Work Centre

Opole

Opinie o Work Centre

Hubert 2017-02-02 07:43
Popracujesz z tydzień a potem coraz mniej godzin i zjedziesz na Polskę bo na koszty nie wyrobisz. Nie polecam. (usunięte przez administratora)
1
Ola.f. 2017-02-02 12:14
Zależy gdzie sie trafi.. najwiecej godzin mają młodzi. ja mam stałą pracę na rózach w szklarni (czasem na hali), od kilku tygodni u tego samego pracowadwcy, wypłata bardzo dobra! na pewno tyle nie zarobiłbym w Polsce. jeśli ktos nie ma pracy to z własnej winy. oczywiste jest że jak pojdzie do jakiegos pracodawcy i zamiast pracowac bedzie sie obijac , to wiecej go juz nie wezmą. tak samo gdy ktoś pije i się awanturuje to wiadomo że koordynatorzy nie będą go traktować jak dobrego pracownika. pozdro
Marcel1991 2017-02-02 16:22
Cześć ja jestem tutanjnowy od 4 tygodni pracuje na drzewkach firma tFort w Zeewolde. Mam po 48 godzin w drugim tygodniu miałem 42 bo jechałem sofi wyrobić. Za 48 godzin mam 319 euro tygodniówki na czysto.Są tu oczywiście osoby co przyjechały się pobawić. Potem smarują po tym forum na firmę. Ja po tych prawie czterech tygodniach mogę powiedzieć ze jest dobra.
3
Marcin O 2017-02-06 15:40
Wita. Work Center współpracuje z holenderską agencją Level . Moja opinia ; oszuści , Kłamy nie szanują ludzi . Z dnia na dzień nie wiesz kiedy dostajesz tel że jesteś zwolniony mnie zwolnili w środę rano i kazali się wynieść do 18 godziny tego samego dnia . a policzyli za mieszkanie za cały tydzień . omijajcie szerokim łukiem . A jak wpadniecie na kordynatora Aske to juz napewno nigdy nie będziecie chcieli wrócić do Holandii .
3
Damian90 2017-02-06 16:39
Siemano. Jedzie ktoś może na dniach przez Work Centre na szparagi?
1
Karol1969 2017-02-07 09:04
Hej ja jadę na szparagi do nich. W tamtym roku tez u nich pracowałem ale na sortowni cebulek tulipana oraz lili (listopad, grudzień 2016), byłem tez u nich na pracach polowych od lipca do października. Mnie się podobało. Miałem miedzy 35 do 68 godzin (przeważnie 47 godzin tygodniowo). Ale faktycznie były tam osoby co jechały nie do pracy ale zabawić się. Co do szparagów to jadę gdyż wcześniej w Niemczech 4 sezony zbierałem. Moim zdaniem jeśli ktoś chce pracować zawsze mu coś znajdzie się. Mieszkałem na hotelu w Kraggenburg są to mieszkania 4 pokojowe po 8 osób. Dla osób co szanują cisze i spokój polecam. Gorzej jeśli hałasujesz i nie liczysz się z innymi osobami to długo tam nie pomieszkasz.
2
Weronika 2017-02-07 15:05
Wyjechałam od nich 05.09.2016 na zbiory jabłek (6 tyg) ale tak mi sie spodobało ze zostałam do 20.12. 2016. Byłam na urlopie do 07.01.2017 i teraz dalej pracuje (sortuje marchewki). DLA MNIE AGENCJA BARDZO RZETELNA I UCZCIWA. Pracuje 6 dni w tygodniu po 52 godziny na tydzień.
1
Aga-88 2017-02-07 21:44
Mam sporo znajomych z Tomaszowa Lubelskiego i okolic co skorzystały z pośrednictwa tej firmy w zeszłym roku i sobie chwalą. Kolega we wrześniu 2016 roku jechał pierwszy raz za granicę na pakowanie kosmetyków i dostał przy umowie taki przewodnik jak to wszystko przebiega i co trzeba ze sobą zabrać do pracy. Moim zdaniem bardzo pomocne i pierwszy raz się z takim czymś spotkałam - na ogół u mnie było "radź sobie". Jak jeździłam do Niemiec sprzątać hotele to tylko dzięki koleżance co mnie wkręciła wiedziałam co zabrać i jak to wygląda na miejscu. Obecnie pracuję w Polsce ale jak znajomi dadzą mi cynka że rusza nabór na pakowanie perfum to rzucam obecną robotę w sklepie i mam nadzieję że się dostanę do tej pracy.
3
ombre 2017-02-12 12:27
i to jest ten szał.. 55 godzin 305 euro tygodniowo? iesoo
Andzia 2017-02-12 14:17
Hejka czyli o kase nie ma sie co martwic a angielski jest respektowany bo bylem we wloszech niemczech i nie wiem czego sie spodziewac u holendra
Piotr 2017-02-14 16:13
W Holandii wszyscy mówią po angielsku :) nawet większość ludzi starszych. Dogadasz się wszędzie tylko zawszę najpierw uprzedzaj że nie mówisz po holendersku .
1
Monika_p 2017-02-14 22:02
Czy ktos dostal juz wezwanie do pracy po urlopie swiatecznym? Mieli do mnie dzwonic kolo 10 lutego na kwiaty i telefon dalej milczy. Agencja dobra, nie rewelacyjna, ale po przygodach z dwiema innymi niebo a ziemia.
Ewa1981 2017-02-15 08:01
Ja wrocilam do Baasa od 6.02 a z tego co wiem to reszta ludzi wraca 27.02 na te szklarnie. Dla mnie agencja jest super. Pracuje tu od 2011 roku.
Kobietka 2017-02-15 17:56
Słyszałam, że za pośrednictwem tej agencji można wyjechać do Holandii na ścinanie róż. Kiedy jest organizowany taki wyjazd? Co trzeba załatwia przed wyjazdem? Jakie zarobki są przy tej pracy no i co z mieszkaniem?. Bardzo proszę o informację jeśli ktoś wie.
kobra 2017-02-16 13:13
Witam byłem na gruszkach robota była super mieszkanie dobre , byłem z firmy opola i chciałbym pojechać z zonom czy masz jakieś kontakty o prace pozdrawiam
Juśka 2017-02-18 19:23
Witam.
Jak wygląda teraz praca na basie? Czy są dobre godziny? Słyszałam, że się trochę pogorszyło z godzinami.czy to prawda?
Proszę o odpowiedź.
Ludwik 2017-02-19 09:50
Wcale nie nowych ofert i martwi mnie to. Znajomy wyjechał z nimi i jest bardzo zadowolony.Może ktoś wie cos w tym temacie?. Bardzo zależy mi na wyjeździe a dobrze jest wyjechać przez sprawdzonego pośrednika.
Lelek 2017-02-20 11:05
Witam

Dostalem propozycje pracy na pralni 9.95 euro na godzine , Polska umowa na warunkach holenderskich , praca min 40h w tygodniu i zakwaterowanie 80euro tygodniowo. Co mozecie powiedziec o tym ? Praca w 3 miejscach nie wiadomo dokladnie w ktore miasto trafie. Dziekuje za odpowiedz ;)
Łosiu 2017-02-22 14:16
Nie maja wcale nowych ofert pracy? Może ktoś ma info prośba żeby się podzielił. Fajnie z nimi pracować bo robią szybko i bezbłędnie , ważne dla wyjeżdżających.
1
Agnieszka 2017-02-28 14:07
@Łosiu, oferty prace stale się pojawiają! Aktualnie firma poszukuje osób na stanowiska - Pracownik biurowy / Rekrutrer oraz Ogrodnictwo / Produkcja (Sezon 2017). Prawda, że ciekawe oferty? :)
Anna 2017-03-01 18:15
Hej jak jest z płaca i mieszkaniem w Holandii przez ta firmę mamy okazje wyjechać teraz na kwiaty i chciała bym wiedzieć co ile płacą i czy sa wyplacalani
Anna 2017-03-01 18:16
Hej jak jest z płaca i mieszkaniem w Holandii przez ta firmę mamy okazje wyjechać teraz na kwiaty i chciała bym wiedzieć co ile płacą i czy sa wyplacalani
Agnieszka 2017-03-02 08:39
@Anna, a wyjeżdżałaś już wcześniej do Holandii do pracy z inną agencją? ;)
Anna 2017-03-02 10:14
nie jeszce to nasz 1 raz i dlatego chce zasiegnac opini czy placa
Anna 2017-03-02 10:16
a placa czy nie ?
Agnieszka 2017-03-02 14:22
@Anna mam nadzieję, że na tym forum uzyskasz przydatne informacje. Proponuję również odwiedzić główną stronę firmy - http://www.workcentre.com.pl/ może tam też coś ciekawego znajdziesz? ;)
paweł 2017-03-03 15:29
@Anna kiedy wyjazd?
Agnieszka 2017-03-06 10:25
Jest kilka nowych ofert pracy - znajdziecie je na naszym portalu GoWork.pl :) http://www.gowork.pl/praca/work-centre;pr
Zadowolonyy 2017-03-14 10:54
Wyplacalni to oni sa... W tamtym roku problemow z pieniedzmi nie bylo.
Ja 2017-03-14 11:01
W tamtym roku, gdy mielismy okazje wspolpracowac z Ta firma nie bylo zle. Pieniadze zawsze na czas. Troche kombinacje z mieszkaniem- nie zostaliamy zakwaterowani z osobami, z którymi przejechaliśmy. Pierwszy miesiac byl tragiczny. Pracy praktycznie brak. No, ale to ze wzgledu na miasto gdzie pracy nir bylo a z dojazdem tez bylo ciężko. Później trafilismy w miejsce drugie i tam juz mozna bylo zarobic.
W tym roku mqmy zamiar jechać po rqz drugi. Zobwczymy jak bedzie
Agnieszka 2017-03-14 11:01
@Zadowolonyy dziękuję. A powiesz coś więcej na temat pracy w Work Centre?
Maria 2017-03-21 18:37
Ja jestem w Emmeloord od stycznia. Moj pierwszy wyjazd i jest super. Mam drugi domek i blisko do pracy. 3 km rowerem. Kasa zawsze na czas ma koncie.
Agnieszka 2017-03-22 08:54
@Maria, a na jakim jesteś stanowisku?
;) 2017-03-22 16:48
przy czym pracujesz? Ja mam jechać w niedziele tam do szklarni na kwiaty
oni 2017-03-22 16:51
Jedzie ktoś 26.03 do Emmeloord na kwiaty z Zamościa?;)
oni 2017-03-22 17:03
wybiera sie ktoś 26.03 do Emmeloord na kwiaty z Zamościa?
:) 2017-03-24 12:48
Jakie tam sa lozka w przypadku pokoju dla par? Sa dwa lozka czy jedno większe? I jakie prześcieradła braliscie na lozka?
Ccc 2017-03-24 16:10
A jaka mieliście stawkę brutto/h? I jak na tym wychodziliscie?
Iza 2017-03-26 09:17
Słyszałam , że fajnie się z Work Centre współpracuje. Czy są jeszcze jakieś wyjazdy do pracy przy kwiatach?
Edyta 2017-03-26 09:55
Ja mam na papryce 9,43 euro brutto. Za 50 godzin wychodzi mi na czysto 329 euro tygodniówki.
Agnieszka 2017-03-27 10:24
@Iza, oczywiście. Zachęcam do odwiedzenia strony firmy w celu zapoznania się z aktualnymi ofertami http://www.workcentre.com.pl/category/praca/
A bit confused young man 2017-04-03 18:38
Witam.
Mam 20 lat i to jest mój pierwszy wyjazd. Do Holandii wyjechałem za pośrednictwem firmy Workcentre 13 marca, ze znajomym - wyjazd był na kwiaty (3 razy się upewnialiśmy). Po dotarciu na miejsce do Emeroold, po podpisaniu umowy i 3h czekania zostaliśmy wysłani na domki na Wezzep. Warunki mieszkaniowe są tutaj bardzo dobre. Po 4 dniach zostałem rozdzielony ze znajomym, którego zadeklarowałem w formularzu do zakwaterowania. Koordynatorzy powiedzieli, że nie mają na takie rzeczy wpływu, a biuro w Polsce było niezwykle zdziwione, iż Nas rozdzielili. Mniejsza z tym. Po 16 dniach wyrobione Sofi, także tragedii nie ma. W środę, dzień po dotarciu już miałem okresową pracę w na dywanach, łącznie 49,5h w ciągu 8 dni pracy - zapowiadało się świetnie, jednak po skończonej "akcji" (natłok pracy, dobór pracowników) kolejny tydzień siedziałem na domku. Koordynator nie interesuje się Tobą, a jeśli zadzwonisz raz, czy drugi z pytaniem o pracę czy maila (którego miałeś dostać sms-em, ale oczywiście nie dostałeś), na który masz przesłać zdjęcie karty godzinowej, śmiało możesz się spodziewać ignorowania kolejnych telefonów. Dzisiaj, po 3 tygodniach (bez jednego dnia) dostałem pierwsze rozliczenie - przed wyjazdem podana była informacja w mailu, że pierwsza wypłata jest po 2 tygodniach, kolejne co tydzień. Otóż nie. Po 3 tygodniu dostałem wypłatę jedynie za pierwsze 3 dni pracy, na czysto 49€ z groszami. Za 12 tydzień roku rozliczenie będzie w przyszły poniedziałek, a za obecny dopiero 24 kwietnia. Wszystko jest oczywiście teorią wysnutą na podstawie obecnych informacji -zbieranych na domkach, bo przecież biuro tak Cię zakręci w rozmowie, że dowiesz się o miliardzie rzeczy nieistotnych, a tej jednej konkretnej informacji nie uzyskasz. Kończąc opisywanie swoich dotychczasowych wrażeń powiem, że ostatnie 2 dni robocze (tj. Sobota i dzisiaj) byłem na Baasie, a od jutro podobno będą nocki na kosmetykach. Informacje o robocie, czy jej braku zmieniają się tutaj jak w kalejdoskopie (dostajesz SMS, że jutro idziesz do pracy. Za godzinę, że jednak wolne, za kolejne 15 minut znowu info o pracę i tak w kółko Macieju), więc nawet jutro wychodząc na busa nie będę pewien, czy jestem na liście osób do zabrania. To są moje wrażenia z wyjazdu do Holandii. Może jestem jedną na 1000 osób, które po prostu mają pecha w życiu i wszystko idzie pod górkę? - nie wiem. Wiem jedynie, że każdy kto się wybiera do Holandii, najpierw powinien dokładnie zastanowić się nad swoją sytuacją życiową i kapitałem jakim dysponuje (na opłaty itp.), gdyż może być tak, że pierwszy miesiąc okaże się niespełniony snem i porażką materialną. Potestuję to biuro przez kilka miesięcy i sprawdzimy, czy komentarz po ledwo 3 tygodniach oddaje realia tutaj panujące, czy może był bełkotem młokosa w gorącej wodzie kąpanego? Wszystkiego dowiemy się w swoim czasie. Trzymam kciuki za wszystkich tych, którzy się wybierają, a nie mają na piśmie, do jakiej jadą pracy.
Pozdrawiam cieplutko.
Agnieszka 2017-04-04 08:53
@A bit confused young man, a co pozytywnego możesz powiedzieć o współpracy z Work Centre?
Andrzej1992 2017-04-04 09:49
Hej,
też wyjechałem od nich 08.03 z moją dziewczyną i kolegą na paprykę do Luttelgeest. Mamy prace od pierwszego dnie fakt ze pierwsze 3 dni na kwiatkach doniczkowych ale teraz już od 3 tygodni na papryce. Wczoraj dostałem wypłatę z pierwszy pełny tydzień. Ja mam za 46 godzin 317 euro a moja dziewczyna za te same godziny 284 (ma 20 lat czyli wiekówka) ale my jesteśmy bardzo zadowoleni. Szef nam powiedział ze mamy prace na pewno do listopada ale buduje też nową szklarnie obok i jest szansa pracować tez cały rok. Mój kolega poszedł na toppen draaien papryki i też sobie chwali.
Agnieszka 2017-04-04 13:52
@Andrzej1992, jesteście zadowoleni ze współpracy z Work Centre?
Martita 2017-04-14 21:15
Część jedzie ktos w przyszłym tygodniu w czwartek z dolnego slaska
Jolka 2017-04-23 12:12
Work Centre to świetna agencja, korzystałam z ich pośrednictwa i pracowałam przy kwiatach. Wszystko było zorganizowane i bez problemów. Warunki mieszkaniowe fajne no i zarobiłam całkiem nieźle, polecam.
123456789 2017-04-25 13:55
Hej jedzie ktoś w tym roku do Holandii na basa na tulipany a później na cebulki?
Kaśka 2017-04-25 17:06
Czy ktoś miał tak ze po przyjezdzie siedział na domku ale po kilku dniach znaleźli mu pracę? Czy jednak to znaczy ze ktoś jest skreślony na początku???
voyager 2017-04-27 11:47
Re:

Moim zdaniem tak działa każda agencja wszystko pięknie ładnie mówią ci w biurze w Polsce
a na miejscu dowiadujesz się ,że musisz czekać na pracę.
Byłem zatrudniony przez dwie agencje NL job Rzeszów ,Sherpaforce i żadnej nie polecam.
Tak naprawdę pracę mają ci co siedzą tam już po kilka lat ,a reszta się nie liczy.
Lepiej omijać z daleka agencje pracy ,jak szukać to tylko przez Eures .
Zostaw swoją opinię o Work Centre - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Centre