Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sherpa International Force


Oceniono 578 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Sherpa International Force
ul. Dubois 5/1
45-070 Opole
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
marri86 - 2014-06-17 21:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,oboje z mezem pracowalismy rok w Sherpie ale na starym parku kolo Maasbree,my trafilismy dobrze ,domki 5 i 4 osobowe,mielismy prace ,zawsze wyplata byla w piatek .Nie ma problemu na wyjazd. z mezem czy zona,jest wlasny pokoj ,reszta wspolna .Ale byli tacy co trafili zle pracy nie mieli i zjezdzali do Polski
zdjecie uzytkownika
Cidi - 2014-06-24 02:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak w ogóle to nie ma możliwości zmiany miejsca, pokoju? Jeżeli warunki są nieodpowiednie to powinna być taka możliwość.
zdjecie uzytkownika
kati - 2014-07-03 22:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam przed ta firma
zdjecie uzytkownika
Kapiszon - 2014-07-04 01:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zasadzie jak spojrzałem na portale o pracy to Sherpa ciągle rekrutuje mnóstwo ludzi. Praca jest pytanie, czy będą chętni...
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-07-09 11:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kapiszon - 2014-07-04 01:49:27]:
chyba na odwrot, pracy nima, pracownikow jest za duzo
zdjecie uzytkownika
kakakakakakaka - 2014-07-10 18:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem tu miesiac w pracy moze bylam 7 razy co chwile free mala placa, zero organizacji nie polecam ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
never free - 2014-08-07 23:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcecie prawdy całej prawdy konkretów dowodów piszcie na meila: astrolog777@wp.pl tutaj nie mogę wszystkiego pisać gdyż moderator strony usunie pewne prawdziwe i karygodne dla tej firmy rzeczy których się prawnie dopuszczają pocztę wymyśliłem ale odpowiem prawdą i pomocą na tyle ile będę mógł. (Każda firma która wykorzystuje człowieka do własnego celu i traktuje go jako rzecz materialną podlega karze ustanowionej przez Sąd koniec informacji myślę że tyle wystarczy.
zdjecie uzytkownika
Motyyy - 2014-08-08 01:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zastanawia mnie jeden fakt - po co mieliby ogłaszać nowe oferty pracy skoro nie potrafią według niektórych dobrze zarządzać firmą? Wątpię, żeby jakaś grupa ludzi nagle przyszła. Rekrutacja to długotrwały proces, tym bardziej podejmując pracę za granicą. Każdy dalszy krok powinien być przez kandydata 2 razy rozpatrywany, tak aby mieć stuprocentową pewność, że człowiek nie wpakuje się na jakąś minę... Ciekawi mnie tylko na podstawie czego niektórzy tak jadą z Sherpą - rozumiem, że można mieć własne zdanie, ale żeby aż tak fatalnie było to jeszcze w życiu nie słyszałem. W końcu firma dosyć znana i spora, szkoda, żeby negatywne rzeczy ciągnęły się za nimi przez wszystkie czasy. Niektórzy może źle trafili i tyle.
zdjecie uzytkownika
pyt? - 2014-08-20 13:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Motyyy - 2014-08-08 01:46:42]:
Tak sobie myślę, że gdybyś miał cień racji to co ta agencja, która wg. Ciebie działa niezgodnie z prawem i która pewnie nie raz nie dwa miała kontrolę robi od 12 lat na rynku?
zdjecie uzytkownika
pyt? - 2014-08-20 13:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [never free - 2014-08-07 23:55:34]:
Tak sobie myślę, że gdybyś miał cień racji to co ta agencja, która wg. Ciebie działa niezgodnie z prawem i która pewnie nie raz nie dwa miała kontrolę robi od 12 lat na rynku?

Sorrki Motyy to nie do Ciebie miało być :)
zdjecie uzytkownika
never free - 2014-08-21 13:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pyt? - 2014-08-20 13:44:39]:
A ja sobie myślę że gdybyś kolego obracał się w kręgach agencji pośrednictwa pracy zauważyłbyś że te agencje zarabiają na nas miliony stać ich na prawników sądy i inne, a co do kontroli to oczywiście są dokładne ale tylko w tych miejscach gdzie są spełnione najlepsze warunki pracy lub mieszkaniowe. Jestem zbyt uczciwy by pracując w biurze miałbym oszukiwać innych ludzi pracujących tak samo jak ja. Po za tym jeśli chodzi o kontrolę warunków to była przez zarząd przyjechali weszli do najlepszego domku z wysokim wyposażeniem gdzie inni mogli tylko poobserwować jak wygląda w domku bungalowie czy kampingu gdzie gosciu pracuje kilka lat i jeszcze interesy na polakach robi. Tak wygląda serio a żeby wszystko wyszło na jaw to trzeba zaangażować media z pieniędzmi i nie tylko polskie media. Ale z drugiej strony kto się będzie w to bawił lepiej zjechać i omijać z daleka.
zdjecie uzytkownika
zuzula - 2014-08-27 09:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka, mam zamiar wyjechać z sherpa do Holandii pakowanie sera. dajcie znać jakie warunki pracy i mieszkalne
zdjecie uzytkownika
Paw - 2014-08-27 19:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zuzula - 2014-08-27 09:58:03]:
Cześć. Też jadę teraz w sobotę. Może spotkamy się w busie.
zdjecie uzytkownika
inna_daria - 2014-09-03 00:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
daria78545 jakieś dziwne rzeczy tutaj wypisujesz, podejrzanie to wygląda. może pomyliłaś fora? płacić jakąś kasę w ciemno to pachnie jakimiś ciemnymi sprawkami. Sultan możesz podać więcej konkretów, Twoja wypowiedź jest bardzo lakoniczna, mógłbyś spróbować ją ująć bardziej obiektywnie, tak z myślą o innych przyszłych pracownikach?
zdjecie uzytkownika
URLOPOWICZKA - 2014-09-10 08:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
O ile mi wiadomo to Ty Sułtanie, pracujesz nadal w sherpie, i jakoś nie usłyszałam, że Ci źle i rezygnujesz z tej agencji, więc dlaczego zniechecasz ludzi? Ja w tej chwili jestem w pl, ale bedac w holandii i mieszkając na ojenie nienarzekam na brak pracy i godzin, a gdy rzadko kiedy trafiam na free jakos udaje mi sie pójść do pracy z tak zwanej łapanki.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2014-09-14 13:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracuje przez Sherpie nie cały miesiąc. Po miłym przyjęciu w biurze w Opolu szczerze powiedziawszy liczyłem na lepszą organizację, a jak na razie jest to najgorsze biuro przez jakie byłem w Holandii (mam porównanie jeszcze z 2 innymi). I nie chodzi tu o brak pracy, bo akurat tego jest sporo jeśli jest się na serach - 40/55h tygodniowo to standard. Warunki mieszkaniowe też nie są najgorsze jeśli tylko trafi się na normalnych ludzi. Są to dwie kwestie którymi Sherpa może się pochwalić - choć mieszka się na wiosce gdzie do sklepu jest 6km a osiedle przypomina [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Jednak kiedy już przychodzi do zapłaty pieniędzy to zaczynają się schody - na 6 osób na domku 4 osoby mają błędy (dwójka bez błędów są to już stali pracownicy) w solarisach, w tym jednej osobie nie policzono ani jednej godziny pomimo że przepracowała ponad 40h. Kolega czeka 4 tydzień na wypłatę. Podobno mamy się nie przejmować bo będzie wyrównanie - więc czekamy. Czipy którymi mamy się odbijać działają tylko nielicznym nowym pracownikom.
Wymuszaja kupno ubran i butów O(koszt ok 54,5 Euro)
Kolejny minus to totalny brak organizacji pracy - na stronie dostajemy inf. że idziemy od 6.00 do 14.00 na wywieszce przed biurem że od 7.00 do 13.00 a smsem przychodzi wiadomość że w ogóle do pracy dziś nie idziemy. Poza tym są robione jakieś dziwne łapanki i jak potrzeba to potrafią człowieka zwlec z łóżka żeby szedł do pracy. Totalny brak organizacji. I nieustanne oczekiwanie na sms na którą godzinę idziemy.
Ostatni duży minus to totalny brak zainteresowania koordynatorów jak i biura twoimi prośbami i sprawami - sprawiają wrażenie jakby człowiek przychodzący z problemem był dla nich zawalidrogą w spędzeniu spokojnego dnia i wypiciu kolejnej kawki.
To tyle z ogólnych spostrzeżeń, osobiscie jak miałbym jeszcze raz wybierać wolałbym jechać z innego biura i nie martwić się o wypłaty bo w gruncie rzeczy po to tu każdy jedzie.
Jak ma ktoś jakieś pytania to piszcie - pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
45olga - 2014-09-14 22:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fajne warunki pracy to mają ludzie którzy pojechali przez ten numer tel (usunięte przez administratora)po zarabiamy po 450 euro na 1 tydzień wiadomo inni majom 320 inni 300 euro ale najmniej to dostał dawidek który zachorował i w jednym tygodniu odebrał 120 euro za 11 godz pracy w całym tygodniu inni nawet na tydzień dostawali po 480 euro i to się nazywa praca pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nina00 - 2014-09-14 22:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pawelek - 2014-09-17 09:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki jadę 20.09.2014 pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-17 16:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pawelek - 2014-09-17 09:34:10]:
osoby ktore wyzej pisza o pracy to jakis przekret, oglaszaja sie na kazdym forum, ze niby ktos cos komus oferuje. Klmstwo jakich malo. Sherpa nie jest idealna, ale godziny sa i to jest wazne.Domki wporzo, mi wystarcza. Ludzie ok,
zdjecie uzytkownika
pula - 2014-09-19 16:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-09-17 16:29:07]:
co w szerpie jest ok chyba kogoś popierd..... syf,smród,i ubóstwo jak ktoś jedzie chlać i palić zioło to jest dobrze pija palą a jak chcesz zarobić to nie w szerpie
zdjecie uzytkownika
koli - 2014-09-19 16:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie o loginie JA jak pan nie wie i pan nie był to proszę nie komentować bo dużo osub pojechało przez tego pana i pracują no a pan jak pracuje w szerpa to proszę nie robić komuś złej reklamy bo każdy co był w szerpie wie jak tam jest dziękuje pozdrawiam i polecam tego pana niech pan sobie do niego napisze to na pewno nie będzie pan musiał spać na melinie podaje adres E-mail do tego pana co załatwi pany prace godną cat.2011@wp.pl
zdjecie uzytkownika
uuuura - 2014-09-19 17:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pawelek zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze masz 4 euro a inni mają 10 e taka prawda tiktaku
zdjecie uzytkownika
PP - 2014-09-19 19:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SHERPA to nie jest firma do wyjazdu dla PAR i MAŁŻENSTW. W Polsce dowiadujecie się, że będziecie razem mieszkać a nawet pracować. W Holandii okazuje się, że macie inne adresy zamieszkania. Jeśli dobrze pójdzie to uda się wam pomieszkać dwa, trzy tygodnie razem, do dnia aż ktoś z biura nie poinformuje was o przeprowadzce którejś z osób. Podczas naszego trzytygodniowego pobytu chcieli rozdzielić nas dwa razy. Jak się dowiedzieliśmy w Sherpie rozdzielanie małżeństw jest czymś bardzo powszechnym i nie jest to firma do wspólnego wyjazdu. Jak się komuś nie podoba to wysyłają do Polski. Nikt się z nikim nie liczy....
zdjecie uzytkownika
oooo - 2014-09-19 20:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuzula - 2014-08-27 09:58:03]:
na serze jest b. niska stawka; lepiej juz na szklarnie
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x