Opinie o FRoSTA sp. z o.o. w Bydgoszcz

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych i byłych pracowników o pracodawcy FRoSTA sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie FRoSTA sp. z o.o. o rekrutacji.

Branże: Sklepy rybne

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o FRoSTA sp. z o.o. w Bydgoszcz

Lolo

Generalnie wszystko miło, sympatycznie, konkretnie. Pytania praktyczne, sprawdzają po prostu wiedzę i umiejętności potrzebne na danym stanowisku, chwila rozmowy po angielsku. Jedyny minus za brak feedbacku, chociaż była deklaracja, że dostanę feedback, nawet jeśli nie dostanę pracy.

Kasia
@anonim

Jak wyglądają warunki finansowe? Czy firma przewiduje jakieś premie?

dana Nowy wpis

Ale wy tu farmazony wypisujecie o tych zwolnieniach przykładowo. Firma ma wystawione i to nie na jedno stanowisko. To co jednych zwalnia (tylko za co?) a przyjmuje nowych?

ChęćPracy Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 6 dni.

Witam czy potrzebuje firma pracownika na operatora maszyn lub pracownika produkcji?jeśli tak to proszę o jakis namiar gdzie można składać CV... pozdrawiam

Julita Nowy wpis

Ktos8 pisze że dużo fajnych osób się zwalnia. Prawda to? Z tamtego komentarza wynika że oszczędzają na Was bo zatrudniają tylko ludzi z pefronu a zwalniają pracowników ktorzy pracowali parę lat podpretekstem redukcji etatów.

marcin Nowy wpis

Co to za argument ze firma na generowac zysk? Wiadomo ze tak ale pracownik tez musi zarobic. Nie wiem czy sie tu przyjac czy te redukcje etatow to plotka serio? Chyba minimalnej nie zarabiacie co nie..

brak
Przebieg rekrutacji

ETAPY REKRUTACJI 1. Rozmowa z kiernikiem i hr 2. Test umiejętności miękkich Podziekowanie bez feedbacku ;) Rozmowa ok choć nikt nie zapytal o konkretna wiedzę, potrzebna na danym stanowosku. Chwila romowy po angielsku. Proces rozwleczony na 3 tygodnie i niedotrzymuja terminów, ktore sami podają z odpowiedzia.

Pytania

O doświadczenie, dlaczego akurat frosta, po angielsku klasyka najciekawsze doswiadczenie zawodowe/innowacyjny pomysł w pracy.

• Poziom rozmowy:
Zgorzelec
Polmec Sp. z o.o.
Aplikuj na wiele ofert
plota

Ey! Czy ktoś jeszcze słyszał te plotkę o rzekomych cięciach na stanowiskach lub o obcinaniu stawek? ktoś coś moze potwierdzić czy to tylko plota która mozna olać???

Ktos8
@plota

Zatrudniają tylko ludzi z pefronu i zwalniają pracowników ktorzy pracowali parę lat podpretekstem redukcji etatów. Nie polecam tej firmy. Dużo fajnych ludzi samych się zwalnia. Niby mają wartości a tego nie przestrzegają.

Chyży
@plota

Plota jak plota, nie ma żadnych obcinań stawek ani masowych zwolnień. Przy takiej skali jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś się wykruszy. A co do stawek podziękujmy rządowi, który podnosi najniższą o absurdalne kwoty - co prowadzi do wypłaszczenia wynagrodzeń.

xyz
@Chyży

No dobra rząd coś tam zwiększa ale to chyba nie blokuje zarząd samej firmy żeby dać ludziom odpowiednie podwyżki niezależnie od stanowiska? chyba ze tu budżet jest jakiś dziurawy ale jeśli tak to obawiałbym sie aplikować do takiej firmy

PracownikInnnegoKorpoWBdg

Hej. Jakie są u was zarobi dla nowo zatrudnienionego operatora z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu linii produkcyjnej? Jakie mają stawki, bemefity pracownicy pracujący 15 lat< ? Jestem pracownikiem innej dużej starej firmy w Bydgoszczy i jestem ciekawy czy tylko u nas tak w uja lecą...

