Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

Ans21 2013-12-30 00:00
Ja dostalam oferte pracy przy pakowaniu ziol w Venlo, kolega pojechal przez sherpe 4 m.ce temu na sery i nie poleca, mowi, zeby szukac innej agencji, ktos doradzi czy warto jechac, tez cisna mnie ostro, dzwonia po kilka razy dziennie czy sie zdecydowalam, moze ktos cos doradzic? praca jako brygadzista, nie wiem czy poradze z jezykiem.
1
daro 2014-01-04 11:09
ja pojechalem na wozki, praca spoczko, fajne zarobki, ludzie w domku normalni. ja polecam, nie wiem jak jest u innych ale ja nie narzekam
2
Skorup 2014-01-04 17:05
krzysio ~ ja nie pojechałem, ponieważ nie pozamykałem spraw w pl, ale mam nadzieje, że będzie jeszcze okazja
GJ 2014-01-11 12:28
Ja jadę do Bruinisse. Nie omieszkam napisać tak gdzieś po tygodniu pobytu, jak tam jest.
asssan 2014-01-15 08:03
Czekamy na wieści.
adison 2014-01-15 23:36
Witam
Czy w miejscach gdzie pracownicy są zakwaterowani jest dostęp do internetu ?
Tak pytam, bo lubię w necie posiedzieć...
adison 2014-01-16 00:00
Witam
Jeśli chodzi o język. Wymagana komunikatywna znajomość języka.Na jakim poziomie trzeba znać język obcy. Bo ja jakiś czas się uczyłem i powiem wam że nie za dobrze to widzę.Coś tam umiem powiedzieć.Jakieś 600-900 słów w języku angielskim znam.Raczej w sutuacji jak bym miał coś kupić w sklepie czy się zapytać co mam robić opowiedzieć coś o osobie to by nie było problemu... Raz byłem w UK na wakacjach u znajomych to poznałem ich sąsiada chłopak około 15 lat ja 22.A nawet udało mi się z nim dogadać.Zawsze było o czym pogadać ...Ciągle wypytywał mnie o coś,łaziłem z nim do kina sklepu grałem z nim w p. nożną i z innymi Angolami.Ogólnie wszyscy byli bardzo mili wobec mnie.W te 2 tygodnie chyba więcej się nauczyłem dzięki niemu niż 3 miesiące przed książką.Od tamtego momentu postanowiłem znaleźć sobie jakąś prace w UK lub Holandii
1
Kaśka 2014-01-16 19:04
Czy praca w domach publicznych w Holandii jest legalna ? To znaczy, że jak wrócę do Polski to nie będę miała żadnych problemów ? Może ktoś napisać jaka atmosfera panuje w tego typy pracy ?
4
gość 2014-01-16 19:19
co to są wiekówki? Jakie są szanse na wyjazd w wieku lat 50?
4
Estera 2014-01-22 15:23
Chce sie wybrac na papryke do Venlo. był tak ktoś lub sie wybiera? napiszcie cos na temat płac, zakwaterowania itd.... jest tam wiekówka podobno ale to sie liczy dokladnie od daty urodzin czy rocznikowo? Jade tam ze wzgledu na pieniadze bo w pl sie tyle nia zarobi a jade tam do pracy a nie na wakacje zeby wybrzydzać jak to co poniektórzy.... napiszcie mi na temat venlo chyba ze jest cos lepszego od papryk?
1
klientka 2014-01-25 01:09
jedzie ktoś jutro do pracy przy pakowaniu sera?? może ktoś już tam jest? jakie opinie?
Ans21 2014-01-29 03:20
a ja nie pojechałam na te zioła , bo było za szybko i przed świętami i teraz żałuję bo ktos za mnie pojechał.zarejestrowałam sie tez w E&A i teraz dylemat bedzie, moze ktoś napisać co koniecznie zabrać ze sobą jak jadę pierwszy raz?był ktoś lub jest brygadzistą, może coś napisać?
1
maciek 2014-02-03 14:14
jak naprawdę płaci sherpa ? jeśli ktoś jedzie pierwszy raz to w drugim czy w 3 tygodniu ma wypłacone za pierwszy tydzień ?
zuza91 2014-02-03 14:45
nie wiem jak teraz ale w zeszlym roku jak bylam to placili regularnie co czwartek, bylam pierwszy raz w NL i pierwszy przelew byl w drugim tygodniu odkiedy przyjechalysmy
1
maciek 2014-02-03 17:04
czyli ok dzięki za info
1
AMIKA 2014-02-03 20:50
stawka zgodna z holenderskim CAO, € 9,03 / godz. brutto ALE NIE SHERPIE TAM MASZ 8, 57 EUR/BRUTTO NA UMOWIE COKOLWIEK BYS ROBIL , SAMI WIDZICIE ZE TO SIE NIE DODAJE
1
zuza91 2014-02-03 21:12
dla mlodszych jeszcze mniej jak w kazdej agencji zreszta, nie wiem co to cao, ale w domku obok mieszkala brygadzistka ktora miala cos kolo 9,50 e/h wiec zalezy jakie stanowisko
3
miba 2014-02-04 14:45
a na czysto do ręki dostajesz 5.10 euro. policz sobie to razy 7 godzin bo za tyle masz płacone po odliczeniu przerwy i odlicz 10 euro dziennie na mieszkanie oraz 20 euro tygodniowo na dojazdy i internet no i 10 na ubezpieczenie. (usunięte przez administratora)
maciek 2014-02-04 15:50
Czyli 36 euro dziennie minus 10 mieszkanie = 26 euro dziennie razy 5 dni = 130 euro tygodniowo. 130 euro minus 20 euro dojazd i internet i około 20 euro ubezpieczenie ? I ludzie niby pracując tam tydzień zarabiają około 90-100 euro, bzdura bo nikt by tam nie robił. Na pewno zarabiają więcej, ile to nie wiem ale w takie bzdurne porady raczej nikt nie uwierzy.
maciek 2014-02-04 20:26
No to odpowiedż jest wyczerpująca i to jest info do rzeczy.
1
maciek 2014-02-04 20:33
ciemne masy ; dobre. Może ja znam holandię lepiej niż zadaje pytania na forum, ale wiem co robię.
pracowniczy 2014-02-04 20:38
Zamiast narzekać wpiszcie sobie w google :holenderskie ministerstwo pracy i szukajcie strony Inspectie SZW Polish, wchodzicie i możecie zgłosić wszystkie nadużycia.Agencje boją się tego jak ognia.
Pozdrawiam
marian 2014-02-05 13:03
Zapomniałem dodać że w większość samochodów nie posiada przeglądu oraz ubezpieczenia.
Beti 2014-02-05 16:54
był ktoś na truskawkach w Holandii poprzez tą firme? teraz są oferty i mam zamiar skorzystać,prosze o opinie na ten temat
Marek 2014-02-06 00:08
Masakra. Czy istnieje jakakolwiek agencja, z której warto wyjechać ? Która nie oszukuje i nie kłamie ludzi ? W UK idziesz do agencji, rejestrujesz się, dostajesz pracę, i wszystko jest okej. A tutaj ?
johnny 2014-02-06 10:49
szukam właśnie pracy w holandii i jak czytam te opinie to same hejty lecą, więc jak to jest? gdzie ci wszyscy ludzie co jeżdżą za granicę zarabiają pieniądze?:/
5
miro 2014-02-06 11:20
Witam mam pytanie czy pracuje ktos z was od lutego kazdego roku na szklarniach przy pomidorach? Maja oferte bo mi dzwonili ja pracowalem przy pomodorach mam doswiadczenie ale nie wiem czy maja co dzien prace na szklarni czy tak jak pisze cie. Prosze was o jakas opinie na ten tamat dzieki wszustkim i pozdrawiam.
1
karlkk 2014-02-06 12:47
Mam takie pytanie. Czy ktoś pracuje w tej chwili przy pomidorach w Holandii w tej firmie? Jaką ilość godzin mają w tygodniu oraz warunki pracy. Wypłacają wakacyjne i godziny nadliczbowe?
iks 2014-02-06 15:54
Jeśli byłby co chwilę wypadek auta bez ubezpieczenia które jest własnością lub jest w leasingu dla biura pracy to biuro ma tak cieplutko że wątpię czy to prawda. Kierowca jeżdzi na polecenie, a biuro ma obowiązek robić APK itd na czas. Chyba że w aucie nie ma tej kartki która jest dowodem ubezpieczenia, ale to nie znaczy że wogóle go nie ma. (usunięte przez administratora)
4
johnny 2014-02-06 16:31
auta bez ubezpieczenia i przeglądu? i co jeszcze? może latające fortepiany... pozdro dla kumatych co potrafią zarabiać pieniądze w tym okrutnym świecie;)
2
wiki 2014-02-06 23:03
dostalam telefon czy nie chce jechac do pracy na szklarnie czy byl tam ktos w pracy prosze o odpowiedz
1
małaczarna 2014-02-07 18:14
Pracował ktoś może w biurze przy archiwizacji? wiecie na czym ta praca polega i co się tam dokładniej robi? i wgl przechodził ktoś test w biurze sherpy bo Pani z biura mi coś mówiła o teście z archiwizacji
4
Kora 2014-02-09 16:06
Też mnie interesuje czy ktoś pracował w biurze przy archwizacji dokumentów?? Czy praca jest po 8 godzin dziennie ? Jakie warunki zakwaterowania bo podobno koło Venlo?
bolo 2014-02-10 10:54
Witam. Wiki mam pytanie czy bylas na rozmowie u nich i ci Cie pytali czy jak? Jedziesz pierwszy raz czy juz bylas?bo ja chce jechac i zalatwiam tez dziweczynie swojej wiesz odpisz co wiesz pozdrawiam.
marta 2014-02-11 15:44
prowadzą teraz rekrutacje do szklarni bo sezon rusza, test językowy i pytania o doświadczenie, ogólnie jak się jest w temacie to wszystko z górki
4
Ayu 2014-02-12 14:45
witam
ja dzis bylam w biurze w Rzeszowie skladalam papiery z kolezanka i byla rubryka gdzie mozna wpisac osobe z ktora sie jedzie wiec spoko babka powiedziala nam ze bedzie brala pod uwage to ze chcemy jechac razem i mieszkac razem. przeszlysmy test jesli mozna to tak nazwac pytaja podstaw zeby wiedziec ze cos kumamy np ile lat mamy gdzie mieszkami gdzie pracowalismy i gdzie chcielibysmy pracowac i to po angielsku. wiec latwizna :) zakwalifikowala nas na produkcje czyli sort owocow i warzyw ze dzieki temu ze jestemy komunikatywne w jezyku angielkim szybciej znajdzie sie dla nas oferta :) wiec wyjazd moze byc za tydzien 2 lub miesiac. boje sie tylko ze moze nie byc pracy bo nie wiem jak to jest z warzywami i owocami na produkcji czy bedzie urodzaj i czy bedzie co robic :) bo bez pracy bedzie tam tylko stratnie bo same koszty wszystkie co tydzien to okolo 100 Euro a siedziec i placic co tydzien kase to tez mija sie z celem. nie wiem jak domki i jak kasa ale jak juz tam bede i zadwonia to dam znac.

moze sie ktos wypowiedziec na temat produkcji sortu i jakie miesiace sa dobre ? no i jakas wypowiedz obszerna bo jednak ludzie sa ciekawi i zainteresowani :/
co wziasc jakie jedzenie ile kosztuje jedzenie jak to jest z autami czy daja na zakupy i takie tam? co to sa te buty i czy musza byc takie ? ciuchy? czy w domkach jest zimno i przy produkcji bo to jednak nie szklarnia.

Ayu
xoxo\
2
ddd 2014-02-12 22:16
Jedzenie kosztuje tyle co w polsce jak się dobrze ogarnie markety, buty na produkcje muszą być specjalne-robocze po prostu, a ubrania jak dają to normalka bo już większość biur ma swoje firmowe, i gdy się pakuje cokolwiek i pracuje to zimno nie jest przecież, domki w miare ok.
3
tagerek 2014-02-19 16:16
Bo w POLSCE jest (usunięte przez administratora)czy bys pracował na księżycu to i tak dostaniesz (usunięte przez administratora)z agencji pracy cały ten (usunięte przez administratora)powini zamknąć.
wald 2014-02-19 19:04
Dowiedziałaś sie cośw wiecej o archiwizacji w Holandii? Pracowalem w Polsce przy archwizacji, widze ze w necie w wielu miejscach sa ogłoszenia z sherpy do tej pracy, i sumie gdzies od roku sie pojawiają sie sukcesywnie...ciekawe czy to pewna praca czy sa podobne sytuacje jak opisywane?

Ktos pracował przy archiwizacji z tej agencji ? jakie wrażenia?
1
qwerty 2014-02-20 12:57
Hej! Czy ktoś się wybiera do Nl do pracy przy archiwizacji? Czy wiecie jakie są warunki, gdzie mieszkanie itp. Jeśli ktoś już taką pracę miał, również proszę o opinie. Z góry dzięki.
1
nemo94 2014-02-21 22:45
Witam, przy archiwizacji pracowałam przez tydzień i dziękuje bardzo, brygadzistki są do dupy, tu milusie jak nie wiem co a za plecami Ci dupe obrabiaja tylko przychodzą i mówią ile to błędów narobiłaś, masz tam norme 840 kartek na godzine, przejebane, jeszcze jak masz trudny projekt do zrobienia to już wgl lipa... jednym słowem masakra, trzeba dużo myśleć by się nie pomylić, bardzo odpowiedzialna praca, ja nie polecam....
1
Paweł 2014-02-23 08:41
Witam,
Jak ktoś planuje w kwietniu jechać do Holandii to piszcie na meila i coś wspólnie poszukamy. Zawsze to raźniej.
Ja jestem z Wrocławia i będę wybierał pośrednika z Opola. Mam kilka wytypowanych już z których znajomi pojechali.

Mój mail to : p.wielocha@interia.pl
1
ccc 2014-02-23 13:10
Jak pracowałaś przy archiwizacji to powiedz jak wygląda sprawa z językiem, w ogłoszeniu pisze ze angielski lub niemiecki komunikatywny, to chyba za mało do pracy z dokumentacją w obcym języku...zrezygnowałaś bo było za ciężko, przez atmosferę...? No i jak wyglądała sprawa z pracą i mieszkaniem, bo częste są opinie ze pracy jest mało godzin i w niektóre dni a zarobki w takim wypadku wystarczą na opłaty i przeżycie...
1
nemo94 2014-02-24 07:03
(usunięte przez administratora) ogólnie ludzi biorą z polski ze niby od razu na archiwizację, ale ja jestem o wiele dłużej w Sherpie i wzięli mnie od razu z Holandii, testy z angielskiego przeszłam jak podpisywałam umowe i dobrze wszystko zdałam, ale nie jechałam na archiwizacje, pozniej mnei dopiero tam rzucili, z reszta prosze jechac i zobaczyc jak jest w kochanej sherpie ;) ludzie maja po 20 godzin tygodniowo i zabieraja im normalnie za domek i za wszystko a warunki mieszkalne takie ze (usunięte przez administratora) a nie ktorzy nawet przez 3 tyg wyplaty nie dostaja ... w kazdym razie zycze powodzenia, pozdrawiam.
1
johnny 2014-02-24 10:43
jak Cię przerasta myślenie i odpowiedzialność to trzeba było na ogórki jechać;)
4
nemo94 2014-02-24 16:30
jedz i sie przekonaj czy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziewczyny przyjezdzaja siedza po tydzien idostaja depart do polski bo sie nie nadawaja albo brygadzistka nie odpowiadaja ;) ja akurat z polski na archiwizacje nie pojechalam tylko mnie wzieli tak po prostu, ale dziewczyny ktore przyjechaly z polski nie nadaly sie i przykro mi ale depart do polski bo innej pracy dla nich nie ma, a testy ktore sa w biurach w Polsce wgl się nie równają z ta pracą która jest tutaj ;) i tak poza nawiasem, masz racje wole iśc na ogolrki czy na jakąś inna fizyczna pracę i się narobić niż siedzieć tam i wysłuchiwać plotek na każdego temat ze strony brygadzistek ;)
1
Byłem tam 2014-02-27 10:03
Do "maciek" byłe sprawdziłem NIESTETY większość tak zarabia w nl .Jest tam ok 1600 agencji pośrednictwa i nikt nie poleci żadnej na 95% a o 100 zapomnij .Tam potrzeba DUŻO szczęścia(usunięte przez administratora)(nie ma akordu wg prawa)
paula88 2014-02-27 12:00
Hej, Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do NL, do pracy przy archiwizacji?
Czy faktycznie ludzie wracają po tygodniu, bo się nie nadają?
3
nad91 2014-02-27 15:16
Witam, również mam wybrać się do NL do pracy przy archiwizacji. Czy ta praca rzeczywiście tak źle wygląda jak tutaj opisują...? Proszę o rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam
1
paula88 2014-02-27 16:57
kurcze nikt nic nie wie.... ja ryzykuje jadę w sobotę, może ktoś jeszcze jedzie z Dąbrowy Górniczej?
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force