Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Stefan - 2009-09-17 08:13:21 odpowiedz | cytuj
Żenua.... Jeśli lubisz co miesiąc dostawać nowe warunki płacowe z tendencją obniżki i degeneracji swoich zarobków to warto tam aplikować. Jeśli cenisz sobie spokój to omijaj ich szerokim łukiem.
kiki - 2009-11-02 08:03:53 odpowiedz | cytuj
im dluzej pracujesz tym mniej zarabiasz...poza tym kadra zarzdazajaca- zenujaca :)
windykacja,dl@wp.pl - 2010-01-27 22:20:43 odpowiedz | cytuj
Nie mogąc zgodzić się z istniejącą opinią o chęci szybkiego zaistnienia na rynku EGB Investments, proponuję osobie opiniotwórczej, by łaskawie zapoznała się z całokształtem zagadnienia, wobec którego wydaje subiektywną ocenę. Nadmieniam, iż subiektywizm jest w sposób niezmiernie istotny obciążony brakiem obiektywnego oglądu całości zagadnienia. Informuję, iż działania Firm windykacyjnych ( z wyjątkiem nielicznych) ukierunkowane są na obsługę wierzytelności. Odzyskiwanie środków finansowych, określanych mianem długów odbywa się w granicach wytyczonych polskim prawem. Czyli wszelkie podejmowane czynności i kroki opisane są i dopuszczone prawnie. Żaden podmiot gospodarczy działający w branży windykacyjnej nie pozwoli sobie na działania wykraczające poza granice prawa z niezwykle prostego powodu, jakim jest szeroka masowa edukacja w powszechnych publikatorach, o możliwościach i zakresie działań firm windykacyjnych i windykatorów. Wypowiadanie się słowami, iż jakaś firma działa bez podstaw prawnych, a zwłaszcza firma windykacyjna, w sposób jednoznaczny świadczy o autorze opinii. Inna kwestia jaką chcę poruszyć, to są to wypowiedzi byłych pracowników Firmy EGB Investments. Szanowni Państwo, zadaję sobie pytanie: czemu mają służyć te wypowiedzi? Domniemać tylko mogę, że nie sprostaliście wymaganiom wynikającym z stanowiskowego zakresu obowiązków. Może się myle, o ile uraziłem tym Państwa to najmocniej przepraszam. Opinie w stylu zaniżania poborów, czy tez co miesięcznej zmiany warunków umowy w zakresie wynagrodzenia jest mocno zafałszowane. Przypominam, że podstawa jest stała natomiast pozostałe składniki są ruchome i najczęściej zależne od wydajności pracownika. Wszyscy Ci Państwo, którzy podejmowali pracę w tej Firmie, posiadali wiedzę, że windykacja bezpośrednia nie jest pracą od 7.00 do 15.00, jest to typowa praca tzw. nienormowana.
Ale dosyć już tegp moralizowania. Na koniec chcę powiedzieć, że nie jestem ani nie byłem pracownikiem tej firmy (żałuję). Aplikowałem na stanowisko windykatora terenowego, lecz cóż specjaliści Firmy, którzy prowadzili rekrutację nie podzielili mojego entuzjazmu do tej pracy, pomimo mojego wieloletniego doświadczenia, przygotowania merytorycznego, prawniczego i windykacyjno -negocjacyjnego. Własnie do nich mogę mieć urazę czy też żal, Pani i Pan, którzy prowadzili rekrutację wystawili sobie sami świadectwo a zarazem opinię. Na tym forum nie będę się wypowiadał o ich predyspozycjach do prowadzenia rekrutacji, pozostawię do tylko i wyłącznie do swojej wiadomości. Wyznając zasadę mądrości NIHILI NOVUM SUB SOLE.
Pozdrawiam wszystkich Państwa a zwłaszcza Państwa pozostających bez pracy tak jak i ja. Życzę wszystkim poszukującym pracy, znalezienia tej wymarzonej i upragnionej, dającej nie tylko satysfakcję finansową, lecz również tą najistotniejszą satysfakcję, jaką jest satysfakcja psychiczna.
Z ukłonami Daniel.
ASIK - 2010-02-01 15:09:56 odpowiedz | cytuj
Mam pytanie jestem zainteresowana pracą w tej firmie może ktoś mi powie jak sie tam pracuje.?
