Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Sherpa International Force

zdjecie uzytkownika
małaczarna - 2014-02-07 18:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracował ktoś może w biurze przy archiwizacji? wiecie na czym ta praca polega i co się tam dokładniej robi? i wgl przechodził ktoś test w biurze sherpy bo Pani z biura mi coś mówiła o teście z archiwizacji
zdjecie uzytkownika
Kora - 2014-02-09 16:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [małaczarna - 2014-02-07 18:14:10]:
Też mnie interesuje czy ktoś pracował w biurze przy archwizacji dokumentów?? Czy praca jest po 8 godzin dziennie ? Jakie warunki zakwaterowania bo podobno koło Venlo?
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-02-10 10:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wiki mam pytanie czy bylas na rozmowie u nich i ci Cie pytali czy jak? Jedziesz pierwszy raz czy juz bylas?bo ja chce jechac i zalatwiam tez dziweczynie swojej wiesz odpisz co wiesz pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-02-11 15:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
prowadzą teraz rekrutacje do szklarni bo sezon rusza, test językowy i pytania o doświadczenie, ogólnie jak się jest w temacie to wszystko z górki
zdjecie uzytkownika
Ayu - 2014-02-12 14:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam
ja dzis bylam w biurze w Rzeszowie skladalam papiery z kolezanka i byla rubryka gdzie mozna wpisac osobe z ktora sie jedzie wiec spoko babka powiedziala nam ze bedzie brala pod uwage to ze chcemy jechac razem i mieszkac razem. przeszlysmy test jesli mozna to tak nazwac pytaja podstaw zeby wiedziec ze cos kumamy np ile lat mamy gdzie mieszkami gdzie pracowalismy i gdzie chcielibysmy pracowac i to po angielsku. wiec latwizna :) zakwalifikowala nas na produkcje czyli sort owocow i warzyw ze dzieki temu ze jestemy komunikatywne w jezyku angielkim szybciej znajdzie sie dla nas oferta :) wiec wyjazd moze byc za tydzien 2 lub miesiac. boje sie tylko ze moze nie byc pracy bo nie wiem jak to jest z warzywami i owocami na produkcji czy bedzie urodzaj i czy bedzie co robic :) bo bez pracy bedzie tam tylko stratnie bo same koszty wszystkie co tydzien to okolo 100 Euro a siedziec i placic co tydzien kase to tez mija sie z celem. nie wiem jak domki i jak kasa ale jak juz tam bede i zadwonia to dam znac.

moze sie ktos wypowiedziec na temat produkcji sortu i jakie miesiace sa dobre ? no i jakas wypowiedz obszerna bo jednak ludzie sa ciekawi i zainteresowani :/
co wziasc jakie jedzenie ile kosztuje jedzenie jak to jest z autami czy daja na zakupy i takie tam? co to sa te buty i czy musza byc takie ? ciuchy? czy w domkach jest zimno i przy produkcji bo to jednak nie szklarnia.

Ayu
xoxo
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-02-12 22:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jedzenie kosztuje tyle co w polsce jak się dobrze ogarnie markety, buty na produkcje muszą być specjalne-robocze po prostu, a ubrania jak dają to normalka bo już większość biur ma swoje firmowe, i gdy się pakuje cokolwiek i pracuje to zimno nie jest przecież, domki w miare ok.
zdjecie uzytkownika
tagerek - 2014-02-19 16:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo w POLSCE jest (usunięte przez administratora)czy bys pracował na księżycu to i tak dostaniesz (usunięte przez administratora)z agencji pracy cały ten (usunięte przez administratora)powini zamknąć.
zdjecie uzytkownika
wald - 2014-02-19 19:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kora - 2014-02-09 16:06:51]:
Dowiedziałaś sie cośw wiecej o archiwizacji w Holandii? Pracowalem w Polsce przy archwizacji, widze ze w necie w wielu miejscach sa ogłoszenia z sherpy do tej pracy, i sumie gdzies od roku sie pojawiają sie sukcesywnie...ciekawe czy to pewna praca czy sa podobne sytuacje jak opisywane?

Ktos pracował przy archiwizacji z tej agencji ? jakie wrażenia?
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-02-20 12:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej! Czy ktoś się wybiera do Nl do pracy przy archiwizacji? Czy wiecie jakie są warunki, gdzie mieszkanie itp. Jeśli ktoś już taką pracę miał, również proszę o opinie. Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
nemo94 - 2014-02-21 22:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, przy archiwizacji pracowałam przez tydzień i dziękuje bardzo, brygadzistki są do dupy, tu milusie jak nie wiem co a za plecami Ci dupe obrabiaja tylko przychodzą i mówią ile to błędów narobiłaś, masz tam norme 840 kartek na godzine, przejebane, jeszcze jak masz trudny projekt do zrobienia to już wgl lipa... jednym słowem masakra, trzeba dużo myśleć by się nie pomylić, bardzo odpowiedzialna praca, ja nie polecam....
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-23 08:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Jak ktoś planuje w kwietniu jechać do Holandii to piszcie na meila i coś wspólnie poszukamy. Zawsze to raźniej.
Ja jestem z Wrocławia i będę wybierał pośrednika z Opola. Mam kilka wytypowanych już z których znajomi pojechali.

Mój mail to : p.wielocha@interia.pl
zdjecie uzytkownika
ccc - 2014-02-23 13:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nemo94 - 2014-02-21 22:45:35]:
Jak pracowałaś przy archiwizacji to powiedz jak wygląda sprawa z językiem, w ogłoszeniu pisze ze angielski lub niemiecki komunikatywny, to chyba za mało do pracy z dokumentacją w obcym języku...zrezygnowałaś bo było za ciężko, przez atmosferę...? No i jak wyglądała sprawa z pracą i mieszkaniem, bo częste są opinie ze pracy jest mało godzin i w niektóre dni a zarobki w takim wypadku wystarczą na opłaty i przeżycie...
zdjecie uzytkownika
nemo94 - 2014-02-24 07:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) ogólnie ludzi biorą z polski ze niby od razu na archiwizację, ale ja jestem o wiele dłużej w Sherpie i wzięli mnie od razu z Holandii, testy z angielskiego przeszłam jak podpisywałam umowe i dobrze wszystko zdałam, ale nie jechałam na archiwizacje, pozniej mnei dopiero tam rzucili, z reszta prosze jechac i zobaczyc jak jest w kochanej sherpie ;) ludzie maja po 20 godzin tygodniowo i zabieraja im normalnie za domek i za wszystko a warunki mieszkalne takie ze (usunięte przez administratora) a nie ktorzy nawet przez 3 tyg wyplaty nie dostaja ... w kazdym razie zycze powodzenia, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-02-24 10:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [nemo94 - 2014-02-21 22:45:35]:
jak Cię przerasta myślenie i odpowiedzialność to trzeba było na ogórki jechać;)
zdjecie uzytkownika
nemo94 - 2014-02-24 16:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedz i sie przekonaj czy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziewczyny przyjezdzaja siedza po tydzien idostaja depart do polski bo sie nie nadawaja albo brygadzistka nie odpowiadaja ;) ja akurat z polski na archiwizacje nie pojechalam tylko mnie wzieli tak po prostu, ale dziewczyny ktore przyjechaly z polski nie nadaly sie i przykro mi ale depart do polski bo innej pracy dla nich nie ma, a testy ktore sa w biurach w Polsce wgl się nie równają z ta pracą która jest tutaj ;) i tak poza nawiasem, masz racje wole iśc na ogolrki czy na jakąś inna fizyczna pracę i się narobić niż siedzieć tam i wysłuchiwać plotek na każdego temat ze strony brygadzistek ;)
zdjecie uzytkownika
kagawa - 2014-02-26 17:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w pracy za granicą zawsze gadają i plotkują o ludziach przyjezdnych. Z tym także w Sherpie trzeba się pogodzić
zdjecie uzytkownika
Byłem tam - 2014-02-27 10:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "maciek" byłe sprawdziłem NIESTETY większość tak zarabia w nl .Jest tam ok 1600 agencji pośrednictwa i nikt nie poleci żadnej na 95% a o 100 zapomnij .Tam potrzeba DUŻO szczęścia(usunięte przez administratora)(nie ma akordu wg prawa)
zdjecie uzytkownika
paula88 - 2014-02-27 12:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do NL, do pracy przy archiwizacji?
Czy faktycznie ludzie wracają po tygodniu, bo się nie nadają?
zdjecie uzytkownika
nad91 - 2014-02-27 15:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paula88 - 2014-02-27 12:00:39]:
Witam, również mam wybrać się do NL do pracy przy archiwizacji. Czy ta praca rzeczywiście tak źle wygląda jak tutaj opisują...? Proszę o rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
paula88 - 2014-02-27 16:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nad91 - 2014-02-27 15:16:46]:
kurcze nikt nic nie wie.... ja ryzykuje jadę w sobotę, może ktoś jeszcze jedzie z Dąbrowy Górniczej?
zdjecie uzytkownika
myślcie ludzie! - 2014-02-27 17:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie myślenie was boli? praca przy archiwizacji? do tego trzeba znać język perfekcyjnie! a jakbyście znali tak język to możecie być tłumaczami przysięgłymi w PL! to nie wystarczy umieć się dogadać! trzeba znać tzw język branżowy! słowa po angielsku których nawet po polsku nie potraficie! paula jedź! napisz jak wrócisz! myślę że za 2 tygodnie..... jak nie z powodu braku znajomości języka to z powodu braku pracy! i dobra rada. miej zapasowe pieniądze na powrót! mi się przydały! bo gdybym miał się tam dorobić 300zł na powrót to bym do teraz tam siedział lub pojechał na stopa....
zdjecie uzytkownika
nad91 - 2014-02-27 18:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też zaryzykuje. Najlepiej się w końcu przekonać na własnej skórze... jedzie ktoś może z Katowic?
