Credit Agricole Bank Polska S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 97 ocen.

Credit Agricole Bank Polska S.A.
2 97 6 1

Opinie o Credit Agricole Bank Polska S.A.

Mateo

Niestety ale wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Kiedyś myślałem, że często te negatywne komentarze o pracodawcy są wyrazem frustracji pracowników którym nie wyszło ale to się zmieniło po pracy w credit agricole. Nie liczy się nic innego oprócz wciskania klientom na siłę produktów których nie chcą, oklamywnia klientów itp. Dyrektor potrafi siedzieć cały dzień obok doradców na froncie i kontrolować każdy ich ruch. Przez to robi się kolejka po kilkanaście osób bo każdemu klientów sprawdzasz zdolność oraz proponujesz każdy produkt jaki bank ma w ofercie. Klienci w kolejce narzekają dlaczego to tyle trwa a ty pracujesz w ogromnym stresie, każdy twój ruch jest rejestrowany przez dyrektora. Musisz wykonywać określoną ilość telefonów sprzedażowych, głównie na froncie przy klientach. Na koniec dnia wysyłasz dyrektorowi raporty co udało się sprzedać, ile spotkań umówić i dlaczego tak mało. Często dyrektor sprawdza twój telefon czy wykonales odpowiednią liczbę połączeń. Rozmowa z dyrektorem to tylko krzyk, zastraszanie że jak np nie sprzedasz 2 kont, kredytu i ubezpieczenia dziennie to zostaniesz zwolniony. Kilku doradców poszło na zwolnienia od psychiatry, na szczęście ja już odszedlem z tej pracy. Nie polecam nikomu bo można nabawic się choroby psychicznej i bardzo szybko się wypalić. Nie jest to warte żadnych pieniędzy.

Roxy
@Mateo 02.12.2018 10:27

100% prawdy, niestety :( Sugestia dla Credit Agricole: przyjrzeć się pracy dyrektorów oddziałów i regionów. W jaki sposób robią plany oddziałów, co sami wnoszą, poza zastraszaniem swoich podwładnych i śledzeniem ich poprzez kamery w oddziałach. Czy do tego służą kamery zainstalowane w placówkach? Sama byłam pracownikiem takiej placówki. Odeszłam, jak wielu moich kolegów, ponieważ nie mogłam znieść atmosfery strachu, poniżania itd.

Bankowiec
@Mateo 02.12.2018 10:27

Prawda w 100%.Pracowalam przed CA w dwóch bankach, ale takiego przymusu wyciskania nie doświadczyłam. Wkolko słyszę ile telefonów zrobiłaś, ile spotkań, ile raportów itp. To szału można dostać, nie można się skupić na sprzedaży tylko wkolko raporty, tabelki, maile z rolziczanien. Slogan reklamowy "Słuchamy twoich potrzeb" jest tylko hasłem inie ma nic wspólnego z prawdą. W rzeczywistości tylko wyciskanie i wkolko wyciskanie klientom dodatkowych produktów. Nawet jak biorą kredyt z ubezpieczeniem to przykaz DO jest odsprzedać dodatkowe ubezpieczenie! Bo dbamy o potrzeby klienta! Żenada! Ale niestety DO nie chce pokazać jak to się robi :(Do tego premie na skandaliczne niskim poziomie. Trzeba zrobić z 200%żeby zrobić premie na przyzwoitym poziome czyli z 1800 brutto! Za 100 % nie dostaniesz nawet 1000 brutto. Do tego jak pracujesz w oddziale, który nie robił planu całościowo zarąbia Ci z premii, nawet jak ty zrobisz swój plan. Brak socjalu. Za LUX Med płacisz sam, pakiet słaby. Wszelkie dofinansowania tylko dla tych o najsłabszych dochodach. Brak kasy na święta - tylko dla tych z najniższym DOCHODEM.OGOLNIE JA Juz szukam innego banku. Słabo!!! '

Bankowiec
@Bankowiec 07.12.2018 09:10

Muszę dodać jeszcze przestarzałe procedury skarbocowe, które powodują nadgodziny, mnóstwo papierologii i rzeczy które zajmują czas, ale nikt tego nie wlicza do czasu pracy.

Iwka
Zweryfikowany użytkownik
@Roxy 03.12.2018 11:34

Prawda kochana, potwierdzam z przykrościa niestety.

Toni
@Bankowiec 07.12.2018 09:10

Mogę tylko ze smutkiem przytaknąć. Smutne jest to, że nikt "z góry" się tym nie interesuje. Rotacja pracowników jest normą w tym banku, i to ciągła rotacja. Nie da się tam normalnie pracować. Jedynie osoby ze skłonnościami psychopatycznymi dobrze będą się tam czuły. Osoba empatyczna, uczciwa nie znajdzie w Credit agricole miejsca dla siebie.

pytanie do ludzi z centrali

Cześć, zastanawiam się czy nie aplikować do pracy do centrali, możecie pokrótce powiedzieć, jakie są zarobki, jacy przełożeni? Chodzi mi o działy niezwiązane ze sprzedażą, a bardziej z analizą. Z góry dzięki! :)

.,

Jak wygląda praca w oddziale fizycznym? Chodzi mi bardziej o sprecyzowanie pojęcia "sprzedaż" :)? Mam jakieś tam plany i muszę je wykonać? Jak nie ma klientów to gdzie mam ich szukać? Proszę o jakąś nawet pobieżną informacje jak wygląda taka praca w oddziale.

xyzlena
@., 15.11.2018 23:53

Nie polecam pracy w CA. Totalny mobbing. Nikogo nie interesuje, jak sprzedasz. Masz sprzedać określone produkty i koniec. Rano "odprawa" - tłumaczysz się, dlaczego dnia poprzedniego jakiś klient nie przyszedł albo dlaczego zamiast 2 kont, pożyczki, produktów oszczędnościowych, sprzedałaś tylko 1 konto. Nie mozesz dokończyc obsługi klienta, bo już słyszysz pytanie od kierownika, dlaczego nie dzwonisz. Bazy obdzwonione po 100 razy. Na koniec dnia idziesz do tablicy i wpisujesz co sprzedałaś. Nie daj Boże będzie jeszcze kierownik o tej godzinie, to znowu się tłumaczysz, dlaczego tylko tyle. Obojętnie, ile nie zrobisz, będzie mało. Oprócz tego nakłanianie, a raczej wymuszanie na pracownikach, żeby oszukiwali klientów. Zakładali rożne produkty nie informując o tym klienta. Pracowałam tam 6 mcy, najgorsza praca w moim życiu. Poleciłabym tylko wrogowi. Kierownik siedzi tylko w swoim pokoju i gapi się w kamery, szpieguje swoich pracowników.

xyzlena
@xyzlena 16.11.2018 20:10

Dodatkowo 15 minut przerwy na 8 h pracy. Jeśli za często chodzisz do toalety (według przełożonego) to nie zawaha się zapytac, co tam robisz. (usunięte przez administratora). Nie masz prawa odezwać się do kolezanki, jeśli pójdziesz do pokoju obok (nie w sprawach prywatnych) - od razu telefon od kierownika z pytaniem, co tam robisz.

Iwka
Zweryfikowany użytkownik
@xyzlena 16.11.2018 20:52

Xyzlena jakbym siebie widziała w Oddziale w Kołobrzeg. Nie można jeść ani sikać, broń cię ...... przerwa szybka na papierosa- a Pani Dyrektor ćmacha elektronika na terenie Oddziale i jest ok. Czułam się tam jak w (usunięte przez administratora). Teraz jestem wolna i zaczęło mi się wszystko układać

Brzeg

Nie polecam PB w Brzegu... Kazdy pracownik ucieka stamtąd, popatrzmy tylko na ostatnie 2lata - p. Agata, p. Marcin sie zwolnili. Ze starej gwardii została jedynie p. Małgorzata choc jej przyszłość tez nie jest pewna w tej firmie. Przychodza nowi, po kilku miesiącach uciekają stamtąd. Ilu jest tam pracowników, którzy pracują dłużej jak 2lata??? P. Małgorzata i dyrektora, wnioski - brak współpracy na linii dyrektor-pracownicy. Dyrektorka umie jedynie rozliczyć ze sprzedaży i nic więcej, ale sama nie ma zadnego pomysłu na sprzedaż, tylko ciągłe pytania do doradcow co można zrobić aby zwiększyć sprzedaż, macie jakies pomysły... i jej genialne złote rady typu dzwonmy po klientach, żenada - nie oklamujmy sie kazdy wie ze telefonowanie to bujda i nie przynosi to jakichkolwiek pozytywnych rezultatów dla banku, na 100 wykonanych telefonów do placówki po kredyt przyjdzie ile osob 1-2??? Dyrektorka sama by pokazała przykład skoro tak święcie wierzy w ta metode lecz zamiast tego woli siedziec godzinami ma telefonie, zapraszać sobie kolezanki do pracy i z nimi siedziec lub przeglądać sobie Internet. Powodem dla którego każdy ucieka stamtąd jest dyrektorka placówki. Ciągle wymagania wymagania i nic wiecej, co powoduje skutki takie jak wieczny wyścig szczurów, chora atmosfera, brak chęci pracy... Chyba pora na nowego dyrektora, który odświeży placówkę, aktualny dyrektor to stara panna z psem, ktora wyzywa sie na pracownikach.

Toni
@Brzeg 07.12.2018 15:42

Z tego, co widzę, to w większości oddziałów jest ten sam problem - dyrektor bez kompetencji, nie robiący nic, tylko mający wymagania, stosujący mobbing itd. To jest chore, dlaczego nikt nic z tym nie robi?

Była Kandydatka do Pracy

Ja zawiozłam dokumenty, odbyłam badania lekarskie i tak nie zostałam przyjęta. Bardzo mi przykro, ale choroby sobie nie planowałam . Niestety z panią kierownik nie sposób było dojść do porozumienia, nie zgodziła się na drugi termin zatrudnienia, gdyż jak sama mi wykrzyczała są dwa 1go i 15go dnia miesiąca, ale ona nie będzie na mnie czekać. Nie spotkałam się jeszcze z tak niegrzecznym podejściem do mnie jako kandydatki . Pani kierownik jednego z Departamentów nakrzyczała do mnie przez telefon po czym się rozłączyła. Nie było sposób dojść do porozumienia , ale to świadczy tylko o niej samej.

Pola87
@Była Kandydatka do Pracy 14.08.2018 12:52

W CA ludzie zwalniają się na potęgę, czasami po 3, 4 osoby z jednego oddziału jednocześnie. Jej zdenerwowanie było zrozumiałe. Zapewne nie miała "kim" pracować i stąd niegrzeczne zachowanie. Desperacja :) Powinnaś się cieszyć, że Cię nie przyjęli :)

Jerzy
@Pola87 17.11.2018 09:45

Wiesz może, co jest głównym powodem tego, że pracownicy z tych działów zwolnili się z banku Credit Agricole Bank Polska? W głównej mierze chodzi o warunki pracy, czy może poziom wynagrodzeń, który oferuje ten bank zatrudnionym pracownikom? Podziel się swoją wiedzą na ten temat.

Toni
@Jerzy 19.11.2018 10:41

Sposób traktowania. W CA nie szanuje się nikogo, łącznie z klientami. Pracownicy nie rzadko dostają polecenia (oczywiście ustnie, mailowo przełożeni boją się wysyłać) wprowadzenia klienta w błąd, założenia produktu, którego klient nie chce, wmówienia mu, że musi ten produkt założyć, bez produktu x nie dostanie produktu y, wciskanie ubezpieczeń do niczego niepotrzebnych itd. Pracownicy są cały czas obserwowani przez kamery przez dyrektora oddziału ( jedynym zajęciem dyrektora jest gapienie się w kamery). Nie ma chwili, żeby wziąć oddech. Cały czas zap... Nie wytrzymują psychicznie ciągłego poganiania, jak niewolnika. Ciągle sprzedaż jest za mała. A to nie jedyne zajęcie, dochodzi rozliczanie bankomatu, obsługa kasowa, operacje bezgotówkowe itd., ale to nikogo nie interesuje. Rano i po południu pranie mózgu, czyli tzw. odprawa. Wyliczanie co zrobiłeś źle, czego sprzedałeś za mało, dlaczego jesteś takim nieudacznikiem. Idziesz rano do pracy i jest ci po prostu nie dobrze ze stresu, że znowu czeka cię ta sama przeprawa z dyrektorem oddziału. Znowu będziesz traktowany jak g... W czasie pracy cały czas napięcie, czy za chwilę nie dostanę ochrzanu, może za długo obsługuję klienta, może za mało mu nawciskałam dodatkowych produktów. Masz być jak robot. Bez emocji. Premia ciężka do wyrobienia, ale możliwa. Tylko, kiedy praca stanowi rodzaj tortury psychicznej, żadne pieniądze nie są w stanie tego zrekompensować. W pracy spędza się za dużo czasu, żeby pozwalać na upokarzanie każdego dnia ( a jak "dobrze" pójdzie to i ze 2 razy na dzień). Mogłabym tak jeszcze wyliczać, ale ja już jestem poza tym miejscem. Rezygnacja z pracy w Credit Agricole była najlepszą decyzją, jaką mogłam podjąć.

mała
@Toni 19.11.2018 13:08

Wszędzie podobnie :( A powiedz, jaka jest podstawa i jakiej wysokości są premie, takie realne? Obecnie szukam pracy i zastanawiam się czy wysłać ofertę do CA.

Toni
@mała 19.11.2018 15:33

W CA między 2500 a 2800 netto, zależy, ile wynegocjujesz. Premia to różnie. Pracowałam w innych bankach, w żadnym nie było tak źle jak w CA. W każdym innym banku miałam czas żeby zjeść, pójść do toalety, nikt mnie nie szpiegował, nie pytał co 5 minut, czy już dzwonię do klientów, i dlaczego nie sprzedałam droższego ubezpieczenia, nie założyłam dodatkowych produktów itd. Tam się tłumaczysz nawet z tego, że klient wszedł przed zamknięciem placówki i musiałaś zostać dłuzej. To jest twoja wina. Pilnują tego, wpisujesz na liście obecności co do minuty, o której rozpoczęlaś i zakończyłaś pracę. W innych bankach pieniądze są podobne, ale nie ma szpiegowania, jest szacunek do pracownika - w porównaniu oczywiście do CA, nikt nie stoi ci cały czas nad głową, nie pogania, nie robi z ciebie idiotki na "odprawach". W Stefczyku i PKO BP - stawki są niższe -nie chciałam tam pracować, bo proponowali żenujące wynagrodzeine. Naprawdę odradzam Ci pracę w CA, chyba, że masz nerwy ze stali i lubisz być gnębiona - to praca dla Ciebie. Jest wiele innych banków :)

mała
@Toni 19.11.2018 16:06

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Niestety wiele zależy od tego na jakiego kierownika się trafi. Wszędzie te cele i najważniejsza ich realizacja.

Toni
@mała 19.11.2018 21:19

Widzę, że jesteś zdecydowana. Daj proszę znać, jeśli się tam zatrudnisz, jakie wrażenia :) Obyś trafiła na normalnego kierownika. Powodzenia :)

mała
@Toni 20.11.2018 13:18

Miałam rozmowę telefoniczną, a we wtorek mam rozmowę w oddziale. Wszystko zależy od tego ile mi zaproponują podstawy.

Jerzy
@mała 22.11.2018 09:37

Jeżeli możesz, to będąc już po rozmowie, podziel się z nami tym, jak przebiegała Twoja rozmowa o pracę w Credit Agricole Bank Polska. Twoje informacje na ten temat będą z pewnością pomocne dla osób, które w przyszłości będą w podobnej sytuacji, więc dzięki Tobie będą mogły mniej więcej wiedzieć, na co się nastawiać. Trzymam kciuki, aby poszło Ci, jak najlepiej. Ktoś może jeszcze w najbliższym czasie ma rozmowę o pracę w tym banku?

xyz
@Toni 19.11.2018 13:08

Nie zgodzę się z opinią, że jedynym zajęciem dyrektora oddziału jest gapienie się w kamery. Dyrektorzy mają takie same zadania jak zwykli pracownicy sali (a więc sprzedaż) plus jeszcze obowiązki wynikające z posiadanego stanowiska. To oni odpowiadają za cały oddział. Jeśli pracownicy nie wyrobią planu to pierwszy zawsze zostanie zwolniony dyrektor oddziału a nie zwykły pracownik.

Julie
@xyz 27.11.2018 12:29

Mam inne doświadczenia z tego, co robi dyrektor oddziału Credit Agricole Banku. NIC nie robi, prócz wpatrywania się w kamery i poganiania swoich podwładnych. Potwierdzam opinię Toni.

Bankowiec
@Julie 27.11.2018 17:15

No właśnie ja też mam podobne odczucie, że dyrektor nic nie robi poza śledzenie każdego ruchu na kamerze, wypytywania wkolko ile sprzedałeś, albo dlaczego nie sprzedałeś. Nie można liczyć na realne wsparcie w sprzedaży, tylko rozliczanie. Do tego wkolko jakieś wymyślone przez DO tabelki do uzupełniania. Tony tabelek i raportów gdzie wkolko wpisujesz to samo.

