Stefczyk Finanse

4.4/5

Na podstawie 37 ocen z 12 miesięcy

• Etapy rekrutacji
  • U nas możesz liczyć na
  • Często zadawane pytania

Etapy rekrutacji

U nas możesz liczyć na

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Stefczyk Finanse S.A.

Opinie o Stefczyk Finanse Warszawa

WebsiteIconSTEFCZYK FINANSE S.A.

Nie przegap nowości o Stefczyk Finanse S.A.!

Pracownik od kilku lat

26.11.2023 01:29

Pracuje w tej firmie od 3 lat jest dużo benefitow ,dobre premie i dobra wypłata, jest to praca dla pracowitych.Polecam ponieważ jeżeli pracujesz i wykonujesz swoje obowiązki i zadania solidnie to jest to dla Ciebie .Firma uczciwie podchodzi do pracowników Solidny pracodawca
    Dopiero zaczynam

25.10.2025 08:01

Czy szkolenie które teraz odbędę (online) ono jest płatne ? Nie otrzymałam informacji od pracodawcy .

08.06.2026 09:45

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie. Szkolenie wstępne realizowane jest w formule zdalnej, dlatego nie ma konieczności wyjazdu do innej lokalizacji ani ponoszenia związanych z tym kosztów. Szkolenia wstępne prowadzone są przez doświadczoną kadrę profesjonalnych trenerów, którzy na każdym etapie służą wsparciem, odpowiadają na pytania i pomagają sprawnie przejść przez proces zdobywania wiedzy. Dbamy o to, aby wdrożenie przebiegało w przyjaznej atmosferze, a przekazywane informacje były uporządkowane, praktyczne i dostosowane do potrzeb uczestników. Dzięki temu nowi pracownicy mogą skupić się na nauce i spokojnym poznawaniu swoich przyszłych obowiązków.

08.06.2026 09:46

20.01.2026 15:38

Czy są wyjazdy w delegacje obowiązkowe na szkolenia po za miejsce gdzie się pracuje stacjonarnie?

20.01.2026 15:57

Dziękujemy za zadane pytanie. Jest ono jednak zbyt ogólne, aby udzielić jednoznacznej odpowiedzi - wszystko zależy od rodzaju szkolenia. Informacje dotyczące szkoleń wdrożeniowych przekazywane są na etapie rekrutacji, natomiast szkolenia rozwojowe omawiane są bezpośrednio z przełożonym lub zespołem HR.
    Pracownik (jeszcze)

06.01.2026 08:21

Praca w Stefczyku uzależniona jest od kierownika. Ja trafiłam źle. Jesteś doceniany tylko jak zrobisz plan a i tak to tylko chwilowe, bo mogłes zrobić wiecej. Podział premii oddzialowej jest według uznania, bo odliczane masz wszystko, co według kierownika zrobione bylo "slabo". Zimne i suche komentarze, to norma. Odprawa indywidualna, która trwa godzinę, a później "dlaczego dzisiaj nic nie zrobiłaś?" Stefczyk nie ma złej oferty produktowej, zła jest sprzedaż, bo masz sprzedać jak najwięcej i jak najdrożej. Na plus benefity, ale wolę komfort psychiczny niż te wszystkie dodatki. Obecnie poszukuję czegoś innego.
    zuza432

04.03.2025 13:52

Witam. Jakie są stawki dla nowo zatrudnionego na stanowisko starszy opiekun finansowy?
    Xxx

27.10.2025 20:53

Pracuję niecałe dwa lata a on ponad roku moje wypłaty podstawa plus premia to od 8000 zł w górę netto. Można zarobić trzeba tylko chcieć ☺️
    Ewa

20.12.2025 13:31

W zależności od przychodu i planu jaki masz .Ponad 100 tys przychodu jak zrobisz to masz nawet 4tys brutto premi
    Zzz

24.11.2025 22:13

Czy ktos sie orientuje jaka wysokość swiadczenia świątecznego będzie w tym roku ?
    Najdbsj

06.12.2025 16:41

A w ogóle coś będzie? Czy znowu uścisk prezesa?
    Karol

01.12.2025 21:28

Ludzie głupoty piszą,proszę iść pracować do placówek franczyzowych u prywaciarzy to dopiero zobaczycie co to jest brak szacunku. Osobiście zaliczyłam dwie takie placówki na różnych stanowiskach. W Stefczyk Finanse jest przede wszystkim możliwość rozwoju i przyzwoita pensją. Dla ludzi którzy nie narzekają tylko wykonują swoją pracę rzetelnie jest zawsze miejsce i naprawdę dobre wynagrodzenie. Ale prawda jest taka że ludziom nie chce się pracować.
    #KierownikSprzedazy

26.05.2025 22:09

Pracowałam w tej firmie 2 lata i jest to najgorsza firma w jakiej pracowałam, człowiek czuje się jak w więzieniu, niskie wynagrodzenie i brak premii od pracodawcy, brak komunikacji między pracodawcą a pracownikiem, atmosfera w pracy fatalna. Na stanowisku są osoby które nie powinny tam być - (usunięte przez administratora) Nie żałuje że odeszłam z tej firmy bo człowiek by się tam psychicznie wykończył, w innych firmach wiele więcej płacą i nie jest to praca dla mam z małymi dziećmi bo jak potrzebujesz wcześniej wyjść z pracy to krzywo na Ciebie patrzą. NIE POLECAM I ODRADZAM PRACY W TEJ FIRMIE JAK OGNIA!!!

27.05.2025 11:59

Dziękujemy za Twoją opinię. Zachęcamy, aby w przypadku zauważanych nieprawidłowości kontaktować się z działem HR. Dzięki temu, każdorazowo możemy podjąć działania mające na celu poprawę warunków pracy naszych zespołów, nawet po ustaniu zatrudnienia.
    Xxx

27.10.2025 21:00

Myślę, że to kwestia kierownika regionalnego i kierownika oddziału. Ja nigdy nie mam problemu gdy mam chore dzieci, gdy sama jestem chora. Jak potrzebuje przyjść później, wyjść wcześniej, czy wyskoczyć coś załatwić w ciągu dnia, ze swojej strony daje pełne zaangażowanie zawsze i w oddziale mamy zawsze miłą atmosferę. Na wynagrodzenie też nie narzekam system premiowy jest bardzo czytelny. Żeby zarobić trzeba też dać coś od siebie. Więc jak komuś zależy to spina tyłek i wynagrodzenie ma naprawdę satysfakcjonujące.
    Skipper

14.02.2025 17:36

Czy to prawda że na początku na umowę o pracę zatrudniają na 6 miesięcy? Stanowisko Starszy Opiekun Finansowy
    R

22.10.2025 22:49

Tak dostałam umowę na 6 miesięcy pierwsza
    Ktoś

27.10.2025 10:19

Ja miałam na 3 mce
    Ciekawa

20.10.2025 20:44

Czy są jakieś premie na święta dla pracowników?

21.10.2025 09:08

Dziękujemy za pytanie. Informacje dotyczące ewentualnych premii świątecznych są co roku przekazywane wewnętrznymi kanałami komunikacji w organizacji.
    Biały

30.09.2025 21:19

Jestem ciekawy ,gdzie odbywają się szkolenia nowo zatrudnionych pracowników? Przypuśćmy, zatrudnili mnie do placówki w łódzkim. Gdzie jadę na szkolenie?

01.10.2025 09:01

Dziękujemy za pytanie! Proces wdrożenia omawiamy indywidualnie na etapie rekrutacji oraz tuż po zatrudnieniu. Co do zasady szkolenia wstępne odbywają się online przy udziale zespołu trenerów w miejscu docelowego świadczenia pracy, aby najlepiej przygotować nowych pracowników do obowiązków w danej placówce. Równolegle pracujemy nad rozszerzeniem programu o dodatkowe szkolenia stacjonarne, aby dać pracownikom możliwość spotkania się, wymiany doświadczeń i integracji w trakcie wspólnych zajęć. Zachęcamy do aplikowania – wtedy kandydaci otrzymują pełną informację o przebiegu całego procesu.
    Logan

20.08.2025 19:59

Jest wysyp ogłoszeń do placówek Stefczyka. Czymś to jest spowodowane, czy tak dynamicznie zaczęli się rozwijać?

