brak logo

EGB Investments SA

Bydgoszcz

Opinie o EGB Investments SA

romek 2015-03-06 13:06:42
nikt nic nie pisze - a jednak! sluchajce, jak mam taką sprawe, bo chce teraz szybko znaleźc prace, jeszcze nie wiem czy tylko doryczo czy na stałe, wazne jest, zeby coś było. Jak u nich wyglądają rozmowy, normalnie jest tak, ze mozna tutaj coś zdziałać osobiście cyz raczej telefonicznie tylko rekrutują?
1
Gaso 2015-03-23 18:27:20
Osobiście odradzam Ci pracę typu tak żeby tylko coś było bo się wykończysz. To nie jest kanapka, że zjesz żeby tylko się najeść. W pracy jest kompletnie inaczej, nie wiem czy pracowałeś wcześniej czy jak ale wybór pracy powinien być przemyślany. Nawet taka dorywcza bo później może Cię spotkać wiele przykrych sytuacji.
1
złoty król 2015-03-24 19:44:27
Romuś kolego, przeczytaj komentarze i odpowiedz sam sobie czy chciałbyś pracować z takimi ludźmi którzy tworzą taką atmosferę?
2
Ona 2015-06-09 12:34:04
moja znajoma dostała pismo od nich brała pozyvzke w banku w 2002 roku podobno ta windykacja ja przejeła na pismie jest ze w 2012 roku smiechu warte .W banku poszła sie dowiedziec juz tam nie figuruje wszystko jest ok .W maju dostała pismo ze dług 00000 a odsetki ponad 3 tysiace .ma zapłacic im w ciagu 3 dni .poszła z tym do adwokata sprawa bedzie wyjasniana nie było nic ani wezwan ani od nich pisam teraz dopiero .Bedzie wsprawa wytoczona im za nekanie .
3
EO 2015-06-11 22:22:26
Dawno przedawnione, olej to - ciągle tylko kłapią językiem że puszczą do sądu.. kłamią ;)
2
enedułerak 2015-06-13 12:39:16
Nooo dokladnie mnie tex strasza jak duchy hahahaha od 4 lat to samo
a ja wplacam sobie po 5 dyszeeek nawet odsetek w tych starych kredytach nieaktualizuja
2
zibi 2015-06-23 00:34:44
piszesz o tych kredytach z ge money bank? zastanawialem sie dlaczego nie aktualizuja odsetek ustawowych ich windikatorzy nie potrafia odpowiedziec..
Kasia 2015-07-12 12:51:08
Nie mam zielonego pojęcia o zakresie działania firmy EGB Investments. Wnioskuję, że są oni pośrednikami między klientami a bankami i funduszami inwestycyjnymi, czyli firma jakich wiele. W Warszawie jest tego cała masa. Praca całkiem fajna, słyszałam, że ludzie są zadowoleni. Ciekawa jestem czy EGB też ma takie opinie.
aaa 2015-07-27 12:24:52
co powiecie o ofercie pracy Asystent w Biurze Administracji i Logistyki ?
3
ja 2015-07-30 19:00:38
Dokładnie tak jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści. Jak dobrze poczytacie to będziecie wiedzieli czyja to jest firma !!! Ja in założyłem sprawę NIE DAM SIE TAK LATWO
ja 2015-08-05 21:15:17
Jak najdalej od tej pseudo firmy. Kolesiostwo, plotki, zero szacunku dla człowieka. Poza tym, nigdy nie wiadomo, kiedy wylecisz. Odradzam!!!!
1
typ 2015-08-13 06:35:36
Może być.
1
zed 2015-08-13 23:11:11
Czyli po staremu.
1
ona 2015-08-24 11:58:11
Specjalista ds. PR i Marketingu w EGB Investments S.A. znalazłem taką ofertę pracy w Bydgoszczy mam zamiar tam aplikowac na podstawie paru opinii które tu przeczytałam. Uważam, iż złe komentarze są nie uniknione bo nie ma takiej firmy która by miała 100% zadowolonych pracowników. Chyba, żeby każdy zarabiał po 10000zł
ja 2015-12-17 22:58:39
Bach-bach. Tak teraz będzie.
olek 2015-12-18 02:00:58
hej, czy potwierdzi mi ktos informacje odnoscie oferty na stanowisko asystenta administratora sieci napisali ze oferują umowę o pracę czy tak jest,a jakie jest wynagrodzenie bo nie ma informacji
it 2015-12-20 21:24:50
Najniższa krajowa? Interesuje Cię? Uciekaj
charlie 2015-12-26 16:35:11
@olek skoro zapewniona jest umowa o pracę dla asystenta administratora sieci to i tak już jest duże. Stabilne zatrudnienie to połowa sukcesu i podstawa zadowolenia pracownika.
