Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AXIDUS

zdjecie uzytkownika
justyna - 2014-09-29 20:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
my jedziemy o 18stej a Wy ???
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-09-29 22:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O 20:)
zdjecie uzytkownika
nieoszukany - 2014-09-29 22:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W interwencji to powinny byc tqkie tlumoki jak ten oszukany niby co pisze. Zadnych konkretow same ogolniki pewnie konkurencja. Agrncja jest certyfikkwana w zwiazkach pracodawcow w abu cao sam oracowalem i wiem ze nie ma sie czego bac. Negatywy moga pisac albo z konkurencji albo ci polacy ktorzy tam sa i wiedza ze beda zwolnieni bo nie raz widzialem jaki eoement wyjezdza do Nl. Jak sam nie sprawdisz nie bedziesz wiedzial. W moim przypadku wyplaty na czas praca na greenerach ciagle a ludzie ktorych tam poznalem pracuja do dzis. Nie siejcie hejtu i fermentu. Wmilego dnia:)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-30 09:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukany - 2014-09-29 20:34:21]:
ja akurat się z tym zgadzam pracowałem w tej agencji 3 tygodnie przy czym 2 pierwsze miałem rezerwe i ani godziny nie byłem w pracy po 2 tygodniach złożyłem wypowiedzenie bo to jest bez sensu tak siedzieć(usunięte przez administratora) oczywiście dostałem 24 czyli 24 godziny na opuszczenie mieszkania ale mi to nie przeszkadzało bo akurat zaczynałem w nowej agencji. Teraz jest w miare ok ale żałuje tego czasu straconego na axidus i tych nerwowych wieczorów jak czekało się na planing. Oczywiście są osoby które są tam na stałe i mają prace ale jest ich mało reszta pracuje na skoczka więc albo praca jest albo jej nie ma. Ze swojej strony napiszę że radze poszukać innej agencji.Zaraz pewnie polecą hejty że jestem nierobem,alkoholikiem,i ćpunem bo napisałem prawde ale nic mnie to nie obchodzi nie pale nie pije a do holandii przyjechałem uczciwie zarobić niestety axidus nie dał mi nawet godziny pracy. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kk - 2014-09-30 16:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy po wysłaniu papierów do tego biura to i tak dodatkowo będe musiała się unich zgłosić osobiście przed wyjazdem?
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-01 09:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kk - 2014-09-30 16:44:02]:
nie, nie musisz ale nie polecam tego biura
zdjecie uzytkownika
daniel93 - 2014-10-01 18:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ;) tez postanawiam wyjechac :) maja mi jutro dac znac kiedy wyjazd do Roterdamu dokładnie na pakowanie warzyw i owoców , widze opinie nienajlepsze ale chce spróbowac :) jestem ze slaska i pojade z Opola albo KAtowic ;) danielbrodziak@o2.pl

Jezeli ktos sie wybiera albo tam juz jest i wie cos wiecej na temat pracy prosze o napisanie e-maila.
zdjecie uzytkownika
jakto - 2014-10-03 17:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i jak z tym wyjazdem @daniel93, dali Ci znać i przekazali wszystkie informacje odnośnie wyjazdu czy jednak nie? sam to boje się jechać tak w ciemno dlatego wolę wybadać wcześniej sytuacje jak to wygląda na forum, przecież nie będę sprawdzał na własnej skórze wszytskiego, już Wasze opinie mi wystarczą
zdjecie uzytkownika
Natka - 2014-10-06 10:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc ! Też planuję wyjechac z chłopakiem. Prześlijcie mi opinie na nmokwa@gazeta.pl :) tylko takie prawdziwe. Widze opinie są różne, ale jak człowiek nie spróbuje to sie nie dowie.
Piszcie uczciwe opinie, prosze
zdjecie uzytkownika
zdzichu - 2014-10-07 22:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co jak wyjazd ?? ktoś jedzie ktoś wyjechał teraz jakoś??
zdjecie uzytkownika
KasiaŚląsk - 2014-10-08 12:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam :)

wczoraj na poczte dostałam formularz zgłoszeniowy i oświadczenie od biura Axidus do pracy na pakowanie warzyw i owoców....