21.08.2025 09:45

Dziękujemy za Twoje pytanie. Liczba ogłoszeń rekrutacyjnych wynika z naturalnych zmian kadrowych oraz pojawiających się nowych potrzeb w zespołach. To standardowy proces dostosowywania zasobów do realizowanych celów każdej organizacji. Zapraszamy do aplikowania.
    Logan

22.08.2025 22:08

Ja to bym chciał poznać opinie obecnych lub byłych pracowników Stefczyk Finanse. Z tego co już wyczytałem powodem są nieosiągalne cele oraz zła atmosfera w placówkach.
    Nikoriko

29.10.2024 17:11

Hej, jakiej podstawy i premii można się spodziewać na stanowisku Starszego Opiekuna Finansowego w Warszawie?
    Karolina

05.06.2025 16:51

Hej. Staram się o pracę w kasie Stefczyka. Czy mając zajęcie komornicze mogę zostać zatrudniona ? Czy jest jakiś zapis w umowie który wyklucza osoby zadłużone do pracy w kasach?

06.06.2025 09:37

Dzień dobry, informujemy, że w procesie rekrutacji skupiamy się głównie na ocenie doświadczenia i niezbędnych kompetencji kandydatów do pracy. Dodatkowo z uwagi na wymogi dot. zatrudnienia w instytucjach finansowych, dokonujemy zapytania w KRK. Zachęcamy do aplikowania
    Benek

28.03.2025 20:16

Czy w waszych Placówkach kierownicy robią wnioski na siebie? I dbają o swoją premie przede wszystkim? Trochę chory system
    manuela

15.01.2025 18:43

Czekamy na podwyżki .Mam nadzieję, że wszyscy coś dostaną
    ReviewModeratorIcon
    Arkadiusz

18.02.2025 13:50

A jest jakieś info jakiej wysokości, czy trzeba czekać na jakieś konkrety? No i w firmach często przy podwyżce obcinają premie, możecie dać znać czy w przeszłości tutaj takie akcje się zdarzały.
    Michu

19.02.2025 13:33

Ale musisz mieć minimum 80%WZ za zeszły rok żeby ci łaskawcy dali podwyżkę, chyba że byłeś na najniższej - wtedy dostaniesz "z urzędu"

29.01.2025 09:01

P

30.01.2025 11:56

Sprawdzcie czy przypadkiem dla rekruterow tez sa odswiezane oferty ????
    Rotacja

13.02.2025 13:07

W firmach które cały czas rekrutują i jest duża rotacja są problemy z wysokością wynagrodzeń i/lub z warunkami pracy. Ja od lat widzę że ta firma żongluje tymi samymi stanowiskami Red Flag
    Do HR

13.02.2025 13:04

Szanowne "profesjonalne" rekruterki, polecam dokształcić się nieco i nie pisać w ogłoszeniach PRACA ZDALNA bo jak firma daje 1 dzień w tyg pracy HO to jest HYBRYDOWA... ręce opadają

12.12.2024 13:18

Otrzymamy w tym roku premię świąteczną? Czy wszystko poszło na pomoc świąteczną i się okazuje, że jedni pracownicy otrzymali po 400 zł a my (ci, którzy nie wypełnili załącznika) zostaniemy z niczym? Wcale ten mail nie był skonstruowany tak, że zachęcał do złożenia skanu i nie wynikało z niego, że z pomocy świątecznej może skorzystać każdy pracownik.

16.12.2024 15:42

O właśnie. Też jestem ciekawa. Aktualnie przebywam na zwolnieniu chorobowym i chyba tak to wymyślili, żeby takie osoby jak np ja na święta nie dostały nic. Przykre, wieloletni pracownik i ani słowa od przełożonego czy kogokolwiek innego na temat premii świątecznej.

16.12.2024 16:20

Dokładnie, pracownikom na zwolnieniu nic się chyba nie należy. Nawet nie zostaliśmy poinformowani przez przełożonych o takim mailu. Pracodawco, proszę nie usuwać moich opinii!!

01.09.2024 00:24

Witam. Jak z premiami w placówkach przy znacznie przebitym zadaniu. Czy to prawda, że można z pensją podstawową i premią wyciągnąć ponad 10 tyś zł? - mówię o zadaniu powyżej 100 tyś. Zł
    Ada

30.10.2024 01:43

10 tys to może ma kierownik regionalny, z dużym naciskiem na może .
    Były

11.12.2024 18:20

Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz? Każdy pracownik widzi program motywacyjny. 10 tyś to jest do podziału wg ustalonego planu. Jeśli zrobisz 20% planu to łatwo obliczyć. Przy czym połowa tego tu z góry premia dla kierownika. W zależności jaki masz target tak procentowo naliczana jest premia. Przy czym jeżeli oddział nie zrobi planu to dostajesz minimum tj. minimalną krajową. Możesz zapieprzać cały miesiąc, Ty ciężko pracujesz a inni się obijają to premii nie dostaniesz. Smutne, ale zgodne z realiami
    ×ona×

21.11.2024 10:42

Czy w tym roku będą jakieś dodatkowe pieniądze na święta? @Pracodawca
    Husbe

27.11.2024 12:30

Też jestem ciekawa. W tamtym roku była integracja więc rozumiem kwotę świadczenia w grudniu. A w tym? Pracodawca coś planuje?
    Lichwa

20.09.2024 18:32

Zastanówcie się czy wgl odwiedzać ten oddział Odsetki większe niż kredyt przykładowo 12k do oddania 29k no sory ale lekka przesada Wciskają emerytom a ludzie biorą Firma kogucik wciskają kit że nie ma się zdolności i inne (usunięte przez administratora) a pójdziesz do normalnego banku i jest wszystko ok Nie ma sensu wgl odwiedzać tego(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Stefczyk Finanse?

Kontakt - Stefczyk Finanse S.A.

Warszawa

STEFCZYK FINANSE S.A.
    O

06.08.2024 20:32

Czy wiecie coś więcej o nagłej wymianie zarządu w Skoku? Coś się stało?

12.08.2024 14:17

Dzień dobry, dziękujemy za Twoje zainteresowanie zmianami, jakie mają miejsce w naszej Firmie. Informujemy, że 9 lipca 2024 r. nastąpiło połączenie spółki Premium Management SA ze spółką Stefczyk Finanse SA, co w naturalny sposób wiązało się z powołaniem nowego Zarządu. Celem głównym planowanego i przygotowywanego przez wiele miesięcy połączenia obu Spółek jest uzyskanie trwałej rentowności Firmy, a dzięki temu zapewnienie bezpiecznych warunków pracy naszym Pracownikom oraz najwyższej jakości usług naszym Klientom na bardzo dynamicznym i konkurencyjnym rynku usług finansowych. Jeśli interesujesz się ofertą pracy w Stefczyk Finanse SA, zapraszamy do złożenia aplikacji, a jeśli jesteś naszym Pracownikiem, prosimy o kontakt z zespołem HR w Twoim makroregionie – chętnie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. Zespół HR
    Jadzia

23.08.2024 09:43

A wiadomo cos w sprawie tegorocznej integracji?

02.08.2024 21:16

Beata

03.08.2024 13:12

Ile zarabiałeś i na jakim stanowisku?
    Ka

26.06.2024 19:52

Witam czy ktoś się orientuje jakie wynagrodzenie proponowane jest kierownikom Skoku Stefczyka?

27.06.2024 13:43

Dzień dobry, zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej przedstawimy szczegółowe możliwości uzyskania wynagrodzenia podstawowego oraz warunków uzyskania premii. Pozdrawiamy Zespół HR
    Pati

09.04.2024 22:26

A czy trzeba dostarczać pracodawcy zaświadczenie o niekaralności z Sądu?
    Z

10.04.2024 18:33

Instytucje finansowe tego wymagaja, ale zwykle same to zalatwiaja za zgoda pracownika (zwlaszcza, ze to platne jest).

10.03.2024 10:11

Byłam umówiona na rozmowę o pracę rekruterowi zależało żeby odbyła się jak najszybciej więc umówiona byłam na wczoraj w kawiarni. Przyszłam przed czasem i czekałam w dość widocznym miejscu na początku było 10 minut napisałam wtedy SMS z informacją że czekam w umówionym miejscu. Po czasie 15,20 a informacji o spóźnieniu czy odwołaniu spotkanie ani widu ani słychu aż po 25 minutach dostaje informacje zwrotną na SMS "Przepraszam spotkanie nieaktualne". Kompletny nieprofesjonalizm i żart szkoda waszego czasu

12.03.2024 20:28

Pewnie chodzi już o rozmowę z kierownikiem regionalnym.Ich szacunek do ludzi zawsze był na wyższym poziomie;)
    Kandydat 2

15.03.2024 08:38

Być może, np. u mnie kierownik regionalny był na rozmowie w oddziale i nie było potrzeby spotykać się z nim w kawiarni.
    M.

07.03.2024 19:44

Pracowałam w sf jako OF, gdyby nie niedouczona kierownik to ten oddział byłby jednym z lepszych w Polsce, bo miał bardzo dobrych liderów sprzedaży, niestety kierowniczka zazdrościła zgrania zespołu, zazdrościła wyników, przy regionalnym przypisywała sobie wszystkie wnioski i telefony, co było bzdurą, wielokrotnie sama chodziłam żeby dała mi telefony do wydzwonienia, nagminne narzekanie na zespół, który wyrabiał plany, brak podstawowej wiedzy kiero, nie potrafiła odp na banalne pytania, w sytuacji kryzysowej nie znała podstawowych procedur, dodatkowo (usunięte przez administratora) i obrażanie niby w żarcie, szkoda naprawdę szkoda placówki, bo ci ludzie mogli osiągać sukcesy sprzedazowy ale skok wolał chronić takiego toksyka, szkolenia bylybardzi dobre przygotowanie do pracy 4/5 wiadomo klienci mają fantazje i nie na wszystko przygotuja cię szkolenia, klienci to zazwyczaj starsi ludzie, duży nacisk na telefony że słabym portfelem klientów. Całość oceniam na 3/5
    Była

02.03.2024 23:47

Pracowałam kilka lat. Można się było zasiedzieć - wiele obietnic, 0 perspektyw, a że premia była niezła i człowiek nie wiedział, że w bankowości już dawno więcej zarabiają, to siedział i robił swoje. Z perspektywy widzę, że w jakimkolwiek banku i pieniądze, i kultura, i perspektywy rozwoju, i moralność na wyższym poziomie. Oczywiście mam na uwadze system, bo sami ludzie w oddziałach to ofiary tego systemu, który wymknął się idei. Bywało i dobrze, inspirująco, czasem byliśmy dumni ze swojej pracy i firma za nią nagradzała wycieczkami i bonusami. Opinia... neutralna. Niech każdy wyrobi swoją.
    demolka

01.03.2024 22:00

PRACA W tej śmiesznej firmie to jedna wielka porażka (usunięte przez administratora) demotywacja ludzi tragedia, nikt z przełożonych na wyższych stanowiskach problemu nie widzi ,kierownictwo jedna wielka katastrofa, ludzie bez pojęcia o zarzadzaniu ludzi ,chyba wygrali to stanowisko w laysach, , przełożonymi są osoby bez wiedzy i kompetencji. Kłamstwo i obłuda rządzi w tej firmie ,rzygać się chce. Pierwszy raz widzę taki (usunięte przez administratora) na kółkach . Ludzie trzeba unikać tej firmy jak ognia .Wreszcie wolność .... To była jedna wielka trauma praca w tej firmie. Tu nie sprzedajesz tu musisz kłamać i wciskać ludziom wiele (usunięte przez administratora) wynagrodzenie w instytucji finansowej to jakaś porażka .... pani w biedronce{ bez urazy } maja większe podstawy

27.02.2024 23:11

@Pracodawca dlaczego moja opinia została usunięta? Za bardzo pokazałam prawdę że serdecznie nie polecam pracy w Stefczyku? Czy może to iż pracownik dostaje najniższa krajowa przy odpowiedzialności za kasę, nagonke za plany też było nie w paski?
    Agnieszka w okresie wyp

25.02.2024 23:35

@PracodawcaNiestety firma znacznie pogorszyła się jako dobry pracodawca. Wynagrodzenie podstawowe minimalne albo tuż nad minimalnym dla pracowników wieloletnich. Duża rotacja wśród nowych pracowników, ale też odejścia starych, zasłużonych. Premie realnie raz na kilka miesięcy, złe systemy motywacyjne, wygórowane plany, brak nowych klientów, brak wsparcia działu reklamy,bolesne ograniczenia w sprzedaży. Góra utrudnia zamiast pomagać. A premia świąteczna jak strzał w pysk... Mam dużo znajomych ze szkoleń, integracji i wszystkie koleżanki widzą to tak samo. Stefczyk nie jest juz konkurencyjnym i atrakcyjnym pracodawcą. Aneksy obiecane idą kilka miesięcy, a zmiany ? . Ich już się nie doczekam.
    W okresie wypowiedzenia

27.02.2024 17:27

Wszystko się zgadza ,najgorsza firma w której pracowałem. (usunięte przez administratora),manipulacje i wykorzystywanie pracowników to im wychodzi najlepiej. Szkoda czasu energii zdrowia za takie marne grosze.
    Naszczescie już po

29.01.2024 15:41

Stefczyka Finanse to porażka. (usunięte przez administratora) na porządku dziennym. Zakaz korzystania w czasie pracy z telefonu prywatnego. Marne premie, zrobić plan 100% graniczy z cudem a benefity???? Na prawdę porażka, praktycznie zerowe. Atmosfera w pracy wroga, klutnie na porządku dziennym. No i kobiety w ciąży to ciężar dla tych mikro i makro pseudo kierowniczek. Najlepiej jakbyś nie rodziła, nie brała L4 na dziecko i pracowała każdy dzień. Te dziewczyny za tą nieludzka pracę powinny dostać oskara. Brak możliwości zjedzenia posiłku bo trzeba zrobić telefony efektywne itd. Ale jest jeden plus!!!!! Jak zmienicie pracę na inną to już nigdy więcej nie będziecie się tak stresować i bać o jutro, będziecie silniejsze.
    Pablo

03.02.2024 13:12

Premie... śmiechu wart kalkulator premii, plan na 100% ale dodatkowo musisz sprzedać 5 innych rzeczy no bo bez tego zapomnij o premii-plan 30tys to jakies 600zl brutto.Jedna zasada tam jest, cokolwiek nie zrobisz i tak jest źle. Dla kierownictwa jesteś leniem, nierobem, niedouczonym i nieudolnym jak nie masz planu. Sprzedaż produktu bez dodatkowych "promocji" spotyka się wręcz z krytyką z góry. Cokolwiek nie zrobisz nawet wg wytycznych, jak coś się nie uda-wina i tak spadnie na ciebie, nie ważne że działałeś tak jak każe kierownictwo regionu ... zawsze twoja wina. Nie umiesz sprzedawać i koniec. A spróbuj tylko wychylić się z własną opinia... wilczy bilet gwarantowany. Niestety firma nie dba o dobro ani pracowników ani klientów.
    Król życia

05.02.2024 20:27

Przerwy nie ma bo każde 15 minut dziennie generuje straty w efektywności pracy... zjedz ale akurat klient pożyczkowy ci przejdzie koło nosa.... premia? Jak byś zrobisz planu to pracujesz za minimalną s plan? No jakieś dwie pożyczki na 200 tyš.... może wystarczą
    Kania27

27.01.2024 16:54

Witajcie, znalazłam ogłoszenie na Doradcę Finansowego, z wynagrodzeniem 7500-10000 brutto i chciałam nawet aplikować. Doczytałam jednak, że miesiąc wcześniej ktoś napisał, że wynagrodzenie na tym stanowisku wynosi 3500 brutto. Tak bardzo zmieniły się tu stawki od nowego roku czy to kwota już z zakładaną premią?
    Maciej

03.02.2024 19:23

Niestety ale zgadzam się z Tb w 100%. Tego nawet nie można nazwać wciskaniem jest to jawne oszukiwanie ludzi . Jeśli zdecydujesz się nie oszukać to później próbują wejść ci na ambicje . Dodatkowe ubezpieczenia gdzie klient nawet nie wie że dobiera na nie kredyt jest na porządku dziennym .

28.11.2023 19:19

X

09.12.2023 07:52

(usunięte przez administratora) zastraszanie, wieczna kontrola, (usunięte przez administratora) a pracownicy są (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) do dzisiaj do siebie dochodzę po pracy tam. Nie radzę się w to pakować dla swojego dobra, na początku wygląda wszystko idealnie a później przeradza się w (usunięte przez administratora). Dziewczyny z pracy mówiły, że tak jest wszędzie w tej firmie i nie z byle powodu brakuje im ludzi do pracy, bo ludzie stamtąd uciekają
    K

09.12.2023 16:30

Najgorsze że przełożonymi są osoby bez wiedzy i kompetencji. A potem takie osoby mówią jak masz pracować. Miejsce dla osób bez ambicji
    Marysia

07.11.2023 00:06

Hej, na Pruszków szukają starszego opiekuna finansowego z rekrutacja stacjonarna i umowa o prace. Piszą coś o platformie benefitów ? Ktoś wie co wchodzi w skład ? I jak działaja te konkursy sprzedażowe ?

