Work Centre

Opole

Opinie o Work Centre

sylwek 2016-08-31 17:57:16
Ja jadę jutro...
zwątpiłam 2016-08-31 19:18:14
ja do nich dzwonię co chwilę i za każdym razem mam inne informacje...mam mieszane uczucia co do tego wyjazdu, ktory i tak stoi pod znakiem ''?'' ....wiem od znajomych ktorzy sa tam na miejscu o sytuacji jaka tam jest a w biurze pani sekretarka mowi zupelnie cos innego ( nieprzyjemna zreszta jak 12.00 w nocy!!!)
Jagoda 2016-08-31 21:15:39
Witam. Jestem w pracy w level1. Byłyśmy w pracy 3 dni na jablkach a jutro juz gdzieś w inne miejsce. Zakwaterowanie jest ok,domek 6 osob ale sa różne miejsca ja trafilam akurat na taki domek. Pozdrawiam
Anka 2016-09-01 10:26:33
Bredestraat 7a, Zennewijnen. Ktoś też tam jedzie ?
Anka 2016-09-01 13:41:54
Bredestraat 7a, Zennewijnen. Jedzie tez tam ktoś ?
Kondi 2016-09-08 12:22:32
Witam ja też ale dopiero teraz podobno wyjazd jest w a ta niedziele rano czyli 11.09 pojechałyście już ?
1
Pan M 2016-09-08 15:51:59
Witajcie, ktoś już jest na miejscu w okolicy Emmeloord na zbiorze jabłek czy gruszek?
Z tego co czytam na forum to nic konkretnego, wszyscy pytacie się kiedy wyjazd...
Może napisać do nas osoba która jest już na miejscu jakieś konkretne informacje , odnośnie ilości godzin w tygodniu , domkach warunkach jakie tam zastali i o karach które daje koordynator , oraz o wypłacalności i o tym ile tygodni pracy jeszcze zostało przy tych jabłkach?
Z góry dziękuje i serdecznie wszystkich pozdrawiam
mimi 2016-09-13 19:18:11
Witam,
Chciała się dowiedzieć czy są tu osoby które wyjechały w połowie sierpnia na zbiory jabłek i gruszek i gdzie Was zakwaterowano ?
Marcik 2016-09-14 11:56:43
Hejka Co do zbiorów na sadach to tak : Ja przyjechałam 8.09.2016 w piątek , sobotę , poniedziałek faktycznie byłam na zbiorach.(usunięte przez administratora) Od jutra z tego co dzwonila dziś do nas korfynatorka(usunięte przez administratora)mamy iść do innej pracy ale jeszcze nie wiadomo gdzie. Takze tak to wygląda z tymi niby zbiorami o których mówią Panie w Opolu.
1
Beata 2016-09-14 13:11:02
Cześć
Co do pracy na zbiorach to ja tez przyjechałam w poprzedni czwartek. 3 dni pracy w sadzie wczoraj i dzisiaj wolne. Dzisiaj panna kordynator Rita dzwonila ze od jutra byc moze inna praca ale nic pewnego.
Widziałam rano identyczny przypadek opisywany tutaj ale juz widze ze usunięty post.
Ostrzegam jesli w Opolu wam mowia o zbiorach liczcie moze na dwa bądź trzy dni pracy reszta to znak zapytania.
Ela 2016-09-15 00:39:54
Jestem już na zbiorach przez WORKCENTRE ponad tydzień. Też bałam się negatywnych opinii, ale na szczęście mile się zaskoczylam. Wyjazd organizowalo mi biuro z Tomaszowa Lubelskiego, szybko i sprawnie poszło. Polecam
Maria 1955 2016-09-15 09:47:36
witam, ja pracuje od 26.08 na zbiorze jabłek narazie mamy cały czas prace. Grupa jaka nas pracuje to 48 osób u jednego sadownika. Dużo osób jest już 5/6 raz u tego szefa w Dronten do pracy mamy 18 km. Mamy prace jeszcze na 5 tygodni.
1
Kasia 2016-09-17 14:42:24
Jest ktoś aktualnie w emmelord lub się tam wybiera?
Kasia 2016-09-17 14:42:41
Jest ktoś aktualnie w emmelord lub się tam wybiera?
Ewa 2016-10-06 07:30:51
Nie wiem jak Ty ale jestem tu od 01.09 i m jeszcze 3 tygodnie pracy na gruszkach. Fijma Rijn w Drontem. Pracujemy po 53 godz. Za to jest 348 euro tygodniowki. Moze tam cos narozrabiałes ze cie odesłali do Polski. Ja polecam te agencje. Co do sklepu to mieszkam w Ijsselmuiden mam 2 km.
Mariusz 2016-10-06 09:05:20
masz jakiś szablon ze 3 razy ta sama opinia wklejona
1
Likwidator takich agencji 2016-10-10 19:55:19
Nie Polecam!!!!!!!!
10,88 przy spawaniu :D :D Tyle się zarabia obierając cebule :D :D

