brak logo

stalmot

Nidzica

Opinie o stalmot

Obiektywny 2013-06-06 15:14
Odpowiadam na anonimowy wpis z zapytaniem o warunki pracy w Stalmot.Obowiazkowy czas pracy 8 godz dziennie,jezeli praca w nadgodzinach to dodatkowo płatna zgodnie z kodeksem pracy.
Jest ZFSS z ktorego pracownicy dostaja świadczenia,m.in.tzw. wczasy pod grusza.Płaca na poziomie średniej krajowej.Oczywiście niektorzy zarabiaja mniej a niektorzy wiecej.Duzo zalezec będzie od Ciebie,od Twojego zaangażowania. Ważne,ze wypłata zawsze na czas,wiele lat tu pracuję i nie pamiętam,aby kiedykolwiek były kłopoty z wypłata, najwazniejsze: w Stalmot nie ma żadnych umów- zleceń itp,wszyscy pracownicy maja umowy o pracę.Obowiazuje w pracy podstawowa dyscyplina,brak możliwości robienia fuch i wyskoków w czasie pracy na miasto,za wódkę od razu dyscyplinarka.
zzzzz 2013-06-16 15:57
Średnia krajowa jest wówczas jak zaliczy się kilka sobót. Zarobki i tak są niższe jak przed laty.
1
Pracownik od 7 lat 2013-07-12 21:26
Witku,polecam Stalmot.Jesli oczywiscie chcesz uczciwie pracowac.
Jest wprawdzie dyscyplina,ale zaklad z przyszłościa i nikt nie oszukuje pracownikow. Powiem obiektywnie,ze to chyba najlepszy zakład w Nidzicy.
anonim0 2013-08-07 22:20
Człowieku! jak dużo wazeliny używasz albo na jakim stanowisku jesteś,że wypisujesz takie bzdury? Jeśli twierdzisz,że to najlepszy zakład w Nidzicy i nie oszukuje pracowników to żyjesz w wielkiej niewiedzy ( świadomej lub nie ). anonim nie wierz w ten stek bzdur bo będą tylko czyhać na twoje najmniejsze potknięcie i z wielką satysfakcją zabiorą premię bez mrugnięcia okiem.Zgadzam się,że zakład przyszłościowy specjalizujący się jednak w kierunku- jak najspektakularniej pokazać kto tu dzierży władzę i zwykły robol to jednak tylko robol i będzie znosił niemal wszystko bo nie ma pracy w Nidzicy a do wykarmienia dzieci.Chyba,że wiesz z kim trzymać mimo wszystko.To prawda dostaje się dofinansowanie do wczasów wypoczynkowych ale zarabia dużo mniej niż przed dwoma laty a ceny rosną i wymagania też.Tak,więc jeśli chcesz popróbować owej "uczciwej" pracy to do dzieła jeśli jednak masz wybór to uciekaj jak najdalej.Tak czy owak życzę powodzenia.
4
stary pracownik 2013-09-26 23:34
Pytasz o płace.
Odkąd młodzi następcy zaczeli sie bawic w lokalny klub biznesu coraz mniej mozesz dostac na start a o podwyzkach tez raczej za szybko nie uslyszysz. Widac ze sie lokalni pensjodawcy dogadali.
3
snob 2014-05-02 13:06
nie uważam @wyka, żeby to było jakieś niesamowite wydarzenie, że ktoś zarabia średnią krajowa. To też nie są kokosy
morf 2014-07-14 13:40
Witam,

Pracowałem w firmie Stalmot za czasów gdy była to spółka z o.o. Pracowało się naprawdę bardzo dobrze, byłem pracownikiem biurowym. Firma praktycznie rodzinna, a co za tym idzie możliwości rozwoju są ograniczone. Praca była stresująca, liczyła się jak najlepsza sprzedaż. Porą zimową urlopy nie istnieją. Z tego co się orientuje Pan Szwagier doznał olśnienia i tak ochoczo nie zabiera premii.
morf 2014-10-21 15:49
Znam ludzi którzy pracują w handlowym, ze starej dobrej ekipy zostały dwie osoby, reszta jest nowa, starzy pracownicy odeszli ze względu na zarobki, atmosferę, jeśli zależy Ci na pracy i nie masz nic innego to tam idź, ale jeśli masz coś innego i nie chcesz zarabiać 8-9 zł za h to tam nie idź, szkoda nerwów za tak marne pieniądze.
Obiektywny 2014-11-08 21:28
Płace zalezne od stażu,wykształcenia i stanowiska, mniej więcej jak średnia w wojewodztwie. Na poczatku moze być umowa na czas okreslony, ale juz następna umowa na czas nie okreslony. Jeśli wystapi praca w nadgodzinach to dodatkowo płatna.Jest fundusz socjalny. Firma dynamicznie się rozwija.Minusy todość duża dyscyplina, wyjscia w godzinach pracy trzeba odpracowywac,zapomnij także o alkoholu itp.
2
MiZK 2015-01-20 06:46
Skoro nie jesteś pracownikiem,to po co te domysły i pomyje? Domyślam się, ale nie chce wchodzić w twoje niezbyt czyste buty.
1
MiZK 2015-01-20 06:46
Skoro nie jesteś pracownikiem,to po co te domysły i pomyje? Domyślam się, ale nie chce wchodzić w twoje niezbyt czyste buty.
1
kriksos 2015-02-08 12:06
Jeśli się wam nie podoba to wolna droga nikt was na siłę tam nie trzyma.
pracownik 2015-05-10 18:57
co do kasy mogło by być lepiej, co do samej pracy spoko o ile umiesz czytać rysunek techniczny i umiesz posłużyć się suwmiarką, ustawiać maszyny i ''wyprowadzać detal'' bo na mistrza i brygadzistę z akurat mojej zmiany nie masz co liczyć. co do dyrektorów zlewasz zimnym moczem bo masz robić swoje a nie kłócić się z baranem niemającym zielonego pojęcia o niczym bo i tak za tobą się nie wstawi. hu...nia jest co do umowy bo powszechny okrzyk to ''nie dajemy umów na stałe in ta reorganizacja jest martwiąca bo dużo ludzi może polecieć na bruk
3
Nowy 2015-06-26 22:03
Pracuję tu 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Wczesniej pracowałem w innej firmie i nie da się porownać. Tu jest wynagrodzenie zawsze na czas, po roku pracy dostałem podwyzkę. Pewnie,kazdy by chciał więcej zarabiać,ale tu zarobki sa wyzsze niz gdzie indziej. Firma rozwija się dynamicznie,a to wazne, bo nie groża nam zwolnienia.
1
xxxx 2015-07-07 23:36
A w jakim mieście pracujesz ?
piki 2015-07-13 16:28
W Bartoszycach
ja 2016-02-09 12:10
coraz gorzej w tej firmie zarobki spadają na łeb ogólnie lipa motywacji niema jak ci normy tną na maksa
2
pFizyczny 2016-02-19 19:15
Jeśli moja opinia pomoże, to ogólnie na dzisiejszy dzień w Firmie Stalmot Nidzica jest NIE-ciekawie, zarobki marne, kierownictwo naciska żeby robić jak najwięcej co nie przekłada się na wielkość pensji- ogólnie normy/czasy bardzo wyśrubowane. Każdy narzeka że coraz gorzej ale nikogo chętnego aby coś z tym zrobić...Kiedyś było ok ale teraz LIPA!
1
bartoszyce 2016-02-19 23:25
TEŻ lipa *2
1
Ja 2016-03-14 16:02
Wiam czy moze wiecie jak w bartoszycach jest tam gdzie kobiety pracuja na maszynach wtryskowych.. Pozdrawiam
1
kolo 2016-04-08 09:37
5 tysięcy rubli?
setka 2016-05-05 00:48
o kurde kawał pieniądza
2 serpol 2016-07-15 18:22
8 tysiecy w stalmocie o Boże nie wierzę.
Forte 2016-07-17 10:29
Chyba jako ochrona na bramie.
1
taki 2016-07-17 10:53
O jakim stanwosiku pracy mowicie? Jako przedstawiciel handlowy? Czy ktoś z was jest zatrudniony na tym stanwoisku i napisałby relane kwoty wyngrodzeń oraz jak to wszystko wygląda jako przedstawiciel u nich?
PP. 2016-11-29 20:51
stalmot-Bartoszyce to już tragedia,zarobki w granicy 2000-2300 ale klimat jaki tam panuje porażka...normy tak poucinane że z trudem można wyrobic,ludzie są pomiatani ,tak jak ktos tu wspomnial nie ma motywacji do pracy tylko mobingowe przyczepianie sie o to że ktos nie wyrabia normy,system komputerowy lipa,totalne kolesiostwo,ten kto dobrze sie podlizuje ma najlepszą robote pozostałe żuki muszą zasuwać i okazuje sie że w ciągu 8 godzin zrobił 5,6,7 godzin w akordzie i znowu przyczepianie,każdy sobie rzepke skrobie.poprostu dupka...a dobry koles zarobi 9 godzin w ciągu 7 i łazi mając czesto głeboko gdzies tych co mają wypociny.można pisac bez konca ale co to da...:((((((((
17
Truth 2016-12-02 19:35
Pan PP ma rację,zupełnie się zgadzam,śmieszy mnie wiecznie kłamiący wyświetlacz mówiący o ilości dni bez wypadku,jest połamany palec,rozcięta łapa a tu cyfra na zegarze ta sama ,co do akordu to "arbeit mach frei" ,wielki foch co do honorowych dawców krwi,niech nagrają film promocyjny o firmie ,a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy są?? czytający komentarz zna odpowiedz:)kiedy nie ma roboty, żądanie wykonania akordu -idiotyzm.i powstaje drabina czepiania się dyrektor na brygadziste a brygadzisci nie mający często wyjscia-na pracowniku(niejednokrotnie choć nie zawsze sami brygadzisci pomagają pracownikowi w wyrobieniu akordu-podejrzewam że często sami nie mają łatwo) .co sprawia w tak zacnej firmie tyle zepsucia?egoizm?to nie ta firma co kiedyś kiedy nie byłu wyśrubowanych norm ,czlowiek starał sie i był dumny.
15
Truth 2016-12-03 09:10
w usuniętym przez admina nawiasie w poprzednim komentarzu zmieniam na "podlizywacze"przepraszam admina za uzyte słowo.
4
Rozumiejący thrutha i PP. 2016-12-09 09:15
o ile Lajków na Trutha i PP dlaczego?piszą szczera prawde,co do traktowania ludzi,Faszyzm w łagodnej formie,zwroty typu a kopa w tyłek(mówi sie znacznie gorzej słowo"tyłek" ale nie użyję go) chcesz? .Jedna cecha- dla ludzi którzy przychodzą tu do roboty nie ma pomocy w nauczaniu,jedyna nadzieja pracownikach którzy są życzliwi i sami pomagają .Jeżeli coś pójdzie nie tak nastepny ranek i jechana.Choroba??zapomnij o wizycie u lekarza,tracisz premie,w głowie sie kręci ,ledwo łazisz ale ogień! leki przeciwbólowe i masz robić.z takimi zaletami hej!! Stalmot wita!a jesli już chodzi o normy cóż dochodzimy do momentu że nie bedzie można puścić bąka bo trzeba robić....
6
st 2016-12-11 22:32
w innych zakładach ludzie zarówno starzy jak inowi pracownicy nawet na świeta są doceniani i dostają prezenty od prezesostwa w formie bonów,paczek a tu dodatek -ściema i okazało sie że w zeszłych miesiącach ktoś zarobił w przybliżeniu tyle samo co na święta z "dodatkiem"a nowi?nic nawet na świeta...
5
loczek 2016-12-23 14:56
w bartoszycach dzieje się coraz gorzej czy wyrobisz 9 godzin czy 8 lub 6 dostaniesz ta sama wyplate co inni.
Jak wyrobisz 6h to krzycza ze za mało , ale jak wyrobisz 9 to tną normy bo za duzo. zal.pl
jak zaczna placic normalnie wtedy polece tego pracodawce narazie lipa lipa i jescze raz lipa
8
obiektywny 2016-12-27 09:30
nie narazie ....loczek ale bedzie coraz gorzej,bardzo powoli stalmot przyrównany jest do wm-glassu:(i innych"obozów"(to już nie jest zakład "oczko"w Bartach o najlepszym imieniu,póki zarząd firmy ma takie podejscie do ludzi to lipa mobbing,najpierw bzdetne nie poparte żadna logiką i planowaniem przydzielanie roboty a potem przyczepianie sie (zdałaby sie taka szczera nie naechowana strachem lub utraratą pracy sonda:)co dany pracownik mysli-tak szczerze o "zarządzajacych),to nie zakład gdzie powinny istnieć jakiekolwiek normy,nie wiem ale może wprowadzenie stawki godzinowej stałej by rozwiazało sytuacje,(oczywiscie stawki odpowiednie dla stażu i danego stanowiska pracy)czy polecam ten zakład???absolutnie nie.dlaczego? w/w panowie napisali dokładnie o co chodzi...
