Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sherpa International Force


Oceniono 591 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Sherpa International Force
ul. Dubois 5/1
45-070 Opole
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
pytajnik - 2014-10-01 10:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obiektywny - 2014-09-30 12:57:46]:
Obiektywny dzięki za odpowiedź, ale szukam jakiejkolwiek pracy, przejrzałem opinie o samej robocie i są w miarę w porządku, szukam czegoś spokojnego na 1 wyjazd nawet jak o kasę trzeba powalczyć.
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-01 11:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [45olga - 2014-09-14 22:42:32]:
do 45olga
powiedz mi kto ci kazał takie bzdury napisać??a może ci płacą za to?jedno wielkie kłamstwo piszesz!!!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-01 11:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pula - 2014-09-19 16:48:54]:
całkowicie sie z Tobą zgadzam
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2014-10-01 12:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytajnik - 2014-10-01 10:01:32]:
Jak na jeden wyjazd to już lepiej Covebo albo E&A są przynajmniej wypłacalni. Na serach są teraz cięcia i ludzie siedzą po 3-4 dni na domkach (poza stałymi, starymi pracownikami rzecz jasna), ale zrobisz jak zechcesz.
zdjecie uzytkownika
zulus44 - 2014-10-03 11:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [45olga - 2014-09-14 22:42:32]:
Czesc Olga.Mam pytanie czy w poscie z 09-14 br. piszesz o Sherpie? A jezeli nie to czy mozesz podac namiary na firmę której pojechałaś
zdjecie uzytkownika
BANANOHOLICZKA - 2014-10-07 08:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam za soba wyjazd z ta agencja do Holandii. A wiec.. Jestem osoba spokojna, generalnie ugodowa. Gdy w lipcu przyjechalam na glowny OJEN a z tamtad na Barrlo to dziekowalam Bogu ze tam nie zostalam. Wraz z przyjaciolmi bylismy zniesmaczeni samym faktem jak musielismy czekac na kogos z biura 3 godziny w niedziele pod obcymi domkami na walizkach, po uslyszenit takiego tekstu - godziny urzedowania mam od 9 a nie od 6 i to jeszcze w niedziele ha ha..ale ok pomyslalam. Pojechalismy tam po tej calej farsie. Domki malo nowoczesne, ale warunki mieszkalne ok. Koordynator Domin w porzadku. Ale co tydzie robia przeprowadzki na ojen. O czym nie marzylam. Nadeszła sobota gdzie i tak musialam sie wyniesc. Níedość ze wyslali nas do domku z cpunami i tzw imprezowiczkami. Wiec za 3 godziny mielismy busa do pl. Z reszta to zlodzieje ta firma.. do teraz od lipca domagamy sie o swoje pieniadze. Ja nikogo nie zniechecam ani nie polecam. Wyrazam swoja opinie. A osoby ktore tam siedza to podziwiam ich.. robia z wami co chca. WIECEJ OSTRYCH WRAZEN NA ODP.
zdjecie uzytkownika
Zodiak - 2014-10-08 13:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opis machloi w firmie Sherpa:
1. oszukują na czasie przerw - odliczają czas przerwy z godzin wyżej płatnych, normalne (100%) zostawiają tak jakbyśmy w tym czasie przerwy nie mieli w związku z tym jeżeli przepracowałeś 12h (8 normalnych i 4 wyżej płatne) zostawiają 8mkę i odliczają 1.5 - 2h przerwy z 4h nadgodzin wyżej płatnych.

2. Oszukują na procentach nie stosując się do Holenderskich norm pracy - tam gdzie powinno być 125% jest 117%, gdzie powinno być 150% jest 143%, zamiast 200% w niedzielę dostajemy marne 165%

3. Dostajesz niedziałającego czipa co się okazuje dopiero po tygodniu kiedy wystawiają Ci minusowy pasek wypłaty. Później każą wypełniać karty wsteczne. Później zwlekają przez kolejne 3-4 tygodnie z wypłatą.

4. Wmuszają kupno ubrań!! Twierdzą że każdy ma obowiązek kupić ich pracownicze łachmany bo w Holandii jest wymóg chodzenia w ubraniu danej firmy. Kłamstwo i wyzysk. Za chiński badziew płacimy 40Euro! - w innych firmach ubrania albo dostajemy za free albo po przepracowaniu np 6-8tygodni.

5. Stosują zawiłe i zagmatwane podliczenia procentowo podatkowe żeby sobie odliczać nasze wypłaty w rezultacie nasza wypłata niekiedy wychodzi nie całe 5euro/h!!

6. Kilka osób miało sytuację że dostali na pasku jedną kwotę do wypłaty (wyższą) natomiast przelew przychodził na kwotę kilkadziesiąt euro niższą. Co Pani Katarzyna próbowała wytłumaczyć tym że pewnie to przez to że ktoś się spóźnił do pracy i nałożono mu karę.