Windykator - 2010-02-02 20:50:35 odpowiedz | cytuj
Nie pytaj jak się tam pracuje. Zadaj sobie kilka pytań sama. Pracuje się jak wszędzie jeśli chodzi o windykację. Zapomnij o pracy w normowanym czasie. Zapomnij o monotonii, lenistwie, ziewaniu, pitoleniu z koleżaneczkami o fatałaszkach, facetach, rozmowach pozbawionych sensu i innych kobiecych wynaturzeniach chorej wyobraźni. Zadaj sobie pytanie: CO JA MOGĘ DAĆ OD SIEBIE FIRMIE ?! Jak będziesz potrafiła przed lustrem zadać sobie to pytanie, patrząc sobie prosto w wysmarowane tapetami oczka a co najważniejsze będziesz potrafiła odpowiedzieć konkretami na to pytanie, to JESTEŚ WIELKA !!. Nie pytaj nikogo jak się tam pracuje, nikt prawdy nie powie. Jeśli wiesz CO TO JEST PRACA W WINDYKACJI, składaj aplikacje i do roboty. Pozdrów tak przy okazji zespół rekrutacyjny a zwłaszcza tego Pana (biedny człowiek). Pozdrawiam
Windykator - 2010-02-02 21:01:45 odpowiedz | cytuj
Windykator - 2010-02-02 21:06:40 odpowiedz | cytuj
Spec.ds.windykacji - 2010-02-02 22:15:29 odpowiedz | cytuj
Jeśli pytasz jak się tam pracuje, to postaram się Tobie odpowiedzieć w odmienny sposób. Wykonując jakąkolwiek pracę u jakiegokolwiek pracodawcy, musisz koniecznie zdać sobie sprawę z tego, że wykonywanie pracy nie jest tym samym co wizyta u babci na pączkach lub szarlotce (mniam pychotka). Praca jest świadczeniem - wykonywaniem określonych czynności w określonym miejscu i czasie. Istnieją pewne czynności których nie da się umieścić w ścisłych ramach czasowych, ze względu na ich specyfikę, takową jest dziedzina windykacji, zwłaszcza bezpośredniej. Musisz zdać sobie sprawę z tego, że świadcząc stosunek pracy jesteś dosłownie "dojona" intelektualnie. Użyłem celowo takiego określenia w związku z tym, że praca umysłowa a takową jest praca w dziedzinie windykacji, wymaga znajomości kilku dziedzin (prawa cywilnego, karnego, częściowo administracyjnego, spółek, psychologii, częściowo psychiatrii, socjotechnik, całościowo dziedziny windykacji a szczególnie technik windykacyjnych, technik negocjacyjnych i innych dziedzin pokrewnych). Wiedza ta jest Twoim potencjałem, świadcząc pracę to Ty używasz jej, Twój potencjał jest wykorzystywany do granic. Nie jest to niczym nowym w obecnym czasie na rynku pracy. Zadaj sobie pytanie: kto uzbroił Ciebie w ten potencjał ? Twoja chęć zdobycia wiedzy, Twój upór, Twoja praca nad sobą. A pracodawca dosłownie wydoi z Ciebie wiedzę dla własnych zysków. Mając skarb jakim jest potencjał czyli wiedza, nie rób sądy i nie pytaj jak się pracuje. Powiedz mi kto odpowie, że w pracy jest sielanka, kto odpowie, że nic nie robi a otrzymuje pieniądze. Mówienie o atmosferze w pracy, uprzejmościach, życzliwościach i innych popapranych zmyślonych określeniach, jest idiotyzmem. Jeśli ja mam zadania do wykonania, to osobiście nie interesują mnie zachowania otoczenia, uprzejmości czy inne fałszywe zachowania. Nagrodą moją jest wykonanie zadań z największą dbałością i starannością. W pracy oddaję się całym sobą tylko i wyłącznie na zadaniach. I na nich skupiam się tylko i wyłącznie. Niebiańskie przyjemności ty mam tylko i wyłącznie w moim domku z moją żonką. Amen Siostro. Pozdro
OLLESIA - 2010-02-05 19:55:05 odpowiedz | cytuj
A na co szczególnie komisja rekrutacyjna zwraca uwagę może ktoś mi powie.. bedzie mi łatwiej....
windykacja.dl@wp.pl - 2010-02-06 11:33:07 odpowiedz | cytuj
Zadaniem komisji rekrutacyjnej, jest wyłonienie odpowiadającego wymaganiom pracodawcy kandydata. Zdać musisz sobie sprawę z podstawowego faktu, komisja komisji nie jest równa a szczególnie wiedza i przygotowanie merytoryczne do prowadzenia naboru, umiejętność szybkiej i trafnej oceny wiedzy i predyspozycji kandydata, umiejętność oceny dotychczasowego przebiegu pracy, wyciągania logicznych wniosków. Nie ma ściśle określonego trybu prowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej, nie ma ściśle określonych pytań. Nie ma literatury, która jednoznacznie wyznacza tory biegu rozmów kwalifikacyjnych. Owszem są pewnego rodzaju arkusze w których to jedna z osób komisji, może to być "samozwańczy" doradca zawodowy, zaznacza + lub - lub v znajomość pewnych zagadnień. Służy to tylko i wyłącznie do tzw. oceny punktowej kandydata. Osobiście uważam, że metoda ta jest zapożyczeniem od modeli scoringowych, notabene służących do oceny zupełnie czego innego. Mówiąc ludzkim językiem ocena punktowa polega na przypisywaniu pewnej "wagi" - punktów w odniesieniu do wiedzy na dany temat. Ale uwaga, zauważyć jest koniecznym, iż każdy człowiek przywiązuje wagę i ocenia inaczej te same walory tego samego przedmiotu, zachowania czy też wiedzy. Metoda ta niestety nie pozwala na ocenę wybitnie obiektywną, obciążona jest postrzeganiem czyli subiektywizmem autora tychże arkuszy. Osobiście nie polecam korzystania z podpowiedzi z zewnątrz o sposobie rekrutacji, rodzajach pytań. Zapewniam Ciebie, że na wszystkie jesteś w stanie odpowiedzieć śpiewająco. A tak między nami, praca w windykacji jest jak gra w pokera. Chcąc pracować w tej dziedzinie musisz zdać sobie sprawę z tego, że to Ty jesteś graczem i to Ty rozdajesz karty. Jeśli dalej nie jesteś przekonana do mojej wypowiedzi i uważasz, że koniecznie musisz się posiłkować wiedzą o tematyce pytań, to napisz na maila jak w nicku. Pozdrawiam i życzę samych trafnych wyborów. Daniel.
hudzik - 2010-02-15 15:43:29 odpowiedz | cytuj
windykacja.dl@wp.pl - 2010-02-06 11:33:07

koles ale ty masz qrwa nasrane we łbie !!!!!!!!!!!! jezeli jestes ktos na poziomie i masz swoje lata to nie lec mi regulkami tylko pokaz jak dzialasz bo te bajery i nienormowanym czasie pracy to sobie wsadz miedzy telemarketera a przedstawiciela handlowego!! Znales firme " PROSECTOR I UM..." to byla praca, firma i zarobi. sciagalismy takie dlugi ze ty pajacu jak bys mial wracac z taka gotowka w kieszeni bys dzwonil nie raz po eskortę policji. zajezdzali nam czesto droge a ze ludzi sie zna i znalo to bylo ok i zaden pajac w krawacie nie bedzie mi wmawial ze jest windykatorem - bo siedzi za biorkiem i dostak plakietke z takim napisem hahahhaha. Ekipa Andrzeja W. zyje i pamieta o nim!!!!
hudzik - 2010-02-15 15:49:43 odpowiedz | cytuj
Windykator - 2010-02-15 20:13:09 odpowiedz | cytuj
Właśnie takie kołki jak ty, spowodowały potrzebę całkowitej przebudowy sposobu myślenia i działania w procesie windykacji bezpośredniej. To ty nadajesz się do prosektorium w celu pokazania, że takie wały nie posiadają mózgu. Szkoda mi czasu na ciebie prostaku.
Windykator - 2010-02-15 20:13:12 odpowiedz | cytuj
Wiktor - 2010-02-16 20:50:51 odpowiedz | cytuj
hudzik powiedz kto cię zrobił a obiecuje, ze zostaniesz pomszczony, jesteś tak głupi, że szkoda mówić. Jesteś umysłowym zerem.
bolero - 2010-02-19 23:25:05 odpowiedz | cytuj
Wiktor - 2010-02-16 20:50:51

taki hu j jak Ty :) pajac w krawacie proci babcie aby wplacila w terminie 49 zl bo jak nie to trafi w rejestr i zajmnie sie nia komornik hahahaha Koles ty dzieciak jestes. Windykator to windykator jedzie i sciaga dlugi a nie pisze wypracowania na kompie i straszy ludzi bo maja dluj 1000 zl i nie placa - tragedia!!! Widykator terenowy jedzie i przeprowadza konkretna rozmowe jak dluznik ma spacic kwote 5mln zl, a nie czy splaci i kiedy!! mielismy tylko takie sprawy dziecie. nakazy sadowe byly i sie jechalo, nawet komornicy prosili o pomoc.. zabieralismy samochody i inne rzeczy. ale to wszystko dotyczylo ludzi przez ktorych setki innych osob nie mialo co jesc, ludzi przez ktorych upadaly znane polskie zaklady pracy. A kiedy byla sprawa ze malzenstwo biedne z dziura w dachu i dzieciakiem za sciana nie mieli z czego oddac i to sie widzialo nie raz, dzieciak ryczy, babka ryczy facet zagubiony prace stracil, do gara nie mieli co wsadzic to sprawe sie umarzalo i delikatnie informowalo sie zleceniodawce zeby wiecej sie nie upominal i bylo ok. a wy takie qrwy a garniturku byscie wysylali te swoje lisciki milosne do ludzi i straszyli - bez sensu. BYE BYE PAJACU
anonim - 2010-02-24 18:17:36 odpowiedz | cytuj
Gdzie si� rodz� takie niedorozwoje umys�owe jak hudzik, bolero i inni im podobni. S�uchajcie z�amasy kutane, popaprane fiuty, wasz problem to wypadek przy porodzie, wylecieli�cie po�ożnym z r�k �bami na posadzk�, lub tez po�ożna zamiast pierdoln�c w ty�ek klapsa, przypierdoli�a w �eb jednemu i drugiemu. Nie mog� poj�� nieuki zajebane kto was zrobi�. Debilu jeden i drugi poj�cia nie masz o windykacji a mord� otwierasz.
Benek - 2010-03-06 16:23:26 odpowiedz | cytuj
hudzik, bolero i inne im podobne przypadki pękniętych prezerwatyw mają szczęćsie, że w czsie kiedy rodzili się, na porodowych salach nie było technicznej kontroli jakości. Szkoda, bardzo szkoda, powinny te odpady popłynąć ze ściekami.
gosik - 2010-03-17 22:19:43 odpowiedz | cytuj
ktoś miał do czynienia z EGB investments ? ciekawe za co dostali tą nagrodę? nie wiem i wolę nie wiedzieć,nie jedna osoba napewno mało zawału serca nie dostała po otrzymaniu o "nich" listu,albo na żółtym papierze albo fioletowym z nr konta na które ma niby swój dług zapłacić i np termin płatności 5 dni np:90.000,jaka może być reakcja osoby i stan jej zdrowia,która czyta ten list? szkolenia w EGB chyba psychopata prowadzi a nie normalny człowiek...
jarek - 2010-03-17 22:29:05 odpowiedz | cytuj
mogę się zgodzić z "gosik"która pisała o nagrodzie egb chyba cala bydgoszcz sie zastanawia,prezydent i reszta chyba nie wie jakie sposoby maja na sciaganie dlugów od dluznikow.co maja zrobic biedni emeryci co maja dludu z 1000 i dostaja list ze maja jeszcze raz taka sume zaplacic w ciagu kilku dni bo inaczej sąd albo zawał serca, a kto chce tam pracowac to zeżre sporo nerwów,setki tel w dzien i noc,nie normowany czas pracy i szkolenie: ryc psyche dłuznikom.amen
yeah - 2010-03-29 11:17:54 odpowiedz | cytuj
Ja pracowałam w tej firmie. Zależy jak sie trafiło, na jakie wierzytelnosci i na jakie stanowisko. Duzo sie tak zmieniło na gorsze, ten kto napisał na poczatku ze im dluzej pracujesz tym mniej zarabiasz, ma wiele racji... Kadra zarzadzajaca, drektorzy, żal...żal, ludzie z nikąd ktorzy lizac duper prezesowi dostali stanowiska...nic nie wiedza na niczym sie nie znają, az dziwne ze ta firma nadal istnieje, swoisty fenomen...A te nagrody, fair play, gazele biznesu... pitu pitu, to prezes sobie sam p[rzyznaje, ( w wiekoszsci tyhc organizacji siedzi w zarzadzie....) albo poprostu kupuje...jesli ktos jest dociekliwy, sam odnajdzie jakie warunki tzreba spelnic zeby np takiego Fair Play otrzymac... :) Nie moge powiedziec bo duzo sie w tej firmie nauczylam, nie od przelozonych, ale od pracowników, zawiazalam kilka przyjazni, na cale zycie...ale nie pracuje tam juz jakis czas...i dopiero teraz czuje jak jest mi lzej :) Pracowniku! Sabo! nie idzcie tą drogą!
anonim - 2010-04-06 23:12:46 odpowiedz | cytuj
to idioci i oszu�ci. teraz chc� oszukiwa� publicznie. zarz�d sam pisze bzdury na tym forum. żenada. odradzam wszystkim aby tam nie pracowali. ja tu pracuj� od roku i jest syf jak cholera. zabieraj� wszystkie dodatki pensji. dobrze że nie jestem windykatorem.
x