Work Centre

Opole

Opinie o Work Centre

Xyz 2016-10-11 18:31
Xxx Popieram wypowiedź! Agencja Level 1 to totalna porażka i kpina !! Koordynatorzy sa w ogóle niezorganizowani i o wszystkim informują na ostatnia chwilę. Jesli ktos ma naprawde noz na gardle to niech sie poważnie zastanowi nad współpraca z ta śmieszna agencja bo raczej bytu sobie nie poprawi... !
2
moreno 2016-10-14 20:54
O takich rzeczach i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich @szpil, ale na pewno umowa jest w pełni respektowana, bo przecież każdy wie że trzeba dbac o warunki finaansowe dla operatorów technicznych.
Dino 2016-11-02 22:01
W pełni się zgadzam z tą wypowiedzią, jedno wielkie oszustwo,.Omijajcie ich szerokim łukiem.
weteran 2016-11-07 16:02
Pracowałem przez Work Centre (czyli Level 1 w Holandii) kilka miesięcy przy kosmetykach. I jedyne plusy jakie mogę wymienić to to, że wypłata była a poza tym miałem szczęście gdyż trafiła mi się praca z dużą ilością godzin.

Natomiast to, jak biuro traktuje swoich pracowników to jest jakiś ponury żart. Zacznijmy ego, że w biurze w Opolu mówi się ludziom, że nocki są płatne 125% i pokazuje się zdjęcia lokalizacji gdzie będą mieszkać, co na miejscu okazuje się nieprawdą. Nocki, nadgodziny - wszystko jest płacone 100%. A lokalizacja często okazuje się inna.

Kwestia zakwaterowania również pozostawia wiele do życzenia. O ile na pierwszą lokalizację nie mogę narzekać, było całkiem komfortowo (łóżko i półka w szafie, duża kuchnia i lodówki, czego chcieć więcej), to już mieszkanie w bungalach to dramat. Dwie osoby w pokoju z łóżkiem piętrowym. W pokoju gdzie jedna osoba nie może się swobodnie obrócić. I jedna, mała szafka. 6 osób w domku, a dla 6 osób lodówka o wysokości ok. 1 metra, obok zamrażalnik podobnej wielkości. Nie oczekiwałem luksusów, ale litości.

Naszą koordynatorką była pani o imieniu na literę J. zdrobniale wszyscy mówili A. Jak w większości wyglądał jej kontakt z podopiecznymi? Jesteś chory? Źle się czujesz? Możesz wracać do Polski. Nie przyszedłeś do pracy nawet o tym nie informując? Możesz wracać do Pol... a nie, przepraszam. Masz znajomości więc zostaniesz. Dochodziło do sytuacji gdy to Holendrzy odwozili do domu osoby, które źle się czuły lub były chore, bo pani A. nie potrafiła lub nie chciała się tym zająć. Załatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczy z cudem. Masz szczęście gdy w końcu wywalczysz swoje.

Jak również wiadomo, za granicą można też spotkać sporo ludzi, których można określić słowem "patologia". Takie osoby, nie mieszkają w jednym domku, o nie. Decyzją managera są porozrzucane po różnych domkach zatruwając życie normalnym ludziom. Sprytnie, mniej problemów.

Co do samego miejsca pracy to nie mogę narzekać. Praca czysta, niezależna od pogody, dużo godzin. Praca jeden tydzień od 6 do 18, w następnym od 18 do 6. Szef ciągle narzekający, że za wolno. Ale da się przeżyć.
1
Młody 123 2016-11-15 23:48
Firma w ktorej pracowałem spoko czyli zakład pakowanie kosmetyków natomiast pośrednictwo czyli level 1 Holandia emmeloord serdecznie pozdrawiam środkowym palcem a szczególnie tą charyzmatyczną dojrzałą koordynator Joannę która ma z 23lata i ludzi ma za nic. Był jakiś problem np. z ćpunem to normalny człowiek musiał uciekać albo wracać do Polski bo ta szanowna Pani co miała do powiedzenia "załatwcie to między sobą" Choroba czy mega zmeczenie prośba o dzień wolnego pani Joanna odpowiada praca albo zjazd do Polski. Pani Joanno od straszenia są duchy i kina domowe. Pani się nadaję ale nie powiem do czego. Ja wiem że dla Pani ciężko to zrozumieć ale troszkę wysiłku i to można zrozumieć. pozdrawiam.
Jaśka 2016-11-15 23:56
I ta charyzmatyczna 23 letnia koortynator o imieniu ktorego nawet nie chce wymieniać bo nie zasługuje na to ktora nie rozumie problemów czlowieka tylko straszy... Drodzie dziecko od straszenia są duchy i kina domowe pozdro
Lolitka 2016-11-30 16:33
Czytając te opinie tutaj zastanawiam się czy ludziom nie chce się pracować, są zawistni czy tylko po prostu mieli pecha :) Ja pracuje w firmie Level 1 juz ponad pół roku i jeszcze nie widziałam połowy rzeczy ktore ludzie tu opisują ;) Ktos mieszkał daleko od centrum? W kazdy poniedziałek po pracy mozna jeździć na zakupy służbowym samochodem, wystarczy dopytać. Domki po 30 osob z Rumunami? Jest pare hoteli gdzie jest większa liczba osob - sami Polacy :) Jedynie z opiniami o koordynatorami moge sie zgodzić bo tu naprawde trzeba miec szczęście zeby trafić na takiego ktory dobrze traktuje pracownika. A co do siedzenia na domku, cóż poza sezonem nie ma tu zbyt wiele pracy i jesli ktos nie jest na stałe w jednej firmie bedzie chodził codziennie do innej, gdzie bedzie potrzeba wiecej ludzi :) Pozdrawiam
2
MaryMary 2016-12-13 19:48
Witam :-) Jedzie ktoś w ten czwartek z Gdańska do Emmeloord ? Jadę do pracy przez tą agencje. Może ktoś też jedzie? Proszę o kontakt na priv :-)
Żaneta 2016-12-14 19:27
Witam pracuje ktoś może przez Work Center biuro w Opolu? Przy pakowaniu kosmetyków ?? W mieście Emmeloord?? I może powiedzieć prawdę jak to faktycznie wygląda?

Prosiłbym bardzo o @ zanecia17@poczta.fm

Z gory bardzo dziękuję
Klaudia 2016-12-14 19:48
Ja jade ale z Lublina na pakowanie kosmetykow. Mam tam kokezanke ktora pracuje od czerwca i jest zadowolona. Maja dwie zmiany tydzien dniowki potem nocki. Srednio 50/54 godziny na tydzien. Jest bardzo zadowolona. Praca prosta i na hali. Ona jechala na 8 tygodni a juz siedzi tam 7 miesiecy.
Abebe 2016-12-17 12:12
praca przy kosmetykach jest spoko, rzeczywiście można sporo zarobic, ale uważajcie na koordynatorkę i na innych Polaków, którzy standardowo, jak to Polacy za granicą będą próbowali Was zgnoić :)
taka tam 2016-12-17 22:00
byłąm nie polecam tej firmy a ta koordynatorke Aske to bym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopnela razem z tym jej mezusiem Witkiem . biuro nie godne polecenia.
1
MaryMary 2016-12-18 00:33
Ja od poniedzialku zaczynam pracę na kosmetykach napisze co i jak :-)
Echo 2016-12-19 14:55
I jak tam praca Mary Mary ?
MaryMary 2016-12-27 16:46
Hej :-) Praca wyglada tak : jeden tydzień na dniowki a drugi na nocki, codziennie po 12h pracy. Praca nie wymaga wiele myślenia liczy się dobra koordynacja ruchowa :-) Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to mialam szczęście bo trafilam naprawde dobrze, pokoj dwuosobowy, a w kuchni nikt się o siebie nie odbija. Pozdrawiam :-)
Rafi 2016-12-30 19:09
Ja sie tam wybieram
Marzena 2017-01-03 08:29
Witam,
pracuje od 4 tygodni na tulipanach w Luttelgeest i mamy dwie zmiany dniówki oraz popołudniówki.
Praca po 44 i 48 godzin. Mam za 44 godziny 318 euro. Dla mnie jak na razie firma jest wiarygodna i zorganizowana. Wypłaty na czas w każdy poniedziałek solaris na mailu. Mnie odpowiada.
lili 2017-01-03 12:38
Witam wybieram sie z kolezankami 7.01.17 r na pakowanie kosmetyków do Emmeloord może ktoś mi powiedziec jak tam praca wyglada i ile płaca ?
lili 2017-01-03 12:58
Witam jest tam ktoś na pakowaniu kosmetyków ? i może powiedzieć jak praca wygląda i jakie zarobki
lili 2017-01-03 14:57
hejka wybieram sie na pakowanie kosmetyków ? jak praca wygląda ?
kate5555 2017-01-03 15:11
Jak jest z pracą teraz w tej agencji? Warto jechać czy nie?
MaryMary 2017-01-06 20:24
Hej pracuje się po 11h dziennie czyli 55h w tygodniu. 360€ tygodników jeśli nie jesteś na wiekowce :-)
@noname 2017-01-09 11:53
@MaryMary - no dobrze a jakie są przybliżone koszty, czyli (1) koszt miesięcznego zakwaterowania w domkach (2) ubezpieczenie (3) jedzenie (3) Inne; jednym słowem ile zostaje z tego na rękę?
Mary Mary 2017-01-11 12:47
Tak jak napisałam 360Euro masz tygodniowo i toj. już po wszystkich odliczeniach. Na jedzenie spokojnie wystarczy 40-60Euro tygodniowo. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe to zależy jak trafisz, bo czasami są tragiczne, maleńkie pokoje, pleśń, wilgoć - chodzi mi tu głównie o bungale takie domki w lesie. Ja akurat trafiłam na świetne warunki i wiem za co płacę. Tu za mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało :) Pozdrawiam :)
noname 2017-01-11 17:36
@Mary Mary - dziękuję za Odpowiedź:

jeśli dobrze liczę:

RE - czyli 1440 miesięcznie (-minus) ok.240 eu (za jedzenie na miesiąc) (-minus) 280eu (za mieszkanie) (-minus) 80eu (za ubezpieczenie) =

ok. 840 eu na rękę (czy tak?) //*nie wiem czy te dwa ostatnie czynniki też liczyć "mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. ", bo piszesz, że 360 po wszystkich odliczeniach, a potem, o kosztach wynajmu; dlatego proszę jeszcze o potwierdzenie mojego wstępnego rachunku...*//

2
a jak wygląda kwestia prywatności w tych mieszkaniach, musiałbym np. zabrać ze sobą laptopa, żeby np. płacić rachunki przez internet, i inne rzeczy ?????

3 czy mogłaś sobie wybrać zakwaterowanie?

czy będąc jeszcze w Polsce wiedziałaś w jakich warunkach będziesz mieszkać i mogłaś się przygotowac, czy to jest loteria ?

będę wdzięczny za Odpowiedź i pozdrawiam
Norbi 2017-01-14 21:02
Lidzie nie dajcie sie nabrac na nic co mowia i pisza bus jest oplacony w 1 strone a nie w 2 jak mnie poinformowal pan z Tomaszowa Lubelskiego to po 1 po 2 nie wierzcie w to co wam gadaja produkcja hala scinanie kwiatkow to wszystko brednie jesli zamierzacie jednak zaryzykowac radze zainwestowac w dobry plaszcz przeciwdeszczowy i dobre cieple kalosze i rekawiczki. Po 3 jesli myslicie ze bedziecie mieli fajny ladny domek badz hotel to sie grubo mylicie chyba ze macie szczescie i rzuca was w normalne miejsce ogolnie patologia picie awantury. (level1 firma ktora sciaga ludzi i nie potrafi wyrobic na czas numeru sofi niektorzy czekaja po 6 tygodni a roboty czesto brakuje aby na hotel zarobic )
1
MaryMary 2017-01-18 20:56
Nie 1440€ jest już po odtraceniu za mieszkanie i ubezpieczenie czyli już na czysto masz 1400 €. Odlicz sobie tylko za jedzenie. Spokojnie Ci wystarczy ok 200€ na miesiąc. Mieszkania nie można sobie wybrac tj. pisalam.Pozdrawiam
MaryMary 2017-01-18 21:00
Laptop jak najbardziej się przyda. W każdym domku jest Wi-Fi z Internetem nie ma problemu.
Ludek 2017-01-19 12:34
Czy mają jakieś nowe ofert pracy? Nic nie mogę namierzyć!
noname 2017-01-19 22:48
@MaryMary - dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Kolo 2017-01-23 17:16
Kilkakrotnie korzystałem z ich pośrednictwa i byłem zadowolony.Wszystko przygotowane i nie było żadnych problemów. Myślę, że niektórzy nie czytają umów a później rozczarowanie. Leniwych też nie brakuje na wyjeździe.
Dorka 2017-02-01 07:06
Z ich umowy nie wynika jaka prace dostaniesz i ile godzin bedziesz pracowac. Mi pani w biurze w Opolu tak naklamala ile to nie zarobie a na miejscu wielkie rozczarowanie. Poproscie o zapewnienie godzin na pismie i do jakiej pracy jedziecie. Na pewno entuzjazm tych klamliwych pan opadnie. Zwlaszcza takiej malej wrednej.
DawidNL 2017-02-02 03:03
Witam jutro wyjeżdzam z biura Work Center jak oceniacie sobie ta firme ? Warunki mieszkaniowe oraz czy są godziny i praca 5/6 dni w tygodniu?
Hubert 2017-02-02 07:43
Popracujesz z tydzień a potem coraz mniej godzin i zjedziesz na Polskę bo na koszty nie wyrobisz. Nie polecam. (usunięte przez administratora)
Ola.f. 2017-02-02 12:14
Zależy gdzie sie trafi.. najwiecej godzin mają młodzi. ja mam stałą pracę na rózach w szklarni (czasem na hali), od kilku tygodni u tego samego pracowadwcy, wypłata bardzo dobra! na pewno tyle nie zarobiłbym w Polsce. jeśli ktos nie ma pracy to z własnej winy. oczywiste jest że jak pojdzie do jakiegos pracodawcy i zamiast pracowac bedzie sie obijac , to wiecej go juz nie wezmą. tak samo gdy ktoś pije i się awanturuje to wiadomo że koordynatorzy nie będą go traktować jak dobrego pracownika. pozdro
Marcel1991 2017-02-02 16:22
Cześć ja jestem tutanjnowy od 4 tygodni pracuje na drzewkach firma tFort w Zeewolde. Mam po 48 godzin w drugim tygodniu miałem 42 bo jechałem sofi wyrobić. Za 48 godzin mam 319 euro tygodniówki na czysto.Są tu oczywiście osoby co przyjechały się pobawić. Potem smarują po tym forum na firmę. Ja po tych prawie czterech tygodniach mogę powiedzieć ze jest dobra.
1
Marcin O 2017-02-06 15:40
Wita. Work Center współpracuje z holenderską agencją Level . Moja opinia ; oszuści , Kłamy nie szanują ludzi . Z dnia na dzień nie wiesz kiedy dostajesz tel że jesteś zwolniony mnie zwolnili w środę rano i kazali się wynieść do 18 godziny tego samego dnia . a policzyli za mieszkanie za cały tydzień . omijajcie szerokim łukiem . A jak wpadniecie na kordynatora Aske to juz napewno nigdy nie będziecie chcieli wrócić do Holandii .
Damian90 2017-02-06 16:39
Siemano. Jedzie ktoś może na dniach przez Work Centre na szparagi?
Karol1969 2017-02-07 09:04
Hej ja jadę na szparagi do nich. W tamtym roku tez u nich pracowałem ale na sortowni cebulek tulipana oraz lili (listopad, grudzień 2016), byłem tez u nich na pracach polowych od lipca do października. Mnie się podobało. Miałem miedzy 35 do 68 godzin (przeważnie 47 godzin tygodniowo). Ale faktycznie były tam osoby co jechały nie do pracy ale zabawić się. Co do szparagów to jadę gdyż wcześniej w Niemczech 4 sezony zbierałem. Moim zdaniem jeśli ktoś chce pracować zawsze mu coś znajdzie się. Mieszkałem na hotelu w Kraggenburg są to mieszkania 4 pokojowe po 8 osób. Dla osób co szanują cisze i spokój polecam. Gorzej jeśli hałasujesz i nie liczysz się z innymi osobami to długo tam nie pomieszkasz.
1
Weronika 2017-02-07 15:05
Wyjechałam od nich 05.09.2016 na zbiory jabłek (6 tyg) ale tak mi sie spodobało ze zostałam do 20.12. 2016. Byłam na urlopie do 07.01.2017 i teraz dalej pracuje (sortuje marchewki). DLA MNIE AGENCJA BARDZO RZETELNA I UCZCIWA. Pracuje 6 dni w tygodniu po 52 godziny na tydzień.
1
Aga-88 2017-02-07 21:44
Mam sporo znajomych z Tomaszowa Lubelskiego i okolic co skorzystały z pośrednictwa tej firmy w zeszłym roku i sobie chwalą. Kolega we wrześniu 2016 roku jechał pierwszy raz za granicę na pakowanie kosmetyków i dostał przy umowie taki przewodnik jak to wszystko przebiega i co trzeba ze sobą zabrać do pracy. Moim zdaniem bardzo pomocne i pierwszy raz się z takim czymś spotkałam - na ogół u mnie było "radź sobie". Jak jeździłam do Niemiec sprzątać hotele to tylko dzięki koleżance co mnie wkręciła wiedziałam co zabrać i jak to wygląda na miejscu. Obecnie pracuję w Polsce ale jak znajomi dadzą mi cynka że rusza nabór na pakowanie perfum to rzucam obecną robotę w sklepie i mam nadzieję że się dostanę do tej pracy.
1
ombre 2017-02-12 12:27
i to jest ten szał.. 55 godzin 305 euro tygodniowo? iesoo
Andzia 2017-02-12 14:17
Hejka czyli o kase nie ma sie co martwic a angielski jest respektowany bo bylem we wloszech niemczech i nie wiem czego sie spodziewac u holendra
Piotr 2017-02-14 16:13
W Holandii wszyscy mówią po angielsku :) nawet większość ludzi starszych. Dogadasz się wszędzie tylko zawszę najpierw uprzedzaj że nie mówisz po holendersku .
1
Monika_p 2017-02-14 22:02
Czy ktos dostal juz wezwanie do pracy po urlopie swiatecznym? Mieli do mnie dzwonic kolo 10 lutego na kwiaty i telefon dalej milczy. Agencja dobra, nie rewelacyjna, ale po przygodach z dwiema innymi niebo a ziemia.
Ewa1981 2017-02-15 08:01
Ja wrocilam do Baasa od 6.02 a z tego co wiem to reszta ludzi wraca 27.02 na te szklarnie. Dla mnie agencja jest super. Pracuje tu od 2011 roku.
Kobietka 2017-02-15 17:56
Słyszałam, że za pośrednictwem tej agencji można wyjechać do Holandii na ścinanie róż. Kiedy jest organizowany taki wyjazd? Co trzeba załatwia przed wyjazdem? Jakie zarobki są przy tej pracy no i co z mieszkaniem?. Bardzo proszę o informację jeśli ktoś wie.
kobra 2017-02-16 13:13
Witam byłem na gruszkach robota była super mieszkanie dobre , byłem z firmy opola i chciałbym pojechać z zonom czy masz jakieś kontakty o prace pozdrawiam
Juśka 2017-02-18 19:23
Witam.
Jak wygląda teraz praca na basie? Czy są dobre godziny? Słyszałam, że się trochę pogorszyło z godzinami.czy to prawda?
Proszę o odpowiedź.
Ludwik 2017-02-19 09:50
Wcale nie nowych ofert i martwi mnie to. Znajomy wyjechał z nimi i jest bardzo zadowolony.Może ktoś wie cos w tym temacie?. Bardzo zależy mi na wyjeździe a dobrze jest wyjechać przez sprawdzonego pośrednika.
Zostaw swoją opinię o Work Centre - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Centre