brak logo

Kobnext

Częstochowa

Opinie o Kobnext

jurek.jurek 2014-09-24 20:27
Kiedyś może było inaczej i lepiej jak firma się dorabiała teraz jak już mają się trochę lepiej to mają wszystko w(usunięte przez administratora) nie szanują wcale pracownika na dodatek jeszcze okradają z marnych zarobków kiedyś to się musi skończyć muszą beknąć
1
KKKKK 2014-09-29 11:50
Nigdy nic nie jest idealne, nawet twoje odbicie w lustrze...
Całe życie to koncert kompromisów, więc albo je znajdujesz i masz życie ,które układasz tak by było jak najlepsze, Albo nie próbujesz ich szukać i tylko stawiasz przed sobą coraz wyższy mur do przeskoczenia. Wtedy powstaje też coraz więcej niezadowolenia z życia, pracy itd.I musisz to gdzieś wylać, ale czy tutaj jest na to dobre miejsce ? Nie wiem.
4
PRACUS 2014-10-16 12:10
wypłacili wam kasę za Danię ?urlopy daj znać .Pozdrawiam
chorzow54 2014-11-21 19:34
nawet w kraju oszukujo. jak sie przyjmowalem obiecali 14 zł netto na godz. po miesiacu zaplacili 11 zł. w nastepnym 10 zł. banda oszustów. tej firmy nikomu nie polecałbym. nawet wrogowi. ludzi mają za niewolników. OSZUSCI.
ja osobiście 2015-01-06 07:29
Najpierw dostaniesz umowę na krótki czas określony ( to norma w każdej firmie) a jeżeli się sprawdzisz, to otrzymasz na dłuższy lub na stałe. Przynajmniej ja tak miałem. A wynagrodzenie , jak zawsze zależne jest od przerobu. Masz to wszystko wyjaśnione na miejscu i albo się zgadzasz, albo szukasz innej pracy.
Ale są tacy, którzy się zgadzają a gdy się okazuje, że niewiele mają wspólnego z fachowcem zaczynają kręcić nosem i odchodzą.
Skoro pracuje nas tu jako pracownicy fizyczni około 200 czy 300 osób, z czego znakomita większość po kilka lat, to chyba jest wystarczająca gwarancja.
3
jurek.jurek 2015-01-09 08:13
Ty jeszcze nie zmądrzałeś i Tobie to już nie grozi już taki głupi zostaniesz do końca to co piszesz jest żenujące jak chwalisz tych złodziei żeby jednego więcej mogli okraść jesteś po prostu pusty i daremny a te 200 czy 300 osób ludzie pracują do pierwszej wypłaty a później sam wiesz najlepiej co robią
2
ja osobiście 2015-01-14 13:36
Piszę tylko o normalnych pracownikach, którzy pracują po kilka lat i więcej, nie o płaczkach, którzy się nie sprawdzają a swoje żale wylewają na forum np. "gowork". Może i jestem głupi , tak jak piszesz, ale jestem głupcem z w miarę dobrze płatną pracą.
Pozdrowienia z Hanoweru jureczku.
2
jurek.jurek 2015-01-21 21:04
7 euro to gratuluje w miarę dobrze płatnej pracy śmieszny jesteś i bardzo pusty
2
ja osobiście 2015-01-22 09:56
No cóż Jureczku, dokładnie tyle mi zostaje, może nawet trochę ponad bo 8. Policzmy więc teraz po kolei:
Mieszkanie kosztuje około 10Euro na dobę, dojazd do pracy (20 km w jedną stronę daje 40 w sumie, przyjmijmy , że pali samochód 7litrów/100km, daje nam 3,2litra razy 1,55Euro) 5 Euro na dzień, powiedzmy, że raz na 2 miesiące jedziesz do Polski ( ja mam 800 km , to policzę po 1,35Euro za litr bo coś na polskim, coś na niemieckim paliwie i ze jedzie nas 4 8*7=56*1,35Euro= 75,6 podzielić na 4=19 euro podzielić na 30 dni = 0,63Euro. A ja nie muszę płacić za to bo firma mi to płaci. Sumując otrzymujemy dodatkowe 11,55 Euro. Czyli pracując 10 godzin dziennie do każdej godziny doliczamy 1,15Euro i z 8 robi nam się 9,15. Pamiętaj , że w Niemczech , jak i w Polsce, zarobek jest opodatkowany nie wiem ile ale policzmy 20% .Czyli, żeby zostało 9,11 musimy otrzymać 11,38. Może teraz zrozumiesz czemu uważam, ze zarabiam w miarę dobrze. Tym bardziej, ze nie musze martwić się o nic tylko o wykonanie powierzonej mi pracy.