Dzik
@PracownikInnnegoKorpoWBdg

Myślę, że pewnie podobnie ja sam pracuje tutaj ponad 10lat i nowy operator bez doświadczenia dostaje prawie taka stawkę co ja i jeszcze mam go przeszkolić.

Panicz
@Dzik

Dostaje bo gdy pan 10 lat temu dostał stawkę jaką dostał i przez 10 lat były podwyżki minimalne itp i wyszło tak że nowy ma stawkę taką albo większą jak starszy pracownik nie patrząc że młodzi do 26 roku życia podatku nie płacą itp

Wika
@Panicz

Dziwne podejście ze po tylu latach pracy ktoś nowy może mieć więcej już na samym starcie. I tamci i tak decydują sie na dalsza pracę? zastanawiam się czy w czymś innym im tego nie rekompensują

Kazimierz

Przy tych wspomnianych redukcjach etatów odprawa chociaż jakaś wpadła? Nie ukrywam ze na docenienie z ich strony mimo wszystko liczę bo dobre opinie mam zasłyszane

Jaka jest kultura pracy w FRoSTA sp. z o.o.?

A jak ktoś się do tego nie stosuje? Bo nie zawsze szybkość idzie w parze z jakością i można przez to popełniać błędy. Czy chociaż za większą ilość ogarniętej roboty firma docenia ludzi i daje premie? Kto ponosi ewentualną odpowiedzialność, gdy przez pośpiech coś nie wyjdzie?

Nieważne
@Pytanie

Bardzo dobra owszem krzyczą na nowych ale z względu na hałas i trzeba krzyczeć ale z kulturą trafiają się gagadki takie że uważają się za bosów firmy i krzyczą i wyzywają na nowego jak czegoś nie potrafi zrobić bo jest nowy i mu nie pokazano co i jak taka sytuacja się trafia to polecam jak ktoś krzyczy i wyzywa albo coś kogoś to polecam od powiedzieć krzyknąć że ma się zająć swoją robota i że jak czegoś nie potrafi ktoś to ku wytłumaczyć a nie że z (usunięte przez administratora) a jak się trafi (szef) frosty to krzyknąć że za kogo się on uważa i że jest(usunięte przez administratora)

Artur

Do teraz nikt nie odpowiedział czy za doświadczenie wpada podwyżka. To sugestia ze nie? jeśli was nie doceniają to czemu chcecie dalej pracować?

handlowiec

Pracuje tutaj od pół roku i jestem zadowolony, dostałem samochód słuzbowy i telefon więc nie ma problemu aby się gdzieś dostać czy zadzwonić gdy jest potrzeba. Dodatkowo mogę liczyc na wsparcie przełożonego. Wszystko w najlepszym porządku!

Xxx

Widzę, że nowi dostają na produkcji takie stawki jak doświadczeni pracownicy plus przeszkolenie od kolegi gratis :)) Tylko nikt nie napisał ile w PLN to jest. Skoro ktoś 10 lat pracuje, to chyba godziwie płacą?

Zuzka

Ja chyba się zdecyduję żeby wysłać cv jako przedstawiciel handlowy ds. gastronomii, bo widzę że już jakiś czas potrzebują takiego pracownika. Jest to praca mobilna, ale nie widzę, żeby firma udostępniała takie narzędzia jak auto lub telefon, chyba że jest to tak oczywiste... Nie miałam nigdy do czynienia z programem rekomendacji pracowników. Jaką premię można dostać za jednego pracownika?

Kiniu
@Zuzka

Auto służbowe i telefon to podstawa w wyposażeniu wiem bo mój kolega pracuje w tej firmie w woj lubuskim i ogólnie jest zadowolony.

Dominika

Na pracuj.pl rekrutują także na mechanika utrzymania ruchu i chłopakowi bardzo zależy żeby dostać tę pracę. Ktoś ma jakieś praktyczne wskazówki? Etatów do obsadzenia są trzy, więc może jest jakaś nadzieja. Niestety w ogłoszeniu zabrakło Nam kwoty wynagrodzenia, więc niech ktoś to uzupełni.

@@@@

Czy w można liczyc na podwyzke za doświadczenie?

Co myślicie o pracy jako operator wózka widłowego, bo jestem, dobrze nastawiony na aplikowanie, ale chciałbym też spojrzeć na pracę realnie? Na wynagrodzenie składa się podstawa, premia za wyniki i dodatek zmianowy. Dajcie znać ile wynosi każda z tych kwestii, bo bardzo mnie interesuje w szczególności ten dodatek zmianowy. Co wchodzi w skład tych pozostałych prac oprócz obsługi wózka?

Lolo

@Lolo

A długo trwa sama rozmowa? Bo mnie akurat ta kwestia bardzo stresuje i wolę szybko mieć to z głowy. Te pytania po angielsku to mega trudne są, czy idzie sobie poradzić jak ktoś kiedyś się w szkole uczył? Mówili w jakim maksymalnie czasie dadzą odpowiedź?

Staszek
@Lolo

Dokładnie tak jest jak mówisz. Pytałem że 3x czy na pewno się odezwę. Ależ oczywiście!!! Po takiej akcji cieszę się że tam nie pracuje. Z (usunięte przez administratora)na wstępie nie chce myśleć co by było później. Do tego jeszcze biedronka daje więcej zarobić na magazynie niż producent tego szamba dla trzody hlewnej.

@Staszek

Czyli warunki finansowe zostały ci odrazu przedstawione na pierwszej rozmowie. Można wiedzieć jakie? Oprócz wynagrodzenia jakieś inne dodatki? A sama atmosferę rozmowy oceniasz pozytywnie?

Kasia
@anonim

Jak wyglądają warunki finansowe? Czy firma przewiduje jakieś premie?

A na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o byłe miejsca pracy, może chodzi o zdobyte doświadczenie? O jakich stanowiskach tu piszesz, które mają płacone najniższą? Czy po tych trzech dnia ciągłej pracy należy się wolne?

Jarek

Problem z produktem ,ryba z brokulami tak naprawdę zawiera alergeny takie jak migdaly,nie ma tego na zewnętrznej stronie opakowania co wprowadza konsumenta w błąd,może w ekstremalnych warunkach doprowadzić do zgonu.Można by się doszukiwać podobnych zagadnień ale chyba będzie dość niestety:(

@Jarek

Skład jest podany proszę nauczyć się czytać filety z RYB białych 55% sos 36% (brokuły 10 %, woda, ŚMIETANA crème fraîche 8%, MASŁO, SER Edamer, skrobia ryżowa, sól, TWARÓG, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, gałka muszkatołowa, czarny (usunięte przez administratora) kurkuma) brokuły 7% prażone płatki MIGDAŁÓW 1% woda Alergeny Laktoza, ryby, migdały. Może zawierać: gluten, gorczycę, seler, soja.

Hej, co myślicie o praktykach w tej firmie. Przejrzałam ich stronę, zakładkę praktyki i jestem skuszona, zwłaszcza że piszą że można zostać po praktykach. Interesuje mnie obszar handlu, bo w tym kierunku robię szkołę. Czy jest tu ktoś kto był na praktykach i może napisać jak to wygląda, czy każdego biorą, jak przebiega rozmowa o praktyki, czy faktycznie można się coś nauczyć, czy tylko przynieś, podaj, pozamiataj?

Nieznajomy

Kiedy rusza rekrutacja na operatorów w zakładzie? Żadnych propozycji pracy nie ma tylko na te na najlepsze, niepotrzebne stanowiska.

Zostaw merytoryczną opinię o FRoSTA sp. z o.o. - Bydgoszcz

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w FRoSTA sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy FRoSTA sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 39.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w FRoSTA sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 8 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy FRoSTA sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w FRoSTA sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

FRoSTA sp. z o.o.
2.7/5 Na podstawie 967 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)