Czy może mi ktoś więcej informacji udzielić?
jak jest z wyjazdem? pochodze ze śląska, czy oni to organizują ?
czy musze na własna reke coś znaleźć i za to płacić ?
i druga sprawa jak drogie jest tam życie?
ile udało się wam przywieść pieniędzy do kraju ?
i ile mniej więcej powinnam mieć pieniędzy na start?
jak długo po odesłaniu formularzu do biura czeka się na odpowiedź i wyjazd?

piszcie na GG: 51671516 lub kaasiulla4@o2.pl
z góry dziękuje :)
zdjecie uzytkownika
Byli pracownicy - 2014-10-10 11:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy, pracowalismy (ja z dziewczyna) w tym biurze przez okres ponad 2 miesiecy. Przed wyjazdem tez wiele sie zastanawialismy nad ich propozycja, ale jednak postanowilismy pojechac mimo zlych opini na temat axidusa w internecie. W dniu wyjazdu bus byl podstawiony przez axidusa z Katowic wiec musielsmy tam dojechac na wlasna reke i koszt busa to 270zl dostarczyl nas pod biuro axidusa w Maasdijk. Byla rozmowa wstepna, pare slow po angielsku, omowienie warunkow pracy itd. Pozniej nas rozlokowali do naszych "mieszkan" Bylo ich bardzo duzo i w roznych miastach, wsiach. Wg mnie najgorszym mozliwym miejscem byl hotel westland gdzie pracownik MUSIAL wykupic obiad za 5€ dziennie nawet wtedy gdy go nie jadl bo byl w pracy. obiady byly wydawane tylko w wyznaczonych godzinach. W hotelu rowniez nie ma aneksu kuchennego ani nic w tym rodzaju, najwyzej czajnik. Z opowiesci mieszkancow hotelu z ktorymi pracowalem robili wszystko w tym czajniku poczawszy od ryzu az do frytek na oleju... Jak dla mnie porazka... Ja z moja dziewczyna zostalismy ulokowani na bungaloow czyli kampingi. Domki byly 5 osobowe max. czasem sie zdarzalo ze mieszkalo sie po 3 osoby bo ktos z domku wyjechal i nie przydzielili nowej osoby. W domku byly 3 pokoje. 2 z pietrowymi lozkami i 1 z lozkiem dla pary. Wlasnie z tym byly problemy gdyz na kampingach w Ter Aar bylo za duzo par i wiele z nich, w tym ja i moja dziewczyna musielismy spac na pietrowych lozkach przez jakis czas ale zdarzaja sie pary ktore przez caly pobyt na takich spia. W domku byla rowniez kuchnia i lazienka. kuchnia wyposazona w kuchenke, dwie lodowki, mikrofalowke, czajnik i reszte rzeczy typu sztucce itd. Praca jak dla mnie bo bylem na wiekowce byla prawie zawsze tylko jeden dzien rezerwy mialem. Moja dzieczyna miala gorzej bo nie zawsze miala prace a tez byla na wiekowce. Praca bywa rozna, czasem jest to pakowanie kapsulek z kawa do pudelek a czasem jest to np. kontrola owocow, pakowanie, praca przy kwiatach, byly tez prace na polach niezaleznie od pogody. Godziny pracy byly rozne od paru godzin do 18 dziennie w zaleznosci od firmy czy zapotrzebowania. Wyplaty przez pierwsze 2 tygodnie to tygodniowki a pozniej juz co miesiac. Ja osobiscie zaleznie od tygodnia zarabialem od 120-240€ (na czysto) na tydzien a mialem 4,77 na godzine. Od wyplaty sa pobieranie pieniadze za takie rzeczy jak: ubezpieczenie, koszty domku, podatek, przejazdy. Z podatkiem bywa roznie w zaleznosci od przerobionych godzin lub od zarobkow. Zdarza sie ze podatek to nawet 100€ a czasem tylko 10€. Kary: owszem sa ale wg mnie dostaja je osoby ktore zasluguja. Najczeszcze kary to chyba zaspanie do pracy i nie pojawienie sie w niej tj. 250€ i wyrzucenie z pracy tj zaleznie od firmy czasem 250 za wywalenie +50 za busa (mozna zaczekac az zmiana z ktora sie pracuje skonczy i wracac z nimi bez kosztu 50€) Sa firmy na ktorych za wywalenie placi sie tylko za busa albo mozna tez dostac "powrot do Polski" w ciagu 24h lub 12h. Gdy kierowca nie dowiezie ludzi do pracy to rowniez dostaje kare 250 i w zaleznosci od tego czy biurze zalezy na tym kierowcy czy nie moze tez dostac powrot do Polski. W naszym miejscu zamieszkania bylo sporo ludzi ktorzy cpali i pili i imprezowali i dlatego spozniali sie do pracy i mieli kary.. Ja z moja dziewczyna nie dostalismy zadnej kary. Jest jeszcze kara za nie posprzatanie domku cos ok 70€. Co tydzien sa kontrole czystosci. Jesli chodzi o zgodnosc wyplat to mi zawsze sie zgadzalo wszystko. Do sklepu (supermarketu)mielismy ok 3km do pewnego czasu kierowcy mogli jezdzic z ludzmi do sklepow ale od jakiegos czasu biuro nie pozwalalo jezdzic. mozna bylo jechac raz na tydzien z kierowca na zakupy. my przewaznie chodzilismy na nogach. Reasumujac nie zaluje ze tam pojechalem zarobilem tyle ile wczesniej sobie obliczylem. Polecam to biuro ludzia ktorzy chca pracowac i znaja angielski bo przez znajomosc jezyka mozna dostac wiele lepsze stanowisko a co za tym idzie wieksza stawke ale bez jezyka tez spokojnie sobie poradzicie. odradzam to biuro tym ktorzy lubia wypic, poimprezowac bo po co jechac tam i dostac za to kare i byc na minusie jak w Polsce mozna spokojnie to wszystko robic bez kary, najwyzej mandacik. Mysle ze przyblizylem nieco wam ta firme. Bylem przekonalem sie i komentarze ktore mnie odstraszaly okazaly sie przewaznie sciema. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
biuro podróży - 2014-10-10 14:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Axidus to nie biuro pracy a biuro podróży współpraca z nimi to tylko stracone pieniądze bo na zarobek nie ma co liczyć
zdjecie uzytkownika
Karolka - 2014-10-16 11:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoby które przyjechały we wtorek dalej pracują,czy siedzą na domkach ?
zdjecie uzytkownika
Kasia. - 2014-10-16 15:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim, planujemy teraz we wtorek (21.10.2014) wyjechać z chłopakiem, opinie naprawdę są różne z tego co czytam. Nie chcemy jechać tam i skończyć na minusie, ponieważ nas na to nie stać najnormalniej w świecie. jeżeli możecie coś doradzić podpowiedzieć prosiłabym bardzo. tu bądź gg: 42434442, kasia28@op.pl
z góry dziękuję !
wyjeżdżamy w Ostródy. ; ) za 370zł.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2014-10-16 15:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja też planuję wyjechać we wtorek z katowic, tylko czytając opinie tutaj coraz bardziej się zastanawiam....
zdjecie uzytkownika
byłapracownica - 2014-10-16 16:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2014-10-16 15:45:31]:
Nie radzę. Byłam z chłopakiem, myśleliśmy, że to opinie są faktycznie od ludzi, którzy pracować nie chcą itp. Doszliśmy do wniosku, żeby nie przejmować się opiniami na internecie, pojechaliśmy sami, przekonaliśmy się i bardzo szybko stamtąd wróciliśmy. Nie warto, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
sandra - 2014-10-16 16:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wyjezdzam ze swoim chłopakiem z olsztyna we wtorek , czy ktoś jedzie ? Niektóre opinie są dobre nie które złe w porównaniu do innych biur axidus i tak ma dobrą opinie ale kto nie zaryzykuje ten nie ma , kto jeszcze wyjezdza we wtorek ?
