brak logo

Adys Fundacja Wspierania i Rozwoju i Młodzieży

Warszawa

Opinie o Adys Fundacja Wspierania i Rozwoju i Młodzieży

Zofia 2012-03-16 17:18:05
Mam zupełnie odmienne zdanie na temat Adysa - nieuczciwi pracodawcy,(usunięte przez administratora) Potencjalnym nauczycielom i uczniom zdecydowanie odradzam.
4
c00rrara 2012-07-10 22:57:39
Jako pracodawcy - porażka. Ale to nic takiego - za działalność pseudoedukacyjną powinni zostać ukarani - brak procedur, tak naprawdę brak pomysłu jak pracować z trudną młodzieżą, promowanie bezstrasowego chowu analfabetów...
2
Alex 2012-07-11 21:57:34
Witam,

Jestem bardzo zdziwiona negatywnymi opiniami,
gdyż chodziłam do tej szkoły całe 3 lata i wydaje mi się,
iż osoby z tak nieuprzejmymi komentarzami chcą pokazać swoją porażkę(?), oczerniając fundację ADYS.

Nauczyciele są przemili..., co rok jest coraz lepiej, szkoła się rozwija. Klasa maturalna co rok ma lepsze wyniki z egzaminów; uczniowie mają lepsze wyniki w nauce.
Pan Prezes jest miłym, konkretnym człowiekiem, który chce pomóc uczniom z problemami , tak jak i nauczyciele, pedagodzy. W szkole panuje ogromny szacunek do wszystkich, uczniowie traktują siebie jak ogromna rodzina... trzeba tam być, zżyć się z tymi ludźmi, a nie powierzchownie oceniać.
Jak czytam tak totalne bzdury, to nie wiem czy się śmiać czy płakać nad bezczelnymi ludźmi(?), którzy nie wiadomo co chcą poprzez negatywne opinie osiągnąć?
Czy ktokolwiek stąd - z tej strony był tam; w tej szkole co najmniej rok, że ma takie opinie? NIGDZIE nie ma
Alex cz.3 2012-07-11 22:00:36
Alex - 2012-07-11 21:57:34

Witam,



Jestem bardzo zdziwiona negatywnymi opiniami,

gdyż chodziłam do tej szkoły całe 3 lata i wydaje mi się,

iż osoby z tak nieuprzejmymi komentarzami chcą pokazać swoją porażkę(?), oczerniając fundację ADYS.



Nauczyciele są przemili..., co rok jest coraz lepiej, szkoła się rozwija. Klasa maturalna co rok ma lepsze wyniki z egzaminów; uczniowie mają lepsze wyniki w nauce.

Pan Prezes jest miłym, konkretnym człowiekiem, który chce pomóc uczniom z problemami , tak jak i nauczyciele, pedagodzy. W szkole panuje ogromny szacunek do wszystkich, uczniowie traktują siebie jak ogromna rodzina... trzeba tam być, zżyć się z tymi ludźmi, a nie powierzchownie oceniać.

Jak czytam tak totalne bzdury, to nie wiem czy się śmiać czy płakać nad bezczelnymi ludźmi(?), którzy nie wiadomo co chcą poprzez negatywne opinie osiągnąć?

1
Irek 2012-08-14 08:43:46
Intencje fundacji Adys są bardzo szlachetne. Jednak nie zmienia to faktu, że pracodawcy są nieuczciwi, nie wywiązują się z umów i złożonych obietnic. Nie szanują nauczycieli.
1
Małgosia 2012-10-17 21:11:00
Irek - 2012-08-14 08:43:46

Intencje fundacji Adys są bardzo szlachetne. Jednak nie zmienia to faktu, że pracodawcy są nieuczciwi, nie wywiązują się z umów i złożonych obietnic. Nie szanują nauczycieli.
nie szanują nauczycieli? szkoła jest super, takich szkół potrzebuje młodzież w tych czasach! najlepsza szkoła, uczniowie są bardzo fajni, atmosfera przyjazna, nauczyciele bardzo dobrze tłumacza, nauczają, a pracodawcy są porządni. wiem, bo uczestniczyłam w ADYSIE ponad 3 lata.
1
c00rrara 2013-01-09 16:15:59
cóż... każdy decyduje na własną odpowiedzialność, ale rotacja kadry pedagogicznej coś znaczy. Podobnie jak liczba spraw w sądzie pracy i PIP...
A dla kogo szkoła...cóż, jeśli ktoś uważa, że jego dziecko nie poradzi sobie w żadnej szkole, to może lepiej ADYS niż nic. ADYS przyjmie każdego, nieważne czy kryminalista, czy leniuszek, czy dziecko po prsotu chore. Upośledzone też może być.
1
rodzic 2013-02-20 02:02:48
Dla mnie ADYS to (usunięte przez administratora),pan prezes przekonuje że matura jest dzieciom niepotrzebna.Zanim rodzice się zorientują jest za puźno płać i płacz nad losem dziecka powierzonego tym psełdo pedagogom
ja popełniłłem ten bład
1
aaa 2013-05-21 10:52:04
Zwykle nie udzielam sie na forach internetowych. Postanowiłam jednak napisać, żeby ostrzec wszystkich, którzy myślą o pracy w tej szkole. Otóż pracodawca jest nieuczciwy, niekompetentny i bezczelny. Może i uczniowie dobrze się czuja w tej szkole, bo tu przecież nawet jedynki nie można dostać - też czułabym się komfortowo. Za to nauczyciel nie ma żadnego wsparcia, nikt go nie szkoli, jak pracować z taką młodzieżą, choć rozwój w niespotykanym wymiarze był obiecywany. Jeśli chodzi o pieniądze i umowy to jest to koszmar. Jako miejsce pracy jest to żenada!
A uczniów udzielający się na tym forum proszę o umilknięcie, bo jest to forum dla osób, które chcą poznać swojego przyszłego potencjalnego Pracodawcę, a nie dowiedzieć się jak uczniowie widzą tę szkołę. Jest to zupełnie inna perspektywa.
Dodam, że mówię z doświadczenia - pracowałam w tej szkole.
1
ggg 2013-08-22 19:26:37
Zaproponowano mi prace w tej szkole ale umowa jeszcze nie podpisana na co powinnam zwrócić uwage?
4
nasweq 2015-02-24 22:35:42
a czy w tej branzy w tej firmie trzeba posiadac wykształcenie adekwatne do zajmowanego stanowiska i dodatkowo jeszcze oraz liczne kursy i szkolenia przygotowanie pedagogiczne ..i jakie stawki proponuja za taka prace czy warto pracowac za proponowane wynagrodzenie ktos doswiadczony pomoze w tej kwestii dziekuje
ewcia 2015-03-05 21:07:36
Właśnie myślałam, żeby tam aplikować. Dziękuję, że mogłam przeczytać głosy byłych nauczycieli. Macie świętą rację, rotacja kadry o czymś świadczy. To jest koronny dowód - nikt nie odchodzi z miejsca, gdzie jest dobrze
Spojrzenie ucznia to zupełnie inna sprawa.....
1
A 2015-03-12 20:35:31
Zapraszam do złożenia aplikacji. Jestem w szkołach Fundacji drugi rok. Umowa o pracę, zdecydowałam o liczbie godzin pracy. Okres próbny działa w dwie strony. Nie spodoba się, podejmiesz decyzję. Polecam sprawdzanie samemu. Dla mnie praca ciekawa, angażująca, inna niż w publicznej szkole.
Pozdrawiam
1
Kisielewsky 2016-07-07 01:12:27
Witam , w tym roku skończyłem szkołę ADYS, chce wam opowiedziec pewna historie

Przychodząc do tej szkoly, wiedzialem ze w klasie bede mial osoby z pewnymi...
... trudnosciami

Byłem osoba która nie lubiła się uczyć, a raczej nie odczuwała takiej potrzeby. Moja matma była smutna jak Anna Grodzka w męskiej toalecie. Po pierwszym miesiącu zrozumiałem jaka jest prawdziwa misja tej szkoły . Moje wyniki z matur mieszczą sie w przydziale od 70 do 90% (łącznie z przedmiotami rozszerzonymi) . Naprawde bardzo polecam ta szkołe, poniewaz nauczyciele są niesamowicie cierpliwi, i wiedza jak uczyc, oraz czego dokładnie uczyć. Chce z miejsca pozdrowić całą kadrę nauczycielska, która jest na bardzo wysokim poziomie (szkoła twardo wyznaje zasade "selekcja dziffko !" co np. w przypadku matematyki skutkuje zdana maturą, trzeba tylko chcieć się uczyć) Dziękuje wam za wspaniały rok.
W kwestii tej szkoły pomyliłem sie tylko z jednym, ze nie będę miał po niej przyszłości. Jestem dumnym absolwentem , który swoją przygode z maturą wspominac będzie jako przyjemny element wkraczania w dorosłość .

P.s Jeżeli chcesz być tam nauczycielem, musisz być najlepszy !

Pozdrawiam :)
Ala 2016-07-22 00:40:07
Niestety zgadzam się z opiniami, że Adys jest niesolidnym pracodawcą - płaci mało (usunięte przez administratora) Lepiej się trzymać z dala od tej szkoły.
tara 2016-09-18 18:08:13
Z Fundacją Adys pracuję od początku. Adys jest solidnym pracodawcą . Zasady współpracy są jasno i konkretnie określone na samym wstępie. Zarząd fundacji stwarza przyjaznąi życzliwą atmosferę, jest zawsze dostępny. Mam porównanie bo pracuję jeszcze w innych szkołach, gdzie bardzo trudno spotkać się i porozumieć z dyrektorem. W Adysie zawsze drzwi są otwarte. Można szczerze porozmawiać zarówno z Prezesem Fundacji a także z Dyrekcją. Zatem jest transparentna komunikacja, do tego porządek i dobra organizacja pracy. Zawsze jak na coś się umowiłam, to tak było. Co do wynagrodzenia, podkreślam że od 7 lat dostaję zawsze pieniądze na czas. Zarobki zaś są porównywalne z płacami w innych szkołach niepublicznych.
1
E. 2016-09-23 15:43:49
Szanowni Państwo; w szkołach Fundacji ADYS pracuję ponad 6 lat. W tym czasie nie zdarzyło się, aby pracodawca nie wypłacał pensji lub płacił ją z opóźnieniem. Wszystko jest na czas; wszystko ok. Zarobki w porównaniu ze szkołami publicznymi są wyższe. Zarząd Fundacji i nauczyciele tworzą przyjazną i życzliwą atmosferę zarówno dla uczniów jak i nauczycieli. Mogę coś na ten temat powiedzieć, bo mam doświadczenie z relacji w pokoju nauczycielskim i kontaktów z Dyrekcją z innych szkół.
To moje subiektywne zdanie. Może warto samemu się przekonać?
Zostaw swoją opinię o Adys Fundacja Wspierania i Rozwoju i Młodzieży - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adys Fundacja Wspierania i Rozwoju i Młodzieży