Jednym słowem Sherpa to oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odradzam wszystkim! Owszem są godziny pracy i pracować można dużo problem w tym, że zarabiałem więcej w innej firmie po przepracowaniu 28h niż tutaj 40h mimo że stawki różniły się na papierze kwotą tylko 50centów.
zdjecie uzytkownika
ania21 - 2014-10-10 08:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy jest tu w ogóle ktoś kto pozytywnie myśli o sherpa? Mam możliwość wyjechania z tej agencji ale po czytaniu tych wszystkich wpisów zastanawiam sie!
zdjecie uzytkownika
bartek - 2014-10-10 12:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostalem oferte wyjazdu na gerbery z ich firmy. Ktoś coś wie więcej na temat tej pracy ? Czy ktoś dostał też taką oferte
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2014-10-10 14:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania21 - 2014-10-10 08:13:56]:
Koleżanko poszukaj sobie lepiej innej agencji dobrze Ci radzę ;-) No chyba, że szukasz osoby pozytywnie myślącej o tej agencji tylko po to żeby sie utwierdzić w tym że wyjazd za ich pośrednictwem to dobry pomysł? :)

Powiem tak, lepiej znajdź sobie ofertę z lepszej firmy bo później okaże się że tylko straciłaś miesiąc tyrając tutaj za taką samą kase jak byś miała w Polsce.

Uprzejmości tej firmy kończą się w Opolu/Rzeszowie na miejscu jest już inne podejście do pracowników. Wyzysk i oszustwo poganiane oszustwem.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania21 - 2014-10-12 11:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Obiektywny - 2014-10-10 14:37:25]:
Dzięki za odpowiedź. Na chwilę obecną rezygnuje z tego wyjazdu.
zdjecie uzytkownika
Carola - 2014-10-14 15:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos byl moze z tej firmy na gerberach? w Venlo??? prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
dominik - 2014-10-15 21:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. byłem w tamtym roku na gerberach. i to był mój ostatni raz w tej firmie. oszuści. warunki uragajace ludzkiej godnośći nie polecam nikoamu!
zdjecie uzytkownika
Steev - 2014-10-19 15:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Banda oszustów - nie zapłacili mi za 2 dni pracy i jak się dowiedziałem już nie zapłacą. Oszukują na procentach i stawkach wyżej płatnych. Teraz pewnie jeszcze zabiorą trochę moich pieniędzy z wakacyjnych i urlopowych bo im 'podziekowalem' za wspolprace. OSZUŚCI!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-21 14:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja pracowałam przez Sherpe 6 miesięcy , trafiłam na park gdzie były same dziewczyny około 20 . Warunki mieszkaniowe bardzo dobre , dostęp do pralki bez żetonów , domki 2 - 4 osobowe tylko parkowa nie specjalnie życiowa i pomocna :( Do pracy 4 km , zawsze 40 godzin czasami jakieś nadgodziny , praca bardzo fajna ze spoko osobami , ogólnie pobyt przez sherpe oceniam jako dobry pod wieloma względami , co do koordynatorów i pracowników biur to jednym uchem wpuść a drugim wypuść i jest dobrze.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-10-21 19:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-21 14:43:51]:
wytrzeźwiałaś już? zioło przestało działać? pomyliłaś firmy czy pracujesz tam w biurze????
zdjecie uzytkownika
ala24 - 2014-10-22 08:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania21 - 2014-10-12 11:04:12]:
Zdecydowałaś się na jakaś inną firmę?
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2014-10-22 09:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam jechac do bemmel lub Venlo na szklarnie z Torunia....jak oceniacie warunki?był ktoś/i może coś powiedziec?
zdjecie uzytkownika
manio - 2014-10-22 19:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mało ci opini? byłem tam latem. wytrzymałem 4 dni. zjechałem przez warunki życia i brak pracy. nie chce nawet myśleć jakie warunki panują tam jesienią i zimą. pewno szron na oknach od wewnątrz. takie domki jak tam oferują to nadają się nad jakie jeziorko żeby posiedzieć kilka dni i pochlać. na dłuższą metę to chyba wrócić z chorymi stawami od wilgoci oraz astmą od grzyba na ścianach i suficie. PS. lepiej załatwić się w krzakach niż w tych łazienkach. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu :)
zdjecie uzytkownika
xs - 2014-10-23 13:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, 15 października pojawiło się ogłoszenie do zbioru truskawek na szklarniach, jest ktoś kto rozważa możliwość wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
k. - 2014-10-23 13:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jagoda - 2014-10-22 09:49:41]:
hej, jestem z okolic Torunia, myślę nad wyjazdem na truskawki, mogę wiedzieć na jakie stanowisko ty aplikowałaś ?
zdjecie uzytkownika
no - 2014-10-25 09:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
lepiej nie wyjeżdżajcie przez ta agencje banda oszustów i krętaczy, cyganią z kasa jak mogą.
zdjecie uzytkownika
wiem2 - 2014-10-26 13:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z kasa to kręcą jak mogą
zdjecie uzytkownika
Lens - 2014-10-27 15:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie wyjeżdżajcie z tą agencją wyjazd wiąże się z cotygodniowym studiowaniem salarisa i proszeniem się o korekty i oddanie własnych pieniędzy i tak w kółko. Sherpa ma sporo ofert pracy bo ludzie masowo wracają 'dziekujac im' za współpracę. Szkoda czasu i nerwów. Pozdrowienia dla wszystkich i powodzenia dla niedowiarków którzy i tak pojadą bez względu na opinie :)
zdjecie uzytkownika
Balanga - 2014-10-30 10:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne tylko, że firmy którym oferują pracowników okazuje się, że są to osoby które pracują tylko krótkie odcinki czasu. Mnie też jako pracodawcę denerwowałby fakt, że nie można ustabilizować pracy zakładu. Ale widocznie są osoby i firmy, którym takie rzeczy nie przeszkadzają, ale obawiam się, że takie firmy wiele nie osiągną.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x