Stefczyk Finanse

4.4/5

Na podstawie 37 ocen z 12 miesięcy

• Etapy rekrutacji
  • U nas możesz liczyć na
  • Często zadawane pytania

Etapy rekrutacji

U nas możesz liczyć na

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Stefczyk Finanse S.A.

Opinie o Stefczyk Finanse Warszawa

WebsiteIconSTEFCZYK FINANSE S.A.

Nie przegap nowości o Stefczyk Finanse S.A.!

marcopolo

06.09.2018 07:24

Centralny !! Czy to prawda ze za brak wz odciągają tam z premii procent??? przykładowo zrobicie 70 % to od tego jeszcze odcinaja wam 30% za kare?
    Ogr

04.10.2018 21:40

Teraz jak nie zrobisz 100% to nie masz premii
    Aga

06.10.2018 07:16

Coooooo? Ale to w jakimś regionie? Czy skoczek pada?
    Centralny

04.10.2018 19:49

Jak nowy system motywacyjny? Kto sie już zbiera? Niedługo będziemy płacić Stefczykowi za możliwość otrzymania premii...????????
    Anka

02.10.2018 22:07

Ja pracowalam.w tej.firmie 7 lat po czym xlozylam wypowiedzenie i od roku jestem.wolnym.czlowiekiem. Duzo by tutaj pisac.... jednym.slowem ta firma to dno a z fajnych ludzi robi zmije bo dziala tam prawo dzungli.
    XXL

02.09.2018 09:15

Tu pracuje się na premie ko, który nic nie umie, oprócz mobbingu. Dlaczego usuwacie opinie?
    Nik

12.09.2018 20:39

Bo jest mało sprytna i leniwa, nie potrafi nic od siebie, żadnego pomysłu, jak małpka skacze na widok kr
    L

14.09.2018 17:58

A całuski strzelają na przywitanie? Może piszecie o (usunięte przez administratora)mikro,?

12.09.2018 20:36

Kierzek

13.09.2018 18:29

Może jakby coś o Altusie w mediach było.
    ???

14.09.2018 11:41

Nie wiem o czym mówisz ,
    ????

12.09.2018 21:41

Pisano o ko wschód Dlaczego usuwane są opinie?
    kasiaa98

27.08.2018 15:53

Od dnia dzisiejszego jestem byłym pracownikiem Stefczyk Finanse. Miałam umowę na okres próbny 3 miesięcy. Tydzień temu zapytałam co z przedłużeniem umowy. Zaproponowano mi kolejną na bardzo krótki okres(ze względu na sprawy osobiste potrzebowałam dłuższej umowy) Kiedy dowiedziałam się że nie ma możliwości na okres dłuższy powiedziałam że to przemyśle. W dniu dzisiejszym rano usłyszałam, że mam przekazać gotówkę koleżance, bo jest ostatni dzień mojej pracy(do dzisiaj miałam umowę). Jaki powód? Kierownictwo zostało urażone że zwykły szary pracownik może się zastanowić nad ich umową! Powinnam ją podpisać z pocałowaniem ręki i ładnie podziękować. (usunięte przez administratora) Serdecznie odradzam.
    Z daleka

28.08.2018 17:22

Bedzie Ci lepiej z dala od firmy...ja kestem aktualnie na wypowiedzeniu dzieki bogu...odliczam czas do momentu bycia bylym pracownikiem...
    Paula

03.09.2018 15:07

(usunięte przez administratora) Ciesz się że nie musiałaś się dłużej męczyć. Uwierz, że im dłuższy miałabyś staż tym gorzej byłabyś traktowana
    Afra

16.08.2018 10:15

Zaproponowano mi na stanowisku kierownika oddziału w Łodzi 3200 netto.
    Bankier

17.08.2018 22:56

3200 netto to malutko... 4500 brutto, 4 netto przynajmniej bo tyle to zwykli doradcy dostaja w oddzialach bankowych A napewno komuna duza i nerwow za 3200 bym sobie nie szarpal
    Byly

30.08.2018 19:23

Idz wszedzie, byle nie do Stefczyka. Wiem o czym mowie. Byly kierownik
    Zmęczona

09.08.2018 14:37

Przepracowałam w Stefczyku kilka lat. Codzienny telemarketing, odsłuchiwany przez KO i KR, jeśli nie masz wymaganych spotkań, robisz nadgodziny, nie wychodzisz do domu. To samo z ilością wniosków. Jesteś rozliczany z każdej godziny w pracy, jeśli obsługiwałeś lokaty, konta, czy kasówkę, to wg kierownictwa nie zrobiłeś nic, bo liczy się tylko przychód przy pożyczkach. Nieważne, że miałeś klientów na co innego. W każdej firmie są wyższe podstawy niż w KS, coraz mniej osób chce pracować w tej firmie. Zobaczcie jak teraz wygląda ogłoszenie rekrutacyjne, nawet nie ma słowa "wymagania". Tak mało ludzi wysyła swoje CV, że już nie mają co wybrzydzać. Regionalna klapie Cię po plecach jak jest plan, jak nie ma to wzywa na rozmowę i jesteś najgorszy. Tłumaczysz się ze wszystkiego co zrobiłeś żeby dopiąć plan, ale to zawsze jest mało, obojętne co powiesz. Jeśli ktoś chce tam pracować, musi wiedzieć na co się pisze, sprzedaż na przychód, kroisz ludzi jak tylko się da, twój problem jak to sprzedać.
    Olga

23.08.2018 17:48

Ja pracowałam tam zaledwie kilka ja miesięcy, ale obiema rękami podpisuję się pod powyższym. Idealny opis pracy w tym miejscu...
    Blablabla

08.07.2018 23:20

Stefczyk to dno nad dnami..i tu nie chodzi o kase...bo jak się zrobi zadanie to premia nawet spoko...nooo ale to tez zależy od oddzialu Ja wiem, ze czlowiek ma sprzedawać...ale za wszelka cenę? Tylko po to zeby zadowolic KR, która niby mila chce Ci pomoc a przy pierwszek okazji wbija noz w plecy..bo liczy sie ona i tylko wynik...to samo z KO Aaa warto wspomniec o atmosferze i kolezankach... tylu jadu i zazdrości nie ma nigdzie..czekaja tylko na to kiedy sie wyłozysz...nowi zwalniają sie po kilku miesiącach Ach co do szkoleń..szkolenie wstępne i pozniej rozmoww sprzedażowa telemarketing...ale zazwyczaj jewynto rozmowa o mobbingu...skarzeniu sie na sytuację w oddziale itp Nie polecam! Dzieki kasie stefczyka nie chce miec nic wspólnego z finansami bankami czy kasami..jedynie co to moge miec tylko konto w banku:))
    Niezadowolony

12.07.2018 16:15

Ta opinia to jest sama prawda jestem bylym pracownikiem Stefana i zgadzam sie w 100% z tym co jest napisane. Tez wytrzymalem tylko 4 miesiace jak i kolezanka z innego oddzialu. Po pracy tam nie chce miec juz nic wspolnego z finansami. Zmieniles branze i teraz dopiero widze ze mozna miec naprawde dobra pracy i wykonywac ja w spokoju (usunięte przez administratora)Szczerze powiem ze wcale na kasie sie kokosow nie zarabia bo zwyczajnie na sprzedaz nie masz czasu same przygotowanie umowy z rejestracja trwa ok pol godziny co masz wtedy powiedziec kolejce ludzi na kasie jak jestes sam poczekajcie bo Ja robie kredyt... gdyby kasjer tam byl tylko kasjerem to byloby wiecej chetnych do pracy niestety oni nie szukaja kasjerow tylko telemarketerow jestes rozliczany z ilosci telefonow i spotkan. J(usunięte przez administratora)Omijac z daleka!
    ja

27.06.2018 22:08

czy ktoś z gdanska może powiedzieć coś na temat KR?

10.06.2018 18:14

Baśka

21.06.2018 00:31

Zgadza się. Jedyną atrakcją jest karta Multisport, chociaż np ceny za osobę towarzyszącą mocno poszły w górę - wcześniej było to 80 zł a teraz 150 - tak więc kompletnie się nie opłaca. O wczasach pod gruszą szkoda gadać - kwoty ok 250-300 zł raz na 2 lata. Integracja tak naprawdę też jest z naszych pieniędzy - finansują to z FGŚS plus, tak jak było to już napisane, większe koszty oddziału, które musimy odpracować. I tak naprawdę nic już nie ma. No dobra, jeszcze dofinansowanie do okularów w kwocie 250 zł - jednorazowo w okresie ważności zaświadczenia. A i z tego co kojarzę w ciągu 10 lat pracy - raz dostaliśmy kasę na święta Bożego Narodzenia, 250 zł. Śmiało można powiedzieć, że w Biedronce jest lepszy socjal niż w Stefczyku.
    Aleks

21.06.2018 11:48

Nie zapominajcie jeszcze o dodatku stażowym - 150 zł co 3 lata. Tylko z tym też jest śmiech na sali - tzn teraz się to zmieniło na korzyść pracownika (ciekawe dlaczego), ale kiedy to wprowadzili (miesiąc maj) to mimo że np pracownik osiągnął staż 3 lat w czerwcu to nie zaczął od tego momentu dostawać tych dodatkowych 150 zł tylko dopiero od maja następnego roku (bo uchwała weszła w maju - tak to było tłumaczone), więc tak naprawdę pracownicy byli rok w plecy, oszukani na np 1650 zł, które powinni dostawać kiedy osiągnęli 3 lata stażu. Zmieniło się to dopiero chyba w zeszłym roku. A tak to wszystko zostało napisane - poza kartą Multisport benefitów brak. A co do prywatnej opieki medycznej - nie wiem czy dobrze kojarzę, ale ona jest chyba dostępna tylko dla vipów czyli tych, którzy mają wpływy na konto ponad 6000. Przynajmniej tak kiedyś było, nie interesowałam się czy coś się zmieniło bo takie kwoty nie są osiągalne dla zwykłego szaraczka w Stefczyku.
    ???

06.06.2018 08:13

Czy ktoś wie co dalej z wc-dyr w Łodzi ?
    Zaciekawiona

02.06.2018 14:01

Kierzek widac ze jesteś zorientowany w makro północnym, do Kolobrzegu jest od dłuższego czasu rekrutacja na opiekuna-warto?bo z tego co czytam,opiekun to sam dół drabinki,jest szansa się wybić, czy tylko czarna robota?
    Stefanka

23.05.2018 07:32

A jak jest w końcu z integracją? będzie w tym roku czy nie?
    Olcik

25.05.2018 09:25

Też pomyślałam, że o to chodzi.
    Stefanka

25.05.2018 18:08

no właśnie mój kiero wie tyle samo co ja czyli nic konkretnego, raz mówiono, że nie będzie integracji, później doszły mnie słuchy, że jednak będzie, więc pomyślałam, że może tutaj znajdzie się osóbka, która coś więcej wie na ten temat :-)
    Była

30.03.2018 10:09

Nie polecam nikomu tam pracować na szczescie podjęłam tą decyzję o odejściu! Odkąd tam pracowałam może tydzień pracowałam regulaminowo po 8 godzin. Doszło do tego ze cieszyłam sie ze bede siedziec 9 godzin a nie 10-11 bo wiecznie składu nie albo jestes gdzies oddelegowana. Nawet jak jest skald 3 osobowy o 4 osobowym mozna zapomnieć siedzisz po 9 godzin bo jak nie daj Boze wyjdziesz po 8 patrząc na Ciebie jak na najgorszego. Na kasie robisz wszytsko osoba ktora nie siedzi na kasie chce tylko zajmować sie pożyczkobiorcami a Ty Man kasie masz taki sam plan jak osoba nie siedząca niej! A jak mówisz ze chcesz zejść z kasy to sto pytań do np. dlaczego, po co, itp nie interesuje nikogo ze od roku tylko Ty to robisz! Nie polecam naprawdę! Wieczne nadgodziny, wieczne Krzywe spojrzenia jak zaczynasz walczyc o siebie! Jak plan masz wyrobiony sa ład e pieniądze ale uwierzcie nie tylko tan mozna zarobi. Wiem po sobie zarabiam o wiele większe pieniądze siedząc po 8 godzin a nadgodziny robie jak sama chce!
    Balonowa

24.04.2018 16:57

Ja rozumiem że są cele plany sprzedażowe ale pracując 8h dziennie każdy pracownik robi co może. Nie rozumiem tego że jest koniec miesiąca i szybko.... pracujemy do 19 bo nie ma celu. Kuswa podpisana umowa na 8h to robiexwszystko w ciągu swojej pracy a nie zostaje po godzinach. Każdy ma dom dzieci itp a to że nie ma osiągniętego celu to nie jest wina tylko pracowników. Klienci są tacy jacy są. A po godzinach na pewno zrobisz cel. Kupa dziadostwa.
    Minionka

18.05.2018 02:56

U tego pracodawcy nie jest mile widziane posiadanie rodziny A dzieci w szczególności. Praca jest najważniejsza . Poza tym traktują Cię jak śmiecia. I zawsze znajdą powód żeby Cię zmieszać z błotem. Ktoś powinien się w końcu tym zająć.

16.05.2018 20:31

Ania

17.05.2018 15:54

Na dole zwolnili już prawie wszystkich, zostali tylko nowi i mało doświadczeni, już nie ma kogo czyścić i nie ma kim pracować, więc teraz czyszczona jest góra. A od tego trzeba było zacząć, może wtedy i pracownicy by byli, i wynik by był.....
    Lilka

17.05.2018 16:05

Tak, wczoraj było oficjalne info. Najwyższy czas.
    Gość 5

16.05.2018 20:42

Kto się pochwali niusem dnia z Łódzkiego???

17.05.2018 11:50

Niusem dnia? Nie doceniasz doniosłości wydarzenia. To nius pięciolecia. Tabuny ludzi przez cały tydzień będą wznosić kieliszki z radości ;) Nareszcie!!!!!!
    Śląsk

10.05.2018 23:04

Czy coś wiadomo o pracy w Zabrzu? Jest teraz rekrutacja i praca w warszawskim oddziale mnie przeraża...
    ?

12.05.2018 00:33

Co znaczy że Cię przeraża Co masz na myśli?
    Gość

10.05.2018 23:23

Witam, teraz jest rekrutacja na Śląsku, mnie interesuje Zabrze.. Czy ktoś zna jakieś opinie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Stefczyk Finanse?

Kontakt - Stefczyk Finanse S.A.

Warszawa

STEFCZYK FINANSE S.A.
    Gość

26.04.2018 17:17

Witam. Czy to prawda, że w Stefczyku premie będą wliczane do wynagrodzenia za urlop. Jeśli tak, czy ktoś wie od kiedy będzie to obowiązywało?
    Szukający nowej pracy

19.04.2018 08:19

Jeśli szukasz firmy która liczy się z pracownikiem to NIGDY nie aplikuj do kasy stefczyka. Robisz nadgodziny ale nie masz możliwości ich odebrania idziesz na urlop jeśli uda Ci się go wywalczyć i nagle ściągają cię do pracy jesteś chory nie wolno Ci iść na zwolnienie lekarskie a nawet jeśli pójdziesz to i tak zdarzają się sytuacje że pracownik jest ściągnięty do pracy... Pieniądze słabe w porównaniu do innych firm z branzy no chyba że akurat trafisz do oddziału który co miesiąc robi premie. Tylko że premia niestety nie jest zależna tylko od ciebie ale również od osób pracujących z tobą bo jeśli oni swojego planu nie zrobial to nawet jak zrobisz 200% swojego to premii nie zobaczysz.
    myslący

18.04.2018 18:01

Skąd Ty się zerwałas stara matrona Czy siedziałaś po godzinach by skleić ten wpis ...
    Nowa

28.03.2018 17:25

Hej lodz, gdzie najlepiej trafic do oddzialu w lodzi. Jakie sa wasze opinie o oddzialach w lodzi atmosferze w nich panujacej, kierownictwu , kierownikach regionalnych? Kolezanka mi powiedziala ze nowej osobie ciezko sie zaaklimatyzowac w oddziale bo sa uklady i ukladziki pomiedzy pracownikami a kierownicy z reguly przymykaja na to oko. Ktos podpowie?
    Ania

31.03.2018 15:52

Po co pytasz o oddziały? Skoro podejmujesz prace to już Ci musieli powiedzieć gdzie Cię zatrudniją. Po co więc pytasz o inne jeśli (jak już ktoś tu pisał) nie masz wyboru. Kierownikiem napuszczonym na forum zaleciało :) Tylko mało błyskotliwym ;)
    nowa

31.03.2018 17:21

Naprawde? Przeciez mi chodzi o anonimowosc gdybym napisala gdzie wiadomo byloby kim jestem a oddzialowe ludziki by mnie zjedli. Widze ze juz sie dopytuja gdzie ide gdzie trafilam?
    nowa

30.03.2018 10:36

A czy zaraz po szkoleniu mozna zrezygnowac?

30.03.2018 15:55

Jeśli tak zrobisz to nie będziesz pierwsza. Z drugiej strony 3 pierwsze miesiące są dla nowych dosyć lajtowe więc zawsze możesz spróbować, a może nie będzie tak źle. Najwyżej zrezygnujesz w trakcie albo nie podpiszesz kolejnej umowy.

12.03.2018 07:45

Anka

21.03.2018 13:32

To fakt Aleksandra jako KR byla ok kiedy trzeba to objechala ale rozmowy byly na poziomie i motywujace juz zaden inny Regionalny nie dorastal jej do piet. Szkoda ze presja na stanowisku Dyrektora zrobila z niej bezwzgledna istote. Z reszta wiekszosc ludzi taka jest w tej firmie.

23.03.2018 11:55

Witam, a co się stało z KR na dolnym Śląsku, bo szukają tam kogoś?
    k

13.03.2018 17:57

W oddziale na podlasiu region wschód też jest taki (usunięte przez administratora) nie robi nic -ale jak przyjedzie KR to wtedy dopiero zaczyna się cyrk.tak jak piszesz niski poziom intelektualny,zero wiedzy,kultury. Żenada .KO nic nie umieją. Uważam że powinni przechodzić każdy szczebel awansu -może wtedy coś by sobą reprezentowali.
    L.

16.03.2018 12:59

Niestety nawet ci, którzy zaczynali od opiekuna, szybko zapominają jak to wygląda i wymagają rzeczy z kosmosu.

02.02.2018 15:03

Witajcie, mam zaproszenie na rozmowę i tak czytam wszystko to w szoku jestem. Z przyczyn niezależnych ode mnie muszę podjąć nowe zatrudnienie. I przez ostatnie czasy jako kierownik placówki zarabiałam min. 3 tys na rękę i atmosfera taka jakiej już chyba nigdzie nie znajdę. Nikt nie wyliczał nam wyjść do toalety, na jedzenie czy nawet do sklepu. Szanowano nad na każdym kroku. Ale może przejdę się z ciekawości i zobaczę co mi zaproponują po kilku latach doświadczenia w branży. I na pewno nie powiem, że chcę zarabiać mniej niż 3 tys netto. Pozdrawiam Wszystkich i powodzonka :)
    Nie polecam

07.03.2018 23:52

Jaki region? Zastanów się, wśród kierowników straszna rotacja. Odchodzą co chwilę. Nowi często po miesiącu czy dwóch kładą papiery. M
    Lalala

09.03.2018 10:33

Jedyny, którzy jeszcze tam siedzą to ci z wewnątrz, którzy pracują kilka lat i dostali awans. Bo nowi z zewnątrz, widząc co się dzieje, często nie podpisują kolejnej umowy albo jeszcze wcześniej odchodzą.
    stokrotka

06.03.2018 21:45

czytam te opinie i tez musze napisac cos od siebie. Prawie sto procent wypowiedzi tutaj to sama prawda. w zachodnim tez zmiany, ktos cos wie? szukaja regionalego, ale do ktorego regionu?
    wieloletni pracownik

08.03.2018 15:40

Wczoraj dodawałam wpis ale nie został wyświetlony :/ w zachodnim nadal nie ma Dyrektora, regionalni się zwalniają, pracownicy się zwalniają.....zmiany jakie robią to tylko na gorsze, chyba specjalnie po to aby ludzie się zwalniali, "Góra" nic nie robi aby pomóc oddziałom w wykonaniu ich zadania, rzucają tylko kłody pod nogi...
    jeszcze pracująca

08.03.2018 19:18

a prawda to że w południowym DR ma plan naprawczy ?
    Hm...

26.02.2018 12:10

Czemu z łódzkiego tyle osób się zwalnia ? Nie wytrzymują presji Tak ciężko jest ? Czy taki chory klimat ?

26.02.2018 22:23

Chory klimat, który przekłada się na wszystko inne. Bo nawet presję łatwiej znieść kiedy atmosfera i ludzie w oddziale są ok.
    Zdegustowana

06.03.2018 19:33

Atmosfera i ludzie w oddziale to jedno, ale Ci najczęściej są zupełnie normalni aż do czasu kiedy czują presję z góry. To Góra tworzy atmosferę firmy, w szczególności w Łodzi !
    Żałosne

19.01.2018 18:39

Nie polecam nikomu... pracownik na kasie zajmuje się dosłownie wszystkim i ciagle słyszy tylko pretensje ze ciagle wszystkiego mało..kolejki do kasy bo otwarta tylko jedna bo nie ma pracowników ludzie maja do ciebie pretensje nie ma kiedy iść zjeść ani nawet do toalety a na koniec dnia jeszcze usłyszysz ze nie masz telefonów , spotkań , raportów , zarchiwizowanych dokumentów i miliona innych rzeczy... któregoś dnia miałam dosyć ze nie mogę nawet iść zjeść normalnie i poruszyłam ta sprawę z kierownikiem powiedziałam ze chce mieć ustalona przerwę to się dowiedziałam ze mogę dostać jedna przerwę 20 minutowa z zamkniętym stanowiskiem kasowym na 8h swojej pracy ale poza tym nie będę mogła już więcej wyjść ze swojego stanowiska nawet zrobić sobie herbaty czy do łazienki , nie wspominając o ciągłym dopraszaniu się o urlop i tłumaczeniu w ogóle dlaczego go potrzebujesz i jak śmiesz do tego ciagle rozliczenia jedyne co zyskałam „dzięki” tej pracy to stwierdzona przez lekarza nerwica a to wszystko za żałosne 1800 zł a po 7 mc pracy samej na stanowisku gdzie powinny byc dwie osoby 2000 zł z ciągłym wypominaniem jak to dostałam AWANS a mi się to nie należało . Polecam każdemu kto chciałby zacząć uczęszczać na terapie do psychologa bądź psychiatry ale póki co nie może znaleść powodu bo ta praca każdemu zagwarantuje powód .
    wschód

25.02.2018 19:14

Rzeczywistość i tak wygląda inaczej czyli jeszcze gorzej.gwiazdy tzw.KO siedzą i d..y nie rusza żeby wyjść na sali i oprócz załatwiania swoich prywatnych spraw nie można liczyć na jakąkolwiek pomoc.koniec dnia jest tylko dla pracowników -KO wychodzi kiedy chce."góro"SOS. Zacznijcie kontrolować i rozliczać kierowników oddziału -bo kłamią jak z nut
    Łódzki

25.02.2018 19:53

U mnie w oddziale wyglądało to zdecydowanie inaczej czyli doradca zapraszał do siebie tylko pożyczkowych a depozytariuszy i innych takich, których spokojnie mógł "załatwić" na obsłudze, odsyłał do kasy. I w rezultacie kasjer obsługiwał nie tylko kasowo ale też i lokaty, reklamacje, przyjmował wnioski restrukturyzacyjne. A jak odesłał na obsługę kogoś z lokatą, kto nie miał karty i nie robił nic gotówkowo to wielkie oburzenie. No i oczywiście ceadowanie bieżących dokumentów. Plus telefony, spotkania i wnioski z kasy.
    Aniam

02.02.2018 14:18

Kasa stefczyka nie posiada gwarancji bankowych, trzeba uwazac
    Nika

24.02.2018 20:31

Co za brednie.
    ktoś

15.02.2018 19:28

Porażka.kierownicy nic nie robią a biorą kasę. Praca w stefczyku to Najgorsza decyzja w życiu. Niech góra da plany kierownikom może chociaż trochę będzie sprawiedliwie.
    bez komentarza

20.02.2018 16:06

zastanawia mnie fakt że ludzie się zwalniają ,później dzwonią z centrali -z pytaniem dlaczego? i nic z tym nie robią,nie wyciągają wniosków .To po co wydzwaniają.przecież każdy kto odchodzi ma powód i o tym mówi.Mam nadzieję że karma wróci do tych pseudo "kierowników oddziału"którzy traktują ludzi jak śmieci a przez których często odchodzą wartościowi praownicy
    Musia

22.02.2018 11:34

Swego czasu była taka akcja, że babka od HR jeździła po oddziałach i rozmawiała z pracownikami o tym jak się im pracuje itd. Ale tak naprawdę miało to na celu zbadanie dlaczego nowi pracownicy tak szybko rezygnują. Ze starymi praktycznie nikt nie rozmawiał. Starzy pracownicy nie byli ważni, interesowało ich tylko dlaczego nowi odchodzą. Tak samo nowi dostawali na wejściu wyższe pensje niż starzy, tylko dlatego, żeby ktoś chciał w tej firmie pracować. Wtedy zaczęli odchodzić starzy, ale nikogo to nie interesuje i nikt nie próbował ich zatrzymać.
    Znerwicowana

28.01.2018 22:14

Porażka to malo powiedziane...ludzi nie ma ale plan trzeba zrobić...a jak juz wejdzie ktos to kazdy sie rzuca tylko zeby jak najdrożej puscic klienta bo sprzedaz musi byc. Kr tylko odsluchuje rozmowy i telefon co 5 min dlaczego to dlaczego tamto....ludzie nie są glupi...umieją liczyć itp...tabelek 100 do uzupełnienia plus jakies tłumaczenia co sie robilo caly dzien...siedze na kasie i ciągle przewijaja sie Ci sami ludzie którzy sa udupieni ale ciągle tłumaczenie sie dlaczego nie przyjęłam wniosku z kasy...nie wiem mam zmusić sila dana osobę...po ponad roku pracy nerwica nabyta...nie spanie od 3ej w nocy....przenoszenie problemow i złości do domu???? na szczescie dojrzałam do decyzji walki o siebie i dokonaniu zmian..nigdy wiecej pracy w takim czymś
    LaLaMiDo

15.02.2018 20:01

tak właśnie to wygląda w Stefczyku, cała prawda
    mającą normalną pracę

20.02.2018 14:54

Nie przejmuj się albo z wyższego stanowiska albo niezły (usunięte przez administratora) -żeby w oczkach KR być tą najlepszą nie zna i nie ma ludzkich odruchów. Też kiedyś z taką pracowałam. Kłamała kręciła załatwiała prywatne sprawy (mówiąc że związane z pracą ) -a KR we wszystko jej wierzył .to porażka
    Hm...

19.02.2018 22:55

Witam Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną w Łodzi Proszę powiedzcie jak tu wygląda praca jesli ja dostanę i sie zdecyduje by pracowac
    Eks

19.02.2018 23:37

Jak sie tam zatrudnisz to szybko sie zwolnisz, chyba ze satysfakcjonuje Cie praca za podstawe, w bardzo wysokim stresie I z dodatkiem ciaglego ochrzanu I milionem maili :)
    były pracownik

20.02.2018 13:56

Uciekaj jak najszybciej(usunięte przez administratora)

23.01.2018 22:07

To wszystko prawda rozliczenia, tabelki, co zrobisz żeby wykonać plan, telefony do tych samych klientów min 3 razy w miesiącu ( tego nie ma w żadnym banku) i zero klientów w oddziałach. Ale Dziwi mnie ze jeszcze nikt nie wspomniał o nagrywanych rozmowach telefonicznych oraz fantastycznych nowych schematach rozmowy „przyjmuje zapisy na gotówkę” czy takie schematy wymyślają tylko w malopolsce? Stanowisko KR zbędne nic nie pomagają tabelki i dręczenie. Wszystko było by ok gdyby nie mobing na każdym kroku. Jesteś tylko cyfra.

24.01.2018 21:39

To bardzo prawdopodobne. Ci wszyscy na górze, którzy się tak szczycą tym, że też kiedyś zaczynali od najniższego szczebla, nie mają pojęcia jak to wszystko teraz wygląda. To już nie te czasy, że ludzie brali pożyczki oprocentowane na 20% z dwoma ubezpieczeniami, bo nie mogli nigdzie indziej dostać. Teraz już nawet w stefanie coraz trudniej o pożyczkę.
    Boss

19.02.2018 22:43

Wasze wypowiedzi dowodzą tego, jak obecnie wygląda sprzedaż w większości banków. Przez ponad 10 lat pracowałem w paru bankach i wszędzie schemat na sprzedaży wygląda podobnie. Często usłyszysz zdanie od przełożonego, że jesteś "tak dobry/dobra jak twój ostatni kwartał/miesiąc. Rozwój technologii cyfrowych powoduje, że coraz więcej młodych ludzi korzysta z obsługi internetowej i rzadko przychodzi do banków. Sam już nie pamiętam kiedy płaciłem coś w placówce bankowej osobiście.
    były pracownik

15.02.2018 20:01

W podlaskim też była i pewnie jest szopka. Tragizm nikomu nie polecam. Kierownicy oddziału siedzą na zapleczu załatwiają swoje prywatne sprawy nic nie robią -niech góra zacznie słuchać i patrzeć -bo to pracownicy nie ko zarabia na oddział. A KR to często nie wiedział o co chodzi. Porażka
    Emka

10.02.2018 10:54

Nie pracuję już jakiś czas ale nadal mam kontakt z ludźmi ze Stefczyka. I to co się tam ostatnio wyprawia to szok. Słyszałam, że KR z łódzkiego dostała wypowiedzenie, po kilkunastu latach pracy, bo nie robiła planu. Wiem, że różnie z nią było, sama nie miałam z nią styczności ale różne opinie słyszałam i czytałam też tutaj ale zwolnienie pracownika po tylu latach, bez ostrzeżenia, to przegięcie, zwłaszcza że do końca walczyła o wynik. Podczas kiedy inny KR, który był w podobnej sytuacji i być może też jest do zwolnienia za brak wyników, siedzi sobie na L4. Tak nie postępuje się z ludźmi.
    Xxx

11.02.2018 00:19

Co do tej (usunięte przez administratora) kiedy jakiś pracownik chciał odejść to jej pierwszym pytaniem było czy zamierza odpracować okres wypowiedzenia. A jak sama dostała wypowiedzenie to już następnego dnia nie było jej w pracy. Nie ma to jak podwójne standardy.
    Krzyśka

15.02.2018 10:59

Powiem tak - nie przepadałam za wspomnianą KR, ale uważam, że zwolnienie jej tak po prostu po tylu latach to trochę świństwo. Jeśli były takie plany to można było ją ostrzec, żeby sama napisała wypowiedzenie np za porozumieniem stron czy nawet z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Ale w tej firmie tak nie robią, nawet jak przez cały czas byłeś super lojalnym i poświęcałeś dla pracy wszystko.
    Południe

11.02.2018 20:53

A na południu zmiany, zmiany, zmiany... i to jakie... co tam sie dzieje u Was?
    Stefan

12.02.2018 18:36

A jakie zmiany
    Południe

13.02.2018 11:48

Ciągle zmiany na górze...

08.02.2018 22:13

Obi

11.02.2018 01:16

Chyba nie sama.... podobna ja zwolnili.....
    Mamba

11.02.2018 11:17

W Stefanie rzadko ktoś rezygnuje ze stanowiska KR, za duża kasa. A jak już ma dosyć to idzie na L4. A jak pokazuje przykład KR z łódzkiego, góra nie ma skrupułów. Ciekaw jestem tylko tego jak przyjdzie nowy KR z zewnątrz i zobaczy jak to wszystko tu wygląda (zwłaszcza jeśli ma porównanie z innymi bankami) to czy nawet te 3 m-ce przepracuje.

Zostaw merytoryczną opinię o Stefczyk Finanse S.A.