Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: AXIDUS

zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-01-30 14:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tydzien,max 2 tygodnie
zdjecie uzytkownika
karola - 2016-01-30 15:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-01-30 05:39:57]:
proszę napisz coś na temat zakwaterowania, czy zabrać laptopa ?-jest internet żeby mieć jakiś kontakt z rodziną ? wybieram się pierwszy raz na wyjazd wiec chciałabym wiedzieć jak najwięcej,
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-01-30 21:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś z was napisać coś w sprawie zakwaterowania??? Jak to wygląda?? Proszę!!
zdjecie uzytkownika
..... - 2016-01-30 21:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Bylamwiem, proszę cię napisz coś w sprawie warunków mieszkalnych??
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-01-31 12:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [..... - 2016-01-30 21:30:33]:
Jeżeli chodzi o mieszkania tto axidus nie oferuje luksusów xD Proponuje zabrać poduszkę itp do spania,garnki, talerze też zabierajcie. Gdzie niegdzie są ale w kiepskim stanie, lepiej mieć swoje czyste ;) pokoje przeważnie 3-4 osobowe, chyba ze jedziesz z chlopakiem /dziewczyna to macie swoj pokoj . Ogolnie wiekszosc mieszkan jakie ma axidus to melina , internet jest prawie wszedzie , ale nie chodzi za szybko, laptopy bierzcie ze soba ;)
zdjecie uzytkownika
Kamil111 - 2016-01-31 14:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy ta agencja wymaga znajomości języka angielskiego ?
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-01-31 19:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie. Ale jezeli znasz jezyk to dobrze
zdjecie uzytkownika
byl widzial - 2016-01-31 21:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szykujcie sie na kare 250 e za niedotrzymanie umowy 3 miesięcznej :) czy siedzicie bez pracy czy pracujecie macie tam byc najmniej 3 miesiące :)
zdjecie uzytkownika
Kamil111 - 2016-02-01 01:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś tam umiem ale muszę się poduczyć, lepiej znać trochę języka dla własnego dobra żeby się jakoś dogadać w Holandii. Mam zamiar jechać ze znajomymi przez ta agencję do Holandii na sezon, mam nadzieję że uda mi się tam zarobić nie jade tam ćpać itd tylko zarobić liczę na to że w sezonie będzie dużo godzin pracy. Mam takie pytanie czy idzie wyżyć za 100e przez miesiąc ?
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-01 05:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne , że idzie:-) Mi 100 euro na miesiac wystarczylo. Tez pojechalam tam zarabiac a nie imprezowac :-)
zdjecie uzytkownika
AGA - 2016-02-01 10:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-02-01 05:53:47]:
a powiedz mi jaka praca jest dobra na ktorej bylas ale nie jest cięzka i nie trzeba szybko robic czyli taka jak akord
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-01 14:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie do konca powiem przy czym pracowalam bo nie chce zeby ktos mi stanowisko zajal ;D. ale jezeli chodzi o prace, to trzeba na kazdej firmie w miare szybko pracowac, pracodawcy zalezy na jak najlepszych pracownikach;) nie sa to jakies trudne prace. chec ,motywacja i do dziela ;)
zdjecie uzytkownika
izzka - 2016-02-01 17:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc jedzie ktos w tym tygodniu do pracy przez to biuro ? ja mam byc na czwartek na 8 rano :)
zdjecie uzytkownika
izzka - 2016-02-01 17:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-01-26 13:02:36]:
hej BylamWiem chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat tej firmy. wyjezdzam w srode bo na czwartek mam juz byc. napisz na izajedynak@wp.pl bede wdzieczna ;)
zdjecie uzytkownika
Seba - 2016-02-01 17:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.jedzie ktoś w środe z torunia przez axidus?
zdjecie uzytkownika
izzka - 2016-02-01 17:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-01-26 13:02:36]:
hej BylamWiem chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat tej firmy. wyjezdzam w srode bo na czwartek mam juz byc. napisz na izajedynak@wp.pl bede wdzieczna ;)
zdjecie uzytkownika
AGA - 2016-02-01 19:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-02-01 14:52:15]:
wiesz co mnie przeraża mieszkanie jak to powiedziałas ze axidus ma mieszkania na melinie podobno praca jest w poblizu rotterdamu a wiec jakie są mieszkania w rotterdamie jeżeli mozna zapytac a przy czym ty jestes skoro nie chcesz powiedziec zeby ci nikt nie zajał miejsca w pracy i ile ty tam juz jestes i jakie masz mieszkanie jestes w hotelu czy w domku i wogole c tam są mieszkania domki czy hotele pozdro :)
zdjecie uzytkownika
izkaa - 2016-02-01 19:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej wyjezdzam w srode do pracy z tego biura. jedzie ktos jeszcze ?
zdjecie uzytkownika
pp - 2016-02-01 21:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. jedzie ktoś w tym tygodniu na pakowanie kapsułek?
zdjecie uzytkownika
pp - 2016-02-01 21:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izzka - 2016-02-01 17:16:44]:
my tez :) jako para a do jakiej pracy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-01 23:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W samym Rotterdamie nie ma axidus mieszkan tylko w okolicach. Schiedam,Haga,Maasdijk . Ter Aar to juz dalej. I w innyh jeszcze miejscach . :-) Jak bedzie Ci dane mieszkać z ćpunami,tymi co pija wiecznie i imprezuja to jak inaczej nazwac to miejsce jak nie melina? :-P Niektóre miejsca naprawdę sa tragiczne, sa tez takie gdzie da sie wytrzymac. Chyba najlepiej,najczyściej jest w Hotelu Westland w Maasdijk. :-) Nie powiem gdzie pracuje,chyba ze na maila :-D
zdjecie uzytkownika
AGA - 2016-02-02 12:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAPISAŁAMCI WIADOMOŚC NA MEILA ŻEBYS WIEDZIAŁA ZE TO ODEMNIE POZDRAWIAM AGA
zdjecie uzytkownika
hejhejhej - 2016-02-04 09:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjeżdża ktoś w niedziele?
zdjecie uzytkownika
Paula - 2016-02-04 15:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-01-26 13:02:36]:
hej a jak tam wygląda z kasą mam 20 lat i nwm ile bym tak zarobiła :)
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-04 19:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka dla osob 20 lat wynosi 5.61 e/h .
zdjecie uzytkownika
sima - 2016-02-04 21:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Palus - 2016-01-27 11:57:36]:
a byłas na TFC?
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-05 07:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie byłam ale wiem co tam się robi. Jest to przebieranie,sortowanie,pakowanie owoców tropikalnych
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-02-05 12:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem z gdańska a z tego co wiem najblizsza agencja jest w olsztynie.to z tamtąd jest wyjazd?kto płaci za przejazd i ile pieniędzy powinnam wziąc ze sobą,tylko dowód wystarczy z tego co tu czytam to wyjazd jest 9 03 .więc jakbym się teraz zgłosiła to może na ten termin się załapie.ile tak mniej wiecej pieniedzy mozna z tamtąt przywieżdz,dzieki za info.
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-05 17:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oddzial sie w olsztynie i w opolu. nie trzeba tam jezdzic,bus po Cb przyjedzie . przejazd kosztuje od 300 do 360 zalezy z jakiej czesci polski jestes. Dowod musisz zabrac ze soba. To ile wezmiesz pieniedzy ze soba to zalezy od Cb jakie potrzeby bedziesz miala w holandii. mi 100 euro miesiecznie wystarczy. a to ile zarobisz to zalezy od Cb jakim bedziesz pracownikiem. jak chcesz zarobic do zarobisz porzadne pieniadze. ja miesiecznie bralam od 1200 do 1400 miesiecznie
zdjecie uzytkownika
sanszym - 2016-02-05 19:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TFC ja tam często pracuje. Sama praca jest ok tylko pracownicy są bardzo nie mili i traktują nas z góry.
zdjecie uzytkownika
Kk - 2016-02-05 20:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hey. Jak jest z tym zakwaterowaniem? Az tak straszne warunki bo rozne opinie juz czytalam. I jak z praca? Zadarza sie ze trzeba siedziec w domu bo nie ma co robic?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-02-06 14:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BylamWiem - 2016-02-05 17:12:11]:
do bylamwiem.rozumiem że stamtąd przywoziłaś 1200-1400 euro za mies.
słabo znam angielski czy to nie przeszkadza.czyli jakbym wzięła 100 e na wyżywienie to wystarcz.jakieś koszty tam dochodzą bo jechałabym zarobić a nie na wczasy żeby wydawać.wypłaty są co miesiąc czyli z tych zarobionych pieniędzy mogłabym wydac powiedzmy te 100 e na następny miesiąc.
czy ktoś z gdańska planuje jechać?razem było by rażniej.
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-06 18:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszam na maila
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-02-08 01:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ktoś tu wspomniał o karze 250 euro... nie ma żadnej kary. Siedziałem w Axidusie, to wiem - wystarczy, że złoży się wypowiedzenie umowy równy tydzień przed (a najlepiej dwa - robisz do czasu rozwiązania umowy i reszta Cię już nie interesuje, pakujesz się, oddajesz klucze do chaty i tyle). Co do roboty w pięknym Axidusie... nie ma co na prawdę narzekać, bo jest więcej gorszych biur. Mimo, że zarobki były słabe, dało się odłożyć i przeżyć spokojnie - jak ktoś ma umiar do rozwalania kasy na wszystko mu starczy. (usunięte przez administratora) . Byłem na prawdę w wielu, ale to wielu firmach i powiem, że jak się przyłożycie do roboty to każda się spodoba i nie można narzekać - im więcej narzekacie, tym szybciej sobie zapracujecie na 24h. Co mogę jeszcze od siebie powiedzieć... cóż, pragnę jeszcze poinformować, żebyście się nigdy nie pisali na jakieś delegacje z Axidusa do pracy przez CT Event - będziecie żałować, może i dobrze się zarobi, lecz spanie pod nieogrzewanymi namiotami, kible na dworze, prysznice pozalewane całe wodą w plenerze oraz brak prądu - porażka, oni wam tego specjalnie nie powiedzą, to wy musicie się dowiedzieć jakich przygód możecie oczekiwać na miejscu. To była ode mnie pierwsza i ostatnia wycieczka przez CT Event na jakąkolwiek delegację. Nie dość, że warunki gorsze niż w więzieniach to jeszcze będziecie "z*pierd*lać" od rana do nocy w deszczu nie deszczu i na drugi dzień będziecie wszyscy chorzy (tak było). A najlepsze jest to, że wam nie powiedzą jak z zakwaterowaniem - namioty bez ogrzewania, brak prądu itd... masakra. Tu akurat jest część winy Axidusa, bo jako biuro jest zobowiązane o przekazania informacji nt. zakwaterowania - nie było tak, cóż. Co się stało to się nie odwróci, życie leci dalej. Z farcikiem.
zdjecie uzytkownika
ka - 2016-02-08 11:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2016-02-08 01:49:12]:
a czy ktoś planuje jechać z gdanska w marcu.słyszałam że taki sezon prawdziwy zaczyna się marzec-kwiecień i wtedy jest zagwarantowane dużo godzin.
zdjecie uzytkownika
nk - 2016-02-08 16:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam miałam tel z biura na wyjazd w tą sobote ale z tych opini wynika ze kiepsko jest i juz niewiem co robic ... A jestem w kropce finansowej :( jedzie może ktoś ze śląska??
zdjecie uzytkownika
Ai - 2016-02-08 17:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest kwestia, która naprawdę mnie gnębi. Mam osiemnaście lat i aktualnie żadnych perspektyw. Kuzynka poleciła mi tą firmę i zaproponowała nawet wspólny wyjazd. Złożyłam dokumenty. Zastanawia mnie tylko czy opłaca mi się wyjeżdżać mając jedynie te osiemnaście lat i wiedząc, że stawka godzinowa wynosi trochę ponad 4 Euro dla mojej grupy wiekowej. Więc pozwólcie, że zapytam - Opłaca się? Czy może Axidus tak bardzo okrada cię z pensji, że wyjazd tam to strata nie tylko czasu, ale i pieniędzy? (Dodam tylko, że te naprawdę by się przydały, ale...)
zdjecie uzytkownika
Kaska - 2016-02-09 13:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się z nimi skontaktować bo chce wyjechać z narzeczonym? Proszę o podanie danych! Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
RE - 2016-02-09 22:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ktoś ze śląska jedzie w ten wekend??
zdjecie uzytkownika
Aga - 2016-02-10 17:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy wyjazd tam do pracy jest mozliwy na miesiac czasu czy tylko dluzsza umowa?
