Credit Agricole Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 81 ocen.

Credit Agricole Polska
2 81

Opinie o Credit Agricole Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska

Joanna

@red, dlaczego o to pytasz? Wątek główny forum jest na temat opinii o pracy w banku Credit Agricole Polska. Pytanie, które zadałeś w temacie mówi zupełnie o czymś innym. Zresztą taką informację można bez problemu znaleźć w internecie, bądź dla pewności napisać e-maila do banku Credit Agricole Polska, który odpowie na to pytanie.

   
red

czy Credit Agricole jako bank płaci podatki w Polsce?

   
Joanna

@Były na szczęście pracownik, dziękuję za odpowiedź. Z Twojego komentarza wynika, iż posiadasz duże doświadczenie pracy w firmie Credit Agricole Polska. Czy możesz coś napisać na temat atmosfery pracy jaka panuje pomiędzy pracownikami? Czemu po tylu latach zdecydowałeś się odejść z pracy? Co było głównym powodem takiej decyzji? @Również były pracownik, dziękuję za wyrażenie opinii o pracy dla Credit Agricole Polska. Możesz coś więcej napisać na temat stanowiska jakie zajmowałaś? Jakie dokładnie zadania miałaś w ciągu dnia? Napisz coś więcej na ten temat.

   
Joanna

@mimi, czy poza stałą stawką pracodawca Credit Agricole Polska oferuje pakiety świadczeń dodatkowych? Jak wygląda ta kwestia? @Obecny pracownik, jak wygląda podział weekendów pracujących wśród pracowników? Placówki są również otwarte w soboty? Firma Credit Agricole Polska oferuje dodatkowe wynagrodzenie za pracę w weekendy, czy jest ono już uwzględnione w stawce proponowanej przez pracodawcę na wstępie? @Anna, dziękuję za opinię na temat pracy w firmie Credit Agricole Polska, możesz napisać na jakim dokładnie stanowisku pracujesz? I co należy do Twoich obowiązków?

   
Również były pracownik
@Były na szczęście pracownik 30.05.2018 21:19

Tego powiedzenia nie znałam ale zgadzam się na 100%. Dokładnie tak było - jak była sprzedaż to jesteś super jak nie masz - to co się z Tobą dzieje...? Nieważne podejście do klienta, Twoja wiedza...ważne co dziś masz sprzedane...Na szczęście po wielu latach zrezygnowałam bo dłużej już nie dało się tak żyć. Ogólnie rzecz biorąc praca w Banku nie ma nic wspólnego z bankowością i doradztwem. Ot takie zwykłe "wciskactwo..."

   
Joanna

@Madzia, a czy możesz coś więcej napisać na temat przebiegu rekrutacji do pracy w firmie Credit Agricole Polska? Jak przebiegała rozmowa i czy przyjęłaś propozycję pracodawcy? @Janusz, jesteś pracownikiem firmy Credit Agricole Polska? Mógłbyś coś napisać odnośnie atmosfery pomiędzy pracownikami w tej firmie? Twoja opinia będzie bardzo pomocna dla osób, które szukają zatrudnienia w firmie Credit Agricole Polska.

   
Mabiu
@Anna 28.05.2018 20:13

A jak wyglądają godziny pracy w dziale Back Office?

   
dsljh

Hej! Ja mam takie pytanie jeśli chodzi o grafik, czy on rzeczywiście jest taki elastyczny jak to wspominają w ogłoszeniach? Np. jak się chce pracować tylko w tygodniu, to czy to przejdzie? I jak jest z wynagrodzeniem, da się jakoś wyżyć?

   
Obecny pracownik
@Joanna 03.04.2018 19:13

Noe wiem gdzie, przez pół roku może fakty-bo nie chcą straszyć. Ale im masz większe kompetencje tym pracujesz w weekendy, do północy no i nocki.

   
Dominika

Jaka podstawa doradca klienta ?

   
mimi
@wola 26.03.2018 01:32

brutto... netto 1660....

   
Janusz

Wysokość wynagrodzenia to bardzo indywidualny element umowy, nie można się tak bardzo tym sugerować.

   
Edek

Doradca Klienta w placówce. Rozmowę mam, jaka podstawa do dostania? Proszę o info.

   
Monia
@Edek 02.05.2018 18:45

Edek jesteś już po rozmowie? Jeśli tak to ile Ci zaproponowali?

