Stefczyk Finanse

4.4/5

Na podstawie 37 ocen z 12 miesięcy

• Etapy rekrutacji
  • U nas możesz liczyć na
  • Często zadawane pytania

Etapy rekrutacji

U nas możesz liczyć na

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Stefczyk Finanse S.A.

Opinie o Stefczyk Finanse Warszawa

WebsiteIconSTEFCZYK FINANSE S.A.

Nie przegap nowości o Stefczyk Finanse S.A.!

Bolek

01.06.2023 16:03

Kiedy jest wyjazd na Mazury ? czy to wyjazd ogólnopolski ,Ile dni trwa czy są wtedy jakieś szkolenia ,czy to tylko integracja ?
    brak szacunku dla kandydata

25.05.2023 10:21

Miesiąc temu brałem udział w rekrutacji do SKOK-u, brałem udział w rozmowie z panią rekruter. Szkoda, że nie dostałem żadnej odpowiedzi o wyniku rekrutacji. Co więcej, sam dzwoniłem na nr p. rekruter, ta jednak nie uznała za stosowne oddzwonić. Średnio z profesjonalizmem...
    Jarka

25.05.2023 21:42

Nie dziw się. Rekruterka nie odpowiedziała bo już była rekrutacja na jej stanowisko;) Taki tu jest przemiał.

26.05.2023 09:49

Dzień dobry, dziękujemy za Twoją opinię. W związku z tym, że przedstawiona sytuacja jest niezgodna z obowiązującymi standardami rekrutacyjnymi w naszej organizacji, będziemy wdzięczni za przesłanie szczegółowych informacji na maila : [email protected]. Dzięki temu będziemy mogli podjąć stosowne działania wyjaśniające.
    Ciekawa

29.11.2018 11:47

Mam pytanie czy matura jest potrzebna do zatrudnienia ? Mam wykształcenie średnie ale bez matury.
    sof

10.02.2020 22:45

znam osoby co pracują bez matury. Przyjmują! Jestem pewny w 100%
    Behavii

21.12.2020 23:57

Tutaj trzeba sprzedawać, bez matury można nawet mieć kierownicze stanowisko, target się liczy każdym kosztem.
    kandydat

18.04.2023 09:50

czy ktos moze sie wypowiedziec o stanowisku Młodszy Specjalista ds. Obsługi Windykacji i Restrukturyzacji? Zatrudnienie w Gdansku. Jak wyglada typowy dzien u was i czy przewidywana jest praca hybrydowa? jakie widelki finansowe? z gory dzieki
    Jesteś tylko cyfrą.

25.03.2023 21:01

Niestety sytuację które opisują byli i aktualni pracownicy są jak najbardziej prawdziwe. Pracowałam w tej firmie kilka lat. W tym czasie z pracy odeszła cała rzesza ludzi kompetentnych i zaangażowanych w to co robią, bo zwyczajnie juz nie dawali rady. Mimo to SF nie zmienił strategii zarządzania firmą, bo szli na pewniaka, że nie ma ludzi niezastąpionych. Dlatego mają teraz ogromne braki kadrowe. Przychodzą nowe osoby i nie dają sobie wejść na głowę. Stąd taka rotacja. TO FIRMA W KTÓREJ LICZY SIĘ ZYSK A LUDZI SIĘ ZZUŻYWA! Mam bardzo złe zdanie o sposobie zarządzania ludźmi w tej firmie.. Ale wiem że nadal pracuje tam mnóstwo wspaniałych sprzedawców i dla Was SZACUNEK! Trzymajcie się! :-)

26.03.2023 09:48

Najlepszym tego przykładem jest Północny.

27.03.2023 10:06

I jak odczucia co do kadry zarządzającej?
    M_L

19.02.2022 16:13

Cześć, jestem zainteresowana pracą w Stefczyku, ale interesuje mnie dlaczego pracownicy placówek piszą o 9 godzinnym dniu pracy? O co chodzi? I ten mobbing, brak szacunku dla ludzi, bardzo mnie niepokoi. Ubiegam się o pracę też w innej placówce finansowej i tam na Goworku , są również negatywne opinie, ale bez porównania te tutaj mnie przerażają. Czy nikt z "góry" tego nie kontroluje, jak jest , aż tak dużo nieprawidłowości?
    Ona

23.12.2022 19:48

Zgodne w 100 %, pracownik z doświadczeniem w tym regionie
    BOB

10.03.2023 15:16

Masz 8h, nadgodziny się robią żeby spiąć dzień jak na 4 pracowników 2 na zwolnieniu, lub po prostu 2 pracuje w oddziale. Do odbioru lub w kwartale do zapłacenia. Otwierasz o 9.00 i zamykasz o 17.00 nie da się otworzyć kasy i zamknąć w tych godzinach bo to są godziny pracy oddziału. Także wszystko zależy od obsady. Nie liczyłbym na komplet, podejście do pracownika jest fatalne.
    Była pracownica

18.05.2022 11:02

Niedawno rozstałam się ze Stefczykiem i mam o tej firmie złe zdanie, ale wyniosłam z niej dobre doświadczenia. :P Już tłumaczę o co chodzi. Wady pracy w Stefczyku: - śmiesznie niskie wynagrodzenie podstawowe, oscylujące wokół najniższej krajowej u pracowników z kilkuletnim stażem - wypłata premii zależna od wyniku całego oddziału, czyli możesz zrobić 500% swojego zadania, a oddział się nie zepnie i nic nie dostaniesz - brak jakichkolwiek benefitów, które aktualnie są standardem - opieka medyczna, ubezpieczenie na życie (mają jedynie kartę Multisport, ale w dość wysokiej cenie) - brak przejrzystej ścieżki awansu, brak szkoleń poszerzających wiedzę - brak szkoleń z produktów firmowych i oczekiwanie, że każdy pracownik będzie je znał - brak podwyżek - sprzedaż na siłę do maksymalnych kwot, brak perspektywicznego spojrzenia na relację z klientem - liczy się tu i teraz, a że klient ucieknie za miesiąc od ogromnych kosztów to już trudno - brak sposobu na pozyskiwanie nowych klientów (no chyba, że ktoś naprawdę wierzy, że w dzisiejszych czasach złapie tłum chętnych z ulotki w skrzynce) - obwinianie o brak nowych klientów doradców, ale nie dział marketingu Plusy pracy w Stefczyku (wynikające głównie z tego, że trafiłam na dobry oddział i bardzo fajną kierowniczkę): - plan właściwie tylko na jeden produkt (niby są jakieś konta czy ubezpieczenia, ale jak masz zadanie na kredyty to nikt tego specjalnie nie rozlicza) - premie (jeśli je dostaniesz) są dość wysokie i nie mają limitu - nigdy nie miałam problemu z wyjściem na jedzenie czy do toalety, albo wzięciem dnia urlopu (ludzie, którzy o tym piszą, musieli trafić na okropne oddziały) Podsumowując: ze względu na fajny skład w oddziale pracowało mi się w Stefczyku dobrze, jednak brak docenienia pracownika przez "górę" spowodował, że zdecydowałam się odejść. Nie mogę powiedzieć, że było to moje najgorsze miejsce pracy. Na pewno otworzyło mi drzwi do innego banku, bo przez kilka lat pracy zdobyłam potrzebne doświadczenie. Jeśli trafi się na dobry oddział i mądrego kierownika można wytrzymać. Jednak biorąc pod uwagę te żenująco niskie podstawy i brak szacunku dla wieloletnich pracowników lepiej chyba poszukać innego miejsca.
    @kandydat

14.01.2023 22:49

Serio? Dziewczyna opisuje (usunięte przez administratora), a wy odnosicie się tylko do benefitów? I to naprawdę słabych.

10.02.2023 21:44

Mam zastrzeżenie co do jasnej ścieżki awansu. Pracuję w SF od kilku lat, brałem udział w rekrutacjach wewnętrznych i dostawałem propozycje pracy z centrali, których nie przyjąłem z różnych przyczyn. Pracując w oddziale w moim mikroregionie można dostać awans jeśli złoży się wypowiedzenie lub jako karta przetargowa bo coś od ciebie chcą np.przejścia do innego oddziału. Dlatego nie rozumiem jaka jest faktyczna możliwość awansu i jak można go dostać kiedy już dawno się na niego zasłużyło a miejsca w oddziale są obsadzone?
    SSdsF

01.01.2023 14:00

Czy ktoś tu z obecnych wie jakie są widełki płacowe podstawy brutto na stanowisku Lidera Sprzedaży?
    zainteresowana

04.01.2023 21:16

eska

15.08.2021 18:23

Ja może napiszę trochę od innej strony. Większość osób tutaj narzeka na Stefczyka jaka to okropna firma, ciężka praca, że ciągle wymagają itd., itp. Ale widać też jak ci co się zatrudniają nie chcą nic dawać od siebie. Pracuję w Stefczyku trochę lat i z moich obserwacji wynika, że dzisiaj ludzie to najlepiej jakby nie musieli nic robić ale chcieliby nie wiadomo ile zarabiać. Ciągle tylko mają wymagania, oczekiwania, roszczenia ale od siebie kompletnie nic nie dają. Najlepiej żeby im wydzwonić klienta, przyprowadzić a oni tylko sobie go wypłacą. Do pracy przychodzi się pracować, a ta praca polega na szukaniu potencjalnych klientów więc trzeba się trochę wysilić aby zarobić. Warunki finansowe uważam, że są dobre, zaczynają się od 3000 brutto OF a skończywszy na 4500 brutto Starszy Specjalista ds. Finansowych plus do tego dochodzą premie (bez ograniczeń) za sprzedaż więc jak ktoś chce to może bardzo ładnie zarobić, no właśnie jak ktoś chce! A większość to by tylko narzekała i nic nie robiła.

17.12.2022 00:09

Trzeba się było niezłe „ postarac „ zeby przez 12 lat nie zrobic żadnego awansu z OF. Awanse w stefczyku sa wciskane i proponowane pracownikom, jak się 12 lat uchować bez awansu w tej firmie?
    Anna3

23.12.2022 14:40

Wciskane awanse ??? Ja musiałam o mój chodzić wiele razy do kierownika i wiecznie słyszałam że aktualnie dyrektor nie ma puli na podwyżkę ! Łaskawie po długim czasie zgodzili się żebym wzięła udział w tym " śmiesznym" półrocznym czy to już rocznym robieniu planów na wyższym poziomie i wtedy jak toż zrobiłam dopiero się udało. Tu nikt nie prosi u Nas że jej chodź awansujesz tylko wszystko trzeba było wywalczyc
    Boska loska

10.12.2022 16:16

Bardzo dużo ofert pracy nawet już Ukraińców chcecie zatrudniać. Ktoś może napisać jaka stawka na dzień dobry dla Kierownika w małym mieście?

17.12.2022 00:01

Dla nowych kierowników 5-6 tys. Idź an rozmowę to się dowiesz. Najpierw musieliby cię zaprosić.

15.12.2022 12:22

Kiedy planowane są owe świadczenia świąteczne na ten rok??? Będą w tym roku??? Ponieważ rok temu były na 6 grudnia. Mamy 15 a żadnych oficjalnych informacji??

17.12.2022 00:00

16 wpłynęły na konta. Była informacja mailowa zapowiadająca bonus świąteczny.

10.11.2022 08:09

Koleżanki i koledzy, czy u Was wprowadzili już ten nowy system motywacyjny (indywidualny)? Czy są osoby, które już pracują z tym SM? Jakie są Wasze spostrzeżenia? Pozdrawiam
    Zw

26.11.2022 16:53

I to "dzięki "temu nowemu systemowi??? W ogóle u nas w oddziale cisza nic o nim nie słuchac

03.12.2022 18:48

Indywidualny system motywacyjny. (taki system był przed pandemią) Ponoć od stycznia już we wszystkich oddziałach ma funkcjonować. Z takich najważniejszych zmian: każdy pracownik, który zrealizuje swoje zadanie, będzie miał swoją premię, którą otrzyma nawet gdy oddział nie zrealizuje zadania. Nie ma możliwości przepisywania przychodu, więc jeżeli zdarzy się sytuacja losowa albo pójdzie się na urlop to w momencie kiedy przyjdzie twój klient to cały przychód z tego klienta będzie dla osoby, która wypłaci twojego klienta. Premie są mniejsze.
    Luiza

01.12.2022 15:26

Ile zarabia kierownik?

03.12.2022 05:55

Tez jestem ciekawy, w mojej miejscowości wciąż rekrutują na to stanowisko , czyżby chętnych nie było?

03.12.2022 18:31

Ponoć 6000zł brutto (tak słyszałam), a wieloletni kierownicy mają o wiele mniej.

02.12.2022 23:52

Nowy były

03.12.2022 00:05

Wreszcie ktoś odważył się powiedzieć jak jest. Praca bardzo fajna.(usunięte przez administratora) Wytrzymałe 9 miesięcy. Potem musiałem pół roku dochodzić do siebie. (usunięte przez administratora) Wymagania aby zostawać po godzinach. Nie docenianie pracownika na stanowisku. Kasowym. W pierwszej części miesiąca na każdym kroku poprawianie i negowanie rozmów z klientem. By pod koniec miesiąca pani kierownik nie stosuje się do standardow które sama wymyśla. Wręcz kłamie klienta i wprowadza świadomie w błąd. C(usunięte przez administratora) broni się jedynie wynikami oddziału na który pracują doświadczeni pracownicy. PANI Kierownik regionalna powinna zainteresowc się tak duża rotacja na stanowisku kasowym. Może wreszcie czas zauważyć problem w osobie kierownika placówki a nie w nowych osobach...
    SSDF

18.11.2022 12:39

Pracujemy w naszym oddziale w stałym składzie od 4 lat. Tak cudownego zespołu w oddziale życzę każdemu! Realizujemy targety pomagając sobie nawzajem. Ale... O ile przez 3 lata było znośnie, tak ostatni rok jest po prostu straszny. Co miesiąc wymyśla się nowe sposoby na wypłacenie pracownikowi jak najmniejszej premii. Wprowadzony nowy system motywacyjny przelał nasza czarę goryczy. Przerwy obiadowe spędzamy wspólnie na przeglądaniu ofert pracy, bo nasz żal do tej firmy z miesiąca na miesiąc staje się nie do wytrzymania i żaden z nas nie chce już tutaj być. Któregoś dnia okaże się, że już nikt z nas tego oddziału nie otworzy. Może jak zaczną się zamykać oddziały to ktoś się tu ocknie... Polecam się poważnie zastanowić zanim rozpoczniecie pracę w tej firmie.
    SSDF

21.11.2022 10:40

Tak, było za co pracować, w tej kwestii nie było na co narzekać. Wszystko było też klarowne i każdy wiedział co ma robić, bo gramy do jednej bramki i nikt się nie bał co będzie z premią jeśli nagle się rozchoruje. Przed covidem była chociaż możliwość przepisania przychodów.

24.11.2022 20:32

W jakim regionie są testowane te zmiany w sm? Nie wyobrażam sobie ze nie mozna będzie przepisywać przychodow.
    Bartez

23.11.2022 12:45

Czy na święta jest wypłacana jakaś premia?

23.11.2022 13:58

Informujemy, że Nasi pracownicy co roku otrzymują dodatkowe świadczenia świąteczne
    Jaro

12.11.2022 00:50

O co chodzi z tą firmą? W takim Jarocinie szukają do pracy non stop. Nie można nikogo znaleźć z powodu braku ludzi do pracy, czy po prostu warunki są tak do bani, że nikt nie chce przyjść?
    Wada

04.11.2022 11:42

Dzień dobry jak wyglada wypłata wynagrodzenia do kiedy jest wyplatane konkretnie jakiego dnia miesiąca?

04.11.2022 12:29

Dzień dobry. Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Pracy W SF : wynagrodzenia płatne są co miesiąc z dołu 10-go dnia następnego miesiąca a jeśli dzień ten jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzednim.
    Xyz

07.09.2022 17:02

Nie polecam. Firma na 5 dni przed zatrudnieniem (po badaniach wstępnych) rezygnuje z pracownika zostawiając go na lodzie bez sensownych wyjaśnień. Firma wystawiła sobie sama świadectwo. Szkoda czasu.

29.03.2022 08:02

Z końcem lutego zakończyłem pracę w tej firmie , nie polecam nikomu tego miejsca pracy już nie mówiąc o korzystaniu z ich oferty... Będąc w okresie wypowiedzenie sprzedawałem dalej ich produkty ubezpieczeniowe bo byłem zapewniany że dostanę punkty z programu łowcy nagród, oczywiście teraz mają mnie gdzieś. Zgadzam się w 100 procentach z tym co piszą tutaj ludzie . Szkoda waszego zdrowia i czasu na pracę w tej firmie . Były pracownik regiony południowego

06.04.2022 08:01

Nie ?... znalazłem normalna pracę gdzie szanuje się ludzi. Limity wyrabiałem ale system motywacyjny jest taki że przecież to czy zrobisz swoje zadanie nie grawantuje Ci pieniędzy za swoją pracę. Ogólnie to Szkoda mi teraz tych paru lat pracy z racji tego jak mnie potraktowali na koniec . Także bardzo nie polecam niczego co związane z tą instytucja
    Kamila

31.07.2022 19:12

A to jest przeciez w regulaminie programu łowca nagrod i od kierownika placówki to wogole nie zalezy. Regulamin warto przeczytac jest w nim napisane jasno ze z ostatnim dniem pracy traci sie dostęp do programu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Stefczyk Finanse?

