Mmmmmmhhhh 17.05.2018 08:22

W północnym jeszcze zostało kilku do wywalenia, obecny "szef" szefów urzędujący w Koszalinie Paweł B. i blondyna ze Szczecina robiąca najwięcej złego wśród pracowników. Jak napisał @Ktoś " twardy beton, który żyje nienawiścią do ludzi i miłością własną" jak widać więcej takich "przełożonych" jest w tej firemce.

Była

Nie polecam nikomu tam pracować na szczescie podjęłam tą decyzję o odejściu! Odkąd tam pracowałam może tydzień pracowałam regulaminowo po 8 godzin. Doszło do tego ze cieszyłam sie ze bede siedziec 9 godzin a nie 10-11 bo wiecznie składu nie albo jestes gdzies oddelegowana. Nawet jak jest skald 3 osobowy o 4 osobowym mozna zapomnieć siedzisz po 9 godzin bo jak nie daj Boze wyjdziesz po 8 patrząc na Ciebie jak na najgorszego. Na kasie robisz wszytsko osoba ktora nie siedzi na kasie chce tylko zajmować sie pożyczkobiorcami a Ty Man kasie masz taki sam plan jak osoba nie siedząca niej! A jak mówisz ze chcesz zejść z kasy to sto pytań do np. dlaczego, po co, itp nie interesuje nikogo ze od roku tylko Ty to robisz! Nie polecam naprawdę! Wieczne nadgodziny, wieczne Krzywe spojrzenia jak zaczynasz walczyc o siebie! Jak plan masz wyrobiony sa ład e pieniądze ale uwierzcie nie tylko tan mozna zarobi. Wiem po sobie zarabiam o wiele większe pieniądze siedząc po 8 godzin a nadgodziny robie jak sama chce!

Minionka
@Balonowa 24.04.2018 16:57

U tego pracodawcy nie jest mile widziane posiadanie rodziny A dzieci w szczególności. Praca jest najważniejsza . Poza tym traktują Cię jak śmiecia. I zawsze znajdą powód żeby Cię zmieszać z błotem. Ktoś powinien się w końcu tym zająć.

Dzwonek

Ile może zarabiać z-ca dyrektora makroregionu w Stefczyku? Ma ktoś jakaś wiedzę ?

Uradowana
@kkkkkk 04.12.2017 21:30

Doczekaliśmy się :) W łódzkich i okolicznych sklepach zabraknie szampanów.

Gość 5

Kto się pochwali niusem dnia z Łódzkiego???

Były pracownik
@Gość 5 16.05.2018 20:42

Niusem dnia? Nie doceniasz doniosłości wydarzenia. To nius pięciolecia. Tabuny ludzi przez cały tydzień będą wznosić kieliszki z radości ;) Nareszcie!!!!!!

Śląsk

Czy coś wiadomo o pracy w Zabrzu? Jest teraz rekrutacja i praca w warszawskim oddziale mnie przeraża...

?
@Śląsk 10.05.2018 23:04

Co znaczy że Cię przeraża Co masz na myśli?

Gość

Witam, teraz jest rekrutacja na Śląsku, mnie interesuje Zabrze.. Czy ktoś zna jakieś opinie?

Patrycja

@Gość Czy jesteś pracownikiem firmy Stefczyk Finanse czy kandydatem do pracy? Może warto zadać to pytanie do działu kadr lub zapytać swojego przełożonego? Przełożeni w firmie, to osoby, do których powinniśmy się zwracać w razie pytań i wątpliwości. Jak Ci się do tej pory pracuje w firmie Stefczyk Finanse?

Gość

Witam. Czy to prawda, że w Stefczyku premie będą wliczane do wynagrodzenia za urlop. Jeśli tak, czy ktoś wie od kiedy będzie to obowiązywało?

Szukający nowej pracy

Jeśli szukasz firmy która liczy się z pracownikiem to NIGDY nie aplikuj do kasy stefczyka. Robisz nadgodziny ale nie masz możliwości ich odebrania idziesz na urlop jeśli uda Ci się go wywalczyć i nagle ściągają cię do pracy jesteś chory nie wolno Ci iść na zwolnienie lekarskie a nawet jeśli pójdziesz to i tak zdarzają się sytuacje że pracownik jest ściągnięty do pracy... Pieniądze słabe w porównaniu do innych firm z branzy no chyba że akurat trafisz do oddziału który co miesiąc robi premie. Tylko że premia niestety nie jest zależna tylko od ciebie ale również od osób pracujących z tobą bo jeśli oni swojego planu nie zrobial to nawet jak zrobisz 200% swojego to premii nie zobaczysz.

myslący

Jak wygląda praca po szkoleniu na placówce ?

Lilli
@Hahahah 18.04.2018 10:56

Myślę, że wypowiedź starej matrony to był sarkazm... Tzn mam taką nadzieję.

myslący

Skąd Ty się zerwałas stara matrona Czy siedziałaś po godzinach by skleić ten wpis ...

Patrycja

@Marzena188 Stefczyk Finanse to firma o rozpoznawalnej marce na rynku. Czy możesz napisać, że do tej pory jesteś zadowolona z pracy dla tej firmy? Co Ci daje największa satysfakcję w tej pracy, czy uważasz, że osoba bez doświadczenia, ale z wykształceniem kierunkowym, poradzi sobie w tej firmie? Przyszli kandydaci na pewno będą wdzięczni za nowe informacje.

xyz

Bardzo dziwne te forum, bo opinii zamiast przybywac to ubywa niedlugo zostana same pozytywne opinie (2 lub 3)napisane przez wiadomo kogo nie trzeba palcem wskazywac. Cenzura normalnie jak w Rosji a gdzie wolnosc slowa?

LaLaMiDo
@xyz 30.03.2018 09:48

da się zauważyć, że znikają niektóre opinie

Nowa

Hej lodz, gdzie najlepiej trafic do oddzialu w lodzi. Jakie sa wasze opinie o oddzialach w lodzi atmosferze w nich panujacej, kierownictwu , kierownikach regionalnych? Kolezanka mi powiedziala ze nowej osobie ciezko sie zaaklimatyzowac w oddziale bo sa uklady i ukladziki pomiedzy pracownikami a kierownicy z reguly przymykaja na to oko. Ktos podpowie?

nowa
@M. 31.03.2018 09:09

Naprawde? Przeciez mi chodzi o anonimowosc gdybym napisala gdzie wiadomo byloby kim jestem a oddzialowe ludziki by mnie zjedli. Widze ze juz sie dopytuja gdzie ide gdzie trafilam?

nowa

A czy zaraz po szkoleniu mozna zrezygnowac?

Z łódzkiego
@nowa 30.03.2018 10:36

Jeśli tak zrobisz to nie będziesz pierwsza. Z drugiej strony 3 pierwsze miesiące są dla nowych dosyć lajtowe więc zawsze możesz spróbować, a może nie będzie tak źle. Najwyżej zrezygnujesz w trakcie albo nie podpiszesz kolejnej umowy.

Hm...

Czemu z łódzkiego tyle osób się zwalnia ? Nie wytrzymują presji Tak ciężko jest ? Czy taki chory klimat ?

Minionka
@Zdegustowana 06.03.2018 19:33

Zgadzam się w 100 %. Też mam "przyjemnosc"tu pracować. Mobbing

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja
@Kierzek 22.03.2018 10:51

Witam, a co się stało z KR na dolnym Śląsku, bo szukają tam kogoś?

Kama

Odkąd wprowadzono zatwierdzanie postów ta strona nie jest już wiarygodna. Dzisiaj rano było więcej postów, teraz ich już nie ma, czyli są usuwane. Jeśli dobrze pamiętam to był post o Piotrze J i Eli B. Sama ostatnio odpowiedziałam na jakiegoś posta i nie został w ogóle opublikowany. Czyżby cenzura? Jakieś znajomości w stefczyku?

Zostaw opinię o Stefczyk Finanse - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefczyk Finanse