Bardzo nierzetelna i nieuczciwa firma. Żadne z przesyłanych przez nich rozliczeń nie jest zgodne ze wskazaniami podzielników czy liczników. Uprawiają samowolkę bez zgody mieszkańców, jak na przykład wielkie zakładanie monitoringu w bloku. Co ciekawe, na razie kontrakt podpisany został na położenie kabli, nie wiadomo, czy sam monitoring w końcu będzie, ale ważne że kumple od kabli sobie zarobią, bo po znajomości dostali kontrakt. Naciąganie mieszkańców na koszty to ich specjalność, byleby kumple zarobili.
Bez zgody i dlatego nie działają. Wielu to nie pasuje ale nikt się nie odzywa. A niektórzy to olali. A czynsz w górę... Niestety. El spyra...
Na rejonie Mikusińskiego 14 no i 12 Katowice Pan sprzątający zamiast zajmować się sprzątaniem i porządkami w rejonie uczestniczy w płotach, prywatnych sprawach mieszkańców JEST SYGNALISTĄ ( kapusiem ) melduje tej wielkiej Pani Kierownik (usunięte przez administratora) daje przeróżne dokumentacje fotograficzne i tworzą historie fantasy. (usunięte przez administratora) Widziałam jak ten sprzątający myje klatki schodowe ! ! Pożal się Panie Prezesie ! Jako jego przełożona jest już zwolniony. Chłop nie potrafi sprzątać ! (usunięte przez administratora)
Oooo, dokładnie to samo ma miejsce na osiedlu Przedwiośnia! Pani sprzątająca ciągle tylko plotkuje, zamiast sprzątać, do tego(usunięte przez administratora) mieszkańców, o to że się (usunięte przez administratora) walają, albo nie daj Boże ktoś psa ma czelność wyprowadzać! Pani sprzątająca oczekuje nawet, że psie siki będą zbierane! Donosi wszystko kierowniczce i z jej inicjatywy, bo nie chce jej się sprzątać, założony został monitoring, do tego niezgodny z RODO, bo ani mieszkańcy nie wyrazili na niego zgody ani nawet nie zostali o nim poinformowani! Czekam tylko, aż go uruchomią, od razu zgłoszę sprawę do UODO, bo nie może być tak, że z inicjatywy jednego leniwego babska prowadzona będzie inwigilacja mieszkańców.
Przy Mikusińskiego 12 Katowice remont dachu ! Rany Boskie! Firma z Rzeszowa ! 300 M ² 2 miesiące a nad moim pionem robią już 2 tygodnie. Na dachu grill smażenia i lecą puszki po browarach ¡ A co najważniejsze mamy zdjęcia i filmiki! Brawo El Spyra !
Mikusińskiego 12B Katowice ! Niedziałający monitoring ale trzeba płacić ! Ale za to działają szybko i sprawnie [o podpisaniu przez Najważniejszego Ustawy o Sygnalistach działają bez zarzutu ! Donoszą, informują piszą itp itp od IV , III, II, I i parteru w szczególności ( bo ryże to wredne ) . Ci to najlepszy monitoring ! Społeczniacy !
Jestem mieszkańcem budynku wielorodzinnego w Katowickiej dzielnicy Burowiec zarządzanego przez EL SPYRE . Po latach współpracy z tym zarządcą mogę powiedzieć ,że mają profesjonalne podejście do klienta. Nabyta przez tą firmę wiedza i umiejętnośći w obsłudze nieruchomości pozwala na profesjonalne zarządzanie i obsługę. W przypadku wystąpienia awarii na nieruchomości wszelkie awarie są szybko i sprawnie naprawiane. Niezwykle uprzejma Pani Barbara (szefowa ) zawsze diagnozuje problem i udziela rzetelnej i aktualnej informacji. Budynki będące w zarządzie EL Spyra są czyste i zadbane ,więc i pewnie dlatego niejednokrotnie spotkałem się z dobrym słowem o tej firmie. Z czystym sumieniem polecam współpracę z EL Spyra !
@Borsuk z Nowogrodzkiej a to oddaje te nadgodziny w formie dni wolnych tak?
Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?
Dwa razy do roku paczka na święta i nadgodziny za które nikt nie płaci. Musisz się najeść dobrym słowem szefowej.
Na jakie benefity można liczyć w Przedsiębiorstwo Wielobranżowe El Spyra sp.j.?
Zależy jaki blok dostaniesz jeżeli 4 piętrowy to za dodatkowe pracę to zależy ile ich będziesz mieć! Co świat w to dostajesz paczki żywnościowe
EL SPYRA to brud smród i ubóstwo a szczególnie w Dyrekcji i Zarządzie. Pozdrawiam FERDYNAND KIEPSKI !
Niestety, decyzje i działania Zarządu są karygodne. Mieszkaniec nic na nich nie ma, bo co? Przecież się nie wyprowadzi. Zarząd może wszystko bezkarnie a mieszkniec ma płacić i siedzieć cicho.
Wyprowadzać się nie musi ale można zmienić zarządcę. My będziemy zmieniać na innego.
Nie polecam współpracy z elspyra. Wiadomo jak każda spółdzielnia tak i firma zarządzająca nieruchomościami ma dziennie nawał pracy z obsługą nieruchomości ale żeby latami odkładać wnioski mieszkańców na potem.Nasza wspólnota mieszkaniowa zastanawia się nad zmianą zarządcy.
Pracownicy firmy El Spyra, głównie chodzi tu o dział techniczny, sa niekompetentni, nieuprzejmi, impertynenccy. Po zgloszeniu awarii i cierpliwym oczekiwaniu na jej usunięcie, po blisko miesiacu można jedynie usłyszeć ironiczną odpowiedź typu "my w ogóle nic nie robimy" czy "ja nie będę rozmawiać o dzieciach i prądzie" ...
Jak się pracuje w Przedsiębiorstwo Wielobranżowe El Spyra sp.j.?
Zobacz opinie na temat firmy Przedsiębiorstwo Wielobranżowe El Spyra sp.j. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Przedsiębiorstwo Wielobranżowe El Spyra sp.j.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 3 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!