AXIDUS

Maasdijk

Opinie o AXIDUS

Monia 2017-05-13 00:23
TEz jade na te kapsułki ale we wtorek.. i mi mowili ze mnie przepisali na te kapsułki. wiec ta praca jest u jednego pracodawcy. jesli chodzi o kapsułki bo inne prace warzywa szklarnie to przerzucają
Olek 2017-05-14 11:10
Czy ktoś mógłby mi wytlumaczyć jak to wygląda z dojazdami do pracy jesli jest się rzucanym po innych firmach???? z tego samego domku co bede mieszkac z innymi to z nimi bede jezdzic czy ktos inny po mnie bedzie przyjezdzal???????
Carson 2017-05-15 17:35
Poszukaj innego biura, zawyżają opłaty za pobyt , warunki na miejscu tragedia a żeby dostać legalne papiery- sofii i BSN na miejscu to trzeba się prosić bo nie mają czasu.
3
Miła 2017-05-16 09:12
Cieszę się, że AXIDUS ma pracę w lecie dla studentów .
1
Milena 2017-05-16 22:43
Czy moglby sie ktos wypowiedziec kto byl teraz jakos nie dawno w pracy przez firme Axidus.? Wraz z mezem planuje wyjechac jakos na poczatku lipca ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi zastanawiamy sie czy obu na pewno jest tak jak to oni z zewnatrz z firmy mowia czy tez jest tak jak w tych niektorych powyzszych komentarzach. Co do domkow na internecie na Fb na ich stronie to nie powiem, bo ladnie wygladaja ale czy tez tak prawde jest ??? Prosilabym o wszystkir opinie na maila wimilenka@o2.pl
Ps. Dla zainteresowanych jestesmy z warminsko-mazurskiego, Olsztyn
KornelT 2017-05-17 22:24
Wybieram się ze znajomym od lipca na pracę dla maturzystów. Kto był, niech da znać na maila:

tomickikornel@gmail.com
ankuu 2017-05-19 17:15
Hej, wybiera się ktoś w czerwcu ? Jade pierwszy raz i chcialabym sie troche dowiedziec co i jak, piszcie
8
jakubu 2017-05-21 20:42
Skąd jesteś?
slk 2017-05-22 00:11
pomijajcie tę firmę poważnie ...
10
Miłek 2017-05-23 22:14
Uważam, że AXIDUS jest fajna agencją i już niejednokrotnie korzystałem z ich ofert. Było wszystko bez problemu, zarobiłem niezłą kasę. Może czasami coś nie wypalić ale to są wyjątki
1
Anika 2017-05-29 23:16
Mam zamiar wyjechać na koniec czerwca z koleżanką przez tą agencję Axidus i nie wiem już, czy warto czy nie ??? Proszę p opinie (usunięte przez administratora) i doradzenie jak z mieszkaniem ,jak w wypłatami itd.
olunka10 2017-05-30 16:21
Jedziemy samochodem z warmińsko-mazurskiego 6 czerwca 2017, ktoś chce się zabrać ?? (usunięte przez administratora)
2
Ewcik 2017-05-30 16:32
Ja wyjeżdżam z nimi już 3 raz w każde wakacje, w czerwcu też się wybieram. Mieszkania trafiały mi się fajne, nie ma co narzekać, zresztą znajomi mówili,że jak źle trafili to była możliwość zmiany.
Praca jak praca, najważniejsze żeby było jak najwięcej godzin, a było. Jest możliwość zarobienia.
Hubi690 2017-05-30 18:19
ja jadę sam
Adrian 2017-05-30 22:22
Witam, czy są tam jakieś ładne dziewczyny?
Chciałbym potraktować wyjazd również w formie przyjemności
1
malw 2017-05-30 22:35
codziennie wieczorem jest plening i jest napisane kto jedzei o której na jaką firmę i poprostu czeka na transport.
1
Paulina 2017-05-31 10:50
Pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach. A pozniej miesieczna. Ja bylam w tamtym roku,praca jest,placa na czas. Ja tam szczerze polecam,nie mam zadnych uwag,chociaz moze za duzo troche za gtansport biora bo az 5,5 € dziennie. Ale 1000-1500€ miesiecznie jest.
2
Paulina 2017-05-31 10:57
Tak,axidus ma zewnetrza firme,,ktora zawozi i przywozi pracowanikow,dlatego tez tak dużo. Ale jesli ktos z domku bedzie jezdzil autem to mozesz zabierac sie z nim. Ale kierowcy sa zawszezad,tez polacy i bardzo w porzadku :)
catia 2017-06-01 11:22
ja byłam na dwóch. od 7 rana do 19 i później od 19 o 7 ;)
daniel 2017-06-01 11:26
nie polecam sam przyjechałem tydzień temu i wracam masakra zrobisz jak zechcesz (usunięte przez administratora) powodzenia
1
Boddy 2017-06-01 13:55
Ja jadę 27 czerwca z Olsztyna ale nw czy warto
raz się żyję
Patrickk 2017-06-01 16:00
Ja jadę 27 czerwca a tak bym się zabrał z wami z kolegą
Patrickk 2017-06-01 16:02
Dajcie znać na E-Mail PatrykJez.99@gmail.com
Onnaa 2017-06-02 23:16
dokładnie...ja przyjechalam 2 tygodnie temu i tez wracam...a gdzie ciebie dali do jakiej pracy?
1
Marta J. 2017-06-04 18:30
No hej.
Akurat ja tam pracowałam. To EuroCaps na pograniczu Schiedamu i Rotterdamu. Praca nie jest ciezka ale nudna jak flaki z olejem (zazwyczaj 12-godzinny system dzień albo noc)a po powrocie do domu pachniesz cała spaloną kawą. Nie jest źle ale uważaj na niejaką Ewkę Kowalczyk - jest tam liniową. Wredna pinda której sie wydaje że ma więcej do powiedzenia niż sam szef i lubi wywalać ludzi za byle co. Chociaż kto wie. Może już tam nie pracuje.

Powodzenia
1
kar416 2017-06-04 18:56
Hej chce wyjechać z chłopakiem z agencji axidus do holandi do pracy na hali przy warzywach. Polecacie czy jest praca i czy sa nadgodziny i mozna sporo zarobic???czykam na odpowedzi od osob ktore pracowaly z tej agencji....
kacper0098 2017-06-05 17:38
Mam pytanie czy faktycznie się opłaca jechać z tą agencją, jak to wogóle wygląda ?
Asia 2017-06-06 13:04
JA pracuję nadal w Axidusie.

Prace mam bardzo dobrą, jestem na wiekówce, a więc nie mam za dużej tej wypłaty-1000euro.
Liczba godzin tygodniowo to średnio 43.
Dziennie 5,5 euro jest potrącane za dojazd.
Tygodniowo 95 euro za mieszkanie.
Za ubezpieczenie 23 euro.
Plus podatek dochodowy zależny od ilości przepracowanych godzin i zarobionej gotówki.

Ja mieszkam na Ter Aar, czyli w bungalach tzn. domkach kempingowych, trzy pokoje, łazienka, salon razem z kuchnią.
Nie jest źle.
Jeżeli przyjeżdżasz tylko i wyłącznie do pracy, to przetrwasz, jeżeli tylko na imprezki i jarać zioło-wylecisz po tygodniu.
Dlaczego? Ponieważ na Ter Aar jest koordynator, który bardzo nie lubi ćpunów i imprezowiczów.
Zaśpisz do pracy i kierowca zadzwoni do biura-masz 24 godziny na wyprowadzenie się tzn. powrót do Polski.
Domki są zaopatrzone we wszystko oprócz piekarników i żelazka.
Co tydzień najczęściej w środy przychodzi kontrola aby skontrolować czystość na domku.
Gdy będzie tzw syf, przychodzi sprzątaczka, która bierze za godzinę pracy chyba 20 euro. Rachunek jest rozdzielony na 4 osoby mieszkające w domku.
Nieprawdą jest to, że musicie mieć dżinsy, byłam na kilku firmach i nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby obowiązkowe byłe te spodnie.
Buty, owszem. Tzw, stalkapy. Buty z blachą dostępne w każdym sklepie BHP za 100 zł. Lepiej kupcie sobie sami, bo Axidus woła za nie 30 euro.

Mój chłopak pracuje na sortowni owoców i warzyw, ma bardzo dużo godzin ok. 60 tygodniowo. a więc jego wynagrodzenie waha się od 1300-1600 euro.
Masz prawko ? Możesz zostać kierowcą (jak ja to nazywam AxiBusa), dostajesz samochód najczęściej Dacie i zawozisz ludzi, do pracy, tam gdzie Ty pracujesz, ew, do miejscowości oddalonej powiedźmy o 50km-bezpłatne. Ekstrakursy są płatne tzn, wracasz po pracy do domu i dzwoni do Ciebie Wojtek a żebyś pojechał po kogoś gdzieś tam.

Nie jes źle, praca jest, bo mają bardzo dużo firm. Są również tak zwane rezerwy, tzn dni wolne ale musisz być pod telefonem, bo mogą do Ciebie zadzwonić żebyś przyjechał do pracy.

No i oczywiście musisz się prosić o wszystko, tak jak wszędzie.
Polecam, do pracy, na imprezy nie!
Dosyć mamy takich ludzi!!!
2
Miła 2017-06-12 11:24
Mam pytanie o pracę w szklarni, w jakim kraju jest ta robota i przy czym? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
paweł 2017-06-14 13:35
tez wybieram sie w przyszłym tygodniu z kolegami ile mniej wiecej idzie tak zarobić za 3 miesiące
Zyga 2017-06-14 14:29
Wojtuś to ten pucybut?
Aga 2017-06-14 21:01
Witam, czy mogłabym z Panią się jakoś mailowo skontaktować żeby zapytać o więcej szczegółów? mój e-mail to agnieszka.mamruk@gmail.com
Axidusowiec 2017-06-14 23:20
Witam, mija prawie rok jak jestem w Axidusie- na tyle postanowiłem emigrować. Przyjeżdżając do Holandii byłem zielony w "pracy za granicą". W każdym razie kończę współpracę z tą agencją. Jeśli zastanawiacie się nad Holandią czy inny krajem to mogę Wam powiedzieć, że Holandia jest drogim krajem do życia. Mi się tak ułożyło, że tu wylądowałem i na tak długo. Czy mogę polecić biuro? Hmm..Szczerze to szukajcie innego. Jakie są minusy:
-nigdy nie wiesz , gdzie trafisz do pracy, w Polsce mówią jedziesz do pracy w szklarni- trafić możesz wszędzie,
-codziennie musisz chodzić na planing (wywieszany godzina ok. 22, a wyjazd do pracy potrafi być o 4 rano),
-musisz czekać na kierowców, nierzadko nawet 2-3 h,
(usunięte przez administratora) -mieszkania warunki marne, jak trafisz na domki kempingowe, np Ter Aar to latem sauna, zimą w nocy ogrzewanie się wyłącza i temperatura spada do 14-15 stopni. Brak podstawowych sprzętów wyposażenia,
-częste braki tv oraz wiecznie niedziałający internet,
(usunięte przez administratora)O większych pieniądzach zapomnij. Jeśli trafisz np na na sortownię warzyw i owoców to pracujesz od 6 rano do 19 ( przerwy w pracy nie są płatne jakby ktoś nie wiedział) i tak od poniedziałku do soboty. (usunięte przez administratora) Nie masz czasu na zakupy, pranie, normalny odpoczynek.
-chcesz więcej zarobić? Jesteś kierowcą i jeździsz przemęczony o każdej porze dnia i nocy
-bardzo ciężki kontakt z biurem, wszystko załatwiane drogą mailową- na wiadomości, które są niewygodne dla nich z dociekliwymi pytaniami nie dostaniesz odpowiedzi,
(usunięte przez administratora) -nigdy nie wiesz ile godzin będziesz pracował,
(usunięte przez administratora) - jeśli zrezygnujesz z transportu, jeździsz swoim autem, to i tak często potrafią Ci wpisać kierowcę,
-ogromna rotacja ludzi, przyjeżdżają i zaraz wyjeżdżają, często zdarzają się przypadki kradzieży.
Plusy:
-regularne wypłaty,
Pewnie zastanawiacie się czemu tak długo zostałem? Otóż trafiłem na firmę z jedną z najwyższych stawek i godzinowo wychodziłem ok, choć czasami wychodziło różnie. (usunięte przez administratora)
2
D. 2017-06-16 13:10
Hej. Jadę swoim autem z Zielonej Góry 21.06 :) Jak coś to zapraszam do wspólnej podróży.
aaagnes001 2017-06-16 14:06
Witam. wybiera się ktoś na produkcję z Rzeszowa 28.06 Przez biuro ?
agsikk 2017-06-16 21:58
hejka, mam zamiar wybrać się ze znajomymi pod koniec miesiąca. Mógłby mi ktoś opisać na emailu jak to wyglada, czy prace narzucaja czy mozna np wybrac szklarnie albo kawe? moj email aga9149@amorki.pl bede wdzieczna za pomoc :)
1
Neskes 2017-06-16 23:37
prawdopodobnie ja ale jeszcze nie mam potwierdzenia ;)
Kasia 2017-06-17 20:42
ktoś wyjeżdża w środę w okolice Hagi ?
aaagnes001 2017-06-18 12:23
my jeszcze też nie mamy potwierdzenia . mają się odezwać po 20. a byłeś /byłaś może już z tego biura?
ŁukASZ 2017-06-19 13:33
Witam . Z dziewczyna zastanawiamy sie nad prac w sortowni przez biuro rzeszów . Z opini bardzo sie zastanawiamy nad pracą .
gosiunia 2017-06-19 16:55
Witam ja tez jade z okolic Zielonej Góry chętnie bym się zabrał z dziewczyna może się zorganizuje na 21.06
Davv 2017-06-19 23:54
I jak wrażenia ? Wybieram się w Lipcu.
D. 2017-06-20 11:16
Jak coś to zapraszam do kontaktu email: Drosiak22@gmail.com
Klaudia 2017-06-20 16:20
aaagnes001
Ja tez z okolic Rzeszowa zastanawiam sie czy jechać
Artur 2017-06-20 16:44
Witam. Czy ktoś z Pomorza wybiera się jako spawacz w okolice Bielefeld na wyjazd 3 lipca ? Chętnie dorzucę się do paliwa mogę również prowadzić auto na zmianę. arturhinca1@wp. pl
665 260 407
Miła 2017-06-20 18:27
Czy był ktoś na robocie w szklarni z kwiatami (hortensje) w Rotterdamie? Jak tam jest , jakie agencja załatwia mieszkania? Czy można przy tej robocie dobrze zarobić? Czy umowy podpisują na długo czy nie?
Deniula 2017-06-21 20:04
My wyruszamy jutro
pozytywny wariat :) 2017-06-22 13:10
byłem z dziewczyną w tej firmie prawie rok jak dla mnie tragedii nie ma a nawet powiedział bym ze jest git w porównaniu do innych firm zarobki nawet do 500e tygodniowo :) obecnie zjechałem ale prawdopodobnie tam wrócę :) na początku wszędzie trzeba się przełamać i pracować tak gdzie cię dadzą . ogólnie jest wiele osób pracujących dłuższy czas przez axidus i pracują już kilka lat i mają się dobrze . pozdrawiam biuro axidus
amti 2017-06-22 15:03
ja mam zamiar wyjechac ale dopiero 2 lipca ,
laki83 2017-06-22 17:37
Hej wybiera się ktoś z tej agencji pracy jako spawacz do Niemiec na 03.07.2017
Zostaw swoją opinię o AXIDUS - Maasdijk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS