logo EGB Investments S.A.

EGB Investments S.A.

Bydgoszcz

Opinie o EGB Investments S.A.

ja 2015-12-17 22:58
Bach-bach. Tak teraz będzie.
it 2015-12-20 21:24
Najniższa krajowa? Interesuje Cię? Uciekaj
1
ja 2015-12-28 12:30
Tak, dlatego właśnie ciagle kogoś szukają :D
1
mała_mi 2016-02-04 13:26
Nie szukają teraz w egb specjalisty ds marketingu - skąd wy to wzięliście? z tego co wiem szukają teraz sekretarki z językiem angielskim.
@drewniak owszem to są dwa różne stanowiska ale często się ze sobą łączą i jedna osoba spokojnie ogarnie to i to
1
mała_mi 2016-02-04 15:17
@dzelka moja znajoma tam pracuje i mówiła że ważna jest aparycja ale przede wszystkim znajomość języka angielskiego
tnt 2016-02-08 21:54
Obecna sekretarka na pewno nie jest wizytówką firmy, bo jest arogancka i głupia.
3
takaja 2016-02-09 22:50
korposzczury. gdy tylko weszlam do ich biura mialam ochote stamtad wyjsc
1
!!! 2016-04-11 20:49
Jaka atmosfera kiedys to była atmosfera do pracy przychodziło sie z przyjemnościa a teraz to tylko walka o przetrwanie albo czekanie na najgorsze. Wszystkich super starych pracownikow zwolnili lub sami odeszli bo nie wytrzymali. Mowi sie że praca to drugi dom i kiedys tak było wszystkich sie znało spotykało prywatnie z rodzinami aż się chciało itd. teraz to czysta gra.
7
pracownik_EGB 2016-05-09 13:25
Ja też tak sądzę. W żadnej pracy nie jest zawsze słodko. Ale umowy są o pracę, nie jakieś śmieciowe, wypłaty są zawsze na koncie na 10 i jeszcze w zeszłym roku dostaliśmy po 1000 zł przed świętami w karcie podarunkowej. Nie jest źle!
unes 2016-06-27 08:54
No tak, ale przecież jest napisane w ogłoszeniu, że będzie to umowa zlecenia. Moje dwie kumpele tam pracuja i mówia że poważnie jest ok. I z tego co podpytywałam to na ponad 100 zatrudnionych może z 3 są zatrudnione na zleceniówke. Zazwyczaj sie asystentow zatrudnia na początek na zlecenie, a po okresie probnym na umowe o prace.
pryt 2016-08-08 21:09
Tyle ofert pracy w związku ze zwolnieniami czy sami odeszli?
gosssienka 2016-08-09 08:06
Nie, nikt nikogo nie zwolnił i nikt nie odszedł, tylko kumpela mówi że potrzebują ludzi do pracy - powiększają po prostu zespół. Też się zastanawiam, czy składać tam cv bo ona sobie nawet chwali pracę - tylko ja boje się przejść z obecnej
gosssienka 2016-08-10 08:09
@Sonki oni mają większość rzeczy wpisanych na ogłoszeniach pracy. Ja złożyłam apkę na windykatora, z tego co rozmawiałam z kumpelą, ona sobie tam bardzo chwali pracę - chociaż wydaje się ciężki zawód, to jest okey i atmosfera po zmianie właściciela się poprawiła. Są tam szkolenia które Cię przygotują, pracujesz na siebie nie na lidera, masz karty benefit na siłownie za coś koło 30 zł, czysta firma, dwie kuchnie, uśmiechnięci ludzie, można ze wszystkimi się dogadać.
gosssienka 2016-08-10 11:19
@Sonki ja na analizy się niestety nie nadaje - nie potrafię excela ale Ty próbuj, jak posiadasz takie umiejętności. Ja pracuje teraz na call center więc pewnie nic mnie w tej pracy nie zdziwi. Zobaczymy jak będzie.
mala_mi 2016-08-11 09:16
radek - jakby nie było szansy, to pewnie by nie dawali ogłoszeń. Myślę, że możesz próbować - fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej.
AJ WAJ 2016-08-13 23:46
Odpowiedzi piszą lizusy z biura windykacji "fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej."; "warto w to wierzyć"
EGB dawno przestało się liczyć na rynku wierzytelności to raz, odeszli najlepsi windykatorzy i menedżerowie to dwa, trzy to marne zarobki, pogarszają się warunki nie polepszą, jeszcze gorsza kadra zarządzająca, dziesiątki niepotrzebnych stanowisk, jeszcze więcej procedur typu kto obsługuje pilota do klimatyzacji(to nie żart) przerwa liczona co do sekundy, ale gdy zostaniesz 10 minut poza godzinami pracy już tego nie uwzględniają. Ciągle wprowadzanie nerwowej atmosfery - jakby było mało stresu z wyrobieniem targetu i rozmów z dłużnikami, nonsensowne zebrania - chyba po to by poczuć się ważnym.
W pewnym momencie nie patrzysz by ściągnąć kasę tylko czy "dobrze poprowadziłeś rozmowę" lub "czy jest to zgodne z procedurami".
Zero szkoleń zewnętrznych dla szeregowych pracowników, wewnętrzne prowadzone są osoby niekompetentne, które wybiły się gdyż nie było nikogo lepszego na stanowisko koordynatora poza tym jak można zwracać komuś uwagę na temat pracy skoro te osoby nie windykują i nie znają realiów tej pracy.
15
baba 2016-08-14 12:44
pracował już ktoś u nich na stanowisku Asystenta ds. Obsługi Korespondencji Masowej i się wypowie jakie warunki? w sumie obiecują dość sporo jak na bydgoszcz
pracownik 2016-11-09 09:37
Ciekawe czy w tym roku też dadzą takie bony na święta. Bo w zeszłym zaszaleli z tym tysiakiem
2
na macierzynskim 2016-11-28 18:56
Szkoda ze nie traktuja wszystkich pracownikow rowno mowie o prezencie swiatecznym. Niby firma przyjazna matka ale chyba nie przy rozdzielenie prezentu swiatecznego. Zenada i wstyd. Co tam lepiej zeby bylo na nowe samochody.
2
wkurzony 2016-11-29 10:04
A czy w tej firmie kiedys cos bylo normalne. Gdzie stara zaloga kiedy do pracy przychodzilo sie z przyjemnoscia. Najlepsi sa nowi pracownicy tak tak wiezcie im co wam pozostalo.
1
dziwne 2016-11-30 08:21
Ktos bedzie mial biedniejsze swieta. Szkoda ze dawali w zeszlym roku wszystkim bez wzgledu na podzial bo teraz tym osobom jest mega przykro.
3
nagrody 2016-11-30 09:26
pewnie zostanę zlinczowany za ten wpis, ale trudno. W zeszlym roku byl likwidowany fundusz dlatego dostali wszyscy, w tym roku nie jest to bon na swieta, tylko premia od szefostwa za przepracowany rok i za przyczynienie sie do zwiekszenia zysku spolki - wiec dlaczego po rowno maja dostac osoby, ktore dzien w dzien siedza na sluchawce i sie uzeraja z dluznikami, przychodza na 8 do pracy, albo siedza do 21.00 i wszyscy ci ktorzy przebywaja w domu? ja rozumiem, ze niektorzy moga byc zniesamczeni, ale bez jaj przez 20 lat nie bylo ZADNYCH i dla NIKOGO nagrod za nic! Rownie dobrze ten fundusz mogl pojsc na kolejna bezsensowna impreze, ale postanowili dac to pracownikom wiec tylko pogratulowac. w tym roku nowy zarzad postanowil nagrodzic z wlasnych srodkow tych ktorzy na codzien sa w firmie. nigdy nie znalazl sie taki co by wszystkim dogodzil. i ja nie widze zadnych przeszkod ze jak sie komus nie podoba praca, to niech sie zwolni, poszuka innej a nie ciagle narzekanie. wezcie sprawy w swoje rece, zrobcie cos swojego a nie tylko narzekanie
6
:-) 2016-12-02 13:52
Tak tylko dlaczego osoby ktore pracuja miesiac lub dwa dostaly strasznie musialy sie przyczynic do zyskow w tym roku. Irytujacy wpis i tu juz nie chodzi o kase tylko o pamiec o wszystkich pracownikach.
3
smiechu warte 2016-12-02 15:17
Jedna i druga strona ma swoje racje i nie ma juz co gdybac jak kasa rozdzielona. Biedny tylko zarzad jesli wydal ze swojej kieszeni ojeju...
4
xyz kandydatka 2016-12-09 08:41
Miałam „przyjemność” brać udział w rekrutacji na stanowisko specjalisty. Dzień rozmowy kwalifikacyjnej – zjawiam się 10 minut przed umówioną godziną i słyszę „jestem za wcześnie”.
Grzecznie przepraszam, mam nauczkę na przyszłość by zjawiać się punkt o umówionej godzinie labo się spóźnić, może wtedy zrobię wrażenie. Siadam i czekam na wyznaczoną godzinę by móc odbyć rozmowę kwalifikacyjną. Siedzę w poczekalni idą – dwie Paniusie – dumne jak paw! Mijają mnie – pokazują ręką, że mam się udać z nimi. Idę. Żadnego dzień dobry, żadnego witam. Nie mam pojęcia kim są te Panie bo bijąca od nich pewność pewnie nie pozwala im się przedstawić. Wchodzimy do salki, gdzie ma się odbyć rozmowa. Panie siadają ; pada pytanie „proszę cos o sobie powiedzieć” – a ja nada nie wiem kim są, zatem przedstawiam się pierwsza. Niestety w odpowiedzi nie poznaję imion pseudo rekruterek. Rozmowa chaotyczna. Pytania się powtarzają. Z rozmowy wywnioskowałam, że jedna Pani pełni funkcję kierowniczą w dziale, gdzie chcę podjąć zatrudnienie. Rozmowa trwa – na koniec słyszę (od pani kierownik), że mam za duże doświadczenie i wiem dużo więcej niż wymagają.
Ooo, ktoś się poczuł chyba zagrożony! Oczywiście pracy nie dostałam, ba! Co więcej nie zaproszono mnie nawet do drugiego etapu. : ) Wywnioskowałam, że firma nie szuka specjalistów, ale ludzi od czarnej roboty, co wiedzą mniej niż osoby na stanowiskach kierowniczych! Dobra rada dla pracodawcy – zainwestujcie w profesjonalnych, niezależnych rekrutrów. Poziom rozmowy i zachowanie Pań pseudo rekruterek – żenujący. Ja się cieszę, że roboty nie dostałam. W zasadzie już po 5 minutach spędzonych na rozmowie wiedziałam, że nie chcę tam pracować...
12
11111 2016-12-09 14:46
Moze dlatego ze firma rzadza stare sekretarki ktore przez przypadek wbily sie na stolek. Kadra zarzadajaca nigdy nie potrafila profesjonlnie podejsc do sprawy.
10
Zainteresowany 2017-02-07 14:04
Jest oferta na Specjaliste W Wydziale Wyceny Aktywów I Obsługi Klienta, ktoś coś powie więcej co i jak ? Jak teraz wygląda tam praca ?
opinia o egb 2017-02-07 15:58
Jest ok. dużo osób zatrudniają, a nikogo nie zwalniają czyli się rozwijają.
3
WDP 2017-02-08 10:30
Jest zle. Mało płacą, zła atmosfera. Kadra zarządzająca nieprofesjonalna, brak mozliwosci rozwoju/awansu. ... Na pewno sa gorsze firmy ale do EGB aplikuj tylko w ostatecznosci.
5
Ciekawski 2017-02-08 11:33
@WDP napisz mi jezeli jest tak zle dalczego sie nie zwolnisz? Dlaczego wszyscy narzekaja ze jest do d***, ze pensje sa male i marne, ze kadra zla, ale na ponad 130 osob pracujacych nikt sie nie zwalnia, nie ma duzej rotacji? atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zrobiles cos zeby ja poprawic? Usmiechacie sie do kogos, powiecie szczere czesc? To nie kadra zarzadzajaca stwarza atmosfere tylko my sami - sorry taka prawda. znam duzo osob ktore chodza usmiechniete po firmie
5
Zaciekawiony 2017-02-08 14:41
A jakie zarobki, mozna prosic o jakies widelki?
kandydat 2017-02-08 15:34
Różne z tego co mi znajoma mówiła zależy od stanowiska, ale tak standardowo od 1800 na rękę tak do 3 000
Wiedzący 2017-02-08 15:49
Chyba od 1500 na reke
3
zzz 2017-02-08 21:25
O prosze pisze chyba jakis zadowolony z pracy :-) obudz sie. I spójrz w przeszlosc tej firmy i gdzie jest kadra przy ktorej czlowiek czul sie stabilniej a przynajmniej przy takiej gdzie poszedles i mogles sie pozalic albo nabrac dystanstu. Kiedyś przewidzieć mozna bylo wszystko a teraz z nowymi prezesami co...... przewidzisz.
2
ppp 2017-02-08 21:27
Chyba tylko koniec.....
1
Ciekawski 2017-02-09 07:48
@zzz już widzę jak chodziłeś i żaliłeś się staremu prezesowi...a kadra w innych biurach raczej sie nie zmienila od dawien dawna... teraz przynajmniej nie trzeba jezdzic z gazetami do zarzadu, czy drzewa ukladac u prezesa w godzinach pracy. jestesmy taka branza ktora ostatnio przechodzi duzo zmian an rynku, dluznicy sa po prostu madrzejsi, nie mozemy uzyc wszystkich argumentow w rozmowach bo pilnuja nasz rozne instytucje. czy jestem zadowolony z pracy? zawsze moglo byc lepiej, ale bardziej denerwuja mnie tacy ludzie ktorzy jecza jak to jest zle i beznadziejnie. A wez ZYCIE W WLASNE RECE, zmien robote, zadbaj o rozwoj. nie podpisales zadnej lojalki tutaj. pracy w bydgoszczy jest duzo. A jak potrafisz krytykowac zarzad i kadre zaloz swoja firme, daj ludziom po 3 tysie i wysluchuj ich kazdych problemow daj im stabilizacje.
4
ppp 2017-02-09 10:17
W takim razie powodzenia. I juz sie tak nie pusz super ze jestes taki zadowolony ze swojej pracy pewnie nie jestes z tych co maja 1800 zl.
3
byly 2017-02-13 13:55
I co tak fajnie jest w tej pracy podobno tak szanuja windykatorow...a co zrobili w tym miesiacu.....
2
WDP 2017-02-21 22:59
Nikt się nie zwalnia mówisz? W ostatnim tygodniu 2 czy 3 osoby się zwolniły a kilkanaście osób jest na zwolnieniach lekarskich ciekawe czy wrócą do pracy.
Klimatu nie tworzy kadra zarządzająca mówisz? A kto zmienił zasady wynagradzania pracowników po przepracowanym miesiącu? Szeregowym pracownikom obiecano spotkanie z zarządem i od wielu dni cisza.
Z ciekawości. Co najbardziej sobie cenisz w pracy w EGB? Co sądzisz o ostatniej wydarzeniach?

Info dla potencjalnych nowych pracowników: Wynagrodzenie składa się z dwóch części podstawa ( najniższa krajowa lub niewiele więcej) plus premia za wykonanie targetu. A w ostatnim miesiącu już po zakończeniu miesiąca poinformowano pracowników o zmianie zasad naliczania. Oczywiście na warunki dużo mniej korzystne dla pracowników... „Przedsiębiorstwo Fair Play” taka nagrodę EGB dostało w listopadzie zeszłego roku... Tak EGB jest bardzo "Fair"
10
W ileś tam 2017-03-09 19:58
może jakieś podwyżki, skoro najniższą krajową podnieśli to czemu mamy równać w dół?
1
byly 2017-03-09 20:29
W tej firmie jeśli byly podwyzki to sporadyczne. Na wejsciu dostajesz umowe z ustalona kasa i pracujesz za tyle przez 10 lat. A jesli sam poprosisz o podwyzke to musisz przedstawic referat dlaczego ci sie nalezy. I moze wtedy dostanisz 200 zl brutto.
2
W ileś tam 2017-03-10 18:58
byly 2017-03-09 20:29

to niedługo będzie za michę ryżu
3
zły i wściekły 2017-03-12 11:19
dno! dzięki pracy w egb stać mnie z moim partnerką na wynajem pokoju, wynajmujemy pokój mieszkamy z obcymi mimo, iż pracujemy po 8 h a 10 h nie ma nas w domu! stać nas na wynajem pokoju i nie mówie tu żeby mieć własne mieszkanie, nawet nie o tym żeby wziąć kredyt na mieszkanie ale tylko TYLKO żeby stać nas było na WYNAJEM! bo nie mamy jak się ... z obcymi za ścianą. DZIĘKI egb
3
@opinia 2017-03-13 08:26
Żyjcie i dajcie żyć innym. Co ma egb do Twojego ... weź zmień robotę i przestań narzekać. Nie stać cię na wynajem? jest dużo stron z ogłoszeniami pracy.
3
Ana 2017-03-14 14:54
Zła atmosfera. Niskie wynagrodzenie. Strata czasu. Z całego serca odradzam pracę w tym miejscu.
4
zły i wściekły 2017-03-19 11:53
stron dużo ale ofert nie
na wyczerpaniu 2017-03-19 12:12
do pracy szukają słabszych bo Ci co są na stanowiskach wyżej trzęsą dupkami. i niektórzy wcale nie powinni być na tych stanowiskach.


jak przychodzi ktoś nowy to później się dziwią że robią błędy a jakie szkolenie takie efekty, nie wyjaśniają sadzają Cię na stanowisko i rób, a ja się pytam jak? jeśli nie powiedziałeś jak

pensje - poniżej wszystkiego, niby wielka firma notowana na giełdzie a więcej dostaniesz po drugiej stronie ulicy w UNILEVERZE, chcą takich standardów i obsługi jak w Warszawie to niech tak płacą, a nie pracownicy mają dać wszystko a pracodawca minimum z minimum

ciągły stres

niedługo będzie potrzebny e-mail do wszystkich świętych że wychodzisz do toalety się...

4
Obecny 2017-03-19 15:20
Zdecydowanie prawda...
Zgadzam sie w 100%
Najlepiej zeby po godzinach jeszcze siedziec jak by 8 godzin bylo za malo.
1
:( 2017-03-21 21:39
Ciagly stres.
Firma stracila serce. Nie ktorzy wiedza co to znaczy.
2
kandydatka 2017-03-23 07:15
Witam,zostałam zaproszona do drugiego etapu jako pracownik call center ale się zastanawiam po Waszych wpisach czy warto tu przejść z mojej obecnej pracy...Ale chyba jednak nie...Ile tak naprawdę się tu zarabia?Mam dziś przyjść drugi raz do tej firmy ale się obawiam czy to nie strata czasu i nerwów
Zostaw swoją opinię o EGB Investments S.A. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGB Investments S.A.