ja 2015-12-28 12:30:49
Tak, dlatego właśnie ciagle kogoś szukają :D
gfgfgf 2015-12-28 20:07:21
@charlie wiadomo ze wiekszosc ludzie podczas szukania pracy sugeruje sie tym zeby była umowa o prace, no i na pewno biora tez pod uwage sprawe zarobków
kras 2015-12-30 23:18:27
W tym przypadku raczej pracownik będzie zadowolony, bo oprócz tego, że ma niezłą podstawową pensję, to także z dodatków kilka stówek może jeszcze dojść.
drewniak 2016-01-02 13:42:41
Hej Wam. Poszukuje obecnie pracy i w sumie robię mały research. słyszałem , że mieli ostatnio wolne miejsce. Chodziło chyba o jakieś stanowisko związane z marketingiem
saspensios 2016-01-08 15:23:26
no tak @drewniak oni teraz szukają kogoś na stanowisko specjalisty do spraw public relations i marketingu, choć osoba wykształcona wie, że to dwie różne rzeczy, jednak w firmie często łączy się te stanowiska
mała_mi 2016-02-04 13:26:14
Nie szukają teraz w egb specjalisty ds marketingu - skąd wy to wzięliście? z tego co wiem szukają teraz sekretarki z językiem angielskim.
@drewniak owszem to są dwa różne stanowiska ale często się ze sobą łączą i jedna osoba spokojnie ogarnie to i to
1
dzeleka 2016-02-04 13:45:50
mala-mi a aplikowalas na to stanowisko sekretarki? Tez zastanawiam sie czy nie przeslac swoich papierow, bo podobno szukaja dziewczyny z mila aparycja i daja spora podstawe.
mała_mi 2016-02-04 15:17:56
@dzelka moja znajoma tam pracuje i mówiła że ważna jest aparycja ale przede wszystkim znajomość języka angielskiego
olek 2016-02-06 13:49:05
Byc może poprzednia oferta jest już nieaktualna, fajnie napisali, że stanowisko sekretarki jest sercem firmy gdyż, jest ono wizytówka spółki oraz jej centrum informacyjnym.
tnt 2016-02-08 21:54:15
Obecna sekretarka na pewno nie jest wizytówką firmy, bo jest arogancka i głupia.
2
radek 2016-02-08 21:56:25
ale po co obrazać od razu kogoś? wydaje mi sie, ze sekretarka powinna być przede wszystkim kompetentna i pomocna no i w bydgoszczy oddział jest jednak prestiżowy.
1
takaja 2016-02-09 22:50:29
korposzczury. gdy tylko weszlam do ich biura mialam ochote stamtad wyjsc
batat 2016-02-11 10:22:17
@takaja a to byłaś na rozmowie? jak tak to napisz jak to wyglądało. Fajne mają to ogłoszenie, oferuja 3 miesięczną umowe na okres próbny i pomoc i wsparcie merytoryczne kolegów z Biura
hep 2016-03-04 20:32:45
z tym wsparciem kolegów z biura, to zabawnie brzmi @batat. Pewnie wszystko zależy od dnia i atmosfery jaka w firmie panuje. Chociaż patrząc na to, jakie segmenty firma posiada, to atmosfera kuleć nie powinna.
charlie 2016-04-11 15:39:58
Atmosfera rzeczywiście jest dobra @hep, zwłaszcza, że relacje między nimi opierają się na dość dobrych stosunkach.
!!! 2016-04-11 20:49:08
Jaka atmosfera kiedys to była atmosfera do pracy przychodziło sie z przyjemnościa a teraz to tylko walka o przetrwanie albo czekanie na najgorsze. Wszystkich super starych pracownikow zwolnili lub sami odeszli bo nie wytrzymali. Mowi sie że praca to drugi dom i kiedys tak było wszystkich sie znało spotykało prywatnie z rodzinami aż się chciało itd. teraz to czysta gra.
3
olek 2016-05-09 13:12:06
Wiesz @!!! też liczą się przede wszystkim pieniądze. Wszystko drożeje robi się coraz więcej osób na rynku to i zaczyna się walka. Ale nie przesadzałby z tym aż tak bardzo jednak oni dają umowy o pracę więc jakaś stabilność jest do tego szereg świadczeń socjalnych. Ja myślę, że serio da się wytrzymać
pracownik_EGB 2016-05-09 13:25:26
Ja też tak sądzę. W żadnej pracy nie jest zawsze słodko. Ale umowy są o pracę, nie jakieś śmieciowe, wypłaty są zawsze na koncie na 10 i jeszcze w zeszłym roku dostaliśmy po 1000 zł przed świętami w karcie podarunkowej. Nie jest źle!
amenka 2016-06-24 22:30:45
chyba przyjacielu nie masz racji bo na stanowisku Asystent ds. Korespondencji i Pism Procesowych oferuje jednak zatrudnienie na podstawie umowy zlecenia
unes 2016-06-27 08:54:06
No tak, ale przecież jest napisane w ogłoszeniu, że będzie to umowa zlecenia. Moje dwie kumpele tam pracuja i mówia że poważnie jest ok. I z tego co podpytywałam to na ponad 100 zatrudnionych może z 3 są zatrudnione na zleceniówke. Zazwyczaj sie asystentow zatrudnia na początek na zlecenie, a po okresie probnym na umowe o prace.
Dynamit 2016-07-07 13:04:51
No będzie umowa zlecenie, a szkoda, bo generalnie wiadomo, że każdy jeden by chciał normalną umowę, ale co poradzić, czasami widocznie tak po prostu musi już być, normalne życie, więc generalnie spoko
pryt 2016-08-08 21:09:31
Tyle ofert pracy w związku ze zwolnieniami czy sami odeszli?
gosssienka 2016-08-09 08:06:57
Nie, nikt nikogo nie zwolnił i nikt nie odszedł, tylko kumpela mówi że potrzebują ludzi do pracy - powiększają po prostu zespół. Też się zastanawiam, czy składać tam cv bo ona sobie nawet chwali pracę - tylko ja boje się przejść z obecnej
Sonki 2016-08-09 16:21:16
Cześć faktycznie mają kilka ofert nowych i to całkiem niedawno dodanych. Aplikował ktoś może? Napiszcie jakie warunki
gosssienka 2016-08-10 08:09:28
@Sonki oni mają większość rzeczy wpisanych na ogłoszeniach pracy. Ja złożyłam apkę na windykatora, z tego co rozmawiałam z kumpelą, ona sobie tam bardzo chwali pracę - chociaż wydaje się ciężki zawód, to jest okey i atmosfera po zmianie właściciela się poprawiła. Są tam szkolenia które Cię przygotują, pracujesz na siebie nie na lidera, masz karty benefit na siłownie za coś koło 30 zł, czysta firma, dwie kuchnie, uśmiechnięci ludzie, można ze wszystkimi się dogadać.
sonko 2016-08-10 10:23:11
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz @Gosssienka ale oprócz windykatora są też inne oferty np. do analiz i raportowania, może to mniej obciążające?
gosssienka 2016-08-10 11:19:02
@Sonki ja na analizy się niestety nie nadaje - nie potrafię excela ale Ty próbuj, jak posiadasz takie umiejętności. Ja pracuje teraz na call center więc pewnie nic mnie w tej pracy nie zdziwi. Zobaczymy jak będzie.
radek 2016-08-11 08:47:53
Hej, a wiecie czy jest szansa na to, żeby teraz znaleźć u nich zatrudnienie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
mala_mi 2016-08-11 09:16:53
radek - jakby nie było szansy, to pewnie by nie dawali ogłoszeń. Myślę, że możesz próbować - fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej.
Ulda 2016-08-11 15:09:54
No z tego co wiem to polecam próbować się tutaj w pracy, więc generalnie jest chyba do przodu, tak mi się wydaje przynajmniej, warto w to wierzyć moim zdaniem
AJ WAJ 2016-08-13 23:46:08
Odpowiedzi piszą lizusy z biura windykacji "fajnie mieć nawet w cv-łce doświadczenie w spółce giełdowej."; "warto w to wierzyć"
EGB dawno przestało się liczyć na rynku wierzytelności to raz, odeszli najlepsi windykatorzy i menedżerowie to dwa, trzy to marne zarobki, pogarszają się warunki nie polepszą, jeszcze gorsza kadra zarządzająca, dziesiątki niepotrzebnych stanowisk, jeszcze więcej procedur typu kto obsługuje pilota do klimatyzacji(to nie żart) przerwa liczona co do sekundy, ale gdy zostaniesz 10 minut poza godzinami pracy już tego nie uwzględniają. Ciągle wprowadzanie nerwowej atmosfery - jakby było mało stresu z wyrobieniem targetu i rozmów z dłużnikami, nonsensowne zebrania - chyba po to by poczuć się ważnym.
W pewnym momencie nie patrzysz by ściągnąć kasę tylko czy "dobrze poprowadziłeś rozmowę" lub "czy jest to zgodne z procedurami".
Zero szkoleń zewnętrznych dla szeregowych pracowników, wewnętrzne prowadzone są osoby niekompetentne, które wybiły się gdyż nie było nikogo lepszego na stanowisko koordynatora poza tym jak można zwracać komuś uwagę na temat pracy skoro te osoby nie windykują i nie znają realiów tej pracy.
4
baba 2016-08-14 12:44:58
pracował już ktoś u nich na stanowisku Asystenta ds. Obsługi Korespondencji Masowej i się wypowie jakie warunki? w sumie obiecują dość sporo jak na bydgoszcz
Zostaw swoją opinię o EGB Investments SA - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGB Investments SA