frosta

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 873 ocen.

Opinie o frosta

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie frosta

Bogdan

Cześć ktoś wypowie się na temat pracy brygadzistow.? z góry dzięki za info.

Xyz

Macie już pieniądze na koncie?

laa
@Xyz 19.05.2017 15:19
Macie już pieniądze na koncie?

Takie rzeczy tylko w tym zakładzie ludzie chorują kiedy chcą a Góra jest bezsilna

Anonimowy

Witam. Mam następujące pytanie, jak wygląda realne wynagrodzenie na różnych stanowiskach/szczeblach. Z góry dzięki za informację.

Operator

I dlatego lalunia kierownika nigdzie nie pójdzie bo nie da sobie rady

mały 84

Też jestem ciekaw ile można zarobić w miesiac we Froscie przez agencje Mpower ???? wie ktoś coś ???

Forza Juve

Witam, czytając opinie na temat firmy Frosta jestem w szoku! Jak można tak traktować ludzi... Ogólnie w Bydgoszczy są bardzo mało płatne posady. Pracowałem w Koszalinie i również w produkcji rybnej firma nazywa się Espersen Polska. Jest to Duńska firma którą zarządzają właśnie Duńczycy. Myśle że praca bardzo podobna co we Froście tyle,że tam są o niebo lepsze warunki! Kobiety na nożu (osciary) potrafią zarobić do 5tyś na miesiąc i to nie zart. Ja pracowałem na dziale wysyłkowym czyli już gotowy produkt ustawialiśmy na palety i wio do kupca. Pracowałem po 8 godzin na dwie zmiany 6-14 i 14-22 pracowałbym tam do tej pory i zastanawiam się czy tam nie wrócić,bo jest naprawde warto i wiem za co robiłem... Za pełen etat bez nadgodzin 2500zł na rękę mozliwe bylo przychodzić na dwie soboty w miesiącu gdzie pracowało sie od 6 do 12 max 13 i za te dwie soboty do wypłaty +400zł czyli 2900zl z dwoma sobotami. Proponuje moze uciec do koszalina bo tam naprawde są lepsze warunki jak i lepsza płaca. Zaraz kolo Espersenu jest mnostwo firm w ktorych najmniej zarobisz 2300zl na rękę.

Wariat

Witam Jestem zaproszony na rozmowę kwalifikactną ,stanowisko ph małopolska znajdzie się ktoś kto może napisać jakie warunki, realne .?

BertaBE

Ludzie co Wy tu brudy pierzecie w internecie, tu bo jesteście anonimowi ??, a raczej Wam się tak wydaje- bo nie jesteście. Jeżeli chcecie coś zmienić to trzeba działać, zebrać się razem i rozmawiać i na pewno nie tutaj na forach internetowych bo tracicie swój czas. Macie od tego Ludzi i narzędzia. Poza tym jak się to czyta, robi się nie dobrze. Jeżeli ktoś uważa, że jest syf nie musi tu pracować. Proszę bardzo iść popracować gdzieś indziej, życzę żebyście zaznali tam miodu i manny z nieba, przecież nikt na siłę chyba we Froście nie trzyma nikogo z tego co widzę. Tyle osób odeszło mają się świetnie, są zadowolone. Każdy kieruje swoim życiem i tak ma. Po co tutaj ulewać. Pokazujecie tu tylko jacy jesteście sfrustrowani, a obok takich ludzi naprawdę ciężko pracować.

Operator
@BertaBE 17.10.2017 10:37
Ludzie co Wy tu brudy pierzecie w internecie, tu bo jesteście anonimowi ??, a raczej Wam się tak wydaje- bo nie jesteście. Jeże...