07.11.2023 09:43

Dzień dobry, jeśli jest Pani zainteresowana udziałem w rekrutacji na stanowisko Starszy Opiekun Finansowy, to serdecznie zapraszamy. W trakcie procesu rekrutacji omawiamy benefity dostępne dla naszych Pracowników, w tym wspomniany przez Panią system kafeteryjny, konkursy sprzedażowe. Pozdrawiam Zespół HR
    Nela

17.09.2023 17:32

Na stronie firmy znalazłam ofertę pracy na stanowisko Opiekuna Finansowego. Widzę, że pracodawca gwarantuje premię na start w okresie 3 m-cy zatrudnienia. Świetna inicjatywa! Można wiedzieć, w jakiej wysokości jest ten gwarantowany dodatek? I co trzeba później robić, aby go utrzymać? Wszystko zależy od wspomnianych wyników, czy frekwencja też ma tutaj znaczenie?

03.11.2023 17:58

Jak się postarasz to 300 zł brutto…
    ana

25.09.2023 21:54

radzę uważnie zastanowić sie nad podjęciem tam pracy. niestety negatywne opinie są prawdziwe. poziom większość pracowników trąci PRL-em. praca nie dla młodych osób. pracują tam starsze osoby około 50 które średnio rozumieja obecne czasy

26.09.2023 10:33

Dziękujemy za Twój komentarz, nasze doświadczenia w firmie są nieco inne. W Stefczyk Finanse stawiamy na różnorodność i jesteśmy otwarci na współpracę z młodszymi, jak i bardziej doświadczonymi pracownikami. Nasze zespoły tworzą przedstawiciele różnych grup wiekowych, co pozwala na cenną wymianę perspektyw i doświadczeń. Ponadto, wielu pracowników z naszej firmy jest z nami od wielu lat, co świadczy o ich zaangażowaniu i satysfakcji z pracy. Mamy nadzieję, że każdy ma szansę na pozytywne doświadczenia w naszej firmie i jesteśmy otwarci na różnorodność w zespołach.
    Iga

26.09.2023 14:25

Niestety prawda ! Odradzam każdemu Poza tym niskie wynagrodzenie podstawowe jak na duże miasto. Liczby mówią same za siebie W Warszawie odchodzi obecnie około 7/8 osób
    Centralny

03.05.2023 23:28

Szkolenia na dobrym poziomie, siadasz na kasie i wiesz co robić, masz wsparcie na poziomie help desk-u i kierownika oddziału. Schody zaczynają się w przypadku gdy nagle zostajesz sama w oddziale z kierownikiem. Masz na głowie całą obsługę kasową, realizację planów, dniówek telefonów... I tutaj wyjaśnienie ( podstawa, którą płaci nam pracodawca zawiera nasze 8 godzin pracy, w której wykonujesz zleconą dniówkę zadań- 15 umówionych telefonów, 3 spotkania, 2 wnioski z ofertą). W przypadku gdy kierownik odchodzi jak to było w moim przypadku, zatrudniona była osoba na stanowisku SDF w trakcie szkolenia, po dwóch tygodniach pracy dostała awans na kierownika oddziału.. śmiechu warte jak osoba bez żadnego rozeznania miała być kierownikiem..? Wszystkiego musiałam ją uczyć, robić raporty do KR, która twierdziła, że jestem świetnym pracownikiem i zawsze można na mnie liczyć ( świetna manipulacja). Będąc w takiej sytuacji wymagano ode mnie realizacji telefonów, a za ich brak zaczęto dokonywać potrąceń z premii. W miesiącu w którym wykonałam ponad 100% swojego planu, który kształtował się na poziomie 70tys PZ - moja realizacja 120tys PZ zostało mi potrącone 1500 zł z mojej wypracowanej premii i rozdzielone na nowych pracowników, którzy cytując " muszą poczuć pieniądz-, że w Stefczyku da się zarobić" Codzienne motywujące maile od KR, nakazane nadgodziny na które musisz się stawić, bo to jest potrzeba pracodawcy.. nieważne, że masz realizację swojego zadania w stu procentach.. oddział nie ma, więc ty zostajesz po godzinach i robisz w soboty, nieważne, że ten oddział to ty plus kierownik... to jest nieważne, że ogarniasz wszystko, naukę kierownika, sprzedaż, obsługę klientów, wysyłkę dokumentów, sprzątanie po pracownikach siedzących na długotrwałym l4.... W momencie gdy postawiłam się rzekomej kierowniczce oddziału, wręcz została skrzyczana przy innych pracownikach i klientach, miałam ochotę wziąć torebkę i wyjść.. później otrzymałam naganę przy innych pracownikach- bo przecież daje zły przykład innym. Żeby było śmieszniej, moja podstawa wynosiła 3700 brutto, każdy nowy pracownik otrzymywał wyższe wynagrodzenie. Po jakimś czasie z łaski zaproponowano mi 6cio miesięczny program rozwoju, po którym miałam zarabiasz o 800 zł więcej i mieć niby większe możliwości? Jak? Skoro każdy nowy pracownik odchodził i musiałam siedzieć na Kasie? Postanowiłam zmienić pracę, moje wypowiedzenie w ogóle nie trafiło do pracodawcy zostało na poziomie kierownika regionalnego, kadry nic o nim nie wiedziało, przez co wydłużył mi się okres wypowiedzenia, a że miałam już pracę z większymi możliwościami, musiałam rozpocząć ją wcześniej. Nie poszłam poprostu do pracy, pomimo wielu prób dogadania się z pracodawcą z prośbą o skrócenie okresu wypowiedzenia Dostałam dyscyplinarkę! Wynagrodzenie na czas, to jedyny plus tej pracy Nie polecam
    Justyna

02.08.2023 19:37

Oni najchętniej każdego kto składa wypowiedzenie umowy zwolniliby dyscyplinarnie. Mnie też dali dyscyplinarkę, ale założyłam sprawę w Sądzie Pracy i otrzymałam normalne świadectwo pracy. Pracy w tej instytucji też nie polecam. Szkoda nerwów. Teraz mam dobrą pracę i normalnego pracodawcę.
    Justyna

30.08.2023 20:20

Hmm, takie poważne powody, że do obalenia, więc widać jakie poważne powody. Jak pracodawca przegrywa w sądzie to widać marne miał argumenty na dyscyplinarkę.
    SdsF

04.01.2023 18:09

Najniższa krajowa wynosi 3490zl brutto. Może pracodawca pomyśli o podwyżkach dla starych pracowników? Na stanowisku SdsF mam 3500zl brutto co jest śmieszną kwotą. Podstawa wynagrodzenia też chociaż częściowo powinna zachęcać to przyjścia do pracy.
    Stary pracownik

16.06.2023 21:58

Hmmm to nie wiem w jakim oddziale pracujesz i czy w ogóle to jest oddział Kasy Stefczyka. Od zeszłego roku jest Indywidualny System Motywacyjny w którym każdy osobno pracuje na swoją premię. Jak zrealizujesz swoje zadanie to masz za to wypłaconą premię, i nie ważne czy oddział zrobił plan czy nie. Jest też premia wspólna, która zależna jest od realizacji zadania oddziału i tutaj jak oddział nie zrealizuje zadania to ta premia wspólna jest niedostępna, jak zrealizuje to oprócz swojej wypracowanej premii pracownik dostaje jeszcze jakiś tam procent z premii wspólnej. Tak wygląda teraz SM.
    Edyta

18.07.2023 23:32

Ten indywidualny system jest tylko w jednym makroregionie wdrożony. W pozostałych po staremu .
    Arek

03.06.2023 01:57

Witam. Pracuje/pracował ktoś w Płocku? Szukaja ba starszego opiekuna i się zastanawiam.
    Bolek

01.06.2023 16:03

Kiedy jest wyjazd na Mazury ? czy to wyjazd ogólnopolski ,Ile dni trwa czy są wtedy jakieś szkolenia ,czy to tylko integracja ?

Zostaw merytoryczną opinię o Stefczyk Finanse S.A.