Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AXIDUS

zdjecie uzytkownika
daniel93 - 2014-10-01 18:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ;) tez postanawiam wyjechac :) maja mi jutro dac znac kiedy wyjazd do Roterdamu dokładnie na pakowanie warzyw i owoców , widze opinie nienajlepsze ale chce spróbowac :) jestem ze slaska i pojade z Opola albo KAtowic ;) danielbrodziak@o2.pl

Jezeli ktos sie wybiera albo tam juz jest i wie cos wiecej na temat pracy prosze o napisanie e-maila.
zdjecie uzytkownika
jakto - 2014-10-03 17:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i jak z tym wyjazdem @daniel93, dali Ci znać i przekazali wszystkie informacje odnośnie wyjazdu czy jednak nie? sam to boje się jechać tak w ciemno dlatego wolę wybadać wcześniej sytuacje jak to wygląda na forum, przecież nie będę sprawdzał na własnej skórze wszytskiego, już Wasze opinie mi wystarczą
zdjecie uzytkownika
Natka - 2014-10-06 10:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc ! Też planuję wyjechac z chłopakiem. Prześlijcie mi opinie na nmokwa@gazeta.pl :) tylko takie prawdziwe. Widze opinie są różne, ale jak człowiek nie spróbuje to sie nie dowie.
Piszcie uczciwe opinie, prosze
zdjecie uzytkownika
zdzichu - 2014-10-07 22:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co jak wyjazd ?? ktoś jedzie ktoś wyjechał teraz jakoś??
zdjecie uzytkownika
KasiaŚląsk - 2014-10-08 12:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam :)

wczoraj na poczte dostałam formularz zgłoszeniowy i oświadczenie od biura Axidus do pracy na pakowanie warzyw i owoców....
Czy może mi ktoś więcej informacji udzielić?
jak jest z wyjazdem? pochodze ze śląska, czy oni to organizują ?
czy musze na własna reke coś znaleźć i za to płacić ?
i druga sprawa jak drogie jest tam życie?
ile udało się wam przywieść pieniędzy do kraju ?
i ile mniej więcej powinnam mieć pieniędzy na start?
jak długo po odesłaniu formularzu do biura czeka się na odpowiedź i wyjazd?

piszcie na GG: 51671516 lub kaasiulla4@o2.pl
z góry dziękuje :)
zdjecie uzytkownika
Byli pracownicy - 2014-10-10 11:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy, pracowalismy (ja z dziewczyna) w tym biurze przez okres ponad 2 miesiecy. Przed wyjazdem tez wiele sie zastanawialismy nad ich propozycja, ale jednak postanowilismy pojechac mimo zlych opini na temat axidusa w internecie. W dniu wyjazdu bus byl podstawiony przez axidusa z Katowic wiec musielsmy tam dojechac na wlasna reke i koszt busa to 270zl dostarczyl nas pod biuro axidusa w Maasdijk. Byla rozmowa wstepna, pare slow po angielsku, omowienie warunkow pracy itd. Pozniej nas rozlokowali do naszych "mieszkan" Bylo ich bardzo duzo i w roznych miastach, wsiach. Wg mnie najgorszym mozliwym miejscem byl hotel westland gdzie pracownik MUSIAL wykupic obiad za 5€ dziennie nawet wtedy gdy go nie jadl bo byl w pracy. obiady byly wydawane tylko w wyznaczonych godzinach. W hotelu rowniez nie ma aneksu kuchennego ani nic w tym rodzaju, najwyzej czajnik. Z opowiesci mieszkancow hotelu z ktorymi pracowalem robili wszystko w tym czajniku poczawszy od ryzu az do frytek na oleju... Jak dla mnie porazka... Ja z moja dziewczyna zostalismy ulokowani na bungaloow czyli kampingi. Domki byly 5 osobowe max. czasem sie zdarzalo ze mieszkalo sie po 3 osoby bo ktos z domku wyjechal i nie przydzielili nowej osoby. W domku byly 3 pokoje. 2 z pietrowymi lozkami i 1 z lozkiem dla pary. Wlasnie z tym byly problemy gdyz na kampingach w Ter Aar bylo za duzo par i wiele z nich, w tym ja i moja dziewczyna musielismy spac na pietrowych lozkach przez jakis czas ale zdarzaja sie pary ktore przez caly pobyt na takich spia. W domku byla rowniez kuchnia i lazienka. kuchnia wyposazona w kuchenke, dwie lodowki, mikrofalowke, czajnik i reszte rzeczy typu sztucce itd. Praca jak dla mnie bo bylem na wiekowce byla prawie zawsze tylko jeden dzien rezerwy mialem. Moja dzieczyna miala gorzej bo nie zawsze miala prace a tez byla na wiekowce. Praca bywa rozna, czasem jest to pakowanie kapsulek z kawa do pudelek a czasem jest to np. kontrola owocow, pakowanie, praca przy kwiatach, byly tez prace na polach niezaleznie od pogody. Godziny pracy byly rozne od paru godzin do 18 dziennie w zaleznosci od firmy czy zapotrzebowania. Wyplaty przez pierwsze 2 tygodnie to tygodniowki a pozniej juz co miesiac. Ja osobiscie zaleznie od tygodnia zarabialem od 120-240€ (na czysto) na tydzien a mialem 4,77 na godzine. Od wyplaty sa pobieranie pieniadze za takie rzeczy jak: ubezpieczenie, koszty domku, podatek, przejazdy. Z podatkiem bywa roznie w zaleznosci od przerobionych godzin lub od zarobkow. Zdarza sie ze podatek to nawet 100€ a czasem tylko 10€. Kary: owszem sa ale wg mnie dostaja je osoby ktore zasluguja. Najczeszcze kary to chyba zaspanie do pracy i nie pojawienie sie w niej tj. 250€ i wyrzucenie z pracy tj zaleznie od firmy czasem 250 za wywalenie +50 za busa (mozna zaczekac az zmiana z ktora sie pracuje skonczy i wracac z nimi bez kosztu 50€) Sa firmy na ktorych za wywalenie placi sie tylko za busa albo mozna tez dostac "powrot do Polski" w ciagu 24h lub 12h. Gdy kierowca nie dowiezie ludzi do pracy to rowniez dostaje kare 250 i w zaleznosci od tego czy biurze zalezy na tym kierowcy czy nie moze tez dostac powrot do Polski. W naszym miejscu zamieszkania bylo sporo ludzi ktorzy cpali i pili i imprezowali i dlatego spozniali sie do pracy i mieli kary.. Ja z moja dziewczyna nie dostalismy zadnej kary. Jest jeszcze kara za nie posprzatanie domku cos ok 70€. Co tydzien sa kontrole czystosci. Jesli chodzi o zgodnosc wyplat to mi zawsze sie zgadzalo wszystko. Do sklepu (supermarketu)mielismy ok 3km do pewnego czasu kierowcy mogli jezdzic z ludzmi do sklepow ale od jakiegos czasu biuro nie pozwalalo jezdzic. mozna bylo jechac raz na tydzien z kierowca na zakupy. my przewaznie chodzilismy na nogach. Reasumujac nie zaluje ze tam pojechalem zarobilem tyle ile wczesniej sobie obliczylem. Polecam to biuro ludzia ktorzy chca pracowac i znaja angielski bo przez znajomosc jezyka mozna dostac wiele lepsze stanowisko a co za tym idzie wieksza stawke ale bez jezyka tez spokojnie sobie poradzicie. odradzam to biuro tym ktorzy lubia wypic, poimprezowac bo po co jechac tam i dostac za to kare i byc na minusie jak w Polsce mozna spokojnie to wszystko robic bez kary, najwyzej mandacik. Mysle ze przyblizylem nieco wam ta firme. Bylem przekonalem sie i komentarze ktore mnie odstraszaly okazaly sie przewaznie sciema. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
biuro podróży - 2014-10-10 14:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Axidus to nie biuro pracy a biuro podróży współpraca z nimi to tylko stracone pieniądze bo na zarobek nie ma co liczyć
zdjecie uzytkownika
Karolka - 2014-10-16 11:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoby które przyjechały we wtorek dalej pracują,czy siedzą na domkach ?
zdjecie uzytkownika
Kasia. - 2014-10-16 15:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim, planujemy teraz we wtorek (21.10.2014) wyjechać z chłopakiem, opinie naprawdę są różne z tego co czytam. Nie chcemy jechać tam i skończyć na minusie, ponieważ nas na to nie stać najnormalniej w świecie. jeżeli możecie coś doradzić podpowiedzieć prosiłabym bardzo. tu bądź gg: 42434442, kasia28@op.pl
z góry dziękuję !
wyjeżdżamy w Ostródy. ; ) za 370zł.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2014-10-16 15:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja też planuję wyjechać we wtorek z katowic, tylko czytając opinie tutaj coraz bardziej się zastanawiam....
zdjecie uzytkownika
byłapracownica - 2014-10-16 16:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2014-10-16 15:45:31]:
Nie radzę. Byłam z chłopakiem, myśleliśmy, że to opinie są faktycznie od ludzi, którzy pracować nie chcą itp. Doszliśmy do wniosku, żeby nie przejmować się opiniami na internecie, pojechaliśmy sami, przekonaliśmy się i bardzo szybko stamtąd wróciliśmy. Nie warto, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
sandra - 2014-10-16 16:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wyjezdzam ze swoim chłopakiem z olsztyna we wtorek , czy ktoś jedzie ? Niektóre opinie są dobre nie które złe w porównaniu do innych biur axidus i tak ma dobrą opinie ale kto nie zaryzykuje ten nie ma , kto jeszcze wyjezdza we wtorek ?
zdjecie uzytkownika
sama prawda - 2014-10-17 10:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drodzy forumowicze, w tym tygodniu stuknelo pol roku jak pracuje dla axi. Wiec wiele jestem w stanie powiedziec o tej firmie bo duzo zobaczylem i doswiadczylem na wlasnej skorze. Wyjazd ogolnie spoko na wszystkie pytania mialem rzetelna odpowiedz w biurze w pl nie bylo wiekszych problemow. Po dotarciu busem na miejsce szkolenie wstepne umowy i sprawy administracyjne towniez bez wiekszych klopotow. Trafilem na domek gdzie byli juz pracownicy tej firmy i piersze co slysze to teksty ze tu nie ma pracy po co przyjechalem i zebym uciekal:) na poczatku troche dziwne ale z decyzja wyjazdu postanowilem sie wstrzymac. Prace mimo zapewnien lokatorow zaczalem dosyc szybko nic ciezkiego pakowania sortiwania i praca na halach. Jestem na twz holenderskiej wiekowce i tu uwaga do osob planujacycj wyjechać oplaca sie jedynie dla osob do 22 lat takie osoby maja nadgidziny i igolnie sporo pracy. Ja zarabiam od 160-247,36 na reke. Wracajac eo osob tu bedacych wiekszosc pozal sie boze brak jezyka non stop impreza wieczne jaranie fakt te osoby pracy wiele nie maja ale uwaga i tak tu siedza. Po co chyba dla tego ze im wygodnie tak sie bujac i narzekac na wssystko ze chata nie taka ze pracy nie ma a od siebie nic. Wiem ze teraz robia w axi czystki i wywalaja osoby z ktorymi jest oroblem albo starsze bez angielskiego. Reasumujac jesli wiesz ze lubisz jarac jedziesz na imprezy i manne z nieba odradzam staniwczo dostaniesz kare koniec kontraktu i moralniaka:) natomiast osoby chcace uczciwie zaribuc bez martwienia sie o mieszkanie sprawy ubezpieczenia sofi itp szczegolnje znajace dobrze jezyk angielski i na wiekowce holenderskiej z tego co zauwazylem nigdy zle nie maja. Osobiscie zamierzam pracowac tu i zyc jak dlugo sie da bo wiadomo jak u nas w pueknej pyrlandii to wyglada. I ostatnia kwestia dla twz znawcow tematu wyrobienie nr sofi (czyli jakby naszego nip) jest za darmo i zadna agencja nie ma z tego tytulu kasy nie oowtarzajcie glupot i poczytajcir abu cao.pozdro dla kumatych
zdjecie uzytkownika
holand - 2014-10-18 18:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli macie powyżej 23 roku życia to możecie pomarzyć o pracy dla jakiej kol wiek agencji co zatrudnia w Holandii oni biorą tylko osoby do 22 roku życia bo mają z tego ogromne pieniądze nie opłaca im się brać starszych dla przykłady Firma holenderska daje za pracownika 9 euro dla agencji a agencja bierze sobie takiego młodego 20 latka do pracy za 4,67 euro (STAWKA WIEKOWA strona) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-19 04:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak chcecie prawdziwą opinie piszcie na gg :514761 (usunięte przez administratora) 57
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-10-20 15:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego nie możesz tutaj napisać swojej opinii? przecież jeśli jest negatywna, to można w kulturalny i rzeczowy sposób wszystko ująć, jakoś innym się to udaje. A przecież administrator usuwa tylko jakies zdania, które zawierają wulgaryzmy, obrażają kogoś itd, a nie wybrane posty, zastanówcie się.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-10-20 20:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja również wyjezdzam 21.10(wtorek) z Wielkopolski ktos jeszcze jedzie ?
