TeamQuest Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o TeamQuest Sp. z o.o.

r 2013-06-30 19:59:11
witam, odradzam prace w tej firmie. non ston stop szukaja nowych pracownikow na staz ^^ tylko po to aby pracowac za darmo! nie dajcie sie nabic w butelke! omijajcie szerokim lukiem
8
bu 2014-07-14 21:21:44
ogromne ilości ludzi werbują od kilku lat, na alertach dostaję od nich z 10-20 ofert miesięcznie więc albo jest to firma zatrudniająca tysiące osób, albo przetwórnia stażystów.
5
Pawel 2014-09-24 10:41:05
Odradzam ta firma to strata czasu dzwonią do ciebie ze maja klienta który jest zainteresowany zatrudnieniem cie na stanowisku ios developer jedziesz na drugi koniec polski po to by usłyszeć ze pracodawca szuka windows phone developera a pani z teamquest pomyliła ofertę żadnego przepraszam ani zwrotu kosztów po prostu żenada
5
zasmiecanieInternetu 2015-02-19 10:55:26
obstrukcja ogłoszeniowa. jak można w ciągu 2 dni umieścić na stronie z pracą 100 ogłoszeń związanych z IT. Toż to jak supermarket. Kto by chciał aplikować do supermarketu. Zacząłem po prostu omijać wszystkie ich ogłoszenia i nie czytam ich. Nawet nie wiadomo u kogo ta praca-u klienta czy u nich. Zaśmiecanie internetu i tyle
1
Adamo 2015-04-10 12:51:22
Zgadzam się z poprzednią opinią - milion ogłoszeń na Monster, wszystkie na Poznań, chociaż faktycznie może 1 czy 2 są rzeczywiście dla Poznania.
work 2015-06-16 14:50:22
Staż w TQ nie jest bezpłatny to po pierwsze. Po drugie - trwa tylko miesiąc. Kandydaci z doświadczeniem w rekrutacji są przyjmowani bez konieczności odbycia stażu :-)
2
major 2015-07-20 17:19:03
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
2
abc 2015-08-14 09:05:09
Uwaga na ogłoszenia tej firmy. Nie sprawdzałem oczywiście wszystkich ale te, które sprawdzałem (Asp.net Kraków) dawno już nie aktualne, co w żaden sposób nie przeszkadza im wisieć jako aktualnych na stronach teamquesta jak i na innych stronach z ofertami pracy. Domyślam się, że takie udawanie ma cele marketingowe- podkreślanie jaka to firma teamquest jest potężna i ile to ma świeżych ofert ale mimo wszystko top wku...
1
Szukajacy pracy 2015-11-08 19:54:48
Firma jest niekomepetentna - da sie zauwazyc, ze kolekcjonuja tylko cv, a jak dzisiaj zweryfikowalem - odswiezaja tylko tresc ogloszenia, ktore wisza po kilka miesiecy. Zero kontaktu, odezwu etc.
1
Firma_Kogucik 2015-11-15 02:23:17
Niepowazni w pelni. Oferty widmo. Szkoda czasu.
2
Ewelina 2015-11-16 11:32:18
Z tego co się zorientowałam Team Quest to firma doradztwa personalnego. Zatrudniają ludzi dla swoich Klientów, a nie do swojego zespołu.
2
jedynka 2016-01-24 19:23:56
Widzę ze nie tylko ja zauważyłam ze firma w kółko wystawia te same ogłoszenia. Część z nich - literalnie nie zmienionych ani o jotę - figuruje w różnych portalach od ponad roku. Staram się je ignorować,ale drażni mnie takie straszliwe zaśmiecanie portali. Z 43 ofert jakie przeleciałam wzrokiem po zawężeniu zapytania do konsultanta AX 38 to ogłoszenia Teamquestu, dokładnie te same co rok temu, dla każdego województwa oddzielnie. Najchętniej założyłabym filtr na ogłoszenia tej firmy - niech sie nie wyświetlają bo to pusty marketing. Nie zaufałabym tej firmie jako pośrednikowi.
4
jedynka 2016-01-24 21:30:29
Cóż, trochę znam branże więc orientuję się ilu jest partnerów, ile firm podzlecających i mniej więcej kto szuka.Rynek w AX nie jest bardzo chłonny. Dwóch moich kolegów odpowiedziało na aplikację na stanowisko developera - obaj maja spore doświadczenie i spełniali warunki ogłoszenia. Nawet się z nimi nie skontaktowano - byli źli - ktoś uzupełnił sobie bazę danych. Nie wierzę w to ze za tymi ogłoszeniami stoi zleceniodawca. Uważam ze to wydmuszki, i że firma Teamquest buduje sobie na nich image instytucji werbującej wysokiej klasy specjalistów. Bardzo żenująca praktyka .
3
konsultant 2016-02-02 13:08:53
Nie zawsze agencja rekrutacyjna może odezwać się do kandydata, który przesłał swoją aplikację. Sytuacje, które wykluczają taką osobę to, np. fakt, że pracuje lub wcześniej pracował w firmie z którą agencja współpracuje, lub był już tam wcześniej rekomendowany.
Często też agencje prowadzą tzw. "rekrutacje stałe", co jest powodem stałego odświeżania niektórych ogłoszeń.
2
doctorQ 2016-02-05 11:34:47
Zgadzam się z jedynka.
Praktycznie stały nabór na stanowiska związane z praca w rozwiązaniach Microsoftu prowadzi NIGEL FRANK. Tam jednak oferty są różnorodne (nie od szablonu), jest podany kontakt telefoniczny i mailowy do konsultanta - i.... te oferty po jakimś czasie znikają. Też uważam ze Teamquest to ŚCIEMA. Poza tym jak czytam komentarze - niektóre jak dla mnie sa ewidentnie pisane przez kogoś z tej firmy.
Tadek 2016-03-14 09:57:27
Ludzie, wy cały czas nie rozumiecie, że Team Quest to agencja. Oni szukają ludzi dla swoich Klientów, nie dla siebie. Więc jeżeli KLIENT wymaga developera z 3-4 letnim doświadczeniem to oni dokładnie taką osobę mają mu dostarczyć. To nie są ich wymysły.
5
PHP developer 2016-04-14 12:16:17
Teamquest to jakiś żart a nie agencja rekrutacyjna... Ogłoszenia jakie mają na stronie to "wabik" na Cv...niestety za tymi ogłoszeniami nic się nie kryje...fikcyjne rekrutacje. Zbierają tylko bazę kandydatów. Rekruterzy jak się o coś ich zapytać konkretnego np. o technologie, odpowiedają " prześlę na email"... nie wiedzą co sprzedają, nie znają firm do których szukają ludzi, nie potrafią odpowiedzieć na podstawowe pytania takie jak "ile developerów jest w tej firmie", albo jeszcze łatwiejsze "czym zajmuje się konkretnie klient". Komplenta ściema. Wysyłają oferty kompletnie niedopsowane do kandydata... Jestem zażenowany... nie polecam nikomu rozmowy z nimi, chyba, że nie szanujecie swojego czasu.
1
ininc 2016-05-24 15:16:24
zastnanawia mnie tylko jedno- dlaczego oni ciagle odswizaja te same ogloszenia, wyjscia sa dwa, albo rekrutacja trwa wieki, albo wszystkich olewaja kto im przesle cv bo lepiejj posiedziec na allegro czy facebooku albo nie wiem co jeszcze ale jak dla mnie firma krzak. i jak czytam pozostale opinie to chyba nie tylko ja tak mysle
KarolB 2016-06-13 09:42:38
Nie rozumiem skąd tyle niepochlebnych opinii. Już następnego dnia po zarejestrowaniu się umówili mnie na 3 rozmowy z potencjalnymi pracodawcami i w rezultacie czego właśnie podpisałem umowę z jednym z nich. Całość zamknęła się w 4 dniach więc działają błyskawicznie. Bez zbędnego lania wody, z mojej strony wielki +.
2
Bartosz 2016-06-13 12:34:38
Witam, gdy przeczytałem te komentarze to byłem w szoku. Złożyłem CV do Team Quest o godzinie 13:00 o 13:30 dostałem ofertę pracy. Pan Jakub który prowadził całą moją rekrutacje był zawsze miły. Nigdy nie dzwonił nachalnie. Ja z mojej strony serdecznie polecam.
2
Kamil 2016-06-14 10:22:19
Jak przeczytałem tą litanię komentarzy negatywnych, byłem w szoku. Wysłałem CV przed 16, tego samego dnia jeszcze oddzwonili, i mieli dla mnie poza tą ofertą pracy jeszcze jedną bardziej dopasowaną do mnie. Już pracuję u nowego pracodawcy.
Polecam Team Quest.
1
Zadowolony Pracownik 2016-06-14 20:13:59
zdecydowanie POLECAM!!! jestem w firmie od ponad roku i dopiero tu doświadczyłem co znaczy "Stabilny Pracodawca". Jasne i klarowne zasady, wszystko zgodnie z terminami, profesjonalizm kadry. Jeśli jesteś gotowa / gotowy by przyjąć sporą dawkę wiedzy, zainwestować swój czas by się rozwinąć to jest to Pracodawca dla Ciebie. PS. jest to firma rekrutacyjna, a skoro ma sporo ogłoszeń to tylko znaczy, że ma sporo Klientów, a to znaczy, że jest na prawdę dobra :)
1
$$$$$ 2016-06-15 16:12:40
Firmę tworzą ludzie. TeamQuest to firma z zasadami.

Prezes podchodzi ludzko, zawsze dotrzymuje danego słowa i płaci zawsze na czas.
W swoim życiu spotkałem tylko 2 tak uczciwe osoby.
Polecam każdemu kto chce się zaangażować, wziąć na siebie cząstkę odpowiedzialności. Wtedy można bardzo dużo nauczyć w sferze rekrutacji IT.
1
Daniel 2016-06-20 19:38:07
Bardzo dobra firma, dzięki nim znalazłem lepszą pracę niż wcześniej miałem. Więc nie wiem z skąd tyle nie pozytywnych komentarzy. Ogólnie polecam z nimi współpracę.
1
Blazej 2016-06-24 13:21:29
Firma godna polecenia. Otrzymałem za ich pośrednictwem dobrą pracę jako programista PHP. Obsługa profesjonalna i bardzo uprzejma.
Pozdrawiam.
1
mikep 2016-07-06 22:41:33
Nie zgodzę się z powyższymi negatywnymi opiniami które deklasyfikują jakość ofert związanymi ze stanowiskiem pracy. W poniedziałek znalazłem ofertę, we wtorek dostałem info o rozmowie kwalifikacyjnej, w środę rozmowa i od razu zostałem zatrudniony na umowę o pracę z pełnymi pakietami socjalnymi z ubezpieczeniem wraz na dziecko. Pierwszy raz spotkałem się z takim profesjonalizmem i szybką rekrutacją. Co do płacy, to trzeba znać swoją wartość, płaca zawsze jest adekwatna do umiejętności więc jeśli ktoś w tej kwestiichce mieć do kogoś pretensje to tylko do samego siebie! Polecam gorąco!
1
JaT 2016-07-07 23:23:59
A ja uczciwie muszę powiedzieć, że mam pozytywne doświadczenie. Właśnie podpisałem umowę i za miesiąc startuję u klienta jako architekt IT. TeamQuest sam się do mnie zgłosił przez LinkedIn i przedstawił ofertę, bardzo szybko i zwinnie zorganizowali proces rekrutacji. Już tego samego dnia po rozmowie miałem telefon z pozytywną decyzją, a potem na etapie negocjacji umowy byłem na bieżąco informowany o postępie. Polecam!
1
Patka :) 2016-07-14 13:02:04
Osobiście mile wspominam pracę w firmie TeamQuest. Współpraca była oparta na jasnych, uczciwych zasadach, zespół najlepszy w jakim do tej pory pracowałam - świetna atmosfera, współpraca a nie rywalizacja między konsultantami, wzajemne wsparcie przy realizowanych projektach, zawsze można było liczyć na pomoc przełożonego, do którego można było udać się z każdym problemem, sporo wyjść integracyjnych, które bardzo miło wspominam :)
Oprócz tego masa ciekawych projektów, przy których można było się bardzo dużo nauczyć.
Firma ma profesjonalne, a zarazem elastyczne podejście zarówno do klientów jak i do kandydatów.
Z czystym sumieniem mogę polecić TeamQuest jako świetnego pracodawcę i pośrednika w poszukiwaniu nowych wyzwań dla specjalistów IT :)
Jak dla mnie Firma na plus!
1
Grzegorz 2016-07-26 00:51:11
Jestem świeżo po kontakcie z firmą TQ. Aplikowałem na kilka seniorskich ofert IT które mnie interesowały. Odzew był na dwie, dzień po złożeniu. Dzień czy dwa później miałem umówioną pierwszą rozmowę rekrutacyjną, kilka dni później drugą. W tej chwili pracuję juz w nowym miejscu. Od pierwszego kontaktu do podpisania umowy minął może tydzień. Jak dla mnie firma jest w porządku.
Kandydat 2016-07-30 17:49:47
Uwaga: firma rekrutacyjna, ktora nie szanuje kandydatow. Rekruter TeamQuest sam się ze mną skontaktował (nie wysyłałem CV na to stanowisko). Oferta była interesująca, więc poświęciłem firmie czas odbywając w sumie 2 spotkania (jedno z rekruterem TeamQuest, drugie już z docelowym pracodawcą). Niestety po odbyciu tych rozmów nie dostąpiłem zaszczytu bycia poinformowanym przez rekrutera o rezultacie, mimo że się o to oczywiście upominałem. Domyślam się, że klient się na mnie nie zdecydował co jest ludzką rzeczą, ale jeżeli agencji rekrutacyjnej nie stać na to by w takiej sytuacji wysłać chociaż głupiego maila z gotowej templatki na zasadzie "Dziękujemy, niestety nie został Pan wybrany, bla bla bla, będziemy w kontakcie w sprawie przyszłych rekrutacji." to jest to po prostu poniżej krytyki. Polecam rewizję standardów komunikacji z kandydatem, ewentualnie zainteresowanie się tym czy rekruterzy tych standardów przestrzegają, bo to że w dzisiejszych czasach agencja rekrutacyjna tak funkcjonuje to po prostu wstyd i jest to poniżej krytyki.
1
Agnieszka 2016-08-22 14:38:11
Bardzo pozytywnie oceniam współpracę z TeamQuest.
Po otrzymaniu mojego CV przeciągu doby skontaktowali się ze mną, zaproponowali aplikowanie na konkretne stanowisko adekwatne do mojego doświadczenia oraz oczekiwań.
Przez cały proces rekrutacji mogłam liczyć na wsparcie. Przede wszystkim miałam dokładne informacje na temat statusu aplikacji, mogłam również zadawać pytania, które nie zawsze chcemy zadać bezpośrednio potencjalnie nowemu pracodawcy dot. warunków zatrudnienia.
Polecam gorąco wszystkim szukającym nowej pracy.
Bardzo profesjonalny zespół rekruterów (piszę zespół, bo w okresie urlopowym monitorowanie mojej aplikacji przejmowały inne osoby).
3
Kandydat 2016-10-05 17:27:09
Konsultant z tej firmy zadzwonił do mnie po godzinie od wysłania przeze mnie CV. Na drugi dzień miałem już umówioną rozmowę bezpośrednio u ich klienta. Współpracują z fajnymi, znanymi firmami oraz start-upami. Co kto lubi :]
Konsultanci mili, zawsze odbierają telefony, odpisują na maile. Znają się na rzeczy.
Serdecznie polecam, w grudniu zaczynam nową pracę na stanowisku programisty.
1
kazik 2016-10-10 12:42:10
Ja tak sobie mysle że TeamQuest żeczywiscie dobrze sie rozwija.
Znam dobrze rużne rzyczy w programowaniu jak sie do nich zgłosilem to dali mi sporow ofert.
Ras coś pisałem w basiku i byli zadowoleni.
Ja bym ich polecal

Kazik
M 2016-10-11 13:59:38
W jakiej grupie pracuje tutaj Developer Java z dobrą znajomością Hibernate oraz Spring?
Megi 2016-12-01 15:57:17
Rekrutację i kontakt z firmą oceniam bardzo pozytywnie. Kontakt i umówienie spotkania z potencjalnym pracodawcą nastąpiły w ciągu dwóch dni od wysłania CV. Miło, szybko i kompetentnie, przekazywanie na bieżąco informacji dotyczących procesu rekrutacji. Proces rekrutacyjny zakończony pozytywnie. Szczerze polecam.
Zostaw swoją opinię o TeamQuest Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TeamQuest Sp. z o.o.