brak logo

Euroclear Bank

Olkusz

Opinie o Euroclear Bank

Mnemonic 2015-07-08 14:15:23
To ja jako byly pracownik podziele sie opinia. Praktyki i staze w Euroclear sa dostepne (platne) w dzialach operacyjnych. Na razie tylko pojedyncze stanowiska "nieoperacyjne" sa przenoszone do Krakowa, wiec nie liczylbym na wiekszy nabor (glownie z rekrutacji wewnetrznej). Zarobki na poczatek z przedzialu ok 3-4 netto. Firma ma przyzwoite szkolenia (3 dni w roku na szkolenia zewnetrzne np. z EY) i jak ktos zaczyna przygode z finansami i korpo to mozna sie sporo nauczyc i nalapac miedzynarodowych kontaktow z branzy do pozniejszego rozwoju. Ja generalnie mam dosc dobra opinie o Euroclear.
1
mm 2015-07-08 21:41:18
Ja mam zacząć pracę od sierpnia.
Najpierw była rozmowa telefoniczna z panią z działu HR, potem rozmowa w biurze a na kolejnym spotkaniu z dyrektorami.
Oczywiście, wszystko wydaje się w porządku, jednak opinie na internecie są podzielone.
Czy ktoś może udzielić informacji np. na temat atmosfery, nadgodzin?
3
Mnemonic 2015-07-16 21:39:31
Do Walle - jak się zadaje konkretne pytania to można się czegoś konkretnego dowiedzieć.

Do MM - atmosfera zależy od zespołu, są lepsze są gorsze. Co do nadgodzin również zależy od zespołu i sezonowości pracy. Nadgodziny zawsze są dokładnie rozliczane i albo płacone albo do odbioru. Z fajnych dodatków jest dodatek za późną zmianę (kończącą się po 19:00 - ale nie pamiętam już ile) i dodatek za pracę w święta (200 PLN chyba).
kadafee 2015-09-08 18:56:42
Jak wygląda praca w euroclear na stanowisku graduates?
Franek 2015-09-16 13:46:35
Opinia o 3-4 tys netto to dla doświadconych, a bez doswiadczenia 2300-2500tys netto i jeśli chodzi o podwyzki to slabo z nimi.Perspektywy rozwoju tez bez szalu po 2 latach ludzie z doswiadzczeniem odchodza bo i tak promowani na wyzsze stanowiska sa belgijscy pracownicy, ktorzy niejednokrotnie nie maja wyzszego wyksztalcenia.Management belgijski oderwany od rzeczywistosci. Atmosfera ogolnie spoko jak ktos lubi i nie ma zycia prywatnego, w zespolach róznie jak rozni sa ludzie a korpo szczury sa wszedzie.
Poszukiwacz 2015-10-26 16:07:01
Czy może ktoś mi powiedzieć czy ten bank Euroclear nie ma ofert pracy dla w Katowice? Czytałem gdzieś na blogach, że jakiś czas temu oferowali prace dla nauczycieli znający język japoński i szukam jakiś informacji na ten temat http://preply.com/pl/katowice/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-japońskiego
Hania 2015-11-04 16:58:20
Czy ktoś może powiedzieć czy podczas pierwszej rozmowy telefonicznej dzwonili z Belgii?
SSS 2015-11-05 21:29:20
do mnie dzwonili z belgii żeby sie ustawić na rozmowe na nastepny dzień z kimś innym.
1
Franek 2015-11-09 10:23:24
Pracowałem w tej firmie 2 lata i raczej praca w Euroclear nie daje żadnej wielkiej renomy jak jest przedstawiane powyżej.Praca to po prostu monotonne klepanie ale jak to w korpo.Praca odbywa się tylko w Krakowie nie ma opcji pracy w Brukseli są tylko szkolenia ale to też coraz mniej bo większość procesów jest już przeniesiona do Krakowa.Nikt nie dzwoni z Belgii po prostu cała sieć tel jest belgijska.
3
Miro 2015-11-16 19:13:58
Takie wynagrodzenie oferowane jest dla osób bez doświadczenia i studentów,z doświadczeniem trochę więcej ok 500 zl to zależy jak się negocjuje ale fakt szału nie ma. Premia jest po ocenie rocznej w wysokości ok pensji jaką się zarabia.
afp 2016-01-29 21:06:06
ROTACJA - JUNIOR ACCOUNTANT - KORPORACJA

Witam,
Powiedzcie, jakie są możliwości rotacji dla osoby z rocznym doświadczeniem na stanowisku Junior Accountant. Założenie: do euroclear rotuje osoba która przez rok pracowała w innej korpo?
afp 2016-01-31 09:05:12
osw, co konkretnie masz na myśli? W mojej starej firmie jest tak, że lepsze pensje dostają nowi pracownicy, starzy nie mają podwyżek, dochodzi do tego, że nowy, co nic nie umie, zarabia więcej niż osoba z wieloletnim doświadczeniem. Tu drogą do podwyżki jest rotacja do innej firmy.

Czy podobnie jest w outsourcingu na Junior Accountant? Wiem, że wiele zależy od firmy, ale jakie są kierunki, trendy?
afp 2016-02-01 22:50:16
ok, tylko co dalej. Stawki są małe - 2200 netto, 2400 góra, czyli żal.pl ; posiedzisz parę miesięcy za te pieniądze i czy czekać na podwyżkę, czy rotować do innej korporacji? O to chcę spytać, jakie macie doświadczenia?
mishasimmy 2016-02-11 17:48:16
Hej, będę miał rozmowę na Students & Graduates opportunities in Finance and Banking Operations. Może ktoś przybliżyć jak wygląda rozmowa telefoniczna?
ona1990 2016-02-17 14:17:53
Ktoś mi moze powiedziec jak mniej wiecej wyglada tn 3ci etap rekrutacji? Chodzi mi o ten dzien w ktorym jest spotkanie z managerami plus przylaczenie sie do jakiejs pracujacej osoby no i testy. Na czym te testy, ktore przysylaja na maila polegaja?To gł. wiedza z zakresu finansow?
Abc 2016-02-20 13:06:16
Jako client services specialist z włoskim, dostaniesz klientów którzy życzą sobie świadczenia tego serwisu po włosku, więc za każdym razem jak ten właśnie klient do Ciebie zadzwoni, musisz być na tyle komunikatywny żeby mu udzielić wyczerpującej odpowiedzi na pytanie - oczywiście po włosku.
DAMIAN 2016-04-23 22:48:53
Witam
EUROCLEAR POLSKA KRAKÓW: testy-kpina, chamstwo, brak szacunku dla człowieka, firma nie etyczna, klienci takiej korporacji powinni przemyśleć, czy chcą żeby z ich pieniędzy finansowano nie etyczny biznes,
1
V 2016-07-19 18:06:42
Nie kompromituj się dziecko na forum, graduate to nie jest stanowisko pracy.....
wrr 2016-08-05 09:49:22
Bardzo nieprofesjonalna rekrutacja. Jezeli zawracacie komus glowe to wypadaloby przynajmniej wrocic z informacja zwrotna.
d 2016-08-07 13:18:03
Czy ktoś został rekrutowany (II etap) na początku sierpnia? Dostaliście jakąkolwiek informację zwrotną?
sassy 2016-08-12 19:34:51
Czy możesz powiedzieć dokładnie o co chodzi? Jestem własnie w procesie rekrutacyjnym.
d 2016-08-13 11:34:21
4. Rozmowa telefoniczna, rozmowa z HR, testy i rozmowa z managerem.
:) 2016-08-14 19:31:32
Atmosfera jest naprawde fajna. Zarobki standardowe.
d 2016-08-15 14:17:39
Miałam testy z części analitycznej - 20 pytań, 20 minut. Dosyć skomplikowane, zważając na czas... Jak już to zostało wyżej wspomniane, raczej trzeba się opierać na szacunkach. Kolejna część była oparta na czytaniu ze zrozumieniem. Również 20 pytań i 15 minut. Teksty mają średnio 5-7 linijek, więc czasu też jest bardzo mało. Niektóre pytania są podchwytliwe. Ogólnie były trudne, ale raczej ze względu na czas, niż na konstrukcję pytań.
d 2016-08-15 14:44:58
Nie pamiętam dokładnie z jakiej dziedziny były, chyba coś związanego z przemysłem (?). Potrzebna była tylko wiedza z matematyki :-).
Co do części językowej, z reguły były to e-maile/notatki managementu do pracowników.
zxc 2016-08-15 15:26:28
Czy ktoś wybiera się jutro na AC?
d 2016-08-20 15:06:32
Pewnie tak, ale nie jestem pewna, czy wszystkie testy polegają na tym samym.
pvyhuk 2016-08-20 19:35:23
@ d - wątpię aby wszytskie polegały na tym samym. To wątpliwe
Nicck 2016-11-19 18:21:48
Dramat.zero szacunku do ludzi, liczą sie statystki i ilości, zero szans na podwyżkę. Rotację jak mało w której firmie. Praca ciężka i wymagająca kilku miesięcy szkoleń a atmosfera nie do zniesienia. Zero życia. Nawet nie na czasu się bliżej poznać. Wyjść do toalety czy napić sie kawy. Szczerze nie polecam. Sprawią że poczujesz sie jak nikt.
Zostaw swoją opinię o Euroclear Bank - Olkusz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euroclear Bank