pracowałem w okresie jesienno-zimowym w latach 2018-2019. Na początku przyjazna ekipa i menadżerka. W ciągu dalszej współpracy atmosfera zmieniła się dla mnie na tragiczną i dająca wiele do życzenia. Niskie płace za poniżej 2000 zł do lapy to jedno, ale (usunięte przez administratora)szefowej i jej krzyki, szantaże o przynależeniu do ekipy i jej nadgorliwości to już przebój. Pracownicy? W większości byli toksyczni: wykluczanie bo Ciebie nie chcą do siedzenia przy stoliku, obgadywanie, obrabianie (usunięte przez administratora) przed przełożonymi i schizy jednego magazyniera to śmiech na sali i bardzo zniechęcająca do współpracy. Tylko jedna osoba była w porządku na dziale magazynowym. Niszczenie szafek i zabieranie plakietek to zrobiła osoba albo za poleceniem szefowej albo jest naprawdę nadajacą się do leczenia. Na koniec nie dość że zwalniają mnie dyscyplinarnie za nic, to jeszcze zostałem upokorzony przez dział kadrowy i szefową, że doświadczam aż do dzisiaj z depresją. O szefach kuchni nie wypowiem się, bo sprawiali wrażenie w porządku ludzi. Przed niesprawiedliwym zwolnieniem mnie z pracy zauważyłem że sporo ludzi z kuchni i działu hotelowego zaczęli znikać, a wcześniej słyszałem u niektórych narzekania o płacy i warunków jakie panowały w hotelu. Nie dziwię się i m i zarazem potwierdzam ich powody odejścia z pracy. W tej pracy również pracują w 90% donosiciele i ulubieńcy hotelu, którym jak się nie podobasz robią wszystko żebys zniknął z hotelu na dobre. Byłem potraktowany jak zagrożenie i (usunięte przez administratora) społeczna. Jeśli czyjeś nie miłe Wam zdrowie psychiczne i godność oraz nawet życie, polecam tą pracę. Jeśli naprawdę szanujecie swój czas i zdrowie i jeśli ktoś z was tak nie chce skończyć z deprwesją w bardzo przykry sposób, omijajcie hotel szerokim łukiem i nie polecam nikomu pracy na dziale magazynowym. Jesli chodzi o wygląd magazynu, to tam jest sam bałagan i (usunięte przez administratora) oraz (usunięte przez administratora) za którego trzeba każdego dnia sprzątać, a jak nie masz co robić to Ci każą każdą półkę czyścić, że to jest cholernie męczące i upokarzające. Pani Alina jest jedną z najgorszych przełożonych i nie tylko ona. Jeśli ona do tej pory pracuje w Sheratonie, przestrzegam przed nią. Jest nieuprzejmą i fałszywą sobą, która na każdym kroku upokarza jeśli nie spełnisz polecenia jak by chciała. Nie polecam pracy w Sheratonie w 100%. Nie wiem jak jest teraz i jak się hotel zmienił po latach, ale po ostatnich niemiłych i zarazem nieprzewidzianych wydarzeniach nie polecam tej współpracy z tym hotelem. Jeden z magazynierów, z którym pracowałem, jest spoufalonym ulubieńcem Pani Aliny pod imieniem pana M. Nie polecam tej współ[pracy. Pozdrawiam
@Aga K i @amkk Rozumiem w pełni że jesteście w pełni lojalnymi pracownikami Sheratona i rozumiem że każdy ma swoją opinię. Możecie bronić niektóre osoby, ale osoby krytycznie wypowiadające się w ten sposób do p. Aliny czy do dziale HR itd. to są osoby które miały styczność z nimi jeszcze sprzed pandemii i dobrze wspominają na swój sposób współpracę z tymi osobami. Były osoby, które krótko pracowały i nie wykazały się tym co powinny i czego było trzeba oczekiwać od nich, i być może opinia tej osoby wynikła z czystej frustracji i poczuciem niesprawiedliwości na swój sposób, ale to jej opinia i nikt z was nie przekona ta osobę do zmiany. Coś musiało być na rzeczy, skoro takie są opinię, a jeśli chodzi o pensję i ogólnie o atmosferze w całym hotelu i nie tylko w dziale magazynowym, to na pewno cos w tym hotelu musiało byc. Wypowiadacie sie w obronie tych osób z tego powodu że pracujecie po pandemii i nie mieliście zielonego pojęcia co było sprzed pandemii i nawet nie znając tych osób, które odeszły. Część pracowników była w porządku, ale nie zmienia to faktu że istniały donosy i osób, które kogoś nie chciały w zespole a działy kadrowe szły im na rękę z tego powodu bo były niezadowolone i z pracy jakiegoś pracownika, który tylko wykonywał prace swoje. Na początek współpracy z Sheratonem nie było dokładnie odpowiedniego szkolenia systemowego w magazynie, co spowodowało zdziwienie szefowej braku samodzielności i braku profesjonalizmu szefowej, ale to nie usprawiedliwia ją te rzeczy. Temat Sheratona jest skończony i co zrobicie wasza sprawa, ale samo próba wybielania firmy nie wchodzi w grę i założę się że albo ktoś z was próbuje kogoś bronić, albo ktoś z góry napisał takie kontropinię. Pozdrawiam osoby broniące górę
Czy mógłby ktoś coś powiedzieć na temat działu fitness? Jaka atmosfera w nim panuje? Dotychczas słyszałam opinie, że pracują tam dość niekompetentne osoby bez żadnego doświadczenia, przez co kiepsko nim zarządzają. Nie wiem czy warto ubiegać się o to miejsce
Aktualnie? Więc wcześniej mogło być nieco inaczej? To z czego wynika ta wspomniana zmiana i kiedy w praktyce mogła mieć miejsce? jak liczny jest teraz ten dział i jakie są w nim zarobki w porównaniu z pozostałymi?
