Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLTEC SP Z OO

Pracowałeś w firmie POLTEC SP Z OO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
miedziany - 2014-10-23 21:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spore redukcje się zaczęły przed zimą,a nowa budowa nie polecam
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-11-05 13:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie redukcje się teraz zaczęły, przed świętami teraz mają być czy już się zakończyły? ja myslałem, że teraz wręcz przeciwnie, potrzebują więcej ludzi do roboty, a nie, ze zwolnienia mają być.. no to jestem poważnie zaniepokojony teraz. Napiszcie jeszcze czy dużo osób zwolnili juz na chwile obecną??
zdjecie uzytkownika
Poltec - 2014-11-06 09:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiem krótko: dobrzy fachowcy nie muszą się obawiać redukcji.
zdjecie uzytkownika
bekdas - 2014-11-06 16:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam to w d. Tylko nie lubie jak Pol. pisze bzdety. Dobry fachowiec to ten co jest z orawy,pije wódke z kierownikiem? Albo zgina kark,mieszka byle jak w kontenerze,aby taniej? Nic nie mówi? Napisz no lepiej jak to wam w sądzie poszło w czerwcu w Kopenhadze. Jak to było z pracownikami i związkami zawodowymi. Nie słuchajcie tego co piszą ci biuraliści. Ja mam umowę że jestem na 1/5 etatu i zarabiam 300zł. A to czy będzie duża redukcja czy mała to mam w d.
zdjecie uzytkownika
Poltec - 2014-11-07 11:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bekdas, bardzo nas cieszy Twój stosunek do pracy i pojemnośc Twojej d. Zajmij sie pracą zamiast polityką, bo chyba po to pojechałeś do Kopenhagi?
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ nocny - 2014-11-07 22:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powyżej piszą ludzie którym brakuje podstawowego wykształcenia.
zdjecie uzytkownika
swojak - 2014-11-08 21:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Denel jak?
zdjecie uzytkownika
analfabeta - 2014-11-10 21:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktory taki uczony zbrojaz jozef przez u otwarte
zdjecie uzytkownika
przeciwko kurestwu i łamaniu zasad - 2014-11-11 11:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poltec to złodzieje wyzyskacze ludzi
zdjecie uzytkownika
Homo Sum - 2014-11-12 20:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miło jest czytać taką opinię. Jestem szczęśliwy że są tacy odważni prawdziwi ludzie i piszą takie mocne słowa. Nie przepadam za jamnikami.
zdjecie uzytkownika
gość ciekawy - 2014-11-13 21:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak oceniacie majstrów,czy wszyscy się nadają? Który kierownik jest lepszy? Czy brygadziści piją wódkę?
zdjecie uzytkownika
pozdrawiam marie - 2014-11-14 12:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poltec to je ane zlodzieje,mysla ze ludzie to debile i nie beda walczyc o swoje. Wyladujecie w gazecie i wtedy bedziecie mieli porty osrane. A probujcie jeszcze kombinowac to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] was odwiedzi.
Chcieliscie opinie to macie. I nikomu nie polecam pracy w tej firmie.Tylko was okradna
zdjecie uzytkownika
przeciwko kurestwu i łamaniu zasad - 2014-11-14 13:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pozdrawiam marie - 2014-11-14 12:46:29]:
prawda już niedługo
zdjecie uzytkownika
orawiok - 2014-11-14 14:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nareszcie się ludzie ruszyli,dobrze piszą,o tej marii co telefonu nie umie odebrać,jak do ludzi pyskowała
zdjecie uzytkownika
hanys - 2014-11-17 21:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te orawiaki trzymają z kierownikiem? ślizgają się na ludzkich grzbietach? ten mały z metra cięty w czerwonym kasku jak? Denel pije z kierownikiem?
zdjecie uzytkownika
orawiok - 2014-11-18 22:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to o tego juzka chodzi,co jego syn jest tym niby majstrem? stary się nie nadaje od dawna a ten jego syn to chyba szkoły bardzo nie ma,po niemiecku się trochę nauczył
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-11-19 22:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też mi się dużo nie podoba,tych szerszeni,jamników,całe to towarzystwo
zdjecie uzytkownika
Oraira - 2014-11-20 09:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie kierowanie firmą przechodzi z ojca na syna. Nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ według mnie na daną pozycję w firmie trzeba sobie zasłużyć. Z tego co widzę, ludziom jest to nie na rękę i nie są zbyt zadowoleni z takiego rozwiązania sytuacji. Obawiam się jednego - Poltec zacznie tracić, aż dojdzie do bankructwa. Obym nie był czarnym prorokiem.
zdjecie uzytkownika
MłOdY - 2014-11-20 14:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na PANUM czekamy do tej pory na druki e-106, żółte karty,a pracuje się tam rok i więcej, a jak idziesz się pytać czemu tego nie ma to nikt nic nie wie. Tylko masz robić i się nie odzywać.
zdjecie uzytkownika
lis klis - 2014-11-20 20:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mogę wam podać mejla do kommuny i można samemu napisać prośbę i przyślą żółtą kartę ale obawiam się że admin usunie ten mejl,a jak oceniacie robotę tego nagiego,bolca? bujają nas z tym ubezpieczeniem i przywilejami socjalnymi w danii.po 6 i pół miesiąca nabylibyśmy już prawo do duńskiego zasiłku dla bezrobotnych ale spróbuj go dostać mając przerwy w zatrudnieniu i nie mając żółtej karty? czy firma płaci na ubezpieczenie od bezrobocia? jeden góralik wychwalał kisa że mu niby powiedział że wszystko jest. to są tacy ludzie co nie myślą. pan jest dla nich wszystkim
zdjecie uzytkownika
rojek - 2014-11-20 22:02:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz na Panum pracuje się do 20 w sobotę po 8 godzin w niedzielę po 5 godzin a ppodobno grafik to rzecz święta w Danii!!!no ale firma tego nie przestrzega i nikt się nic nie odezwie!
zdjecie uzytkownika
CICHY - 2014-11-20 22:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PISZCIE skargi po angielsku do ANETTE od Bhp, można jej podać po cichu do biura,opisujcie wszystko,duńczycy są strasznie cięci na firme i naczelstwo
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-22 17:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich kolegów po fachu , cenię sobie opinie pracowników którzy opisują pracę w polskich firmach za granicą ale i też w polsce , wiele firm ( Bardzo Dużo !!) bardzo oszukje nas w rózny sposób nie wypłaca w całości wynagrodzenia/zwrotu podatku a co najgorsze nie opłaca lub z rażąco niskich stawek składki do ZUS sam też kedyś padłem ofiarą, parę dni temu w TV był program o jednej takiej firmie zwanej BUDOMEX oszukała w powyższy sposób kilkadziesiąt naszych kolegów ludzie przez klika lat pracując mieli odprowadzane składki z rażąco niskich kwot (nawet mniejszych niż najnisza krajowa lub wcale ) co przyznał sam przedstawiciel ZUS w płynie bardzo na zaniżenie w przyszłosci emerytur ( emerytury wegetacyjne A TO NIE ŻART !!!). Oprócz tego nie wypłacone w całości pensje, rozliczenia podatku. Naprawdę warto kilku poniższych zasad się trzymać.

........Prześwietlajcie firmę jak sami macie z tym problem poproście kogoś kto płynnie porusza się w internecie.
- Są sytuacje gdzie ludzie mieli wypadki na budowie a firmy na sile ich zwozili do polski i sobie radźcie sami !!! Nigdy się na to nie zgadzajcie zawsze domagajcie się udzielenia pomocy na miejscu wtedy przysługuje wam bezpłatna rehabilitacja bo inaczej wszystko w przyszłości pokrywacie sami a koszty są astronomiczne
- Pilnujcie rozliczenia z podatku w danym państwie gdzie jesteście jeśli jest rażąco niskie możecie mieć słuszne podejrzenie że ktoś składa fałszywe oświadczenia podatkowe, wystarczy zgłosić nawet jeśli nie znacie języka w polskich odpowiednich instytucjach a one maja obowiązek wysłać chociaż zapytanie do odpowiedników swych w krajach Unii Europejskiej
- Pamiętajcie pensja na rękę to nie wszystko pamiętajcie iż jak pracujecie w takich firmach za granicą a i nawet w polsce poświęcicie 1 godzinę czasu jak jesteście w domu w Polsce by podejść do ZUS i zapytać się czy pracodawca opłaca prawidłowo składki wystarczy wziąć dowód i umowę która zweryfikuje z jakiej kwoty powinien wam opłacać składki (bo może wo gule pracodawca podał jakieś fikcyjne kwoty,) udzielą wam odrazu odpowiedzi na miejscu lub prześlą ją do domu oczywiście zrobią to anonimowo ponieważ prawo zabrania ( o ochronie danych osobowych ) więc niczego się nie bójcie a może to was ocalić przed wegetacyjną emeryturą !!! Nie żartuje !!!
- Jeśli padliście ofiarą oszustwa obojętne nie wypłacona w całości pensja / składki / podatek nie bójcie się składać spraw do sądu pracy ponieważ tu akurat to nic nie kosztuje ( za darmo )wystarczy napisać pozew ( wiele wzorów dostępnych na Google ) podać powód pozwu swoje dane i dane pracodawcy oraz załączniki ksero umowy / świadectwa dobrze najpierw do Państwowej Inspekcji Pracy zgłosić chociaż by tylko po to by dostać pismo o przeprowadzonej kontroli a oni zawsze coś znajdą jest to kolejny dowód dla was który możecie dołączyć i wysłać do sądu Pracy gdzie mieści sie pracodawca w pozwie możecie napisać nawet by sprawa toczyła się bez waszej obecności. Jak macie jakiś problem natury formalnej W każdej Państwowej Inspekcji Pracy są dyżury radców Prawnych odnośnie prawa pracy porad udzielają za darmo !!!!

Koledzy na koniec nie bójcie się walczyć o swoje , nie obiecam wam sukcesów w sądach ale wierzcie mi każda sprawa jest indywidualna i przy większej ilości firmy same się uginają by nie ponosić konsekwencji nie tylko finansowych ale też karnych względem tak zwanych prezesów/właściciel tych firm , nie bójcie się zgłaszać to do odpowiednich instytucji w Polsce bo nie tylko one mogą przeprowadzać kontrole w Polsce ale informują również swych odpowiedników w państwach UE a to bardzo zaboli takie firmy które oszukują i mają dużo na sumieniu w takich państwach. Nie liczcie że urzędy ze same będą działać i wyłapywać ale jak wy zgłosicie to juz nie mają wyjścia bo machina się uruchamia administracyjna.
Ta informacja jest do wszystkich pracujących w firmach polskich za granicą ale i też w Polsce! Pozdrawiam wszystkich kolegów po fachu
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-23 15:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ANONIMOWI panowie wcale niejestescie tacy anonimowi administrator sieci dobrze wie kto pisze -a jak on wie to i pracodawca wie -nie piszcie wiec bzdur
zdjecie uzytkownika
lis klis - 2014-11-23 18:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje dane osobowe są zastrzeżone a za ujawnienie jest sprawa karna z urzędu,więc mogę sobie pisać prawdę.Nie dajmy się napuszczać na tanie chwyty. Jak na tych zebraniach krytykują duńczyków,że leniwi że nie wybudowaliby szybko takiego budynku itd. Duńczycy to mądry naród,wszyscy mają dobre pensje i wysokie emerytury i nikt ich nie poniża w robocie. Natomiast nasi postępują niegodnie!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLTEC SP Z OO
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x