Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sherpa International Force

zdjecie uzytkownika
daggg - 2015-03-05 13:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy ktoś wyrusza teraz z sherpa do pracy w nl ???napiszcie szczeze jak tam booo ja ryzykuje i prawdo podobnie pojade czy ktoś coś wiecej wiee..pomocyyy
zdjecie uzytkownika
Woj - 2015-03-06 13:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Szukam transportu z serów do Rzeszowa bądź w okolice 02.04 lub 03.04. Jesli ktoś ma wolne miejsce to proszę o smsa na 793 548 611 bądź niech zostawi do siebie jakiś namiar. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Mmmmmm - 2015-03-06 15:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Jest tutaj ktos? czy agencja sherpa pobiera jakies oplaty na wstepie??
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2015-03-07 19:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem po rozmowie telefonicznej. Dowiedziałam się, że trzeba mieć na pierwsze dwa tygodnie na jedzenie oraz trzeba sobie zapłacić za dojazd do Holandii. Oni nie organizują wyjazdu, mogą podać ewentualnie kontakt do zaprzyjaźnionego przewoźnika. Na razie czekam aż będę miała fundusze. Wtedy mam mieć rozmowę na skype, ale nie odnośnie konkretnej oferty, bo takiej mi nie zaproponowano mimo, że aplikowałam na kilka. Dzwonili tylko by spytać, czy nadal jestem zainteresowana wyjazdem do pracy do Holandii.
Jestem nieco zmieszania złymi opiniami na temat tej firmy oraz warunków zakwaterowania i terminowości oraz prawidłowości wypłat.
Zastanawiam się, czy te złe opinie są od osób, które po prostu życia nie znają i myślą, ze wszystko im się należy, a nie pilnują sami swoich spraw. W sumie to w każdej firmie trzeba mimo wszystko sprawdzać, czy pracodawca jest fair i czy np dobrze liczy godziny. Każdy musi liczyć na siebie, to normalne.
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2015-03-07 19:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iwona - 2015-02-06 11:25:21]:
Twoja frustracja jest uzasadniona - szukanie pracy to katorga. Mam o samo, też miałam kiedyś moment załamania, że to wszystko jest bez sensu. KIEDYŚ DORADCA ZAWODOWY POWIEDZIAŁ MI, ŻE ABY ZNALEŹĆ PRACĘ PO PROSTU NIE MOŻNA SIĘ PODDAWAĆ. Decyzja o wybraniu kandydata jest na prawdę jak loteria, jest tyle powodów zaakceptowania lub też nie twojego cv ile jest ludzi, którzy je oglądają. Jedni patrzą na zdjęcie inni na doświadczenie a dla innych może ważniejsze jest to jakiej się użyło czcionki. Nie ma jednego uniwersalnego sposobu i z tym trzeba się pogodzić.
Więc nie poddawaj się, nie skupiaj uwagi na bezsensowności tylko skup się na tym jak możesz usprawnić szukanie pracy, nie przestawaj, a w końcu znajdziesz. Powodzenia ;]
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2015-03-07 19:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sprawiedliwy - 2015-02-06 11:09:10]:
Większość agencji pośrednictwa pracy działa tak, że zbierają cv aby mieć bazę wyjściową. Gdy pracodawca zgłasza, że potrzebuje pracowników, to oni dzwonią do ludzi z bazy tak długo aż kogoś znajdą. Raczej to jest loteria, nie ma co się denerwować, że nie dzwonią do każdego. Przecież agencja też musi zarabiać, a ludzi chętnych do pracy jest dużo. Trzeba uderzać w wiele miejsc, wtedy się zwiększa prawdopodobieństwo. Tak samo to działa w przypadku agencji, które pośredniczą w pracy w kraju.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-08 00:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak jest na pomidorach-trosy.przez firme sherpa.prosze o odpowiedz.Dziękuje
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-10 20:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktos dostał prace po spotkaniu w lublincu 09-02-2015??U9
zdjecie uzytkownika
kaman - 2015-03-11 21:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sherpa ? biuro jak biuro. Jeżeli ktoś jedzie pierwszy raz niech nie spodziewa się "czy się stoi, czy się leży to coś się należy". Ciężka praca, bez względu na to gdzie trafisz. Po prostu trafiłeś do Holandii.
zdjecie uzytkownika
Buziak - 2015-03-12 08:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecilibyście Sherpę z Opola do pośrednika w wyjazdach za granicę do roboty? Zastanawiam się z kim zacząć współpracować, bo w Polsce coraz gorzej to wszystko wygląda - coraz więcej złodziejstwa i cwaniactwa ze strony ludzi i osób rządzących... Jakby ktoś miał jakiś cynk o zbliżających się rekrutacjach to poprosiłbym namiary.
zdjecie uzytkownika
Mmmmmm - 2015-03-12 11:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej:) Czy był ktoś na spotkaniu w Rzeszowie w środę w Sherpa? Chyba sporo osób wtedy dostało prace i jada już w sobotę. Czy ta Agencja patrzy tylko na język i doświadczenie?. Pol roku doświadczenia za granica na produkcji to stanowczo za malo? Czy zawsze na spotkaniach jest rozmowa z Pania która siedzi razem w pokoju z tym Holendrem czy Niemcem...? Jeśli coś wiecie bardzo proszę napiszcie ....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-13 09:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy tak tylko ? Przecież język i doświadczenie to podstawa. Agencja jak agencja nie jedzie się przecież na wczasy tylko do pracy a jak ktoś naprawdę chce pracować i mu zależy to i praca na pewno będzie.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-03-14 21:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja znam jezyk i mam doswiadczenie, a mimo tego nie chcieli mnie :) wiec na pewno nie kieruja sie tym przy wyborze kandydatow :)
zdjecie uzytkownika
pryjmakk@op.pl - 2015-03-16 20:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.bylem na rozmowie w Rzedzowie czekam na informacje,wyjazd pod koniec marca poczatek kwietnia,czy ktos tez czeka
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-03-17 14:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy mógłby ktoś podać rzetelną informację na temat zarobków w Sherpie? Np na produkcji? Ile tak na czysto można zarobić w tygodniu?
zdjecie uzytkownika
jazda - 2015-03-20 00:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) jesli pracujesz to w charakterze tzw skoczka czyli raz na jeden dzien tu raz tam praca srednio po 3 dni w tyg oblicz polaku czy ci to sie oplaca
zdjecie uzytkownika
oplo21 - 2015-03-23 08:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Max - 2015-03-17 14:44:33]:
dwa lata temu miałem podobny dylemat, przeczytałem wszystkie opinie i wahałem się....ale zdecydowałem się na wyjazd, trafiłem na produkcję i jestem prawie dwa lata tu, co do płacy różnie zależy która zmiana, u nas jest tak 1 zmiana 6 dni pracy ok 270-280€, druga zmiana 5 dni pracy 225-230€, 3 zmiana 5 dni pracy ale ok 330€ na tydzień. Nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą największy problem to my sami, fakt siedzą niektórzy na free ale zastanówmy się kto, większość to na pierwszy rzut oka nie nadaje się do żadnej pracy, dwie lewe ręce, albo księżniczki które myślały że trafią do pracy w biurze a poza yes i no nie umieją nic. Ja nie mam żadnych problemów z agencją wypłaty co tydzień, praca stała, mieszkanie na moim parku też jest ok. Ale jak ktoś przyjechał tu z myślą o tym że w pracy będą nad nim stali i 3mali ciągle za ręce to sorki nikt nikogo nie ma czasu niańczyć, zwłaszcza jeśli nie umiesz nic powiedzieć po angielsku, wykaż minimum dobrej woli pokaż że chcesz i umiesz pracować a będziesz pracował. Ostatnio z Polski przyjeżdżają ludzie chyba zbierani z ulicy, masakra co drugi nie nadaje się do niczego, stać w miejscu i 3mać ręce w kieszeniach to każdy umie ale do roboty żaden, bo jak mnie tu zwolnią znajdą inna pracę o i całe myślenie a potem żale że pracy nie ma i jak mi źle a już mieliśmy takich co byli tu 3 tygodnie i na 4 zakładach blokady dostali, mój zakład to chyba jedyny który bierze wszystkich co popadnie ale ja nie wiem jak można nawet na tym zakładzie blokadę dostać. Holendrzy sami mówią że chyba u nas już bezrobocia nie ma skoro już do Holandii takich ludzi wysyłamy tylko. Zastanówcie się po co jedziecie tu bo może nie trzeba tu zapierdylać jak w Polsce ale jednak trzeba pracować to nie wakacje i za samą obecność kasy nie będzie. Agencja nie jest może jedną z najlepszych ale wiele sie zmieniło w ciągu 2 lat moim zdaniem na lepsze jakby ktoś chciał wiedzieć coś więcej to mój meil dj1984@interia.pl
zdjecie uzytkownika
pl - 2015-03-23 13:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oplo21 - 2015-03-23 08:12:14]:
ładnie pięknie ale trzeba dodać było o zarobkach na tzw wiekówkach i ile kasy zabierają w tgodniu za domek ubezp. itd. i ile kosztuje życie
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-03-24 16:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oplo21 - 2015-03-23 08:12:14]:
dzięki oplo21! myślę, że też się zdecyduję, choć ile ludzi tyle opinii. Pracowałem kilka razy zagranicą, w różnych krajach i fakt, czasami aż wstyd się przyznać do rodaków pracujących z Tobą. To strasznie smutne, że z takiej strony dajemy się poznać, a potem wszyscy się dziwią że jesteśmy negatywnie odbierani. A właśnie możesz mi jeszcze powiedzieć jak te wszystkie nieszczęsne opłaty wyglądają w sherpie?
zdjecie uzytkownika
Headhunterz - 2015-03-25 11:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oplo21 - 2015-03-23 08:12:14]:
zgadzam się ze jakaś czesc ludzi nie pracuje bo nie wykazują checi do pracy ale na pewno godziny sa uwarunkowane od tego ze ktos kto juz dlugo jest ma wiecej godzin, niestety Holendrzy to narod ktory woli się bawic grac na techniawach a my musimy mieszkac na bungalach lub klasztorach, jak ktos chce tak zyc iles lat to ok, to raczej okres przejsciowy
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-03-25 22:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oplo21 - 2015-03-23 08:12:14]:
Hej! to na jakim jestes zakładzie pracy, bo ja dostaje za 5 dni po 7,15h 170 euro przy stawce 8,66 wiec mniej niz powiedziala pani z biura ktora powiedziala, ze wyplaty co najmniej 200 euro. dla mnie to za malo, dawaj nazwe firmy, w ktorej w sherpie tyle wyciagasz :)
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-03-27 10:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lala - 2015-03-25 22:23:22]:
Lala,ale te 170 euro zosstaje Ci na czysto juz po oplatach za mieszkanie,ubezpieczeniu itp? Jaka dokladnie prace wykonujesz i ile mniej wiecej mozna zarobic przez miesiac?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-27 13:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z oplo21! Z zarobkami jest dokładnie tak jak piszesz, najwyraźniej jesteśmy na tym samym zakładzie. Pozdrawiam !
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zgłaszałam się na kilka ofert na stronie.
Dostałam w końcu telefon z biura.
Poinformowano mnie, że potrzebne będzie zaświadczenie o niekaralności. Nie dzwonili do mnie odnośnie konkretnej oferty, tylko dzwonili by upewnić się, czy nadal chcę wyjechać do pracy w Holandii. Jednak na chwilę obecną nie proponują konkretnej oferty. Po czym sprawdzono mi angielski i powiedziano, że jak już będzie blisko tego czasu, że będę dyspozycyjna, to mam zadzwonić i umówić się na rozmowę na skype.
Zadzwonimy, zobaczymy.
Pytania: Po polsku;
Czy nadal jestem zainteresowana wyjazdem do pracy za granicę?
Czy chcę wyjechać sama, czy z kimś?
Od kiedy jestem dyspozycyjna?
Czy nie będę miała problemu z załatwieniem zaświadczenia o niekaralności?
Czy możemy sprawdzić telefonicznie znajomość języka angielskiego?

Po angielsku;
Can you tell me a few words about your last job?
How do you deal with stressfull situation?
zdjecie uzytkownika
merry28 - 2015-03-28 22:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej mam pytanko poszukujemy pracy znarzyczonym mamy doswidczenie na produkcji czy warto pojechac tej firmy prosimy o odp czy pary wyslaja czy mieszkają razem bo wiadomo jak to jest z robota potem się chodzi na rozne zmiany pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
merry28 - 2015-03-28 22:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam poszukujemy z narzyczonym pracy mamy doświadczenie na produkcji czy warto pojechać ztej firmy jakie pytania zadaja na rozmowie jeśli chodzi o jezyk proszę o odp pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sherpa International Force?
Zadaj pytanie