brak logo

GPD Advertising

Poznań

Opinie o GPD Advertising

em 2014-02-15 17:44:14
pracowałem wiele lat temu, kiedyś przy Rynku to była świetna firma, super atmosfera, niezłe zarobki, wszystko prysło po przeprowadzce i zmianie dyrektora gen. pozwalniali tych którzy ośmielili się mieć własne zdanie, powstawiali na stanowiska rodzinę i tzw. "swoich ludzi". Atmosfera się zepsuła, "wyścig szczurów" dasz radę, jak masz dużo determinacji, samozaparcia i nie masz do kogo wracać po pracy, bo tu musisz poświęcać całą swoją prywatność by się utrzymać.
6
jwert 2014-02-27 12:14:10
niskie zarobki, (usunięte przez administratora) brak kompetencji na najwyższych stanowiskach, kiepskie zarządzanie i organizacja, nie ma liderów, nie ma się od kogo uczyć,zero inwestycji w pracownia, szkoleń, kto się chce rozwijać ten out
4
Myśliciel 2014-03-04 17:32:01
Czyżby początek końca GPD Advertising? Hmm... prosta zasada, to ludzie tworzą firmę, w ludzi trzeba inwestować i ich szanować, bo kiedy odejdą firma przestanie istnieć.(usunięte przez administratora)
2
produkcja 2014-03-06 09:42:53
Witam, tak czytam i czytam i nie wierze. Pracuję ponad rok lecz przy produkcji reklam, nie w biurze. To fakt są minusy jak wszędzie ale to jednak najciekawsza praca jaką miałem. Częste wyjazdy za granicę, super ekipa, zapewnione posiłki. A właśnie napisał ktoś, że pracował bez śniadania, obiadu... na każdym planie jest sniadanie, obiad i co tylko chcesz. Kasa? jest nieprzeciętna,dobra. Nie rozumiem większości opinii ale domyślam się, że wiekszosc osob nie wytrzymuje tempa pracy i wymiekaja, tylko po co tak psioczyć?;)
Sasza 2014-03-09 17:44:04
"że wiekszosc osob nie wytrzymuje tempa pracy i wymiekaja..." miekkiego to masz chyba dydka w tym gpd.
3
kreatywny2 2014-03-25 18:31:23
(usunięte przez administratora), zero liczenia sie z jednostka, zarcie to jest ale w studiu filmowym i to glownie chyba dla modeli, statystow i podwykonawcow bo w biurze juz nic takiego nie ma, brak komptetencji na najwyzszych szczeblach, projekty akceptowane (lub nie) przez accounta, brak kursow, szkolen, niezliczone ilosci nadgodzin (bezpłatynych oczywiscie), umowy smieciowe, nie ma od kogo sie uczyc i piac w gore, brak odpowiedzialnosci, w zasadzie zwalanie na innych, czasem praca w weekendy, w zasadze zero zycia prywatnego, bo nigdy nie mozna byc pewnym ze sie wyjdzie o 17stej. plusy: kasa ZAWSZE na koniec miesiaca, bez spoznien z przelewem, dobre zarobki (chociaz jak czlowiek pomysli ze wiekszosc swojego zycia pracujac w gpd poswieca na kreowanie jednej z najwiekszych i najlepszych kampanii reklamowych w polsce, a powoli i w europie, to zarobki jedynie sa zadowalajaca), fajne imprezy firmowe, kilka na prawde super osob. i tyle. zdecydowanie wiecej minusow. polecam na rok bo dobrze wyglada w cv. a potem jak najdalej.
4
abc 2014-03-27 14:45:58
to że ma się prace w GPD w CV wcale nie otwiera drogi, wiem po sobie. kiedyś były szkolenia bo pamiętam i sam w nich uczestniczyłem - inna sprawa czy się przydały. kasa była OK kiedyś oczywiście dwie umowy. imprezy jak imprezy ja niekoniecznie to lubiłem - integracja - infiltracja (kto odważył się kwestionować górę wylatywał)
1
JJ 2014-04-04 22:25:26
Pracuję w GPD kilka dobrych lat na roosevelta i znam historię kazdego, który odszedł i czytając te negatywne opinie od razu wiem, kto je pisał.(usunięte przez administratora)
JJ 2014-04-04 22:28:12
... zawsze warto spróbować, pozniej mozecie ocenić jak wam jest, bo to jest miejsce tylko dla fajnych I ZDOLNYCH ludzi. Powodzenia!
haha 2014-04-09 23:54:58
co to za zdanie "od razu wiem, kto je pisal"? Jakis rodzaj straszenia?:) Kazdy kto odszedl z GPD widzi po czasie inaczej, odzyskal swoje zycie i patrzy z zalem na ta firme. Komentarze sa jak najbardziej trafne i nie ma mozliwosci by tyle osob sie mylilo. Niestety.
2
Mr 2014-05-15 19:37:24
Fajna firma. Super projekty. Fajni ludzie. Pensje takie jakie sobie wynegocjujesz na rozmowie. Przecież każdy podaje zarobki oczekiwane zatrudniając sie, wiec nie rozumiem tych komentarzy. Dużo pracy to chyba dobrze dla ambitnych. Chyba ze ktoś woli mniejszy rozwój. Serce boli jak czytam te opinie bo są naprawdę niesprawiedliwe.
Prawda i fałsz 2014-05-15 20:16:25
Prawda. Dużo pracy. Czasem ale już coraz rzadziej nadgodziny. Firma dużo zatrudniała w bardzo szybkim tempie w związku z szybkim przyrostem zleceń. Czasem 5,6 osób w miesiącu. Teraz już to ustalo. Oferty wiszą ale rekrutacja stopuje bo już sie ułożyło. Prawda ze bywają nadgodziny jak w każdej agencji. Fałsz: mało płaca. Widocznie ten kto tak mówi mało chciał lub nie był wystarczająco dobry. Prawo rynku. Inwestuje sie w dobrych. A dobrzy pracują tu latami i nie narzekają:)
bdb 2014-05-16 12:33:41
Gpd to firma dla osób zaangażowanych i chcących się rozwijać, dla ludzi z pasją. Do tego mamy bardzo fajną atmosferę, tak naprawdę w każdej firmie są nadgodziny ale jest też wsparcie całego zespołu i nie tylko. Firma docenia pracowników i zaangażowanie, jedynie jeśli traktujesz prace jako konieczność i nie masz ochoty z niej czerpać korzyści i uczyć się nowych rzeczy to nie masz tutaj czego szukać...
Halszka 2014-06-03 12:39:06
Oto moje spostrzeżenia po 1.5 roku pracy dla GPD Advertising. Pracowałam głównie jako osoba odpowiedzialna za kontakt z klientem.
(usunięte przez administratora) Zrób to kolego i koleżanko. Dołącz do ich teamu i albo strać duszę (usunięte przez administratora)
pracująca 2014-06-23 22:14:43
W lutym złożyłam cv do gpd i po procesie rekrutacyjnym dostałam pracę, przeczytałam kilka opinii i zaczęłam się zastanawiać czy nie odrzucić tej propozycji. (usunięte przez administratora)
1
Wp 2014-08-29 23:10:28
Super ludziska, młody zespół, fajne szefostwo, dobre imp integracyjne i luz luz luz jeśli chodzi o atmosferę. Fajna siedziba. Niestety nie udało mi sie dostać zatrudnienia ale znajomi pracują i sa w skowronkach. Bede próbować ;)
CC 2014-12-10 10:24:05
Dwie umowy - o pracę na najniższą możliwą stawkę oraz druga śmieciowa, z której 'leci' reszta płacy.
Brak dodatkowych świadczeń czy benefitów. Brak przerwy na lunch, jesz przy kompie i dalej pracujesz albo nie jesz wcale, bo inaczej opieprz, że Cię nie ma przy biurku.
Praca jest naprawdę ciekawa, wciąga, fajnie się robi przy projektach, których efekty rzeczywiście później widać. Masz satysfakcję z tego, co wyślesz, czuje się odpowiedzialność i zaangażowanie w swoje zadania. Jednak wyciska się z pracowników ile się tylko da, wstajesz rano zły bo wiesz, że jak przyjdziesz do pracy to prawie na pewno nie wyjdziesz o godzinie 17stej - nadgodziny są niepłatne, a jak się zapytasz o wynagrodzenie za te dodatkowe godziny to usłyszysz "tu wszyscy tak pracują. Projekt musi wyjść". No i siedzisz sobie do wieczora za darmo. Czasami do nocy.
Największym plusem są ludzie, najciekawsza zgraja jaką można spotkać. I to głównie od swoich "rówieśników" zawodowych uczysz się co, gdzie, jak. Od przełożonych nie oczekuj zbyt wiele pomocy. Jednak to, czego się nauczysz w gpd, to jest nic przy tym, co się robi na stanowisku accounckim w innych agencjach. W gpd nauczysz się jedynie, żeby w przyszłości, szukając nowej pracy, nie dać się znowu *wyprowadzić w pole*, mówiąc delikatnie.
Kwoty na start od 1700 do 2500, zależnie od umiejętności i języków. Na podwyżkę licz jedynie jak naprawdę Cię potrzebują i jak postawisz nogę w drzwiach.
Miłe imprezy integracyjne, czasami gifty w różnych postaciach. Premie na koniec roku (nieadekwatna do ilości nadgodzin).
Na chorobowym przywożą Ci kompa taksówką i siedź sobie pod kocem w domu, bo pod telefonem musisz być.

Nie polecam osobom ceniącym sobie czas dla siebie, regularny czas pracy czy docenianie pracownika - finansowo czy w inny sposób. Polecam natomiast młodym ambitnym, tuż po studiach, jako pierwszą pracę, osobom którym nie przeszkadza, że muszą robić robotę za trzech.
3
Vika 2014-12-11 13:31:47
Czy w GPD Warszawa jest tak samo? Właśnie wysłałam CV ;)
qwerty 2014-12-18 15:42:27
Bo jest fatalnie !
1
Frania 2015-01-05 10:55:12
Do Mareczek, poczytaj opinie na temat gpd a nie pytaj czy maja w d... twoje cv bo maja. A jezeli chcesz kajac sie przed panem za glodowa pensje po prostu zebraj.
1
ja 2015-02-24 15:15:15
W 90% popieram powyższą wypowiedź, nie zgodzę się tylko z kwotami na start - jeśli wynegocjujesz sobie więcej na rozmowie, to jest szansa, że tyle dostaniesz.
AKuku 2015-03-28 02:42:12
Będąc bardziej precyzyjnym to to forum dotyczy Poznania, więc dyskutujmy na temat podjęcia pracy w Poznaniu. Zastanawiające jest to czy istnieje na tyle dobre stanowisko w tej firmie, które pozwoliłoby zarobić odpowiednie pieniądze bez większego wysiłku czy trzeba od początku udowadniać w firmie swoją wartość, jeżeli u konkurencji było się kimś decyzyjnym?
lukas 2015-04-10 15:18:10
Praca po godzinach, niskie stawki, przedmiotowe traktownie ludzi, ktorzy chca wniesc swieze i niekonwencjonalne podejscie. Wiekszosc zespolu kreatywnego zachowuje sie jak przestradzone pacholki, ktore robia pod siebie, jak im sie obniza pensje (bo budzet maly:-) zamiast grupowo protestowac i walczyc o swoje prawa. Ogolnie jak ktos lubi byc ponizany, szarpany z kazdej strony prz accountow oraz pracowac w soboty to szczerze polecam prace.
3
edmund 2015-08-11 00:06:58
komponowałem muzykę dla GPD prawie 2 lata, jak były zlecenia były ok, ale póżniej się okazało że wiecej kompozycji nie trzeba, nie było telefonu że dziękujemy poprostu przestali dzwonić, poczułem się żle, wiele mojej muzyki w reklamach w całej europie, nagle cisza, nic, teraz oglądam reklamy Lidla w TV z moją muzyką nie dostając ani grosza, takie mają, umowy, potraktowali mnie jak maszynę, umowy są tak skonstruowane że muzyke moga brać przez wiele lat nie płacąc nic, wiem jestem robotem nie człowiekiem, nie polecam tej firmy ponieważ bardzo się zawiodłem, postram się zadziałąć w związku kompozytorów polskich żeby nikt nie robił dla nich muzyki, nie było tel, premii, czy jakiekolwiek informacji z firmy, moja muzyka będzie w TV przez wiele lat a ja będę tego sluchał , typowy polski bizness, ale to po latach się zemści, chcecie robić biznessy pamiętajacie o ludziach
4
lolo 2015-08-20 01:48:42
Hej Jozek to ty? Pomieszalo ci sie w glowce od tych dragow co bierzesz w gpd w czasie pracy. Ty to bys nawet lo...a zrobil szefowi czyt. swojemu panu w pracy.
1
agan 2015-09-21 16:21:15
Parę słów o rekrutacji w tej firmie na podstawie niedawnych doświadczeń :)

Panie w recepcji były zaskoczone moim pojawieniem się, długo czekałam aż ktoś podjął się poprowadzenia rozmowy i znalazł wolne do tego miejsce (rozmowa była wcześniej telefonicznie umówiona na konkretną datę i godzinę).
Pytania, dość standardowe: wymienić swoje 3 zalety i 3 wady, opowiedzieć o swoim hobby, po angielsku opowiedzieć o aktywnościach w czasie wolnym, dlaczego chciałoby się pracować w tej firmie. Plus pytanie, jaka reklama ostatnio przykuła twoją uwagę i dlaczego.
Rozmowa prowadzona niby w miłej atmosferze, ale z pewną dozą wyższości :)
Podajesz swoje oczekiwania finansowe. Jedyna możliwość to umowa o pracę na minimum krajową + umowy zlecenie dodatkowe na "nadwyżki".
Nadgodziny, sporo. Nie płatne. Czasem praca w sobotę.

Po zakończeniu procesu rekrutacyjnego odzywają się wyłącznie do osoby, którą wybrali.

Plusem na pewno jest lokalizacja i wygląd samego biura. Nowocześnie, czysto, dostawy kanapek i shushi, itd...
2
były pracownik 2015-10-16 21:24:25
Plusy: fajni współpracownicy, lokalizacja biura.

Minusy: słabe wynagrodzenie (w czasach mojego zatrudnienia była to umowa o pracę z minimalną krajową + reszta na umowie o dzieło), zero benefitów, niepłatne nadgodziny. Zero feedbacku ze strony pracodawcy, niekompetentni ludzie na stanowiskach menedżerskich.
Jeśli lubisz pracę po godzinach za grosze to polecam, jeśli cenisz sobie czas wolny, chcesz się rozwijać i mieć od kogo uczyć to w Poznaniu znajdziesz dużo innych ciekawszych opcji.
7
niepowiem 2015-11-23 16:55:42
Zgadza się, jeśli ktoś dobrze zna te języki z łatwością znajdzie ciekawsze oferty pracy. Ostatnio firma ostro zwalnia ludzi bez powodu, naprawdę chcecie pracować w miejscu, gdzie z dnia na dzień mogą wam bez uprzedzenia wypowiedzieć umowę?
4
martin 2015-12-14 10:11:51
A orientujecie się jak wyglada praca bezpośrednio przy produkcji ? na halach zdjęciowych. Czy zatrudniają kogoś zewnetrznego czy mają kompletny zespół ?
Słyszałem tylko, że praca czesto trwa po 12-15 godzin.
martin 2015-12-15 19:28:52
Nie obawiam się, ale jestem ciekawy warunków. Czy któryś pion obsługiwany jest przez podwykonawców z zewnątrz. Interesuje mnie stanowisko np kierownika planu. Dyżur mają swój?
Marian 2016-02-02 14:25:22
Jak tam frajerzy w gpd robicie jako najemnicy? Hehehe a za nadgodziny placa? Eeeee raczej za darmoche bo trzeba sie cieszyc ze praca jest. Tak jest w polandii obozy pracy.
4
Marta 2016-02-02 14:28:21
Maja tez stanowiska przy obciaganiu. Jest lekko tylko buzie musze myc pomiedzy. Czasem mam kilku w ciagu dnia ale nie narzekam. Nadgodziny robie za darmo niestety :/
4
Madzio 2016-02-10 01:41:57
Robisz autoreklamę? Brak chętnych frajerów do pracy? Naposz lepiej jak dzieli firma umowę na najniższą z Zus a reszta pod stołem. I nie zapomnij że nie płacą nadgodzin.
2
Monika 2016-02-14 16:29:05
Ja też się odnalazłam. Przy obciąganiu. Jestem w tym dobra tyle że nie płacą mi nadgodzin. Robię to z zacięciem artystycznym tak mi podpowiedziano i nie jest źle.
2
Monika 2016-02-18 14:25:56
Kolejna autoreklama właściela lub pracownika. Czyżby były problemy ze znalezieniem najemnika za minimalną i drugie pod stołem?
2
Monika 2016-02-20 18:24:09
A co ty chviałeś przekazać ludziom? Że szukasz najemnika do pracy od 9 do 17? Czy może nowoczesnego niewolnika? Przekaz jest prosty - jesteś mongołem z GPD
2
Maciej 2016-02-20 18:29:56
Masz rację Moniko ta agencja to same mongoły hehe
2
Wacek 2016-02-20 18:32:28
Mongoły to mało powiedziane. Totalny wyzysk ludzi za najniższą krajową. Godziny za DARMO!
3
franek 2016-02-20 18:34:15
Oj tam oj tam jak lubisz obciągać też dasz radę ooooooooo
1
moko 2016-02-20 18:36:45
Też uważam że syf jak na tych reklamach o umowach śmieciowych. Panowie właściciele - cwaniacy. Kaska, kaska a ludzi mają gdzieś. nie polecam.
2
Lolo 2016-02-20 18:41:27
A widzisz Edmund w ciula Cie zrobili. A przestrzegałem że panowie właściciele to cwaniacy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mądry polak po szkodzie. Nie rób tak więcej a od tej pseudo agencji jak najdalej.

Edmund napisał:
"komponowałem muzykę dla GPD prawie 2 lata, jak były zlecenia były ok, ale póżniej się okazało że wiecej kompozycji nie trzeba, nie było telefonu że dziękujemy poprostu przestali dzwonić, poczułem się żle, wiele mojej muzyki w reklamach w całej europie, nagle cisza, nic, teraz oglądam reklamy Lidla w TV z moją muzyką nie dostając ani grosza, takie mają, umowy, potraktowali mnie jak maszynę, umowy są tak skonstruowane że muzyke moga brać przez wiele lat nie płacąc nic, wiem jestem robotem nie człowiekiem, nie polecam tej firmy ponieważ bardzo się zawiodłem, postram się zadziałąć w związku kompozytorów polskich żeby nikt nie robił dla nich muzyki, nie było tel, premii, czy jakiekolwiek informacji z firmy, moja muzyka będzie w TV przez wiele lat a ja będę tego sluchał , typowy polski bizness, ale to po latach się zemści, chcecie robić biznessy pamiętajacie o ludziach"
2
jach 2016-02-22 16:46:26
Za to co oni wymagają w w umiejętnościach to 2500 brutto to nie wystarczy... :. Za 2500 to co najwyżej Corel i Podstawy PS...
2
Asia 2016-02-23 14:01:18
Ile to jest? 400€... 500€ na miesiac??? Wow, najnizsza krajowa w DE to 1500€ nie ma co jak polskie niewolnictwo u pana...
2
on 2016-03-01 18:03:04
Ludzie super! Sama praca na produkcji jest ciężka.
Mógłbym wymienić wiele plusów ale z rok temu.
Teraz nie jest tam za ciekawie. Zwolnienia bez powodu, zero rozwoju, szefostwo nie ma pojęcie kto jak pracuje. Wytykają wpadki każdemu kto takowe ma. Nigdy nie usłyszysz pochwały. Pieniądze bardzo marne. Dziwią mnie wpisy o "nieprzeciętnej, dobrej wypłacie". W porównaniu do stanowiska kasjera chyba. Najniższe stawki dla podwykonawców w Polsce. Bez zastanowienia banują za cokolwiek. Z dnia na dzień możesz zostać bez pracy. Premia? Zapomnij. Praca średnio po 12h, zdarzają się plany po 16h i więcej. Ludzie i tak pracują bo nie ma alternatywy w Poznaniu i okolicach. Frustracja pracowników osiąga maksimum od dłuższego czasu. Na bieżąco dokładane są obowiązki, często wypłata na koncie nie zgadza się z "ustną umową". Opóźnienia w płatnościach- bardzo często nawet po 5 miesięcy.
Head wszystkich producentów to jakaś kpina. Szparag nie wiem co robisz na tym stanowisku, przecież zupełnie się na tym nie znasz... zwykły kiep do którego nie trafiają żadne argumenty.
Fajnie przez pierwszy rok, później to już jakaś kpina
4
Monika 2016-03-07 06:11:51
Kpina, kpina! Niewolnictwo u pana za 500€ a stawki w agencjach za Odra zaczynaja sie od 3000€ w branzy reklamowej. Zenada!
3
Jacek 2016-03-15 18:19:37
Nie polecam. Tak jak koleżanka napisała. Niewolnictwo. Wlaściciele poczuli się jak władcy.
3
bolek 2016-05-15 19:41:07
Odpowiem prosto. Jest to agencja reklamowa z prywatnym kapitałem z dużymi poważnymi klientami. Jeśli w swoim fachu jesteś słaby, anemiczny, bez polotu,
bez poświęcenia i dynamizmu. Wymagają poświęcenia twojego czasu wolnego co się równa z dużą ilością nadgodzin za które nie będziesz miał zapłacone ale za to będziesz wdzięczny że możesz u nich pracować tzn: że masz zaszczyt tam pracować to Ciebie będą trzymać. Na razie takich ludzi mają i rzadko obecnie przeprowadzają rekrutacje. Ale już teraz kończy się sezon i już z tego co wiem to co najmniej 4 osoby w najbliższym czasie wylecą. Tak że po wakacjach nowa rekrutacja do agencji.
2
HardCore 2016-06-21 15:40:34
Znając tę organizację od wielu lat i mając jednocześnie duże doświadczenie na 'wyższej półce' w agencjach tego poziomu (CEE, EMEA), to moja opinia jest: nie warto. Po prostu, GPD ostro szoruje po dnie jeśli chodzi o zarządzanie wiedzą, rozwojem profesjonalnym (nie ma mentorów, średniawość, zaściankowość, brak wzorców), rozwój kompetencji (brak szkoleń, brak programu awansu), zapomnijcie o tzw. 'perspektywach' dla 'top performers'. Zapomnijcie, że ktokolwiek wyrazi szacunek, za ponadprzeciętne dokonania. To taka poznańska agencyjka.
6
Fred 2016-07-24 01:32:55
"tzn: że masz zaszczyt tam pracować to Ciebie będą trzymać" - wow! Naprawdę wow! Ale w głowie to masz chyba makaron. Napisz wprost, że dobry niewolnik to tani niewolnik, który ma zaszczyt pracować u swojego pana w strefie komfortu.
1
radi 2016-07-30 17:13:34
Fred' skoro Ci nie odwpowiada to dlaczego nadal pracujesz? wnioskuje ,że jstes pracoenikiem
Zostaw swoją opinię o GPD Advertising - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GPD Advertising