AXIDUS

Maasdijk

Opinie o AXIDUS

Mała 2017-08-31 23:03
Hej. Ktoś wyjeżdża 5 września na owoce egzotyczne? :-)
Jasiu 2017-09-01 10:52
Będziesz miała takie owoce egzotyczne że zawiniesz się na samym początku na pięcie w drugą stronę ;)
13
Onakkkk 2017-09-01 17:13
Hej mam kechac zna chlopakiem w srode czemu nie polecasz
Nikt 2017-09-02 11:02
Było ok,
pracowałem przez całe wakacje i złego słowa nie powiem na ta agencje. a widziałem wiele.
Pracowalem na roznych zakladach (prace bardziej monotonne niz ciezkie) roznego rodzaju pakownie i sortownie.
Placa nawet niezle ja mialem 9,04 podstawy ale mialem ok 45 godzin z reguly wiec czesc byla lczona jako nadgodziny czyli 11E.
Nie musisz korzystac z ich transportu do pracy mozna kupic rower (20-80 euro na targu) albo dogadac sie z kims kto ma auto na miejscu.
Koorydnatorzy wporzatku ale z reguly nie maja czasu, na maila odpowiadaja w ciagu 2-czasem 3 dni.
wiele osob narzeka na Axidus bo mysli ze po przyjezdzie agencja bedzie calowala po nogach ze ktos laskawi edo pracy przyjechal i do niej pojdzie. w tej agencji jest zero tolerancji dla osob ktore nei stawiaja sie w pracy zwlaszcza w poneidzialek, robia imprezy na domkach maja syf albo zatargi z innymi.
wyplata zawsze na czas, pracy sporo.
acha z mieszkaniem zalezy jak trafisz i z kim jedziesz teraz duzo mieszkan sie zwolnilo bo tak jak ja studenci wyjechali
polecem
3
Mała 2017-09-02 11:48
Hahaaaa, owoce egzotyczne czy inne owoce, warzywa- nieważne. Ważne, że chcę pracować a Ty jak widać potrafisz się tylko zawijać napięcie w drugą stronę ;-)
2
JARO 2017-09-03 06:35
byłem, widziałem, nie polecam.
10
Arturoo 2017-09-03 09:39
Ktoś z Olsztyna ,chętny do wspólnego wyjazdu zawsze bedzie raźniej jak cos to pisac
buro17@o2.pl
1
Justyna 2017-09-04 09:38
Szkoda, że jeden człowiek próbuje zepsuć opinię agencji.
1
Tchibo 2017-09-05 00:52
Nie polecam pracy pakowanie kawy i odzieży (usunięte przez administratora)
3
Feliks 2017-09-05 11:03
Witam czy ktoś mógłby napisać co znajduje się w miejscach gdzie mieszkają pracownicy np czy jest lodówka itd. Po ile osób mieszka i co najważniejsze co należy zabrać ze sobą? Czy jakieś garnki pościel itd? Proszę niech się wypowie ktoś kto tam był i nie odradzajcie mi wyjazdu ponieważ wolę na własnej skórze się przekonać o tej pracy czy warto jechać czy nie
Feliks 2017-09-05 11:10
Witam niech ktoś napisze co należy zabrać ze sobą np garnki pościel itd???
Ania 2017-09-06 12:11
Witam wszystkich.
Orientuje się może ktoś z was czy Axidus ma oferty pracy od połowy września? Próbuję się do niech dodzwonić ale cały czas wpadam na zajęte połączenie...no cóż będę próbować dalej :) Jeśli będzie jakiś wyjazd i ktoś będzie jeszcze we wrześniu jechał to z miłą chęcią się zabiorę :) w kilka osób zawsze raźniej tym bardziej, że to byłby mój pierwszy wyjazd. Proszę was o kontakt (usunięte przez administratora)
Zeus 2017-09-06 13:12
Jedzie ktoś 12.09 z Olsztyna na produkcję jak tak to proszę o kontakt (usunięte przez administratora)
jakis typ 2017-09-06 13:28
halo czy jedzie ktos z Grudziądz we wtorek 12.09 ??? na sortowanie
Ania 2017-09-06 14:02
a wybiera się ktoś tam do pracy 19 września ? (usunięte przez administratora)
Travel Master 2017-09-06 18:37
12.09 zbieram fajna paczkę :) owocowo- warzywna :)
Ania 2017-09-06 22:26
A czy ktoś wybiera się tam 19 września?
Ania 2017-09-07 09:16
a nie chcesz przełożyć tego na 19.09 ? :)
Piotrek 2017-09-07 14:25
Ja jadę na sortowanie owoców w wrześniu 4 będzie ok :)
Oponka 2017-09-08 12:26
Wprawdzie jest mało opinii ale jak widać ludzie pracują dzięki agencji.
Ania 2017-09-09 05:48
Szukam osób, które wyjeżdżaja z Axidusa do pracy 19 września. Może jedną grupką pojedziemy ?
1
Czaki 2017-09-09 06:10
Jeżeli lubicie ryzyko to axidus spoko wybór.
7
Domi78903 2017-09-09 21:40
Dzień dobry Proszę o kontakt na r (usunięte przez administratora) Bardzo chciałabym wyjechać ale kompletnie sama sie boję .Będę bardzo wdzięczna za kontakt :) Jeśli ktoś jeszcze ktoś mógłby mi pomóc nie jechać samej to bardzo proszę napisać :) mam 20 lat i niestety zero pomocy i " znajomości" za granicą
5
Dub fx 2017-09-10 16:58
Tez mam w planach jechac na produkcję, jak ktos jedzie teraz 12 albo niewiele pozniej dajcie znac biegajacytoster@gmail.com
Mania 2017-09-12 10:34
Trudno na postawie opinii z forum wyrobić sobie zdanie o agencji. Z moich informacji wynika, że są dobrym pracodawcą.
Karola 2017-09-14 10:59
Ja jadę też 19 :)
Dzaga 2017-09-14 14:53
Raczej przekonasz sie o czym mowa, kiedy sama juz tam będziesz. Ale zycze powodzenia. Zreszta, nie chodzi o pracę w wielu przypadkach tylko o ludzi, i o to jak Cie beda traktowac
6
Cherry 2017-09-14 16:52
Ja będę dziś dzwonić czy da radę żeby jechać 19 września.. cherry153@vp.pl
1
Cherry 2017-09-14 16:55
Hej, ja chciałabym jechać 19 o ile będzie jeszcze miejsce.. skąd jesteś? cherry153@vp.pl
KapralH 2017-09-17 20:17
Ja mając 30 lat zarabiałem 9.95 na godzinę. Na tydzień wychodziło mi około 250 euro ma czysto po odliczeniu kosztów mieszkania, ubezpieczenia i dawało to na miesiąc jakieś 1000 euro, ale też za coś jeść trzeba było (około 200 euro na miesiac) więc dopiero te 800 euro można było zaoszczędzić. Byli jednak ludzie, którzy pracowali po 6 dni w tygodniu i po wiele godzin, to udawało im się zarobić nawet 400 euro na czysto. Nadmienię też coś o ubezpieczeniu, gdyż jest to uważam rzecz bardzo ważna i ludzie powinni być świadomi realiów. Te ubezpieczenie jest naprawdę podstawowe, wypadek może ci się zdarzyć tylko od pon do piatku, a w sobotę i niedzielę o szpitalu możesz sobie zapomnieć w jakieś nagłej sytuacji (koleżanka miała taką). Pierwsza wizyta u lekarza jest gratis i podwozi cię kierowca axidusa, a następne to już koszt 35 euro od podwózki :(, więc naprawdę bardzo nieciekawie to wygląda i najlepiej nie chorować tam wcale. Na dodatek dwie dziewczyny mialy taką nieprzyjemną sytuację, że axidus pobierał od nich ubezpieczenie przez dwa miesiące, a gdy już zachorowały i potrzebowały iść do lekarza, to okazało się, że nie mialy ubezpieczenia i musiały sobie nerwów napsuć aby to załatwić. Radzę więc po przyjdziensprawdzić tą kwestie ubezpieczenia. Ja przepracowałem tak 3 miesiące i mogę powiedzieć, że pomimo tych wszystkich negatywów, to mimo wszystko nie było aż tak najgorzej. Fajne osoby sprawiły, że czulem się trochę jak w akademiku i co ciekawe wiele osób pracuje w Axidusie na dłużej, więc moim zdaniem opinia o Axidusie nie powinna być jednoznacznie zła. W jakiej innej pracy w Polsce zarobiłbym 800 euro na czysto odliczając koszty życia? Sam zrezygnowalem z pracy dla Axidusa gdyż wyjechałem do pracy do rodziny w Niemczech, gdzie zarabiam 2500 euro miesięcznie i za te 400 euro mam normalne dwupokojowy mieszkanie dla samego siebie, pralkę i normalny internet. Tak więc mógłbym polecić Axidusa dla ludzi, którzy pierwszy raz wyjeżdżają zagranicę. Wyjeżdżając do Holandii przez te pierwsze parę miesięcy poznaliby ludzi którymi mogliby sobie wynająć później normalne mieszkanie jak też mogliby już łatwo zbaleźć pracę bez pośrednika (a już zwłaszcza, gdy znają dobrze Angielski)
4
natkaviki 2017-09-18 14:13
ja wyjeżdżam jutro z mężem na owoce bus z wielkopolski
Gremo 2017-09-18 20:12
Do osób które jutro jadą, możecie dać znać jak będziecie na miejscu jak jest tzn warunki itp, bo własnie się zastanawiam nad wyjazdem z tejże agencji i taka opinia z pierwszych dni powinna się przydać :D.
KapralH 2017-09-23 23:40
Zuzanna@ no ubezpieczenie jest obowiązkowe, ale przykład koleżanek miał tylko pokazać, że trzeba pilnować Axidusa, gdyż z ich strony zdarzają się pomyłki i owe dziewczyny nie były ubezpieczone przez dwa miesiące (pomimo faktu, że płaciły za ubezpieczenie). Najlepiej zaraz po paru dniach domagać się od axidusa nr ubezpieczenia, wtedy będziecie pewni, że je macie :). Co do okresu zatrudnienia... pracujesz ile chcesz, ale jak chcesz odejść bez żadnych kar, to trzeba złożyć wypowiedzenie z tygodniowym wypowiedzeniem. Język angielski bardzo mi się przydał, ponieważ znając Angielski w stopniu dobrym byłem w stanie normalnie pogadać z kierownikami i oni później traktowali mnie lepiej, jak innych ludzi. Również będąc w mieście i robiąc zwykłe zakupy język też się przydawał :), ale gdy chodzi o samą pracę, to nie masz się czego obawiać. Większość osób nie znała tam Angielskiego, ani tym bardziej Holenderskiego. Nie jest to problem, bo w pracy i tak są sami Polacy :D, a też czynności które wykonujesz są proste. Ja dopiero po wyjeździe do Axidusa zobaczyłem, że praca może być aż tak prosta. Przykładowo stoisz i przeglądasz pomidory i inne warzywa czy owoce swoim tempem i odrzucasz to co się psuje. Z kwiatami podobnie. Mnie jak zobaczyli, że znam Angielski dali do firmy, gdzie był mi potrzebny, ale jeśli go nie znasz, to naprawdę nie masz się o co obawiać. Co ciekawe w ośrodku gdzie mieszkałem była taka para, jedno nie mówiło, a drugie nie słyszało i dogadywali się tylko we dwoje (jedno było uszami drugiego :P), a i tak pracowali i pracodawca był z nich zadowolony.

A już swoją drogą, to moja poprzedni komentarz został wykasowany/zmoderowany i została tylko połowa. Bardzo to niefajne, gdyż starałem się obiektywnie opisać tą firmę, a tu takie rzeczy. Nie chce mi się pisać długiej wiadomości drugi raz, to więc tylko skonkluduje to co zawarłem w swoim oryginalnym komentarzu:
-Axidus to firma uczciwa na tyle, aby można było polecić do nich wyjazd. Wypłacają pieniądze, a w razie pojedynczych godzin (najlepiej prowadzić swój zeszyt, gdzie będą zapisywane godziny), to szybko uzyskuje się korekcję.
-plusem jest łatwa praca, większość czynności nie wymaga specjalnych umiejętności poza chęcią do pracy, ale oczywiście zdarzają się też cięższe czynności. Dwa razy w trzy miesiące zdarzyło mi się, że musiałem wykonać cięższą pracę, a byłem w kilku firmach (układanie wysokich palet w dość szybkim tempie kartonami wypełnionymi owocami).
-choć Axidus załatwia pracę i zakwaterowanie, to jednak, jak na pośrednika przystało zarabia bardzo na ludziach i nie ukrywa, że taki jest tam ich główny cel. Największym minusem są mieszkania i wszystko z tym związane. Cena 95 euro za miejsce w bungalu czy w innej ich noże, to jeden wielki kabaret, na miesiąc wychodzi 380 euro, a więc z jednego bungla mają 1520 euro, a z jednego mieszkania, gdzie było 8 osób Axidus wyciągał nawet 3040 euro. To już gdyby te 8 osób chciało wynająć sobie dom sam normalnie, to za tą cenę mieli by nawet jacuzzi i warunki jak na wakacjach w hotelu :)... a i mieli by przy tym pewnie internet i pralkę, a są to rzeczy, które niestety są tam sprowadzone do rangi luksusu. Ja mieszkałem w teraar (nazywaliśmy to krainą terroru), gdzie były 4 pralki na ponad 200 ludzi, a sam internet, to przez większość dnia nie działał, gdyż udostępnili jedynie parę routerów na tak duża ilość ludzi i na tak ogromny teren. Było to o tyle problematyczne, że Axidus po przyjeździe pracowników do Holandii ucina kontakt telefoniczny i życzy sobie kontaktu z nimi wyłącznie przez maila, a bez internetu ciężko o to. Musiałem kupować sobie dołoadowania telefoniczne "lebara unlimited" za 30 euro, gdzie miałem 3 GB internetu.
-w mieszkaniach są kontrole gdy ludzie są w pracy. Byłem raz w czasie takiej kontroli, to gość szperał szczęście, nawet do lodówki zaglądał (zero prywatności). Taka kontrola potrafi też dowalić karę za zmyślone przez nich rzeczy, np. policzą karę za niedziałający alarm czy wadę mieszkania, która już tam była zanim się wprowadziliście. Najlepiej więc na początku zaraz zgłaszać wszystkie usterki w domach i robić samemu zdjęcia z datą, aby później gdy już dadzą karę mieć asa w rękawie.
-o ile na początku warunki mieszkaniowe mi przeszkadzały, o tyle po tygodniu, dwóch zupełnie przestałem na nie zwracać uwagę (a był grzyb na ścianie, brudne materace, brak światła czasem) i najważniejsze to dogadać się ze współlokatorami. Wtedy jest jak na obozie :), a tak naprawdę większość ludzi którzy wyjeżdżają pracować jest porządku i łatwo się dogadać, a gdy już zdarzało się paru cwaniaczków, to długo nie pracowali.
-reportaż TVN w super wizjerze o pracy w holandii zdecydowanie zbyt negatywnie ocenił sens wyjazdu. Owszem pośrednik na swoim zarabia w wyrafinowany sposób, który każdego normalnego człowieka z ambicjami nie zachęci do dłuższej pracy, ale niech taki tvn odpowie widzom w jaki inny sposób osoba bez jakichkolwiek kwalifik
Taka tam 2017-09-25 20:21
Pracowałam w Axidusie w sumie aż miesiąc, ale z góry powiem, że nie zrezygnowałam z powodu, że było źle. Faktem jest to, że zawsze może być lepiej i myślę, że w takiej firmie teraz jestem.

Ale wracając... To był mój pierwszy wyjazd, nikt mi tego biura nie polecał, sama szukałam, opierałam się głównie na kontakcie z biurem oraz na informacjach jakie otrzymałam przed wyjazdem i w ten sposób padło na Axidusa, Pani przez telefon bardzo miła i dobrze doinformowana (w sumie to wtedy tak właśnie myślałam, ale okazało się, że ta opowiadana bajka jest trochę inna, w sumie można było się domyślić :))

W sumie jednym z niewielu minusów było pierwsze spotkanie już w Holandii... Jechałam samochodem... Wyjazd 0 22... i do 7 za kółkiem (rozumiem, że busem jedziecie nawet 15, ale można się np zdrzemnąć). O 7 spotkanie organizacyjne, które swój początek miało o 8:30, ogólnie nic konkretnego... Po spotkaniu oczekiwanie na numer sofi... do... 14 :) A później na przydzielenie domku, gdzie ja swój domek dostałam o 22! :) No, ale tu plus - domek dwa piętra i naprawdę bardzo ładny!

Nie myślcie sobie, że jak jedziecie na pakowanie to tam traficie...! Ot.. Ja dostałam w dzień przyjazdu plan na następny dzień i wylądowałam o 6 rano na polu z kwiatkami... Ale tak jak pewnie wielu by narzekało, mi ta praca pasowała... Ciężko, ale nie przyjechałam odpoczywać.. Mimo wszystko bardzo dobrze wspominam ten czas... Czy słońce czy deszcz pracujesz! Dobra szkoła życia... Zresztą lepiej pracować tak i mieć 50h niż przy owockach i 25h tygodniowo prawda?

Plusem były wypłaty na czas i przynajmniej u mnie zawsze się zgadzały, minus po zerwaniu umowy dopominanie się o pieniążki "wakacyjne"... trwało to u mnie ponad dwa miesiące, a powinny być na koncie do 6 tyg i bez dopominania!

Minus - transport do pracy i z pracy... Ale to też zależy jak kto trafi, ja miałam stałego kierowce... Ale można trafić tak, że do pracy wyrusza się 2 h wcześniej, a po pracy wraca 4h :)

Podsumowując ja po prostu trafiłam na pracę przy której zarobiłam, fany domek, i przystępny transport ( tzn według mnie) I nie narzekałam! A w każdej firmie można trafić lepiej lub gorzej...
Patii 2017-09-29 13:53
Czesc na co konkretnie jedziesz ? I kiedy masz proponowany wyjazd?
Mira 2017-09-30 20:30
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy w szklarni dla par? Jedziemy po raz pierwszy i chcemy coś więcej wiedzieć przed podpisaniem umowy. Jakie warunki mieszkaniowe zapewniają? Jak załatwić wszystkie dokumenty i co z językiem obcym?
2
Benek 2017-10-03 22:50
Czy jesteście przekonani, że nie można knapsack o AXIDUS=ie coś pozytywnego? Błędy każdemu mogą się zdarzyć!
Iwonagolab72@wp.pl 2017-10-04 07:43
Nie polecam pracy w Axidusie. Byłam w zeszłym roku i nie jestem zadowolona, rzucają po różnych miejscach pracy i dużo odbijają sobie za przejazd i zakwaterowanie
4
NOT Iwona 2017-10-04 09:32
A ja wlaśnnie polecam i nie zgadzam sie z wpisem powyzej.
To ze maja rozne firm to duza zaleta ( w mniejszych agencjach po prostu nie ma pracy) a tu mimo ze prace masz rozna to praca jest ciagle.
Pracujac musisz byc elastyczny a koniec koncow i tak trafiasz na stala liste do 1 pracy - po okolo 2-4 tygodniach.
A koszty znalas pzred wyjazdem wiec nic nie powinno Cie zaskoczyc. 80-90E za mieszkanie to standard w Holandii duzo osob przelicza to na warunki w PL co sie mija z logika.
NOT Iwona 2017-10-04 09:33
A ja wlaśnnie polecam i nie zgadzam sie z wpisem powyzej.
To ze maja rozne firm to duza zaleta ( w mniejszych agencjach po prostu nie ma pracy) a tu mimo ze prace masz rozna to praca jest ciagle.
Pracujac musisz byc elastyczny a koniec koncow i tak trafiasz na stala liste do 1 pracy - po okolo 2-4 tygodniach.
A koszty znalas pzred wyjazdem wiec nic nie powinno Cie zaskoczyc. 80-90E za mieszkanie to standard w Holandii duzo osob przelicza to na warunki w PL co sie mija z logika.
Ewelinaa 2017-10-05 11:12
Witam czy może ktoś powiedzieć jak wygląda tam teraz praca ?
Ewelina 2017-10-05 20:08
Witam zastanawiam się nad wyjazdem wraz z bratem , chcemy jechać od listopada ? Jak jest obecnie , polecacie? I czy to koniecznie muszą być 3 miesiące czy pracował ktoś krócej bez obciążania dodatkowymi kosztami zerwania umowy?
1
Aaa 2017-10-14 10:23
Jedzie ktoś z gdańska 24.10?
Natalia 2017-10-14 22:45
Czy zgłaszaliście do agencji, że po zajechaniu na miejsce nie mieliście co robić, że praca była na kilka godzin? Może nie o wszystkim wiedzą? Generalnie to powinien byc w umowie zapis o ilości godzin lub na jaką część etatu? Nic takiego nie ma w umowie?
1
ObserwaTor 2017-10-16 07:23
Do czego jedziesz z biura w Olsztynie? cichy1904@wp.pl - moj kontakt.
Sysiaczek20 2017-10-18 10:36
Wczoraj wlasnie wrocilam do Polski:) byłam 2.5 miesiąca w Axidusie. Teraz nie polecam jechac, jest martwy miesiąc duzo firm nie ma w ogole godzin po prostu sie nie oplaca :)
1
Majtek 2017-10-18 18:01
Czy agencja AXIDUS ma jakieś konkretne wyjaśnienia takich sytuacji, że po zajechaniu na miejsce pracy nie było lub było jej dużo mniej? Przecież w umowie jest zapis ile godzin?
1
Aaa 2017-10-18 21:42
Jade z gdańska do holandii,jeszcze nie wiem czy przez Olsztyn ???? jednak wyjazd 31????
1
Aaa 2017-10-18 21:44
Jade z gdańska do holandii,jeszcze nie wiem czy przez Olsztyn ???? jednak wyjazd 31????
1
Lol 2017-10-19 17:27
Jestem obecnie na miejscu w Holandii pracy nie ma ludzie siedzą po tygodniu na rezerwach nie przyjeżdżajcie nie warto!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o AXIDUS - Maasdijk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS