logo EGB Investments S.A.

EGB Investments S.A.

Bydgoszcz

Opinie o EGB Investments S.A.

złoty król 2015-03-24 19:44
Romuś kolego, przeczytaj komentarze i odpowiedz sam sobie czy chciałbyś pracować z takimi ludźmi którzy tworzą taką atmosferę?
2
Ona 2015-06-09 12:34
moja znajoma dostała pismo od nich brała pozyvzke w banku w 2002 roku podobno ta windykacja ja przejeła na pismie jest ze w 2012 roku smiechu warte .W banku poszła sie dowiedziec juz tam nie figuruje wszystko jest ok .W maju dostała pismo ze dług 00000 a odsetki ponad 3 tysiace .ma zapłacic im w ciagu 3 dni .poszła z tym do adwokata sprawa bedzie wyjasniana nie było nic ani wezwan ani od nich pisam teraz dopiero .Bedzie wsprawa wytoczona im za nekanie .
6
EO 2015-06-11 22:22
Dawno przedawnione, olej to - ciągle tylko kłapią językiem że puszczą do sądu.. kłamią ;)
4
enedułerak 2015-06-13 12:39
Nooo dokladnie mnie tex strasza jak duchy hahahaha od 4 lat to samo
a ja wplacam sobie po 5 dyszeeek nawet odsetek w tych starych kredytach nieaktualizuja
4
zibi 2015-06-23 00:34
piszesz o tych kredytach z ge money bank? zastanawialem sie dlaczego nie aktualizuja odsetek ustawowych ich windikatorzy nie potrafia odpowiedziec..
aaa 2015-07-27 12:24
co powiecie o ofercie pracy Asystent w Biurze Administracji i Logistyki ?
3
ja 2015-07-30 19:00
Dokładnie tak jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści. Jak dobrze poczytacie to będziecie wiedzieli czyja to jest firma !!! Ja in założyłem sprawę NIE DAM SIE TAK LATWO
1
ja 2015-08-05 21:15
Jak najdalej od tej pseudo firmy. Kolesiostwo, plotki, zero szacunku dla człowieka. Poza tym, nigdy nie wiadomo, kiedy wylecisz. Odradzam!!!!
2
typ 2015-08-13 06:35
Może być.
1
zed 2015-08-13 23:11
Czyli po staremu.
1
ja 2015-12-17 22:58
Bach-bach. Tak teraz będzie.
it 2015-12-20 21:24
Najniższa krajowa? Interesuje Cię? Uciekaj
1
ja 2015-12-28 12:30
Tak, dlatego właśnie ciagle kogoś szukają :D
1
mała_mi 2016-02-04 13:26
Nie szukają teraz w egb specjalisty ds marketingu - skąd wy to wzięliście? z tego co wiem szukają teraz sekretarki z językiem angielskim.
@drewniak owszem to są dwa różne stanowiska ale często się ze sobą łączą i jedna osoba spokojnie ogarnie to i to
1
mała_mi 2016-02-04 15:17
@dzelka moja znajoma tam pracuje i mówiła że ważna jest aparycja ale przede wszystkim znajomość języka angielskiego
tnt 2016-02-08 21:54
Obecna sekretarka na pewno nie jest wizytówką firmy, bo jest arogancka i głupia.
3
takaja 2016-02-09 22:50
korposzczury. gdy tylko weszlam do ich biura mialam ochote stamtad wyjsc
1
!!! 2016-04-11 20:49
Jaka atmosfera kiedys to była atmosfera do pracy przychodziło sie z przyjemnościa a teraz to tylko walka o przetrwanie albo czekanie na najgorsze. Wszystkich super starych pracownikow zwolnili lub sami odeszli bo nie wytrzymali. Mowi sie że praca to drugi dom i kiedys tak było wszystkich sie znało spotykało prywatnie z rodzinami aż się chciało itd. teraz to czysta gra.
7
pracownik_EGB 2016-05-09 13:25
Ja też tak sądzę. W żadnej pracy nie jest zawsze słodko. Ale umowy są o pracę, nie jakieś śmieciowe, wypłaty są zawsze na koncie na 10 i jeszcze w zeszłym roku dostaliśmy po 1000 zł przed świętami w karcie podarunkowej. Nie jest źle!
unes 2016-06-27 08:54
No tak, ale przecież jest napisane w ogłoszeniu, że będzie to umowa zlecenia. Moje dwie kumpele tam pracuja i mówia że poważnie jest ok. I z tego co podpytywałam to na ponad 100 zatrudnionych może z 3 są zatrudnione na zleceniówke. Zazwyczaj sie asystentow zatrudnia na początek na zlecenie, a po okresie probnym na umowe o prace.