Poza tym, pracują tu obok nas Polacy na tzw.Gewerbe ( własna działalność) dostają 12 do 16 Euro na godzinę. Po opłatach pozostaje im na czysto max 9 euro a nie opłacają pełnego ubezpieczenia.
Tak Jureczku, uważam , że mój zarobek jest dobry.
1
MEDALIK 2015-02-11 22:39
tak i jeszcze powinieneś dodać do tego zakresu walenie ludzi w rogi!!!!! pracowałem w tej niby firmie i wiem czym to pachnie za Danię jeszcze nie oddali kasy będę na święta w kraju i oddaję sprawę do sądu nie popuszczę tym...........ani złociaka pozdrawiam mądrych którzy odeszli od tych kanciarzy MEDALIK
Ja 2015-02-26 23:31
Mam zamiar zrobić to samo jak na święta przyjadę. Firma duńska ale właściciele polscy i można sądzić się w kraju. Im więcej osób w jednym pozwie tym lepiej.
1
Jacek 2015-03-22 14:09
Jak przegladalem internet, to kobnext ma osobe kontaktowa, która nazywa się Wojciech Jankowski. Pewnie to ten sam, który rozwalił budowy eksportowe częstochowskiej przemysłówki przed paru laty.
1
Alek. 2015-03-23 15:51
Namawia mnie znajomy do wyjazdu do Szwecji jako murarz, do klinkieru. Rozmawiałem z ludźmi, którzy z tej firmy tam byli i bardzo sobie chwalą a tu patrze i są zdania podzielone. Co robić??
Czytam te wpisy i dochodzę do jednego wniosku: muszę sam sprawdzić. NIE DAJE WIARY ANI POZYTYWOM ANI NEGATYWOM, chociaż trochę przekonuje mnie pozytywna opinia tych, z którymi rozmawiałem.
1
szwed 2015-09-24 12:19
Jestem w szwecji. Placa nam mniej niz szwecka minimalna placa.kierownicy z lapanki.troche jezyka ale malo doswiadczenia. Wiekszosc kolegow tu lubi sobie chlapnac. Wypowie sie ktos kto pracuje w niemczech?
niemiec 2015-10-12 08:48
Jestem w Niemczech. Płacą nam mniej niż niemiecka minimalna płaca ale ...............nie płacimy za mieszkanie, media i dojazd do pracy, czyli sumując płaca tak jak niemiecka minimalna ( w Szwecji pewnie to samo)do ręki 8Euro, raz więcej raz mniej. W budownictwie prawie wszyscy lubią sobie chlapnąć więc nie ma co się dziwić. Kierownicy może i z łapanki, może i maja problemy językowe ale praca posuwa się do przodu. I regularnie otrzymujemy wynagrodzenie.
Jaka jest inna alternatywa? szukać innej pracy ? a może w innej naobiecują i nie dadzą, a może dadzą ale szybko zwolnią. Tu przynajmniej wiem na czym stoję, mam pewne zatrudnienie, regularne wypłaty. To jak w małżeństwie, niektóre sprawy cię wykurzają inne zadawalają i musisz to zaakceptować bo nie znajdziesz idealnej nigdy. Możesz kolego "szwed" albo to zaakceptować albo nie zarabiać nic w czasie szukania innej pracy. Może znajdziesz( życzę ci tego z całego serca) ale ja nie mam zamiaru jak na razie ryzykować.
kierownik z łapanki 2015-10-12 09:13
Jestem jednym z tych "kierowników z łapanki" z problemami językowymi. Czytam i zastanawiam się czemu 'moi' najlepsi pracownicy, którzy dostają dobre wynagrodzenie nie piszą tu swoich opinii. Myślę że powodem tego jest fakt , że są zadowoleni, co prowadzi do prostego wniosku, że piszą tu w większości ludzie niezadowoleni z pracy. Nie zadowoleni , czyli źle opłacani. Wyciągając wnioski dalsze, skoro są źle opłacani to co jest powodem? kierownik z łapanki, czy ich brak umiejętności? Skoro w ekipie 20 osób są tacy którzy zarabiają dobrze i tacy, którzy zarabiają nie dobrze, to powodem jest różnica w umiejętnościach a nie kierownicy z łapanki. Wyciągając dalsze wnioski dochodzimy do stwierdzenia, że piszą tu złe opinie osoby bez odpowiednich umiejętności, czyli proste podsumowanie: opinie te nie mogą stanowić obiektywnej oceny sytuacji. Na poparcie moich wniosków dodam, że pracuje w firmie około 300 osób a zobaczcie ile pisze tu opinie ( z czego większość już nie pracuje). Dodam jeszcze, że w głowie się wam Panowie nie mieści ile trzeba się nakombinować , naustawiać, organizować, żeby te "słabsze ogniwa" przynosiły jak najmniejsze straty, a musicie zrozumieć , że mamy i my kierownicy i wy pracownicy płacone od przerobu, czyli jeżeli nie wykonujesz czegoś dobrze, lub robisz to za wolno to nie tylko ty gorzej zarabiasz ale i my, czyli okradasz swoich współpracowników. Panowie jeżeli zgłaszasz się do pracy jako cieśla , przyjeżdżasz na budowę i nie potrafisz tego do czego to zgłoszenie cię zobowiązuje no to czego oczekujecie?
1
jurek.jurek 2015-10-23 21:25
Ale głupoty wypisujesz ;kierowniku z łapanki;jednak prawda jest taka że jest to firma do kitu banda złodziei z Jankowskim na czele
1
daro 2015-11-29 13:27
WITAM MAM PYTANIE CZY KTURYS Z KOLEGOW PRZACOWAŁ W KOPENCHADZE NA SPALARNI SMIECI??? CZY KOBNEX WYPŁACIŁ WAM WYNAGRODZENIE ???
kandydat na kierownika 2016-02-15 13:11
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko kierownika w Niemczech. Treść jest bardzo skąpa. Chciałbym złożyć swoją kandydaturę. Może któryś z obecnych kierowników poda trochę szczegółowych wiadomości odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej? Wymagania no i przedział zarobków. Z góry dziękuję. Piotr
mn 2016-02-17 12:48
Jestem jednym z kierowników robót zagranicznych, w firmie KOBNEXT. W odpowiedzi na Twoje pytanie pisze kilka informacji, jednak napisze to, czego się ode mnie wymaga, a nie wiem jakie wymagania ma teraz firma odnośnie nowych kierowników.Wymaga się:
1. Wiedzy budowlanej
2. Umiejętności prowadzenia budowy tak, by przynosiła zyski
3. Znajomości języka Niemieckiego
4. Umiejętności nawiązania dobrych relacji z prowadzącymi z ramienia zleceniodawcy ( umiejętność zjednywania sobie ludzi)
5. Odporności na prace pod presją ( chcesz dobrze dla pracowników, dla siebie i dla firmy a tu coś nie idzie po twojej myśli, wiec zbierasz się w sobie i szukasz szybkiego rozwiązania zamiast płakać , że ciężko, że się nie da)
6. Oczywiści przydatna jest znajomość pakietu Office.
7. Umiejętności radzenia sobie z podwładnymi ( musisz być dla nich inżynierem, majstrem, tłumaczem, pielęgniarką ,matką, policjantem i sędzią.)
8. Dyspozycyjność.
9. Dokładność.
10.Uczciwość.
Bardzo przydaje się również umiejętność stworzenia przyjaznej atmosfery w pracy, żeby ludzie pracowali z ochotą a nie z tylko z przymusu zarabiania pieniędzy.
Przedział zarobków jest bardzo ciężki do określenia, jest on bowiem uzależniony od przerobu osiągniętego w danym miesiącu, wiec tylko od ciebie i twojej zaradności zależy, czy będziesz bardziej, czy mniej zadowolony z zarobku w danym miesiącu.
Na pytanie czy warto odpowiem ci uczciwie: warto, ale zawsze mogłoby być lepiej.
I ostatnia informacja, która też powinna być dobrą odpowiedzią: ja tu pracuję już 5 lat.
kandydat na kierownika 2016-02-21 14:22
Dziękuje za odpowiedź i życzę dalszych lat pracy. To w zasadzie nic nowego jeśli chodzi o moje wcześniejsze doświadczenia w Niemczech. W innych firmach tylko max. 20% premii było uzależniona od przerobu, reszta na stałej stawce.
ja osobiście 2016-04-18 15:20
Obecnie Niemcy i Szwecja, ale pracowaliśmy i w Danii i Belgii, nie wiadomo, co przyjdzie z czasem.
seba 2016-07-28 20:49
Pracowałem na spalarni i nie wypłacili mi ani grosza. Zastanawiam się czy nie skarżyć ich w Polsce. jak co to dzwoń (usunięte przez administratora)
seba 2016-07-28 20:57
Jeszcze jedno-opinie dobre pisze kierownik z Niemiec-słaby pies Kobnextu- a resztę dopisują sami. Całe dialogi. Jak macie problem z wypłatą pieniędzy za spalarnię to dzwońcie +45 91 41 92 07 . Pozdrawiam.
seba 2016-07-28 21:11
Jeszcze jedno-opinie dobre pisze kierownik z Niemiec-słaby pies Kobnextu- a resztę dopisują sami. Całe dialogi. Jak macie problem z wypłatą pieniędzy za spalarnię to dzwońcie +45 91 41 92 07 . Pozdrawiam.
ja osobiście 2016-09-28 14:26
Hau, Hau i wyraz współczucia
antyKobnext 2016-10-03 21:26
ja pracowałem w Kopenhadze na spalarni, pieniedzy do tej pory nie otrzymałem i jak się łatwo domyślić napewno juz nie dostane... oszusty i tyle w temacie. wyzyskiwacze!! nic nie wiedzą o robocie na budowie, najlepiej wysłać pracownika do północnej szwecji na pół roku bo sie nie opłaca robić częstych zjazdów a sami grzeją dupy w ciepłych biurach po 8 godzin i tylko wymagają od nas i wiecznie źle i za małe przeroby!! zwłaszcza Pałasiewicz :D pozdrawiam i nigdy nie polecam tej "firmy" a raczej imitacji firmy, nie znają się wogóle na robocie a ciągle się czepiają...
Operator 2016-10-09 23:02
Witam. Proszę mi napisać ile można zarobić jako operator żurawia?
sdfv 2016-10-13 18:35
@ads no niestety ta oferta na chwilę obecną nie jest już aktualna ..ale w drugiej połowie września przecież pojawiło się cała masa innych ofert pracy na przykład na stanowisko zbrojarza czy cieśli ..
ja osobiście. 2016-10-28 18:47
Operator żurawia ma zagwarantowaną jakąś tam stawkę, poniżej której nie dostanie, operatorzy na moich budowach, to ludzie pracujący w naszej firmie już spokojnie ponad 3 lata i ( o zgrozo!!!) otrzymali wszelkie wynagrodzenia, czyżby cud ? Ale zaraz.. jaki cud skoro otrzymują te wynagrodzenie regularnie, na początku każdego miesiąca, pasuje im i nadal mają zamiar pracować Ale co my tam wiemy... orły pracujące w Kobnext po kilka chwil wiedza przecież o wiele lepiej od nas.
Podsumowując:
1.Firma nierzetelna ........................................... a cały czas pracuje w niej około 300 osób w tym 80% po minimum kilka lat
2.Firma nie płaci.................................................. a pieniądze, pracownicy dostają REGULARNIE co miesiąc
3.Oszukują ludzi..................................................a przed każdym wyjazdem zagranicznym ludzie są pytani, czy chcą jechać do pracy za granicę, i czy są świadomi na jakiej zasadzie będą wynagradzani.
Czyli TRAGEDIA czy też ja czegoóś nie łapię ?
7
Ula 2017-02-14 13:03
Najwazniejsze zr wyplacili
1
Uj 2017-02-14 13:22
Napisze wam tak lepsza praca w Kobnext niz siedzenie w domu pisza tu chyba tylko lesery
Kobnext co miesiac placi i to dobre pieniadze , fakt oprocz Niemiec
Jezeli chodzi o kase z Dani jest wyplacona dostalismy papiery z Dani ktore trzeba bylo wypelnic przy pomocy pan z biura r 4 i wyslac bo samo nie przyjdzie
Pozdrawiam
1
Andrzej 2017-02-16 23:00
Witam chciałem zapytać jak teraz wygląda sytuacja w firmie ? Chodzi mi o zarobki bo różne opinię można tu przeczytać
ja osobiście 2017-03-10 21:07
Odpowiadam Andrzejowi:
Pracowałem w zeszłym roku w Niemczech i zarobki mieliśmy od 7,5 do 10 Euro/h,
teraz pracujemy w Szwecji i zarobki są od 90 Koron/h wzwyż, czyli od 9,36 Euro/h (pamiętaj jednak że jedyne koszty jakie ponosisz to jedzenie, resztę masz za free ( nie płacisz za transport, mieszkanie, narzędzia, ubrania itp), ile zarobisz zależy od tego jakim jesteś fachowcem.
1
Kostek 2017-03-23 20:23
Witam interesuje mnie praca w tej firmie i jak tam jest zarobki czy wypłaty są na czas?
1
ja osobiście 2017-04-06 18:55
To co przede wszystkim trzyma pracowników w tej firmie to tzw. "Konstans", czyli regularne wypłaty co miesiąc, w zasadzie do każdego 5 następnego miesiąca a najpóźniej do 10 , ale ta sytuacja zdażyła mi się tylko raz a pracuję tu 5 lat.
Adek 2017-04-09 11:43
Dostałem propozycje pracy do Szwecji jako Zbrojarz ,proszę o jakieś info odnośnie pracy ,płacy itp.
Operator żurawia. 2017-04-20 09:49
Glubszej wypowiedzi nie słyszałem. Pewnie dobrze robisz kierownikowi nie tylko na budowie.
1
Operator 2017-04-20 10:05
4000zl taka propozycje dostałem.
Operator 2017-04-20 17:14
4000 zł na tydzień. To by była interesująca propozycja
2
szkoda czasu 2017-04-28 08:24
Jak ktoś nie ma rodziny i małe oczekiwania co do kasy . Zjazdy do kraju na swieta i ewentualnie na urlop tak to trza po 3 miesiące siedzieć a jak sie zwalniasz to stawka z automatu obniżana taka to firma oczywiście żadnych nadgodzin nie wypłaca typu 50% , 100% ani akordów jak to jest w Szwecji .
3
none 2017-05-24 11:52
Czyli wyzysk pracownika jak to w większości polskich firemek
1
człowiek 2017-06-01 09:49
mam pytanie jakie warunki mieszkaniowe w Szwecji ilu osobowe pokoje itp bardzo bym prosił o szczerą odpowiedzi z góry dziękuje
MN 2017-06-05 08:44
Jest nas 14, mieszkamy w 3 domkach jednorodzinnych w pełni wyposażonych, są 1 i 2 osobowe pokoje..
Damdom 2017-06-05 16:18
Jakie są zarobki w Szwecji i jak zjazdy
Hugo 2017-06-09 12:10
12 tys przy 290 godz. Jedziesz na 6 miesięcy po 3 miesiącach zjeżdżasz na 2 tygodnie w tym jest zjazd do polski i z powrotem do Szwecji oczywiście autem i promem za który nie płacisz taka podróż trwa od 1-3 dni zależy gdzie jest kwatera i jakie warunki drogowe. Mieszkania sa w dobrym standardzie pokoje 1-2 osobowe zdarzają sie 3-4
1
Żona 2017-06-27 10:13
Mąż dostał ofertę pracy jako operator żurawia w Szwecji i po przeczytaniu opinii zastanawiam się czy warto...
Generalnie stawka jest bardzo niska...
Radny 2017-07-04 20:23
GoWork prawdę ci powie.
Zła opinia z GoWork zawsze się potwierdza. To tak jak z ludźmi. Zła opinia rozchodzi się 10 razy szybciej niż dobra.
pracowałem 2017-07-20 19:50
Lepiej żeby nie jechał. To jest banda oszustów i wyzyskiwaczy. Proszę trzymać się daleko od tej pseudo "firmy".
niezadowolony 2017-07-21 20:29
Odradzam pracę w tej firmie stawki zapowiedziane w czasie umowy różnią się z wynagrodzeniem który otrzymywałem za miesiąc pracy. Atmosfera w firmie słaba.
Zostaw swoją opinię o Kobnext - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kobnext