Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sherpa International Force

zdjecie uzytkownika
Lena - 2013-06-19 09:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do :):
a mogę wiedzieć czy masz duże doświadczenie, że do Ciebie zadzwonili? to ja się zarejestruję na ich stronie, bo jednak słyszałam dobre wypowiedzi na temat PRAN, u mnie może być problem z brakiem doświadczenia w Holandii.. niestety silna motywacja do podjęcia pracy to za mało, a na doświadczenie w Gospodarstwach w Polsce każdy jakoś tak pobłażliwie patrzy.
zdjecie uzytkownika
goska - 2013-06-19 12:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie ... ja jestem zainteresowana wyjazdem za granice tak na 3 mies ... jestem zapisana w biurze innym niz te , mam wszystko naszykowane, ale nie maja narazie ofert , ale panowie wyjezdzaja , mial to byc wyjazd na 6 mies . , boje sie ze cale lato przeczekam i nic ... i szukam innej agencji ... chcialabym troche , kilka kilka lat tak popracowac oczywiscie z przerwami co 3 mies..
dla mnei wazne jest aby internet byl na domkach , bo mam e-faktury do zaplaty i inne oplaty, w Polsce nikt mi tego nie zrobi
zdjecie uzytkownika
goska - 2013-06-25 21:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie jestem w takiej sytuacji, ze liczylam na nl-jobs te firme, ale ja juz dluzej czekac nie moge , a mialam spodziewac sie tel na 3 dni przed wyjazdem. w chwili obecnej jestem zrezygnowana i potrzebuje jakiejs dobrej agencji, ale widze ze nie ma zadnej dobrej ... tam ponoc tez z 200euro po odliczeniu by sie dostalo, wiec podobnie , jestem pracowita, bez zadnych nalogow, punktualna solidna, ale juz sama nie wiem, jest tyle agencji... od pakowania perfum w otto, contrain w Łodzi ( ale z polska umowa), covebo , ale przez nl-jobs by bylo mi najlepiej, bo duzo juz wiem, za przejazd do Holandii nie place kierowcy, tylko dopiero z 1. wyplaty jest odliczana podroz , a to jest wazne, bo ja kasy juz nie mam. tak samo internet- tam firma zapewnia internet, a jak w innych firmach ??? dla mnie to wazne, bo nie mam nikogo w PL aby mi rachunki czynsz oplaty przez neta placili ....
iszcie jesli cos wiecie, im wiecej opinii tym lepiej
pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
goska - 2013-06-25 22:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lena!:))
ja z tego co wiem, to wlasnie na 3 dni przed wyjazdem dostaje sie telefon ( nie wiem jak jest w tej firmie) ale np w nl-jobs czy covebo tak jest , a ze akurat Pani chciala Cie wyslac, to akurat byla oferta wolna jak dzwonilas .... ja poltora mies. czekam ale nie doczekalam sie z nl-jobsu. wciaz czekam, ale od tygodnia mam zalamke i czarne mysli, i jakos juz wierzyc mi sie nie chce ze tam bedzie jakas oferta ,bo dzwonie co pare dni i przypominam sie ... chyba jednak wysle formularz zgloszeniowy do tej firmy, troche mnie przerazaja opinie , ze malo godzin, ale nie mozna patrzec tylko na to, bo w kazdej agencji na kazdym forum jest cos podobnego, wiec jaka agencja jest najlepsza ???:)
zdjecie uzytkownika
Lena - 2013-06-25 23:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, co masz na myśli, masz rację, zawsze jest tak, że masz dwa lub trzy dni na wyjazd, ale tu nie o to chodziło, wysyłam już trochę CV i znam wiele Agencji, ale tylko Sherpa chciała mnie wysłać nie wiedząc kim jestem, nie widząc nawet mojego CV, pierwszy raz z tym się spotykam, po drugie kręciła z ofertami, że niby nie ma już na archiwizację dokumentów oferty, a w tym samym dniu co z nią rozmawiałam ukazało się ogłoszenie że ta oferta jest, więc chyba to jest prawda że zbierają nadwyżkę ludzi a potem jest się bez pracy po przyjeździe, z resztą samo to, firma zmienia nazwę??? czy to nie dziwne? i nie mówi samo za siebie? czyżby tylko nazwa im się znudziła poprzednia??
zdjecie uzytkownika
sromotnica - 2013-06-26 16:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjezdza ktos w ta sabote tj 29,06,2013 ?
zdjecie uzytkownika
goska - 2013-06-27 15:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej sromotnica! :)
ja wlasnie zastanawiam sie nad ta sherpa... widzialam ogloszenia do pomidorow czy papryki, wyjazd w sobote , no ale na ta sosbote juz chyba nie wyrobie sie ...
a powiedz Ty zadzwonilas do nich i musialas jechac do biura podpisac umowe czy np w dniu wyjazdu i czy byl test jezyka ??

bo ja juz miesiac temu mialam wyjachac ale z inna firma, ale nie maja ofert od miesiaca , dzis dzwonilam do otto do pakowania perfum , ale po rozowie z mlodym panem nie jestem zachwycona, bo potrzebuje pracy od zaraz, a nie czekac, jechac na rozmowe, potem czekac czy sie dostalam...

jak dlugo czekalas od zgloszenia az zadzwonili do Ciebie z oferta?

Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz ...

a czy faktycznie trzeba miec takie buty z tymi noskami?? ja nie mam, wezme tylko tenisowki i adidasy ...
zdjecie uzytkownika
Watermelon - 2013-07-11 13:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakim Parku mieszkales?sam pojechales? Inni koledzy tez nie mieli godzin?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2013-07-11 15:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz jechać ? ja jadę w sobotę na szklarnie z paprykami
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-13 23:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a Ty dziewczyno skad wiesz ze nie jest ciezko na kole ? ja tam pracuje wiec wiem jak jest na Hispie...
zdjecie uzytkownika
Pablossss - 2013-07-19 21:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, prawda jest taka, ze ludzie co narzekaja tak naprawde gowno robia, siedzialem jakis czas temu z szerpy na serach, wszyscy mi mowili ze tragedia, ze pracy nie ma, ze holota tam zyje. Pojechalem posiedzialem 10 tyg, praca jak kazda inna, nie ma (usunięte przez administratora) co do warunkow mieszkaniowych? Jak wszedzie domek, upchani ludzie, ale prosze was, jedziecie tam do pracy a nie na wczasy, ludzie narzekaja bo wyobrazaja sobie jakies wille, Bog wie co jeszcze, co do atmosfery? Spoko, nie narzekalem, nie bylo bojek, na kazdym mozna bylo polegac. Co do Hispy, bo tez tam pracowalem, to prosze was -_-, jak mozna narzekac?, wiec sumujac ludzie co narzekaja i pisza krytyke, to sa rozpieszczone bachory, ktorym sie robic nie chce, bylem na serach i widzialem takich, baa z roznych firm jezdzilem i widzialem te lewusy co potem wypisyja krytyke, zeby sie nie przyznac (usunięte przez administratora) bo nie umialem 20kg sera podniesc", zenujace!!!!!, poknijcie sie w leb!!!!!!!!!!!!!, chcecie zarobic pieniadze i miec godziny??? (usunięte przez administratora) bo nikt wam za free nic nie da, albo idzcie pracowc do croppa i nienarzekajcie.... LOL!
zdjecie uzytkownika
pablos frajer - 2013-07-20 00:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha dobry jestes kolego:) praca jak kazda inna-tak. nie w kazdej pracy sie przezuca 20kg sery, przez 8godz. Jak chcesz byc niewolnikiem za 186euro tygodniowo to prosze bardzo. A z godz to troche Cie chyba ponioslo, bo jak jest np 80 osob na free, to tylko ulomny sie nie domysli ze cos jest nie tak:) I nie musisz obrazac ludzi ktorzy pojechali do pracy ale tej pracy nie mieli(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pablossss - 2013-07-20 15:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ziomus, powiedz mi, że 20kg o ciezar dla Cb?, znam firmy gdzie sie rzuca po 50kg i co wowczas powiesz?, wiem kto siedzial na domkach, byli to ludzie co sie opieprzali albo mieli lewe rece, jak widze chlopa który dostaje becki od 20kg sera i go przygniata do ziemi, to gdzie on sie nada do pracy?, chlop sie zamknal w lazience i powiedzial, ze nie chce isc do pracy, a potem tu pisze jak tragiczne miejsce... wez pod uwage, ze operatorzy linek maja notatki i notuja, kto jak pracuje, wydaja mu ocene, n tej podstawie dobiera sie ludzi do pracy, jesli sie opierdalasz a drugi zasuwa jak maly samochodzik, to sie nie dziw ze siedzisz na domku... ja przez 10 tyg, siedzialem 1 dzien, ale mialem juz nabite 38h w 4 dni, wiec nie przeszkadzalo mi to, co do Hertogenbosch, wiem bo tam siedzialem, i pewnego dnia odmowilismy pracy po 12h, a mielismy siedziec do finiszu i byla afera, bo z serow nas tam do pomocy wysylali, i ludzie mowili jak tam pracuja i, ze sa padnieci..., wiec jak mowie, bylem w roznych miejscach i widzialem, kto jak pracuje, jedziecie do pracy, nie do zabawy. Jak Ci sie nie podoba to zostan w kraju, proste!
zdjecie uzytkownika
SherpaTor - 2013-08-02 08:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nikt nie mówił że będzie lekko, chciałeś pracować to masz...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-12 16:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a gdzie można z nimi wyjechać? tylko do Holandii? na miejscu zapewniają zakwaterowanie? jakie warunki mieszkalne i ile za to biorą?
zdjecie uzytkownika
paul - 2013-09-07 20:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ludzie co wy pieprzycie za głupoty na temat sherpy. Ja tam byłem z zona 5 lat i jakos nie narzekalismy prace mielismy zawsze i prawie cały czas razem na jednym zakładzie. Kase macie na czas co tydzień ,auto do sklepu macie czego wiecej potrzeba. Kordynatorzy tez w porzadku o co sie nie poprosi to zawsze pomogą chyba ze ktos do nich z morda to vicewersa. My nigdy nie mielismy zadnego konfliktu i gdyby nie sprawy rodzinne i bieganie po sadach to napewno bysmy przyjechali jeszcze na kolejne piec lat ale mamy nadzieje ze to wszystko sie unormuje i bedziemy mogli wrócic w przyszłym roku. SHERPA THE BEST!!!!!!!!!. Pozdrawiamy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-19 18:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a ile biorą za zakwaterowanie i jakie są jego warunki? jak byłeś z żona, to razem mieszkaliście? nie rozdzielają?
zdjecie uzytkownika
majk - 2013-09-27 06:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
http://www.sherpaforce.pl/ tutaj są oferty z różnymi wysokościami stawek za godzinę. zastanawiam się jaki procent z kwoty brutto odpada? ile na godzinę na rękę się dostaje?
zdjecie uzytkownika
scsc - 2013-10-02 20:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na domkach jest internet ?
zdjecie uzytkownika
ddd - 2013-10-04 14:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
jedzie ktos do sortowania plastiku w Sobote wieczorem 5.10.13 ??
zdjecie uzytkownika
lATYNO - 2013-10-05 12:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aty jedziesz? jak dostales tą pracę?
zdjecie uzytkownika
potencjalnypracownik - 2013-10-18 13:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Witam,
orientuje się ktoś na temat pracy przez sherpe jako operator wózka widłowego/ orderpicker? Czy po wyjeździe faktycznie pracuje się na wyżej wymienionym stanowisku, a nie np. przy ogórkach i jak jest ze stawkami, gdyż różne stawki deklarują. Coś delikatne mataczenie wyczuwam z ich strony dlatego pytam? Wole być zawczasu przygotowany na ewentualne niespodzianki.
zdjecie uzytkownika
kandyfat - 2013-10-22 23:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam propozycje jechac na operatora wozka widlowego order piker, czy ktos wie czego można się spodziewac i jakie warunki mieszkaniowe
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jeden telefon do biura i po paru pytaniach odnośnie doświadczenia w pracy w Holandii i znajomości języka dostaliśmy zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną wraz z partnerem. W biurze wypełniliśmy fromularz z naszymi danymi a następnie przeszliśmy test językowy: z angielskiego na komputerze i ustny z języka niemieckiego. Następnie zostaliśmy zapewnieni o bardzo dobrych warunkach pracy, bez gwarancji godzin z podstawową stawką godzinową, o dobrych warunkach zakwaterowania. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z rzeczywistymi warunkami na miejscu. Dostaliśmy umowy do podpisania z dużą ilością opłat, które wynoszą każdego 104euro tygodniowo oraz bilety od przewoźnika w cenie 250zł. Dostaliśmy do tego teczkę na dokumenty z kalendarzykiem agencji, ich wizytówką i darmowy starter do wyboru z sieci Lebara lub Lyca. Zostaliśmy oczywiście zapewnieni, że razem będziemy mieszkać, tylko mój partner wyjedzie już teraz a ja dojadę do 2 tygodni. Tak się nie stało, bo czekam miesiąc, a pracy jak nie było, tak nie ma.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Skorup - 2013-10-24 06:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.

Mam Pytanie czy był ktoś z Sherpa w Rijhen do pracy przy produkcji mebli ogrodowych.
Może ktoś udzielić jakiś informacji?
zdjecie uzytkownika
rafal - 2013-10-24 21:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Skorup - 2013-10-24 06:02:50]:
na meblacch jest ciezko, ale ja nie narzekam, godziny sa, oplaty normalne, domki spoczko, ja polecam
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sherpa International Force?
Zadaj pytanie
x