Future Options

Katowice

Opinie o Future Options

anonim 2011-08-11 07:13:41
Pewnie tę opinię umieściła sama zainteresowana.Firma rekrutująca opiekunki osób starszych do Niemiec. Firma dwuosobowa,zarejestrowana na adres domowy i ciekawe jakich ciekawych ludzi można tam poznać? Chyba sąsiadów i z placów zabaw! Kontrakty niesprawdzone,brak opieki ze strony firmy i koordynatora. Pracowałam u niej więc znam to z autopsji.
ZADOWOLONY 2011-09-09 02:08:49
NIE WIEM KTO TYM NIEZADOWOLONYM JAD UZUPEŁNIA. NIE PASUJE OFERTA?ZMIENIAM OFERENTA I IDĘ DO INNEJ AGENCJI POŚREDNICTWA. JEST ICH NA RYNKU BEZ LIKU. ZNAM KILKA OSOBIŚCIE A INNE Z OPOWIEŚCI.POLECAM PRACĘ GDZIE TYLKO CHCECIE A INTELIGENTNI I TAK TRAFIĄ DO FUTURE OPTIONS,A PRZYNAJMNIEJ CI,KTÓRZY POTRAFIĄ LICZYĆ. POZDRAWIAM
Sylwia 26 lat z Olsztyna 2012-07-16 17:33:38
Witam, z firma Pani Joanny wspolpracuje juz poltora roku i wydaje mi sie ze moge podzielic sie z Panstwem moja opinia. Od ponad 5 lat wspolpracowalam z kilkoma firmami i Future Options jest pierwsza tak profesjonalna firma. Nie zgodze sie z negatywnymi wypowiedziami innych, byc moze komentarze te wystawiane sa poprostu by zanizyc powyzszej agencji dobra opinie ktora posiada. Wymiana informacji miedzy mna a Pania Joanna, lub obecnie Pania [usunięte przez moderatora] przebiega bezproblemowo. Wynagrodzenie (wcale nie takie kiepskie) przelewane jest zawsze regularnie a nawet w razie mojej potrzeby przed czasem. Zwracane sa koszta za podroz. Zawsze przed wyjazdem dostaje szczegolowe informacje dotyczace rodziny, stanu podopiecznego, numer telefonu. Informacje sa zawsze zgodne z prawda. Nie mialam rowniez problemu z odbiorem mnie z dworca, jest to uzgadniane z rodzina. Prosze nie pisac glupot ze wina Pani Joanny i jej firmy jest to ze opiekunka nie ma co jesc itp... takie sytuacje najczesciej powstaja gdy opiekunka kiepsko zna jezyk i nie umie sie odezwac lub sporzadzic listy zakupow. Wypowiadam sie w ten sposob poniewaz naprawde chwale sobie wspolprace z powyzsza firma. Jezeli ktos jest tak bardzo niezadowolony ze wspolpracy niech sprobuje szczescia gdzie indziej. Pozdrawiam serdecznie FUTURE OPTIONS!!!
1
Maria 54 2012-07-20 19:23:57
Nie wiem czy taka najgorsza. Pracuję dla nich od 2009 roku. W sumie tylko raz zmieniłam bo chciałam lepiej. Nie wierzę, że pieniądze trzeba od nich wyciągać siłą. Dostaję regularnie i kwoty, które były ustalone przed wyjazdem. Znają mnie długo to dostaję nawet zaliczki wcześniej. Na miejscu oczywiście bywa różnie. Czasem całkiem inaczej niż przedstawiało zlecenie . Nie zdarzyło mi się jednak aby to zostało zignorowane przez firmę czy agencję w Niemczech. Byłam przenoszona w inne miejsce. To jest przecież tylko praca i to ja się muszę dostosować. Nie podoba się, to zmieniam. Powodzenia wszystkim
1
tolerancja 2012-08-27 16:40:35
to prawda,pracuję od lat w róznych firmach i w zadnej nie spełniono warunków umowy nawet w 50% ,a co do opieki koordynatora to pożal się Panie Boże, zadnego nie widziałam na oczy.My jesteśmy tylko ich narzedziem do jej zarabiania.POZDRAWIAM WYTRWAŁYCH
Pani Elżbieta 2012-08-28 09:56:55
Witam serdecznie. Czytam opinie pracownikow i nie wierze wlasnym oczom. Same skargi i zazalenia. Mili Panstwo-moje zdanie na Wasz temat jest takie : Jak Wam nie pasuje to zmiencie pracodawce! Moze bedzie Wam lepiej w Promedice :) Za marne 600 euro! Jest Wam zle? Nikt Was tu nie trzyma...nie widze problemu..
Ja pracuje od zeszlego roku i godnie moge powiedziec,ze jestem zadowolona i to bardzo! Filma jest rzetelna! Pani Joanna jak i Pani [usunięte przez moderatora] wydaje mi sie,ze maja tyle papierkowej roboty,ze mozna to zrozumiec!! Ze nie zawsze maja czas dla nas! Ale to nie zmienia faktu takiego,ze sa uczciwe !!! I zawsze doradza i wysluchaja!
A Wam drogie Panstwo wspolczuje braku zaradnosci i odpowiedzialnosci!! Odpowiedzialnosci wspolczuje Wam za to,ze zgadzacie sie na taka prace,a pozniej nie wiadomo skad macie pretensje i nie umiecie zrozumiec,ze to tak wlasnie jest... brak czas.. Zaradnosci? Myslicie,ze jak pojedziecie do opieki,to lezec tylkami na kanapie bedziecie? Do roboty sie kurna brac! Leniuchy! Pieniadze sie same nie zarobia!! A jak Ci malo za taka prace,to idz na ulice...ukladac kostk brukowe ! Wielkie mi stekanie i narzekanie. Po co tu pracujesz,aby narzekac? Zmien firme;) Na GOoOD BRUK ;) Hehe smiac mi sie z Was chce.. Co za ludzie.

JESTEM ZADOWOLONA Z FIRMY! WSZYSTKO ELEGANCKO I RZETELNIE :) POLECAM ;) Elka :)
2
rk 2012-11-20 19:48:16
Nie wiem , ale weszłam na stronkę firmy i cieniutko oj cieniutka reklama , a to od razu zniechęca , bo reklama dzwignia , jak dobra firma to ma ładnie wszystko opisane a tu....
mimi 2012-12-07 11:12:39
JESTEM CIEKAWA ILE ZARABIACIE DZIEWCZYNY ZA MIESIAC BO PANI JOANNA W MAJU DLA SIEBIE BRALA 1650 EURO NIEWIEM ILE TERAZ I CIEKAWE ILE MACIE NA REKE
sylwia Cham 2013-02-01 22:08:51
Witam...czytam wasze opinie i jestem w szoku.Pracuję w firmie dwa lata i nigdy nie miałam problemu z wypłaceniem pieniędzy,a także z kontaktem z panią Joasią czy z koordynatorem w Niemczech.Rodziny do których jeździłam i jeżdżę zawsze były sprawdzane i nawet odwiedzane przez opiekuna.Zawsze mogłam też liczyć na pomoc ze strony firmy.Nie wiem kto napisał takie komentarze ,ale znam przypadki gdzie opiekunki nie dotrzymują podpisanej umowy nadużywają alkoholu ,zostawiają swoje podopieczne bądź też sprowadzają osoby trzecie.Ludzie to jest praca i podpisując umowę musimy się jej trzymać .Widocznie większość piszących nie nadaje się do tej pracy.Pozdrawiam panie :Joasię [usunięte przez moderatora] i liczę na dalszą współpracę z FO
alicja 2013-02-06 10:35:22
jak komuś nie odpowiada ta firma ,niech zatrudni się w innej i nie wypisuje bzdur,najgorsze w tym wszystkim jest to,że niektórym opiekunkom wydaje się,jadą na wczasy,a nie do pracy,za darmo nigdzie nie płacą
Aldona 2013-03-04 08:35:47
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Chcemy zarabiać dużo, mało robić i być dobrze ubezpieczone. Ktoś wspominał że p. Joanna ma 1650 euro za opiekunkę. Z tego płaci opiekunce za pracę i opłaca jej ubezpieczenia i podatki. Jeśli ktoś ma pojęcie o księgowości to wie że nie zostaje z tego wiele a utrzymanie pracowników, biura i opłaty też kosztują. Ja to rozumiem i wymagam tylko wypłaty nie gorszej niż u innych pracodawców, godnych warunków bez wygórowanych wymagań i ludzkiego traktowania przez rodzinę podopiecznego. Pamiętajmy że każda z nas jest inna i różnie znosimy pracę na obczyźnie i długi pobyt nie w swoim domu. Przecież w polskiej fabryce też nie leci się z każdym problemem do majstra. Za ile się pracuje w Polsce, w jakich warunkach i w jakiej atmosferze - że za chwilę cię zwolną bo na ciebie wypadło.
maria 2013-03-07 11:49:31
witam czy byl ktos z tej agencji na produkcji w holandi prosze o odpowiedz
Emila 2013-05-09 21:56:13
Ja z współpracy z FO jestem bardzo zadowolona. Zarobki takie jak i w innych dobrych agencjach, a poza tym przemiły kontakt. Kiedy pierwszy raz jechałam to strasznie się bałam jak to będzie, szybko zmieniłam zdanie... Zresztą dobre firmy same się bronią, a opinia szybko idzie w świat. Na 100% będę się trzymać tej agencji.
REDAKTORKA 2013-06-10 13:19:45
PRAWDA-FIRMA JEDNOOSOBOWA,,SZEFOWA ZAKRECONA,,ROZBIEGANA,,MILA W ROZMOWIE,PROBLEM Z OTRZYMANIEM SWIADECTW PRACY,,PROBLEM Z UAKTUALNIENIEM DAT,SZTELE CZASAMI SPRAWDZANE,,KOORDYNATOR NIE ZAWSZE DOJEZDZA NA MIEJSCE,PIENIAZKI NA CZAS,ZMIENILAM TA FIRME,,GDYZ BYL BALAGAN,NIE JEDZIEMY 60 KM TYLKO KILKASET,NIESTETY,JEST WIECEJ FIRM JAK OPIEKUNEK,STAWKI JUZ OD TYS,,WIEC,,NIE TRZYMAJCIE SIE TEJ JEDNEJ JEDYNEJ,,JESLI NIE PASUJE,SZTELE HMMM ROZNE,,,TAK JAK WSZEDZIE,,,JA NP.LUBIE PORZADEK W DOKUMENTACH,ZADZWONIE DO FIRMY I JEST PRACOWNICA,,POPROSZE O COS JUZ JEST ZALATWIONE,,U PANI JOANNY BYLO ROZNIE,,TOTALNY CHAOS CZASAMI.
Janina 2013-06-18 14:15:54
Pracuję u p. Joanny od 2009 roku z jedną przerwą kiedy wyjechałam z innej firmy. Dwa zlecenia miałam bardzo trudne ale dobre pieniądze a teraz pracuję w jednym miejscu od ponad roku na zmiany. Nie miałam nigdy problemu z dokumentami czy pieniędzmi. Kilka razy dostałam pieniądze zaliczkowo ale może dlatego, że mamy już zaufanie przez długą pracę. Dla mnie najważniejsze jest aby była interwencja w razie potrzeby na miejscu i otrzymać pieniądze za pracę i mieć odprowadzone składki do ZUS (tutaj są od średniej krajowej 3713 zł). Nikt nikogo nie zmusza do pracy w danej firmie. Ale trudno uznać za negatyw to, że szefowa jest roztargniona. Ja zawsze mam kontakt kiedy tego potrzebuję, jeżeli nie z p. Joanną to z biurem gdzie jest bardzo sympatyczna pani [usunięte przez moderatora]
1
renata 2013-06-21 12:53:49
a ja się obudziłam z ręką w nocniku jak dostałam PIT i musiałam zapłacić spory podatek,bo firma nie odprowadza zaliczek na podatek,a z pensji brutto potrąca nam ponad 700,-zł na składkę do ZUS,a mówi się,że firma płaci za nas ZUS i to od ponad 3000,-.jedna wielka ściema
Wanda 2013-09-19 10:10:18
Witam.Weszłam przypadkowo na tę stronę,ponieważ chciałam odszukać Firmę w której pracowałam w 2009r.
Do obecnej chwili nie pracowałam z przyczyn prywatnych,ale teraz właśnie chcę nawiązać kontakt z Firmą ,ponieważ byłam bardzo zadowolona i nie miałam żadnych problemów ze strony Firmy.
Nadmieniam, że jest pełno ofert "dam prace" i nie miałabym problemu zatrudnić się w innej Firmie albo na "czarno"
Jestem zaszokowana niektórymi opiniami o Firmie! oczywiście negatywnymi.
Milady 2014-05-15 12:12:43
jednak trudno też uznać roztargnienie szefowej za zaletę.. rozumiem, że nie każdy ma pieniądze, żeby ot tak zapłacić podatek, którego się jeszcze nie spodziewał..
krystyna 2014-10-08 23:30:12
bylam....opuscilam te firme wraz z innymi doswiadczonymi opiekunkami..nowa firma care med 24 1200 za 1 osobe...dobry kontakt z szefowa..koordynatorka,,,duze zainteresowanie z ich strony-polecam te firme
andrzej 2014-11-19 17:52:31
mam małe doświadczenie w pielęgniarstwie i podobnych tematach, ale chcę się podszkolić właśnie w takiej pracy jaką oferują w Future Options. kwestia tylko taka że piszą o opiece nad osobami niepełnosprawnymi ale z jakim stopniem niepełnosprawności są to osoby? jeśli to są jakieś ekstremalnie ciężkie przypadki to napiszcie bo wtedy bym nie dał chyba rady
jadwisia 2014-11-22 10:01:32
Pracuje w tej firmie dośc długo.Na tyle długo by wyrazic swoja opinie. Zarobki ? ustalaja same panie na "widzi mi sie " jak ma humor to da 30 euro za dzien ,jak wstała lewa noga to 25 euro. Koordynatora w Niemczech na oczy nie wiedziałam ,nigdy do mnie nie przyjechała ta osoba ani nie zadzwoniła.Z odbiorem rodziny roznie bywało.Na ogół sama musze dojezdzac pod adres.Nigdy nie było zainteresowania pań: czy dojechałam, jak jest u rodziny, jakie warunki , czy jestem zadowolona. Przez tyle lat ani jednego telefonu do mnie.Mamy byc cicho, robic co rodzina sobie zyczy i byc zadowolone.Górna granica jaka mozemy zarobic to 1250 euro .Czy to duzo? Niech każda odpowie sama.Nie wolno nam narzekać ,bo dla takiej bedzie trudno o zlecenie...cos o tym wiem ( poskarzyłas sie to zlecenia nie bedzie) Nie ma w umowie czarno na białym napisane co dokładnie nalezy do naszych obowiązków ( procz tego co same wiemy ).Rodzina nas wykozystuje np do mycia okien !! 4 okna to nie problem ale w domu pietrowym...gdzie jest ich ponad 20 i to za darmo .Pani P.powinna jasno okreslic jakich prac opiekunki nie wykonuja ,chociaż by pedicure ,bo spotkałam sie i z taka podopieczna ktora zażadała by jej zrobić .Spotkała tą panią rozczarowanie gdy powiedziałam NIE i oczywiście obraziła sie.Duzo mozna by pisac .Kazde zlecenie jest inne .Informacje dotyczace zlecenia nie sa w 100% wiarygodne.I o tym rowniez sie przekonałam na własnej skórze.Od tej pory nie ufam tym informacjom.Kolejnym tematem sa dodatki świateczne . Czy 50 % lub 100 % dodatkowo za dzien swiateczny to luksus ???Firma pobiera 100euro za dzien. A my dostajemy ...np 13 euro . Tak w skrócie przedstawiłam Wam moje osobiste doświadczenia z firma.pozdrawiam panie opiekunki.
2
Alinka 2015-06-08 13:42:33
Witam wszystkie Panie
Czy coś się zmieniło w FUTURE OPTIONS? Czy nadal nie ma co na tą firmę liczyć?
zawiedziona 2015-06-15 15:54:58
zaczyna się jazda,dzisiaj 15-ty,a wypłaty nie ma
zawiedziona 2015-06-18 19:51:36
sugeruję telefon do p. Pęciak, bo być może pomyliła numery kont
1
Grażyna 2015-06-24 13:53:31
Również pracuję w firmie od jakiegoś czasu i dziwi mnie, że ktoś decyduje się na długą współpracę jeżeli nie jest zadowolony. Na rynku jest masa firm z podobną ofertą. Możemy wybierać i przebierać...moje drogie panie to jest zlecenie i same organizujemy pracę, zawsze rodzina będzie próbowała na nas wymusić więcej czynności niż przewidują ustalenia.Taka specyfika tej pracy. Nie oznacza to, że musimy wszystko wykonywać....wystarczy powiedzieć nie. Pracuję w tej firmie od 2010 roku i jak widać jestem tam nadal i wszystko układa się poprawnie. ZUS płacony od średniej krajowej (i to bez względu na to ile dni w miesięcu przepracuję) składki odprowadzone, chorobowe i fundusz pracy, nie zdarzyło się aby nie otrzymać pieniędzy ...a zdarzyło mi się otrzymać zaliczki w miesiącach kiedy miałam przerwę. Oczywiście, że chciałabym zarabiać więcej niż obecenie ale mam bezpieczeństwo...choć zlecenia bywały różne. To akurat można było zmienić.To działa w dwie strony...ciekawa jestem czy wszystkie panie opiekunki ze spokojnym sumieniem mogą powiedzieć, ze dobrze wykonują swoją pracę...dużo się słyszy na miejscu i od samych opiekunek ...szczególnie w busach....a internet jest anonimowy...i przyjmie wszystko. Jeżeli chodzi o firmę to mogę zapewnić, że można z nimi normalnie pracować, na zdrowych warunkach
Ewa 2015-06-24 15:50:46
Normalnie nie ma problemow z wyplatami ale w czerwcu bylo opoznienie 5 dni. Biuro dzwonilo, pani przeprosila za opoznienie. Pracuje od 3 lat i zawsze bylo wszystko ok. Nigdy nie placilam zydnego podatku osobiscie bo wszystko bylo odprowadzone, bylam na chorobowym i dostalam zasilek czyli wszystko placa. Jestem zdziwiona tymi opiniami. Ja polecam.
zdziwiony 2015-06-25 14:29:34
Witam wszystkich czytających. Dziwi mnie fakt,że niezadowolone opiekunki....latami świadczą pracę dla Pani Joanny i firmy Future Options.Dziwi mnie też udzielanie się na forum z taką zajadłością,a już w miejscu pracy...zapał znika.
Dziwi mnie też brak odrobiny logiki w zarzutach jako i chęci sprawdzenia tychże.
Podpowiadam:ZUS pobiera co miesiąc z należnych składek kwoty,które każdy zatrudniony może sprawdzić w siedzibie ZUS. Po drugie jeśli komuś nie odpowiada praca za 1100 czy 1200 euro netto to w każdej chwili może rozpocząć pracę w innych firmach za 1750 brutto,a po trzecie mam kolejną podpowiedź dla sfrustrowanych i wiedzących lepiej....otwierajcie swoje działalności i zatrudniajcie wszystkie niezadowolone jak wy koleżanki i kolegów....płaćcie im po 1999 euro...co ja piszę....po 3000 euro "na rękę" a nawet 5 tys....a potem już...obudźcie się ze snu...i weźcie za robotę.
Pozdrawiam te Panie,które znają trudy i przeciwności tego fachu oraz życie.
1
zadowolony 2015-06-26 10:12:19
Płatności w tej firmie są zawsze terminowe i rzetelne.
Za maj był poślizg 4-5 dniowy ze względu na bankowe zmiany na platformie z tego co mi wiadomo.Poza tym od 8 lat nie spotkałem się z nieterminowym wypłacaniem wynagrodzeń.
Pozdrawiam
2
zdziwiona 2015-07-10 14:41:03
i masz racje zdziwiony-gdy jest rozczarowanie-tez polecam zalozyc wlasna firme-a jesli nie potrafimy-szukamy innych firm,ktore sa na rynku,NIE KAZDA SZEFOWA JEST IDEALNA,JAK I NIE KAZDA POMOC DOMOWA-OPIEKUNKA,TA PRACA JEST SPYCYFICZNA-DLUGOSC POBYTU ZALEZY OD STOPNIA DETERMINACJI,RAT W BANKU..SLUBOW,CHRZCIN-UKOCHANEJ RODZINKI.SPOTKALAM 81 LETNIA OPIEKUNKE-ZADBANA,Z WERWA,NIE WYGLADAJACA NA SWE LATKA-PRACUJE SOBIE PRYWATNIE,DATE URODZENIA NIE PODAJE,I FUNKCJONUJE KOBIECINA-WNUKOM TRZA POMOC,BEZROBOTNYM STARYM DZIECIOM ROWNIEZ,,,,POZDRAWIAM-JESTEM 50 PLUS-LECZ NIE SPONSORUJE NIEROBOW.
mAXI 2015-07-23 12:14:05
Praca raczej godna polecenia. Warto spróbować
Pablio:) 2016-05-09 13:18:23
Miałem kilka rozmów z jedną z tych właściecielek future options i pomimo,że miałem na dniach wyjeżdżać od nich,to jednak zrezygnowałem.Dlaczego?Otóż dlatego,że rozmowa z tą pracownicą future options polegała na tym,że ona próbowała za wszelką cenę przejąć ,,ster okrętu'' i narzucać mi swoją wolę.Próbowała mną dyrygować i swoje chciała mieć ciągle na wierzchu.Próbowała też wejść mi na ambicję.Myśłała,że jej wiele wolno wobec obcych ludzi,więc nauczyłem ją rozumku:)Rodzina niemiecka mnie zaakceptowała ,a przez jej niedoświadczenie w rozmowach z ludzmi dalem im kosza:)z czego jestem niezmiernie zadowolony:)Widocznie za duzo jej sie wydaje ,a przeciez to zadna wielka firma informatyczna:)To tylko 24-godzinna opieka.
Ich trzeba uczyc rozumu ,zeby mialy wiecej szacunku do ciezko pracujacych ludzi dzieki ktorym one jedza chleb .Skoro jej sie za duzo wydawalo ,to jej podcialem skrzydla!!!:):):):):)Absolutnie nie polecam! Na rynku jest tyle mozliowosci ,ze mozna przebirac jak sie tylko chce.Mialem kontakt z agencjami gdzie panie sa miłe i wtedy ma sie wieksze checi na wyjazd z takiej agencji.Ale nie tak jak ta od future options...wielkie ''dwie sefowe''sie znalazly z 24 h opiek.LOLszkoda gadac.Pozdrawiam ciezko pracujacych ludzi na opiekach.
gonada 2016-06-16 18:26:29
jak to opieka całodobowa? w takim razie to musi naprawdę świetnie być płatne... no i ciekawe jak to wygląda z perspektywy czasu w sumie przepracowanego w tygodniu
Zostaw swoją opinię o Future Options - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Future Options