pryt 2016-08-08 21:09
Tyle ofert pracy w związku ze zwolnieniami czy sami odeszli?
gosssienka 2016-08-09 08:06
Nie, nikt nikogo nie zwolnił i nikt nie odszedł, tylko kumpela mówi że potrzebują ludzi do pracy - powiększają po prostu zespół. Też się zastanawiam, czy składać tam cv bo ona sobie nawet chwali pracę - tylko ja boje się przejść z obecnej
gosssienka 2016-08-10 08:09
@Sonki oni mają większość rzeczy wpisanych na ogłoszeniach pracy. Ja złożyłam apkę na windykatora, z tego co rozmawiałam z kumpelą, ona sobie tam bardzo chwali pracę - chociaż wydaje się ciężki zawód, to jest okey i atmosfera po zmianie właściciela się poprawiła. Są tam szkolenia które Cię przygotują, pracujesz na siebie nie na lidera, masz karty benefit na siłownie za coś koło 30 zł, czysta firma, dwie kuchnie, uśmiechnięci ludzie, można ze wszystkimi się dogadać.
gosssienka 2016-08-10 11:19
@Sonki ja na analizy się niestety nie nadaje - nie potrafię excela ale Ty próbuj, jak posiadasz takie umiejętności. Ja pracuje teraz na call center więc pewnie nic mnie w tej pracy nie zdziwi. Zobaczymy jak będzie.
mala_mi 2016-08-11 09:16
radek - jakby nie było szansy, to pewnie by nie dawali ogłoszeń. Myślę, że możesz próbować - fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej.
AJ WAJ 2016-08-13 23:46
Odpowiedzi piszą lizusy z biura windykacji "fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej."; "warto w to wierzyć"
EGB dawno przestało się liczyć na rynku wierzytelności to raz, odeszli najlepsi windykatorzy i menedżerowie to dwa, trzy to marne zarobki, pogarszają się warunki nie polepszą, jeszcze gorsza kadra zarządzająca, dziesiątki niepotrzebnych stanowisk, jeszcze więcej procedur typu kto obsługuje pilota do klimatyzacji(to nie żart) przerwa liczona co do sekundy, ale gdy zostaniesz 10 minut poza godzinami pracy już tego nie uwzględniają. Ciągle wprowadzanie nerwowej atmosfery - jakby było mało stresu z wyrobieniem targetu i rozmów z dłużnikami, nonsensowne zebrania - chyba po to by poczuć się ważnym.
W pewnym momencie nie patrzysz by ściągnąć kasę tylko czy "dobrze poprowadziłeś rozmowę" lub "czy jest to zgodne z procedurami".
Zero szkoleń zewnętrznych dla szeregowych pracowników, wewnętrzne prowadzone są osoby niekompetentne, które wybiły się gdyż nie było nikogo lepszego na stanowisko koordynatora poza tym jak można zwracać komuś uwagę na temat pracy skoro te osoby nie windykują i nie znają realiów tej pracy.
14
baba 2016-08-14 12:44
pracował już ktoś u nich na stanowisku Asystenta ds. Obsługi Korespondencji Masowej i się wypowie jakie warunki? w sumie obiecują dość sporo jak na bydgoszcz
pracownik 2016-11-09 09:37
Ciekawe czy w tym roku też dadzą takie bony na święta. Bo w zeszłym zaszaleli z tym tysiakiem
2
na macierzynskim 2016-11-28 18:56
Szkoda ze nie traktuja wszystkich pracownikow rowno mowie o prezencie swiatecznym. Niby firma przyjazna matka ale chyba nie przy rozdzielenie prezentu swiatecznego. Zenada i wstyd. Co tam lepiej zeby bylo na nowe samochody.
2
wkurzony 2016-11-29 10:04
A czy w tej firmie kiedys cos bylo normalne. Gdzie stara zaloga kiedy do pracy przychodzilo sie z przyjemnoscia. Najlepsi sa nowi pracownicy tak tak wiezcie im co wam pozostalo.
1
dziwne 2016-11-30 08:21
Ktos bedzie mial biedniejsze swieta. Szkoda ze dawali w zeszlym roku wszystkim bez wzgledu na podzial bo teraz tym osobom jest mega przykro.