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-02-28 14:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie boję zaryzykować, jak dla mnie to te informacje o Sherpa International Force, czy jak sie teraz nazywają są wątpliwe, poczekam na treściwsze komentarze.
zdjecie uzytkownika
Ryjek - 2014-02-28 16:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem przez sherpe półtora miesiąca. Cały czas was rzucają po różnych parkach. Można trafić na park z sauną i wanną z hydromasażem (Cape Helius w Hellevoutsluis)sprawdźcie sobie to miejsce w google. A możecie trafić do heidehok w Wezep i mieszkać w robactwie, pleśni itp. Więc przy warunkach życiowych wszystko tutaj zależy od szczęścia gdzie wylądujecie. Praca ogólnie jest ok, czy to geodis, czy hispa, czy sery, wszędzie jest w miarę ok, raczej brygadziści nie krzyczą, są mili, więc atmosfera pracy jest raczej w porządku, gorzej to wygląda pomiędzy zwykłymi pracownikami, ale wszędzie się trafią jołopy :) Co do zarobków to nie spodziewajcie się 200euro w tygodniu. To raczej max. Aczkolwiek widełki zarobków są duże. od -100euro do +150. średnio zarabiałem 80-120 euro nie więcej. Więc po przeliczeniu na polskie wychodzi mi około 2000zł. Zarobicie tyle w Polsce jak dobrze poszukacie. A jak chcecie więcej informacji to zapraszam na gg. 44480071
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-03 11:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam po przeczytaniu tego co napisałeś napiszę tak w OTTO tak samo jest
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-03-04 17:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Razem z chłopakiem mamy jechac z Sherpy na zbiory truskawek. Czy ktos byl i pracowal przy zbiorach truskawek i moze napisac jak jest??
zdjecie uzytkownika
kaska - 2014-03-04 17:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie radzę tam pracować.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-03-04 18:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tzn? Cos wiecej moze ktos napisze?
zdjecie uzytkownika
luigi - 2014-03-04 21:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może nie dopełniłeś warunków umowy? bo nie wierzę, żeby taki twór istniał w obecnym systemie. Miałeś jakąś umowe właściwie z Sherpą?
zdjecie uzytkownika
pestka88 - 2014-03-05 19:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy możesz podać jakiś kontakt do Ciebie? Bardzo zależy mi na rzetelnych informacjach.Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-03-05 22:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jezeli chodzi o prace w szklarniach?? Truskawki ogorki lub pomidory. Dostalam propozycje wyjazdu za 2 tyg.
zdjecie uzytkownika
Nikka88 - 2014-03-06 12:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pestka88 - 2014-03-05 19:32:03]:
Mój numer gg 50116251
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-03-10 09:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam jeżeli jest ktoś chętny do wyjazdu do Holandii lub gdzieś indziej za granicę w tym miesiącu lub w kwietniu i zna kogoś kto już tam pracował w jakiejś agencji lub na własną rękę, to niech da znać - Myślę poważnie o wyjeździe - doskonała znajomość angielskiego - e-mail: jurand2006@autograf.pl
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-03-10 21:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli możesz podaj nr gg, miałbym kilka pytań odnośnie archiwizacji...z góry dzięki:)
zdjecie uzytkownika
Jagoda - 2014-03-17 00:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Sherpa należy nie do tych lepszych agencji a tych na które najwięcej narzekań można usłyszeć i wyczytać.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
mikus - 2014-03-17 13:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś może na truskawki do Venlo przez firme Sherpa w sobote????
zdjecie uzytkownika
ja1 - 2014-03-18 13:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byl juz ktos na tych truskawki do Venlo przez firme Sherpa
zdjecie uzytkownika
kk - 2014-03-18 18:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu wyjeżdżać przez to biuro, zwłaszcza do archiwizacji! Ludzie po tygodniu są zwalniani, bo nikt nie może wyrobić normy (840 kartek/h). Jak tam było bez pracy było ponad 100 osób, bywa, że ludzie, którzy tam są, pracują po 8 h tygodniowo, nie dziennie!
zdjecie uzytkownika
kk - 2014-03-20 16:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jagoda, możesz dać jakieś namiary do siebie?
zdjecie uzytkownika
Forest - 2014-03-20 22:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tak do konca, ludzie ktorzy sie staraja -maja prace moze nie od razu full hours ale stopniowo i 48 h zalezy od zakladu i od tego czy to produkcja czy magazyn choc bywa i tak ze linie stoja i czesc ma wolne ale i tak da sie odlozyc z 1500 zl co miesiac A w pl sa zaklady placace duzo i malo placace. dochodzi zwrot podatku z tym ze ta agreement to jest jak zlecenie i do emerytury sie nie liczy
zdjecie uzytkownika
dziwne - 2014-03-24 16:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kasę za sofi? pierwsze słyszę żeby Urząd Państwowy płacił profity firmie za złożenie i tak wymaganego dokumentu.
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-03-25 12:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Co wy ludzie gadacie za bzdury ja wyjedzam z mężem przez sherpe 3 rok i nie nażekamy mamy stałom prace tylko w ciągu roku przerwa 3 miesiące bo pomidor musi urosnac a co do tej archiwaci dokumentów to kolezanka pracuje tam drugi rok i też nie nazeka jak komuś zależy na pracy to da rade a jak ktoś chce mieć kase i sie nie napracować tylko imperzować to odpowieć przychodzi sama ,
zdjecie uzytkownika
popek - 2014-03-25 13:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Popieram wypowiedz wyzej. :)
zdjecie uzytkownika
klajas - 2014-03-25 14:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ola - 2014-03-04 17:23:48]:
Hej Ola ja tez jadę z koleżanką na te truskawki 5 albo 12 kwietnia.
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2014-03-25 21:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, będę wyjeżdżał z bratem na pomidory, jak wygląda transport do Holandii? Czy płaci się za niego czy ściągają z wypłaty?
zdjecie uzytkownika
rania - 2014-03-26 08:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [myślcie ludzie! - 2014-02-27 17:47:13]:
Witajcie ,..czy któraś z Pań wybiera się do np Skandynawii lub Holandii..z kimś będzie łatwiej, jestem po 30, bez zobowiązań , dzieci itp.Szukam normalnej i zdecydowanej na wyjazd koleżanki.
zdjecie uzytkownika
Złotko - 2014-03-26 13:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos pracował na zakładzie zon przez Sherpa ?
zdjecie uzytkownika
na spokojnie - 2014-03-27 10:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Małolaty(18-25) do szkoły a nie do holland.pracuje już 8 lat i pierwsze przed wyjazdem sprawdziłem co mogę jako pracownik i co może agencja,jak wygląda salaris i co ma na nim być.w Każdej agencji po przedstawieniu oferty zacznijcie rozmowe od pytania jakimi certyfikatami może się pochwalić agencja.Jeżeli w umowie jest napisane-obowiązuje CAO to jest ok tylko który(a) z was ćwoki kiedykolwiek przeczytał Układ zbiorowy 52 strony książeczka jak "Medaliony" Nałkowskiej ale nie plebs myśli kategoriami Holandia=kasa(usunięte przez administratora)Nie zapominajcie żeby więcej kaski przywieźć a nie wywieść.powodzenia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zgłaszałam się na kilka ofert na stronie.
Dostałam w końcu telefon z biura.
Poinformowano mnie, że potrzebne będzie zaświadczenie o niekaralności. Nie dzwonili do mnie odnośnie konkretnej oferty, tylko dzwonili by upewnić się, czy nadal chcę wyjechać do pracy w Holandii. Jednak na chwilę obecną nie proponują konkretnej oferty. Po czym sprawdzono mi angielski i powiedziano, że jak już będzie blisko tego czasu, że będę dyspozycyjna, to mam zadzwonić i umówić się na rozmowę na skype.
Zadzwonimy, zobaczymy.
Pytania: Po polsku;
Czy nadal jestem zainteresowana wyjazdem do pracy za granicę?
Czy chcę wyjechać sama, czy z kimś?
Od kiedy jestem dyspozycyjna?
Czy nie będę miała problemu z załatwieniem zaświadczenia o niekaralności?
Czy możemy sprawdzić telefonicznie znajomość języka angielskiego?

Po angielsku;
Can you tell me a few words about your last job?
How do you deal with stressfull situation?
zdjecie uzytkownika
klajas - 2014-03-27 17:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jedzie 5 albo 12 kwietnia na truskawki do Venlo??
zdjecie uzytkownika
Lola - 2014-03-27 21:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja mialam jechac na truskawki ale zrezygnowalam... Za duzo tu negatywnych opini.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Sherpa International Force!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert