Stefczyk Finanse
296

Opinie o Stefczyk Finanse

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefczyk Finanse

Stefanka

A jak jest w końcu z integracją? będzie w tym roku czy nie?

Stefanka
@Olcik 25.05.2018 09:24

no właśnie mój kiero wie tyle samo co ja czyli nic konkretnego, raz mówiono, że nie będzie integracji, później doszły mnie słuchy, że jednak będzie, więc pomyślałam, że może tutaj znajdzie się osóbka, która coś więcej wie na ten temat :-)

Lilka

Słyszeliście, że Aleksandry już nie ma? Od dzisiaj. Zmiany, zmiany, ciekawe czym jeszcze stefan nas zaskoczy.

Kierzek
@Mmmmmmhhhh 17.05.2018 08:22

W północnym jeszcze zostało kilku do wywalenia, obecny "szef" szefów urzędujący w Koszalinie Paweł B. i blondyna ze Szczecina robiąca najwięcej złego wśród pracowników. Jak napisał @Ktoś " twardy beton, który żyje nienawiścią do ludzi i miłością własną" jak widać więcej takich "przełożonych" jest w tej firemce.

Była

Nie polecam nikomu tam pracować na szczescie podjęłam tą decyzję o odejściu! Odkąd tam pracowałam może tydzień pracowałam regulaminowo po 8 godzin. Doszło do tego ze cieszyłam sie ze bede siedziec 9 godzin a nie 10-11 bo wiecznie składu nie albo jestes gdzies oddelegowana. Nawet jak jest skald 3 osobowy o 4 osobowym mozna zapomnieć siedzisz po 9 godzin bo jak nie daj Boze wyjdziesz po 8 patrząc na Ciebie jak na najgorszego. Na kasie robisz wszytsko osoba ktora nie siedzi na kasie chce tylko zajmować sie pożyczkobiorcami a Ty Man kasie masz taki sam plan jak osoba nie siedząca niej! A jak mówisz ze chcesz zejść z kasy to sto pytań do np. dlaczego, po co, itp nie interesuje nikogo ze od roku tylko Ty to robisz! Nie polecam naprawdę! Wieczne nadgodziny, wieczne Krzywe spojrzenia jak zaczynasz walczyc o siebie! Jak plan masz wyrobiony sa ład e pieniądze ale uwierzcie nie tylko tan mozna zarobi. Wiem po sobie zarabiam o wiele większe pieniądze siedząc po 8 godzin a nadgodziny robie jak sama chce!

Minionka
@Balonowa 24.04.2018 16:57

U tego pracodawcy nie jest mile widziane posiadanie rodziny A dzieci w szczególności. Praca jest najważniejsza . Poza tym traktują Cię jak śmiecia. I zawsze znajdą powód żeby Cię zmieszać z błotem. Ktoś powinien się w końcu tym zająć.

Dzwonek

Ile może zarabiać z-ca dyrektora makroregionu w Stefczyku? Ma ktoś jakaś wiedzę ?

Uradowana
@kkkkkk 04.12.2017 21:30

Doczekaliśmy się :) W łódzkich i okolicznych sklepach zabraknie szampanów.

Gość 5

Kto się pochwali niusem dnia z Łódzkiego???

Były pracownik
@Gość 5 16.05.2018 20:42

Niusem dnia? Nie doceniasz doniosłości wydarzenia. To nius pięciolecia. Tabuny ludzi przez cały tydzień będą wznosić kieliszki z radości ;) Nareszcie!!!!!!

Śląsk

Czy coś wiadomo o pracy w Zabrzu? Jest teraz rekrutacja i praca w warszawskim oddziale mnie przeraża...

?
@Śląsk 10.05.2018 23:04

Co znaczy że Cię przeraża Co masz na myśli?

Gość

Witam, teraz jest rekrutacja na Śląsku, mnie interesuje Zabrze.. Czy ktoś zna jakieś opinie?

Patrycja

@Gość Czy jesteś pracownikiem firmy Stefczyk Finanse czy kandydatem do pracy? Może warto zadać to pytanie do działu kadr lub zapytać swojego przełożonego? Przełożeni w firmie, to osoby, do których powinniśmy się zwracać w razie pytań i wątpliwości. Jak Ci się do tej pory pracuje w firmie Stefczyk Finanse?

Gość

Witam. Czy to prawda, że w Stefczyku premie będą wliczane do wynagrodzenia za urlop. Jeśli tak, czy ktoś wie od kiedy będzie to obowiązywało?

Szukający nowej pracy

Jeśli szukasz firmy która liczy się z pracownikiem to NIGDY nie aplikuj do kasy stefczyka. Robisz nadgodziny ale nie masz możliwości ich odebrania idziesz na urlop jeśli uda Ci się go wywalczyć i nagle ściągają cię do pracy jesteś chory nie wolno Ci iść na zwolnienie lekarskie a nawet jeśli pójdziesz to i tak zdarzają się sytuacje że pracownik jest ściągnięty do pracy... Pieniądze słabe w porównaniu do innych firm z branzy no chyba że akurat trafisz do oddziału który co miesiąc robi premie. Tylko że premia niestety nie jest zależna tylko od ciebie ale również od osób pracujących z tobą bo jeśli oni swojego planu nie zrobial to nawet jak zrobisz 200% swojego to premii nie zobaczysz.

myslący

Jak wygląda praca po szkoleniu na placówce ?

Lilli
@Hahahah 18.04.2018 10:56

Myślę, że wypowiedź starej matrony to był sarkazm... Tzn mam taką nadzieję.

myslący

Skąd Ty się zerwałas stara matrona Czy siedziałaś po godzinach by skleić ten wpis ...

Patrycja

@Marzena188 Stefczyk Finanse to firma o rozpoznawalnej marce na rynku. Czy możesz napisać, że do tej pory jesteś zadowolona z pracy dla tej firmy? Co Ci daje największa satysfakcję w tej pracy, czy uważasz, że osoba bez doświadczenia, ale z wykształceniem kierunkowym, poradzi sobie w tej firmie? Przyszli kandydaci na pewno będą wdzięczni za nowe informacje.

xyz

Bardzo dziwne te forum, bo opinii zamiast przybywac to ubywa niedlugo zostana same pozytywne opinie (2 lub 3)napisane przez wiadomo kogo nie trzeba palcem wskazywac. Cenzura normalnie jak w Rosji a gdzie wolnosc slowa?

LaLaMiDo
@xyz 30.03.2018 09:48

da się zauważyć, że znikają niektóre opinie

Nowa

Hej lodz, gdzie najlepiej trafic do oddzialu w lodzi. Jakie sa wasze opinie o oddzialach w lodzi atmosferze w nich panujacej, kierownictwu , kierownikach regionalnych? Kolezanka mi powiedziala ze nowej osobie ciezko sie zaaklimatyzowac w oddziale bo sa uklady i ukladziki pomiedzy pracownikami a kierownicy z reguly przymykaja na to oko. Ktos podpowie?

nowa
@M. 31.03.2018 09:09

Naprawde? Przeciez mi chodzi o anonimowosc gdybym napisala gdzie wiadomo byloby kim jestem a oddzialowe ludziki by mnie zjedli. Widze ze juz sie dopytuja gdzie ide gdzie trafilam?

nowa

A czy zaraz po szkoleniu mozna zrezygnowac?

Z łódzkiego
@nowa 30.03.2018 10:36

Jeśli tak zrobisz to nie będziesz pierwsza. Z drugiej strony 3 pierwsze miesiące są dla nowych dosyć lajtowe więc zawsze możesz spróbować, a może nie będzie tak źle. Najwyżej zrezygnujesz w trakcie albo nie podpiszesz kolejnej umowy.

Hm...

Czemu z łódzkiego tyle osób się zwalnia ? Nie wytrzymują presji Tak ciężko jest ? Czy taki chory klimat ?

Minionka
@Zdegustowana 06.03.2018 19:33

Zgadzam się w 100 %. Też mam "przyjemnosc"tu pracować. Mobbing

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja
@Kierzek 22.03.2018 10:51

Witam, a co się stało z KR na dolnym Śląsku, bo szukają tam kogoś?

Kama

Odkąd wprowadzono zatwierdzanie postów ta strona nie jest już wiarygodna. Dzisiaj rano było więcej postów, teraz ich już nie ma, czyli są usuwane. Jeśli dobrze pamiętam to był post o Piotrze J i Eli B. Sama ostatnio odpowiedziałam na jakiegoś posta i nie został w ogóle opublikowany. Czyżby cenzura? Jakieś znajomości w stefczyku?

k

W oddziale na podlasiu region wschód też jest taki (usunięte przez administratora) nie robi nic -ale jak przyjedzie KR to wtedy dopiero zaczyna się cyrk.tak jak piszesz niski poziom intelektualny,zero wiedzy,kultury. Żenada .KO nic nie umieją. Uważam że powinni przechodzić każdy szczebel awansu -może wtedy coś by sobą reprezentowali.

L.
@k 13.03.2018 17:57

Niestety nawet ci, którzy zaczynali od opiekuna, szybko zapominają jak to wygląda i wymagają rzeczy z kosmosu.