Iwka

Oddział Kołobrzeg-praca i ludzie fajni, pani D(usunięte przez administratora) Ja wylądowałam na zwolnieniu lekarskim od dr psychiatry. Odradzam pracę w tym Oddziale Moje sugestie dla Credit Agricole Bank Polska S.A.: Zwolnić Dyrektorkę która ciągle robi nabór nowych pracowników od lat Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora)

Toni
@Iwka 29.11.2018 18:24

Moja sugestia: zwolnić wszystkich dyrektorów oddziałów Credit Agricole, u których jest duża rotacja, czyli np. pracownicy uciekają po 2, 3 miesiącach, bądź masowo (3 osoby na raz) się zwalniają, bądź idą na zwolnienie od psychiatry, bo nie wytrzymują nerwowo. Ciekawe, że nikogo to nie zastanawia, co się dzieje w tych miejscach.

DK

Witajcie, naprawdę jest aż tak źle? Czy ktoś ma może doświadczenie jako DK w Bydgoszczy? Dzięki za jakiekolwiek informację

a
@DK 28.11.2018 18:26

jest jeszcze gorzej... uciekaj i nie pytaj o drogę..

DK
@a 28.11.2018 20:39

Kurczę ???? A czekam na rozmowę

Toni
@DK 28.11.2018 21:52

Hahahaha, to powodzenia. Polecam przed rozmową wziąć coś na uspokojenie. A tak naprawdę to polecam olać ich. Szkoda Twojego zdrowia i nerwów. Jest wiele innych banków. Płace takie same (poza np. Stefczykiem i PKO BP - tu śmiesznie niskie).

Patryk

Nie polecam. Zwłaszcza w dziale decyzji Indywidualnych. Jak nie jesteś donosicieliem to nie masz co liczyć na względy. Wieczny mobing i zamiast skupić się na pracy to siedzisz i piszesz emaile Przez 2 godziny dlaczego tak załatwiłes sprawę, po czym okazuje się że wszystko było w porządku, a później na koniec dnia informacja dlaczego limit nie został zrealizowany. Pseudo koordynatorka nic nie potrafi, wieczne przerwy pogaduchy, ponizanie pracowników, a jej humor zależy od życia prywatnego, zazwyczaj jest zły. Niewpomne już o Pani kierownik, która nie ma co robić i tylko emaile wypisuje co się zrobiło w sprawie jak wszystko jest w systemie. Faworyzuje tylko edytke i basie które jak piszemy między sobą emaile to przesyła wszystko kierowniczce a Basienka wyszukuje spraw gdzie coś się zrobiło źle typu nie postawiło się przecinka w piśmie, żenada. Wiele pracowników się pozwalnialo bo nie dało rady nerwowo wytrzymac z takimi przełożonymi, wieczne gnebienie poniżanie, i tłumaczenie się spraw, które się zrobiło dobrze. Atmosfera fatalna.

To Ja.

Nie rozumiem skąd w ludziach tyle nienawiści. Przecież ktoś kto szuka pracy , szuka jej w różnych miejscach, żeby cokolwiek znaleźć bo żyć z czegoś trzeba, a z tego co piszecie, w banku o jakim mowa, nie ma normalnych ludzi, a jakieś dziwne osoby, którym satysfakcję sprawia to ,że próbują kogoś poniżyć, poszydzić i nie zatrudnić tej osoby. To jest jakiś absurd. Nigdy tego nie zrozumiem.

Zniesmaczony
@To Ja. 11.09.2018 19:49

Aby zrozumieć, przejdź się na rozmowę i zobaczysz :) ja mam takie a nie inne odczucia wynikające z rozmów w CA, pastwienie się nad kandydatem. Poczułem się jakbym wrócił do szkoły, gdzie nauczycielka znęca się nad uczniami, serwuje psychiczną udrękę i stawia pały za nieprzygotowanie. Jeżeli tak ma wyglądać tam współpraca, to ja dziękuję, jesteśmy potencjalnymi partnerami w biznesie na równych zasadach, a nie w stosunku pan pachołek do bicia i poniżania. Szczerze nie polecam. Dodam tylko, że będąc na rozmowie w Eurobanku, rozmowa ta była bardzo profesjonalna i ani razu nie miałem cienia negatywnego odczucia jak było w CA od samego początku, więc widać można.

To ja
@Zniesmaczony 12.09.2018 08:02

Nie wybieram się już tam na rozmowę, nie mam takiej potrzeby. Nigdy nie zrozumiem takich ludzi co tak się zachowują, że z kogoś się wyśmiewają , szydzą sobie i nie chodziło mi o ciebie , ale o Siebie bo wiem jak jest na rozmowach, miałem takie sytuacje i wiem , że to dzieje się w wielu firmach niestety. I owszem nigdy nie zrozumiem co kieruje takimi ludźmi, mogę jedynie przypuszczać, że wynika to z ich niespełnionych ambicji, ogromu kompleksów, które mają .

To ja
@Zniesmaczony 12.09.2018 08:02

Dodam tylko , że nie ty jeden zostałeś tak potraktowany , tak jak napisałem ja miałem dużo takich sytuacji, gdzie osoby przeprowadzające rozmowy nie krępowały się zapytać o różne kwestie prywatne zamiast skupiać się na kwestii zawodowej. Zauważyłem, że to zjawisko poniżania kandydata czy pracownika jest dość częste w obecnych czasach , natomiast trzeba umieć się przed tym bronić. Ja sobie nie pozwolę na poniżanie mnie a tacy ludzie, którzy próbują to robią dla mnie nic nie znaczą. Ot po prostu.

xyzlena
@Zniesmaczony 12.09.2018 08:02

Prawda, potwierdzam. Po rozmowie kwalifikacyjnej czułam się jak skończona idiotka. Wtedy już powinno mi się zapalić czerwone światełko i powinnam była uciekać, ale niestety nie zrobiłam tego. Dzięki czemu przeżyłam najgorsze 6 mcy w swoim zyciu. Mobbing, mobbing, mobbing. Jeśli ktoś jest bardzo zdesperowany to moze tam pójść. Jednak polecam na nie wiecej nic 2 mce. Dłuższy staż może się wiązać z koniecznością brania leków na uspokojenie i wizytami u psychologa. Gnębienie zaczyna się na rozmowie kw. i trwa przez caly czas zatrudnienia.

xyzlena
@xyzlena 16.11.2018 20:30

Dodam, ze zrezygnowałam sama. Oni Cię nie zwolnią, nie wiem, co by trzeba było zrobić, zeby Cię zwolnili. Jak już "złapią" kandydata to gnębią do upadłego. Chyba sprawia im to jakąś frajdę, moze czują się lepsi. Moze przykład idzie z góry. Nie wiem, i już nie chcę wiedzieć. Mam to za sobą i wszystkich przestrzegam przed pracą w tym obozie. Natomiast jest to wymarzona praca dla socjopatów, ludzi wyzutych z empatii i emocji. Tacy na pewno się w CA odnajdą.

Iwka
Zweryfikowany użytkownik
@To Ja. 11.09.2018 19:49

Wiem że to przykre, ale niestety tak to wgląda

Joanna

@Kasia, składałaś może dokumenty aplikacyjne do pracy w Credit Agricole Bank Polska na stanowisku doradcy klienta indywidualnego? Czy dopiero nosisz się z takim zamiarem? @Była Kandydatka do pracy, mam nadzieję, że w Twoim przypadku wszystko skończy się dobrze. Masz zamiar w dalszym ciągu walczyć o zatrudnienie w Credit Agricole Bank Polska? Czy raczej będziesz szukać pracy w innym miejscu?

Była Kandydatka do pracy
@Joanna 03.09.2018 12:00

Jeżeli chodzi o pracę to wysyłam już gdziekolwiek byle by tylko szybko coś znaleźć. Odnośnie Credit Agricole nie odpowiedzieli mi nawet na skargę , która została złożona w związku z niewłaściwym zachowaniem pani kierownik Departamentu w którym docelowo miałam być zatrudniona. Zatem odpowiedź nasuwa się sama.

aha
@Była Kandydatka do pracy 03.09.2018 12:23

Cóż, skoro sama przyznajesz, że wysyłasz byle gdzie i "nie ma nadziei, że szybko znajdziesz pracę", to może dobrze, że Cie jednak nie zatrudnili.

Była Kandydatka do pracy
@aha 10.09.2018 23:08

A może przedstaw się kim jesteś bo rzekomo pracujesz w tym Banku skoro posuwasz się do chamstwa i złośliwości. Dla twojej wiadomości, wysyłam gdziekolwiek , gdyż nie zależy mi aby to był Bank , a nie uważam , żeby inne miejsca pracy i firmy umniejszały Bankowi zwłaszcza temu. Żadna praca nie hańbi , więc nie martw się o mnie, ja sobie poradzę i wcześniej czy później coś znajdę. Śmieszy mnie jednak twoja głupota i (usunięte przez administratora) oraz ewidentna złośliwość wrednej baby bo zapewne nią jesteś sądząc po tym co do mnie napisałaś. Jeżeli potrafisz czytać ze zrozumieniem chciano mnie zatrudnić, przeszłam pozytywnie rozmowę telefoniczną jak i z panią kierowniczką , odbyłam również badania lekarskie w Medycynie Pracy, a nie zatrudniono mnie ze względu na to , że zachorowałam więc to świadczy tylko o osobie, która obiecała zatrudnienie a słowa nie dotrzymała , wręcz zachowała się bardzo arogancko i chamsko jak ty . Jedynie co mogę podejrzewać to albo jesteś jej pracownikiem albo nią samą bo nie znając mnie nie masz prawa oceniać ! Przemyśl swoje zachowanie bo jedynie co mi pozostaje ci życzyć to rozumu i przede wszystkim szacunku . A sądząc po tym poście za grosz ich nie posiadasz. Zajmij się lepiej sobą i swoją pracą jeśli ją masz, ale pamiętaj ,że z czasem też ją możesz stracić i też zaczniesz wysyłać " byle gdzie " . A dla mnie byle gdzie to po prostu gdziekolwiek . Byle gdzie to również dla mnie Bank. Tak więc ŻEGNAM życząc rozumu i pokory po drodze zahaczając o SZACUNEK !

Była Kandydatka do pracy
@aha 10.09.2018 23:08

Nie jest napisane byle gdzie, tylko gdziekolwiek więc KŁANIA SIĘ SZKOŁA PODSTAWOWA I CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM! OJ GŁUPOTA BIERZE GÓRĘ NAD ROZSĄDKIEM W TWOIM PRZYPADKU ! :)

Prawda
@aha 10.09.2018 23:08

byle gdzie to ty jesteś

Była Kandydatka do pracy
@aha 10.09.2018 23:08

Gdziekolwiek to również Banki, Butiki, Stacje Benzynowe etc. etc. także nie widzę w tym nic złego. A niestety nie ma tak ,że od razu rozdzwoni się mnóstwo telefonów i pracę znajdę od ręki w godzinę czy w tydzień. Czasem trzeba szukać dłużej. Czy wysyłanie gdziekolwiek dla ciebie to jakaś ujma czy coś złego! Bo dla mnie nie! Więc nie rozumiem co miała znaczyć ta twoja chamska docinka "to może dobrze, że Cie jednak nie zatrudnili." Ja nie wstydzę się i nie boję żadnej pracy i nie jest dla mnie istotne czy jest to praca w Butiku, Barze czy Banku. Bank nie jest dla mnie instytucją wyższej rangi zawodowej tak więc mam nadzieję, że dotrze wreszcie do ciebie, że nie istotne jest gdzie się pracuje, a jakim się jest człowiekiem. A ty pokazałaś jaka jesteś . Pamiętaj karma wraca, wróci do ciebie na bank !

Była Kandydatka do pracy
@aha 10.09.2018 23:08

Pani , która przeprowadzała ze mną rozmowę w tym Banku powiedziała, że ma dysleksję ,więc niekoniecznie w Banku pracują ludzie wysoce inteligentni. Ty jak widać również do nich nie należysz :)

Aro
@aha 10.09.2018 23:08

Oj chyba ktoś tu ma straszne kompleksy. Po co taki chory tekst? Frajdę sprawia ci pisanie takich bzdur? no weź pomyśl zanim coś równie głupiego napiszesz.

Proszę się zapoznać z prawem
@Była Kandydatka do pracy 11.09.2018 14:55

Zgodnie z kodeksem pracy, jeżeli składa się kandydatowi ofertę pracy o terminie rozpoczęcia np. 1 wrzesień i kandydat tej pracy nie podejmie od 1 września to oferta traci ważność. Nikt nie jest zobowiązany czekać na kandydata aż będzie gotowy do pracy, niezależnie od powodu. Nie ma Pani racji mając pretensje do firmy. Oferta niepodjęta w terminie TRACI WAŻNOŚĆ.

Była Kandydatka do pracy
@Proszę się zapoznać z prawem 11.09.2018 21:06

A kim pani jest? Tą niegrzeczną panią kierownik, która nawet nie raczyła przeprosić za swoje niegrzeczne zachowanie? Krzyczenie do mnie przez telefon po czym rozłączenie się uważa pani za normalne i adekwatne do zajmowanego stanowiska?! Uważam, że jeżeli firma jest poważna to powinna odpowiedzieć na skargę złożoną na panią kierowniczkę , która nie zachowała się przyzwoicie , ale wręcz chamsko i bezczelnie. Jeżeli nie chciała na mnie czekać do drugiego terminu zatrudnienia to przynajmniej mogła to powiedzieć w sposób kulturalny i grzeczny a nie wydzierać się przez telefon po czym się rozłączając. Gratulacje dla tej pani, faktycznie zatrudniacie ludzi , którzy nie potrafią przyzwoicie się zachować. I odnosząc się do pani wypowiedzi, znam doskonale Kodeks Pracy ( pisze się z dużej litery a nie jak pani napisała z małej ) i zagadnienia prawne więc nie muszę się z nimi zapoznawać. Nie napisałam , że Bank ma mnie obowiązek zatrudnić , ale zgodnie z zasadami kultury pracownica Banku a w tym przypadku pani kierowniczka powinna odnosić się do mnie z szacunkiem i kulturą, którą się nie popisała tak więc proszę mnie nie pouczać bo znam doskonale swoje prawa . Gdybym wiedziała , że mam do czynienia z niepoważną osobą, podjęłabym inną ofertę pracy , u poważnego pracodawcy, którą niestety odrzuciłam z racji tego, iż miałam podjąć pracę w Credit Agricole. Przełożona tejże pani nawet nie raczyła odpowiedzieć na skargę, więc sama sobie wystawiła opinię. Poważny pracodawca tak się nie zachowuje. Domniemywam ,że tę złośliwą, wredną opinię nick : ah mogła napisać również pani. Nie jest to normalne zachowanie, kulturalna i poważna osoba tak się nie zachowuje. Nigdy nie wiadomo, czy kiedyś pani tej pracy nie będzie musiała szukać. Proszę zatem przemyśleć swoje zachowanie i podejście do człowieka bo z taką postawą daleko pani nie zajdzie. ŻEGNAM.

Była Kandydatka do pracy
@Proszę się zapoznać z prawem 11.09.2018 21:06

INFORMUJĘ , iż wolność słowa i swoboda wypowiedzi jest zagwarantowana art. 54 KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ.

Analde Stroyer
@Joanna 03.09.2018 12:00

"Masz zamiar w dalszym ciągu walczyć o zatrudnienie w Credit Agricole Bank Polska? Czy raczej będziesz szukać pracy w innym miejscu?" @Joanna - po tym jak została potraktowana Była Kandydatka do pracy i jeżeli jest to prawda, to z tą firmą nie warto walczyć nawet o przysłowiowe ubicie muchy w toalecie, a co dopiero o pracę.

Była Kandydatka do pracy
@Analde Stroyer 13.09.2018 21:20

Napisałam całą prawdę . Nie mam żadnego celu , aby pisać nieprawdę.

Analde Stroyer
@Była Kandydatka do pracy 14.09.2018 09:08

Wierzę :-)

xyzlena
@Była Kandydatka do pracy 11.09.2018 22:19

W tym banku nie szanuje się ani pracowników ani potencjalnych pracowników ani klientów.

Iza

Czy ktoś wie jakie są mniej więcej widełki jeśli chodzi o zarobki w placówce we Wrocławiu?

Nowa
@Iza 25.10.2018 17:23

Ok 4000

Jerzy
@Nowa 26.10.2018 09:20

Stawka, którą podałeś, jest brutto, czy netto? Doliczyłeś do niej również ewentualne premie i bonusy, czy jest to tylko podstawowa stawka bez uwzględnienia ewentualnych dodatków? Sprecyzuj proszę swój komentarz na temat zarobków w Credit Agricole Bank Polska S.A.

Iza
@Nowa 26.10.2018 09:20

rozumiem, że 4000 jest to stawka brutto podstawa?

Nowa
@Iza 02.11.2018 11:45

Tak brutto

Anna
@Nowa 02.11.2018 14:23

4000 brutto podstawy, czy jeszcze premia do tego? Zastanawiam się rekrutować na młodszego specjalistę.

Jerzy
@Anna 02.11.2018 19:22

Wiesz może, czy z upływem czasu podana przez Ciebie stawka wynagrodzenia może ulec zwiększeniu? Czy Credit Agricole Bank Polska w trakcie trwania umowy praktykuje dawanie podwyżek swoim pracownikom? Zachęcam do przedstawienia, jak to wygląda.

Anna
@Jerzy 05.11.2018 10:12

Właśnie chciałabym wiedzieć czy te 4000 brutto to jest podstawa, czy już wynagrodzenie z premią. Przypuszczam, że wraz ze zmianą stanowiska z młodszego doradcy na doradcę itd. stawka się zwiększa.

Jerzy
@Anna 07.11.2018 13:02

Zdecydowałaś się na rekrutację do pracy w banku Credit Agricole Bank Polska na stanowisku młodszego specjalisty? Zaciekawiło mnie, czy masz jakieś doświadczenie w pracy w banku, czy może byłaby to Twoja pierwsza tego typu praca? Jakie masz oczekiwania względem tego miejsca pracy? Odpowiedz, proszę.

Anna
@Jerzy 11.11.2018 19:47

Pracowałam wcześniej przez 4 miesiące w contact center w banku, ale dyspozycyjność oraz efekty nie były adekwatne do niskich zarobków. Ale "łyknęłam bakcyla" i chciałabym rozpocząć pracę w placówce bankowej, stąd moja ciekawość jeśli chodzi o zarobki w CA, bo nie czarując - do pracy idzie się by zarabiać, a jeśli praca będzie dodatkowo przyjemna i wiązała się również z jakimiś banefitami to dlaczego nie.

mała

Które stanowisko jest wyższe: doradca klienta czy młodszy doradca klienta? Domyślam się, że doradca, ale wolę się upewnić. A czy ktoś z Was wie, jakie proponują zarobki na tych stanowiskach?

Nowa
@mała 06.11.2018 14:40

Na logikę doradca ???? na doradcy na dostałam 4000 myślę że analogicznie tak samo

mała
@Nowa 07.11.2018 08:44

I dlatego zapytałam o hierarchię - ze względu na zarobki. Dziękuję za odpowiedź.

Tomasz

Cześć. Jakich widełek wynagrodzenia może spodziewać się absolwent informatyki z dwuletnim doświadczeniem w IT na pozycji starszego specjalisty help desk (2nd line) w Credit Agricole?

;)
@Tomasz 21.09.2018 17:21

2100 brutto

Admin
@Tomasz 21.09.2018 17:21

2100 ? Pracuje obok helpdesku i slyszalem za maja miedzy 3500 a 4000 :)

Jerzy
@Admin 23.10.2018 12:07

Wiesz może coś więcej na temat tego stanowiska pracy w Credit Agricole Bank Polska S.A.? Jakie umiejętności i kwalifikację należy mieć, aby móc z powodzeniem dostać się na to stanowisko? Często są przyjęcia?

Tośka

Bank jest niesumienny i nie szanuje swoich klientów . Z powodu jak twierdzą przerw technicznych , moi kierowcy stoją no stacjach benzynowych , autostradach albo obojętnie gdzie trzeba uzyć karty płatnicznej . Skoro są takie problemy należało by uprzedzić

Joanna

@Tomasz, jakiego dnia jesteś umówiony na rozmowę rekrutacyjną do pracy w firmie Credit Agricole Bank Polska? Jak będziesz już po rozmowie, to zachęcam do tego, abyś podzielił się tym, jak ona wyglądała. @;), poza stawką, którą podałeś, są jeszcze możliwości otrzymania premii bądź nagród kwartalnych? Są jakieś dodatki do wynagrodzenia?

On
@Joanna 04.10.2018 09:46

1640 zł na rękę. Nie polecam

Key
@On 16.10.2018 17:41

Naprawdę tak mało? Przecież od stycznia tyle będzie wynosić płaca minimalna

Kasia
@On 16.10.2018 17:41

W placowce to niemożliwe, chyba ze nie przepracowano pełnych godzin albo to franczyza

Jerzy
@Kasia 17.10.2018 16:38

Nie ma szans, aby otrzymać wyższe wynagrodzenie podstawowe w firmie Credit Agricole Bank Polska? Chętnie poznam, jak wyglądają ewentualne premie bądź bonusy, które oferuje pracodawca zatrudnionym pracownikom. Jeżeli możesz, to napisz, co o tym wiesz.

Joanna

@Lianna, rozumiem, że rozważasz aplikowanie do pracy w firmie Credit Agricole Bank Polska na stanowisko młodszego doradcy klienta? Mogłabyś napisać, dlaczego praca akurat w tym banku Cie zainteresowała? Przedstaw, proszę, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Lianna

Witam Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku Młodszego Doradcy Klienta i Doradcy Klienta? Czy jest socjal w postaci dofinansowania do wczasów, do świąt, premie roczne itp? Czy ubranie do Pracy trzeba samemu kupować, czy pracodawca zapewnia pracownikowi środki na to?

Joanna

@Tomasz, masz zamiar brać udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisku starszego specjalisty help desk w firmie Credit Agricole Bank Polska? Dlaczego akurat praca w tym banku Cie zainteresowała? @Kris, Twoje opisane doświadczenie pochodzi z pracy w różnych bankach, czy może w kompletnie innej branży?

Tomasz
@Joanna 27.09.2018 09:37

Joanno, ponieważ czas na zmiany, a pracy szukam od trzech tygodni, wysłałem około 50 CV, z czego jednym z 3 pracodawców, który odpowiedział i zaprosił mnie na rozmowę w przyszłym tygodniu był Credit Agricole. To przykre, że nawet po moim kierunku i z dwuletnim doświadczeniem w IT mam problem ze znalezieniem pracy.. :( Być może stawka, która mnie interesuje, czyli 4000-5000zł, którą podaję w formularzach na pracuj.pl aplikując na dane stanowisko jest zbyt duża, dlatego jestem odrzucany i nawet niezapraszany na rozmowę. Pozdrawiam

ONA
@Tomasz 27.09.2018 19:54

To zaniż stawkę. Ja nie mam wygórowanych oczekiwań finansowych a i tak mało kto do mnie dzwoni z zaproszeniem na rozmowę

Kris

Na jakie widełki może liczyc tester oprogramoeania z 3 letnim doświadczeniem?

Joanna

@Zniesmaczony, dziękuję za odpowiedź. @anonymous, rozważasz zatrudnienie w banku Credit Agricole Bank Polska na stanowisku windykatora terenowego? Masz doświadczenie na tym stanowisku, czy może po prostu chciałbyś spróbować swoich sił w tym zawodzie? Opisz, jak to wygląda.

anonymous

Witam , pytanie do windykatorów terenowych , jak wyglądają plany ? Jaka podstawa dają ? Czy zależy ona od doświadczenia ?

Zainteresowana

Cześć, ile mniej więcej zarabia pracownik back office? Chodzi mi o AML. Czy 5500 brutto to realna stawka?

adam
@Zainteresowana 18.04.2018 18:59

Chyba żartujesz ! Kobieto zejdź na ziemię ! Nikt ci tyle nie da ! buahhaaa

bułka
@adam 22.08.2018 09:37

2000 na reke max

Aleksis
@bułka 14.09.2018 12:54

Nie przesadzaj, 2700 zł plus premie. Tak jest w moim przypadku.

Joanna

@Zniesmaczony, rozumiem, że osoby, które rekrutowały Cie do pracy w firmie Credit Agricole Bank Polska uznały, że nie spełniasz wymagań, które były zawarte w ogłoszeniu o pracę? Czy któraś z osób biorących udział w rekrutacji dostała propozycję pracy? @Analde Stroyer, a Ty osobiście masz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie Credit Agricole Bank Polska?

Zniesmaczony
@Joanna 14.09.2018 08:43

W czasach Google i Internetu nie mam potrzeby być dosłownie chodzącą encyklopedią, wystarczy mi wiedzą gdzie szukać informacji i jak je wykorzystać w praktyce, jednak osoby z CA szukają encyklopedii, więc nie, nie powiodło mi się, a nawet gdyby, to bym się mocno zastanowił nad podjęciem pracy, bo to jak zostałem potraktowany jednoznacznie już na rozmowie mi zapaliło czerwoną lampkę aby jednak dać sobie spokój z CA. Nie wiem czy ktoś przeszedł rekrutację i jakaś chodząca encyklopedia została przyjęta - nikt mi nie udzielił takich informacji, bo kto i na jakiej podstawie niby miałby to zrobić w czasach RODO?

Była Kandydatka do pracy
@Joanna 14.09.2018 08:43

Dziękuję.

Ad

Opinie klientów tego Banku też nie są pozytywne.

Gość

Nie warto tam wysyłać CV. Zgadza się , ludzie tam pracujący nie mają szacunku do kandydata . Cały czas pojawiające się ogłoszenia o czymś świadczą. Kiedy zabraknie im ludzi do pracy, zaczną może wreszcie szanować potencjalnego kandydata.

Joanna

@Była kandydatka do pracy, rozumiem i dziękuję za odpowiedź, Nie miałam na myśli, że zmyślasz to, co napisałaś na temat sytuacji, która spotkała Cię z firmą Credit Agricole Bank Polska, jednak chodziło mi o to, że dziwnym jest, że tak została rozwiązana ta sytuacja przez bank wobec Ciebie. @adam, więc na jakie warunki zatrudnienia może liczyć pracownik na stanowisku "back office"? @Bankowe że stazem, czy możesz do swojej opinii dodać, jak wygląda atmosfera, która panuje pomiędzy zatrudnionymi pracownikami w firmie? Można liczyć na wsparcie bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek w trudnych momentach, które niewątpliwie się zdarzają? @anonymous, poczyniłeś już jakieś kroki względem zatrudnienia na tym stanowisku?

Była Kandydatka do pracy
@Joanna 28.08.2018 15:26

Niestety dla mnie jest to przykre, że tak ze mną postąpili tym bardziej, że odrzuciłam inną ofertę pracy, mając słowo ,że mnie zatrudnią oraz odbyte badania lekarskie- Medycyny Pracy. A teraz jestem i bez pracy i bez choćby cienia nadziei , że szybko ją znajdę.

Kasia

Jaka podstawa na stanowisku Doradca Klienta Indywidualnego w Warszawie? Ktoś może podzielić się doświadczeniem? Dzięki.

Joanna

@anonymous, rozważasz podjęcie zatrudniania w Credit Agricole Polska? Jakie stanowisko pracy jest dla Ciebie interesujące? Przedstaw swoje doświadczenia związane z pracą w podobnym charakterze.

anonymous
@Joanna 08.08.2018 12:03

obsługa klienta brak doświadczenia

anonymous

Witam mam pytanie jakie są warunki pracy w banku CA na stanowisku doradca klienta .Jak wygląda plan sprzedażowy jak jest z szkoleniami ,jaka atmosfera w pracy .Na rozmowie dyrektor regionalny mówił o premiach za plany sprzedażowe.Czy faktycznie tak jest i czy młody pracownik jest w stanie wypracować te limity . Czy program jest do ogarnięcia i cała reszta czy w placówka małych trzeba zostawać po godzinach a jak czy to jest płatne .Proszę o opinie bo zastanawiam czy warto zaryzykować .

Bankowe że stazem
@anonymous 24.08.2018 11:02

Plany jak planu w każdym banku pod tym kątem podobnie, spójrz post niżej napisałam moje przemyślenia po roku pracy....

Gregor

Kolejka na 10 osób jeden pracownik 30min czekam ostatni raz ty przyszłem Rybnik godz 11 50

Klient
@Gregor 24.08.2018 11:52

w placowce w Gorzowie, dwie osoby to cały personel i obie obsługują ludzi w pokojach, a na sali kolejka do kasy czeka godzinę... Żenada

Zostaw opinię o Credit Agricole Bank Polska S.A. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Bank Polska S.A.