Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

aniołek 2016-06-27 12:26:52
a sądzisz że córka da sobie radę w Baarlo?Obrywanie przeszczepów papryki i okręcanie łodygi wokół sznurka podtrzymującego roślinę na dłuższą metę to jednak fizycznie dość męczące zajęcie, ale finansowo się opłaca
Malwina 2016-06-27 13:45:29
Oni mają też inne oferty np. przy zbiorze ogórków w szklarniach, stawka to 9,26 euro brutto
Kana 2016-06-27 16:11:43
Witam:) ja chcę wyjechać z sherepa w tą sobotę do pracy. Jak tam wogl jest?. Po ile godzin się tygodniowo pracuje? Co ile wypadają wypłaty?.
ola 2016-06-27 16:21:07
a nie trzeba najpier do nich aplikować by udzielili ci odpowiedzi na pytanie? Powiedzcie czy w szybkim czasie odpowiadaja i czy w tydzien jest mozliwy wyjazd?
Gosiek 2016-06-28 11:49:43
czesc, czy wyjezdza ktos teraz na dniacg z firmy sherpa , na co i kiedy ////////
2
g54hg 2016-06-28 11:53:09
@ola no właśnie głównie u nich to są wyjazdy za granicę jeżeli jesteś na to przygotowana to jak najbardziej możesz zaaplikowwc będzie też wymagają znajomości języka obcego w stopniu podstawowym żebyś mogla się porozumieć
Karolina 2016-06-29 20:13:30
Jedzie ktoś w ta sobotę do pracy na szklarnie do obcinania róż
g54h 2016-06-29 21:57:36
tak to wlasnie zazwyczaj bywa z tym jezykiem ze podstawowy jest wymagany chyba ze oferuja szkolenia..
IB 2016-06-30 22:21:10
witam jak wyglądają testy do tej firmy w jezyku angielskim moze ktoś przechodził??
aniołek 2016-07-01 09:39:45
@karolina ja startuję na Bemmel na truskawki - "Bezpieczeństwo zarobków dopasowanych do Twoich oczekiwań" napisali w ofercie - jednak chciałabym tutaj kochani wyjaśnić co to konkretnie oznacza. to dla mnie zwykle istotna kwestia, a w ciemno nie pojadę
Gosia 2016-07-01 14:45:53
hej jedziesz na pielegnacje sadzonek przy truskawkach ?? kiedy wyjezdzasz ??
Wacek 2016-07-01 17:31:55
No ja co mogę powiedzieć, zawsze myślałem, że Sherpa to taka sobie firma, ale ostatnio coraz bardziej widzę, ze nawet się wszystko rozkręca, cieszy mnie to
Sherpak 2016-07-03 11:32:32
Witam . Jestem tutaj od miesiaca chcialem sie podzielic opinią bo kiedys bylem sam w takiej sytuacji jak Ci dzis chcacy wyjechac w ciemno.


Biuro w PL wyslalo mnie do pracy przy kwiatach, praca miala byc na powietrzu przy duzych kwiatach ogrodowych.Posiadam doswiadczenie przy kwiatach wiec taka oferte mi dopasowali.

W Polsce wiadomo jak to w biurach wszystko jest pieknie , ladnie Pani bardzo mila , pomocna .W koncu ma nie mały zysk z tego ze ktos wyjedzie. Z tego co opowiada potem z 60% ma pokrycie na miejscu wiec Ci co licza na jakies eldorado moga sie zawiezc.



Od miesiaca jak tutaj jestem ani razu przy kwiatach nie bylem( praca przy pomidorach, na pakowaniu papryki, rozladunek kontenerow) wszystkie te prace sa w porzadu wiec nie przezywam ze przy kwiatach nie pracuje. Rzeczywista stawka za prace wynosi na szklarniach: wiek powyzej 23 lata 9.33 brutto euro (od 1 lipca podwyzka stawki minimalnej, w Holandii dokonuje sie 2 razy do roku ) a na produkcji 8.80 brutto. Ogolnie prace sa w Eindhoven, Venlo i okolicach.

W pierwszym tyg mialem 45 godz, w drugim 41 i w trzecim tez 41 godz. Wyplaty na poziomie 250 euro.

warunki mieszkaniowe w porzadku nie ma mieszkania po 3 osoby i wiecej na pokoj , 2 to max z czym sie spotkalem, na domkach bungalach na wyposazeniu jest wszystko . Jedynie pierwszy raz jak sie przyjezdza lokuja na park Oijen gdzie jest jedna wspolna pralnia na zetony( 2 zetony dla ludzi pracujacych na produkcji, 3 zetony dla ludzi ze szklarnii na miesiac ) czyli nie za duzo , trzeba sie przygotowac rowniez na pranie reczne.

Ja mieszkalem na Parku przez 2 tyg potem mnie przeniesli ze wzgledu na to ze mialem daleko do pracy . Teraz mieszkam w takim duzym bungalowcu , gdzie standard jest ok ,pralka jest na wyposazeniu i internet dzialajacy bo na Parku ze wzgledu na ogrom ludzi tam mieszkajacych niestety chodzi jak by nie mogl, ciezko jest sprawdzic poczte , jedynie przed praca 4-5 rano i ewentualnie probowac po 23 .


Pozdrawiam , mam nadzieje ze troche pomoglem tym ktorzy zastanawiaja sie nad wyjazdem.




1
ola 2016-07-03 11:35:26
Przede wszystkim teraz mają wile ofert pracy na wyjazdy fajnie bo studenci mogą jechaćm a wiecie coś o warunkach mieskzalnych?
. 2016-07-04 10:55:58
Hej ;)
Czy jedzie ktoś może z Rzeszowa, w tym tygodniu lub następnym?
na co i kiedy ?
bn mn 2016-07-04 11:23:22
@ola właśnie bo i ja chce sie do tej roboty załapac, dlatego warun ki mieszkalne sa dla mnie mega istotną kwestią - też mnie to bardzo ciekawi, jakie są?
Kasia 2016-07-04 11:34:22
Mieszkania to zalezy gdzie, ale standard to pokoje dwu osobowe czasem mega ciasne, ale jak sie trafi na fajna ekipe to i tak cay czas spedza sie w salonie przeciez. Czasem jest tak choć nie powinno tak byc ze trzeba sobie wysprzątac i jest juz spoko. Ja w sumie zawsze jak jade obojętnie do jakiej firmy to biore wiadro chloru posprzatam sobie po swojemu i mozna mieszkać.
tomek 2016-07-04 14:01:14
a nie wiecie jak wygląda teraz praca na stanowisku jako Pracownik szklarni – szczepienie sadzonek, to praca wymagająca torche pracy fizycznej, ale wydaje mi sie, że tez duże doświadczenie jest potrzebne.
Kamil 2016-07-04 14:16:58
przykładowy film firmy zajmującej sie sadzonkami https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Z05fuNAcSwI
1
tomek 2016-07-04 15:02:01
Operator wózka widłowego reachtruck – orderpicker też jest poszukiwany i wydaje mi się, ze spokojnie tu można lepsze mieć zarobki jak ktoś jeszcze premie wyrobi to już w ogóle na prawde jest w porządku.
OiOi 2016-07-05 17:20:38
Niestety do nl wyjezdza banda debili...8/10 osob nie potrafi mowic po angielsku i jeszcze im 8 euro na reke malo...Ludzie jak wymagacie to dajcie tez cos od siebie.
1
zdzich 2016-07-05 17:41:05
@tomek cieszę się, że tak mówisz. Ja chyba się skuszę na wyjazd do Venray w Holadii do pakowania w holenderskim zakładzie przetwórstwa owoców i warzyw. Ktoś się wybiera?
sherpowianka 2016-07-07 16:06:31
Powiem tak, pracowałam przez tą firmę lekko ponad miesiąc czasu i nie mogę powiedzieć, że było zle, fakt faktem, prawda jest to iz rzucaja Cie gdzie w danym momencie potrzeba pracownika, nawet jezeli jedziesz docelowo na np. pomidorki, ja pojechalam do sadzonek truskawek, ale wyszlo, ze bylam tez na malinach, pomidorkach, na magazynach przy piwie, borowkach, czy przy przepakowywaniu roznych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najbardziej oplaca sie wyjechac na szklarnie, wiadomo ze za 9,26 czlowiekowi pracuje sie lepiej niz za stawke 8,8 czy nizej jak ja na wiekowce :) oczywiscie na szklarni takowej wiekowki nie ma jak na magazynach, poniewaz ja przy 21l na szklarni mialam 9,26 a na magazynie 7,57 wiec lekka roznica jest, ale w tym wieku jest najkorzystniejsza opcja bo za domek placi sie zaledwie 56e :P nadgodziny sa ladnie platne, z wyplatami problemu nie mialam, zarobilam ponad 1tys e ktore zawiozlam do domu i jeszcze mialam nakupowane w cholere rzeczy i nie odmawialam sobie wypadow na imprezy :) jezeli ktos jedzie do pracy i nie narzeka na to ze jest tempo, czy tez ze go nogi bola, ze go plecy bola ze on nie da rady, albo mysli ze dostanie za nic pieniadze to ok, nie ma po co sie tam wybierac, ale dopoki robisz i nie stekasz, praca jest i wyplaty ladne sa :) jedynie w momencie zlozenia wypowiedzenia 2tygodniowego sherpa robi pod gorke :) i wtedy zaczynaja sie spadki godzin i duzo dni wolnych by zrobic na zlosc pracownikowi! :) tak czy siak, nie bylo zle ;)
rfe 2016-07-07 16:17:53
@zdzich to prawda..szukaja na przyklad operatora linii produkcyjnej wlasnie w Venlo nappisali w ogloszeniu ze oferowane jest doświadcenie jako operator, wiedza techniczna z zakresu obslugi maszyn ale wydaje mi sie ze to sa raczej standardowe wymgania
kinga 2016-07-11 18:00:16
Hej mam pytanko jestem na miejscu w Grubbenvorst (mieszkanie prywatne ) , zadzwonili do mnie na sadzonki truskawki na ulicy Bultenvenweg i teraz pytanie do was czy jest tu ktoś swoim autem kto będzie tam dojeżdżał i mógłby mnie przygarnąć ? Ewentualnie jeżeli ktoś będzie jechał rowerem to też się nie obrażę , wstawić mam się w środę w pracy a ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chu nie mam pojęcia jak tam dojechać . Za wszelką pomoc bardzo dziękuje ! :)
g54h 2016-07-11 19:10:26
szukaja wlasnie do pracy za granicą..w Holandii przewaznei i tych stanowisk to jest na prawde dosyc sporo z tego co wiem i jako operator maszyn i jakie magazynier wiec kazdy znajdzir cos dla siebie zapewne
tomek 2016-07-13 14:55:08
Ja jestem już w sherpie zarejestrowany od czerwca, czekam i czeeeekam na oferty w parze (bo chce z dziewczyną wyjechać) i nic. Pani z biura zbywa mnie ze nie ma pracy i wgl ciezko teraz i tak od 2 tygodni bo miałem mieć wyjazd już 2 lipca.
ala 2016-07-13 17:11:49
@tomek to może ona Was wcale nie zbywa, tylko akurat dla par w tym momencie nie ma pracy? To jednak trochę bardziej skomplikowane, niż wyjazd w pojedynkę
URSZULKA1987 2016-07-13 20:43:30
CZEŚĆ MAM TAKIE PYTANKO WCZORAJ BYŁAM NA PODPISANIU UMOWY W FIRMIE W VENLO I POPROSZONO MNIE O WYRAŻENIE PISEMNEJ ZGODY NA POBRANIE W MOIM IMIENIU ZAŚWIADCZENIA O NIE KARALNOŚCI WYRAZIŁAM ZGODĘ CHOCIAŻ DO KOŃCA NIE JESTEM PEWNA CZY MÓJ WYROK ULEGŁ ZATARCIU.CZY KTOŚ SIE ORIENTUJE CZY FIRMA NAPRAWDE SPRAWDZA TĄ KWESTIĘ.Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC.
wsio 2016-07-13 20:45:03
o nie wiem jak czekasz na oferty jak z kilkadziesiąt rekrutacji jest
1
Erni 2016-07-14 09:15:31
Tak firma to sprawdza. Wiem, ze mają swoje paragrafy tzn np kradziez rozbuj nie ma opcji zeby zacząc pracę, ale np wyrok za niepłacone alimenty dla nich sie nie liczy.
basia 2016-07-14 11:03:50
Witam, czy wybiera się ktoś do pracy przy pielęgnacji sadzonek truskawek na polu? Czy ktoś posiada opinie na temat miejsca pracy Helenaveen?
URSZULKA1987 2016-07-14 11:33:31
OGÓLNIE PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE OBOJE Z CHŁOPAKIEM PODPISALIŚMY TEN PAPIER A MAMY ŚWIADOMOSC ŻE JESTEŚMY PRAWIE NAPEWNO KARANI I ZASTANAWIAMY SIE CO TERAZ ZROBIC .JADAC NA PODPISANIE UMOWY NIKT NAM NIE MÓWIŁ O TAKIM PAPIERZE A W BIURZE NIE BYŁO CZASU NA PRZEMYŚLENIA.MÓJ CHŁOPAK BYŁ KARANY OK 10 LAT TEMU ZA USZKODZENIE MIENIA ITP WIĘC MOŻE POSZŁO W ZATARCIE U MNIE SYTUACJA JEST GORSZA BO W GRE WCHODZILO POBICIE I DOSTAŁAM 5 LAT.JAK SĄDZISZ CZY LEPIEJ ODRAZU ZADZWONIC DO BIURA I SIĘ PRZYZNAĆ CZY CZEKAĆ NA CUD?OD CZASU ODSIADKI MINĘLY MI PRAWIE 4 LATA I PRAWIE DWA PRZEBYWAM TUTAJ ZACHOWUJĄC SIĘ JAK NA CZŁOWIEKA PRZYSTAŁO WIĘC MOZE DADZA MI SZANSE
tomek 2016-07-14 11:35:16
jak chcecie pracowac u nich jako pracownik pakujący to wydaje mi się, że praca jest na plus, bo oferują bezpieczeństwo zarobków dopasowanych do Twoich oczekiwań no i też stabilizację zatrudnienia popartą 10-letnim doświadczeniem i programem lojalnościowym.
Erni 2016-07-14 11:38:44
przyznaj się
sam 2016-07-14 15:18:24
A wiecie jakie zarobki są dla team leadera? Na pewno są dwuskładnikowe zarobki, bo wiedzą jak zadba o swoich pracowników. Dobrze, że i wypłata jest w porządku.
agaaa 2016-07-14 18:43:45
Ja chciałabym pojechać, wysłałam zgłoszenie na razie cisza :)
Agaa 2016-07-14 19:49:54
Ja chciałabym pojechać, wysłałam zgłoszenie i na razie czekam...
g54h 2016-07-14 21:13:01
chyba nawet dzisiaj pojwaila sie oferta pracy na stanowisko mlodszego pracownika logistyki w miejscowosci Woerden czytalem w ogloszeniu ze jezeli ma sie ponizej 23 lat to są nizsze koszty zakwaterowania wtedfy no i tez mozna zdobyc doswiadczenie w pracy
M 2016-07-15 08:58:22
Pracowałam w Helenaveen. Co prawda nie na truskawkach, ale widziałam jak to wygląda z zewnątrz. Wszystkie truskawki są posadzone płasko na ziemi. Godzin pracy pewnie jest sporo, ale na ból pleców pewnie trzeba się przygotować. Pozdrawiam.
1
Plupek 2016-07-15 18:07:51
Z tego co ja wiem to zarobki są raczej dobre, pozytywne i fajne
basia 2016-07-16 10:57:45
samo zgłoszenie może nie wystarczyć, powinnaś zadzwonić bezpośrednio do biura
1
krowa 2016-07-16 11:23:16
W sumie można znaleźć zatrudnienie u nich zwłaszcza na okres wakacyjny do pracy w szklarni przy truskawkach chociażby. Ciekawi mnie jednak jak to wygląda u nich z benefitami.
ola 2016-07-17 20:26:03
najwazniejsza to chyba w tym wszystkim jest umowa, wiec mi zalezy na tym by byla umowa o pracę,ofrują ją? holenderska czy polska?
Ktos 2016-07-21 16:40:48
Wy tez dostaliscie jedna umowe w polsce elektroniczna a droga na miejscu ? bo mi tak mowia jak przyjade w sobote do holandii. ta elektroniczna jest jakas dziwna i ma wiele niejasnosci
Man 2016-07-21 19:03:30
Ja słyszałem, że bardzo dobrze tutaj się dzieje, Pracownik szklarni – okręcanie roślin Someren / Holandia ma kasę w euro wypłacaną co tydzięń, brzmi to świetnie i wesoło naprawdę, mi się podoba bardzo
agaaa 2016-07-22 01:25:33
Basia, zdecydowałaś się? Jedziesz?
Min 2016-07-22 10:22:20
Czy w zagranicznym ogłoszeniu Pracownik szklarni – okręcanie roślin Someren / Holandia pensja jest co tydzień czy co miesiąc, czy jest w złotówkach czy euro, czy jest jakieś zakwaterowanie i w ogóle jak sprawa wygląda czy wszystko jest w porządku?? Dzięki
Tomek 2016-07-22 11:40:56
Wynagrodzenie jest w euro , co tydzień, przelewem na konto. Mieszkanie ubezpieczenie , transport do pracy organizuje pracodawca. Za ubezpieczenie i koszty mieszkania odliczane są od wypłaty.
Pilim 2016-07-22 12:06:54
Pracownik szklarni – okręcanie roślin Someren / Holandia brzmi dość niezwykle, ale też w jakiś sposób bardzo ciekawie, wydaje mi się, że warto spróbować tutaj pracy, w ogóle Sherpa International Force ma naprawdę setki ofert na prawie cały świat, doskonale
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force