Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

paula88 2014-02-27 16:57:21
kurcze nikt nic nie wie.... ja ryzykuje jadę w sobotę, może ktoś jeszcze jedzie z Dąbrowy Górniczej?
myślcie ludzie! 2014-02-27 17:47:13
ludzie myślenie was boli? praca przy archiwizacji? do tego trzeba znać język perfekcyjnie! a jakbyście znali tak język to możecie być tłumaczami przysięgłymi w PL! to nie wystarczy umieć się dogadać! trzeba znać tzw język branżowy! słowa po angielsku których nawet po polsku nie potraficie! paula jedź! napisz jak wrócisz! myślę że za 2 tygodnie..... jak nie z powodu braku znajomości języka to z powodu braku pracy! i dobra rada. miej zapasowe pieniądze na powrót! mi się przydały! bo gdybym miał się tam dorobić 300zł na powrót to bym do teraz tam siedział lub pojechał na stopa....
2
nad91 2014-02-27 18:57:21
Ja też zaryzykuje. Najlepiej się w końcu przekonać na własnej skórze... jedzie ktoś może z Katowic?
1
johnny 2014-02-28 14:32:17
Ja sie boję zaryzykować, jak dla mnie to te informacje o Sherpa International Force, czy jak sie teraz nazywają są wątpliwe, poczekam na treściwsze komentarze.
Ryjek 2014-02-28 16:10:49
Byłem przez sherpe półtora miesiąca. Cały czas was rzucają po różnych parkach. Można trafić na park z sauną i wanną z hydromasażem (Cape Helius w Hellevoutsluis)sprawdźcie sobie to miejsce w google. A możecie trafić do heidehok w Wezep i mieszkać w robactwie, pleśni itp. Więc przy warunkach życiowych wszystko tutaj zależy od szczęścia gdzie wylądujecie. Praca ogólnie jest ok, czy to geodis, czy hispa, czy sery, wszędzie jest w miarę ok, raczej brygadziści nie krzyczą, są mili, więc atmosfera pracy jest raczej w porządku, gorzej to wygląda pomiędzy zwykłymi pracownikami, ale wszędzie się trafią jołopy :) Co do zarobków to nie spodziewajcie się 200euro w tygodniu. To raczej max. Aczkolwiek widełki zarobków są duże. od -100euro do +150. średnio zarabiałem 80-120 euro nie więcej. Więc po przeliczeniu na polskie wychodzi mi około 2000zł. Zarobicie tyle w Polsce jak dobrze poszukacie. A jak chcecie więcej informacji to zapraszam na gg. 44480071
2
ja 2014-03-03 11:04:07
Witam po przeczytaniu tego co napisałeś napiszę tak w OTTO tak samo jest
1
Ola 2014-03-04 17:23:48
Witajcie. Razem z chłopakiem mamy jechac z Sherpy na zbiory truskawek. Czy ktos byl i pracowal przy zbiorach truskawek i moze napisac jak jest??
kaska 2014-03-04 17:37:30
Nie radzę tam pracować.
2
Ola 2014-03-04 18:23:40
Tzn? Cos wiecej moze ktos napisze?
luigi 2014-03-04 21:45:32
może nie dopełniłeś warunków umowy? bo nie wierzę, żeby taki twór istniał w obecnym systemie. Miałeś jakąś umowe właściwie z Sherpą?
pestka88 2014-03-05 19:32:03
Czy możesz podać jakiś kontakt do Ciebie? Bardzo zależy mi na rzetelnych informacjach.Pozdrawiam!
2
Anonim 2014-03-05 22:22:11
A jezeli chodzi o prace w szklarniach?? Truskawki ogorki lub pomidory. Dostalam propozycje wyjazdu za 2 tyg.
Nikka88 2014-03-06 12:11:37
Mój numer gg 50116251
Jurek 2014-03-10 09:30:05
Witam jeżeli jest ktoś chętny do wyjazdu do Holandii lub gdzieś indziej za granicę w tym miesiącu lub w kwietniu i zna kogoś kto już tam pracował w jakiejś agencji lub na własną rękę, to niech da znać - Myślę poważnie o wyjeździe - doskonała znajomość angielskiego - e-mail: jurand2006@autograf.pl
2
waldi 2014-03-10 21:58:29
Jeżeli możesz podaj nr gg, miałbym kilka pytań odnośnie archiwizacji...z góry dzięki:)
Jagoda 2014-03-17 00:07:28
Sherpa należy nie do tych lepszych agencji a tych na które najwięcej narzekań można usłyszeć i wyczytać.(usunięte przez administratora)
2
mikus 2014-03-17 13:17:57
jedzie ktoś może na truskawki do Venlo przez firme Sherpa w sobote????
ja1 2014-03-18 13:07:09
byl juz ktos na tych truskawki do Venlo przez firme Sherpa
kk 2014-03-18 18:56:09
Nie polecam nikomu wyjeżdżać przez to biuro, zwłaszcza do archiwizacji! Ludzie po tygodniu są zwalniani, bo nikt nie może wyrobić normy (840 kartek/h). Jak tam było bez pracy było ponad 100 osób, bywa, że ludzie, którzy tam są, pracują po 8 h tygodniowo, nie dziennie!
kk 2014-03-20 16:31:58
Jagoda, możesz dać jakieś namiary do siebie?
1
Forest 2014-03-20 22:33:42
Nie jest tak do konca, ludzie ktorzy sie staraja -maja prace moze nie od razu full hours ale stopniowo i 48 h zalezy od zakladu i od tego czy to produkcja czy magazyn choc bywa i tak ze linie stoja i czesc ma wolne ale i tak da sie odlozyc z 1500 zl co miesiac A w pl sa zaklady placace duzo i malo placace. dochodzi zwrot podatku z tym ze ta agreement to jest jak zlecenie i do emerytury sie nie liczy
1
dziwne 2014-03-24 16:00:51
Kasę za sofi? pierwsze słyszę żeby Urząd Państwowy płacił profity firmie za złożenie i tak wymaganego dokumentu.
1
tt 2014-03-25 12:42:00
Co wy ludzie gadacie za bzdury ja wyjedzam z mężem przez sherpe 3 rok i nie nażekamy mamy stałom prace tylko w ciągu roku przerwa 3 miesiące bo pomidor musi urosnac a co do tej archiwaci dokumentów to kolezanka pracuje tam drugi rok i też nie nazeka jak komuś zależy na pracy to da rade a jak ktoś chce mieć kase i sie nie napracować tylko imperzować to odpowieć przychodzi sama ,
4
popek 2014-03-25 13:08:55
Popieram wypowiedz wyzej. :)
3
klajas 2014-03-25 14:20:49
Hej Ola ja tez jadę z koleżanką na te truskawki 5 albo 12 kwietnia.
1
Dawid 2014-03-25 21:40:23
Witam, będę wyjeżdżał z bratem na pomidory, jak wygląda transport do Holandii? Czy płaci się za niego czy ściągają z wypłaty?
rania 2014-03-26 08:18:09
Witajcie ,..czy któraś z Pań wybiera się do np Skandynawii lub Holandii..z kimś będzie łatwiej, jestem po 30, bez zobowiązań , dzieci itp.Szukam normalnej i zdecydowanej na wyjazd koleżanki.
1
Złotko 2014-03-26 13:13:39
Czy ktos pracował na zakładzie zon przez Sherpa ?
2
na spokojnie 2014-03-27 10:33:16
Małolaty(18-25) do szkoły a nie do holland.pracuje już 8 lat i pierwsze przed wyjazdem sprawdziłem co mogę jako pracownik i co może agencja,jak wygląda salaris i co ma na nim być.w Każdej agencji po przedstawieniu oferty zacznijcie rozmowe od pytania jakimi certyfikatami może się pochwalić agencja.Jeżeli w umowie jest napisane-obowiązuje CAO to jest ok tylko który(a) z was ćwoki kiedykolwiek przeczytał Układ zbiorowy 52 strony książeczka jak "Medaliony" Nałkowskiej ale nie plebs myśli kategoriami Holandia=kasa(usunięte przez administratora)Nie zapominajcie żeby więcej kaski przywieźć a nie wywieść.powodzenia
3
klajas 2014-03-27 17:06:23
Czy ktoś jedzie 5 albo 12 kwietnia na truskawki do Venlo??
Lola 2014-03-27 21:35:46
Ja mialam jechac na truskawki ale zrezygnowalam... Za duzo tu negatywnych opini.
1
Yosiz 2014-03-28 20:09:35
Płaci się z własnej kieszeni nie ma możliwości z 1 wypłaty.
2
rybka38 2014-03-31 13:22:25
myślę o wyjeździe przez sherpe na Pomidory ale jak czytam te opinie to juz sama nie wiem kto mówi prawdę a kto kreci
Marek 2014-04-03 01:58:16
Człowieku jak czytam Twoją wypowiedź, to jedynym plebsem jaki widzę na tej stronie jesteś Ty. Nie wiem za kogo człowieczku się uważasz, raz nazywając 25-letnią osobę małolatem, dwa obrażając rodaków. Aż nie chcesz się czytać Twoich gorzkich żali, nie wiem czy Cię tam biją, czy Cię żona zdradza, ale daj sobie spokój gościu, jak masz takie pierdoły pisać, a później tak jest, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostaje koordynatorem i tylko życie uprzykrza innym, pozdrawiam.
1
v 2014-04-05 17:47:56
mial ktos jechac dzis (5 kw) do jakiejs pracy tam ?
1
Nikita 2014-04-07 01:10:35
Ja miałam jechać na borówki.
v 2014-04-07 07:36:11
no to niezle... ja specjalnie w czwartek jechalem podisac umowe i wyjazd na sobote, ale jak wiedzieli ze i tak nie ma wyjazdu to po co ta szopka ??? a w internetach wyczytałem ze borowke w europie zbiera się od czerwca.... ciekawe ciekawe, prosze ludzi na mniejscu w holandii o napisanie czy jest praca i czy jest ta borowka.
1
Nikita 2014-04-08 23:14:29
Po twojej wypowiedzi widać twój poziom elokwencji. Nic więcej nie widziałaś, to i Sherpe doceniasz.
ddddd 2014-04-09 09:42:38
mazi1228 chyba nie zauważyłeś, że odpowiedź Nikity nie była do Ciebie.. więc niepotrzebnie się unosisz. rozumiem, że sherpa potrafi rozszarpać nerwy, ale bez przesady..
1
Nikita 2014-04-09 11:53:32
Dzięki za sprostowanie :)
1
mazi1228 2014-04-09 13:35:16
Witam, pszepraszam, rzeczywiscie nie zauwazylem ze ta wypowiedz nie byla o mnie, pszepraszam Nikita, pozdrawiam.
Nikita 2014-04-09 13:44:54
Przeprosiny przyjęte :)
Nikita 2014-04-09 20:28:31
Dziś dostałam telefon z biura i otrzymałam nową ofertę. Dołączę do męża. Święta spędzimy razem w Holandii :)

Pozdrawiam
ace 2014-04-09 21:44:12
I tym sposobem walka z Sherpą została zakończona :D
zibi 2014-04-14 09:59:54
Co to za strona z opiniami, że nie można umieścić własnej opinii?! Negatywna opinia, to też opinia.( usunięte przez administratora )
2
milek 2014-04-15 21:38:20
Negatywne opinie tez sa akceptowane, ale nie moze ona przekraczac granicy dobrego smaku czy zasad forum. A co takiego sherpa zrobila?
Kitty 2014-04-15 23:22:35
Nie przekroczyłam granicy smaku, nikogo nie obraziłam, nic nie zmyśliłama, ale prawda na tyle zabolała Sherpę, (usunięte przez administratora) Opisałam swoje zmagania z tą agencją. Chciała ustrzec ludzi szukających pracy zagranicą przed tą (usunięte przez administratora)firmą.
1
Kitty 2014-04-17 11:30:31
Oszukańcza firma, to są zakazane słowa?
Oferty Pracy
Pracownik produkcji - produkcja serów
2014-04-17 Zakres podstawowych obowiązków:• Przenoszenie sera na linie produkcyjną • Pakowanie sera do kartonów • Ważenie sera i kontrolowanie jego ciężaru • Układanie plastrów sera w pudełkuWymagania:• Dobra znajomość języka angielskiego • Chęć podjęcia pracy za granicą na minimum 1 rok • Ważne zaświadczenie o niekaralności • Doświadczenie zawodowe przy produkcji sera • Umiejętność szybkiego uczenia • Zaangażowanie • Odpowiedzialność oraz elastyczność • Do
Adrian 2014-04-17 17:43:22
Pracownik produkcji - produkcja serów2014-04-17 Zakres podstawowych obowiązków:• Przenoszenie sera na linie produkcyjną • Pakowanie sera do kartonów • Ważenie sera i kontrolowanie jego ciężaru • Układanie plastrów sera w pudełkuWymagania:• Dobra znajomość języka angielskiego • Chęć podjęcia pracy za granicą na minimum 1 rok • Ważne zaświadczenie o niekaralności • Doświadczenie zawodowe przy produkcji sera • Umiejętność szybkiego uczenia • Zaangażowanie • Odpowiedzialność oraz elastyczność • Do[...]">@Oferty Pracy - 2014-04-17 17:43:22
jedzie ktoś 21 kwietnia z firmą sherpy ???
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force