brak logo

Relyon Recruitment

Warszawa

Opinie o Relyon Recruitment

Programista 2015-11-29 14:17
Nie polecam... Słabo ogólnie z podwyżkami i zero rozwoju...
8
monia 2015-12-24 21:46
nie polecam, wszystko idzie po znajomości, do tego zatrudnienie tylko na działalności.
6
DeveloperWarszawa 2016-02-16 14:03
Nie mogę się wypowiedzieć, co do pracy całej firmy Relyon Recruitment, ale jeśli chodzi o rekrutację na stanowiska Java - to z całym przekonaniem mogę polecić Pana Piotra. Od miesiąca mam już lepszą pracę :)
5
kurczaczek87 2016-02-16 14:09
w swojej karierze dwa razy zmienialam robote i dwa razy wlasnie z nimi :) nie maja problemu z osobami, ktore chca sie przeprowadzic i szukaja czegos w innym miescie.
Pozdrawiam jako konsultant SAP z Wroclawia :)
3
pepp 2016-02-16 15:40
Polecam! Bardzo rzetelna firma, stawiająca na rozwój młodych osób
3
Tomek 2016-02-16 17:24
mają dosyć ciężki process selekcji + testy wewnętrzne w przypadku developerów - ja miałem :D.
Ale bardzo duży wybór ofert,po przejściu selekcji dostałem w ciągu 48h około 7-8 ofert większości firm nie znałem wcześniej a okazały się bardzo ciekawe
2
Marko 2016-02-16 18:37
Osobiście byłem zadowolony ze współpracy z Relyon (IT). Mimo, że nie szukałem pracy zadzwonił do mnie konsultant z ciekawą propozycją i postanowiłem spróbować swoich sił na rynku po kilku latach w jednej organizacji na stanowisku handlowym. Zostałem profesjonalnie przeprowadzony przez proces rekrutacji. Na koniec Pan, który mnie rekrutował pomógł mi też wynegocjowac warunki zatrudnienia (nie śledzę na bierząco sytuacji rynkowej w zarobkach i tu widzę dużą wartość). Dodatkowo w ślad za mną poszła żona, której Relyon też znalazł pracę w banku :)
2
Koder 2016-07-09 23:25
Odradzam... Wymagania mało realne. Nastawienie tylko na wynik. Można zapomnieć o podwyżkach.
5
ula 2016-07-10 10:39
W It wymagania @koder muszą być duże a, że nastawienie na wynik cóż jak w każdej firmie teraz szukają sporo takich osób, które potrafią pracować pod presją
4
Oklahoma 2016-11-08 14:36
Najgorsza firma w jakiej pracowalam. Zachowania zarzadu zakrawaja o patologie. Niesamowity stres, presja i teksty w stylu "Jestes wart tyle co Twoj poprzedni miesiac". Uwazajcie tez na umowe jaka z nimi podpisujecie! Niestety bardzo czesto dochodzi do sytuacji w ktorej zwalniaja pracownika i nie wyplacaja mu naleznych pieniedzy.
Bardzo, bardzo odradzam. Jest wiele firm w ktorych nauczycie sie duzo wiecej i bedziecie traktowani z szacunkiem.
18
Pracownik RR 2016-11-28 11:33
Domyślam się, że może boleć to, że jest się zwolnionym ale brak wyników, brak starań, brak jakiejkolwiek chęci zmiany swojej sytuacji na lepsze tym się kończy i myślę, że może tak być w większości firm, które chcą budować swoje wyniki na ludziach...

Dla zainteresowanych. Ta firma jest dla ludzi, którzy są pro aktywni i nastawieni na cel.
Jeśli jesteś typem osoby, która chciała by pracować pod palemką i żeby z nieba "kapało" czy się stoi czy się leży to niestety nie tutaj.
5
Pracownik Relyon 2016-11-28 13:20

Jeśli stosuje się tego typu wypowiedzi, to jako osoba prezentująca powinnaś uzasadnić to stosownymi argumentami. Takie nie zostały przedstawione więc uznaję to za objaw wybujałej wyobraźni. Do pracy przychodzi się pracować a nie pisać wiadomości na facebooku z myślą, że ktoś za nas wykona całą robotę. Wskaż mi listę pracodawców, którzy płacą za piękne oczy i picie kawy... Praca jest trudna bo cały czas pracujemy z ludźmi czy po stronie klientów jak również kandydatów i za swoje czyny bierzemy odpowiedzialność.
Gdybyś była taka dobra za jaką się uważasz, nikt by Cię nie zwolnił wręcz próbował zatrzymać.
Jeśli chodzi o zwalnianie i nie wypłacanie należnych mu pieniędzy - to taka sytuacja nie miała nigdy miejsca. Firma jest uczciwa i lojalna oraz tego samego oczekuje od drugiej strony.
4
Michał 2016-12-02 12:13
buuuuu. ale elaborat. laurka. po prostu pięknie :) zostawmy ocenianie pracy w firmie pracownikom szeregowym...
5
Olo 2016-12-14 10:44
Opieka konsultanta jest na dobrym poziomie do momentu zawarcia umowy. Zarobi wysokie. Ale brak możliwości negocjowania niefinansowych warunków. Niekiedy ogromny problem z uzyskaniem odpowiedzi na zadawane pytania od "opiekuna". Zatrudnienie na działalność - opłacane raczej terminowo.
2
Kandydat 2017-01-18 12:42
Jeśli ktoś chce zmienić pracę to szczerze polecam! Mnie rekrutowała świetna dziewczyna na stanowisko handlowe. W ciągu jednego dnia miałem umówione spotkania u bardzo interesujących klientów a w przeciągu 4 dni zdecydowałem się przyjąć ofertę. Headhunterka, która mnie prowadziła w procesie jest przede wszystkim uczciwa oraz jasno przedstawia sytuacje. Porównaliśmy wszystkie opcje i razem wybraliśmy, tą która będzie dla mnie najlepsza. Mało jest takich osób, które trzymają się obietnic, a współpracowałem z kilkoma agencjami.
Świetna dziewczyna, ze znajomością rynku i mnóstwem energii. Widać że lubi swoją pracę!
9
Ludek 2017-01-19 12:17
Super firma co potwierdzają wpisy. Praca dla zaangażowanych w temat.
1
rf 2017-01-29 17:44
Kiedyś z jedną Panią z Relyon dyskutowaliśmy o różnicach w netto na umowę o pracę oraz na B2B. Do kwoty netto na B2B dodała VAT i wyszło jej brutto na umowę o pracę. Bez komentarza. Innym razem inne ogłoszenie na java developera (ciągle wisi):

http://relyon.pl/job_offer/lead-java-developer/

"Technologie w których będziesz pracował/a są różne ponieważ każdy z projektów jest inny. Zazwyczaj będzie to JAVA 6, Oracle oraz Hybernate."

Dwoje rekruterów, z którymi miałem do czynienia, raczej bez kompetencji do rekrutacji przynajmniej w branży IT.
4
Ludosław 2017-02-14 11:41
Mam pytanie czy aktualna jest oferta pracy dla java developer w Warszawie? Bardzo zależy mi na pracy w Relyon.
Julita 2017-03-14 11:18
Witam, czy dowiem się coś na temat oferty pracy z 13 marca dla analityka systemowego/Techniczny ?
mck 2017-03-30 12:11
Agencja jakich wiele, zwabić kandydata, wziąć prowizję od pracodawcy i wszystko mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczyt bezczelności fatygować kandydata pół Polski, oczywiście za bilet nie płacą, zmarnowałem pieniądze na bilet i dzień urlopu, ale dobrze że nie więcej czasu, miałbyć pracodawca bezpośredni przełożony i była wideokonferencja, którą mogłem zrobić z domu.
Odpowiedzi nie dostałem nawet pomimo maila
chrzanić to firmę
6
Ludek 2017-04-06 09:15
@mck można zrozumieć Twoją złość ale pewnie byłeś świadom, że samo zgłoszenie sie na rozmowę nie daje gwarancji zatrudnienia. To było Twoje ryzyko i koszty.
1
Inżynier 2017-04-23 00:10
Hej, czy rekrutował się ktoś przez tą firmę na stanowisko CAD Designer (Inżynier Konstruktor)? Jakie warunki? Praca na własnej działalności? Do jakiej firmy rekrutuje firma Reylon na terenie Wrocławia?
Leonid 2017-04-25 20:06
Relyon Recruitment to specjaliści w prowadzeniu rekrutacyjnych na stanowiska specjalistyczne i managerskie. Często są to trudne tematy ale po osiągnięciu celu praca daje dużą satysfakcję a zadowolenie klientów to podstawa.
1
Stały bywalec 2017-05-12 14:37
-Wewnętrzna konkurencja między konsultantami w obrębie jednej dywizji , młodsi stażem bywają oszukiwani przez managerów i zarząd (chęć zysku finansowego ponad zasady fair play i wartości),
-Brak konsekwencji i zwyczajnej sprawiedliwości w przyznawaniu stanowisk i szans na rozwój,
-Nierówne możliwości na awans i wysokości zarobków (relatywnie wysokie wynagrodzenie i awans są dostępne dla wybranych, często lepiej kombinujących pracowników)
-Skandaliczne zachowanie managerów dywizji, iluzoryczna reakcja na zgłaszanie błędów i problemów w zespole, zamiatanie bałaganu pod dywan,
-Atmosfera jest przyjazna, jeśli popiera się obowiązujący system i podział sił, jednak gdy głośno mówi się prawdę, sytuacja ulega diametralnej zmianie
-Miejsce zdominowane przez osoby z prowincji- karierowiczów (niestety ta generalizacja w tym wypadku jest prawdziwa), chęć dużego zarobku i potrzeba podniesienia swojego statusu społecznego i prestiżu (problemy z ego) często powoduje oszustwa, kumoterstwo, wszystko aby utrzymać się na stanowisku
7
Ludek 2017-05-25 12:26
Może nie wszystkie zasady działania podobają się ludziom ale takie jest dziś życie. Brutalne i bezwzględne szczególnie, gdy wchodzi w grę kasa i to dobra kasa. Myślę, że w takiej firmie utrzymają się ludzie silni i znający swoją pracę, słabi psychicznie nie dadzą rady.
1
bik 2017-05-25 14:07
Potwierdzam, że dość absurdalnie negocjuje się stawki z Relyon - stosowana argumentacja jest mocno naciągana, wręcz naiwna, więc można odnieść niemiłe wrażenie jakby ktoś kogoś próbował zwodzić.
Także zdarzają się komunikaty pod adresem potencjalnych kandydatów niezbyt profesjonalne.
Poza tym wszystkim raczej sprawiają przyzwoite wrażenie.
3
chłopekZprowincji 2017-05-30 15:57
Portal, który został stworzony dla tych, którzy najczęściej są rozgoryczeni bo ktoś ich zwolnił. Ludzi którzy nie mają dystansu do siebie i samokrytyki, tylko zawsze widzą wokół winnych, a brak winy u siebie. Dziwi mnie komentarz dotyczący kumoterstwa i innych praktyk aby utrzymać się na stanowisku :) Tutaj utrzymuje się na stanowisku ten, który albo robi wyniki albo aktywności, które prędzej czy później doprowadzą do wyniku. Jeśli ktoś żyje ideałami, że pieniądze spadają z nieba i nie trzeba się starać ani używać 1% szarych komórek mózgu tylko żyć w jakiejś bajce to niestety pod naszym niebem i w naszej bajce ciężko pracujemy aby te pieniądze zdobyć i zyskać szacunek naszych Klientów i Kandydatów. Dziękuję za uwagę.
1
Ludek 2017-06-06 22:14
Relyon Recruitment nie będzie sie bronił przed pracownikami z Ukrainy tym bardziej że posiadają wysokie kompetencje zawodowe. Może czas wziąć się do pracy!
1
pytek 2017-06-20 01:21
piszesz biedaku nieudaczniku o sobie czy masz pretensje do innych co prezentują odmienne żale?
po co ten płacz i bełkot nieudacznika który czuje się pokrzywdzony opiniami innch?
3
Ludek 2017-06-20 09:03
Jakie warunki do pracy stwarza firma dla programisty Java? Czy można liczyć na dobre zarobki? Może są jeszcze pakiet socjalny lub premie w zależności od wyników? Pytam o te sprawy na forum bo lubię być przygotowany do rozmowy.
Ghost 2017-08-11 11:39
Dosc napastliwy ton wypowiedzi tylko potwierdza to, co napisala Oklahoma. Zlosc i uszczypliwosc wyziera z kazdego slowa. Brrr
1
Norbi 2017-08-11 18:11
Agencja szuka wybitnych specjalistów dla firm i jeśli ktoś myślał, że każdy może tu startować to jest w błędzie. Sporo dobrego o agencji Relyon słyszałem
1
Człowiek z IT 2017-08-23 12:19
Jeśli Relyon w swoim zespole posiada wybitnych fachowców to wskaż mi 5 takich osób - rekomenduję spojrzeć na szereg osób, które dołączyły w ostatnim kwartale do zespołów. Bez doświadczenia, nie znające rynku do tego jak już korzystają z bazy kandydatów niech najpierw sprawdzą kogo zatrudniali u swojego klienta a nie proponują mu zmianę pracy... Zero profesjonalizmu z ich strony a opinii u klientów też rewelacyjnej nie mają. Ba... z brakiem znajomości rynku to w sumie nie mają z czym się pokazywać - dno dna.
1
Włodek 2017-08-23 19:35
Relyon Recruitment należy do liderów dostarczających rozwiązania i usługi w zakresie rekrutacji, usług IT, outsourcingu pracowników w Polsce i za granicą. Zupełnie nie zgadzam się z tym, że nie są profesjonalistami. Klienci są zadowoleni z ich pracy.
1
Julita 2017-08-28 10:43
@Włodek a współpracowałeś z Relyon Recruitment, że posiadasz o nich opinię? To ważne by potwierdzić wszystkie te opinie, ponieważ firma posiada bogatą ofertę: http://relyon.pl/oferty-pracy/ i dużo osób może szukać tutaj rzetelnych opinii.
Zostaw swoją opinię o Relyon Recruitment - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Relyon Recruitment