Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

lATYNO 2013-10-05 12:08
aty jedziesz? jak dostales tą pracę?
potencjalnypracownik 2013-10-18 13:32
Witam,
orientuje się ktoś na temat pracy przez sherpe jako operator wózka widłowego/ orderpicker? Czy po wyjeździe faktycznie pracuje się na wyżej wymienionym stanowisku, a nie np. przy ogórkach i jak jest ze stawkami, gdyż różne stawki deklarują. Coś delikatne mataczenie wyczuwam z ich strony dlatego pytam? Wole być zawczasu przygotowany na ewentualne niespodzianki.
9
kandyfat 2013-10-22 23:28
witam mam propozycje jechac na operatora wozka widlowego order piker, czy ktos wie czego można się spodziewac i jakie warunki mieszkaniowe
2
Skorup 2013-10-24 06:02
Witam.

Mam Pytanie czy był ktoś z Sherpa w Rijhen do pracy przy produkcji mebli ogrodowych.
Może ktoś udzielić jakiś informacji?
2
rafal 2013-10-24 21:06
na meblacch jest ciezko, ale ja nie narzekam, godziny sa, oplaty normalne, domki spoczko, ja polecam
3
mariomario 2013-11-13 07:17
a tak z ciekawości w tych mebelkach ile się da zarobić miesięcznie ? wyjdzie choć z 1500 e miesięcznie ???
3
jarecky 2013-11-26 08:48
ja tez mam mozliwosc wyjazdu do pracy na wozek widłowy do Deurne. Ktoś był z tej agencji SHERPA w pracy na takim stanowisku? (usunięte przez administratora)
1
Obecny 2013-11-28 12:01
Nazwa była zmieniona na sherpa z powodu wykupienia hands to work przez duża korporacje...siedzę tutaj już prawie 2 lata i nie narzekam :)
5
Duffy 2013-12-18 09:24
Cześć mam pytanko. Gdzie można mieszkać przy ewentualnej pracy w okolicach Deurne?
krzysio 2013-12-19 17:19
skorup i jak pojechales na te mebelki? jak jest?
1
krzysio 2013-12-19 17:27
Mario mario a ty jednak wyjechałeś?> tez napisz jak tam w pracy?
Ans21 2013-12-30 00:00
Ja dostalam oferte pracy przy pakowaniu ziol w Venlo, kolega pojechal przez sherpe 4 m.ce temu na sery i nie poleca, mowi, zeby szukac innej agencji, ktos doradzi czy warto jechac, tez cisna mnie ostro, dzwonia po kilka razy dziennie czy sie zdecydowalam, moze ktos cos doradzic? praca jako brygadzista, nie wiem czy poradze z jezykiem.
1
daro 2014-01-04 11:09
ja pojechalem na wozki, praca spoczko, fajne zarobki, ludzie w domku normalni. ja polecam, nie wiem jak jest u innych ale ja nie narzekam
2
Skorup 2014-01-04 17:05
krzysio ~ ja nie pojechałem, ponieważ nie pozamykałem spraw w pl, ale mam nadzieje, że będzie jeszcze okazja
GJ 2014-01-11 12:28
Ja jadę do Bruinisse. Nie omieszkam napisać tak gdzieś po tygodniu pobytu, jak tam jest.
asssan 2014-01-15 08:03
Czekamy na wieści.
adison 2014-01-15 23:36
Witam
Czy w miejscach gdzie pracownicy są zakwaterowani jest dostęp do internetu ?
Tak pytam, bo lubię w necie posiedzieć...
adison 2014-01-16 00:00
Witam
Jeśli chodzi o język. Wymagana komunikatywna znajomość języka.Na jakim poziomie trzeba znać język obcy. Bo ja jakiś czas się uczyłem i powiem wam że nie za dobrze to widzę.Coś tam umiem powiedzieć.Jakieś 600-900 słów w języku angielskim znam.Raczej w sutuacji jak bym miał coś kupić w sklepie czy się zapytać co mam robić opowiedzieć coś o osobie to by nie było problemu... Raz byłem w UK na wakacjach u znajomych to poznałem ich sąsiada chłopak około 15 lat ja 22.A nawet udało mi się z nim dogadać.Zawsze było o czym pogadać ...Ciągle wypytywał mnie o coś,łaziłem z nim do kina sklepu grałem z nim w p. nożną i z innymi Angolami.Ogólnie wszyscy byli bardzo mili wobec mnie.W te 2 tygodnie chyba więcej się nauczyłem dzięki niemu niż 3 miesiące przed książką.Od tamtego momentu postanowiłem znaleźć sobie jakąś prace w UK lub Holandii
1
Kaśka 2014-01-16 19:04
Czy praca w domach publicznych w Holandii jest legalna ? To znaczy, że jak wrócę do Polski to nie będę miała żadnych problemów ? Może ktoś napisać jaka atmosfera panuje w tego typy pracy ?
4
gość 2014-01-16 19:19
co to są wiekówki? Jakie są szanse na wyjazd w wieku lat 50?
4
Estera 2014-01-22 15:23
Chce sie wybrac na papryke do Venlo. był tak ktoś lub sie wybiera? napiszcie cos na temat płac, zakwaterowania itd.... jest tam wiekówka podobno ale to sie liczy dokladnie od daty urodzin czy rocznikowo? Jade tam ze wzgledu na pieniadze bo w pl sie tyle nia zarobi a jade tam do pracy a nie na wakacje zeby wybrzydzać jak to co poniektórzy.... napiszcie mi na temat venlo chyba ze jest cos lepszego od papryk?
1
klientka 2014-01-25 01:09
jedzie ktoś jutro do pracy przy pakowaniu sera?? może ktoś już tam jest? jakie opinie?
Ans21 2014-01-29 03:20
a ja nie pojechałam na te zioła , bo było za szybko i przed świętami i teraz żałuję bo ktos za mnie pojechał.zarejestrowałam sie tez w E&A i teraz dylemat bedzie, moze ktoś napisać co koniecznie zabrać ze sobą jak jadę pierwszy raz?był ktoś lub jest brygadzistą, może coś napisać?
1
maciek 2014-02-03 14:14
jak naprawdę płaci sherpa ? jeśli ktoś jedzie pierwszy raz to w drugim czy w 3 tygodniu ma wypłacone za pierwszy tydzień ?
zuza91 2014-02-03 14:45
nie wiem jak teraz ale w zeszlym roku jak bylam to placili regularnie co czwartek, bylam pierwszy raz w NL i pierwszy przelew byl w drugim tygodniu odkiedy przyjechalysmy
1
maciek 2014-02-03 17:04
czyli ok dzięki za info
1
AMIKA 2014-02-03 20:50
stawka zgodna z holenderskim CAO, € 9,03 / godz. brutto ALE NIE SHERPIE TAM MASZ 8, 57 EUR/BRUTTO NA UMOWIE COKOLWIEK BYS ROBIL , SAMI WIDZICIE ZE TO SIE NIE DODAJE
1
zuza91 2014-02-03 21:12
dla mlodszych jeszcze mniej jak w kazdej agencji zreszta, nie wiem co to cao, ale w domku obok mieszkala brygadzistka ktora miala cos kolo 9,50 e/h wiec zalezy jakie stanowisko
3
miba 2014-02-04 14:45
a na czysto do ręki dostajesz 5.10 euro. policz sobie to razy 7 godzin bo za tyle masz płacone po odliczeniu przerwy i odlicz 10 euro dziennie na mieszkanie oraz 20 euro tygodniowo na dojazdy i internet no i 10 na ubezpieczenie. (usunięte przez administratora)
maciek 2014-02-04 15:50
Czyli 36 euro dziennie minus 10 mieszkanie = 26 euro dziennie razy 5 dni = 130 euro tygodniowo. 130 euro minus 20 euro dojazd i internet i około 20 euro ubezpieczenie ? I ludzie niby pracując tam tydzień zarabiają około 90-100 euro, bzdura bo nikt by tam nie robił. Na pewno zarabiają więcej, ile to nie wiem ale w takie bzdurne porady raczej nikt nie uwierzy.
maciek 2014-02-04 20:26
No to odpowiedż jest wyczerpująca i to jest info do rzeczy.
1
maciek 2014-02-04 20:33
ciemne masy ; dobre. Może ja znam holandię lepiej niż zadaje pytania na forum, ale wiem co robię.
pracowniczy 2014-02-04 20:38
Zamiast narzekać wpiszcie sobie w google :holenderskie ministerstwo pracy i szukajcie strony Inspectie SZW Polish, wchodzicie i możecie zgłosić wszystkie nadużycia.Agencje boją się tego jak ognia.
Pozdrawiam
marian 2014-02-05 13:03
Zapomniałem dodać że w większość samochodów nie posiada przeglądu oraz ubezpieczenia.
Beti 2014-02-05 16:54
był ktoś na truskawkach w Holandii poprzez tą firme? teraz są oferty i mam zamiar skorzystać,prosze o opinie na ten temat
Marek 2014-02-06 00:08
Masakra. Czy istnieje jakakolwiek agencja, z której warto wyjechać ? Która nie oszukuje i nie kłamie ludzi ? W UK idziesz do agencji, rejestrujesz się, dostajesz pracę, i wszystko jest okej. A tutaj ?
johnny 2014-02-06 10:49
szukam właśnie pracy w holandii i jak czytam te opinie to same hejty lecą, więc jak to jest? gdzie ci wszyscy ludzie co jeżdżą za granicę zarabiają pieniądze?:/
5
miro 2014-02-06 11:20
Witam mam pytanie czy pracuje ktos z was od lutego kazdego roku na szklarniach przy pomidorach? Maja oferte bo mi dzwonili ja pracowalem przy pomodorach mam doswiadczenie ale nie wiem czy maja co dzien prace na szklarni czy tak jak pisze cie. Prosze was o jakas opinie na ten tamat dzieki wszustkim i pozdrawiam.
1
karlkk 2014-02-06 12:47
Mam takie pytanie. Czy ktoś pracuje w tej chwili przy pomidorach w Holandii w tej firmie? Jaką ilość godzin mają w tygodniu oraz warunki pracy. Wypłacają wakacyjne i godziny nadliczbowe?
iks 2014-02-06 15:54
Jeśli byłby co chwilę wypadek auta bez ubezpieczenia które jest własnością lub jest w leasingu dla biura pracy to biuro ma tak cieplutko że wątpię czy to prawda. Kierowca jeżdzi na polecenie, a biuro ma obowiązek robić APK itd na czas. Chyba że w aucie nie ma tej kartki która jest dowodem ubezpieczenia, ale to nie znaczy że wogóle go nie ma. (usunięte przez administratora)
4
johnny 2014-02-06 16:31
auta bez ubezpieczenia i przeglądu? i co jeszcze? może latające fortepiany... pozdro dla kumatych co potrafią zarabiać pieniądze w tym okrutnym świecie;)
2
wiki 2014-02-06 23:03
dostalam telefon czy nie chce jechac do pracy na szklarnie czy byl tam ktos w pracy prosze o odpowiedz
1
małaczarna 2014-02-07 18:14
Pracował ktoś może w biurze przy archiwizacji? wiecie na czym ta praca polega i co się tam dokładniej robi? i wgl przechodził ktoś test w biurze sherpy bo Pani z biura mi coś mówiła o teście z archiwizacji
4
Kora 2014-02-09 16:06
Też mnie interesuje czy ktoś pracował w biurze przy archwizacji dokumentów?? Czy praca jest po 8 godzin dziennie ? Jakie warunki zakwaterowania bo podobno koło Venlo?
bolo 2014-02-10 10:54
Witam. Wiki mam pytanie czy bylas na rozmowie u nich i ci Cie pytali czy jak? Jedziesz pierwszy raz czy juz bylas?bo ja chce jechac i zalatwiam tez dziweczynie swojej wiesz odpisz co wiesz pozdrawiam.
marta 2014-02-11 15:44
prowadzą teraz rekrutacje do szklarni bo sezon rusza, test językowy i pytania o doświadczenie, ogólnie jak się jest w temacie to wszystko z górki
4
Ayu 2014-02-12 14:45
witam
ja dzis bylam w biurze w Rzeszowie skladalam papiery z kolezanka i byla rubryka gdzie mozna wpisac osobe z ktora sie jedzie wiec spoko babka powiedziala nam ze bedzie brala pod uwage to ze chcemy jechac razem i mieszkac razem. przeszlysmy test jesli mozna to tak nazwac pytaja podstaw zeby wiedziec ze cos kumamy np ile lat mamy gdzie mieszkami gdzie pracowalismy i gdzie chcielibysmy pracowac i to po angielsku. wiec latwizna :) zakwalifikowala nas na produkcje czyli sort owocow i warzyw ze dzieki temu ze jestemy komunikatywne w jezyku angielkim szybciej znajdzie sie dla nas oferta :) wiec wyjazd moze byc za tydzien 2 lub miesiac. boje sie tylko ze moze nie byc pracy bo nie wiem jak to jest z warzywami i owocami na produkcji czy bedzie urodzaj i czy bedzie co robic :) bo bez pracy bedzie tam tylko stratnie bo same koszty wszystkie co tydzien to okolo 100 Euro a siedziec i placic co tydzien kase to tez mija sie z celem. nie wiem jak domki i jak kasa ale jak juz tam bede i zadwonia to dam znac.

moze sie ktos wypowiedziec na temat produkcji sortu i jakie miesiace sa dobre ? no i jakas wypowiedz obszerna bo jednak ludzie sa ciekawi i zainteresowani :/
co wziasc jakie jedzenie ile kosztuje jedzenie jak to jest z autami czy daja na zakupy i takie tam? co to sa te buty i czy musza byc takie ? ciuchy? czy w domkach jest zimno i przy produkcji bo to jednak nie szklarnia.

Ayu
xoxo\
2
ddd 2014-02-12 22:16
Jedzenie kosztuje tyle co w polsce jak się dobrze ogarnie markety, buty na produkcje muszą być specjalne-robocze po prostu, a ubrania jak dają to normalka bo już większość biur ma swoje firmowe, i gdy się pakuje cokolwiek i pracuje to zimno nie jest przecież, domki w miare ok.
3
tagerek 2014-02-19 16:16
Bo w POLSCE jest (usunięte przez administratora)czy bys pracował na księżycu to i tak dostaniesz (usunięte przez administratora)z agencji pracy cały ten (usunięte przez administratora)powini zamknąć.
wald 2014-02-19 19:04
Dowiedziałaś sie cośw wiecej o archiwizacji w Holandii? Pracowalem w Polsce przy archwizacji, widze ze w necie w wielu miejscach sa ogłoszenia z sherpy do tej pracy, i sumie gdzies od roku sie pojawiają sie sukcesywnie...ciekawe czy to pewna praca czy sa podobne sytuacje jak opisywane?

Ktos pracował przy archiwizacji z tej agencji ? jakie wrażenia?
1
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force