Hej, szukam pracy jako kelnerka dla siebie w okolicy i w przypadku hotelu nie pokazało mi się żadne takie ogłoszenie. czy wiecie może gdzie są dodawane? zastanawiam się czy po prostu nie ma rotacji czy o co chodzi
pracowałem w okresie jesienno-zimowym w latach 2018-2019. Na początku przyjazna ekipa i menadżerka. W ciągu dalszej współpracy atmosfera zmieniła się dla mnie na tragiczną i dająca wiele do życzenia. Niskie płace za poniżej 2000 zł do lapy to jedno, ale (usunięte przez administratora)szefowej i jej krzyki, szantaże o przynależeniu do ekipy i jej nadgorliwości to już przebój. Pracownicy? W większości byli toksyczni: wykluczanie bo Ciebie nie chcą do siedzenia przy stoliku, obgadywanie, obrabianie (usunięte przez administratora) przed przełożonymi i schizy jednego magazyniera to śmiech na sali i bardzo zniechęcająca do współpracy. Tylko jedna osoba była w porządku na dziale magazynowym. Niszczenie szafek i zabieranie plakietek to zrobiła osoba albo za poleceniem szefowej albo jest naprawdę nadajacą się do leczenia. Na koniec nie dość że zwalniają mnie dyscyplinarnie za nic, to jeszcze zostałem upokorzony przez dział kadrowy i szefową, że doświadczam aż do dzisiaj z depresją. O szefach kuchni nie wypowiem się, bo sprawiali wrażenie w porządku ludzi. Przed niesprawiedliwym zwolnieniem mnie z pracy zauważyłem że sporo ludzi z kuchni i działu hotelowego zaczęli znikać, a wcześniej słyszałem u niektórych narzekania o płacy i warunków jakie panowały w hotelu. Nie dziwię się i m i zarazem potwierdzam ich powody odejścia z pracy. W tej pracy również pracują w 90% donosiciele i ulubieńcy hotelu, którym jak się nie podobasz robią wszystko żebys zniknął z hotelu na dobre. Byłem potraktowany jak zagrożenie i (usunięte przez administratora) społeczna. Jeśli czyjeś nie miłe Wam zdrowie psychiczne i godność oraz nawet życie, polecam tą pracę. Jeśli naprawdę szanujecie swój czas i zdrowie i jeśli ktoś z was tak nie chce skończyć z deprwesją w bardzo przykry sposób, omijajcie hotel szerokim łukiem i nie polecam nikomu pracy na dziale magazynowym. Jesli chodzi o wygląd magazynu, to tam jest sam bałagan i (usunięte przez administratora) oraz (usunięte przez administratora) za którego trzeba każdego dnia sprzątać, a jak nie masz co robić to Ci każą każdą półkę czyścić, że to jest cholernie męczące i upokarzające. Pani Alina jest jedną z najgorszych przełożonych i nie tylko ona. Jeśli ona do tej pory pracuje w Sheratonie, przestrzegam przed nią. Jest nieuprzejmą i fałszywą sobą, która na każdym kroku upokarza jeśli nie spełnisz polecenia jak by chciała. Nie polecam pracy w Sheratonie w 100%. Nie wiem jak jest teraz i jak się hotel zmienił po latach, ale po ostatnich niemiłych i zarazem nieprzewidzianych wydarzeniach nie polecam tej współpracy z tym hotelem. Jeden z magazynierów, z którym pracowałem, jest spoufalonym ulubieńcem Pani Aliny pod imieniem pana M. Nie polecam tej współ[pracy. Pozdrawiam
Nie wypowiem się na temat działu HR bo od tamtego czasu zmienił się w 100%. Mogę napisać że teraz jest naprawdę Ok. Zespół nastawiony na komunikację i współpracę z pracownikiem. Polecam:-) Chętnie też zakwestionuję powyższą opinię na temat p. Aliny. Współpracuję z Panią Aliną od ponad roku. Widzę z jakim szacunkiem i serdecznością odnosi się do swoich współpracowników. Chętnie udziela wsparcia zarówno członkom zespołu, jak i innym obszarom w biznesie. Pani Alina pracuje u nas od lat i niezmiennie w środowisku zarówno współpracowników jak i przełożonych cieszy się ogromnym szacunkiem. W tym roku właśnie za zaangażowanie i styl pracy została doceniona tytułem pracownika miesiąca. Pozwolę sobie zauważyć, że jeśli ktoś pisze tak krzywdzącą opinię tz, że sam nie wykazał się odpowiednim zaangażowaniem i profesjonalizmem. Bo co można jeszcze zauważyć u Pani Aliny i co jest bardzo doceniane to konstruktywna informacja zwrotna. P. Alina nie boi się w subtelny i obiektywny sposób zwrócić komuś uwagi jeśli ktoś popełnia błędy. Postawa ta jest ogromnym atutem i właśnie dzięki niej nasi praktykanci i nowi pracownicy są profesjonalnie przygotowywani do pracy. Podsumowując warto zerknąć z dystansem na czyjąś obiektywną i delikatną uwagę, bo dzięki niej możemy się rozwijać i doskonalić swoje kompetencje, co serdecznie polecam autorowi poprzedniego posta.
Opinia powyższa jest bardzo jednostronna, niesprawiedliwa i krzywdząca dla pracowników hotelu, a w szczególności dla p.Aliny. Jest ona pracownikiem z dużym doświadczeniem zdobytym na różnych stanowiskach i dlatego widzi wiele rzeczy z różnych perspektyw. Pani Alina pokazuje jak należy prawidłowo wykonywać czynności i obowiązki zlecone na danym stanowisku, aby praca była wykonana bezpiecznie , zgodnie z obowiązującymi procedurami a także z poszanowaniem do miejsca pracy i towaru. Zawsze służy pomocą i wsparciem. Jeśli ktoś nie ma ochoty pracować w miejscu, gdzie obowiązują zasady i procedury, które definiują prawidłowe wykonywanie swoich obowiązków to lepiej, aby znalazł sobie pracę gdzie indziej.
@Aga K i @amkk Rozumiem w pełni że jesteście w pełni lojalnymi pracownikami Sheratona i rozumiem że każdy ma swoją opinię. Możecie bronić niektóre osoby, ale osoby krytycznie wypowiadające się w ten sposób do p. Aliny czy do dziale HR itd. to są osoby które miały styczność z nimi jeszcze sprzed pandemii i dobrze wspominają na swój sposób współpracę z tymi osobami. Były osoby, które krótko pracowały i nie wykazały się tym co powinny i czego było trzeba oczekiwać od nich, i być może opinia tej osoby wynikła z czystej frustracji i poczuciem niesprawiedliwości na swój sposób, ale to jej opinia i nikt z was nie przekona ta osobę do zmiany. Coś musiało być na rzeczy, skoro takie są opinię, a jeśli chodzi o pensję i ogólnie o atmosferze w całym hotelu i nie tylko w dziale magazynowym, to na pewno cos w tym hotelu musiało byc. Wypowiadacie sie w obronie tych osób z tego powodu że pracujecie po pandemii i nie mieliście zielonego pojęcia co było sprzed pandemii i nawet nie znając tych osób, które odeszły. Część pracowników była w porządku, ale nie zmienia to faktu że istniały donosy i osób, które kogoś nie chciały w zespole a działy kadrowe szły im na rękę z tego powodu bo były niezadowolone i z pracy jakiegoś pracownika, który tylko wykonywał prace swoje. Na początek współpracy z Sheratonem nie było dokładnie odpowiedniego szkolenia systemowego w magazynie, co spowodowało zdziwienie szefowej braku samodzielności i braku profesjonalizmu szefowej, ale to nie usprawiedliwia ją te rzeczy. Temat Sheratona jest skończony i co zrobicie wasza sprawa, ale samo próba wybielania firmy nie wchodzi w grę i założę się że albo ktoś z was próbuje kogoś bronić, albo ktoś z góry napisał takie kontropinię. Pozdrawiam osoby broniące górę
Witajcie. Oferta dla kucharza do rynku, o której ktoś już wspomniał niestety mi wygasła. Zastanawiam się jednak czy przyjęcia na część etatu były możliwe? Albo najlepiej czy będą? Jak na razie nie mogę podjąć się pracy na cały
Pracował ktoś jako magazynier i mógłby się podzielić opinią na temat pracy zarobków i atmosfery.
Kiedyś pracowałem w 2018-2019 roku jeszcze niedługo przed rozwiązaniem stanowiska. Beznadziejne warunki pracy, mobbing na co dzień przez przełożoną i fałszywi ludzie wbijający nóż w plecy, nie mówiąc o niskich płacach. Nie sądziłem że przywrócono stanowisko magazynowe, skoro ktoś tu pyta na ten temat. Po ostatnich doświadczeniach i gorszym traktowaniu nigdy więcej do Sheratona. Uważaj na Panią Alinę P. Jest dość (usunięte przez administratora)i surowa babka. Powodzenia
Pracowałem kiedyś w Sheratonie na magazynach, co prawda krótki czas., ale atmosfera była ok, dużo się nauczyłem i pozytywnie wspominam Panią Alinę jako zaangażowaną osobę i chętnie pomagającą.
Jeśli pracowałeś krótki czas, to nie masz pojęcia co było w tej współpracy tak naprawdę. Masz swoją opinie, szanuje. Nie każdy wspomina dobrze współpracę z tą osobą. Kiedyś gdy tam pracowałem, byli magazynierzy i pracownicy powiązani z działem tej Pani , którzy wcześniej ją dobrze znali i mówili mi co innego, co mnie nie wtedy zaskoczyło. Byłem ostrzeżony. Na początku też tak myślałem że było ok, ale po 5 miesiącach pracy wydarzyło się za dużo że szkoda o tym mówić. Możesz bronić tę osobę, ale temat Sheratona jest skończony dla mnie i te rzeczy wydarzyły się z sprzed pandemii. Więc musiałeś podjąć pracę u nich już po pandemii. Jeśli odszedłeś, to jak ty uznajesz czy było ok czy nie, ale nie znasz P. Aliny dokładnie, a być może poznałbyś jeszcze lepiej gdyby to była kwestia czasu ile czasu byś pracował. Twoja ocena. Powodzenia
Dzień dobry. zauważyłem, że jest dostępna oferta dla kucharza na rynek. nie widzę jednak w niej podanych żadnych szczegółów. jak widać jest to umowa o pracę na pełny etat. ale co ze stawką i innymi warunkami? Nie widzę niczego w treści
Czy ktoś z Was ma doświadczenie pracy w dziale sprzedaży lub marketingu? Widzę, że pojawiła się oferta pracy na stanowisko specjalisty ds marketingu i zastanawiam się czy jest to stanowisko godne uwagi.
Czy można mieć wpływ na to kto będzie twoim przełożonym? Nie wiem dokładnie jak to było z ta sytuacja o której jedna Pani teraz wspomniała, ale czy faktycznie podstawowa reakcja na jakie zgłaszane problemy może być podziękowanie za współprace? W jakim jeszcze zakresie problemy się pojawiają?
Zastępca szefa kuchni Sebastian powiedział mi pierwszego dnia pracy , że (usunięte przez administratora). Trzymałam to w sobie przez dwa miesiące i po poinformowaniu przełożonego zostałam zwolniona z pracy. Podobne przypadki były z każdą zgłaszająca osoba.
Cześć, a gdzie są ogłoszenia do hotelu? Pewnie jakoś źle w przeglądarce wpisuje, że mi nic nie wychodzi teraz? czy są tu osoby, które dołączyły jakoś niedawno i mogłyby napisać? jak w ogóle rozmowa jest przeprowadzana?
Praca na dziale magazynowym. Pracowałbym dłużej niż prawie pół roku gdyby nie fakt że w tym hotelu miałem szefową kontrolerkę towaru-podpierdalaczkę i skończone zołzy z HR, które szukają u innych pracowników problemu. Na wyższych stanowiskach same baby, które uważają że mogą decydować kogo wywalić, a kogo nie. A kto się im podoba to zostawiają tego, a jak ktoś nie - robią z nim porządek. Kiedy mnie zwalniały to podały mi śmieszne i niespójne powody do zwolnienia mnie. Niska pensja, mniej płacą, a za dużo wymagają. Dodałbym jeszcze mobbing. Nie polecam tej roboty nawet najgorszemu wrogowi.
Pojawiło się zapytanie o typ umowy na okres próbny i zastanawiam się czy on zawsze występuje? Nie udzielono odpowiedzi, stąd ta wątpliwość. Mimo wszystko jeśli byłby on wciąż dostępny to jak praca na nim wygląda?
Jaka umowa obowiązuje w Hotel Sheraton podczas okresu próbnego?
Teraz tak po przeczytaniu tego ostatniego komentarza dotyczącego warunków a także wątpliwości co do tego czy dalej mogą być niepomyślne w oczach pracowników zerknęłam sobie na ogłoszenia i widzę jedno dostępne na stanowisko Reservations Agenta, z czego wynika ta zmiana nazwy? Jeszcze kiedyś widziałam, że było podpisane jako Recepcjonista. Chyba, że warunki pracy się zmieniły? Ktoś sprawdzał i oceni?
Czy mógłby ktoś coś powiedzieć na temat działu fitness? Jaka atmosfera w nim panuje? Dotychczas słyszałam opinie, że pracują tam dość niekompetentne osoby bez żadnego doświadczenia, przez co kiepsko nim zarządzają. Nie wiem czy warto ubiegać się o to miejsce
Niestety od jakiegoś czasu z przykrością ale musiałam zrezygnować z fitnessu tam ze względu na zmiany personalne jakie zaszły. Komunikacja w mojej ocenie jest potworna- nowa managerka ma na oko 20 lat i z tego co wiem ewidentnie nie ogarnia tego należycie. Obawiam się, że jeśli tak to wygląda z perspektywy osoby, która chodziła tam miesiącami to z pracą tylko gorzej :(
Managerka 20 lat? To skąd ona niby ma mieć jakiekolwiek doświadczenie? Się nie dziwię, że nie ogarnia. Ciekawe ile jeszcze osób zrezygnowało w takim razie
Niestety, nie rozumiem dlaczego firma pozwala sobie zatrudniać na takie stanowisko w warszawskim hotelu tak młodą osobę, sami sobie tym szkodzą, wszystko idzie moim zdaniem ku gorszemu. Co z tego że odnowiona strefa fitness wyglada pięknie skoro panuje potworny chaos.
Aktualnie zespół Fitness świetnie funkcjonuje. Pracą dowodzi Pasjonat tańca breakdance, zdrowego stylu życia i budowania motywacji poprzez zmianę sposobu myślenia. Człowiek z wiedzą i ogromnym zaangażowaniem. Pomaga nawet nam pracownikom w kształtowaniu zdrowej postawy. Bardzo polecam :-)
Aktualnie? Więc wcześniej mogło być nieco inaczej? To z czego wynika ta wspomniana zmiana i kiedy w praktyce mogła mieć miejsce? jak liczny jest teraz ten dział i jakie są w nim zarobki w porównaniu z pozostałymi?
Pracował ktoś na staniwosku cukiernik i jest w stanie opisać jak wygląda praca jaka atmosfera i zarobki ?
Byłam na praktykach w tym Hotelu na dziale housekeepingu.Wracając do domu płacz idąc na staż tak samo.Była sytuacja kiedy kierowniczka wydarła się na nas bo weszłyśmy podczas odprawy,kiedy innego dnia postanowiłyśmy nie wchodzić ona stwierdziła ze się spóźniłyśmy i kazała nam na kolanach czyścić drzwi,listwy na wszystkich piętrach.To niestety jeden z wielu przykładów…
a te praktyki jakiego konkretnie zakresu miały dotyczyć? widzę, że niby housekeeping. jest podpisywana wtedy jakaś specjalna umowa? ciekawa jestem jaki zakres obowiązków może na niej widnieć
Było to już jakiś czas temu ale z tego co pamietam powinniśmy jako hotelarze być na różnych działach i pomagać Panią pokojowym w przygotowaniu pokoi.Było jak było po tych praktykach zrezygnowałam z bycia hotelarzem mimo tego ze wiem ze miała bym dobre stanowisko po tej szkole.
Hotel Sheraton poszukiwała kogoś na stanowisko Manager Restauracji. Czy komuś udało się dostać tę pracę i mógłby powiedzieć więcej o tym, czego można się nauczyć? Zależy mi na informacjach o zakresie obowiązków.
Czy w Hotel Sheraton możliwa jest od razu umowa o pracę na czas nieokreślony na stanowisku Kucharz?
Piszecie ze nie polecacie pracy na kuchni, a co z recepcją? Tam warunki sa lepsze?
Jak z tymi nadgodzinami, które podobno tu są? Są jakoś lepiej płacone?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Hotel Sheraton?
Zobacz opinie na temat firmy Hotel Sheraton tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hotel Sheraton?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!