Ja

Witajcie, mam zaproszenie na rozmowę i tak czytam wszystko to w szoku jestem. Z przyczyn niezależnych ode mnie muszę podjąć nowe zatrudnienie. I przez ostatnie czasy jako kierownik placówki zarabiałam min. 3 tys na rękę i atmosfera taka jakiej już chyba nigdzie nie znajdę. Nikt nie wyliczał nam wyjść do toalety, na jedzenie czy nawet do sklepu. Szanowano nad na każdym kroku. Ale może przejdę się z ciekawości i zobaczę co mi zaproponują po kilku latach doświadczenia w branży. I na pewno nie powiem, że chcę zarabiać mniej niż 3 tys netto. Pozdrawiam Wszystkich i powodzonka :)

Lalala
@Nie polecam 07.03.2018 23:52

Jedyny, którzy jeszcze tam siedzą to ci z wewnątrz, którzy pracują kilka lat i dostali awans. Bo nowi z zewnątrz, widząc co się dzieje, często nie podpisują kolejnej umowy albo jeszcze wcześniej odchodzą.

stokrotka

czytam te opinie i tez musze napisac cos od siebie. Prawie sto procent wypowiedzi tutaj to sama prawda. w zachodnim tez zmiany, ktos cos wie? szukaja regionalego, ale do ktorego regionu?

jeszcze pracująca
@wieloletni pracownik 08.03.2018 15:40

a prawda to że w południowym DR ma plan naprawczy ?

Żałosne

Nie polecam nikomu... pracownik na kasie zajmuje się dosłownie wszystkim i ciagle słyszy tylko pretensje ze ciagle wszystkiego mało..kolejki do kasy bo otwarta tylko jedna bo nie ma pracowników ludzie maja do ciebie pretensje nie ma kiedy iść zjeść ani nawet do toalety a na koniec dnia jeszcze usłyszysz ze nie masz telefonów , spotkań , raportów , zarchiwizowanych dokumentów i miliona innych rzeczy... któregoś dnia miałam dosyć ze nie mogę nawet iść zjeść normalnie i poruszyłam ta sprawę z kierownikiem powiedziałam ze chce mieć ustalona przerwę to się dowiedziałam ze mogę dostać jedna przerwę 20 minutowa z zamkniętym stanowiskiem kasowym na 8h swojej pracy ale poza tym nie będę mogła już więcej wyjść ze swojego stanowiska nawet zrobić sobie herbaty czy do łazienki , nie wspominając o ciągłym dopraszaniu się o urlop i tłumaczeniu w ogóle dlaczego go potrzebujesz i jak śmiesz do tego ciagle rozliczenia jedyne co zyskałam „dzięki” tej pracy to stwierdzona przez lekarza nerwica a to wszystko za żałosne 1800 zł a po 7 mc pracy samej na stanowisku gdzie powinny byc dwie osoby 2000 zł z ciągłym wypominaniem jak to dostałam AWANS a mi się to nie należało . Polecam każdemu kto chciałby zacząć uczęszczać na terapie do psychologa bądź psychiatry ale póki co nie może znaleść powodu bo ta praca każdemu zagwarantuje powód .

Łódzki
@Doradca 24.02.2018 21:46

U mnie w oddziale wyglądało to zdecydowanie inaczej czyli doradca zapraszał do siebie tylko pożyczkowych a depozytariuszy i innych takich, których spokojnie mógł "załatwić" na obsłudze, odsyłał do kasy. I w rezultacie kasjer obsługiwał nie tylko kasowo ale też i lokaty, reklamacje, przyjmował wnioski restrukturyzacyjne. A jak odesłał na obsługę kogoś z lokatą, kto nie miał karty i nie robił nic gotówkowo to wielkie oburzenie. No i oczywiście ceadowanie bieżących dokumentów. Plus telefony, spotkania i wnioski z kasy.

Aniam

Kasa stefczyka nie posiada gwarancji bankowych, trzeba uwazac

Nika
@Aniam 02.02.2018 14:18

Co za brednie.

ktoś

Porażka.kierownicy nic nie robią a biorą kasę. Praca w stefczyku to Najgorsza decyzja w życiu. Niech góra da plany kierownikom może chociaż trochę będzie sprawiedliwie.

Musia
@bez komentarza 20.02.2018 16:06

Swego czasu była taka akcja, że babka od HR jeździła po oddziałach i rozmawiała z pracownikami o tym jak się im pracuje itd. Ale tak naprawdę miało to na celu zbadanie dlaczego nowi pracownicy tak szybko rezygnują. Ze starymi praktycznie nikt nie rozmawiał. Starzy pracownicy nie byli ważni, interesowało ich tylko dlaczego nowi odchodzą. Tak samo nowi dostawali na wejściu wyższe pensje niż starzy, tylko dlatego, żeby ktoś chciał w tej firmie pracować. Wtedy zaczęli odchodzić starzy, ale nikogo to nie interesuje i nikt nie próbował ich zatrzymać.

Znerwicowana

Porażka to malo powiedziane...ludzi nie ma ale plan trzeba zrobić...a jak juz wejdzie ktos to kazdy sie rzuca tylko zeby jak najdrożej puscic klienta bo sprzedaz musi byc. Kr tylko odsluchuje rozmowy i telefon co 5 min dlaczego to dlaczego tamto....ludzie nie są glupi...umieją liczyć itp...tabelek 100 do uzupełnienia plus jakies tłumaczenia co sie robilo caly dzien...siedze na kasie i ciągle przewijaja sie Ci sami ludzie którzy sa udupieni ale ciągle tłumaczenie sie dlaczego nie przyjęłam wniosku z kasy...nie wiem mam zmusić sila dana osobę...po ponad roku pracy nerwica nabyta...nie spanie od 3ej w nocy....przenoszenie problemow i złości do domu???? na szczescie dojrzałam do decyzji walki o siebie i dokonaniu zmian..nigdy wiecej pracy w takim czymś

mającą normalną pracę
@Znerwicowana 02.02.2018 21:51

Nie przejmuj się albo z wyższego stanowiska albo niezły (usunięte przez administratora) -żeby w oczkach KR być tą najlepszą nie zna i nie ma ludzkich odruchów. Też kiedyś z taką pracowałam. Kłamała kręciła załatwiała prywatne sprawy (mówiąc że związane z pracą ) -a KR we wszystko jej wierzył .to porażka

Hm...

Witam Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną w Łodzi Proszę powiedzcie jak tu wygląda praca jesli ja dostanę i sie zdecyduje by pracowac

były pracownik
@Eks 19.02.2018 23:37

Uciekaj jak najszybciej-ta praca to (usunięte przez administratora)

Pracownik

To wszystko prawda rozliczenia, tabelki, co zrobisz żeby wykonać plan, telefony do tych samych klientów min 3 razy w miesiącu ( tego nie ma w żadnym banku) i zero klientów w oddziałach. Ale Dziwi mnie ze jeszcze nikt nie wspomniał o nagrywanych rozmowach telefonicznych oraz fantastycznych nowych schematach rozmowy „przyjmuje zapisy na gotówkę” czy takie schematy wymyślają tylko w malopolsce? Stanowisko KR zbędne nic nie pomagają tabelki i dręczenie. Wszystko było by ok gdyby nie mobing na każdym kroku. Jesteś tylko cyfra.

Boss
@Pracownik 23.01.2018 22:07

Wasze wypowiedzi dowodzą tego, jak obecnie wygląda sprzedaż w większości banków. Przez ponad 10 lat pracowałem w paru bankach i wszędzie schemat na sprzedaży wygląda podobnie. Często usłyszysz zdanie od przełożonego, że jesteś "tak dobry/dobra jak twój ostatni kwartał/miesiąc. Rozwój technologii cyfrowych powoduje, że coraz więcej młodych ludzi korzysta z obsługi internetowej i rzadko przychodzi do banków. Sam już nie pamiętam kiedy płaciłem coś w placówce bankowej osobiście.

AlfieAlfie

Praca w Kasie Stefczyka to jakaś porażka. Opiekun Finansowy dostaje 1800 zł na rękę, Starszy Opiekun Finansowy 2000 zł. Praca w ciągłym stresie, brak opiekuna szkolenia (wyjazd do Gdańska to porażka), brak czasu na adaptację. Po miesiącu nakładany jest plan sprzedażowy, wysokie kwoty do "zarobienia dla firmy". Żenujące. Przy wyrobieniu "zysku dla firmy na poziomie 125 tysięcy złotych pracownicy otrzymują około 5 tysięcy złoty premii do podziału - na pięć osób, z czego 30% pobiera Kierownik Oddziału. Nie ma przerw, nie można wyjść, kasjer musi meldować nawet wyjście do toalety. Praca jest poniżająca. Dodatkowo atmosfera w oddziałach - najgorsza na świecie. Pracujesz jak robot, musisz robić wszystko. Codziennie wykonujesz setki telefonów do tych samych osób, nieważne, czy byli w oddziale wczoraj czy nie. Nie polecam nikomu, nawet zdesperowanym.

anonymous
@Ania 21.01.2018 22:02

Też tak myślałam , dopóki mnie nie dopadło nękanie ze strony z-cy dyr. Zgłosiłam jej to.... skutek taki że ją broniła a mnie nękali dalej az opuściłam stefana. Region zachodni to dno.

były pracownik

W podlaskim też była i pewnie jest szopka. Tragizm nikomu nie polecam. Kierownicy oddziału siedzą na zapleczu załatwiają swoje prywatne sprawy nic nie robią -niech góra zacznie słuchać i patrzeć -bo to pracownicy nie ko zarabia na oddział. A KR to często nie wiedział o co chodzi. Porażka

Zostaw opinię o Stefczyk Finanse - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefczyk Finanse