zdjecie uzytkownika
sama prawda - 2014-10-17 10:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drodzy forumowicze, w tym tygodniu stuknelo pol roku jak pracuje dla axi. Wiec wiele jestem w stanie powiedziec o tej firmie bo duzo zobaczylem i doswiadczylem na wlasnej skorze. Wyjazd ogolnie spoko na wszystkie pytania mialem rzetelna odpowiedz w biurze w pl nie bylo wiekszych problemow. Po dotarciu busem na miejsce szkolenie wstepne umowy i sprawy administracyjne towniez bez wiekszych klopotow. Trafilem na domek gdzie byli juz pracownicy tej firmy i piersze co slysze to teksty ze tu nie ma pracy po co przyjechalem i zebym uciekal:) na poczatku troche dziwne ale z decyzja wyjazdu postanowilem sie wstrzymac. Prace mimo zapewnien lokatorow zaczalem dosyc szybko nic ciezkiego pakowania sortiwania i praca na halach. Jestem na twz holenderskiej wiekowce i tu uwaga do osob planujacycj wyjechać oplaca sie jedynie dla osob do 22 lat takie osoby maja nadgidziny i igolnie sporo pracy. Ja zarabiam od 160-247,36 na reke. Wracajac eo osob tu bedacych wiekszosc pozal sie boze brak jezyka non stop impreza wieczne jaranie fakt te osoby pracy wiele nie maja ale uwaga i tak tu siedza. Po co chyba dla tego ze im wygodnie tak sie bujac i narzekac na wssystko ze chata nie taka ze pracy nie ma a od siebie nic. Wiem ze teraz robia w axi czystki i wywalaja osoby z ktorymi jest oroblem albo starsze bez angielskiego. Reasumujac jesli wiesz ze lubisz jarac jedziesz na imprezy i manne z nieba odradzam staniwczo dostaniesz kare koniec kontraktu i moralniaka:) natomiast osoby chcace uczciwie zaribuc bez martwienia sie o mieszkanie sprawy ubezpieczenia sofi itp szczegolnje znajace dobrze jezyk angielski i na wiekowce holenderskiej z tego co zauwazylem nigdy zle nie maja. Osobiscie zamierzam pracowac tu i zyc jak dlugo sie da bo wiadomo jak u nas w pueknej pyrlandii to wyglada. I ostatnia kwestia dla twz znawcow tematu wyrobienie nr sofi (czyli jakby naszego nip) jest za darmo i zadna agencja nie ma z tego tytulu kasy nie oowtarzajcie glupot i poczytajcir abu cao.pozdro dla kumatych
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-18 01:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie bede pisal anonimowo bo akurat nie wstydze sie opinii na temat axidusa, jak chcecie znac prawde piszcie na meila nn_piotr93@o2.pl
zdjecie uzytkownika
holand - 2014-10-18 18:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli macie powyżej 23 roku życia to możecie pomarzyć o pracy dla jakiej kol wiek agencji co zatrudnia w Holandii oni biorą tylko osoby do 22 roku życia bo mają z tego ogromne pieniądze nie opłaca im się brać starszych dla przykłady Firma holenderska daje za pracownika 9 euro dla agencji a agencja bierze sobie takiego młodego 20 latka do pracy za 4,67 euro (STAWKA WIEKOWA strona) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-19 04:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak chcecie prawdziwą opinie piszcie na gg :514761 (usunięte przez administratora) 57
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-10-20 15:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego nie możesz tutaj napisać swojej opinii? przecież jeśli jest negatywna, to można w kulturalny i rzeczowy sposób wszystko ująć, jakoś innym się to udaje. A przecież administrator usuwa tylko jakies zdania, które zawierają wulgaryzmy, obrażają kogoś itd, a nie wybrane posty, zastanówcie się.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-15
Żródło: Gowork.pl
Rotterdam i okolice
( )
  PRACA NA ŚWIĘTA DLA UCZNIÓW I STUDENTÓW Axidus International (nr certyfikatu KRAZ 8517) wychodząc na przeciw oczekiwaniom rynku pracy przedstawia oferte krótkoterminowego wyjazdu do pracy do Holandii (okres trwania 3 tygodnie) do pracy w charakterze pracownika pomocniczego sektora produkcji i ogrodnictwa. Praca polega na pakowaniu i sortowaniu produktów przez okres przed Świąteczny , or
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-10-20 20:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja również wyjezdzam 21.10(wtorek) z Wielkopolski ktos jeszcze jedzie ?
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-20 22:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, chyba ze jedziecie na,wakacje a nue zarobić chociaż i tak bym polecał inne biuro podróży
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x