2
nagrody 2016-11-30 09:26
pewnie zostanę zlinczowany za ten wpis, ale trudno. W zeszlym roku byl likwidowany fundusz dlatego dostali wszyscy, w tym roku nie jest to bon na swieta, tylko premia od szefostwa za przepracowany rok i za przyczynienie sie do zwiekszenia zysku spolki - wiec dlaczego po rowno maja dostac osoby, ktore dzien w dzien siedza na sluchawce i sie uzeraja z dluznikami, przychodza na 8 do pracy, albo siedza do 21.00 i wszyscy ci ktorzy przebywaja w domu? ja rozumiem, ze niektorzy moga byc zniesamczeni, ale bez jaj przez 20 lat nie bylo ZADNYCH i dla NIKOGO nagrod za nic! Rownie dobrze ten fundusz mogl pojsc na kolejna bezsensowna impreze, ale postanowili dac to pracownikom wiec tylko pogratulowac. w tym roku nowy zarzad postanowil nagrodzic z wlasnych srodkow tych ktorzy na codzien sa w firmie. nigdy nie znalazl sie taki co by wszystkim dogodzil. i ja nie widze zadnych przeszkod ze jak sie komus nie podoba praca, to niech sie zwolni, poszuka innej a nie ciagle narzekanie. wezcie sprawy w swoje rece, zrobcie cos swojego a nie tylko narzekanie
6
:-) 2016-12-02 13:52
Tak tylko dlaczego osoby ktore pracuja miesiac lub dwa dostaly strasznie musialy sie przyczynic do zyskow w tym roku. Irytujacy wpis i tu juz nie chodzi o kase tylko o pamiec o wszystkich pracownikach.
2
smiechu warte 2016-12-02 15:17
Jedna i druga strona ma swoje racje i nie ma juz co gdybac jak kasa rozdzielona. Biedny tylko zarzad jesli wydal ze swojej kieszeni ojeju...
4
xyz kandydatka 2016-12-09 08:41
Miałam „przyjemność” brać udział w rekrutacji na stanowisko specjalisty. Dzień rozmowy kwalifikacyjnej – zjawiam się 10 minut przed umówioną godziną i słyszę „jestem za wcześnie”.
Grzecznie przepraszam, mam nauczkę na przyszłość by zjawiać się punkt o umówionej godzinie labo się spóźnić, może wtedy zrobię wrażenie. Siadam i czekam na wyznaczoną godzinę by móc odbyć rozmowę kwalifikacyjną. Siedzę w poczekalni idą – dwie Paniusie – dumne jak paw! Mijają mnie – pokazują ręką, że mam się udać z nimi. Idę. Żadnego dzień dobry, żadnego witam. Nie mam pojęcia kim są te Panie bo bijąca od nich pewność pewnie nie pozwala im się przedstawić. Wchodzimy do salki, gdzie ma się odbyć rozmowa. Panie siadają ; pada pytanie „proszę cos o sobie powiedzieć” – a ja nada nie wiem kim są, zatem przedstawiam się pierwsza. Niestety w odpowiedzi nie poznaję imion pseudo rekruterek. Rozmowa chaotyczna. Pytania się powtarzają. Z rozmowy wywnioskowałam, że jedna Pani pełni funkcję kierowniczą w dziale, gdzie chcę podjąć zatrudnienie. Rozmowa trwa – na koniec słyszę (od pani kierownik), że mam za duże doświadczenie i wiem dużo więcej niż wymagają.
Ooo, ktoś się poczuł chyba zagrożony! Oczywiście pracy nie dostałam, ba! Co więcej nie zaproszono mnie nawet do drugiego etapu. : ) Wywnioskowałam, że firma nie szuka specjalistów, ale ludzi od czarnej roboty, co wiedzą mniej niż osoby na stanowiskach kierowniczych! Dobra rada dla pracodawcy – zainwestujcie w profesjonalnych, niezależnych rekrutrów. Poziom rozmowy i zachowanie Pań pseudo rekruterek – żenujący. Ja się cieszę, że roboty nie dostałam. W zasadzie już po 5 minutach spędzonych na rozmowie wiedziałam, że nie chcę tam pracować...
10
11111 2016-12-09 14:46
Moze dlatego ze firma rzadza stare sekretarki ktore przez przypadek wbily sie na stolek. Kadra zarzadajaca nigdy nie potrafila profesjonlnie podejsc do sprawy.
10
Zainteresowany 2017-02-07 14:04
Jest oferta na Specjaliste W Wydziale Wyceny Aktywów I Obsługi Klienta, ktoś coś powie więcej co i jak ? Jak teraz wygląda tam praca ?
opinia o egb 2017-02-07 15:58
Jest ok. dużo osób zatrudniają, a nikogo nie zwalniają czyli się rozwijają.
3
WDP 2017-02-08 10:30
Jest zle. Mało płacą, zła atmosfera. Kadra zarządzająca nieprofesjonalna, brak mozliwosci rozwoju/awansu. ... Na pewno sa gorsze firmy ale do EGB aplikuj tylko w ostatecznosci.
4
Ciekawski 2017-02-08 11:33
@WDP napisz mi jezeli jest tak zle dalczego sie nie zwolnisz? Dlaczego wszyscy narzekaja ze jest do d***, ze pensje sa male i marne, ze kadra zla, ale na ponad 130 osob pracujacych nikt sie nie zwalnia, nie ma duzej rotacji? atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zrobiles cos zeby ja poprawic? Usmiechacie sie do kogos, powiecie szczere czesc? To nie kadra zarzadzajaca stwarza atmosfere tylko my sami - sorry taka prawda. znam duzo osob ktore chodza usmiechniete po firmie
5
Zaciekawiony 2017-02-08 14:41
A jakie zarobki, mozna prosic o jakies widelki?
kandydat 2017-02-08 15:34
Różne z tego co mi znajoma mówiła zależy od stanowiska, ale tak standardowo od 1800 na rękę tak do 3 000
Wiedzący 2017-02-08 15:49
Chyba od 1500 na reke
1
zzz 2017-02-08 21:25
O prosze pisze chyba jakis zadowolony z pracy :-) obudz sie. I spójrz w przeszlosc tej firmy i gdzie jest kadra przy ktorej czlowiek czul sie stabilniej a przynajmniej przy takiej gdzie poszedles i mogles sie pozalic albo nabrac dystanstu. Kiedyś przewidzieć mozna bylo wszystko a teraz z nowymi prezesami co...... przewidzisz.
2
ppp 2017-02-08 21:27
Chyba tylko koniec.....
1
Ciekawski 2017-02-09 07:48
@zzz już widzę jak chodziłeś i żaliłeś się staremu prezesowi...a kadra w innych biurach raczej sie nie zmienila od dawien dawna... teraz przynajmniej nie trzeba jezdzic z gazetami do zarzadu, czy drzewa ukladac u prezesa w godzinach pracy. jestesmy taka branza ktora ostatnio przechodzi duzo zmian an rynku, dluznicy sa po prostu madrzejsi, nie mozemy uzyc wszystkich argumentow w rozmowach bo pilnuja nasz rozne instytucje. czy jestem zadowolony z pracy? zawsze moglo byc lepiej, ale bardziej denerwuja mnie tacy ludzie ktorzy jecza jak to jest zle i beznadziejnie. A wez ZYCIE W WLASNE RECE, zmien robote, zadbaj o rozwoj. nie podpisales zadnej lojalki tutaj. pracy w bydgoszczy jest duzo. A jak potrafisz krytykowac zarzad i kadre zaloz swoja firme, daj ludziom po 3 tysie i wysluchuj ich kazdych problemow daj im stabilizacje.
4
ppp 2017-02-09 10:17
W takim razie powodzenia. I juz sie tak nie pusz super ze jestes taki zadowolony ze swojej pracy pewnie nie jestes z tych co maja 1800 zl.
2
byly 2017-02-13 13:55
I co tak fajnie jest w tej pracy podobno tak szanuja windykatorow...a co zrobili w tym miesiacu.....
2
WDP 2017-02-21 22:59
Nikt się nie zwalnia mówisz? W ostatnim tygodniu 2 czy 3 osoby się zwolniły a kilkanaście osób jest na zwolnieniach lekarskich ciekawe czy wrócą do pracy.
Klimatu nie tworzy kadra zarządzająca mówisz? A kto zmienił zasady wynagradzania pracowników po przepracowanym miesiącu? Szeregowym pracownikom obiecano spotkanie z zarządem i od wielu dni cisza.
Z ciekawości. Co najbardziej sobie cenisz w pracy w EGB? Co sądzisz o ostatniej wydarzeniach?

Info dla potencjalnych nowych pracowników: Wynagrodzenie składa się z dwóch części podstawa ( najniższa krajowa lub niewiele więcej) plus premia za wykonanie targetu. A w ostatnim miesiącu już po zakończeniu miesiąca poinformowano pracowników o zmianie zasad naliczania. Oczywiście na warunki dużo mniej korzystne dla pracowników... „Przedsiębiorstwo Fair Play” taka nagrodę EGB dostało w listopadzie zeszłego roku... Tak EGB jest bardzo "Fair"
8
W 2017-02-25 10:08
i to zebranie....... Marcinie wstyd żeby pracownicy zarabiali najniższą krajową jak chodzi o miliony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale zapewne masz to w du*** i żeby w spółce notowanej na giełdzie.. bla bla były takie zarobki? najniższa krajowa się podnosi a nasza podstawa w miejscu
5
Zostaw swoją opinię o EGB Investments S.A. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGB Investments S.A.