Kontakt - Stefczyk Finanse S.A.

Warszawa

STEFCZYK FINANSE S.A.
    Dawno temu w …

24.04.2022 23:09

Ja odszedłem 15 lat temu i to była najmądrzejsza decyzja w moim życiu. Czytając to przekonujecie mnie że nic się tam nie zmieniło. Jedynie żałuje, że odszedłem powiedzmy na spokojnie bo tylko przedstawiłem powody swojego odejścia wyższemu kierownictwu. Szkoda tylko mojego czasu. Teraz bym nie odpuścił za to co tam przeszedłem. Dyktafon w kieszeń i po zadośćuczynienie do sądu. Jak mocno byli zdziwieni że odmówiłem podpisu kolejnej umowy. Najgorsze, że pracując tam było się w totalnym amoku, kilka miesięcy po zwolnieniu dopiero dotarło do mnie co tam się działo. Jak bardzo żałuje że nie udokumentowałem tego … Nie zapomnę jak przyszedłem po ostatnie wynagrodzenie już po dacie zwolnienia i kierownikowi dalej się wydawało że może na mnie drzeć mordę. Jakie było zaskoczenie. Od tamtego czasu żaden przełożony nie potraktował mnie tak jak tam byłem traktowany codziennie.
    Anula

13.06.2022 17:17

A w którym oddziale się tak dobrze zarabia? Zdradź tajemnicę zaraz się tam chętnie przeniosę. Ja o takich zarobkach nie słyszałam i nikt u mnie w oddziale tak nie zarabia.
    Ada

31.07.2022 19:05

Przeciez zarobki i premie nie sa w firmie tajne. Dyrektor kilka razy w miesiącu wysyła jaki oddział ile premii ma a na koniec miesiąca wysyła codziennie wiec doskonale wiadomo który oddział jaka ma pule wyrobioną.
    Ktoś

29.06.2022 18:45

Jak oceniacie oddziały i placówki w Rzeszowie?
    kandydat

17.06.2022 09:06

Brałam udział w rekrutacji na Wrocław do HR. Mieli dać znać nie ważne jaka decyzja do końca kwietnia. Nie dali. Już zapomniałam o tej firmie, gdy nagle po półtora miesięcznym opóźnieniu dostałam maila, że mi dziękują, ale nie. Już zdążyłam zapomnieć o tej firmie, ale się przypomnieli. Takim zachowaniem tylko odpychacie od siebie ludzi.

17.06.2022 09:43

Dzień dobry. Za zaistniałą sytuację najmocniej przepraszamy. Staramy się przekazywać informację zwrotną w terminie niezależnie od decyzji. Z powodów technicznych do kilku Kandydatów mail w kwietniu nie dotarł i po zweryfikowaniu tego błędu został wysłany ponownie.

04.06.2022 22:11

(usunięte przez administratora) kierownik oddziału kompetencją grzeszy niczym (usunięte przez administratora), a za swoją niekompetencje i brak zrealizowanych planów obwinia swoich podwładnych, którzy w danym miesiącu mogą jedynie rozłożyć ręce. Jedyną motywacją jest premia sprzedażowa, która i tak jest ucinana na wszelkie możliwe sposoby, żeby kierownik dostał większe benefity. To, że dyrektor regionalny nie pogonił jej już parę lat temu też o czymś świadczy, ale to już nie mnie oceniać. Jedyne co w tym odziale jest dobre to klimatyzacja, ale i JESZCZE z tym grzybem mogliby coś zrobić...
    To jest

27.05.2022 15:12

dramat proszę Państwa, tak chamskiej kobiety to dawno nie widziałem. Od razu podziękowałem za współpracę, nim się zaczela.

18.05.2022 10:22

Czy w Stefczyk Finanse S.A. zaszły jakieś zmiany od momentu pojawienia się ostatnich opinii?
    Mimi

26.05.2022 05:29

Tak, pracownicy z najniższą podstawą dostali podwyżki... o 100zł brutto/mc Tutaj czas stanął
    OMG

17.04.2022 17:11

Aktualnie przebywam na urlopie macierzyńskim, do powrotu do pracy jeszcze kilka miesięcy a ja wciąż z tyłu głowy mam to, że będę musiała wrócić do tego bagna. W moim oddziale nie pracuje nikt z tych osób, które były gdy odchodziłam na wolne. 4 nowe osoby, zmiana całej ekipy... Daje do myślenia. Zdecydowanie nie polecam Stefczyka. Mam nadzieję, że uda mi się zmienić pracę przed powrotem. Stres i wieczne problemy kierownictwa o wszystko już nie są mi potrzebne. Co ja w ogóle robię na tym forum kilka miesięcy przed powrotem? Ehh........

19.04.2022 08:48

Dziękujemy za Twój komentarz i jednocześnie przypominamy, że dokładamy wszelkich starań aby wspomóc naszych Pracowników w powrocie do aktywności zawodowej po nieobecności związanej z rodzicielstwem. Pomożemy w przypomnieniu wiedzy merytorycznej i praktycznej oferując wsparcie działu szkoleń. Zachęcamy również do kontaktu z zespołem HR Twojego makroregionu, jesteśmy przekonani, że otrzymać wsparcie w procesie ponowne wdrożenia.
    Bezetbe

18.04.2022 08:21

Wieczny stres, ból brzucha przez sposób podejścia kierownictwa do pracownika. Skąd ja to znam. Teraz jak sobie myślę o Stefczyku to mi się chce wymiotować.
    Marzennaa23

27.03.2022 21:30

Cześć. Mam pytanie, czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się kluczy do oddziału? Chcę iść na L4 i już nie wracać. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

28.03.2022 09:44

Idź na L4. Po klucze przyjdą sami.
    Obiektywnie o Eli

12.03.2022 16:25

Proponuje założenie jakiegoś niezależnego forum na zewnętrznym serwerze, tutaj piorą prawdę, kasują wszystkie nieprzychylne opinie! Może na FB, albo na jakiejś innej niezależnej stronie, wrzucajcie im także opnie o Eli w opinie Google, tam nie są w stanie ich kasować! Traktowanie pracowników jak (usunięte przez administratora) musi się skończyć! Powinniśmy zebrać się i wystąpić z pozwem zbiorowym o (usunięte przez administratora) Zbierajcie materiały, drukujcie maile, nagrywajcie rozmowy! To musi ujrzeć światło dzienne. Ilu Jeszce pracownikow musi trafić do psychiatry i na leki przez ten terror?
    Pati

27.03.2022 15:14

Dawaj fikcyjnego maila chętnie się odezwę.
    Cruella Zachodniego

17.03.2022 22:57

Pracowałem jednej z placówek w makroregionie zachodnim. Odradzam to miejsce każdemu. Brak szacunku do pracowników. Brak pomysłu oraz strategii działania. Poniżanie i obrażanie pracowników to sposób na motywację. Pracując w SF miałem wrażenie że cofnąłem się w czasie do PRL-u.(usunięte przez administratora)Nie polecam nikomu!!!
    MKA

04.03.2022 19:07

Moje wypowiedzenie nie zostało złożone wyzej dobrze ze miałem podpis kierownika że przyjął wypowiedzenie. Odejście z pracy było najlepszym co mnie spotkało, bede zarabiać minimalnie mniej ale jestem szczęśliwy aaa i nie ma czegoś takiego jak za porozumieniem stron... okres wypowiedzenia 3 msc do końca i nie ma mowy o urlopie bo nie ma kto pracować i pretensja że muszą wypłacić zaległe 9 dni ... jeszcze 2 dni pracy i do widzenia !
    MKA

04.03.2022 18:59

To co się dzieje to dramat... Człowiek po specjalistycznych studiach z zakresu finansów idzie tam do pracy dostaje obowiązków za 4 pracowników bo w placówce nie ma żadnego stałego pracownika dostaje 3600zl brutto obsługuje kasę wnioski restrukturyzacje ubezpieczenia wszystko przychodzi pizdka która wchodzi w (usunięte przez administratora) kierownikowi regionalnemu i z miejsca dostaje tylko telemarketing za 4400 brutto Najgorzej traktowani są opiekuni finansowi (i ci starsi też) bo siedzą na kasach i nie dość że klient za klientem często bardzo upierdliwy to jeszcze plany często takie same jak specjaliści którzy mają za zadanie tylko sobie dzwonić.... Nawet jak masz 8msc wyrobione plany 100% i wchodzisz na ścieżkę awansu 6msc gdzie musisz mieć średnia 95% a najmniej 93% na miesiąc to wystarczy że raz zachorujesz i klapa po awansie Nierówne traktowanie, (usunięte przez administratora) i niestety presją (brakuje 2% do planu zostajecie ostatnie 2 dni po godzinach nawet do 20-21) Każdy system się zacina, nikt Ci nie pomoże bo oni ni są od pomocy masz procedury i instrukcje radź sobie sam a klient się wkurza bo musi czekać. Nic się nie da załatwić od ręki od razu tona dokumentów i jeszcze pisma na wszystko nie możesz zamknąć nic bo musi być pismo
    @ciekawa

01.03.2022 09:14

Niestety, tak to wyglądało...
    xxx

18.04.2020 13:36

To nie instytucja finansowa tylko jej parodia. Udają biednych i pokrzywdzonych przez wirusa, a interes kręci się jak wcześniej. Zakazy obsługi klientów, którzy przyszli w innych celach niż pożyczka. W momencie gdy w innych bankach skracają godziny pracy pracowników (płacąc oczywiście za pełny wymiar pracy) tutaj straszą zwolnieniami jak nie będziesz sprzedawał, a mimo, ze wyrobiłam ponad 100% planu nie zostaje Ci przedłużona umowa, bo firmy „nie stać”, mimo, ze prosperuje tak jak przed epidemia. Wysyłanie raportów ze sprzedaży w innych wskaźnikach niż dotychczas, aby pracownicy nie mogli porównać czy faktycznie nastąpił spadek sprzedaży :) Człowiek w dobie epidemii chodził do pracy, narażając swoje zdrowie, nie wziął l4, ale wola zatrzymać pracownika, który miesiąc przebył na urlopie opiekuńczym. Zmarnowany czas. Do klientów trzeba czasami dzwonić co 3 dni z tą sama propozycja, bo tak każe KR. Śmieszne mejle „motywujące”, sami Ci kierownicy i dyrektorzy powinni się udać na szkolenia jak motywować pracownika, bo to co robią wręcz odstrasza. Zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy i ciążacej na pracowniku odpowiedzialności. Jedna wielka obłuda i kłamstwo.
    Doradca

30.09.2020 11:18

Pracujesz w jednym miejscu 10 lat i mówisz, że nie szanują pracowników? :D Chyba sama siebie nie szanujesz jak pracujesz tak długo w miejscu gdzie jest Ci tak źle. Jakby było tak tragicznie to by Cię dawno już nie było. Hipokryzja.
    Xyz

16.02.2022 10:29

Zgadzam się z opinią. Sytuacja kiedy pracownik informuje, że jest na l4 ponieważ zachorował i otrzymuje odpowiedź : "proszę? Bardzo nieodpowiedzialne zachowanie". Nie rozumiem czyli trzeba się wypisać ze szpitala i dostać krwotoku w pracy żeby było odpowiedzialnie??
    Galant

01.02.2022 19:09

Praca opiekuna finansowego/opiekuna klienta u Stefczyka to nieśmieszny żart. W Łodzi ludzie są tak niechętni do zatrudnienia się w tym miejscu (wszak opinia wyzyskiwaczy robi swoje), że firma organizuje łapanki na osoby zarejestrowane w Urzędzie Pracy. Mimo takich działań Stefczyk nadal ma problemy ze stanem personelu (zwłaszcza tego niższego), bo nikt normalny nie bedzie zasuwał, pod ogromną presją czasu i w stresie, za tragikomiczne w 2022 r 3100 zł brutto podstawy.
    Były szczęśliwy

02.02.2022 09:21

Tak, to prawda. Ta firma to cyrk na kółkach. Nie wiem jak ona jeszxze funkcjonuje. Marna podstawa, smieszne premie, jeszxze zależne od tego czy placówka zrobi plan. Kadra zarządzająca rodem z (usunięte przez administratora)
    ona

03.02.2022 17:18

bo jest prawdziwa
    Galant

01.02.2022 16:04

Praca opiekuna finansowego/opiekuna klienta u Stefczyka to nieśmieszny żart. W Łodzi ludzie są tak niechętni do zatrudnienia się w tym miejscu (wszak opinia (usunięte przez administratora)robi swoje), że firma organizuje łapanki na osoby zarejestrowane w Urzędzie Pracy. Mimo takich działań Stefczyk nadal ma problemy ze stanem personelu (zwłaszcza tego niższego), bo nikt normalny nie bedzie zasuwał, pod ogromną presją czasu i w stresie, za tragikomiczne w 2022 r (usunięte przez administratora)zł brutto podstawy.
    Były

27.01.2022 14:24

Podzielam negatywne zdania kolegów i koleżanek jak chodzi o stanowiska kierowników placówek . to już mój 5 bank a tu wytrzymałem pół roku . chaos w procedurach , wdrożenie bardzo kiepskie , uczyć się najlepiej od pracowników i kolegów w pracy ale mało kto pomoże bo kazdy ma swoje do ogarniecia . nic innego się nie liczy teylko sprzedaż i to każdym możliwym sposobme. . z Rks nie ma żadnej współpracy tylko rozliczanie , nawet godzinowe z tego co robisz i dlaczego tak mało , bardzo to negatywnie wpływa na pracę i powoduje ciągle stres . etyka sprzedaży na mega niskim poziomie do tego . kasa na podstawie tragicznie mała jedynie premie spoko ale to jak sprzedasz bardzo dużo a co miesiąc się nie da . nie polecam , w każdym innym banku będzie wam lepiej . jak ciągle robią rekrutacje i jest rotacja to mówi smao za siebie .

25.01.2022 17:24

Hej otrzymałam propozycje Pracy w kasie Stefczyka .czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są plany i na jakie produkty.Jakie produkty są najważniejsze i co liczy się do planu. Jakiej wysokości są premie. Będę wdzięczna za pomoc.....
    Pracująca w Stefczyku

26.01.2022 16:44

Główne zadanie jest na sprzedaż pożyczek, dodatkowo jest plan na crosseling (m.in. nowy członek, sprzedaż dodatkowych ubezpieczeń NNW lub mieszkaniówka, OC). Wysokość premii zależy od wysokości zadania. Im więcej sprzedaż tym więcej zarobisz, możesz dostać 500zł a możesz otrzymać nawet 3000zł premii i więcej. Praca nie należy do łatwych, trzeba umieć pracować pod presją czasu i w stresie. Codziennie jesteś rozliczana ze wszystkiego (ilość przyjętych wniosków, ilość spotkań umówionych, ilość wypłaconych pożyczek, itd.) Musisz cały czas szukać pomysłów na klienta obecnego i nowego, bo nikt ci klienta nie poda na tacy. Ta praca jest dla osób ambitnych i zdeterminowanych, którzy konsekwentne dążą do celu.
    Arek

20.01.2022 22:24

Pracowalem jakis czas temu jako kierownik oddzialu, przez 1.5 roku. Pracuje w sprzedazy juz 10 lat. Jestem przyzwyczajony do planow sprzedazowych i rozliczania rowniez bedac sprzedawca, handlowcem jak zwal to zwal. Tylko pytanie jak to sie robi. Ktos slusznie zauwazyl w miejscu pracy potrzebny jest szacunek. Przed stefczykiem rowniez pracowalem na stanowiskach kierowniczych, mialem nad soba lepszych i gorszych szefow. Problem z tymi nade mna w stefczyku - szacunku brak. Szale goryczy przelalo u mnie podejscie w marcu 2020 roku jak pojawil sie covid. Jak wszyscy od regionalej kierowniczki otrzymali emaila, ze powinnismy sie cieszyc, ze inne placowki zamykaja sie ze wzgledu na covid i cytujac: co nas nie zabije to wzmocni, rece mi opadly. Dodam tylko, ze komunikat o 14.00 na tygodniu ze zostajemy dzisiaj do 19, albo w piatek o 13.00 informacja ze mamy wszyscy przyjsc w sobote i Rks nie interesuje, ze nie obchodzi ja ze nie mozemy. Walczylem wielokrotnie i bralem na klate zeby takie glupoty nie dotyczyly ludzi z mojego zespolu. Brak wdrozenia, brak jakiekolwiek dzialania - brak jakiekolwiek analizy czy warto biegac po miescie z paczkami. Pytalem a jakie przynosilo to korzysci - odpowiedzi brak, ale trzeba cos robic. Jak w Polsce ktos sprzedal taksowkarzowi kredyt, to haslo dzisiaj idziemy do taksowkarzy. I tak w kolko. Podwyzki ? Przychodzac na KO awansowalem swietnego pracownika po 10 latach bez podwyzki, a nalezalo mu sie. Szkolenie wstepne ok, ale nijak ma sie do rzeczywistosci bo na spokojne wdrozenie nie ma czasu. Jakby nie KO z innych oddzialow to nigdy nie przebrnalbym przez gaszcz procedur. Rks nie mial o nich pojecia. Czy tak bylo tylko u mnie w regionie ? Nie wiem, byc moze nie caly skok taki jest. Pieniadze ? Przy 100% planu doradca dostawal 6000 brutto. A warunki mojego oddzialu to bylo ok.

Zostaw merytoryczną opinię o Stefczyk Finanse S.A.