Profil firmy Sherpa International Force

Sherpa International Force

Opole

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Sherpa International Force

maciek 2014-02-03 17:04:45
czyli ok dzięki za info
1
AMIKA 2014-02-03 20:50:30
stawka zgodna z holenderskim CAO, € 9,03 / godz. brutto ALE NIE SHERPIE TAM MASZ 8, 57 EUR/BRUTTO NA UMOWIE COKOLWIEK BYS ROBIL , SAMI WIDZICIE ZE TO SIE NIE DODAJE
1
zuza91 2014-02-03 21:12:53
dla mlodszych jeszcze mniej jak w kazdej agencji zreszta, nie wiem co to cao, ale w domku obok mieszkala brygadzistka ktora miala cos kolo 9,50 e/h wiec zalezy jakie stanowisko
3
miba 2014-02-04 14:45:46
a na czysto do ręki dostajesz 5.10 euro. policz sobie to razy 7 godzin bo za tyle masz płacone po odliczeniu przerwy i odlicz 10 euro dziennie na mieszkanie oraz 20 euro tygodniowo na dojazdy i internet no i 10 na ubezpieczenie. (usunięte przez administratora)
0
maciek 2014-02-04 15:50:15
Czyli 36 euro dziennie minus 10 mieszkanie = 26 euro dziennie razy 5 dni = 130 euro tygodniowo. 130 euro minus 20 euro dojazd i internet i około 20 euro ubezpieczenie ? I ludzie niby pracując tam tydzień zarabiają około 90-100 euro, bzdura bo nikt by tam nie robił. Na pewno zarabiają więcej, ile to nie wiem ale w takie bzdurne porady raczej nikt nie uwierzy.
0
maciek 2014-02-04 20:26:24
No to odpowiedż jest wyczerpująca i to jest info do rzeczy.
1
maciek 2014-02-04 20:33:13
ciemne masy ; dobre. Może ja znam holandię lepiej niż zadaje pytania na forum, ale wiem co robię.
0
pracowniczy 2014-02-04 20:38:10
Zamiast narzekać wpiszcie sobie w google :holenderskie ministerstwo pracy i szukajcie strony Inspectie SZW Polish, wchodzicie i możecie zgłosić wszystkie nadużycia.Agencje boją się tego jak ognia.
Pozdrawiam
0
marian 2014-02-05 13:03:35
Zapomniałem dodać że w większość samochodów nie posiada przeglądu oraz ubezpieczenia.
0
Beti 2014-02-05 16:54:58
był ktoś na truskawkach w Holandii poprzez tą firme? teraz są oferty i mam zamiar skorzystać,prosze o opinie na ten temat
0
Marek 2014-02-06 00:08:26
Masakra. Czy istnieje jakakolwiek agencja, z której warto wyjechać ? Która nie oszukuje i nie kłamie ludzi ? W UK idziesz do agencji, rejestrujesz się, dostajesz pracę, i wszystko jest okej. A tutaj ?
0
johnny 2014-02-06 10:49:16
szukam właśnie pracy w holandii i jak czytam te opinie to same hejty lecą, więc jak to jest? gdzie ci wszyscy ludzie co jeżdżą za granicę zarabiają pieniądze?:/
5
miro 2014-02-06 11:20:39
Witam mam pytanie czy pracuje ktos z was od lutego kazdego roku na szklarniach przy pomidorach? Maja oferte bo mi dzwonili ja pracowalem przy pomodorach mam doswiadczenie ale nie wiem czy maja co dzien prace na szklarni czy tak jak pisze cie. Prosze was o jakas opinie na ten tamat dzieki wszustkim i pozdrawiam.
1
karlkk 2014-02-06 12:47:03
Mam takie pytanie. Czy ktoś pracuje w tej chwili przy pomidorach w Holandii w tej firmie? Jaką ilość godzin mają w tygodniu oraz warunki pracy. Wypłacają wakacyjne i godziny nadliczbowe?
0
iks 2014-02-06 15:54:03
Jeśli byłby co chwilę wypadek auta bez ubezpieczenia które jest własnością lub jest w leasingu dla biura pracy to biuro ma tak cieplutko że wątpię czy to prawda. Kierowca jeżdzi na polecenie, a biuro ma obowiązek robić APK itd na czas. Chyba że w aucie nie ma tej kartki która jest dowodem ubezpieczenia, ale to nie znaczy że wogóle go nie ma. (usunięte przez administratora)
4
johnny 2014-02-06 16:31:44
auta bez ubezpieczenia i przeglądu? i co jeszcze? może latające fortepiany... pozdro dla kumatych co potrafią zarabiać pieniądze w tym okrutnym świecie;)
2
wiki 2014-02-06 23:03:13
dostalam telefon czy nie chce jechac do pracy na szklarnie czy byl tam ktos w pracy prosze o odpowiedz
1
małaczarna 2014-02-07 18:14:10
Pracował ktoś może w biurze przy archiwizacji? wiecie na czym ta praca polega i co się tam dokładniej robi? i wgl przechodził ktoś test w biurze sherpy bo Pani z biura mi coś mówiła o teście z archiwizacji
4
Kora 2014-02-09 16:06:51
Też mnie interesuje czy ktoś pracował w biurze przy archwizacji dokumentów?? Czy praca jest po 8 godzin dziennie ? Jakie warunki zakwaterowania bo podobno koło Venlo?
0
bolo 2014-02-10 10:54:38
Witam. Wiki mam pytanie czy bylas na rozmowie u nich i ci Cie pytali czy jak? Jedziesz pierwszy raz czy juz bylas?bo ja chce jechac i zalatwiam tez dziweczynie swojej wiesz odpisz co wiesz pozdrawiam.
0
marta 2014-02-11 15:44:30
prowadzą teraz rekrutacje do szklarni bo sezon rusza, test językowy i pytania o doświadczenie, ogólnie jak się jest w temacie to wszystko z górki
4
Ayu 2014-02-12 14:45:16
witam
ja dzis bylam w biurze w Rzeszowie skladalam papiery z kolezanka i byla rubryka gdzie mozna wpisac osobe z ktora sie jedzie wiec spoko babka powiedziala nam ze bedzie brala pod uwage to ze chcemy jechac razem i mieszkac razem. przeszlysmy test jesli mozna to tak nazwac pytaja podstaw zeby wiedziec ze cos kumamy np ile lat mamy gdzie mieszkami gdzie pracowalismy i gdzie chcielibysmy pracowac i to po angielsku. wiec latwizna :) zakwalifikowala nas na produkcje czyli sort owocow i warzyw ze dzieki temu ze jestemy komunikatywne w jezyku angielkim szybciej znajdzie sie dla nas oferta :) wiec wyjazd moze byc za tydzien 2 lub miesiac. boje sie tylko ze moze nie byc pracy bo nie wiem jak to jest z warzywami i owocami na produkcji czy bedzie urodzaj i czy bedzie co robic :) bo bez pracy bedzie tam tylko stratnie bo same koszty wszystkie co tydzien to okolo 100 Euro a siedziec i placic co tydzien kase to tez mija sie z celem. nie wiem jak domki i jak kasa ale jak juz tam bede i zadwonia to dam znac.

moze sie ktos wypowiedziec na temat produkcji sortu i jakie miesiace sa dobre ? no i jakas wypowiedz obszerna bo jednak ludzie sa ciekawi i zainteresowani :/
co wziasc jakie jedzenie ile kosztuje jedzenie jak to jest z autami czy daja na zakupy i takie tam? co to sa te buty i czy musza byc takie ? ciuchy? czy w domkach jest zimno i przy produkcji bo to jednak nie szklarnia.

Ayu
xoxo
2
ddd 2014-02-12 22:16:15
Jedzenie kosztuje tyle co w polsce jak się dobrze ogarnie markety, buty na produkcje muszą być specjalne-robocze po prostu, a ubrania jak dają to normalka bo już większość biur ma swoje firmowe, i gdy się pakuje cokolwiek i pracuje to zimno nie jest przecież, domki w miare ok.
3
tagerek 2014-02-19 16:16:46
Bo w POLSCE jest (usunięte przez administratora)czy bys pracował na księżycu to i tak dostaniesz (usunięte przez administratora)z agencji pracy cały ten (usunięte przez administratora)powini zamknąć.
0
wald 2014-02-19 19:04:11
Dowiedziałaś sie cośw wiecej o archiwizacji w Holandii? Pracowalem w Polsce przy archwizacji, widze ze w necie w wielu miejscach sa ogłoszenia z sherpy do tej pracy, i sumie gdzies od roku sie pojawiają sie sukcesywnie...ciekawe czy to pewna praca czy sa podobne sytuacje jak opisywane?

Ktos pracował przy archiwizacji z tej agencji ? jakie wrażenia?
1
qwerty 2014-02-20 12:57:14
Hej! Czy ktoś się wybiera do Nl do pracy przy archiwizacji? Czy wiecie jakie są warunki, gdzie mieszkanie itp. Jeśli ktoś już taką pracę miał, również proszę o opinie. Z góry dzięki.
1
nemo94 2014-02-21 22:45:35
Witam, przy archiwizacji pracowałam przez tydzień i dziękuje bardzo, brygadzistki są do dupy, tu milusie jak nie wiem co a za plecami Ci dupe obrabiaja tylko przychodzą i mówią ile to błędów narobiłaś, masz tam norme 840 kartek na godzine, przejebane, jeszcze jak masz trudny projekt do zrobienia to już wgl lipa... jednym słowem masakra, trzeba dużo myśleć by się nie pomylić, bardzo odpowiedzialna praca, ja nie polecam....
1
Paweł 2014-02-23 08:41:21
Witam,
Jak ktoś planuje w kwietniu jechać do Holandii to piszcie na meila i coś wspólnie poszukamy. Zawsze to raźniej.
Ja jestem z Wrocławia i będę wybierał pośrednika z Opola. Mam kilka wytypowanych już z których znajomi pojechali.

Mój mail to : p.wielocha@interia.pl
1
ccc 2014-02-23 13:10:41
Jak pracowałaś przy archiwizacji to powiedz jak wygląda sprawa z językiem, w ogłoszeniu pisze ze angielski lub niemiecki komunikatywny, to chyba za mało do pracy z dokumentacją w obcym języku...zrezygnowałaś bo było za ciężko, przez atmosferę...? No i jak wyglądała sprawa z pracą i mieszkaniem, bo częste są opinie ze pracy jest mało godzin i w niektóre dni a zarobki w takim wypadku wystarczą na opłaty i przeżycie...
1
nemo94 2014-02-24 07:03:10
(usunięte przez administratora) ogólnie ludzi biorą z polski ze niby od razu na archiwizację, ale ja jestem o wiele dłużej w Sherpie i wzięli mnie od razu z Holandii, testy z angielskiego przeszłam jak podpisywałam umowe i dobrze wszystko zdałam, ale nie jechałam na archiwizacje, pozniej mnei dopiero tam rzucili, z reszta prosze jechac i zobaczyc jak jest w kochanej sherpie ;) ludzie maja po 20 godzin tygodniowo i zabieraja im normalnie za domek i za wszystko a warunki mieszkalne takie ze (usunięte przez administratora) a nie ktorzy nawet przez 3 tyg wyplaty nie dostaja ... w kazdym razie zycze powodzenia, pozdrawiam.
1
johnny 2014-02-24 10:43:04
jak Cię przerasta myślenie i odpowiedzialność to trzeba było na ogórki jechać;)
4
nemo94 2014-02-24 16:30:23
jedz i sie przekonaj czy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziewczyny przyjezdzaja siedza po tydzien idostaja depart do polski bo sie nie nadawaja albo brygadzistka nie odpowiadaja ;) ja akurat z polski na archiwizacje nie pojechalam tylko mnie wzieli tak po prostu, ale dziewczyny ktore przyjechaly z polski nie nadaly sie i przykro mi ale depart do polski bo innej pracy dla nich nie ma, a testy ktore sa w biurach w Polsce wgl się nie równają z ta pracą która jest tutaj ;) i tak poza nawiasem, masz racje wole iśc na ogolrki czy na jakąś inna fizyczna pracę i się narobić niż siedzieć tam i wysłuchiwać plotek na każdego temat ze strony brygadzistek ;)
1
kagawa 2014-02-26 17:42:26
w pracy za granicą zawsze gadają i plotkują o ludziach przyjezdnych. Z tym także w Sherpie trzeba się pogodzić
2
Byłem tam 2014-02-27 10:03:11
Do "maciek" byłe sprawdziłem NIESTETY większość tak zarabia w nl .Jest tam ok 1600 agencji pośrednictwa i nikt nie poleci żadnej na 95% a o 100 zapomnij .Tam potrzeba DUŻO szczęścia(usunięte przez administratora)(nie ma akordu wg prawa)
0
paula88 2014-02-27 12:00:39
Hej, Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do NL, do pracy przy archiwizacji?
Czy faktycznie ludzie wracają po tygodniu, bo się nie nadają?
2
nad91 2014-02-27 15:16:46
Witam, również mam wybrać się do NL do pracy przy archiwizacji. Czy ta praca rzeczywiście tak źle wygląda jak tutaj opisują...? Proszę o rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam
1
paula88 2014-02-27 16:57:21
kurcze nikt nic nie wie.... ja ryzykuje jadę w sobotę, może ktoś jeszcze jedzie z Dąbrowy Górniczej?
0
myślcie ludzie! 2014-02-27 17:47:13
ludzie myślenie was boli? praca przy archiwizacji? do tego trzeba znać język perfekcyjnie! a jakbyście znali tak język to możecie być tłumaczami przysięgłymi w PL! to nie wystarczy umieć się dogadać! trzeba znać tzw język branżowy! słowa po angielsku których nawet po polsku nie potraficie! paula jedź! napisz jak wrócisz! myślę że za 2 tygodnie..... jak nie z powodu braku znajomości języka to z powodu braku pracy! i dobra rada. miej zapasowe pieniądze na powrót! mi się przydały! bo gdybym miał się tam dorobić 300zł na powrót to bym do teraz tam siedział lub pojechał na stopa....
1
nad91 2014-02-27 18:57:21
Ja też zaryzykuje. Najlepiej się w końcu przekonać na własnej skórze... jedzie ktoś może z Katowic?
1
johnny 2014-02-28 14:32:17
Ja sie boję zaryzykować, jak dla mnie to te informacje o Sherpa International Force, czy jak sie teraz nazywają są wątpliwe, poczekam na treściwsze komentarze.
0
Ryjek 2014-02-28 16:10:49
Byłem przez sherpe półtora miesiąca. Cały czas was rzucają po różnych parkach. Można trafić na park z sauną i wanną z hydromasażem (Cape Helius w Hellevoutsluis)sprawdźcie sobie to miejsce w google. A możecie trafić do heidehok w Wezep i mieszkać w robactwie, pleśni itp. Więc przy warunkach życiowych wszystko tutaj zależy od szczęścia gdzie wylądujecie. Praca ogólnie jest ok, czy to geodis, czy hispa, czy sery, wszędzie jest w miarę ok, raczej brygadziści nie krzyczą, są mili, więc atmosfera pracy jest raczej w porządku, gorzej to wygląda pomiędzy zwykłymi pracownikami, ale wszędzie się trafią jołopy :) Co do zarobków to nie spodziewajcie się 200euro w tygodniu. To raczej max. Aczkolwiek widełki zarobków są duże. od -100euro do +150. średnio zarabiałem 80-120 euro nie więcej. Więc po przeliczeniu na polskie wychodzi mi około 2000zł. Zarobicie tyle w Polsce jak dobrze poszukacie. A jak chcecie więcej informacji to zapraszam na gg. 44480071
1
ja 2014-03-03 11:04:07
Witam po przeczytaniu tego co napisałeś napiszę tak w OTTO tak samo jest
1
Ola 2014-03-04 17:23:48
Witajcie. Razem z chłopakiem mamy jechac z Sherpy na zbiory truskawek. Czy ktos byl i pracowal przy zbiorach truskawek i moze napisac jak jest??
0
kaska 2014-03-04 17:37:30
Nie radzę tam pracować.
2
Ola 2014-03-04 18:23:40
Tzn? Cos wiecej moze ktos napisze?
0
luigi 2014-03-04 21:45:32
może nie dopełniłeś warunków umowy? bo nie wierzę, żeby taki twór istniał w obecnym systemie. Miałeś jakąś umowe właściwie z Sherpą?
0
pestka88 2014-03-05 19:32:03
Czy możesz podać jakiś kontakt do Ciebie? Bardzo zależy mi na rzetelnych informacjach.Pozdrawiam!
2
Anonim 2014-03-05 22:22:11
A jezeli chodzi o prace w szklarniach?? Truskawki ogorki lub pomidory. Dostalam propozycje wyjazdu za 2 tyg.
0
Nikka88 2014-03-06 12:11:37
Mój numer gg 50116251
0
Jurek 2014-03-10 09:30:05
Witam jeżeli jest ktoś chętny do wyjazdu do Holandii lub gdzieś indziej za granicę w tym miesiącu lub w kwietniu i zna kogoś kto już tam pracował w jakiejś agencji lub na własną rękę, to niech da znać - Myślę poważnie o wyjeździe - doskonała znajomość angielskiego - e-mail: jurand2006@autograf.pl
2
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force