Work Centre

Opole

Opinie o Work Centre

MaryMary 2017-01-06 20:24
Hej pracuje się po 11h dziennie czyli 55h w tygodniu. 360€ tygodników jeśli nie jesteś na wiekowce :-)
@noname 2017-01-09 11:53
@MaryMary - no dobrze a jakie są przybliżone koszty, czyli (1) koszt miesięcznego zakwaterowania w domkach (2) ubezpieczenie (3) jedzenie (3) Inne; jednym słowem ile zostaje z tego na rękę?
Mary Mary 2017-01-11 12:47
Tak jak napisałam 360Euro masz tygodniowo i toj. już po wszystkich odliczeniach. Na jedzenie spokojnie wystarczy 40-60Euro tygodniowo. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe to zależy jak trafisz, bo czasami są tragiczne, maleńkie pokoje, pleśń, wilgoć - chodzi mi tu głównie o bungale takie domki w lesie. Ja akurat trafiłam na świetne warunki i wiem za co płacę. Tu za mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało :) Pozdrawiam :)
noname 2017-01-11 17:36
@Mary Mary - dziękuję za Odpowiedź:

jeśli dobrze liczę:

RE - czyli 1440 miesięcznie (-minus) ok.240 eu (za jedzenie na miesiąc) (-minus) 280eu (za mieszkanie) (-minus) 80eu (za ubezpieczenie) =

ok. 840 eu na rękę (czy tak?) //*nie wiem czy te dwa ostatnie czynniki też liczyć "mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. ", bo piszesz, że 360 po wszystkich odliczeniach, a potem, o kosztach wynajmu; dlatego proszę jeszcze o potwierdzenie mojego wstępnego rachunku...*//

2
a jak wygląda kwestia prywatności w tych mieszkaniach, musiałbym np. zabrać ze sobą laptopa, żeby np. płacić rachunki przez internet, i inne rzeczy ?????

3 czy mogłaś sobie wybrać zakwaterowanie?

czy będąc jeszcze w Polsce wiedziałaś w jakich warunkach będziesz mieszkać i mogłaś się przygotowac, czy to jest loteria ?

będę wdzięczny za Odpowiedź i pozdrawiam
Norbi 2017-01-14 21:02
Lidzie nie dajcie sie nabrac na nic co mowia i pisza bus jest oplacony w 1 strone a nie w 2 jak mnie poinformowal pan z Tomaszowa Lubelskiego to po 1 po 2 nie wierzcie w to co wam gadaja produkcja hala scinanie kwiatkow to wszystko brednie jesli zamierzacie jednak zaryzykowac radze zainwestowac w dobry plaszcz przeciwdeszczowy i dobre cieple kalosze i rekawiczki. Po 3 jesli myslicie ze bedziecie mieli fajny ladny domek badz hotel to sie grubo mylicie chyba ze macie szczescie i rzuca was w normalne miejsce ogolnie patologia picie awantury. (level1 firma ktora sciaga ludzi i nie potrafi wyrobic na czas numeru sofi niektorzy czekaja po 6 tygodni a roboty czesto brakuje aby na hotel zarobic )
3
MaryMary 2017-01-18 20:56
Nie 1440€ jest już po odtraceniu za mieszkanie i ubezpieczenie czyli już na czysto masz 1400 €. Odlicz sobie tylko za jedzenie. Spokojnie Ci wystarczy ok 200€ na miesiąc. Mieszkania nie można sobie wybrac tj. pisalam.Pozdrawiam
MaryMary 2017-01-18 21:00
Laptop jak najbardziej się przyda. W każdym domku jest Wi-Fi z Internetem nie ma problemu.
Ludek 2017-01-19 12:34
Czy mają jakieś nowe ofert pracy? Nic nie mogę namierzyć!
noname 2017-01-19 22:48
@MaryMary - dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Kolo 2017-01-23 17:16
Kilkakrotnie korzystałem z ich pośrednictwa i byłem zadowolony.Wszystko przygotowane i nie było żadnych problemów. Myślę, że niektórzy nie czytają umów a później rozczarowanie. Leniwych też nie brakuje na wyjeździe.
Dorka 2017-02-01 07:06
Z ich umowy nie wynika jaka prace dostaniesz i ile godzin bedziesz pracowac. Mi pani w biurze w Opolu tak naklamala ile to nie zarobie a na miejscu wielkie rozczarowanie. Poproscie o zapewnienie godzin na pismie i do jakiej pracy jedziecie. Na pewno entuzjazm tych klamliwych pan opadnie. Zwlaszcza takiej malej wrednej.
DawidNL 2017-02-02 03:03
Witam jutro wyjeżdzam z biura Work Center jak oceniacie sobie ta firme ? Warunki mieszkaniowe oraz czy są godziny i praca 5/6 dni w tygodniu?
Hubert 2017-02-02 07:43
Popracujesz z tydzień a potem coraz mniej godzin i zjedziesz na Polskę bo na koszty nie wyrobisz. Nie polecam. (usunięte przez administratora)
Ola.f. 2017-02-02 12:14
Zależy gdzie sie trafi.. najwiecej godzin mają młodzi. ja mam stałą pracę na rózach w szklarni (czasem na hali), od kilku tygodni u tego samego pracowadwcy, wypłata bardzo dobra! na pewno tyle nie zarobiłbym w Polsce. jeśli ktos nie ma pracy to z własnej winy. oczywiste jest że jak pojdzie do jakiegos pracodawcy i zamiast pracowac bedzie sie obijac , to wiecej go juz nie wezmą. tak samo gdy ktoś pije i się awanturuje to wiadomo że koordynatorzy nie będą go traktować jak dobrego pracownika. pozdro
Marcel1991 2017-02-02 16:22
Cześć ja jestem tutanjnowy od 4 tygodni pracuje na drzewkach firma tFort w Zeewolde. Mam po 48 godzin w drugim tygodniu miałem 42 bo jechałem sofi wyrobić. Za 48 godzin mam 319 euro tygodniówki na czysto.Są tu oczywiście osoby co przyjechały się pobawić. Potem smarują po tym forum na firmę. Ja po tych prawie czterech tygodniach mogę powiedzieć ze jest dobra.
1
Marcin O 2017-02-06 15:40
Wita. Work Center współpracuje z holenderską agencją Level . Moja opinia ; oszuści , Kłamy nie szanują ludzi . Z dnia na dzień nie wiesz kiedy dostajesz tel że jesteś zwolniony mnie zwolnili w środę rano i kazali się wynieść do 18 godziny tego samego dnia . a policzyli za mieszkanie za cały tydzień . omijajcie szerokim łukiem . A jak wpadniecie na kordynatora Aske to juz napewno nigdy nie będziecie chcieli wrócić do Holandii .
Damian90 2017-02-06 16:39
Siemano. Jedzie ktoś może na dniach przez Work Centre na szparagi?
Karol1969 2017-02-07 09:04
Hej ja jadę na szparagi do nich. W tamtym roku tez u nich pracowałem ale na sortowni cebulek tulipana oraz lili (listopad, grudzień 2016), byłem tez u nich na pracach polowych od lipca do października. Mnie się podobało. Miałem miedzy 35 do 68 godzin (przeważnie 47 godzin tygodniowo). Ale faktycznie były tam osoby co jechały nie do pracy ale zabawić się. Co do szparagów to jadę gdyż wcześniej w Niemczech 4 sezony zbierałem. Moim zdaniem jeśli ktoś chce pracować zawsze mu coś znajdzie się. Mieszkałem na hotelu w Kraggenburg są to mieszkania 4 pokojowe po 8 osób. Dla osób co szanują cisze i spokój polecam. Gorzej jeśli hałasujesz i nie liczysz się z innymi osobami to długo tam nie pomieszkasz.
2
Weronika 2017-02-07 15:05
Wyjechałam od nich 05.09.2016 na zbiory jabłek (6 tyg) ale tak mi sie spodobało ze zostałam do 20.12. 2016. Byłam na urlopie do 07.01.2017 i teraz dalej pracuje (sortuje marchewki). DLA MNIE AGENCJA BARDZO RZETELNA I UCZCIWA. Pracuje 6 dni w tygodniu po 52 godziny na tydzień.
1
Aga-88 2017-02-07 21:44
Mam sporo znajomych z Tomaszowa Lubelskiego i okolic co skorzystały z pośrednictwa tej firmy w zeszłym roku i sobie chwalą. Kolega we wrześniu 2016 roku jechał pierwszy raz za granicę na pakowanie kosmetyków i dostał przy umowie taki przewodnik jak to wszystko przebiega i co trzeba ze sobą zabrać do pracy. Moim zdaniem bardzo pomocne i pierwszy raz się z takim czymś spotkałam - na ogół u mnie było "radź sobie". Jak jeździłam do Niemiec sprzątać hotele to tylko dzięki koleżance co mnie wkręciła wiedziałam co zabrać i jak to wygląda na miejscu. Obecnie pracuję w Polsce ale jak znajomi dadzą mi cynka że rusza nabór na pakowanie perfum to rzucam obecną robotę w sklepie i mam nadzieję że się dostanę do tej pracy.
2
ombre 2017-02-12 12:27
i to jest ten szał.. 55 godzin 305 euro tygodniowo? iesoo
Andzia 2017-02-12 14:17
Hejka czyli o kase nie ma sie co martwic a angielski jest respektowany bo bylem we wloszech niemczech i nie wiem czego sie spodziewac u holendra
Piotr 2017-02-14 16:13
W Holandii wszyscy mówią po angielsku :) nawet większość ludzi starszych. Dogadasz się wszędzie tylko zawszę najpierw uprzedzaj że nie mówisz po holendersku .
1
Monika_p 2017-02-14 22:02
Czy ktos dostal juz wezwanie do pracy po urlopie swiatecznym? Mieli do mnie dzwonic kolo 10 lutego na kwiaty i telefon dalej milczy. Agencja dobra, nie rewelacyjna, ale po przygodach z dwiema innymi niebo a ziemia.
Ewa1981 2017-02-15 08:01
Ja wrocilam do Baasa od 6.02 a z tego co wiem to reszta ludzi wraca 27.02 na te szklarnie. Dla mnie agencja jest super. Pracuje tu od 2011 roku.
Kobietka 2017-02-15 17:56
Słyszałam, że za pośrednictwem tej agencji można wyjechać do Holandii na ścinanie róż. Kiedy jest organizowany taki wyjazd? Co trzeba załatwia przed wyjazdem? Jakie zarobki są przy tej pracy no i co z mieszkaniem?. Bardzo proszę o informację jeśli ktoś wie.
kobra 2017-02-16 13:13
Witam byłem na gruszkach robota była super mieszkanie dobre , byłem z firmy opola i chciałbym pojechać z zonom czy masz jakieś kontakty o prace pozdrawiam
Juśka 2017-02-18 19:23
Witam.
Jak wygląda teraz praca na basie? Czy są dobre godziny? Słyszałam, że się trochę pogorszyło z godzinami.czy to prawda?
Proszę o odpowiedź.
Ludwik 2017-02-19 09:50
Wcale nie nowych ofert i martwi mnie to. Znajomy wyjechał z nimi i jest bardzo zadowolony.Może ktoś wie cos w tym temacie?. Bardzo zależy mi na wyjeździe a dobrze jest wyjechać przez sprawdzonego pośrednika.
Lelek 2017-02-20 11:05
Witam

Dostalem propozycje pracy na pralni 9.95 euro na godzine , Polska umowa na warunkach holenderskich , praca min 40h w tygodniu i zakwaterowanie 80euro tygodniowo. Co mozecie powiedziec o tym ? Praca w 3 miejscach nie wiadomo dokladnie w ktore miasto trafie. Dziekuje za odpowiedz ;)
Łosiu 2017-02-22 14:16
Nie maja wcale nowych ofert pracy? Może ktoś ma info prośba żeby się podzielił. Fajnie z nimi pracować bo robią szybko i bezbłędnie , ważne dla wyjeżdżających.
Agnieszka 2017-02-28 14:07
@Łosiu, oferty prace stale się pojawiają! Aktualnie firma poszukuje osób na stanowiska - Pracownik biurowy / Rekrutrer oraz Ogrodnictwo / Produkcja (Sezon 2017). Prawda, że ciekawe oferty? :)
Anna 2017-03-01 18:15
Hej jak jest z płaca i mieszkaniem w Holandii przez ta firmę mamy okazje wyjechać teraz na kwiaty i chciała bym wiedzieć co ile płacą i czy sa wyplacalani
Anna 2017-03-01 18:16
Hej jak jest z płaca i mieszkaniem w Holandii przez ta firmę mamy okazje wyjechać teraz na kwiaty i chciała bym wiedzieć co ile płacą i czy sa wyplacalani
Agnieszka 2017-03-02 08:39
@Anna, a wyjeżdżałaś już wcześniej do Holandii do pracy z inną agencją? ;)
Anna 2017-03-02 10:14
nie jeszce to nasz 1 raz i dlatego chce zasiegnac opini czy placa
Anna 2017-03-02 10:16
a placa czy nie ?
Agnieszka 2017-03-02 14:22
@Anna mam nadzieję, że na tym forum uzyskasz przydatne informacje. Proponuję również odwiedzić główną stronę firmy - http://www.workcentre.com.pl/ może tam też coś ciekawego znajdziesz? ;)
paweł 2017-03-03 15:29
@Anna kiedy wyjazd?
Agnieszka 2017-03-06 10:25
Jest kilka nowych ofert pracy - znajdziecie je na naszym portalu GoWork.pl :) http://www.gowork.pl/praca/work-centre;pr
Zadowolonyy 2017-03-14 10:54
Wyplacalni to oni sa... W tamtym roku problemow z pieniedzmi nie bylo.
Ja 2017-03-14 11:01
W tamtym roku, gdy mielismy okazje wspolpracowac z Ta firma nie bylo zle. Pieniadze zawsze na czas. Troche kombinacje z mieszkaniem- nie zostaliamy zakwaterowani z osobami, z którymi przejechaliśmy. Pierwszy miesiac byl tragiczny. Pracy praktycznie brak. No, ale to ze wzgledu na miasto gdzie pracy nir bylo a z dojazdem tez bylo ciężko. Później trafilismy w miejsce drugie i tam juz mozna bylo zarobic.
W tym roku mqmy zamiar jechać po rqz drugi. Zobwczymy jak bedzie
Agnieszka 2017-03-14 11:01
@Zadowolonyy dziękuję. A powiesz coś więcej na temat pracy w Work Centre?
Maria 2017-03-21 18:37
Ja jestem w Emmeloord od stycznia. Moj pierwszy wyjazd i jest super. Mam drugi domek i blisko do pracy. 3 km rowerem. Kasa zawsze na czas ma koncie.
Agnieszka 2017-03-22 08:54
@Maria, a na jakim jesteś stanowisku?
;) 2017-03-22 16:48
przy czym pracujesz? Ja mam jechać w niedziele tam do szklarni na kwiaty
oni 2017-03-22 16:51
Jedzie ktoś 26.03 do Emmeloord na kwiaty z Zamościa?;)
oni 2017-03-22 17:03
wybiera sie ktoś 26.03 do Emmeloord na kwiaty z Zamościa?
:) 2017-03-24 12:48
Jakie tam sa lozka w przypadku pokoju dla par? Sa dwa lozka czy jedno większe? I jakie prześcieradła braliscie na lozka?
Ccc 2017-03-24 16:10
A jaka mieliście stawkę brutto/h? I jak na tym wychodziliscie?
Zostaw swoją opinię o Work Centre - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Centre