QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 24 ocen.

Opinie o QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.

Joanna

@lidka, @om czyli jak najbardziej jest szereg benefitów w QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O. To ważny aspekt pracy, na który coraz więcej pracowników zwraca uwagę wybierając swoje przyszłe miejsce pracy.

lidka

Pracuje tu juz od jakiegos czasu i cenie sobie elastycznosc firmy. Tutaj slucha sie pracownika i realnie reaguje na jego potrzeby, przykladem tego jest chocby dofinansowanie do przedszkoli i zlobkow. Jest tez druzyna siatkowki i pilki noznej. Pracuje sie w przyjaznej atmosferze a to mega wazne. Ja tez nie rozumiem negatywnych uwag co do procesu rekrutacji, kontakt bardzo mily i szybki. W innych firmach czesto bylo milczenie.

mm

@Janusz, zalezy od jezyka.

om
@mm 02.10.2017 10:38
@Janusz, zalezy od jezyka.

Nie tylko od języka. Przede wszystkim od doświadczenia i kompetencji jakie posiada Kandydat, od tego na jakim poziomie jest to stanowisko (Junior, Specjalista, Senior, Leader) itp.

Joanna

@om a pracując w QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O. ma się szansę i możliwości rozwoju? Czy można też liczyć na dodatkowe kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje? Co jeszcze mogłabyś doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy?

om
@Joanna 29.09.2017 10:37
@om a pracując w QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O. ma się szansę i możliwości rozwoju? Czy można też liczyć na dodatkowe kurs...

Joanna, jest wiele szkoleń, w których można brać udział - kursy językowe, szkolenia umiejętności miękkich, szkolenia PM etc., QIAGEN wspiera też szkolenia zewnętrzne (studia podyplomowe, konferencje, warsztaty itp.). Możliwości rozwoju jak najbardziej istnieją.

om

Również jestem pracownikiem QIAGEN i jestem bardzo zadowolona z pracy tutaj :) proces rekrutacyjny był profesjonalny i bardzo szybko dostałam informację zwrotną. Atmosfera jest rewelacyjna, widać, że pracodawcy na tym zależy (dużo eventów, inicjatyw itp.) Cieszę się, że jestem w tym miejscu :)

mm

tak. pracuje w customer care. poszukujemy osob z jezykiem niemieckim, angielskim i holenderskim. polecam. bardzo fajny team, manager, przyjemna atmosfera. :)

Janusz
@mm 22.09.2017 10:55
tak. pracuje w customer care. poszukujemy osob z jezykiem niemieckim, angielskim i holenderskim. polecam. bardzo fajny team, ma...

A zarobki? ????

om
@Janusz 01.10.2017 16:59
A zarobki? ????

Na pewno są uzależnione od zespołu/stanowiska, na którym pracujesz i obowiązków, które do Ciebie należą (działów w QIAGEN jest kilkanaście).

Joanna

@mm czyli pracujesz w QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.? A możesz powiedzieć coś o tych ofertach? Pracujesz na którymś stanowisku i chcesz coś o nim powiedzieć? To pomoże osobom aplikującym.

mm

tak, potrzebne sa caly czas osoby. aktualne oferty sa na stronie firmy http://careers.peopleclick.com/careerscp/client_qiagen/external/search.do

Jezus

a jak się tam mają informatycy ?

DOOM

ktoś wie może jakie są wynagrodzenia dla Associate Technical Service Scientist?

Joanna

@ddziękuję za odpowiedź. Happy Mondays? Każdemu przydałoby się dobre rozpoczęcie tygodnia pracy. Co dzieje się podczas tej akcji?

d

dokladnie. jezyk jest weryfikowany juz podczas rozmowy kwalifikacyjnej. pakiet socjalny to multisport, benefit, ubezpieczenie, dofinasowania do lekcji jezyka, zwrot kosztow zlobka/przedszkola, happy Mondays :)

Joanna

@bombka2017 To ważna informacja, że znajomość języka jest weryfikowana już na etapie rozmowy telefonicznej. Mógłbyś powiedzieć jeszcze, czy podczas rekrutacji coś Cię zaskoczyło? @dno nie firma@xxxx Wy macie zupełnie inne wrażenia z procesu rekrutacji. Ciekawa jestem, co jest tego przyczyną. W końcu firmy mają raczej jeden standard odnośnie rekrutacji. @Miss Her mogłabyś napisać coś więcej o tym pakiecie socjalnym? Co się w nim zawiera?

Miss Her

Ja mam o firmie bardzo pozytywną opinię. W moim przypadku rekrutacja przebiegła bardzo szybko (w ciągu 2 tygodni proces się zakończył) i profesjonalnie. Atmosfera jest bardzo miła, wiele akcji integracyjnych, w tym charytatywnych, co chwilę coś się dzieje. Pakiet socjalny zawiera wszystko, czego mi trzeba. Przyznam, że żadko kiedy spotykam się z negatywnymi opiniami o firmie, na rynku wrocławskim jest to według mnie jedno z lepszych miejsc pracy, jeśli chodzi o SSC. Ja z czystym sumieniem polecam :)

dno nie firma

firma niepowazna, prowadzi rekrutacje w nieskonczonosc, tzn. oferty sa caly czas odnawiane, mozna to zobaczyc na jednym z najwiekszych portali z ofertami pracy, a jak juz znajda kandydata to i tak go nie zatrudnia, tylko dalej szukaja, sami nie wiedza czego chca? albo ten zagraniczny manager odpowiedzialny za dany dzial, sam nie ma pojecia czego chce? Ja stracilam ponad miesiac na te ich zmyslone rekrutacje, telefon jeden za drugim, rozmowy, oczywiscie po angielsku (ja znam biegle, wiec to zaden problem), w koncu rozmowa ostatnia z managerem a na pytanie kiedy dostane odpowiedz zaczyna sie juz kombinowanie i wymyslanie, ze moze jeszcze przelozony tego managera chcialby ze mna porozmawiac, albo w sumie nie.....itd. :) jednym slowem ZENADA, wiec wykwalifikowanym i powaznym kandydatom odradzam, dla studentow w sam raz na junior pozycje, pewnie dostaja je bez takiego cyrku wokol rekrutacji

xxxx
@dno nie firma 08.06.2017 16:27
firma niepowazna, prowadzi rekrutacje w nieskonczonosc, tzn. oferty sa caly czas odnawiane, mozna to zobaczyc na jednym z najwi...

Niestety mam podobne odczucia co do tematu rekrutacji....i firmy z reszta tez.

bombka2017
@dno nie firma 08.06.2017 16:27
firma niepowazna, prowadzi rekrutacje w nieskonczonosc, tzn. oferty sa caly czas odnawiane, mozna to zobaczyc na jednym z najwi...

Nie wiem, skad takie negatywne wrazenia z procesu rekrutacji. Ja mialam weryfikacje jezyka przez telefon a potem drugi etap F2F. I odpowiedz w ciagu 2 tygodni. Kontakt zawsze bardzo mily i profesjonalny. Podoba mi sie w tej firmie bo nie ma zadecia.

asdasda

Hej, rekrutacja to głownie algorytmika, mało ma wspolnego z developmentem i najnowszymi frameworkami. Wieć jesli ktos chce sie w tym rozwijać to jak najbardziej. Tak czy siak rozmowe oceniam pozytywnie.

kkk

nie sadze... takie stawki to raczej z bardziej niszowymi jezykami.

Adam

Czesc, czy wiecie jakiej wyplaty mozna sie spodziewac na stanowisku obslugi klienta w obcym jezyku np. Angielski lub niemiecki? Slyszalem ze 4-5k netto jest mozliwe we wroclawiu. Prosze dajcie znac co myslicie.

daszna

Magda na ( usunięte przez administratora ) sa ogloszenia

Joanna

@Magda próbowałaś już aplikować do firmy? Pracy w jakim charakterze obecnie szukasz? Trwa właśnie rekrutacja na między innymi stanowniko AR Accountant, Service Administration Associate, czy Service Administration Associate.

Magda

To jak się tam dostać? Ktoś pisał że nie tak łatwo....

marek

Hej, a jaka u nich panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź

greg12
@marek 20.09.2016 10:33
Hej, a jaka u nich panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź

Jest na luzie, ludzie są przyjaźni, na approvale nie czekasz lata świetlne. Firma bardzo wspiera akcje sportowe i dofinasowuje biegi wszelakie, zawody, boisko itp.

Misieł

Pojawiło się ogłoszenie na Administrative Buyera...któryś raz w przeciągu 2 lat. Czemu jest taka rotacja n tym stanowisku?

kurpsianka
@Misieł 20.09.2016 07:12
Pojawiło się ogłoszenie na Administrative Buyera...któryś raz w przeciągu 2 lat. Czemu jest taka rotacja n tym stanowisku?...

Hej, to nie rotacja, tylko firma się rozwija i zatrudnia nowe osoby.

ona

zastanawiam się, czy aplikować do nich i miałabym pytanie na jakie widełki można u nich liczyć w pracy z 2 językami obcymi ?

truskawka

Pracuję w firmie już od jakiegoś czasu więc mogę się wypowiedzieć. Super firma- ja jestem bardzo zadowolona. Pensja zawsze na czas (czasem nawet wcześniej!), brak wielkiej korpo presji, umowa na czas nieokreślony po 3 miesiącach próbnych. Atmosfera zależy od zespołu ale ogólnie jest swobodna i przyjacielska. Nie zauważyłam wyścigu szczurów czy zawiści... Ale zarobki mogłyby być wyższe...

Kolo

A jak mylicie jakie mniej więcej zarobki mogą oferować na stanowisko Specialist SCM & Customer Care Analytics (m/f)- nie wiem czy w ogole warto wyslać CV.

pracus

Pracowalem prawie rok W Qiagen z czystym sercem musze przyznac, ze firma jest w porzadku. Opieka medyczna w Medicover, System Benefit, Multisport, wiele roznych ciekawych akcji zorganizowanych. Jesli tylko uda Wam sie dostac (co nie jest latwe) to nie zastanawiajacie sie, warto. Tak jak poprzednicy napisali, firma gdzie pracuja fachowcy o duzej wiedzy i co najwazniejsza w lepszej atmosferze nigdy wczesniej i pozniej nie pracowalem . DLa mnie to byl strzal w dziesiatke, dzieki temu czego sie nauczylem rozwijam sie w nowej firmie na kierowniczym stanowsku. Polecam !

tgb

W jaki sposób sprawdzają język? Chodzi o to, że wiem mniej więcej, co potrafię powiedzieć/napisać, ale nie mam na to dokumentu, nauka własna i doświadczenie w stosowaniu języka w czasie wyjazdów zagranicznych. Czy ten język jest używany w zakresie, który wymagają w ogłoszeniach? Bo w niektórych BPO wymagania są na wyrost, zauważyłem już.

luzny

co do socjalu to prawda. customer care na niemcy, jak nie teraz to zaraz bedzie nowa rekrutacja. wlasnie 2gi raz kompletnie wymienil sie caly zespol - w ciagu 2 lat!!!!. moze to zasluga kierownika, ktory dostal tutaj stanowisko kierownicze po tym jak zostal zwolniony z call centre. no to jak ma byc w przelozonym oparcie i wsparcie. ale sa fajni ludzie.

ula

dzisiaj mialam rozmowe co do socjala to jest benefit, multisport, karta w medicover, kursy jezykowe, wellness days. Ktos wie jakie tam sa widelki na HR specialist z 2 jezykami?

byla

Czesc. Jesli ktos nie ma pracy lub doswiadczenia, to firma jest dobra alternatywa. Jesli jednak szukasz czegos na dluzej lub myslisz o pokonywaniu kolejnych szczebli rozwoju to nie jest to dobre miejsce. Wybrany model biznesowy - marna kadra zarzadzajaca rekrutuje ludzi, ktorzy nie moga jej zagrozic a jak ktos zapyta o mozliwosc rozwoju lub podwyzki to nie otrzyma merytorycznej odpowiedzi. Ogolenie warunki pracy sa bardzo przyzwoite, niestety nie idzie za tym duzo wiecej. Bardzo duza rotacja, mozna przesledzic po ilosci ogloszen w internecie. Wiekszosc stanowisk kierowniczych obsadzili ludzie z HP i przeniesli to czego sie tam nauczyli lub czego nie nauczyli ;-) ja pracowalam tam poltora roku i bylam jedna z najdluzej pracujacych. nie zalezy im na zatrzymywaniu ludzi tylko na rekrutacji nowych. Wiele dziewczyn zachodzi w ciaze i w ten sposob odpoczywa od tej pracy ;-) coz, swiat sie nie zawali i jutro tez wstanie slonce. a to, ze firma wygrala konkurs na pracodawce w 2014 to cetrala w niemczech, tutaj przegralaby w przedbiegach.

telmimor

Qiagen we Wroclawiu ma złą opinię na rynku pracy. Brak kompetentnej i rzetelnej kadry zarządzającej, okropna atmosfera i brak mozliwości na awans. Chyba że po znajomości. Taka ma opinie takze nie polecałbym.

Zostaw opinię o QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.