   
Lidia

jeśli chodzi o podstawę to jestem bardzo zadowolona gdyż między poprzednim pracodawcą a CA jest 1000zł różnicy brutto Pracuję ponad pół roku w łódzkim na stanowisku DK, nie trafiłam źle, ważne jest z kim się pracuje a nie gdzie...

   
Monia
@Madzia 12.05.2018 13:41

W jakim mieście tyle Ci zaproponowali?

   
Edziu

Witam, Doradca klienta, jaka podstawa? 4000 brutto dostanę?

   
Tomek
@we 29.04.2018 19:39

placówka.

   
Bartek

Podpowiedzcie czy bank prowadzi jakieś rekrutacje?

   
ew
@Bartek 23.04.2018 19:31

prowadzi

   
Ciekawa

Czy jest możliwość pracować tam również na inny etat niż cały? Dziękuję za odpowiedź.

   
moo
@Ciekawa 01.05.2018 00:42

jest

   
ja

Największym plusem tej firmy jest to, że niby jest to korporacja, ale jakoś jest tak luźniej, przyjaźniej. W większości -normalnie, ludzcy szefowie.

   
Drugi ja
@ja 19.04.2018 21:46

Ty aohiw chyba kpisz...

   
Zainteresowana

Cześć, ile mniej więcej zarabia pracownik back office? Chodzi mi o AML. Czy 5500 brutto to realna stawka?

   
CAnie

Nie polecam . Jestem pracownikiem centrali wroclaw od 6 lat. Z perspektywy czasu jest coraz gorzej. Z perspektywy czasu zarobki coraz mniejsze!!! To jest chore ze jest tendencja spadkowa. I nie jest ona uzależniona od braku wyrabiania planu. Coraz więcej obowiązków coraz mniej pieniędzy. Płaca mniej więcej o 1000 zł mniejsza niż rok temu. Możliwość rozwoju słaba. Grafik elastyczny- tak o ile chcesz pracować tylko do 21 czyli zmiany popołudniowe. Do tej pory tylko pieniądze mnie tu trzymały teraz już nawet tego niema.

   
Ania

Info dla chcących podjąć pracę na stanowisku Windykatora . Getin Bank 3000 - 3400 brutto , Getback : 3000-3200 brutto , Eurobank 3000-3600 brutto, Koksztys : 3500-4000 brutto , CreditExpress Inkasso : 3400-3600 brutto, Inkasso Kaczmarki : 3300 - 3700 brutto i uwaga : Credit Agricole : 2700 brutto. Dlatego zastanówcie się gdzie składacie CV. Przedstawione kwoty dotyczą osób z doświadczeniem .

   
Joanna
@Windykator 14.03.2018 22:08

Na jakim stanowisku? Senior? Bo na pewno nie na innym, a nikt kto sie zatrudnia z ulicy nie dostanie podstawy Seniora, wiec ta opinia nie jest pomocna....

   
Kar

Cześć Man pytanie czym zajmują się liderzy ? Oraz jakie fajne stanowiska w tej firmie oprócz siedzenia na telefonu ?

   
Kamil

Nie polecam. Tragedia, ludzie omijajcie te firmę szerokim łukiem!

   
minolta
@Kamil 22.03.2018 18:42

Dlaczego???

   
Joanna

@Damian rozumiem. No niektóre firmy jeszcze oczekują listów motywacyjnych, co powoduje, że zgłoszenie aplikacyjne wydłuża się w czasie. Ale czy faktycznie negatywna ocena powinna być wystawiana firmie Credit Agricole Polska za to, że nie ma automatu do wysyłania o negatywnej decyzji rekrutacji? @Anonim udało Ci się zdobyć pracę? Opowiesz nam o swojej rekrutacji?

   
anonymous

Niestety nie polecam, pracowałam przez dwa tygodnie w call center i się zwolniłam. Musiałam jeszcze 2 tyg popracować do końca okresu wypowiedzenia. Zwolniłam się z powodu niekompetencji liderów - brak chęci pomocy oraz niskiej płacy i słabej atmosfery ( na linii liderzy- zespół). Miałam taką sytuację że zadzwonił klient z nietypowym problemem niestety lider mnie "olał" a była to jedna z moich pierwszych rozmów. Ludzie fajni i pomocni, szkolenia mogą być. Nie wiem jak z benefitami ale wtedy nie było żadnych, zarobki miałam około 700zł brutto niższe niż dostałam dwa miesiące pozniej kiedy poszłam pracować do innej firmy. Była bardzo duża rotacja ( było to jakieś 2l temu), nie wiem na jakim poziomie ale nie spotkałam tam prawie żadnych pracowników pracujących dłużej niż rok-dwa. Ponoć ( jak dowiedziałam się od innych pracowników) mnóstwo osób zwalnia się juz po pierwszym dniu:)

   
meta

Ilosc obowiazków która spoczywa na pracowniku jest ogromna, pracownik musi sie zajmowac wszystkim , dyrektor tylko siedzi w kamerach I sprawdza co robimy, pisze durne emaile.

   
Anonim

Idę na rozmowę o prace. Dział obsługi klienta - podobno praca na telefonie. Jakieś opinie? Jak z zarobkami? Oddział Wrocław stare miasto

   
Joanna

@Damian oczekujesz od każdej firmy odpowiedzi na każde zgłoszenie, nawet tej negatywnej? Raczej firmy tego nie praktykują. A sama aplikacja nie zajmuje tyle czasu, by wymagać odpowiedzi czemu Credit Agricole Polska nie widziało Ciebie na tym stanowisku.

   
Damian
@Joanna 27.02.2018 11:38

Patrząc po takich firmach jak Credit Suisse, Amazon stwierdzam, iż jest to do zrobienia. Wystarczyłoby, by hr'owiec klikając przycisk "odrzuć" przy otrzymanej aplikacji generował tym samym maila do kandydata. Tak jak wspomniałem, jeżeli wysyłasz cv + uzupełniasz standardowe pola to nie zajmuje dużo czasu. Natomiast CA wymaga załączenia Listu motywacyjnego, którego nie pisze się w 5 min.

   
Admin Systemow Bankowych

Brak podwyżek, dla ludzi z długim stażem a tymbardziej jak "awansujesz" o poziom wyżej. Nie ważne z jakiej innej firmy przychodzisz, ale będą cię traktować jak byle kogo. Kasa ciągle ta sama a obowiązków coraz więcej i więcej no i brak szkoleń oczywiśćie. Jesli spodziewasz sie rozwoju w tej firmie to nawet nie aplikuj. Chcesz przejsc gdzies dalej to musisz mieć kolesiostwo i wychodzić często na fajke a moze sie uda :)

   
Damian

Jest to co najmniej dziwne, że CA wystawia ofertę pracy w centrali we Wrocławiu, każe wysyłać listy motywacyjne, a nawet nie odpisze, że nie są zainteresowani. Jeżeli konkurs na stanowisko wygrywa ktoś z rekrutacji wewn. to proszę najpierw tworzyć rekr. wewn., a dopiero później ogłaszać się na zewnątrz. Człowiek tylko traci czas na aplikowanie.

   
Joanna

@Baryła a jaka jest odpowiedzialność? Pracownicy Credit Agricole Polska podpisują jakieś dokumenty, które świadczą o tym, że są odpowiedzialni z a te transakcje z klientami?

   
Joanna

@Baryła myślisz, że istnieje możliwość, żeby liczba obowiązków w Credit Agricole Polska została rozłożona na większą ilość pracowników i tym samym każdy pracownik miałby mniej?

   
Baryła
@Joanna 14.02.2018 13:10

Pewnie tak, ale nikt nie chce za te psie pieniądze pracować, bo jest duża odpowiedzialność. Lidl we wrocławiu ma ogłoszenia w sklepie z podstawą 700 zł wyższą.

   
Andrea

Póki co 8 m-cy na stanowisku DK i jest ok. Wszystko zależy od ekipy w pracy i dyrektora. Kasa jest ok. Jak na Szczecin nieźle. Niecałe trzy tys podstawy na rękę plus premia która nie jest super olbrzymia ale jest i jak się dobrze postarasz to połowa wypłaty dodatkowo będzie. Luxmed super pakiet z dentysta za małe pieniądze, Multisport za 40zl i weekendy wolne.

   
edziu
@Andrea 23.08.2017 09:52

Ile brutto ?

   
Baryła

Jeżeli chodzi o CC to faktycznie w porównaniu do konkurencji bardzo słabo jeżeli chodzi o zarobki, nic dziwnego że ciągle są oferty pracy, premie wręcz żenujące w porównaniu do innych firm, które wymagają zdecydowanie mniej.

   
edziu
@Baryła 06.02.2018 17:07

Ile proponują tutaj i w któym banku lepiej płacą? Szukam w banku i do którego aplikować?

   

Zostaw opinię o Credit Agricole Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska