brak logo

stalmot

Nidzica

Opinie o stalmot

ex 2010-03-30 08:59:57
Pracowałam tam 5 lat temu. Uważam, że to jest w miarę porządna firma, dobrze zarządzana. Przynajmniej tak było wtedy...
Andrzej 2012-01-10 14:32:32
To najwyraźniej od tamtego czasu dużo się zmieniło, niestety na gorsze...
4
jelen 2012-03-01 20:59:24
Tak potwierdzam ,jeszcze tak źle to nie było od 15 lat aż przykro pisać że człowiek człowieka tak może traktować ,na szczęście nie będzie lepszych i gorszych po tamtej stronie i niczego ze sobą nie zabiorą
3
Pracownik 2012-06-30 08:54:42
Witam
Pracuję w tej firmie wiele lat.
W tej chwili wprowadzają komputeryzację produkcji.
Zabierają ludziom zarobki podwyższając normy pracy.Pną do tego,aby pracownik pracował w akordzie 8 godzin za 8 godzin.Owszem,jak by stawka godzinowa była przynajmniej 14zł.,to tak?Ale nie przy stawce 10zł.Nikt nie oczekuje zarabiać po 15 godzin dziennie,ale te 11-12 godzin przy takiej stawce powinno nie być problemem.Przy takiej stawce,jeżeli pracownik zarobi te 2300zł.,to jest dużo ???Firma bardzo dobrze prosperuje a dyrektorzy produkcji chcąc się podlizać prezesom i otrzymać wysoką premię na święta zabierają ludziom i doprowadzają do ubustwa.Wszyscy doskonale wiemy jak drożeje szybko w sklepach.No ale jak ktoś biedy nie zaznał,to i nie zrozumie!
Na krzywdzie ludzkiej daleko sie nie zajdzie.
tensam 2012-12-12 16:27:31
zgadzam się z zygą choć nie jestem z Nidzicy lecz z B-yc to samo nas dzieje
1
pracownik 2013-04-08 17:13:43
Witam. Ja jestem z Bartoszyc i na razie my nie mamy tak źle jak piszą chłopaki z Nidzicy ( choć bardzo szybko zmierzamy w tym kierunku ). Trzymamy tylko kciuki za prezesa oby jak najdłużej był w stanie nad tym czuwać, bo jak przyjdą rządzić młodzi to będzie wielka tragedia, ostatni dobry zakład w Bartoszycach zaniknie i wzrośnie bezrobocie.
Obiektywny 2013-06-06 15:14:02
Odpowiadam na anonimowy wpis z zapytaniem o warunki pracy w Stalmot.Obowiazkowy czas pracy 8 godz dziennie,jezeli praca w nadgodzinach to dodatkowo płatna zgodnie z kodeksem pracy.
Jest ZFSS z ktorego pracownicy dostaja świadczenia,m.in.tzw. wczasy pod grusza.Płaca na poziomie średniej krajowej.Oczywiście niektorzy zarabiaja mniej a niektorzy wiecej.Duzo zalezec będzie od Ciebie,od Twojego zaangażowania. Ważne,ze wypłata zawsze na czas,wiele lat tu pracuję i nie pamiętam,aby kiedykolwiek były kłopoty z wypłata, najwazniejsze: w Stalmot nie ma żadnych umów- zleceń itp,wszyscy pracownicy maja umowy o pracę.Obowiazuje w pracy podstawowa dyscyplina,brak możliwości robienia fuch i wyskoków w czasie pracy na miasto,za wódkę od razu dyscyplinarka.
zzzzz 2013-06-16 15:57:25
Średnia krajowa jest wówczas jak zaliczy się kilka sobót. Zarobki i tak są niższe jak przed laty.
Pracownik od 7 lat 2013-07-12 21:26:35
Witku,polecam Stalmot.Jesli oczywiscie chcesz uczciwie pracowac.
Jest wprawdzie dyscyplina,ale zaklad z przyszłościa i nikt nie oszukuje pracownikow. Powiem obiektywnie,ze to chyba najlepszy zakład w Nidzicy.
anonim0 2013-08-07 22:20:35
Człowieku! jak dużo wazeliny używasz albo na jakim stanowisku jesteś,że wypisujesz takie bzdury? Jeśli twierdzisz,że to najlepszy zakład w Nidzicy i nie oszukuje pracowników to żyjesz w wielkiej niewiedzy ( świadomej lub nie ). anonim nie wierz w ten stek bzdur bo będą tylko czyhać na twoje najmniejsze potknięcie i z wielką satysfakcją zabiorą premię bez mrugnięcia okiem.Zgadzam się,że zakład przyszłościowy specjalizujący się jednak w kierunku- jak najspektakularniej pokazać kto tu dzierży władzę i zwykły robol to jednak tylko robol i będzie znosił niemal wszystko bo nie ma pracy w Nidzicy a do wykarmienia dzieci.Chyba,że wiesz z kim trzymać mimo wszystko.To prawda dostaje się dofinansowanie do wczasów wypoczynkowych ale zarabia dużo mniej niż przed dwoma laty a ceny rosną i wymagania też.Tak,więc jeśli chcesz popróbować owej "uczciwej" pracy to do dzieła jeśli jednak masz wybór to uciekaj jak najdalej.Tak czy owak życzę powodzenia.
3
stary pracownik 2013-09-26 23:34:04
Pytasz o płace.
Odkąd młodzi następcy zaczeli sie bawic w lokalny klub biznesu coraz mniej mozesz dostac na start a o podwyzkach tez raczej za szybko nie uslyszysz. Widac ze sie lokalni pensjodawcy dogadali.
1
snob 2014-05-02 13:06:31
nie uważam @wyka, żeby to było jakieś niesamowite wydarzenie, że ktoś zarabia średnią krajowa. To też nie są kokosy
morf 2014-07-14 13:40:20
Witam,