BertaBe nie masz racji napewno przydupas jesteś

BertaBE
@Operator 19.10.2017 18:04
BertaBe nie masz racji napewno przydupas jesteś

bynajmniej, niczyim przydupasem nie jestem, i tak jak pisałam sama swoim życiem kieruję, to co Ty sobą teraz tutaj reprezentujesz każdy widzi, pracuj pracuj aż cię dupa od krzesełka zaboli, a potem oczywiście idź na przerwę odpocząć he he

bylypracownik

BertaBE kimkolwiek jesteś masz dużo racji

bylypracownik

Pierdzielicie,że ludzi nie ma. Jak ktoś czyta wasze desperackie wypociny to sie nie dziwie. A ludzi nie ma bo sami sobie szkodzicie na forum i na fejsbuku.. Wbrew pozorom wiele osób to czyta. Jak się komuś praca nie podoba to niech sie zwolni proste jak konstrukcja cepa. Potraficie klepac tylko gębami na prawo i lewo. Przykrzy i smutni ludzie..

On

Do tego zakładu przyjmują byle kogo. Pare razy było widać taką typową żulerkę. Pamiętam jak przy taśmie taka jedna kichnęła w rękę i później dotykała ryb. Myślałem, że walne tam bełta.

zxr

Co chwike pojawia sie ogloszenkie do dzialu technicznego. Jak tam sie pracuje ? Jaka atmosfera, zarobki.

Fan
@zxr 08.10.2017 11:08
Co chwike pojawia sie ogloszenkie do dzialu technicznego. Jak tam sie pracuje ? Jaka atmosfera, zarobki....

Gdzie nie pójdziesz i tak syf

Donald
@Fan 09.10.2017 13:03
Gdzie nie pójdziesz i tak syf

Niektórzy z pracowników z działu technicznego chyba zabranych jest z przystanku bordzo źle to wygląda ja uciekają od pomocy i naprawach poszczególnych maszyn.

Pirat

Którzy z pań i panów brygadzistow wie jak ustawic maszyny czarna magia koniec kropka

o
@Pirat 07.10.2017 20:41
Którzy z pań i panów brygadzistow wie jak ustawic maszyny czarna magia koniec kropka

No właśnie,to po co taki brygadzista

on

Jak dla mnie to w takim zakładzie w ogóle nie powinno być kobiet jako brygadzistki. Jak maszyny sie psują to potrafią tylko morde drzeć. A tak szczerze to wymieńcie wszystkich. Wolałbym ogarniętych fachowców na takie stanowisko, którzy rozumieją problem i pomogą maszyny ustawić.

Fan
@Ja1985 07.10.2017 15:28
To fakt facet brygadzista pomoże operatora i nawet na niektórych można oko zawiesić

A gdzie masz takich brygadzistow co ci pomogą?w froscie czy to żart

:v
@Ja1985 07.10.2017 15:28
To fakt facet brygadzista pomoże operatora i nawet na niektórych można oko zawiesić

Za robotę się weź, a nie oglądasz się za jakimiś starymi ramolami

Precz z brygadzistkami we Froście

Większość nowych ludzi (kobiet) odchodzi nie przez pracę tylko właśnie przez brygadzistów. W szczególności tyczy się to jednej "Pani". Ludzi ma za nic, wiecznie słyszy się jakieś obelgi, a jak upatrzy sobie jakieś najsłabsze ogniwo to miesza z błotem. Nikt nic z tym nie robi, to nie jest przedszkole, żeby pilnować dyscypliny, brakuje jej jeszcze bata. Kto wie może ma jakąś premie za to.

;;;;;
@Precz z brygadzistkami we Froście 05.10.2017 15:45
Większość nowych ludzi (kobiet) odchodzi nie przez pracę tylko właśnie przez brygadzistów. W szczególności tyczy się to jednej...

Jeśli myślimy o tej samej brygadzistce to została podobno awansowana na kierownika zmianowego,więc za to się awansuje,a ile osób przez takie hedry odeszło z roboty,narażając zakład na utratę pracowników.Inna brygadzistka jak kogoś nie lubi to nawet przez rok się nie odezwie tylko chodzi i pachnie.śzkolcie tych brygadzistów,i niech też coś robią,bo im się często koszmarnie nudzi.Brygadzista powinien pracować jak każdy pracownik Firmy

pink

rzadko jaki brygadzista czy lider ma normalne czyli życzliwe podejście do pracownika,dlatego nie macie ludzi,bo zarobki są takie jak w innych zakladach,jest socjal ,nie jest żle.Teraz są takie czasy że pracodawcy zabiegają o pracowników,powiedzcie to swoim brygadzistom,bo oni chyba tego nie wiedzą Kierownicy tym bardziej Ci bez wykształcenia to też mają swoich pupilków,brak profesjonalizmu,a szkoda bo firma znana.

Fan
@pink 04.10.2017 22:03
rzadko jaki brygadzista czy lider ma normalne czyli życzliwe podejście do pracownika,dlatego nie macie ludzi,bo zarobki są taki...

Brygadzisci bezczelni a szczególnie pan Z z lini rybnej arogancki bezczelny nie ma zadnej kultury burak komuś zwraca uwagę niech sam się weznie do pracy a nie oparty o linię.dyskutuje z pracownica śmiejąc się w twarz

Maja

@lipiszesz, że nowi pracownicy od razu otrzymują pakiet socjalny. To dobra informacja dla osób zainteresowanych pracą w firmie. Możesz powiedzieć jeszcze, co się na niego składa? Czy wcześniej by go uzyskać trzeba było jakiś czas w firmie przepracować?

---
@Maja 03.10.2017 12:58
@lipiszesz, że nowi pracownicy od razu otrzymują pakiet socjalny. To dobra informacja dla osób zainteresowanych pracą w firmie....

Kiedyś, wiele lat temu trzeba było przepracować 3 miesiące żeby dostać premię i pół roku aby dostać socjal np.dodatek do wypoczynku.Teraz nie wiem osobiście jak jest,być może nasze Panie z kadr się wypowiedzą bo do nich chyba jest to pytanie.Ze swojej strony powiem że rzadko widać nowych pracowników bynajmniej naszych rodowitych.Praca do lekkich nie należy a tym bardziej do przyjemnych, raczej wielki pośpiech i ganianie.

Fan

Robią zdjęcia że otwarcie nowej hali produkcyjnej dużo miejsc pracy wszystko pięknie ślicznie ale skąd tych ludzi wziąść. Cyrk parodia

ludzie
@Fan 29.09.2017 17:34
Robią zdjęcia że otwarcie nowej hali produkcyjnej dużo miejsc pracy wszystko pięknie ślicznie ale skąd tych ludzi wziąść. Cyrk...

ósemki wprowadzą,wtedy jak ludzie będziecie,codziennie do pracy chodzić,jeden dzień wolnego na tydzień i dalej pracować,a nie po 3,4 dni w domu leżeć i jeszcze narzekać,zastanówcie się

Operator
@ludzie 29.09.2017 22:12
ósemki wprowadzą,wtedy jak ludzie będziecie,codziennie do pracy chodzić,jeden dzień wolnego na tydzień i dalej pracować,a nie p...

Kto leży po 3 czy 4 dni w domu idiotko chyba ty bo ja nie mialam tyle dni wolnego

:v

Ludzie nabawili się alergii na ten zakład, dlatego uciekają

li

Nowym od razu socjal dają,a oni biorą najwyższe wczasy pod gruszą i uciekają,niech popracują rok,niech się wykarzą

Maja

@ojojjeśli zniknęły jakieś wpisy, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią. Niezgodność wpisu z regulaminem jest jedyną podstawą do jego usunięcia.

Fan
@on 22.09.2017 19:29
Nigdy nie widziałam zakładu w którym ludzie tak dużo chorują,

Najlepsze jest to że przyjdą z chorobowe i się śmieją bo wiedzą że nic im nie zrobią a ty zapieprzaj za nich chory zaklad ale cóż układy

en
@Fan 22.09.2017 21:17
Najlepsze jest to że przyjdą z chorobowe i się śmieją bo wiedzą że nic im nie zrobią a ty zapieprzaj za nich chory zaklad ale c...

Powinna być premia zabierana za chorobowe,jakaś pokażna kwota to powinna być,uwierzcie że nie chorowaliby jakby z 400 zł tracili Powinny być premie motywacyjne

ojoj

Dlaczego usuwacie niektóre komentarze?

Fan
@ojoj 21.09.2017 12:27
Dlaczego usuwacie niektóre komentarze?

Bo prawda w oczy koli i dlatego usuwają

Koniec

Z wypowiedzeniem trzeba iść tylko do Rafała czy obojętnie do którego kierownika?

Fan
@Koniec 17.09.2017 18:41
Z wypowiedzeniem trzeba iść tylko do Rafała czy obojętnie do którego kierownika?

Najlepiej do Rafała

Maja

Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

1
@Maja 12.09.2017 13:09
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu. Przed zami...

kultura obowiązuje nawet szybkich pracowników,lub takich którzy mają o sobie takie mniemanie

anonim

(usunięte przez administratora)

ps

idz na akord pracować skoroś taka prędka

Fan
@ps 07.09.2017 22:38
idz na akord pracować skoroś taka prędka

Bym wolała na akord wiesz mi a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za kogoś

Maja

Czy w związku z tym brakami pracowników, dużo łatwiej jest się obecnie dostać do firmy? Na jakich stanowiskach ten brak jest najbardziej zauważalny?

uf
@Maja 04.09.2017 09:24
Czy w związku z tym brakami pracowników, dużo łatwiej jest się obecnie dostać do firmy? Na jakich stanowiskach ten brak jest na...

brak pracowników widać na każdym stanowisku produkcji, Można się dostać do pracy ale trudno w niej wytrzymać Trzeba być wielofunkcyjnym,czyli wszędzie gdzie Cię poślą dawać sobie radę.Jest czterobrygadówka,której zasady nie są dotrzymywane Zarobki tak jak wszędzie w naszym Kraju Jakaś licha nerwowa atmosfera panuje,którą trudno wytłumaczyć.Brygadziści mają swoich wybranców do rozmowy i towarzystwa,podobnie liderzy,a w powietrzu czuć mobbing psychiczny.Do tego praca w wekkendy,no co tych ludzi ma tu trzymać,nie wiem...

Fan

Operatorzy podwyżki za co ?a kobiety [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic trzeba szukać sobie pracę psychiatryk zostaną tylko przydupasy

sda

Psychiatryk mało powiedziane. Ludzi tu nigdy nie było , ale było miej liń produkcyjych , nie było fsa nowej hali może wtedy aż tak brak osób sie nie rzucał w oczy jak teraz. Zła polityka zakładu i tyle. Możę coś tu się jeszcze zmnieni na lepsze ale sam w to nie wierze

Operator
@sda 25.08.2017 09:39
Psychiatryk mało powiedziane. Ludzi tu nigdy nie było , ale było miej liń produkcyjych , nie było fsa nowej hali może wtedy...

Na lepsze się zmieni co ty mówisz zobaczysz jak Ukraińcy pojadą to przyjemną uchodźców

Fan

Zapierdal ludzi nie ma zwalniają się chorują psychiatryk

Maja

Możecie powiedzieć coś więcej o pracy na stanowisku Pracownik Utrzymania Ruchu? Pojawiła się niedawno taka oferta pracy w Bydgoszczy. Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

byly menadzer

nie NARZEKAĆ trzeba bylo sie uczyc , teraz to pretensje do Siebie nie do kogos

buu
@byly menadzer 07.08.2017 15:40
nie NARZEKAĆ trzeba bylo sie uczyc , teraz to pretensje do Siebie nie do kogos

Wszyscy nie mogą pracować w biurze,pracownicy fizyczni są bardzo potrzebni tylko niedoceniani.

FrostaNaszaUkochana

Chyba ktoś tu trolluje :v :v

True

Jak ma być lepiej w tej firmie skoro cały czas się zwalniają, a nowi nie chcą zostać?! Słabi ludzie, gdyby wytrzymali to byłoby lżej dla wszystkich. "Ambitni" poodchodzili, aż tak źle mieliście? I co jaka wypłatka w nowym miejscu pracy, 1700zł? Rozumiem kobiety, bo zapierdzielają non stop, a Wy nie robicie nic i jeszcze narzekacie, nędzne operatorzyny!

---
@True 06.08.2017 10:08
Serio myślisz, że tylko brygadziści, liderzy i przydupasy dobrze zarabiają w tej firmie? Hahaha!!!

Przedstaw się zobaczymy

Pracowałem
@True 06.08.2017 10:08
Serio myślisz, że tylko brygadziści, liderzy i przydupasy dobrze zarabiają w tej firmie? Hahaha!!!

To jeszcze mi napisz co to znaczy wg Ciebie dobrze zarobic? Caly czas mowimy wyłącznie o etacie

---

A jak tam te 80 ludków których mieli zatrudnić na nową halę ?

FrostaNaszaUkochana
@--- 03.08.2017 20:05
A jak tam te 80 ludków których mieli zatrudnić na nową halę ?

Jeszcze z tym kontenerem nie dojechali :v

Bitchplease

Mogliby zrobić te ósemki, człowiek by jeszcze miał coś z dnia i spokojnie by zjadł porządny obiad w domu.

kolo1111

kocham Froste

uuuuuu
@duo 01.08.2017 20:36
Wszyscy kochają,bo się zwalniają

Hahahaha cały czas się zwalniają?

pam
@Operator 02.08.2017 22:22
Zwalniają się ludzie ale widać że im to pasuje bo nie robią w tym kierunku nic

No cóż,nic nie zrobią,podwyżek nie dadzą,są one tylko dla pupilków brygadzistów i donosicieli,reszta niech nie liczy na nic,Tylko dużo roboty za małą stawkę,

Maja

Dużo osób wypowiada się na temat tego jak wygląda praca na produkcji. A jak wygląda praca w pozostałej części firmy? Jeszcze niecały tydzień można aplikować na stanowisko przedstawiciela handlowego. Czy ktoś z obserwujących to forum mógłby powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w tym dziale firmy? Czego mogą spodziewać się osoby, które odpowiedzą na tą ofertę pracy?

Despacito

W tej firmie to każdy brygadzista ma coś z głową. Z wyjątkiem Pana Piotra, osobiście nic do niego nie mam.

kkk
@Despacito 25.06.2017 10:10
W tej firmie to każdy brygadzista ma coś z głową. Z wyjątkiem Pana Piotra, osobiście nic do niego nie mam....

Bo on się pracą zajmuje nie pierdołami

Pirat
@kkk 27.06.2017 04:30
Bo on się pracą zajmuje nie pierdołami

Ha ha ha

ole

Nie jest to najgorszy zakład,wszędzie trzeba pracować.

Maja

--- 2017-06-09 15:30 Nie jestem pracownikiem firmy, nie wiem jak wygląda praca w niej. Dlatego właśnie dopytuję. Tak by wątek mógł pomóc osobom, które zapoznają się z opiniami i zastanawiają, czy warto jest w frosta pracować. @ona rozumiem, że terminy urlopów są narzucane z góry przez pracodawcę. Co jest tego przyczyną? W jakich działach firmy tak właśnie wygląda odbieranie urlopów?

ona

Nie zapomnijmy o letnim urlopie narzuconym przez pracodawcę! idziemy na urlop kiedy firmie pasuje a nie nam! Żeby jeszcze powiadamiali nas szybciej ale po co? W kwietniu też da się zarezerwować wczasy!

min

Praca jest związana ze stresem głownie dlatego że wydajność wzrosła,trzeba szybciej i lepiej pracować ,za te same pieniądze,Praca oczywiście zmianowa,Niektórzy nawiedzeni brygadziści chcą być najlepsi,gonią ludzi do roboty aż huczy,sami dostają za to profity,premie itp a biedny pracownik musi na akord,kosztem przerw pakować towar,To właśnie tym brygadzistom podziękujcie że nie ma tu ludzi,

jejciu

Mogłyby pozostać dwunastki ale z zachowanymi dniami wolnymi,praca po 8 godz nic tu nie pomoże,bardziej podwyżki by pomogły Stres zawsze tu będzie,zatrudniajcie rozsądnych brygadzistów i liderów to od nich zależy ile tu ludzi zostanie.Niektórzy naprawdę są marnymi nauczycielami.

Pan

Czy 8-godzinny wymiar pracy by coś zmienił w tej firmie?

Operator
@Pan 10.06.2017 12:01
Czy 8-godzinny wymiar pracy by coś zmienił w tej firmie?

Oczywiście 8 godz system jak najbardziej nie mają ludzi przez te grafiki wszyscy są zmęczeni. A brygadzisci niech sami się wezmą do pracy niedługo tak będzie jak będą traktować tak ludzi. Koszmar

Maja

@faktpiszesz, że praca jest związana z dużym stresem. Co jest jego powodem? Czy właśnie presja czasu? Wspominasz też, że firma wymaga dyspozycyjności. Jak wyglądają godziny pracy? Czy są one stałe, czy też pracuje się w systemie zmianowym?

---
@Maja 09.06.2017 13:58
@faktpiszesz, że praca jest związana z dużym stresem. Co jest jego powodem? Czy właśnie presja czasu? Wspominasz też, że firma...

Może przyjdziesz i sama sprawdzisz ? wtedy przestaniesz się dziwić .Będziesz pracować w systemie zmianowym 12godzin i chodzić dodatkowo w swoje zmianowo wolne zapraszamy ,miejsc do obsady jest sporo więc przydasz się do pracy

fakt

Frosta szuka pracowników produkcji,od pracownika wymaga się całkowitej dyspozycyjności,Praca w weekendy.Praca przy wyrobionym etacie 1600-1800zł.Praca pod presją czasu,często w dużym stresie.Myślę że tylko spore podwyżki mogłyby zachęcić ludzi do pracy w tej firmie,ktoś to kiedyś musi zrozumieć.

Maja

@NIEZADOWOLONY KLIENTjeśli jesteś niezadowolony z tego jak zostałeś potraktowany przez pracowników firmy, to zawsze warto przesłać taką informację bezpośrednio do firmy. Na stronie frosta.pl znajdziesz mail jak i również formularz reklamacyjny.

NIEZADOWOLONY KLIENT

Klientów też traktutują jak zlo konieczne!!!!!!!!!! SKANDAL NIE POLECAM FIRMY!!!!!! PŁACIĆ I PROSIĆ TO ZBYT WIELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maja

Frosta szuka obecnie Pracownika produkcji. @ss@olemoże Wy możecie powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca na tym stanowisku w firmie. Czego mogą oczekiwać aplikujący? Dodatkowe informacje będą istotne dla osób biorących frosta pod uwagę jako potencjalnego pracodawcę.

ss

Do wypłaty daleko,a ludzie już bez pieniądzy o euro dopytują.Za takie pensje trudno przeżyć miesiąc,my to wiemy,

os

Jak widać ludzie już nie mają pieniędzy bo się dopytują o euro,sami widzicie że za te pensje nie można przeżyć

Zostaw opinię o frosta - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie frosta