Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AXIDUS

zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racje... do głowy mi takie cos nie przyszło. eh to chyba pozostaje mi czekać na axidusa. a tak apropo byłeś w Holandii masz swoje opinie o agencjach i axidus wypada u Ciebie ok ?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz ja byłem w NL, teraz jestem na Urlopie w Pl a zmieniam pracę ze względu, że ja już dawno po wiekówce jestem a Moja dziewczyna ma wiekówkę jeszcze i znalazłem pracę dla par, nie mam złej pracy ale nie ma pracy dla niej więc rozglądam się za inną pracą i akurat natrafił się axidus.
chce być z nią dlatego zmieniam bo pewnie byś o to zapytała.
Co do Axidusa wiesz hasło reklamowe mnie nie rusza, jak przewiniesz strony i poczytasz od strony 39 opinie za zeszły rok, to wypada 70% na tak. Najważniejsze, że płacą i dadzą zarobić a warunki mieszkaniowe kwestia przyzwyczajenia i dbania o Swoją czystość tak? Nie wiesz na kogo trafisz, więc uodpornij się na opinie typu jest taka czy siaka firma, pojedź sprawdź i się przekonasz tylko bądź przebiegła jak będziesz miała mniej godzin, a Twój chłopak normalnie, zawsze możesz cv porozsyłać i dzwonić po firmach będąc w Nl prawda ? więc nie zrażaj się tym, że np. będziesz jeden dzień w domu bo pracując na Holenderskim kontrakcie maż określone godziny a wiesz czemu ludzie narzekają, że harują po tyle godzin i mają mniej kasy? Pomyśl, do 50 godzin w tygodniu jest ok, powyżej 50 godzin w Holandii podatek podwyższa się do 60%, więc dostajesz mniej wypłaty prawda ? Więc sama Sobie odpowiedz dlaczego ludzie narzekają, że mało zarabiają i jedno tak na przyszłość: Nieznajomość prawa nie zwalnia Cię z jego nieprzestrzegania więc jadąc do Nl poczytaj troszkę o ich warunkach podatkowych pracy etc a później na samym końcu komentarze ;)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki bardzo, powiem szczerze, ze takie rady kierowane bezpośrednio trafiają, sporo opiń przeczytałam, i przez to te obawy, i przede wszystkim pierwsze chęci wyjazdu z agencji za granicće, chccemy zarobić na życie, zabawy czy inne nam nie w głowie. Prawda jest taka, że jak się samemu nie przekonana to się niczego nie będzie miało, doświadczenia budują człowieka mimo wszystko, te dobre jak i te złe.
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie chodzi o to, żeby trafiały tylko właśnie Ci wytłumaczyłem bez żadnych ku*** czy ch**** jak realnie wszystko wygląda.
Popatrz teraz na to, że jedziesz i okazuje sie, że faktycznie nie masz pracy przez 3 dni i wtedy rzucasz mięsem na prawo i lewo, że firma ch**** czy taka a nie inna prawda ? Czy, że byłam w tej firmie, nie było roboty było ch**** a wg Mnie lepiej napisać, że byłaś w firmie, warunki mieszkaniowe były jakie były na luksusy nie licz a pracy było mało, więc zjechałam bo być może nie trafiłam w sezon i taka opinia jest najbardziej rzetelna wg Mnie.
Ja nie jadę na zabawę ale do pracy ale wiem, że 50 godzin nie mogę przekroczyć bo podatek wskoczy na 60%, więc jesteś do tyłu z kasą a jak ktoś nie wie to później wypisuje takie a nie inne opinie. Tak samo jak popatrz na to ,że firma płaci pierwsze dwa razy tygodniówki a później miesięcznie i pewnie też Mi nie odpowiesz dlaczego prawda ? Ale spróbuj może Ci się uda :)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 23:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moge sie tylko domyslac, ale nie bede pisala , zeby sie nie wydurnić;p a jesli pracodawca mowi ze mam pracowac a to by bylo juz przekroczenie tych 50 godzin to moge odmowic powolujac sie na to?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 23:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No napisz, śmiało najwyżej Cię poprawie.
Nie pracodawca na Holenderskiej umowie nie da Ci pracować powyżej 50 godzin w tygodniu to raz dwa, jeżeli jakimś cudem przekroczysz te 50 godzin i wskoczysz na podatek 60% to się nie zrażaj, przy rozliczeniu podatkowym dostaniesz te kilkanaście euro zwrotu ;) Dlatego widzisz np. ktoś się przyzwyczai do tego, że pracuje po 12 godzin przez 4 dni a później ma wolne właśnie po to, żeby nie przekroczyć tej ilości godzin i nie płacić wyższego podatku ;) i co się później dzieje? że pisze opinie, że zapi***** a później dali mu wolne i firma jest ch*** :)
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 23:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wygląda tak, że jeżeli pracujesz powyżej 50 godzin tygodniowo to dopadnie Cię tzw. loonheffing bijzonder tarief tzw wyższa tabela podatkowa i jest on do podstawowego podatku +33,5% :) więc do normalnego podatku w Holandi ok.30 % dolicz ten powyżej 50 godzin, dlatego masz mniejsza wtedy wypłatę rozumiesz ? :)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 09:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem zeby sprawdzic czy pracownik sie utrzyma te dwa tygodnie? albo zeby mial pieniadze na starcie? nie wiem :D
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 10:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kola dokładnie po to, abyś miała pieniądze na starcie, żebyś nie umarła z głodu bo nie każdy kto przyjeżdża ma pieniądze ze Sobą.
Tylko jak ktoś później wszystko przepala na zielonym, piwkuje, na kacu idzie do pracy albo nie idzie w ogóle to później płacze, że firma go oszukała
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 11:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola, dzwoniłaś, wiesz już coś może ?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 12:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"a my Tu" - startujecie dzisiaj ?
Potwierdzili Wam wyjazd ?
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 13:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dzwoniłam jeszcze czekam na to wiadomość od Ciebie czy Wam potwierdzili ! potwierdzili?
zdjecie uzytkownika
Poziomka - 2015-01-26 13:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam pytanie. Czy do tej firmy można pojechać swoim autem?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 13:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola, tak.
Jutro będę pod podanym adresem.
Poziomka a czemu mieli by Ci zbronić ? ja jadę Swoim.
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 14:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
'a co tam" daj znać jak bedziesz mogl jak praca mieszkanie ok, szerokiej drogi zycze :)
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 15:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok Kola dam Ci znać co i jak a Ty dzwoniłaś do biura?
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 15:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak dzwoniłam i powiedział, ze widoczniee jakies nieporozumienie wyszło, pewnie jakbym nie zadzwoniła to by nikt się nie odezwał i pan powiedzial, że układają listę na przyszły tydzień i żeby czekać na telefon, wiec suma summarum dalej nie wiem nic:P
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 16:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola no to chyba dobrze, to w przyszłym tygodniu się stykniemy na żywo, tylko monitoruj sytuację, chyba że coś się zmieni to będę Cie informował, w sumie ogólnie wszystkich jak jest faktycznie, chyba że zostawię Ci kontakt do Siebie i Cię powiadomię faktycznie jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2015-01-26 16:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hejka. Kiedy skladaliscie deklaracje? Ja jakies tydzien temu i z telefonem cisza. Dzwonilem do nich aby sie dowiedziec kiedy wyjazd to kazali cierpliwie czekac.
Informujcie na biezaco kiedy i kto jedzie. Pozdro;)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 16:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
" a co tam" jak możesz to zostaw kontakt dobrze by bylo wiedzieć jak to wygląda:)
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 16:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiktor ja całkiem nie dawno w zeszłą środę.
Kola nie wiem on jest w gorącej wodzie kąpana, ale pewnie będzie dobrą kompanką i pracownicą, trzymam za nią kciuki ja jadę na pierwszy strzał ;)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 16:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wysłałam 19 stycznia i 22 byl juz telefon ale Wikktorze jak prześledzisz ostatnie kilka rozmów to będziesz wiedzial jak to u mnie wyglądało :D

"a co tam" mam nadzieje,że będzie mi dane być dobrą pracownica i kompanką :D

powodzenia !
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 16:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okaże się na miejscu, może dam Ci kontakt do Siebie jak chcesz to Cię będę informował na bieżąco.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jakaś wieloosobowa szopka nikt nie wiedzial o co chodzi
Pytania: pytania były łatwe nie rozumiem po co one były skoro pracy i tak nie zobaczyłem
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 16:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daj daj jeśli mozesz :)
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-26 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kola telefon dam Ci szyfrowany aby nie usunęli więc pomnóż i cyferka co wyjdzie to jest numer : dwa razy zero, dwa razy trzy, dwa razy zero, trzy razy trzy, dwa razy dwa, trzy razy trzy, dwa razy trzy, dwa razy cztery, trzy razy jeden, trzy razy trzy ;)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AXIDUS?
Zadaj pytanie
x