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2016-02-10 20:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja jade w poniedziałek ze śląska. Z tego co wiem na kawie ludzie pracuja teraz po 5 h... Kolezanka wlasnie tam jest i czeka az dojade ale nie poleca mi walsnie .. ryzykuje i jade moze od marca gdy zaczyna sie sezon bd okk
zdjecie uzytkownika
BylamWiem - 2016-02-10 22:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 miesiace
zdjecie uzytkownika
Ssss - 2016-02-10 23:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jade w poniedziałek, pakowacz towarów..chyba kawa..
z tego co dziewczyny dzwoniły pracuja po 5 h i jestem załamana jeśli zamiast zarobić strace... nie wiem sama.. Co robic
zdjecie uzytkownika
re - 2016-02-11 15:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ssss - 2016-02-10 23:06:25]:
zapraszam na meila bo ja tez niewiem co robic tez boje sie kasy stracic.. niki1991@spoko.pl
zdjecie uzytkownika
Aga - 2016-02-11 16:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znacie jakąś agencję z Holandii w której można pracować miesiąc, maksymalnie dwa miesiące ?
zdjecie uzytkownika
pmarzanna72@gmail.com - 2016-02-11 18:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam kto wyjezdza z olsztyna do pracy przy sortowaniu odziezy . prosze o kontakt .wyjazd 15 02 2016 .pozdrawiam marzena
zdjecie uzytkownika
RE - 2016-02-11 19:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś jeszcze w poniedzialek ze śląska?? prosze o szybka odpowiedz??lub meil niki1991@spoko.pl
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2016-02-11 21:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [re - 2016-02-11 15:50:50]:
już pisze :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam, byłem w pracy z Axidusem. Mi akurat udało się dostać stałą prace. Moja praca nie miała nic wspólnego z tym co mówili Panowie w biurze, jednak polskie biura są tu najmniej winne oni prawdopodobnie tez dostają szczątkowe informacje od Axidusa jak to wszystko wygląda.
Jeżeli jedziesz to musisz się przyszykować na to, ze możesz co 2-ugi dzień pracować w innej firmie. możesz również pracować tylko po to by pokryć koszty Axidusa i firma na Tobie zarobiła, ze mną jechała właśnie taka osoba która tak się bujała i pracowałą tylko na Axidusa. Najlepiej tam jechac jak sie ma ukończone 23 lata wtedy dostaje się normalna najniższą stawkę płacową w holandii. Nie patrzcie też na te śmieszne warunki pracy(tabelka wynagrodzeń) to zwykłe oszustwo, mnie Axidus przycinał co tydzień na 2,5h pracy. Naliczał mi stawkę podstawową a powinien na wspomniane 2,5h naliczyć wyższą, od pracodawcy oczywiście brał zgodnie z prawem. Kolejną nie miłą sprawą jest opłata serwisowa - nazwa fajna, ale to jest tylko i wyłącznie opłata za to, ze jest się dowożonym na czas do pracy(transport do pracy i czasem z pracy) jednak i taka opłata nie powinna mieć miejsca bo zakład pracy płaci axidusowi za to, że Was dowiozą. Biorą sobie podwójne pieniądze za te usługe.
Warunki mieszkaniowe miałem kiepskie, mieszkałem na campingu w miasteczku Ter Arr, domek holenderski a w nim salon nie zbyt duży, lazienka i wc to klitka, dwa pokoje jednoosobowe to kpina max 6m kw. A zabierają Wam za to ok 90E/tyg. A jak będziecie wyjeżdżać to potrącą Wam kaucje za klucze ale jej nie zwrócą (właśnie od miesiąca o to wojuje z nimi). Mi axidus zabrał ok 300E które uczciwie wypracowałem.
Przy szczęściu będziecie pracowali ale i tak nie koniecznie uczciwie będziecie traktowani, przy mniejszym szczęściu może wrócić do domu z długami i to w europejskiej walucie. Jeżeli nie przymieracie głodem to nie pakujcie się do pracy z axidusem, jesteście zdesperowani to liczcie na szczęscię z axidusem.
Osobą wyjeżdżającym życzę szczęścia i zdrowia(axidus niezawsze płaci składki zdrowotne ale Wam co tydzień kasę zabiera z wypłaty)
Pytania: jakiego jesteś wzrostu?ile masz lat?
zdjecie uzytkownika
Byłam i moze bede - 2016-02-11 22:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej na tekstyliach bardzo fajnie tempo czasami szybkie ale fajna firma fajni ludzie sama nawet czasami dostawałam bonusy ogolnie wypłacalni tylko jeździć trzeba do pracy dość daleko ale moge. Czystym sumieniem polecić nazywa sie respekt textylies jakoś tak
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2016-02-13 10:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest to prawda ,że daja ludzi na hotel i płaci sie 20 euro za obowiązkowy posiłek i nawet nie ma wifi... :o
jade w ponideziałek i coraz bardziej mi sie odechciewa..
Jedni już zrezygnowali mało pracują teraz ich przensza na taki własnie hotel...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AXIDUS!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert