Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

Ola 2014-03-04 18:23:40
Tzn? Cos wiecej moze ktos napisze?
pestka88 2014-03-05 19:32:03
Czy możesz podać jakiś kontakt do Ciebie? Bardzo zależy mi na rzetelnych informacjach.Pozdrawiam!
2
Anonim 2014-03-05 22:22:11
A jezeli chodzi o prace w szklarniach?? Truskawki ogorki lub pomidory. Dostalam propozycje wyjazdu za 2 tyg.
Nikka88 2014-03-06 12:11:37
Mój numer gg 50116251
Jurek 2014-03-10 09:30:05
Witam jeżeli jest ktoś chętny do wyjazdu do Holandii lub gdzieś indziej za granicę w tym miesiącu lub w kwietniu i zna kogoś kto już tam pracował w jakiejś agencji lub na własną rękę, to niech da znać - Myślę poważnie o wyjeździe - doskonała znajomość angielskiego - e-mail: jurand2006@autograf.pl
2
waldi 2014-03-10 21:58:29
Jeżeli możesz podaj nr gg, miałbym kilka pytań odnośnie archiwizacji...z góry dzięki:)
Jagoda 2014-03-17 00:07:28
Sherpa należy nie do tych lepszych agencji a tych na które najwięcej narzekań można usłyszeć i wyczytać.(usunięte przez administratora)
2
mikus 2014-03-17 13:17:57
jedzie ktoś może na truskawki do Venlo przez firme Sherpa w sobote????
ja1 2014-03-18 13:07:09
byl juz ktos na tych truskawki do Venlo przez firme Sherpa
kk 2014-03-18 18:56:09
Nie polecam nikomu wyjeżdżać przez to biuro, zwłaszcza do archiwizacji! Ludzie po tygodniu są zwalniani, bo nikt nie może wyrobić normy (840 kartek/h). Jak tam było bez pracy było ponad 100 osób, bywa, że ludzie, którzy tam są, pracują po 8 h tygodniowo, nie dziennie!
1
kk 2014-03-20 16:31:58
Jagoda, możesz dać jakieś namiary do siebie?
1
Forest 2014-03-20 22:33:42
Nie jest tak do konca, ludzie ktorzy sie staraja -maja prace moze nie od razu full hours ale stopniowo i 48 h zalezy od zakladu i od tego czy to produkcja czy magazyn choc bywa i tak ze linie stoja i czesc ma wolne ale i tak da sie odlozyc z 1500 zl co miesiac A w pl sa zaklady placace duzo i malo placace. dochodzi zwrot podatku z tym ze ta agreement to jest jak zlecenie i do emerytury sie nie liczy
1
dziwne 2014-03-24 16:00:51
Kasę za sofi? pierwsze słyszę żeby Urząd Państwowy płacił profity firmie za złożenie i tak wymaganego dokumentu.
1
tt 2014-03-25 12:42:00
Co wy ludzie gadacie za bzdury ja wyjedzam z mężem przez sherpe 3 rok i nie nażekamy mamy stałom prace tylko w ciągu roku przerwa 3 miesiące bo pomidor musi urosnac a co do tej archiwaci dokumentów to kolezanka pracuje tam drugi rok i też nie nazeka jak komuś zależy na pracy to da rade a jak ktoś chce mieć kase i sie nie napracować tylko imperzować to odpowieć przychodzi sama ,
4
popek 2014-03-25 13:08:55
Popieram wypowiedz wyzej. :)
3
klajas 2014-03-25 14:20:49
Hej Ola ja tez jadę z koleżanką na te truskawki 5 albo 12 kwietnia.
1
Dawid 2014-03-25 21:40:23
Witam, będę wyjeżdżał z bratem na pomidory, jak wygląda transport do Holandii? Czy płaci się za niego czy ściągają z wypłaty?
rania 2014-03-26 08:18:09
Witajcie ,..czy któraś z Pań wybiera się do np Skandynawii lub Holandii..z kimś będzie łatwiej, jestem po 30, bez zobowiązań , dzieci itp.Szukam normalnej i zdecydowanej na wyjazd koleżanki.
1
Złotko 2014-03-26 13:13:39
Czy ktos pracował na zakładzie zon przez Sherpa ?
2
na spokojnie 2014-03-27 10:33:16
Małolaty(18-25) do szkoły a nie do holland.pracuje już 8 lat i pierwsze przed wyjazdem sprawdziłem co mogę jako pracownik i co może agencja,jak wygląda salaris i co ma na nim być.w Każdej agencji po przedstawieniu oferty zacznijcie rozmowe od pytania jakimi certyfikatami może się pochwalić agencja.Jeżeli w umowie jest napisane-obowiązuje CAO to jest ok tylko który(a) z was ćwoki kiedykolwiek przeczytał Układ zbiorowy 52 strony książeczka jak "Medaliony" Nałkowskiej ale nie plebs myśli kategoriami Holandia=kasa(usunięte przez administratora)Nie zapominajcie żeby więcej kaski przywieźć a nie wywieść.powodzenia
3
klajas 2014-03-27 17:06:23
Czy ktoś jedzie 5 albo 12 kwietnia na truskawki do Venlo??
Lola 2014-03-27 21:35:46
Ja mialam jechac na truskawki ale zrezygnowalam... Za duzo tu negatywnych opini.
1
Yosiz 2014-03-28 20:09:35
Płaci się z własnej kieszeni nie ma możliwości z 1 wypłaty.
2
rybka38 2014-03-31 13:22:25
myślę o wyjeździe przez sherpe na Pomidory ale jak czytam te opinie to juz sama nie wiem kto mówi prawdę a kto kreci
Marek 2014-04-03 01:58:16
Człowieku jak czytam Twoją wypowiedź, to jedynym plebsem jaki widzę na tej stronie jesteś Ty. Nie wiem za kogo człowieczku się uważasz, raz nazywając 25-letnią osobę małolatem, dwa obrażając rodaków. Aż nie chcesz się czytać Twoich gorzkich żali, nie wiem czy Cię tam biją, czy Cię żona zdradza, ale daj sobie spokój gościu, jak masz takie pierdoły pisać, a później tak jest, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostaje koordynatorem i tylko życie uprzykrza innym, pozdrawiam.
1
v 2014-04-05 17:47:56
mial ktos jechac dzis (5 kw) do jakiejs pracy tam ?
1
Nikita 2014-04-07 01:10:35
Ja miałam jechać na borówki.
v 2014-04-07 07:36:11
no to niezle... ja specjalnie w czwartek jechalem podisac umowe i wyjazd na sobote, ale jak wiedzieli ze i tak nie ma wyjazdu to po co ta szopka ??? a w internetach wyczytałem ze borowke w europie zbiera się od czerwca.... ciekawe ciekawe, prosze ludzi na mniejscu w holandii o napisanie czy jest praca i czy jest ta borowka.
1
Nikita 2014-04-08 23:14:29
Po twojej wypowiedzi widać twój poziom elokwencji. Nic więcej nie widziałaś, to i Sherpe doceniasz.
ddddd 2014-04-09 09:42:38
mazi1228 chyba nie zauważyłeś, że odpowiedź Nikity nie była do Ciebie.. więc niepotrzebnie się unosisz. rozumiem, że sherpa potrafi rozszarpać nerwy, ale bez przesady..
1
Nikita 2014-04-09 11:53:32
Dzięki za sprostowanie :)
1
mazi1228 2014-04-09 13:35:16
Witam, pszepraszam, rzeczywiscie nie zauwazylem ze ta wypowiedz nie byla o mnie, pszepraszam Nikita, pozdrawiam.