Poza tym nie wypłacają , chata przeludniona Rumunską cywilizacją

Ostrzegam przed nimi!!

Poza tym usuwane są , negatywne opinie --- Bo mówią jak jest !
4
sciupaczek 2016-10-10 20:02:13
Nie Polecam!!
10,88 przy spawanie tyle się zarabia obierając cebule.... :D
Spawacze mniejmy dla siebie szacunek
|Poza tym nie wypłacają , i chaty z Rumunami po 30 osób na niej :D

2
Kasia 2016-10-10 20:25:41
Przeciez w ciagu kilku minut ta sama opinia wklejona to daje do myslenia. Przeciez to nie jest nawet pisane na biezaco tylko wklejone. Jesli tak samo pracowales to gratulacje.
1
Xxx 2016-10-11 18:30:25
Dla sprostowania: dodając komentarz, wszystko się ścięło i klikając w "dodaj opinię" kilka razy dodało się potrójnie.
@Ewa 300 osob narozrabiało? Że wyslali wszystkich do polski? No nie sądzę! Pościągali ludzi na 2 tyg roboty i tydzień siedzenia w śmiesznych domkach na odludziu. Poza tym nie mieszkaliśmy jak ty w centrum tylko w ośrodku, który dookoła miał lasy. Swoim samochodem przyjechać nie można było, a busy jeździły po 8euro w jedną stronę do centrum.
Odradzam i nie polecam nikomu! Jeśli chcecie jechać i zarobić pracując 5-6 razy w tyg to nie przez tą agencje! Bo tutaj nie zarobicie, a wręcz przeciwnie, stracicie na mieszkanie i jedzenie to co zarobiliscie w smieszne 2 tyg roboty ;) a później "wywalą" wszystkich do Pl!
OSTRZEGAM PRZED AGENCJĄ!
4
Xyz 2016-10-11 18:31:55
Xxx Popieram wypowiedź! Agencja Level 1 to totalna porażka i kpina !! Koordynatorzy sa w ogóle niezorganizowani i o wszystkim informują na ostatnia chwilę. Jesli ktos ma naprawde noz na gardle to niech sie poważnie zastanowi nad współpraca z ta śmieszna agencja bo raczej bytu sobie nie poprawi... !
2
moreno 2016-10-14 20:54:55
O takich rzeczach i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich @szpil, ale na pewno umowa jest w pełni respektowana, bo przecież każdy wie że trzeba dbac o warunki finaansowe dla operatorów technicznych.
Dino 2016-11-02 22:01:22
W pełni się zgadzam z tą wypowiedzią, jedno wielkie oszustwo,.Omijajcie ich szerokim łukiem.
weteran 2016-11-07 16:02:01
Pracowałem przez Work Centre (czyli Level 1 w Holandii) kilka miesięcy przy kosmetykach. I jedyne plusy jakie mogę wymienić to to, że wypłata była a poza tym miałem szczęście gdyż trafiła mi się praca z dużą ilością godzin.

Natomiast to, jak biuro traktuje swoich pracowników to jest jakiś ponury żart. Zacznijmy ego, że w biurze w Opolu mówi się ludziom, że nocki są płatne 125% i pokazuje się zdjęcia lokalizacji gdzie będą mieszkać, co na miejscu okazuje się nieprawdą. Nocki, nadgodziny - wszystko jest płacone 100%. A lokalizacja często okazuje się inna.

Kwestia zakwaterowania również pozostawia wiele do życzenia. O ile na pierwszą lokalizację nie mogę narzekać, było całkiem komfortowo (łóżko i półka w szafie, duża kuchnia i lodówki, czego chcieć więcej), to już mieszkanie w bungalach to dramat. Dwie osoby w pokoju z łóżkiem piętrowym. W pokoju gdzie jedna osoba nie może się swobodnie obrócić. I jedna, mała szafka. 6 osób w domku, a dla 6 osób lodówka o wysokości ok. 1 metra, obok zamrażalnik podobnej wielkości. Nie oczekiwałem luksusów, ale litości.

Naszą koordynatorką była pani o imieniu na literę J. zdrobniale wszyscy mówili A. Jak w większości wyglądał jej kontakt z podopiecznymi? Jesteś chory? Źle się czujesz? Możesz wracać do Polski. Nie przyszedłeś do pracy nawet o tym nie informując? Możesz wracać do Pol... a nie, przepraszam. Masz znajomości więc zostaniesz. Dochodziło do sytuacji gdy to Holendrzy odwozili do domu osoby, które źle się czuły lub były chore, bo pani A. nie potrafiła lub nie chciała się tym zająć. Załatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczy z cudem. Masz szczęście gdy w końcu wywalczysz swoje.

Jak również wiadomo, za granicą można też spotkać sporo ludzi, których można określić słowem "patologia". Takie osoby, nie mieszkają w jednym domku, o nie. Decyzją managera są porozrzucane po różnych domkach zatruwając życie normalnym ludziom. Sprytnie, mniej problemów.

Co do samego miejsca pracy to nie mogę narzekać. Praca czysta, niezależna od pogody, dużo godzin. Praca jeden tydzień od 6 do 18, w następnym od 18 do 6. Szef ciągle narzekający, że za wolno. Ale da się przeżyć.
1
Młody 123 2016-11-15 23:48:06
Firma w ktorej pracowałem spoko czyli zakład pakowanie kosmetyków natomiast pośrednictwo czyli level 1 Holandia emmeloord serdecznie pozdrawiam środkowym palcem a szczególnie tą charyzmatyczną dojrzałą koordynator Joannę która ma z 23lata i ludzi ma za nic. Był jakiś problem np. z ćpunem to normalny człowiek musiał uciekać albo wracać do Polski bo ta szanowna Pani co miała do powiedzenia "załatwcie to między sobą" Choroba czy mega zmeczenie prośba o dzień wolnego pani Joanna odpowiada praca albo zjazd do Polski. Pani Joanno od straszenia są duchy i kina domowe. Pani się nadaję ale nie powiem do czego. Ja wiem że dla Pani ciężko to zrozumieć ale troszkę wysiłku i to można zrozumieć. pozdrawiam.
Jaśka 2016-11-15 23:56:05
I ta charyzmatyczna 23 letnia koortynator o imieniu ktorego nawet nie chce wymieniać bo nie zasługuje na to ktora nie rozumie problemów czlowieka tylko straszy... Drodzie dziecko od straszenia są duchy i kina domowe pozdro
Lolitka 2016-11-30 16:33:51
Czytając te opinie tutaj zastanawiam się czy ludziom nie chce się pracować, są zawistni czy tylko po prostu mieli pecha :) Ja pracuje w firmie Level 1 juz ponad pół roku i jeszcze nie widziałam połowy rzeczy ktore ludzie tu opisują ;) Ktos mieszkał daleko od centrum? W kazdy poniedziałek po pracy mozna jeździć na zakupy służbowym samochodem, wystarczy dopytać. Domki po 30 osob z Rumunami? Jest pare hoteli gdzie jest większa liczba osob - sami Polacy :) Jedynie z opiniami o koordynatorami moge sie zgodzić bo tu naprawde trzeba miec szczęście zeby trafić na takiego ktory dobrze traktuje pracownika. A co do siedzenia na domku, cóż poza sezonem nie ma tu zbyt wiele pracy i jesli ktos nie jest na stałe w jednej firmie bedzie chodził codziennie do innej, gdzie bedzie potrzeba wiecej ludzi :) Pozdrawiam
2
MaryMary 2016-12-13 19:48:24
Witam :-) Jedzie ktoś w ten czwartek z Gdańska do Emmeloord ? Jadę do pracy przez tą agencje. Może ktoś też jedzie? Proszę o kontakt na priv :-)
Żaneta 2016-12-14 19:27:29
Witam pracuje ktoś może przez Work Center biuro w Opolu? Przy pakowaniu kosmetyków ?? W mieście Emmeloord?? I może powiedzieć prawdę jak to faktycznie wygląda?

Prosiłbym bardzo o @ zanecia17@poczta.fm

Z gory bardzo dziękuję
Klaudia 2016-12-14 19:48:36
Ja jade ale z Lublina na pakowanie kosmetykow. Mam tam kokezanke ktora pracuje od czerwca i jest zadowolona. Maja dwie zmiany tydzien dniowki potem nocki. Srednio 50/54 godziny na tydzien. Jest bardzo zadowolona. Praca prosta i na hali. Ona jechala na 8 tygodni a juz siedzi tam 7 miesiecy.
Abebe 2016-12-17 12:12:45
praca przy kosmetykach jest spoko, rzeczywiście można sporo zarobic, ale uważajcie na koordynatorkę i na innych Polaków, którzy standardowo, jak to Polacy za granicą będą próbowali Was zgnoić :)
taka tam 2016-12-17 22:00:07
byłąm nie polecam tej firmy a ta koordynatorke Aske to bym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopnela razem z tym jej mezusiem Witkiem . biuro nie godne polecenia.
MaryMary 2016-12-18 00:33:15
Ja od poniedzialku zaczynam pracę na kosmetykach napisze co i jak :-)
Echo 2016-12-19 14:55:27
I jak tam praca Mary Mary ?
MaryMary 2016-12-27 16:46:40
Hej :-) Praca wyglada tak : jeden tydzień na dniowki a drugi na nocki, codziennie po 12h pracy. Praca nie wymaga wiele myślenia liczy się dobra koordynacja ruchowa :-) Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to mialam szczęście bo trafilam naprawde dobrze, pokoj dwuosobowy, a w kuchni nikt się o siebie nie odbija. Pozdrawiam :-)
Rafi 2016-12-30 19:09:06
Ja sie tam wybieram
Marzena 2017-01-03 08:29:59
Witam,
pracuje od 4 tygodni na tulipanach w Luttelgeest i mamy dwie zmiany dniówki oraz popołudniówki.
Praca po 44 i 48 godzin. Mam za 44 godziny 318 euro. Dla mnie jak na razie firma jest wiarygodna i zorganizowana. Wypłaty na czas w każdy poniedziałek solaris na mailu. Mnie odpowiada.
lili 2017-01-03 12:38:22
Witam wybieram sie z kolezankami 7.01.17 r na pakowanie kosmetyków do Emmeloord może ktoś mi powiedziec jak tam praca wyglada i ile płaca ?
lili 2017-01-03 12:58:45
Witam jest tam ktoś na pakowaniu kosmetyków ? i może powiedzieć jak praca wygląda i jakie zarobki
lili 2017-01-03 14:57:31
hejka wybieram sie na pakowanie kosmetyków ? jak praca wygląda ?
kate5555 2017-01-03 15:11:25
Jak jest z pracą teraz w tej agencji? Warto jechać czy nie?
MaryMary 2017-01-06 20:24:56
Hej pracuje się po 11h dziennie czyli 55h w tygodniu. 360€ tygodników jeśli nie jesteś na wiekowce :-)
@noname 2017-01-09 11:53:08
@MaryMary - no dobrze a jakie są przybliżone koszty, czyli (1) koszt miesięcznego zakwaterowania w domkach (2) ubezpieczenie (3) jedzenie (3) Inne; jednym słowem ile zostaje z tego na rękę?
Mary Mary 2017-01-11 12:47:39
Tak jak napisałam 360Euro masz tygodniowo i toj. już po wszystkich odliczeniach. Na jedzenie spokojnie wystarczy 40-60Euro tygodniowo. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe to zależy jak trafisz, bo czasami są tragiczne, maleńkie pokoje, pleśń, wilgoć - chodzi mi tu głównie o bungale takie domki w lesie. Ja akurat trafiłam na świetne warunki i wiem za co płacę. Tu za mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało :) Pozdrawiam :)
noname 2017-01-11 17:36:41
@Mary Mary - dziękuję za Odpowiedź:

jeśli dobrze liczę:

RE - czyli 1440 miesięcznie (-minus) ok.240 eu (za jedzenie na miesiąc) (-minus) 280eu (za mieszkanie) (-minus) 80eu (za ubezpieczenie) =

ok. 840 eu na rękę (czy tak?) //*nie wiem czy te dwa ostatnie czynniki też liczyć "mieszkanie odtrącają ok. 280Euro miesięcznie + 80Euro ubezpieczenie. ", bo piszesz, że 360 po wszystkich odliczeniach, a potem, o kosztach wynajmu; dlatego proszę jeszcze o potwierdzenie mojego wstępnego rachunku...*//

2
a jak wygląda kwestia prywatności w tych mieszkaniach, musiałbym np. zabrać ze sobą laptopa, żeby np. płacić rachunki przez internet, i inne rzeczy ?????

3 czy mogłaś sobie wybrać zakwaterowanie?

czy będąc jeszcze w Polsce wiedziałaś w jakich warunkach będziesz mieszkać i mogłaś się przygotowac, czy to jest loteria ?

będę wdzięczny za Odpowiedź i pozdrawiam
Norbi 2017-01-14 21:02:59
Lidzie nie dajcie sie nabrac na nic co mowia i pisza bus jest oplacony w 1 strone a nie w 2 jak mnie poinformowal pan z Tomaszowa Lubelskiego to po 1 po 2 nie wierzcie w to co wam gadaja produkcja hala scinanie kwiatkow to wszystko brednie jesli zamierzacie jednak zaryzykowac radze zainwestowac w dobry plaszcz przeciwdeszczowy i dobre cieple kalosze i rekawiczki. Po 3 jesli myslicie ze bedziecie mieli fajny ladny domek badz hotel to sie grubo mylicie chyba ze macie szczescie i rzuca was w normalne miejsce ogolnie patologia picie awantury. (level1 firma ktora sciaga ludzi i nie potrafi wyrobic na czas numeru sofi niektorzy czekaja po 6 tygodni a roboty czesto brakuje aby na hotel zarobic )
1
MaryMary 2017-01-18 20:56:14
Nie 1440€ jest już po odtraceniu za mieszkanie i ubezpieczenie czyli już na czysto masz 1400 €. Odlicz sobie tylko za jedzenie. Spokojnie Ci wystarczy ok 200€ na miesiąc. Mieszkania nie można sobie wybrac tj. pisalam.Pozdrawiam
MaryMary 2017-01-18 21:00:25
Laptop jak najbardziej się przyda. W każdym domku jest Wi-Fi z Internetem nie ma problemu.
Ludek 2017-01-19 12:34:53
Czy mają jakieś nowe ofert pracy? Nic nie mogę namierzyć!
noname 2017-01-19 22:48:23
@MaryMary - dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Zostaw swoją opinię o Work Centre - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Centre