4
pepe 2017-02-01 23:39
o jakie super opinie o Bartoszyckim Stalmocie,kto może podjąć tam pracę? człowiek żyjący na wyspie z jednym tylko zakładem pracy ....
2
fury 2017-02-02 10:13
jeżeli zarobki spadna poniżej 2 tys nikt tam już nie bedzie pracował...wiekszosc juz pracowników traktuje ten zakład jako okres przejsciowy w podjeciu nowej pracy,nie ma motywacji.tak... czasem lepsze 1500 na reke i spokój niż 2000 i czepianie sie o nie wykonaną norme.
4
nidzica 2017-02-08 23:06
Stalmot słynie dobrą sławą ale w śrut zakładów najuboższych... Ten zakład to totalny wyzysk ludzi, wymagania niesamowite (jakość i ilość)... W zakładzie jest naprawdę wielu fachowców dzięki którym ten zakład tak prosperuje ale zarabiają tyle samo co nowy bez pojęcia i chęci do pracy... A temu wszystkiemu winny jest przede wszystkim nasz czerwony dyrektor...
8
Frog 2017-02-19 16:52
W Bartoszycach jest podobnie. Pracownik zaczyna pracę na dziale którym nigdy nie robił i ma akord, który ledwo wyrabiają starsi pracownicy. Jak wyrobić normę skoro człowiek nie wie. od czego zacząć. Jedynym sposobem jest wypytywanie starszych pracowników co i jak, licząc że pomogą i nie zdenerwują się że przeszkadzamy im w pracy. Wszysto jest zakordowane nawet pakowanie do wysyłki czy liczenie detali. Normy są tak wyliczone że po przecinku potrfią być cztery cyfry albo dłuuuuuuuugo nic. Specjaliści z NASA powinni przychodzić tutaj na praktyki żeby ogarnąć ten sposób liczenia bo jest on wręcz kosmiczny lub komiczny.
5
Don 2017-02-28 14:55
W Stalmocie mają swoich pupilkôw i tylko dla nich jest dobrze wszystko im sie nalezy nawet podwyzki a cala reszta moze chodzic i tylko sie wkurzac a nic nie wskuraja .Kazdy kto ma inna robote olewa ich i ucieka do innej firmy .I co tu wiecej pisac syf i nic wiecej .
11
wasyl 2017-05-17 22:05
ciecia,cięcia i jeszcze raz ciecia norm,ludzie jak muchy biegaja aby wyrobić norme,nawet eksploatacja,czasy wymiany narzedzi w maszynie są ucinane,znający sie na robocie ludzie którzy mają wiedze o maszynach i ustawianiu ich-odchodzą...pozorna podwyżka stawki godzinowej a okazuje sie że wypłata w nastepnym miesiącu niższa,plączący sie po hali dyrektor z podłym charakterem,głupimi pomysłami błyszczący przed prezesem:((jak tak dalej pójdzie stalmot bedzie w cieniu nawet wm-glassu.
8
Robol 2017-05-25 15:09
Nie opodal Bartoszyc jest podobny zakład jak Stalmot i stawka początkowa jest większa, niż tu. Wcale się nie zdziwię jak zakład się rozwinie, a ludzie zaczną tam przechodzić.
6
Turbo 2017-05-29 07:18
Nieopodal piszemy razem. Stalmot się skończył. Pracuję teraz w innym zakładzie i nikt mi soboty pracującej nie zabiera za dzień wolny, mobing dyrektora też mnie już nie dotyczy. Urlop biorę kiedy mi pasuje.
4
Młody 2017-06-12 22:08
Chyba wpisy powtarzają te same osoby. A tak naprawdę to robić tu trzeba i są jakieś wymagania mistrza i kierownika, ale chyba tak jest wszędzie. Za to wynagrodzenie zawsze jest na czas. Jeśli jest praca w nadgodzinach to zawsze dodatkowo płatna. Zakład posiada nowoczesne obrabiarki, praca ciekawa i można wiele się nauczyć.Jak jest tak źle jak piszesz to czemu tam pracujesz ?
2
Frog 2017-06-15 23:49
O kolego widzę że tu krótko pracujesz. Walka o 2 złote to według ciebie ciekawa praca. Nie wyrabiasz akordu to czepianie się że jesteś leniem, za dużo wyrobionego akordu to cięcie norm z uśmiechem na ustach.
3
Asta la vista beybe 2017-07-02 21:38
Młody a może tak naprawde stary,uwierz niektórzy "jeszcze" pracują a niektórzy już nie...nie siej fermentu wpisy są różnych osób,nie pasuje ci że jest ich troche??bedzie więcej...nie usprawiedliwiaj zakładu,nie ma sensu...skoro tobie jest dobrze to albo,
1.jestes lizuskiem takim czopkiem
2.masz plecy w firmie
3.stałą umowę
4.bedąc brygadzistą podszywasz sie pod pracownika i piszesz bzdurki...
1
Marko.... 2017-07-20 19:36
Jakiś czas temu pracowałem w Stalmocie w Bartoszycach parę lat temu było nawet dość dobrze ale to co się tam dzieje to jest nie do opisania ...nie masz prawa wziąść urlopu kiedy masz zaplanowane ...dyrekcja wyślę Cię kiedy im się podoba. .za taki zapiernicz dostajesz marne grosze i nie masz prawa się odezwać. ...masz tylko orac aż padnięty ...a dyrektor (taki jest tam jeden wredny i podły uważa się za pana i wladce) do pracowników odnosi się podłe wyzywa od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i drze mordę na cala hake żeby wszyscy słyszeli ....ten mobing na pracownikach trwa od lat ....dziwie się ze w dobie komórek jeszcze nikt tego nie nagrał i nie poscil w obieg jak tam się traktuje ludzi przez tego typa ...to już nie jest dobry zakład nie polecam go ...tam rządzą układy ....zwykły pracownik jest tam tylko żeby tyrac na tych obibokow z góry ...dobrze ze mam to już za sobą ...więcej moja noga tam nie powstanie. ...
3
Julita 2017-07-23 17:45
@Robol, wiec napisz ile wynosi stawka? To są bardzo istotne kwestie dotyczące zatrudnienia w firmie. Poza tym firma prowadzi rekrutację, więc ułatwcie trochę sprawę kandydatom ktorzy szukają takich informacji.
Robol 2017-07-27 21:38
Stawka wynosi od 13 zł netto w górę, zależności od stanowiska
Gułag 2017-07-28 23:40
13zł netto? Ja tu pracuje i stawki są od 14zł do 18zł brutto(na produkcji). Można się tu zachaczyć na jakiś krótki czas, na dłużej zostają ci którzy nie mają wyjścia... osobiście nie polecam. Szukajcie szczęścia w normalnych firmach.
Stefcio 2017-07-30 18:05
Podajcie trochę konkretów
1. Czy do tych stawek dochodzi jakaś premia? Są jakieś nagrody czy dopłaty? Ile można wyciągnąć z premią na godzinę?
2. Czy nadgodziny sa wypłacane? Czy są "setki" za soboty?
3. Jak jest z terminowością wypłat? Czy opóźniają?
4. Czy są jakieś profity z funduszu socjalnego, na święta, majówki, zapomogi,itp.?
Pracownik T 2017-08-11 21:56
Odpowiadam dla Stefcia:
1.Premia wyjsciowa 15% i dodatkowo płaca za wyrobienie ponad norme
2.Nadgodziny sa wypłacane, za soboty setki,
3.Pracuje tu 5 lat i jeszcze nigdy nie było opóźnienia w wypłacie
4.Jest fundusz socjalny, naświęta albo przed urlopem wypłacają małe pieniądze
Np.dla mnie firma super, innym się może niepodobac bo maja wymagania.
2
bob 2017-08-22 05:08
o jakich wymaganiach wspominasz pracowniku T???na dzien dzisiejszy wielu doswiadczonych pracowników już odeszło,młodzi idą do wojska,co lub kto jest przyczyną??na jakim stanowisku pracujesz że piszesz bzdury??normy??wyśrubowane do cna.za soboty setki?...dni do odbioru.kiedy ostatnio pracowano w sobotę...?
Zostaw swoją opinię o stalmot - Nidzica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie stalmot