Nikita 2014-04-09 13:44:54
Przeprosiny przyjęte :)
Nikita 2014-04-09 20:28:31
Dziś dostałam telefon z biura i otrzymałam nową ofertę. Dołączę do męża. Święta spędzimy razem w Holandii :)

Pozdrawiam
ace 2014-04-09 21:44:12
I tym sposobem walka z Sherpą została zakończona :D
zibi 2014-04-14 09:59:54
Co to za strona z opiniami, że nie można umieścić własnej opinii?! Negatywna opinia, to też opinia.( usunięte przez administratora )
2
Kitty 2014-04-15 23:22:35
Nie przekroczyłam granicy smaku, nikogo nie obraziłam, nic nie zmyśliłama, ale prawda na tyle zabolała Sherpę, (usunięte przez administratora) Opisałam swoje zmagania z tą agencją. Chciała ustrzec ludzi szukających pracy zagranicą przed tą (usunięte przez administratora)firmą.
1
Kitty 2014-04-17 11:30:31
Oszukańcza firma, to są zakazane słowa?
Oferty Pracy
Pracownik produkcji - produkcja serów
2014-04-17 Zakres podstawowych obowiązków:• Przenoszenie sera na linie produkcyjną • Pakowanie sera do kartonów • Ważenie sera i kontrolowanie jego ciężaru • Układanie plastrów sera w pudełkuWymagania:• Dobra znajomość języka angielskiego • Chęć podjęcia pracy za granicą na minimum 1 rok • Ważne zaświadczenie o niekaralności • Doświadczenie zawodowe przy produkcji sera • Umiejętność szybkiego uczenia • Zaangażowanie • Odpowiedzialność oraz elastyczność • Do
Adrian 2014-04-17 17:43:22
Pracownik produkcji - produkcja serów2014-04-17 Zakres podstawowych obowiązków:• Przenoszenie sera na linie produkcyjną • Pakowanie sera do kartonów • Ważenie sera i kontrolowanie jego ciężaru • Układanie plastrów sera w pudełkuWymagania:• Dobra znajomość języka angielskiego • Chęć podjęcia pracy za granicą na minimum 1 rok • Ważne zaświadczenie o niekaralności • Doświadczenie zawodowe przy produkcji sera • Umiejętność szybkiego uczenia • Zaangażowanie • Odpowiedzialność oraz elastyczność • Do[...]">@Oferty Pracy - 2014-04-17 17:43:22
jedzie ktoś 21 kwietnia z firmą sherpy ???
BylyPracownik 2014-04-17 19:59:32
Witam. Raz już się wypowiadałem na tym forum, ale nie mogę odnaleźć swojego wpisu. Ogólnie dla osób, które chcą wyjechać. Odradzam. Ja w dalszym ciągu nie mogę się doprosić o zaległe należne mi wynagrodzenie za godziny dodatkowe. Miałby być wypłacone do 6 tygodni od momentu zjazdu. Mija już ósmy tydzień a pieniędzy jak nie było tak niema. Mało tego, firma co rusz wymyśla jakieś dodatkowe obciążenia, ze 139euro, zostało już 100euro, należne mi do wypłaty, jeszcze dwa tygodnie, dwa kolejne wymysły i się okaże że jestem na 0, albo na minusie. Co do pracy i warunków zakwaterowania to zależy jak się trafi, ale wszędzie jeśli chodzi o godziny jest tak samo, nie zarobicie w tygodniu więcej niż 150euro, średnio jest 80-150 w tygodniu. 180-200 jest mniej więcej raz na pięć tygodni. Więc w przeliczeniu na PLN zarobicie około 1400-1700zł, tak zarabiałem, w Heveloutsluis warunki zakwaterowania boskie, wanna z hydromasażem, duży salon, trzy łazienki w domku, nawet sauna się trafić może, do tego piękne widoki, do miasta blisko, bajka, ale praca na Hispa Fruit ciężka, i tego ukryć się nie da, atmosfera pracy też napięta, polak polaka wyzywa itp. :) W Wezep jest odwrotnie, fabryka serów - praca bardzo lekka, spokojna, na hali leci radio, cudna robota, natomiast warunki mieszkalne LIPA! Środek lasu, grzyb w łazienkach, prehistoria. Więc właśnie zależy gdzie traficie. Ale ja z Sherpą mam raczej przykre wspomnienia ze względu na to że na mejle odpisują bardzo rzadko, okradają ludzi z należnych im pieniędzy na każdym kroku, nie raz wypłata zamiast w czwartek-piątek to jest w poniedziałek. Ale jak chcecie to jeździe, przekonacie się sami na własnej skórze, może wam się poszczęści, tylko powiem wam jedno, jak traficie na ośrodek Oijen to uciekajcie w ten sam dzień :) hehe pozdrawiam(usunięte przez administratora) :) allegrowicz1@vp.pl co by nie było że jakiś anonimowy leser tutaj wypisuje głupoty. W razie czego piszcie
1
BylyPracownikCD 2014-04-17 20:07:58
Jest już 20:06 (czwartek) więc już paska raczej nie dostanę, przeważnie były 18-20 i kolejny tydzień bez należnych mi pieniędzy, jeszcze jeden i będę opisywał przygody z Sherpą na(usunięte przez administratora):) Pozdrawiam.
Adrianufo 2014-04-19 16:47:13
jutro mam wyjazd z sherpa na owoce do firmy Hispa i nie wiem czy mi sie oplaca jechac czytajac te opinie na temat tego zakladu i posrednika Sherpa......ulokowac chca mnie w cape helius.....doradz ktoś czy jechac czy sie wycofac....
2
Zw 2014-04-19 21:32:11
Zakwaterownie to najlepsza miejscowka jaka moze zaproponowac ci Sherpa, ale co do pracy i placy, to tego ci nie zagwarantuja. Albo bedziesz robil za pol darmo albo bedziesz siedzial na domku czesciej niz w pracy. To nie jest dobra agencja pracy, Jeszcze sie zastanow.
Gosc 2014-04-21 22:44:43
Nie jedź, bo będziesz w plecy.
BylyPracownikCD 2014-04-22 12:55:29
CapeHelius to faktycznie najlepsze zakwaterownie. Można wręcz powiedzieć że jest luksus jak na pracę za granicą. Ale nie zdziwię się jak na miejscu się okaże że jedziesz jednak gdzie indziej. Co do pracy na Hispie, jest ciężko, nigdy nie wiesz ile będziesz godzin pracował. Możesz 3 a możesz 10. Tam polak polaka pogania i to nieźle :) Na serach tak nie ma. A jak czegoś nie umiesz to będą z Ciebie szydzić i Cię obgadywać. Atmosfera pracy nie jest tam najlepsza, brygadzistki często same nie wiedzą co robić, co chwile zmieniają zdanie. Do pracy jest lekko ponad 30km, ale trasa w miarę prosta, praktycznie cały czas autostradą.
1
bywalec biur 2014-04-24 07:57:54
Zależy jak trafisz i co robisz, po pierwsze czytalem opinie zanim wyjechalem ale kto nie zaryzykuje to nie zobaczy jak jest wszystko co tu piszecie w wiekszosci jest prawda , ja nie jestem z pierwszej lapanki (pisze bez polskich znakow) raczej jestem inteligentny i jesli mialbym siedziec na domku w oiijen i miec pare godzin w tygodniu to sorry ale stac mnie na cos wiecej znam jezyk i sobie poradze i mysle ze wsyscy mysla tak samo i dlatego co nie ktorzy po tygodniu jak nie przepracuja podstawowej ilosci godzin wedlug prawa holenderskiego wyjezdzaja zostawiacie wszystko i macie wszystko gdzies a sherpa sciaga z was ostatnie wtedy centy . Ale oki jesli chcecie wiedziec jak jest naprawde to sie sami przekonajcie ale bez kasy nie przyjezdzajcie bo smieszne jest dla mnie zyc z tygodnia na tydzien na tygodniowce i potem sie slyszy pozycz kase bo mi brakuje itp. jesli przyjezdzacie na skoczka to z praca jest roznie jesli jestes dobry sie sprawdzisz to nawet jako skoczek bedziesz jezdzil do pracy . jesli jedziesz jako PL to badz czlowiekiem nie mozna ludzmi rzadzic nie majac pojecia o pracy co sie tam dzieje i jak pracuje . I na koniec dodam jesli jedziesz na miejsce gdzie jestes przypisany to sie staraj i trzymaj na tym miejscu ale tez nie pajacuj tylko dostosuj prace do innych i pracuj tak jak oni a sie utrzymacie jestem zwyklym pracownikiem narazie na biuro nie narzekam po za tym ze kazde biuro cos ma sciaganie za koszulki za pranie i transport itd. zarobki mam tygodniowe ponad 300e to mi wystarczy i na rodzine by wyslac tez. Dziekuje i pozdrawiam pozniej podam adres meil jak macie jakies pytania.(znasz jezyk znasz prawo masz asa)
2
szaman 2014-05-05 23:03:05
Hejka.W niedługim czasie jade z dziewczyną na ogórki do szklarni w okolice Venlo.Ma ktoś może jakąś wiedze na temat tej pracy,i warunków mieszkaniowych?No i rzecz podstawowa jak jest z godzinami i zarobkami?
2
BylyPracownikCD 2014-05-06 16:45:53
W Venlo nie pracowałem, byłem raz tylko obok Venlo w Geodisie, to taki duży magazyn. Tam się przepakowuje, albo rozładowuje. Mi powiedzieli że jadę na Hispe do owoców, a tak na prawdę pracowałem wszędzie, nawet właśnie obok Venlo. Więc jeśli mówią Ci że jedziesz do Venlo na ogórki, to się nie zdziw jak czasem będziesz pracować gdzie indziej, albo w ogóle na miejscu okaże się że zakwaterują Cię gdzie indziej. Jedziesz z dziewczyną przez sherpe? Ja bym się bał, w ośrodku głównym, do którego jadą najpierw wszyscy, widziałem różne dziwne akcje, rozłączanie par, jeden w innym domku, jeden w drugim. Zdarzało się że parę rozdzielali nawet na całą Holandię. Dziewczyny normalnie ryczały. Ale trudno się dziwić. Musicie być na to gotowi jadąc przez tą złodziejską firmę. Na początek skasują was 40euro za ciuchy :D 20euro za czytnik i klucz, czy coś takiego, więc na starcie jesteście około 60euro w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co do godzin, to chyba w całej sherpie jest tak samo, są wywieszane listy dzień wcześniej informujące o tym, kto na którą jutro jedzie. Zazwyczaj poło osób ma FREE, czyli wolne, nie wiem czy tak jest na ogórkach, ale na serach i na sortowni owoców tak właśnie było. Na szklarniach na Ojien (ośrodek główny) bywało gorzej bo średnio 70-80% ludzi miało wolne. Nie muszę też wspominać że mieszka tam sama patologia. Więc jak was przydzielą na Oijen to od razu wracajcie do domu, albo szukajcie czego innego. Śmieszne jest też to że pierwszy raz trzeba jechać transportem Stokłosą. Kino. Ale pojedźcie, zobaczcie sami, i napiszcie koniecznie co u was, bo a nóż traficie na bardzo przyzwoitą pracę i pieniądze.
2
szaman 2014-05-06 17:20:28
Dzięki za opinie.Nie jest jak widać,zbyt ciekawie.A jak się nie spodoba,są jakieś kary za zerwanie umowy?Nie mam zamiaru wiązac się umową na kilka miesięcy,jak lipa będzie.
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force