Pracowałem w firmie Stalmot za czasów gdy była to spółka z o.o. Pracowało się naprawdę bardzo dobrze, byłem pracownikiem biurowym. Firma praktycznie rodzinna, a co za tym idzie możliwości rozwoju są ograniczone. Praca była stresująca, liczyła się jak najlepsza sprzedaż. Porą zimową urlopy nie istnieją. Z tego co się orientuje Pan Szwagier doznał olśnienia i tak ochoczo nie zabiera premii.
morf 2014-10-21 15:49:23
Znam ludzi którzy pracują w handlowym, ze starej dobrej ekipy zostały dwie osoby, reszta jest nowa, starzy pracownicy odeszli ze względu na zarobki, atmosferę, jeśli zależy Ci na pracy i nie masz nic innego to tam idź, ale jeśli masz coś innego i nie chcesz zarabiać 8-9 zł za h to tam nie idź, szkoda nerwów za tak marne pieniądze.
Obiektywny 2014-11-08 21:28:26
Płace zalezne od stażu,wykształcenia i stanowiska, mniej więcej jak średnia w wojewodztwie. Na poczatku moze być umowa na czas okreslony, ale juz następna umowa na czas nie okreslony. Jeśli wystapi praca w nadgodzinach to dodatkowo płatna.Jest fundusz socjalny. Firma dynamicznie się rozwija.Minusy todość duża dyscyplina, wyjscia w godzinach pracy trzeba odpracowywac,zapomnij także o alkoholu itp.
2
MiZK 2015-01-20 06:46:17
Skoro nie jesteś pracownikiem,to po co te domysły i pomyje? Domyślam się, ale nie chce wchodzić w twoje niezbyt czyste buty.
MiZK 2015-01-20 06:46:58
Skoro nie jesteś pracownikiem,to po co te domysły i pomyje? Domyślam się, ale nie chce wchodzić w twoje niezbyt czyste buty.
kriksos 2015-02-08 12:06:53
Jeśli się wam nie podoba to wolna droga nikt was na siłę tam nie trzyma.
pracownik 2015-05-10 18:57:06
co do kasy mogło by być lepiej, co do samej pracy spoko o ile umiesz czytać rysunek techniczny i umiesz posłużyć się suwmiarką, ustawiać maszyny i ''wyprowadzać detal'' bo na mistrza i brygadzistę z akurat mojej zmiany nie masz co liczyć. co do dyrektorów zlewasz zimnym moczem bo masz robić swoje a nie kłócić się z baranem niemającym zielonego pojęcia o niczym bo i tak za tobą się nie wstawi. hu...nia jest co do umowy bo powszechny okrzyk to ''nie dajemy umów na stałe in ta reorganizacja jest martwiąca bo dużo ludzi może polecieć na bruk
2
Nowy 2015-06-26 22:03:42
Pracuję tu 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Wczesniej pracowałem w innej firmie i nie da się porownać. Tu jest wynagrodzenie zawsze na czas, po roku pracy dostałem podwyzkę. Pewnie,kazdy by chciał więcej zarabiać,ale tu zarobki sa wyzsze niz gdzie indziej. Firma rozwija się dynamicznie,a to wazne, bo nie groża nam zwolnienia.
xxxx 2015-07-07 23:36:25
A w jakim mieście pracujesz ?
piki 2015-07-13 16:28:10
W Bartoszycach
ja 2016-02-09 12:10:14
coraz gorzej w tej firmie zarobki spadają na łeb ogólnie lipa motywacji niema jak ci normy tną na maksa
pFizyczny 2016-02-19 19:15:54
Jeśli moja opinia pomoże, to ogólnie na dzisiejszy dzień w Firmie Stalmot Nidzica jest NIE-ciekawie, zarobki marne, kierownictwo naciska żeby robić jak najwięcej co nie przekłada się na wielkość pensji- ogólnie normy/czasy bardzo wyśrubowane. Każdy narzeka że coraz gorzej ale nikogo chętnego aby coś z tym zrobić...Kiedyś było ok ale teraz LIPA!
1
bartoszyce 2016-02-19 23:25:10
TEŻ lipa *2
1
Ja 2016-03-14 16:02:14
Wiam czy moze wiecie jak w bartoszycach jest tam gdzie kobiety pracuja na maszynach wtryskowych.. Pozdrawiam
kolo 2016-04-08 09:37:42
5 tysięcy rubli?
setka 2016-05-05 00:48:36
o kurde kawał pieniądza
2 serpol 2016-07-15 18:22:57
8 tysiecy w stalmocie o Boże nie wierzę.
Forte 2016-07-17 10:29:45
Chyba jako ochrona na bramie.
taki 2016-07-17 10:53:57
O jakim stanwosiku pracy mowicie? Jako przedstawiciel handlowy? Czy ktoś z was jest zatrudniony na tym stanwoisku i napisałby relane kwoty wyngrodzeń oraz jak to wszystko wygląda jako przedstawiciel u nich?
PP. 2016-11-29 20:51:59
stalmot-Bartoszyce to już tragedia,zarobki w granicy 2000-2300 ale klimat jaki tam panuje porażka...normy tak poucinane że z trudem można wyrobic,ludzie są pomiatani ,tak jak ktos tu wspomnial nie ma motywacji do pracy tylko mobingowe przyczepianie sie o to że ktos nie wyrabia normy,system komputerowy lipa,totalne kolesiostwo,ten kto dobrze sie podlizuje ma najlepszą robote pozostałe żuki muszą zasuwać i okazuje sie że w ciągu 8 godzin zrobił 5,6,7 godzin w akordzie i znowu przyczepianie,każdy sobie rzepke skrobie.poprostu dupka...a dobry koles zarobi 9 godzin w ciągu 7 i łazi mając czesto głeboko gdzies tych co mają wypociny.można pisac bez konca ale co to da...:((((((((
7
Truth 2016-12-02 19:35:34
Pan PP ma rację,zupełnie się zgadzam,śmieszy mnie wiecznie kłamiący wyświetlacz mówiący o ilości dni bez wypadku,jest połamany palec,rozcięta łapa a tu cyfra na zegarze ta sama ,co do akordu to "arbeit mach frei" ,wielki foch co do honorowych dawców krwi,niech nagrają film promocyjny o firmie ,a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy są?? czytający komentarz zna odpowiedz:)kiedy nie ma roboty, żądanie wykonania akordu -idiotyzm.i powstaje drabina czepiania się dyrektor na brygadziste a brygadzisci nie mający często wyjscia-na pracowniku(niejednokrotnie choć nie zawsze sami brygadzisci pomagają pracownikowi w wyrobieniu akordu-podejrzewam że często sami nie mają łatwo) .co sprawia w tak zacnej firmie tyle zepsucia?egoizm?to nie ta firma co kiedyś kiedy nie byłu wyśrubowanych norm ,czlowiek starał sie i był dumny.
1
Truth 2016-12-03 09:10:21
w usuniętym przez admina nawiasie w poprzednim komentarzu zmieniam na "podlizywacze"przepraszam admina za uzyte słowo.
Zostaw swoją opinię o stalmot - Nidzica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie stalmot