Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

Ayu 2014-02-12 14:45:16
witam
ja dzis bylam w biurze w Rzeszowie skladalam papiery z kolezanka i byla rubryka gdzie mozna wpisac osobe z ktora sie jedzie wiec spoko babka powiedziala nam ze bedzie brala pod uwage to ze chcemy jechac razem i mieszkac razem. przeszlysmy test jesli mozna to tak nazwac pytaja podstaw zeby wiedziec ze cos kumamy np ile lat mamy gdzie mieszkami gdzie pracowalismy i gdzie chcielibysmy pracowac i to po angielsku. wiec latwizna :) zakwalifikowala nas na produkcje czyli sort owocow i warzyw ze dzieki temu ze jestemy komunikatywne w jezyku angielkim szybciej znajdzie sie dla nas oferta :) wiec wyjazd moze byc za tydzien 2 lub miesiac. boje sie tylko ze moze nie byc pracy bo nie wiem jak to jest z warzywami i owocami na produkcji czy bedzie urodzaj i czy bedzie co robic :) bo bez pracy bedzie tam tylko stratnie bo same koszty wszystkie co tydzien to okolo 100 Euro a siedziec i placic co tydzien kase to tez mija sie z celem. nie wiem jak domki i jak kasa ale jak juz tam bede i zadwonia to dam znac.

moze sie ktos wypowiedziec na temat produkcji sortu i jakie miesiace sa dobre ? no i jakas wypowiedz obszerna bo jednak ludzie sa ciekawi i zainteresowani :/
co wziasc jakie jedzenie ile kosztuje jedzenie jak to jest z autami czy daja na zakupy i takie tam? co to sa te buty i czy musza byc takie ? ciuchy? czy w domkach jest zimno i przy produkcji bo to jednak nie szklarnia.

Ayu
xoxo
2
ddd 2014-02-12 22:16:15
Jedzenie kosztuje tyle co w polsce jak się dobrze ogarnie markety, buty na produkcje muszą być specjalne-robocze po prostu, a ubrania jak dają to normalka bo już większość biur ma swoje firmowe, i gdy się pakuje cokolwiek i pracuje to zimno nie jest przecież, domki w miare ok.
3
tagerek 2014-02-19 16:16:46
Bo w POLSCE jest (usunięte przez administratora)czy bys pracował na księżycu to i tak dostaniesz (usunięte przez administratora)z agencji pracy cały ten (usunięte przez administratora)powini zamknąć.
wald 2014-02-19 19:04:11
Dowiedziałaś sie cośw wiecej o archiwizacji w Holandii? Pracowalem w Polsce przy archwizacji, widze ze w necie w wielu miejscach sa ogłoszenia z sherpy do tej pracy, i sumie gdzies od roku sie pojawiają sie sukcesywnie...ciekawe czy to pewna praca czy sa podobne sytuacje jak opisywane?

Ktos pracował przy archiwizacji z tej agencji ? jakie wrażenia?
1
qwerty 2014-02-20 12:57:14
Hej! Czy ktoś się wybiera do Nl do pracy przy archiwizacji? Czy wiecie jakie są warunki, gdzie mieszkanie itp. Jeśli ktoś już taką pracę miał, również proszę o opinie. Z góry dzięki.
1
nemo94 2014-02-21 22:45:35
Witam, przy archiwizacji pracowałam przez tydzień i dziękuje bardzo, brygadzistki są do dupy, tu milusie jak nie wiem co a za plecami Ci dupe obrabiaja tylko przychodzą i mówią ile to błędów narobiłaś, masz tam norme 840 kartek na godzine, przejebane, jeszcze jak masz trudny projekt do zrobienia to już wgl lipa... jednym słowem masakra, trzeba dużo myśleć by się nie pomylić, bardzo odpowiedzialna praca, ja nie polecam....
1
Paweł 2014-02-23 08:41:21
Witam,
Jak ktoś planuje w kwietniu jechać do Holandii to piszcie na meila i coś wspólnie poszukamy. Zawsze to raźniej.
Ja jestem z Wrocławia i będę wybierał pośrednika z Opola. Mam kilka wytypowanych już z których znajomi pojechali.

Mój mail to : p.wielocha@interia.pl
1
ccc 2014-02-23 13:10:41
Jak pracowałaś przy archiwizacji to powiedz jak wygląda sprawa z językiem, w ogłoszeniu pisze ze angielski lub niemiecki komunikatywny, to chyba za mało do pracy z dokumentacją w obcym języku...zrezygnowałaś bo było za ciężko, przez atmosferę...? No i jak wyglądała sprawa z pracą i mieszkaniem, bo częste są opinie ze pracy jest mało godzin i w niektóre dni a zarobki w takim wypadku wystarczą na opłaty i przeżycie...
1
nemo94 2014-02-24 07:03:10
(usunięte przez administratora) ogólnie ludzi biorą z polski ze niby od razu na archiwizację, ale ja jestem o wiele dłużej w Sherpie i wzięli mnie od razu z Holandii, testy z angielskiego przeszłam jak podpisywałam umowe i dobrze wszystko zdałam, ale nie jechałam na archiwizacje, pozniej mnei dopiero tam rzucili, z reszta prosze jechac i zobaczyc jak jest w kochanej sherpie ;) ludzie maja po 20 godzin tygodniowo i zabieraja im normalnie za domek i za wszystko a warunki mieszkalne takie ze (usunięte przez administratora) a nie ktorzy nawet przez 3 tyg wyplaty nie dostaja ... w kazdym razie zycze powodzenia, pozdrawiam.
1
johnny 2014-02-24 10:43:04
jak Cię przerasta myślenie i odpowiedzialność to trzeba było na ogórki jechać;)
4
nemo94 2014-02-24 16:30:23
jedz i sie przekonaj czy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziewczyny przyjezdzaja siedza po tydzien idostaja depart do polski bo sie nie nadawaja albo brygadzistka nie odpowiadaja ;) ja akurat z polski na archiwizacje nie pojechalam tylko mnie wzieli tak po prostu, ale dziewczyny ktore przyjechaly z polski nie nadaly sie i przykro mi ale depart do polski bo innej pracy dla nich nie ma, a testy ktore sa w biurach w Polsce wgl się nie równają z ta pracą która jest tutaj ;) i tak poza nawiasem, masz racje wole iśc na ogolrki czy na jakąś inna fizyczna pracę i się narobić niż siedzieć tam i wysłuchiwać plotek na każdego temat ze strony brygadzistek ;)
1
kagawa 2014-02-26 17:42:26
w pracy za granicą zawsze gadają i plotkują o ludziach przyjezdnych. Z tym także w Sherpie trzeba się pogodzić
2
Byłem tam 2014-02-27 10:03:11
Do "maciek" byłe sprawdziłem NIESTETY większość tak zarabia w nl .Jest tam ok 1600 agencji pośrednictwa i nikt nie poleci żadnej na 95% a o 100 zapomnij .Tam potrzeba DUŻO szczęścia(usunięte przez administratora)(nie ma akordu wg prawa)
paula88 2014-02-27 12:00:39
Hej, Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do NL, do pracy przy archiwizacji?
Czy faktycznie ludzie wracają po tygodniu, bo się nie nadają?
2
nad91 2014-02-27 15:16:46
Witam, również mam wybrać się do NL do pracy przy archiwizacji. Czy ta praca rzeczywiście tak źle wygląda jak tutaj opisują...? Proszę o rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam
1
paula88 2014-02-27 16:57:21
kurcze nikt nic nie wie.... ja ryzykuje jadę w sobotę, może ktoś jeszcze jedzie z Dąbrowy Górniczej?
myślcie ludzie! 2014-02-27 17:47:13
ludzie myślenie was boli? praca przy archiwizacji? do tego trzeba znać język perfekcyjnie! a jakbyście znali tak język to możecie być tłumaczami przysięgłymi w PL! to nie wystarczy umieć się dogadać! trzeba znać tzw język branżowy! słowa po angielsku których nawet po polsku nie potraficie! paula jedź! napisz jak wrócisz! myślę że za 2 tygodnie..... jak nie z powodu braku znajomości języka to z powodu braku pracy! i dobra rada. miej zapasowe pieniądze na powrót! mi się przydały! bo gdybym miał się tam dorobić 300zł na powrót to bym do teraz tam siedział lub pojechał na stopa....
2
nad91 2014-02-27 18:57:21
Ja też zaryzykuje. Najlepiej się w końcu przekonać na własnej skórze... jedzie ktoś może z Katowic?
1
johnny 2014-02-28 14:32:17
Ja sie boję zaryzykować, jak dla mnie to te informacje o Sherpa International Force, czy jak sie teraz nazywają są wątpliwe, poczekam na treściwsze komentarze.
Ryjek 2014-02-28 16:10:49
Byłem przez sherpe półtora miesiąca. Cały czas was rzucają po różnych parkach. Można trafić na park z sauną i wanną z hydromasażem (Cape Helius w Hellevoutsluis)sprawdźcie sobie to miejsce w google. A możecie trafić do heidehok w Wezep i mieszkać w robactwie, pleśni itp. Więc przy warunkach życiowych wszystko tutaj zależy od szczęścia gdzie wylądujecie. Praca ogólnie jest ok, czy to geodis, czy hispa, czy sery, wszędzie jest w miarę ok, raczej brygadziści nie krzyczą, są mili, więc atmosfera pracy jest raczej w porządku, gorzej to wygląda pomiędzy zwykłymi pracownikami, ale wszędzie się trafią jołopy :) Co do zarobków to nie spodziewajcie się 200euro w tygodniu. To raczej max. Aczkolwiek widełki zarobków są duże. od -100euro do +150. średnio zarabiałem 80-120 euro nie więcej. Więc po przeliczeniu na polskie wychodzi mi około 2000zł. Zarobicie tyle w Polsce jak dobrze poszukacie. A jak chcecie więcej informacji to zapraszam na gg. 44480071
2
ja 2014-03-03 11:04:07
Witam po przeczytaniu tego co napisałeś napiszę tak w OTTO tak samo jest
1
Ola 2014-03-04 17:23:48
Witajcie. Razem z chłopakiem mamy jechac z Sherpy na zbiory truskawek. Czy ktos byl i pracowal przy zbiorach truskawek i moze napisac jak jest??
kaska 2014-03-04 17:37:30
Nie radzę tam pracować.
2
Ola 2014-03-04 18:23:40
Tzn? Cos wiecej moze ktos napisze?
luigi 2014-03-04 21:45:32
może nie dopełniłeś warunków umowy? bo nie wierzę, żeby taki twór istniał w obecnym systemie. Miałeś jakąś umowe właściwie z Sherpą?
pestka88 2014-03-05 19:32:03
Czy możesz podać jakiś kontakt do Ciebie? Bardzo zależy mi na rzetelnych informacjach.Pozdrawiam!
2
Anonim 2014-03-05 22:22:11
A jezeli chodzi o prace w szklarniach?? Truskawki ogorki lub pomidory. Dostalam propozycje wyjazdu za 2 tyg.
Nikka88 2014-03-06 12:11:37
Mój numer gg 50116251
Jurek 2014-03-10 09:30:05
Witam jeżeli jest ktoś chętny do wyjazdu do Holandii lub gdzieś indziej za granicę w tym miesiącu lub w kwietniu i zna kogoś kto już tam pracował w jakiejś agencji lub na własną rękę, to niech da znać - Myślę poważnie o wyjeździe - doskonała znajomość angielskiego - e-mail: jurand2006@autograf.pl
2
waldi 2014-03-10 21:58:29
Jeżeli możesz podaj nr gg, miałbym kilka pytań odnośnie archiwizacji...z góry dzięki:)
Jagoda 2014-03-17 00:07:28
Sherpa należy nie do tych lepszych agencji a tych na które najwięcej narzekań można usłyszeć i wyczytać.(usunięte przez administratora)
2
mikus 2014-03-17 13:17:57
jedzie ktoś może na truskawki do Venlo przez firme Sherpa w sobote????
ja1 2014-03-18 13:07:09
byl juz ktos na tych truskawki do Venlo przez firme Sherpa
kk 2014-03-18 18:56:09
Nie polecam nikomu wyjeżdżać przez to biuro, zwłaszcza do archiwizacji! Ludzie po tygodniu są zwalniani, bo nikt nie może wyrobić normy (840 kartek/h). Jak tam było bez pracy było ponad 100 osób, bywa, że ludzie, którzy tam są, pracują po 8 h tygodniowo, nie dziennie!
kk 2014-03-20 16:31:58
Jagoda, możesz dać jakieś namiary do siebie?
1
Forest 2014-03-20 22:33:42
Nie jest tak do konca, ludzie ktorzy sie staraja -maja prace moze nie od razu full hours ale stopniowo i 48 h zalezy od zakladu i od tego czy to produkcja czy magazyn choc bywa i tak ze linie stoja i czesc ma wolne ale i tak da sie odlozyc z 1500 zl co miesiac A w pl sa zaklady placace duzo i malo placace. dochodzi zwrot podatku z tym ze ta agreement to jest jak zlecenie i do emerytury sie nie liczy
1
dziwne 2014-03-24 16:00:51
Kasę za sofi? pierwsze słyszę żeby Urząd Państwowy płacił profity firmie za złożenie i tak wymaganego dokumentu.
1
tt 2014-03-25 12:42:00
Co wy ludzie gadacie za bzdury ja wyjedzam z mężem przez sherpe 3 rok i nie nażekamy mamy stałom prace tylko w ciągu roku przerwa 3 miesiące bo pomidor musi urosnac a co do tej archiwaci dokumentów to kolezanka pracuje tam drugi rok i też nie nazeka jak komuś zależy na pracy to da rade a jak ktoś chce mieć kase i sie nie napracować tylko imperzować to odpowieć przychodzi sama ,
4
popek 2014-03-25 13:08:55
Popieram wypowiedz wyzej. :)
3
klajas 2014-03-25 14:20:49
Hej Ola ja tez jadę z koleżanką na te truskawki 5 albo 12 kwietnia.
1
Dawid 2014-03-25 21:40:23
Witam, będę wyjeżdżał z bratem na pomidory, jak wygląda transport do Holandii? Czy płaci się za niego czy ściągają z wypłaty?
rania 2014-03-26 08:18:09
Witajcie ,..czy któraś z Pań wybiera się do np Skandynawii lub Holandii..z kimś będzie łatwiej, jestem po 30, bez zobowiązań , dzieci itp.Szukam normalnej i zdecydowanej na wyjazd koleżanki.
1
Złotko 2014-03-26 13:13:39
Czy ktos pracował na zakładzie zon przez Sherpa ?
2
na spokojnie 2014-03-27 10:33:16
Małolaty(18-25) do szkoły a nie do holland.pracuje już 8 lat i pierwsze przed wyjazdem sprawdziłem co mogę jako pracownik i co może agencja,jak wygląda salaris i co ma na nim być.w Każdej agencji po przedstawieniu oferty zacznijcie rozmowe od pytania jakimi certyfikatami może się pochwalić agencja.Jeżeli w umowie jest napisane-obowiązuje CAO to jest ok tylko który(a) z was ćwoki kiedykolwiek przeczytał Układ zbiorowy 52 strony książeczka jak "Medaliony" Nałkowskiej ale nie plebs myśli kategoriami Holandia=kasa(usunięte przez administratora)Nie zapominajcie żeby więcej kaski przywieźć a nie wywieść.powodzenia
3
klajas 2014-03-27 17:06:23
Czy ktoś jedzie 5 albo 12 kwietnia na truskawki do Venlo??
Lola 2014-03-27 21:35:46
Ja mialam jechac na truskawki ale zrezygnowalam... Za duzo tu negatywnych opini.
1
Yosiz 2014-03-28 20:09:35
Płaci się z własnej kieszeni nie ma możliwości z 1 wypłaty.
2
rybka38 2014-03-31 13:22:25
myślę o wyjeździe przez sherpe na Pomidory ale jak czytam te opinie to juz sama nie wiem kto mówi prawdę a kto kreci
Marek 2014-04-03 01:58:16
Człowieku jak czytam Twoją wypowiedź, to jedynym plebsem jaki widzę na tej stronie jesteś Ty. Nie wiem za kogo człowieczku się uważasz, raz nazywając 25-letnią osobę małolatem, dwa obrażając rodaków. Aż nie chcesz się czytać Twoich gorzkich żali, nie wiem czy Cię tam biją, czy Cię żona zdradza, ale daj sobie spokój gościu, jak masz takie pierdoły pisać, a później tak jest, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostaje koordynatorem i tylko życie uprzykrza innym, pozdrawiam.
1
v 2014-04-05 17:47:56
mial ktos jechac dzis (5 kw) do jakiejs pracy tam ?
1
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force