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-20 22:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, chyba ze jedziecie na,wakacje a nue zarobić chociaż i tak bym polecał inne biuro podróży
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-21 16:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie radze jechać bo to co się tam dzieje to jakaś kpina
zdjecie uzytkownika
kacha - 2014-10-22 22:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heeej wszytskim. Chciałam sie dopytac czy trzeba brac ze soba pościel i wgl cała reszte ? Bo nie jestem pewna a pierwszy raz wyjechac chce za granice a nic nie wiem w tym kierunku :) Z góry dzięki !
zdjecie uzytkownika
mmm - 2014-10-23 16:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kacha - 2014-10-22 22:42:02]:
trzeba miec poduszkę i kołdrę i zmianę pościeli,radze zabrac sztućce,kubek,talerzyki,deske do krojenia,jakieś nożyki bo zalezy gdzie zakwaterują,nie zawsze jest na stanie,jedzenie na pierwsze dni i kase (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wyjezdzajacyy - 2014-10-23 17:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pilne!!! Potrzebuje jakich kolwiek informacji na temat pracy od ludzi którzy tam pracowali bądź pracą. bardzo wazne
zdjecie uzytkownika
czesław - 2014-10-23 20:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wszystkim!! W skrocie jestem tu od poczatku pazdziernika biuro przyjelo mnie bo w NL stracilem prace wiekszosc osob jest tu mlodych z tego co zauwwzylem prwcy jest sporo dla dziewczyn: kwiaty kapsulko z kawa owoce mango dla facetow hala magazyn pakowanie generalnir ciezsze rzeczy. Wyplaty jak na razie mi sie zgadzaja pracy nie za duzo nie za malo w 1 tygodniu mialem 33 godziny w 2 38 w 3 41 wiec jak ma razie tendencja wzrostowa. Internetmam na domku w cenie czynszu bardzo wolny niecale mega. Sporo ludzi pisze negatywy ale ja potwierdzic nie mogę bo mnir nic zlego na razie nie spotkalo. W miare bede opisywal moja histore. Ale staram sie dostac na nkcna zmiane wiec mogr nie byc w stanie. Zwiedzilem juz kilka biur w NL i powiem wam ze idealnego nie ma to biznes i kazdy mhsi zsrobic. Tu chociaz sa polscy koordynatorzy jedyny minus ze jestem sam i mieszkam w pokoju 2 osobowym i pewnir mi kogos dadza.pozdro
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-23
Żródło: Gowork.pl
Aalsmeer
( )
  Witamy w Axidus International Agencji Zatrudnienia (numer certyfikatu KRAZ 8517). Jesteśmy jednym z liderów branży sektora produkcyjno-ogrodniczego, obsługującego klientów w zachodniej części Holandii. Oferowane przez nas prace dotyczą warzyw, owoców, kwiatów, oraz kawy. Obecnie poszukujemy osób do pracy w jedym z największych hal ogrodniczych w Holandii, mieszczących się na pona
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-24 08:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowalem w axidusie zadzwonili w srode ze mam wracac do polski bo nie ma pracy przez 1,5 miesiaca przepracowalem 7 dni
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-10-24 18:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzcie do tego biura jestem tu 2 tydzień i nie przepracowałem ani jednego dnia
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x