Kasa Stefczyka

2 Dodaj opinię
Kasa Stefczyka
2 32 93 5 1

Opinie o Kasa Stefczyka

Filtruj opinie po kryteriach:

Jhg
 Opinia

Podsumowując. Pracuje w Kasie jako starszy opiekun finansowy i obiektywnie pisząc praca w Stefczyku polega głównie na sprzedaży kredytów, dodając do tego, że klientów trzeba samodzielnie znaleźć dzwoniąc do nich. Pamiętajcie, że od samego dzwonienia też nic nie sprzedacie. Trzeba być skutecznym w tym co się robi. Jeśli ktoś nie czuję się w sprzedaży najlepiej niech da sobie spokój. Praca kasjerki dodatkowo przynosi stres związany z obsługą kasy, czyli lepiej się nie pomylić bo wtedy oddajecie swoje pieniążki. Odpowiedzialność jest, ale z drugiej strony gdzie jej nie ma. Trafiłam do normalnej placówki z miarę normalnymi ludźmi jednak podejmując tą pracę trzeba mieć świadomość tego na czym ona polega. Niektórzy ludzie nie mają z tym problemu jednak chyba ta praca jest nie dla mnie.

Pomocna?
TakNie
Barbara
 Opinia
@Jhg 13.06.2019 21:56

Nie ulega wątpliwości, że w tej branży, tak jak wspomniałeś, liczy się skuteczność. Dlatego nie każdy będzie w stanie odnaleźć się, pracując w Kasie Stefczyka. Ciekawi mnie bardzo szczególnie jedna kwestia. Czy nowi pracownicy szkoleni są przed podjęciem pracy, na przykład właśnie z różnych technik sprzedaży? Powiedz coś więcej odnośnie szkoleń i kursów, na jakie można liczyć w Kasie Stefczyka.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Witam. Czytam Wasze komentarze już od dłuższego czasu i postanowiłam się w końcu wypowiedzieć. Pracuje w Kasie już od ponad 5 lat. Trafiłam do nierentownego Oddziału, nie było premii, było ciśnienie jak to w sprzedaży itd. Ale w końcu jak już mieliśmy stała kadrę wzięliśmy się ostro do roboty, wszyscy bez wyjątku. Obecnie jesteśmy bardzo rentowny oddziałem i uważam że zarobki są bardzo adekwatne do wykonywanej pracy. Premia zależy od wykonanej rentowności, także można spokojnie wyciągnąć premie na poziomie 3x postawa lub nawet więcej. Wszystko zależy od: kierownika oddziału, na którego zawsze możesz liczyć, współpracowników i ich zaangażowania, świadomości ich pracy, chęci, pomysłowości na pozyskanie nowych Klientow- tutaj sprostuje od razu, że od roznoszenie ulotek są również zatrudnianiane osoby na umowę zlecenie, ale jak się jakiś pracownik co jakiś czas przejdzie z gazetkami po punktach handlowych i przewietrzy głowę, to chyba nic Mu się nie stanie?? Nawet jestem za.. Jeśli ktoś wie, po co przychodzi do pracy i chce dobrze zarobic to mogę śmiało powiedziec- w Kasie możecie to osiągnąć. Przygotowanie do pracy od pakietu szkoleń, przejrzysta ścieżka awansu, przy awansach i systematycznej sprzedaży możliwe oczywiście podwyżki, różne konkursy oddzialowe, regionalne, system motywacyjny od sprzedaży ale rowniez dodatkowy system motywacyjny za sprzedaż ubezpieczeń. Przeważnie jest mnóstwo pracy: bazy do obdzwonienia, bieżącą obsługa, kasa, dokumentacja itd., ale to są normalne obowiązki, jak w każdej pracy!!!! Polecam popytać o warunki i prace w innych bankach i wtedy narzekajcie sobie dalej dowoli. Jak to mowia: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma!! Jak ktoś chce pracować i daje coś od Siebie, to w Kasie możecie i dobrze zarobić i zdobyć bardzo dobre doświadczenie, które jest bezcenne?? Pozdrawiam wszystkich Pracowników Kasy!!

Pomocna?
Tak5Nie
Mariusz
 Opinia
@Pracownik 29.05.2019 23:18

Dziękuję za Twoją szczegółową opinię. Fajnie, że możesz się rozwijać, a pracodawca pozwala budować ścieżkę kariery szkoląc i motywując pracownika. Nie napisałaś nic na temat umów zawieranych z nowymi pracownikami. Czy mogą liczyć na stabilne i długoterminowe zatrudnienie? Przyszli kandydaci do pracy w Kasie Stefczyka będą wdzięczni za wszystkie informacje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zdupyKO
 Opinia
@Pracownik 29.05.2019 23:18

świetnie że trafiłaś na taki oddział.Zapewniam że na 400 placówek takich jak Twoja jest bardzo mało. Podwyżki? Jako kierownik nie mogłam ubłagać dla najlepszego S,D.F z 12letnim stażem podwyżki bez awansu. Dziewczyna jedna z najlepszych w makroregionie przez kilkanaście lat z podstawą niższą od nowego O.F.....ŻENADA!!! Stara kadra odchodzi z wycieńczenia i zmęczenia materiału ( marketing na bardzo słabym poziomie, maglowanie w kółko tej samej bazy ), nowi śmieją się w twarz i po kilku miesiącach uciekają.Ciągłe budowanie kadry .... ja pasuje

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Mariusz 30.05.2019 16:52

Jeśli przejdziesz pozytywnie rozmowę kwalifikacyjną, to umowa jest pospisywana z Pracownikiem od razu przed wyjazdem na szkolenie oczywiście. Jeśli tylko się szybko wdrozysz w Swoją pracę i obowiązki to uwierz- masz szansę na stabilne zatrudnienie. Początkowo są wiadomo umowy na czas określony, jak wszędzie. Wiadomo również, że podstawy w Kasie nie należą do najwyższych, ale jeśli będziesz pracował w Oddziale, w którym WSZYSTKIM zależy na wynikach i WSZYSCY mają jasno określone cele, to zarobisz bardzo dobrze. Powtórzę jeszcze raz: premia oddziału zależy od zrealizowania zadania przez cały Oddział, ale już na dniach to się ma zmienić i każdy będzie odpowiadał indywidualnie za swoją pracę i swój wynik- nowy system motywacyjny. Na koniec dodam jeszcze tylko, że pracujemy od 3 miesięcy z nowym systemem, gdzie propozycje dla Klientów również są już konkurencyjne, także pomimo wszystkich poniższych wypowiedzi- absolutnie nie musimy nic wciskać Klientom na siłę. Pozdrawiam????

Pomocna?
Tak2Nie
Barbara
 Opinia
@zdupyKO 30.05.2019 22:58

Twój post jest bardzo chaotyczny, dlatego proszę Cię, żebyś następnym razem wypowiadał się w nieco spokojniejszym tonie. Szkoda, że Twoje doświadczenie związane z pracą w Kasie Stefczyka nie należą do najlepszych, ale warto byłoby dostrzec i jego pozytywne strony. Czy Twoim zdaniem jest to odpowiednie miejsce pracy dla osób, które szukają dopiero swojej pierwszej pracy? Czy w ogóle takie tam zatrudniają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@The xxx, jako długoletni pracownik mogłbyś napisać trochę informacji dotyczących zatrudnienia? Czy premie są miesięczne, czy kwartalne? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy i relacje ze współpracownikami? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową? Poleciłbyś tego pracodawcę innym użytkownikom forum szukającym zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
The xxx
 Opinia
@Zuzanna 03.08.2018 08:23

@Zuzanna, 11lat w firmie :) Jak dla mnie jest spoko, a wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Przychodzą do nas ludzie z innych banków i też narzekają, że korpo, że mobing, i przyznają że w KASIE jest luźniej. Premie o ile oddział je wypracuje to są naliczane co miesiąc. Jej wysokość zależy od wypracowania danej rentowności, a każdy pracownik jest rozliczany indywidualnie i indywidualnie naliczana jest premia. Co do zespołu nie wiem w jaki zespół się wpiszesz, ale jest tak samo jak wszędzie indziej, jak trafisz na super ludzi to będziesz konie kraść, jak trafisz na marudy (takie jak w większości opinini na GW) to umrzesz w męczarniach psyhicznych. Bo tacy zamiast pracować to podpierniczają, roboty nie wykonają, premii nie będzie a ty się z nimi męczyć będziesz. Ja pracuję już teraz w trzecim zespole i zawsze ludzie byli spoko, wiadomo zawsze inni, ale z reguły fajne składy się trafiały. Czasem w dobrym zespole trafia się jakiś rodzynek, który psuje krew reszcie. Umowę o pracę uznać możesz za stałą od 1dnia pracy w KASIE, jak będziesz pracowała sumiennie i nie robiła zbędnych kwasów, to mimo potknięć, zostać będziesz mogła na lata. I jednym z najlepszych jest tutaj ścieżka rozwoju, serio, takich szkoleń to chyba żadna firma nie ma. Dużo można się nauczyć i dużo można w sobie poprawić, co przydaje się na lata.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
x
 Opinia
@Zuzanna 03.08.2018 08:23

Nigdy w życiu. Omijać z daleka. Dramatyczny poziom kultury w firmie jak i u klientów - to tak bardzo delikatnie opisane. Więcej...nawet szkoda pisać. Pracowałam tam 1,5 roku, w swojej już prawie 20 letniej pracy w bankowości.

Pomocna?
Tak1Nie
Mariusz
 Opinia
@x 13.05.2019 13:45

Mimo wszystko zachęcam Cię, abyś napisała coś więcej na temat pracy w firmie Kasa Stefczyka. Pamiętaj, że w podobnej sytuacji do Ciebie mogą znaleźć się w przyszłości osoby, które będą planowały rozpoczęcie pracy w tym banku. Czy mogłabyś napisać coś o warunkach zatrudnienia? Pensja składa się z samej podstawy, czy również z ewentualnych dodatków? Bądź tak uprzejma i wypowiedz się na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Franek
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Czy ktoś wie czy 2 maja 2019 pracuje się czy wolne jest w stefczyku?

Pomocna?
TakNie
Kaja
Nazwa działu: Finanse
 Rekomendacja

Co tak naprawdę robi opiekun finansowy? Obsługa kasy a w jaki sposób ma zrobić plan sprzedać kredyt jak obsługuje klienta który przychodzi płacić rachunki, a koleżanki na wyższych stanowiskach nie obsługują kasy? Jak to wygląda? Ile trwa bhp godzin? Proszę o rzetelną odpowiedź. Dzięki

Pomocna?
Tak3Nie1
Justyna
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Czy ktoś jedzie na szkolenie na mazury 6 kwietnia ? Coś wiecej o tym bo coś szefowa nam dzisiaj powiedziała że mamy wyjazd w sobotę a podobno co roku taki jest dla placówek. Jak to wygląda co trzeba zabrać?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Saba
Nazwa działu: Finanse
 Rekomendacja

Witam. Zastanawiam się nad pracą. Przeszłam pomyślnie rekrutację. Trafiłam niestety na mnóstwo negatywnych opinii. Tak jak wyszłam zadowolona z rozmów z pozytywnym odzewem tak teraz pi przeczytaniu bije się z myślami czy dobrze zrobię porzucajac swoją dotychczasową pracę w której mi dobrze i finansowo również tylko godziny pracy przeszkadzają. Kasa Stefczyka to praca na planach co nie jest mi obce bo robię to obecnie przez 8 lat w swojej firmie ale nie jest to bankowość. Wątpliwości teraz mam mnóstwo . Czy naprawdę jest tak źle?

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mazowieckie
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Saba 19.03.2019 14:01

Zależy jakie stanowisko. Jeżeli na stanowisko doradcy - fajnie. Natomiast jeśli opiekun finansowy albo starszy opiekun tj. obsługa kasowa, to nie polecam, bo jest duża odpowiedzialność, najwięcej do roboty, najwieksza odpowiedzialność, a (usunięte przez administratora) płacą. Jeżeli będziesz jedynym kasjerem, to podziękuj, bo wtedy zrobienie planu graniczy z cudem. System w SKOKu jest tak mało intuicyjny, że sama nauka tego systemu zajmie Ci jakieś 3 miesiące, żeby w miarę płynnie się po nim poruszać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Saba
Nazwa działu: Finanse
 Rekomendacja
@Mazowieckie 22.03.2019 19:59

Dzięki za odpowiedz. No właśnie opiekun finansowy... To teraz mnie zmartwilas. A jak jest z planami. Czy każdy indywidualnie ma swój plan? Czy jest plan dla całej placówki ogólny? Jak jest premia rozliczania?mowiono mi że p l pacowka robi plany i dziewczyny dostają druga pensje.. Czyli jeśli plan nie jest zrobiony zobaczę tylko podstawę na swoim koncie? Czy jednak to co sobie wyrobię i tak zostanie mi zapłacone? I jeszcze jedno słyszałam że ma być zmieniany system premiowy. Na lepsze dla pracownika, ale nic więcej nie wiem. Wiem tylko tyle że pracują tu pracownicy z długim stażem więc chyba nie jest tak źle.? Próbować?

Pomocna?
Tak2Nie
Ja02
 Opinia

Czy jedzie.ktos.na szkolenie do Gdańska 28.01.2019 ? ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamil
 Opinia
@Ja02 17.01.2019 11:27

ja prawdopodobnie !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@Ja02 17.01.2019 11:27

ja prawdopodobnie też

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gabriela
 Opinia
@Paulina 20.01.2019 15:35

To znakomicie! Widzę, że pracodawca, jakim jest Kasa Stefczyka bardzo dba o właściwy rozwój swoich pracowników - to się oczywiście ceni. Firma ta od początku swojej działalności dynamicznie się rozwija. Obecnie jest największą kasą oszczędnościowo-kredytową w Polsce – w prawie 400 placówkach obsługuje blisko 900 000 Klientów. Nie dziwi zatem to, że chce ciągle doszkalać swoich pracowników. Może zdradzisz nam, czego konkretnie będzie dotyczyło te szkolenie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oli
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Ja02 17.01.2019 11:27

Czy możesz napisać jak wyglądało to szkolenie? Dużo nauki, testów?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Gabriela 28.01.2019 15:16

To znakomite dbanie o doszkalanie pracowników to prawdopodobnie szkolenie wstępne ;) U mnie w mieście od prawie roku jest ogłoszenie do pracy, poszukują specjalisty i opiekuna - i tak sobie wisi bo nikt nie chce tam pracować, a jak nawet ktoś się skusi to po miesiącu odchodzi. A propos szkoleń pracowałam tam prawie 10 lat i może byłam na 3-4 szkoleniach ;)

Pomocna?
Tak1Nie
bambus
 Opinia

Jak czytam wasze opinie to nasuwa mi się jedno pytanie-za co chcielibyście dostawać od pracodawcy kase? I jak powinna wyglądać praca waszych marzeń? Oglądaliście film spełnione marzenia? Will Smith, maklerka etc? Przypomnijcie sobie jak ciężko pracował główny bohater na początku swojej drogi do sukcesu, po czy został człowiekiem sukcesu. Podobnie w innych przypadkach, filmowych i tych znanych z życia prywatnego-moi drodzy, bez pracy nie ma kołaczy. Pracowałem i pracuję nadal w przedstawionej firmie. Przeszedłem przez każdy jeden szczebel w drabinie awansu. Nie mam wujka ani cioci w biurach regionalnych i to co osiągnąłem do dnia dzisiejszego to ciężka praca. Jeśli chodzi o moralność, to jeśli jesteś człowiekiem wrażliwym niestety musisz liczyć się z tym, że pracy nie znajdziesz. Bo nawet w słoiczkach gerbera znajdziesz syf, którego swojemu dziecku świadomie byś nie dał. I na koniec-jeśli ktoś uważa, że na okresie próbnym dostanie na łapę 3000zł a potem będzie jeszcze lepiej to gratulejszyn. Ja zaczynałem od 1040zł brutto w 2007roku... też miałem powiedzieć, że mało? Racja, lepiej w domu pilotem się bawić i marudzić, że w Polsce pracy nie ma! :) Polecam KS wszystkim ambitnym, którzy chętnie opuszczą swoją Strefę Komfortu i rozumieją o co chodzi.

Pomocna?
Tak12Nie1
Zapomnij o SKOK
 Opinia
@bambus 13.03.2016 22:55

I taki właśnie kit wciska "wysokiego szczebla kadra managerska " w Skok. Może jednak czasem trzeba przekonać się na własnej skórze:-/

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bambus
 Opinia
@Zapomnij o SKOK 22.03.2017 12:10

Właśnie zajrzałem tutaj po przeszło dwóch latach, to się uśmiałem :) Hehe... nie pracuję w wyższej kadrze menedżerskiej, ale może już czas :) Ale! Dalej tutaj pracuję i dalej jest tak jak było, są planu dla ambitnych. DLa nich jest również odpowiednia pensja sprzedażowa. Wiem już też, dlaczego jest taka rotacja i dlaczego nie ma już tutaj Ciebie -@Zapomnij o SKOK. Powiedz mi gdzie teraz pracujesz i jak bardzo jesteś zadowolony. Pewno ociekać twój wpis będzie Ochem i achem :) Zapewne pracujesz tam od ostatniego wpisu i zwolnienia z firmy nie planujesz. No rewelacja :D Też się cieszę :D

Pomocna?
TakNie1
Szczesliwy byly pracownik
 Opinia
@bambus 24.07.2018 15:45

Pozwole sobie wypowiedziec sie jako element "kadry menedzerskiej" bo bylam KO. Bez wzgledu na stanowisko strescjest bardzo duzy, gdyby pracowalo sie dobrze, to z pewnoscia dalej bylabym pracownikiem. Bajery o tym, jak to jest cudownie wypisywane sa przez Centrale, to calkiem zabawne. I uwaga! Bylam swietnym sprzedawca, a plan co miesiac byl zrobiony. Pracuje obecnie w innej firmie na dobrym stanowisku i uwierzcie mi, myslenie ze takie cisnienie jest wszedzie to blad, tracicie czas! Uciekajcie z tego (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Poirytowana tymi głupotami
 Opinia
@bambus 13.03.2016 22:55

No mój drogi nikt kto skończył studia albo ma na utrzymaniu rodzinę nie będzie się cieszył jak (usunięte przez administratora) z 1040zł na miesiąc, inni pisząc że w Lidlu ludzie więcej zarabiają mają rację. Trzeba być debilem bez wykształcenia i życiowych ambicji żeby pozwolić sobie na pracę w biurze czy ajencji, za takie grosze. A siedzieć tam jeszcze kilka lat i się nie obudzić że czas stamtąd spie**********lać i zacząć się szanować to już mistrzostwo hahah ja już bym wolała siedzieć na kasie w Biedronce i pracować jak dziki wół niż siedzieć i marnować czas za taką wypłacinkę. Każdy normalny w tym kraju kto ma chociaż za grosz ambicji i oleju w głowie wie że aby utrzymać mieszkanie i rodzinę powinien szukać pracy gdzie MINIMALNA płaca to 2500 zł na rękę. Taka praca za 1000zł to chyba właśnie jest dla studentów siedzących z pilotem przed telewizorem i pierdzących w stołek i zajadających zupki Chińskie. Za dużo tych filmów się na oglądałeś a jak już coś oglądasz to najpierw zejdź na ziemię bo chyba bujasz w obłokach. Film polecam Ci obejrzeć jeszcze raz bo główny bohater tego filmu był bardzo ambitną i rezolutną a zarazem inteligentną osobą. Robił wszystko aby dojść do takiej kariery zawodowej aby synkowi zapewnić byt i stabilizację finansową nie polegającą na zarabianiu ochłapów. Było mu ciężko bo nie miał nic i właśnie ciężką pracą i mądrą głową doszedł bardzo szybko do sukcesu i piął się w górę nie osiadając na laurach. I nie siedział w Skoku Stefczyka od 2007r i nie pierdział w stołek za 1040zł pozdrawiam Poirytowana kobieta.......

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qwerty
 Opinia

Hej, chciałabym się dowiedzieć ile mniej więcej może zarabiać pracownik na stanowisku OF/SOF w Łodzi. Czy może ktoś napisać? To dla mnie bardzo ważna informacja.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Minionka
 Opinia
@qwerty 11.08.2018 13:32

1700 zł netto bez premii

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xyzlena
 Opinia
@Minionka 27.08.2018 22:17

Wow, 1700? To jest jakiś żart. To lepiej pracować w Lidlu :) albo Biedronce. W innych bankach na początek 2500 netto do 2800 netto w zależności, jak sobie wynegocjujecie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@ były, Twoja opinia i doświadczenie w tej firmie jest niezwykle pomocne dla innych użytkowników. Piszesz, że nabrałaś dużo doświadczenia wykonując obowiązki na różnych stanowiskach. Czy w związku z tym mogłaś po jakimś czasie liczyć na awans? Czy ścieżka kariery u tego pracodawcy jest dostępna dla osób zaangażowanych w pracę i z odpowiednim wykształceniem? Każda opinia jest mile widziana.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tedi
 Opinia

Ja pracuję od niecałago miesiąca i już zaczynam szukać innej pracy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byly
 Opinia
@Tedi 15.08.2018 14:38

Nie dziwie sie :) pracuje w innej firmie i wracam ze spokojem do domu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tedi
 Opinia

Hej a jak wygląda sprawa jeśli chcesz się zwolnić po pierwszym szkoleniu? Czy są jakieś konsekwencje takiego czynu ????? ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byly
 Opinia
@Tedi 15.08.2018 14:48

Nie ma zadnych konsekwencji, mozesz rezygnowac

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
@niewqzne
 Opinia

A jest tu osoba która pracuje w oddziale w Gdańsku lub Pruszczu? Ciekawa jestem czy są tu takie same zarobki jak w Łodzi?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@The xxx, długo pracujesz w firmie, więc masz dużo doświadczenia jeśli chodzi o tę pracę. Jesteś zadowolony z warunków jakie proponuje pracodawca. Piszesz o ścieżce rozwoju. Czy według Ciebie mając odpowiednie doświadczenie i staż pracy można awansować i liczyć na podwyżkę? Aktualnie Kasa Stefczyka na swojej stronie szuka pracowników w różnych miastach do swoich placówek na stanowiska; opiekun finansowy, starszy opiekun finansowy, kierownik placówki. Gwarantują stabilną umowa o pracę, system premiowy, rozbudowany pakiet szkoleń. Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany aplikować można na stronie https://www.kasastefczyka.pl/kasa-stefczyka/kariera/oferty-pracy Czekam na Wasze opinie dotyczące tych rekrutacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
The xxx
 Opinia

Podobają mi się te wszystkie negatywne opinie, bo tak na nie patrzę jako długoletni pracownik SKOK (od 2007) i świetnie rozumie o czym piszecie. W tej firmie osoba, która nie chce zarabiać - nie zarobi. Która nie chce awansować - nie awansuje. Jeśli szuka wymówki - ją znajduje. Jeśli patrzy na innych - wad w sobie nie odnajdzie. Mój dziadek zawsze mi powtarzał, marudzić można ale pracować trzeba. Proszę wszystkich negatywnych o informację, czy stres jest tak ogromny, że żyć się nie da? Ja jakoś daję radę od 11lat, wg tych opinii to powinienem być strzępem człowieka, bez domu, żony, dziecka, psa, hobby, bez życia osobistego i towarzyskiego - chyba trzeba sobie to po prostu poukładać w głowie i zdać sobie sprawę, że taka jest praca w sprzedaży, nawet na stacji benzynowej są plany sprzedażowe i.... co zatrważające, tamtejsi pracownicy na gowork też smarują negatywami na lewo i prawo. Dla mnie te wszystkie negatywy to po prostu złośliwy feedback po ustaniu stosunku pracy, a tak na odchodne żeby komuś dojechać. Ciekawy jestem, czy podczas pracy skarżyliście się, że nie ma przerw, że stres was zjada, że nie ma tego i owego swojemu przełożonemu? Bo ja nigdy nie słyszałem takich opinii od współpracowników. Żenada - proponuję po prostu dorosnąć i zabrać się za siebie a nie w koło marudzić i narzekać...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eks
 Opinia
@The xxx 24.07.2018 15:32

Przepraszam bardzo ja zglaszalam KO i nawet podczas rozmowy Z KR problemy odnośnie stresu, odnośnie nierownego podziału obowiązków..odnośnie nadgodzin i braku ich odbioru...a co usłyszałam w zamian...ze oni to rozumiena ale plan sie sam nie zrobi i moja motywacja powinna byc premia...w nowej firmie na start dostalam wieksza podstawę o socjalu nie wspominając...osoby wyrażające swoje zdanie na tym forum nie dlatego ze sa ofiarami losu tylko nie maja komu tego powiedzieć bo góra liczy tylko kase i to sie liczy a czlowiek jest na końcu lańcucha pokarmowego w tej firmie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@Ania, ciesze się, że jesteś zadowolona z pracy. Nic tak nie motywuje pracownika jak podwyżka lub premia. Czy mogłabyś przybliżyć w jakich projektach bierzesz udział? Piszesz, że firma jest rozwojowa i dba o pracownika. Można awansować i dostać podwyżkę. To bardzo ważna informacja dla osób poszukujących pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@Mela, dziękuję Ci za Twoja opinię. Piszesz, że praca w Kasie Stefczyka niczym nie różni się od pracy w innych dużych bankach. Na jakim stanowisku pracowałaś i jakich kwalifikacji wymagał od Ciebie pracodawca? Mogłabyś napisać, czy wiedza jaka zdobyłaś pozwoliła ci na awans? Czy poleciłabyś tą pracę innym osobom poszukującym pracy?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elżbieta
 Opinia
@Zuzanna 18.07.2018 18:17

Awans jest możliwy gorzej z podwyżkami, kasę trzeba ostro negocjować, ale zaczynałam na kredytach, a teraz jestem kierownikiem także jak się chce to można iść w górę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania
 Opinia
@Elżbieta 22.07.2018 21:44

Ja dostałam awans, za realizację planów, podwyżka w podstawie nie była zbyt duża. Nie martwię się tym , co miesiąc biorę premie - dużo większą niż podstawę :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@były, piszesz, że praca była stresująca, a Ty jako pracownik niedoceniana. Czy jako osoba z wyższym wykształceniem, odpowiednim stażem i dobrymi wynikami w sprzedaży próbowałaś zawalczyć o awans i podwyżkę? Czy ścieżka kariery w tej firmie jest możliwa do zrealizowania? @rozbawiony, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii i nie należy od razu podejrzewać, że to kampania wizerunkowa firmy. Każda opinia pozytywna, czy też negatywna jest ważna i pozwala przybliżyć realia funkcjonowania firmy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były
 Opinia
@Zuzanna 05.07.2018 10:30

Oczywiście, że próbowałam , jak wielu innych pracowników, ale z calym szacunkiem - jeżeli okazuje się, że masz większą wiedzę i kompetencje, niż Twoj przelozony, to jak masz o to zawalczyć ? W KS KR zawsze odpowiadal pracownikom ze nie ma takiej mozliwosci, za pol roku , zrob wyniki kolejne pol roku .... Ludzie, niestety nie jest to firma, o którą biją się pracownicy ...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kajra
 Opinia
@Zuzanna 05.07.2018 10:30

O awans cięzko w tej firmie ale podwyżkę można wypracować. Jenak stres towarzyszy ci codziennie, ale można się dużo nauczyć jesli chodzi o finanse.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iśka
 Opinia
@Kajra 08.07.2018 20:42

Dużo nauczyć? Stefan jest 100 lat za Murzynami w porównaniu do innych banków, jeśli chodzi o finanse. I nie tylko, bo o pensje też.

Pomocna?
TakNie
Mela
 Opinia
@Zuzanna 05.07.2018 10:30

Pracuje w Stefczyku a wcześniej pracowałam dużym banku i wcale ta firma nie różni się od innych banków. Można się dużo nauczyć i pensja też jest ok. Praca pod presją jest wszędzie szczególnie w finansach, ale coś za coś. Ja jestem zadowolona.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@specjalista, dobrze, że firma daje możliwości rozwoju swoim pracownikom i pozwala im awansować. To bardzo motywujące. Czy mógłbyś dodać, czy pracodawca prócz wynagrodzenia proponuje dodatki do wynagrodzenia takie jak pakiet socjalny, szkolenia lub premie? Jesteś zadowolony z pracy i ją polecasz. To ważna informacja dla osób poszukujących zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łośsuperķtos
 Opinia

Otrzymalam i zadowolony? ....to sie jest kobietą czy mężczyzną. Awans jest ale jak przez pare lat sie robi plan na odpowiednim poziomie...a I to prawda jak sie chce...tylko ta zasada nie pasuje do tej firmy????????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
specjalista
 Opinia

Po dwóch latach pracy zaczynając od najniższego stanowiska - otrzymałam awans na specjalistę (3 z kolei), praca jest trudna wymaga dużego zaangażowania i systematyczności, ale jak się chce to można. Trzeba sprzedawać, ale jest możliwość rozwoju, widzę to na swoim przykładzie. Jestem zadowolony i polecam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownikKasy
 Opinia

Polecam, pracę w Kasie Stefczyka - jasne zasady uzyskania premii.Świetna atmosfera w zespole. Oczywiście praca polega na sprzedaży - jak w każdej innej placówce bankowej. Nie mam złych doświadczeń, pracuję 6 miesięcy - na początku są szkolenia, w oddziale miałam opiekuna , który pomagał mi w każdej kwestii. POLECAM.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rozbawiony
 Opinia
@pracownikKasy 02.07.2018 13:45

Ojej, chyba ruszyła kampania wizerunkowa pracowników Centrali :) Od razu widać, żenie pisze tego prawdziwy pracownik, bo po pół roku pracy w Stefanie każdemu wysiadają korki i albo kładzie papier na stół, ale przechodzi z tymi cudami do porządku dziennego - ale nikt nie zachwala jak tutaj ;) Pozdrawiamy centralę

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Pracuje w KS od pół roku jako Opiekun Finansowy i na razie nie narzekam. Praca jest intensywna, ale jak każda praca w sprzedaży. Premie są na prawdę na wysokim poziomie. Polecam tą pracę dla osób, które lubią pracę w sprzedaży.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@były, dziękuję za Twoją obiektywną opinię. Rozumiem, że praca była stresująca, ale napisz, czy zdobyłeś w niej odpowiednie doświadczenie jeśli chodzi o pracę w finansach? Czy firma oferowała Ci szkolenia zawodowe, kursy? Podziel się swoim doświadczeniem, przyda się ono innym kandydatom do pracy w tej firmie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były
 Opinia
@Zuzanna 15.06.2018 07:58

Doświadczenie na pewno - takiego hardcoru jak w Stefanie, nie ma nigdzie - pracujesz jako kasjer, sprzedawca pożyczek, ubezpieczeń do kredytów, na życie, samochodowych, makler ( tak to można określić,sprzedając fundusze inwestycyjne, o których nie masz pojęcia, bo na szkolenie wyslali całą 1 osobę z oddzialu). Oczywiście, że praca w tym miejscu mnie uksztaltowała - ale tak jest chyba w przypadku każdego miejsca pracy, bo wszędzie uczymy się czegoś nowego. Przez kilka lat pracy w tym miejscu, miałam solidnie dość kilkakrotnie, myśląc już poważnie o zmianie pracy - jakoś wytrwalam ,bo jestem takim człowiekiem, ale nie dziwię się absolutnie, że ludzie nie wytrzymują, bo poziom zarządzania niestety pozostawia wiele do życzenia. Szkolenia owszem na początku zatrudnienia 2 tyg szkolenia, choć rak naprawdę człowiek uczy się wszystkiego przez pierwszy rok w pracy, bo procedur jest tyle, że nawet KO ich nie znają. Żadnych kursów. Wszystko pod siebie. Uważam, że jest to dobre miejsce na pierwszą pracę, dla osób bez oczekiwań, ponieważ Stefczyk tak ich "przetrzepie", że albo ich to wzmocni i pójdą do innej pracy szczęśliwi bo odczują ulgę, albo wylądują u lekarza z nerwicą.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@były, rozumiem, że masz mieszane uczucia, co do współpracy z firmą, ale znajdujesz się na forum publicznym dla osób poszukujących informacji o pracodawcach, a także pracy. Twoja obiektywna opinia o warunkach pracy, a także obowiązkach na Twoim stanowisku może dużo wnieść do wątku. Informacje o tym, zainteresują osoby, które obserwują firmę pod kątem zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były
 Opinia
@Zuzanna 09.06.2018 07:55

Firmę polecam więc jedynie na start pracy w finansach, bo kto wytrzyma w Stefanie, da radę wszędzie. Pierwsze pół roku jest najgorsze, potem człowiek trochę mniej się stresuje, choć nie powiem, aby pracownik chodził z przyjemnością do pracy. Polecam negocjować jak najwyższą podstawę, bo premie, choć co miesięczne, to niekoniecznie są - bo trzeba zrobić plan, który jest bardzo duży w każdym oddziale. Nie ma na nic wytłumaczenia - nie skończysz obsługiwać klienta, a za plecami słyszysz dzwoń, dzwoń, ile wydzwoniłeś, ile umówiłeś spotkań, zostań na telemarketing, nie przesadzaj z nadgodzinami, co to jest godzina dziennie. Nie ma taryfy ulgowej nawet dla ograniczonego składu pracowników. KR bez wiedzy na temat zarządzania, dobrzy kierownicy tam nie wytrzymują, albo są zwalniani. ja cieszę się , że mnie już tam nie ma i zmiana pracodawcy to najlepsze, co może być.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuzanna
 Opinia

@Alka, mogłabyś przedstawić warunki pracy panujące w firnie? Jaka jest atmosfera i relacje pracownik-szef? Piszesz o kontrolach zwolnień lekarskich pracowników. To chyba normalna procedura, jeśli pracownik nagminnie chodzi na zwolnienia. Dodaj swoją opinię.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alka
 Opinia
@Zuzanna 03.06.2018 08:57

Trudno o dobrą atmosferę w oddziale, kiedy kierownik nic nie robi a potem bierze 40% premii za wykonanie planu (czyli na pozostałych 4 pracowników przypada pozostałe 60). A nie, przepraszam, on zarządza. Tak dobrze zarządza, że bez jego zarządzania oddział nie zrobiłby planu bo pracownicy nie wiedzą co mają robić i nie zależy im na premii. Z kolei jeśli zdarzy się tak, że oddział nie zrobi planu to nie wina KO i jego kiepskiego zarządzania tylko pracowników - a przynajmniej tak to jest przedstawiane na odprawach. A co do zwolnień już powiedziałam - niech góra się zastanowi dlaczego pracownicy chodzą na zwolnienia? Może dlatego, że nie są w stanie wytrzymać tego co dzieje się w oddziale? Dlaczego jak pracownik HR jeździ po oddziałach to rozmawia tylko z KO i z nowymi pracownikami a z innymi już nie? Dlaczego nowi nie wytrzymują i często zwalniają się już po 3 miesiącach albo i szybciej? To nie jest tak, że nie chce im się pracować. Kiedyś KR podczas wizyty w oddziale rozmawiał z każdym pracownikiem i to nie przy KO tylko na osobności, teraz wystarcza mu, że porozmawia z KO a ten mówi mu co chce. Nikogo na górze nie obchodzi atmosfera w oddziale dopóki jest robiony plan. Kiedyś nawet jeden z KR tak to ujał - że stosunki w oddziale go nie interesują, ważny jest tylko wynik. I ten KR nadal pracuje.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były
 Opinia
@Alka 04.06.2018 15:36

Hahaha myślę że wszyscy pracownicy, nawet Ci byli dobrze wiedzą, o kogo chodzi :D Ł. , na Ciebie też przyjdzie pora , tak jak na O. ! Jestem już byłym pracownikiem i dopiero teraz odczuwam spokój, ale mimo to wierzę, że jak zmieni się kadra kierownicza, to cokolwiek się zmieni.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia

Do xxx, small i inni piszący z centrali: tej firmie absolutnie nie zależy na pracownikach. To kombinat. Fabryka pożyczek. Albo robisz normę i sprzedajesz ile każą, albo zaczyna się mobing, pozbawianie premii, wyjazdy do biura regionu. To dlatego musieliście sięgnąć po firmę kontrolującą zwolnienia lekarskie, to dlatego prawie wszędzie są braki kadrowe, to dlatego na niektóre rekrutacje nie przychodzi ponad połowa kandydatów. Mam koleżankę w HR i dobrze wiem, jak to wygląda. A będzie jeszcze gorzej.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirek
 Opinia
@123 16.07.2016 22:21

Każda firma sprzedażowa związana z finansami, jest swojego rodzaju „fabryką pożyczek”. O to przecież w tym chodzi, klient szuka środków na mieszkanie czy samochód a my je zapewniamy.Nie ważne czy to Kasa Stefczyka czy bank lub inny pośrednik. Schemat jest wszędzie taki sam, wszędzie będą plany sprzedażowe, obdzwanianie klientów, wypełnianie tabel. Taka specyfika. Akurat w Polsce kontrola zwolnień lekarskich powinna być mocniejsza, u nas wiele osób w dziale chodziło na L4 żeby sobie odpocząć w domu – to skrajnie niekoleżeńskie zachowanie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alka
 Opinia
@Mirek 11.04.2018 09:52

Co do kontroli zwolnień lekarskich - lepiej by było, żeby góra zastanowiła się nad tym dlaczego ludzie chodzą na zwolnienia i zrobiła coś, żeby to się zmieniło a nie kontrole na potęgę. A co do specyfiki pracy - mobbing też do niej należy?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Moglibyście się podzielić się z innymi aplikantami, swoim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z Kasa Stefczyka?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia

Praca w skok... Stefana. Ogólnie można dużo się nauczyć, Ale kosztem rodziny i zdrowia. Zarobki dobre kiedy masz premie bo kiefy jej nie masz to zarabiasz Max 1700 na rękę, przy tak odpowiedzialnej pracy gdzie jesteś kasjerem, doradca, ulotkarzem i czasem chodzisz do NORMALNEGO banku po pieniądze Stefana bo w Stefanie się skończyły Haha. A niech cię po drodze zabija bo przecież latasz co drugi dzień do banku z banku i spowrotem z torebka zaznaczam torebka pełna kasy wziętej z banku Haha. Przychodzisz wpłacasz kasę i albo dzwonisz do klientow z baz które są milion razy orzedzwonione albo idziesz .... na ulotki lub z gazetami na dzielnie i rozdajesz ludziom, a nóż kogoś przeprowadzisz do oddziału i wciśniesz kredyt z prowizja 30 procent oprocentowaniem 10 procent i ubezpieczeniem. Jak tego nie zrobisz to robisz milion raportów w exelu i wyjaśniasz czrmu nie zrobiłaś, ewentualnie jak masz już wyższe stanowisko bo sobie na nie zapracowałes to jak planu nie zrobisz to znów będziesz na stanowisku które miałeś przed awansem- takie sztuczki motywacyjne przełożonego, czasem tez musisz jeździć do klientow do domu i prosić ich aby przyszli podpisać umowę bo np nie odbierają telefonu, ewentualnie możesz chodzić tez z windykacja do klientow którzy nie płaca rat i narażać swoje bezpieczeństwo bo przecież taki niepłacący moze ci przyj@€&jebać. Tak o to sztuczki. Ogólnie w soboty nie pracujesz chyba ze oddział nie ma planu i o sobocie pracującej dowiadujesz się w piątek ;)tak w piątek najczęściej pod koniec dnia ;) hihihi. Także polecam dla tych co są zwyczajnie SAMI kawalerzy panny bezdzietni single - ogólnie ludzie którzy nie maja do czego wracać do domu lub nie maja przyjaciół czy zajęć poza praca i własnego prywatnego życia- to miejsce dla was bo co dzień będzie UE dostawać w nadgodzinach, a jeśli będziecie chcieli je odebrać kiedy chcecie to zapomnijcie o takim przywileju o ile odbior nadgodzin jest w stefczyku przywilejem! Pozdrawiam - były pracownik z 3 letnim stażem

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tyska
 Opinia
@Były 03.04.2018 19:54

dzieki za info za tydzien mam rozmowe w sprawie pracy w Stewczyku ale chyba nie poje nie podejme tam pracy kosztem rodzinny...Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marko
 Opinia
@Były 03.04.2018 19:54

W każdej instytucji, która zajmuje się finansami tj. banku czy firmie która pośredniczy w kredytach jest konieczność „tabelkowania” czyli wypełniania wielu exceli, jedne bardziej potrzebne, inne mniej. Taka to też specyfika, że trzeba dzwonić i namawiać, często w wyeksploatowanej bazie danych. W Kasie Stefczyka i banku gdzie pracowałem było podobnie. Nie ma co narzekać, zawsze można poszukać innego sektora rynku. Pamiętajcie sprzedaż zawsze wiąże się z namawianiem, który może przybierać różną formę.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kinia
 Opinia
@Były 03.04.2018 19:54

Ja pracuję od ponad roku w Stefczyku i przyznam, że na początku było mi ciężko wszystko ogarnąć, szczególnie, że nigdy nie pracowałam w finansach. Dużo procedur i duża odpowiedzialność, ale trafiłam do świetnego zespołu i zaangażowanego kierownika. Szkolenia nad morzem bardzo dużo mi dały, jak również sama nauka w oddziale. Jeśli chodzi o pracę w soboty to u nas od roku było tylko 6 i nie wszyscy przychodzą w soboty. Działania mikro to podstawa w każdej sprzedaży, ale u nas każdy ma swoje sprawdzone działania i je realizuje. Jeśli zaś chodzi o raporty, to już wszędzie one są i jeśli robi się wszystko, żeby realizować plan, a mimo to nie wychodzi to przecież nikt nikomu głowy nie urwie :) trzeba napisać co się zrobiło i wyciągnąć z tego wnioski na przyszły miesiąc.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wieloletni pracownik
 Opinia
@Kinia 16.04.2018 12:53

"... jeśli robi się wszystko, żeby realizować plan, a mimo to nie wychodzi to przecież nikt nikomu głowy nie urwie :) trzeba napisać co się zrobiło i wyciągnąć z tego wnioski na przyszły miesiąc." - może i głowy nie urwą ale będą suszyć głowę człowiekowi, i niestety nie jest tak jak piszesz, bo jak plan nie idzie to zawsze jest twoja wina, mimo, że się starasz, robisz wszystko aby ten plan zrobić, m.in.: siedzisz po godzinach, wychodzisz z ulotkami, przychodzisz w sobotę i wiele innych rzeczy to i tak powiedzą, że za mało się starałeś, że to twoja wina, że planu nie masz - to w tej pracy jest najgorsze, bo niestety z klientów stałych już nic nie da się wycisnąć a nowych niestety nie ma i skąd brać klientów?!?!jak i z czego zrobić ten plan?!?!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Borys45
 Opinia
@wieloletni pracownik 16.04.2018 21:21

W naszym oddziale rzeczywiście plany są mocno wyciągnięte w górę, ale nie w takim sensie że nie do zrobienia. Jak merytorycznie uzasadnisz, dlaczego nie wyrobiłeś planu to jest to z reguły przyjmowane. Trzeba tylko rzetelnie opisać, jakie dodatkowe czynności się robiło, aby osiągnąć założone wskaźniki. Zresztą zauważyłem, że jak naprawdę tych telefonów zrobiłem więcej i ulotkowania to efekty były. Może i nie bardzo spektakularne ale jednak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karol30
 Opinia
@Były 03.04.2018 19:54

Nie zgodzę się, że praca w Kasie Stefczyka to robota jak piszesz dla singli. Wszystko zależy od tego jaką pozycję sobie wypracujesz. Tak właśnie i to „wypracujesz” w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie jest łatwo awansować, ale dla zaciętych są duże szanse na zarobki naprawdę przyzwoitych pieniędzy. Chodzenie samodzielne po kasę po kasę do innego banku? Absolutnie w to nie wierzę, to już nie te czasy. Nikt sobie nie pozwoliłby na takie ryzyko, żeby z torebką bez ochrony iść po kasę. Fakt czasem o pracy w soboty dowiadujemy się na ostatnią chwilę, ale zawsze udaje się z kimś zamienić. Jednak z reguły soboty są wolne, co nie jest takie oczywiste w tego typu instytucjach.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zxcdcfd
 Opinia

Skok Sfefczyka rok zatrudnienia 2015. Rekrutacja: rozmowa z panią kierownik HR + z kierownikiem oddziału, w którym ubiaga się o pracę. Jeśli zostało się wybranym, kolejny krok to 2 tygodniowe szkolenie we Władysławowie. Ludzie zebrani z całej Polski. Szkolenie dość intensywne, zawierające dużo wiedzy, dla osób które nigdy nie pracowały w dziale finansów. Wielki plus to spotkanie ludzi z różnymi doświadczeniami i dzięki rozmowom można było dowiedzieć się bardzo ciekawych rzeczy nt.pracy w innych bankach itp. (ale to już w czasie wolnym po zajęciach ;) ). Na końcu szkolenia test sprawdzający wiedzę teoretyczną i praktyczną (praca na systemie jaki jest w SKOKu). Po pomyślnym zaliczeniu egazminów, o których mowa powraca się do oddziału i zaczyna się praca... zakres obowiązków każdy zda i zdaje sobie z nich sprawę. Przede wszystkim to: plan, obsługa klientów, telemarketing, pozyskiwanie nowych klientów w rózny sposób (łacznie z roznoszeniem ulotek) i jeszcze raz plan! Jednym odpowiada taki system pracy innym nie. Zarobki? Zatrudniając się w 2015r. w miasteczku do 20 000 mieszkańców na stanowisku opiekuna finansowego to 1530zł netto + oczywiście premia o ile udało się zrealizować plan ;)

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Kasa Stefczyka - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny